Een bloem voor alle mama s ligt in haar hand.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Een bloem voor alle mama s ligt in haar hand."

Transcriptie

1 suyst.-franciscusschool Waasmunster Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat / directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter / ruiter@sifrawa.be HEIDE: Lode Ontropdreef / heide@sifrawa.be SOMBEKE: Smoorstraat / sombeke@sifrawa.be PASTORAAL MEI Bloempje Deze maand zetten we alle mama s in de bloempjes Ook moeke Maria verdient een mooie boeketje. Een bloem voor alle mama s ligt in haar hand. Een bloem voor alle mama s ligt in haar hand. Een bloem voor alle mama s ligt in haar hand. Moeder Maria dank u wel! MOEDERHANDEN (C. LETERME, Een parel voor elke dag, Averbode 2007) Jullie moeten tegen morgen een opstel maken met als titel: Moederhanden, zei de meester. Hij gaf geen verdere uitleg, alleen vertelde hij kort wat een moeder allemaal deed. De week nadien las de meester het opstel voor van een meisje uit die klas. Ze had geschreven: Moederhanden... Met de ene hand maakt moeder eten. Met de andere houdt zij de Bijbel op haar schoot. Met de andere herstelt ze vaders kleren. Met de andere kookt ze. Met de andere kamt zij mijn haar, voor ik naar school ga... Met de andere... met de andere... lachte de meester. De andere kinderen in de klas giechelden. Zeg meisje, je moeder is toch geen duizendpoot. Zoveel handen! Hoeveel heeft zij er eigenlijk? Twee, zei het meisje, twee voor vader, en voor elk van de zeven kinderen ook twee, dat maakt veertien... Dan voor de keuken, de dieren en de tuin telkens twee, dat zijn er zes. Twee voor arme mensen, dat zijn er weer twee. En twee voor God, als ze bidt..., dat zijn in t geheel zesentwintig moederhanden... Niemand giechelde nog. Ook de meester lachte niet meer.

2 ALGEMENE INFO ST.-FRANCISCUSSCHOOL DATA OM TE NOTEREN IN JULLIE AGENDA Mei 2016 Woensdag 04/05: pedagogische studiedag (vrijaf voor de kinderen) Donderdag 05/05: eerste communie centrum om uur Dinsdag 10/05: oudercontacten voor de kleuterscholen Zaterdag 21/05: opendeurdag op alle vestigingsplaatsen (vanaf uur) Maandag 23/05: facultatieve verlofdag Juni 2016 Donderdag 02/06: infoavond overstap 3 e kleuterklas 1 e leerjaar Vrijdag 17/06: 3 e kleuterklas (Centrum, Heide, Sombeke bezoekt 1 e lj.) Maandag 27/06: oudercontacten voor de lagere school OPENDEURDAG 21 MEI 2016 Op zaterdag 21 mei zetten onze scholen hun deuren open van tot uur. U kan op de verschillende vestigingsplaatsen genieten van optredens, een hapje en een drankje. In de afdeling centrum gaat tevens een tentoonstelling door van de werkjes die de leerlingen van de lagere school hebben gemaakt tijdens hun projectweek rond kunst. Met de kunststromen Impressionisme, Expressionisme, Vaders van de Moderne Kunst, Pop-Art en Kubisme vindt elkeen wel zijn gading! Kom dus zeker langs en vertel het verder! Optredens kleuteronderwijs Centrum om uur: Het grote slaapfeest Ruiter om uur: Curieuzeneuzemosterdpot Heide om uur: Wij worden kampioen! Sombeke om uur: Junglefeest Welkom!

3 ALGEMENE INFO ST.-FRANCISCUSSCHOOL ACTIE: SAM DE VERKEERSSLANG! VAN 24 MEI TOT EN MET 3 JUNI 2016 En jawel onze jaarlijkse verkeersactie komt er opnieuw aan! Net zoals vorig jaar is het meer dan enkel stippen kleven en de slang vol krijgen. De verkeersslang is een spel dat zoveel mogelijk kinderen en hun ouders sensibiliseert om veilig én milieuvriendelijk naar school te komen. Op die manier maken we onze schoolomgeving verkeersveiliger. We dagen jullie opnieuw uit om enkele opdrachten tot een goed einde te brengen. Indien er een opdracht gelukt is, hangt er een heel mooie beloning aan vast! Zijn jullie er klaar voor? SCHOLEN EN POLITIE: SAMEN VOOR ACTIE KLEUTERFIETSEN OP SCHOOL Ouders leren hun kinderen zwemmen, lezen, schrijven, voetballen, zelfredzaam zijn, turnen, fietsen hoort daar uiteraard ook bij. De verkeersveiligheid is hierbij een belangrijk aspect. Toch wordt er bij het aanleren van het fietsen weinig aandacht aan geschonken. Daarom hebben de lokale scholen en de lokale politie Hamme/Waasmunster de handen in elkaar geslagen en een nieuwe aanpak gezocht voor de verkeersveiligheid van je kind en vonden ze het een goed idee om dit in klasverband aan te leren. De politie heeft hierbij een ondersteunende taak. Geen theoretische uiteenzetting over verkeersvoorschriften, maar de leerlingen specifieke gedragingen laten ervaren en inoefenen (oversteken, de bevelen van de agent...). Van elke school wordt er trouwens verwacht dat ze verkeers- en mobiliteitseducatie opneemt in haar lessenpakket. Het politiekorps vond het uiterst waardevol om hier werk van te maken in een project, waarvan Philip De Wilde namens de politiezone projectleider is. Gedurende een heel schooljaar komen verkeer en mobiliteit dan ook in al hun aspecten aan bod in de diverse activiteiten. Het project Kleuterfietsen is hiervan een mooie modelactiviteit. De leerlingen van het kleuteronderwijs krijgen hierbij de mogelijkheid om, al spelend en oefenend, de nodige en onmisbare verkeersvaardigheden te leren beheersen (in het bijzonder fietsvaardigheid) binnen de veilige omgeving van de school. Onze kleuters willen we in eerste instantie helpen beseffen dat verkeer risico s inhoudt, dat er plaatsen zijn waar je veilig kan spelen maar ook waar niet. Onder begeleiding zouden ze zeker in staat moeten zijn om bepaalde elementaire verkeersregels toe te passen. Denk maar aan stoppen bij verkeerslichten, veilig oversteken enz In de maand mei wordt de fietsvaardigheid van de 3 e kleuterklassers ingeoefend. De juiste data staan vermeld in de kalender.

