Alweer Weather Display/PHP/AJAX Website Template Set hulp gevraagd. Geschreven door Jan /11/ :28

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Alweer Weather Display/PHP/AJAX Website Template Set hulp gevraagd. Geschreven door Jan /11/ :28"

Transcriptie

1 Alweer Weather Display/PHP/AJAX Website Template Set hulp gevraagd. Geschreven door Jan /11/ :28 Beste collega's Ik ben sinds kort hier actief met mijn weerstation Vlist. Omdat ik een eigen website aan het opzetten ben wil ik de welbekende Carterlake/Ajax/PHP templates daarbij gebruiken. Ik heb WD eindelijk zover dat hij o.a. de file: testtags.txt upload naar de host. Hij wordt ook nog geconverteerd naar testtags.php. Zo kan ik hem ook terugvinden hij wordt ook elke X minuten geupdate. Tot zover alles OK! Als ik naar mijn homepage ga krijg ik echter de volgende foutmelding te zien: Parse error: syntax error, unexpected '%', expecting ']' in /domains/jvrijswijk.nl/public_html/www/testtags.php on line 519 Als ik het bestand open in Ultraedit staat het volgende in line 519: $current_icon = $icon_array; // name of our condition icon De editor vraag dat het bestand waarschijnlijk geen DOS-formaat is en vraagt of hij het moet converteren. Als iemand een oplossing voor dit probleem heeft ben ik hem/haar zeer dankbaar. Groet, JanvR Geschreven door wslangerak - 20/11/ :52 Hallo Jan, Zie je op je website als je daarvandaan testtags.php in een editor opent overal nog tag-namen staan, zoals in je bericht vermeld? Voorbeeld: zie je in de testtags.php dit staan: // General OR Non Weather Specific/SUN/MOON // ======================================== $time = "12:39"; // current time $date = "20/11/08"; // current date $sunrise = "08:09"; // sun rise time (make sure you have the correct lat/lon // in view/sun moon) $time_minute = "39"; // Current minute $time_hour = "12"; // Current hour of zie je in plaats van de tijd e.d. de tags staan, zoals %time%, %date% enzovoort? Als dat laatste het geval is gaat het creã«ren en uploaden nog niet goed. Laat maar even horen. Als ik trouwens op je homepage naar testtags.txt kijk is dat eigenlijk je clientraw.txt (??) Dus ergens zit iets niet goed. Je update op hwa ligt er ook al even uit, wist je dat? Komt misschien door het geã«xperimenteer Aanvulling: ik zie al dat je van de Solcon-site aan het verhuizen bent naar je eigen domein. Dus op de "oude" locatie wordt de customtextout10.txt niet meer ververst. Op de nieuwe wel. Ineens komt trouwens alle tekst in dit bericht achter elkaar...weet niet hoe dat nou weer komt. Aha, de "Code" tag zorgde daar dus voor... bedankt, Luc ;)

2 Geschreven door Jan /11/ :20 Hoi Kees, Dank voor je snelle reactie. Maar ja, je bent ook bijna m'n over(lekse)buurman :-). Ik heb de uploads nog eens nagekeken en je heb gelijk. Ik heb het aangepast en als ik nu de homepage open krijg ik geen foutmelding meer. Wel een berg andere code. De info is niet actueel zoals je ziet, ik ben ook bezig m'n apparatuur aan te passen. Ik miste de actuele info in de huiskamer, dus heb ik een Weather Envoy aangeschaft en aangesloten. Maar WD herkent het nieuwe apparaat niet meer. Dus eerst dit probleem maar proberen op te lossen. Voor verdere hulp hou ik me natuurlijk wel aanbevolen. Geschreven door wslangerak - 20/11/ :47 Ja, we zitten hemelsbreed niet ver van elkaar inderdaad. 't Is een aardige driehoek zo, Groot-Ammers, Bonrepas en Langerak. Die rare code die je nu op je pagina ziet is de inhoud van de customtextout10.txt (de file die je upload voor hetweeractueel), dus die hoort daar niet. Even nog een tip: In WD > Control Panel> FTP & Connections METAR enz > Tabblad General FTP functions > even kijken of daar alles goed staat qua filenamen en regels. Het aantal regels in Remote filename en Local filename moet exact overeenkomen en gelijk zijn qua namen, anders gaat 't niet goed. Uiteraard ben ik altijd bereid om mee te denken! Succes AANVULLING: Dus - ik heb nog even gekeken - je testtags.php wordt nu gecreã«erd door de customtext10.txt ipv door testtags.txt. Door de include testtags.php komt nu die vreemde tekst op je pagina. Geschreven door Jan /11/ :32 Zo, ik heb een paar aanpassingen gedaan bij het Tabblad General FTP functions: de filenamen komen nu exact overeen. Testtags.txt gaat met Internet file creation en upload. Data wordt elke 5 minuten geupload. Al wordt de site niet automatisch ververst. Is het mogelijk om de upload op te voeren naar iedere minuut of nog minder? Verder werkt de thermometer niet en staat een blok buiten het frame. Er is dus nog wel wat in te stellen. Maar hoe en waar? Ik ben voor alle hulp dankbaar?

3 JanvR Geschreven door wslangerak - 20/11/ :04 Hallo Jan, In ieder geval zijn je clientraw.txt en je customtextout10.txt nog steeds omgewisseld. Ik adviseer om nog even op je PC in de directory c:\wdisplay\webfiles te checken of testtags.txt nog steeds de juiste file is. Op je eigen PC moet dan testtags.php als je die opent dezelfde file zijn, alleen voorzien van de actuele data in plaats van de tags. Als dat goed is kan je nog even checken in dit scherm of alles goed gaat: Control Panel > Web files/web page enz > Tabblad Custom web page setup > controleren of rechts onder "Special file conversion" bij local file name "testtags.txt" is ingevuld en bij Remote file name "testtags.php". Als dat allemaal klopt kun je via Control Panel > Internet file creation and upload > Tabblad Setup Page #2 bij file #29, Special custom file conversion, het vinkje aanzetten bij "1 minute". Dan de schakelaar rechtsboven op groen zetten (Override on). Dan moet verversing iedere minuut plaatsvinden. Dan kan je nog even checken of de testtags.php vanaf dat moment goed op je website terechtkomt en wordt ververst. Dan kan niet in je browser maar alleen met een editor. Ben benieuwd, gaat in ieder geval de goede kant op! Succes, Geschreven door Jan /11/ :11 Hoi Kees, clientraw.txt en customtextout.txt zijn in de webfiles inderdaad omgewisseld. Hoe dat kan is mij een raadsel. Alleen de bestandsnamen zijn verwisseld! Bij de host staat de inhoud van clientraw.txt ook in customtextout.txt. In testtags.php staat de data maar zijn niet actueel. Hoewel alle instellingen zijn gedaan zoals je noemt vindt er geen upload plaats. Alleen als ik op de knop 'Upload this file now' druk wordt er geupload. Beankt voor zover en tot morgen. Geschreven door wslangerak - 20/11/ :41 Wat een toestand hã Jan :) Het is erg onoverzichtelijk om in WD alles op de goeie plek en onder de goeie naam te krijgen, vertel me niks... Misschien kan je me bij gelegenheid per wat schermafdrukken van je instellingen in WD sturen. Graag zie ik dan de volgende schermen:

