BLAD : Addendum A.1 PERCEEL : TECHNISCHE INSTALLATIE - HOOFDSTUK C-D-E-F DOSSIER : RENOVATIE NT GENT 2257

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BLAD : Addendum A.1 PERCEEL : TECHNISCHE INSTALLATIE - HOOFDSTUK C-D-E-F DOSSIER : RENOVATIE NT GENT 2257"

Transcriptie

1 BLAD : Addendum A.1 Addendum orkestbak: Betreffende hoofdstuk F, de werken aan de orkestbak: Er is, wegens een onduidelijkheid in het dossier, een wijziging doorgevoerd aan het bestek. De bestaande titels en nummering worden behouden alleen de inhoud van verschillende posten zijn gewijzigd. De bestaande tekst is steeds geschrapt wanneer deze niet meer van toepassing is en er werd steeds een aanvulling gemaakt op de huidige posten. Hieronder kunt u de wijzigingen terugvinden in het origineel bestek formaat.

2 BLAD : Addendum A.2 F. RENOVATIE NT GENT LIFTEN Dit dossier omvat alle technische installaties die voorzien worden in het renovatiegedeelte van het gebouw NT Gent. De verschillende installaties zijn opgesplitst in verschillende blokken. A. ALGEMEENHEDEN B. ELEKTRISCHE INSTALLATIE C. LICHT SPECIFIEKE INSTALLATIE D. AUDIO SPECIFIEKE INSTALLATIE E. MECHANISCHE CONSTRUCTIES EN TOEBEHOREN F. LIFTEN G. SANITAIR EN HVAC

3 BLAD : Addendum A.3 F.2 Afbraakwerken F2.1 Algemeen De volgende installaties worden afgebroken: - Manuele trekkeninstallatie; - Lift souffleur; - Orkestbak; - Personenlift foyer. Bijkomend wordt nog een post voorzien voor het vrijwaren van de bestaande trekken die behouden moeten blijven. Na de afbraakwerken wordt de volledige werf opgekuist zodat er gestart wordt met propere werf. Wanneer er bij de afbraakwerken beschadigingen worden veroorzaakt die te vermijden of die onvermijdelijk waren dan worden deze volledige hersteld. De inschrijver houdt dus rekening met de herstellingswerken en zal dit inrekenen in zijn afbraakwerken. De inschrijver maakt een plaats bezoek voorafgaandelijk zijn prijsopgave zodat hij een inschatting kan maken van de te verwachten werken. F2.5 Aanpassing orkestbak Omschrijving: De huidige lift is van het type schaarlift. De orkestbak wordt gemoderniseerd zodat een extra stopplaats mogelijk is, hiervoor wordt de sturing van de schaarlift aangepast, zodat een vlotte overgang tot elk niveau mogelijk wordt. Hierdoor dient men metalen overgangsstukken tussen de lift en de verschillende vloeren te voorzien. Hierdoor worden de spleten tussen lift en de niveaus weggewerkt. De aanpassingen aan de nieuwe lift worden goed op elkaar afgestemd zodat er geen langdurige openingen of gevaarlijke situaties gecreëerd worden. De dubbele deur op het 2 e desous wordt behouden. Deze werken omvatten: - Afbraak van de volledige staalconstructie en toebehoren; - Afbraak hijsinstallatie en alle elektrische componenten; - Verwijderen van alle afgebroken componenten, afschermingen, naar een erkend afvalverwerkingsbedrijf. Tijdens de werken aan de installatie dient de inschrijver steeds de nodige afschermingen, valbeveiligingen, signalisaties, aan te brengen zodat ongevallen ten allen tijden vermeden worden. Voorgaande maatregelen zullen steeds vervat zitten in de prijs van de renovatie van de installatie. Deze post omvat o.a.:

4 BLAD : Addendum A.4 - Bijplaatsen van een vast platform tussen hefplatform en dubbele deur 1 e dessous. Dit platform kan steeds de voorkomende belastingen aan en kan minimaal 1000kg dragen. Alle materialen en werken om dit bijkomende platform te plaatsen zijn inbegrepen in de huidige post. - De nodige valbeveiligingen (laden en lossen van het platform) worden eveneens voorzien. - Afbraakwerken aan de houdconstructie die nu aanwezig is zodat nieuw platform geplaatst kan worden inclusief verwijderen van afval. - De nieuwe dubbele deur, die in de plaatst komt van de souffleur lift wordt geplaatst door het lot ruwbouw.

5 BLAD : Addendum A.5 F.5 Orkestbak F5.1 Algemeen De werken omvat het reviseren van een beweegbare orkestbak. De orkestbak is opgebouwd uit het hijsmechanisme, de heftafel, de bediening. De orkestbak doet dienst om goederen te vervoeren en geen personen. Alle zichtbare delen worden volledige in het mat zwart uitgevoerd, bij eventuele beschadiging van zichtbare elementen worden deze in het mat zwart overschilderd. Alle schilderwerken om dit uit te voeren zijn inbegrepen in de voorziene werken. De lift voldoen aan de van toepassing zijnde regelgeving zoals de machinerichtlijn. In de huidige liftput is er een probleem met wateroverlast maar tijdens de werken zal dit aangepakt worden. Men zal voor de zekerheid afvoergeulen voorzien tot in een pompput. Het renoveren van de orkestbak omvat het maken en instellen van een extra stopplaats op het 1 e dessous alsook de lift aan te passen aan de huidige machinerichtlijn en overige normen van toepassing. Na de werken zal de orkestbak terug werken zoals voorheen met als wijziging dat men op het 1 e dessous ook kan laden en lossen. De installatie dateert van 1990 en werd destijds geplaatst door de firma J. De Reus nv. Na het uitvoeren van de werken wordt een opmerking loos keuringsverslag afgeleverd conform de huidige normeringen. Alle componenten en werken om dit te bewerkstelligen zullen inbegrepen zijn in de onderstaande posten. Er wordt een volledig functioneel volgens de normen werkende installatie afgeleverd. Funtionele werking: Orkestbak dient enkel bedienbaar te zijn vanop scène. Er worden 5 niveaus mogelijk gemaakt namelijk, scène, zaal, orkest, 1 e dessous en 2 e dessous. F5.2 Hijsmechanisme De hijshoogte van de tafel is +/- 5,5m, exacte afmetingen op te meten voor uitvoering. De nominale instelbare snelheid bij het stijgen en dalen is maximaal 3m/min. Het platform kan op gelijk welke posities stop gezet worden.