4 ALGEMENE INFO ST.-FRANCISCUSSCHOOL Kleuterfietsen is geen lachertje. En om te kunnen deelnemen aan het verkeer is zorgvuldige training noodzakelijk. Verschillende 'opvoeders' moeten hun steentje bijdragen. Ook de ouders, daarom geven we alvast nog volgende tips mee: 1. Fiets zelf zo veel mogelijk. Neem je kind dan mee (naar de bakker, de postbus, naar oma...). Zo doet het ervaring op en leert het dat er iets anders bestaat dan een auto. 2. Probeer het traject naar school, jeugdbeweging, muziekklas, zwembad... enkele keren samen uit en geef je kind tips en aanwijzingen. 3. Kies steeds voor de veiligste weg. Wij hopen dat de kleuters aan dit alles wat deugd mogen beleven, maar vooral dat er veel bijblijft en dat zij door dit alles als weggebruiker een beetje meer kunnen bijdragen aan een broodnodig veiliger verkeer!

5 EEN SCHOOL DIE LEEFT BELANGSTELLINGSPUNTEN die aan bod kunnen komen in onze kleuterschool: feest voor mama borstels t is feest (opendeur) brandweer ik bouw een huis CENTRUM UITSTAP PUYENBROECK (KLEUTERSCHOOL) Op dinsdag 3 mei trekken onze kleuters een ganse dag naar Puyenbroeck te Wachtebeke. De jongste kleuters spelen in de speeltuin en maken een ritje met het treintje. De oudste kleuters nemen deel aan een workshop en mogen daarna ook genieten van de speeltuin. Zorg voor aangepaste kledij en voorzie alles met de naam van je kleuter. De kleuters brengen een gemakkelijk rugzakje mee gevuld met boterhammen, een koek (geen fruit of chocolade) en 2 drankjes. Het wordt vast en zeker een super leuke dag. Indien je nog vragen hebt over de schoolreis kan je steeds bij de kleuterjuf terecht. VZW KALASI DANKT Op vrijdag 25 maart maakten de leerlingen van onze school een mooie wandeling door Waasmunster en hielden de leerlingen van het 4 e lj. een koffiestop. Ze lieten zich hiervoor sponsoren door familie en vrienden en verzamelden 1 751, 94 voor de scholen in CONGO. Vzw KALASI is bijzonder dankbaar voor deze grote steun, want er staan verschillende nieuwe projecten op stapel. Deze som zal gebruikt worden voor de renovatie van twee klaslokalen van de basisschool van LUOZI (zie foto). Twee van de tien lokalen van dit oude schoolgebouw zijn er zo slecht aan toe, dat de kinderen niet in de klassen kunnen blijven bij harde regen of wind. De muren worden opgehoogd, er komt een nieuw dak. Later hopen we ook de acht overige lokalen, een na een te kunnen vernieuwen, want dat is meer dan nodig. Ook in Congo is de klimaatopwarming voelbaar. In de lage lokalen is het vaak bloedheet omdat de er geen isolatie is onder de golfplaten daken. KUNSTIGE 14-DAAGSE (LAGERE SCHOOL) Frans en Francine kijken uit naar de opendeurdag van 21 mei. Ze willen graag met de school een mooie tentoonstelling opbouwen met behulp van enkele kunstenaars. Maar dan gebeurt er iets ergs zal de tentoonstelling wel nog kunnen doorgaan Eén ding is zeker: in de week van 9 tot en met 20 mei zal de hulp van onze leerlingen hard nodig zijn en zullen ze zich creatief kunnen uitleven. Enkele kunstenaars komen dan op school om onze leerlingen kennis te laten maken met verschillende kunststromingen. Popart: 1 e lj. (vb. Andy Warhol) Kubisme: 2a, 4d en 5a (vb. Piet Mondriaan) Impressionisme: 2b, 3a, 3b en 4a (vb. Claude Monet) Expressionisme : 3c, 3d, 4c en 6b (vb. Edvard Munch, Kadinsky) Vaders van de moderne kunst : 2c, 4b, 5b, 6a (vb. Paul Gauguin, Vincent Van Gogh, Paul Cezanne)

