Schadevoorbeelden beroepsaansprakelijkheid

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Schadevoorbeelden beroepsaansprakelijkheid"

Transcriptie

1 Schadevoorbeelden beroepsaansprakelijkheid

2 De advocaat Heeft u er wel eens over nagedacht wat de gevolgen kunnen zijn van het laten verjaren van een vordering? Of het niet tijdig instellen van een rechtsmiddel? Stelt u zich eens voor dat u een cliënt onjuist voorlicht over de consequenties van een concurrentiebeding en uw cliënt daardoor schade lijdt. Of dat u een internationaal contract opstelt en juist de forumkeuze en/of rechtskeuze vergeet. Heeft u wel eens verzuimd om een cliënt te wijzen op het verbeuren van een dwangsom? En nog belangrijker: wat zijn de consequenties als u Naast bovengenoemde voorbeelden zijn er beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten, zoals: Advocaten zijn verplicht zich te verzekeren tegen beroepsaansprakelijkheid. Daarnaast ontwikkelen de wet en vooral de jurisprudentie zich en veranderen de verplichtingen en verantwoordelijkheden van advocaten en het Cliënten proberen steeds vaker schade of een teleurgestelde verwachting te verhalen en worden zich bewuster van hun mogelijkheden om te claimen bij de advocaat. Ook worden er steeds hogere bedragen gevorderd. Al valt u niets te verwijten, u kunt toch worden aangesproken. De kosten van verweer en de eventuele bijstand. Verder begeleiden wij de advocaat bij een gerechtelijke procedure. Wij nemen uw zorg over. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering van Markel biedt een uitgebreide en op maat gemaakte dekking voor de risico s die advocaten lopen om aangesproken te worden in verband met beroepsfouten.

3 De makelaar oz Stelt u zich eens voor dat u uw klant onjuist voorlicht over de bestemming van een woning en uw klant daardoor schade lijdt. Wat als u vergeet om ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst op te nemen? En bent u wellicht ooit vergeten te vermelden dat er op de te verkopen grond een erfdienstbaarheid is gevestigd? Heeft u er wel eens over nagedacht wat de gevolgen kunnen zijn van een foutieve taxatie wanneer een woning door de bank wordt geëxecuteerd? beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten: Brancheverenigingen Makelaars die zijn verbonden aan een branchevereniging zijn vaak verplicht zich te verzekeren tegen beroepsaansprakelijkheid. verantwoordelijkheden van makelaars en het teleurgestelde verwachting te verhalen en worden zich steeds bewuster van de mogelijkheden om te claimen bij de makelaar. Ook worden er steeds hogere bedragen gevorderd. bijstand. Verder begeleiden wij de makelaar bij een gerechtelijke procedure of bij een vorm van alternatieve geschillenbeslechting. Wij nemen uw zorg over. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering van Markel biedt een uitgebreide en op maat gemaakte dekking voor de risico s die makelaars lopen om aangesproken te worden in verband met beroepsfouten.

4 De belastingadviseur Stelt u zich eens voor dat u een klant onvolledig voorlicht over de fiscale consequenties bij het opzetten van een BV en uw klant daardoor schade lijdt. Wat als door een foutief belastingadvies een klant niet meer in aanmerking komt voor een belangrijke subsidie. En wat als uw klant door uw onvolledigheid een boete van de belastingdienst krijgt opgelegd? Heeft u er wel eens bij stilgestaan wat de gevolgen kunnen zijn van het niet indienen van een uitstelverzoek voor de aangifte inkomstenbelasting bij de belastingdienst? Brancheverenigingen Belastingadviseurs die zijn verbonden aan een branchevereniging zijn vaak verplicht zich te verzekeren tegen beroepsaansprakelijkheid. verantwoordelijkheden van belastingadviseurs en het teleurgestelde verwachting te verhalen en worden zich bewuster van de mogelijkheden om te claimen bij de belastingadviseur. Ook worden er steeds hogere bedragen gevorderd. worden door derden. De kosten van verweer en de eventuele expertisekosten kunnen daarbij hoog oplopen. bijstand. Verder begeleiden wij de belastingadviseur bij een gerechtelijke procedure. Wij nemen uw zorg over. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering van Markel biedt een uitgebreide en op maat gemaakte dekking voor de risico s die belastingadviseurs lopen om aangesproken te worden in verband met beroepsfouten.

5 De actuaris Wat als uw klant door een fout in de vaststelling van winstderving bij bedrijfsstilstand grote schade lijdt. Wat als u aansprakelijk wordt gehouden voor een verkeerde certificering? Heeft u er wel eens over nagedacht wat de gevolgen kunnen zijn van een verkeerde berekening van het verlies aan inkomen van een klant na een ernstig ongeluk? Brancheverenigingen en opdrachtgevers Steeds vaker stellen brancheverenigingen en opdrachtgevers de verplichting tot het hebben van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering verantwoordelijkheden van belastingadviseurs en het teleurgestelde verwachting te verhalen en worden zich bewuster van hun mogelijkheden om te claimen bij de actuaris. Ook worden er steeds hogere bedragen geclaimd. bijstand. Verder begeleiden wij de actuaris bij een gerechtelijke procedure. Wij nemen uw zorg over. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering van Markel biedt een uitgebreide en op maat gemaakte dekking voor de risico s die actuarissen lopen om aangesproken te worden in verband met beroepsfouten.

6 Het administratiekantoor Wat als een klant door uw onvolledigheid in een aangifte een boete van de belastingdienst krijgt opgelegd? Stelt u zich eens voor dat u een klant onjuist over belangrijke jaarstukken adviseert en uw klant daardoor schade lijdt. Heeft u er wel eens over nagedacht wat de gevolgen kunnen zijn van het doen van een verkeerde ziekmelding? Brancheverenigingen en opdrachtgevers Steeds vaker stellen brancheverenigingen (bijvoorbeeld NOAB) en opdrachtgevers de verplichting tot het hebben van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. verantwoordelijkheden van de administrateur en het teleurgestelde verwachting te verhalen en worden zich bewuster van hun mogelijkheden om te claimen bij de administrateur. Ook worden er steeds hogere bedragen geclaimd. bijstand. Daarnaast begeleiden wij de administrateur gedurende een gerechtelijke procedure. Wij nemen uw zorg over. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering van Markel biedt een uitgebreide en op maat gemaakte dekking voor de risico s die administratiekantoren lopen om aangesproken te worden in verband met beroepsfouten.

7 De accountant Stelt u eens voor dat u een klant onjuist voorlicht over subsidies en uw klant daardoor schade lijdt. Of dat u een jaarrekening (al dan niet op grond van door uw klant onjuist aangeleverde informatie) foutief opstelt. Wat als achteraf blijkt dat u een goedkeurende accountantsverklaring heeft afgegeven bij een misleidende jaarrekening? Heeft u er wel eens over nagedacht wat de gevolgen kunnen zijn van een foutief advies omtrent de toepassing van een CAO- of een salarisregeling? Brancheverenigingen en opdrachtgevers Accountants zijn verbonden aan de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) en hebben de plicht zich te verzekeren tegen beroepsaansprakelijkheid. verantwoordelijkheden van de accountant en het teleurgestelde verwachting te verhalen en worden zich bewuster van hun mogelijkheden om te claimen bij hun accountant. Ook worden er steeds hogere bedragen gevorderd. bijstand. Verder begeleiden wij de accountant bij een gerechtelijke procedure. Wij nemen uw zorg over. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering van Markel biedt een uitgebreide en op maat gemaakte dekking voor de risico s die accountants lopen om aangesproken te worden in verband met beroepsfouten.

