In oktober. In oktober wordt alles van goud. De bomen zijn kostbaar. De kleuren zijn ontelbaar. Wat een kleurenpracht. Wat een weelde.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "In oktober. In oktober wordt alles van goud. De bomen zijn kostbaar. De kleuren zijn ontelbaar. Wat een kleurenpracht. Wat een weelde."

Transcriptie

1 In oktober In oktober wordt alles van goud. De bomen zijn kostbaar. De kleuren zijn ontelbaar. Wat een kleurenpracht. Wat een weelde. Al wat groen was krijgt nu de kleur van aarde. Alles wordt weer aarde. Alles trekt zich in de grond. In oktober wordt alles nog even van goud. Herfst vult de manden vol vruchten. Druiven worden wijn in onze beker. Olijven brengen het zuiden op ons bord. Oktober is overvloed. Zelfs het wild is in aantocht. Fazanten en paddenstoelen, wie houdt niet van het najaar, vol goud in de ogen, vol goud in de mond.

2 Herfstlicht Getemperd. Gedempt. Niet meer zo verheffend. Niet meer zo hevig. Maar nog steeds met de kracht van licht. Alles in zijn eigen kleur versterken. Alles beschrijven met helderheid. Herfstlicht. Lager de zon in de ochtend en avond. Licht als albast. Alles in een gloed van zacht goudgeel. Alles met een tint van inkeer, van loslaten, van ruimte voor meer donker. Herfstlicht onderweg naar innerlijk licht. Het herfstgeel van buiten verwijst naar de gele kaarsvlam binnen. Herfstlicht als voorbode voor het ontsteken van innerlijk licht. Kom, zachtmoedig herfstlicht, maak ons mild, maak ons meer ingekeerd, maak ons dankbaar en tevreden. Herfstlicht, kom in ons wonen, een hele winter lang.

3 Kom, Gij, Licht van warmte en kracht. Zilverdruppels op het spinnenweb. Ochtend- en avondnevel over de velden. De maan door kale takken. Herfst heeft iets meditatiefs en religieus. Herfst is inkeer en verstilling. De avonden worden lang. De duisternis rukt op. Herfst nodigt uit tot licht in onze binnenkamer. Kom, Gij, Licht van warmte en kracht. Kom met vriendschap. Kom met woorden van dankbaarheid en hoop. Herfst. Tijd om ook het levenseinde en de dood een plek te geven. Tijd om te oefenen in loslaten. Tijd om te bezinnen en te herschikken. Het wezenlijke eerst. Het bijkomstige bijkomstig.

4 De herfst in ons leven, het is een intense tijd. De herfst van ons leven? Nee, niet een tijd om te treuren en te klagen. Nee, niet een tijd van somberheid. De herfst van ons leven? Dankbaar terugblikken op de vele goede vruchten van onze jarenlange inzet. Dankbaar om kinderen en kleinkinderen. De herfst van ons leven? Blijheid om ervaring en wijsheid. Blijheid om inzicht en levenskennis. Nee, in de tweede levenshelft geen tijd meer te verliezen aan bijkomstigheden. Geen zin meer in haast en drukte. De herfst in ons leven is het vermogen om door te dringen tot de diepere lagen van het leven. Ruimte voor de taal van de stilte, voor de warmte van de vriendschap. De herfst in ons leven, het is een intense tijd. De herfst, dat is:

5 De herfst, dat is: eerst met het groen van de zomer, dan met de schoonheid van verkleuring. Tegelijk is er al de eerste kaalheid van de winter. Tegelijk is er al het roestbruine blad dat valt. De herfst is het enige seizoen dat het mens zijn in zijn volle mysterie tot recht laat komen. Het is de tijd om dankbaar te zijn om wat goed en mooi was. Het is de tijd om weemoedig te beseffen dat leven verlies is en loslaten. Tussen geboorte en dood zijn mensen getuige van schitterende schoonheid en tegelijk vaak deel van pijn en aftakeling. Waarom die onbegrijpelijke mengeling van perfectie en verval, van volmaaktheid en gebrokenheid? Waarom soms zo vroeg, zo vaak en zo hard dat onrecht, dat lijden, die aftakeling en dood? Wat soms zo zinvol is, lijkt op andere momenten zo zinloos! We leven in een wolk van niet-weten. We kunnen niet anders dan onze strijd strijden of staken. Om draagkracht bidden we. Om behoud van begeestering. Om altijd weer nieuwe levensmoed. Dat het ons geschonken wordt. Dat we er zelf werk van maken.

6 We mogen de herfst in ons leven niet zomaar laten voorbijgaan. Aan tafel onder een dak van druiventrossen. Er hangt goud in de herfst. In de tuin met olijven en vijgen aan de boom. Er hangt paradijs in de lucht. Aan de Leie met water dat deint en riet dat wiegt. Er hangt vrede in het samenzijn. De bomen kleuren geel en rood. Nergens en nooit is het kleurenwonder zo groot als in de herfst. Zou het ook zo kunnen in de herfst van het leven van mensen? Het zilver van mooie herinneringen. Het goud van de wijsheid van jaren. En als nooit tevoren: de kunst van de verstilling en tevredenheid, de gave van de ontvankelijkheid en dankbaarheid. De herfst is het leven in zijn mooiste, rijkste en volste gestalte. We mogen de herfst in ons leven niet zomaar laten voorbijgaan.

7 De catalpaboom Geen blad transparanter voor het licht dan het grote catalpablad. Het zegt ons: mens maak je ontvankelijk genoeg om het zonlicht op te vangen. Geen zaden zo lang als catalpazaden, zo langgerekt, als tranen over de wang. Ze zeggen ons: laat maar voldoende ruimte voor verdriet en weemoed om verlies en afscheid. Geen boom zo vrijgevig met schaduw, zo eeuwig fris in zijn groen. Het groen van de catalpaboom zegt ons: een mens kan levenslang jong blijven en het licht in de ogen bewaren. Met een geluid van lood laat de catalpaboom z n eerste grote bladeren vallen. Geen struik of plant in de natuur is zo treurig en zo onderhevig aan aftakeling in de herfst en winter als de catalpaboom. De kale catalpa zegt ons: mens, geef ook het verschrompelende naakt een plek. Laat het verval zijn zoals het is, vergeet vooral nooit de waardigheid die ooit was, die altijd zal blijven. Ook een naakte catalpa met lege zaden en lelijk verdorde bladeren blijft zijn ziel behouden: de ziel van één van de meest transparante bomen.

