Oor website en Lowlands Applicatie. Versie 1.0 / Laura Mentink / V-104 / / 31 Oktober 2013 / Gertrude Lok

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Oor website en Lowlands Applicatie. Versie 1.0 / Laura Mentink / V-104 / 500668667 / 31 Oktober 2013 / Gertrude Lok"

Transcriptie

1 Oor website en Lowlands Applicatie Versie.0 / Laura Mentink / V-0 / / Oktober 0 / Gertrude Lok.

2 Index Inleiding pag. Doelgroep pag. Leeswijze document pag. Oor pag. Sitemap Oor pag. Lo-fi s Homepage Oor pag. 5 Homepage Oor pag. 6 Lo fi s Overzicht artikelen Oor pag. 7 Overzicht artikelen Oor pag. 8 Lo-fi s Artikel Oor pag. 9 Artikel Oor pag. 0 Lo-fi s Agenda Oor pag. Agenda Oor pag. Lo-fi s event pagina Oor pag. Event pagina Oor pag. Lowlands pag. 5 Sitemap Lowlands pag. 5 Lo-fi s Homepage Lowlands pag. 6 Homepage Lowlands pag. 7 Lo-fi s Agenda Lowlands pag. 8 Agenda Lowlands pag. 9 Lo-fi s Evenement pagina Lowlands pag. 0 Evenement pagina Lowlands pag. Versie.0 / Laura Mentink / V-0 / / Oktober 0 / Gertrude Lok.

3 Inleiding Lowlands ziet dat de echte muziekliefhebbers niet meer tot het festival worden aangetrokken, maar dat het vooral meelopers trekt. Deze komen voor de gezelligheid, maar niet meer voor de artiesten. Dit zal een bedreiging worden op langere termijn. Lowlands is al uitverkocht, voordat er namen bekend zijn. Als oplossing hiervoor, heeft Lowlands het muziekblad Oor gekocht. Oorlezers zijn muziekliefhebbers en Lowlands wil deze doelgroep aanspreken en ze op het festival van Lowlands krijgen. Ook willen ze de oorlezers informeren over het festival. Lowlands zal daarnaast ook gevoedt worden met opkomende artiesten. Oor heeft het probleem dat er steeds minder tijdschriften verkocht zullen worden en in de toekomst zal dit nog minder zijn. Oor wil kleine stappen maken naar een online magazine met een betaalmodel. Ze zullen het offline magazine ook nog behouden voor nu, omdat ze hier financieel afhankelijk van zijn. Lowlands gaat, in samenwerking met de Oor redactie en lezers, Lowlands avonden organiseren. Hier zullen veelbelovende artiesten optreden. Tijdens Lowlands komt de Oor stage, zodat lowlandsbezoekers bekend worden met Oor. De Business Goals zul je allemaal terugvinden in de schetsen. Doelgroep Lowlands en Oor hebben allebei een andere doelgroep, maar door Oor over te kopen hoopt Lowlands op de doelgroep van Oor. Oorlezers zijn muziekliefhebbers en hebben dus meer kennis over muziek. Op lowlands komen op dit moment mensen die niet naar het programma hebben gekeken en worden gelabeld als meelopers. Plan van aanpak Het document is als volgt opgebouwd. Allereerst vindt je een omschrijving over Oor. Hierop volgt de sitemap, deze geeft de structuur van de website weer. Daarna zul je de lo-fi s vinden en de keuze hieruit vindt je op de volgende pagina. Dit heb ik ook zo toegepast op de Lowlands app. Ik ben begonnen met de sitemaps tekenen. Zodat ik duidelijk kreeg voor mezelf wat ik in de low fidelity schetsen en high fidelity schetsen wilde zetten. Hierna ben ik de low fidelity schetsen gaan tekenen, totdat ik goede low fidelity schetsen had en hierna ben ik de high fidelty schets gaan tekenen van de desbetreffende pagina. De business goals heb ik er steeds naast gehouden, om te kijken of deze wel aangehouden werden. Oor heeft de volgende business goals: - Verkopen van abonnementen - Eerste voorzichtige stapjes naar betaalde content - Verkoop potentieel verjongen Lowlands heeft de volgende business goals: - Bekend worden als specialist van nieuwe opkomende muziek - Gebruikers het hele jaar aan Lowlands binden - Gebruikersinput inzetten voor een breed gedragen artiestenselectie Versie.0 / Laura Mentink / V-0 / / Oktober 0 / Gertrude Lok.

4 Oor Sitemap Het blad dat in 97 werd opgericht door Barend Toet. De voorbeelden voor Oor waren muziektijdschriften de Rolling Stone en het Engelse Melody Maker. Eerst richtte Oor zich op alle muziekgenres, maar in 97 richtte het blad zich vooral op de popmuziek. Oor is opgekocht door Lowlands en wil zich meer gaan richten op de online verkoop van content. Het tijdschrift verkoopt veel minder goed, dus ze moeten met een oplossing komen. Op de volgende pagina s vindt je de oplossing voor Oor. Versie.0 / Laura Mentink / V-0 / / Oktober 0 / Gertrude Lok.

5 Lo-fi s Homepage Oor Keuze low fidelity De keuze is gevallen op de onderste schets. Deze valt meer op en is niet zoals de bovenste schets standaard, zoals elke website. De website zal er speelser uitzien en dit past bij het uiterlijk van een muziekblad. Organisatiestructuren. Taak (ambigue) De gebruiker kan hier zoeken binnen de website.. Onderwerp (ambigue) Hier staan de hoofdonderwerpen van de website.. Taak (ambigue) De gebruiker kan hier zoeken binnen de website.. Onderwerp (ambigue) Hier staan de hoofdonderwerpen van de website. Business Goals De buseniss goals die hier worden gerealiseerd zijn het verkopen van abonnementen, de eerste voorzichtige stapjes naar betaalde content en de verkoop potentieel verjongen. Versie.0 / Laura Mentink / V-0 / / Oktober 0 / Gertrude Lok 5.

6 Homepage Oor De homepage van OOR begint met een filmpje van 5 seconden. Dit is een filmpje als vervolg op een gelezen artikel in het offline magazine. Het filmpje laat de artiest, waar het artikel over ging levend zien en nadat deze is afgelopen wordt er een bericht getoond die verwijst naar de Lowlands app. Er is meteen een button te zien waar je naar het online magazine wordt verwezen. Ik heb ervoor gekozen niet direct word abonnee neer te zetten, omdat dit mensen juist zal afschrikken. 5 6 Legenda. Het logo van Oor. Hier kan de gebruiker op klikken en dan komt hij weer op de homepage.. Wanneer de gebruiker een abonnee heeft op het online magazine, kan hij hier inloggen zodat hij toegang heeft tot de online content.. De gebruiker kan hier zoeken binnen de website.. Het hoofdmenu van de website. 5. Filmpje van een artiest, gelezen in een artikel in Oor. 6. Een knop die verwijst naar het online magazine (de betaalde content). Sample content. Label. Hier kan de gebruiker wat invullen en dat wordt dan binnen de website gezocht. Versie.0 / Laura Mentink / V-0 / / Oktober 0 / Gertrude Lok 6.

7 Lo fi s Overzicht artikelen Oor Keuze low fidelity De keuze is gevallen op de onderste schets. Omdat de website ipad geoptimaliseerd is, leek het me het beste om voor een swipetool te kiezen. Zo kan de gebruiker gemakkelijk door de artikelen heen swipen en dat maakt het meteen een plezier om van de website gebruik te maken. Organisatieschema s. Taak (ambigue) De gebruiker kan hier zoeken binnen de website.. Onderwerp (ambigue) Hier staan de hoofdonderwerpen van de website.. Alfabetisch (exact) Hier staan de categorieën waar de artikelen over gaan.. Chronologisch (exact) De artikelen zijn gesorteerd op nieuwste eerst. 5. Taak (ambigue) De gebruiker kan hier zoeken binnen de website. 6. Onderwerp (ambigue) Hier staan de hoofdonderwerpen van de website. 7. Alfabetisch (exact) Hier staan de categorieën waar de artikelen over gaan. 8. Chronologisch (exact) De artikelen zijn gesorteerd op nieuwste eerst. Business goal De business goals die hier worden gerealiseerd zijn het verkopen van abonnementen en de voorzichtige stapjes naar online betaalde content. Doordat de website interactiever zal worden, zal dit meer aanspreken voor een jongere doelgroep. Ook de connectie met Lowlands zorgt voor een jongere doelgroep Versie.0 / Laura Mentink / V-0 / / Oktober 0 / Gertrude Lok 7.