8 Technische beroepen Stelt u eens voor dat u een fout in een bouwtekening maakt, waardoor het bouwwerk niet voldoet aan wettelijke eisen en uw klant schade lijdt. Heeft u wel eens een fout in een berekening gemaakt waardoor de bouw van een appartementencomplex stil komt te liggen? Of als een tui-brug begint te slingeren door een fout in uw ontwerp? Wat als u een ontwerp maakt voor de uitbreiding van een bedrijfspand en dat bij ingebruikname van het pand blijkt dat het ontwerp niet voldoet aan de richtlijnen van controlerende instanties. Brancheverenigingen Veelal zijn technische beroepsbeoefenaars verbonden aan een branchevereniging, zoals de BNA of de ONRI, en hebben zij de plicht zich te verzekeren tegen beroepsaansprakelijkheid. verantwoordelijkheden van ondernemingen en het teleurgestelde verwachting te verhalen en worden zich bewuster van hun mogelijkheden om te claimen bij hun opdrachtnemer. Ook worden er steeds hogere bedragen gevorderd. bijstand. Verder begeleiden wij de onderneming bij een gerechtelijke procedure. Wij nemen uw zorg over. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering van Markel biedt een uitgebreide en op maat gemaakte dekking voor de risico s die technische beroepsbeoefenaars lopen om aangesproken te worden in verband met beroepsfouten.

9 Consultants/adviseurs Stelt u eens voor dat u als interim-manager een onjuist advies geeft over de implementatie van strategische beleid waardoor uw opdrachtgever schade lijdt. Wat als u betrokken bent bij een reorganisatietraject van een onderneming en u door het onjuist interpreteren van een rapport, een verkeerd advies geeft aan die onderneming? En wat als u bij een overname-advies verzuimt om een due diligence onderzoek aan te raden? Heeft u er wel eens over nagedacht dat uw klant door uw onvolledige advisering aan de afdeling loonadministratie een boete van de belastingdienst kan krijgen? Brancheverenigingen Steeds vaker zijn adviseurs verbonden aan een branchevereniging en hebben zij de plicht zich te verzekeren tegen beroepsaansprakelijkheid. verantwoordelijkheden van adviseurs en het teleurgestelde verwachting te verhalen en worden zich bewuster van hun mogelijkheden om te claimen bij de adviseur. Ook worden er steeds hogere bedragen gevorderd. bijstand. Verder begeleiden wij de adviseur bij een gerechtelijke procedure of bij een vorm van alternatieve geschillenbeslechting. Wij nemen uw zorg over. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering van Markel biedt een uitgebreide en op maat gemaakte dekking voor de risico s die adviseurs lopen om aangesproken te worden in verband met beroepsfouten.

10 Juridisch adviseur & Mediator Wat als u een verkeerd advies geeft aan een ontslagen werknemer waardoor deze klant schade lijdt? Heeft u er wel eens over nagedacht wat de gevolgen kunnen zijn van het laten verjaren van een vordering? Of stel dat u een internationaal contract opstelt en de forumkeuze vergeet. Wat als u juist het belangrijkste artikel vergeet in een vaststellingsovereenkomst. beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten, zoals: Brancheverenigingen Steeds vaker zijn adviseurs verbonden aan een branchevereniging en hebben zij de plicht zich te verzekeren tegen beroepsaansprakelijkheid. verantwoordelijkheden van adviseurs en mediators en het teleurgestelde verwachting te verhalen en worden zich bewuster van hun mogelijkheden om te claimen bij hun adviseur en/of mediator. Ook worden er steeds hogere bedragen gevorderd. bijstand. Daarnaast begeleiden wij de adviseur en/of mediator bij een gerechtelijke procedure. Wij nemen uw zorg over De beroepsaansprakelijkheidsverzekering van Markel biedt een uitgebreide en op maat gemaakte dekking voor de risico s die adviseurs en/of mediators lopen om aangesproken te worden in verband met beroepsfouten.

11 Assurantietussenpersoon Wat als u door uw klant wordt aangesproken voor onderverzekering op een brandverzekering? Wat als u nalaat uw klant erop te wijzen dat een nieuwe auto onder een bestaande verzekering niet op basis van nieuwwaarde is verzekerd, terwijl de voorgaande auto dat wel was? En wat als er door uw onoplettendheid premies niet worden betaald en uw klant daardoor dekking verliest? Bent u wel eens vergeten om gewijzigde omstandigheden van uw klant, zoals een echtscheiding, door te geven aan een verzekeraar? Wat als u nalaat om op verzoek van uw klant de verzekerde bedragen te verhogen en de klant hierdoor schade lijdt. En wat als u bij het oversluiten van een verzekering naast de voordelen de nadelen van de nieuwe verzekering niet mededeelt aan uw klant Of nog belangrijker: wat gebeurt er eigenlijk als u Assurantietussenpersonen zijn verplicht zich te verzekeren tegen beroepsaansprakelijkheid. Daarnaast ontwikkelt de jurisprudentie zich en veranderen de verplichtingen en verantwoordelijkheden van assurantietussenpersonen en het teleurgestelde verwachting te verhalen en worden zich bewuster van hun mogelijkheden om te claimen bij de tussenpersoon. Ook worden er steeds hogere bedragen gevorderd. Ontzorgen bijstand. Verder begeleiden wij de adviseur bij een gerechtelijke procedure. Wij nemen uw zorg over. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering van Markel biedt een uitgebreide en op maat gemaakte dekking voor de risico s die tussenpersonen lopen om aangesproken te worden in verband met beroepsfouten.

12 Markel. Anders. Bewust. Compleet. Wereldwijd.

Hoe verzeker je mensenwerk? De Beroepsaansprakelijkheidsverzekering. van Nassau. Als het ingewikkeld wordt, zijn wij op ons best.