Op de begraafplaats van de Heerlerbaan, 24 maart Lieve familie en vrienden en vriendinnen

Op de begraafplaats van de Heerlerbaan, 24 maart Lieve familie en vrienden en vriendinnen Op de begraafplaats van de Heerlerbaan, 24 maart 2012 Lieve familie en vrienden en vriendinnen We hebben de urn met de as van Hilde bij ons. om haar te gaan begraven zodat we een dierbaar plekje hebben.

Nadere informatie

Zondag Laetare - verheugen

Zondag Laetare - verheugen Zondag Laetare - verheugen Vierde zondag in de 40dagentijd, 18 maart AD 2012, Jeugddienst Protestantse gemeente te Heinkenszand Verheugt u met Jeruzalem en juicht over haar, gij allen die haar liefhebt.

Nadere informatie

Uitvaart voorbede Voorbeeld 1.

Uitvaart voorbede Voorbeeld 1. Uitvaart voorbede Voorganger: Genadige en barmhartige God. U ziet ons hier bijeen in ons verdriet rond het sterven van N. Hij / zij was één van ons, wij zullen hem / haar missen. Geef ons de kracht samen

Nadere informatie

Heb vertrouwen in je talenten

Heb vertrouwen in je talenten PAROCHIE HERZELE - HOUTEM 33e zondag door het jaar A 18 19 november 2017 Heb vertrouwen in je talenten Intredelied: Zingt een nieuw lied voor de Heer (Z J 503, 1-2) Zingt een nieuw lied voor de Heer, alle

Nadere informatie

Eucharistieviering van 20 juli de zondag door het jaar (A)

Eucharistieviering van 20 juli de zondag door het jaar (A) Eucharistieviering van 20 juli 2014 16de zondag door het jaar (A) Openingslied: ZJ 777: Nu mag uw land onder uw glimlach liggen. Begroeting en inleiding Van harte welkom in deze zomerse zondagsviering.

Nadere informatie

1. Als het leven soms pijn doet

1. Als het leven soms pijn doet 1. Als het leven soms pijn doet 1 Als het leven soms pijn doet en de storm gaat tekeer in een tijd van moeite en verdriet. Alsof de zon niet meer opkomt en het altijd donker blijft en de ochtend het daglicht

Nadere informatie

Dirk van Laar. Liturgie voor de afscheidsdienst van. Geboren:15 december 1935 Overleden :10 december 2014

Dirk van Laar. Liturgie voor de afscheidsdienst van. Geboren:15 december 1935 Overleden :10 december 2014 Liturgie voor de afscheidsdienst van Dirk van Laar Geboren:15 december 1935 Overleden :10 december 2014 Op dinsdag 16 december 2014 om 11.45 uur in de Maranathakerk te Lunteren voorafgaande aan de begrafenis

Nadere informatie

1. Ik zie op tegen de herfst 36% 17% 5% 0% 0% Weet niet. Zeer mee eens Mee eens Neutraal Mee oneens Zeer mee oneens

1. Ik zie op tegen de herfst 36% 17% 5% 0% 0% Weet niet. Zeer mee eens Mee eens Neutraal Mee oneens Zeer mee oneens Herfstdip De dagen worden korter, de temperatuur daalt en het landschap wordt langzaamaan minder groen door de vallende blaadjes. De herfst is weer bijna in aantocht. In hoeverre bent u het (on)eens met

Nadere informatie

Onderdeel van. Gedichten voor de rouwkaart. Uitvaart Zorgcentra Nederland. Uitvaartcentrum Haarlem

Onderdeel van. Gedichten voor de rouwkaart. Uitvaart Zorgcentra Nederland. Uitvaartcentrum Haarlem Gedichten voor de rouwkaart Uitvaart Zorgcentra Nederland Uitvaartcentrum Haarlem Onderdeel van 1 1. 't Verlies was er al voor het einde de rouw, voordat het afscheid kwam, toen die onzekere verwarring

Nadere informatie

Viering voor de 2e zondag van de missiemaand 14 oktober e zondag doorheen het jaar B

Viering voor de 2e zondag van de missiemaand 14 oktober e zondag doorheen het jaar B Viering voor de 2e zondag van de missiemaand 28 e zondag doorheen het jaar B De eerste lezing in deze viering werd genomen uit de Willibrordvertaling 1995. De andere lezingen werden genomen uit de Bijbel

Nadere informatie

tussen haakjes voor bezinning en gebed Allerheiligen/Allerzielen 2010

tussen haakjes voor bezinning en gebed Allerheiligen/Allerzielen 2010 tussen haakjes voor bezinning en gebed Allerheiligen/Allerzielen 2010 Welkom en inleiding 1 Goede mensen, van harte welkom in deze gebedsviering naar aanleiding van het feest van Allerheiligen en Allerzielen.

Nadere informatie

Als een parel. Gedachtenisviering overleden personeelsleden 24 november 2015 Sint-Franciscuskerk Geel

Als een parel. Gedachtenisviering overleden personeelsleden 24 november 2015 Sint-Franciscuskerk Geel Als een parel Gedachtenisviering overleden personeelsleden 24 november 2015 Sint-Franciscuskerk Geel Muziek voor de viering Welkom door secretaris Frank Jansen Openingswoord Kleine lichtritus Nu het kouder

Nadere informatie

Teksten van Wereldlichtjesdag 12 december 2015. Gedicht: Kaarsenlicht

Teksten van Wereldlichtjesdag 12 december 2015. Gedicht: Kaarsenlicht Teksten van Wereldlichtjesdag 12 december 2015 Gedicht: Kaarsenlicht Omdat ieder lichtje een verhaal is groter dan alle woorden van missen en dood van liefde levensgroot die we ooit spraken en hoorden

Nadere informatie

Om elkaar geven. Voor elkaar zorgen. Elkaar tot licht zijn in de donkere dagen.

Om elkaar geven. Voor elkaar zorgen. Elkaar tot licht zijn in de donkere dagen. Om elkaar geven. Voor elkaar zorgen. Elkaar tot licht zijn in de donkere dagen. in het najaar, in de winter, in alle seizoenen Openingstekst is elkaar zien staan en elkaar groeten elkaar een warme hand

Nadere informatie

DE VEERTIGDAGENTIJD PASEN KOMT VIA. Zoals de lente dag aan dag meer licht wordt. Zo wil het evangelie het doen Pasen worden in ons, door ons.

