Vaassen en haar molens De Brinker molens

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vaassen en haar molens De Brinker molens"

Transcriptie

1 Vaassen en haar molens De Brinker molens Ook deze molens moeten na 1660 zijn gebouwd. In 1689 verkocht Jan Hendriks van Ysendoorn, heer van de Cannenburgh "de drie huijsen en drie molens met 't gaende en staende werk sulx als t'selve tegenswoordig staet en gemaekt is bij Coperen bewoont en gebruijckt word, gelegen bij de bovenste Weijer tussen de geelmaten en den Westerick aan de Zuijtzijde van de grote allee van den huijse Kannenborg voorbehoudens... den grond en t'water" aan de echtparen Warner Janssen en Anneken Holtius, Marten Geurt en Anneken Janssen en Jan Aerts en Geertken Jans. Geurt werkte op de Citadelse molen, de anderen respectievelijk op de linker (westelijke) en de rechter (oostelijke) molen, later Brinker molens genoemd. Kennelijk bestond er onenigheid over de waterverdeling tussen de drie molens. In 1702 werd tussen Warner Jansen Veenhuijsen en Jannis Werners Veenhuijsen enerzijds en Henrick Keijenbergh (van de Citadel) anderzijds een overeenkomst gesloten, waarbij eenderde van het water vanaf de Geelmolens direct naar de Citadel zou stromen en eenderde elk naar de beide andere. Uit latere gegevens blijkt, dat het water van de rechter molen, dus eenderde van het totaal, doorliep naar de Cannenburghermolen en dat van de linker molen naar het benedenwater van de Citadel en verder naar de Dorper molens.

2 Het rechter molengebouw behoorde in 1689 aan Jan Aerts en Geertken Jans, ook nog genoemd in 1697, in 1702 aan Jannis Werners Veenhuijsen. In 1715 wordt Jochum Roelofs Hulshoff, papiermaker op één van de Holtse molens, genoemd als eigenaar, mogelijk door zijn huwelijk met Johanna Werners Veenhuijsen. Jochum hertrouwde in genoemd jaar met Janna of Johanna Coldewey. Hij moet toen van de molen afgegaan zijn, want in Juni 1715 verpachtte de vrouwe van de Cannenburgh water en grond van deze molen 'gelegen bij de Groote Vijver' aan Jan Berghorst en Aeltje Gerrits voor 30 jaren. Toch werd weer in 1721 hetzelfde, nu "neffens de papiermole... zoo als het tot nog toe by pagteren is gebruykt geworden" verpacht en wel voor zes jaren en weer aan Jan en Aeltje. In 1740 kregen Warner Veenhuysen en Jannetie Wolbrinck de pacht tegen f per jaar. Vier jaren later volgde Hymerick (Heymerinck) van de Brink, getrouwd met Willemtie Hafkens. Zij kregen in 1746 wegens 'de quaie teijt' verlaging van pacht tot f maar later kwam de molen tot stilstand. Eerst in 1753 werd hun pacht vernieuwd, tegen f "in dato desen als de moolen weer aanvattende...". Volgende pachters betaalden f (1761 Hendrick en Lubbert Janssens), f (1767 Lubbert van Beek) en f (1772 Jan Roes en Joachim Scharrenberg). Begin 19e eeuw komt als pachter voor Marinus Smits ( ) tegen een pacht van f Na hem was E. Uyt den Bogaard pachter, die in 1782 plaats moest maken voor Jan van Delden, die toen beide Brinker molens had gekocht. Het linker molengebouw was in 1689, 1697, 1702 en omliggende jaren in bezit van Warner Janssen en Anneken Holtius. Later was Wolter Muller er pachter, aan wie in 1740 Jannes en Willem van Laer elk hun aandeel ad f verkochten. Wolter en zijn vrouw Elisabeth Jans Luytjes verkochten in 1751 hun aandeel aan de heer van de Cannenburgh; dit aandeel bedroeg 7/10de, andere Van Laers: Gerhardus, Arnoldus en Lubberta hadden elk ééntiende. De totale opbrengst was, na een deskundige schatting f Twee jaren later kregen Engbert Dischuijsen en Lammertin Hendrix de pacht voor zes jaren tegen f 270.-, later in hetzelfde jaar 1753 Derck Kamphuijs en Hendrinna Dyckhuysen tegen f per jaar. Bij pachtvernieuwing voor de periode werd de pacht verhoogd tot f Na een hiaat van zo'n 70 jaren ontmoeten we in 1837 Paul van Tongeren, die in 1872 zijn plaats inruimde voor de koper van beide molens, Jan van Delden.

3 Jan van Delden werd de stichter van de Bordpapierfabriek die zijn naam als firmanaam zou blijven voeren. Vooral na 1903 is het bedrijf uitgegroeid tot een waar fabriekscomplex, toen stoom de productie geweldig opvoerde. Het linker gebouw werd geheel modern opgetrokken, het rechter, de aloude papiermolen van Jan Aerts, bleef zijn oude gedaante tot het laatst toe behouden, al geraakte het van lieverlede ingekapseld tussen moderne bouwsels. Naast stoomkracht bleef het waterrad dienst doen, in de jaren en ook daarna tot ongeveer 1956, voor opwekking van electriciteit, die omwonenden licht verschafte. In 1958 stortte het rad in elkaar en de resten van goot en rad werden aan hun lot overgelaten en bleven liggen, tot het einde toe... In 1980 staakte het bedrijf zijn werkzaamheden en in 1989 werden alle gebouwen gesloopt. Aan de resten van het rad, die op de bodem van de beek lagen, was op te maken, dat de diameter 3.50 m bedroeg bij een schoepenbreedte (binnen de velgen) van 1.43 m. Het rad had dubbele2 kruisarmen op een as van ongeveer 44 cm. Het vierkante asgat van de kruisarmen bedroeg 67 x 67 cm. Oostelijk van het voormalige complex liggen zes kollerstenen met een diameter van cm bij een dikte van ongeveer 47 cm. I Foto onder: 1901: 25 jarig huwelijk Jan van Delden en Elberta Lamberta Pannekoek met hun vijf kinderen Gretha, Mien, Hendrik (Hent), Hanna en Dina.