4 Control Panel > FTP & Connections METAR enz > Tabblad General FTP functions Control Panel > Web files/web page setup > Tabblad Custom Webpage setup à n Tabblad Realtime client FTP Het probleem zit echt in de clientraw.txt, de Ajax template werkt zowel met die file als met de testtags.php, dus we moeten uitvinden wat daar fout gaat. Tot morgen! Geschreven door Jan /11/ :26 Goedemorgen Kees en anderen, Hierbij de schermen waar je om vroeg: Vanmorgen heb ik de bestandsnamen van de clientraw en customtextout.txt bestanden handmatig verwisseld. Ik heb het nu even gecontroleerd maar de data komt weer in het verkeerde bestand terecht. Dus de data voor clientraw staat in customtextout en andersom. Ik hoop dat we er uitkomen, bedankt voor je hulp. Groet JanvR Geschreven door wslangerak - 21/11/ :56 Het eerste scherm is goed. In het tweede zie je in het venstertje Remote filename eerst een lege regel. Die moet eruit. Het aantal regels boven en onder moet gelijk zijn. Dus even alles weghalen en opnieuw er in zetten. Dat is de oorzaak van het "omwisselen": hij pakt nu regel 2 van het onderste scherm en die noemt hij zoals in regel 2 van het bovenste scherm staat. En regel 1 doet hij niet, want de bovenste regel bij Remote filename is leeg. Het derde scherm is goed, alleen moet de schakelaar aan worden gezet, die is nu rood ( "Off" ). Daarna op Start now klikken. Dan moet alles (in principe...) goed gaan! Geschreven door Jan /11/ :33

5 Kees, Het probleem begint volgens mij al in WD hier op de PC. Als ik hier in Wdisplay/webfiles het bestand clientraw.txt open zie ik de code die normaal in customtextout10.txt staat. En andersom staat de code van customtextout10.txt in clientraw.txt. Verder heb ik de instellingen aangepast. Geschreven door wslangerak - 21/11/ :42 Hallo Jan, De clientraw.txt op je website is nu wel goed, kijk maar hier: De customtextout10.txt is nu ook goed en wordt netjes om de 10 min. ge-update: Dus dat gaat nu goed! Misschien moet je nu in de ajax Settings.php nog even het juiste pad naar je clientraw en testtags.php checken: dat moet zijn./clientraw.txt en./testtags.php Succes! Geschreven door Jan /11/ :18 Kees, De gegevens zijn hier weer te zien gelukkig. Dat is weer in orde al is het wel zo dat door de installatie van een Weather Envoy de windrichting zo'n 30Â ruimend afwijkt. Dit kan niet in de software worden aangepast is mij verteld en ik moet dus een keer het dak op om de aangever te draaien. WIk zal maar een dag met minder wind afwachten. Op m'n site wordt het nog niet ververst dus zit er ergens iets nog niet goed. De zoektocht gaat verder. Geschreven door wslangerak - 21/11/ :26 Steeds een stappie dichterbij :) Je kan in WD trouwens wel de windrichting aanpassen: Control Panel > Offsets & Initial rain > Tabblad Windspeed/direction en dan bij Direction offset de offset (+ of -) ingeven, daarna Yes klikken. Scheelt je een klimtocht, laat dat maar aan Sinterklaas over in deze dagen... In betreffende files van WD-ajax zou ik de betreffende files goed het pad naar de clientraw en testtags nakijken, ik denk dat daar ergens iets niet goed staat. Succes, ik hou het in de gaten!

6 Geschreven door Jan /11/ :00 Hoi Kees, De windrichting is aangepast, een gouden tip!!! Het verdere probleem is volgens mij dat de settings.php niet wordt geupload., Ik kan in de ftplogs niet zien dat settings.txt of.php wordt geupload. Dat is het probleen met het updaten van de site. vermoed ik. Geschreven door wslangerak - 21/11/ :32 De Settings.php (met hoofdletter S) is een onderdeel van de WD-Ajax template, waarin de verschillende instellingen staan. Die heb je dus als het goed is met het hele pakket ge-upload naar je site. En daarin staat het pad naar je clientraw.txt en testtags.php. Heb je de WD-Ajax files gewoon in de root van je website gezet of in een aparte directory? Als ze in de root staan zou het pad zoals gezegd./clientraw.txt en./testtags.php moeten zijn. Staan de ajax-files in een aparte directory zou het../clientraw.txt en../testtags.php moeten zijn. In de Settings.php vind je dit in de regels 83 en 100. Geschreven door wslangerak - 23/11/ :26 Ik zie dat het inmiddels is gelukt! Je site wordt keurig ge-update. Geschreven door Jan /11/ :43 Dag Kees, Ik had in Settings.php de default language op 'nl' gezet. :huh: :huh: Nadat ik dit weer teruggebracht naar 'en' ging hij direkt updaten. t'is leuk om te zien dat alles direct wordt weergegeven. Ik kan de site nu gaan afmaken. Dat lijkt me een leuke klus. Jij nogmaals bedankt voor je adviezen en meedenken.

7 Geschreven door wslangerak - 23/11/ :47 Mmm, da's vreemd, zou eigenlijk niet mogen. Maar goed, 't werkt nu in ieder geval. Heb je 'm nu weer op "nl" gezet? Want ik krijg nu direct Nederlands te zien, mã t update... AANVULLING: O nee, er zat nog een cookie in de cache van mijn browser. Dan onthoudt-ie de taal die je het laatst hebt gebruikt.

Nog iemand problemen met het uploaden? Het lukt me niet meer sinds gisteren en niks veranderd.

Nog iemand problemen met het uploaden? Het lukt me niet meer sinds gisteren en niks veranderd. customtextout10.txt Geschreven door Meteorecord - 03/12/2008 11:58 Nog iemand problemen met het uploaden? Het lukt me niet meer sinds gisteren en niks veranderd. Geschreven door wslangerak - 03/12/2008

Nadere informatie

Het progamma werkt prima, heb het ingesteld op Holwerd. Dat is vlak bij mij dus dat moet goed zijn.

