Het programma SOCIALE INTEGRATIE - SPORTIEVE BELEVING - WEDERZIJDS RESPECT TOPAMBITIE. Het volledige sportieve programma:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het programma SOCIALE INTEGRATIE - SPORTIEVE BELEVING - WEDERZIJDS RESPECT TOPAMBITIE. Het volledige sportieve programma:"

Transcriptie

1 Het programma Van 21 tot en met 24 augustus 2014 vindt op de terreinen van R. Victory Hockey Club te Edegem de eerste ABN AMRO Integration Cup plaats. Wedstrijden tussen tophockeyteams (EHL-niveau) zullen er afgewisseld worden met wedstrijden tussen een aantal internationale G-hockey teams (mensen met een beperking). Tophockeyers van het Belgische heren- en damesteam Xavier Reckinger en Charlotte De Vos hebben het peter- en meterschap van deze ABN AMRO Integration Cup op zich genomen, en ook journalist / presentator Gilles De Coster zet zijn schouders mee onder dit unieke project. Het worden vier hoogdagen (21 tot 24 augustus) voor de hockeysport, waar tophockey en sport voor mensen met een beperking (G-sport) elkaar vinden. Een unieke gelegenheid voor iedere sportliefhebber om samen met familie en vrienden de vier belangrijke pijlers van deze cup te omarmen. SOCIALE INTEGRATIE - SPORTIEVE BELEVING - WEDERZIJDS RESPECT TOPAMBITIE Het volledige sportieve programma: Thursday 21st of august 14 h. Reception of the G-teams 15.h. Initiations for G-hockeyers 18h. end of G-hockey day Friday 22nd of august, 15 h. G-hockey training matches, 16 h. men Victory vs Antwerp 18 h. Top hockey Dragons vs Waterloo Ducks 20 h. Top hockey Braxgata vs Oranje-Zwart. Saturday 23 rd of august, 11 h. Women Victory vs Braxgata 2 13 h. Top hockey Watducks vs Braxgata 15 h. G-hockey Matches 16 h. Top hockey Oranje-Zwart vs Dragons 18 h. G-hockey + Top hockey Integration Game 19 h. Ladies Braxgata vs Dragons Sunday 24 th of August 11 h. Men Victory vs Push 13 h. G-hockey Matches 14 h. Top hockey Oranje-Zwart vs Watdcuks 16 h. G-hockey Matches 17 h. Top hockey Dragons vs Braxgata The teams will play following the rules of the F.I.H.../

2 .../ Donderdag 21 augustus De eerste dag van dit vernieuwende sportevenement staat volledig in het teken van de G-sport. Samen met de provincie Antwerpen organiseert R. Victory H.C. hockeyinitiaties voor mensen met een beperking. De R. Victory H.C. G-hockey trainers bouwden de afgelopen jaren een schat aan ervaring op in het sportief en extra-sportief begeleiden van mensen met een beperking. Op donderdag 21 augustus gaan wij in het kader van de ABN AMRO Integration Cup graag aan de slag met nieuwkomers in de sport. We hopen met onze kennis en enthousiasme nieuwe sporters met een beperking aan te zetten tot sporten! Samen met collega s van andere Antwerpse hockeyclubs (Braxgata H.C., K.H.C. Dragons, H.C. Inter Mol, R. Antwerp H.C., ) starten we de namiddag om 14.00u. Aansluitend demonstreren we dan de verschillende hockeyoefeningen die tijdens een training aan bod komen. Tijdens deze initiaties zal u merken dat de fun factor steeds voorop staat! We hopen dat elke G-sporter die de smaakt te pakken heeft zijn of haar gading zal vinden bij een club uit de eigen regio en bijgevolg de hockeysport verder kan ontdekken in een club in eigen nabijheid. Aan het einde van de dag voorzien we in een diploma en medaille voor elke G- sporter die aan de initiaties deelneemt! Ouders en vrienden van geïnteresseerde G-hockeyers kunnen zich tussen 14u. en 18u. informeren bij trainers en begeleiders over de mogelijkheden om hun zoon of dochter in te schrijven in een van de resp. hockeyclubs. De organisatie van de ABN AMRO Integration Cup zet hiermee graag de 4 absolute waarden van deze vierdaagse eens te meer in de verf. SOCIALE INTEGRATIE - SPORTIEVE BELEVING - WEDERZIJDS RESPECT TOPAMBITIE Wij begroeten u graag ook op de andere cup-dagen, waar G-hockeyclubs met enkele of meerdere jaren ervaring wedstrijden zullen spelen.

3 /.. Doorlopend op vrijdag, zaterdag en zondag: Voor de hele familie dus mét Kids Village... Ook de kinderen zijn we niet vergeten. Zij leven zich uit met sport en spel in het ABN AMRO Hockey Park zodat je met je hele familie de unieke sfeer van de ABN AMRO Integration Cup kan beleven. Hier komen klein en groot zeker aan hun trekken. Hockey-gek of hockey-nieuwsgierig? Op zaterdag en zondag zullen er in een aangepast hockeypark op het aanliggend hockeyveld initiaties hockey gegeven worden. Hockey internationals zullen de jonge spelers in clinics de tips & trics van het moderne hockey aanleren. Leer de sport kennen in een leuke hockey-initiatie Verbeter je dribbeltechnieken op de oefenveldjes onder begeleiding van topspelers Ontmoet de grote sterren van de hockeywereld Op zaterdag en zondag zijn er ABN AMRO Hockey Clinics en Vivaldi s Interim Hockey Clinics met onder andere hockey internationals: Xavier Reckinger Felix Denayer Vincent Van Asch Op de aanpalende weide wordt randanimatie voorzien voor de jongsten onder de jongeren. Een obstakelbaan en springkastelen bezorgen ook hen een leuke tijd.

4 Congressen: De ABN AMRO Integration Cup is een uitstekende gelegenheid om stil te staan bij de integratie van G-sport in de reguliere sportclubs en bij de positieve synergiën die kunnen groeien tussen tophockey en G-hockey in het bijzonder. Naast de prachtige sportieve kalender, organiseren we op vrijdagnamiddag en zaterdagvoormiddag resp. een ondernemers- en een sportmedisch congres. Op vrijdag 22 augustus van 15u. tot 18u. en : Congres: Sociale Integratie Samen met ondernemers uit verschillende bedrijfstakken gaan we na wat de stand van zaken is aangaande inclusief ondernemen. Aan de hand van cases binnen Nike, BASF en NIKO leert u meer over hoe ondernemers diversiteit introduceerden in hun onderneming en daarmee hun bedrijfscultuur verrijken. APB Sport (Prov. Antwerpen), To Walk Again en ABN AMRO bewandelen elk een andere weg maar realiseren in hun sector een fantastisch enthousiasme voor de G-sport. Ontdek deze best practices. Timings 15u00 16u. Welkomstdrink aan de rand van het G-hockey trainingsveld Kennismaking met hockey voor mensen met een mentale of fysieke beperking tijdens een demo-training met alle deelnemende G-hockeyteams 16u15-18u. Seminarie rond sociale integratie, met topsprekers uit de sport- én de bedrijfswereld en special guest Marieke Vervoort.