8 Overzicht artikelen Oor Het online magazine heeft artikelen beschikbaar. Hier kan de gebruiker gemakkelijk doorheen swipen. Het online magazine is een aanvulling op het offline magazine. Het online magazine toont nog meer informatie over bijvoorbeeld een artiest en laat deze artiest ook tot leven komen door middel van filmpjes. Wanneer je nog geen abonnee bent, kan je een preview zien van 0 seconden. Nadat je abonnee bent geworden, kan je rechtsbovenin inloggen en kan je veel meer content bekijken. Je kan dit account ook koppelen aan je Facebook account, zodat het makkelijker wordt om in te loggen. Legenda. Het logo van Oor. Hier kan de gebruiker op klikken en dan komt hij weer op de homepage.. Wanneer de gebruiker een abonnee heeft op het online magazine, kan hij hier inloggen zodat hij toegang heeft tot de online content.. De gebruiker kan hier zoeken binnen de website.. Het hoofdmenu van de website. 5. Een swipetool waarbij de gebruiker door de artikelen heen kan swipen, dit is erg ideaal voor op de ipad. 6. Een korte preview van 0 seconden over de artiest. 7. De gebruiker kan op deze button klikken om abonnee te worden op het online magazine. 8. Een menu om een categorie te selecteren, zodat de artikelen worden gefilterd Sample content. Label, hier kan de gebruiker wat invullen. 8 Versie.0 / Laura Mentink / V-0 / / Oktober 0 / Gertrude Lok 8.

9 Lo-fi s Artikel Oor Keuze low fidelity De keuze is gevallen op de bovenste schets. Dit leek mij een betere optie, omdat de onderste mij toch te druk leek. Alleen een filmpje leek mij prima, zonder nog een extra foto ernaast. De tekst staat links, zodat wanneer er meer content is, de gebruiker naar beneden kan scrollen in dit gebied. Organisatieschema s. Taak (ambigue) De gebruiker kan hier zoeken binnen de website.. Onderwerp (ambigue) Hier staan de hoofdonderwerpen van de website.. Taak (ambigue) De gebruiker kan hier zoeken binnen de website.. Onderwerp (ambigue) Hier staan de hoofdonderwerpen van de website. Business goal De business goal die hier wordt gerealiseerd is de voorzichtige stap naar online betaalde content. Versie.0 / Laura Mentink / V-0 / / Oktober 0 / Gertrude Lok 9.

10 Artikel Oor Wanneer de gebruiker is ingelogd bij het online magazine van Oor, krijgt hoe toegang tot de extra content. Het is een lidmaatschap net zoals het offline magazine. De gebruiker kan delen op social media en video s zoals bijvoorbeeld interviews en concerten bekijken. Via deze pagina wordt ook de Lowlands app laten zien. De gebruikers van Oor kunnen in de Lowlands app stemmen op artiesten, zodat deze op de Lowlands avond komen. Legenda. Het logo van Oor. Hier kan de gebruiker op klikken en dan komt hij weer op de homepage.. Wanneer de gebruiker een abonnee heeft op het online magazine, kan hij hier inloggen zodat hij toegang heeft tot de online content.. De gebruiker kan hier zoeken binnen de website.. Het hoofdmenu van de website. 5. Een filmpje over de artiest. 6. Social media knoppen om te delen: Facebook, twitter en Hier kan de gebruiker meer video s bekijken van de artiest, interviews en concerten bijvoorbeeld. 8. Hier kan de gebruiker direct naar de agenda en zien of er binnenkort concerten zijn van de artiest. 9. De gebruiker wordt hier doorverwezen naar de Lowlands app. Hij kan in deze app stemmen op artiesten, zodat deze op de Lowlands avond komen spelen Dummy content. Label, hier kan de gebruiker wat invullen.. Dummy content. Hier wordt de artiestennaam genoemd.. Greek Latin. Hier komt belangrijke content te staan, wat de gebruiker extra kan lezen naast het offline magazine. 9 Versie.0 / Laura Mentink / V-0 / / Oktober 0 / Gertrude Lok 0.

11 Lo-fi s Agenda Oor Keuze low fidelity De keuze is gevallen op de bovenste schets. De onderste schets stelt een kalender voor met daarnaast de activiteiten. De bovenste schets leek mij beter voor een ipad geoptimaliseerde website. Grote plaatjes en wat minder tekst. De mensen van Oor hebben verstand van muziek en weten naar welke concerten ze toe willen. Organisatieschema s. Taak (ambigue) De gebruiker kan hier zoeken binnen de website.. Onderwerp (ambigue) Hier staan de hoofdonderwerpen van de website.. Chronologisch (exact) De evenementen zijn gesorteerd op welke het eerst zijn.. Taak (ambigue) De gebruiker kan hier zoeken binnen de website. 5. Onderwerp (ambigue) Hier staan de hoofdonderwerpen van de website. 6. Chronologisch (exact) De evenementen zijn gesorteerd op welke het eerst zijn. 5 6 Versie.0 / Laura Mentink / V-0 / / Oktober 0 / Gertrude Lok.

12 Agenda Oor De agenda van oor is simpel en visueel vormgegeven. Dit is gemakkelijk voor de ipad. Legenda 6 5 Dummy content 7. Label. Hier kan de gebruiker wat invullen en dat wordt dan binnen de website gezocht.. Dummy content. De evenementnamen zullen hier staan. Versie.0 / Laura Mentink / V-0 / / Oktober 0 / Gertrude Lok. Het logo van Oor. Hier kan de gebruiker op klikken en dan komt hij weer op de homepage.. Wanneer de gebruiker een abonnee heeft op het online magazine, kan hij hier inloggen zodat hij toegang heeft tot de online content.. De gebruiker kan hier zoeken binnen de website.. Het hoofdmenu van de website. 5. De gebruiker kan voor een andere maand kiezen door op de pijltjes te klikken. De maand staat allereerst standaard op de maand welke maand het is. 6. De gebruiker heeft de keuze tussen of agenda items naast elkaar. 7. Een foto en daaronder de titel van het evenement. De foto is klikbaar..

13 Lo-fi s event pagina Oor Keuze low fidelity De keuze is gevallen op de bovenste schets. Omdat de lezer de omschrijving onder de video zal verwachten en niet ernaast. Organisatieschema s. Taak (ambigue) De gebruiker kan hier zoeken binnen de website, zodat hij meteen vindt wat hij zoekt.. Onderwerp (ambigue) Hier staan de hoofdonderwerpen van de website, zodat de gebruiker direct naar het onderdeel kan gaan waar hij heen wil gaan.. Taak (ambigue) De gebruiker kan hier zoeken binnen de website, zodat hij meteen vindt wat hij zoekt.. Onderwerp (ambigue) Hier staan de hoofdonderwerpen van de website, zodat de gebruiker direct naar het onderdeel kan gaan waar hij heen wil gaan. Business goal De business goal die hier wordt gerealiseerd is het verkoop potentieel verjongen. Er zijn mogelijkheden met Social Media en hier maakt vooral de jonge doelgroep gebruik van. Versie.0 / Laura Mentink / V-0 / / Oktober 0 / Gertrude Lok.

14 Event pagina Oor De evenementen pagina van Oor. Je kan hier tickets kopen, jezelf op aanwezig zetten, het evenement delen en lezen over het evenement. Legenda Sample content 8 Versie.0 / Laura Mentink / V-0 / / Oktober 0 / Gertrude Lok. Het logo van Oor. Hier kan de gebruiker op klikken en dan komt hij weer op de homepage.. Wanneer de gebruiker een abonnee heeft op het online magazine, kan hij hier inloggen zodat hij toegang heeft tot de online content.. De gebruiker kan hier zoeken binnen de website.. Het hoofdmenu van de website. 5. Hier kan de gebruiker een klein stukje zien en horen van de artiest. 6. De gebruiker kan het evenement delen via social media. 7. De gebruiker zet zichzelf op aanwezig via een Facebook login en vervolgens wordt er ook laten zien welke vrienden/vriendinnen van hem gaan. 8. De tickets worden gekocht door op deze button te klikken. 9. De gebruiker wordt hier doorverwezen naar de Lowlands app. Hij kan in deze app stemmen op artiesten, zodat deze op de Lowlands avond komen spelen.. Label. Hier kan de gebruiker wat invullen en dat wordt dan binnen de website gezocht.. Dummy content. Hier wordt de evenementnaam genoemd.. Symbolic content. Hier komt de prijs te staan van het evenement.. Scribbles. Hier komt content van het evenement. 9.

