Meer efficiency voor de havenlogistiek: Aandrijfsystemen van SEW-EURODRIVE. Havenlogistiek. Kwaliteit & Snelheid

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Meer efficiency voor de havenlogistiek: Aandrijfsystemen van SEW-EURODRIVE. Havenlogistiek. Kwaliteit & Snelheid"

Transcriptie

1 Aandrijfcomponenten \ Motion Control \ Systemen \ Service & Reparatie Kwaliteit & Snelheid Meer efficiency voor de havenlogistiek: Aandrijfsystemen van SEW-EURODRIVE Havenlogistiek

2 2 Havenlogistiek Wij brengen beweging in de havenlogistiek SEW-EURODRIVE kent de eisen van de havenlogistiek havens zijn grote logistieke ondernemingen. Vanaf het aanleveren van de goederen in de haven, via de tussentijdse opslag, tot aan de overslag naar andere transportmiddelen zoals het spoor, vrachtvervoer of binnenvaart worden steeds meer stations gepasseerd. Bij elke stap moeten de goederen gehesen, verschoven, gestapeld en gedraaid worden. Om deze uiteenlopende opgaven rendabel te kunnen beheersen, wordt modulaire opbouw, betrouwbaarheid en ononderbroken bedrijf gevraagd. Daarbij worden machines, installaties en technische inrichtingen blootgesteld aan speciale omgevingsinvloeden en moeten evenwel robuust, krachtig en duurzaam zijn. Tegelijkertijd moeten ze voldoen aan de internationale eisen. Zet daarom een professional op de aandrijftechniek, een Global Player. Aandrijftechniek made by SEW-EURODRIVE is betrouwbaar, robuust en krachtig en houdt het complete havenareaal in beweging, of er nu scheepsladingen moeten worden gelost of containers moeten worden verladen. Een ander groot voordeel: door de modulaire opzet en de talrijke combinatiemogelijkheden kunnen zo nodig alle componenten uit de aandrijftechniek van SEW-EURODRIVE snel worden uitgewisseld. In SEW-EURODRIVE vindt u de competente partner, die u vanaf de procesplanning, via het ontwerp tot aan de inbedrijfstelling van uw installatie terzijde staat en het gemeenschappelijke doel, "betrouwbaar produceren" consequent uitvoert. Dankzij een wereldwijd opererende service zijn de stilstandtijden zeer beperkt! In onze betrouwbare mechanische en innovatieve elektronische aandrijfcomponenten steekt de jarenlange ervaring met aandrijftechniek voor de havenlogistiek, zoals bijvoorbeeld containerkranen, draaibare kranen, stapel- of grijperkranen, schepradgraafmachines of transportbandinstallaties SEW-EURODRIVE brengt meer beweging in de havenlogistiek. Driving the world met innovatieve aandrijfoplossingen voor alle toepassingen in de havenlogistiek. Alle producten en systemen van SEW-EURODRIVE benutten de compacte bouwvorm optimaal in de machine en bieden hoge flexibiliteit en betrouwbaarheid. Minimaal onderhoud en eenvoudig gebruik tijdens bedrijf en service bieden u de zekerheid, machines en installaties vanaf het eerste moment met meer efficiëntie te exploiteren.

3 Aandrijfsystemen van SEW-EURODRIVE bewegen de wereld. En geven ook uw installatie meer uitstraling. 3

4 4 Kwaliteit en capaciteit Producten die door kwaliteit en capaciteit overtuigen Het bouwdoossysteem van SEW-EURODRIVE biedt met zijn miljoenen varianten de beste voorwaarde, de geschikte aandrijving te vinden en deze optimaal te plaatsen: individueel volgens het vereiste toerental- en koppelbereik, de benodigde ruimte en overeenkomstig de omgevingscondities. Onze rechte, vlakke, wormwiel-, kegelwiel-, Spiroplan - en planetaire motorreductoren bieden vermogens van 0,06 kw 200 kw en koppels van 25 Nm Nm, met een onovertroffen fijne onderverdeling van het vermogensbereik en daarmee de meest rendabele basis. Energiezuinige motoren, motorreductoren voor hangbaansystemen, mechanische variatoren en industriële tandwielkasten made by SEW-EURODRIVE completeren deze uitgebreide productportfolio. De motorreductoren vinden in de elektronische componenten, in de applicatieregelaars MOVIDRIVE en in de frequentieregelaars MOVITRAC de aandrijfelektronica, die optimaal aansluit op het systeemaanbod. Grote regelnauwkeurigheid, geïntegreerde positioneer- en volgordebesturing, hijswerkfunctionaliteit en nog veel meer behoort tot de standaards van de applicatieregelaars MOVIDRIVE, en MOVITRAC, die een vermogensbereik tot en met 160 kw beslaan. Aandrijfelektronica made by SEW-EURODRIVE betekent ontwikkeling, productie en montage door SEW-EURODRIVE. Zo bereiken onze aandrijvingen maximale flexibiliteit, waarmee u ook toekomstige opgaven rustig tegemoet kunt zien. Voor een optimaal inzicht in de aandrijfinstallatie zorgen bedieningspanelen, waarmee zowel grafisch als met tekst de productieprocessen worden gestuurd en gevisualiseerd. Vanzelfsprekend in samenspel met de overkoepelende besturing. Gestandaardiseerde veldbusinterfaces: Standaard: PROFIBUS INTERBUS DeviceNet CANopen CAN Actor- en sensorbus: RS-485-interface AS-interface Veiligheidsveldbus: PROFIsafe SafetyBUS p Ethernet: ETHERNET PROFINET MODBUS-TCP

5 5 Systeemoplossingen die uit deze producten ontstaan Producten uit het servoaandrijfsysteem zorgen voor precisie en dynamiek: vele één- of meerassenapplicaties en gesynchroniseerde processen worden met spelingsarme planetaire servoreductoren of servokegelwielreductoren, krachtige en compacte servomotoren of synchrone lineaire motoren flexibel en individueel gerealiseerd. Voor economische, decentrale installaties biedt SEW-EURODRIVE componenten uit het decentrale aandrijfsysteem, zoals bijvoorbeeld MOVIMOT, de motorreductor met geïntegreerde frequentieregelaar of MOVI-SWITCH, de motorreductor met geïntegreerde schakel- en beveiligingsfunctie. En met de hybride kabels van eigen ontwikkeling realiseert SEW-EURODRIVE onafhankelijk van de installatiefilosofie of omvang rendabele functionele oplossingen. De energievoorziening van mobiele transporttechniekelementen via stroomrails of kabelrupsen wordt vervangen door een nieuwe ontwikkeling van SEW-EURODRIVE: de contactloze energieoverdracht met MOVITRANS -systeemcomponenten.

6 6 Bewegingen in de havenlogistiek Voor uw branche alleen het beste goed genoeg Vector Aandrijftechniek De superioriteit van onze aandrijftechniek maakt duidelijk waarom SEW-EURODRIVE wereldwijd in de belangrijkste sectoren is vertegenwoordigd: grote vermogensdichtheid, grote hoeveelheid varianten, overbelastbaarheid en betrouwbaarheid verlenen de gebruiker de zekerheid die hij zich maar kan wensen in iedere toepassing optimaal ingebouwd en uiterst efficiënt. De modulaire structuur van ons Baukastensysteem en de talrijke combinatiemogelijkheden bieden ideale voorwaarden voor de ontwikkeling van speciale oplossingen, zoals die in de havenlogistiek nodig zijn.

