Festival. juni 2017 PASTORAAL. St.-Franciscusschool Waasmunster

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Festival. juni 2017 PASTORAAL. St.-Franciscusschool Waasmunster"

Transcriptie

1 St.-Franciscusschool Waasmunster Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat / directie@sifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter / ruiter@sifrawa.be HEIDE: Lode Ontropdreef / heide@sifrawa.be SOMBEKE: Smoorstraat / sombeke@sifrawa.be PASTORAAL juni 2017 Festival Verbinden, diepte- ervaring Eigenlijk is muziek de manier waarop religie zou moeten functioneren: volslagen vreemde mensen troepen samen in het sportpaleis en de vonk slaat meteen over. Ze herkennen elkaars geluk. We zetten op een rijtje welke godsdienstige feesten er in verschillende culturen gevierd worden. Ik wil vieren met jou. Muziekfestivals hebben een eigen religieus karakter, vindt Heleen Kommers in navolging van theoloog Martin Stringer. Het gaat eigenlijk om een combinatie van factoren die het festival tot een geschikte omgeving maken voor het hebben van religie-achtige ervaringen. Te denken valt aan de factoren zoals het hebben van een saamhorigheidsgevoel, het bieden van een sociale structuur en identiteit. Maar bij religie gaat het ook om het hebben van een ervaring die het gewone overstijgt: het nietempirische. Dat laatste zie je vaak terug bij festivalbezoekers, meent Kommers. Ze moet denken aan een televisieprogramma. Daarin vertelde de vader van een ziek meisje hoe zij tijdens festivals nooit aan de ziekte denkt en hoe de muziek doorwerkt. Dagenlang kunnen ze teren op dat gevoel van vrijheid en geluk. Citaat uit een artikel over muziekfestivals en religie in het magazine Univers van de universiteit van Tilburg Zou Jezus een festivalganger geweest zijn? Er bestonden toen waarschijnlijk nog geen festivals zoals wij ze nu kennen, maar wat wel zeker is, is dat Jezus er graag bij was om het leven in al zijn facetten te vieren. Op de bruiloft in Kana (Joh. 2,1-12) deed Hij voor het eerst een wonder! Hij veranderde water in wijn. Hij liet mensen verwonderd staan kijken. Maria, zijn moeder, geloofde in Hem en vertrouwde. Zij stelde de vraag, zij geloofde dat Hij kon helpen, dat Hij tot grootse dingen in staat was! Zij was de eerste getuige en de eerste gelovige. De eerste die zich overgaf aan het diepere, aan het niet begrijpbare, en dan gebeurde het wonder. Of het nu om muziek gaat, om woorden of om relaties, pas als je je kan overgeven, zal je geraakt worden en krijgt het wonder een kans! De berg Tabor (Lc. 9,28-36) is ook zo n diepte-ervaring. Daar boven op die heilige plek (je zou het een festivalplaats kunnen noemen) maken de leerlingen van Jezus een buitengewone ervaring mee die hen zal sterken, bemoedigen, bevestigen om straks terug te gaan naar de alledaagse wereld met de gewone dingen. Ze halen er energie uit en een diep vertrouwen. Zo is dat vaak ook met festivalgangers. Ze kunnen er weer tegen. Festivalmomenten nodigen uit om vanuit die diepe verbondenheid en saamhorigheid weer aan de slag te gaan, elk naar z n eigen werk, z n eigen stek, z n eigen zorgen.

2 ALGEMENE INFO DATA OM TE NOTEREN IN JULLIE AGENDA Juni 2017 Donderdag 01/06: oudercontacten voor de kleuterschool Donderdag 08/06: infoavond overstap 3 e kleuterklas 1 e leerjaar Vrijdag 16/06: 3 e kleuterklas (Centrum, Heide, Sombeke bezoekt 1 e lj.) Vrijdag 16/06: lagere school op bezoek in de volgende klas Maandag 26/06: oudercontacten voor de lagere school INSCHRIJVINGEN VOOR HET SCHOOLJAAR Wens je je kind in te schrijven? Dit kan tijdens de schooluren of na afspraak. In de vakantie kan je terecht van 30 juni 2017 tot en met 6 juli 2017 en vanaf 21 augustus 2017, elke werkdag tussen 9.00 uur en uur. Voor de inschrijvingen voor het schooljaar geldt volgende regeling: Broertjes en zusjes van kinderen die reeds naar onze school gaan en kinderen van personeelsleden kunnen ingeschreven worden tijdens de voorrangsperiode van 1 september tot 15 september. Vanaf 1 oktober kunnen alle instappers voor het schooljaar zich inschrijven in de school van hun keuze. Voor inschrijvingen kan je best contact opnemen met de directeur, Martine Dierick, via de nummers of of via directie@sifrawa.be INRUILEN MAALTIJD-EN DRANKENBONNEN Leerlingen die de St.-Franciscusschool verlaten en nog in het bezit zijn van volledige kaarten van drankenbonnen of maaltijdbonnen kunnen deze nog inruilen vóór maandag 12 juni. Opgelet: losse bonnetjes worden niet aanvaard, enkel volledige kaarten. OUDERRAAD Gezocht Ouders met engagement Als vrijwilliger wil je : * een vrijetijdsbesteding die echt het verschil maakt; * je kind doen glunderen gewoon door eens extra op school te zijn; * deelnemen aan leuke activiteiten en daarbij ook eens de handen uit de mouwen steken; * mee nadenken en praten over de school van jouw kind om het hier voor iedereen nog leuker te maken.