6 BLAD : Addendum A.6 Tijdens het stijgen en dalen van het platform mag er maximaal een LAeq=50dB(A) gegenereerd worden. Meting gebeurd op 1 e rij achter orkestbak, centraal en op 1m20 hoogte ten opzichte van de vloer. Alle bewegingen van de lift zijn steeds geleidelijk en zonder schokken. Elke start en stop is geleidelijk zodat schokken vermeden worden. De snelheid van de lift blijft gelijk aan de huidige snelheid mits deze niet in strijd is met de huidige reglementering. De werken zullen het volgende omvatten betreffende het hijsmechanisme: - Volledig revisie van de aanwezige motor(en), vastleggen beschadiging, waterschade, slijtage, ; - Reviseren van motoren teneinde een minimale werking van 10 jaar te kunnen garanderen. Het rendement van de gereviseerde motoren moet aan de huidige wetgeving beantwoorden. Indien kostefficiënter worden nieuwe motoren geplaatst. - Vastleggen van de waterschade aan alle bestaande metalen onderdelen (zoals bijvoorbeeld liggers, steunpunten, bevestigingen, lagers, koppelingen, elektrische verbindingsdozen, elektronica) - Alle aangetaste onderdelen dienen hersteld of vervangen te worden teneinde de correcte werking voor 10 jaar te kunnen garanderen. - Roest verwijderen van alle zijden van de bestaande liggers en scharnieren, en een roestwerende coating aanbrengen op de liggers en scharnieren. - Alle smeermiddelen dienen vrij te zijn van watercontaminatie. - Nazicht van en eventueel vervangen van lagers die beschadigd zijn. - Vernieuwen van de flexibele persleidingen; - Aanpassen en het toevoegen van extra beveiligingen inzake veiligheid bij het gebruik van de lift; - Aanpassen en bijplaatsen van extra elementen om de verschillende stopplaatsen mogelijk te maken op een correcte, veilige manier. Er zijn 5 vaste posities die de inschrijver zal controleren.

7 BLAD : Addendum A.7 F5.3 Heftafel De tafel zal via metalen platen verbonden worden met de onderscenes. Op het niveau van het podium mogen geen metalen onderdelen zichtbaar zijn. De vloer dient volgende maximale spelingen te hebben: - Tussen gekromde zijde en zijkanten: 20mm; - Tussen heftafel en vaste scènevloer: 10mm. Rondom de tafel wordt een metalen schort voorzien waartegen er een houten afwerking wordt voorzien. De schort zal voldoende hoog zijn zodat deze de opening volledig afsluit wanneer het platform in zijn hoogste positie staat. De inschrijver legt minimaal vijf soorten courante afwerkingen voor waaruit de bouwheer kan kiezen. De afwerkingen zijn de meest voorkomende binnen de theaterwereld en zijn reeds voorzien in de prijs. De orkestbak zal uiterst stabiel en nauwkeurig zijn, alle noodzakelijke profielen of toebehoren zijn inbegrepen in de prijs van de lift. De bevestigingen voor de zaalstoelen worden op deze vloer gemonteerd zodat men eenvoudig de stoelen kan plaatsen en wegnemen. Opnieuw gebruiken van bestaande bevestigingspunten is toegelaten indien mogelijk. In de put of onder het platform wordt er werkverlichting voorzien om ervoor te zorgen dat men onderhoud kan uitvoeren aan de installatie. De armaturen zijn minimaal IP44 en zijn IK10. De armaturen worden bediend door een schakelaar die zich op het laagste toegangsniveau bevindt. - Toevoegen van extra beveiligingen zodat val- en klemgevaar steeds vermeden wordt. - Herschilderen van alle zichtbare delen van de volledige installatie, de exacte kleur wordt op voorhand besproken met de bouwheer en architect. Er wordt steeds rekening gehouden met slijtvaste verf die gebruikt wordt in gelijkaardige toepassingen. F5.4 Bediening De bediening van de orkestbak zal mogelijk zijn vanop scène. De lift dient alle niveaus aan te doen. De centrale elektrische kast wordt geplaatst op het 2 e desous. De elektrische kast omvat alle voedingen, beveiligingen, intelligentiemodules, spanningsindicatoren,. Op scène wordt een bedieningseenheid voorzien van volgende bedieningen: - Op en neer knoppen; - Voorkeuzeschakelaar stopplaats (scène, zaal, 1 e desous, 2 e desous, keuze bouwheer totaal 5 mogelijkheden); - Noodstop;

8 BLAD : Addendum A.8 - Sleutelschakelaar. Bijkomende mobiele bediening: De mobiele bediening is er om met zicht op de orkestbak de bewegingen in te zetten en veilig de orkestbak te bedienen. De bediening is aangesloten op de wandconnectie via een soepele zwarte kabel. De bediening omvat volgende functies: - Op en neer knoppen; - Snelheidsregelaar; - Noodstopknop; - Spanningsindicator; - Bij de bediening wordt een wandhouder en een houder voor de kabel voorzien. De deuren van de 1 e desous en 2 e desous worden voorzien van magneetcontacten die ervoor zullen zorgen dat de orkestbak niet kan bewegen wanneer de deuren open staan of dat de lift stilvalt bij het openen van de deuren. Alle benodigde afschermingen die nodig zijn bij het gebruik van de orkestbak zullen inbegrepen zijn bij de orkestbak. - Nazicht van de bestaande bekabeling, en deze vervangen bij beschadiging. - De leidingen en kabels controleren op brosheid van de omhulsels, deze bros geworden of verouderde leidingen moeten vervangen worden. - Nazicht van alle sensoren, contacten, en deze vervangen bij schade of defect. - Bekabeling aansluiten op elektrische borden. - Bijplaatsen van contacten op de dubbele deur van de 1 e dessous zodat de lift niet kan werken wanneer deze open staat. - Bijplaatsen sloten die de deuren van het 1 e en 2 e dessous gesloten houden wanneer het platform niet op het niveau staat. - Bijplaatsen extra sensoren die de exacte positie doorgeeft aan de sturing. - Aanpassing van de huidige sturing zodat deze voldoet aan de huidige reglementering, indien kostefficiënter wordt een nieuwe sturing geplaatst.

9 BLAD : Addendum A.9 - Bedieningsunit op scèneniveau wordt vernieuwd en heeft volgende knoppen: o Op- neer o Niveau 1 tot en met 5 o o Noodstop Sleutelschakelaar voor bediening - Bediening verloopt steeds via dodemansbediening. - Bediening wordt voorzien aan de jardin kant en dit met een flexibele verbinding zodat men naast de orkestbak kan staan om deze te bedienen. Muurbeugel inbegrepen in de huidige post. Positie in coördinatie met de overige technieken.

Going up! Twinpark. Autolift. Een goedkope oplossing voor een extra parkeerplaats. www.astralift.nl

Going up! Twinpark. Autolift. Een goedkope oplossing voor een extra parkeerplaats. www.astralift.nl Twinpark Een goedkope oplossing voor een extra parkeerplaats Autolift Twinpark Lange ritten op zoek naar een dure parkeerplaats zijn vanaf nu verleden tijd. Astralift heeft hiervoor namelijk dé oplossing!

Nadere informatie

liftforce ROLSTOELLIft solid

liftforce ROLSTOELLIft solid DE betrouwbare ROLSTOELLIFT solid liftforce ROLSTOELLIft solid 1 liftforce Even voorstellen.. Lift Force BV is een allround leverancier in de lifttechniek, waarbij het hele traject van ontwerp, installatie

Nadere informatie

Bijlage 2: Lijst van premiegerechtigde werken

Bijlage 2: Lijst van premiegerechtigde werken Bijlage 2: Lijst van premiegerechtigde werken 6.5.1 Restauratie van de cultuurgoederen - Onderzoek naar originele verf en kleur van stoelen en bank. Reinigen, verwijderen van verfresten, nazicht houten

Nadere informatie

Heftafels voor laadkaaien. eftafels. Flexibel gebruik. Voor alle voertuigtypes. Op alle hoogten. Uitzonderlijke stevigheid.