DE VEERTIGDAGENTIJD PASEN KOMT VIA. Zoals de lente dag aan dag meer licht wordt. Zo wil het evangelie het doen Pasen worden in ons, door ons. Zoals de lente dag aan dag meer licht wordt. Zo wil het evangelie het doen Pasen worden in ons, door ons. PASEN KOMT VIA DE VEERTIGDAGENTIJD Teksten als stapstenen onderweg naar Pasen. Teksten als geestelijke

Nadere informatie

Ekklesia Amsterdam zondag 29 juli 2018 Midzomerdienst

Ekklesia Amsterdam zondag 29 juli 2018 Midzomerdienst Ekklesia Amsterdam zondag 29 juli 2018 Midzomerdienst De kaarsen aangestoken Er is nog zomer en genoeg (Nieuw Herzberg/Bruijning) Woord ten geleide Kinderkring Het ene geslacht gaat en het andere komt

Nadere informatie

WORD EEN ECHTE bomenkenner!

WORD EEN ECHTE bomenkenner! WORD EEN ECHTE bomenkenner! In dit boek kun je bladeren van loofbomen plakken die je vindt tijdens je wandelingen in het bos of het park. Maar voor je een echte bomenkenner kunt worden, moet je nog een

Nadere informatie

Je bent gestorven maar niet dood Je beeld verschijnt als ik wat sta te staren naar een pagina

Je bent gestorven maar niet dood Je beeld verschijnt als ik wat sta te staren naar een pagina Wanneer ik dood zal zijn, begraaf me dan niet op het kerkhof, niet in de tuin, ook niet in een urne op de schouw. Begraaf me in je hart, ik zal dan niet eenzaam zijn. Ik zal dicht bij jou blijven en jij

Nadere informatie

Alles voor het Rijk Gods

Alles voor het Rijk Gods PAROCHIE HERZELE HOUTEM 17 de zondag dhj (jaar A) 29 en 30 juli 2017 Alles voor het Rijk Gods Intredelied: Here Jezus (ZJ 809, 1-2) Here Jezus, om uw woord zijn wij hier bijeengekomen. Laat in 't hart

Nadere informatie

Gebedsviering van 3 februari 2013 Opdracht van de Heer (O.-L.-Vrouw Lichtmis)

Gebedsviering van 3 februari 2013 Opdracht van de Heer (O.-L.-Vrouw Lichtmis) Gebedsviering van 3 februari 2013 Opdracht van de Heer (O.-L.-Vrouw Lichtmis) Intredelied: nr. 530: Zo vriendelijk en veilig als het licht, strofen 1, 2 en 3. Begroeting en openingswoord P. Broeders en

Nadere informatie

Liturgie 7 mei 2017 Morgendienst. Ik zal er zijn

Liturgie 7 mei 2017 Morgendienst. Ik zal er zijn Liturgie 7 mei 2017 Morgendienst Ik zal er zijn Hoe wonderlijk mooi is uw eeuwige Naam. Verborgen aanwezig deelt U mijn bestaan. Waar ik ben, bent U: wat een kostbaar geheim. Uw naam is Ik ben en Ik zal

Nadere informatie

Mededelingen. De bloemen gaan vandaag naar (naam) Gezang 121: 1 (schoollied) >

Mededelingen. De bloemen gaan vandaag naar (naam) Gezang 121: 1 (schoollied) > Mededelingen De bloemen gaan vandaag naar (naam) Gezang 121: 1 (schoollied) > God, die was en is en komt, leg een lied in onze mond, dat de hele wereld hoort, want nabij ons is uw woord. Ontferm U, Heer.

Nadere informatie

Een boom voor Sophie Donderdag 17 november 2011

Een boom voor Sophie Donderdag 17 november 2011 Een boom voor Sophie Donderdag 17 november 2011 we doen dat als teken van herinnering We planten een boom vandaag We planten een boom vandaag tijdens de novembermaand, maand van het herdenken. We planten

Nadere informatie

Startzondag 16 september 2018 in de Martinikerk Een goed gesprek

Startzondag 16 september 2018 in de Martinikerk Een goed gesprek Startzondag 16 september 2018 in de Martinikerk Een goed gesprek Voorgangers: ds. J.G. van der Windt en Ds. J. Ariesen Muzikale medewerking: Kees Nottrot, orgel en het Martini-Combo Orgelspel Welkom, mededelingen.

Nadere informatie

September 2017 / Ik hef mijn ogen op naar de bergen / OTH 2015 nr 56 / Opwekking 640

September 2017 / Ik hef mijn ogen op naar de bergen / OTH 2015 nr 56 / Opwekking 640 Tekst lied van de maand bovenbouw 2017-2018 September 2017 / Ik hef mijn ogen op naar de bergen / OTH 2015 nr 56 / Opwekking 640 Ik hef mijn ogen op naar de bergen, waar komt mijn hulp vandaan? ik hef

Nadere informatie

Innerlijke genezing. Door medelijden bewogen stak Hij de hand uit, raakte hem aan en sprak tot hem: Ik wil, word rein.

Innerlijke genezing. Door medelijden bewogen stak Hij de hand uit, raakte hem aan en sprak tot hem: Ik wil, word rein. PAROCHIE HERZELE HOUTEM Zesde Zondag door het jaar (B) 10 en 11 februari 2018 Innerlijke genezing Door medelijden bewogen stak Hij de hand uit, raakte hem aan en sprak tot hem: Ik wil, word rein. [Marcus

Nadere informatie

Eucharistieviering van 22 december 2013 Vierde zondag van advent

Eucharistieviering van 22 december 2013 Vierde zondag van advent Eucharistieviering van 22 december 2013 Vierde zondag van advent Openingslied: ZJ 115: De nacht loopt ten einde. Begroeting P. Welkom in deze vierde adventsviering. We zijn samengekomen om kracht en bemoediging,

Nadere informatie

Eucharistieviering van 6 januari 2013 Feest van de Openbaring (C)

Eucharistieviering van 6 januari 2013 Feest van de Openbaring (C) Eucharistieviering van 6 januari 2013 Feest van de Openbaring (C) Openingslied (koor) P. Vooreerst voor ieder van u een zalig Nieuwjaar. Moge het u allen in het komende jaar goed gaan onder de milde zegen