3 VAKANTIEDAGEN TIJDENS HET SCHOOLJAAR Begin van het schooljaar en hervatting van de lessen Vrijdag 1 september 2017 Vrije dagen van het eerste trimester Woensdag 20 september 2017 pedagogische studiedag Vrijdag 16 oktober 2017 facultatieve verlofdag Herfstvakantie: van maandag 30 oktober 2017 tot en met zondag 5 november 2017 Woensdag 29 november 2017 pedagogische studiedag Kerstvakantie Van maandag 25 december 2017 tot en met zondag 7 januari 2018 Vrije dagen van het tweede trimester Krokusvakantie van maandag 12 februari 2018 tot en met zondag 18 februari 2018 Woensdag 28 februari 2018 pedagogische studiedag (onder voorbehoud) Paasvakantie Van maandag 2 april 2018 tot en met zondag 15 april 2018 Vrije dagen van het derde trimester Maandag 30 april 2018 facultatieve verlofdag Dinsdag 1 mei 2018 dag van de arbeid Donderdag 10 mei 2018 (O.L.H.-Hemelvaart) en vrijdag 11 mei 2018 (Brugdag) Maandag 21 mei 2018 (Pinkstermaandag) De zomervakantie begint op zaterdag 30 juni 2018 BELANGRIJKE DATA OM REEDS TE NOTEREN: Donderdag 5 september 2017: infoavond Donderdag 12 oktober 2017: oudercontacten 1 e lj + 2 e t/m.6 e lj: selectief Zaterdag 30 september 2017: eetfestijn + wandeling op de kleuterafdeling Heide Vrijdag 20 oktober 2017: eetfestijn op de kleuterafdeling Ruiter Vrijdag 27 oktober 2017: Halloweentocht kleuterafdeling Sombeke Dinsdag 28 november 2017: oudercontacten kleuteronderwijs Donderdag 21 december 2017: oudercontacten lager onderwijs Zaterdag 17 maart 2018: eetfestijn op de kleuterafdeling Sombeke Dinsdag 27 maart 2017: oudercontacten kleuteronderwijs/ 1 e t/m 5 e lj: selectief Zondag 15 april 2018: vormsel op onze parochie (laatste dag van de Paasvakantie!) Donderdag 26 april 2018: oudercontact 6 e lj. Donderdag 10 mei 2018: 1 e communie Donderdag 29 mei 2018: oudercontact kleuteronderwijs Vrijdag 1 juni 2018: eetfestijn centrum (1 e deel) Zaterdag 2 juni 2018: opendeurdag op alle vestigingsplaatsen, eetfestijn centrum (2 e deel) Donderdag 7 juni 2018: infoavond overstap 3 e kleuter-1 e lj. Maandag 25 juni 2018: -oudercontacten lager onderwijs -afscheid 6 e lj.

4 IN DE KIJKER WEDSTRIJD MAAK JE EIGEN ZONNESTRAAL De leerlingen van het 3 e lj. c stuurden voor de paasvakantie hun Zonnestraaltje in. Deze week ontvingen ze de volgende boodschap: Jullie klas, 3C, is de winnaar van de wedstrijd Maak je eigen Zonnestraal! Wij vinden jullie boekje dolfijn! Het ziet er heel erg leuk uit en is inhoudelijk ook goed gemaakt. Het is een goeie mix van leuke weetjes over de dolfijn en de walvis, een wat langer dossier, toffe knutselactiveiten en heel veel mooie tekeningen en andere interessante artikels en mooie verhaaltjes. Je kunt zien dat jullie er heel veel werk hebben ingestoken en dat jullie goed hebben samengewerkt. De uitstap naar Boudewijn Seapark heeft plaats gehad op 30 mei. Wij zorgen ook nog voor een gedrukt exemplaar van jullie boekje voor alle kinderen van de klas. Ook het Zonnestraaltje die de leerlingen van het 3 e lj. b instuurden, viel in de prijzen. Zij mochten ook mee op uitstap naar Boudewijn Seapark. Dit verdient vast en zeker een dikke pluim! De extra uitstap hebben de juffen en hun kinderen meer dan verdiend! WOOGIE-BOOGIE Juf Veerle van de oudste kleuters op de Heideschool vulde de Woogie-Boogie vragenlijsten in. Eén van de deelnemers kon een mooie prijs winnen en juf Veerle is de gelukkige! Binnenkort ontvangt ze een cadeaubon van 100 euro bij Wesco, waarmee sta- en beweegmateriaal voor de kleuters van de klas kan aangekocht worden! Proficiat!