4 Eigenaren Westelijke Brinker molen?? Jan Hendrik van Isendoorn - eigenaar Jan Aerts - pachter en papiermaker. (1689 eigenaar) 1690 Albert Jochems - papiermaker Jannis (Joannes) Warners Veenhuysen - pachter en papiermaker Jannes van Laar - pachter en papiermaker Wolter Jansen Muller - pachter en papiermaker Wouter (Wolter) Muller - pachter en papiermaker Egbert Dijkhuysen - pachter en papiermaker Derk Frederiks Kamphuis - pachter en papiermaker Jan Aerts Jonker - pachter en papiermaker Paul Jonker - pachter en papiermaker Willem Lubberts van Tongeren - pachter en papiermaker Geertruy Hering - pachtster Jan Riks - papiermaker Paul van Tongeren - pachter en papiermaker Jan van Delden - eigenaar. (vervolg zie Oostelijke Brinker molen) Oostelijke Brinker molen?? Jan Hendrik van Isendoorn - eigenaar Warner Jansen (Veenhuijsen) - pachter en papiermaker. (1689 eigenaar) 1710 Joachim Roelofs Hulshoff - eigenaar, pachter van grond en water, papiermaker Baronesse van Isendoorn - eigenaresse Jan Berghorst - pachter en papiermaker Warner Jansen Veenhuizen - pachter en papiermaker Heymerink van den Brink - pachter en papiermaker Hendrik en Lubbert Jansen van Beek - pachters en papiermakers Lubbert van Beek - pachter en papiermaker Jan Roes en Jochem Scherrenberg - pachters en papiermakers Aart Jonker - pachter en papiermaker Johan Joost Herkert - pachter en papiermaker Jan Aerts Jonker - pachter en papiermaker Jan Christoffel Herink (Heering) - pachter en papiermaker Hermen Everts Westhof - pachter en papiermaker Hendrik Reuvekamp - pachter en papiermaker Marinus Smit - pachter en papiermaker Evert uyt den Bogaard - pachter en papiermaker Jan van Delden - eigenaar "Papierfabriek Westerenk" 1915 Hendrik van Delden - eigenaar fabriek stilgelegd. Gebruikte bronnen: De papiermolens in de provincie Gelderland, H. Voorn, Op kracht van stromend water, H. Hagens, 1998.

5

6 Willen van Loenen op de heftruck Bordpapierfabriek van Delden gebruikte oud papier voor het maken van bordpapier (een soort karton). Op woensdagmiddag mochten particulieren er oud papier brengen. Veel kinderen brachten dan het door hen verzamelde papier naar de fabriek. Het werd bij de transportband op een bascule gewogen en op een papiertje geschreven. Met dat papiertje kon bij het kantoor het geld worden opgehaald.

7 Foto boven: De heren Jaap van Silfhout, Joop Hurenkamp en Bert van Velzen en rechts Arend Jan Stenfert in 1964 Monteur bezig met reparatie Henk Buitenhuis aan het werk bij de lakwals in de jaren 60.

8 Pauckstoommachine Nieuwe wals in de fabriek augustus 1969 Productiehal in 1968 Een brand legde in 1968 de productiehal in de as. Ondanks grote inzet van de Vaassense brandweer ging de gehele hal verloren.

Vaassen en haar molens De Dorpermolens

Vaassen en haar molens De Dorpermolens Vaassen en haar molens De Dorpermolens In 1559 pachtte Mr. J. Steinberch (Steenbergen) den Olden, een 'copermoele' en bijbehorend erve onder Vaassen. In zijn nieuwe kopermolen, die hij pachtte van Hendrik

Nadere informatie

PAPIER- EN KOPERINDUSTRIE

PAPIER- EN KOPERINDUSTRIE PAPIER- EN KOPERINDUSTRIE Aan het einde van de Tachtigjarige Oorlog in 1648 kreeg niet alleen de economie in de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden een sterke impuls, maar ook het culturele leven.

Nadere informatie

NEUTENBERG-NOTTEBERG. Generatie I. Generatie II

NEUTENBERG-NOTTEBERG. Generatie I. Generatie II NEUTENBERG-NOTTEBERG Het oorspronkelijke erve Notteberg, waar onderstaande personen naar zijn genoemd, was gelegen in Kerspel Goor nabij huis Heeckeren, waartoe het ook behoorde. Rond 1683 echter verhuizen

Nadere informatie

Kopermolen of Rosendaelse molen

Kopermolen of Rosendaelse molen Kopermolen of Rosendaelse molen Reeks aan functies De Kopermolen begon zijn bestaan in de 16e eeuw als korenmolen, werd in 1706 een papiermolen, en in 1745 een kopermolen. Vervolgens werd het pad terug

Nadere informatie

Onderstaande personen zijn vernoemd naar het nog bestaande erve Bussink aan de Dijkerhoekweg; het werd voor het eerst genoemd in 1645.

Onderstaande personen zijn vernoemd naar het nog bestaande erve Bussink aan de Dijkerhoekweg; het werd voor het eerst genoemd in 1645. BUSSINK Onderstaande personen zijn vernoemd naar het nog bestaande erve Bussink aan de Dijkerhoekweg; het werd voor het eerst genoemd in 1645. De naam Bussink komt overigens veel voor in het Oosten van

Nadere informatie

Museum Vaassen Historie

Museum Vaassen Historie Museum Vaassen Historie 1591 Arnhem Jansz. van Aelst 1593 Apeldoorn Johan. van Steenbergen de Jonge (Later in het bezit van Andries en Lodewijk van Aelst zonen van Jansz.) 1597 Hattem Johan van der Schuur

Nadere informatie

De kwartierstaat van Hendrikus Lambertus Blom

De kwartierstaat van Hendrikus Lambertus Blom een genealogieonline publicatie De kwartierstaat van Hendrikus Lambertus Blom door 14 september 2017 De kwartierstaat van Hendrikus Lambertus Blom Generatie 1 1. Hendrikus Lambertus Blom, zoon van Albertus

Nadere informatie

De nakomelingen van Jan Hendriks Wolfs

De nakomelingen van Jan Hendriks Wolfs een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Jan Hendriks Wolfs door 1 mei 2016 De nakomelingen van Jan Hendriks Wolfs Generatie 1 1. Jan Hendriks Wolfs, is geboren in 1590 te Heerde. Hij was molenaar

Nadere informatie

Een vroege topologische kaart van de sprengenbeken bij Vaassen

Een vroege topologische kaart van de sprengenbeken bij Vaassen jj fruc-jt-tv «b A. Beken in kaart t-aa&f. êjkétp. jf* HANS RENES Een vroege topologische kaart van de sprengenbeken bij Vaassen In de omgeving van Vaassen, op de Veluwe ten noorden van Apeldoorn, ligt

Nadere informatie

Régistre Civique (huidige gemeente) Epe, 1811

Régistre Civique (huidige gemeente) Epe, 1811 Régistre Civique (huidige gemeente) Epe, 1811 Transcriptie/Inleiding: Evert de Jonge Typewerk: Astrid Oostveen Op 09-07-1810 werd het koninkrijk Holland bij het Keizerrijk Frankrijk gevoegd, waarna per

Nadere informatie

De nakomelingen van Rik Jans Pannekoek

De nakomelingen van Rik Jans Pannekoek een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Rik Jans Pannekoek door 14 november 2016 De nakomelingen van Rik Jans Pannekoek Generatie 1 1. Rik Jans Pannekoek, is geboren rond 1710. Hij is getrouwd

Nadere informatie

Voor meer informatie van de boerderij Hoestink zie op onze website onder historisch overzicht per pand: Stokkum boerderijnr. 2.2.