Heftafels voor laadkaaien. eftafels. Flexibel gebruik. Voor alle voertuigtypes. Op alle hoogten. Uitzonderlijke stevigheid. Heftafels voor laadkaaien eftafels Flexibel gebruik. Voor alle voertuigtypes. Op alle hoogten. Uitzonderlijke stevigheid. Heftafels voor laden en lossen. Soepel gebruik aangepast aan alle vracht- en bestelwagens.

Nadere informatie

FLeur platformlift INHOUDSOPGAVE Toepassing Regelgeving Hoofdkenmerken Platform Veiligheidsvoorzieningen

FLeur platformlift INHOUDSOPGAVE Toepassing Regelgeving Hoofdkenmerken Platform Veiligheidsvoorzieningen 1/5 INHOUDSOPGAVE Pagina 2 Toepassing Regelgeving Pagina 3 Hoofdkenmerken Platform Veiligheidsvoorzieningen Pagina 4 Schachtafwerking Schachtdeuren Tableaus en besturing Pagina 5 Afmetingen 2/5 TOEPASSING

Nadere informatie

Algemene. Montagerichtlijnen. Elektrische Bediende. Beveiligingsrolluiken. NCP AMR augustus 2007 versie 1.0

Algemene. Montagerichtlijnen. Elektrische Bediende. Beveiligingsrolluiken. NCP AMR augustus 2007 versie 1.0 Algemene Montagerichtlijnen Elektrische Bediende Beveiligingsrolluiken Algemene montage richtlijnen elektrische beveiligingsrolluiken Inleiding: Een rolluik is zo sterk als zijn bevestiging toelaat. Vandaar

Nadere informatie

Platformlift met schuivende vloer

Platformlift met schuivende vloer HideLift is onderdeel van de productgroep FreeLifeStyle en heeft als doel de verbetering van de toegankelijkheid van gebouwen. Platformlift met schuivende vloer Opvallend onopvallend HideLift blinkt uit

Nadere informatie

Going up! Fleur. Platformlift. Speciaal ontwikkeld voor incidenteel goederentransport, rolstoelgebruikers of personen. www.astralift.

Going up! Fleur. Platformlift. Speciaal ontwikkeld voor incidenteel goederentransport, rolstoelgebruikers of personen. www.astralift. Fleur Speciaal ontwikkeld voor incidenteel goederentransport, rolstoelgebruikers of personen Platformlift Ook toepasbaar als: Mindervalidelift Personenlift Omschrijving De Fleur platformlift is speciaal

Nadere informatie

DE BETROUWBARE HYDRO PLATEAULIFT. liftforce. hydro plateaulift

DE BETROUWBARE HYDRO PLATEAULIFT. liftforce. hydro plateaulift DE BETROUWBARE HYDRO PLATEAULIFT liftforce hydro plateaulift 1 liftforce Even voorstellen.. Lift Force BV is een allround leverancier in de lifttechniek, waarbij het hele traject van ontwerp, installatie

Nadere informatie

Installatie- en gebruikershandleiding Effemme Aladdin UP35

Installatie- en gebruikershandleiding Effemme Aladdin UP35 Installatie- en gebruikershandleiding Effemme Aladdin UP35 Opgemaakt door: Willem Vergote Beschrijving van de machine De schaarlift is in staat om voertuigen te heffen met een gewicht kleiner dan 3500kg.

Nadere informatie

80 LIFTINSTALLATIES 80.00 ALGEMEEN 80.00.10 BEGRIPPEN: ALGEMEEN

80 LIFTINSTALLATIES 80.00 ALGEMEEN 80.00.10 BEGRIPPEN: ALGEMEEN 1 80 LIFTINSTALLATIES 80.00 ALGEMEEN 80.00.10 BEGRIPPEN: ALGEMEEN 80.00.20 EISEN EN UITVOERING: ALGEMEEN 02. BOUTVERBINDINGEN Bij boutverbindingen moet de steel van de bout ten minste 2, doch ten hoogste

Nadere informatie

Installatie- en gebruikershandleiding Effemme Wizard UP30

Installatie- en gebruikershandleiding Effemme Wizard UP30 Installatie- en gebruikershandleiding Effemme Wizard UP30 PW equipment bvba Verrekijker 63 8750 Wingene Tel.: 051 78 09 47 info@pw-equipment.be Willem Vergote Versie 12/2015 Beschrijving van de machine

Nadere informatie

min afstand tussen grond en lattenbodem (26.5 cm 23.5 op aanvraag ) Max afstand tussen grond en lattenbodem ( 78 cm 80 cm op aanvraag)

min afstand tussen grond en lattenbodem (26.5 cm 23.5 op aanvraag ) Max afstand tussen grond en lattenbodem ( 78 cm 80 cm op aanvraag) Hoog-Laag bed eva / schaarpoot Het EVA bed is speciaal ontworpen voor de dagelijkse verzorging in rust en zorginstellingen. Het is persoonlijk instelbaar aan de behoefte van ieder patiënt en ook bijzonder

Nadere informatie

DE betrouwbare hydro plateaulift. liftforce. hydro plateaulift

DE betrouwbare hydro plateaulift. liftforce. hydro plateaulift DE betrouwbare hydro plateaulift liftforce hydro plateaulift 1 liftforce Even voorstellen.. Lift Force BV is een allround leverancier in de lifttechniek, waarbij het hele traject van ontwerp, installatie

Nadere informatie

De verplaatsbare Lift

De verplaatsbare Lift ancolift is onderdeel van de productgroep FreeLifeStyle en heeft als doel de verbetering van de toegankelijkheid van gebouwen. De verplaatsbare Lift Efficiënt, veelzijdig, verplaatsbaar ancolift is de

Nadere informatie

(Model: CZ.0.DU.901) KARWEITAKEL HANDLEIDING

(Model: CZ.0.DU.901) KARWEITAKEL HANDLEIDING (Model: CZ.0.DU.901) KARWEITAKEL HANDLEIDING De gebruiker is altijd zelf verantwoordelijk voor het gebruik de de DELTA elektrische Karweitakel. Aan deze handleiding kunnen geen rechten ontleend worden.

Nadere informatie

Het aanwerken van vrije ruimte en sparingen rondom de liftschacht en deurkozijnen behoren tot

Het aanwerken van vrije ruimte en sparingen rondom de liftschacht en deurkozijnen behoren tot 1 van 5 80 LIFTINSTALLATIES 80.00 ALGEMEEN 80.00.10 BEGRIPPEN: ALGEMEEN 80.00.20 EISEN EN UITVOERING: ALGEMEEN 02. BOUTVERBINDINGEN Bij boutverbindingen moet de steel van de bout ten minste 2, doch ten

Nadere informatie

BOB21M + BOB30M ALGEMENE MONTAGEVOORSCHRIFTEN WAARSCHUWING - Voordat men met de installatie kan beginnen dient men deze handleiding en instructies nauwkeurig te lezen. - Het is strikt verboden het product

Nadere informatie

DEUR BESTURING, TYPE: TS971

DEUR BESTURING, TYPE: TS971 DEUR BESTURING, TYPE: TS9 RDA RIBBERS DOOR AUTOMOTION Parallelweg b RE Waspik T + (0) 00 F + (0) E info@rda-bv.nl DEUR BESTURING, TYPE: TS9 BEHUIZING - UITVOERING - FUNCTIES & TOEBEHOREN CERTIFCATEN &