Nadere informatie

inhoud De oude eik 1. In het park 2. De delen van de eik 3. Herfst 4. Dieren helpen de eik. 5. Winter 6. Lente 7. Rupsen 8.

inhoud De oude eik 1. In het park 2. De delen van de eik 3. Herfst 4. Dieren helpen de eik. 5. Winter 6. Lente 7. Rupsen 8. De oude eik inhoud De oude eik 3 1. In het park 4 2. De delen van de eik 5 3. Herfst 6 4. Dieren helpen de eik. 7 5. Winter 8 6. Lente 9 7. Rupsen 10 8. De galwesp 11 9. De boomklever 12 10. Filmjes 13

Nadere informatie

7 Ik zie op tegen de herfst

7 Ik zie op tegen de herfst Herfstdip De dagen worden korter, de temperatuur daalt en het landschap wordt langzaamaan minder groen door de vallende blaadjes. De herfst is weer bijna in aantocht. In hoeverre bent u het (on)eens met

Nadere informatie

Bronboekje DE KRACHT VAN KWETSBAARHEID

Bronboekje DE KRACHT VAN KWETSBAARHEID Bronboekje DE KRACHT VAN KWETSBAARHEID Als wij op de bodem van ons kunnen zijn, als wij pijn hebben, ziek zijn of eenzaam door de dagen gaan: is er een kracht die ons doet opstaan? Kom mij niet aan met

Nadere informatie

GEZINSDIENST 8 november 2015; Immanuëlkerk; ds. Wim Barendrecht; m.m.v.gerard de Waardt, de muziekgroep en Christelijke Basisschool de Groene Hoek

GEZINSDIENST 8 november 2015; Immanuëlkerk; ds. Wim Barendrecht; m.m.v.gerard de Waardt, de muziekgroep en Christelijke Basisschool de Groene Hoek GEZINSDIENST 8 november 2015; Immanuëlkerk; ds. Wim Barendrecht; m.m.v.gerard de Waardt, de muziekgroep en Christelijke Basisschool de Groene Hoek De kaarsen worden aangestoken Moment van stilte voor persoonlijke

Nadere informatie

Liederen voor zondag 20 januari 2019

Liederen voor zondag 20 januari 2019 Liederen voor zondag 0 januari 09 Hemelhoog 67A (= Opwekking 7) De zon komt op, maakt de morgen wakker; mijn dag begint met een lied voor U. Heer, wat er ook gebeurt en wat mij mag overkomen, laat mij

Nadere informatie

Laten we alvast deze viering beginnen met een moment van inkeer. Laten we even vertoeven in de stilte van ons hart.

Laten we alvast deze viering beginnen met een moment van inkeer. Laten we even vertoeven in de stilte van ons hart. EMMAÜSVIERING 24 JUNI 2012 INLEIDING Welkom in de laatste Emmaüsviering van dit werkjaar. De vakantie wenkt. De lezingen van vandaag sluiten goed aan bij de komende zomertijd van onthaasting en verstilling.

Nadere informatie

Welkom en mededelingen (waarbij: kaarsen aansteken en gedichtje)

Welkom en mededelingen (waarbij: kaarsen aansteken en gedichtje) Liturgie voor de kerkdienst op zondag 3 december 2017 (1 e zondag van Advent) In deze dienst wordt het heilig Avondmaal gevierd. Lied van de maand : couplet 1 en 3 van het projectlied. Welkom en mededelingen

Nadere informatie

Zingen: Lied: 287 Rond het licht dat leven doet 1 en 2

Zingen: Lied: 287 Rond het licht dat leven doet 1 en 2 Orgelspel Woord van welkom Zingen: Lied: 287 Rond het licht dat leven doet 1 en 2 1. Rond het licht dat leven doet groeten wij elkaar met vrede; wie in voor- of tegenspoed zegen zoekt, mag binnentreden,

Nadere informatie

Maar voor ons hier aanwezig viert juist in deze dagen het zo voelbare gemis.. hoogtij

Maar voor ons hier aanwezig viert juist in deze dagen het zo voelbare gemis.. hoogtij Lichtjesavond 2018 Lied: Old en Wise Openingswoord door de wethouder. Lied: als rennen geen zin meer heeft. Muziek brengt mensen samen en muziek geeft hoop En mooi lied bevrijdt de tranen En laat verdriet

Nadere informatie

Liederen voor kinderen. 20 liederen voor tijdens de eredienst

Liederen voor kinderen. 20 liederen voor tijdens de eredienst Liederen voor kinderen 20 liederen voor tijdens de eredienst 3 Lied van Franciscus God wij danken U voor een kring van dagen. Voor broeder Wind, voor de stilte en storm. Voor zuster Water zo zuiver en

Nadere informatie

Zondag 28 september 2014 gaan we in ballingschap wel of niet aan het werk in de wijngaard

Zondag 28 september 2014 gaan we in ballingschap wel of niet aan het werk in de wijngaard Zondag 28 september 2014 gaan we in ballingschap wel of niet aan het werk in de wijngaard De Heilige Teresia van Lisieux, wier feest gevierd wordt op 1 oktober, zei eens: "Al had ik alle mogelijke zonden

Nadere informatie

Wijsheid (343, 369,374, 395, 400, 446) 343. Het Licht in de mens

Wijsheid (343, 369,374, 395, 400, 446) 343. Het Licht in de mens Wijsheid (343, 369,374, 395, 400, 446) 343. Het Licht in de mens 16-02-2014 Het thema van vandaag is Wijsheid Hoe we wijs kunnen handelen heb ik verstopt in de volgende preek Elk mens heeft een Licht in

Nadere informatie

WOORDEN TAAL. 2 lessen over praten. Les 1. gastdocent (KlasseTaal) Les 2. schooldocent (Gomarus) Betekenis van woorden. Effect van woorden

WOORDEN TAAL. 2 lessen over praten. Les 1. gastdocent (KlasseTaal) Les 2. schooldocent (Gomarus) Betekenis van woorden. Effect van woorden WOORDEN TAAL 2 lessen over praten Les 1. gastdocent (KlasseTaal) Les 2. schooldocent (Gomarus) Betekenis van woorden Effect van woorden Les 1. gastdocent (KlasseTaal) 2 lessen over praten Betekenis van