Het progamma werkt prima, heb het ingesteld op Holwerd. Dat is vlak bij mij dus dat moet goed zijn. Vieuw Tide - Sun Moon Rise (set Tides) Prediction in WD Geschreven door Mente - 08/12/2008 20:14 Hallo allemaal, Ik heb het bijbehorende programma opgehaald, namelijk wxtide32. Heb het in een dir gezet

Nadere informatie

============================================================================

============================================================================ Rain rate Geschreven door hansmiv - 25/05/2008 10:31 Ik zie in mijn Weather Display schermpje een Raine rate staan: Rain rate: 0.02 mm/min 1.33 mm/hr In het bestand customtextout10.txt verschijnen deze

Nadere informatie

============================================================================

============================================================================ Joomla Geschreven door Meteonoord - 18/11/2008 09:39 Beste collega's, Ik neem in overweging over te stappen naar Joomla. Natuurlijk heb ik gegoogled maar adviezen van gebruikers lijkt mij toch handiger.

Nadere informatie

Installatie en configuratie documentatie

Installatie en configuratie documentatie Installatie en configuratie documentatie Assistance Web Portal v. 2.58, 2.60 Voor Windows 2003 / 2008 / XP / Vista / Windows 7 Assistance PSO handleiding, uitgegeven door Assistance Software. Alle rechten

Nadere informatie

============================================================================

============================================================================ javascript Geschreven door tjabine - 14/11/2008 10:34 hallo, weet iemand hoe ik dit script werkend krijg? var trend = if (trend =Falling Slowly) {bar = "langzaam dalend" if (trend = Falling Rapidly) {bar

Nadere informatie

Les 4. Webform Inleiding. Voorbereiding

Les 4. Webform Inleiding. Voorbereiding Les 4 Webform Inleiding Webform is een zeer knappe module. De interface is zeer overzichtelijk en de het geheel is zeer goed gedocumenteerd. De mogelijkheden eindeloos. Naast Views wordt Webform gezien

Nadere informatie

Uw eigen tekst en foto s op uw site bijhouden

Uw eigen tekst en foto s op uw site bijhouden Uw eigen tekst en foto s op uw site bijhouden Voorbereiding U heeft een cd ontvangen met een aantal bestanden erop. O.a. de website, dreamweaver en 2 tekstbestanden genaamd s/n en inloggegevens. De website

Nadere informatie

Linda Thuijs-Koopmans - LinnenArt, huisstijl en logo ontwerp - www.linnenart.nl

Linda Thuijs-Koopmans - LinnenArt, huisstijl en logo ontwerp - www.linnenart.nl Linda Thuijs-Koopmans - LinnenArt, huisstijl en logo ontwerp - www.linnenart.nl Handleiding Gmail in huisstijl met een automatische e-mail handtekening.. Als je je drukwerk, online profielen en alle visuele

Nadere informatie

Die vraag krijg ik regelmatig. De meest voorkomende situaties zijn deze:

Die vraag krijg ik regelmatig. De meest voorkomende situaties zijn deze: Hoe verhuis je een WordPress website? Die vraag krijg ik regelmatig. De meest voorkomende situaties zijn deze: Iemand heeft een WordPress website en stapt over naar een andere webhost (meestal blijft het

Nadere informatie

(Versie 1.5) THUISWERKPLEK INSTELLEN

(Versie 1.5) THUISWERKPLEK INSTELLEN (Versie 1.5) THUISWERKPLEK INSTELLEN Inhoud thuiswerkomgeving... 3 Installeren software op thuiswerkplek(eenmalig)... 5 Verbinding maken met de werkplek vanaf thuis... 9 Verbinding maken met de werkplek

Nadere informatie

Hierbij ontvangt u de uitgebreide installatie instructies van WinMens en Boekhouding.

Hierbij ontvangt u de uitgebreide installatie instructies van WinMens en Boekhouding. Geachte WinMensgebruiker, Hierbij ontvangt u de uitgebreide installatie instructies van WinMens en Boekhouding. Inhoudsopgave Installatie WinMens & Boekhouding pag. 1-7 Installatie D-Base drivers pag.

Nadere informatie

Versie 6.4 ( ) Inloggen op de Thuiswerk Portal

Versie 6.4 ( ) Inloggen op de Thuiswerk Portal Versie 6.4 (9-10-2017) Inloggen op de Thuiswerk Portal Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 VPN verbinding maken m.b.v. SSL VPN Agent software installatie op je thuiswerkplek... 4 (Voor inloggen

Nadere informatie

mymanualsolarapp - What s Your Solar Power Today?

mymanualsolarapp - What s Your Solar Power Today? mymanualsolarapp - Inleiding De manual versie is speciaal gemaakt voor zonnesysteem eigenaren die hun pc niet de hele dag aan willen laten staan of geen computer gekoppelde inverter systemen hebben. Door

Nadere informatie

Is er iemand die hiermee ervaring heeft dan wel ook gebruikt maakt van deze apparatuur?

Is er iemand die hiermee ervaring heeft dan wel ook gebruikt maakt van deze apparatuur? Grondtemperatuur-Grondvochtigheid en bladtemperatuur etc Geschreven door Meteonoord - 25/05/2008 11:59 Hi waarde collega's, Recent heb ik Davis 6345, 6440, 6420, 6470 aangeschaft. Grondtemperatuur, grondvochtigheid,

Nadere informatie

3. QUEEN STARTEN EN BIJWERKEN ADMINISTRATIE(S)...

3. QUEEN STARTEN EN BIJWERKEN ADMINISTRATIE(S)... Inhoud 1. INLEIDING... 2 Controleer de huidige Queen versie... 2 2. UPDATE QUEEN... 2 2.1. Maak eerst een Backup... 2 2.2. Download de software en pak de nieuwe software uit... 2 3. QUEEN STARTEN EN BIJWERKEN

Nadere informatie

EM6250 Firmware update V030507

EM6250 Firmware update V030507 EM6250 Firmware update V030507 EM6250 Firmware update 2 NEDERLANDS/ENGLISH Table of contents 1.0 (NL) Introductie... 3 2.0 (NL) Firmware installeren... 3 3.0 (NL) Release notes:... 5 1.0 (UK) Introduction...