Nadere informatie

Hefplatformen. Zonder Schacht Avansis V Avansis VL+ Low Rise. Zonder Schacht Easylift. Met Schacht Movis. Met Schacht Avansis S1/S2

Hefplatformen. Zonder Schacht Avansis V Avansis VL+ Low Rise. Zonder Schacht Easylift. Met Schacht Movis. Met Schacht Avansis S1/S2 Productie & installatie Service & onderhoud Toegangkelijkheids- Renovaties technieken Toegangkelijkheids technieken 1 Trapliften Hefplatformen Huisliften Goederenliften Stoelliften Robijn Safier Jade Onyx

Nadere informatie

OPSTEEK AANDRIJVINGEN SIK-SERIE

OPSTEEK AANDRIJVINGEN SIK-SERIE De veilige & compacte oplossing! OPSTEEK AANDRIJVINGEN SIK-SERIE Voor het aansturen van roldeuren en rolhekken welke tegen een valbeweging beveiligd moeten zijn en waar een beperkte montageruimte aanwezig

Nadere informatie

Veiligheidsbescherming

Veiligheidsbescherming Veiligheidsbescherming I. Beveiligd gangpad Voor veiligheid, afbakening en organisatie van uw werkruimte. De gangpaden worden aan de uiteinden van de stellingen bevestigd en beveiligen met de zij-en achterwanden

Nadere informatie

FOTOVERSLAG UIT TE VOEREN WERKEN HVAC / ELEKTRICITEIT / DAK / BUITENSCHRIJNWERK

FOTOVERSLAG UIT TE VOEREN WERKEN HVAC / ELEKTRICITEIT / DAK / BUITENSCHRIJNWERK Provincie Antwerpen. Arrondissement Turnhout. Gemeente Arendonk O P D R A C H T : Renovatie bestaand schoolgebouw Kleuters Bouwwerf: De Brulen 2 Arendonk Bouwheer: Gemeentelijke Basisschool Voorheide De

Nadere informatie

Modulaire kasten Opbouw- en inbouwkasten

Modulaire kasten Opbouw- en inbouwkasten Presentatie Het gamma bestaat uit kasten met 13, 18 of 24 modules met 1 tot 6 rijen en interfaces met 1 tot 3 rijen. De kasten uit het volledige gamma kunnen horizontaal of verticaal met elkaar worden

Nadere informatie

DOSSIER: hsreno02 lot 4 elektr. GDR-architecten bvba tel. 09/331.57.90 info@gdr-architecten.be DATUM:31/01/2012

DOSSIER: hsreno02 lot 4 elektr. GDR-architecten bvba tel. 09/331.57.90 info@gdr-architecten.be DATUM:31/01/2012 DEEL 0 - AANNEMING / WERF INHOUDSOPGAVE 00. INLEIDING / ALGEMEEN... 2 00.10. voorwoord - algemeen... 2 00.20. uitgangspunten - algemeen... 2 00.30. structuur & opvatting - algemeen... 2 00.40. gebruiksaanwijzing

Nadere informatie

liftforce ROLSTOELLIft connect

liftforce ROLSTOELLIft connect DE betrouwbare ROLSTOELLIFT CONNECT liftforce ROLSTOELLIft connect 1 liftforce Even voorstellen.. Lift Force BV is een allround leverancier in de lifttechniek, waarbij het hele traject van ontwerp, installatie

Nadere informatie

Heftafels. Maatwerk- en standaardlifttechnieken

Heftafels. Maatwerk- en standaardlifttechnieken Heftafels Maatwerk- en standaardlifttechnieken Roton Lifts Europe levert zowel standaard als maatwerk lifttechniek. Wij werken nauw samen met nagenoeg alle belangrijke fabrikanten binnen Europa waarbij

Nadere informatie

Oximo WireFree Solar Panel

Oximo WireFree Solar Panel www.somfy.com Ref. 5060625A ES DE IT EN FR Oximo WireFree Solar Panel Inhoud Oximo WireFree Zonnepaneel 1. Inleiding 25 2. Veiligheid 25 2.1 Veiligheid en verantwoordelijkheid 25 2.2 Specifieke veiligheidsvoorschriften

Nadere informatie

OPMETING BEGRAAFPLAATS - RENOVATIE VAN DE CONCIËRGEWONING - OPDRACHT NR /A//2017.E077.01/BAT.OL-BH

OPMETING BEGRAAFPLAATS - RENOVATIE VAN DE CONCIËRGEWONING - OPDRACHT NR /A//2017.E077.01/BAT.OL-BH OPMETING BEGRAAFPLAATS - RENOVATIE VAN DE CONCIËRGEWONING - OPDRACHT NR. 2017.144/A//2017.E077.01/BAT.OL-BH Nr. Beschrijving Type Eenh. H EP BTW 1 Algemeenheden 1.1 Werfinstallatie H ff 1,00 1.2 Coördinatie

Nadere informatie

liftforce De veilige en betrouwbare goederenlift goederenlift

liftforce De veilige en betrouwbare goederenlift goederenlift liftforce De veilige en betrouwbare goederenlift goederenlift liftforce Even voorstellen.. Lift Force V is een allround leverancier in de lifttechniek, waarbij het hele traject van ontwerp, installatie

Nadere informatie

De elektrische laad lift

De elektrische laad lift Art-Lift De elektrische laad lift 1 Lees deze bedienings- en gebruikshandleiding nauwkeurig door, voordat u de laad lift in gebruik neemt. Neem deze handleiding goed door en zorg ervoor dat de informatie

Nadere informatie

DICTATOR HOMELIFT DHM 300

DICTATOR HOMELIFT DHM 300 DICTATOR HOMELIFT DHM 300 De lift volgens machinerichtlijn De DICTATOR Homelift DHM 300 is de ideale oplossing wanneer er in een woning of bedrijf een lift moet worden in - of aangebouwd - om het dagelijkse

Nadere informatie

SC 70-230 V. SC-70 230 V.xls 1 / 9

SC 70-230 V. SC-70 230 V.xls 1 / 9 SC-70 230 V.xls 1 / 9 Elektromechanische onomkeerbare motor voor schuifhekken tot 800 kg voor intensief gebruik. Technische gegevens: Voeding Normaal opgenomen vermogen Opgenomen stroom 230 V AC 360 W

Nadere informatie

DE VEILIGE EN BETROUWBARE ROLSTOELLIFT. liftforce. rolstoellift

DE VEILIGE EN BETROUWBARE ROLSTOELLIFT. liftforce. rolstoellift DE VEILIGE EN BETROUWBARE ROLSTOELLIFT liftforce rolstoellift 1 liftforce Even voorstellen.. Lift Force BV is een allround leverancier in de lifttechniek, waarbij het hele traject van ontwerp, installatie

Nadere informatie

Antwoord: Zie lastenboekbeschrijving Art 03.31: alle structuurelementen van het dak, dus tevens de bestaande betonstructuur.