Voor meer informatie van de boerderij Hoestink zie op onze website onder historisch overzicht per pand: Stokkum boerderijnr. 2.2. HOESTINK Onderstaande personen zijn genoemd naar het erve Hoestink gelegen aan de Stationsweg te Stokkum nabij Markelo. De boerderij, die vroeger ook wel Huysstede werd genoemd, wordt voor het eerst vermeld

Nadere informatie

J.J. Allanstraat 63 van Simon Jacobszn Schoen en zijn zoon Gerrit Simonszn Schoen

J.J. Allanstraat 63 van Simon Jacobszn Schoen en zijn zoon Gerrit Simonszn Schoen Een vervolg van het verhaal over de boerderijen van de familie Schoen uit juni. J.J. Allanstraat 63 van Simon Jacobszn Schoen en zijn zoon Gerrit Simonszn Schoen Simon boerde met zijn vrouw Elisabeth de

Nadere informatie

Overlijden epe doc

Overlijden epe doc Overlijden 1811-1832 Vorige Afdrukken Klapper op de overlijdensakten van de gemeente Epe 1811-1832 en de gemeente Vaassen 1811-1817. Van 1811 tot en met 1817 vormden de dorpen Oene en Vaassen de aparte

Nadere informatie

De kwartierstaat van Johanna Gerritdina Kollenveld

De kwartierstaat van Johanna Gerritdina Kollenveld een genealogieonline publicatie De kwartierstaat van Johanna Gerritdina Kollenveld door 31 mei 2010 De kwartierstaat van Johanna Gerritdina Kollenveld Generatie 1 1. Johanna Gerritdina Kollenveld, dochter

Nadere informatie

ZANDVLIET (onder Schijndel)

ZANDVLIET (onder Schijndel) ZANDVLIET (onder Schijndel) Gegevens per perceel Laatste verandering: 18-11-2012 Rekonstruktie van Veghel Martien van Asseldonk Perceel nr. 1 Beschrijving: Een kleyn huijsken met den hoff ende aangelag,

Nadere informatie

Inschrijving in het Doopboek van de Broederkerk (Broerkerk) te Kampen op 2 februari 1729 van Gretien, dochter van Dirk Harms en Claasien Jans

Inschrijving in het Doopboek van de Broederkerk (Broerkerk) te Kampen op 2 februari 1729 van Gretien, dochter van Dirk Harms en Claasien Jans Foto's van den Noort Inschrijving in het Doopboek van de Broederkerk (Broerkerk) te Kampen op 2 februari 1729 van Gretien, dochter van Dirk Harms en Claasien Jans (DTB 311, folionummer 041v, Broerkerk

Nadere informatie

Zoutgeld Oldemarkt 1704

Zoutgeld Oldemarkt 1704 Zoutgeld Oldemarkt 1704 Register van't zoutgelt van d'oldemarckt gemaekt bij de onder... taxateurs in gevolge van... resoluijtie van haar... mog. ridderschap en steden de staten van overijsel van

Nadere informatie

Vaassen en haar molens De Cannenburgher molen

Vaassen en haar molens De Cannenburgher molen Vaassen en haar molens De Cannenburgher molen Het bedrijf "Cannenburgh's molen" dateert uit 1386. In die tijd was het een dwangmolen waar de boeren uit de omgeving hun graan verplicht lieten vermalen.

Nadere informatie

Stamboom van Heeckeren

Stamboom van Heeckeren een genealogieonline publicatie Stamboom van Heeckeren door 3 maart 2017 Stamboom van Heeckeren Generatie 1 1. Evert van Heeckeren, zoon van Jacob van Heeker-Ruurlo en Elisabeth van Keppel, is geboren

Nadere informatie

De Weldammer boerderij Hoevink, nu ook wel Bello genoemd, gelegen aan Sligsweg 2 in Stokkum wordt voor het eerst vermeld in 1349.

De Weldammer boerderij Hoevink, nu ook wel Bello genoemd, gelegen aan Sligsweg 2 in Stokkum wordt voor het eerst vermeld in 1349. HOEVINK De Weldammer boerderij Hoevink, nu ook wel Bello genoemd, gelegen aan Sligsweg 2 in Stokkum wordt voor het eerst vermeld in 1349. Onderstaande personen stammen van deze boerderij af. Ook in de

Nadere informatie

LIJST VAN DE TE ONTEIGENEN ONROERENDE ZAKEN ONTEIGENINGSPLAN: N303 Rondweg Voorthuizen VERZOEKENDE INSTANTIE: PROVINCIE GELDERLAND

LIJST VAN DE TE ONTEIGENEN ONROERENDE ZAKEN ONTEIGENINGSPLAN: N303 Rondweg Voorthuizen VERZOEKENDE INSTANTIE: PROVINCIE GELDERLAND LIJST VAN DE TE ONTEIGENEN ONROERENDE ZAKEN ONTEIGENINGSPLAN: N303 Rondweg Voorthuizen VERZOEKENDE INSTANTIE: PROVINCIE GELDERLAND Grondplan nr. Te onteigenen grootte Van de onroerende zaak, kadastraal

Nadere informatie

De nakomelingen van Jan Wesseldijk

De nakomelingen van Jan Wesseldijk een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Jan Wesseldijk door 13 mei 2016 De nakomelingen van Jan Wesseldijk Generatie 1 1. Jan Wesseldijk, is geboren rond 1650. Hij is getrouwd met Marie. Zij

Nadere informatie

Veldhovens Driebanden Toernooi Uitslagen Ronde 1

Veldhovens Driebanden Toernooi Uitslagen Ronde 1 Veldhovens Driebanden Toernooi 2017-2018 Uitslagen Ronde 1 Eindstand Poule - 1 Datum: 30-08-17 1 Mark Faassen ** 36 38 90 3 0.422 31.66 4.00 35.66 105.500% 2 Joop van Baren ** 42 42 90 4 0.467 30.00 6.00

Nadere informatie

Zuukermolen Epe Zuukermolens

Zuukermolen Epe Zuukermolens Zuukermolen Epe Zuukermolens De Zuukermolen bestaat eigenlijk uit twee tegenover elkaar op de Klaarbeek liggende watermolens die ieder een eigen geschiedenis hebben. Ter onderscheid wordt nu gesproken

Nadere informatie

Andere "van den Worm" takken in Holland vanaf 1622 Gesorteerd naar geboortedatum en trouwdag Geb.datum Geb.plaats Trouwdag Trouwplaats

Andere van den Worm takken in Holland vanaf 1622 Gesorteerd naar geboortedatum en trouwdag Geb.datum Geb.plaats Trouwdag Trouwplaats Andere "van den Worm" takken in Holland vanaf 1622 Gesorteerd naar geboortedatum en trouwdag 03.12.2016 01.08.1622 Amsterdam Grietje Simon de Bok 14.03.1627 Velp Neeltje Joris Jorisse 02.11.1633 Valkenburg

Nadere informatie

Cornelis van Huijk(Huik) ( )

Cornelis van Huijk(Huik) ( ) 1 Cornelis van Huik (1853-1894) Cornelis van Huijk(Huik) (1853-1894) Geboren op 22 maart 1853 in Hoogland, zoon van Joannes (Jan) van Huijk en Heiltje van Hamersveld. Cornelis trouwde, 23 jaar oud, op