5 EEN SCHOOL DIE LEEFT BELANGSTELLINGSPUNTEN die aan bod kunnen komen in onze kleuterschool: Mijn papa is sterk! Spelen met water! Leuk! We maken ons valies klaar om op reis te gaan. AFSCHEID DERDE KLEUTERKLAS. Op dinsdag 27 juni nemen de kleuters van de 3 de kleuterklas officieel afscheid van de kleuterschool. We nodigen alle mama s en papa s van onze kleuters van de 3 de kleuterklas uit, voor de diploma uitreiking en een hapje en een drankje. We verwachten iedereen om uur. SCHOOLREIS Op vrijdag 16 juni gaan we op schoolreis naar Het krekeltje in Eede. we vertrekken stipt om 9.00 uur en zijn tegen uur terug op school. Wat nemen we mee en doen we aan? Gepaste kledij en stevige stapschoenen, 2 koekjes, 1 flesje water. Een warme maaltijd is voorzien. Noteer zeker op alle spulletjes de naam van je kleuter en dan gaan we voor een super leuke dag! NATUURATELIER (OUDSTE KLEUTERS) Op vrijdag 2 juni gaan de kleuters van juf Debby naar Omi. Op dinsdag 6 juni zijn de kleuters van juf Kristel aan de beurt; Ouders die voor vervoer kunnen zorgen, mogen dit aan de juffen melden. Dank bij voorbaat! PAPADAG Op vrijdag 9 juni zijn de papa s in de namiddag welkom om te komen sporten ter gelegenheid van vaderdag. Verdere info volgt per brief.

6 EVEN UW AANDACHT EEN DANKWOORD Dank aan de mensen van de ouderraad en andere ouders die zich inzetten om de opendeur succesvol te laten verlopen. Dank voor alle mensen die onze speelplaats hebben omgetoverd tot een leuke speelplek. Alles is weer mooi geschilderd en we beschikken nu over een prachtige keuken om in te spelen! Ook onze tuin staat zaai- en plantklaar! Dank je wel aan iedereen!!! HOU ALVAST DEZE DATUM VRIJ 9 juni papadag op school DANK AAN DE JARIGEN Dank je wel voor de geschenkjes in de klas en al het lekkers om te smullen. Bedankt voor de leuke spelletjes: Oudste kleuters: Playmobil van politie en zomer. PROFICIAT AAN DE JARIGEN: Jongste kleuters: De Wilde Nora (19/06) De Clippeleir Ewout (20/06) Oudste kleuters: Blommaert Fien (03/06) Swenden Bo (14/06) D Haen Emiel (14/06) Roosens Sien (15/06) Van Kerschaver Thyrone (16/06) Raes Elise (30/06)

7 LEESHOEK Pien en Patrick gaan vliegen Liesbeth Rood en Lydia Rood Pien en Patrick pakken allebei hun koffer voor een vliegreis naar Curaçao. Op het vliegveld komen ze elkaar tegen. Met hun ouders wachten ze in dezelfde rij bij de incheckbalie. Patrick roept zijn mama, wanneer zijn giraf met de koffer op de band gaat. Pien biedt hem haar aap aan. Even later staan ze weer in de rij bij de douane. Als het vliegtuig is opgestegen, mogen ze naast elkaar zitten. Wanneer iedereen in slaap is gevallen, zijn Pien en Patrick nog wakker. De stewardess neemt hen mee en wijst naar het raampje. Ze vliegen boven Curaçao. Na de landing gaan alle koffers uit het vliegtuig en moet iedereen weer in de rij wachten. Grote mensen vinden dat leuk, volgens Pien. Wanneer ze eindelijk hun koffers hebben, nemen Pien en Patrick afscheid van elkaar. FIT EN GEZOND ZOMERDRANKJE ZONDER ALCOHOL (4 PERSONEN) 10 min. bereiden 1 uur wachten Ingrediënten: 100 ml kokend water 750 ml water 1 grapefruit 1 citroen 250 g aardbeien 2 cm verse gember 5 el vloeibare honing Bereiding: Schil en rasp de gember. Doe in een kommetje, giet er het kokend water over en laat 5 min. staan. Pers ondertussen de grapefruit uit. Mix in een kom het gemberwater, grapefruitsap, de aardbeien, honing en het water met een staafmixer en schenk door een zeef in een waterkan. Boen de citroen schoon. Snijd de citroen en de rest van de aardbeien in plakjes en doe bij de limonade. Zet af gedekt 1 uur in de koelkast om koud te worden. Serveer met ijsblokjes. FAMILIEKRONIEK PROFICIAT AAN de ouders van Diyannah (1 e kl.b), Maëline (2 e kl.a) en Mitch (3 e kl.a) Vermeulen. Zij huwen op zaterdag 24 juni om in de kerk van Belsele.