7 7 Bewegingen in de havenlogistiek Hijsen Draaien/ zwenken Rijden Transporteren Baggeren Storten Laden en lossen Transporteren Service De bewegingen in de havenlogistiek kenmerken zich door zeer verschillende opgaven. Als systeemaanbieder en specialist voor aandrijftechniek heeft SEW-EURODRIVE zich tot taak gesteld, oplossingen te bieden voor elke van de daaruit resulterende eisen. De basis hiervoor is het inzicht in elke afzonderlijk stap in het havenareaal en de identificatie met de opgaven van de klant. Daarom heeft SEW-EURODRIVE zich bewust niet alleen op het mechanische deel maar ook sterk op de op maat gesneden aandrijfelektronica geconcentreerd.

8 8 Eisen en oplossingen Aanvoer Machines en applicaties Oplossingen van SEW-EURODRIVE Container Handling Main Hoisting / Boom Hoisting: STS (Ship-To-Shore): Quay cranes (containerkranen) Katrijwerkaandrijving / Trolley drive Uitlegger / Boom hoist Rijwerkaandrijving / Travel drive Industriële tandwielkast serie M Industriële tandwielkast serie CN Industriële tandwielkast serie MC Main Hoisting / Stacking cranes (stapelkranen): RTG (Rubber-Tyre-Gantry), RMG (Rail-Mounted-Gantry) of ACS (Automatic-Container-Stacker): Giek / Main hoist Katrijwerkaandrijving / Trolley drive Rijwerkaandrijving / Travel drive Industriële tandwielkast serie CN of M Industriële tandwielkast serie MC of M Kegelwielmotorreductor Trolley en gantry travelling voor: STS (Ship-To-Shore) RTG (Rubber-Tyre-Gantry) RMG (Rail-Mounted-Gantry) ACS (Automatic-Container-Stacker) Bulk Material Handling Conveyors (transportbandinstallaties, transporteurs) Bucket wheel excavators (schepradgraafmachines) Slewing Cranes (draaibare kranen) Industriële tandwielkasten van de series: MC, M, CN of P alsook standaardmotorreductoren Industriële tandwielkasten van de series: Q en P Industriële tandwielkasten van de series: Q en P (Slewing) en M en CN (Hoisting) General Cargo Handling Slewing Cranes (draaibare kranen) Grab Cranes (grijperkranen) Industriële tandwielkasten van de series Q en P (Slewing), M en CN (Hoisting)

9 9 Overzicht van de industriële tandwielkasten: knm serie MC Bijzonder compacte rechte en haakse tandwielkasten een nieuwe constructie, die u grote vrijheden biedt bij het ontwerp van uw installatie en verbazingwekkend weinig ruimte vergt knm serie M De aanduiding grote broer van MC is volledig van toepassing knm serie CN De rechte reductoren en kegelwielreductoren van deze serie zijn het ideale platform voor individuele, klantspecifiek toepassingen knm serie P Het is een wens van veel gebruikers planetaire tandwielkasten uit de catalogus te kunnen bestellen. Onze serie P is dit ideaal een beslissend stuk tegemoet gekomen. Telt men daar de imponerende rendabiliteit bij, dan ontstaat een attractief product zonder noemenswaardige concurrentie > knm serie Q Als zelfs de krachtige P-tandwielkasten hun grenzen bereiken, komt de power van onze tandwielkasten van de serie Q in beeld. De toepassingsmogelijkheden zijn hier bijna onbegrensd.

10 10 Wereldwijde service en dienstverlening Wereldwijde service en dienstverlening Sinds de oprichting in 1945 biedt Vector Aandrijftechniek kant-en-klare oplossingen voor aandrijf- en besturingstechnische vraagstukken. Momenteel telt onze onderneming zo'n 220 werknemers. Op het gebied van de elektromechanische aandrijftechniek zijn wij marktleider in Nederland. Het overgrote deel van de Vector-activiteiten is sinds 1950 gewijd aan de producten van SEW-EURODRIVE. Deze hebben voor een belangrijk deel bijgedragen aan de groei en het succes van onze onderneming. De Service & Reparatie opereert vanuit onze hoofdvestiging in Rotterdam en vanuit de vestiging Oost in Zutphen. In Rotterdam hebben wij 35 medewerkers en in onze vestiging Oost 3 medewerkers. Tot uw dienst staan continu 3 Helpdeskmedewerkers, 14 binnendiensttechnici, 11 buitendiensttechnici, 2 technisch adviseurs buitendienst en 1 projectcoördinator. Reparatie Service Olie Controle Service Inspectie Service Onderhoud Service Service & Reparatie De Service & Reparatie biedt u een totaalsysteem aan activiteiten, dit systeem noemen wij Totaal Service Concept, hetgeen u de volgende voordelen kan opleveren. Gegarandeerde reparatieprijzen en levertijden Verhoging van de bedrijfszekerheid bij aandrijvingen en installaties Volledige transparantie van de toegepaste aandrijftechniek in de installatie Preventieve controlemogelijkheid tijdens de lopende productie Vermindering van storingen Rendabele optimalisatie van het voorraadbeheer Efficiënt storingsmanagement en daardoor minder uitvalkosten Vakkundig verrichten van de vereiste werkzaamheden door gekwalificeerde service-technici van Vector Aandrijftechniek Overname van transport c.q. logistiek Continuïteit van uw productiemiddelen Centrale coördinatie Scan Service Inbedrijfstelling Service Optimalisatie Service Servicecontracten Haal en Breng Service Projectmatige aanpak Internationale Helpdesk Service Individueel afgestemd op uw verlangens: vanaf het preventieve onderhoud, via storingsmanagement en 24-uurs-service tot en met transport c.q. logistiek: door het Totaal Service Concept verkrijgt u alle zekerheid die u zich maar kunt wensen! Het nieuwe Totaal Service Concept van SEW-EURODRIVE en Vector Aandrijftechniek. Meer informatie over Vector Aandrijftechniek, Service & Reparatie en SEW-EURODRIVE vindt u op Vector Aandrijftechniek B.V. Hoofdvestiging Industrieweg AS ROTTERDAM Postbus AB ROTTERDAM Telefoon: +31 (0) Telefax: +31 (0) uurs service: +31 (0) Internet: info@vector.nu Industrieterrein: Spaanse Polder Vector Aandrijftechniek B.V. Service & Reparatie Oost Gelderhorst BH ZUTPHEN Telefoon: +31 (0) Telefax: +31 (0) uurs service: +31 (0) Internet: oost@vector.nu Industrieterrein: De Revelhorst

11 11 Wij delen onze kennis graag met u Seminairs en informatiebijeenkomsten behoren eveneens bij het systeemaanbod voor onze klanten, net als speciale literatuur over de knowhow van de producten en de achterliggende theorieën. Het hele jaar door biedt Vector Aandrijftechniek praktijkgerichte seminars aan, die individueel zijn afgestemd op de doelgroepen, zoals bij voorbeeld projectingenieurs, inbedrijfnametechnici of onderhouds- en servicetechnici en de toegepaste aandrijftechniek. Wij zijn er altijd voor u: Onder " vindt u behalve actuele informatie, de seminar-agenda en uitvoerige documentatie ook software-updates om te downloaden. Ook kunt u gemakkelijk via internet uw onderdelen bestellen en de status van uw bestellingen opvragen.