Nadere informatie

HUNGERINK. Generatie I

HUNGERINK. Generatie I HUNGERINK Het erve Hungerink (in de volksmond ook wel de Hunger geheten) is een zeer oude boerderij gelegen in buurtschap Stokkum. Het wordt voor het eerst genoemd in 1412 maar zal veel ouder zijn. Het

Nadere informatie

Rijssen, index ref. dopen

Rijssen, index ref. dopen Rijssen, index ref. dopen 1811-1812 - gemaakt door Hein de Vries - Oorspronkelijke bron Archiefinstelling: Historisch Centrum Overijssel, Zwolle Archief: DTB Overijssel Inventarisnummer: 363 (Rijssen)

Nadere informatie

De nakomelingen van Aelbert MENTINCK

De nakomelingen van Aelbert MENTINCK een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Aelbert MENTINCK door 4 mei 2016 De nakomelingen van Aelbert MENTINCK Generatie 1 1. Aelbert MENTINCK, is geboren rond 1630. Generatie 2 2. Cornelis

Nadere informatie

C bun roe ell naam voorn voorn1 woonplaats 1 opg. Bomen 10 ell biggelaar weduwe antonie 2 moestuin 8 10 biggelaar weduwe antonie 3 huis, schuur, erf

C bun roe ell naam voorn voorn1 woonplaats 1 opg. Bomen 10 ell biggelaar weduwe antonie 2 moestuin 8 10 biggelaar weduwe antonie 3 huis, schuur, erf C bun roe ell naam voorn voorn1 woonplaats 1 opg. Bomen 10 ell biggelaar weduwe antonie 2 moestuin 8 10 biggelaar weduwe antonie 3 huis, schuur, erf 7 biggelaar weduwe antonie 4 weiland 11 50 biggelaar

Nadere informatie

Achternaam Voornamen Geb.datum Boekdeel en bladnummer Haaf Doorna /008 Haaf, van t Maria Elisabeth /271 Haagen Alberdina

Achternaam Voornamen Geb.datum Boekdeel en bladnummer Haaf Doorna /008 Haaf, van t Maria Elisabeth /271 Haagen Alberdina Haaf Doorna 1827 07 /008 Haaf, van t Maria Elisabeth 1890-08-31 41 /271 Haagen Alberdina 1878-10-17 28 /057 39 /060 Haagen Alberdina 1878-10-27 14b/145 20b/178 24h/007 Haagen Antonia Johanna 1871-01-16

Nadere informatie

BOERDERIJ MOERBEEK 48 LUTJEWINKEL juni 2012. 2012-1 boerderij Moerbeek 48. Inleiding. eerste steen. Luchtfoto vanuit het noorden.

BOERDERIJ MOERBEEK 48 LUTJEWINKEL juni 2012. 2012-1 boerderij Moerbeek 48. Inleiding. eerste steen. Luchtfoto vanuit het noorden. BOERDERIJ MOERBEEK 48 LUTJEWINKEL juni 2012 1 Inleiding Bewoning en veranderingen De boerderij is vrij zeker gebouwd begin 1800. In 1872 heeft er een grondige verbouwing plaats gevonden met o.a. een nieuwe

Nadere informatie

SLIGMAN. Generatie I. Generatie II

SLIGMAN. Generatie I. Generatie II SLIGMAN Er zijn van oudsher twee erven Sligman in Markelo: te Stokkum en dorp Markelo. Van Stokkum zijn nazaten met die naam begin 19 e eeuw reeds uitgestorven en hier niet vermeld; alle personen in Nederland

Nadere informatie

Ongeval met een stoomketel

Ongeval met een stoomketel Ongeval met een stoomketel - 1877 Dat het werken in de suikerfabriek niet zonder gevaar was, konden jullie al lezen in het verhaal de dood van een Suikerbakker. Via bovenstaande overlijdensregistratie

Nadere informatie

DEZE INFORMATIE IS INDERTIJD DOOR VRIJWILLIGERS SAMENGESTELD EN STOND VOORHEEN OP DE WEBSITE VAN DE GEMEENTE RHEDEN.

DEZE INFORMATIE IS INDERTIJD DOOR VRIJWILLIGERS SAMENGESTELD EN STOND VOORHEEN OP DE WEBSITE VAN DE GEMEENTE RHEDEN. Registers van naamsaanneming in de gemeente Velp, 1813 Gelders Archief: toegangsnummer: 2501 inv.nrs 186, 187 DEZE INFORMATIE IS INDERTIJD DOOR VRIJWILLIGERS SAMENGESTELD EN STOND VOORHEEN OP DE WEBSITE

Nadere informatie

Het erve Meenderink gelegen aan Zonneweg 1 gelegen aan de rand van het dorp wordt voor het eerst vermeld in 1385.

Het erve Meenderink gelegen aan Zonneweg 1 gelegen aan de rand van het dorp wordt voor het eerst vermeld in 1385. MEENDERINK Het erve Meenderink gelegen aan Zonneweg 1 gelegen aan de rand van het dorp wordt voor het eerst vermeld in 1385. Thans is het een groot paarden- en ruitersportcentrum. Er zijn heden nauwelijks

Nadere informatie

Volkstelling van 1748 van Egede en Daarle

Volkstelling van 1748 van Egede en Daarle Volkstelling van 1748 van Egede en Daarle Erik ten Brinke januari 2000 De Buurschap Eegede N o 1 Weeleman Beerent Weeleman, huijsv. Derkjen Gerrits Kind r onder de tien jaar Hendrikjen, Jan Arent en Gerrit

Nadere informatie

Giethoorn (Noordzijde), index doopsgez. geboorten

Giethoorn (Noordzijde), index doopsgez. geboorten Giethoorn (Noordzijde), index doopsgez. geboorten 1755-1811 - gemaakt door Herman de Bruin (nadien controle en aanvullingen door Egbert Lantinga) - Oorspronkelijke bron Archiefinstelling: Historisch Centrum

Nadere informatie

NADERE TOEGANG. ORA Inv.nr. 55 Richterambt. door P.Zunderman. Streekarchivariaat Noordwest-Veluwe

NADERE TOEGANG. ORA Inv.nr. 55 Richterambt. door P.Zunderman. Streekarchivariaat Noordwest-Veluwe NADERE TOEGANG TRANSCRIPTIE VAN EN INDEX OP HET KOHIER VAN VERPONDING EN HET BEZIT VAN RUNDVEE EN HET AANTAL PERSONEN VAN 5 JAAR EN OUDER IN HET AMBT OLDEBROEK (afschrift) 682 ORA Inv.nr. 55 Richterambt

Nadere informatie

MOERWINKEL. Generatie I. Generatie II

MOERWINKEL. Generatie I. Generatie II MOERWINKEL Deze boerderijnaam zal veel Markeloers niet veel zeggen maar het is een eeuwenoud erf gelegen in Kerspel Goor ten zuiden van het Twentekanaal dichtbij de grens met Ambt Delden. Het wordt voor