15 Lowlands Sitemap Lowlands is een driedaags muziekfestival dat sinds 99 jaarlijks wordt gehouden in Biddinghuizen. Mojo Concerts begon Lowlands als tegenhanger van andere festivals zoals Dynamo Open Air en Pinkpop. Lowlands deed alleen meer alternatievere muziek. Er is niet alleen muziek te bekijken, maar ok literatuur, film, cabaret, ballet, theater en strip. Lowlands wil af van de mensen die een kaartje kopen, zonder dat zij het programma kennen. Zij komen dus niet speciaal voor de muziek en dit ziet Lowlands als een bedreiging. Zij kopen daarom Oor op en willen hiermee muziekliefhebbers bereiken. Versie.0 / Laura Mentink / V-0 / / Oktober 0 / Gertrude Lok 5.

16 Lo-fi s Homepage Lowlands Keuze low fidelity De keuze is gevallen op de linker schets. Dit oogt speelser en dat past beter bij Lowlands. Zo kan de gebruiker door de onderwerpen heen swipen. Dit werkt ook fijn op een smartphone. Organisatieschema s. Onderwerp (ambigue). Hier staan de hoofdonderwerpen van de website. De gebruiker kan er met zijn vinger overheen swipen.. Onderwerp (ambigue). Hier staan de hoofdonderwerpen van de website. Business goal De business goal die hier gerealiseerd wordt, is de doelgroep het hele jaar aan Lowlands verbinden. Door deze app is het het hele jaar mogelijk om alle Lowlands nieuwtjes te volgen. Ook kunnen de Lowlands gangers het hele jaar door naar de Lowlands avonden die georganiseerd worden. Versie.0 / Laura Mentink / V-0 / / Oktober 0 / Gertrude Lok 6.

17 Homepage Lowlands De homepagina van Lowlands is speels weergegeven door middel van een slider. Hier kan de gebruiker door de onderwerpen heen sliden. In de homepagina kan de gebruiker het nieuws, artiesten, agenda, mijn OOR en contact vinden. Mijn Oor is voor degenen die al een abonnement hebben op het online magazine van Oor. Zij kunnen hier inloggen en hebben hier een eigen pagina. Hier kunnen zij hun stemmen op artiesten terugvinden en zal uiteindelijk de line-up van de OOR stage als eerst bekend gemaakt worden. Deze wordt ook in samenwerking met de OOR online lezers samengesteld. Legenda. Het logo van Lowlands. Dit is een escape naar home.. Hier kan het menu ten alle tijden opgeroepen worden.. Hoofdmenu van de Lowlands app, hier kan de gebruiker door de onderwerpen heen swipen. Versie.0 / Laura Mentink / V-0 / / Oktober 0 / Gertrude Lok 7.

18 Lo-fi s Agenda Lowlands Keuze low fidelity De keuze is gevallen op de rechter schets. Dit is voor de gebruiker makkelijker op zijn mobiel dan de rechter. De linker wordt erg klein en bij de rechter kan de gebruiker door de evenementen heen scrollen. Organisatieschema s. Chronologisch (exact) De evenementen worden chronologisch weergegeven. Zo is het makkelijk voor de gebruiker te vinden wat hij zoekt.. Chronologisch (exact) De evenementen worden chronologisch weergegeven. Zo is het makkelijk voor de gebruiker te vinden wat hij zoekt. Versie.0 / Laura Mentink / V-0 / / Oktober 0 / Gertrude Lok 8.

19 Agenda Lowlands De agenda van Lowlands is simpel weergegeven met de belangrijkste punten in een lijst. De titel, datum, tijd en locatie kan de gebruiker direct zien. Zo ziet hij meteen of hij bij het evenement aanwezig kan zijn. Legenda. Het logo van Lowlands. Dit is een escape naar home.. Hier kan het menu ten alle tijden opgeroepen worden.. De gebruiker kan terug naar het vorige scherm door op deze pijl te klikken.. De gebruiker kan de evenementen filteren op de meest populaire of datum/tijd. 5. De gebruiker kan op het gehele vlak klikken en gaat dan door naar de detail pagina van het evenement. Sample content. Dummy content. De evenementnamen zullen hier staan. 5 Versie.0 / Laura Mentink / V-0 / / Oktober 0 / Gertrude Lok 9.

20 Lo-fi s Evenement pagina Lowlands Keuze low fidelity De keuze is gevallen op de linker schets. Omdat de rechter schets teveel informatie geeft en je moet zo min mogelijk tekst weergeven op een mobiel. De gebruiker wil zo min mogelijk lezen en zo snel mogelijk dingen beslissen. Business Goals De business goals die hier gerealiseerd worden zijn bekend worden als specialist van nieuwe opkomende muziek en gebruikersinput inzetten voor een breed gedragen artiestenselectie. De oorlezers die op het online magazine geabonneerd zijn, kunnen stemmen welke opkomende artiesten er op de Lowlands avonden komen en op de Oorstage. Deze lezers hebben bijna allemaal verstand van muziek en daardoor wordt Lowlands ook bekender in het werven van opkomende artiesten. Versie.0 / Laura Mentink / V-0 / / Oktober 0 / Gertrude Lok 0.

21 Evenement pagina Lowlands De evenement overzichtspagina bevat verschillende onderdelen die de gebruiker het meest zal gebruiken. Hij kan een trailer bekijken van het evenement, tickets kopen, delen via facebook en een stem uitbrengen voor deze avond voor een artiest. Legenda. Het logo van Lowlands. Dit is een escape naar home.. Hier kan het menu ten alle tijden opgeroepen worden.. De gebruiker kan terug naar het vorige scherm door op deze pijl te klikken.. Een trailer van het evenement kan hier worden bekeken. Wanneer het filmpje wordt aangeklikt, zal deze vergroot worden, zodat de gebruiker hem goed kan bekijken. 5. De tickets-button. Hier kunnen tickets worden gekocht voor het evenement. 6. De gebruiker kan hier een stem uitbrengen voor de artiest die hij wil zien op deze lowlands avond. Er moet wel ingelogd worden voordat er een stem kan worden uitgebracht. Dit kan op de homepage of hier door middel van de gebruikersnaam en wachtwoord van het oor online magazine. Deze kan ook gekoppeld worden aan Facebook, zodat de gebruiker sneller kan inloggen. 7. De social media buttons. De gebruiker kan het evenement delen op facebook, twitter of mailen naar een vriend(in). 8. Hier ziet de gebruiker die niet het online oor magazine heeft, dat hij ook inspraak kan hebben op de line-up. Hij moet echter wel eerst een abonnement nemen op het online magazine. 9. Hier worden de aanbevolen events getoond. Deze worden gekozen aan de hand van de bekeken events van de gebruiker Sample content 9 Versie.0 / Laura Mentink / V-0 / / Oktober 0 / Gertrude Lok. Symbolic content. Hier komt de prijs te staan van het evenement. Een prijs is altijd met cijfers voor de komma en achter de komma. Zo is het herkenbaar.. Scribbles. Ik heb dat hier gebruikt, zodat de aandacht meer op het andere wordt gevestigd op de pagina. Bij elk evenement staat andere tekst, dus het is niet belangrijk wat hier nu staat..