Antwoord: Zie lastenboekbeschrijving Art 03.31: alle structuurelementen van het dak, dus tevens de bestaande betonstructuur. 1 Dossier Zinnema; Verfraaiings- en renovatiewerken van verschillende zones Besteknummer : 2015/HFB/OA/29181 1) afbraak betonbalk dak gang: bij afbraak voorziet men specifiek de post (art. 03.22) voor

Nadere informatie

STAKA. Handleiding elektrische bediening. Dakluiken Flachdachausstiege Roof access hatches Trappes de toit

STAKA. Handleiding elektrische bediening. Dakluiken Flachdachausstiege Roof access hatches Trappes de toit STAKA Handleiding elektrische bediening Algemeen Deze handleiding geeft u de juiste instructies voor een correcte aansluiting en een goede bediening van de elektrische bedieningsset van Staka. De installatie

Nadere informatie

IXENGO L. FR Manuel d installation. DE Installationsanleitung. IT Manuale d installazione. NL Installatiehandleiding D811862

IXENGO L. FR Manuel d installation. DE Installationsanleitung. IT Manuale d installazione. NL Installatiehandleiding D811862 IXENGO L FR Manuel d installation DE Installationsanleitung IT Manuale d installazione Installatiehandleiding D811862 8 027908 4 0 3 7 3 5 INHOUDSOPGAVE ALGEMEEN 2 VEILIGHEIDSINSTRUCTIES 2 Waarschuwing

Nadere informatie

Gumax Terrasverwarmer

Gumax Terrasverwarmer Gumax Terrasverwarmer De energiezuinige terrasverwarmer op infraroodbasis zonder rode gloed Handleiding Model PAH-2011-1 3200 watt Lees alle instructies zorgvuldig door alvorens dit apparaat te installeren

Nadere informatie

DRAAITAFEL DT-1000.INOX/ALU DT-1200.INOX/ALU DT-1500.INOX/ALU HANDLEIDING

DRAAITAFEL DT-1000.INOX/ALU DT-1200.INOX/ALU DT-1500.INOX/ALU HANDLEIDING DRAAITAFEL DT-1000.INOX/ALU DT-1200.INOX/ALU DT-1500.INOX/ALU HANDLEIDING NL DRAAITAFEL DT-1000 / DT-1200 / DT-1500 INOX/ALU handleiding VOORWOORD Deze gebruiksaanwijzing is opgesteld door FT Solutions

Nadere informatie

Brengt uw woning op een hoger niveau

Brengt uw woning op een hoger niveau Brengt uw woning op een hoger niveau De elegante thuislift Lift op de begane grond Lift op weg naar boven Lift op de verdieping 2 De elegante thuislift Met zijn grotendeels transparante ontwerp is de MijnLift

Nadere informatie

Mechanische gevaren Los slaan warmtewiel, uit de haak slaan. Door bijvoorbeeld: schade roulementen, trillingen, afbreken bevestiging

Mechanische gevaren Los slaan warmtewiel, uit de haak slaan. Door bijvoorbeeld: schade roulementen, trillingen, afbreken bevestiging Gevaar Mechanische gevaren Los slaan warmtewiel, uit de haak slaan. Door bijvoorbeeld: schade roulementen, trillingen, afbreken bevestiging Mogelijkheid & gevolg Kan omliggende componenten beschadigen,

Nadere informatie

Professional Supplies BORDENWARMKAST. Modelnr.: *688.050 - *688.050 - *688.050. CaterChef 60

Professional Supplies BORDENWARMKAST. Modelnr.: *688.050 - *688.050 - *688.050. CaterChef 60 Professional Supplies Modelnr.: *688.050 - *688.050 - *688.050 CaterChef 120 CaterChef 60 CaterChef 30 GEBRUIKSAANWIJZING Lees deze instructies aandachtig door alvorens het apparaat te gebruiken. 688050-51-52

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING ELEKTROMOBIEL

GEBRUIKERSHANDLEIDING ELEKTROMOBIEL GEBRUIKERSHANDLEIDING ELEKTROMOBIEL Projectgroep 8 Hogeschool Gent elektromechanica Valentin Vaerewyckweg 1 9000 Gent Eerste uitgave (16/05/2016) WOORD VOORAF De elektromobiel is ontworpen door studenten

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Flowhaspel 1 Empas B.V. Kruisboog 43 3905 TE Veenendaal 0318-525888 www.empas.nl Technische gegevens Afmetingen (lxbxh), cm... 55x39x109 Gewicht, kg...36 Motor vermogen, W....300

Nadere informatie

liftforce ROLSTOELLIft connect

liftforce ROLSTOELLIft connect DE betrouwbare ROLSTOELLIFT CONNECT liftforce ROLSTOELLIft connect 1 liftforce Even voorstellen.. Lift Force BV is een allround leverancier in de lifttechniek, waarbij het hele traject van ontwerp, installatie

Nadere informatie

Montage / Gebruikers- handleiding Rolluiken

Montage / Gebruikers- handleiding Rolluiken Montage / Gebruikers- handleiding Rolluiken Bestel-zonwering.nl Montagehandleiding Rolluiken versie 2014 1 Montage Handleiding Rolluiken De montage van dit product moet worden uitgevoerd door een vakman.

Nadere informatie

1.1 ALGEMENE VOORZORGSMAATREGEL

1.1 ALGEMENE VOORZORGSMAATREGEL A VLEUGELOPENER INHOUD..2 ALGEMENE VOORZORGSMAATREGEL INSTALLATIE A. STANDAARD INSTALLATIE B. AFSTANDEN TABEL C. ONDERDELEN VAN INSTALLATIE D. INSTALLATIE VAN GELICALISEERDE WAPENOPENER E. DRAADVERBINDING.

Nadere informatie

Raadpleeg ook de handleiding van uw basisdrager voor meer informatie

Raadpleeg ook de handleiding van uw basisdrager voor meer informatie Raadpleeg ook de handleiding van uw basisdrager voor meer informatie Geachte klant, Wij zijn blij dat u een product van Thule gekozen hebt en wensen u veel plezier bij het gebruik. Belangrijk hiervoor

Nadere informatie

De elektrische laadlift

De elektrische laadlift Art-Lift De elektrische laadlift 1 Lees deze bedienings- en gebruikshandleiding nauwkeurig door, voordat u de laadlift in gebruik neemt. Neem deze handleiding goed door en zorg ervoor dat u de informatie

Nadere informatie

Era S Voor rolgordijnen en rolluiken.

Era S Voor rolgordijnen en rolluiken. Era S Voor rolgordijnen en rolluiken. Compact, stil en praktisch in gebruik om optimale performances te bieden en aan alle eisen te kunnen voldoen, ook in installaties van beperkte afmetingen. Era S, voor

Nadere informatie

thyssenkrupp Encasa HE2 Huislift Welkom comfort met grote mogelijkheden

thyssenkrupp Encasa HE2 Huislift Welkom comfort met grote mogelijkheden thyssenkrupp Encasa HE2 Huislift Welkom comfort met grote mogelijkheden 2 Uw leven, uw huis, welcome home. HE2 Huislift, welcome home 3 Uw leven, groeien naar een nieuwe dimensie Groeien is ervaring op

Nadere informatie

waarvan de uitvoering wordt bepaald door de gewenste voedingsspanning en het

waarvan de uitvoering wordt bepaald door de gewenste voedingsspanning en het 201 MMD025.M41 GEMOTORISEERDE MENGKRANEN, MMD.. Nominale druk : PN10 Nominale diameter : DN20.. DN50 Mediumtemperatuur : +5 C.. +110 C Armatuur : messing Segment : messing Met elektrische servomotor IP4,

Nadere informatie

Gebruikershandleiding.