Nadere informatie

AANTEKENING VAN HUWELIJKSZAAKEN IN DEN AMBTE NIJBROEK 1796 1811. Transcriptie: Jan Groenenberg 2009

AANTEKENING VAN HUWELIJKSZAAKEN IN DEN AMBTE NIJBROEK 1796 1811. Transcriptie: Jan Groenenberg 2009 AANTEKENING VAN HUWELIJKSZAAKEN IN DEN AMBTE NIJBROEK 1796 1811 Transcriptie: Jan Groenenberg 2009 Toelichting: In de Franse tijd van 1795 tot 1813 ten tijde van de Baraafse Republiek (1795-1806) en het

Nadere informatie

NT00064_152. Nadere Toegang op inv. nr 152. uit het archief van de. Dorpsgerechten, 1515-1813 (64) H.J. Postema

NT00064_152. Nadere Toegang op inv. nr 152. uit het archief van de. Dorpsgerechten, 1515-1813 (64) H.J. Postema NT00064_152 Nadere Toegang op inv. nr 152 uit het archief van de Dorpsgerechten, 1515-1813 (64) H.J. Postema Juni 2013 Inleiding In dit document zijn regesten van het volgende inventarisnummer betreffende

Nadere informatie

Nijeveen, chronologische index civ. overlijden

Nijeveen, chronologische index civ. overlijden Nijeveen, chronologische index civ. overlijden 1806-1811 - gemaakt door Huib Gaal - Oorspronkelijke bron Archiefinstelling: Drents Archief, Assen Archief: DTOB Overijssel [Schaduwarchief DTOB (Nijeveen)]

Nadere informatie

OUDE WOONPLEKKEN IN VORSTENBOSCH RIETDIJK 19 Arie van den Bogaart een landbouwer uit Schijndel is in 1832 de eigenaar van dit huis (sectie: E130). Hij bezit ook het huis er naast Rietdijk D (verdwenen

Nadere informatie

II-d. GOYART GHRAERT SCHAMPERS was eigenaar van een huis in de Regtestraat te Stratum, dat stond naast het huis 'de Schampert', groot ^lopenzaad

II-d. GOYART GHRAERT SCHAMPERS was eigenaar van een huis in de Regtestraat te Stratum, dat stond naast het huis 'de Schampert', groot ^lopenzaad van de kinderen van wijlen Gerart Scamperts, ook als aanpalend eigendom.77 Er is geen enkele indicatie voor de leeftijd van Claes en Geraert, daar hun eigendom lang onverdeeld gebleven kan zijn. In het

Nadere informatie

www.vorstenbosch-info.nl

www.vorstenbosch-info.nl OUDE WOONPLEKKEN IN VORSTENBOSCH HEUVEL 3 VEEL ONZEKERHEID In 1832 is deze woning in bezit van Hendrik van Dijk (sectie: E 280/1052/1291) en in 1840 is de eigenaar Theodorus van Eenbergen. In 1843 gaat

Nadere informatie

E48, Nieuwe Veldenweg 9-11

E48, Nieuwe Veldenweg 9-11 E48, Nieuwe Veldenweg 9-11 Geplaatst in de Heise Krant februari 2014, gewijzigd 21-04-2016 Wanneer we de historie van de boerderij aan de Nieuwe Veldenweg met de huisnummers 9 en 11 onderzoeken, blijkt

Nadere informatie

Inwonerslijst Ooijse Rijk en de heerlijkheden Ooij en Persingen ( )

Inwonerslijst Ooijse Rijk en de heerlijkheden Ooij en Persingen ( ) Inwonerslijst Ooijse Rijk en de heerlijkheden Ooij en Persingen (1803-1804) Uit: Archief van het voormalig polderdistrict Rijk van Nijmegen Inv.Nr. 1169 Gemeentearchief Nijmegen Het betreft hier een set

Nadere informatie

De nakomelingen van Hendrick Vreeman (Freeman) (Vremans)

De nakomelingen van Hendrick Vreeman (Freeman) (Vremans) een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Hendrick Vreeman (Freeman) (Vremans) door 17 August 2018 De nakomelingen van Hendrick Vreeman (Freeman) (Vremans) Generatie 1 1. Hendrick Vreeman (Freeman)

Nadere informatie

TER OELEWIK Willem ULICK (RATUM) Alken OELLEWIJK Albert ULLEWICK (RATUM) Albert ULLEWICK (RATUM) Jenneken ter STEGGE Jan ter STEGGE (RATUM) ...

TER OELEWIK Willem ULICK (RATUM) Alken OELLEWIJK Albert ULLEWICK (RATUM) Albert ULLEWICK (RATUM) Jenneken ter STEGGE Jan ter STEGGE (RATUM) ... TER OELEWIK I.1 Willem ULICK (RATUM), overleden op 30-09-1720 te Winterswijk, (dr. Das zet een vraagteken bij deze datum). Gehuwd voor 1658 met Alken OELLEWIJK, (2e huwelijk in 1674 met Willem te Stegge

Nadere informatie

(Onder)trouwboek Nijbroek 1695-1812 Nederduitsch-gereformeerde gemeente. Transcriptie: Jan Groenenberg 2009

(Onder)trouwboek Nijbroek 1695-1812 Nederduitsch-gereformeerde gemeente. Transcriptie: Jan Groenenberg 2009 (Onder)trouwboek Nijbroek 1695-1812 Nederduitsch-gereformeerde gemeente Transcriptie: Jan Groenenberg 2009 Inleiding: De tekst in voor een belangrijk deel letterlijk overgenomen. Voor de duidelijkheid

Nadere informatie

Op zoek in oude protocollen Handtekeningen, tekens en kruisjes Luud de Brouwer

Op zoek in oude protocollen Handtekeningen, tekens en kruisjes Luud de Brouwer Op zoek in oude protocollen Handtekeningen, tekens en kruisjes Luud de Brouwer In het boek "Over de school" is stilgestaan bij het onderwijs in Udenhout. Uit bronnen weten we dat er in 1464 al een schoolmeester

Nadere informatie

DE DOELEMAN VAN LOON TAK (code BC) (18 e en 19 e eeuw)

DE DOELEMAN VAN LOON TAK (code BC) (18 e en 19 e eeuw) DE DOELEMAN VAN LOON TAK (code BC) (18 e en 19 e eeuw) Deze Over-Betuwse tak vangt aan met Willem Doeleman. Zijn voorgeslacht in manlijke lijn (twee generaties) wordt eerst beschreven. Deze tak wordt vervolgt

Nadere informatie

VENNEBEKKEN. Generatie I. Generatie II. Generatie III

VENNEBEKKEN. Generatie I. Generatie II. Generatie III VENNEBEKKEN Het oorspronkelijk erve Vennebekken, waar onderstaande personen naar zijn genoemd, was gelegen ten zuiden van het huidige aan de Kloppertstraat gelegen erve Kloppers in Beusbergen en behoorde

Nadere informatie

SENKELDAM. Generatie I. Generatie II

SENKELDAM. Generatie I. Generatie II SENKELDAM Alle personen in Nederland met de naam Senkeldam stammen af van deze nog bestaande boerderij gelegen aan de Deldensestraat te Goor heden bewoond door de fam. Kamp. De naam duikt voor het eerst