5 18u Aperitief en catering in de ABN AMRO corner In aanwezigheid van de sprekers en gelegenheid om de wedstrijden tussen de tophockey mannenteams te volgen, met om 18u. KHC Dragons Waterloo Ducks HC 20u. Braxgata HC MHC Oranje Zwart Sprekers Iedere spreker ontvangt 10 minuten voor een krachtige uiteenzetting (6), we sluiten af met een panelgesprek (15 ) met moderator Gilles de Coster. Wouter De Geest - CEO van BASF Met ons engagement in G-sport willen we onze overtuiging onderlijnen dat alle mensen hun unieke talenten kunnen ontwikkelen als ze de juiste kansen krijgen. Dat is zo in het bedrijfsleven, dat is zo in de maatschappij. Ook met het wervelende G-hockey kunnen atleten met een beperking genieten van kwalitatieve sportbeleving. En zo kunnen ze, net zoals u en ik, door de voldoening in de sportbeleving zich verder ten volle ontplooien. Jozef De Backer NIKO Ik leid vandaag het bedrijf dat mijn grootvader in 1919 samen met zijn broer oprichtte. Mijn grootvader heeft Niko opgebouwd van uit zijn rolstoel. In 1971 leerde ik Koen Van Reusel kennen in het St. Jozef college in Turnhout. Koen was in een verkeersongeval verlamd geraakt maar wou absoluut een zelfstandig leven opbouwen. Gedurende een jaar mocht ik samen met Koen de weg van zijn ambitie afleggen. Deze twee mensen leerden me dat hun wil om een "normaal" leven te leiden slechts een beetje hulp nodig had om deze ambitie ook realiteit te maken. G-hockey is een initiatief dat kinderen de mogelijkheid biedt om op jonge leeftijd deze wisselwerking tussen mindervaliden en valide mensen te ervaren. Een les voor beiden. Tom Van Look Directeur Autonoom Provinciebedrijf Sport (APB Sport) provincie Antwerpen Sporten met het syndroom van Down, zwemmen met slechts één been, basketballen vanuit een rolstoel, tafeltennissen als je niet of nauwelijks kunt zien Sporten met een handicap, het lijkt niet evident en dat is het ook niet. Het G-sportfonds van de provincie Antwerpen wil samen met het bedrijfsleven, serviceclubs, scholen, sportclubs en mensen als jij en ik taboes doorbreken en personen met een handicap een duurzame sporttoekomst geven. Als gepassioneerde G-sportfan vertelt Tom Van Look over het G-sportfonds en wedden dat hij je meteen enthousiasmeert om ook G-sportfan te worden.

6 Piet-Hein Geeris Directeur Sponsoring ABN AMRO Als ex-hockeyinternational kent Piet Hein als geen ander de hockeywereld en de ins & outs op gebied van hockeysponsoring. Hockey toegankelijk maken voor zo veel mogelijk mensen, ook voor diegenen die niet in neen regulier team kunnen meedoen. Ook kinderen met een beperking hebben sport hard nodig voor hun lichamelijke en sociale ontwikkeling. ABN AMRO stimuleert al vele jaren de organisatie van hockeykampen, clinics en cursussen waaraan mensen met een beperking kunnen deelnemen. Johan Cremery Manager To Walk Again vzw Onbeperkt (durven) denken over mensen met een fysieke beperking. Onbeperkt (durven) werken met mensen met een fysieke beperking. Leven met een fysieke beperking: een gelukkige toekomst met mogelijkheden voorbij de beperking. Heidi Gillemot Global Community Impact Manager Nike Toen zij 10 jaar was, wou ze de wereld verbeteren: industrie, mensen, milieu, werk,..dit was de stimulans om industrieel ingenieur te gaan studeren. Op dit moment noemt Heidi zich liever een soft ingenieur die tracht de complexe processen tussen mensen in en organisatie te doorgronden en te optimaliseren. Bij Nike ELS, de Europese Logistiek Campus in Laakdal, is het haar opdracht de unieke bedrijfscultuur van player en playing field te versterken in al haar aspecten. Diversiteit en talent staan hierbij centraal. Gilles De Coster Belgisch TV en radio presentator en hockeyspeler Moderator Venue: Congrescentrum Ter Elst, Edegem

7 Op zaterdag 22 augustus van 9u. tot 12u.: sportmedisch symposium Tussen de sportieve uitdagingen van het tornooi door houden we op zaterdagvoormiddag een wetenschappelijk symposium in drie luiken: Deel 1 handelt over de sportmedische keuring Screening van (top)atleten heeft vele doelen: de sportgeschiktheid beoordelen, blessure-risico inschatten trainingsaanpak richten. Hoe gaat dat in zijn werk, hoe doen we het nu, bestaat daarvoor een richtlijn. We stellen u het sportmedisch onderzoek volgens het VASO-protocol voor, zoals uitgewerkt door SKA (Sport en Keuringsartsen) binnen het decreet van het Ministerie van Sport. Dit protocol wordt in samenspraak met de hockeyfederatie gepromoot. Spreker voor het gedeelte sportmedische keuring: Johan van Acoleyen, sportarts, SKA Deel 2 richt zich specifiek op sportblessures in hockey Blessures in hockey (collision sport) beperken zich niet tot (ernstige) hoofd- en hersenletsels. Aan de hand van casuïstiek geraakt u vertrouwd met wat bekend is over hockey-blessures, en wordt sport specifieke traumatologie besproken. Spreker voor dit onderdeel is Guy De Schutter, sportarts, SPORTS UZ Antwerpen Het derde onderdeel richt op de integratiegedachte en het inclusief sporten Integratie klinkt wel goed, maar is het dat ook. Grenzen vervagen maar verschillen bestaan. Hoe gaan we daar mee om, wat is de keerzijde van de (paralympische) medaille en de voorzijde van de (maatschappelijke) inzet. Voer voor discussie in een panelgesprek. De panelleden zijn; Marc Vergauwen - Parantee ( Rudi Chappel - Wapper ( Joost Vande Pontseele - ouder Wanderer (link naar Wanderers site) Ingrid peeters - ouder Wanderer (link naar Wanderers site) Doorlopend is er mogelijkheid tot hands-on CPR en defibrillatie (demo en zelf oefenen) Dit symposium richt zich tot de hockeywereld, G-sporters, en begeleiders van hockey-sporters. Venue: Congrescentrum Ter Elst, Edegem Meer gedetailleerde informatie vindt u op

Sporthelden met een beperking Boek met bijzondere portretten van G-atleten

Sporthelden met een beperking Boek met bijzondere portretten van G-atleten Partnerdossier Sporthelden met een beperking Boek met bijzondere portretten van G-atleten Een initiatief van Piet den Boer, ABN AMRO en de provincie Antwerpen ten voordele van het G-sportfonds en G-sport

Nadere informatie

Persbijeenkomst 26 augustus 2015. Provinciaal Recreatiedomein op de Schorre

Persbijeenkomst 26 augustus 2015. Provinciaal Recreatiedomein op de Schorre Persbijeenkomst 26 augustus 2015 Provinciaal Recreatiedomein op de Schorre Van harte welkom namens alle partners: Victor van der Kwast CEO ABN AMRO België Yves Beauvois Head HR ABN AMRO België Erik Gysels

Nadere informatie

WORD 100% SPORTFAN! Supporter voor het G-sportfonds en geef personen met een handicap een duurzame sporttoekomst!

