Een nadeel van de Conkinekt is dat de kleuren niet altijd mooi blijven. Blauwe en roze kleuren verbranden sneller.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Een nadeel van de Conkinekt is dat de kleuren niet altijd mooi blijven. Blauwe en roze kleuren verbranden sneller."

Transcriptie

1 Werkplek Conkinekt brander De Conkinekt is eigenlijk een HotHead, maar dan met een verstelbare voet. Het voordeel van deze voet is dat je hem kunt verstellen in hoogte. Ook voor cursisten is ideaal dat de brander zo in gesteld kan worden dat de cursist makkelijk kan werken. De Conkinekt werkt op propaan en heeft dus ook maar 1 slang met drukregelaar. De druk moet op 4 Barr staan. Het verbruik van gas gaat een heel stuk sneller dan bij een zuurstof brander De vlam van de Conkinekt is reducerend. In de brander kop zitten gaatjes waardoor zuurstof aan het gas toegevoegd wordt. Door de gaatjes tijdelijk af te dichten met aluminium folie kun je een echt reducerende vlam krijgen. Het probleem is wel dat de kop warm/heet is en het folie dus ook snel heet is. Het is dus wel mogelijk maar prettig werken is het niet. De vlam maakt veel lawaai en is breed / wijd. Hierdoor kan je makkelijker grotere kralen branden. De temperatuur van de vlam is ongeveer 800 graden. Bij deze temperatuur is het makkelijker om het glas onder controle te houden (Het glas wordt niet te vloeibaar). Zeker voor beginners is dit een prettige brander. De punt van de vlam is goed zichtbaar (het blauwe deel) Deze punt is het heetste punt en voor dit punt naar de kop toe mag niet gewerkt worden. Een nadeel van de Conkinekt is dat de kleuren niet altijd mooi blijven. Blauwe en roze kleuren verbranden sneller. Een ander leuk voordeel van de propaan brander is dat het heel goed buiten te gebruiken is voor bijvoorbeeld demonstraties op een markt.

2 mini cc De Mini cc is een zuurstof brander. Deze brander werkt op propaan en zuurstof. Er komen dan ook twee slangen op de brander uit. Er kan een zuurstof fles gebruikt worden of een zuurstof generator. Het voordeel van de zuurstof generator is dat het een eenmalige aanschaf is en nooit gevuld hoeft te worden. Het voordeel van een zuurstof fles is dat de vlam heter en mooier is. Heel belangrijk is het om te weten in welke volgorde de brander aangezet moet worden. De Amerikanen hebben een ezelsbruggetje POOP (Propane, Oxygen, Oxygen, Propane). Als eerste draai je de propaan open en steek je de vlam aan (even de brander warm laten worden) dan draai je de zuurstof erbij. Als je stopt moet je eerst de zuurstof uitdraaien en dan pas het propaan. Zuurstof is gevaarlijker dan propaan en heeft dan ook echt je aandacht nodig! Wat heel prettig is van een zuurstof brander is dat het vele malen minder lawaai maakt. Ook het verbruik van gas is heel veel minder t.o.v. een propaan brander. Daarnaast is het mogelijk bij een zuurstofbrander de vlam zelf in te stellen op neutraal, ligt reducerend of sterk reducerend. Ook kan je de temperatuur regelen met de propaan en zuurstof toevoer. De knopjes zijn heel soepel te draaien en hoeven ook maar een klein beetje open of dicht gedraaid te worden. Hier ontwikkel je vanzelf een gevoel voor en verder is de sterkte van reductie afhankelijk van het glas waar mee gewerkt wordt. De Mini CC komt tot een temperatuur van ongeveer 1500 graden. De vlam is vrij breed t.o.v. andere zuurstof branders, maar is ook smaller in te stellen voor bijv. precisie werk. De vlam heeft niet zoals de propaan brander een duidelijke punt in de vlam. Het werken op een zuurstof brander is dan ook een ervarings proces. Hoe dichter naar de brander kop hoe heter de vlam (en omgekeerd) De vlam is wel wat gevoeliger voor wind dan een propaan brander. mini cc grafiet blok op brander Een blok van grafiet bovenop de brander is een absolute must have! Ideaal om de kraal op te vormen of even op te steunen met de mandrel tijdens bijv. het prikken van gaatjes. Verder kan hierop ook heel goed murini s voorverwarmd worden.

3 Werkblad Een werkblad is altijd nodig voor een brander. Hierop wordt de brander gemonteerd en het beschermd de werkplek tegen brand. Het fijne van deze werkbladen is dat ze een opstaand randje hebben en een neergaand randje dat over de tafelrand valt zodat het goed op de werkplek blijft liggen. Het opstaande randje is natuurlijk ook ideaal om de warme glasstaven op te leggen. slangen en drukmeters De propaan slang is een oranje slang, waar de druk meter op aangesloten moet worden. De drukmeter gaat naar de gasfles en het andere uiteinde wordt aangesloten op de brander. De slang moet met een ring vastgezet worden aan de brander. De zuurstof slang is een blauwe slang en wordt ook aan de brander vastgezet en geborgd met een ring. Het ander uiteinde is afhankelijk van de keus zuurstof fles of generator. Een gasslang heeft een houdbaarheid van 5 jaar. Tegenwoordig staat de einddatum op de slang. zuurstof generator De zuurstof generator is een afgekeurd apparaat uit het ziekenhuis, maar voor het glaskralen branden nog steeds geschikt is. Het apparaat haalt de zuurstof uit de omgevingslucht en zet dit om naar pure zuurstof. De zuurstofgenerator werkt op normale netspanning. Het voordeel van een generator t.o.v. een zuurstof fles is dat het een eenmalige aanschaf is en nooit gevuld te worden. Het is heel belangrijk de generator NOOIT aan te laten staan als de brander knop voor zuurstof niet open staat. Steek ook nooit de vlam aan met de zuurstof kraan open! Altijd eerst de propaan open draaien en aansteken, vervolgens tijdens het warm worden van de brander de generator aanzetten zodat de druk opgevoerd wordt in de slang naar de brander en dan pas de zuurstof knop op de brander open draaien.

4 Toebehoren Stec oven met Bartlett besturing 230V 1,5 KW max temp. 900 graden Binnenmaat 20x20x10 cm Incl. Nederlandse handleiding Glasstaven kniptang Deze tang is speciaal voor het knippen van glasstaven en is zeer stevig en blijft lang scherp. Voor het knippen van Murini's is het handig om een gripzakje om de tang heen te doen zodat de stukjes direct in het zakje komen i.p.v. door de kamer heen te vliegen. Soms heeft een glasstaaf een verbrand of lelijke punt. Met deze tang kan je het gemakkelijk eraf knippen. Koelgranulaat Een pas gebrande kraal kan niet in de lucht terug koelen en zal dan breken of knappen door temperatuur schok. Koelgranulaat is een soort zand dat niet aan glas kleeft. Het heeft een goede isolerende werking waardoor de warmte van de kraal in het granulaat gaat zitten en de kraal rustig af kan koelen. Afhankelijk van de grootte van de kraal kan dit duren van 30 minuten tot 1 uur. Je kan met de hand voorzichtig de kraal opzoeken in het granulaat en voelen of hij nog erg warm is of al een normale temperatuur heeft om hem er uit te halen. Maar het beste is om de kraal 2 uur te laten staan en volledig af te laten koelen. Geduld is een schone zaak! Tip: zet kralen in een duidelijke volgorde in de bak en niet te dicht op elkaar. Zo weet je welke kraal als eerste gebrand is en welke als laatste. metalen bakken voor koelgranulaat het koelgranulaat is handig om in een metalen bak te doen. Deze plaats je aan het einde van de vlam zodat tijdens het branden het koelgranulaat verwarmd wordt het isoleert en het terug koelen nog beter gaat. Neem wel een lekkere ruime bak zodat je veel oppervlakte hebt om de mandrellen in kwijt te kunnen. Brillen De speciale didymium 202 ACE glazen zorgen ervoor dat je geen last hebt van de sodium flare. Hierdoor kun je rustig in de vlam kijken. Natuurlijk is het ook een goede bescherming voor de ogen tegen spattend glas.