8 KALENDER JUNI 2017 Do 1 2KORab vm Medisch schooltoezicht in Lokeren (lunch meenemen) KO Oudercontacten voor alle ouders (CLB aanwezig van ) Vr 2 OKRb nm Natuuratelier bij Omi Za 3 Zo 4 Pinksteren Par. R. Eerste communie GS Ruiter Par. C Dankviering vormelingen Ma 5 Pinkstermaandag Di 6 KO Beweeg elke dag bankoefeningen OKRa nm Natuuratelier bij Omi (juf Kristel) OOR OR Vergadering van de ouderraad (overkoepelend en per VP) met aanwezigheid van personeelsleden Wo 7 R TUTTI FRUTTI vandaag fruit/ groenten als tussendoortje Do 8 OKRab vm Watergewenning in Breeven te Bornem (juf Kristel en juf Debby) 3KO Infovergadering naar het eerste leerjaar i.s.m. CLB in de afdeling centrum Vr 9 KOR nm Papadag om school Za 10 Zo 11 VADERDAG Ma 12 KO Beweeg elke dag draaien in de lucht Di 13 Wo 14 R TUTTI FRUTTI vandaag fruit/ groenten als tussendoortje Do 15 Vr 16 KOR dag Daguitstap Het krekeletje (Eede, Nederland) (frietjes, appelmoes, worst drank en ijsje) Za 17 Zo 18 Ma 19 KO Beweeg elke dag ritmisch bewegen Di 20 Wo 21 R TUTTI FRUTTI vandaag fruit/ groenten als tussendoortje Do 22 Vr 23 Za 24 Zo 25 Ma 26 KO Beweeg elke dag bewegen vanuit buiklig Di 27 3KOR Afscheid van de derde kleuterklas Wo 28 R TUTTI FRUTTI vandaag fruit/ groenten als tussendoortje Do 29 Vr 30 CRHS Prettige vakantie einde van de lessen om Geen naschoolse opvang

Festival. juni 2017 PASTORAAL. St.-Franciscusschool Waasmunster

Festival. juni 2017 PASTORAAL. St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Festival. juni 2017 PASTORAAL. St.-Franciscusschool Waasmunster

Festival. juni 2017 PASTORAAL. St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

PASTORAAL. Kom, we zijn weg, zegt Jezus, vakantie is een tijd om ook eens dicht bij Mij te zijn. naar Manu Verhulst

PASTORAAL. Kom, we zijn weg, zegt Jezus, vakantie is een tijd om ook eens dicht bij Mij te zijn. naar Manu Verhulst St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

PASTORAAL. Kom, we zijn weg, zegt Jezus, vakantie is een tijd om ook eens dicht bij Mij te zijn. naar Manu Verhulst

PASTORAAL. Kom, we zijn weg, zegt Jezus, vakantie is een tijd om ook eens dicht bij Mij te zijn. naar Manu Verhulst St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy : Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

Festival. juni 2017 PASTORAAL. St.-Franciscusschool Waasmunster

Festival. juni 2017 PASTORAAL. St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy : Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

Zonnetje PASTORAAL. Zij heeft een zonnetje in haar hand. Wij stralen als een zonnetje

Zonnetje PASTORAAL. Zij heeft een zonnetje in haar hand. Wij stralen als een zonnetje suyst.-franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

vakantienummer 2017 PASTORAAL

vakantienummer 2017 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy : Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

vakantienummer 2017 PASTORAAL

vakantienummer 2017 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

vakantienummer 2017 PASTORAAL

vakantienummer 2017 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Zonnetje PASTORAAL. Zij heeft een zonnetje in haar hand. Wij stralen als een zonnetje