Nadere informatie

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Versie : 2012.1.0.1 Inhoudsopgave 1 Systeemvereisten... 2 2 Pincode... 2 3 Licentie... 2 4 Installatie... 2 5 Eerste gebruik... 4 Titel Pagina 1 van 6 23-1-2012

Nadere informatie

(Versie 1.4) THUISWERKPLEK INSTELLEN

(Versie 1.4) THUISWERKPLEK INSTELLEN (Versie 1.4) THUISWERKPLEK INSTELLEN Inhoud thuiswerkomgeving... 3 Installeren software op thuiswerkplek(eenmalig)... 5 Verbinding maken met de werkplek vanaf thuis... 9 Verbinding maken met de werkplek

Nadere informatie

Installatie procedure om 1-Wire te laten communiceren met Weather Display

Installatie procedure om 1-Wire te laten communiceren met Weather Display Installatie procedure om 1-Wire te laten communiceren met Weather Display Geschreven door: Reden: Frans Veenstra van www.meteonoordwest.nl Uit frustratie en om jou te helpen. Met alle ellende die ik heb

Nadere informatie

Installatiehandleiding TiC Narrow Casting Manager

Installatiehandleiding TiC Narrow Casting Manager Installatiehandleiding TiC Narrow Casting Manager Inhoudsopgave 1. Algemeen - 3-2. Installatie PostgreSQL database server - 4-3. Installatie FTP server - 9-4. Aanmaken account in FileZilla server - 13

Nadere informatie

Installatie Handleiding voor Modelit Applicatieprogrammatuur

Installatie Handleiding voor Modelit Applicatieprogrammatuur Modelit Elisabethdreef 5 4101 KN Culemborg Telefoon +31 345 521121 info@modelit.nl www.modelit.nl Installatie Handleiding voor Modelit Applicatieprogrammatuur Datum 27 April 2007 Modelit KvK Rivierenland

Nadere informatie

ICT HANDLEIDING TELEWERKEN. Versie 2010

ICT HANDLEIDING TELEWERKEN. Versie 2010 ICT HANDLEIDING TELEWERKEN Versie 2010 Inhoudsopgave 1 TELEWERKEN GEBRUIKEN... 3 1.1 DE YMERE PORTAL... 3 2 SOFTWARE INSTALLEREN... 5 2.1 CITRIX CLIËNT SOFTWARE... 5 3 YPORTAL AANPASSEN NAAR PERSOONLIJKE

Nadere informatie

ICT HANDLEIDING TELEWERKEN. Versie 2010

ICT HANDLEIDING TELEWERKEN. Versie 2010 ICT HANDLEIDING TELEWERKEN Versie 2010 Inhoudsopgave 1 TELEWERKEN GEBRUIKEN...3 1.1 DE YMERE PORTAL...3 2 SOFTWARE INSTALLEREN...5 2.1 CITRIX CLIËNT SOFTWARE...5 3 YPORTAL AANPASSEN NAAR PERSOONLIJKE WENSEN...8

Nadere informatie

Les Webform INLEIDING VOORBEREIDING

Les Webform INLEIDING VOORBEREIDING Les 4 1. Webform INLEIDING Webform is een zeer knappe module. De interface is zeer overzichtelijk en de het geheel is zeer goed gedocumenteerd. De mogelijkheden eindeloos. Naast Views wordt Webform gezien

Nadere informatie

Bronboek ISBN conversie naar EAN

Bronboek ISBN conversie naar EAN Bronboek ISBN conversie naar EAN Onderstaande procedure beschrijft hoe u in een aantal stappen uw artikelgegevens in Bronboek kunt converteren van ISBN naar EAN (ISBN13). Het is belangrijk dat u deze stappen

Nadere informatie

Is het mogelijk een aparte categorie te maken waar allerlei vragen en antwoorden omtrent webdesign geplaatst kunnen worden?

Is het mogelijk een aparte categorie te maken waar allerlei vragen en antwoorden omtrent webdesign geplaatst kunnen worden? Aparte categorie voor webdesign mogelijk? Geschreven door Eckie76-21/07/2008 16:17 Is het mogelijk een aparte categorie te maken waar allerlei vragen en antwoorden omtrent webdesign geplaatst kunnen worden?

Nadere informatie

1. Wat heb je nodig? Hoe werkt het? Multifactor authenticatie Verbinding maken... 2

1. Wat heb je nodig? Hoe werkt het? Multifactor authenticatie Verbinding maken... 2 Handleiding thuiswerken bij de Gemeente Meppel. Inhoudsopgave 1. Wat heb je nodig?... 2 2. Hoe werkt het?... 2 2.1 Multifactor authenticatie... 2 2.2 Verbinding maken... 2 3. Starten: installatie van ConnectMeppelSetup.exe...

Nadere informatie

The Nanny Personeel. Lokaal inloggen

The Nanny Personeel. Lokaal inloggen The Nanny Personeel Lokaal inloggen Inleiding Binnen uw organisatie wordt gebruik gemaakt van The Nanny Personeel. The Nanny Personeel is een webapplicatie. Echter, in tegenstelling tot de meeste websites,

Nadere informatie

============================================================================

============================================================================ Kaart met regenhoeveelheid Geschreven door hansmiv - 23/08/2008 11:42 Is het mogelijk om een kaartje te produceren met daarop de gemeten regenhoeveelheid van het afgelopen uur (uren). Dit toegevoegd aan

Nadere informatie

FTP met Filezilla. Installatie

FTP met Filezilla. Installatie FTP met Filezilla FTP is de naam van het protocol waarmee bestanden op een webserver kunnen worden gezet. Dit document beschrijft hoe je met Filezilla, het broertje van de Mozilla browser, je eigen webiste

Nadere informatie

Hierbij ontvangt u de uitgebreide installatie instructies van WinMens en Boekhouding.

Hierbij ontvangt u de uitgebreide installatie instructies van WinMens en Boekhouding. Geachte WinMensgebruiker, Hierbij ontvangt u de uitgebreide installatie instructies van WinMens en Boekhouding. Inhoudsopgave Installatie WinMens & Boekhouding pag. 1-7 Installatie D-Base drivers pag.