6 PROFICIAT AAN ONZE VORMELINGEN! Op 9 april: Sinaai: Luann Van Garsse, Arnaud Van Houcke Melsele: Tim Van Ham Op 10 april: St.-Niklaas: Paul Tusschans Op 17 april: Waasmunster: Albertyn Arnoud, Albertyn Emma, Bosteels Jean, Cuvelier Hasse, De Mol Cezanne, De Troch Stef, De Witte Cédric, D'Hollander Maxime, Engels Maïté, Engels Julie, Gonzalez Guerrero Laura, Haentjens Hendrik, Hofmans Victor, Keymolen Tijs, Leleux Loucka, Lully Luka, Lyssens-Danneboom Ruben, Maes Samuel, Moens Hazel, Peeters Tim, Poppe Cedric, Schalley Dieter, Siau Helena, Smet Laure, Temmerman Melissa, Valaert Jasper, Van Den Broecke Jules, Van Den Broecke Laura, Van Eeckhoudt Marie-Julie, Van Groeningen Bob, Van Impe Iris, Van Roeyen Cato, Van Rumst Amélie, Van Wouwe Axelle, Vanhese Marthe, Verbruggen Manu, Vercauteren Kato, Verhagen Jorgen, Wielandt Mila, Willaert Lander EERSTE COMMUNIE Op 5 mei is het eindelijk zover, het feest waar we al zolang naar uitkijken... 1e communie! Het wordt een prachtige dag voor onze 60 eerste communicantjes en hun familie! We wensen een dikke proficiat aan: Bourgeois Maxine, Cuvelier Emma, De Clercq Thijs, De Cock Senne, De Schepper Bram, De Schepper Stan, Fick Chloé, Geerinckx Elyze, Groenwals Luca, Lyssens Loes, Maetens Juliette, Moerkens Pauline, Poppe Matteo, Van den Branden Yana, Van der Gucht Carvalho Laura, Verboven Leonie, Baert Alessya, Borms Leon, Clemminck Nand, De Kerf Senne, De Mul Senne, Depredomme Elle, De Winne Arthur, Dhondt Bram, Haentjens Marjan, Maetens Henri, Pieters Bino, Vander Cruyssen Nathan, Vermeir Julien, Wauters Daphne, Adetona Noah, Beeckman Clarisse, Cornelissen Ian, De Fré Marie, Dupon Lucas, Eeckhout Arthur, Ketels Victor, Maes Toon, Moens Leo, Pletinck Maya, Smet Leon, Van Hecke Juliette, Van Hoey Alexander, Van Mele Dean, Verheyen Tomas, Vlaminck Mathisse, Beirnaert Jente, Boeren Lotte, De Meerschman Victor, De Paepe Amélie, Draps Margaux, Eygenraam Pauline, Goris Claire, Lievois Clement, Reyniers Ayla, Rogiers Nienke, Sillis Lars, Taillieu Emilia, Van Brussel Briek,Van Haevermaet Estée,

7 EVEN UW AANDACHT CENTRUM EUROPEES KAMPIOENSCHAP VOETBAL (KLEUTERS) In juni willen we graag het thema voetbal naar aanleiding van het EK uitwerken. Zijn er papa s of mama s die het zien zitten om eventueel een soort van training te geven aan de oudste kleuters? Graag een seintje aan de juf. KUNSTIG PROJECT (LAGERE SCHOOL) In de week van 9 en 16 mei mogen de leerlingen van onze lagere school zich creatief uiten waarbij materialen zoals verf zeker aan bod zullen komen. Gelieve tegen 9 mei een vod (om penseel te reinigen) en schort met lange mouwen (vb. oud hemd van papa) mee te geven (om de kledij te beschermen). Dank reeds voor de medewerking. DANK AAN DE JARIGEN CENTTRUM Oudste kleuterklas A : auto s, brandweer en landbouwer van Playmobile EEN GEZONDE SCHOOL CENTRUM SPEELPLAATSSPEL UIT VERVLOGEN TIJDEN ZAKDOEKJE LEGGEN Bij het spelen van zakdoekje leggen zetten de kinderen zich in een kring. Één kind blijft echter buiten de kring met een zakdoek in de hand. Er wordt gezongen: Zakdoekje leggen, niemand zeggen, ik heb heel de nacht gewerkt, twee paar schoenen heb ik afgewerkt, één van stof en één van leer, hier leg ik mijn zakdoekje neer. Ondertussen loopt de zogenaamde zakdoekenlegger rond de kring achter de andere kinderen. Wanneer het liedje gedaan is, stopt het rondlopen en legt de zakdoekenlegger de zakdoek achter de rug van het kind waar het op dat moment staat en het begint vervolgens heel snel te lopen. Het kind dat neerzit moet achter de zakdoekenlegger lopen en hem of haar proberen tikken. Wanneer de zakdoekenlegger zich op de plaats van het andere kind kan zetten na een rondje te hebben gelopen zonder getikt te worden, is hij of zij de winnaar en wordt de verliezer de nieuwe zakdoekenlegger. SPORT OP SCHOOL ROLLEBOLLE (2 E KLEUTERKLAS) CENTRUM Spelen is voor elk kind de meest natuurlijke en spontane vorm van bewegen. Al spelend worden zijn fysieke en motorische capaciteiten ontdekt en ontwikkeld. Daarom dit belangstellingspunt: met sport en spel blijf je fit en wel! Rollebolle is een ideaal bewegingslandschap om de 4-jarigen te laten experimenteren, imiteren en om allerlei vaardigheden en bewegingen bij hen uit te lokken. Door het vele aantrekkelijke en uitnodigende speelgoed dat wordt aangeboden, is Rollebolle een leerrijk speelparadijs waar elkeen ook echte spelvreugde ervaart. Op 10 mei mogen onze kleuters van de 2 e kleuterklas kennis maken met deze bewegingsvoormiddag te Hoogendonck. We sporten daar van 9.00 tot uur en zijn dus sportief gekleed met sportschoenen, training of gemakkelijke kledij. Graag doen we een beroep op ouders die kleuters willen vervoeren. Dank voor jullie medewerking!