Hoe verzeker je mensenwerk? De Beroepsaansprakelijkheidsverzekering. van Nassau. Als het ingewikkeld wordt, zijn wij op ons best. Hoe verzeker je mensenwerk? De Beroepsaansprakelijkheidsverzekering van Nassau Als het ingewikkeld wordt, zijn wij op ons best. De Beroepsaansprakelijkheidsverzekering houdt ook rekening met fouten waar

Nadere informatie

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering Beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor ZZP ers Adviserende beroepen Schade & Inkomen www.nn.nl Adviserende beroepen De Beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor ZZP ers is een speciaal op ZZP ers in

Nadere informatie

Verzekeringen voor leden van het Register Belastingadviseurs

Verzekeringen voor leden van het Register Belastingadviseurs Verzekeringen voor leden van het Register Belastingadviseurs Als RB-lid profiteert u van vele voordelen bij Kröller U wilt graag het beste resultaat voor uw klanten, nu en in de toekomst. Maar terwijl

Nadere informatie

Informatie Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Informatie Beroepsaansprakelijkheidsverzekering Informatie Beroepsaansprakelijkheidsverzekering Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1 Inleiding - doel 2 Wat is beroepsaansprakelijkheid 2 Wanneer een beroepsaansprakelijkheidsverzekering 3 Combineren bedrijfsaansprakelijkheid

Nadere informatie

ArmA Assurantiën. Prinses Beatrixlaan 3, 4001 AG TIEL T 0344 683 103 sieto@arma-assurantien.nl

ArmA Assurantiën. Prinses Beatrixlaan 3, 4001 AG TIEL T 0344 683 103 sieto@arma-assurantien.nl ArmA Assurantiën Prinses Beatrixlaan 3, 4001 AG TIEL T 0344 683 103 sieto@arma-assurantien.nl Onderwerpen - Introductie - Schadeverzekeringen algemeen - Beroeps-/bedrijven aansprakelijkheid - Inkomen;

Nadere informatie

Verzekeringen voor leden van het Register Belastingadviseurs. Als RB-lid profiteert u van vele voordelen bij Aon

Verzekeringen voor leden van het Register Belastingadviseurs. Als RB-lid profiteert u van vele voordelen bij Aon Verzekeringen voor leden van het Register Belastingadviseurs Als RB-lid profiteert u van vele voordelen bij Aon Waarborg de continuïteit van uw onderneming U wilt graag het beste resultaat voor uw klanten,

Nadere informatie

Geachte relatie, Met vriendelijke groeten, VerzekerJeGoedkoper.nl. GIDI-wijzer VerzekerJeGoedkoper.nl d.d. 15 september 2005 1

Geachte relatie, Met vriendelijke groeten, VerzekerJeGoedkoper.nl. GIDI-wijzer VerzekerJeGoedkoper.nl d.d. 15 september 2005 1 Geachte relatie, Als VerzekerJeGoedkoper.nl hebben wij ons ten doel gesteld dat consumenten diverse verzekeringen kunnen afsluiten tegen lagere tarieven. Wij kunnen deze scherpere tarieven aanbieden doordat

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER. 2. Is uw onderneming aangesloten bij een (overkoepelende) branche organisatie? Ja Nee Zo ja, welke? :...

AANVRAAGFORMULIER. 2. Is uw onderneming aangesloten bij een (overkoepelende) branche organisatie? Ja Nee Zo ja, welke? :... AANVRAAGFORMULIER Voor welke verzekering wenst u een offerte te ontvangen? Beroepsaansprakelijkheid Bedrijfsaansprakelijkheid Unieke all risks brand-, inbraak- en computerverzekering S.v.p. meezenden:

Nadere informatie

Nederlandse Vereniging voor Farmaceutische Geneeskunde (NVFG) ZZP Café 15 januari 2019

Nederlandse Vereniging voor Farmaceutische Geneeskunde (NVFG) ZZP Café 15 januari 2019 Nederlandse Vereniging voor Farmaceutische Geneeskunde (NVFG) ZZP Café 15 januari 2019 Inleiding Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Nadere informatie

Pro Accountants. 2. Is uw onderneming aangesloten bij een (overkoepelende) branche organisatie? Ja Nee Zo ja, welke? :...

Pro Accountants. 2. Is uw onderneming aangesloten bij een (overkoepelende) branche organisatie? Ja Nee Zo ja, welke? :... Aanvraagformulier Voor welke verzekering wenst u een offerte te ontvangen? Beroepsaansprakelijkheid Bedrijfsaansprakelijkheid S.v.p. meezenden: Kopie van uw standaard contract(en), incl. algemene voorwaarden

Nadere informatie

Indien u ons inschakelt om uw belangen op het gebied van verzekeringen te behartigen, kunt u van ons de volgende dienstverlening verwachten:

Indien u ons inschakelt om uw belangen op het gebied van verzekeringen te behartigen, kunt u van ons de volgende dienstverlening verwachten: ADVIESWIJZER (1-4-2017) --INLEIDING Graag willen wij u inzage geven in de werkwijze van ons kantoor en wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van verzekeringen, hypotheken en andere financiële diensten.

Nadere informatie

Beroeps, bedrijfsaansprakelijkheids- en ongevallenverzekering Register Belastingadviseurs

Beroeps, bedrijfsaansprakelijkheids- en ongevallenverzekering Register Belastingadviseurs Beroeps, bedrijfsaansprakelijkheids- en ongevallenverzekering Register Belastingadviseurs Kenmerken Algemeen Eén polis die zowel dekking biedt voor zuivere vermogensschade als voor zaak- en personenschade.

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE JOOST HEIJMANS ADMINISTRATIEKANTOOR

INFORMATIEBROCHURE JOOST HEIJMANS ADMINISTRATIEKANTOOR Deze brochure is bedoeld om u nader te informeren over mijn kantoor. De brochure bestaat uit de volgende 3 hoofdstukken: 1. Dienstverlening 2. Omschrijving van de werkzaamheden: Hier geef ik aan welke

Nadere informatie

1.6 Heeft de onderneming buitenlandse vestigingen. Zo ja, graag nadere informatie met betrekking tot de vestigingsplaats en de activiteiten ja nee

1.6 Heeft de onderneming buitenlandse vestigingen. Zo ja, graag nadere informatie met betrekking tot de vestigingsplaats en de activiteiten ja nee Aanvraagformulier (Beroeps) Aansprakelijkheidsverzekering Algemeen 1. Algemene Gegevens 1.1 Naam van de onderneming 1.2 Adres 1.3 Website 1.4 Rechtsvorm 1.5 Datum van oprichting 1.6 Heeft de onderneming

Nadere informatie

Hoe verzeker je besluitvaardigheid? De Bestuurders- en Toezichthoudersaansprakelijkheidsverzekering. van Nassau

Hoe verzeker je besluitvaardigheid? De Bestuurders- en Toezichthoudersaansprakelijkheidsverzekering. van Nassau Hoe verzeker je besluitvaardigheid? De Bestuurders- en Toezichthoudersaansprakelijkheidsverzekering van Nassau Als het ingewikkeld wordt, zijn wij op ons best. De BTA-verzekering houdt rekening met de

Nadere informatie

Aanvraag Beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor ZZP ers Alléén voor zelfstandigen zonder personeel

Aanvraag Beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor ZZP ers Alléén voor zelfstandigen zonder personeel Aanvraag Beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor ZZP ers Alléén voor zelfstandigen zonder personeel Krijn Taconiskade 414 1087 HW Amsterdam Tel.: 020 3080450 Fax: 020 3080459 E-mail: info@nieuwe-dag.nl

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN. Algemene voorwaarden van Stellema verzekeringen

ALGEMENE VOORWAARDEN. Algemene voorwaarden van Stellema verzekeringen 1. Algemeen 1.1 Waar in deze voorwaarden wordt gesproken over Financiële Dienstverlener, wordt Stellema Verzekeringen, G. Bleekerstraat 1a, 9291 BS te Kollum bedoeld. 1.2 Deze algemene voorwaarden zijn

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. versie 130215 - Algemene Voorwaarden van Eveas Verzekeringen 1

Algemene voorwaarden. versie 130215 - Algemene Voorwaarden van Eveas Verzekeringen 1 1. Algemeen 1.1 Waar in deze voorwaarden wordt gesproken over Financiële Dienstverlener, wordt Eveas Verzekeringen, geregistreerd in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer 17078376,Stationsstraat

Nadere informatie

Allianz Nederland Schadeverzekering. Bestuurdersaansprakelijkheid

Allianz Nederland Schadeverzekering. Bestuurdersaansprakelijkheid Allianz Nederland Schadeverzekering Bestuurdersaansprakelijkheid Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering, kunt u nog zonder? Als bestuurder, commissaris of toezichthouder neemt u dagelijks beslissingen.