Zonnetje PASTORAAL. Zij heeft een zonnetje in haar hand. Wij stralen als een zonnetje St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

PASTORAAL. Kom, we zijn weg, zegt Jezus, vakantie is een tijd om ook eens dicht bij Mij te zijn. naar Manu Verhulst

PASTORAAL. Kom, we zijn weg, zegt Jezus, vakantie is een tijd om ook eens dicht bij Mij te zijn. naar Manu Verhulst St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Vakantienummer 2018 PASTORAAL

Vakantienummer 2018 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy : Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Zonnetje PASTORAAL. Zij heeft een zonnetje in haar hand. Wij stralen als een zonnetje

Zonnetje PASTORAAL. Zij heeft een zonnetje in haar hand. Wij stralen als een zonnetje St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

vakantienummer 2017 PASTORAAL

vakantienummer 2017 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster

St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

PASTORAAL. Kom, we zijn weg, zegt Jezus, vakantie is een tijd om ook eens dicht bij Mij te zijn. naar Manu Verhulst

PASTORAAL. Kom, we zijn weg, zegt Jezus, vakantie is een tijd om ook eens dicht bij Mij te zijn. naar Manu Verhulst St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler : S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

Kruis PASTORAAL. Zij draagt het kruis van Jezus in haar hand. Wij dragen t kruisje met hen mee APRIL

Kruis PASTORAAL. Zij draagt het kruis van Jezus in haar hand. Wij dragen t kruisje met hen mee APRIL suyst.-franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Vakantienummer 2018 PASTORAAL

Vakantienummer 2018 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Alle kleuren van de regenboog

Alle kleuren van de regenboog St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Kruis PASTORAAL. Zij draagt het kruis van Jezus in haar hand. Wij dragen t kruisje met hen mee APRIL

Kruis PASTORAAL. Zij draagt het kruis van Jezus in haar hand. Wij dragen t kruisje met hen mee APRIL suyst.-franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster

St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be

St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Kruis PASTORAAL. Zij draagt het kruis van Jezus in haar hand. Wij dragen t kruisje met hen mee APRIL

Kruis PASTORAAL. Zij draagt het kruis van Jezus in haar hand. Wij dragen t kruisje met hen mee APRIL suyst.-franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Alle kleuren van de regenboog

Alle kleuren van de regenboog St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Alle kleuren van de regenboog

Alle kleuren van de regenboog St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Vakantienummer 2018 PASTORAAL

Vakantienummer 2018 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster Verantw oordelijke uitgever: Martine Dierick Opsteller: Sonja Suy

St.-Franciscusschool Waasmunster  Verantw oordelijke uitgever: Martine Dierick Opsteller: Sonja Suy St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantw oordelijke uitgever: Martine Dierick Opsteller: Sonja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

Zij draagt een hart voor mij in haar hand.

Zij draagt een hart voor mij in haar hand. suyst.-franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Kindje Jezus PASTORAAL

Kindje Jezus PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

Vakantienummer 2018 PASTORAAL

Vakantienummer 2018 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

ER ZIT MUZIEK IN ONZE SCHOOL

ER ZIT MUZIEK IN ONZE SCHOOL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

Zij draagt een hart voor mij in haar hand.

Zij draagt een hart voor mij in haar hand. suyst.-franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Zij draagt een hart voor mij in haar hand.

Zij draagt een hart voor mij in haar hand. suyst.-franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be

St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster

St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

april 2019 Ten voeten uit Paasverhaal Joh. 21, 1-14 PASTORAAL

april 2019 Ten voeten uit Paasverhaal Joh. 21, 1-14 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

September Zaterdag 1. Zondag 2. Maandag 3 Eerste schooldag - Koffie moment 1 e schooldag. Dinsdag 4. Woensdag 5 Algemeen oudercontact kleuters

September Zaterdag 1. Zondag 2. Maandag 3 Eerste schooldag - Koffie moment 1 e schooldag. Dinsdag 4. Woensdag 5 Algemeen oudercontact kleuters Zaterdag 1 September 2018 Zondag 2 Maandag 3 Eerste schooldag - Koffie moment 1 e schooldag Dinsdag 4 Woensdag 5 Algemeen oudercontact kleuters Donderdag 6 Algemeen oudercontact lager Vrijdag 7 Zaterdag

Nadere informatie

PASTORAAL. Orkest en instrumenten. Klim op. Ieder heeft zijn eigen gave van God gekregen, de ene deze, de ander die.