5 Gereedschap NB. Geen enkel gereedschap mag in de vlam gebruikt worden!!! Als een gereedschap vlak in de buurt van de vlam gebruikt is moet deze altijd afgekoeld worden in een bakje water. Glasstandaard Een glasstaaf mag nooit met de punt op een werkblad liggen. Om de staven wat stabieler op je werkblad rand te laten liggen is deze glasstandaard erg praktisch. mandrel 1,6 mm & mandrel 2 mm Mandrellen zijn RVS staven waar een kraal omheen gevormd wordt. De maat van de mandrel is tevens de grootte van het kraalgat. Nieuwe mandrellen moeten altijd ontvet worden. Je kan dit doen door de mandrel even in de vlam te houden zonder beadrelease. De 1,6mm mandrel is een fijne mandrel om kralen te maken die je bijvoorbeeld wil kettellen of rijgen op draad. Verder is een voordeel dat een kraal op deze mandrel gemakkelijk rond te krijgen is. Een nadeel van deze maat is dat het dun dus flexibel is, het vormen met de hand tot een andere vorm is daardoor iets minder makkelijk. Ook verbuigen deze mandrellen wat makkelijker als je de kraal van de mandrel haalt. Het is dan verstandig om de kraal met een doekje en een tangetje er af te halen. Knijp het tangetje dicht bij de kraal om de mandrel. Met het doekje heb je betere grip op de kraal en met een draaiende beweging kan de kraal eraf gehaald worden. NB zet nooit glas op een mandrel waar geen beadrelease op zit, de kraal zal dan vast blijven zitten op de mandrel. Als het beadrelease breekt is het verstandig om direct te stoppen met werken zodat het glas niet op de mandrel kan komen. mandrel 3,2 mm Deze maat mandrel is zeer geschikt voor het gebruik van stempels. Ook het vormen met de hand gaat op deze maat een stuk makkelijker. mandrel 4 mm Deze maat mandrel wordt meer gebruikt voor de groot gat kralen. Helaas past deze maat niet om alle bestaande beadsystemen. Deze mandrel ligt wel heerlijk in de hand en kan wel warm worden op den duur. mandrel 5 mm Deze maat is wordt gebruikt voor de groot gat kralen en past op alle bestaande beadsystemen.. Ring mandrellen. Deze mandrellen worden gebruikt voor diverse doeleinde. Je kan er natuurlijk een ring op maken. Maar je kan ook op de kopse kant werken waardoor de kraal maar aan een kant een gat heeft waar later een magneet of kurk in geplakt kan worden.

6 Grafiet vormer, met afgeschuinde randen Een vormer / shaper, is een onmisbaar item. Als een kraal bijvoorbeeld niet netjes recht wil blijven kan je met de vormer hem op zijn plaats houden/zetten. Maar hij is zeker bestemd voor het maken van vormen met de hand. Door de afgeschuinde randen kan je makkelijker bijv. tonnetjes of cones vormen. Mashing tweezer Deze pincet is handig om glas plat te knijpen voor bijvoorbeeld het maken van twisties. Of tijdens het werken de zijkanten van de kraal gelijk te maken. Paralleltang Deze tang is een stuk steviger dan de mashing tweezer. Zeker bij het plat knijpen van meerdere stapels glas voor een twistie is deze tang prettiger. Pincet 200mm Een pincet is handig om murini's op een kraal te plaatsen. Maar ook om het laatste stukje glas vast te houden is het een handige tool. Trekhaakje Met een trek haakje kan je een tekening op de kraal tot een andere vorm trekken. Stippen tot druppels of hartjes en voor de zebra kralen is het zeker een onmisbaar item Vormers (maat Smal & maat Medium) Vormers zijn van Messing gemaakt. Dit zorgt ervoor dat het niet plakt aan het glas. Met de verschillende punt einden kunnen kleine details gemaakt worden in een kraal. De vormer met de punt (scherp of bot) wordt waarschijnlijk het meest gebruikt, deze is voor bijvoorbeeld de bloemetjes en de luchtbel kralen.

7 Verbruiksmaterialen Beadrelease Los middel (beadrelease) is altijd nodig bij het maken van glaskralen. Beadrelease is een soort dunne modder, het moet qua dikte lijken op yoghurt. Als het te dik is kan het aangelengd worden met water. Doe dit altijd beetje bij beetje. Voor het gebruik van de beadrelease moet het flesje goed geschud worden. Een belangrijk bestandsdeel van Beadrelease is grafiet, hoe donkerder de beadrelease hoe meer grafiet er in zit en hoe sterker de beadrelease is. Afhankelijk van wat je gaat maken kies je de beadrelease. Voor bijvoorbeeld het werken met stempels gebruik je een sterkere beadrelease dan voor het maken van ronde kralen. Ook is de keus afhankelijk van hoe groot/lang je aan een kraal wil werken, hoe langer je aan een kraal wil werken hoe sterker je beadrelease moet zijn. Belangrijk is dat de beadrelease even dik over de mandrel verdeeld is. Als je de mandrel hebt ingedoopt kan je de mandrel recht naar beneden op een tafel tikken zodat de beadrelease naar beneden zakt over de mandrel. Daarna zet je de mandrel rechtop in een pot (de metalen bak met granulaat bijvoorbeeld) Er zijn verschillende merken verkrijgbaar, lees altijd goed de omschrijving van de beadrelease of deze vlam of lucht drogend is. Vlam drogend heeft het grote voordeel dat je niet hoeft te wachten tot de beadrelease gedroogd is, dus heb je nog een mandrel nodig dan kan je die meteen in dopen en in de vlam laten drogen. Het drogen moet altijd aan het einde van de vlam gebeuren. Als je de natte beadrelease dichter in de vlam houdt kunnen er stukjes van de beadrelease afspringen doordat het niet gelijkmatig verwarmd wordt. Als de beadrelease droog is moet de mandrel eerst in de vlam verwarmd worden totdat het roodgloeiend is geweest. Dit hoeft maar heel even. De reden hiervoor is dat de beadrelease nu uithard en beter op de mandrel blijft zitten. Ets middel Ets middel is een chemisch goedje waarmee je de kraal dof kunt maken. Dit geeft aan bijvoorbeeld kiezelkralen hun stenen uiterlijk. Op transparant glas geeft het de look van een hele oude kraal, of een stukje glas dat je op het strand kan vinden en door de zee afgeslepen is. De Ets crème kan op delen van de kraal aangebracht worden zodat het etsmiddel plaatselijk zijn werk doet.