OOR & Lowlands Informatie Architectuur. Juliske Hummel Klas V Versie 1

OOR & Lowlands Informatie Architectuur. Juliske Hummel Klas V Versie 1 OOR & Lowlands Informatie Architectuur Juliske Hummel 500675211 juliske.hummel@hva.nl Klas V1-04 31-10-2013 Versie 1 2 INDEX Debriefing 3 Aanpak 4 OOR 5 Sitemap 6 LoFi s Home 7 HiFi Home 8 LoFi s Artikelen

Nadere informatie

Interactie ontwerp Oor website en Lowlands App. Sitemaps, Lo-fi s en Detail wireframes door Ilse Peetsma. Oktober 2013

Interactie ontwerp Oor website en Lowlands App. Sitemaps, Lo-fi s en Detail wireframes door Ilse Peetsma. Oktober 2013 Interactie ontwerp Oor website en Lowlands App Sitemaps, Lo-fi s en Detail wireframes door Ilse Peetsma Oktober 2013 Informatie Architectuur 500674427 V1-02 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 02 Inleiding 02

Nadere informatie

Informatie Architectuur Sanne Schouten Studentnummer: Klas: V1-07 Datum:

Informatie Architectuur Sanne Schouten Studentnummer: Klas: V1-07 Datum: Informatie rchitectuur Sanne Schouten Studentnummer: 500664503 Klas: V1-07 Datum: 31-10- 2013 Inhoud Debriefing Plan van aanpak Lowlands Sitemap - Low fidelity wireframes - Gedetailleerde wireframes Oor

Nadere informatie

L o w l a n d s 365. Naam: Tycho Hofstede Datum: 13-06-14 Docente: Gertrude Lok Nummer: 500641624

L o w l a n d s 365. Naam: Tycho Hofstede Datum: 13-06-14 Docente: Gertrude Lok Nummer: 500641624 L o w l a n d s 365 Naam: Tycho Hofstede Datum: 13-06-14 Docente: Gertrude Lok Nummer: 500641624 LL365 Inhoudsopgave Inhoudsopgave: Inleiding en doel LL365 applicatie:... 2 De site map:... 3 1.0 Home...

Nadere informatie

Interactie Ontwerp Lowlands & OOR

Interactie Ontwerp Lowlands & OOR Interactie Ontwerp Lowlands & OOR Student: Ilayda Kucukosmanoglu 50065585 Klas: V-07 ocent: Gertrude Lok Vak: Informatie rchitectuur atum: 7 november 0 Versie:.0 Inhoudsopgave Introductie Lowlands pplicatie

Nadere informatie

LL365. Lowlands 365! Ontwerpdocument! het ontwerp van de LL365 app

LL365. Lowlands 365! Ontwerpdocument! het ontwerp van de LL365 app Lowlands 365 Ontwerpdocument het ontwerp van de LL365 app Lowlands 365 door: Jan roedersz studentnummer: 500685974 klas: Oranje versie: 1.0 datum: 11 juni 2014 LL365 Inhoudsopgave Inleiding 3 De Sitemap

Nadere informatie

Lowlands App & OOR Website. Final document Version 1 Published 5 november 2013 Created by Rosa Groot 500642179 V1-03

Lowlands App & OOR Website. Final document Version 1 Published 5 november 2013 Created by Rosa Groot 500642179 V1-03 Lowlands App & OOR Website Final document Version 1 Published 5 november 2013 Created by Rosa Groot 500642179 V1-03 2 Lowlands App & OOR Website Version 1 published on 5 november, 2013 by Rosa Groot 3

Nadere informatie

Informatiearchitectuur P1415 eindoplevering

Informatiearchitectuur P1415 eindoplevering Informatiearchitectuur P1415 eindoplevering Romy van der Beek 500707995 P08 Mint Docent: Vincent Vijn 1 juni 2015 Inhoudsopgave Inleiding 1 Het project 1 Doelen van de gebruiker/ DTRH 1 De app in het

Nadere informatie

Down. the Rabbit Hole Ontwerpdocumentatie Down the Rabbit Hole Mara Polak Jade Informatiearchitectuur

Down. the Rabbit Hole Ontwerpdocumentatie Down the Rabbit Hole Mara Polak Jade Informatiearchitectuur Down Mara Polak- Informatiearchitectuur the Rabbit Hole 21-05-15 Ontwerpdocumentatie Down the Rabbit Hole Mara Polak 500715135 11 Jade Informatiearchitectuur 1 van 13 Inhoudsopgave Inleiding Mara Polak-

Nadere informatie

Ontwerpdocument. Lowlands 365 Door: Rowan Zomerdijk Klas: Oranje Stud.nummer:

Ontwerpdocument. Lowlands 365 Door: Rowan Zomerdijk Klas: Oranje Stud.nummer: Ontwerpdocument 65 Lowlands 65 Door: Rowan Zomerdijk Klas: Oranje Stud.nummer: 5006899 65 Inhoud LL65 SITEMAP INRO SITEMAP 4 AVONDEN INTRO 5 HOME 6 AGENDAOVERZICHT 7 AGENDA PER LOCATIE 8 EVENT 9 ARTIESTEN

Nadere informatie

Informatie Architectuur Het hele jaar Lowlands. Neslihan Igdeli Studentnummer: 500532696 Klas: V1CMD5 Datum: 31 oktober 2011 Versienummer: 0,1

Informatie Architectuur Het hele jaar Lowlands. Neslihan Igdeli Studentnummer: 500532696 Klas: V1CMD5 Datum: 31 oktober 2011 Versienummer: 0,1 Informatie Architectuur Het hele jaar Lowlands Neslihan Igdeli Studentnummer: 500532696 Klas: V1CMD5 Datum: 31 oktober 2011 Versienummer: 0,1 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Het concept...4 Beschrijving

Nadere informatie

Down The Rabbit Hole. Door: Mark van Dijken (500714919) Klas: Koraal Datum: 01-06-2015 Vak: Informatie Architectuur Docent: Harm van Vugt

Down The Rabbit Hole. Door: Mark van Dijken (500714919) Klas: Koraal Datum: 01-06-2015 Vak: Informatie Architectuur Docent: Harm van Vugt Down The Rabbit Hole Door: Mark van Dijken (500714919) Klas: Koraal Datum: 01-06-2015 Vak: Informatie Architectuur Docent: Harm van Vugt Inhoudsopgave 02. Inhoudsopgave & Inleiding 03. Sitemap 04. Home

Nadere informatie

Down the rabbit hole. Marianne ter Braake studentnummer: 500680859 Datum: 08-06-2015 Informatiearchitectuur

Down the rabbit hole. Marianne ter Braake studentnummer: 500680859 Datum: 08-06-2015 Informatiearchitectuur Down the rabbit hole Naam: Marianne ter Braake studentnummer: 008089 Datum: 08-0-0 Vak: Informatiearchitectuur Docent: Harm van vught inhoudsopgave Inleiding Hoofdstuk sitemap Hoofdstuk.0 Homepagina.0

Nadere informatie

Down The Rabbit Hole. Samantha van Heusden Informatie Architectuur Peter Boogaards Blok 4 7 juni 2017

Down The Rabbit Hole. Samantha van Heusden Informatie Architectuur Peter Boogaards Blok 4 7 juni 2017 Down The Rabbit Hole Samantha van Heusden 500757594 Informatie Architectuur Peter Boogaards Blok 4 7 juni 2017 Inhoudsgave Inleiding 2 De sitemap inleiding 3 De sitemap 4 De uitgewerkte pagina s 5 1.0

Nadere informatie

rabb-it applicatie Ontwerpdocument avv5 Eindopdracht

rabb-it applicatie Ontwerpdocument avv5 Eindopdracht rabb-it applicatie Ontwerpdocument avv5 Eindopdracht Informatiearchitectuur Down the rabbit hole door: Danilo Merea student: 500712043 Versie: 26mei 2015 Klas: Roze Inhoudsopgave Down the rabbit hole DTRH,

Nadere informatie

Ontwerpdocument BVA app Ontwerpdocument BVA app

Ontwerpdocument BVA app Ontwerpdocument BVA app 1 Inhoudsopgave Inleiding Geinterviewde persoon 1e Ontwerp - Zoeksuggesties Probleem Oplossing 2e Ontwerp - Lijst van producten in Kavel Probleem Oplossing 3e Ontwerp - Opslaan knop Probleem Oplossing

Nadere informatie

ISY2CONNECT. Handleiding HET BESTE VOOR UW ORGANISATIE

ISY2CONNECT. Handleiding HET BESTE VOOR UW ORGANISATIE ISY2CONNECT Handleiding HET BESTE VOOR UW ORGANISATIE ISY2CONNECT Inhoud INLOGGEN EN REGISTREREN... 2 PROFIEL INSTELLINGEN... 2 PAGINA S... 4 AGENDA... 5 BEHEER MENU... 6 AANMAKEN OPENBAAR EVENEMENT...

