PROGRAMMA. Concert ZOMER. Stevenskerk Nijmegen. jaar. Nijmeegse Orgelkring. nijmeegseorgelkring

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PROGRAMMA. Concert ZOMER. Stevenskerk Nijmegen. www.nijmeegseorgelkring.nl. jaar. Nijmeegse Orgelkring. nijmeegseorgelkring"

Transcriptie

1 PROGRAMMA Concert ZOMER 2016 Stevenskerk Nijmegen 50 jaar Nijmeegse Orgelkring nijmeegseorgelkring

2 Concert ZOMER jaar Nijmeegse Orgelkring Jarig De Nijmeegse Orgelkring (NOK) viert in 2016 haar vijftigjarig jubileum. De Orgelkring is in 1966 opgericht om de orgelcultuur in Nijmegen en omgeving te bevorderen. Aanvankelijk werden concerten in diverse Nijmeegse kerken gegeven. Sinds de restauratie van het Königorgel is de Stevenskerk de vaste plek voor de dinsdagavondconcerten in de zomermaanden. De concertserie van 2016 staat in het teken van het jubileum. Er zijn veel bijzondere en feestelijke concerten, maar er is ook ruimte voor gedenken. Er is een concert dat teruggrijpt naar de jaren 60, maar dan wel in een 21ste-eeuwse vorm. Kortom, deze concertserie wil vooral de ontwikkeling van de NOK in de afgelopen vijftig jaar weergeven, maar deze wel plaatsen in het jaar Berry van Berkum, de Nijmeegse organist/componist en bestuurslid van de Nijmeegse Orgelkring, heeft een opdrachtcompositie geschreven waarmee elke musicus zijn of haar concert zal openen. Toegangsprijs voor alle dinsdagavondconcerten bedraagt 10,- (behalve het dinerconcert) 1966 Op initiatief van de Nijmeegse organist Wim Hendrickx en Jos Steemers is de Nijmeegse Orgelkring opgericht. De NOK organiseert ieder jaar een aantal concerten waarbij het orgel de hoofdrol speelt. Deze concerten worden aanvankelijk gegeven op orgels van de bekende Nederlandse orgelbouwers Flentrop en Verschueren in diverse kerken in Nijmegen. De Stevenskerk was nog niet in beeld, de kerk werd gerestaureerd na de zware oorlogsschade Het Königorgel in de Stevenskerk kon weer in gebruik worden genomen. De Nijmeegse Orgelkring organiseerde voortaan haar concerten in de Stevenskerk. Eind april is het gerestaureerde orgel aan het publiek gepresenteerd. Eerst door de organist van de Stevenskerk, Arie Peters. Een week later gaven de internationaal bekende organisten/componisten Anton Heiller, Monika Henking en Piet Kee een feestelijk openingsconcert met onder meer de Tanz-Toccata van Heiller De 300ste geboortedag van Johann Sebastian Bach werd gevierd in een Bachweekend met maar liefst vijf concerten. Er was niet alleen orgelmuziek maar ook hofmuziek (kamermuziek), wereldlijke cantates en een uitvoering van de Kunst der Fuge. De uitvoeringen waren deels op buitenlocaties, zoals de Schepenzaal van het stadhuis. Muziek van Bach is altijd prominent aanwezig in de programmering van de concertserie. Daarvoor worden ieder jaar twee Bachspecialisten gevraagd. In 2002 lukte het om de wereldberoemde Bachspecialist Ton Koopman uit te nodigen Voor het 25-jarig jubileum werd orgelmuziek gecombineerd met andere kunstvormen, zoals beeldende kunst, dans, letteren en film. Dit was een doorbraak want nog niet eerder vertoond in de orgelwereld. In later jaren vond deze formule veel navolging elders in het land.

3 fotografie: Arie Reijmerink 1998 Na de heringebruikname in 1970 onderging het Königorgel een omvangrijke en langdurige restauratie. Na afronding van de laatste fase waarbij de pedaaltongwerken zijn gerestaureerd wijdde Jetty Podt, organist van de Stevenskerk, het Königorgel weer in met een feestelijk concert. Het Königorgel klinkt weer even imponerend als toen Ludwig König het instrument in 1776 voltooide. Podt speelde expres drie solowerken voor pedaal om de nieuwe tongwerken te laten horen Voor het eerst programmeerde de Nijmeegse Orgelkring een kinderconcert: Alice in Orgelland. In een spannend verhaal rond de kinderboekenfiguur Alice in Wonderland, komt het Königorgel op een speelse wijze tot leven. De kinderen doen zelf mee aan het concert. Het concert was een groot succes. De makers zijn na de première in Nijmegen met Alice in Orgelland door het land getrokken. Na Alice volgde ieder jaar een kinderconcert, zoals De Schat van de Stevenskerk en Help het Orgel Verzuipt Het jazz-concert deed zijn intrede. Swingende improvisaties op orgel en blaasinstrumenten, waarbij de musici volop gebruik maken van de prachtige akoestiek van de kerk. Het jazzconcert wordt ook een jaarlijks fenomeen: Onder meer de organisten/pianisten Michiel Braam, Berry van Berkum, Bert van den Brink en de blaasmusici met Wolter Wierbos, Eric Vloeimans en Trio HOT traden op De Stevenskerk wordt voor even omgetoverd in het beroemde Tuschinsky-theater met orgelimprovisaties van Joost Langeveld bij de zwijgende film Faust. In Nijmegen was eerder een begeleidde film te zien in het 25-jarig jubileumseizoen. Vanwege het grote succes wordt vanaf nu ieder jaar een filmconcert geprogrammeerd. Na Faust waren The Phantom of the Opera, Nosferatu, Maudite soit la guerre en Tartuffe te zien jaar Nijmegen. De Nijmeegse Orgelkring speelt in op de actualiteit en grijpt historische gebeurtenissen aan voor bijzondere concerten. Dit jaar was er een historisch muziekspektakel met orgel, toneel, zang en dans rondom de beroemdste bezoeker van Nijmegen, Anna van Oostenrijk. Andere bijzondere concerten waren er rondom de Vrede van Nijmegen en de herdenking van 100 jaar Eerste Wereldoorlog Canto Ostinato, door Toon Hagen was de topper als het gaat om bezoekersaantallen. Ruim zeshonderd bezoekers beleefden deze uitvoering van de Canto. Het stuk was zelden op orgel uitgevoerd. Een bijzondere ervaring: het Königorgel met haar klankrijkdom, de Stevenskerk met haar indrukwekkende akoestiek en de virtuose musicus Hagen zorgden voor een niet te evenaren uitvoering Jetty Podt en Berry van Berkum werkten voor hun Artists in residence project samen met de Italiaanse lichtkunstenaars van GloWArp. Hun werk resulteerde in een prachtige totaalbeleving van architectuur en akoestiek. GloWArp belicht de kerk en het Königorgel in al haar detail en laat dit samenvloeien met op de ruimte afgestemde muziek van Van Berkum en Podt.