12 Aandrijfcomponenten \ Motion Control \ Systemen \ Service & Reparatie Hoe we de wereld in beweging houden Met mensen die snel en goed denken en samen met u werken aan de toekomst. Met een service die wereldwijd onder handbereik is. Met aandrijvingen en besturingen die uw productiviteit vergroten. Met veel knowhow van de belangrijkste branches van deze tijd. Met compromisloze kwaliteit die een storingvrij bedrijf garandeert / 0405 / 0705 SEW-EURODRIVE Driving the world Met een wereldwijde aanwezigheid voor snelle en overtuigende oplossingen. Overal. Met innovatieve ideeën, die morgen al de oplossing voor overmorgen in zich hebben. Met internet dat u 24 uur per dag toegang biedt tot informatie, waaronder software-updates. SEW-EURODRIVE is overal bij u in de buurt: Argentinië Tel Fax sewar@sew-eurodrive.com.ar Australië Tel Fax enquires@sew-eurodrive.com.au België Tel Fax info@sew.be Brazilië Tel Fax sew@sew.com.br Canada Tel Fax l.reynolds@sew-eurodrive.ca Chili Tel Fax ventas@sew-eurodrive.cl China Tel Fax gm-tianjin@sew-eurodrive.cn Colombia Tel Fax sewcol@sew-eurodrive.com.co Denemarken Tel Fax sew@sew-eurodrive.dk Finland Tel Fax sew@sew.fi Frankrijk Tel Fax sew@usocome.com Groot-Brittannië Tel Fax info@sew-eurodrive.co.uk Hongarije Tel Fax office@sew-eurodrive.hu Hong Kong Tel Fax sew@sewhk.com India Tel Fax mdoffice@seweurodriveindia.com Italië Tel Fax sewit@sew-eurodrive.it Japan Tel Fax sewjapan@sew-eurodrive.co.jp Maleisië Tel Fax kchtan@pd.jaring.my Mexico Tel Fax scmexico@seweurodrive.com.mx Nieuw-Zeeland Tel Fax sales@sew-eurodrive.co.nz Noorwegen Tel Fax sew@sew-eurodrive.no Oostenrijk Tel Fax sew@sew-eurodrive.at Peru Tel Fax sewperu@sew-eurodrive.com.pe Polen Tel Fax sew@sew-eurodrive.pl Portugal Tel Fax infosew@sew-eurodrive.pt Rusland Tel Fax sew@sew-eurodrive.ru Singapore TeI Fax sewsingapore@sew-eurodrive.com Spanje Tel Fax sew.spain@sew-eurodrive.es Thailand Tel Fax sewthailand@sew-eurodrive.co.th Tsjechische Republiek Tel Fax sew@sew-eurodrive.cz Turkije Tel Fax sew@sew-eurodrive.com.tr Verenigde Staten Tel Fax cslyman@seweurodrive.com Venezuela Tel Fax sewventas@cantv.net Zuid-Afrika Tel Fax dross@sew.co.za Zuid-Korea Tel Fax master@sew-korea.co.kr Zweden Tel Fax info@sew-eurodrive.se Zwitserland Tel Fax info@imhof-sew.ch Vector Aandrijftechniek B. V. Industrieweg AS ROTTERDAM Postbus AB ROTTERDAM - NL Telefoon +31 (0) Telefax +31 (0) Service +31 (0) Internet info@vector.nu

Eenvoudige en rendabele motorregeling met één apparaat: MOVITRAC 07. Frequentieregelaar

Eenvoudige en rendabele motorregeling met één apparaat: MOVITRAC 07. Frequentieregelaar Aandrijfcomponenten \ Motion Control \ Systemen \ Service & Reparatie Eenvoudige en rendabele motorregeling met één apparaat: MOVITRAC 07. Frequentieregelaar 2 Eenvoudige en rendabele motorregeling Onze

Nadere informatie

Altijd een neuslengte voor: De 7-serie heeft voor iedere toepassing de juiste aandrijving. Motorreductoren

Altijd een neuslengte voor: De 7-serie heeft voor iedere toepassing de juiste aandrijving. Motorreductoren Aandrijfcomponenten \ Motion Control \ Systemen \ Service & Reparatie Altijd een neuslengte voor: De 7-serie heeft voor iedere toepassing de juiste aandrijving Motorreductoren 2 Motorreductoren Voor ons

Nadere informatie

Onderscheidend Vermogen in de Aandrijftechniek: Service & Reparatie

Onderscheidend Vermogen in de Aandrijftechniek: Service & Reparatie Aandrijfcomponenten \ Motion Control \ Systemen \ Service & Reparatie Totaal Service Concept Onderscheidend Vermogen in de Aandrijftechniek: Service & Reparatie 2 Inleiding Kwaliteit & Snelheid: Service

Nadere informatie

Local Partner Global Drive \ Drive Components \ Drive Solutions \ Drive Service. Motorreductoren CA Catalogus. Uitgave 07/ / NL

Local Partner Global Drive \ Drive Components \ Drive Solutions \ Drive Service. Motorreductoren CA Catalogus. Uitgave 07/ / NL Local Partner Global Drive \ Drive Components \ Drive Solutions \ Drive Service Motorreductoren CA00000 Uitgave 07/2006 36588 / NL Catalogus SEW-EURODRIVE Driving the world Inhoudsopgave Inleiding... 6

Nadere informatie

Drive Service Components Service Ombouw van kranen Eén van onze speerpunten

Drive Service Components Service Ombouw van kranen Eén van onze speerpunten Local Partner Global Drive Drive Components Drive Solutions Drive Service Driving the world Drive Service Components Service Ombouw van kranen Eén van onze speerpunten 2 Bedrijfsprofiel Bedrijfsprofiel

Nadere informatie

Altijd aan de veilige kant: betrouwbaar aandrijven met explosiebeveiligde reductoren, motoren en motorreductoren

Altijd aan de veilige kant: betrouwbaar aandrijven met explosiebeveiligde reductoren, motoren en motorreductoren Aandrijfcomponenten \ Motion Control \ Systemen \ Service & Reparatie Kwaliteit & Snelheid Altijd aan de veilige kant: betrouwbaar aandrijven met explosiebeveiligde reductoren, motoren en motorreductoren

Nadere informatie

Drive Service Components Solutions Het reviseren van industriële tandwielkasten Eén van onze speerpunten

Drive Service Components Solutions Het reviseren van industriële tandwielkasten Eén van onze speerpunten Local Partner Global Drive Drive Components Drive Solutions Drive Service Driving the world Drive Service Components Solutions Het reviseren van industriële tandwielkasten Eén van onze speerpunten 2 Bedrijfsprofiel

Nadere informatie

Drive Service Components Solutions Moderniseren van bakkerijen Eén van onze speerpunten

Drive Service Components Solutions Moderniseren van bakkerijen Eén van onze speerpunten Local Partner Global Drive Drive Components Drive Solutions Drive Service Driving the world Drive Service Components Solutions Moderniseren van bakkerijen Eén van onze speerpunten 2 Bedrijfsprofiel Bedrijfsprofiel

Nadere informatie

Aandrijftechniek \ Aandrijfautomatisering \ Systeemintegratie \ Service MOVITRANS. Contactloze energieoverdracht

Aandrijftechniek \ Aandrijfautomatisering \ Systeemintegratie \ Service MOVITRANS. Contactloze energieoverdracht Aandrijftechniek \ Aandrijfautomatisering \ Systeemintegratie \ Service MOVITRANS Contactloze energieoverdracht 2 Contactloze energieoverdracht MOVITRANS MOVITRANS een technologiesprong bij de energieoverdracht

Nadere informatie

Aandrijfcomponenten \ Motion Control \ Systemen \ Service & Reparatie. Reductoren A3.B01. Catalogus. Uitgave 06/ / NL

Aandrijfcomponenten \ Motion Control \ Systemen \ Service & Reparatie. Reductoren A3.B01. Catalogus. Uitgave 06/ / NL Aandrijfcomponenten \ Motion Control \ Systemen \ Service & Reparatie Reductoren A3.B01 Uitgave 06/2004 11225386 / NL Catalogus SEW-EURODRIVE Driving the world Inhoudsopgave 1 De SEW-EURODRIVE-organisatie...