Nadere informatie

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering Beroepsaansprakelijkheidsverzekering Voorwaarden LBA15 Startpagina Klik op het hoofdstuk om er naar toe te gaan Dit document is een aanvulling op de Algemene Voorwaarden. U leest wat er wel en niet verzekerd

Nadere informatie

Actualiteiten beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Pieter Leerink 6 november 2015 ACIS-symposium

Actualiteiten beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Pieter Leerink 6 november 2015 ACIS-symposium Actualiteiten beroepsaansprakelijkheidsverzekering Pieter Leerink 6 november 2015 ACIS-symposium Persoonlijke aansprakelijkheid advocaat ECLI:NL:HR:2015:2745 Client vraagt advies (risico s afdekken) over

Nadere informatie

Adema verzekeringspakket voor de ZZP-er

Adema verzekeringspakket voor de ZZP-er Verzekeringen bankieren belastingzaken hypotheken Adema verzekeringspakket voor de ZZP-er Het Adema verzekeringspakket voor de ZZP-er Gefeliciteerd met uw start als ZZP-er! Als zelfstandige heeft u alle

Nadere informatie

DIENSTENWIJZER WET FINANCIËLE DIENSTVERLENING

DIENSTENWIJZER WET FINANCIËLE DIENSTVERLENING DIENSTENWIJZER WET FINANCIËLE DIENSTVERLENING Wat houd de dienstenwijzer in Dit dienstverleningsdocument is een puur informatief document op het gebeid van financiële dienstverlening en verplicht u niet

Nadere informatie

Richtlijn voor advocaten over de bepalingen in het Burgerlijk Wetboek als gevolg van de implementatie van de dienstenrichtlijn

Richtlijn voor advocaten over de bepalingen in het Burgerlijk Wetboek als gevolg van de implementatie van de dienstenrichtlijn Richtlijn voor advocaten over de bepalingen in het Burgerlijk Wetboek als gevolg van de implementatie van de dienstenrichtlijn Inleiding Richtlijn 2006/123/EG, ook bekend als de dienstenrichtlijn, is in

Nadere informatie

Welkom bij Karssen Financieel Partner voor TANDARTSEN

Welkom bij Karssen Financieel Partner voor TANDARTSEN Welkom bij Karssen Financieel Partner voor TANDARTSEN Welkom bij Karssen Financieel, een modern en allround financieel adviesbureau voor advies én oplossingen. We staan medische professionals, ZZP ers,

Nadere informatie

ArtsenPraktijkPakket!

ArtsenPraktijkPakket! ArtsenPraktijkPakket! Financieel specialist voor artsen Maatwerk voor medici Maatwerk voor medici De volgende verzekeringen kunt u opnemen in het ArtsenPraktijkPakket: Uw pand en inventaris Inventaris

Nadere informatie

Productvoorwaarden Aanvullend Pensioen Sparen

Productvoorwaarden Aanvullend Pensioen Sparen Particulier Pensioen Productvoorwaarden Aanvullend Pensioen Sparen Dit zijn de Voorwaarden Aanvullend Pensioen Sparen. In dit document leest u welke afspraken er gelden voor deze spaarrekening. Bijvoorbeeld

Nadere informatie

DIENSTENWIJZER. Goudzwaard Assurantiën en Financiële Diensten C.V. Adviseur op Maat

DIENSTENWIJZER. Goudzwaard Assurantiën en Financiële Diensten C.V. Adviseur op Maat DIENSTENWIJZER Goudzwaard Assurantiën en Financiële Diensten C.V. Adviseur op Maat Dienstenwijzer 2010.1. Goudzwaard Assurantiën en Financiële Diensten C.V. Pagina 1 van 5 Dienstenwijzer van: Goudzwaard

Nadere informatie

Willem Pel. Met dank aan: mevrouw Dr G.H.M.M. ten Horn, Sylvia Janssen en Dick van Velzen

Willem Pel. Met dank aan: mevrouw Dr G.H.M.M. ten Horn, Sylvia Janssen en Dick van Velzen Willem Pel Met dank aan: mevrouw Dr G.H.M.M. ten Horn, Sylvia Janssen en Dick van Velzen Zorgplicht voorafgaand aan advies Zorgplicht achteraf na bemiddeling (nazorg) Juridisch kader BW Wft AFM Rechtspraak

Nadere informatie

Voorwaarden Beroepsaansprakelijkheidsverzekering Mei

Voorwaarden Beroepsaansprakelijkheidsverzekering Mei Voorwaarden Beroepsaansprakelijkheidsverzekering LBA15 Klik op het hoofdstuk om er direct naar toe te gaan! Inhoud startpagina Dit document is een aanvulling op de Algemene Voorwaarden. U leest wat er

Nadere informatie

DIENSTENWIJZER. A. Inleiding. C. Onze diensten

DIENSTENWIJZER. A. Inleiding. C. Onze diensten DIENSTENWIJZER Assurantie- en Financieringskantoor Feenstra V.O.F. & Adviesbureau Feenstra Reggestraat 28 1078 DA Amsterdam tel.nr. 020-6797953 & faxnr. 020-6627162. e-mail: feenstra-verzekeringen.nl.

Nadere informatie

Dienstenwijzer Dijkshoornseweg 211, 2614 KC Delft, Tel. 015-215.81.81 Fax. 015-215.91.81 www.friskes.nl info@friskes.nl

Dienstenwijzer Dijkshoornseweg 211, 2614 KC Delft, Tel. 015-215.81.81 Fax. 015-215.91.81 www.friskes.nl info@friskes.nl Dienstenwijzer Dijkshoornseweg 211, 2614 KC Delft, Tel. 015-215.81.81 Fax. 015-215.91.81 www.friskes.nl info@friskes.nl Inleiding Geachte relatie, De overheid hecht aan een goede voorlichting op het gebied

Nadere informatie

Online Aansprakelijkheidsverzekering bestuurders en toezichthouders

Online Aansprakelijkheidsverzekering bestuurders en toezichthouders Aanvraagformulier Online Aansprakelijkheidsverzekering bestuurders en toezichthouders Dit aanvraagformulier dient als basis van de verzekering en is derhalve een geïntegreerd bestanddeel van de verzekeringsovereenkomst.