4 PROGRAMMA 7 juni uur Berry van Berkum, Joost Langeveld, Dirk Luijmes, Jetty Podt en Malgosia Fiebig (beiaardier) Het orgeldiner De Nijmeegse Orgelkring bestaat vijftig jaar. En bij een verjaardag hoort een feest. Daarom start dit concertseizoen met een orgeldiner. Stadsbeiaardier Malgosia Fiebig verwelkomt de gasten met een beiaardconcert op het Stevenskerkhof. Na dit muzikale aperitief vangt het diner aan in de Stevenskerk. Er worden meerdere kleine gerechten geserveerd. Voor en tussen de gerechten staat er orgelmuziek op het menu. De vier organisten spelen composities in de stijl van de gerechten. U moet zich van te voren aanmelden voor het diner. Informatie over prijzen en reservering vindt u aan de achterzijde van de folder. 14 juni uur Toon Hagen Bach jubileert ieder jaar Het oeuvre van Johann Sebastian Bach is zo omvangrijk, veelzijdig en van hoge kwaliteit, dat de Nijmeegse Orgelkring jaarlijks minimaal één concert alleen aan muziek van Bach wijdt. En daarin is nog maar een fractie van de prachtige orgelwerken te beluisteren. Voor de Bachconcerten worden Bach-specialisten uitgenodigd. Aan Toon Hagen, organist van de Grote of St. Michaëlskerk in Zwolle, de eer om in dit jubileumjaar het Bachconcert te verzorgen. Zijn Bachselectie biedt een programma met krachtige, melodieuze, verstilde en dynamische composities. 21 juni uur Jetty Podt en kamerkoor Mnemosyne o.l.v. Koen van der Meer Requiem, Maurice Duruflé Een monumentaal werk dat past in een jubileumjaar. Het is het mooiste werk van Duruflé, aldus Jetty Podt. Het Requiem is geheel gebaseerd op Gregoriaanse thema s uit de mis voor overledenen. Duruflé streeft in zijn Requiem nergens dramatische effecten na. Desondanks heeft het een donker maar waardig karakter. Het Requiem klinkt heel mooi op het Königorgel en past op een andere manier heel goed in een jubileumseizoen. Het dient juist als eerbetoon aan mensen uit de afgelopen vijftig jaar die gemist worden en geeft gelegenheid tot herdenken. 28 juni uur Berry van Berkum, Triomphe & Enchantement, Les Precieuses Ridicules en Danscentrum Vermeulen Dansen op orgelklanken De organist Berry van Berkum bespeelt het Königorgel als een dansorkest, waarbij drie ensembles een dansvoorstelling geven. De dansers presenteren historische en moderne dans. Triomphe & Enchantement toont dansen uit de 17e en 18e eeuw. Les Precieuses Ridicules demonstreert 19e-eeuwse dans en Danscentrum Vermeulen showt hedendaagse dans met onder meer hiphop. Naar dansmuziek luisteren en dansers zien, laat de bezoeker niet onbewogen. Het prikkelt om zelf de dansvloer op te gaan. En dat kan. In de finale mogen alle voetjes van de vloer.

5 5 juli uur Cor van Wageningen Topstukken uit de Romantiek Juist in dit Regerjaar, bracht Cor van Wageningen deel vijf van de serie cd s met werken van Max Reger uit. De muziek van Reger verdient volgens Van Wageningen veel meer aandacht dan het krijgt. In het concert in de Stevenskerk krijgt Reger die aandacht in de koraal fantasie Wachet auf, ruft uns die Stimme. Maar vergeet niet het andere hoogtepunt uit de Romantiek, het Grande Pièce Sympho nique van Cesar Franck. Allemaal romantische topstukken die zeer fraai klinken op het Königorgel en die gespeeld worden door een specialist in de Romantiek. 12 juli uur Lutherse Kerk Dirk Luijmes Wandelen langs Nijmeegse orgels In de week voor de 100ste Nijmeegse Vierdaagse geeft Dirk Luijmes een wandelconcert. Luijmes trekt met het publiek langs drie Nijmeegse kerken. De start is om uur bij de Lutherse Kerk aan de Prins Hendrikstraat 79. Daar vertrekt de wandeling naar de Petrus Canisiuskerk in de Molenstraat en de finish is natuurlijk in de Stevenskerk. In alle kerken bespeelt Luijmes de orgels met composities rond het thema Wandelen. Uiteraard speelt Luijmes het Vierdaagselied. Verder hoort u een aantal marsen en gebruikt hij veel zijn voeten op de pedalen van de orgels. fotografie: Marco Borggreve 26 juli uur Ludger Lohmann Gevestigd internationaal talent Ludger Lohmann, organist van de Domkirche St Eberhard in Stuttgart, is een internationaal bekende concertorganist. Hij is een veelgevraagd jurylid van internationale orgelconcoursen en geeft master classes aan de internationale top van de orgelwereld. Zijn affiniteit ligt bij de Romantische orgelmuziek. In Nijmegen speelt hij koraalfantasieën van de Duitse componisten met als grote finale Halleluja! Gott zu loben, bleibe meine Seelenfreud van Max Reger. 2 augustus uur Bert van den Brink The Sixties in improvisaties De Nijmeegse Orgelkring is opgericht in de roerige jaren zestig. De roerige tijden waren toen niet terug te vinden in de concerten die louter werken uit de orgelliteratuur bevatten. In de concert series na de eeuwwisseling veranderde dat met de introductie van jazz improvisaties. Jazzpianist Bert van den Brink volgde dezelfde weg: hij startte zijn carrière met klassieke concerten en werd later gewaardeerd improvisator binnen de lichte muziek. Hij zal de sfeer van de roerige jaren zestig in improvisaties op orgel terugroepen. 9 augustus uur Anne-Gaëlle Chanon Veelbelovend internationaal talent In samenwerking met de orgelconcertserie in Groningen komt ieder jaar een jong veelbelovende buitenlands talent naar Nijmegen. Anne-Gaëlle Chanon uit Frankrijk is organist in Compiègne. Chanon studeerde bij internationaal vermaarde musici. Zij was winnaar van het internationale Xavier Darasse-concours van Toulouse en geeft wereldwijd concerten. Volgens recensenten is zij een gepassioneerd artiest met zeer gevoelig orgelspel.

6 16 augustus uur Joost Langeveld Carte blanche Wim Hendrikx Wim Hendrickx was in 1966 een van de initiatiefnemers van de oprichting van de Nijmeegse Orgelkring. Hij is het enige lid uit het eerste bestuur die nog in leven is, en bezoekt nog trouw de concertserie. Joost Langeveld, de organist die op dit moment het langst in het bestuur van de Nijmeegse Orgelkring zit, draagt zijn concert op aan Hendrickx. En dat doet hij op een wijze die bij die persoon past: Langeveld speelt zijn favoriete orgelwerken. U hoort onder meer werken van Bach, Franck en Duruflé. 23 augustus uur Gijs van Schoonhoven Orgelimprovisaties bij film Sunrise Sunrise is een stomme film uit Het was F.W. Murnau s eerste film in Amerika. Sunrise was samen met Wings ook de eerste film die ooit de Oscar voor beste film kreeg. De film wordt nu als een van de beste stomme Amerikaanse films beschouwd. Het verhaal gaat over een man die van zijn minnares z n vrouw moet vermoorden. Als hij dat gaat doen wordt hij weer opnieuw verliefd op zijn vrouw. Gijs van Schoonhoven heeft zich gespecialiseerd in het improviserend begeleiden van geluidsloze films uit het begin van de 20ste eeuw. 30 augustus uur Berry van Berkum, Joost Langeveld en Jetty Podt Het publiek aan het woord In het laatste dinsdagavondconcert van het jubileumseizoen komt het publiek aan het woord. De drie Nijmeegse organisten die actief zijn binnen de Nijmeegse Orgelkring spelen orgelwerken op verzoek van concertbezoekers. De bezoekers kunnen tot twee weken voor het concert hun wensen indienen bij de kassa of via de website. De musici kunnen natuurlijk niet alle wensen ten gehore brengen, maar verzorgen een mooie muziekavond met een representatieve selectie uur 11 september kinderconcert Help het orgel verzuipt Al honderden jaren staat het grote Königorgel te pronken in de Stevenskerk. Alle mensen, ook de kinderen, vinden dat het er heel mooi uitziet en dat het prachtig klinkt. Maar toch is het orgel niet gelukkig. Ze wil eruit! De wijde wereld in! Het orgel beleeft allerlei wilde avonturen. Want één ding is ze vergeten: ze heeft geen cent om iets te betalen Beleef de avonturen van het orgel mee in het muziektheaterspektakel waaraan kinderen zelf mogen meedoen. Het kinderconcert vindt plaats tijdens het landelijke Klinkend Erfgoed Evenement dat gewijd is aan orgels, klokken en uurwerken.