8 Glas Moretti Effetre Moretti glas is het bekendste merk. Dit is het Murano glas. Moretti is Italiaans zacht glas(sodalime) voor maken van kralen aan de brander of fusing. Een staaf van 100 cm is meestal ca. 55 gram Voor het versturen worden de staven in lengtes van 33 cm geknipt De uitzettingscoëfficiënt is 104 Werktemperatuur 930 graden Anealtemperatuur 520 graden Als je het kleurplaatje aanklikt kun je zien of het glas op voorraad is Download onze Moretti kleurenkaart om nog een betere keuze te kunnen maken Moretti heeft een heel breed kleuren palet Transparant: doorzichtig glas Filigraan: pastel kleur omwikkeld met transparant Speciaal: De rode en gele tinten. Dit zijn kleuren die moeilijker te maken zijn en ook duurder Albast: Een half transparant/dichte kleur. Het glas heeft een beetje een melk waas in zich. Alle kleuren moeten hoog in de vlam (aan het einde van de vlam) gebrand worden anders verbrand de kleur. Je moet er echt geduld voor hebben. Pastel: de dichte kleuren of te wel niet transparant Opal: een dichte kleur die tussen pastel en Albast in zit. Alle kleuren moeten hoog in de vlam (aan het einde van de vlam) gebrand worden anders verbrand Cool Colors: Dit is een speciale lijn van Moretti met de bijzondere kleuren en ook wat duurdere kleuren. 700 serie: De nieuwste serie van kleuren van Moretti Dichroic: Dit is een soort folie dat op een kant van een glas staaf gezet is. Het mag nooit in de vlam komen en is dus ook moelijker om mee te werken. Seeded: Bubbeltjes glas. De staaf is hol en als het in de vlam gehouden wordt gaat het glas kleine luchtbelletjes vormen. Double Helix Dit wordt ook wel zilverglas genoemd. De meeste kleuren van Double Helix kunnen alleen op een zuurstof brander gebrand worden omdat ze reducerend zijn (de zuurstof moet wat weg gedraaid worden) Voor iedere kleur is het zo dat je zelf moet proberen wat je er uit kan krijgen. Hoeveel zuurstof draai je weg en hoelang draai de kraal door deze vlam zorgen voor verschillende resultaten Een basis kraal van ivoor is een goede kleur om Double Helix op te zetten. Dit geeft makkelijker mooie resultaten. Maar andere kleuren kunnen ook. Let er wel op dat Double Helix ook een reactie kleur is waardoor de kleur kan veranderen waar je het op zet. De zilverglans komt tot uiting als de kraal behoorlijk afgekoeld is en dan door een reducerende vlam gewapperd wordt. Laat de vlam een soort van likken aan de kraal maar verhit hem dus niet vol in de vlam.

9 Lauscha clear De clear van Lauscha is mooier dan van Moretti en verbrand minder snel op de Conkinekt brander. Beadmaking 104 Beadmaking 104 glas wordt gefabriceerd door Friedrich Farbglashütte GmbH KUGLER-COLORS. Deze firma bracht eerst samen met een Amerikaanse firma het glas ASK op de markt. Maar op dit moment werken ze niet meer samen. FFGH heeft daarom besloten om dit glas weer zelf op de markt te gaan brengen, maar nu onder de naam Beadmaking 104. Het glas is COE 104, hierdoor prima te combineren met Moretti- of CIM glas. Beadmaking is een bijzonder merk. Wat dit merk leuk maakt om mee te werken is dat er veel kleuren striking of reducing kleuren zijn. De fabrikant heeft zelf een mooi overzicht gemaakt van resultaten, (Zie hiervoor de kleurenkaart van Kuglerglas.) maar door er zelf ermee te branden blijken veel meer kleuren striking en of reducing mogelijk te zijn. Verder zijn er ook hele leuke effecten te behalen door een kleur te striken en/of reducen en dan te encasen met clear. Een merk met ontdekkingen dus! Striking color en * Extra dark color Als bij een kleur achter het nummer een A staat betekend het dat deze kleur een Striking color is. Een * achter het nummer geeft aan dat de kleur erg donker is en geadviseerd wordt om deze kleur in een dun laagje op een clear of wit aan te brengen. Technische info: Diameter staven: 5-10 mm, Lengte: ca cm lang, COE: 104, Koelpunt ca. 520 C Over het algemeen is de stijfheid van het glas medium stijf. Een aantal kleuren zijn bijzonder stug of juist heel zacht, maar dit betreft maar een aantal kleuren. Frit frit is fijn gemalen glas scherfjes. Dit is verkrijgbaar in diverse maten van grof tot fijn en in heel veel kleur combinaties. Door een basiskraal aan de buitenkant te verhitten en deze door het frit te rollen krijg je leuke spikkels op de kraal. Je kan veel frit op een lepel of grafietblok leggen maar natuurlijk ook een klein beetje. Met een trekhaakje kan je de spikkels vervormen, maar dat kan ook door de kraal door en door te verwarmen en dan te laten lopen op je mandrel (uitlaten zakken tot een druppel en dan weer opvangen door sneller te draaien.) Ook kan je met een stringer draaiingen maken in de frit spikkels. Het frit is ook goed te gebruiken om een nieuwe kleur staaf te maken. Door een transparante staaf warm te maken, deze te dopen in het frit en vervolgens uit te trekken tot een stringer ontstaat een leuke glasstaaf die je op een kraal kan verwerken.

De basis van het branden

De basis van het branden De basis van het branden Voor de uitleg over het branden en werken ga ik ervan uit dat je rechtshandig bent Je werkplek: De ruimte moet goed geventileerd zijn! Pak de kleuren waarmee je van plan bent te

Nadere informatie

Tekeningen maken. Twistie maken

Tekeningen maken. Twistie maken Tekeningen maken. Twistie maken Een Twistie is een zelf gemaakte meerkleurige glasstaaf. Je kunt met een twistie heel veel leuke kralen maken. Voor het maken van een twistie gebruik ik bij voor keur de

Nadere informatie

Tekeningen maken. Bloemen

Tekeningen maken. Bloemen Tekeningen maken. Bloemen Het maken van bloemen is heel divers. Ik leg hier uit: de bekendste vorm van bloemen: de bloem met 3, 4 of meer blaadjes. Bij deze bloem 4 blaadjes. Als eerste maak je een basis

Nadere informatie

Gebruik de Cake Pop bakvorm niet voordat u de hele gebruiksaanwijzing heeft gelezen.

Gebruik de Cake Pop bakvorm niet voordat u de hele gebruiksaanwijzing heeft gelezen. GEBRUIKSAANWIJZING Belangrijke veiligheidsaanwijzingen: Gebruik de Cake Pop bakvorm niet voordat u de hele gebruiksaanwijzing heeft gelezen. Zorg dat kinderen het Cake Pop materiaal alleen kunnen gebruiken

Nadere informatie

Montage Handleiding van SignWorld

Montage Handleiding van SignWorld Montage Handleiding van SignWorld 1. De ondergrond reinigen Ook al lijkt de ondergrond schoon, u moet de ondergrond altijd reinigen op de hierna beschreven wijze: Maak de ondergrond schoon met zeepwater

Nadere informatie

Accu ipod Touch 4G Installatie handleiding

Accu ipod Touch 4G Installatie handleiding 1. Het scherm van de ipod Touch 4G is vastgelijmd. Het is daarom aan te raden een heteluchtpistool (of een föhn) te gebruiken, om de lijm weer zacht te maken. Begin met het verwarmen van het onderste gedeelte

Nadere informatie

WATER EN VUUR, EEN POP-POP-BOOTJE

WATER EN VUUR, EEN POP-POP-BOOTJE WATER EN VUUR, EEN POP-POP-BOOTJE Vooraf Het onderstaande is een bewerking van een artikel dat verschenen is in De Modelbouwer nr.1, 2013. In de beschrijving hebben we de jonge bouwer voor ogen gehad.

Nadere informatie

Zelf kaarsen maken: Basisbenodigdheden

Zelf kaarsen maken: Basisbenodigdheden Zelf kaarsen maken: Basisbenodigdheden HOE DE WAS SMELTEN Paraffine mag NOOIT boven een directe hittebron worden gesmolten en daarom is een au bain-marie' systeem een onmisbaar attribuut. U kunt een speciale

Nadere informatie

De lente in met foam!