8 WORDT ONZE LAGERE SCHOOL OOK EEN HELD VAN PARKOUR? (LAGERE SCHOOL) Onze school schreef zich dit schooljaar in als OCTOPUSSCHOOL. Ondertussen zijn de campagnes STRAPDAG en FLITS achter de rug en kijken we vooruit naar de gloednieuwe campagne 'PARKOUR' die in mei zal plaatsvinden. PARKOUR is een opkomende sport, ondersteund door de Gymfederatie, waarbij het de bedoeling is om op een veilige en creatieve manier te bewegen van punt A naar punt B over verschillende obstakels. Dit alles uiteraard in de frisse buitenlucht. De campagne stimuleert niet enkel beweging maar laat kinderen ook kennis maken met de schoolomgeving. Indien de schoolroutes kindvriendelijk en sportief uitgerust zijn, werkt dit stimulerend om zich duurzaam of via Parkour te verplaatsen naar school! NICO VANHOLE (bekend van Helden op Ketnet) is peter van de campagne De meeste bekende freerunner of 'Parkoureur' zoals hij zichzelf noemt in België, engageert zich om mee te werken aan de campagne. De meesten kennen hem van het tv-programma 'Helden' op Ketnet en de succesvolle film 'Helden van de zee'. Nico toont, samen met enkele leerlingen, in elk filmpje van de campagne de basisoefeningen van Parkour. Er zijn acht huiswerkfilmpjes (voor thuis) en een aantal instructiefilmpjes (voor de turnleerkracht) Praktische informatie - Campagne loopt van 2 mei tot 27 mei - Alle filmpjes (instructie en huiswerk) zijn binnenkort terug te vinden op Week 1: klassikale oefeningen gegeven door de turnleerkracht Week 2-3: kinderen oefenen thuis met de ouders verder aan de basisvaardigheden Week 4: klassikale oefeningen gegeven door de turnleerkracht

9 KALENDER MEI 2016 CENTRUM Zo 1 Mei 2016 Feest van de arbeid e communieviering gemeenteschool en Kouterbos ma 2 LO Deze maand doen we mee aan PARKOUR! LO Deze week: pastorale maandopening met aanbreng symbool bloempje 5LOab nm Landenbeurs (refter) LO Deze maand: Mariamaand 2LOCc vm Natuuratelier bij Omi di 3 LO Schoolbib CHSR Tutti Frutti. Vandaag fruit als tussendoortje! CRHS Ten laatste vandaag bestelbrief mei - juni indienen Daguitstap naar Wachtebeke Puyenbroeck geen warme KOC maaltijden voor KO wo 4 CRHS 8.30 Pedagogische studiedag VRIJAF VOOR ALLE KINDEREN do 5 vr 6 za 7 SO O.L.H.-Hemelvaart 1LOabcd Eerste communieviering in de Onze- Lieve- Vrouwekerk Feest in het natuuratelier bij Omi op de Dries zo 8 MOEDERDAG Proficiat aan alle mama s! ma 9 LO Start project Start with art 3KOCabc Verkeerseducatie met politie fietsvaardigheid (parking afdeling 3KOCabc centrum) 1LOabcd 6LOab Receptie voor de 1ste communicanten door de peters en meters van 6LO di 10 LO Laatste dag insturen gedichten Opus Lil 1KOCab vm Medisch schooltoezicht op school KOCRHS OOG CHS Bewegingstip van de week op en afstappen Overleg schepen, directies en schoolbesturen Bao Waasmunster + platform vrijetijdsdiensten. Tutti Frutti. Vandaag fruit als tussendoortje! OKCRHS 9.00 SVS-activiteit Rollebolle in Waasmunster (tot 11.30) LO Schoolbib KO Oudercontacten iedereen 3KO met gelegenheid tot gesprek met CLB-medewerker wo 11 KOS Mama s op school 3KOCabc KOCabc Verkeerseducatie met politie fietsvaardigheid 2LObc Lange zwembeurt geen zwemmen voor 1LOcd, 4LOabc 1LOabcd nm SVS-activiteit Dans in Sporthal Temsica te Temse do 12 LOC Lokaal overleg personeel, schoolbestuur, preventie en directeur OKCa vm Watergewenning in Breeven te Bornem (Juf Nadine en juf Linda) 2LOCa vm Natuuratelier bij Omi vr 13 1KOCab vm Medisch schooltoezicht op school