7 Toegangsprijs De toegangsprijs voor de dinsdagavondconcerten bedraagt 10-, of 45,- voor vijf concerten. Het Orgeldiner, 7 juni, heeft een afwijkende toegangsprijs. Voor dit concert moet u vooraf reserveren en uw reservering gaat pas in als u heeft betaald. Informatie hierover en de mogelijkheid om u aan te melden, vindt u op onze website. Aanvangstijd De aanvangstijd van de concerten is uur, tenzij anders vermeld. Dit jaar zijn er twee concerten met een afwijkende aanvangstijd: Het Orgeldiner op 7 juni begint om uur en het Wandelconcert van 12 juli start om op ook een afwijkende plaats: Lutherse Kerk, Prins Hendrikstraat 79, Nijmegen. Bezichtigingen orgel Dit jaar organiseert de Nijmeegse Orgelkring weer bezichtigingen van het Königorgel op zaterdag 2 juli en zaterdag 13 augustus om uur. Onder deskundige leiding krijgt u het orgel niet alleen van dichtbij maar ook van binnen te zien. De deelname is gratis. Excursie De dagexcursie op 20 augustus gaat dit jaar naar Rotterdam. Daar wordt een bezoek gebracht aan het hoofd- en transeptorgel in de Laurenskerk en het grote concertorgel in Concertgebouw De Doelen. Meer informatie volgt op de website. Klinkend Erfgoed Evenement Het weekend van 9-11 september is er volop activiteit in de Stevenskerk. Er vindt in de Stevenskerk het jaarlijkse landelijke Klinkend Erfgoed Evenement plaats. Dit evenement is gewijd aan orgels, klokken en uurwerken. Het is Open Monumentenweekend en op zondag 11 september is het Kinderconcert Help het Orgel verzuipt. Donateur - iets voor u? Het voortbestaan van onze orgelconcerten en het blijvend laten klinken van de vier orgels is alleen mogelijk met de steun van betrokken liefhebbers van onze orgels en concerten. U kunt de Nijmeegse Orgelkring als donateur steunen met een bedrag vanaf 20,- per jaar. Raadpleeg onze website voor de mogelijkheden. Informatie Wilt u op de hoogte blijven van concerten van de Nijmeegse Orgelkring? Stuur een naar info@nijmeegseorgelkring.nl. Op de website nijmeegseorgelkring.nl vindt u meer informatie over concerten en overige activiteiten. Onze concerten worden mede mogelijk gemaakt door: ontwerpbureau

PROGRAMMA. Concert ZOMER. Stevenskerk Nijmegen. nijmeegseorgelkring

PROGRAMMA. Concert ZOMER. Stevenskerk Nijmegen.   nijmeegseorgelkring PROGRAMMA Concert ZOMER 2018 Stevenskerk Nijmegen www.nijmeegseorgelkring.nl nijmeegseorgelkring Concert ZOMER2018 19 juni 19:45 uur Malgosia Fiebig Beiaardconcert Wij heten u van harte welkom bij de Concert

Nadere informatie

PROGRAMMA. Concert ZOMER. Stevenskerk Nijmegen. nijmeegseorgelkring

PROGRAMMA. Concert ZOMER. Stevenskerk Nijmegen.   nijmeegseorgelkring PROGRAMMA Concert ZOMER 2019 Stevenskerk Nijmegen www.nijmeegseorgelkring.nl nijmeegseorgelkring Concert ZOMER2019 De Nijmeegse Orgelkring heet u van harte welkom bij de Concert zomer 2019 in de Nijmeegse

Nadere informatie

Geniet van een stijlvol kunststuk in uw woonkamer!

Geniet van een stijlvol kunststuk in uw woonkamer! Rembrandt 350 Geniet van een stijlvol kunststuk in uw woonkamer! De Rembrandt 350 is een buitengewoon orgel, vernoemd naar de Hollandse meester Rembrandt van Rijn. Dankzij het mooie klassieke meubel en

Nadere informatie

S0ch0ng Raadhuisconcerten Hilversum. Beleidsplan Mei 2016

S0ch0ng Raadhuisconcerten Hilversum. Beleidsplan Mei 2016 S0ch0ng Raadhuisconcerten Hilversum Beleidsplan 2017 Mei 2016 Inhoudsopgave Stichting Raadhuisconcerten Hilversum Pagina Inhoudsopgave 2 Introductie 3 Programmering 4 Organisatie 6 Bijdrage aan doelen

Nadere informatie

Personalia Annelies Willemse

Personalia Annelies Willemse Concertcyclus Op zondag 8 juli om 16.00 uur musiceren in de St.Willibrorduskerk in Deurne Annelies Willemse op orgel, Carla Nies op dwarsfluit/panfluit en Rolf van Meurs op gitaar. In diverse combinaties

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Duyschot Concerten Maart 2019 nr. 84. Orgelconcert Jaap de Wit

Nieuwsbrief Stichting Duyschot Concerten Maart 2019 nr. 84. Orgelconcert Jaap de Wit Nieuwsbrief Stichting Duyschot Concerten Maart 2019 nr. 84 Orgelconcert Jaap de Wit Korte toelichting op het concert van 16 maart 2019 Jaap de Wit (geb. 1969) kreeg vanaf zijn 8 e jaar zijn eerste orgellessen.

Nadere informatie

Ambachtelijke kwaliteit, moderne mogelijkheden

Ambachtelijke kwaliteit, moderne mogelijkheden Positief 350 Positief Ambachtelijke kwaliteit, moderne mogelijkheden Het positief heeft een belangrijke plek in de rijke historie van het pijporgel. Als begeleidingsinstrument was het wijdverbreid. En

Nadere informatie

We hopen dat we u ook dit jaar mogen begroeten bij een of meerdere activiteiten van onze Stichting.

We hopen dat we u ook dit jaar mogen begroeten bij een of meerdere activiteiten van onze Stichting. Stichting de Kerk in Klooster Secretariaat: Postbus 1 4587 ZG Kloosterzande (Ned.) Bank: RABO-Bank rek.nr.: 1421.38.371 Anbi verklaring aanwezig Kloosterzande, september 2011 Geachte Lezer, Bij dezen ontvangt

Nadere informatie

Snein 6 december oere FOW Hegebeintum Ds. Y. Hiemstra, Dokkum. Zondag 13 december uur Nicolaaskerk Mw. Ds. T.

Snein 6 december oere FOW Hegebeintum Ds. Y. Hiemstra, Dokkum. Zondag 13 december uur Nicolaaskerk Mw. Ds. T. Agenda Hervormde Gemeente Blija - Hogebeintum Kerkdiensten Snein 6 december 09.30 oere FOW Hegebeintum Ds. Y. Hiemstra, Dokkum Zondag 13 december 09.30 uur Nicolaaskerk Mw. Ds. T. Reichman-Scheffer Zondag

Nadere informatie

salonclassique het koninklijk concertgebouw Kleine Zaal presenteert in seizoen

salonclassique het koninklijk concertgebouw Kleine Zaal presenteert in seizoen presenteert in seizoen 2018-2019 het koninklijk concertgebouw Kleine Zaal 8 NOVEMBER 2018, 20:15 UUR SALON 'MEDITERRANEO' Gitaar en strijkers Paganini, De Fossa, Boccherini... 16 MEI 2019, 20:15 UUR SALON

Nadere informatie

Zondag 15 mei uur Nicolaaskerk Blije Da. E. Roosenboom Drachten Pinksteren Deurcollecte: Zending

Zondag 15 mei uur Nicolaaskerk Blije Da. E. Roosenboom Drachten Pinksteren Deurcollecte: Zending Agenda Hervormde Gemeente Blija - Hogebeintum Kerkdiensten Zondag 15 mei 09.30 uur Nicolaaskerk Blije Da. E. Roosenboom Drachten Pinksteren Deurcollecte: Zending Zondag 22 mei 09.30 uur Nicolaaskerk Blije

Nadere informatie

MOZART(K)RING GELRE - NIEDERRHEIN

MOZART(K)RING GELRE - NIEDERRHEIN MOZART(K)RING GELRE - NIEDERRHEIN VERKORTE VERSIE BELEIDSPLAN 2013 MOZART(K)RING GELRE - NIEDERRHEIN VERKORTE VERSIE BELEIDSPLAN 2013 INHOUD: 1 Oorsprong 2 Uitgangspunten 3 Huidige Situatie 4 Aandachtspunten

Nadere informatie

MCO_VO_krant_23_10 25-10-10 09:15 Pagina 1. MCO Educatie Voortgezet Onderwijs. Muziek. moet je maken! Muziekcentrum van de Omroep www.