Nadere informatie

ANSELM GRÜN. Voluit leven Dagboek voor de ziel

ANSELM GRÜN. Voluit leven Dagboek voor de ziel ANSELM GRÜN Voluit leven Dagboek voor de ziel JANUARI Een nieuw begin aangaan 1 januari Het veld afbakenen Het woord beginnen betekent oorspronkelijk ontginnen. Elk begin is een moeizame ontginning. Hiervoor

Nadere informatie

De twee kaarsen op tafel worden aangestoken. Aanvangslied en gezongen drempelgebed: Lied 283 in beurtzang

De twee kaarsen op tafel worden aangestoken. Aanvangslied en gezongen drempelgebed: Lied 283 in beurtzang De kleur is wit de kleur van de opstanding Preludium Welkom en mededelingen door de diaken van dienst De twee kaarsen op tafel worden aangestoken OP EN OVER DE DREMPEL (gemeente gaat staan) Aanvangslied

Nadere informatie

Zo ver weg, zo dichtbij

Zo ver weg, zo dichtbij Brief van een engel Sinds de dag dat ik mijn lichaam heb verlaten Heb ik geen woorden meer Enkel een gevoel dat geen lied kan vertalen Ik zal er altijd zijn voor je, in de wolken die je zullen vergezellen

Nadere informatie

Oasemoment "Afscheid nemen" Emmaüsparochie - donderdag 28 november 2013

Oasemoment Afscheid nemen Emmaüsparochie - donderdag 28 november 2013 Oasemoment "Afscheid nemen" Emmaüsparochie - donderdag 28 november 2013 (Kris Gelaude) Afscheid nemen betekent achterblijven omringd door stilte en gemis. Verdriet dat nergens onderkomen vindt. En teder

Nadere informatie

Liturgie Votum en Groet. Hemelhoog 561 Ik ben zo dankbaar

Liturgie Votum en Groet. Hemelhoog 561 Ik ben zo dankbaar Liturgie 21-05-2017 Votum en Groet Zingen Hemelhoog 561 Ik ben zo dankbaar Jezus, hij kwam om ons leven te geven, Daarom verliet Hij zijn Vaderlijk huis. Hij gaf aan mij het eeuwige leven, Door te sterven

Nadere informatie

Eerste lezing: Habakuk 3:1-3,16-19 Evangelielezing: Lukas 17:1-10

Eerste lezing: Habakuk 3:1-3,16-19 Evangelielezing: Lukas 17:1-10 Eerste lezing: Habakuk 3:1-3,16-19 Evangelielezing: Lukas 17:1-10 Verkondiging Geef me meer geloof God. Het is één van de meest gevaarlijke vragen die je aan God kunt stellen. Ik kan je van te voren zeggen:

Nadere informatie

en Jezus in het midden

en Jezus in het midden LITURGIE PASSIESTONDE 1 april 2015 19.15 uur Lijnbaankerk Aalsmeer Meditatie: en Jezus in het midden Uitleg liturgische schikking We naderen Goede Vrijdag. In de schilderijlijst zien we de laatste episode

Nadere informatie

Heb ik Jezus nodig??

Heb ik Jezus nodig?? Heb ik Jezus nodig?? Een eerlijke vraag. Ton de Ruiter Een helder antwoord via zes korte vragen. Korte inleiding naar de eerste vraag. Volgens de Bijbel verkondigde Jezus iets bijzonders: goed nieuws!

Nadere informatie

Bemoediging en groet

Bemoediging en groet GEZINSDIENST 8 november 2015; Immanuëlkerk; ds. Wim Barenrecht; m.m.v.gerard de Waardt, de muziekgroep en Christelijke Basisschool de Groene Hoek De kaarsen worden aangestoken Moment van stilte voor persoonlijke

Nadere informatie

1 Ik zie op tegen de herfst

1 Ik zie op tegen de herfst Herfstdip De dagen worden korter, de temperatuur daalt en het landschap wordt langzaamaan minder groen door de vallende blaadjes. De herfst is weer bijna in aantocht. In hoeverre bent u het (on)eens met

Nadere informatie

Gem : ZAL ER VOOR ONS ZIJN. Voorg.: Jezus die ons voorgaat, de Heilige Geest die onze reisgenoot is,

Gem : ZAL ER VOOR ONS ZIJN. Voorg.: Jezus die ons voorgaat, de Heilige Geest die onze reisgenoot is, ORGELSPEL en LIED: NLB 536 2. De schepping die voor ons gesloten was ontsluit Gij weer, Gij opent onze ogen. O zoon van David, wees met ons bewogen, het vuur van bloed en ziel brandde tot as. 4. Gij onderhoudt

Nadere informatie

Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons

Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons Om 11.45 u. zingt het koor kerstliederen. Openingslied: Puer Natus. Begroeting en inleiding Welkom in deze vreugdevolle nacht, van de kou

Nadere informatie

Gebeden voor jongeren

Gebeden voor jongeren Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Gebeden voor jongeren... 2 Gebed van het licht... 2 Mijn leven tot een licht... 2 Gebed voor sterke benen... 2 Dankgebed... 3 Gebed van Franciscus... 3 Dankgebed als je

Nadere informatie

In de nieuwe wereld. Willem de Bondt

In de nieuwe wereld. Willem de Bondt In de nieuwe wereld Willem de Bondt Welkom Om de liefde die ik zoek Kom ik wel bij jou En kom ik toch nog even niet Dan wil ik zo graag van je horen Dat ik welkom ben Om de liefde die ik met je deel Kom

Nadere informatie

Machtig God, sterke Rots, U alleen bent waardig. Aard en hemel prijzen U, glorie voor uw naam.

Machtig God, sterke Rots, U alleen bent waardig. Aard en hemel prijzen U, glorie voor uw naam. Lied 01 Titel: Machtig God, sterke Rots Arrangement: Martin Zonnenberg Eerste componist: F. Hernandez & G. Bonov Uitvoering: Samenzang Machtig God, sterke Rots, U alleen bent waardig. Aard en hemel prijzen

Nadere informatie

Loof-en naaldbomen. Naam :

Loof-en naaldbomen. Naam : Loof-en naaldbomen Naam : Veel bomen maken een bos In een boomgaard staan soms honderden bomen, en toch is een boomgaard geen bos. Ook in een park kun je veel bomen zien, maar een park is beslist geen

Nadere informatie

VOORBEELD-GEBEDEN. Veel succes ermee. Inhoudsopgave

VOORBEELD-GEBEDEN. Veel succes ermee. Inhoudsopgave VOORBEELD-GEBEDEN In deze bundel kan je enkele gebeden vinden die je kan gebruiken tijdens eucharistievieringen. Of als je creatief bent en wat tijd hebt, kan je je door deze gebeden laten inspireren en

Nadere informatie

GOD IS MET ONS ELKE NIEUWE DAG!