10 za 14 zo 15 Pinksteren 9.30 Eerstecommunieviering gemeenteschool Ruiter ma 16 Pinkstermaandag di 17 OR Agendapunten ouderraad bezorgen aan voorzitter OR of directeur CHS Tutti Frutti. Vandaag fruit als tussendoortje! 1LOabcd Thema kunst beeldhouwer, schilder,... in de klas LO Schoolbib KOCRHS Bewegingstip van de week Fietsen in de lucht wo 18 3LOabcd 2LOa Lange zwembeurt. Geen zwemmen voor 1LOab LO Toetsen gebundeld meegeven naar huis do 19 OKCbc vm Watergewenning in Breeven te Bornem (Juf Nathalie en juf Martine) vr 20 LO Rapport periode 6 za 21 CRHS Opendeur op de vier vestigingsplaatsen LO kunsttentoonstelling doorheen de school. KOC optreden om uur het grote slaapfeest zo 22 ma 23 CRHS Facultatieve verlofdag. Vrijaf voor iedereen! Ce Sam de verkeersslang verkeersactie tot 03/06 di 24 KOCRHS Bewegingstip van de week Bankoefeningen LO Schoolbib Wo 25 R Tutti Frutti. Vandaag fruit als tussendoortje! 1LOcd 2LOcb 4LOab vm Zwemmen in Olympos te Dendermonde do 26 SR schoolraad dir nm Adviesraad CLB 4LOabc nm Dorpswandeling thema wonen vr 27 4LOc nm Bezoek heemkundig museum thema wonen 1LOabcd dag Daguitstap Plopsaland De Panne geen warme maaltijden CRHS Schoolkrant digitaal doorsturen of meegeven in map/mapzak (KO); tussen de schoolagenda (LO) 5LOab Oriëntatieloop te Hamme LO Kinderraad za 28 zo 29 ma 30 KOCRHS Bewegingstip van de week Draaien met de armen 2LOc Deze week orde op de speelplaats, in de toilettenen in het sorteerhuis di 31 CRHS Agendapunten LOC bezorgen aan voorzitter RVB 6LOab afsluiten MEGA-project met musicalvoorstelling en MEGA-fuif ( zaal Hambiance Hamme) met de fiets OKHab dag Workshop 4 Ceys in Gent 1-2LOc CHS Tutti Frutti. Vandaag fruit als tussendoortje! SG adm 9.00 Vergadering voor de adm. medewerkers (Broeders Nieuwstraat) LO Schoolbib (Sonja) 4LOabcd dag Leeruitstap naar Bokrijk

11 ST.-FRANCISCUSSCHOOL Moeder Ook wel bekend als: Wandelende kapstok Wegkusser van pijntjes Zangeres van slaapliederen Uithangbord Extern geheugen Leugendetector Reserve lerares Coach Snottebellenvanger Ghoastbuster Wekker Bemiddelaar Taxichauffeur Politieagente Bankbediende Aan alle mama s een fijne Moederdag toegewenst.

12

Bloempje PASTORAAL. Deze maand zetten we alle mama s in de bloempjes Ook moeke Maria verdient een mooie boeketje.

Bloempje PASTORAAL. Deze maand zetten we alle mama s in de bloempjes Ook moeke Maria verdient een mooie boeketje. suyst.-franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Bloempje PASTORAAL. Deze maand zetten we alle mama s in de bloempjes Ook moeke Maria verdient een mooie boeketje.

Bloempje PASTORAAL. Deze maand zetten we alle mama s in de bloempjes Ook moeke Maria verdient een mooie boeketje. suyst.-franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Bloempje PASTORAAL. Deze maand zetten we alle mama s in de bloempjes Ook moeke Maria verdient een mooie boeketje.

Bloempje PASTORAAL. Deze maand zetten we alle mama s in de bloempjes Ook moeke Maria verdient een mooie boeketje. suyst.-franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Kruis PASTORAAL. Zij draagt het kruis van Jezus in haar hand. Wij dragen t kruisje met hen mee APRIL

Kruis PASTORAAL. Zij draagt het kruis van Jezus in haar hand. Wij dragen t kruisje met hen mee APRIL suyst.-franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy : Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Kruis PASTORAAL. Zij draagt het kruis van Jezus in haar hand. Wij dragen t kruisje met hen mee APRIL

Kruis PASTORAAL. Zij draagt het kruis van Jezus in haar hand. Wij dragen t kruisje met hen mee APRIL suyst.-franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Kruis PASTORAAL. Zij draagt het kruis van Jezus in haar hand. Wij dragen t kruisje met hen mee APRIL

Kruis PASTORAAL. Zij draagt het kruis van Jezus in haar hand. Wij dragen t kruisje met hen mee APRIL suyst.-franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Kruis PASTORAAL. Zij draagt het kruis van Jezus in haar hand. Wij dragen t kruisje met hen mee APRIL

Kruis PASTORAAL. Zij draagt het kruis van Jezus in haar hand. Wij dragen t kruisje met hen mee APRIL suyst.-franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster

St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster

St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Zonnetje PASTORAAL. Zij heeft een zonnetje in haar hand. Wij stralen als een zonnetje

Zonnetje PASTORAAL. Zij heeft een zonnetje in haar hand. Wij stralen als een zonnetje St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster Verantw oordelijke uitgever: Martine Dierick Opsteller: Sonja Suy

St.-Franciscusschool Waasmunster  Verantw oordelijke uitgever: Martine Dierick Opsteller: Sonja Suy St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantw oordelijke uitgever: Martine Dierick Opsteller: Sonja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be

St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Zij geeft een kroon aan ieder in haar hand. Iedereen verdient een kroon

Zij geeft een kroon aan ieder in haar hand. Iedereen verdient een kroon St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

lieveheersbeestje PASTORAAL

lieveheersbeestje PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy : Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

Zij draagt een hart voor mij in haar hand.