PASTORAAL. Orkest en instrumenten. Klim op. Ieder heeft zijn eigen gave van God gekregen, de ene deze, de ander die. St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klim op Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

KLASSEN voor het 5 de en 6 de leerjaar

KLASSEN voor het 5 de en 6 de leerjaar Woensdag 1 mei Donderdag 2 mei Eerste communie, proficiat! Maandag 6 mei tot en met vrijdag 10 mei Maandag 6 mei 1 ste, 3 de en 5 de leerjaar KLASSEN voor het 5 de en 6 de leerjaar De kindjes van juf Karolien

Nadere informatie

september 2018 Eerste kleuterklas - schooljaar

september 2018 Eerste kleuterklas - schooljaar september 08 Eerste kleuterklas - schooljaar 07-08 Einde zomervakantie 7 8 9 Verwelkoming met ontbijt van t Nootje Infoavond 0 7 8 9 0 Strapdag 7 8 9 0 Pedagogische oktober 08 o k to b e r 0 Tweede & derde

Nadere informatie

ER ZIT MUZIEK IN ONZE SCHOOL

ER ZIT MUZIEK IN ONZE SCHOOL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster

St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

april 2019 Ten voeten uit Paasverhaal Joh. 21, 1-14 PASTORAAL

april 2019 Ten voeten uit Paasverhaal Joh. 21, 1-14 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be

St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

april 2019 Ten voeten uit Paasverhaal Joh. 21, 1-14 PASTORAAL

april 2019 Ten voeten uit Paasverhaal Joh. 21, 1-14 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Fladderkrant einde schooljaar Prettige vakantie!

Fladderkrant einde schooljaar Prettige vakantie! Fladderkrant einde schooljaar 18-19 Beste ouders, dag jongens en meisjes, Prettige vakantie! de vakantie staat voor de deur. Het jaartje is voorbij gevlogen, vol leuke activiteiten en uitstappen, boeiende

Nadere informatie

lieveheersbeestje PASTORAAL

lieveheersbeestje PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

WOORDJE VAN DE DIRECTEUR.

WOORDJE VAN DE DIRECTEUR. WOORDJE VAN DE DIRECTEUR. Beste leerlingen en ouders Het is weer zover : een nieuw schooljaar een nieuwe start. Na 8 weken vakantie gaan we weer van start. Voor sommigen is dit een blij weerzien met vertrouwde

Nadere informatie

PASTORAAL. Stilte. Klim op

PASTORAAL. Stilte. Klim op St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klim op Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Activiteitenkalender van het schooljaar versie van

Activiteitenkalender van het schooljaar versie van Activiteitenkalender van het schooljaar 2016-2017 versie van 01.09.2016 Na 01.09.2016 wordt de kalender bijgewerkt via Gimme online. Augustus 2016 30 Gezamenlijke ouderavond voor de ouders van de kleuters

Nadere informatie

MEI turnzaal moestuin th Lokaal 6A Breeven speelplaats Breeven moestuin th Za 5 mei

MEI turnzaal moestuin th Lokaal 6A Breeven speelplaats Breeven moestuin th Za 5 mei 1. Maandplanning MEI 2018 Di 1 mei Dag van de arbeid Vrijaf voor iedereen Wo 2 mei Do 3 mei Middagpauze Vr 4 mei Voormiddag Middagsport (tik-spelen) Programmeren Zwemmen muziek op de speelplaats sport

Nadere informatie

Bloempje PASTORAAL. Deze maand zetten we alle mama s in de bloempjes Ook moeke Maria verdient een mooie boeketje.

Bloempje PASTORAAL. Deze maand zetten we alle mama s in de bloempjes Ook moeke Maria verdient een mooie boeketje. suyst.-franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Beste kinderen, beste ouders,

Beste kinderen, beste ouders, Beste kinderen, beste ouders, De laatste periode van dit schooljaar is terug in gang geschoten. Nog enkele zomerse activiteiten staan de kinderen te wachten. Uitstappen, schoolreizen, week van de zee,

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster

St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

KALENDER SEPTEMBER Zat 1 Zon 2 Ma 3 Eerste schooldag

KALENDER SEPTEMBER Zat 1 Zon 2 Ma 3 Eerste schooldag KALENDER 2018-2019 Volgende afkortingen worden gebruikt: KS = kleuterschool LS = lagere school ZW = zwemmen 2KAB = 2 e kleuterklas A en B 3LAB= 3 e leerjaar A en B MST = medisch schooltoezicht CLB = centrum

Nadere informatie

SEPTEMBER Oudegem. zaterdag 1 zondag 2 maandag 3 dinsdag 4 woensdag 5 donderdag vrijdag 7 zaterdag 8 zondag 9