Nadere informatie

(Versie 1.4) THUISWERKPLEK INSTELLEN

(Versie 1.4) THUISWERKPLEK INSTELLEN (Versie 1.4) THUISWERKPLEK INSTELLEN Inhoud thuiswerkomgeving... 3 Installeren software op thuiswerkplek(eenmalig)... 5 Verbinding maken met de werkplek vanaf thuis... 9 Verbinding maken met de werkplek

Nadere informatie

Veel gestelde vragen nieuwe webloginpagina

Veel gestelde vragen nieuwe webloginpagina Veel gestelde vragen nieuwe webloginpagina Op deze pagina treft u een aantal veel gestelde vragen aan over het opstarten van de nieuwe webloginpagina http://weblogin.tudelft.nl: 1. Ik krijg de melding

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Portal. Eekels Elektrotechniek

Gebruikershandleiding Portal. Eekels Elektrotechniek Gebruikershandleiding Portal Eekels Elektrotechniek Inhoudsopgave 1 Installatie gebruikerssoftware... 3 1.1 Installatie Citrix Receiver... 5 2 Aanmelden op de Portal... 6 2.1 Werkwijze... 6 3 Extra instellingen

Nadere informatie

SFTP-client WinSCP. Engelstalige versie van de client 1/22

SFTP-client WinSCP. Engelstalige versie van de client 1/22 SFTP-client WinSCP Engelstalige versie van de client 1/22 Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 1.1. Vrijwaringsclausule...3 1.2. Doel....3 1.3. Waar vindt u de SFTP-client WinSCP?...3 2. Configuratie van SFTP-Client

Nadere informatie

Webservice voor data-uitwisseling tussen FysioRoadmap en MRS Software

Webservice voor data-uitwisseling tussen FysioRoadmap en MRS Software Webservice voor data-uitwisseling tussen FysioRoadmap en MRS Software Contents Inleiding...1 Wanneer is het gebruik van de webservice nodig?...2 Welke stappen dienen uitgevoerd te worden om de webservice

Nadere informatie

Handleiding onderhoud basisschoolwebsite. Erik Zeeuwen - Versie: 1.2 Februari 2006

Handleiding onderhoud basisschoolwebsite. Erik Zeeuwen - Versie: 1.2 Februari 2006 1 Beste webmeester, Voor u ligt een korte handleiding voor het onderhouden van uw eigen website. Dit onderhoud gaat heel eenvoudig door het aanmaken van documenten in Microsoft Word. Er wordt dan ook verondersteld

Nadere informatie

CARGO DATA SYSTEMS BV

CARGO DATA SYSTEMS BV CARGO DATA SYSTEMS BV DE OPLOSSING VOOR TOTALE EXPEDITIE EN TRANSPORT AUTOMATISERING Conversie naar Imuis Conversie naar Imuis This document describes how the accounting conversion to imuis accounting

Nadere informatie

Heb je dus (veel) kennis van bepaalde software en wil je graag helpen, dan verneem ik dat graag.

Heb je dus (veel) kennis van bepaalde software en wil je graag helpen, dan verneem ik dat graag. Hulp gevraagd! Geschreven door Luc - 25/05/2008 16:44 Zoals enkele van jullie wel weten, gaat bijna al mijn vrije tijd zitten in het beheer van deze website. Na 10 dagen vakantie, merk ik dat ik moeite

Nadere informatie

DE ELEKTRONISCHE IDENTITEITSKAART (EID)

DE ELEKTRONISCHE IDENTITEITSKAART (EID) DE ELEKTRONISCHE IDENTITEITSKAART (EID) MS OFFICE OUTLOOK 2007 (WINDOWS) VERSIE 1.1.1 NL Disclaimer Fedict is niet verantwoordelijk voor om het even welke schade die een derde zou ondervinden ingevolge

Nadere informatie

Instellingen CMS Pakketten DRUPAL INSTALLATIE

Instellingen CMS Pakketten DRUPAL INSTALLATIE Instellingen CMS Pakketten DRUPAL INSTALLATIE Drupal installatie! U dient voordat u met stap 1 begint een database te hebben aangemaakt. Weet u niet of u dat heeft gedaan of hoe dat moet? Klik hier voor

Nadere informatie

WEBVERSIES met VUSURVEY Instructieblad vs 4 17 december 2013

WEBVERSIES met VUSURVEY Instructieblad vs 4 17 december 2013 WEBVERSIES met VUSURVEY Instructieblad vs 4 17 december 2013 Bij de web activiteiten met VUsurvey zijn vier onderdelen te onderscheiden: A. Account en Registratie. B. Op het web zetten: Uploaden van de

Nadere informatie

Handleiding Joomla 3.x

Handleiding Joomla 3.x Handleiding Joomla 3.x Hoe voeg ik een plaatje toe aan mijn artikel? Geschreven: Sandra van der Heijden (2015) AdviesMies Introductie Wanneer je dit document voor je hebt, betekent dit dat je een Joomla

Nadere informatie

Automatische conversie banknummers naar het IBAN formaat

Automatische conversie banknummers naar het IBAN formaat Automatische conversie banknummers naar het IBAN formaat Sdu Advocatensupport Sdu Uitgevers www.scherpinsupport.nl september 2013 1 Inhoudsopgave Overzicht... 3 Converteren banknummers... 3 Rapport maken...

Nadere informatie

Geachte geïnteresseerde, Hierbij ontvangt u de uitgebreide installatie instructies van WinMens en Boekhouding. Inhoudsopgave

Geachte geïnteresseerde, Hierbij ontvangt u de uitgebreide installatie instructies van WinMens en Boekhouding. Inhoudsopgave Geachte geïnteresseerde, Hierbij ontvangt u de uitgebreide installatie instructies van WinMens en Boekhouding. Inhoudsopgave Installatie WinMens & Boekhouding pag. 1-7 Installatie D-Base drivers pag. 8-10

Nadere informatie

INSTALLATIE VAN QUEEN 5.48

INSTALLATIE VAN QUEEN 5.48 INSTALLATIE VAN QUEEN 5.48 Dit document beschrijft de installatie van Queen. Onderstaande procedure voert u uit op de computer waarop u met Queen wilt gaan werken. Aandachtspunten bij installatie onder

Nadere informatie

Hoe installeert u EdiSoap op uw computer?

Hoe installeert u EdiSoap op uw computer? Hoe installeert u EdiSoap op uw computer? Met dit stappenplan kunt u succesvol EdiSoap op uw computer installeren en activeren binnen uw software programma. 1. Aanmaken abonnement op EdiSoap.nl Om gebruik

Nadere informatie

TW100-S4W1CA Breedband Router (met 4-Poort Schakelaar) Snelle Installatie Gids

TW100-S4W1CA Breedband Router (met 4-Poort Schakelaar) Snelle Installatie Gids TW100-S4W1CA Breedband Router (met 4-Poort Schakelaar) Snelle Installatie Gids STAP 1: DE APPARATEN VERBINDEN Figuur 1 (ver.e) QIG-SS07232003 ** Schakel Uw DSL/Kabel Modem in. 1-1. Verbind de adapter met

Nadere informatie

Handleiding Inkijk/Uitruil-website

Handleiding Inkijk/Uitruil-website Handleiding Inkijk/Uitruil-website Inleiding Op de Inkijk/Uitruil-website kun je als ingelogde gebruiker de volgende dingen doen: - een advertentie plaatsen in de garagesale - een foto of webcam plaatsen

Nadere informatie

Versie 0.4. Documentatie Onsweb Club plugin voor KNKV verenigingen. Laatste wijziging: 19 juli 2012 Auteurs: Marien Dongstra, Sebastian Huisman

Versie 0.4. Documentatie Onsweb Club plugin voor KNKV verenigingen. Laatste wijziging: 19 juli 2012 Auteurs: Marien Dongstra, Sebastian Huisman Documentatie Onsweb Club plugin voor KNKV verenigingen Versie 0.4 Laatste wijziging: 19 juli 2012 Auteurs: Marien Dongstra, Sebastian Huisman Alle rechten in dit document zijn voorbehouden. www.onsweb.nl,

Nadere informatie

Installatiehandleiding. MED Instaleren van MED programmeersoftware.