WORD 100% SPORTFAN! Supporter voor het G-sportfonds en geef personen met een handicap een duurzame sporttoekomst! WORD 100% SPORTFAN! Supporter voor het G-sportfonds en geef personen met een handicap een duurzame sporttoekomst! De provincie Antwerpen zet volop in op G-sport, sport voor personen met een handicap. Maar

Nadere informatie

Sporten voor personen met een handicap

Sporten voor personen met een handicap sportvorm!ng Studiedag Sporten voor personen met een handicap donderdag 30 november 2017 Provinciaal Sportcentrum Peerdsbos Bredabaan 31 2930 Brasschaat Stel zelf je programma samen. Kies twee activiteiten

Nadere informatie

Het Jeugdsportfonds Camille Paulus

Het Jeugdsportfonds Camille Paulus Het Jeugdsportfonds Camille Paulus Een sporttoekomst voor jongeren en personen met een handicap Wat is sporten? Sporten is niet alleen een werkwoord. Het brengt mensen dichterbij, maakt energie en creativiteit

Nadere informatie

Kids United Inhoudsopgave. Kids United Voorwoord Henk Sijtsma. Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10

Kids United Inhoudsopgave. Kids United Voorwoord Henk Sijtsma. Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10 Kids United Inhoudsopgave Kids United Voorwoord Henk Sijtsma Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10 Enthousiast, gedreven, betrokken, respect: dat waren de woorden die

Nadere informatie

BEWEGEN IS DE WEG NAAR VRIJHEID. Ontdekken en Doen Durven en Ontmoeten Beleven en Nooit Meer Vergeten INITIATIE FITNESS SPORT & BEWEGEN

BEWEGEN IS DE WEG NAAR VRIJHEID. Ontdekken en Doen Durven en Ontmoeten Beleven en Nooit Meer Vergeten INITIATIE FITNESS SPORT & BEWEGEN SPORT & BEWEGEN BEWEGEN IS DE WEG NAAR VRIJHEID Beste To Walk Again-sympathisant, Dat sport en bewegen belangrijk zijn voor een mens weet ondertussen iedereen. Met deze brochure wil mijn foundation, To

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 27 mei 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 27 mei 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 27 mei 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD Cultuur, Sport, Jeugd en Onderwijs Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

Sponsor bij KHC Leuven

Sponsor bij KHC Leuven Sponsor bij KHC Leuven Wie zijn wij? Hockey - een sport met waarden en uitstraling Hockey zit duidelijk in de lift in België en Vlaanderen. Het aantal leden is de laatste jaren exponentieel gestegen. Bestaande

Nadere informatie

Presentatie Johan Wakkie (directeur KNHB)

Presentatie Johan Wakkie (directeur KNHB) Presentatie Johan Wakkie (directeur KNHB) 8 november 2012 Meet & Share Den Haag Marketing Organisatie FIH: Kelly Fearweather, directeur Gem. Den Haag: Projectgroep WK 2014 (Frans van de Ven, Frank van

Nadere informatie

Hockey Club Klein Zwitserland. Sponsoring

Hockey Club Klein Zwitserland. Sponsoring Hockey Club Klein Zwitserland Sponsoring Index Sponsoring en beleid Doelgroep en bereik Sponsormogelijkheden Sponsor menukaart Contact Sponsoring en beleid Hockey Club Klein Zwitserland is van oudsher

Nadere informatie

Gewoon sporten. G-sportorganisaties. Duurzame G-sportmaterialen. G-sportfederaties

Gewoon sporten. G-sportorganisaties. Duurzame G-sportmaterialen. G-sportfederaties Duurzame G-sportmaterialen G-sportorganisaties Het APB Sport beschikt over een uitgebreide uitleendienst met G-sportmaterialen. Voor dit initiatief werden 15 extra sportrolstoelen en één handbike aangekocht.

Nadere informatie

Datum Match Tegenpartij Event. Competitie Antwerpen Halloween. Competitie Pepinster. Competitie Luik X-mas. Competitie Limburg

Datum Match Tegenpartij Event. Competitie Antwerpen Halloween. Competitie Pepinster. Competitie Luik X-mas. Competitie Limburg Uitnodiging Business Corner Bijlage 1: programma eerste ronde seizoen 2015-2016 Datum Match Tegenpartij Event Wo 30 september Wo 7 oktober Za 10 oktober Za 24 oktober Za 21 november Za 12 december Za 19

Nadere informatie

RAPID HOCKEY CLUB TEMSE

RAPID HOCKEY CLUB TEMSE RAPID HOCKEY CLUB TEMSE september 10 Beste ouders, spelers en speelsters, Het Bestuur van de R.H.C. Temse heet u van harte welkom op onze club. Wij zijn blij dat u enthousiast bent geworden voor de hockeysport.

Nadere informatie

Flash Integratiebeleid

Flash Integratiebeleid Page 1 of 5 Subscribe Past Issues Tra Flash Integratiebeleid In deze Flash Integratiebeleid lees je alles over: 1. Een momentje voor een G-sport gerelateerd complimentje 2. Maak kennis met de G-sportconsulenten

Nadere informatie

SCHC Sponsorarrangementen 2011

SCHC Sponsorarrangementen 2011 SCHC Sponsorarrangementen 2011 Informatiepakket voor potentiële Sponsoren en Vrienden SCHC, uniek in Nederland SCHC (Stichtsche Cricket- en Hockeyclub) is een 105 jaar oude familieclub met ook de ambitie

Nadere informatie

Sponsorinformatie BHV Push. November 2011

Sponsorinformatie BHV Push. November 2011 Sponsorinformatie BHV Push November 2011 Waarom sponsoren? Hockey is de snelst groeiende teamsport in Nederland. Een sport voor het hele gezin met toenemende media aandacht. Het hockeypubliek is niet elitair

Nadere informatie

Luc Dequick/BPC/Parantee

Luc Dequick/BPC/Parantee Luc Dequick/BPC/Parantee INHOUD 1. DEFINITIES 1.1 G-sport 1.2 G-sporter 1.3 Doelgroepen 2. G-SPORT IN VLAANDEREN 2.1 G-sport Vlaanderen 2.2 Stuurgroep G-sport Vlaanderen 2.3 Actoren 2.4 Steunpunt G-sport

Nadere informatie

sponsorinformatie BHV Push sept 2014

sponsorinformatie BHV Push sept 2014 sponsorinformatie BHV Push sept 2014 Waarom hockey sponsoren? Hockey is de snelst groeiende teamsport in Nederland. Een sport voor het hele gezin met toenemende media aandacht. Het hockeypubliek is niet

Nadere informatie

Zaalhockey 2015-2016. Coach avond junioren Woensdag 4 november 2015

Zaalhockey 2015-2016. Coach avond junioren Woensdag 4 november 2015 Zaalhockey 2015-2016 Coach avond junioren Woensdag 4 november 2015 Agenda 20.00 uur Opening - Opzet Zaalhockey 2015-2016 - CompeEEe - CompeEEe organisaee - Weekendtrainingen 20.45 uur Zaalhockey regels

Nadere informatie

Samen sport mee(r) op jongerenmaat maken.