MCO_VO_krant_23_10 25-10-10 09:15 Pagina 1. MCO Educatie Voortgezet Onderwijs. Muziek. moet je maken! Muziekcentrum van de Omroep www. MCO_VO_krant_23_10 25-10-10 09:15 Pagina 1 MCO Educatie Voortgezet Onderwijs Muziek moet je maken! Muziekcentrum van de Omroep www.mco/educatie MCO_VO_krant_23_10 25-10-10 09:15 Pagina 2 Muziek moet je

Nadere informatie

Cuisine & Culture. zondag 19 april t/m donderdag 23 april 2015. Architectuur Muziek Badcultuur Café s en Koffiehuizen

Cuisine & Culture. zondag 19 april t/m donderdag 23 april 2015. Architectuur Muziek Badcultuur Café s en Koffiehuizen Cuisine & Culture BOEDAPEST parel aan de Donau zondag 19 april t/m donderdag 23 april 2015 Architectuur Muziek Badcultuur Café s en Koffiehuizen Boedapest is een prachtig gelegen stad met een rijke geschiedenis

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF oktober 2004

NIEUWSBRIEF oktober 2004 NIEUWSBRIEF oktober 2004 Voor u ziet u de laatste Nieuwsbrief van dit jaar ten behoeve van de vrienden van de Stichting Hans Kox, bol van de informatie en voor een belangrijk gedeelte gewijd aan de activiteiten

Nadere informatie

Prachtig Nieuwjaarsconcert Fanfare St. Cecilia 5 januari 2019

Prachtig Nieuwjaarsconcert Fanfare St. Cecilia 5 januari 2019 Foto s Susanne van Bommel Prachtig Nieuwjaarsconcert Fanfare St. Cecilia 5 januari 2019 Afgelopen zaterdag, 5 januari, vond het nieuwjaarsconcert plaats, gedirigeerd door onze nieuwe regisseur Robbert-Paul

Nadere informatie

Stichting Internationale Orgelweek Vlaardingen. Beleidsplan

Stichting Internationale Orgelweek Vlaardingen. Beleidsplan Stichting Internationale Orgelweek Vlaardingen Beleidsplan 2012-2015 Inhoudsopgave Inleiding 3 Historie 3 Doelstelling 3 Te organiseren activiteiten in de komende periode Internationale Orgelweek 2013

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Agenda. Eline de Gast geslaagd voor Bachelor Piano 3&5 2&3. Eric Vloeimans Luxemburgs toporkest. SMMGO Jeugdevent 8 april 2017

Nieuwsbrief. Agenda. Eline de Gast geslaagd voor Bachelor Piano 3&5 2&3. Eric Vloeimans Luxemburgs toporkest. SMMGO Jeugdevent 8 april 2017 Nieuwsbrief JAARGANG 2, NUMMER2 Agenda Zaterdag 11 maart Uitvoering saxofoon, bugel en trompet @Melishof, Melissant Zaterdag 18 maart Concert Peter en de Wolf @De Staver, Sommelsdijk Zaterdag 25 maart

Nadere informatie

ZAALVERHUUR VAN BRUILOFT TOT BUSINESS MEETING

ZAALVERHUUR VAN BRUILOFT TOT BUSINESS MEETING ZAALVERHUUR VAN BRUILOFT TOT BUSINESS MEETING Bent u op zoek naar een prachtige en authentieke locatie voor een zakelijk evenement, een culturele bijeenkomst of een feestje? Dan zit u bij Museum Speelklok

Nadere informatie

Orgelconcerten Willem Hörmann

Orgelconcerten Willem Hörmann Orgelconcerten Willem Hörmann Concerten 2013 Zaterdag 6 april, Middagconcert de Toonzaal m.m.v. Rembrandt Gerlach e.v.a. Zaterdag 4 mei 16.00 uur, Sint-Cathrienkerk, s-hertogenbosch Dinsdag 28 mei 20.15

Nadere informatie

Tongersdei 24 maart oere FOW Hegebeintum Ds. K. Visbeek De Westereen Fiering H. Nachtmiel

Tongersdei 24 maart oere FOW Hegebeintum Ds. K. Visbeek De Westereen Fiering H. Nachtmiel Agenda Hervormde Gemeente Blija - Hogebeintum Kerkdiensten Zondag 20 maart 10.00 uur Foswert Ds. J.K. Bolt Tongersdei 24 maart 19.30 oere FOW Hegebeintum Ds. K. Visbeek De Westereen Fiering H. Nachtmiel

Nadere informatie

Bedrijfsavond 29 april 2016

Bedrijfsavond 29 april 2016 Koninklijke Harmonie De Verenigde Statievrienden vzw Hondsberg 39/41, 2910 Essen www.deverenigdestatievrienden.be Bedrijfsavond 29 april 2016 Op zaterdag 30 april organiseert de Koninklijke Harmonie De

Nadere informatie

Muziekmiddagen voor en door gevorderde amateur-musici. Waarom muzemaatjes. Het begin. Wat doe je bij muzemaatjes. Kan ik ook meedoen.

Muziekmiddagen voor en door gevorderde amateur-musici. Waarom muzemaatjes. Het begin. Wat doe je bij muzemaatjes. Kan ik ook meedoen. Muziekmiddagen voor en door gevorderde amateur-musici Waarom muzemaatjes Het begin Wat doe je bij muzemaatjes Kan ik ook meedoen Regels Thema s vanaf het begin Fotos van de middagen Agenda Meer informatie

Nadere informatie

IN DE VOETSPOREN VAN BACH

IN DE VOETSPOREN VAN BACH IN DE VOETSPOREN VAN BACH Cellist René Berman bestudeert dagelijks de zes Suites die Johann Sebastian Bach (1685-1750) voor cello schreef. Bach trekt daarmee een rijk spoor door Bermans muzikale leven.

Nadere informatie

Gennep - Reformatiestad Gennep is door de Community of Protestant Churches in Europe uitgeroepen tot Reformatiestad vanwege de bijzondere rol die

Gennep - Reformatiestad Gennep is door de Community of Protestant Churches in Europe uitgeroepen tot Reformatiestad vanwege de bijzondere rol die - Reformatiestad is door de Community of Protestant Churches in Europe uitgeroepen tot Reformatiestad vanwege de bijzondere rol die speelde tijdens en na de Reformatie. Ter gelegenheid van het herdenkingsjaar

Nadere informatie

Samenvatting leerlijn Cultureel Erfgoed Thema Utopie Kijk voor meer informatie op of neem contact op met uw cultuurcoach.

Samenvatting leerlijn Cultureel Erfgoed Thema Utopie Kijk voor meer informatie op   of neem contact op met uw cultuurcoach. Groep 1-2 Project: Dromen s nachts gaat dromen vanzelf, maar met een klein beetje moeite lukt het ook overdag! Je kunt naar het verleden reizen of naar de toekomst flitsen. Alles is mogelijk. In de eerste

Nadere informatie

Organ Academy Maastricht 2014

Organ Academy Maastricht 2014 Organ Academy Maastricht 2014 Masterclasses Excursie Concerten 6 juli - 9 juli 2014 In 2014 organiseert het Conservatorium Maastricht in samenwerking met de stichting Pro Organo voor de tweede maal de

Nadere informatie

De concerten worden financieel mogelijk gemaakt door:

De concerten worden financieel mogelijk gemaakt door: Jetty Podt is als organiste verbonden aan de Stevenskerk te Nijmegen. Zij bespeelt daar het beroemde König-orgel en de drie kleinere orgels. Zij maakte diverse CD opnamen met werken van o.a. Maurice Duruflé

Nadere informatie

Stichting Vrienden van de Sloterkerk

Stichting Vrienden van de Sloterkerk Jaarverslag 2018 Stichting Vrienden van de Sloterkerk 1 Centrum voor bezinning en cultuur in een beschermd dorpsgezicht. Januari 2018. Concept 0.3. Stichting Vrienden van de Sloterkerk Sloterweg 1162 1066