SEPTEMBER Oudegem. zaterdag 1 zondag 2 maandag 3 dinsdag 4 woensdag 5 donderdag vrijdag 7 zaterdag 8 zondag 9 Week Vroege vogels SEPTEMBER 2018 Zwembad gesloten van 1 tot 15 september zaterdag 1 zondag 2 maandag 3 dinsdag 4 woensdag 5 donderdag vrijdag 7 zaterdag 8 zondag 9 maandag 10 Infovergadering kleuter 19.30

Nadere informatie

Klim op PASTORAAL. Harmonie en dissonanten

Klim op PASTORAAL. Harmonie en dissonanten St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klim op Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 11 EINDE Beste Noordlandertjes,

NIEUWSBRIEF 11 EINDE Beste Noordlandertjes, NIEUWSBRIEF 11 EINDE 2017-2018 Beste Noordlandertjes, In september kwamen we allen samen aan de schoolpoort om aan het schooljaar 2017-2018 te beginnen. Nu we 10 maanden later zijn, zijn alle verhalen

Nadere informatie

Mei - juni Inhoud. Schoolfeest 13 mei 2017

Mei - juni Inhoud. Schoolfeest 13 mei 2017 P a g i n a 1 Mei - juni 2017 N i e u w s b r i e f 4 Eindredactie: Carolien Janssens Inhoud Schoolfeest 13 mei 2017 1 Ode aan de leesmoeders 2 Belangrijke data De nieuwe 3 vrijwilligersruimte Verloren

Nadere informatie

Zij geeft een kroon aan ieder in haar hand. Iedereen verdient een kroon

Zij geeft een kroon aan ieder in haar hand. Iedereen verdient een kroon St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster

St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

voor elkaar! GAZET PRESENT Jaarthema: Een hart voor elkaar!

voor elkaar! GAZET PRESENT Jaarthema: Een hart voor elkaar! GAZET PRESENT 2019 Maandblad van basisschool OLVP Watermolendreef 167 Jaargang 11 Nr.11 9100 Sint-Niklaas Schooljaar 2018 voor elkaar! Jaarthema: Een hart voor elkaar! Familienieuws We nemen afscheid van

Nadere informatie

ER ZIT MUZIEK IN ONZE SCHOOL

ER ZIT MUZIEK IN ONZE SCHOOL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

KALENDER VAN VAKANTIEDAGEN VOOR HET SCHOOLJAAR

KALENDER VAN VAKANTIEDAGEN VOOR HET SCHOOLJAAR Bijlage 3 KALENDER VAN VAKANTIEDAGEN VOOR HET SCHOOLJAAR 2016 1. Begin van het schooljaar en hervatting van de lessen: - donderdag 1 september 2016 2. Vrije dagen van het eerste trimester: - Herfstvakantie:

Nadere informatie

Welkom aan alle kleuters en hun ouders. We gaan er weer een tof schooljaar van maken.

Welkom aan alle kleuters en hun ouders. We gaan er weer een tof schooljaar van maken. Maandbrief september De vakantie is gedaan, de school is klaar! Welkom aan alle kleuters en hun ouders. We gaan er weer een tof schooljaar van maken. In deze maandbrief geven we u: - Wat u zeker moet weten:

Nadere informatie

September Zondag 1. Maandag 2 Start van het nieuwe schooljaar - koffiemoment. Dinsdag 3. Woensdag 4 OC kleuter. Donderdag 5 OC lager.

September Zondag 1. Maandag 2 Start van het nieuwe schooljaar - koffiemoment. Dinsdag 3. Woensdag 4 OC kleuter. Donderdag 5 OC lager. Zondag 1 September 2019 Maandag 2 Start van het nieuwe schooljaar - koffiemoment Dinsdag 3 Woensdag 4 OC kleuter Donderdag 5 OC lager Vrijdag 6 Zaterdag 7 Zondag 8 Maandag 9 Dinsdag 10 zwemmen - OR Woensdag

Nadere informatie

PASTORAAL. Stilte. Klim op

PASTORAAL. Stilte. Klim op St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klim op Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Het 7-sprong team :

NIEUWSBRIEF Het 7-sprong team : NIEUWSBRIEF 2019 Een eerste blik op het nieuwe schooljaar! -We hervatten de lessen op maandag 2 september om 8u40. -Het 7-sprong team : K1 K2 K3 Kleuterturnen en SES Kinderverzorgster juf Natalie Verelst

Nadere informatie

Maandbrief november 2016

Maandbrief november 2016 Maandbrief november 2016 schooljaar 2016-2017 Vanaf dit schooljaar ontvangt u onze maandbrieven per mail. U vindt ze ook terug op www.sjr.be NA DE HERFSTVAKANTIE : ALLEN HET SJR - FLUOHESJE AAN! De maand