Nadere informatie

Local Partner - Global Drive Drive Components Drive Solutions Drive Service Driving the world. Drive Service Components Service Een onmisbare schakel

Local Partner - Global Drive Drive Components Drive Solutions Drive Service Driving the world. Drive Service Components Service Een onmisbare schakel Local Partner - Global Drive Drive Components Drive Solutions Drive Service Driving the world Drive Service Components Service Een onmisbare schakel 2 Bedrijfsprofiel Bedrijfsprofiel Driving the world:

Nadere informatie

Uitgave. Explosiebeveiligde aandrijvingen 12/2003. Catalogus / NL

Uitgave. Explosiebeveiligde aandrijvingen 12/2003. Catalogus / NL Explosiebeveiligde aandrijvingen Uitgave 12/2003 Catalogus 11223871 / NL SEW-EURODRIVE Inhoudsopgave 1 De SEW-EURODRIVE-organisatie...7 1 2 Productbeschrijving en typenoverzicht...9 2 3 Selectie explosiebeveiligde

Nadere informatie

SEW-EURODRIVE Driving the world. Servomotoren. Dynamiek binnen handbereik

SEW-EURODRIVE Driving the world. Servomotoren. Dynamiek binnen handbereik SEW-EURODRIVE Driving the world Servomotoren Dynamiek binnen handbereik Servomotoren CMP Precisie, dynamiek en kracht in een bijzonder compacte constructie - daarvoor staan de krachtige servomotoren van

Nadere informatie

Correcties. Explosiebeveiligde draaistroommotoren DR/DV/DT, asynchrone servomotoren CT/CV. Uitgave 07/2004 LA / NL

Correcties. Explosiebeveiligde draaistroommotoren DR/DV/DT, asynchrone servomotoren CT/CV. Uitgave 07/2004 LA / NL Motorreductoren \ Industriële tandwielkasten \ Aandrijfelektronica \ Aandrijfautomatisering \ Service Explosiebeveiligde draaistroommotoren DR/DV/DT, asynchrone servomotoren CT/CV Uitgave 07/2004 11446285

Nadere informatie

Eenvoudig en veilig de toekomst tegemoet: reductoren en motoren in een modulair systeem

Eenvoudig en veilig de toekomst tegemoet: reductoren en motoren in een modulair systeem Aandrijftechniek \ Aandrijfautomatisering \ Systeemintegratie \ Service Eenvoudig en veilig de toekomst tegemoet: reductoren en motoren in een modulair systeem Motorreductoren 2 Motorreductoren Weer een

Nadere informatie

Local Partner Global Drive Drive Products Drive Solutions Drive Service. Onze regiovestigingen

Local Partner Global Drive Drive Products Drive Solutions Drive Service. Onze regiovestigingen Local Partner Global Drive Drive Products Drive Solutions Drive Service Onze regiovestigingen Production plants enter ten / Sales companies gen / Authorized Representatives 2 SEW-EURODRIVE Driving the

Nadere informatie

Met onze knowhow van drives and more leveren wij u de juiste oplossing!

Met onze knowhow van drives and more leveren wij u de juiste oplossing! Met onze knowhow van drives and more leveren wij u de juiste oplossing! Over Groschopp Sinds 2001 levert Groschopp B.V. als exclusieve agent voor de Benelux hoge kwaliteitsproducten van de fabriek Groschopp

Nadere informatie

ENKEL WIE BEWEGINGSPROCESSEN CONTRO- LEERT, KAN ZE VERBETEREN ENCODERCOMPETENTIE VAN SICK. Encoders

ENKEL WIE BEWEGINGSPROCESSEN CONTRO- LEERT, KAN ZE VERBETEREN ENCODERCOMPETENTIE VAN SICK. Encoders ENKEL WIE BEWEGINGSPROCESSEN CONTRO- LEERT, KAN ZE VERBETEREN ENCODERCOMPETENTIE VAN SICK Encoders Encodercompetentie van SICK SUCCESVERHAAL MIJLPALEN VAN SUCCES 2018 2017 2016 2015 2012 2010 2002 1996

Nadere informatie

Aanvulling op de technische handleiding. MOVIMOT -opties MLU.1A, MLG.1A, MBG11A, MWA21A. Uitgave 06/2008 16663675 / NL. www.sew-eurodrive.

Aanvulling op de technische handleiding. MOVIMOT -opties MLU.1A, MLG.1A, MBG11A, MWA21A. Uitgave 06/2008 16663675 / NL. www.sew-eurodrive. Aandrijfelektronica \ Aandrijfautomatisering \ Systeemintegratie \ Service SEW-EURODRIVE GmbH & Co KG P.O. Box 3023 D-76642 Bruchsal / Germany Phone +49 7251 75-0 Fax +49 7251 75-1970 sew@sew-eurodrive.com

Nadere informatie

Local Partner Global Drive Drive Components Drive Solutions Drive Service Driving the world. Drive Solutions Components Service trainingen

Local Partner Global Drive Drive Components Drive Solutions Drive Service Driving the world. Drive Solutions Components Service trainingen Local Partner Global Drive Drive Components Drive Solutions Drive Service Driving the world Drive Solutions Components Service trainingen 2 Bedrijfsprofiel Bedrijfsprofiel Driving the world: de Global

Nadere informatie

Aandrijftechniek \ Aandrijfautomatisering \ Systeemintegratie \ Service. CDS Complete Drive Service De catalogus met onze diensten SERVICE

Aandrijftechniek \ Aandrijfautomatisering \ Systeemintegratie \ Service. CDS Complete Drive Service De catalogus met onze diensten SERVICE Aandrijftechniek \ Aandrijfautomatisering \ Systeemintegratie \ Service De catalogus met onze diensten SERVICE 2 Geachte klant, Naast innovatieve aandrijfproducten is service de tweede grote passie van

Nadere informatie

De nieuwe besturingsfamilie van SEW-EURODRIVE: universeel en krachtig

De nieuwe besturingsfamilie van SEW-EURODRIVE: universeel en krachtig Aandrijfcomponenten \ Motion Control \ Systemen \ Service & Reparatie Kwaliteit & Snelheid De nieuwe besturingsfamilie van SEW-EURODRIVE: universeel en krachtig MOVI-PLC 2 Besturingsfamilie MOVI-PLC MOVI-PLC

Nadere informatie

Lichtgewicht aluminium lichaam laat toe het gehele systeem compact te houden.