Zij draagt een hart voor mij in haar hand. suyst.-franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be

St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Zij draagt een hart voor mij in haar hand.

Zij draagt een hart voor mij in haar hand. suyst.-franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Zonnetje PASTORAAL. Zij heeft een zonnetje in haar hand. Wij stralen als een zonnetje

Zonnetje PASTORAAL. Zij heeft een zonnetje in haar hand. Wij stralen als een zonnetje St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Zij geeft een kroon aan ieder in haar hand. Iedereen verdient een kroon

Zij geeft een kroon aan ieder in haar hand. Iedereen verdient een kroon St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy : Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

Klim op PASTORAAL. Partituur en interpretatie

Klim op PASTORAAL. Partituur en interpretatie St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klim op Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be

St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Zij geeft een kroon aan ieder in haar hand. Iedereen verdient een kroon

Zij geeft een kroon aan ieder in haar hand. Iedereen verdient een kroon St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Klim op PASTORAAL. Partituur en interpretatie

Klim op PASTORAAL. Partituur en interpretatie St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klim op Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster

St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Klim op PASTORAAL. Partituur en interpretatie

Klim op PASTORAAL. Partituur en interpretatie St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klim op Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster

St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

PASTORAAL. Kom, we zijn weg, zegt Jezus, vakantie is een tijd om ook eens dicht bij Mij te zijn. naar Manu Verhulst

PASTORAAL. Kom, we zijn weg, zegt Jezus, vakantie is een tijd om ook eens dicht bij Mij te zijn. naar Manu Verhulst St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

handje PASTORAAL We zijn welkom en heten elkaar welkom. We zeggen een goeiedag Maria is er voor ieder van ons. Bij haar is iedereen welkom.

handje PASTORAAL We zijn welkom en heten elkaar welkom. We zeggen een goeiedag Maria is er voor ieder van ons. Bij haar is iedereen welkom. St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Klim op PASTORAAL. Partituur en interpretatie

Klim op PASTORAAL. Partituur en interpretatie St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klim op Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Festival. juni 2017 PASTORAAL. St.-Franciscusschool Waasmunster

Festival. juni 2017 PASTORAAL. St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy : Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

Kindje Jezus PASTORAAL

Kindje Jezus PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

Zij draagt een hart voor mij in haar hand.

Zij draagt een hart voor mij in haar hand. suyst.-franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Zij draagt een hart voor mij in haar hand.

Zij draagt een hart voor mij in haar hand. suyst.-franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

lieveheersbeestje PASTORAAL

lieveheersbeestje PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster

St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

PASTORAAL. Kom, we zijn weg, zegt Jezus, vakantie is een tijd om ook eens dicht bij Mij te zijn. naar Manu Verhulst

PASTORAAL. Kom, we zijn weg, zegt Jezus, vakantie is een tijd om ook eens dicht bij Mij te zijn. naar Manu Verhulst St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy : Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

lieveheersbeestje PASTORAAL

lieveheersbeestje PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

PASTORAAL. Orkest en instrumenten. Klim op. Ieder heeft zijn eigen gave van God gekregen, de ene deze, de ander die.

PASTORAAL. Orkest en instrumenten. Klim op. Ieder heeft zijn eigen gave van God gekregen, de ene deze, de ander die. St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klim op Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Kindje Jezus PASTORAAL

Kindje Jezus PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Kaarsje PASTORAAL. Zij heeft een stralend lichtje in haar hand. Wij geven graag dit lichtje door

Kaarsje PASTORAAL. Zij heeft een stralend lichtje in haar hand. Wij geven graag dit lichtje door St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy : Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

PASTORAAL. Orkest en instrumenten. Klim op. Ieder heeft zijn eigen gave van God gekregen, de ene deze, de ander die.

PASTORAAL. Orkest en instrumenten. Klim op. Ieder heeft zijn eigen gave van God gekregen, de ene deze, de ander die. St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klim op Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy : Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018.

KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018. KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018. wo3 Pedagogische studiedag voor de leerkrachten : GEEN SCHOOL! do 4 vr 5 ma 8 di 9 wo 10 do 11 vr 12 ma 15 di 16 Vm. : Bewegingslandschap Kronkeldiedoe voor de kinderen van

Nadere informatie

Kaarsje PASTORAAL. Zij heeft een stralend lichtje in haar hand. Wij geven graag dit lichtje door

Kaarsje PASTORAAL. Zij heeft een stralend lichtje in haar hand. Wij geven graag dit lichtje door St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Mei 2019 PASTORAAL. Op grote voet De barmhartige Samaritaan- Lc. 10, Sombeke

Mei 2019 PASTORAAL. Op grote voet De barmhartige Samaritaan- Lc. 10, Sombeke St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy Sombeke CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

PASTORAAL. Stilte. Klim op

PASTORAAL. Stilte. Klim op St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klim op Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

vakantienummer 2017 PASTORAAL

vakantienummer 2017 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy : Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

PASTORAAL. Stilte. Klim op

PASTORAAL. Stilte. Klim op St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klim op Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Kindje Jezus PASTORAAL