Installatiehandleiding. MED Instaleren van MED programmeersoftware. Installatiehandleiding MED 4.4.2 Instaleren van MED 4.4.2 programmeersoftware. MED 4.4.2 programmeersoftware. Om de toepassingsmogelijkheden en het montagegemak van de MED systemen te vergroten is de programmeer

Nadere informatie

Instructies Zitecraft Content Management System (CMS)

Instructies Zitecraft Content Management System (CMS) Instructies Zitecraft Content Management System (CMS) Inloggen Het CMS wordt geopend via http://zitecraft.com/login of er kan op het icoontje rechtsonder op de zite geklikt worden. Vervolgens dient het

Nadere informatie

1 FileZilla... 2 1.1 Downloaden FileZilla... 2 1.2 Start het programma... 2 1.2.1 Site toevoegen... 3 1.2.2 Bestanden uploaden...

1 FileZilla... 2 1.1 Downloaden FileZilla... 2 1.2 Start het programma... 2 1.2.1 Site toevoegen... 3 1.2.2 Bestanden uploaden... 1 1 FileZilla... 2 1.1 Downloaden FileZilla... 2 1.2 Start het programma... 2 1.2.1 Site toevoegen... 3 1.2.2 Bestanden uploaden... 5 2 Onderhoud website De Onthaasting... 7 2.1 Editor... 7 2.2 Netbeans-project

Nadere informatie

1 BUSINESS INTERNET SUPPORT

1 BUSINESS INTERNET SUPPORT Versie 1 BUSINESS INTERNET SUPPORT Yoron Dot Net Stap voor stap Handleiding YORON DOT NET BEHEER V1.X Stap voor stap handleiding YORON Het Wielsem 10 s-hertogenbosch Inhoudsopgave Opstarten Yoron DotNet

Nadere informatie

CURSISTENHANDLEIDING HOE REGISTREREN? INLOGGEN. Je krijgt nu een bevestiging:

CURSISTENHANDLEIDING HOE REGISTREREN? INLOGGEN. Je krijgt nu een bevestiging: CURSISTENHANDLEIDING HOE REGISTREREN? Surf naar de website cvorivierenland.be en in de startpagina klik je op het logo van Dokeos rechts onderaan. Je moet je de eerste maal en slechts eenmaal registreren:

Nadere informatie

MADASTER PLATFORM. IFC export in BIM software. Archicad 21 & Revit 2019

MADASTER PLATFORM. IFC export in BIM software. Archicad 21 & Revit 2019 MADASTER PLATFORM IFC export in BIM software Archicad 21 & Revit 2019 Juni 2018 Inleiding Deze handleiding dient ter ondersteuning van het importeren van uw gebouw naar het Madaster platform. Om u bestand

Nadere informatie

Instellingen CMS Pakketten ZENCART INSTALLATIE

Instellingen CMS Pakketten ZENCART INSTALLATIE Instellingen CMS Pakketten ZENCART INSTALLATIE ZenCart installatie! U dient voordat u met stap 1 begint een database te hebben aangemaakt. Weet u niet of u dat heeft gedaan of hoe dat moet? Klik hier voor

Nadere informatie

Dossier Instellingen. Inhoudsopgave. Inleiding

Dossier Instellingen. Inhoudsopgave. Inleiding Dossier Instellingen Inhoudsopgave Inleiding Dossier instellingen Dossier Meetinstrumenten Meetinstrumenten importeren Nieuwe meetinstrumenten importeren met bestaande meetinstrumenten Richtlijnen Richtlijnen

Nadere informatie

Coreftp (FTP = File Tranfer Protocol) werkt ongeveer als een faxapparaat: het versturen/ontvangen van websitegegevens.

Coreftp (FTP = File Tranfer Protocol) werkt ongeveer als een faxapparaat: het versturen/ontvangen van websitegegevens. Pagina0 Coreftp (FTP = File Tranfer Protocol) werkt ongeveer als een faxapparaat: het versturen/ontvangen van websitegegevens. Mijn PC Uploaden PC van provider Downloaden Pagina1 INDEX: Pagina Onderdeel

Nadere informatie

Handleiding voor installatie en gebruik van

Handleiding voor installatie en gebruik van Handleiding voor installatie en gebruik van Opticon OPN-2001 Data Collector Inhoud pakket: - OPN-2001 - USB Communicatie kabel - Neckstrap Voordat u kunt communiceren met de OPN-2001 dient u de volgende

Nadere informatie

Installatie shortform Rodin.NET

Installatie shortform Rodin.NET Installatie shortform Rodin.NET A. Algemeen Met deze installatie beschrijving installeert U Rodin.NET op een PC werkstation (met Stand-alone database) Het installeren van Rodin.NET op een netwerk is mogelijk,

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Plato3

Gebruikershandleiding Plato3 Gebruikershandleiding Plato3 Versie: 8-12-2011 Pagina 1 van 10 Inloggen op Plato3 Ga in internet explorer naar: https://plato3.minez.nl Type bij Gebruikersnaam de gebruikersnaam van je EZ account Type

Nadere informatie

Belangrijke Informatie

Belangrijke Informatie Belangrijke Informatie Geachte relatie, Deze Dahua NVR beschikt over de nieuwste generatie firmware. Deze firmware beschikt over vele nieuwe mogelijkheden. Veel van deze nieuwe functionaliteiten worden

Nadere informatie

HANDLEIDING voor het MAKEN EN UPLOADEN van een excelbestand vanuit het bronsysteem ASTRAIA

HANDLEIDING voor het MAKEN EN UPLOADEN van een excelbestand vanuit het bronsysteem ASTRAIA HANDLEIDING voor het MAKEN EN UPLOADEN van een excelbestand vanuit het bronsysteem ASTRAIA naar PERIDOS Inleiding U bent verantwoordelijk voor het al dan niet aanleveren van gegevens aan Peridos. Daarbij

Nadere informatie

B3Partners. Handleiding Datastorelinker inlezen shape. Gewijzigd: B3Partners BV Zonnebaan 12c 3542 EC Utrecht

B3Partners. Handleiding Datastorelinker inlezen shape. Gewijzigd: B3Partners BV Zonnebaan 12c 3542 EC Utrecht Handleiding Datastorelinker inlezen shape Gewijzigd: 20-7-2016 BV Zonnebaan 12c 3542 EC Utrecht Telefoon 030 214 2081 E-mail info@b3partners.nl Internet www.b3partners.nl KvK Amsterdam 34122633 Bank: NL08

Nadere informatie

Handleiding Sportlink Club

Handleiding Sportlink Club Handleiding Sportlink Club Dit document is automatisch gegenereerd. We raden u aan de handleiding online te raadplegen via www.sportlinkclub.nl/support. 1. Installatiehandleiding.........................................................................................