Samen sport mee(r) op jongerenmaat maken. Samen sport mee(r) op jongerenmaat maken. Tips voor leerkrachten en trainers een samenwerking tussen Panathlon en de Vlaamse Sportfederatie vzw De campagne Sport op Jongerenmaat Waarom? Elke jongere heeft

Nadere informatie

LEIDEN LIONS IJSHOCKEYSCHOOL

LEIDEN LIONS IJSHOCKEYSCHOOL IJshockeyschool Leiden Lions Welkom op onze ijshockeyschool! Voor veel kinderen is dit de eerste kennismaking met ijshockey... Voor sommigen zelfs de eerste kennismaking met ijs! IJshockey is een geweldige

Nadere informatie

We helpen jouw club graag en daarom staan er diverse tools voor je klaar. Denk hierbij aan:

We helpen jouw club graag en daarom staan er diverse tools voor je klaar. Denk hierbij aan: Tips & truc s Leden werven & behouden Hoi Sportclub, Leuk dat je mee doet met de AH Sportactie! Tijdens de AH Sportactie willen we heel Nederland de sport laten ontdekken die bij hem of haar past. Een

Nadere informatie

Vlaamse Hockey Liga vzw op facebook

Vlaamse Hockey Liga vzw op facebook NIEUWSBRIEF N 4 : NAJAAR 2013 Het hockeyseizoen is weer van start gegaan. Nieuwe spelers (jong en wat ouder) schreven zich in, trainers laten weer het beste van zichzelf zien en de competitie is weer volop

Nadere informatie

WELKOM BIJ HV ABCOUDE

WELKOM BIJ HV ABCOUDE WELKOM BIJ HV ABCOUDE Een levendige familieclub waar plezier, sporeviteit en ambiee hand in hand gaan. De Hockey Vereniging Abcoude (HVA) bestaat sinds 1975 en viert dit jaar het 40 jarig bestaan. In afgelopen

Nadere informatie

Sessie 3 G-sport inbouwen in het bestaande aanbod

Sessie 3 G-sport inbouwen in het bestaande aanbod Sessie 3 G-sport inbouwen in het bestaande aanbod Wat is G-sport? Sportparticipatie uitgeoefend door personen met een handicap FYS VE VI AU PSY Filmpje Wie is in Vlaanderen met G-sport bezig? Vb. Vb. Vb.

Nadere informatie

sportfonds provincie Antwerpen Word G-sportfan!

sportfonds provincie Antwerpen Word G-sportfan! sportfonds provincie Antwerpen Word G-sportfan! Inhoud 1. Situering fonds: missie en doelstelling 2. Werking en structuur 3. Actieterreinen Activiteiten Ondersteuning Communicatie en netwerking Fondsenwerving

Nadere informatie

Teamleidersmap. FC Blauw-Wit Amsterdam

Teamleidersmap. FC Blauw-Wit Amsterdam Teamleidersmap FC Blauw-Wit Amsterdam Teamleider bij FC Blauw-Wit Amsterdam FC Blauw-Wit Amsterdam streeft naar het ontplooien van talenten en het verbinden van mensen uit Amsterdam die plezier hebben

Nadere informatie

Hoe je sportkamp aanpassen aan 5 tips per doelgroep

Hoe je sportkamp aanpassen aan 5 tips per doelgroep Hoe je sportkamp aanpassen aan 5 tips per doelgroep Sportkamp vs. doelgroep Het aanbod binnen je sportkamp afstemmen op zoveel mogelijk deelnemers, inclusief werken, met oog voor iedereen. De keuze om

Nadere informatie

ALV, 30 november 2015

ALV, 30 november 2015 ALV, 30 november 2015 Agenda 1. Opening 2. Vaststellen notulen ALV 22 april 2015 Natasja 3. Jaarverslag seizoen 2014 2015 Simon 4. Voortgang fusie, laatste seizoen 2015 2016 Simon 5. Financieel jaarverslag

Nadere informatie

ONZE CLUB HELMOND SPORT IS MEER DAN VOETBAL SAMEN EEN MAATSCHAPPELIJK DOEL. Samen

ONZE CLUB HELMOND SPORT IS MEER DAN VOETBAL SAMEN EEN MAATSCHAPPELIJK DOEL. Samen ONZE CLUB Samen HELMOND SPORT IS MEER DAN VOETBAL SAMEN EEN MAATSCHAPPELIJK DOEL VOORWOORD Philippe van Esch SAMEN NOG BETER WORDEN Helmond Sport wil een open club zijn, waar je makkelijk binnen kunt stappen.

Nadere informatie

DAMME GOLF CHARITY CUP 28 & 29 mei 2016

DAMME GOLF CHARITY CUP 28 & 29 mei 2016 Damme Golf & Country Club DAMME GOLF CHARITY CUP 28 & 29 mei 2016 WEBSITE WWW.DAMMEGOLFCHARITYCUP.ORG DGCC - CHARITY HOOFDSPONSORING I. De hoofdsponsor engageert zich tot: Financiële input van minimum

Nadere informatie

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven Het Katwijkse Sportweetje Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven digitale nieuwsbrief voor het verenigingsleven editie 2015.2 klik en lees het artikel van uw interesse volg

Nadere informatie

In bijlage kan u een voorstelling van de club vinden, evenals de verschillende sponsormogelijkheden.

In bijlage kan u een voorstelling van de club vinden, evenals de verschillende sponsormogelijkheden. De Pinte, 12 november 2018 Beste, Tennis- en hockeyclub Indiana is een sportclub in een groene omgeving waar jong en oud, topsporters en recreanten, in een familiale en gezellige sfeer sport beoefenen.

Nadere informatie

Parantee vzw Zuiderlaan Gent T: F: E: W: ETHISCH CHARTER

Parantee vzw Zuiderlaan Gent T: F: E: W:   ETHISCH CHARTER Parantee vzw Zuiderlaan 13 9000 Gent T: 09 243 11 70 F: 09 243 11 79 E: info@parantee.be W: www.parantee.be ETHISCH CHARTER 02/05/2013 Inleiding Sport en bewegen zijn cruciaal in de totaalontwikkeling

Nadere informatie

Jeugdbeleidsplan. HC Hades

Jeugdbeleidsplan. HC Hades Jeugdbeleidsplan. HC Hades 2016-2017 Hades Hamont Inhoud Deel 1 Visie: HC HADES Hamont is een handbalclub die drijft op de inzet van vrijwilligers, handballers en niethandballers, kortom mensen met een

Nadere informatie

E.V.V.C. Sponsorplan. Maatschappelijk verantwoord ondersteunen.