De lente in met foam! De lente in met foam! VOORJAARSONTWERPEN FOAM 2012 Thea van Mierlo - Uil - Sneeuwklokjes - Narcis - Knutsel-zwaan - Haai-schilderij Handig om te weten over het werken met Foam Paint Verven met de foam

Nadere informatie

De vlamverdeler. Je hebt nodig: 1 brander met aansteker 1 gaasje 1 lucifer 1 knijper

De vlamverdeler. Je hebt nodig: 1 brander met aansteker 1 gaasje 1 lucifer 1 knijper Naam:. De vlamverdeler. Klas: De Engelsman Humphry Davy ontwierp in 1815 een mijn-werkers-lamp. Om de vlam maakte hij een koperen gaasje, dat de warmte afvoerde. Het gas buiten de lamp kon hierdoor nooit

Nadere informatie

CAGO GAS. Installatie - en gebruiks handleiding. Katalyt oven. Mod. Oro 165. Artikel nummer: 810021 CE 0051. Maximale voltooiing: 3100W - 220 g/h LPG

CAGO GAS. Installatie - en gebruiks handleiding. Katalyt oven. Mod. Oro 165. Artikel nummer: 810021 CE 0051. Maximale voltooiing: 3100W - 220 g/h LPG CAGO GAS Installatie - en gebruiks handleiding Katalyt oven Mod. Oro 165 Artikel nummer: 810021 CE 0051 Maximale voltooiing: 3100W - 220 g/h LPG Voor gebruik van dit toestel aub. zorgvuldig installatie

Nadere informatie

Kleine spiritus brander

Kleine spiritus brander Kleine spiritus brander Voor deze brander heb je 2 blikjes van gelijke grootte nodig. Je gebruikt van beide de dichte onderkant. Stap 1: Knip van beide blikken de onderkant af op ongeveer 2 a 3 cm van

Nadere informatie

Haal het beste uit uw Cobb!

Haal het beste uit uw Cobb! Haal het beste uit uw Cobb! Lees voor gebruik de instructies in deze handleiding. Zo haalt u de beste resultaten met uw Cobb. De onderdelen van de Cobb deksel kookring basisplaat handvat kom brikettenmandje

Nadere informatie

Handleiding 3D UV hars.

Handleiding 3D UV hars. Handleiding 3D UV hars. Materialen: UV-Hars Polimeerklei (Fimo, Cernit of een ander merk) Sieraadkast (blanks) Pigmentpoeders Penceel voor pigment poeder Penceel voor UV Hars Flexibele gas aansteker (navulbaar)

Nadere informatie

Zilverklei inzetjes maken voor de schuifkast armband.

Zilverklei inzetjes maken voor de schuifkast armband. Zilverklei inzetjes maken voor de schuifkast armband. Als je nog nooit met zilverklei hebt gewerkt is handig om te weten dat zilverklei droogt aan de lucht. Door vochtige doekjes over je klei te leggen

Nadere informatie

Accu ipod Nano 5G Installatie handleiding

Accu ipod Nano 5G Installatie handleiding 1. Steek een openingstool tussen de behuizing en de rand. U moet wat kracht zetten om de bovenkant los te maken, omdat deze vastgelijmd is. 2. Wrik de bovenkant los met de openingstool. 3. Gebruik een

Nadere informatie

Handleiding lagers schoonmaken

Handleiding lagers schoonmaken Handleiding lagers schoonmaken * De foto's kun je aanklikken om naar het betreffende product en meer informatie in de webshop te gaan. Stap 1: Haal je lagers uit je wielen, gebruik daarvoor de Bones Bearing

Nadere informatie

Bijlage 1. Module Kunststof

Bijlage 1. Module Kunststof Bijlage 1 Module Kunststof GLASHELDER Je hebt al geleerd wat kunststof is. In deze opdracht ga je een fotolijstje maken. Je krijgt glashelder Acrylaat. Om het helder te houden moet je de beschermfolie

Nadere informatie

EXTRA NODIG: ALUMINIUM FOLIE BAKPAPIER BAKKWASTJE

EXTRA NODIG: ALUMINIUM FOLIE BAKPAPIER BAKKWASTJE EXTRA NODIG: ALUMINIUM FOLIE BAKPAPIER BAKKWASTJE BEREIDING GEVULDE PAASKIP Het bereiden van de paaskip is een mooie activiteit, waarbij wel enige aandacht en wat geduld vereist is, maar dat maakt het

Nadere informatie

Tutorials Ringtop Deco drukkers

Tutorials Ringtop Deco drukkers Tutorials Ringtop Deco drukkers Met speciale dank aan KreaGeja voor haar bijdrage aan deze tutorial en materialen Pagina Onderwerp INHOUD 3 Ringtop 3 Benodigdheden 4 Beadrelease 5 Opzetten van het glas

Nadere informatie

Laat de kinderen ook opzoeken in een woordenboek en/of spreekwoorden boek

Laat de kinderen ook opzoeken in een woordenboek en/of spreekwoorden boek Voorbereiding: Materialen verzamelen Voor de les alles al klaarzetten. De tafels in groepjes van vier zetten zodat je elk proefje eventueel twee keer kan klaar leggen. De werkbladen kopiëren De opdrachtvellen

Nadere informatie

BELANGRIJK! BEWAREN TER REFERENTIE IN DE TOEKOMST

BELANGRIJK! BEWAREN TER REFERENTIE IN DE TOEKOMST A B D C E F NL BELANGRIJK! BEWAREN TER REFERENTIE IN DE TOEKOMST Veilig gebruik van de Caboo... Lees alle instructies aandachtig door voordat u de Caboo in gebruik neemt. Let vooral goed op de onderstaande

Nadere informatie

KURSUS KUILOVEN OPBOUWEN en STOKEN Anneke Boonstra (geleerd van Pieternella Fritz)

KURSUS KUILOVEN OPBOUWEN en STOKEN Anneke Boonstra (geleerd van Pieternella Fritz) KURSUS KUILOVEN OPBOUWEN en STOKEN Anneke Boonstra (geleerd van Pieternella Fritz) Opbouw van de kuil: Inleiding: a. Wil je een kuiloven stoken, dan moet je potjes, potten en andere gebruiksvoorwerpen

Nadere informatie

Workshop Petit four TTF

Workshop Petit four TTF Workshop Petit four TTF Duur: Kosten: Verkoopprijs Een dagdeel p.p. 10,00 euro p.p. Nodig vrienden uit voor een gezellig dagdeel. Start met verwelkoming van een ieder en vertel iets over het projekt waarvoor

Nadere informatie

Inspiratieboekje. Gratis uitgave van HotPotShop. Dankzij de HotPot glasoven kunt u nu thuis in de magnetron glas smelten tot juweeltjes.

Inspiratieboekje. Gratis uitgave van HotPotShop. Dankzij de HotPot glasoven kunt u nu thuis in de magnetron glas smelten tot juweeltjes. Valentijnsbeer Inspiratieboekje Gratis uitgave van HotPotShop Dankzij de HotPot glasoven kunt u nu thuis in de magnetron glas smelten tot juweeltjes. Stap voor stap wordt uitgelegd hoe dit hartverwarmende

Nadere informatie

RECYCLE ART 7 leuke dingen om zelf te maken van afvalmateriaal

RECYCLE ART 7 leuke dingen om zelf te maken van afvalmateriaal RECYCLE ART 7 leuke dingen om zelf te maken van afvalmateriaal Dit E-book is in stand gekomen met input van Wilt u een workshop organiseren in omgeving Groningen? Kijk dan op www.artak.nl Werkbeschrijving

Nadere informatie

Cursus Hoornbewerking (door Ans Nieuwenburg - Bron)

Cursus Hoornbewerking (door Ans Nieuwenburg - Bron) Cursus Hoornbewerking (door Ans Nieuwenburg - Bron) Materiaal: Hoorn van: Gewei van: koe, geit, schaap, buffel en karbouw grof wild, ree en rendier Benodigdheden: Rasp, Glasscherven, Sandvick nr 401 Sandvick

Nadere informatie

Haal het beste uit uw Cobb!