Nadere informatie

We geven hier weer waar u wat vindt op de CD, voor het gebruik thuis.

We geven hier weer waar u wat vindt op de CD, voor het gebruik thuis. PC-Radio Express thuis Bij veel PC-Radio gebruikers bestaat de wens om ook thuis met het systeem aan de slag te gaan. Het is prettig als de databank eens geraadpleegd kan worden, bijvoorbeeld om te controleren

Nadere informatie

Installing XDMS - Client.

Installing XDMS - Client. XDMS Installing XDMS - Client. Toleindestraat 7/0101 B-9080 Beervelde T +32 9 353 90 20 F +32 9 353 90 29 info@xpower.be www.xpower.be VAT BE 0451.526.090 IBAN: BE51 4182 0548 6162 BIC: KREDBEBB Inhoudstafel

Nadere informatie

BROdeLuxe Opties. Skins. Peter Wester

BROdeLuxe Opties. Skins. Peter Wester BROdeLuxe Opties is een presentatie/training met als doel de Opties binnen BROdeLuxe uit te leggen. Aan bod komen de volgende onderwerpen: Opties Opties tab Algemeen Opties tab Bestanden Opties tab Recepten

Nadere informatie

U krijgt de melding dat uw browser geen cookies aanvaardt? Volg dan onderstaande weg om ze wel te accepteren.

U krijgt de melding dat uw browser geen cookies aanvaardt? Volg dan onderstaande weg om ze wel te accepteren. HELP BIJ HET RAADPLEGEN VAN HET PORTAAL HDP Hoe internet-cookies aanvaarden? U krijgt de melding dat uw browser geen cookies aanvaardt? Volg dan onderstaande weg om ze wel te accepteren. Internet Explorer

Nadere informatie

Kies hier voor , agenda etc. Rechtsboven op het persoontje klikken voor afmelden

Kies hier voor  , agenda etc. Rechtsboven op het persoontje klikken voor afmelden Uitleg, installatie en veilig mailen Versie 6.0 Update : 16 mei 2019 uitleg Afwezigheidsassistent LETOP Ga nooit zo maar wat proberen als je niet weet hoe iets werkt. Een data-lek is zo ontstaan! Bij twijfel

Nadere informatie

Kies hier voor , agenda etc. Rechtsboven op het persoontje klikken voor afmelden

Kies hier voor  , agenda etc. Rechtsboven op het persoontje klikken voor afmelden Uitleg, installatie en veilig mailen Versie 4.0 LET OP : veilig mailen is vanaf 17 juni 2017 beschikbaar. Het is daarom vanaf nu noodzakelijk vertrouwelijk mail alleen met Zorgmail te versturen. Uitleg

Nadere informatie

Handleiding. Thuisgebruik. N@Tschool! elo.nordwincollege.nl

Handleiding. Thuisgebruik. N@Tschool! elo.nordwincollege.nl Handleiding N@Tschool! Thuisgebruik elo.nordwincollege.nl Inhoudsopgave 1.0 Inleiding... 3 2.0 Hoe kan ik thuis inloggen op N@Tschool!... 4 3.0 Stel je browser in voor het gebruik van N@Tschool!... 5 3.1

Nadere informatie

UNIT4 Multivers Installatie bankrekeningnummers omzetten naar IBAN

UNIT4 Multivers Installatie bankrekeningnummers omzetten naar IBAN UNIT4 Multivers Installatie bankrekeningnummers omzetten naar IBAN Datum: 22-4-2013 Versie: 1.0 Inhoud Inleiding... 3 Wat doet de Multivers Installatie IBAN omzetter?... 5 Stappen/controles uit te voeren

Nadere informatie

Microsoft Office 365 voor leerlingen

Microsoft Office 365 voor leerlingen Microsoft Office 365 voor leerlingen Titel: Microsoft Office 365 voor leerlingen Auteur: IT-support Datum: 22 juni 2017 Versie: 1.0 Inhoudsopgave Wat is Office 365 en wat kun je ermee?... 3 Office 365

Nadere informatie

VKblog-importer : De gebruiksaanwijzing.

VKblog-importer : De gebruiksaanwijzing. VKblog-importer : De gebruiksaanwijzing. deze gebruiksaanwijzing beschrijft versie 0.1.2 VKblog-importer is een plugin voor WordPress die bedoeld is om blogs van VKblog te importeren in WordPress. Posts

Nadere informatie

Installatiehandleiding Wordpress binnen Parallels Panel

Installatiehandleiding Wordpress binnen Parallels Panel Installatiehandleiding Wordpress binnen Parallels Panel Wordpress handleiding In deze handleiding zullen we stap voor stap uitleggen hoe u Wordpress kunt installeren. Er is natuurlijk nog veel meer mogelijk,

Nadere informatie

Bluetooth Software Update Manual Using an Android Device IVE-W530BT

Bluetooth Software Update Manual Using an Android Device IVE-W530BT Bluetooth Software Update Manual Using an Android Device IVE-W530BT 1 Introductie Deze handleiding beschrijft de stappen die nodig zijn voor het bijwerken van de Head Units Bluetooth firmware. Lees alle

Nadere informatie

Midi PDF Bladmuziek lezer

Midi PDF Bladmuziek lezer Inleiding. Ruim 20 ordners aan bladmuziek, meeste daarvan uitgeprint van een PDF. Even snel een nummer opzoeken wil dan ook niet, terwijl ik alles wel op alfabetische volgorde heb. Dat was het niet helemaal

Nadere informatie

INSTALLATIE VAN QUEEN 5.45

INSTALLATIE VAN QUEEN 5.45 INSTALLATIE VAN QUEEN 5.45 Dit document beschrijft de installatie van Queen. Onderstaande procedure voert u uit op de computer waarop u met Queen wilt gaan werken. Aandachtspunten bij installatie onder

Nadere informatie

Hoe download en installeer ik de software 15.2? Lees voordat u begint dit document volledig door en sluit alle programma s af.