Nadere informatie

Hoe verzeker je zowel ontwerp als uitvoering?

Hoe verzeker je zowel ontwerp als uitvoering? Hoe verzeker je zowel ontwerp als uitvoering? De Design & Constructverzekering van Nassau Als het ingewikkeld wordt, zijn wij op ons best. Machinebouw- en installatiebedrijven krijgen steeds vaker vragen

Nadere informatie

Voorbeelden minimumpremies. Verzekerd Verweer. Aanvullende rechtsbijstand voor ongedekte aanspraken op de beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Voorbeelden minimumpremies. Verzekerd Verweer. Aanvullende rechtsbijstand voor ongedekte aanspraken op de beroepsaansprakelijkheidsverzekering Verzekerd Verweer Aanvullende rechtsbijstand voor ongedekte aanspraken op de sverzekering HDI-Gerling heeft speciaal met verzekeraar DAS een rechtsbijstandsverzekering ontwikkeld in aanvulling op de Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Nadere informatie

Hoe verzeker je besluitvaardigheid? De Bestuurders- en Commissarissenaansprakelijkheidsverzekering. van Nassau

Hoe verzeker je besluitvaardigheid? De Bestuurders- en Commissarissenaansprakelijkheidsverzekering. van Nassau Hoe verzeker je besluitvaardigheid? De Bestuurders- en Commissarissenaansprakelijkheidsverzekering van Nassau Als het ingewikkeld wordt, zijn wij op ons best. De BCA-verzekering houdt rekening met de complexe

Nadere informatie

De Nieuwe Regeling 2011. Raampolis beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Voor architecten-, advies- en ingenieursbureaus.

De Nieuwe Regeling 2011. Raampolis beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Voor architecten-, advies- en ingenieursbureaus. De Nieuwe Regeling 2011 Raampolis beroepsaansprakelijkheidsverzekering Voor architecten-, advies- en ingenieursbureaus BNA NL ingenieurs De Nieuwe Regeling 2011 Raampolis beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Nadere informatie

Welkom bij de lezing Zorgplicht. Gooische Sociëteit Financiële Dienstverlening (GSFD) Verzorgd door Anita Hol-Bubeck

Welkom bij de lezing Zorgplicht. Gooische Sociëteit Financiële Dienstverlening (GSFD) Verzorgd door Anita Hol-Bubeck Welkom bij de lezing Zorgplicht Gooische Sociëteit Financiële Dienstverlening (GSFD) Verzorgd door Anita Hol-Bubeck Please: 1. Introductie Don t shoot the messenger Programma 1. Introductie 2. Wettelijke

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden versie 1.0

Algemene Voorwaarden versie 1.0 Algemene Voorwaarden versie 1.0 Inhoud Algemene voorwaarden van HelloHypotheek.nl... 2 Artikel 1 Algemeen... 2 Artikel 2 Toepasselijkheid... 2 Artikel 3 Gegevens en informatie... 2 Artikel 4 Uitvoering

Nadere informatie

Dienstenwijzer Homegarant

Dienstenwijzer Homegarant Dienstenwijzer Homegarant versie 1.2 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Wie is HomeGarant? 3. Onze bereikbaarheid 4. Onze diensten 5. Wat verwachten van wij u? 6. Onze relatie met geldverstrekkers en verzekeraars

Nadere informatie

verzekerd Verweer Specialist in bedrijfsmatig verzekeren

verzekerd Verweer Specialist in bedrijfsmatig verzekeren Verzekerd Verweer Specialist in bedrijfsmatig verzekeren Aanvullende rechtsbijstand voor ongedekte aanspraken op de beroepsaansprakelijkheidsverzekering Maat werk verzekerd Verzekerd Verweer HDI-Gerling

Nadere informatie

Dienstenwijzer Ten behoeve van bemiddeling en advisering

Dienstenwijzer Ten behoeve van bemiddeling en advisering Dienstenwijzer Ten behoeve van bemiddeling en advisering Op alle diensten die door Convento Assurantiën worden geleverd zijn algemene voorwaarden van toepassing. De tekst van deze voorwaarden zijn geplaatst

Nadere informatie

Dienstenwijzer Ten behoeve van bemiddeling en advisering

Dienstenwijzer Ten behoeve van bemiddeling en advisering Dienstenwijzer Ten behoeve van bemiddeling en advisering Op alle diensten die door Truckpolis worden geleverd zijn algemene voorwaarden van toepassing. De tekst van deze voorwaarden zijn geplaatst op de

Nadere informatie

ROLAND NEDERLAND ZAKELIJK. Topmanager rechtsbijstand. zelf. Topmanager rechtsbijstand

ROLAND NEDERLAND ZAKELIJK. Topmanager rechtsbijstand. zelf. Topmanager rechtsbijstand ROLAND NEDERLAND ZAKELIJK Topmanager rechtsbijstand Het verweer beste kies ik zelf. Topmanager rechtsbijstand TOPMANAGER RECHTSBIJSTAND ROLAND beschermt u bij arbeidsgeschillen of geschillen m.b.t. het

Nadere informatie

Richtlijn voor advocaten over de bepalingen in het Burgerlijk Wetboek als gevolg van de implementatie van de dienstenrichtlijn

Richtlijn voor advocaten over de bepalingen in het Burgerlijk Wetboek als gevolg van de implementatie van de dienstenrichtlijn Richtlijn voor advocaten over de bepalingen in het Burgerlijk Wetboek als gevolg van de implementatie van de dienstenrichtlijn Inleiding Richtlijn 2006/123/EG, ook bekend als de dienstenrichtlijn, is in

Nadere informatie

Assurantietussenpersoon ook aansprakelijk voor wat hij niet weet Schade melden tijdens looptijd polis

Assurantietussenpersoon ook aansprakelijk voor wat hij niet weet Schade melden tijdens looptijd polis I. Assurantietussenpersoon ook aansprakelijk voor wat hij niet weet Garantie tot aan de deur geldt allang niet meer voor de zorgplicht van de (assurantie)tussenpersoon. Zijn taak houdt, naar Nederlands

Nadere informatie

WFD Dienstenwijzer Versie april 2007. Inleiding. Wie zijn wij? Geachte relatie,

WFD Dienstenwijzer Versie april 2007. Inleiding. Wie zijn wij? Geachte relatie, WFD Dienstenwijzer Versie april 2007 Inleiding Geachte relatie, Met ingang van 1 januari 2006 is binnen de assurantiebranche de Wet Financiële Dienstverlening (Wfd) van kracht. De Wfd eist dat consumenten,

Nadere informatie

1. Is verzekeringnemer statutair gevestigd in Nederland? ja nee. 2. Is verzekeringnemer een vereniging van eigenaars? ja nee

1. Is verzekeringnemer statutair gevestigd in Nederland? ja nee. 2. Is verzekeringnemer een vereniging van eigenaars? ja nee Aanvraagformulier Online VVE Verzekering Dit aanvraagformulier dient als basis van de verzekering en is derhalve een geïntegreerd bestanddeel van de verzekeringsovereenkomst. Op de polis zijn de voorwaarden

Nadere informatie

Productwijzer Rechtsbijstand in het verkeer

Productwijzer Rechtsbijstand in het verkeer Productwijzer Rechtsbijstand in het verkeer Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de rechtsbijstandverzekering in het verkeer. Welke risico s dekt deze

Nadere informatie

ZekerheidsCombinatie voor ZZP ers

ZekerheidsCombinatie voor ZZP ers ZekerheidsCombinatie voor ZZP ers Adviserende beroepen Schadeverzekeringen http:// www.de-mkbspecialist.nl De MKB Specialist Adviserende beroepen De ZekerheidsCombinatie (ZCB) voor zelfstandigen zonder

Nadere informatie

Online Aansprakelijkheidsverzekering bestuurders en toezichthouders

Online Aansprakelijkheidsverzekering bestuurders en toezichthouders Aanvraagformulier Online Aansprakelijkheidsverzekering bestuurders en toezichthouders Dit aanvraagformulier dient als basis van de verzekering en is derhalve een geïntegreerd bestanddeel van de verzekeringsovereenkomst.