GOD IS MET ONS ELKE NIEUWE DAG! GOD IS MET ONS ELKE NIEUWE DAG! (Dietrich Bonhoeffer) Orde van dienst op zondag 4 januari 2015 in de Remonstrantse Kerk te Den Haag Aanvang 10.30 uur Voorganger: ds. Reinhold Philipp Organist: Hans Jacobi

Nadere informatie

Uit de prekenserie van Bart Gijsbertsen. Thema Durven genieten. Pnr. 553 Prediker 11 en 12: 1-8 Uitgesproken 6 juli 2008 in de Adventskerk te Assen

Uit de prekenserie van Bart Gijsbertsen. Thema Durven genieten. Pnr. 553 Prediker 11 en 12: 1-8 Uitgesproken 6 juli 2008 in de Adventskerk te Assen Thema. Pnr. 553 Prediker 11 en 12: 1-8 Uitgesproken 6 juli 2008 in de Adventskerk te Assen Ouderling van dienst Ruud Gijsbertsen Orde van de dienst: Intrede orgelspel, mededelingen, stilte allen gaan staan

Nadere informatie

Liturgie zondag uur ds J.J. Meijer - belijdenisdienst. Liturgie zondag uur Focus dienst. Thema: let s Focus together

Liturgie zondag uur ds J.J. Meijer - belijdenisdienst. Liturgie zondag uur Focus dienst. Thema: let s Focus together Liturgie zondag 14-05-2017 09.30 uur ds J.J. Meijer - belijdenisdienst Thema: een leven dat van liefde overloopt Belijdenis van afhankelijkheid Vredegroet van God Zingen: Opwekking 599 Gebed Getuigenis

Nadere informatie

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt.

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt. Huwelijk Eucharistische gebeden 2. Eucharistisch Gebed XII-b Jezus, onze Weg. Brengen wij dank aan de Heer, onze God. Heilige Vader, machtige eeuwige God, om recht te doen aan uw heerlijkheid, om heil

Nadere informatie

Protestantse gemeente het Trefpunt

Protestantse gemeente het Trefpunt Protestantse gemeente het Trefpunt Orde van dienst voor de viering op zondag 5 maart Voorganger: ds. Aart Mak Organist: Addy Alberts Welkom Aansteken van de kaars Zingen: lied 281: 1 Inleiding Stilte INKEER

Nadere informatie

Verbonden met elkaar

Verbonden met elkaar Verbonden met elkaar Gezinsviering Zondag 3 mei 2015 St. Johannes de Doper Wijk bij Duurstede Openingslied: Welkomstwoord Openingstekst Kleine dingen kunnen ons gelukkig maken, vaak zijn het zaken die

Nadere informatie

Kinderen en hun eeuwige zaligheid

Kinderen en hun eeuwige zaligheid 1 Kinderen en hun eeuwige zaligheid En al uw kinderen zullen van de Heere geleerd zijn, en de vrede uwer kinderen zal groot zijn. Jesaja 54:13 Kinderen hebben veel nodig. Liefde en verzorging, geborgenheid

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 10 juli 2016, viering Maaltijd van de Heer Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Anky Pekkeriet Voorganger: ds. Kees Benard = = = = = = = =

Nadere informatie

Afscheid nemen, dat bestaat niet. Zij die ons zo dierbaar waren, blijven altijd bij ons.

Afscheid nemen, dat bestaat niet. Zij die ons zo dierbaar waren, blijven altijd bij ons. Wanneer ik dood ben Wanneer ik dood ben, begraaf me dan niet in een molen, niet in een sinaasappeltuin en al helemaal niet onder het zand van een arena, nee, als ik dood ben, begraaf me dan in je hart;

Nadere informatie

Je bent er niet meer het is voorbij al wat je deed dat was voor mij voor jou is nu de strijd gestreden maar in mijn hart bewaar ik het verleden.

Je bent er niet meer het is voorbij al wat je deed dat was voor mij voor jou is nu de strijd gestreden maar in mijn hart bewaar ik het verleden. Je bent er niet meer het is voorbij al wat je deed dat was voor mij voor jou is nu de strijd gestreden maar in mijn hart bewaar ik het verleden. Wat moet je zeggen als er geen woorden meer zijn? Wat kun

Nadere informatie

Sacrificium ]]] Weekoverweging. Als een levensoffer een liefdesoffer is. welt daar de bron van leven en liefde

Sacrificium ]]] Weekoverweging. Als een levensoffer een liefdesoffer is. welt daar de bron van leven en liefde WEEK 15 1 Weekoverweging Sacrificium Als een levensoffer een liefdesoffer is welt daar de bron van leven en liefde ]]] Ik wil niet klagen over weinig dagen met jou want elke dag die ik leven mag met jou

Nadere informatie

U bent welkom - opwekking 573. We zijn hier bij elkaar om de Koning te ontmoeten. We zijn hier bij elkaar om te eren onze Heer.

U bent welkom - opwekking 573. We zijn hier bij elkaar om de Koning te ontmoeten. We zijn hier bij elkaar om te eren onze Heer. 15 november 2015 U bent welkom - opwekking 573 We zijn hier bij elkaar om de Koning te ontmoeten. We zijn hier bij elkaar om te eren onze Heer. We zijn hier bij elkaar om te vieren dat Hij goed is. En

Nadere informatie

De zon wacht ons af. Slotzondag. viering in de Keizersgrachtkerk

De zon wacht ons af. Slotzondag. viering in de Keizersgrachtkerk De zon wacht ons af Slotzondag viering in de Keizersgrachtkerk zondag 28 juni 2015 Een bijzondere dienst voor een bijzondere zondag, de slotzondag van een jaar KGK! We kijken terug, we zien dat er veel

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Voorstel orde van dienst voor zondag 27 november, 1 e zondag van advent Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Organist: Wim Pardoen Voorganger: ds. Kees Benard = = = = = = = =

Nadere informatie

Zingen 'Votum en groet' (Hemelhoog 495) Onze hulp en onze verwachting is van God, onze Heer. Hij die alles maakte, laat niet los wat Hij begon.