Nadere informatie

5. Documenten Wat kan ik met Documenten? 1. Over LEVIY. 5.1 Documenten terugvinden Uitleg over vinden van documenten.

5. Documenten Wat kan ik met Documenten? 1. Over LEVIY. 5.1 Documenten terugvinden Uitleg over vinden van documenten. Versie 1.0 23.03.2015 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 08 5. Documenten Wat kan ik met Documenten? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 5.1 Documenten terugvinden Uitleg over

Nadere informatie

Tevin Stuurland ( ) Maart 2016 Koraal DOWN THE RABBIT HOLE

Tevin Stuurland ( ) Maart 2016 Koraal DOWN THE RABBIT HOLE Tevin Stuurland (500724315) DOWN THE RABBIT HOLE Maart 2016 Koraal Inhoudsopgave 2. Inleiding SITEMAP 4. Sitemap PAGINAS 6-7. Home 8-9. Artiesten 10-11. Artiest 12-13. Profiel Down the Rabbit Hole Het

Nadere informatie

Down The Rabbit Hole door: Maria Barmentlo Klas: Paars Versie: 31 mei 2015

Down The Rabbit Hole door: Maria Barmentlo Klas: Paars Versie: 31 mei 2015 Down The Rabbit Hole door: Maria Barmentlo Klas: Paars Versie: mei 05 Inhoudopgave Inleiding De sitemap De jes Avonden overzicht 6 Filteren 7 Avond 8 I Suggest Artiest aandragen 0 Artiest beoordelen Down

Nadere informatie

Alexander Zeh Models & Processes 500681085 21 september 2014 Oscar Trapman V1-06

Alexander Zeh Models & Processes 500681085 21 september 2014 Oscar Trapman V1-06 1 2 Job Story 1 pagina 3 Job Story 2 pagina 6 Job Story 3 pagina 9 Job Story 4 pagina 12 In dit document is een ontwerp te vinden van een deel van de BVA web-app. Er zijn vier ontwerpen gemaakt en die

Nadere informatie

4.4 Voeg ruimtes toe Hoe ga jij te werk? 1. Over LEVIY. 4.5 Aanwezigen Zijn er aanwezigen bij de DKS-controle? 2. Algemene definities. 3.

4.4 Voeg ruimtes toe Hoe ga jij te werk? 1. Over LEVIY. 4.5 Aanwezigen Zijn er aanwezigen bij de DKS-controle? 2. Algemene definities. 3. 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 02 08 4.4 Voeg ruimtes toe Hoe ga jij te werk? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 4.5 Aanwezigen Zijn er aanwezigen bij de DKS-controle? 03

Nadere informatie

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3.

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3. Versie 1.0 05.03.2015 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 08 5. Openen van de activiteit Hoe wordt de activiteit geopend? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 6. Inloggen op het

Nadere informatie

Handleiding Dance.nl CMS Systeem

Handleiding Dance.nl CMS Systeem Handleiding Dance.nl CMS Systeem 1 Voorwoord 3 Introductie 3 Aantal vooraf gestelde regels.3 Goed om te weten..3 Promotionele mogelijkheden.3 Vragen en/of opmerkingen..3 Registreren voor gebruik van het

Nadere informatie

1. Over LEVIY. 5. Meldingen Wat zijn meldingen? 5.1 Technische melding toevoegen Hoe voeg ik een melding toe?

1. Over LEVIY. 5. Meldingen Wat zijn meldingen? 5.1 Technische melding toevoegen Hoe voeg ik een melding toe? Versie 1 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 06 5. Meldingen Wat zijn meldingen? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 07 5.1 Technische melding toevoegen Hoe voeg ik een melding

Nadere informatie

Informatiearchitectuur P14-15 Ontwerpspecificaties Rabb-it avonden mobiele applicatie

Informatiearchitectuur P14-15 Ontwerpspecificaties Rabb-it avonden mobiele applicatie Informatiearchitectuur P14-15 Ontwerpspecificaties Rabb-it avonden mobiele applicatie in opdracht van het Down The Rabbit Hole Festival Bart Oude Elferink Studentnummer 500708575 Docent: Koop Reynders

Nadere informatie

REGISTREREN CONCERT IN CONCERTKALENDER

REGISTREREN CONCERT IN CONCERTKALENDER HANDLEIDING REGISTREREN CONCERT IN CONCERTKALENDER BRASS BAND HEIST Versie 1.1 27/08/2015 Inhoud Registreren op de website... 3 Inloggen op de website... 5 Nieuw concert toevoegen... 6 Tonen concertkalender...

Nadere informatie

Handleiding HBO GO V.2

Handleiding HBO GO V.2 Handleiding HBO GO V.2 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave 2 Ophalen HBO GO Ipad applicatie in de App Store. 3 Ophalen HBO GO Android Tablet applicatie in de Google Play Store.. 4 HBO GO Registreren en Inloggen..

Nadere informatie

Models & Processes Ontwerpdocument Milledoni.nl op mobiel. Laura Mentink 500668667 V-104 30-01-2014

Models & Processes Ontwerpdocument Milledoni.nl op mobiel. Laura Mentink 500668667 V-104 30-01-2014 Models & Processes Ontwerpdocument Milledoni.nl op mobiel Laura Mentink 500668667 V-104 30-01-2014 Debriefing Aanleiding Milledoni.nl op mobiel, dat is de werktitel van dit project. Milledoni is een website,

Nadere informatie

Op de website van de N!X Ruilkring klik je in het menu op Cyclos". Rechts bovenin klik je op de knop aanmelden. Je komt dan in het inlogscherm.

Op de website van de N!X Ruilkring klik je in het menu op Cyclos. Rechts bovenin klik je op de knop aanmelden. Je komt dan in het inlogscherm. Inloggen Op de website van de NX Ruilkring klik je in het menu op Cyclos". Je ziet nu het inlogscherm van Cyclos: Rechts bovenin klik je op de knop aanmelden. Je komt dan in het inlogscherm. Hier vul je

Nadere informatie

Informatie architectuur

Informatie architectuur Informatie architectuur Afbeelding bron: https://heelhollandbakt.omroepmax.nl/recepten/details/kardinaal-schnitt/ Heel Holland bakt Rick / 5007840 Ivoor 9 maart 08 Versie Inhoudsopgave Inleiding pag. Usergoals

Nadere informatie

"WE ZIJN HIER, GETUIMELD DOOR DE SCHACHT, BIJ DE BRON, IN HET GEZONKEN BOS, ALLES LOS! WAAR JE BENT WIE JE BENT, WANNEER NIEMAND JE KAN ZIEN.

WE ZIJN HIER, GETUIMELD DOOR DE SCHACHT, BIJ DE BRON, IN HET GEZONKEN BOS, ALLES LOS! WAAR JE BENT WIE JE BENT, WANNEER NIEMAND JE KAN ZIEN. "WE ZIJN HIER, GETUIMELD DOOR DE SCHACHT, BIJ DE BRON, IN HET GEZONKEN BOS, ALLES LOS! WAAR JE BENT WIE JE BENT, WANNEER NIEMAND JE KAN ZIEN." Bron: downtherabbithole.nl Ramon Kagie DELFT 500713541 DOWN

Nadere informatie

Redesign RTL XL Gemist

Redesign RTL XL Gemist In dit document zijn de funnels, designpatterns, mentale modellen en het ontwerp van de redesign van RTL XL Gemist te vinden. Redesign RTL XL Gemist DFI Models & Processes Miranda Endhoven Inhoudsopgave

Nadere informatie

Ontwerptechnieken. MyTV

Ontwerptechnieken. MyTV Ontwerptechnieken MyTV Naam: Mike Wolffgramm Student: 500608754 Klas: V1CMD06 Vak: Ontwerptechnieken ( Herkansing ) Docent: Sonja Rouwhorst Datum: 17 januari 2012 Inhoudsopgave: - Inleiding pag. 3 - Sitemap

Nadere informatie

5.3 Categorieën Beoordelen per onderdeel. 1. Over LEVIY. 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities.

5.3 Categorieën Beoordelen per onderdeel. 1. Over LEVIY. 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. Versie 1.0 19.02.2015 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 08 5.3 Categorieën Beoordelen per onderdeel. 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 5.4 Items beoordelen Hoe gaat u te