E.V.V.C. Sponsorplan. Maatschappelijk verantwoord ondersteunen. E.V.V.C. Sponsorplan Maatschappelijk verantwoord ondersteunen www.evvc.nl Het helpen bij de ontwikkeling van mens en maatschappij Voetbalvereniging E.V.V.C. Samen scoren De voetbalvereniging E.V.V.C. is

Nadere informatie

G-sp rt. Sport voor personen met een handicap: gewoon doen!

G-sp rt. Sport voor personen met een handicap: gewoon doen! G-sp rt Sport voor personen met een handicap: gewoon doen! Alles over G-sport Steunpunt G-Sport Vlaanderen tel. 03 240 62 97 www.gsportvlaanderen.be Psylos vzw Vlaamse federatie voor sport en recreatie

Nadere informatie

Jeugd Info 2015 / 2016

Jeugd Info 2015 / 2016 Jeugd Info 2015 / 2016 Provinciaal label Jeugd Visie Jeugdwerking! Degelijke voetbalopleiding voor jeugdvoetballers met als einddoel doorstroming naar eigen fanionteam! Lokaal karakter! Voertaal : Nederlands,!

Nadere informatie

LEIDEN LIONS DE IJSHOCKEYSCHOOL EN MEER...

LEIDEN LIONS DE IJSHOCKEYSCHOOL EN MEER... Teamtraining en wedstrijden: de perfecte aanvulling op de ijshockeyschool Informatie voor ouders, seizoen 2014-2015. Voor kinderen van 4 tot en met 9 jaar die lid (willen) worden van de Leiden Lions is

Nadere informatie

G.T. Wimbledon. Gelukkig kunnen onze sporters na alle drukke feestdagen het vele eten van de kerstdiners er snel weer af tennissen in het nieuwe jaar!

G.T. Wimbledon. Gelukkig kunnen onze sporters na alle drukke feestdagen het vele eten van de kerstdiners er snel weer af tennissen in het nieuwe jaar! G.T. Wimbledon Halfjaarlijkse nieuwsbrief n 11 januari 2014 Het bestuur wenst alle leden, trainers, secretaresse Monique, Petra van Recreas, de familie Vanwelkenhuysen, sponsors, een gezond en gelukkig

Nadere informatie

VLAAMSE TAEKWONDO BOND VZW GEDRAGSREGELS. Vlaamse Taekwondo Bond vzw

VLAAMSE TAEKWONDO BOND VZW GEDRAGSREGELS. Vlaamse Taekwondo Bond vzw VLAAMSE TAEKWONDO BOND VZW GEDRAGSREGELS Vlaamse Taekwondo Bond vzw De bijgevoegde regels gelden op en rond elke dojang en wedstrijdterrein. Lees ze goed en verspreid ze onder uw leden, zodat we er samen

Nadere informatie

Bewegen in Veldhoven

Bewegen in Veldhoven Bewegen in Veldhoven Dynamic Tennis Tafeltennis Bewegen in het Water Therapeutische Gym Wandelen in variaties Therapeutische Gym Iedere week verantwoorde gymles onder deskundige leiding Blijf bewegen!

Nadere informatie

Secretaris Nathalie Declercq Secretariaat. SporCef directeur Jan BasCaenen Wedstrijden, training,..

Secretaris Nathalie Declercq Secretariaat. SporCef directeur Jan BasCaenen Wedstrijden, training,.. Raad van Bestuur Voorzi2er Rob van Brug Algemeen, Bond, Stad Vice Voorzi2er Guy Smeets Sponsoring, webmaster Secretaris Nathalie Declercq Secretariaat SporCef directeur Jan BasCaenen Wedstrijden, training,..

Nadere informatie

BUSINESS CLUB HOCKEY CLUB ZWOLLE

BUSINESS CLUB HOCKEY CLUB ZWOLLE BUSINESS CLUB HOCKEY CLUB ZWOLLE WELKOM BIJ BC HCZ, DE BUSINESS CLUB VAN HOCKEY CLUB ZWOLLE! Naast het (financieel) ondersteunen van Hockey Club Zwolle, is het bevorderen van de onderlinge contacten tussen

Nadere informatie

Sponsordossier. Hartelijk dank voor uw steun en sponsoring vanwege de Epilepsie Liga. Fietsevenement Never falling down

Sponsordossier. Hartelijk dank voor uw steun en sponsoring vanwege de Epilepsie Liga. Fietsevenement Never falling down Vlaamse Liga tegen Epilepsie Martelaarslaan 204B 9000 Gent Tel: 09.235.74.89 ww.epilepsieliga.be Hartelijk dank voor uw steun en sponsoring vanwege de Epilepsie Liga Sponsordossier Fietsevenement Never

Nadere informatie

Missie & visie jeugdopleiding Standaard Denderleeuw.

Missie & visie jeugdopleiding Standaard Denderleeuw. Missie & visie jeugdopleiding Standaard Denderleeuw. Missie en visie. Wij Standaard Denderleeuw jeugdopleiding hun hebben als doel om zoveel mogelijk spelers uit eigen jeugdwerking te laten doorstromen

Nadere informatie

Ouders corrigeren met een knipoog

Ouders corrigeren met een knipoog Marijke Fleuren, adjunct-directeur hockeybond Ouders corrigeren met een knipoog Sommige ouders droppen hun kind op de parkeerplaats van de hockeyclub en rijden daarna snel weg. Andere ouders raken langs

Nadere informatie

SV SLIKKERVEER OP NAAR HET 100-JARIG BESTAAN. Beleidsplan

SV SLIKKERVEER OP NAAR HET 100-JARIG BESTAAN. Beleidsplan SV SLIKKERVEER OP NAAR HET 100-JARIG BESTAAN Beleidsplan 2016-2020 SV SLIKKERVEER: MEER DAN EEN VERENIGING SV SLIKKERVEER: MEER DAN EEN VERENIGING SV Slikkerveer is een vereniging. En zoals bij iedere

Nadere informatie

Tophockey & Sponsoring

Tophockey & Sponsoring Tophockey & Sponsoring Beleving, Betrokkenheid en Ambitie! Ambitie met Jeugd lijn Landelijk aangemerkt als dé club met de beste hockeyopleiding A1- en B1-teams in landelijke jeugdcompetities 1 e en 2 e

Nadere informatie

UZSC. Waterpoloschool. Samenspel Techniek Inzicht. Onder leiding van oud-bondscoach Johan Aantjes. Ontwikkeling Plezier Inspiratie

UZSC. Waterpoloschool. Samenspel Techniek Inzicht. Onder leiding van oud-bondscoach Johan Aantjes. Ontwikkeling Plezier Inspiratie Voor sporters 6 t/m 19 jaar UZSC Waterpoloschool Samenspel Techniek Inzicht Onder leiding van oud-bondscoach Johan Aantjes Ontwikkeling Plezier Inspiratie Opleiding voor jonge sporters UZSC speelt een

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Inleiding pag. 3 2. Maatschappelijke paragraaf pag. 4 3. Financiële paragraaf pag. 7