Haal het beste uit uw Cobb! Haal het beste uit uw Cobb! Lees voor gebruik de instructies in deze handleiding. Zo haalt u de beste resultaten met uw Cobb. De onderdelen van de Cobb deksel kookring basisplaat handvat kom brikettenmandje

Nadere informatie

Kleuren in bloemstukken

Kleuren in bloemstukken Kleuren in bloemstukken Vooruitblik op de praktijk Kleuren kiezen Als je een bloemstuk maakt, kun je niet altijd de kleuren gebruiken die je mooi vindt. Ten eerste moet je rekening houden met het soort

Nadere informatie

Gebruikers- en installatie- handleiding SUNWOOD MARINO. Propaan

Gebruikers- en installatie- handleiding SUNWOOD MARINO. Propaan Gebruikers- en installatie- handleiding SUNWOOD MARINO Versie: Aardgas Propaan Specificaties Fabrikant Sunderman Openhaarden V.O.F. / Sunwood Contactgegevens Christiaan Huygensstraat 10 2665 KX Bleiswijk

Nadere informatie

Gemodelleerde r i n g e n

Gemodelleerde r i n g e n Gemodelleerde r i n g e n Benodigd materiaal: premo! boetseerklei set 'Pearl', 6 x 57 g, verschillende kleuren premo! boetseerklei set 'Brillant', 6 x 57 g, verschillende kleuren strassstenen set 'Brillant',

Nadere informatie

Byzoo Sous Vide Hippo

Byzoo Sous Vide Hippo Byzoo Sous Vide Hippo handleiding 220-240V, 50Hz 800W BELANGRIJKE VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN LEES ALLE INSTRUCTIES VOOR GEBRUIK EN BEWAAR VOOR TOEKOMSTIGE REFERENTIE 1 Lees alle instructies zorgvuldig voor

Nadere informatie

HANDLEIDING MOZAIEKEN MET SERVIES

HANDLEIDING MOZAIEKEN MET SERVIES HANDLEIDING MOZAIEKEN MET SERVIES Milly s Crea en Deco Mandenmakerstraat 102b, 3191 DG Hoogvliet www.millyswinkel.nl Voor het maken van deze mozaiekhandleiding hebben wij gebruik gemaakt van de informatie

Nadere informatie

Handleiding lagers schoonmaken

Handleiding lagers schoonmaken Handleiding lagers schoonmaken * De foto's kun je aanklikken om naar het betreffende product in de webshop te gaan. Stap 1: Haal je lagers uit je wielen, gebruik daarvoor de Bones Bearing Tool. Hiermee

Nadere informatie

EEN GIPSBUIK/GIPSSCHAAL MAKEN EN MOZAIEKEN

EEN GIPSBUIK/GIPSSCHAAL MAKEN EN MOZAIEKEN EEN GIPSBUIK/GIPSSCHAAL MAKEN EN MOZAIEKEN MILLY S CREA EN DECO Webwinkel : www.millyswinkel.nl Mozaïekwinkel : Mandenmakerstraat 102b te Hoogvliet De start Het maken van een gipsbuik duurt ongeveer een

Nadere informatie

AUTOMATISCHE KOFFIEMACHINE 1. BELANGRIJK

AUTOMATISCHE KOFFIEMACHINE 1. BELANGRIJK AUTOMATISCHE KOFFIEMACHINE 1. BELANGRIJK Let erop dat de schakelaar op 0 (uit) staat voordat u het snoer op de wandcontactdoos aansluit. Laat de stekker niet in het stopcontact wanneer de koffiemachine

Nadere informatie

1. Zet de wereld eens lekker op zijn kop! Ondersteboven-worst

1. Zet de wereld eens lekker op zijn kop! Ondersteboven-worst 1. Zet de wereld eens lekker op zijn kop! Ondersteboven-worst Hoe kun je blokjes Prins NatureCare worst uit een op zijn kop hangende fles puzzelen? Stap 1 Nodig voor deze uitdaging: een lege plastic limonadefles,

Nadere informatie

Mokume Gane - Sieraden

Mokume Gane - Sieraden Mokume Gane-Techniek Mokume Gane - Sieraden Benodigd materiaal Mokume Gane - Sieraden: Artikelnummer: Aantal: Metalen hanger - ovaal, ca. 22 x 30 mm, zilverkleur, 2 stuks 470773 1 Metalen hanger - rond,

Nadere informatie

7 Gebruiken van snijbranders en plasmasnijders Inhoud

7 Gebruiken van snijbranders en plasmasnijders Inhoud 7 Gebruiken van snijbranders en plasmasnijders Inhoud Wat is het?... 1 Waarmee doe je het?... 1 Hoe werk je met een autogeenlasinstallatie?... 4 Hoe onderhoud je een autogeen lasinstallatie en een snijbrander?...

Nadere informatie

Hoe maakt u het handsieraad Elf

Hoe maakt u het handsieraad Elf P a g i n a 1 Hoe maakt u het handsieraad Elf Voor het overzicht hierboven een foto van het handsieraad in zijn geheel. Eigenlijk maak je eerst alles aan elkaar en dan begin je met het versieren. Lees

Nadere informatie

Experiment in Düppel en ons museum met de dubbele pot- of indirecte methode, tussen 1991 en 1995

Experiment in Düppel en ons museum met de dubbele pot- of indirecte methode, tussen 1991 en 1995 Experiment in Düppel en ons museum met de dubbele pot- of indirecte methode, tussen 1991 en 1995 Vondsten bij opgravingen in o.a. Dűppel toonden grondkuilen, die duidelijk gebruikt waren om teer te winnen

Nadere informatie

! We starten met alle cirkels. Controleer of je vier maal vijf cirkels hebt van de maten die je in het boodschappenlijstje terug kunt vinden.

! We starten met alle cirkels. Controleer of je vier maal vijf cirkels hebt van de maten die je in het boodschappenlijstje terug kunt vinden. Let it Snow! deel 1 Goedemorgen allemaal! Vandaag deel 1 van online workshop "Let it Snow!". We gaan de basis van de bol in elkaar zetten, dat is een precisie klusje wat je lekker op je gemak moet doen.

Nadere informatie

LCD scherm ipod Nano 5G Installatie handleiding

LCD scherm ipod Nano 5G Installatie handleiding 1. Steek een openingstool tussen de behuizing en de rand. U moet wat kracht zetten om de bovenkant los te maken, omdat deze vastgelijmd is. 2. Wrik de bovenkant los met de openingstool. 3. Gebruik een

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Vapalux druklantaarn M320

Gebruiksaanwijzing Vapalux druklantaarn M320 Gebruiksaanwijzing Vapalux druklantaarn M320 Gebruik voor de Vapalux druklamp alleen extra gezuiverde petroleum van de klasse A III met een vlampunt van hoger dan 60 C. Zie ook de bijgevoegde data sheet

Nadere informatie

Handleiding PVC-trapleuningprofielen. Installatie instructies Afwerking

Handleiding PVC-trapleuningprofielen. Installatie instructies Afwerking Handleiding PVC-trapleuningprofielen Installatie instructies Afwerking Installatie instructies De hoogwaardige PVC-trapleuningprofielen van Rubbermagazijn zijn gemaakt van thermoplastisch materiaal. Hierdoor

Nadere informatie

Zelfgemaakte tas - hangers

Zelfgemaakte tas - hangers Handleiding Zelfgemaakte tas - hangers R0 Zelfgemaakte tas - hangers Benodigd materiaal: Artikelnummer Aantal Houten buttons ca. ø 30 mm, 0 stuks 0998 Houten buttons ca. ø 40 mm, 0 stuks 0930 Houten buttons

Nadere informatie

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger Italiaanse tomtatensoep Per 4 personen 1 liter 1 ui 2 teentjes knoflook 1 wortel 2 blikken gepelde tomaten Olijfolie Suiker Chilipoeder 50 ml slagroom Potje pesto Snij de uit en wortel heel klein Doe een

Nadere informatie

Wandverwarming in de Noordoostpolder.