Nadere informatie

Ontwerp rapport Digitaal Instellingsplan Hogeschool van Amsterdam

Ontwerp rapport Digitaal Instellingsplan Hogeschool van Amsterdam Ontwerp rapport Digitaal Instellingsplan Hogeschool van Amsterdam Team Fristeractief: Annet Heitman Jasper Mijdam Charlotte Cozijn Puck Holshuijsen Marieke Zeegers 17 november 2010 Digitaal instellinsplan,

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. voorwoord

INHOUDSOPGAVE. voorwoord INHOUDSOPGAVE 3 Sitemap 5 Affinity diagram 7 Ontwerpen 8 Home (x Lofi, x Detail Wireframe) 0 Vind een Rabb-it avond (x Lofi, x Detail Wireframe) Vind nieuwe artiesten (x Lofi, x Detail Wireframe) 4 Beoordeel

Nadere informatie

PvdA websites Quick Start voor het werken met het Hippo CMS

PvdA websites Quick Start voor het werken met het Hippo CMS PvdA websites Quick Start voor het werken met het Hippo CMS Versie 2.0 Amsterdam, 16 maart 2009 2 Inhoudsopgave 1. Beginnen 5 1.1 Het CMS opstarten en afsluiten 5 1.2 De preview website bekijken 5 1.3

Nadere informatie

Les 3: Het maken van pagina s, het menu en het schrijven van een blogpost Pagina s

Les 3: Het maken van pagina s, het menu en het schrijven van een blogpost Pagina s Les 3: Het maken van pagina s, het menu en het schrijven van een blogpost Bij het maken van een blog is het belangrijk dat je er inhoud op plaatst. Dit noemen we content. Alles wat je openbaar op je blog

Nadere informatie

LL365. Informatie architectuur Docent: Gertrude Lok. Dennis Prins 500696808 P11 Blauw. 12 juni 2014 Ontwerp 1.0

LL365. Informatie architectuur Docent: Gertrude Lok. Dennis Prins 500696808 P11 Blauw. 12 juni 2014 Ontwerp 1.0 LL Informatie architectuur Docent: Gertrude Lok Dennis Prins 000 P Blauw juni 0 Ontwerp.0 LL - INFORMATIE ARCHITECTUUR - DENNIS PRINS - 000 - P BLAUW - JUNI 0 - ONTWERP.0 Inleiding Inhoud Inleiding De

Nadere informatie

WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN!

WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN! Handleiding WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN! LEES EN DEEL OP DIT PLATFORM HET NIEUWS OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN. BEKIJK ALLE EVENEMENTEN EN VOEG JE EIGEN

Nadere informatie

YouTube. Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden

YouTube. Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden YouTube Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden Deze informatie is opgesteld door Team 2015 Utrecht om Utrechtse initiatieven te ondersteunen bij hun PR. We verwelkomen het gebruik van dit

Nadere informatie

Opname hulp. Stap voor stap uitleg over het opnemen van een Babbel - voor kinderen. Videoverhalen over kinderboeken, voor en door kinderen, 8+

Opname hulp. Stap voor stap uitleg over het opnemen van een Babbel - voor kinderen. Videoverhalen over kinderboeken, voor en door kinderen, 8+ Opname hulp Stap voor stap uitleg over het opnemen van een Babbel - voor kinderen B B Videoverhalen over kinderboeken, voor en door kinderen, 8+ BoekenBabbels DOEL Door het opnemen en plaatsen van korte

Nadere informatie

F U N C T I O N E E L O N T W E R P V O O R F U L L H O U S E M O B I LE ( V I S I O N V E R S I E )

F U N C T I O N E E L O N T W E R P V O O R F U L L H O U S E M O B I LE ( V I S I O N V E R S I E ) F U N C T I O N E E L O N T W E R P V O O R F U L L H O U S E M O B I LE ( V I S I O N V E R S I E ) Datum: 29-09-2010 Auteur: Dairo Bosschart Versie: 1.0 Document: Functioneel_ontwerp (vision versie).docx

Nadere informatie

Handleiding: OpenEmm nieuwsbrief manager Diergaarde Blijdorp

Handleiding: OpenEmm nieuwsbrief manager Diergaarde Blijdorp Handleiding: OpenEmm nieuwsbrief manager Diergaarde Blijdorp Algemeen Deze handleiding beschrijft de werking van OpenEmm gekoppeld aan WordPress. Ondanks het feit dat binnen OpenEmm nieuwsbrieven opgemaakt

Nadere informatie

edis gebruikershandleiding

edis gebruikershandleiding edis gebruikershandleiding Inhoudsopgave Toegang tot de edis applicatie Toegang tot aangekochte publicaties BASICS Bibliotheek edis icoontjes Publicaties downloaden Een publicatie lezen open met functionaliteit

Nadere informatie

Welkom bij SchoolPlein, de app van en voor leraren van Plein 013. Fijn dat je meedoet!

Welkom bij SchoolPlein, de app van en voor leraren van Plein 013. Fijn dat je meedoet! Welkom bij SchoolPlein, de app van en voor leraren van Plein 013. Fijn dat je meedoet! In deze handleiding laten we aan de hand van plaatjes zien hoe de app SchoolPlein werkt. Als je de app hebt gedownload

Nadere informatie

Bouwstenen. Handleiding. In deze handleiding vindt u informatie over de 12 verschillende bouwstenen waaruit u kunt kiezen, om uw app op te bouwen.

Bouwstenen. Handleiding. In deze handleiding vindt u informatie over de 12 verschillende bouwstenen waaruit u kunt kiezen, om uw app op te bouwen. Bouwstenen Handleiding In deze handleiding vindt u informatie over de 12 verschillende bouwstenen waaruit u kunt kiezen, om uw app op te bouwen. Lijst Tekst Het lijst onderdeel biedt een overzicht van

Nadere informatie

Design Patterns V Eindopdracht

Design Patterns V Eindopdracht Design Patterns V1-1516 Eindopdracht Romy van der Beek 500707995 V101 Docent: Harm van Vugt 27-10-2015 A design pattern is a formal way of documenting a solution to a common design problem. Inhoudsopgave

Nadere informatie

Handleiding wordpress

Handleiding wordpress Handleiding wordpress Wordpress versie 3.0.4 Handleiding versie 1.1 Auteur Website Geert Hoekzema www.geerthoekzema.nl www.geerthoekzema.nl geert@geerthoekzema.nl 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Beginnen

Nadere informatie

Aan de slag met Twitter

Aan de slag met Twitter Aan de slag met Twitter Registreren De URL (het adres op het internet) om te registreren is: https://twitter.com/signup In dit voorbeeld is er een Twitter 1 account aangemaakt voor een woning die te koop

Nadere informatie

Parkinson Thuis Probleemoplossing

Parkinson Thuis Probleemoplossing Parkinson Thuis Probleemoplossing Probleemoplossing Fox Inzicht App In sommige gevallen kan er een handeling van uw kant nodig zijn om ervoor te zorgen dat de apps altijd ingeschakeld zijn. Dit zal voornamelijk

Nadere informatie

Snel aan de slag met... versie 1.0-2011

Snel aan de slag met... versie 1.0-2011 Snel aan de slag met... versie 1.0-2011 Pagina - 2 - Contents 1. Homepage... 3 1.1 Inloggen... 4 1.2 Nieuwsblok... 5 1.2 Menublok... 6 1.3 Poll... 6 1.5 Kalender... 7 1.6 Zoekbalk... 8 1.7 Navigatie m.b.v.