Inhoudsopgave. 1. Inleiding pag. 3 2. Maatschappelijke paragraaf pag. 4 3. Financiële paragraaf pag. 7 Jaarverslag 2008 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding pag. 3 2. Maatschappelijke paragraaf pag. 4 3. Financiële paragraaf pag. 7 2 1. Inleiding In dit jaarverslag worden de resultaten van de Stichting Return over

Nadere informatie

Ruimte voor de maatschappij van morgen BRAINPORT SMART VILLAGE

Ruimte voor de maatschappij van morgen BRAINPORT SMART VILLAGE Ruimte voor de maatschappij van morgen BRAINPORT SMART VILLAGE Ruimte voor de maatschappij van morgen De maatschappij van morgen is fundamenteel anders dan die van gisteren. De wereld wordt kleiner door

Nadere informatie

1.1 Strategisch plan van de club ( corporate level)

1.1 Strategisch plan van de club ( corporate level) Missie & visie 1.1 Strategisch plan van de club ( corporate level) 1.1.1. Missie/visie van de club Stokkem VV is een voetbalclub die meerdere doelen nastreeft!! Kernactiviteit van de club Uitbouw van een

Nadere informatie

In Deventer sporten we inclusief

In Deventer sporten we inclusief In Deventer sporten we inclusief Special- en Paralympische sporters, de Sportcarrousel, de Iedereen Actief on Tourbus, het Deventer bedrijfsleven, Saxionstudenten, ambassadeur (en wethouder) Liesbeth Grijsen,

Nadere informatie

Opleiding Systemisch Organisatie Management

Opleiding Systemisch Organisatie Management Opleiding Systemisch Organisatie Management Leer zelf de systemische aanpak en ervaar verbluffende resultaten bij jezelf en je bedrijf. Problemen in je organisatie counteren door dieperliggende oorzaken

Nadere informatie

Het Sportcentrum Peerdsbos verwelkomt kinderen met een beperking.

Het Sportcentrum Peerdsbos verwelkomt kinderen met een beperking. Het Sportcentrum Peerdsbos verwelkomt kinderen met een beperking. De achtergrond Het Autonoom Provinciebedrijf Sport (APB Sport) van de provincie Antwerpen organiseert Multimove in het Sportcentrum Peerdsbos

Nadere informatie

2. VISIE EN MISSIE. Jong KVK Tienen wil bekendstaan voor haar uitstekende jeugdopleiding met zowel een sociaal als sportief oogmerk.

2. VISIE EN MISSIE. Jong KVK Tienen wil bekendstaan voor haar uitstekende jeugdopleiding met zowel een sociaal als sportief oogmerk. 2. VISIE EN MISSIE Jong KVK Tienen wil bekendstaan voor haar uitstekende jeugdopleiding met zowel een sociaal als sportief oogmerk. Het doel van de Jeugdopleiding van KVK Tienen is in de eerste plaats

Nadere informatie

DAMME GOLF CHARITY CUP

DAMME GOLF CHARITY CUP Damme Golf & Country Club DAMME GOLF CHARITY CUP WEBSITE WWW.DAMMEGOLFCHARITYCUP.ORG DGCC - CHARITY HOOFDSPONSORING I. De hoofdsponsor of hoofdsponsor in natura engageert zich tot: Financiële input van

Nadere informatie

VISIE, OPLEIDINGSSTRUCTUUR EN SELECTIEPROFIELEN. Visie afdeling wedstrijdzwemmen ZV WESTLAND

VISIE, OPLEIDINGSSTRUCTUUR EN SELECTIEPROFIELEN. Visie afdeling wedstrijdzwemmen ZV WESTLAND VISIE, OPLEIDINGSSTRUCTUUR EN SELECTIEPROFIELEN Visie afdeling wedstrijdzwemmen ZV WESTLAND De visie van de afdeling wedstrijdzwemmen van ZV WESTLAND kenmerkt zich door onderstaande 3 hoofdlijnen: 1. Wedstrijdzwemmen

Nadere informatie

Hockey Club Sporkin Westkust vzw

Hockey Club Sporkin Westkust vzw Hockey Club Sporkin Westkust vzw Sponsordossier 2016 Hockey in België Hockey is één van de sterkst groeiende sportdisciplines in België, zeker sinds de successen van onze nationale teams op de Olympische

Nadere informatie

Bijlage 1: Verplichte en optionele criteria

Bijlage 1: Verplichte en optionele criteria Bijlage 1: Verplichte en optionele criteria 1. Aanbod en communicatie Vanuit de willen we al onze clubs stimuleren om zoveel mogelijk kinderen en jongeren te laten deelnemen aan de paardensport. Clubs

Nadere informatie

Gerbrand Van Uytvanck. Play Unified. Steun ons om de droom van atleten te realiseren

Gerbrand Van Uytvanck. Play Unified. Steun ons om de droom van atleten te realiseren Gerbrand Van Uytvanck Play Unified Steun ons om de droom van 20.000 atleten te realiseren Gerbrand Van Uytvanck Special Olympics Wereldwijd Special Olympics werd in 1968 gesticht door Eunice Kennedy Shriver

Nadere informatie

AFSPRAKEN SPELERS ONDERBOUW (U6-U11)

AFSPRAKEN SPELERS ONDERBOUW (U6-U11) AFSPRAKEN SPELERS ONDERBOUW (U6-U11) INLEIDING In dit document zijn een aantal belangrijke afspraken opgenomen. We gaan er als jeugdbestuur van uit dat elke speler en ouder deze zal respecteren. Zo kunnen

Nadere informatie

Waarom Hockey? Bij ons in Brugge is dit niet anders!

Waarom Hockey? Bij ons in Brugge is dit niet anders! Sponsoring KHCB Waarom Hockey? Hockey is de laatste jaren enorme gegroeid! Zowel de sport als het aantal leden is constant gegroeid, en blijft toenemen. Hierdoor geniet onze sport steeds meer visibiliteit

Nadere informatie

KIDS AKTIEF VAKANTIEKAMPEN HERFSTVAKANTIE 2018 DE LEUKSTE, SPORTIEFSTE EN FLEXIBELSTE!

KIDS AKTIEF VAKANTIEKAMPEN HERFSTVAKANTIE 2018 DE LEUKSTE, SPORTIEFSTE EN FLEXIBELSTE! KIDS AKTIEF VAKANTIEKAMPEN HERFSTVAKANTIE 2018 DE LEUKSTE, SPORTIEFSTE EN FLEXIBELSTE! Inhoudsopgave Algemene informatie 3 Zwemkamp 4 Paardrijkamp 5 Mixed Action Camp 6 Voetbalkamp 7 Hockeykamp 8 Gegevens

Nadere informatie

JEUGDWERKING Koksijde Golf ter Hille. Juniors Koksijde Golf ter Hille. Ontdek het in Koksijde!