Gebruikershandleiding. Gebruikershandleiding. Fabrikant: Gispen International BV Parallelweg west 23 Postbus 30 NL 4100 AA Culemborg Holland. Type aanduiding: IC 2007 Elektrisch Hoogteverstelbare tafel. Bouwjaar: 2013 Versie

Nadere informatie

De M3D.. gemotoriseerde mengkranen zijn geschikt voor toepassing als drie- of

De M3D.. gemotoriseerde mengkranen zijn geschikt voor toepassing als drie- of 01 MD025.M41 GEMOTORISEERDE MENGKRANEN, MD.. Nominale druk : PN 6 Nominale diameter : DN20.. DN50 Mediumtemperatuur : +5 C.. +110 C Armatuur : gietijzer SIS 0120 Segment : brons SIS 5170 Met elektrische

Nadere informatie

SIRCO MOT PV Schakelaar-scheiders voor fotovoltaïsche toepassingen gemotoriseerd tot 1000 VDC van 200 tot 630 A

SIRCO MOT PV Schakelaar-scheiders voor fotovoltaïsche toepassingen gemotoriseerd tot 1000 VDC van 200 tot 630 A Schakelen en scheiden new De oplossing voor > Gebouwen > Zonneparken sirco-pv_016_a_1_cat De sterke punten > Gebreveteerd onderbrekingssysteem "Brandweer" > Manuele noodstop SIRCO MOT PV 4x400 A Conform

Nadere informatie

installatiehandleiding CO2 SENSOR MCOHome MH9-CO2-WD MH9-CO2-WA

installatiehandleiding CO2 SENSOR MCOHome MH9-CO2-WD MH9-CO2-WA installatiehandleiding CO2 SENSOR MCOHome MH9-CO2-WD MH9-CO2-WA V02022017 MCOHOME CO2 Monitor MH9-CO2-WD MH9-CO2-WA Introductie De MCOHome CO2 Monitor is een Z-Wave compatibele lucht kwaliteit detector,

Nadere informatie

TECHNISCHE FICHE KVS GEBOUW BOL

TECHNISCHE FICHE KVS GEBOUW BOL TECHNISCHE FICHE KVS GEBOUW BOL 1 BEREIKBAARHEID Laad- en loskade: Arduinkaai z/n, 1000 Brussel Contactadres: Arduinkaai 7, 1000 Brussel Publiekstoegang: Lakensestraat 146, 1000 Brussel www.kvs.be + 32

Nadere informatie

TOEGANKELIJKHEID VOOR IEDEREEN

TOEGANKELIJKHEID VOOR IEDEREEN TOEGANKELIJKHEID VOOR IEDEREEN Motala 2000 Verbeterde toegankelijkheid in woningen en (semi-)publieke gebouwen. Een lift biedt voor iedereen toegevoegde waarde en is voor sommige mensen zelfs noodzakelijk.

Nadere informatie

Powerpack. gebruikshandleiding

Powerpack. gebruikshandleiding Powerpack gebruikshandleiding 1 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding De RMA powerpack is een hulpmiddel voor de begeleiding. Het vergemakkelijkt het duwen van een rolstoel gebruiker. De hulpmotor is niet ontworpen

Nadere informatie

Parkeerhefbruggen. De parkeer hefbrug is modulair uit te breiden en bestaat dan uit een module A en een module B enz. dus oneindig uit te breiden.

Parkeerhefbruggen. De parkeer hefbrug is modulair uit te breiden en bestaat dan uit een module A en een module B enz. dus oneindig uit te breiden. PARKEER HEFBRUG P230 Deze parkeer hefbrug is geschikt voor 2 voertuigen, en heeft een maximaal hefvermogen van 2300 kg. Dit is toereikend voor de meeste type voertuigen. Geparkeerd kunnen bijvoorbeeld

Nadere informatie

1. DOEL EN GEBRUIK. Op de eerste transportband wordt een grote vultrechter geplaatst (figuur 1). Deze houdt het gestorte materiaal op de band.

1. DOEL EN GEBRUIK. Op de eerste transportband wordt een grote vultrechter geplaatst (figuur 1). Deze houdt het gestorte materiaal op de band. 1. DOEL EN GEBRUIK De transportband is ontworpen voor het transporteren van vaste (niet-vloeibare) en niet-gevaarlijke materialen zoals zand, steenslag, puin, landbouwgewassen e.a.. Het te verplaatsen

Nadere informatie

Bijlage 16: Handleiding

Bijlage 16: Handleiding Bijlage 16: Handleiding Hier volgt een zeer gedetailleerde handleiding van hoe de lasercutte Mendel geassembleerd kan worden. Eerst zal er begonnen worden met enkele kleinere tussenassemblees. In de handleiding

Nadere informatie

Altura Gold Pro TOEGANKELIJKHEID VOOR OPENBARE GEBOUWEN. Access. Everywhere. For Everyone.

Altura Gold Pro TOEGANKELIJKHEID VOOR OPENBARE GEBOUWEN. Access. Everywhere. For Everyone. Altura Gold Pro TOEGANKELIJKHEID VOOR OPENBARE GEBOUWEN Access. Everywhere. For Everyone. 2 Access BDD Altura Gold Pro TOEGANKELIJKHEID VOOR OPENBARE GEBOUWEN Altura Gold Pro is een compacte en betaalbare

Nadere informatie

2-weg of 3-weg regelkogelkraan

2-weg of 3-weg regelkogelkraan 203 Gemotoriseerde regelkogelkranen, type RBV2 / RBV3 2-weg of 3-weg regelkogelkraan PN6 PN6, DN5..DN50 K vs: 4..63m³/h A AB: equi % ) 2) Medium: water 0..+30 C draad Geschikt voor water tot -0 C 2) met

Nadere informatie

DE VEILIGE EN BETROUWBARE SERVICELIFT. liftforce. SERVICElift

DE VEILIGE EN BETROUWBARE SERVICELIFT. liftforce. SERVICElift DE VEILIGE EN BETROUWBARE SERVICELIFT liftforce SERVICElift liftforce Even voorstellen.. Lift Force BV is een allround leverancier in de lifttechniek, waarbij het hele traject van ontwerp, installatie

Nadere informatie

Montage-instructie. Screens. V599 Ritz V599R Ritz V599 Ritz XL

Montage-instructie. Screens. V599 Ritz V599R Ritz V599 Ritz XL Montage-instructie Screens V599 Ritz V599R Ritz V599 Ritz XL Inhoud 1. screenkap met doek en motor 2. zijgeleiders a. achterprofiel b. inlager voorzien van neopreen (of ritslager) c. voorprofiel 3. montageset

Nadere informatie

Afstandsbediening Telis 16 RTS

Afstandsbediening Telis 16 RTS Afstandsbediening Telis 16 RTS Bedieningshandleiding Telis 16 RTS Pure Art.nr. 1811020 Telis 16 RTS Silver Art.nr. 1811021 Afstandsbediening Telis 16 RTS 16 Kanaals zender met display Telis 16 RTS Pure

Nadere informatie

Technische beschrijving MGV-LB 125/100 FD. op aanhangwagen

Technische beschrijving MGV-LB 125/100 FD. op aanhangwagen Mobiele Ventilatie Unit M V U op aanhangwagen Technische beschrijving MGV-LB 125/100 FD op aanhangwagen B.S. Belüftungs-GmbH Etn. P. Vanassche & Cie N.V. Am Hungerwiesgraben 10 Brugsesteenweg 2 D-89429

Nadere informatie

Het essentiële dat het verschil maakt! oebehoren. Verhoogt de veiligheid. Vereenvoudigt het aandocken. Verbetert de zichtbaarheid en duidelijkheid.