Nadere informatie

Stichting Internationale Orgelweek Vlaardingen Beleidsplan

Stichting Internationale Orgelweek Vlaardingen Beleidsplan Stichting Internationale Orgelweek Vlaardingen Beleidsplan 2017-2018 Inhoudsopgave Inleiding 3 Historie 3 Doelstelling 3 Te organiseren activiteiten in de komende periode Internationale Orgelweek 2017

Nadere informatie

COLOFON. Steven Wielink. Ewout Boers. Theo Bosman (3), Jan Burgemeester (1, 2, 4, 7), André Louwerse (5, 8), Ad Vink (6) Koos Schippers

COLOFON. Steven Wielink. Ewout Boers. Theo Bosman (3), Jan Burgemeester (1, 2, 4, 7), André Louwerse (5, 8), Ad Vink (6) Koos Schippers COLOFON opname Theo Bosman (3), Jan Burgemeester (1, 2, 4, 7), André Louwerse (5, 8), Ad Vink (6) Mastering Steven Wielink vormgeving Ewout Boers FOTOGRAFIE Koos Schippers redactie & samenstelling Okke

Nadere informatie

Artistiek Jaarverslag Amerfortissimo editie 2014

Artistiek Jaarverslag Amerfortissimo editie 2014 Artistiek Jaarverslag Amerfortissimo editie 2014 Artistiek Jaarverslag Amerfortissimo editie 2014 Met Amerfortissimo editie 2014 hebben we op veel gebieden enorme stappen gemaakt. Met name op het gebied

Nadere informatie

Orgelconcert bij kaarslicht. Jaap Zwart (Amsterdam)

Orgelconcert bij kaarslicht. Jaap Zwart (Amsterdam) Abdijkerk, s-gravenhage-loosduinen Orgelconcert bij kaarslicht 10 oktober 2008, 20.15 uur Jaap Zwart (Amsterdam) Jan Zwart en tijdgenoten Johann Sebastian Bach (1685-1750) Passacaglia in c, BWV 582 Jan

Nadere informatie

programma met werken van Sweelinck, Boyvin en Vierne en eigen werk. De overdadige akoestiek van de kapel stelt wel eisen aan de speelstijl van de orga

programma met werken van Sweelinck, Boyvin en Vierne en eigen werk. De overdadige akoestiek van de kapel stelt wel eisen aan de speelstijl van de orga Jaarverslag 2013 Wij begonnen het nieuwe vergaderseizoen met de jaarvergadering op zaterdag 19 januari2013 in de kapel van het nieuwe Jeroen Bosch ziekenhuis te s Hertogenbosch. Als gastheer fungeerde

Nadere informatie

Jaaroverzicht activiteiten Stichting Vrienden van het Radio Filharmonisch Orkest

Jaaroverzicht activiteiten Stichting Vrienden van het Radio Filharmonisch Orkest Jaaroverzicht activiteiten Stichting Vrienden van het Radio Filharmonisch Orkest Na de oprichting in november 2014 was 2015 het eerste jaar waarin we activiteiten georganiseerd hebben voor onze vrienden.

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F O K T O B E R Van de Penningmeester. We kunnen terugblikken op een positief jubileumjaar 2017.

N I E U W S B R I E F O K T O B E R Van de Penningmeester. We kunnen terugblikken op een positief jubileumjaar 2017. O K T O B E R 2 0 1 8 Van de Penningmeester We kunnen terugblikken op een positief jubileumjaar 2017. Van de Penningmeester Terugblik Kunststroom Terugblik Kunstuitje Nieuwjaarsconcert 12 januari 2019

Nadere informatie

Meesters. gitaar. op de. concertgebouw kleine zaal. hoofdsponsor. sponsor. otto vowinkel Luthier

Meesters. gitaar. op de. concertgebouw kleine zaal. hoofdsponsor. sponsor. otto vowinkel Luthier 2010 2011 concertgebouw kleine zaal hoofdsponsor sponsor otto vowinkel Luthier Roland Dyens zaterdag 18 september 2010 20.15 uur Roland Dyens Het vrije concert Het vrije concert Losse kaarten 35,00 Met

Nadere informatie

Nieuwsbrief Editie 2 Seizoen

Nieuwsbrief Editie 2 Seizoen Nieuwsbrief Editie 2 Seizoen 2018-2019 Voor je ligt de tweede editie van de nieuwsbrief van Jubileumseizoen 2018-2019. In deze nieuwsbrief kun je uitgebreid lezen over het jubileum! Daarnaast is er o.a.

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F A P R I L 2016

N I E U W S B R I E F A P R I L 2016 A P R I L 2016 Terugblik Kloosterconcert 6 maart 2016 Terugblik Afrikaanse avond Kunstuitje Agenda 2016 Samen met Podium Oudewater hebben we op zondag 6 maart 2016 voor de 10 e keer het Kloosterconcert

Nadere informatie

Werkgroep Muziek KONINKLIJK ZEEUWSCH GENOOTSCHAP DER WETENSCHAPPEN

Werkgroep Muziek KONINKLIJK ZEEUWSCH GENOOTSCHAP DER WETENSCHAPPEN INCANTO Stichting voor Oude Muziek in samenwerking met Werkgroep Muziek KONINKLIJK ZEEUWSCH GENOOTSCHAP DER WETENSCHAPPEN SEIZOEN 2014-2015 Secretariaat: Schuitvlotstraat 16 4331 SZ Middelburg info@incantoconcerten.nl

Nadere informatie

12-18 JAAR. Educatieprogramma VOORTGEZET ONDERWIJS

12-18 JAAR. Educatieprogramma VOORTGEZET ONDERWIJS 12-18 JAAR Educatieprogramma VOORTGEZET ONDERWIJS 2015 2016 Inhoudsopgave 4 6 8 9 10 11 12 13 14 15 KLINKENDE KUNST TRACK YOUR SOUND LUNCHPAUZECONCERT MET WORKSHOP AVONDCONCERT MET WORKSHOP REPETITIEBEZOEK

Nadere informatie

Hiermee wil Stichting Africa Life aan de wereld laten zien dat Den Haag rijk is en heel trots kan zijn op de Haagse multiculturele samenleving.

Hiermee wil Stichting Africa Life aan de wereld laten zien dat Den Haag rijk is en heel trots kan zijn op de Haagse multiculturele samenleving. The Hague Cultural Parade: Met de Culturele Parade wil Stichting Africa Life de culturele rijkdom van Den Haag en de verschillende culturele gemeenschappen in beeld brengen en daarmee de sociale cohesie

Nadere informatie

RTVUtrecht zoekt verslaggevers, schrijvers, filmers en interviewers

RTVUtrecht zoekt verslaggevers, schrijvers, filmers en interviewers 1 van 8 12-11-2013 11:57 Wordt de e-mail niet goed weergegeven? Bekijk de webversie. RTVUtrecht zoekt verslaggevers, schrijvers, filmers en interviewers Wereldbazar Huur een kraam tijdens de Wereldbazar

Nadere informatie

Vooruitblik op het concert van 26 mei Over Daan Manneke en zijn Cappella Breda.

Vooruitblik op het concert van 26 mei Over Daan Manneke en zijn Cappella Breda. NIEUWSBRIEF NR. 14 Zondag 26 mei, Lambertuskerk, 15 uur. Kerklaan 4, 4944 VB Raamsdonk. Cappella Breda o.l.v. Daan Manneke De Zwitserse componist Frank Martin (1890-1974), schreef in 1922 zijn Messe für

Nadere informatie

Stichting Concertfonds Hoornse Orgels

Stichting Concertfonds Hoornse Orgels Stichting Concertfonds Hoornse Orgels Programma 2016 Hoorn heeft een stadsorganist! Op maandag 16 mei (2e Pinksterdag) zal Mark Heerink, die onlangs benoemd is als stadsorganist van Hoorn, zich presenteren

Nadere informatie

Je eigen podium. tekst: Anita Verheggen fotografie: Minke Faber

Je eigen podium. tekst: Anita Verheggen fotografie: Minke Faber tekst: Anita Verheggen fotografie: Minke Faber Terwijl de bestaande gesubsidieerde podia steeds meer moeite hebben om het hoofd boven water te houden, creëren musici nieuwe, kleinschalige speelplekken.