Nadere informatie

Docnet handleiding 1

Docnet handleiding 1 Docnet handleiding 1 Inleiding... page 3 Homepagina.. page 4 Profiel...........page 5 Docbox..........page 6 Ontdek........page 7 Vraag en antwoord..... page 8 Contactgegevens........page 10 2 Ontdek Docnet

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

YouTube handleiding voor de Groenteman

YouTube handleiding voor de Groenteman YouTube handleiding voor de Groenteman In deze speciale YouTube handleiding voor de groenteman leest u informatie over wat dit sociale medium precies inhoudt en hoe u als groente en/of fruitspecialist

Nadere informatie

Aan de slag! Gebruikershandleiding. Geb

Aan de slag! Gebruikershandleiding. Geb Aan de slag! Gebruikershandleiding Geb Welkom JEFF MEETINGS gebruiker, U wilt aan de slag met JEFF MEETINGS om efficiënter te vergaderen. Bij deze een korte handleiding hoe te beginnen als gebruiker van

Nadere informatie

Casus 1 iqueen app Principles and designframeworks

Casus 1 iqueen app Principles and designframeworks Casus 1 iqueen app Principles and designframeworks In dit bestand vind je de individuele opdrachten van David Hutten en de complete documentatie rondom casus 1. Deze opdrachten is gemaakt door: David Hutten

Nadere informatie

Handleiding Cubigo Verenigingen en Organisaties

Handleiding Cubigo Verenigingen en Organisaties Handleiding Verenigingen en Organisaties Wij heten u hartelijk welkom bij, het platform waar de verbinding wordt gelegd tussen burgers, instellingen, bedrijven en verenigingen op een eenvoudige en gebruikersvriendelijke

Nadere informatie

HANDLEIDING Social media op website Stichting Vertellen, versie jan. 2013 blad 1 van 8 HANDLEIDING SOCIAL MEDIA KOPPELEN AAN PROFIEL BIJ STG VERTELLEN

HANDLEIDING Social media op website Stichting Vertellen, versie jan. 2013 blad 1 van 8 HANDLEIDING SOCIAL MEDIA KOPPELEN AAN PROFIEL BIJ STG VERTELLEN blad 1 van 8 HANDLEIDING SOCIAL MEDIA KOPPELEN AAN PROFIEL BIJ STG VERTELLEN Het inlogscherm van site van de Stichting Vertellen is gewijzigd. Er zijn 4 knoppen bijgekomen waarmee je kunt inloggen via

Nadere informatie

Aan de slag! Beheerdershandleiding. Geb

Aan de slag! Beheerdershandleiding. Geb Aan de slag! Beheerdershandleiding Geb Welkom JEFF MEETINGS gebruiker, U wilt aan de slag met JEFF MEETINGS om efficiënter te vergaderen. Bij deze een korte handleiding hoe te beginnen als beheerder van

Nadere informatie

www.voornaamachternaam.graafschapcollegehandel.nl

www.voornaamachternaam.graafschapcollegehandel.nl Ga naar jouw eigen website, Dit is jouwvoornaam+achternaam.graafschapcollege-handel.nl Dit ziet er dan als volgt uit (uiteraard dan met jouw naam): www.voornaamachternaam.graafschapcollegehandel.nl Bijvoorbeeld:

Nadere informatie

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 1 Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 Inhoud: Inloggen Pagina 1 Algemeen Pagina 2 Berichten Pagina 2 Bericht bewerken, Linken Pagina 3-4 Plaatje toevoegen bericht Pagina 5-6 Bericht publiceren

Nadere informatie

Wanneer je de Apps installeert via de Ipad, vergeet ze dan zeker niet te synchroniseren via itunes met je pc of omgekeerd.

Wanneer je de Apps installeert via de Ipad, vergeet ze dan zeker niet te synchroniseren via itunes met je pc of omgekeerd. Interessante Apps voor de ipad! Wat zijn Apps? Apps = Applications (toepassingen) Applicaties voor mobiele telefoons (iphone) en tablets (ipad) met internetverbinding. Deze Apps zijn verkrijgbaar via de

Nadere informatie

Smartphone app ONZO. Korte uitleg en functieverklaring van de app. Lighthouse Productions 17-Jan-12

Smartphone app ONZO. Korte uitleg en functieverklaring van de app. Lighthouse Productions 17-Jan-12 Smartphone app ONZO Korte uitleg en functieverklaring van de app Lighthouse Productions 17-Jan-12 Casper Jonker Jerrold van den Eeckhout Nick Zijlstra Matt Aydin Dit document is de gebruiksaanwijzing voor

Nadere informatie

LegManager Mobile Handleiding

LegManager Mobile Handleiding LegManager Mobile Handleiding Handleiding LegManager Mobile 1 1. Inhoud 1. INHOUD... 2 2. PROGRAMMAVEREISTEN... 3 a. Vragen, opmerkingen en suggesties... 3 b. Welke tablet/ipad of smartphone/iphone kan

Nadere informatie

Korte handleiding digitaal personeelsdossier

Korte handleiding digitaal personeelsdossier Korte handleiding digitaal personeelsdossier Vanuit thuis kan ook ingelogd worden. Ga naar https://webportal.jbz.nl Log hier eerst in met je gebruikersnaam en wachtwoord net als op je PC op je werkplek.

Nadere informatie

Designbijlage. Ontwerp van de structuur en user interface van de website voor

Designbijlage. Ontwerp van de structuur en user interface van de website voor Ontwerp van de structuur en user interface van de website voor Een initiatief om studenten, bedrijfsleven en hoger onderwijs in Twente te verbinden Designbijlage Bachelor eindopdracht Industrieel Ontwerpen

Nadere informatie

HANDLEIDING scoolfolio OUDER

HANDLEIDING scoolfolio OUDER HANDLEIDING Inleiding Hoofdmenu pagina 3 Het portfolio pagina 5 Mappen aanmaken pagina 6 Bestanden toevoegen aan het portfolio pagina 7 Een foto bestand bekijken pagina 9 Een niet-foto bestand bekijken

Nadere informatie

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail.

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. INLOGGEN Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle login

Nadere informatie

Gosnowboarding.nl Wireflow 1: Beheer accommodatie - Amber Haccou - Versie 1.0

Gosnowboarding.nl Wireflow 1: Beheer accommodatie - Amber Haccou - Versie 1.0 Gosnowboarding.nl Wireflow 1: Beheer accommodatie - Amber Haccou - Versie 1.0 1 Inloggen gebruikersnaam 2 Dashboard Overzicht accommodaties 3 Basis informatie accommodatie Naam Adres wachtwoord Nieuwe

Nadere informatie

Handleiding voor vrijwilligers

Handleiding voor vrijwilligers Handleiding voor vrijwilligers Behorende bij vrijwilligersagenda.nl versie 1.0 Harald Tijink September 2014 Tijink IT Consultancy www.tijink.com 1. Introductie Vrijwilligersorganisaties organiseren vele

Nadere informatie

Inloggen: Opbouw site: Een handleiding/introductie voor de nieuwe site van Fotoclub VPR.

Inloggen: Opbouw site: Een handleiding/introductie voor de nieuwe site van Fotoclub VPR. Een handleiding/introductie voor de nieuwe site van Fotoclub VPR. Inloggen: Als je de site opent dan zie je o.a. bovenstaande afbeelding met het logo van de club en het menu. Om in te loggen klik je helemaal

Nadere informatie

d e s i g n d o c u m e n t MELK

d e s i g n d o c u m e n t MELK designdocument MELK melk moet een identiteit krijgen zowel inhoudelijk als visueel in dit document is het ontstaan van het visuele gedeelte weergegeven Dit is een inhoudsopgave 4-19... logo 20-34... website

Nadere informatie

Student: Ilayda Kucukosmanoglu 500655851 Klas: V1-07 Docent: Koop Reynders Models & Processes Datum: Versie: 30 januari 2014 1.o

Student: Ilayda Kucukosmanoglu 500655851 Klas: V1-07 Docent: Koop Reynders Models & Processes Datum: Versie: 30 januari 2014 1.o Student: Ilayda Kucukosmanoglu 500655851 Klas: V1-07 Docent: Vak: Koop Reynders Models & Processes Datum: Versie: 30 januari 2014 1.o Inhoudsopgave Debriefing blz. 3 Wireflow blz. 4 Mental Model blz. 9

Nadere informatie

1 Starten... 2. 2 Cursus doorlopen... 3

1 Starten... 2. 2 Cursus doorlopen... 3 Handleiding Cursisten Inhoudsopgave 1 Starten... 2 2 Cursus doorlopen... 3 3 Module uitvoeren... 5 3.1 Kennis/theorie... 5 3.2 Meerkeuzevragen... 6 3.3 Afbeeldingen... 6 3.4 Video s... 7 4 Resultaten inzien...