Het essentiële dat het verschil maakt! oebehoren. Verhoogt de veiligheid. Vereenvoudigt het aandocken. Verbetert de zichtbaarheid en duidelijkheid. Het essentiële dat het verschil maakt! oebehoren Verhoogt de veiligheid. Vereenvoudigt het aandocken. Verbetert de zichtbaarheid en duidelijkheid. Wielblokkering MAX AS Wielblokkeringen MAX. Voor de veiligheid

Nadere informatie

Schakelkasten Gemotoriseerde bediening RTSE * - Geleid van 40 tot 3200 A

Schakelkasten Gemotoriseerde bediening RTSE * - Geleid van 40 tot 3200 A RTSE * - Geleid van 40 tot 3200 A Geïntegreerde producten en oplossingen De oplossing voor > Hoogbouw > Datacenter > Energie opwekking > Medische ruimten > Bank en verzekeringen > Transport (Luchthaven,

Nadere informatie

Optielijst Woonwensen ruwe afbouw

Optielijst Woonwensen ruwe afbouw Sluitingsdatum: n.t.b. Op deze optielijst kunt u de door u gewenste keuzes aankruisen. Mocht u andere wensen hebben dan kunt u deze altijd aan uw kopersbegeleider voorleggen. Na de sluitingsdatum zijn

Nadere informatie

Van n Bike draagsysteem

Van n Bike draagsysteem GEBRUIKSAANWIJZING EN MONTAGE HANDLEIDING Van n Bike draagsysteem VAN N BIKE BVBA Kortestraat 12 2980 Zoersel BE 0661.987.683 DEEL I : GEBRUIKSAANWIJZING Van n Bike DRAAGSYSTEEM vanaf model 2018 1. INFORMATIE

Nadere informatie

Balanceermachine GEBRUIKERSHANDLEIDING

Balanceermachine GEBRUIKERSHANDLEIDING - 1 - 1 Algemeen 1.1 Algemene veiligheidsregels De balanceermachine mag alleen gebruikt worden door personeel dat daar gemachtigd voor is en voldoende opgeleid is. De balanceermachine mag alleen maar gebruikt

Nadere informatie

Programma van Eisen voor Brandweerliften (PvE) SBCL 13-017

Programma van Eisen voor Brandweerliften (PvE) SBCL 13-017 Programma van Eisen voor Brandweerliften (PvE) SBCL 13-017 verplicht vanaf 1 maart 2013 Vanaf 1 maart dient voor brandweerliften een PvE opgesteld te worden, dit in analogie met andere brandveiligheidsinstallaties.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding.

Gebruikershandleiding. Gebruikershandleiding. Fabrikant: Gispen International BV Parallelweg west 23 Postbus 30 NL 4100 AA Culemborg Holland. Type aanduiding: IC 2007 Elektrisch Hoogteverstelbare tafel. Bouwjaar: 2007 Versie

Nadere informatie

Hefkolommen Óók voor: Werktafels OP MAAT Hoogte verstelbare werktafels Schuifladekasten en indelingen Stoelen Trolleys

Hefkolommen Óók voor: Werktafels OP MAAT Hoogte verstelbare werktafels Schuifladekasten en indelingen Stoelen Trolleys Hefkolommen Óók voor: Werktafels OP MAAT Hoogte verstelbare werktafels Schuifladekasten en indelingen Stoelen Trolleys Werkbanken Er is altijd een oplossing! Wij doen nog aan ouderwetse service! 2 Hefkolommen

Nadere informatie

Gumax Terrasverwarmer

Gumax Terrasverwarmer Gumax Terrasverwarmer De energiezuinige terrasverwarmer op infraroodbasis zonder rode gloed Montage Handleiding Model PAH-2011-1 3200 watt Lees alle instructies zorgvuldig door alvorens dit apparaat te

Nadere informatie

HANDLEIDING ELEKTRISCHE CONVECTOREN CL CP CH

HANDLEIDING ELEKTRISCHE CONVECTOREN CL CP CH Ihermelec Dendermondesteenweg 268 B - 9070 Destelbergen tel.: 09 / 228 32 31 fax: 09 / 228 63 51 www.thermelec.be HANDLEIDING ELEKTRISCHE CONVECTOREN CL CP CH IP 24 Klasse II DOC VJP/05/2016 1 INHOUD Pagina

Nadere informatie

Gamma[f] city. 2 Gamma[f] city

Gamma[f] city. 2 Gamma[f] city GammaS[f] city 2 Gamma[f] city Gamma[f] city De tafel van Gamma[f] city heeft klassieke vierkante poten, een mooi bovenblad en een eigen karakter. We denken outside the box door het smalste deel van de

Nadere informatie

gebruiksaanwijzing en waarschuwingen.rolluiken industrie.rolluiken winkels.rolluiken garages.snelsluit poorten.sektionaalpoorten

gebruiksaanwijzing en waarschuwingen.rolluiken industrie.rolluiken winkels.rolluiken garages.snelsluit poorten.sektionaalpoorten gebruiksaanwijzing en waarschuwingen.rolluiken industrie.rolluiken winkels.rolluiken garages.snelsluit poorten.sektionaalpoorten Inhoud 1. garanties en aansprakelijkheid devokon idl 2. waarschuwingen en

Nadere informatie

VIESMANN. Montage- en servicehandleiding. Invoer. Veiligheidsinstructies. voor de vakman. voor Vitoligno 300-H, 80 tot 101 kw

VIESMANN. Montage- en servicehandleiding. Invoer. Veiligheidsinstructies. voor de vakman. voor Vitoligno 300-H, 80 tot 101 kw Montage- en servicehandleiding voor de vakman VIESMANN Invoer voor Vitoligno 300-H, 80 tot 101 kw Veiligheidsinstructies Volg deze veiligheidsvoorschriften nauwkeurig op ter voorkoming van lichamelijk

Nadere informatie

Optielijst Woonwensen ruwe afbouw

Optielijst Woonwensen ruwe afbouw Sluitingsdatum: n.t.b. Op deze optielijst kunt u de door u gewenste keuzes aankruisen. Mocht u andere wensen hebben dan kunt u deze altijd aan uw kopersbegeleider voorleggen. Na de sluitingsdatum zijn

Nadere informatie

16EGGE/16/44. Dender. Vernieuwing stuwsluiscomplex Geraardsbergen. Algemene elektriciteitsinstallatie. Openbare aanbesteding voor aanneming van werken

16EGGE/16/44. Dender. Vernieuwing stuwsluiscomplex Geraardsbergen. Algemene elektriciteitsinstallatie. Openbare aanbesteding voor aanneming van werken 16EGGE/16/44 Dender. Vernieuwing stuwsluiscomplex Geraardsbergen. Algemene elektriciteitsinstallatie. Openbare aanbesteding voor aanneming van werken TERECHTWIJZEND BERICHT 1 II. TECHNISCHE VOORSCHRIFTEN

Nadere informatie

Motor OREA RTS. Montagehandleiding

Motor OREA RTS. Montagehandleiding fi fi fi Motor OEA TS Montagehandleiding 1 Voeding van de OEA TS Voeding: 230 V / 50 Hz. Alle aansluitingen moeten gebeuren in overeenstemming met het A..E.I.. De motor is uitgerust met een kabel van 3

Nadere informatie

Dompelpomp KTP 300. Voor schoonwater en afvalwater

Dompelpomp KTP 300. Voor schoonwater en afvalwater HANDLEIDING VOOR INBOUW, BEDIENING EN ONDERHOUD Dompelpomp KTP 300 Voor schoonwater en afvalwater Wijzigingsstand: 01/1992-HG Nummer: 010-688 (Technische wijzigingen voorbehouden) Dompelpomp KTP 300 Gebruiksterreinen

Nadere informatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie NIET CONFORM Datum keuring: 08/03/2019 Inspecteur: Jo Tijtgat Mentor: Installateur: Rits ID-label: B.T.W. nr.:- IK. nr.:-

Nadere informatie

SM Inclusief: condensator, eindaanslagbeugels, verankeringsplaat en bevestigingsschroeven.