Nadere informatie

e. Richterambt Nijbroek

e. Richterambt Nijbroek 1512. Lyst of Cedulle Van t Ampt van Nieuwbroeck Vervattende de huysen, persoonen &c. Daar in sig bevindende, opgemaakt agtervolgens en op den voet van het Placaat des Quartiers van Veluwen, In dato den

Nadere informatie

ZWIERINK. Generatie I. Generatie II

ZWIERINK. Generatie I. Generatie II ZWIERINK Onderstaande personen stammen af en hebben hun naam te danken aan het erve Zwierink welke gelegen was en behoorde bij het kasteel Weldam in de buurtschap Kerspel Goor. De boerderij is in 1880

Nadere informatie

Een Eemnesser familie Ruijter die in Blaricum terechtkwam

Een Eemnesser familie Ruijter die in Blaricum terechtkwam Een Eemnesser familie Ruijter die in Blaricum terechtkwam HENK VAN HEES Grietje de Ruijter-Raven (1876-1945) met kleinzoon Kees, zoon Gijs en schoondochter Mia Reuser. Foto mei 1942. Evenals de muisjestak

Nadere informatie

winnaar 2015 BOERDERIJ KLEIN HOEFIJZER een klein openluchtmuseum

winnaar 2015 BOERDERIJ KLEIN HOEFIJZER een klein openluchtmuseum winnaar 2015 BOERDERIJ KLEIN HOEFIJZER een klein openluchtmuseum genomineerd voor De Wassenaarse Monumenten Prijs 2015 Dit is een uitgave ter gelegenheid van de nominatie van de Wassenaarse Monumenten

Nadere informatie

De nakomelingen van Arnoldus Jacobus Legius (De Lege)

De nakomelingen van Arnoldus Jacobus Legius (De Lege) een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Arnoldus Jacobus Legius (De Lege) door 11 november 2016 De nakomelingen van Arnoldus Jacobus Legius (De Lege) Generatie 1 1. Arnoldus Jacobus Legius

Nadere informatie

Voorst 29-1-1935 Wilp F 135 Voorst 9-4-1945 1945-76 Duistervoorde DF/1 9-4-1945 Bombardementen op Duistervoorde

Voorst 29-1-1935 Wilp F 135 Voorst 9-4-1945 1945-76 Duistervoorde DF/1 9-4-1945 Bombardementen op Duistervoorde Burgers omgekomen door oorlogshandelingen op het grondgebied van de grafreg. datum ds aanvullende info plaats Achterkamp Jannetje 29-12-1934 Wilp G 17 12-4-1945, 11.00 uur 1945-129 V12 013A 12-4-1945 Bevrijdingsactie

Nadere informatie

pagina 2 van 8 Holzappel. Johannes is overleden op vrijdag in Utrecht, 89 jaar oud. Johannes trouwde, 34 jaar oud, op woensdag i

pagina 2 van 8 Holzappel. Johannes is overleden op vrijdag in Utrecht, 89 jaar oud. Johannes trouwde, 34 jaar oud, op woensdag i pagina 1 van 8 Parenteel van Johannes Honig 1 Johannes Honig is geboren in 1620 in Oberdorfelden. Johannes is overleden vóór 1720, ten hoogste 100 jaar oud. Johannes trouwde met Anna Christina N. Kinderen

Nadere informatie

Stamboomverschil Rens van der Heijden en Rini van der Heijden. Vraag: Welke Lambertus is met Helena Aert der Kinderen getrouwd?.

Stamboomverschil Rens van der Heijden en Rini van der Heijden. Vraag: Welke Lambertus is met Helena Aert der Kinderen getrouwd?. Stamboomverschil Rens van der Heijden en Rini van der Heijden Vraag: Welke Lambertus is met Helena Aert der Kinderen getrouwd?. Inleiding De stambomen zijn onafhankelijk van elkaar gemaakt. Het vergelijken

Nadere informatie

De Kuul 5 D.L.S. 5 D.L.S. 4. Kaketoe `80 4 D.L.S. 4. `t Ottertje 3. De Klok 2. V.W.H.G. drieb. kl Hoogeerd 1

De Kuul 5 D.L.S. 5 D.L.S. 4. Kaketoe `80 4 D.L.S. 4. `t Ottertje 3. De Klok 2. V.W.H.G. drieb. kl Hoogeerd 1 Moyennes Driebanden B2 klasse seizoen 5-6 Met geel gemarkeerd is het nieuwe moyenne voor het seizoen 6-7 Bij minder dan 4 partijen is het AANVANG moyenne van toepassing voor het komend seizoen Bondsnr

Nadere informatie

Zalk-Veecaten, index geref. dopen 1732-1812

Zalk-Veecaten, index geref. dopen 1732-1812 -Veecaten, index geref. dopen 1732-1812 - gemaakt door Cor van Eunen - Oorspronkelijke bron Archiefinstelling: Historisch Centrum Overijssel, Zwolle Archief: DTB Overijssel Inventarisnummer: 573 en 574

Nadere informatie

De geboden gegevens zijn: Voornaam kind ; geboortedatum / doopdatum toenaam, eigen naam vader; toenaam, eigen naam moeder

De geboden gegevens zijn: Voornaam kind ; geboortedatum / doopdatum toenaam, eigen naam vader; toenaam, eigen naam moeder Dopen Hervormd Vaassen 1741-1772 Vorige Afdrukken Klapper op de hervormde dopen van Vaassen van 1741 1772. Gesorteerd alfabetisch op voornaam van het kind en vervolgens op doopdatum. Door Jan Dolleman.

Nadere informatie

Stadsgerecht Rhenen, (66)

Stadsgerecht Rhenen, (66) NT00066_180 Nadere Toegang op inv. nr 180 uit het archief van het Stadsgerecht Rhenen, 1461-1812 (66) H.J. Postema Oktober 2013 Inleiding Het gerechtsarchief van Rhenen bevat een groot aantal inventarisnummers

Nadere informatie

Brauerei Ibing Friedrich en Richard Ibing werden geboren als de jongste zonen van een befaamd lakenmakersgeslacht, dat al ruim 200 in de textielindust

Brauerei Ibing Friedrich en Richard Ibing werden geboren als de jongste zonen van een befaamd lakenmakersgeslacht, dat al ruim 200 in de textielindust Brauerei Ibing Friedrich en Richard Ibing werden geboren als de jongste zonen van een befaamd lakenmakersgeslacht, dat al ruim 200 in de textielindustrie actief was. De achteruitgang van deze industrie

Nadere informatie

Stamboom van Cornelius (Kornelis) Joustra Pagina 1

Stamboom van Cornelius (Kornelis) Joustra Pagina 1 Stamboom van Cornelius (Kornelis) Joustra Pagina 1 I a - Cornelius (Kornelis) Joustra * 13-12-1802 Makkinga ~ 25-12-1802 Makkinga 12-05-1863 Bovensmilde (Smilde) Drenthe Arbeider te Smilde Drenthe. Zoon