Nadere informatie

STICHTING INTERNATIONAAL SCHNITGER ORGELCONCOURS

STICHTING INTERNATIONAAL SCHNITGER ORGELCONCOURS STICHTING INTERNATIONAAL SCHNITGER ORGELCONCOURS FINANCIEEL JAARVERSLAG 2015 1 1. Inleiding De Stichting Internationaal Schnitger Orgelconcours is opgericht in 1991 en stelt zich ten doel om muzikale evenementen

Nadere informatie

ANBI-INFORMATIE. Naam Stichting Musica Laurentius. RSIN of het fiscaal nummer 819966733

ANBI-INFORMATIE. Naam Stichting Musica Laurentius. RSIN of het fiscaal nummer 819966733 ANBI-INFORMATIE Naam Stichting Musica Laurentius RSIN of het fiscaal nummer 819966733 Contactgegevens Postadres: Molenvlietlaan 24 3271 BM Mijnsheerenland E-mail: musicalaurentius@gmail.com Bestuurssamenstelling

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Duyschot Concerten April 2019 nr. 86. Golden Circle Ensemble - Johannes Passion

Nieuwsbrief Stichting Duyschot Concerten April 2019 nr. 86. Golden Circle Ensemble - Johannes Passion Nieuwsbrief Stichting Duyschot Concerten April 2019 nr. 86 Golden Circle Ensemble - Johannes Passion Korte toelichting op het concert van 13 april maart 2019 Na het prachtige orgelconcert van Jaap de Wit

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF, December 2015 NIEUWE PROGRAMMA S!!

NIEUWSBRIEF, December 2015 NIEUWE PROGRAMMA S!! NIEUWSBRIEF, December 2015 NIEUWE PROGRAMMA S!! In aansluiting op mijn reguliere series colleges Geschiedenis van de Klassieke Muziek, (voor lopende inschrijvingen zie website!!) heb ik een aantal nieuwe

Nadere informatie

Samenwerkingsverband Muziek in de Cathrien

Samenwerkingsverband Muziek in de Cathrien DONATEURSCHAP STICHTING COLLEGIUM MUSICUM EINDHOVEN Om de activiteiten van het Samenwerkingsverband Muziek in de Cathrien te kunnen voortzetten, is de financiële steun van sponsoren en donateurs onmisbaar.

Nadere informatie

Luister met je hart - Lesbrief Muziekproject van Markant

Luister met je hart - Lesbrief Muziekproject van Markant Luister met je hart - Lesbrief Muziekproject van Markant Dit muziekproject van Markant is bestemd voor leerlingen van groep 3 en wordt door Cultuurwijzer aangeboden binnen het cultuurmenu muziek schooljaar

Nadere informatie

MIXTUUR. Orgelconcert ONGEHOORD. door NICO DECLERCK. 18 mei 2013 Sint-Katharinakerk - Hoogstraten

MIXTUUR. Orgelconcert ONGEHOORD. door NICO DECLERCK. 18 mei 2013 Sint-Katharinakerk - Hoogstraten MIXTUUR Orgelconcert ONGEHOORD door NICO DECLERCK 18 mei 2013 Sint-Katharinakerk - Hoogstraten PROGRAMMA 3 Organist Nico Declerck 5 Aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen behaalde Nico Declerck

Nadere informatie

Educatief orgelproject voor de basisschool 2019 afgerond

Educatief orgelproject voor de basisschool 2019 afgerond Educatief orgelproject voor de basisschool 2019 afgerond Op maandag 8 april heeft de laatste excursie naar de Kloosterkerk plaatsgevonden van het Educatieve orgelproject voor de basisschool dit het HOK,

Nadere informatie

De nieuwe voorzitter stelt zich voor:

De nieuwe voorzitter stelt zich voor: N I E U W S B R I E F F E B R U A R I 2 0 1 7 Van de Redactie Van de Voorzitter Terugblik Nieuwjaarsconcert Kloosterconcert Herinneringsbank Literaire avond Agenda 2017 Van de redactie 2017 wordt een feestelijk

Nadere informatie

donderdag 4 juni: Trio BraamDeJoodeVatcher feat. Peter van Bergen meets Royal Improvisers Orchestra

donderdag 4 juni: Trio BraamDeJoodeVatcher feat. Peter van Bergen meets Royal Improvisers Orchestra De Nieuwe Slag en Prinseneiland Producties presenteren: ROYAL FLUSH zaterdag 18 april: Tobias Delius 4tet meets Royal Improvisers Orchestra vrijdag 8 mei: ICP Orkest meets Royal Improvisers Orchestra donderdag

Nadere informatie

2013-2014. seizoensbrochure. vijf jaar bezielend! 2009 Oprichting Orkest Zuid Premièreconcert

2013-2014. seizoensbrochure. vijf jaar bezielend! 2009 Oprichting Orkest Zuid Premièreconcert 2009 Oprichting Orkest Zuid Premièreconcert 2010 Circus Maximus Zoeken in de Oersoep Op Liefde en Dood seizoensbrochure 2013-2014 2011 Dies Natalis - TU/e 55 jaar Koning en Queen Als op een Winternacht

Nadere informatie

GEORGE STAM,

GEORGE STAM, GEORGE STAM, 1905-1995 DOOR DRS. MIEKE BREIJ Op donderdag 27 april 1995 overleed in zijn woonplaats Rotterdam de organist George Stam op bijna negentigjarige leeftijd. Stam was een musicus die het muziekleven

Nadere informatie

Benieuwd naar concerten & evenementen in De Bolder? Kies. foto 2. Kies. foto 1. Kies. foto 3. Evenementenkalender Vivium De Bolder

Benieuwd naar concerten & evenementen in De Bolder? Kies. foto 2. Kies. foto 1. Kies. foto 3. Evenementenkalender Vivium De Bolder Evenementenkalender Vivium De Bolder Kies foto 2 Kies foto 1 Kies foto 3 en Najaar winter 2017 Benieuwd naar concerten & evenementen in De Bolder? Vivium helpt u verder Concerten & evenementen > De Bolder

Nadere informatie

Juni. Welkom bij Camping De Heldense Bossen. Tijdens uw verblijf kunt deelnemen aan een aantal activiteiten die wij voor u organiseren.

Juni. Welkom bij Camping De Heldense Bossen. Tijdens uw verblijf kunt deelnemen aan een aantal activiteiten die wij voor u organiseren. Juni Welkom bij Camping De Heldense Bossen Tijdens uw verblijf kunt deelnemen aan een aantal activiteiten die wij voor u organiseren. Voor een aantal activiteiten kunt u zich inschrijven bij de receptie,

Nadere informatie

Lonneke van Straalen Artistiek leider. Artistiek Jaarverslag Amerfortissimo editie 2015

Lonneke van Straalen Artistiek leider. Artistiek Jaarverslag Amerfortissimo editie 2015 Lonneke van Straalen Artistiek leider Artistiek Jaarverslag Amerfortissimo editie 2015 Artistiek Jaarverslag Amerfortissimo editie 2015 Dit was een Jubileum editie om bijzonder trots op te zijn. In een

Nadere informatie

Verbreding en verbinding vanuit cultureel perspectief

Verbreding en verbinding vanuit cultureel perspectief Verbreding en verbinding vanuit cultureel perspectief De bijzondere band tussen Cortegaerdt en De Spiegel Stichting Cortegaerdt heeft met een royale schenking in 2007 de bouw van theater De Spiegel mede

Nadere informatie

Bachfestival. Internationale Orgelacademie Dordrecht 2010 Artistiek leider Cor Ardesch. Dordrecht. Thema. Actieve deelname.