SM Inclusief: condensator, eindaanslagbeugels, verankeringsplaat en bevestigingsschroeven. SM 2000 Modellen en specificaties SM 2000 Elektromechanische motorreductor in oliebad voor poortvleugels met een gewicht van max. 2000 kg; met: Mechanische droge koppeling Elektrische rem Handmatige ontgrendeling

Nadere informatie

Toolboxfiche U-008-v01

Toolboxfiche U-008-v01 Toolboxfiche U-008-v01 Gebruik van ladders op de werf Een defecte, slecht geïnstalleerde ladder of een ladder die niet geschikt is voor het uit te voeren werk, kan aan de basis van ernstige ongevallen

Nadere informatie

Rolluiken VR-R40/R44/R55. Montage / Gebruikershandleiding

Rolluiken VR-R40/R44/R55. Montage / Gebruikershandleiding Rolluiken VR-R40/R44/R55 Montage / Gebruikershandleiding Montage Handleiding Rolluiken De montage van dit product moet worden uitgevoerd door een vakman. Onjuiste montage kan leiden tot schade of verwondingen!

Nadere informatie

Installeren van de FOREST SHUTTLE AC

Installeren van de FOREST SHUTTLE AC 2 Installeren van de FOREST SHUTTLE AC Bepalen van de installatie mode van de FOREST SHUTTLE AC De Shuttle AC motor kan op twee manieren aangesloten worden: 1. Remote control mode. Beide draden bruin en

Nadere informatie

Model opleveringsrapport ventilatiesysteem met natuurlijke toevoer en mechanische afvoer

Model opleveringsrapport ventilatiesysteem met natuurlijke toevoer en mechanische afvoer Model opleveringsrapport ventilatiesysteem met natuurlijke toevoer en mechanische afvoer Datum en tijd: Naam controlerende instantie: Naam inspecteur: Project: Adres of bouwnummer: Fabrikaat ventilatiesysteem:

Nadere informatie

Elektronica bouwen met M.T.S. LEGEO modulen

Elektronica bouwen met M.T.S. LEGEO modulen 1 Elektronica bouwen met M.T.S. LEGEO modulen Door PE1KTH Deel 1. Datum 15-10-2015 Elektronica componenten worden steeds kleiner van afmeting en in SMD gemaakt. Het is dan lastiger om een complete ontvanger,tranceiver

Nadere informatie

Gebruiks- en onderhoudsaanwijzing- NL

Gebruiks- en onderhoudsaanwijzing- NL Elektrische Infrarood Verwarming Model 93485 Gebruiks- en onderhoudsaanwijzing- NL 1 Algemene veiligheidsinstructies LEES DE GEBRUIKSAANWIJZING Alvorens de radiateur in bedrijf te nemen, moet u deze gebruiks

Nadere informatie

ShowTex Handleiding Kabuki ALL IMAGES AND CONTENT OF THIS DOCUMENT ARE PROPERTY OF SHOWTEX

ShowTex Handleiding Kabuki ALL IMAGES AND CONTENT OF THIS DOCUMENT ARE PROPERTY OF SHOWTEX ShowTex Handleiding Kabuki Inhoud Introductie 03 Veiligheidsinstructies 04 Onderdelen 05 Standaard opstelling 06 Installatie 07 1 Zet de assen van de remmen recht 07 2 Installeer de bevestigingshaken 07

Nadere informatie

TECHNISCH BUREAU VERBRUGGHEN VADEMECUM ELEKTRICITEIT RUIMTEN VAN ELEKTRISCHE INSTALLATIES Artikel A.R.E.I

TECHNISCH BUREAU VERBRUGGHEN VADEMECUM ELEKTRICITEIT RUIMTEN VAN ELEKTRISCHE INSTALLATIES Artikel A.R.E.I 47.01 Codificatie 47.01.a Bekwaamheid van personen: Om de bekwaamheid van personen te bepalen wordt een code gebruikt die samengesteld is uit de letters BA gevolgd door een cijfer van 1 tot 5, zoals in

Nadere informatie

Soliroc. de robuuste reflex. onbewaakte locaties

Soliroc. de robuuste reflex. onbewaakte locaties Soliroc de robuuste reflex oplossingen voor risicoof onbewaakte locaties De robuuste reflex voor al uw projecten De nieuwe Soliroc IK 10 kan tegen een stevige stoot en is daarmee ideaal voor risico- of

Nadere informatie

Platformliften NL 100-RIEM AANDRIJVING NL 200-SPINDEL AANDRIJVING. NL Liften Noord-Lierweg 3 2636 AA Schipluiden 015-3809293. www.nlliften.

Platformliften NL 100-RIEM AANDRIJVING NL 200-SPINDEL AANDRIJVING. NL Liften Noord-Lierweg 3 2636 AA Schipluiden 015-3809293. www.nlliften. www.nlliften.nl Platformliften NL Liften Noord-Lierweg 3 2636 AA Schipluiden 015-3809293 www.nlliften.nl info@nlliften.nl NL 100-RIEM AANDRIJVING NL 200-SPINDEL AANDRIJVING 3 NL 100 Riem aangedreven

Nadere informatie

PaxLock Pro - Installatiehandleiding

PaxLock Pro - Installatiehandleiding PaxLock Pro - Installatiehandleiding Overzicht Bij het installeren van een PaxLock Pro is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de omgeving geschikt is voor het installeren en gebruik van de PaxLock Pro.

Nadere informatie

Model opnamerapport mechanisch ventilatiesysteem

Model opnamerapport mechanisch ventilatiesysteem Model opnamerapport mechanisch ventilatiesysteem Datum en tijd: Naam controlerende instantie: Naam inspecteur: Aanwezig bij het onderzoek: Project: Adres of bouwnummer: Type ventilatiesysteem Fabricaat

Nadere informatie

MarcoKnowhowbronnen. MarcoABheeftmetdejareneenruimeervaringopgebouwdindeverkoopendeproductievanheftafels.De

MarcoKnowhowbronnen. MarcoABheeftmetdejareneenruimeervaringopgebouwdindeverkoopendeproductievanheftafels.De 2 MarcoKnowhowbronnen MarcoABheeftmetdejareneenruimeervaringopgebouwdindeverkoopendeproductievanheftafels.De ontwikkelingenvormgeving,designenproductiegebeurt vollediginternindefabriekinängelholm. Dankzijeenefficiëntenflexibelproductiesysteemkan

Nadere informatie