Hoe download en installeer ik de software 15.2? Lees voordat u begint dit document volledig door en sluit alle programma s af. Hoe download en installeer ik de software 15.2? Lees voordat u begint dit document volledig door en sluit alle programma s af. Let op! Als u nog offertes hebt opgeslagen in CBS 14.2, kunt u deze alleen

Nadere informatie

Installatiehandleiding Wordpress binnen Parallels Panel

Installatiehandleiding Wordpress binnen Parallels Panel Installatiehandleiding Wordpress binnen Parallels Panel 1 Wordpress handleiding In deze handleiding zullen we stap voor stap uitleggen hoe u Wordpress kunt installeren. Er is natuurlijk nog veel meer mogelijk,

Nadere informatie

Installatiehandleiding Joomla binnen Parallels Panel

Installatiehandleiding Joomla binnen Parallels Panel Installatiehandleiding Joomla binnen Parallels Panel 1 Joomla handleiding In deze handleiding zullen we stap voor stap uitleggen hoe u Joomla kunt installeren. Er is natuurlijk nog veel meer mogelijk,

Nadere informatie

Microsoft Outlook 2011 voor Mac instellen

Microsoft Outlook 2011 voor Mac instellen Microsoft Outlook 2011 voor Mac instellen Index Stap 1: Controleer of u de laatste versie heeft Stap 2: Voeg uw e-mailaccount toe Stap 3: Voer uw accountinformatie in Stap 4: Voer een naam en beschrijving

Nadere informatie

Klikt u op dan komt er een scherm of u dit bestand wilt of

Klikt u op dan komt er een scherm of u dit bestand wilt of Enkele nuttige tips om met VARB te werken. U start uw internetbrowser en gaat naar https://www.varb.nl er komt een schermpje Certificaat bevestigen, klik op OK. Het volgende scherm is Voer Pin in, u vult

Nadere informatie

DRAAIBOEK STARTEN MET 21EDINGEN IN WORDPRESS. Auteur: Harriet Damen SURFnet BV

DRAAIBOEK STARTEN MET 21EDINGEN IN WORDPRESS. Auteur: Harriet Damen SURFnet BV DRAAIBOEK STARTEN MET 21EDINGEN IN WORDPRESS Auteur: Harriet Damen SURFnet BV Versie 1.1 11 augustus 2010 1 DRAAIBOEK CURSUS 21EDINGEN OP DE EIGEN INSTELLING Benodigde kennis om te starten met 21eDingen:

Nadere informatie

BRIGHT-NET INSTALLATIE HANDLEIDING

BRIGHT-NET INSTALLATIE HANDLEIDING BRIGHT-NET INSTALLATIE HANDLEIDING JOS VAN DER SANDEN VERSIE 0.7 24 NOV 2015 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 4 2. Server... 5 2.1 Installatie.NET op Windows Server... 5 2.2 Installatie BRIGHT-Net Server...

Nadere informatie

Planbord installatie instructies

Planbord installatie instructies Planbord installatie instructies Uit Comprise Wiki Inhoud 1 Basis installatie 1.1 Installeren 1.1.1 Microsoft Data Access Components 1.2 De eerste keer starten 2 Veelgestelde vragen 2.1 "Network resource

Nadere informatie

THUISWERKEN INSTELLEN VERSIE 1.2

THUISWERKEN INSTELLEN VERSIE 1.2 THUISWERKEN INSTELLEN VERSIE 1.2 Inhoud thuiswerkomgeving... 3 Installeren software op thuiswerkplek(eenmalig)... 5 Verbinding maken met de werkplek vanaf thuis... 9 Verbinding maken met de werkplek via

Nadere informatie

EM7680 Firmware Update by OTA

EM7680 Firmware Update by OTA EM7680 Firmware Update by OTA 2 NEDERLANDS/ENGLISH EM7680 Firmware update by OTA Table of contents 1.0 (NL) Introductie... 3 2.0 (NL) Firmware installeren... 3 3.0 (NL) Release notes:... 3 4.0 (NL) Overige

Nadere informatie

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Beheren. www.deutschebank.nl

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Beheren. www.deutschebank.nl Deutsche Bank Global Transaction Banking Internet Bankieren Beheren www.deutschebank.nl Internet Bankieren Beheren 2 Beheren U heeft toegang tot Beheren via het menu links op het scherm. Via Beheren beheert

Nadere informatie

AFO 142 Titel Aanwinsten Geschiedenis

AFO 142 Titel Aanwinsten Geschiedenis AFO 142 Titel Aanwinsten Geschiedenis 142.1 Inleiding Titel Aanwinsten Geschiedenis wordt gebruikt om toevoegingen en verwijderingen van bepaalde locaties door te geven aan een centrale catalogus instantie.

Nadere informatie

IT Internet Development Competence Center

IT Internet Development Competence Center S.N.C.B. / N.M.B.S. H-ICT Information & Communication Technology Midi Atrium Av. Porte de Hal, 41-58 1060 Bruxelles SS ICT.531 Internet Development Competence Center Sec 13/2 - Loc H03A030 02/52.83.221

Nadere informatie

Handleiding. NCDR Databroker Voor aanlevering van geëncrypteerde data. Mei 2016 Versie 2.0

Handleiding. NCDR Databroker Voor aanlevering van geëncrypteerde data. Mei 2016 Versie 2.0 Handleiding NCDR Databroker Voor aanlevering van geëncrypteerde data Mei 2016 Versie 2.0 2014-2016 by Reports. All rights reserved. Versie 2.0 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Inloggen... 3 2.1. Startpagina...

Nadere informatie

Tennis Vlaanderen Elit-clubtoepassing / Downloaden certificaat

Tennis Vlaanderen Elit-clubtoepassing / Downloaden certificaat Tennis Vlaanderen Louizapoortgalerij 203 bus 3, 1050 Brussel Tel.: 02/548.03.00 Fax: 02/548.03.03 E-mail: info@tennisvlaanderen.be E-mail clubs: elit@tennisvlaanderen.be www.tennisvlaanderen.be Ondernemingsnummer:

Nadere informatie

Veel gestelde vragen & zorgen

Veel gestelde vragen & zorgen Workplace @Dongen Veel gestelde vragen & zorgen Waar kan ik bestanden zoals handleidingen vinden? Documenten zijn geordend per groep. Dus zoek je een ICT handleiding, dan kijk je in de groep Digitaal Werken.

Nadere informatie

DAM. Het uploaden van bestanden via de DAM.

DAM. Het uploaden van bestanden via de DAM. DAM De dam is een afkorting van digital asset management. Dit betekent dat u de mogelijkheid heeft om metadata toe te kennnen aan allerlei documenten en dat u deze documenten kan indexeren zodat het beheren,

Nadere informatie