Kindje Jezus PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Zonnetje PASTORAAL. Zij heeft een zonnetje in haar hand. Wij stralen als een zonnetje

Zonnetje PASTORAAL. Zij heeft een zonnetje in haar hand. Wij stralen als een zonnetje suyst.-franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster

St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Klim op PASTORAAL. Harmonie en dissonanten

Klim op PASTORAAL. Harmonie en dissonanten St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klim op Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster

St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Festival. juni 2017 PASTORAAL. St.-Franciscusschool Waasmunster

Festival. juni 2017 PASTORAAL. St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Zonnetje PASTORAAL. Zij heeft een zonnetje in haar hand. Wij stralen als een zonnetje

Zonnetje PASTORAAL. Zij heeft een zonnetje in haar hand. Wij stralen als een zonnetje St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Mei 2019 PASTORAAL. Op grote voet De barmhartige Samaritaan- Lc. 10, Ruiter

Mei 2019 PASTORAAL. Op grote voet De barmhartige Samaritaan- Lc. 10, Ruiter St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy Ruiter CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Festival. juni 2017 PASTORAAL. St.-Franciscusschool Waasmunster

Festival. juni 2017 PASTORAAL. St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

ST.-FRANCISCUS GEEFT DE TOON AAN

ST.-FRANCISCUS GEEFT DE TOON AAN St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klim op Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Zij geeft een kroon aan ieder in haar hand. Iedereen verdient een kroon

Zij geeft een kroon aan ieder in haar hand. Iedereen verdient een kroon St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S o nja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantw oordelijke uitgever: Martine Dierick Opsteller: Sonja Suy

St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantw oordelijke uitgever: Martine Dierick Opsteller: Sonja Suy St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantw oordelijke uitgever: Martine Dierick Opsteller: Sonja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

MEI turnzaal moestuin th Lokaal 6A Breeven speelplaats Breeven moestuin th Za 5 mei

MEI turnzaal moestuin th Lokaal 6A Breeven speelplaats Breeven moestuin th Za 5 mei 1. Maandplanning MEI 2018 Di 1 mei Dag van de arbeid Vrijaf voor iedereen Wo 2 mei Do 3 mei Middagpauze Vr 4 mei Voormiddag Middagsport (tik-spelen) Programmeren Zwemmen muziek op de speelplaats sport

Nadere informatie

Repeteren PASTORAAL. Klimop

Repeteren PASTORAAL. Klimop St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klimop Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

PASTORAAL. Stilte. Klim op

PASTORAAL. Stilte. Klim op St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klim op Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

vakantienummer 2017 PASTORAAL

vakantienummer 2017 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be

St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

handje PASTORAAL We zijn welkom en heten elkaar welkom. We zeggen een goeiedag Maria is er voor ieder van ons. Bij haar is iedereen welkom.

handje PASTORAAL We zijn welkom en heten elkaar welkom. We zeggen een goeiedag Maria is er voor ieder van ons. Bij haar is iedereen welkom. St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Mei - juni Inhoud. Schoolfeest 13 mei 2017

Mei - juni Inhoud. Schoolfeest 13 mei 2017 P a g i n a 1 Mei - juni 2017 N i e u w s b r i e f 4 Eindredactie: Carolien Janssens Inhoud Schoolfeest 13 mei 2017 1 Ode aan de leesmoeders 2 Belangrijke data De nieuwe 3 vrijwilligersruimte Verloren

Nadere informatie

Kindje Jezus PASTORAAL

Kindje Jezus PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Alle kleuren van de regenboog

Alle kleuren van de regenboog St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

PASTORAAL. Stilte. Klim op

PASTORAAL. Stilte. Klim op St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klim op Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

vakantienummer 2017 PASTORAAL

vakantienummer 2017 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

lieveheersbeestje PASTORAAL

lieveheersbeestje PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Klim op. Genre PASTORAAL

Klim op. Genre PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klim op Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Het is feest! Het nieuwe jaar gaat in. De kurken knallen. Het is feest! Wensen worden uitgewisseld. Een goede gezondheid. Geluk. Succes.

Het is feest! Het nieuwe jaar gaat in. De kurken knallen. Het is feest! Wensen worden uitgewisseld. Een goede gezondheid. Geluk. Succes. Het is feest! Het nieuwe jaar gaat in. De kurken knallen. Het is feest! Wensen worden uitgewisseld. Een goede gezondheid. Geluk. Succes. Ontmoetingen en relaties die deugd doen, die verdiepen. Krijgt God

Nadere informatie

ER ZIT MUZIEK IN ONZE SCHOOL

ER ZIT MUZIEK IN ONZE SCHOOL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster

St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

t Klavernest Gesubs. Vrije Basisschool / Schoolkrant 23 mei 2014

t Klavernest   Gesubs. Vrije Basisschool / Schoolkrant 23 mei 2014 t Klavernest www.klavernest.be Gesubs. Vrije Basisschool - directie@klavernest.be secretariaat@klavernest.be - 03/312.05.92 Schoolkrant 23 mei 2014 Onze kleuterrefter : voor en na Eigenlijk kon dit perfect

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Nieuwsbrief 1 - September: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, Klaar voor een nieuwe start! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar

Nadere informatie

handje PASTORAAL We zijn welkom en heten elkaar welkom. We zeggen een goeiedag Maria is er voor ieder van ons. Bij haar is iedereen welkom.