Zingen 'Votum en groet' (Hemelhoog 495) Onze hulp en onze verwachting is van God, onze Heer. Hij die alles maakte, laat niet los wat Hij begon. Liturgie zondag 31 december 2018 om 19:00 uur Andreaskerk Putten Voorganger ds. Reinoud Koning Lector Marianne Mulder Organist Rik Nijs Koster Evert van den Heuvel Techniek Arjan van den Bor ORDE VAN DIENST

Nadere informatie

Na ziekte ALIE DE VRIES-DE JONG JAN DE VRIES RICK DE VRIES ALIE DE VRIES-DE JONG JAN DE VRIES ALIE DE VRIES-DE JONG

Na ziekte ALIE DE VRIES-DE JONG JAN DE VRIES RICK DE VRIES ALIE DE VRIES-DE JONG JAN DE VRIES ALIE DE VRIES-DE JONG Na ziekte De HEER is mijn herder, het ontbreekt mij aan niets. Ps. 23 Na een moedig en geduldig gedragen lijden is van ons heengegaan onze broer en zwager Je liefde, kracht, warmte en lach... We zullen

Nadere informatie

inhoud Herfst 1. Het weer 2. Overal blad 3. Zaden 4. Paddenstoelen 5. De eekhoorn 6. De egel 7. Insecten 8. Vogels op reis 9. Filmpje Pluskaarten

inhoud Herfst 1. Het weer 2. Overal blad 3. Zaden 4. Paddenstoelen 5. De eekhoorn 6. De egel 7. Insecten 8. Vogels op reis 9. Filmpje Pluskaarten Herfst inhoud Herfst 3 1. Het weer 4 2. Overal blad 5 3. Zaden 6 4. Paddenstoelen 7 5. De eekhoorn 8 6. De egel 9 7. Insecten 10 8. Vogels op reis 11 9. Filmpje 12 Pluskaarten 13 Bronnen en foto s 15 Colofon

Nadere informatie

We hoorden zojuist over het visioen voor Jeruzalem. Stad van vrede. En daarbij is het belangrijk om te weten dat Jeruzalem in de Bijbel altijd als

We hoorden zojuist over het visioen voor Jeruzalem. Stad van vrede. En daarbij is het belangrijk om te weten dat Jeruzalem in de Bijbel altijd als Gemeente van onze Heer Jezus Christus, We hoorden zojuist over het visioen voor Jeruzalem. Stad van vrede. En daarbij is het belangrijk om te weten dat Jeruzalem in de Bijbel altijd als een vrouwe wordt

Nadere informatie

Orde van de overstapdienst Protestantse Gemeente De Wijngaard zondag 7 juli 2019 Hervormde kerk te Geesteren

Orde van de overstapdienst Protestantse Gemeente De Wijngaard zondag 7 juli 2019 Hervormde kerk te Geesteren Orde van de overstapdienst Protestantse Gemeente De Wijngaard zondag 7 juli 2019 Hervormde kerk te Geesteren voorganger: ds. Co Janssen ouderling van dienst: Marleen Schuijl organist: Willemien Zieverink

Nadere informatie

Meditatieve viering zondag 15 april Theresiagemeenschap Borne. Geloven in een nieuw begin

Meditatieve viering zondag 15 april Theresiagemeenschap Borne. Geloven in een nieuw begin Meditatieve viering zondag 15 april 2018 Theresiagemeenschap Borne Geloven in een nieuw begin Opening/welkom Openingslied: De steppe zal bloeien GvL 591 blz. 668 Openingsgebed (samen) God, die mensen ooit

Nadere informatie

Bloeiend plantje Spoor van een dier

Bloeiend plantje Spoor van een dier Volwassen boom Jonge boom Dode boom Hoge struik Lage struik Varen Mos Klimmende plant Bloeiend plantje Spoor van een dier Paddenstoel (op de grond) Bodemdiertje Paddenstoel (op een boom) Activiteit 3 :

Nadere informatie

Oudejaarsvesper 2013

Oudejaarsvesper 2013 Oudejaarsvesper 2013 Brugkerk - Lemelerveld Organist : Ton Timmerman Werkgroep themadiensten : Harm, Judith, Marlon, Lianne en Hannie Welkom ouderling van dienst 3x Begroeting (Lianne) v.: Wij zijn hier

Nadere informatie

en U bent voor mij en naast mij

en U bent voor mij en naast mij Protestantse Gemeente De Open Hof Orde van dienst zondag 5 mei 2019 U bent een God die mensen ziet Voorganger: ds. Lyonne Verschoor-Schuijer Muziek: dhr. René Strijder ===========================================================================================

Nadere informatie

Welkom, stil gebed, drempelgebed door ouderling(e) van dienst - hierna de handdruk van de ouderling(e) aan de voorganger

Welkom, stil gebed, drempelgebed door ouderling(e) van dienst - hierna de handdruk van de ouderling(e) aan de voorganger Orde van dienst zondag 18 oktober 2015 Oecumenische Avondmaalsviering in het kader van Wereldvoedseldag Voorgangers: ds. Dick Steenks en Marja van der Horst Organist: Sander Booij Mmv: de cantorij o.l.v.

Nadere informatie

MORGENGEBED. in de morgen van de achtste dag. Volheid der dagen. Gereformeerde Kerk Nieuwe Pekela 1 januari Welkom

MORGENGEBED. in de morgen van de achtste dag. Volheid der dagen. Gereformeerde Kerk Nieuwe Pekela 1 januari Welkom MORGENGEBED Welkom -2- in de morgen van de achtste dag Volheid der dagen Openingswoorden Wij zijn hier bijeengekomen op de vroege ochtend in dit nieuwe jaar om God te bidden om licht en wijsheid, om vuur

Nadere informatie

Liturgie gezamenlijke morgendienst in de Bethelkerk zondag 18 november 2018

Liturgie gezamenlijke morgendienst in de Bethelkerk zondag 18 november 2018 Deze dienst kun je op twee manieren meebeleven. Via www.kerkdienstmeebeleven.nu ontvang je beeld en geluid (kies Koningskerk Langerak). Via www.kerkdienstgemist.nl ontvang je alleen geluid (kies Langerak