Nadere informatie

Ons kantoor. www.mudifin.nl

Ons kantoor. www.mudifin.nl 0 UW ONDERNEMING Ons kantoor In 2004 hebben wij, Ingrid en Michael Muyres, Mudifin opgericht. Inmiddels is ons kantoor uitgegroeid tot een full service organisatie op financieel en fiscaal gebied. Samen

Nadere informatie

Naheffing Jaarreken. Vergunningen. De MKB-accountant: een goede adviseur DAAROM EEN ACCOUNTANT

Naheffing Jaarreken. Vergunningen. De MKB-accountant: een goede adviseur DAAROM EEN ACCOUNTANT Naheffing tsvorm Jaarreken Vergunningen De MKB-accountant: een goede adviseur DAAROM EEN ACCOUNTANT maart 2013 DE MKB-ACCOUNTANT: EEN GOEDE ADVISEUR Elke ondernemer heeft behoefte aan een goede adviseur,

Nadere informatie

(Offerte) aanvraag voor Belastingconsulenten en Belastingadviseurs ten behoeve van een Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

(Offerte) aanvraag voor Belastingconsulenten en Belastingadviseurs ten behoeve van een Beroepsaansprakelijkheidsverzekering (Offerte) aanvraag voor Belastingconsulenten en Belastingadviseurs ten behoeve van een Beroepsaansprakelijkheidsverzekering Krijn Taconiskade 414 1087 HW Amsterdam Tel.: 020 3080450 Fax: 020 3080459 E-mail:

Nadere informatie

BESPAAR OOK SERIEUS OP UW ACCOUNTANTS- KOSTEN

BESPAAR OOK SERIEUS OP UW ACCOUNTANTS- KOSTEN BESPAAR OOK SERIEUS OP UW ACCOUNTANTS- KOSTEN DE DIENSTEN VAN HET KUBUS PAKKET Belasting betalen en de administratie goed bijhouden hoort er voor elke ondernemer gewoon bij. Gelukkig wordt ondernemen een

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. A.M.T. Wigger, voorzitter en mr. R.A. Blom, secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. A.M.T. Wigger, voorzitter en mr. R.A. Blom, secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2018-145 (mr. A.M.T. Wigger, voorzitter en mr. R.A. Blom, secretaris) Klacht ontvangen op : 4 april 2017 Ingediend door : Consument Tegen Datum

Nadere informatie

Privaatrechtelijke zorgplichten. ACIS bijeenkomst 24 maart 2011 Eric Tjong Tjin Tai

Privaatrechtelijke zorgplichten. ACIS bijeenkomst 24 maart 2011 Eric Tjong Tjin Tai Privaatrechtelijke zorgplichten ACIS bijeenkomst 24 maart 2011 Eric Tjong Tjin Tai Zorgplichten, wat zijn dat? Zorg in maatschappelijke zin Handelen ten behoeve van belangen (individuele) ander Relatie

Nadere informatie

Een advies kan niet los gezien worden van uw gehele financiële situatie. UW FINANCIEEL PLAN

Een advies kan niet los gezien worden van uw gehele financiële situatie. UW FINANCIEEL PLAN Een advies kan niet los gezien worden van uw gehele financiële situatie. (Pre) Pensioen Sparen en beleggen Zorg, inkomen en ontslag Echtscheiding UW FINANCIEEL PLAN Hypotheek en leningen Huwelijkse voorwaarden

Nadere informatie

Laat je bestuurdersaansprakelijkheid verzekeren!!

Laat je bestuurdersaansprakelijkheid verzekeren!! Laat je bestuurdersaansprakelijkheid verzekeren!! Als bestuurder ben je voor veel meer aansprakelijk dan je denkt. Een verzekering bestuurdersaansprakelijkheid is een noodzaak en ook meer dan betaalbaar

Nadere informatie

dienstenwijzer Wij zijn adviseurs op het gebied van verzekeringen, hypotheken en andere financiële diensten.

dienstenwijzer Wij zijn adviseurs op het gebied van verzekeringen, hypotheken en andere financiële diensten. dienstenwijzer Van der Eijk Assurantiën BV Dorpsstraat 86 1182 JG Amstelveen Telefoon: 020-4538118 Fax: 020-4538121 E-mail: office@vandereijkassurantien.nl A. Inleiding Informatie over onze dienstverlening

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden

Algemene Voorwaarden Artikel 1 Algemeen 1.1 Onder cliënt wordt in deze algemene voorwaarden verstaan de niet in de uitoefening van een beroep of bedrijf handelende persoon, die alleen of gezamenlijk met een derde een opdracht

Nadere informatie

Gouden Handdruk, drie verschillende manieren om een ontslagvergoeding te laten uitkeren

Gouden Handdruk, drie verschillende manieren om een ontslagvergoeding te laten uitkeren Gouden Handdruk, drie verschillende manieren om een ontslagvergoeding te laten uitkeren Als u eenmaal recht heeft op een ontslagvergoeding, dan kunt u deze vergoeding in feite op 3 verschillende manieren

Nadere informatie

Welkom. Franchiseorganisatie

Welkom. Franchiseorganisatie zorg zonder zorgen Welkom U bent zelfstandig ondernemer in de zorg en wilt graag ondersteuning bij de administratieve en ondernemingstaken van uw bedrijf? Wilt u ook op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen

Nadere informatie

DE verzekeringsheren Dienstenwijzer Vreekesweid 17a 1721 PP Broek op Langedijk

DE verzekeringsheren Dienstenwijzer Vreekesweid 17a 1721 PP Broek op Langedijk DE verzekeringsheren Dienstenwijzer Vreekesweid 17a 1721 PP Broek op Langedijk Postbus 1064 1700 BB Heerhugowaard Internet www.deverzekeringsheren.nl E-mail info[at]deverzekeringsheren.nl Telefoon (072)8200

Nadere informatie

Waarom het voor u zo BELANGRIJK is dat wij onafhankelijk zijn! 100% ONAFHANKELIJK