Nadere informatie

Aantal Naam Vereniging Ver.nr. Verenigings plaats 1 Haiko Brouwer De Blankvoorn 13 Blijham 2 Bé Vrieze De Blankvoorn 13 Blijham 3 Jos van der Maat

Aantal Naam Vereniging Ver.nr. Verenigings plaats 1 Haiko Brouwer De Blankvoorn 13 Blijham 2 Bé Vrieze De Blankvoorn 13 Blijham 3 Jos van der Maat 1e 28-jun Aantal Naam Vereniging Ver.nr. Verenigings plaats 1 Haiko Brouwer De Blankvoorn 13 Blijham 2 Bé Vrieze De Blankvoorn 13 Blijham 3 Jos van der Maat Delfzijl 70 17 Delfzijl 4 Schelte Meijer Delfzijl

Nadere informatie

Warder in Gevelstenen. De oude huizen van Warder met hun gevelstenen

Warder in Gevelstenen. De oude huizen van Warder met hun gevelstenen Warder in Gevelstenen De oude huizen van Warder met hun gevelstenen Warder in Gevelstenen Een aantal oude huizen en boerderijen van Warder zijn voorzien van een gevelsteen. Hierop staat aangegeven wanneer

Nadere informatie

Stamvader familie Joosten

Stamvader familie Joosten een genealogieonline publicatie Stamvader familie Joosten door 13 november 2016 Stamvader familie Joosten Generatie 1 1. Joost Jansen. Hij is getrouwd op 28 maart 1766 te Beekbergen, Gelderland, Nederland

Nadere informatie

De Uffelter familie Odie

De Uffelter familie Odie De Uffelter familie Odie In Dwingeloo had je meerdere Mulders die geen familie van elkaar waren, maar afstamden van molenaars van omliggende dorpen. Om die Mulders uit elkaar te houden, hadden ze bijnamen.

Nadere informatie

Vaassen en haar molens De Amsterdamse Kopermolen

Vaassen en haar molens De Amsterdamse Kopermolen Vaassen en haar molens De Amsterdamse Kopermolen In Nederland waren er twee gebieden met een koperindustrie van enige betekenis, namelijk Zuid-Limburg (dat deel uitmaakte van de concentratie van koperindustrie

Nadere informatie

MELVERT. Gegevens per perceel. Laatste verandering: Rekonstruktie van Veghel Martien van Asseldonk

MELVERT. Gegevens per perceel. Laatste verandering: Rekonstruktie van Veghel Martien van Asseldonk MELVERT Gegevens per perceel Laatste verandering: 8-11-2011 Rekonstruktie van Veghel Martien van Asseldonk Perceel nr. 1 Verkoop door de gemeente op 25-4-1826 II-E-7, NA, inv. nr 522 Klampnaam: Blankenburg

Nadere informatie

Klapper op de Notariële Archieven van Heerde door G. Kouwenhoven, streekarchivari

Klapper op de Notariële Archieven van Heerde door G. Kouwenhoven, streekarchivari In notarieel Vorige Afdrukken Klapper op de Notariële Archieven van Heerde door G. Kouwenhoven, streekarchivari Stand per 30 juni 1998, ruim 4500 namen toegankelijk. Let op!! Deze mensen zijn voor een

Nadere informatie

HEILERSIG. Generatie I. Generatie II. Generatie III

HEILERSIG. Generatie I. Generatie II. Generatie III HEILERSIG Onderstaande personen met de naam Heilersig stammen af van een Pruissische familie Heilerzich in Salzuflen. De eerste Markelose Heilsersig was Jan Harmen die woonde op het erve Schoenmakers (later

Nadere informatie

I.1 Johan/Jan ten Colhoep, houtskoolbrander/landb. op Kolhoop te Wiene. Kind: 1. Lubbert ten Colhoop (zie II.1).

I.1 Johan/Jan ten Colhoep, houtskoolbrander/landb. op Kolhoop te Wiene. Kind: 1. Lubbert ten Colhoop (zie II.1). KOLHOOP De naam Kolhoop stamt vanouds uit Wiene bij Delden. In 1475 wordt er een caterstede Coelhoep genoemd. Mogelijk stamt de naam uit het kolenbrandersvak; dit werd namelijk aldaar door meerdere familie's

Nadere informatie

Volkstelling gereformeerden 12 maart 1811

Volkstelling gereformeerden 12 maart 1811 Volkstelling gereformeerden 12 maart 1811 GA 678 Volkstelling gereformeerden 12 maart 1811 Mannen Vrouwen huisnr. hoofd v.h. huisgezin getrouwd ongetr. weduwnaar getrouwd ongetr. weduwen opmerking jongens

Nadere informatie

Boerderijnummer 3.3.110. Oudste vermelding ca 1630 Huidig adres Worsinkweg 6. Historie boerderij

Boerderijnummer 3.3.110. Oudste vermelding ca 1630 Huidig adres Worsinkweg 6. Historie boerderij Boerderijnummer 3.3.110 Erfnaam Vorsgezang-Schut Oudste vermelding ca 1630 Huidig adres Worsinkweg 6 Historie boerderij De boerderij Vosgezang (in de volksmond ook Voszaank genoemd) is waarschijnlijk gesticht

Nadere informatie

Stamboom van Freerk Wilken Jonkman Pagina 1

Stamboom van Freerk Wilken Jonkman Pagina 1 Stamboom van Freerk Wilken Jonkman Pagina 1 I a - II a - Freerk Wilken Jonkman *..-..-1799 Wedde ~ 12-05-1799 Wedde 15-09-1832 Groningen Groningen Gruttersknecht, arbeider, zolderknecht Zoon van: Freerk

Nadere informatie

Giethoorn (Zuidzijde), index doopsgez. geboorten

Giethoorn (Zuidzijde), index doopsgez. geboorten Giethoorn (Zuidzijde), index doopsgez. geboorten 1750-1811 - gemaakt door Herman de Bruin (nadien controle en aanvullingen door Egbert Lantinga) - Oorspronkelijke bron Archiefinstelling: Historisch Centrum

Nadere informatie

Vorige Afdrukken

Vorige Afdrukken 1873-1882 Vorige Afdrukken Klapper op de geboorteakten van Epe 1873-1882 door Wim Wagenaar en Gerrit Kouwenhoven Gesorteerd op: naam van kind, naam van moeder, geboortedatum. Hierdoor zijn dus de gezinnen

Nadere informatie

.1.1.2.1.3.4.2.5.4.3.5.1 Johannes van Zutphen en Maria Goorts. Geb.14-04-1948 1948 te Erp, beroep bedrijfskundige.