Nadere informatie

Presentatie afstudeerscriptie

Presentatie afstudeerscriptie Presentatie afstudeerscriptie Mijn afstudeerscriptie is een christelijk meditatiedagboek, met als titel: in het ritme van de tijden. Als eerste laat ik jullie de voorkant zien, om daarmee iets te vertellen

Nadere informatie

Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent

Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent Bemoediging en drempelgebed Orgelspel Aansteken van de kaarsen Lichtlied Het engelenlied-3 Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent Moment van stilte Bemoediging en drempelgebed V onze hulp is in

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 24 januari 2016, 3e zondag na Epifanie viering Maaltijd van de Heer met kinderen Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Organist: Wim Pardoen Voorganger:

Nadere informatie

( DATUM) WAARNEMERS : SCHOOL:

( DATUM) WAARNEMERS : SCHOOL: ( DATUM) WAARNEMERS : SCHOOL: GROEP:.. BOOM IN DE HERFST waarneemvel 1 WAT IS DE NAAM VAN JULLIE BOOM?.. 1. KRUIS AAN WAT JE ZIET AAN JULLIE TAK Nog groene bladeren Gekleurde bladeren Kale takken Vruchten

Nadere informatie

Investeer in goedheid

Investeer in goedheid PAROCHIE HERZELE HOUTEM 13 de zondag dhj (jaar A) 1 en 2 juli 2017 Investeer in goedheid Intredelied: Zomaar een dak boven wat hoofden (ZJ 735, 1-2) Zomaar een dak boven wat hoofden, deur die naar stilte

Nadere informatie

Laat uw Koninkrijk komen en Uw wil gedaan worden op aarde zoals in de hemel

Laat uw Koninkrijk komen en Uw wil gedaan worden op aarde zoals in de hemel Laat uw Koninkrijk komen en Uw wil gedaan worden op aarde zoals in de hemel Deze week gaan we ontdekken dat God Zijn schepping heel gaat maken en dat wij daarbij ingezet worden. 2 19 Gods Koninkrijk komt

Nadere informatie

Wijsheid (343, 369,374, 395, 400, 446, 504, 512, 527) 343. Het Licht in de mens 16 februari 2014

Wijsheid (343, 369,374, 395, 400, 446, 504, 512, 527) 343. Het Licht in de mens 16 februari 2014 Wijsheid (343, 369,374, 395, 400, 446, 504, 512, 527) 343. Het Licht in de mens 16 februari 2014 Het thema van vandaag is Wijsheid Hoe we wijs kunnen handelen heb ik verstopt in de volgende preek Elk mens

Nadere informatie

Aanhefteksten. voor rouwbrieven

Aanhefteksten. voor rouwbrieven Aanhefteksten voor rouwbrieven Aanhefteksten- Algemeen alg1 alg2 alg3 alg4 alg5 alg6 alg7 alg8 alg9 Heden overleed zacht en kalm Heden is van ons Tot ons aller droefheid is van ons Wij geven u kennis dat

Nadere informatie

Eucharistieviering sneeuwklassen

Eucharistieviering sneeuwklassen Eucharistieviering sneeuwklassen 31-01-2017 Onvergetelijk SAMEN in Zinal Intredelied Kymbaya my Lord, kumbaya Kumbaya my Lord, kumbaya Kumbaya my Lord, kumbaya O Lord kumbaya Kom bij ons o Heer, kumbaya

Nadere informatie

openend woord kruisteken Dag kinderen, samen zijn we al bijna 2 maanden op stap. Om op stap te trekken doen we best de juiste schoenen aan.

openend woord kruisteken Dag kinderen, samen zijn we al bijna 2 maanden op stap. Om op stap te trekken doen we best de juiste schoenen aan. Pagina1 Wat nooit verloren gaat, is de herinnering aan een school die tijd en ruimte maakt voor emoties en relaties. Waar kinderen, jongeren en volwassenen leren leven en leren werken aan kwaliteit van

Nadere informatie

Rond het sterven MOMENT VAN OVERLIJDEN

Rond het sterven MOMENT VAN OVERLIJDEN Rond het sterven MOMENT VAN OVERLIJDEN 28. Onthoud uw eeuwig licht niet, God, aan deze mens. Hier is ons het lichaam nog gelaten, van haar/hem die wij hebben liefgehad, van wie wij de kracht hebben gekend,

Nadere informatie

Pijn De ene pijn is de andere niet

Pijn De ene pijn is de andere niet Pijn De ene pijn is de andere niet Bekijk de verschillende afbeeldingen en noteer over welke soort pijn het gaat. 1 Jongeman slachtoffer van "zinloos geweld" in Brugge ma 26/10/2015-20:09 Bart Boterman

Nadere informatie

Oogstdienst. samen met de lutherse gemeente van Amersfoort. 2 oktober Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort

Oogstdienst. samen met de lutherse gemeente van Amersfoort. 2 oktober Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Oogstdienst samen met de lutherse gemeente van Amersfoort 2 oktober 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort OPENINGSLIED Gezang 260, 1, 2, 6 en 7 (= Nieuwe Liedboek, Psalm 103)

Nadere informatie

Liturgie voor de 40-dagen tijd

Liturgie voor de 40-dagen tijd Liturgie voor de 40-dagen tijd De witte kruisiging, Marc Chagall 1938 3 De witte kruisiging van Marc Chagall, 1938 Aan de voet van het kruis staat een brandende menora, een zevenarmige kandelaar. Er is

Nadere informatie

25 november 2018 Gedachteniszondag. Lezingen: Openbaring 7 : 9-17 en Marcus 13 : 24 32

25 november 2018 Gedachteniszondag. Lezingen: Openbaring 7 : 9-17 en Marcus 13 : 24 32 25 november 2018 Gedachteniszondag Lezingen: Openbaring 7 : 9-17 en Marcus 13 : 24 32 Op deze morgen, eind november is het de laatste zondag van ons kerkelijk jaar. Vanaf volgende week breekt de Adventsperiode

Nadere informatie

Ontmoetingskerk zondag 22 februari e zondag in de Veertigdagentijd

Ontmoetingskerk zondag 22 februari e zondag in de Veertigdagentijd Ontmoetingskerk zondag 22 februari 205 e zondag in de Veertigdagentijd Dienst van Schrift en Tafel Johannes 9 God wint, dat kun je zien voorganger: ds. Hans van Walsum lector: Marja van der Feest / organist:

Nadere informatie