Lichtgewicht aluminium lichaam laat toe het gehele systeem compact te houden. nl_print_file 9/9/02 11:43 am Page 1 Pneumatische Hoge nauwkeurigheid (+/-0,01 mm) en herhaalbaarheid (+/-0,03 mm) geven een precies grijpwerk. Lichtgewicht aluminium lichaam laat toe het gehele systeem

Nadere informatie

Aandrijftechniek \ Aandrijfautomatisering \ Systeemintegratie \ Service. CDS Complete Drive Service De catalogus met onze diensten SERVICE

Aandrijftechniek \ Aandrijfautomatisering \ Systeemintegratie \ Service. CDS Complete Drive Service De catalogus met onze diensten SERVICE Aandrijftechniek \ Aandrijfautomatisering \ Systeemintegratie \ Service De catalogus met onze diensten SERVICE 2 Geachte klant, Naast innovatieve aandrijfproducten is service de tweede grote passie van

Nadere informatie

Besam IFD type EN, TF en TM

Besam IFD type EN, TF en TM Besam IFD type EN, TF en TM Industriële snelvouwdeuren Ideaal voor een snelle doorgang bij middelgrote tot grote entrees ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Verkrijgbaar in vele aantrekkelijke

Nadere informatie

SIM KAART USA UNLIMITED

SIM KAART USA UNLIMITED SIM KAART USA UNLIMITED Copyright 2018. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm

Nadere informatie

Local Partner Global Drive Driving the world Draaistroommotoren

Local Partner Global Drive Driving the world Draaistroommotoren ntriebstechnik ocal Partner \ Global ntriebsautomatisierung rive rive Components \ Systemintegration rive Solutions \ Services rive Service riving the world raaistroommotoren Bedrijfsprofiel Bedrijfsprofiel

Nadere informatie

Onze competenties. De belangrijkste expertises van de afdeling Systemen zijn:

Onze competenties. De belangrijkste expertises van de afdeling Systemen zijn: SEW Systems Onze competenties De afdeling Systemen van SEW heeft heel wat projectervaring vergaard op het gebied van aandrijvingstechnieken. Zij staan ter uwer beschikking en begeleiden u bij uw projecten,

Nadere informatie

SCHÄFER ORBITER SYSTEEM. Veilig - Snel - Intelligent

SCHÄFER ORBITER SYSTEEM. Veilig - Snel - Intelligent SCHÄFER ORBITER SYSTEEM Veilig - Snel - Intelligent 2 OVERZICHT SYSTEMEN Compacte Dynamische Opslagsystemen De wens om optimaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte, zonder in te boeten aan efficiëntie

Nadere informatie

VOETBAL TORNOOI VAN DE LAGERE SCHOLEN VAN SINT-LAMBRECHTS-WOLUWE

VOETBAL TORNOOI VAN DE LAGERE SCHOLEN VAN SINT-LAMBRECHTS-WOLUWE Klein GROEP A Duitsland - Cuba 3-0 Wales - Chili 1-1 Kameroen - Finland 1-0 Duitsland - Wales 4-0 Chili - Kameroen 0-3 Cuba - Finland 1-0 Duitsland - Chili 4-0 Cuba - Kameroen 0-2 Wales - Finland 1-1 Duitsland

Nadere informatie

Correcties. MOVIDRIVE MDX61B Besturingskaart MOVI-PLC DHP11B. Uitgave 09/2005 FA / NL

Correcties. MOVIDRIVE MDX61B Besturingskaart MOVI-PLC DHP11B. Uitgave 09/2005 FA / NL Motorreductoren \ Industrial Gears \ Aandrijfelektronica \ Aandrijfautomatisering \ Service MOVIDRIVE MDX61B Besturingskaart MOVI-PLC DHP11B FA361510 Uitgave 09/2005 11456671 / NL Correcties SEW-EURODRIVE

Nadere informatie

Onze competenties. De belangrijkste expertises van de afdeling Systemen zijn: Het bepalen, aanbieden en toepassen

Onze competenties. De belangrijkste expertises van de afdeling Systemen zijn: Het bepalen, aanbieden en toepassen SEW SYSTEMS Onze competenties De afdeling Systemen van SEW kent heel wat specialisten op het gebied van aandrijvingstechnieken. Zij staan ter uwer beschikking en begeleiden u in al uw projecten, vanaf

Nadere informatie

giroflex 33 Stoll Giroflex AG

giroflex 33 Stoll Giroflex AG De giroflex 33 verenigt verfijnde vormgeving, doordachte techniek, efficiënt materiaalgebruik en gezond zitcomfort. De inzichten uit het ergonomisch onderzoek komen tot uitdrukking in de functionele en

Nadere informatie

Handig voor uw heftruck

Handig voor uw heftruck Handig voor uw heftruck KAUPonderneming... Wij zijn wereldwijd een toonaangevend constructeur van voorzetapparatuur voor heftrucks. Stationaire apparatuur voor material handling en container spreaders

Nadere informatie

JAAROVERZICHT 2010 gedetailleerd per Categorie, Regio en Land Bron: CBS

JAAROVERZICHT 2010 gedetailleerd per Categorie, Regio en Land Bron: CBS Hout en Plaatmateriaal JAAROVERZICHT gedetailleerd per Categorie, Regio en Land Bron: CBS 1 van 20 08/15/2011 Hout Nederland - Index en Samenvatting Per Categorie (genummerd) zijn de gegevens uitgesplitst

Nadere informatie

HANDLEIDING SIM KAART CANADA

HANDLEIDING SIM KAART CANADA HANDLEIDING SIM KAART CANADA Copyright 2018. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige

Nadere informatie

LAND WERELDDEEL VIDEOREPORTAGES VLAANDEREN VAKANTIELAND

LAND WERELDDEEL VIDEOREPORTAGES VLAANDEREN VAKANTIELAND LAND WERELDDEEL VIDEOREPORTAGES VLAANDEREN VAKANTIELAND Algerije http://www.een.be/programmas/vlaanderen-vakantieland/nic-de-oases-van-de-sahara http://www.een.be/programmas/vlaanderen-vakantieland/nic-tussen-de-kamelen-algerije

Nadere informatie

giroflex 434 Stoll Giroflex AG

giroflex 434 Stoll Giroflex AG In elk opzicht ongecompliceerd: de giroflex 434 is eenvoudig te bedienen, uiterst robuust en past perfect in elke ruimte zowel op kantoor als thuis. De giroflex 434 overtuigt door de beperking tot het

Nadere informatie

giroflex 646 Stoll Giroflex AG

giroflex 646 Stoll Giroflex AG De nieuwe giroflex 646 is een verdere ontwikkeling van de bestseller giroflex 64. De uitstekende ergonomie van de 64-serie gaat hier samen met een eenvoudige, moderne vormgeving. De door Paolo Fancelli

Nadere informatie

www.kaeser.com SIGMA AIR UTILITY Alleen de perslucht kopen!

www.kaeser.com SIGMA AIR UTILITY Alleen de perslucht kopen! SIGMA AIR UTILITY Alleen de perslucht kopen! SIGMA AIR UTILITY Alleen de perslucht kopen Stelt u zich eens voor: uw nieuwe persluchtvoorziening kost u geen cent aan investering; geen eigen of vreemd kapitaal

Nadere informatie

Drive Service Components Solutions Ombouw van kranen Eén van onze speerpunten

Drive Service Components Solutions Ombouw van kranen Eén van onze speerpunten Local Partner Global Drive Drive Components Drive Solutions Drive Service Driving the world Drive Service Components Solutions Ombouw van kranen Eén van onze speerpunten 2 Bedrijfsprofiel Bedrijfsprofiel

Nadere informatie

Kwaliteit & Snelheid. Aandrijfcomponenten \ Motion Control \ Systemen \ Service & Reparatie MOVITRANS. Contactloze energieoverdracht

Kwaliteit & Snelheid. Aandrijfcomponenten \ Motion Control \ Systemen \ Service & Reparatie MOVITRANS. Contactloze energieoverdracht Aandrijfcomponenten \ Motion Control \ Systemen \ Service & Reparatie Kwaliteit & Snelheid MOVITRANS Contactloze energieoverdracht 2 Contactloze energieoverdracht MOVITRANS MOVITRANS een technologiesprong

Nadere informatie

ES 1000 Snelle, nauwkeurige en flexibele etiketteersystemen

ES 1000 Snelle, nauwkeurige en flexibele etiketteersystemen ES 1000 Snelle, nauwkeurige en flexibele etiketteersystemen Alle ESPERA machines worden ontworpen en gebouwd met meer dan 50 jaar ervaring op het gebied van uitprijzen. In onze machines worden uitsluitend

Nadere informatie

Bedrijfsbrochure RR HOLLAND B.V.