Wandverwarming in de Noordoostpolder. Wandverwarming in de Noordoostpolder. Na dat we de tekeningen klaar hadden voor onze aanbouw, kwamen we tot de conclusie dat we te weinig ruimte haddeen voor het plaatsen van radiatoren, zonder dat ze

Nadere informatie

Rupsje nooit genoeg. Instructievel Traktaties maken Jumpin

Rupsje nooit genoeg. Instructievel Traktaties maken Jumpin Rupsje nooit genoeg Voor rupsje nooit genoeg: prikker, 5 à 6 druiven, cherrytomaat, zelfklevende wiebeloogjes Rijg de prikker bijna vol met druiven () Prik de cherrytomaat aan het eind van de prikker ()

Nadere informatie

GLAS ETSEN MAAK JOUW GLAS PERSOONLIJK! Ontwikkeld door

GLAS ETSEN MAAK JOUW GLAS PERSOONLIJK! Ontwikkeld door GLAS ETSEN MAAK JOUW GLAS PERSOONLIJK! TEKENEN 1 2 3 4 Laat de kinderen een tekening maken met een dikke donkere stift. (1) Met dikke stiften vermijd je hele dunne lijnen die later in het proces lastig

Nadere informatie

3D-printerpen 2016 versie Handleiding

3D-printerpen 2016 versie Handleiding 3D-printerpen 2016 versie Handleiding Gefeliciteerd! U bent nu in het bezit van de nieuwste generatie 3D-printerpen. Hiermee heeft u het creëren van unieke 3D-tekeningen, miniaturen en accessoires zelf

Nadere informatie

Wat heb je nodig? Wat gebeurt er?

Wat heb je nodig? Wat gebeurt er? 1) 1 liter halfvolle melk 2) Pan met pollepel 3) Kookpit 4) Schoonmaakazijn 5) Eetlepel 6) Zeef 7) Kom 8) Zand- of taartvormpje Let op: Met volle melk werkt deze proef soms iets minder goed. Als we zuur

Nadere informatie

Micro-organismen kweken en bekijken. Zelf bacteriën kweken. Benodigdheden. Werkwijze. Ziek van virussen?

Micro-organismen kweken en bekijken. Zelf bacteriën kweken. Benodigdheden. Werkwijze. Ziek van virussen? Micro-organismen kweken en bekijken Zelf bacteriën kweken Je gaat zelf bacteriën kweken. Benodigdheden twee lege petrischaaltjes met daarop je naam, klas en datum brander en lucifers vloeibare voedingsbodem

Nadere informatie

Philips teercondensator revisie.

Philips teercondensator revisie. Om zo origineel mogelijk te restaureren wil je toch zoveel mogelijk van het originele materiaal gebruiken. Teercondensatoren waren tot nu toe nog een probleem. Er zijn veel leuke en goede ideeën om ze

Nadere informatie

Speelgoed voor Poppie

Speelgoed voor Poppie Speelgoed voor Poppie Waar zal Poppie vandaag het eerst mee gaan spelen? Met de blokken? Of zal ze gaan wandelen met Eend, gaan ze samen de wijde wereld in? Of gaat ze spelen met die mooie bal in alle

Nadere informatie

Citroentaart. Ingrediënten: 250 g zanddeeg sap van 3 citroenen 3 eieren 25 g maïzena 180 g suiker 220 g boter fijn geraspte schil van 1 citroen

Citroentaart. Ingrediënten: 250 g zanddeeg sap van 3 citroenen 3 eieren 25 g maïzena 180 g suiker 220 g boter fijn geraspte schil van 1 citroen 250 g zanddeeg sap van 3 citroenen 3 eieren 25 g maïzena 180 g suiker 220 g boter fijn geraspte schil van 1 citroen Citroentaart Verwarm de oven voor op 200 C. Rol het deeg uit en leg in de beboterde of

Nadere informatie

Easy & Low Budget Beading

Easy & Low Budget Beading Boodschappenlijstje: Easy & Low Budget Beading Schattig Armbandje 2 stukjes Ultra Suède 2,5 x 3,5cm 1 stukje Stiff Stuff 2,5x 3,5cm Seed beads 11/0 en 15/0, van beide 1 kleur 1 Cabje van 13x18mm 2 st.

Nadere informatie

onderzoek water opdrachtkaart Onderdeel A les 5-6.6

onderzoek water opdrachtkaart Onderdeel A les 5-6.6 Onderdeel A 1. 2. 3. 4. 5. Lees de opdracht. Noteer de verwachting. Voer het onderzoek uit. Noteer het resultaat. Noteer de verklaring. - twee glazen - bol dikke wol - schaar - liniaal - viltstift, donkere

Nadere informatie

Bouw van 2 combi-antennes voor VHF-UHF SDR ontvangst

Bouw van 2 combi-antennes voor VHF-UHF SDR ontvangst Bouw van 2 combi-antennes voor VHF-UHF SDR ontvangst De totaal benodigde lengte kabel is 1308 mm. Knip of zaag een stuk kabel af van 1308mm ( 130,8cm) De antennes zijn gebouwd volgens nevenstaande figuur.

Nadere informatie

Er bestaan heel erg veel verschillende penselen om te schminken en het is heel persoonlijk wat je fijn vind om mee te werken.

Er bestaan heel erg veel verschillende penselen om te schminken en het is heel persoonlijk wat je fijn vind om mee te werken. Penselen en technieken Er bestaan heel erg veel verschillende penselen om te schminken en het is heel persoonlijk wat je fijn vind om mee te werken. SchminkWebshop Colours heeft een eigen lijn met de basis

Nadere informatie

BOUWBESCHRIJVING KNIKKERPOMP

BOUWBESCHRIJVING KNIKKERPOMP 1 BOUWBESCHRIJVING KNIKKERPOMP Ten behoeve van demonstratiedoeleinden De knikkerpomp is een type waterpomp dat van PVCbuis en twee knikkers gemaakt wordt. Door zijn eenvoud en omdat PVC goed verkrijgbaar

Nadere informatie

Proef Scheikunde Proeven

Proef Scheikunde Proeven Proef Scheikunde Proeven Proef door een scholier 973 woorden 4 december 2001 4,6 177 keer beoordeeld Vak Scheikunde Titel: De zuurstoftoevoer. Proefnummer: 1 Verbrandt papier met zuurstof? -) het brandt

Nadere informatie

VERWERKEN VAN EEN SCHAAP

VERWERKEN VAN EEN SCHAAP VERWERKEN VAN EEN SCHAAP Het is slachtdag. We slachten een schaap. Het moet in ons geregelde landje gebeuren met een keurmeester. Hij trekt een voor ons verblindend witte jas aan en zet een wit hoedje

Nadere informatie

Mato onderhoud 1/9. Wat is er mooier om een raak schot beloond te krijgen met een mooi geluid? Hoe kan je je mato laten klinken als een taiko?

Mato onderhoud 1/9. Wat is er mooier om een raak schot beloond te krijgen met een mooi geluid? Hoe kan je je mato laten klinken als een taiko? Mato onderhoud Wat is er mooier om een raak schot beloond te krijgen met een mooi geluid? Hoe kan je je mato laten klinken als een taiko? Een goed onderhouden mato ziet er strak uit, maar nog belangrijker

Nadere informatie

EASY STONE MALLEN. ALGEMENE BESCHRIJVING

EASY STONE MALLEN. ALGEMENE BESCHRIJVING EASY STONE MALLEN. ALGEMENE BESCHRIJVING Hoe te werken met onze ESM mallen op een transparante sheet. U kunt deze ESM mallen steeds opnieuw weer gebruiken. Zie ook onze video uitleg op de website. Benodigdheden:

Nadere informatie

The Good Old Times, deel 2

The Good Old Times, deel 2 The Good Old Times, deel 2 Goedemorgen allemaal! Vandaag deel twee en we gaan flink aan de slag met het beplakken van het boekje! Aan het einde van dit deel is dat klaar zodat we volgende ronde aan het

Nadere informatie

PRACTICUM BRANDER. Welke twee veiligheidsmaatregelen moet je bij jezelf nemen?