Nadere informatie

Ontwerpdocument Down the rabbit hole app. Jesse van Thijn Paars Eindopdracht Informatie architectuur Down the rabbit hole

Ontwerpdocument Down the rabbit hole app. Jesse van Thijn Paars Eindopdracht Informatie architectuur Down the rabbit hole Ontwerpdocument Down the rabbit hole app Jesse van Thijn 500727250 Paars 9-03-6 Eindopdracht Informatie architectuur Down the rabbit hole Inhoudsopgave Inhoudsopgave Sitemap Pagina home (.0) Pagina area

Nadere informatie

Digitale Media Handleiding Tool. Judith Koedam DBKV 1A

Digitale Media Handleiding Tool. Judith Koedam DBKV 1A Digitale Media Handleiding Tool Judith Koedam 0838338 DBKV 1A Inhoudsopgave Inleiding Het maken van de site (stappenplan) Stroomschema Beschrijving website Lay out Website Inleiding Voor de opdracht van

Nadere informatie

SMC-web. Introduction to SMCweb Title Page. Handleiding SMC-web. 2011 Security Monitoring Centre

SMC-web. Introduction to SMCweb Title Page. Handleiding SMC-web. 2011 Security Monitoring Centre SMC-web Handleiding SMC-web Introduction to SMCweb Title Page CSMCweb Handleiding SMCweb Table of Contents Over dit document... 1 Organisatie... 1 Doelgroep... 1 PDF Document... 1 Introductie... 2 SMCweb

Nadere informatie

Uitlegdocument Schoudercom. Hierin vindt u alle standaard informatie voor het mailen van documenten.

Uitlegdocument Schoudercom. Hierin vindt u alle standaard informatie voor het mailen van documenten. Uitlegdocument Schoudercom. Hierin vindt u alle standaard informatie voor het mailen van documenten. Inhoud Hoofdstuk 1: Berichten versturen.... 2 1.1 Toelichting... 2 1.1 Hoe werkt berichten versturen?...

Nadere informatie

Mijn.PvdA.nl. Handleiding voor de leden om eigen gegevens aan te passen

Mijn.PvdA.nl. Handleiding voor de leden om eigen gegevens aan te passen Mijn.PvdA.nl Handleiding voor de leden om eigen gegevens aan te passen Versie 1.0 Amsterdam, mei 2011 Inhoudsopgave 1. Beginnen 5 1.1 Vooraf 5 1.2 Wat is Mijn.PvdA.nl? 5 1.3 Inloggen op Mijn.PvdA.nl 5

Nadere informatie

Gebruikershandleiding TV-ontvanger. Versie: Oktober 2017 Onder voorbehoud van wijzigingen Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend

Gebruikershandleiding TV-ontvanger. Versie: Oktober 2017 Onder voorbehoud van wijzigingen Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend Gebruikershandleiding TV-ontvanger Versie: Oktober 2017 Onder voorbehoud van wijzigingen Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend VOORKANT TV-ONTVANGER Op de voorkant van de TV-ontvanger kunnen

Nadere informatie

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn.

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Aan de slag met de Bezoek je domein om de in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Volg de url 'administratie paneel' om in te loggen en de vervolgens in te stellen. Als eerst krijg je de

Nadere informatie

Hoe werkt Drostenburg met Social Schools een nieuwe manier om met ouders te communiceren

Hoe werkt Drostenburg met Social Schools een nieuwe manier om met ouders te communiceren Hoe werkt Drostenburg met Social Schools een nieuwe manier om met ouders te communiceren Wat gaan we doen : Introductie film social schools (you tube) hoe we ouders hebben geïnformeerd op een algemene

Nadere informatie

Zie ook de insdtructiefilm die op de site staat onder Redacteuren login.

Zie ook de insdtructiefilm die op de site staat onder Redacteuren login. In onderstaande handleiding worden de voornaamste schermen, die nodig zijn voor het onderhoud van de team pagina s van de Rhode site, beschreven. Voor mensen die vorig seizoen ook al redacteur waren: De

Nadere informatie

De WordPress 3.5 Beginners Handleiding

De WordPress 3.5 Beginners Handleiding De WordPress 3.5 Beginners Handleiding Internetbureau Elephant april 13 Inhoud Introductie... 2 Inloggen... 3 Het dashboard... 5 Berichten en pagina's... 6 Nieuw Bericht... 6 Nieuwe Pagina... 8 Afbeeldingen,

Nadere informatie

Handleiding Concrete5 website. Outbound Media

Handleiding Concrete5 website. Outbound Media Handleiding Concrete5 website Outbound Media In deze handleiding behandelen we de basis benodigdheden om uw website up-to-date te kunnen houden. We behandelen: Inloggen editen (bewerken) van tekst een

Nadere informatie

Publiceren met WordPress

Publiceren met WordPress Publiceren met WordPress Peter Osterop Tweede herziene editie 1. Installatie van WordPress 2. Configuratie van WordPress 3. Het uiterlijk van WordPress 4. Pagina s en berichten maken in WordPress 1 Installatie

Nadere informatie

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0 Schoolwebsite.nu Snel aan de slag met uw website Versie 4.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Inleiding... 3 2 Voor dat u begint... 4 3 Teksten op de website... 6 4 Groepspagina s... 8 5 De groepspagina...

Nadere informatie

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM ALGEMENE INFORMATIE Het Doit beheer systeem is een modulair opgebouwd systeem waarin modules makkelijk kunnen worden toegevoegd of aangepast, niet iedere gebruiker zal dezelfde

Nadere informatie

Gebruikershandleiding BosorNet

Gebruikershandleiding BosorNet Gebruikershandleiding BosorNet Inhoud Diensten en roosters... 1 Wensen invoeren... 4 Diensten en roosters Je start BosorNet op in een browser (bijvoorbeeld Microsoft Explorer, Opera) met de link die je

Nadere informatie

V O O R W O O R D... 3 1 V O O R U Z I C H K U N T A A N M E L D E N B I J G O O G L E +... 4 2 D E E L N E M E N A A N G O O G L E +...

V O O R W O O R D... 3 1 V O O R U Z I C H K U N T A A N M E L D E N B I J G O O G L E +... 4 2 D E E L N E M E N A A N G O O G L E +... Handleiding Google+ Inhoud V O O R W O O R D... 3 1 V O O R U Z I C H K U N T A A N M E L D E N B I J G O O G L E +..... 4 2 D E E L N E M E N A A N G O O G L E +... 7 3 F O T O S B E K I J K E N... 14

Nadere informatie

Jouw YouTube kanaal goed inrichten doe je zo

Jouw YouTube kanaal goed inrichten doe je zo Jouw YouTube kanaal goed inrichten doe je zo Handleiding voor een goede inrichting van jouw YouTube kanaal. Door Theo de Kleijn Helpt zelfstandig ondernemers met videomarketing Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

Handleiding De Sociale Monitor

Handleiding De Sociale Monitor Handleiding De Sociale Monitor Inhoudsopgave Gebruikershandleiding: De Sociale Monitor 2 Bestaande rapportages 7 Een nieuw rapportage aanmaken 9 Het menu 10 Handleiding lokaal beheerders: De Sociale Monitor

Nadere informatie

Philips E-motion. Protoyping/Interactieontwerp. Kwartaal 1 jaar 3. Inhoud Onderzoek Schetsen Mockups Wireframes Flowcharts

Philips E-motion. Protoyping/Interactieontwerp. Kwartaal 1 jaar 3. Inhoud Onderzoek Schetsen Mockups Wireframes Flowcharts Protoyping/Interactieontwerp Philips E-motion Kwartaal 1 jaar 3 Inhoud Onderzoek Schetsen Mockups Wireframes Flowcharts Maarten de Splenter COHORT0506 000119739 Onderzoek Bij het ontwikkelen van de E-motion

Nadere informatie

Magister voor leerlingen en ouders/verzorgers Montessori Scholengemeenschap Amsterdam (CML, IVKO, MCO, MLA) Juli 2013

Magister voor leerlingen en ouders/verzorgers Montessori Scholengemeenschap Amsterdam (CML, IVKO, MCO, MLA) Juli 2013 Magister voor leerlingen en ouders/verzorgers Montessori Scholengemeenschap Amsterdam (CML, IVKO, MCO, MLA) Juli 2013 Inleiding Leerlingen en ouders hebben via internet toegang tot Magister; het leerling-administratiepakket

Nadere informatie