Bedrijfsbrochure RR HOLLAND B.V. Bedrijfsbrochure RR HOLLAND B.V. Energieweg 34 4906 CG Oosterhout - Nederland Postbus 288 4900 AG Oosterhout - Nederland Telefoon +31(0)162 45 63 97 Fax +31(0)162 45 80 22 E-mail: sales@rrholland.nl Website:

Nadere informatie

Bedrijfsbrochure RR HOLLAND B.V.

Bedrijfsbrochure RR HOLLAND B.V. Bedrijfsbrochure RR HOLLAND B.V. 2 VOORWOORD Onze Historie... 4 Ons Bedrijf... 6 Onze Producten... 8 Het Totaalpakket... 16 RR Holland is in 2017 al 25 jaar dé specialist in ontwerp en vervaardiging van

Nadere informatie

Serie S702/SX702 Numerieke en alfanumerieke groot formaat displays

Serie S702/SX702 Numerieke en alfanumerieke groot formaat displays Serie S702/SX702 Numerieke en alfanumerieke groot formaat displays De LED-matrix van dit grootformaatdisplay is met clustertechnologie gerealiseerd. Het display heeft een karakterhoogte van 350 of 700

Nadere informatie

Statistiek internationale kinderontvoering 2008

Statistiek internationale kinderontvoering 2008 Statistiek internationale kinderontvoering 8 Cijfers 8 Aantal zaken: Aantal betrokken kinderen: Aantal afgeronde zaken : Aantal kinderen in afgeronde zaken: Inkomende zaken: 59 76 44 57 Verzoeken teruggeleiding?

Nadere informatie

Statistiek internationale kinderontvoering 2008

Statistiek internationale kinderontvoering 2008 Cijfers 8 Statistiek internationale kinderontvoering 8 Aantal zaken: Aantal betrokken kinderen: Aantal afgeronde zaken : Aantal kinderen in afgeronde zaken: Inkomende zaken: 59 76 44 57 Verzoeken teruggeleiding

Nadere informatie

Instituut voor de nationale rekeningen. Statistiek buitenlandse handel. Kwartaalbericht 2014-II

Instituut voor de nationale rekeningen. Statistiek buitenlandse handel. Kwartaalbericht 2014-II nstituut voor de nationale rekeningen Statistiek buitenlandse handel Kwartaalbericht 2014- nstituut voor de nationale rekeningen Nationale Bank van België, Brussel Alle rechten voorbehouden. De volledige

Nadere informatie

SIM KAART USA (AT&T Netwerk)

SIM KAART USA (AT&T Netwerk) SIM KAART USA (AT&T Netwerk) Copyright 2018. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige

Nadere informatie

JAAROVERZICHT 2010 gedetailleerd per Categorie, Regio en Land Bron: CBS

JAAROVERZICHT 2010 gedetailleerd per Categorie, Regio en Land Bron: CBS Hout en Plaatmateriaal JAAROVERZICHT gedetailleerd per Categorie, Regio en Land Bron: CBS 1 van 22 08/15/2011 Hout Nederland - Index en Samenvatting Per Categorie (genummerd) zijn de gegevens uitgesplitst

Nadere informatie

VDL Translift. Kracht door samenwerking

VDL Translift. Kracht door samenwerking VDL Translift Kracht door samenwerking VDL Translift VDL TRANSLIFT, SPECIALIST IN INNOVATIEVE ZIJLADERSYSTEMEN, HEEFT MEER DAN EEN HALVE EEUW ERVARING ALS FABRIKANT VAN AFVALINZAMELVOERTUIGEN. HET COMPLETE

Nadere informatie

Gecontroleerde mobiliteit.

Gecontroleerde mobiliteit. Gecontroleerde mobiliteit. Gemeentelijke voertuigen Focus Bouwmachines Land- en bosbouw Transport en logistiek Overtuigend. Besturingstechniek die geschikt is voor mobiel gebruik functioneert door het

Nadere informatie

Samenbouwnunits van Fischer- Dat is een slimme keuze!

Samenbouwnunits van Fischer- Dat is een slimme keuze! Samenbouwnunits van Fischer- Dat is een slimme keuze! Met Fischer realiseert u in 3 eenvoudige stappen complete, gebruiksklare koelsystemen voor uw klanten. Succes, door een warme samenwerking binnen de

Nadere informatie

Local Partner Global Drive Drive Components Drive Solutions Drive Service Driving the world

Local Partner Global Drive Drive Components Drive Solutions Drive Service Driving the world Local Partner Global Drive Drive Components Drive Solutions Drive Service Driving the world Local Partner Global Drive 2 Inhoudsopgave Het totale programma voor de aandrijfautomatisering Bedrijfsprofiel

Nadere informatie

SEW-EURODRIVE Driving the world. Driving the world. Bedrijfsprofiel van SEW-EURODRIVE Nederland

SEW-EURODRIVE Driving the world. Driving the world. Bedrijfsprofiel van SEW-EURODRIVE Nederland SEW-EURODRIVE Driving the world Driving the world Bedrijfsprofiel van SEW-EURODRIVE Nederland 2 Inhoud 3 HET BEDRIJF PRODUCTEN EN OPLOSSINGEN SERVICE EN KLANTVOORDELEN FEITEN: PORTFOLIO EN LOCATIES 4 Het

Nadere informatie

Rapport met betrekking tot informatieverzoeken van de overheid

Rapport met betrekking tot informatieverzoeken van de overheid Rapport met betrekking tot informatieverzoeken van de overheid juli - december Bij Apple nemen we onze inzet voor de privacy van onze klanten zeer serieus. We werken dan ook ontzettend hard om de veiligste

Nadere informatie

SBI-indeling, omzetniveau en internationale handel in goederen van de leden van de FME en aangesloten brancheverenigingen

SBI-indeling, omzetniveau en internationale handel in goederen van de leden van de FME en aangesloten brancheverenigingen SBI-indeling, omzetniveau en internationale handel in goederen van de leden van de FME en aangesloten brancheverenigingen CBS April 2019 Inhoud Werkblad Inhoud Toelichting Toelichting bij de tabellen Tabel

Nadere informatie

Vacuümautomatisering. Productoverzicht

Vacuümautomatisering. Productoverzicht Vacuümautomatisering Productoverzicht WWW.SCHMALZ.COM/AUTOMATION Schmalz: Intelligent automatiseren en ergonomisch omgaan met vacuümtechnologie 1300 medewerkers zetten zich dagelijks in voor onze klanten.