PRACTICUM BRANDER. Welke twee veiligheidsmaatregelen moet je bij jezelf nemen? Naam Cijfer Klas Datum PRACTICUM BRANDER 1 Welke 3 zaken moet je controleren voordat je de brander aansteekt? 2 Welke twee veiligheidsmaatregelen moet je bij jezelf nemen? De brander: schoorsteen gasregelknop

Nadere informatie

Als je de gereedschappen hebt dan zijn de materialen vaak heel goedkoop om zelf picks te maken en kan je er dus veel maken.

Als je de gereedschappen hebt dan zijn de materialen vaak heel goedkoop om zelf picks te maken en kan je er dus veel maken. 1 INHOUDSOPGAVE VOORWOORD 3 MATERIAAL 4 GEREEDSCHAP 5 TEMPLATES 6 VOORBEREIDINGEN 7 BEGIN 8 FINE-TUNEN 9 AFWERKEN 10 HOE ZIT HET MET TENSION WRENCHES? 11 BEDANKT!! 14 2 VOORWOORD Dit e-book is origineel

Nadere informatie

Flesvoeding praktische tips

Flesvoeding praktische tips Flesvoeding praktische tips In deze folder vindt u informatie over flesvoeding. Soorten flesvoeding Als u van tevoren al weet dat u kunstvoeding wilt gaan geven, kunt u voor de bevalling alvast de voeding

Nadere informatie

Voer deze proefjes alleen uit met je juf of meester erbij.

Voer deze proefjes alleen uit met je juf of meester erbij. Voer deze proefjes alleen uit met je juf of meester erbij. Waxinelichtje en een glas - Een waxinelichtje - Een schoteltje - Een lucifer - Een glas Zet in het midden van de kring een schoteltje neer met

Nadere informatie

EINDMONTAGE VAN DE SCHOKDEMPERS

EINDMONTAGE VAN DE SCHOKDEMPERS EINDMONTAGE VAN DE SCHOKDEMPERS DE TWEEDE ACHTERSTE SCHOKDEMPER VOLTOOIT HET SCHOK- DEMPERPAAR AAN DE ACHTERKANT. NA HET IN ELKAAR ZETTEN VAN DE LOSSE ONDERDELEN VOLGT DE EINDMONTAGE AAN DE ACHTERSTE OPHANGING.

Nadere informatie

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken http://spreekbeurten.info

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken http://spreekbeurten.info Glas Inleiding Ik kies voor dit onderwerp omdat mijn vaderbij de N.V. Verenigde Glasfabriek werkt en omdat ik wat meer over glas wil weten, bijvoorbeeld hoe je moet glasblazen en hoe flessen woorden gemaakt.

Nadere informatie

7-8. Fietsband. Fietsband

7-8. Fietsband. Fietsband 7-8 De fietsband bestaat uit twee delen, de binnen- en buitenband. De binnenband is het deel waar de lucht in zit en waaraan het ventiel vast zit, zodat deze opgepompt kan worden. Deze binnenband zorgt

Nadere informatie

Drakenbrood. Ingrediënten. 500 g bloem of tarwemeel 1 zakje gist 3 dl lauw water 20 g boter 10 g zout rozijnen. Werkwijze

Drakenbrood. Ingrediënten. 500 g bloem of tarwemeel 1 zakje gist 3 dl lauw water 20 g boter 10 g zout rozijnen. Werkwijze Drakenbrood 500 g bloem of tarwemeel 1 zakje gist 3 dl lauw water 20 g boter 10 g zout rozijnen Doe de bloem in een kom. Maak een kuiltje en voeg de gist met het water en boter toe. Strooi het zout langs

Nadere informatie

TOMA. Alles in deze gebruiksaanwijzing aangegeven met het symbool zijn veiligheidswaarschuwingen. Volg deze instructies altijd.

TOMA. Alles in deze gebruiksaanwijzing aangegeven met het symbool zijn veiligheidswaarschuwingen. Volg deze instructies altijd. Inleiding. De door u aangekochte oven is een Nederlands produkt vervaardigd bij TOMA te Volkel. Hierbij is gebruik gemaakt van de beste stenen, isolatie en verwarmingselementen. Inhoudsopgave: Omschrijving.

Nadere informatie

The Winter Workshop: Sweet Little Tree

The Winter Workshop: Sweet Little Tree The Winter Workshop: Sweet Little Tree! Hallo allemaal! Welkom bij de Winter Workshop van dit jaar. Deze keer een hele andere vorm van online workshop, eentje waarbij we drie kerst ornamenten gaan maken

Nadere informatie

Vertaling Uitgave maart 2014 Bonsaiblad Satsuki Kenkyu

Vertaling Uitgave maart 2014 Bonsaiblad Satsuki Kenkyu Vertaling Uitgave maart 2014 Bonsaiblad Satsuki Kenkyu Les 3: De basis methodes om jonge planten te vormen door bedrading(deel 2) Door Isamu Enomoto (officieel lector van de Japanse Satsuki Vereniging)

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Mini-Airbug

Gebruiksaanwijzing Mini-Airbug Gebruiksaanwijzing Mini-Airbug De Mini-Airbug handverblazer verspreidt roofmijten en andere bestrijders snel en gelijkmatig en is speciaal ontwikkeld om sierteelt- en groentegewassen snel en doeltreffend

Nadere informatie

Neem de 6 envelopjes. We gaan ze in elkaar zetten en dicht lijmen. Het is belangrijk dat je alle randen goed lijmt en de enveloppen goed in elkaar

Neem de 6 envelopjes. We gaan ze in elkaar zetten en dicht lijmen. Het is belangrijk dat je alle randen goed lijmt en de enveloppen goed in elkaar "Dreamtime!" deel 5 Vandaag alweer de 5e week van de online workshop "Dreamtime!" We gaan het laatje vullen... en we maken de flesje klaar om in het kastje te gaan stan pronken. In het pakket zit een pakketje

Nadere informatie

Scraptacular. The Suitcase. workshop beschrijving. design. a Tiny Project van Scraptacular design. Tiny Project The Suitcase

Scraptacular. The Suitcase. workshop beschrijving. design. a Tiny Project van Scraptacular design. Tiny Project The Suitcase workshop beschrijving Tiny Project The Suitcase The Suitcase a Tiny Project van Dit is de beschrijving van Tiny Project The Suitcase. De beschrijving hoort bij de uitleg die je op de website kunt vinden.

Nadere informatie

De uitleg bij de 2 e foto: De Suzu no homare zijn 2 jaar oud. De hoogte is ongeveer 75 cm. Ook deze soort is vrij hard en stug.

De uitleg bij de 2 e foto: De Suzu no homare zijn 2 jaar oud. De hoogte is ongeveer 75 cm. Ook deze soort is vrij hard en stug. Vertaling Uitgave Februari 2014 Bonsaiblad Satsuki Kenkyu P56 door Isamu Enomoto. Handleiding om Satsuki azalea s te kweken en te vormen in alle stijlen van jonge planten. Les 2: De basis methoden om jonge

Nadere informatie

Montage handleiding Broilfire 4 Poot powerfire/gas komfoor 4p-01p

Montage handleiding Broilfire 4 Poot powerfire/gas komfoor 4p-01p Montage handleiding Broilfire 4 Poot powerfire/gas komfoor 4p-01p Instructies voor het monteren en gebruik van de Powerfire: Technische data: Gas type Butaan Propaan Werk druk: mbar 30-50 37-52 Categorie

Nadere informatie

Handleiding revisie verdamper Koltec VG392 / Necam Mega

Handleiding revisie verdamper Koltec VG392 / Necam Mega Handleiding revisie verdamper Koltec VG392 / Necam Mega 1. Demontage Met de demontage van de verdamper beginnen we met de voorzijde. Draai eerst de 2 korte boutjes die naast de uitgang van de verdamper

Nadere informatie

Handleiding Hogedrukpan Field Koch

Handleiding Hogedrukpan Field Koch Handleiding Hogedrukpan Field Koch 118014 Belangrijke voorzorgsmaatregelen Gebruik alleen GAS als warmtebron Wees extra voorzichtig in het leslokaal Plaats de pan niet in een warme oven Zet de pan voorzichtig

Nadere informatie

zaaien in zaaibakken zaaibakken maken voor binnen op warmte in maart en voor buiten in april

zaaien in zaaibakken zaaibakken maken voor binnen op warmte in maart en voor buiten in april zaaien in zaaibakken zaaibakken maken voor binnen op warmte in maart en voor buiten in april benodigdheden: - potgrond zonder klontjes, grof zand - schone emmer - schone zaaibak van b.v. piepschuim of

Nadere informatie

In deze opdracht gaan we een houten vogelhuisje maken.