handje PASTORAAL We zijn welkom en heten elkaar welkom. We zeggen een goeiedag Maria is er voor ieder van ons. Bij haar is iedereen welkom. St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

Alle kleuren van de regenboog

Alle kleuren van de regenboog St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

ER ZIT MUZIEK IN ONZE SCHOOL

ER ZIT MUZIEK IN ONZE SCHOOL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster Verantwoordelijke uitgever: Martine Dierick Opsteller: Sonja Suy

St.-Franciscusschool Waasmunster   Verantwoordelijke uitgever: Martine Dierick Opsteller: Sonja Suy St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelijke uitgever: Martine Dierick Opsteller: Sonja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

Weerklinken en nazinderen

Weerklinken en nazinderen St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klim op Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster Verantw oordelijke uitgever: Martine Dierick Opsteller: Sonja Suy

St.-Franciscusschool Waasmunster   Verantw oordelijke uitgever: Martine Dierick Opsteller: Sonja Suy St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantw oordelijke uitgever: Martine Dierick Opsteller: Sonja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

PASTORAAL. Orkest en instrumenten. Klim op. Ieder heeft zijn eigen gave van God gekregen, de ene deze, de ander die.

PASTORAAL. Orkest en instrumenten. Klim op. Ieder heeft zijn eigen gave van God gekregen, de ene deze, de ander die. St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klim op Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Mei 2019 PASTORAAL. Op grote voet De barmhartige Samaritaan- Lc. 10, Heide

Mei 2019 PASTORAAL. Op grote voet De barmhartige Samaritaan- Lc. 10, Heide St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy Heide CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster

St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

april 2019 Ten voeten uit Paasverhaal Joh. 21, 1-14 PASTORAAL

april 2019 Ten voeten uit Paasverhaal Joh. 21, 1-14 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Basisschool Onze-Lieve-Vrouw Afdeling Gottem Grammene

Basisschool Onze-Lieve-Vrouw Afdeling Gottem Grammene Basisschool Onze-Lieve-Vrouw Afdeling Gottem Vzw Katholieke Scholen Regio Deinze Beste ouder(s) Bij de start van een nieuw jaar horen wensen: Beste wensen voor het nieuwe jaar Met lente: hoop Zomerse warmte

Nadere informatie

Klim op PASTORAAL. Harmonie en dissonanten

Klim op PASTORAAL. Harmonie en dissonanten St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klim op Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

mei mei! Maandag 1 mei (Feest van de arbeid), dinsdag 2 mei (lokale verlofdag) en

mei mei! Maandag 1 mei (Feest van de arbeid), dinsdag 2 mei (lokale verlofdag) en 1. Extra lang weekend 1 mei We kunnen het niet genoeg herhalen ;-) We beginnen de maand mei met een extra lang weekend tot en met woensdag 3 mei! Maandag 1 mei (Feest van de arbeid), dinsdag 2 mei (lokale

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster

St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

PARELTJES. Kalender 2015-2016. V.E.K. Basisschool Aartrijke. Schoolstraat 19 8211 Aartrijke. Telefoon 050 / 24 11 31. Fax 050 / 24 11 35. www.vekba.

PARELTJES. Kalender 2015-2016. V.E.K. Basisschool Aartrijke. Schoolstraat 19 8211 Aartrijke. Telefoon 050 / 24 11 31. Fax 050 / 24 11 35. www.vekba. V.E.K. Basisschool Aartrijke Schoolstraat 19 8211 Aartrijke Telefoon 050 / 24 11 31 Fax 050 / 24 11 35 PARELTJES directeur@vekba.be www.vekba.be www.facebook.com/vekbaschool Kalender 2015-2016 Niemand

Nadere informatie

ER ZIT MUZIEK IN ONZE SCHOOL

ER ZIT MUZIEK IN ONZE SCHOOL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster

St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Kaarsje PASTORAAL. Zij heeft een stralend lichtje in haar hand. Wij geven graag dit lichtje door

Kaarsje PASTORAAL. Zij heeft een stralend lichtje in haar hand. Wij geven graag dit lichtje door St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Vakantienummer 2018 PASTORAAL

Vakantienummer 2018 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy : Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Activiteitenplanning Juni 2017

Activiteitenplanning Juni 2017 Activiteitenplanning Juni 2017 Do 1 NM: zwemmen Olifantjes- Vr 2 Besteldag soep Besteldag soep + warme maaltijd Speelplaats opruimen: 1B Za 3 Zo 4 Pinksteren Pinksteren Ma 5 Pinkstermaandag geen school

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF mei 2019

NIEUWSBRIEF mei 2019 NIEUWSBRIEF mei 2019 Meimaand = Mariamaand We wensen alle mama s een fijne moederdag! Onderwijs op maat Integratiemomenten derde kleuterklas eerste leerjaar Ook dit jaar zijn er tal van integratie-activiteiten

Nadere informatie

Festival. juni 2017 PASTORAAL. St.-Franciscusschool Waasmunster

Festival. juni 2017 PASTORAAL. St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

Nieuwsbrief 28 september 2017

Nieuwsbrief 28 september 2017 Geen school Nieuwsbrief 28 september 2017 Vrijdag 29 september is er géén school wegens facultatieve verlofdag. Woensdag 11 oktober is er géén school wegens pedagogische studiedag voor de leerkrachten.

Nadere informatie