Nadere informatie

Lokale Coloplast kantoren

Lokale Coloplast kantoren Afrika Azië Australië Europa Noord Amerika Zuid Amerika Afrika Algerije (Frans, Arabisch) (gratis nummer*) +213 0560 16 50 18, +213 0560 16 59 59 dzconsumerservice@coloplast.com Congo, Egypte, Kenia, Marokko,

Nadere informatie

Kracht door samenwerking. VDL Konings

Kracht door samenwerking. VDL Konings Kracht door samenwerking VDL Konings VDL Konings VDL Konings, opgericht in 1873, is een uiterst betrouwbare co-maker en co-developer van machines, systemen en modules voor een zeer uiteenlopende reeks

Nadere informatie

Kracht door samenwerking. VDL Kunststoffen

Kracht door samenwerking. VDL Kunststoffen Kracht door samenwerking VDL Kunststoffen VDL Kunststoffen EEN PRODUCT IS NOOIT ZOMAAR EEN PRODUCT. NIET BIJ VDL KUNSTSTOFFEN TENMINSTE. WIJ VERTALEN UW VRAAG OP EEN PROFESSIONELE WIJZE IN EEN KUNSTSTOF

Nadere informatie

Uw partner voor de industriële data-aansluiting

Uw partner voor de industriële data-aansluiting Connectoren Data Uw partner voor de industriële data-aansluiting Geautomatiseerde processen zijn niet meer weg te denken uit de industrie. Basis voor de automatisering is daarbij de koppeling tussen de

Nadere informatie

Caddy Touran T5 Crafter. met bott bedrijfswageninrichtingen. voor service en transport

Caddy Touran T5 Crafter. met bott bedrijfswageninrichtingen. voor service en transport Caddy Touran T5 Crafter VW met bott bedrijfswageninrichtingen voor service en transport Vertrouwd, competent en ervaren, Bedrijfswageninrichtingen van bott. Overtuigend in ieder detail Een gedraaide kast

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Canada-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Canada-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Canada-Nederland 1 1. Goederenexport van Canada naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Canadese exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE EXPORT

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Brazilië-Nederland mei 2019

Handels- en investeringscijfers Brazilië-Nederland mei 2019 Handels- en investeringscijfers Brazilië-Nederland mei 2019 Dit overzicht is gemaakt in opdracht van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Thaysey Pixabay, Brazilië Wat kunt u verwachten bij deze handelscijfers:

Nadere informatie

Services. Uw projecten zijn bij ons in goede handen. Consultancy, engineering en trainingen

Services. Uw projecten zijn bij ons in goede handen. Consultancy, engineering en trainingen Services Uw projecten zijn bij ons in goede handen. Consultancy, engineering en trainingen Services Veiligheid voor mens en machine Pilz biedt een breed portfolio van services voor de gehele levenscyclus

Nadere informatie

Profiel opdrachtgever

Profiel opdrachtgever Onderneming is op zoek naar uitbreiding en versterking van haar pakket door overname van een industrieel elektrotechnisch bedrijf. Gezocht wordt een gezonde onderneming ter grootte van circa 10-15 medewerkers

Nadere informatie

voor service en transport

voor service en transport Partner Expert Boxer PEUGEOT met bott bedrijfswageninrichtingen voor service en transport Vertrouwd, competent en ervaren, Bedrijfswageninrichtingen van bott Overtuigend in ieder detail Een gedraaide kast

Nadere informatie

Veenwouden - Holland

Veenwouden - Holland Veenwouden - Holland Alfons Freriks Logistics Veenwouden Regisseur in totaaltransport ALL AROUND EUROPE Dynamisch in denken, innovatief in ondernemen! Overal in Europa de service van Alfons Freriks Logistics

Nadere informatie

voor service en transport

voor service en transport Berlingo Jumpy Jumper CITROËN met bott bedrijfswageninrichtingen voor service en transport Vertrouwd, competent en ervaren, Bedrijfswageninrichtingen van bott Overtuigend in ieder detail Een gedraaide

Nadere informatie

Wereldtentoonstelling

Wereldtentoonstelling Wereldtentoonstelling Namen: Door:FrankvandenEnde(http://www.frankvandenende.nl) 1 Opdracht:Wereldtentoonstelling Duur:8weken Inhoudsopgave Hetstappenplan: Week Bladzijde Inleiding 3 Stap1:LandKiezen week1

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Australië-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Australië-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Australië-Nederland 1 1. Goederenexport van Australië naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Australische exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE

Nadere informatie

nr. 726 van ORTWIN DEPOORTERE datum: 27 juni 2017 aan JO VANDEURZEN Kinderbijslag - Kinderen in het buitenland

nr. 726 van ORTWIN DEPOORTERE datum: 27 juni 2017 aan JO VANDEURZEN Kinderbijslag - Kinderen in het buitenland SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 726 van ORTWIN DEPOORTERE datum: 27 juni 2017 aan JO VANDEURZEN VLAAMS MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN Kinderbijslag - Kinderen in het buitenland Kinderen moeten

Nadere informatie

Brevini. Power Transmission. Fluid Power

Brevini. Power Transmission. Fluid Power krachtige beweging Brevini Power Transmission Fluid Power Brevini Power Transmission en Brevini Fluid Power zijn onderdelen van de Italiaanse Brevini Group. In Alphen aan den Rijn staan de vestigingen

Nadere informatie

Tijd Veld Poule Scheidsrechter Tijd Veld Poule Scheidsrechter Tijd Veld Poule Scheidsrechter Tijd Veld Poule Scheidsrechter

Tijd Veld Poule Scheidsrechter Tijd Veld Poule Scheidsrechter Tijd Veld Poule Scheidsrechter Tijd Veld Poule Scheidsrechter 8:45 veld 1 poule 1 Nederland Frankrijk Men. Kouwenberg 8:45 veld 2 poule 2 Duitsland Spanje Men. Callaars 8:45 veld 3 poule 3 Rusland Malta Belle de Folter 8:45 veld 4 poule 3 Ijsland Noorwegen Tijs Hellegers

Nadere informatie

nederlands Accelereer uw laad proces

nederlands Accelereer uw laad proces Accelereer uw laad proces NEDERLANDS Accelereer uw laad proces Ancra Systems is DE specialist op het gebied van automatische vrachtauto laad- en lossystemen: van standaard Wat zijn automatische laad- en

Nadere informatie

Electroproject... power and drive

Electroproject... power and drive Electroproject... power and drive De wereld om ons heen verandert. Uw behoefte blijft echter dezelfde: u wilt nog steeds zekerheid. Dat uw bedrijfsprocessen veilig zijn, energiezuinig en duurzaam, maar

Nadere informatie

Bijlage. 3 - meename door moeder meename door beiden meename door derde(n)

Bijlage. 3 - meename door moeder meename door beiden meename door derde(n) Cijfers 22 Bijlage Cijfers 22 Aantal zaken Aantal afgeronde zaken Inkomende zaken: 49 24 Aantal betrokken kinderen: 65 33 Verzoeken teruggeleiding 2 47 22 meename door vader 3 meename door moeder 35 9

Nadere informatie

Uitwisseling van bankinlichtingen Kalender van onderhandelingen (art. 26 OESO)

Uitwisseling van bankinlichtingen Kalender van onderhandelingen (art. 26 OESO) Uitwisseling van bankinlichtingen Kalender van (art. 26 OESO) 9/06/2009 I. Nieuwe overeenkomsten die een bepaling bevatten die voorziet in de uitwisseling van bankinlichtingen Brunei 30/04/09 Nieuwe Overeenkomst.