In deze opdracht gaan we een houten vogelhuisje maken. MPo 2008 In deze opdracht gaan we een houten vogelhuisje maken. Je krijgt een stuk hout van 12 cm breed en 122 cm lang. Dit is genoeg om een vogelhuisje te maken zoals het voorbeeld. We zagen het hout

Nadere informatie

Lesbrief 4 Maken van boeketten en bloemstukken

Lesbrief 4 Maken van boeketten en bloemstukken Lesbrief 4 Maken van boeketten en bloemstukken LESBRIEF 4 MAKEN VAN BOEKETTEN EN BLOEMSTUKKEN Niveau II 1 Maken van boeketten en bloemstukken. Het maken van boeketten en bloemstukken is een dagelijks terugkerende

Nadere informatie

Helaas hebben we deze keer de recpeten niet kunnen opschrijven, en daarom bij deze enkele recepten van vorige kookcursussen en kookboeken.

Helaas hebben we deze keer de recpeten niet kunnen opschrijven, en daarom bij deze enkele recepten van vorige kookcursussen en kookboeken. 2010-4juni 19.30 Turkse Kookworkshop in de Tuinen van Stinz geheel Vegetarisch we hebben gemaakt: Linzensoep Dolma: druivenbladeren en gedroogde paprika's gevuld met rijst en kruiden Sigare Börek: tot

Nadere informatie

AAN de slag 1.1 de bunsenbrander

AAN de slag 1.1 de bunsenbrander AAN de slag 1.1 de bunsenbrander ORiËNTEREN De bunsenbrander werd rond 1855 uitgevonden door professor Robert Wilhelm Bunsen (1811-1899) uit Heidelberg. De uitvinding diende vooral om een stabiele warmtebron

Nadere informatie

Kettingshawl van pure zijde in Shibori

Kettingshawl van pure zijde in Shibori Kettingshawl van pure zijde in Shibori Stap voor stap Tutorial Miranda Groenendaal 2014 Foto s: Miranda Groenendaal Vormgeving: Klazine de Bas-Verdonschot 1 Shibori Shibori staat voor een eeuwenoude Japanse

Nadere informatie

Free Tutorial Beadwork/ Bead Embroidered Ring Algemene werkbeschrijving met voorbeelden

Free Tutorial Beadwork/ Bead Embroidered Ring Algemene werkbeschrijving met voorbeelden Free Tutorial Beadwork/ Bead Embroidered Ring Algemene werkbeschrijving met voorbeelden Algemeen Boodschappenlijstje: 1 basis voor de ring Ultra Suède Fire Line 0.08 Crystal seedbeads 15/0 Kraal of plaksteen

Nadere informatie

Tutorial luiertaart. Knip 'm uit. Nu heb je een stevige onderlegger voor je luiertaart.

Tutorial luiertaart. Knip 'm uit. Nu heb je een stevige onderlegger voor je luiertaart. Tutorial luiertaart Mocht je van plan zijn om een luiertaart te maken, dan hoop ik je met deze tutorial te laten zien dat het erg makkelijk en leuk is om te doen. Je kunt de beschrijving volgen, of met

Nadere informatie

Bouw zelf een windmolen

Bouw zelf een windmolen Bouw zelf een windmolen Met dit bouwplan is een windmolen maken niet moeilijk! Bouw thuis of op school een echte windmolen die een klein lampje (LED) laat branden. Aan het einde van de beschrijving vind

Nadere informatie

Voorbereiding post 4. Mondjes open mondjes dicht Groep 7-8

Voorbereiding post 4. Mondjes open mondjes dicht Groep 7-8 Voorbereiding post 4 Mondjes open mondjes dicht Groep 7-8 Welkom bij IVN Valkenswaard-Waalre Dit is de digitale voorbereiding op post 4: Mondjes open mondjes dicht, voor groep 7 en 8. Inhoud: Algemeen

Nadere informatie

Heatingfoil Xtra. Laminaatverwarming voorzien van aluminium coating:

Heatingfoil Xtra. Laminaatverwarming voorzien van aluminium coating: Laminaatverwarming voorzien van aluminium coating: Heatingfoil Xtra De Heatingfoil Xtra is een doorontwikkeling van 2HEAT op het bestaande systeem: laminaatverwarming. Doordat de 2HEAT Heatingfoil Xtra

Nadere informatie

Werkbeschrijvingen werkjes VBW 2013. Kleuters: Herinneringsdoosje Midden: Memobord. Dag 2: Kleuters en midden: Slingerballetje

Werkbeschrijvingen werkjes VBW 2013. Kleuters: Herinneringsdoosje Midden: Memobord. Dag 2: Kleuters en midden: Slingerballetje Werkbeschrijvingen werkjes VBW 2013 Dag 1: Kleuters: Herinneringsdoosje Midden: Memobord Dag 2: Kleuters en midden: Slingerballetje Dag 3: Dag 4: Kleuters: Tien gebodenzuil Midden: Tien geboden in klei

Nadere informatie

TARTE TATIN HET KLASSIEKE FRANSE DESSERT, GEVARIEERD MET PEER. Jurrijan.com, recepten download

TARTE TATIN HET KLASSIEKE FRANSE DESSERT, GEVARIEERD MET PEER. Jurrijan.com, recepten download 1 Dit dessert kan mislukken, want je bakt de taart ondersteboven, maar het is zo heerlijk en geeft veel voldoening wanneer het lukt. De vulling is origineel met appel, maar peren, pruimen of zelfs ananas

Nadere informatie

In de Keuken. Retail Trainingen. alles over bakvormen, bakhulpjes, keukenweegschalen, openers, zeven, raspen, tangen, keukenmessen en scharen

In de Keuken. Retail Trainingen. alles over bakvormen, bakhulpjes, keukenweegschalen, openers, zeven, raspen, tangen, keukenmessen en scharen In de Keuken alles over bakvormen, bakhulpjes, keukenweegschalen, openers, zeven, raspen, tangen, keukenmessen en scharen Onderdeel van de opleiding Verkopen in de Gemengde Branche Retail Trainingen In

Nadere informatie

Thermostaat vervangen bij een M20 blok.

Thermostaat vervangen bij een M20 blok. Thermostaat vervangen bij een M20 blok. Wat heb je nodig? 1. Een vlakke ondergrond. 2. Een afgekoelde motor! 3. Een nieuwe thermostaat. 4. Een nieuwe O-ring (meestal word deze geleverd bij de thermostaat)

Nadere informatie

Mokume Gane - Sieraden

Mokume Gane - Sieraden Mokume Gane-Techniek Mokume Gane - Sieraden Benodigd materiaal Mokume Gane - Sieraden: Artikelnummer: Aantal: Metalen hanger - ovaal, ca. 22 x 30 mm, zilverkleur, 2 stuks 470773 1 Metalen hanger - rond,

Nadere informatie