JEUGDWERKING Koksijde Golf ter Hille. Juniors Koksijde Golf ter Hille. Ontdek het in Koksijde! JEUGDWERKING 2018 Koksijde Golf ter Hille Ontdek het in Koksijde! Juniors Koksijde Golf ter Hille Koksijde Golf ter Hille JEUGDWERKING 2018 Koksijde Golf ter Hille heeft de jeugd heel wat te bieden. Dat

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Inleiding pag. 3 2. Maatschappelijke paragraaf pag. 4 3. Financiële paragraaf pag. 7

Inhoudsopgave. 1. Inleiding pag. 3 2. Maatschappelijke paragraaf pag. 4 3. Financiële paragraaf pag. 7 Jaarverslag 2013 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding pag. 3 2. Maatschappelijke paragraaf pag. 4 3. Financiële paragraaf pag. 7 2 1. Inleiding In dit jaarverslag worden de resultaten van de Stichting Return over

Nadere informatie

SPONSORINFORMATIE

SPONSORINFORMATIE SPONSORINFORMATIE 2017-2018 MHC Leusden MHC Leusden is een club waar families al jaren samen komen om te hockeyen, plezier te hebben en te genieten. Het is een club met clubgevoel. Kernwoord? Gezelligheid!

Nadere informatie

Chief! Own Your Rank tweedaagse training

Chief! Own Your Rank tweedaagse training Chief! Own Your Rank tweedaagse training Own your rank. Verlang je ernaar meer in het licht van de schijnwerper te stappen. Podium te pakken. Je droom te dromen. Een loopbaanstap te maken. Gehoord te worden.

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

Goodpractice 2: De trainer, een onmisbare schakel

Goodpractice 2: De trainer, een onmisbare schakel Goodpractice 2: De trainer, een onmisbare schakel Ambities en uitdagingen voor sporter, trainer, begeleiding, ouders, overheid, ondernemer, sponsor en vrijwilliger. Westa 2020 Een leven lang in beweging

Nadere informatie

WORKSHOPS. (met uitzondering van de zeillessen en de zwemlessen). Buitenschoolse opvang op een unieke locatie

WORKSHOPS. (met uitzondering van de zeillessen en de zwemlessen). Buitenschoolse opvang op een unieke locatie WORKSHOPS Beste ouders, lieve kids van BSO Kids & Go, De workshops Voetbal en Streetdance zijn alweer afgelopen. Het was ontzettend leuk, leerzaam en sportief! We waren voornemens de voetbalworkshops voort

Nadere informatie

UZSC 2025 Ambities en hoe we die willen bereiken

UZSC 2025 Ambities en hoe we die willen bereiken UZSC 2025 Ambities en hoe we die willen bereiken Aanleiding UZSC heeft heel wat bereikt: stevig aanwezig in de top van het Nederlandse waterpolo bij de mannen en de vrouwen, een bloeiende jeugdopleiding

Nadere informatie

ZO WORDEN VERGADERINGEN INTERESSANT VOOR JE. 4 SIMPELE TACTIEKEN

ZO WORDEN VERGADERINGEN INTERESSANT VOOR JE. 4 SIMPELE TACTIEKEN E-BLOG ZO WORDEN VERGADERINGEN INTERESSANT VOOR JE. 4 SIMPELE TACTIEKEN In carriere Zo worden vergaderingen interessant voor je. 4 simpele tactieken De vergadering is bij uitstek een plaats waar je kunt

Nadere informatie

E.V.V.C. Sponsorplan. Maatschappelijk verantwoord ondersteunen.

E.V.V.C. Sponsorplan. Maatschappelijk verantwoord ondersteunen. E.V.V.C. Sponsorplan Maatschappelijk verantwoord ondersteunen www.evvc.nl Het helpen bij de ontwikkeling van mens en maatschappij Voetbalvereniging E.V.V.C. Samen scoren De voetbalvereniging E.V.V.C. is

Nadere informatie

DMHC Dordrecht Commissie Talentherkenning & Indeling INTRODUCTIE VAN DE WERKWIJZE

DMHC Dordrecht Commissie Talentherkenning & Indeling INTRODUCTIE VAN DE WERKWIJZE INTRODUCTIE VAN DE WERKWIJZE Zoeken DMHC Dordrecht Blind overwegen DMHC Dordrecht Praktijk testen en beoordelen DMHC Dordrecht Aanvullende informatie inwinnen bij trainers / coaches DMHC Dordrecht Inpassen

Nadere informatie

Luc Dequick/BPC/Parantee

Luc Dequick/BPC/Parantee Luc Dequick/BPC/Parantee Sessie 9: Sport voor mensen met een gezondheidsbeperking - Wie kent G-sport al? - Wie heeft een eigen G-werking? - Wat zijn jullie verwachtingen van deze sessie? - Vragen die jullie

Nadere informatie

Inventaris G-sport FROS Amateursportfederatie vzw

Inventaris G-sport FROS Amateursportfederatie vzw Parantee Zuiderlaan 13 9000 Gent T 09 243 11 70 F 09 243 11 79 info@parantee.be www.parantee.be FROS Amateursportfederatie vzw Boomgaardstraat 22 bus 35 2600 Berchem T 03 286 07 60 F 03 286 58 38 Email

Nadere informatie

Winterlessen 2014-2015. Puur Sport VZW. Jeugdwerking Waregem Gaver Tennisclub

Winterlessen 2014-2015. Puur Sport VZW. Jeugdwerking Waregem Gaver Tennisclub Winterlessen 2014-2015 Puur Sport VZW Jeugdwerking Waregem Gaver Tennisclub Puur Sport: Speel tennis op je eigen ritme Puur Sport VZW verzorgt de volledige jeugdwerking van Waregem gaver tennisclub: tennislessen,

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2013 Nummer 1

Nieuwsbrief December 2013 Nummer 1 Nieuwsbrief December 2013 Nummer 1 Start brede school Steenvoorde Met deze nieuwsbrief informeren wij jou als medewerker van de toekomstige brede school Steenvoorde over de voortgang van onze brede school.

Nadere informatie

Info jeugd. Kempisch Triatlon Team. Peeters, Hilde

Info jeugd. Kempisch Triatlon Team. Peeters, Hilde Info jeugd Kempisch Triatlon Team Peeters, Hilde 1. Algemeen 2. Jeugdwerking 3. Lidgeld 4. Trainingen 5. Materiaal 6. Contactgegevens 1. Algemeen Het Kempisch Triatlon Team is één van de grootste triatlonclubs

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 6 20 april 2019

Nieuwsbrief nummer 6 20 april 2019 Nieuwsbrief nummer 6 20 april 2019 Het seizoen 2018-2019 nadert het einde. Inmiddels zijn wij als jongste jeugdcommissie volop bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. De komende weken gaan

Nadere informatie

Nieuwsbrief - januari 2015

Nieuwsbrief - januari 2015 Gelukkig 2015! Nieuwjaarsreceptie 9 januari Nieuwsbrief - januari 2015 KHC Leuven Albert De Jonghestraat 2-3010 Kessel-Lo 2014 Ligt alweer achter ons. Het werd een jaar waarin heel wat veranderde en waarin

Nadere informatie

p Sponsor. Uwbelang. Groei.

p Sponsor. Uwbelang. Groei. SPONSORBROCHURE 2016-2017 Inhoud@vvBavel Mogelijk @vvbavel p10-14 Sponsor @vvbavel p4 Uwbelang @vvbavel p9 Groei @vvbavel p5 Resultaat @vvbavel p8 Maatschappij @vvbavel p6-7 Sponsor@vvBavel Waarom sponsoring?