Nadere informatie

TRACTATENBLAD VAN HET KONINKRIJK DER NEDERLANDEN. JAARGANG 2006 Nr. 87

TRACTATENBLAD VAN HET KONINKRIJK DER NEDERLANDEN. JAARGANG 2006 Nr. 87 81 (1980) Nr. 8 TRACTATENBLAD VAN HET KONINKRIJK DER NEDERLANDEN JAARGANG 2006 Nr. 87 A. TITEL Verdrag betreffende de burgerrechtelijke aspecten van internationale ontvoering van kinderen; s-gravenhage,

Nadere informatie

FACTSHEET ASPERGES ASPERGES: MEXICO IN OPKOMST

FACTSHEET ASPERGES ASPERGES: MEXICO IN OPKOMST FACTSHEET ASPERGES Fruit & Vegetable Facts; Jan Kees Boon; +31654687684; fruitvegfacts@gmail.com ASPERGES: MEXICO IN OPKOMST Steeds meer maar niet overal De wereldmarkt van asperges groeit nog steeds.

Nadere informatie

Bedienen, uitlezen en visualiseren met de Drive Operator Panels DOP. Bedieningspanelen voor de aandrijftechniek

Bedienen, uitlezen en visualiseren met de Drive Operator Panels DOP. Bedieningspanelen voor de aandrijftechniek Aandrijfcomponenten \ Motion Control \ Systemen \ Service & Reparatie Bedienen, uitlezen en visualiseren met de Drive Operator Panels DOP Bedieningspanelen voor de aandrijftechniek 2 Bedieningspanelen

Nadere informatie

"Wij zijn creatieve denkers met kennis van industriële automatisering" JB Systems Westlandseweg 190 3131 HX Vlaardingen Postbus 108 3130 AC Vlaardingen T +31 10 460 80 60 F +31 10 460 80 00 info@jbsystems.nl

Nadere informatie

Intern transport & producthandling

Intern transport & producthandling Intern transport & producthandling Standaard Bedrijfszeker Eenvoud Intern Transport Voor intern transport van uw producten van klein tot groot, verpakt of onverpakt; in ons leveringsprogramma hebben wij

Nadere informatie

Lineaire servomotoren voor de industrie

Lineaire servomotoren voor de industrie Lineaire servomotoren voor de industrie Elektrisch aandrijfsysteem Vrij positioneerbaar over de gehele slaglengte Nauwkeurige en dynamische positionering Lange levensduur door lineare directe aandrijving

Nadere informatie

Toerisme in Cijfers Tourism in Figures. Aantal aankomsten per maand, 2016 Number of arrivals by month, 2016

Toerisme in Cijfers Tourism in Figures. Aantal aankomsten per maand, 2016 Number of arrivals by month, 2016 2016 Toerisme in Cijfers Tourism in Figures XL Aantal aankomsten per maand, 2016 Number of arrivals by month, 2016 Juli 2017 AANTAL AANKOMSTEN PER MAAND, 2016 Tabel P. Table NUMBER OF ARRIVALS BY MONTH,

Nadere informatie

SEW-EURODRIVE Driving the world. De Globale Visie. Leveringsprogramma

SEW-EURODRIVE Driving the world. De Globale Visie. Leveringsprogramma SEWEURODRIVE Driving the world De Globale Visie Leveringsprogramma SEWEURODRIVE Expertise & Kwaliteit Maatschappelijke zetel Leuven SEW Service Center I.G. SEWEURODRIVE België Luxemburg SEWEURODRIVE wereldleider

Nadere informatie

24/7. VLT Drives Service Meer dan verwacht. DrivePro. www.danfoss.be/drives/nl. Stand-by u MAKING MODERN LIVING POSSIBLE

24/7. VLT Drives Service Meer dan verwacht. DrivePro. www.danfoss.be/drives/nl. Stand-by u MAKING MODERN LIVING POSSIBLE MAKING MODERN LIVING POSSIBLE VLT Drives Service Meer dan verwacht 24/7 Stand-by u Buiten de kantooruren, 24u per dag, 7 dagen per week, staan wij telefonisch ter beschikking om op uw vragen te antwoorden

Nadere informatie

giroflex 64 Stoll Giroflex AG

giroflex 64 Stoll Giroflex AG Wereldwijd is de giroflex 64 meer dan 1,5 miljoen keer verkocht. Dit succes is geen toeval, want de klassieke stoel verenigt ergonomie en design op het hoogste niveau. De door Walser Design ontworpen stoelenserie

Nadere informatie

Lijst van verdragen op alfabetische volgorde: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Lijst van verdragen op alfabetische volgorde: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Lijst van verdragen op alfabetische volgorde: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Albanië dubbele 14-12-2001 22-07-2004 15-11-2005 Trb.2004, 281 Argentinië dubbele 04-03-1994 27-12-1996

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Spanje-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Spanje-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Spanje-Nederland 1 1. Goederenexport van Spanje naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Spaanse exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE EXPORT

Nadere informatie

RPM International Inc. Instructies hotline

RPM International Inc. Instructies hotline RPM International Inc. Instructies hotline Terwijl problemen inzake naleving vaak op lokaal niveau kunnen worden opgelost, biedt de hotline van RPM International Inc. ( RPM ) nog een mogelijkheid voor

Nadere informatie

Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen Januari-april

Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen Januari-april Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen Januari-april 2016-2017 Bron: Cijfers FOD Economie-Algemene Directie Statistiek 2016: definitieve cijfers 2017: voorlopige cijfers Studiecel Toerisme Oost-Vlaanderen,

Nadere informatie

Uitwisseling van bankinlichtingen Kalender van onderhandelingen (art. 26 OESO)

Uitwisseling van bankinlichtingen Kalender van onderhandelingen (art. 26 OESO) Uitwisseling van bankinlichtingen Kalender van (art. 26 OESO) 2/02/2010 I. Nieuwe overeenkomsten die een bepaling bevatten die voorziet in de uitwisseling van bankinlichtingen Botswana 12/05/09 03/07/09

Nadere informatie

Druiven: Ontwikkeling wereldhandel en aandeel Chili (export) en Nederland (import) 10%

Druiven: Ontwikkeling wereldhandel en aandeel Chili (export) en Nederland (import) 10% wereldhandel in 1000 ton Factsheet druiven oktober FACTSHEET DRUIVEN Fruit&VegetableFacts; JanKeesBoon; +31654687684; fruitvegfacts@gmail.com Groei wereldhandel in druiven, vooral nieuwe markten Zuid en

Nadere informatie

Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen Januari-juli

Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen Januari-juli Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen Januari-juli 2016-2017 Bron: Cijfers FOD Economie-Algemene Directie Statistiek 2016: definitieve cijfers 2017: voorlopige cijfers Studiecel Toerisme Oost-Vlaanderen,

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Verenigde Staten-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Verenigde Staten-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Verenigde Staten-Nederland 1 1. Goederenexport van de Verenigde Staten naar andere landen Tabel 1: Voornaamste exportpartners uit de Verenigde Staten (bedragen x 1.000 euro)

Nadere informatie

Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen Bron: Cijfers FOD Economie-ADSEI 2015: definitieve cijfers 2016: voorlopige (!

Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen Bron: Cijfers FOD Economie-ADSEI 2015: definitieve cijfers 2016: voorlopige (! Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen 2016 Bron: Cijfers FOD Economie-ADSEI 2015: definitieve cijfers 2016: voorlopige (!) cijfers Studiecel Toerisme Oost-Vlaanderen, april 2017 1 ALGEMEEN OOST-

Nadere informatie

Hygiëne in de praktijk

Hygiëne in de praktijk Hygiëne in de praktijk Specifieke documentatie voor inrichtingen, bedrijfs- en persoonshygiëne Complete oplossing Uw partner voor de gehele vlees-, bakkerij-, levensmiddelenindustrie & farmacie Project

Nadere informatie