.1.1.2.1.3.4.2.5.4.3.5.1 Johannes van Zutphen en Maria Goorts. Geb.14-04-1948 1948 te Erp, beroep bedrijfskundige. FAMILIE van ZUTPHEN Goorts Erp Kinderen 12 van M.1.1.1.2.1.3.4.2.5..1.1.2.1.3.4.2.5.4.3.5.1 Johannes van Zutphen en Maria Goorts. N.1.1.1.2.1.3.4.2.5.4.3.5.1.1 Gijsbertus, Petrus, Johannes, Joseph van

Nadere informatie

De geboden gegevens zijn: Voornaam kind ; doopdatum toenaam, eigen naam vader; toenaam, eigen naam moeder

De geboden gegevens zijn: Voornaam kind ; doopdatum toenaam, eigen naam vader; toenaam, eigen naam moeder Dopen Hervormd Vaassen 1711-1740 Vorige Afdrukken Klapper op de hervormde dopen van Vaassen van 1711 1740. Gesorteerd alfabetisch op voornaam van het kind en vervolgens op doopdatum. Door Jan Dolleman.

Nadere informatie

Het geboorteboek van de schout van het eiland Schokland,

Het geboorteboek van de schout van het eiland Schokland, Het geboorteboek van de schout van het eiland Schokland, 1811 Het origineel is aanwezig in het gemeente-archief te Kampen (DTB 416) transcriptie: Bruno Klappe, Eindhoven versie: mei 2012 Email: bruno.klappe@schokkervereniging.nl

Nadere informatie

Het kasteel begin 19e eeuw. Naar een gouache van J.A. Knip. RHCe, fotocollectie nr. 108658.

Het kasteel begin 19e eeuw. Naar een gouache van J.A. Knip. RHCe, fotocollectie nr. 108658. 2. Huidige kasteel Anders dan in het verleden vaak gedacht is, heeft het kasteel van Helmond een eeuwenlange bouwgeschiedenis gekend. Begonnen in het tweede kwart van de veertiende eeuw (ca. 1325) werd

Nadere informatie

Trouwen Dalfsen CIV niet alle gegevens kunnen getoond worden.

Trouwen Dalfsen CIV niet alle gegevens kunnen getoond worden. 74 26 1796-10-28 1796-11-20 Arent Noortman wedn. vbartha Jansen j.d. 74 19 1796-03-22 1796-04-28 RK Johannes Franciscus Laarman wedn. vantonia Jansen wed. van wijlen Hendrik Wildeboer 74 116 1806-09-29

Nadere informatie

De geboden gegevens zijn: Voornaam kind ; geboortedatum / doopdatum Toenaam, voornaam vader; toenaam, voornaam moeder

De geboden gegevens zijn: Voornaam kind ; geboortedatum / doopdatum Toenaam, voornaam vader; toenaam, voornaam moeder Dopen Hervormd Vaassen 1772-1811 Vorige Afdrukken Klapper op de hervormde dopen van Vaassen van 1772 1811. Gesorteerd alfabetisch op voornaam van het kind en vervolgens op doopdatum. Door Jan Dolleman.

Nadere informatie

Stamboom dossier. Petronella (Pieta) Theodora Schoenmakers ( ) Gehuwd Johan Bloemen ( )

Stamboom dossier. Petronella (Pieta) Theodora Schoenmakers ( ) Gehuwd Johan Bloemen ( ) Stamboom dossier Petronella (Pieta) Theodora (1906-1996) Gehuwd Johan Bloemen (1907-1986) Update 1.3 150518 door Ir. René A.M. Martens RI Msc Geboren Boxmeer - 29 mei 1906 Vader: Theodorus (1862-1945)

Nadere informatie

Dienstdoende schutterij Hoogeveen

Dienstdoende schutterij Hoogeveen Dienstdoende schutterij Hoogeveen 1815-1839 Bron Gemeentearchief Hoogeveen, toegang NL-HgvGH-000068-000026, inv. nr. 1071(aantekening: bijgehouden tot 1839 ) https://drentsarchiefnet.nl/archives/file/692415681cd832979473baf7695dde81

Nadere informatie

KINNEKENS KAMP. Gegevens per perceel. Laatste verandering: 15-1-2013. Rekonstruktie van Veghel Martien van Asseldonk

KINNEKENS KAMP. Gegevens per perceel. Laatste verandering: 15-1-2013. Rekonstruktie van Veghel Martien van Asseldonk KINNEKENS KAMP Gegevens per perceel Laatste verandering: 15-1-2013 Rekonstruktie van Veghel Martien van Asseldonk Perceel nr. 1 Nieuw erf van 23-4-1793, groot 5 lopens - oost: de scheidingsloot tussen

Nadere informatie

Buijrschap Brinkheurne Rotmeester Jan Dulmers 1. Deefken Dulmers - 52 jaar Jan - 40 jaar vrouw Willemine - 34 jaar. soon Gerrit Jan - 13 jaar

Buijrschap Brinkheurne Rotmeester Jan Dulmers 1. Deefken Dulmers - 52 jaar Jan - 40 jaar vrouw Willemine - 34 jaar. soon Gerrit Jan - 13 jaar Lijst der huijsen en huijsgesinnen door wien de selve bewoont en sig daar in bevinden van het kerspel Wenterswijk bij rotten en gilden verdeijlt, als mede wie paarden houden. Bij een versamelt op den 18

Nadere informatie

Kanaal van Deurne Afwateringskanaal 1861

Kanaal van Deurne Afwateringskanaal 1861 1859 Geboren, gestorven, getrouwd en scheepvaart in Meijel Vanaf 1854 kende peeldorp Meijel volop scheepvaart. Daarvoor was in 1853 immers de Noordervaart uitgediept en de Helenavaart gegraven. In 1861

Nadere informatie

Jan Hendrick Vos (1656-ca1696)

Jan Hendrick Vos (1656-ca1696) Jan Hendrick Vos (1656-ca1696) Jan Hendrick is geboren op 20 juli 1656 in Lengerich(Dld). Hij wordt gedoopt als Johan Heinrich, bij zijn huwelijk ondertekent hij zelf met Jan Hendrick. Hij heeft nog vier

Nadere informatie

Dalfsen, transcriptie civ. (onder-)trouwen

Dalfsen, transcriptie civ. (onder-)trouwen Dalfsen, transcriptie civ. (onder-)trouwen 1809-1811 - gemaakt door Jan Hekhuis - Oorspronkelijke bron Archiefinstelling: Historisch Centrum Overijssel, Zwolle Archief: DTB Overijssel (Dalfsen) Inventarisnummer

Nadere informatie

Fem. REINDERS. Collectie G.P. Mulder

Fem. REINDERS. Collectie G.P. Mulder Fem. REINDERS Collectie G.P. Mulder GEMEENTE OOSTSTELLING WERF -\ JAN JANS REIDERS. geboren te Haulerwijk in maart 1755(vermeld in overlijdensakte) overleden 3 juni 1821 te Haule beroep schipper, gehuwd

Nadere informatie

Gerechtsbestuur Darthuizen (56)

Gerechtsbestuur Darthuizen (56) NT00056_014 Nadere Toegang op inv. nr 14 uit het archief van het Gerechtsbestuur Darthuizen 1666-1811 (56) H.J. Postema 2011 Inleiding Het betreft een transcriptie van dit inventarisnummer. Namen zijn

Nadere informatie