Bachfestival. Internationale Orgelacademie Dordrecht 2010 Artistiek leider Cor Ardesch. Dordrecht. Thema. Actieve deelname. Internationale Orgelacademie 2010 Artistiek leider Cor Ardesch Thema Maandag 20 september tot en met vrijdag 24 september 2010 in de Grote Kerk van. Op het nu al befaamde Bach-orgel en het romantische

Nadere informatie

Fête de la Musique Lustrum muziekweekend 115 jaar Koninklijke Biltse Harmonie. Vrijdag 19 juni H.F. Witte Centrum Zaterdag 20 juni Gazon Jagtlust

Fête de la Musique Lustrum muziekweekend 115 jaar Koninklijke Biltse Harmonie. Vrijdag 19 juni H.F. Witte Centrum Zaterdag 20 juni Gazon Jagtlust Fête de la Musique Lustrum muziekweekend 115 jaar Koninklijke Biltse Harmonie Vrijdag 19 juni H.F. Witte Centrum Zaterdag 20 juni Gazon Jagtlust De Koninklijke Biltse Harmonie viert haar 115-jarig bestaan,

Nadere informatie

zangen van zoeken en zien

zangen van zoeken en zien NIEUWSBRIEF nr 10 - NAJAAR 2015 presentatie nieuwe oecumenische liedbundel Sportlaan 4-47 9728 PH Groningen T +31 (0)50 851 75 85 M +31 (0)6 53 79 96 35 E c.w.a.fictoor@gmail.com W www.chris-fictoor-foundation.nl

Nadere informatie

A. Het project. 1. Beschrijving van het project

A. Het project. 1. Beschrijving van het project A. Het project 1. Beschrijving van het project Een participatief project voor het verwerven van een Noord-Nederlands/Noord-Duits geïnspireerd barokorgel voor de Sint-Norbertuskerk in Antwerpen, met het

Nadere informatie

25 jaar Jazz in t Park of 25 jaar promotie van de Belgische jazz

25 jaar Jazz in t Park of 25 jaar promotie van de Belgische jazz 25 jaar Jazz in t Park of 25 jaar promotie van de Belgische jazz Van 6 september tot en met 9 september biedt Jazz in t Park traditiegetrouw het allerbeste en nieuwste van de Belgische hedendaagse jazz,

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST DE OPEN HOF SOEST

ORDE VAN DIENST DE OPEN HOF SOEST ORDE VAN DIENST DE OPEN HOF SOEST 11 september 2016 13e zondag van de zomer liturgische kleur groen Afscheid Tjalling Roosjen als cantor-organist van De Open Hof THEMA: PSALMEN EN JESAJA Voorganger : ds.

Nadere informatie

Informatie Brochure. Pulchri Studio. Monumentaal, modern en verrassend. Lange Voorhout 15, 2514 EA Den Haag

Informatie Brochure. Pulchri Studio. Monumentaal, modern en verrassend. Lange Voorhout 15, 2514 EA Den Haag Informatie Brochure Pulchri Studio Monumentaal, modern en verrassend Lange Voorhout 15, 2514 EA Den Haag Hartelijk dank voor u interesse in Pulchri Studio! Museum Catering biedt diverse culinaire mogelijkheden

Nadere informatie

NATIONAAL FEEST IN LUXEMBURG

NATIONAAL FEEST IN LUXEMBURG NUMMER 25 OKTOBER 2016 MANNEKEN PIS VERKLEED IN CHARRO NATIONAAL FEEST IN LUXEMBURG CULTURELE AGENDA Volgens de traditie werd Manneken Pis verkleed als charro, voor de herdenking van de Mexicaanse onafhankelijkheid.

Nadere informatie

computer Zestienvoetskoppel Renovatie

computer Zestienvoetskoppel Renovatie Het PELS ORGEL 2 Het Bernard Pels orgel (1961) is een instrument van monumentale omvang. Het bedieningssysteem van het orgel functioneert electro-pneumatisch. Het orgel is gebouwd volgens de destijds geldende

Nadere informatie

MET MINNE VELDMAN NAAR PARIJS

MET MINNE VELDMAN NAAR PARIJS MET MINNE VELDMAN NAAR PARIJS VIER SAMEN ZIJN 25-JARIG JUBILEUM ALS ORGANIST TWEE ORGELCONCERTEN IN DE SAINT-EUSTACHE EN DE SAINT-LOUIS-EN-L ÎLE 14 EN 15 JUNI 2019 TWEE ORGELCONCERTEN MET MINNE VELDMAN

Nadere informatie

SEIZOEN : een overzicht

SEIZOEN : een overzicht SEIZOEN 2014-2015: een overzicht Het is weer zover. Het seizoen werd op 1 augustus op gang geblazen. De instrumenten zijn opgepoetst, de pupiters weer opengevouwd en de eerste partituren werden heropgefrist.

Nadere informatie

Aan iedereen onze beste wensen voor 2016! Vooral een goede gezondheid en de nodige dosis cultuur waaraan wij graag willen meehelpen.

Aan iedereen onze beste wensen voor 2016! Vooral een goede gezondheid en de nodige dosis cultuur waaraan wij graag willen meehelpen. 1 januari 2016 Beste vrienden, Aan iedereen onze beste wensen voor 2016! Vooral een goede gezondheid en de nodige dosis cultuur waaraan wij graag willen meehelpen. In deze nieuwsbrief vind je een samenvatting

Nadere informatie

Rozentea op 24 juni. Beste belangstellende voor wat zich op Berbice afspeelt,

Rozentea op 24 juni. Beste belangstellende voor wat zich op Berbice afspeelt, Vrienden van Berbice: extra nieuwsbrief rozentea en concert View this email in your browser Beste belangstellende voor wat zich op Berbice afspeelt, Op 7 juni was er een drukbezochte lezingenavond rond

Nadere informatie

ZATERDAG 3 OKTOBER EN ZONDAG 4 OKTOBER 2015 ER WORDEN VANDAAG HEEL WAT NOTEN GEKRAAKT...

ZATERDAG 3 OKTOBER EN ZONDAG 4 OKTOBER 2015 ER WORDEN VANDAAG HEEL WAT NOTEN GEKRAAKT... ZATERDAG 3 OKTOBER EN ZONDAG 4 OKTOBER 2015 ER WORDEN VANDAAG HEEL WAT NOTEN GEKRAAKT... THEMAWEEKEND ONTMOETINGSKERK MUZIEK EN KERK VA L K E N S WA A R D WAT GING ER AAN VOORAF... Abraham zien omdat je

Nadere informatie

Onyx Trio in Museum Gouda

Onyx Trio in Museum Gouda Onyx Trio in Museum Gouda Op de laatste dag van de tentoonstelling Uitgelezen, zondag 17 mei 2015, speelt het Onyx trio om 15.30 uur in de Gasthuiskapel van Museum Gouda. Zij spelen deze middag beroemde

Nadere informatie

Geschiedenis van het Garrelsorgel. Wat maakt het Garrelsorgel uit Purmerend zo belangrijk? De directeur van orgelbouwer

Geschiedenis van het Garrelsorgel. Wat maakt het Garrelsorgel uit Purmerend zo belangrijk? De directeur van orgelbouwer Geschiedenis van het Garrelsorgel Wat maakt het Garrelsorgel uit Purmerend zo belangrijk? De directeur van orgelbouwer Flentrop in Zaandam, de heer C.P.W. van Oostenbrugge, maakt dat snel duidelijk: In

Nadere informatie

Secretarie Concerten Meppel Locatie Meppel; Kunsthuis Secretarie ; Hoofdstraat 22 Datum en tijdstip Donderdag 24 augustus 2017; 16.