Waarom het voor u zo BELANGRIJK is dat wij onafhankelijk zijn! 100% ONAFHANKELIJK Waarom het voor u zo BELANGRIJK is dat wij onafhankelijk zijn! 100% ONAFHANKELIJK Er zijn BELANGRIJKE verschillen Nederland telt veel verzekeringsmaatschappijen. Elke maatschappij heeft eigen producten

Nadere informatie

Productwijzer Rechtsbijstandverzekering

Productwijzer Rechtsbijstandverzekering Rechtsbijstandverzekering Actua Assuradeuren B.V. versie april 2011 Productwijzer Rechtsbijstandverzekering Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de

Nadere informatie

Productwijzer Rechtsbijstandverzekering

Productwijzer Rechtsbijstandverzekering Productwijzer Rechtsbijstandverzekering Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de rechtsbijstandverzekering. Welke risico s dekt deze verzekering? Welke

Nadere informatie

Samengesteld op: 1 december 2014

Samengesteld op: 1 december 2014 Samengestelde elde uitspraken, wet- - en regelgevingen en/of wetgevingsadviezen en uit de online Juridische Databank abank van de Nederlandse Orde van Advocaten Samengesteld op: 1 december 2014 De Nederlandse

Nadere informatie

GIDI. Gedragscode Informatieverstrekking Dienstverlening Intermediair

GIDI. Gedragscode Informatieverstrekking Dienstverlening Intermediair GIDI Gedragscode Informatieverstrekking Dienstverlening Intermediair Westhof & Timmers Keizerstraat 9 4461 AN Goes Website: www.westhof-timmers.nl Telefoon: 0113 323 779 Fax: 0113 323 039 E-mailadres:

Nadere informatie

DIENSTENWIJZER DE HAAN & BUIS VERZEKERINGEN

DIENSTENWIJZER DE HAAN & BUIS VERZEKERINGEN DIENSTENWIJZER DE HAAN & BUIS VERZEKERINGEN VERSIE D.D. NOVEMBER 2011 Inleiding De verzekeringsbedrijfstak hecht aan goede voorlichting op het gebied van verzekeringen. Daarom is binnen de verzekeringsbedrijfstak

Nadere informatie

ICT-verzekeringen. Voor de digitale economie

ICT-verzekeringen. Voor de digitale economie ICT-verzekeringen Voor de digitale economie Voor ondernemers zijn er een aantal verplichte verzekeringen, namelijk de WAbedrijfsvoertuigen en de werknemersverzekeringen, waaronder de Ziektewet (ZW), Wet

Nadere informatie

Productwijzer Rechtsbijstandverzekering

Productwijzer Rechtsbijstandverzekering Rechtsbijstandverzekering Productwijzer Rechtsbijstandverzekering Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de rechtsbijstandverzekering. Welke risico s

Nadere informatie

Productwijzer Rechtsbijstandsverzekering

Productwijzer Rechtsbijstandsverzekering Productwijzer Rechtsbijstandsverzekering Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de rechtsbijstandverzekering. Welke risico s dekt deze verzekering? Welke

Nadere informatie

Productwijzer Rechtsbijstand in het verkeer

Productwijzer Rechtsbijstand in het verkeer Productwijzer Rechtsbijstand in het verkeer Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de rechtsbijstandverzekering in het verkeer. Welke risico s dekt deze

Nadere informatie

Dienstwijzer A. Inleiding Over ons

Dienstwijzer A. Inleiding Over ons Dienstwijzer Area assurantiën Poelenburg 54 B 1504 NB Zaandam T: 075-6140666, F:075-6149968 E:info@areaassurantien.nl, WFTnr.: 12020596 A. Inleiding Geachte cliënt, 1. De overheid verwacht van alle verzekeringadviseurs

Nadere informatie

Productwijzer Rechtsbijstand in het verkeer

Productwijzer Rechtsbijstand in het verkeer Rechtsbijstand in het verkeer Productwijzer Rechtsbijstand in het verkeer Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de rechtsbijstandverzekering in het verkeer.

Nadere informatie

Productwijzer Rechtsbijstand in het verkeer

Productwijzer Rechtsbijstand in het verkeer Rechtsbijstand in het verkeer Productwijzer Rechtsbijstand in het verkeer Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de rechtsbijstandverzekering in het verkeer.

Nadere informatie

Openbaar faillissementsverslag rechtspersoon (ex art. 73A Fw.)

Openbaar faillissementsverslag rechtspersoon (ex art. 73A Fw.) Insolventienummer: Toezichtzaaknummer: Datum uitspraak: Curator: R-C: F.02/16/81 NL:TZ:0000007043:F001 09-02-2016 mr. H.G.A.M. Spoormans mr. TJ van Gessel Algemeen Gegevens onderneming Jumax B.V. Activiteiten

Nadere informatie

Dienstenwijzer. Inhoud. OOSTING-WATERLAND FINANCIELE DIENSTEN BV Haringburgwal AT MONNICKENDAM

Dienstenwijzer. Inhoud. OOSTING-WATERLAND FINANCIELE DIENSTEN BV Haringburgwal AT MONNICKENDAM Dienstenwijzer OOSTING-WATERLAND FINANCIELE DIENSTEN BV Haringburgwal 17 1141 AT MONNICKENDAM. Telefoon : 0299-65 19 87 Website : www.oostingwaterland.nl E-mail: verzekeringen@oostingwaterland.nl AFM nummer:

Nadere informatie

Gedragscode Informatieverstrekking Dienstverlening Intermediair

Gedragscode Informatieverstrekking Dienstverlening Intermediair GIDI Gedragscode Informatieverstrekking Dienstverlening Intermediair Assurantiekantoor Karel Moonen Holterweg 28 8111 BB Heeten Website: www.karelmoonen.nl Telefoon: 0572 382962 Fax: 0572 382849 E mailadres:

Nadere informatie

Dienstenwijzer. B. Wie zijn wij? A. Inleiding. C. Onze diensten. Geachte cliënt,

Dienstenwijzer. B. Wie zijn wij? A. Inleiding. C. Onze diensten. Geachte cliënt, Dienstenwijzer A. Inleiding Geachte cliënt, In het kader van de Wet op het financieel toezicht (Wft) beschikken wij over een vergunning, onder nummer 12002255, voor het in Nederland verlenen van de financiële

Nadere informatie

Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KiFiD)

Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KiFiD) Dienstenwijzer Geachte cliënt, De financiële dienstverleningsbranche hecht veel waarde aan de goede voorlichting op het gebied van verzekeringen, hypotheken etc. Daarnaast eist de Wet financiële dienstverlening

Nadere informatie

Dienstenwijzer ZZP Verzekeren

Dienstenwijzer ZZP Verzekeren Dienstenwijzer ZZP Verzekeren 1. Dienstenwijzer Via deze dienstenwijzer geven we je inzicht in onze dienstverlening voor de zzp verzekeringen. Je kunt hierin lezen wat wij doen voor onze klanten en hoe

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor Beroeps- en Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor Veilinghuizen

Aanvraagformulier voor Beroeps- en Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor Veilinghuizen Aanvraagformulier voor Beroeps- en Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor Veilinghuizen Wilt u een aanvraag doen voor een: Beroepsaansprakelijkheidsverzekering Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Nadere informatie

2. Ons kantoor heeft deze Code onderschreven. In onze voorlichting trachten wij dan ook zo goed mogelijk te voldoen aan de inhoud van deze Code.