Nadere informatie

JEUGDBROCHURE: K.ANTONIA FC Een familiale club met ambitie!

JEUGDBROCHURE: K.ANTONIA FC Een familiale club met ambitie! JEUGDBROCHURE: K.ANTONIA FC Een familiale club met ambitie! 1 Wie is Antonia? Koninklijke Antonia FC werd opgericht in 1927 en speelt in de Koninklijke Belgische Voetbalbond. Onze Jeugdwerking werd in

Nadere informatie

Stichting HandbalSchool Brabant, Tilburg

Stichting HandbalSchool Brabant, Tilburg Nieuwsbrief 4, 3 mei 2014 Stichting HandbalSchool Brabant, Tilburg Secretariaat: Linge 23 5172 DP Kaatsheuvel handbalschoolbrabant@gmail.com www.handbalschoolbrabant.nl Geplande activiteiten 03-05-2014

Nadere informatie

Sponsor All In. Opbrengst Dec 11.24. Nieuwsbrief februari 2013 nr.93 Pagina 1 van 10

Sponsor All In. Opbrengst Dec 11.24. Nieuwsbrief februari 2013 nr.93 Pagina 1 van 10 Nieuwsbrief nr. 93 jaargang 9 februari 2013 Hallo allemaal, In deze uitgave aandacht voor de algemene ledenvergadering. Iedereen is van harte harte welkom! In de bijlage staan de notulen van vorig jaar.

Nadere informatie

Seizoen 2016 / 2017. Jeugdwerking Oudervergadering 1 vrijdag 3 juni om 19u00 in kantine

Seizoen 2016 / 2017. Jeugdwerking Oudervergadering 1 vrijdag 3 juni om 19u00 in kantine Seizoen 2016 / 2017 Jeugdwerking Oudervergadering 1 vrijdag 3 juni om 19u00 in kantine LIDGELD JEUGD vóór 1 juni 150 vóór 1 augustus 170 daarna 200 Rekeningnr: 850-0191582-05 Mededeling: naam+voornaam

Nadere informatie

Zelfstandig mét onder steuning. Heliomare onderwijs revalidatie wonen arbeidsintegratie dagbesteding sport

Zelfstandig mét onder steuning. Heliomare onderwijs revalidatie wonen arbeidsintegratie dagbesteding sport Heliomare Zelfstandig mét onder steuning Heliomare onderwijs revalidatie wonen arbeidsintegratie dagbesteding sport Heliomare Zelfstandig mét ondersteuning Heliomare Heliomare ondersteunt mensen met een

Nadere informatie

OPLEIDINGEN SOMIVAL - 2015

OPLEIDINGEN SOMIVAL - 2015 Waregem, 16 februari 2015 OPLEIDINGEN SOMIVAL - 2015 1. SPORTKADEROPLEIDINGEN IN DE G-SPORT VLAAMSE TRAINERSCHOOL 1.1. BASISMODULE ALGEMEEN GEDEELTE INIITATOR alle medewerkers die nog niet beschikken over

Nadere informatie

Provinciaal reglement voor de subsidiëring van de duurzame gehandicaptensportwerking van sportclubs. binnen de provincie Antwerpen.

Provinciaal reglement voor de subsidiëring van de duurzame gehandicaptensportwerking van sportclubs. binnen de provincie Antwerpen. Provinciaal reglement voor de subsidiëring van de duurzame gehandicaptensportwerking van sportclubs in de provincie Antwerpen Goedgekeurd door de provincieraad op 26/09/2013 Artikel 1. Doel De provincie

Nadere informatie

Ons hoogste doel. Dit is onze missie

Ons hoogste doel. Dit is onze missie 20 19 23 Dit is onze missie Ons hoogste doel Ieder kind moet veilig, gezond, gelukkig en kansrijk op kunnen groeien. Onze scholen spelen daarin een essentiële rol. Wij bieden een prettige, veilige en duurzame

Nadere informatie

De workshop Leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden en is geschikt voor zowel beginnende- als doorgewinterde leidinggevenden.

De workshop Leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden en is geschikt voor zowel beginnende- als doorgewinterde leidinggevenden. Workshop Leiderschap Leiderschap, krachtig in elke situatie Wat maakt iemand tot een goede leidinggevende? Natuurlijk moeten er doelen gehaald worden en het liefst binnen een bepaald budget. Maar zonder

Nadere informatie

Opleiding BuurtSportCoach Sociale Veiligheid en Netwerk

Opleiding BuurtSportCoach Sociale Veiligheid en Netwerk Opleiding BuurtSportCoach Sociale Veiligheid en Netwerk In samenwerking met Aanleiding VWS: Sport en bewegen in de buurt Sport en bewegen in de buurt mogelijk maken hoofdrol voor de buurtsportcoach: Maar

Nadere informatie

DE PAALPIEPER. Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari Seizoen nummer 13 P.3 P.3 P.4 P.5

DE PAALPIEPER. Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari Seizoen nummer 13 P.3 P.3 P.4 P.5 DE PAALPIEPER Seizoen 2016-2017 nummer 13 P.3 MB1 neemt de handschoen op P.3 ME1: Toppers in de dop P.4 D2 moe maar voldaan terug uit Lissabon Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari

Nadere informatie

Universitair Psychiatrisch Centrum Sint-Kamillus

Universitair Psychiatrisch Centrum Sint-Kamillus Universitair Psychiatrisch Centrum Sint-Kamillus Krijkelberg 1-3360 Bierbeek T 016 45 26 11 F 016 46 30 79 upc.st.kamillus@fracarita.org www.kamillus.be Ten geleide Mensen worden bij een bezoek aan het

Nadere informatie

Infosessies G-sport 2018

Infosessies G-sport 2018 Infosessies G-sport 2018 Welkom A tot Z aanbod van Parantee-Psylos De G-sportdrempels van vandaag als uitdaging voor morgen G-sport Vlaanderen G-sporters beleven meer: de ondersteuning voor G- sport van

Nadere informatie

Competenties en kwaliteiten van de topsporter (1 van 9)

Competenties en kwaliteiten van de topsporter (1 van 9) (1 van 9) Doorzettingsvermogen Dit is een eigenschap die elke topsporter bezit. Gaan voor het hoogst haalbare doel en hiervoor niet afwijken als er een teleurstelling of tegenslag is. Resultaatgerichtheid

Nadere informatie

Informatie Avond HCS

Informatie Avond HCS Klik om de modelstijlen te bewerken Informatie Avond HCS HCS teamindelingen Door werkgroep hockey Locatie: SH Spirit 14-12-2015 Voor dat we beginnen. 14-12-2015 www.hcschiedam.nl 2 Voor dat we beginnen.

Nadere informatie