Secretarie Concerten Meppel Locatie Meppel; Kunsthuis Secretarie ; Hoofdstraat 22 Datum en tijdstip Donderdag 24 augustus 2017; 16. Activiteiten onder auspiciën Foundation Per activiteit is bij bijzonderheden vermeld welke onze inbreng is Secretarie Concerten Meppel Meppel; Kunsthuis Secretarie ; Hoofdstraat 22 Datum en tijdstip Donderdag

Nadere informatie

BACHDAG AMERSFOORT BACHDAGAMERSFOORT.NL 8 OKTOBER 2016 EEN VEELZIJDIG MUZIEKFESTIVAL

BACHDAG AMERSFOORT BACHDAGAMERSFOORT.NL 8 OKTOBER 2016 EEN VEELZIJDIG MUZIEKFESTIVAL BACHDAG AMERSFOORT 8 OKTOBER 2016 EEN VEELZIJDIG MUZIEKFESTIVAL De voorbereiding is begonnen voor de tweede Bachdag Amersfoort. Een groots opgezet publieksfestival, met tientallen concerten op allerlei

Nadere informatie

Concerten, optredens en activiteiten

Concerten, optredens en activiteiten 1 Kalender activiteiten academiejaar 2013-2014 Concerten, optredens en activiteiten Zondag 13 oktober 2013 Door de leerlingen van de academie Zondag 13 oktober 2013 Openstelling van het gebouw van de academie

Nadere informatie

Programma juni t/m november 2014. ZomerExpo Stevenskerk Live Het Gelders Orkest Rondleidingen Open Monumentendag

Programma juni t/m november 2014. ZomerExpo Stevenskerk Live Het Gelders Orkest Rondleidingen Open Monumentendag Programma juni t/m november 2014 ZomerExpo Stevenskerk Live Het Gelders Orkest Rondleidingen Open Monumentendag Welkom in de Stevenskerk Met veel genoegen presenteer ik hierbij het eerste exemplaar van

Nadere informatie

Modules AMC 2011-2012

Modules AMC 2011-2012 G e m e e n t e l i j k e A c a d e m i e v o o r M u z i e k e n W o o r d L e d e Algemene Muziekcultuur (AMC) volg je gedurende drie jaar in de middelbare graad van de richting muziek. Je volgt wekelijks

Nadere informatie

22 nieuwe liederen voor viering en wijding

22 nieuwe liederen voor viering en wijding Veensluis 18 8448 GP Heerenveen Tel. 0513-688951 Fax 0513-689100 E-mail: info@intradamusic.nl www.intradamusic.nl 22 nieuwe liederen voor viering en wijding In deze catalogus vindt u 22 nieuwe liederen

Nadere informatie

Interview met Anthony Zielhorst

Interview met Anthony Zielhorst Zondag 17 februari, Lambertuskerk, 15 uur. Kerklaan 4, 4944 VB Raamsdonk. Kamerkoor Ad Parnassum o.l.v. Anthony Zielhorst BEWAAR MIJ ONGEZIEN EN ONGEHOORD. (uit het gedicht Awater van Martinus Nijhoff)

Nadere informatie

de culturele historie van Haarlem

de culturele historie van Haarlem de culturele historie van Haarlem Ervaar de culturele historie van Haarlem Philharmonie & Stadsschouwburg Haarlem: twee unieke locaties onder één zakelijke paraplu. In het mooie oude Haarlem vindt u twee

Nadere informatie

Nieuws om door te geven

Nieuws om door te geven 3 Nieuws om door te geven Info 153 (oktober 2014) Haarlem, 25 september 2014 Inhoud 1. Bijbel in Gewone Taal: activiteiten in heel Nederland 2. Nieuw: Bijbel in Gewone Taal 3. Bijbel in Gewone Taal: duidelijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 november 2015

Nieuwsbrief 17 november 2015 Nieuwsbrief 17 november 2015 Beste Bachkoristen, Het dendert maar doorrrrr bij het Bachkoor. De repetities voor de uitvoering van de Maria Vespers van Monteverdi op 18 december in de Grote Kerk te Breda

Nadere informatie

LESBRIEF MAARSCHALKERWEERDORGEL Dierendagproject 4 oktober 2012

LESBRIEF MAARSCHALKERWEERDORGEL Dierendagproject 4 oktober 2012 LESBRIEF MAARSCHALKERWEERDORGEL Dierendagproject 4 oktober 2012 1 HET KERKORGEL HET GROOTSTE BLAASINSTRUMENT Op het plaatje hierboven zie je een heleboel blaasinstrumenten. Welke? Welke komen terug als

Nadere informatie

Kijkwijzer HAVO / VWO. Joep Nicolas. 11 juni 2014 t/m 11 januari 2015. Pierre Cuypersstraat 1, 6041 XG Roermond, 0475 359102, www.cuypershuis.

Kijkwijzer HAVO / VWO. Joep Nicolas. 11 juni 2014 t/m 11 januari 2015. Pierre Cuypersstraat 1, 6041 XG Roermond, 0475 359102, www.cuypershuis. Kijkwijzer HAVO / VWO Joep Nicolas 11 juni 2014 t/m 11 januari 2015 Pierre Cuypersstraat 1, 6041 XG Roermond, 0475 359102, www.cuypershuis.nl Welkom in het Cuypershuis Het museumgebouw is een uniek complex

Nadere informatie

Beleidsplan JazzArt Orchestra 2015-2018

Beleidsplan JazzArt Orchestra 2015-2018 Beleidsplan JazzArt Orchestra 2015-2018 Stichting JazzArt 1-2-2015 Evaluatie 2010-2014. De Stichting JazzArt heeft de, in haar eerste beleidsplan voor JazzArt Orchestra 2010-2014, gestelde doelen, gerealiseerd:

Nadere informatie

Bulletin 2006, no. 1

Bulletin 2006, no. 1 Bulletin 2006, no. 1 Bulletin 2006, no. 1 Jaarverslag en vooruitblik Het Stichtingsbestuur heeft in het afgelopen jaar negen keer vergaderd (op 13 januari, 19 februari, 16 maart, 18 april, 1 juli, 6 september,

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Verpleeghuis De Eshoeve. De Stichting rapporteert jaarlijks over haar financiële reilen en zeilen: de

Stichting Vrienden van Verpleeghuis De Eshoeve. De Stichting rapporteert jaarlijks over haar financiële reilen en zeilen: de Stichting Vrienden van Verpleeghuis De Eshoeve Financieel verslag 2016 De Stichting rapporteert jaarlijks over haar financiële reilen en zeilen: de balans per begin en einddatum en de staat van baten en

Nadere informatie

De ander / de Ander verstaan in en rond Alkmaar

De ander / de Ander verstaan in en rond Alkmaar De ander / de Ander verstaan in en rond Alkmaar Feestweek van de oecumene 2018 'De ander / de Ander verstaan' is het thema van de feestweek van de oecumene 2018 in Alkmaar. U moet er even voor gaan zitten

Nadere informatie

MARCO BORSATO viert dit jaar zijn 25-jarig jubileum als artiest en dat mag groots gevierd worden.

MARCO BORSATO viert dit jaar zijn 25-jarig jubileum als artiest en dat mag groots gevierd worden. MARCO BORSATO viert dit jaar zijn 25-jarig jubileum als artiest en dat mag groots gevierd worden. Nadat Marco in 2006 als eerste artiest met zijn eigen creatie Symphonica in Rosso de hele zaal keer op

Nadere informatie

Beleef NDT met je klas - activiteiten voor primair onderwijs Praktische informatie Danswaaier - Een lessenreeks op school Data Locatie Duur

Beleef NDT met je klas - activiteiten voor primair onderwijs Praktische informatie Danswaaier - Een lessenreeks op school Data Locatie Duur Beleef NDT met je klas - activiteiten voor primair onderwijs Voor leerlingen van primair onderwijs stellen wij een combinatie van activiteiten samen waarbij moderne dans en NDT centraal staan, onder de

Nadere informatie

Historie Groot Omroepkoor Deel 16 - Nog meer dirigenten en componisten

Historie Groot Omroepkoor Deel 16 - Nog meer dirigenten en componisten Historie Groot Omroepkoor Deel 16 - Nog meer dirigenten en componisten - Ria Raven - Niet alleen koordirigenten spelen een belangrijke rol in de bestaansgeschiedenis van het koor, maar natuurlijk ook de

Nadere informatie

Idee? Evita Huskens peronevita@hotmail.com Kom ermee! Nicolle Delissen nicolledelissen@planet.nl

Idee? Evita Huskens peronevita@hotmail.com Kom ermee! Nicolle Delissen nicolledelissen@planet.nl Idee? Evita Huskens peronevita@hotmail.com Kom ermee! Nicolle Delissen nicolledelissen@planet.nl Activiteiten Kerstconcert Harmonie Concordia 17.00 uur 14 december Opluistering Heilige Mis Kerstmis- 10.00

Nadere informatie