2. Ons kantoor heeft deze Code onderschreven. In onze voorlichting trachten wij dan ook zo goed mogelijk te voldoen aan de inhoud van deze Code. Dienstenwijzer Adviespolis BV Bremberg 5 2382 Poppel (B) A. Inleiding Geachte cliënt, 1. De verzekeringsbedrijfstak hecht aan goede voorlichting op het gebied van verzekeringen. Daarom is binnen de verzekeringsbedrijfstak

Nadere informatie

ZELFSTANDIG MAAR NIET ALLEEN Als adviseurs opereren de accountants, juristen en fiscalisten van de Scheers Groep volledig zelfstandig.

ZELFSTANDIG MAAR NIET ALLEEN Als adviseurs opereren de accountants, juristen en fiscalisten van de Scheers Groep volledig zelfstandig. GROOT BOEK REKENEN EN REDENEREN Mensen maken cijfers en letters. De Scheers Groep maakt er getallen en woorden van. Doortimmerd en doordacht. Het samenwerkingsverband van de Scheers Groep bundelt een schat

Nadere informatie

DIENSTENWIJZER / DIENSTVERLENINGSDOCUMENT

DIENSTENWIJZER / DIENSTVERLENINGSDOCUMENT DIENSTENWIJZER / DIENSTVERLENINGSDOCUMENT Deze dienstenwijzer wordt u aangeboden door: MeerHuis financiële dienstverlening Robberstraat 1 4201 AK GORINCHEM Voordat u besluit om van onze dienstverlening

Nadere informatie

Wie zijn wij? Onze diensten

Wie zijn wij? Onze diensten DIENSTENWIJZER HEEMSTAETE Wij willen ons graag aan u voorstellen en u informeren over onze werkwijze. Als u besluit om van onze dienstverlening gebruik te maken, weet u waar u aan toe bent en wat wij wederzijds

Nadere informatie

Wij willen ons graag aan u voorstellen en u informeren over onze werkwijze.

Wij willen ons graag aan u voorstellen en u informeren over onze werkwijze. Dienstenwijzer Geachte cliënt, Wij willen ons graag aan u voorstellen en u informeren over onze werkwijze. Als u besluit van onze dienstverlening gebruik te maken, weet u waar u aan toe bent en wat wij

Nadere informatie

Algemeen. C. Een bestuurder van de vennootschap dient deze vragenlijst en elke andere bijlage te ondertekenen en te dateren.

Algemeen. C. Een bestuurder van de vennootschap dient deze vragenlijst en elke andere bijlage te ondertekenen en te dateren. Algemeen Belangrijke informatie. A. Gelieve alle vragen te beantwoorden. Deze informatie is benodigd voor de onderschrijvings- en premieanalyse. Uw antwoorden worden als wettelijk materiaal beschouwd voor

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden

Algemene Voorwaarden Algemene Voorwaarden Artikel 1 Wie zijn wij Buitengewoon Adviesbureau Schumacher, we korten dit in onze communicatie (en ook in deze algemene voorwaarden) af tot BAS. Juridische vestiging: Frans Halslaan

Nadere informatie

DIENSTVERLENINGSDOCUMENT

DIENSTVERLENINGSDOCUMENT DIENSTVERLENINGSDOCUMENT Van Maurik Hypotheken (onderdeel van Maurik Financiele Diensten bv) Herenstraat 24 2282 BT RIJSWIJK T 010 4129026 W www.vanmaurik.nl E info@vanmaurik.nl Informatie over onze dienstverlening

Nadere informatie

EPB, aansprakelijkheid en verzekering van de aannemer. Welke aansprakelijkheden zijn er? Burgerrechtelijke aansprakelijkheid

EPB, aansprakelijkheid en verzekering van de aannemer. Welke aansprakelijkheden zijn er? Burgerrechtelijke aansprakelijkheid EPB, aansprakelijkheid en verzekering van de aannemer Yves GHIJSELS Departementschef Uitgifte - Beheer Ongevallen FEDERALE Verzekering 06 oktober 2014 Welke aansprakelijkheden zijn er? = in welke mate

Nadere informatie

Aansprakelijkheid zzp ers

Aansprakelijkheid zzp ers Aansprakelijkheid zzp ers Bescherming van inkomen en opbouw van pensioen komen meestal pas aan de orde als de zzp er goede zaken doet. Risico s bestaan echter al vanaf de eerste dag dat de zzp er in business

Nadere informatie

DOMINASS ASSURANTIEN BV

DOMINASS ASSURANTIEN BV DOMINASS ASSURANTIEN BV Assurantie adviesbureau voor theologen Hier kunt u ons aan houden Gedragscode Informatieverstrekking Dienstverlening Intermediair Dominass GIDI-Advieswijzer 2 Voorwoord Als relatie

Nadere informatie

TOELICHTING SPECIFIEKE DIENSTEN ZOALS GENOEMD IN HET ABONNEMENT

TOELICHTING SPECIFIEKE DIENSTEN ZOALS GENOEMD IN HET ABONNEMENT TOELICHTING SPECIFIEKE DIENSTEN ZOALS GENOEMD IN HET ABONNEMENT NAZORG HYPOTHECAIR KREDIET EN VERMOGENSOPBOUW BEHEER VERMOGENSOPBOUWPRODUCTEN Archivering van de documenten inzake vermogensopbouwproducten

Nadere informatie

1.2 Onder Wonen en Hypotheek wordt verstaan de onderneming, opdrachtnemer van Cliënt, die wordt gedreven door Wonen en Hypotheek.

1.2 Onder Wonen en Hypotheek wordt verstaan de onderneming, opdrachtnemer van Cliënt, die wordt gedreven door Wonen en Hypotheek. Algemene voorwaarden van Wonen en Hypotheek ARTIKEL 1 Algemeen 1.1 Onder Cliënt wordt in deze algemene voorwaarden verstaan de niet in de uitoefening van een beroep of bedrijf handelende persoon, die alleen

Nadere informatie

1. Benut de fiscale oudedagsreserve maar doe dat met beleid

1. Benut de fiscale oudedagsreserve maar doe dat met beleid 1. Benut de fiscale oudedagsreserve maar doe dat met beleid De fiscale oudedagsreserve (hierna: FOR) is een mooie aftrekpost, maar heeft een keerzijde. Bij staking van uw onderneming moet u ook hierover

Nadere informatie

Ù vertrouwt graag op een stevige fundering? Meeùs Bouw & Infra: een naam waarop u kunt bouwen! Meeùs is onderdeel van AEGON.

Ù vertrouwt graag op een stevige fundering? Meeùs Bouw & Infra: een naam waarop u kunt bouwen! Meeùs is onderdeel van AEGON. Ù vertrouwt graag op een stevige fundering? Meeùs Bouw & Infra: een naam waarop u kunt bouwen! Verzekeringen, PENSIOENEN, hypotheken met het accent op Ù Meeùs is onderdeel van AEGON. Meeùs Bouw & Infra:

Nadere informatie