Nadere informatie

Maandplanning september 2014

Maandplanning september 2014 Maandplanning september 2014 maandag 1 Eerste Schooldag dinsdag 2 woensdag 3 fruit meegeven donderdag 4 vrijdag 5 zwemmen 2e graad zaterdag 6 zondag 7 maandag 8 info- avond 19u dinsdag 9 Muziekvoorstelling

Nadere informatie

VBS Terbank - Egenhoven

VBS Terbank - Egenhoven VBS Terbank - Egenhoven Oktober 2018 1 Vrije dag 2 Zwemmen 5e en 6 e 3 4 5 6 schoolwereldfeest Terbank 7 8 Zwemmen 3 e en 4 e 9 10 Pedagogische studiedag 11 Sportdag 1 ste graad 12 13 14 Verkiezingen 15

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster

St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

PPP 1. SAMEN VOOR BANGLABARI. Basisschool St.- Lodewijkscollege Christus-Koning PPP * K. Mercierstraat 56 * 8000 Brugge. Hartelijk dank voor uw steun!

PPP 1. SAMEN VOOR BANGLABARI. Basisschool St.- Lodewijkscollege Christus-Koning PPP * K. Mercierstraat 56 * 8000 Brugge. Hartelijk dank voor uw steun! PPP 1. SAMEN VOOR BANGLABARI Hartelijk dank voor uw steun! 2. INFODAG: WELKOM OP ZATERDAG 21 APRIL 9u30-12u De schoolpoorten van De Wimpel en Pim Pam Poen staan op zaterdag 21 april van 9.30u - 12.00u

Nadere informatie

Kruis PASTORAAL. Zij draagt het kruis van Jezus in haar hand. Wij dragen t kruisje met hen mee APRIL

Kruis PASTORAAL. Zij draagt het kruis van Jezus in haar hand. Wij dragen t kruisje met hen mee APRIL suyst.-franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy : Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Mei 2019 PASTORAAL. Op grote voet De barmhartige Samaritaan- Lc. 10, Ruiter

Mei 2019 PASTORAAL. Op grote voet De barmhartige Samaritaan- Lc. 10, Ruiter St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy Ruiter CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018.

KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018. KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018. wo3 Pedagogische studiedag voor de leerkrachten : GEEN SCHOOL! do 4 vr 5 ma 8 di 9 wo 10 do 11 vr 12 ma 15 di 16 Vm. : Bewegingslandschap Kronkeldiedoe voor de kinderen van

Nadere informatie

Beste ouders, Met vriendelijke groeten, Anneke Gabriel Directeur

Beste ouders, Met vriendelijke groeten, Anneke Gabriel Directeur Beste ouders, Hierbij vinden jullie de kalender voor het schooljaar 2015-2016. Deze kalender is zeker niet limitatief. Er kunnen ook nog verschuivingen gebeuren maar we zullen er op toezien dat jullie

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be

St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Activiteitenkalender september 2018

Activiteitenkalender september 2018 Activiteitenkalender september 2018 zaterdag 1 september zondag 2 september maandag 3 september Eerste schooldag! dinsdag 4 september woensdag 5 september donderdag 6 september 8.45 uur Viering lagere

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster Verantw oordelijke uitgever: Martine Dierick Opsteller: Sonja Suy

St.-Franciscusschool Waasmunster   Verantw oordelijke uitgever: Martine Dierick Opsteller: Sonja Suy St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantw oordelijke uitgever: Martine Dierick Opsteller: Sonja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

PASTORAAL. Orkest en instrumenten. Klim op. Ieder heeft zijn eigen gave van God gekregen, de ene deze, de ander die.

PASTORAAL. Orkest en instrumenten. Klim op. Ieder heeft zijn eigen gave van God gekregen, de ene deze, de ander die. St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klim op Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF AUGUSTUS In de loop van het schooljaar geven we vorm aan ons nieuwe jaarthema met de

NIEUWSBRIEF AUGUSTUS In de loop van het schooljaar geven we vorm aan ons nieuwe jaarthema met de NIEUWSBRIEF AUGUSTUS 2016 Beste ouders, beste Springplankertjes, Hopelijk konden jullie genieten van een héérlijke vakantie en zijn jullie batterijtjes helemaal opgeladen om er stevig tegen aan te gaan

Nadere informatie

Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan...

Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan... Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan... Editie 15: donderdag 20 december 2018 Beste ouders, Het eerste trimester van het schooljaar is voorbijgevlogen.

Nadere informatie

Activiteitenplanning April 2017

Activiteitenplanning April 2017 Activiteitenplanning April 2017 Za 1 Paasvakantie t.e.m. 17 april Paasvakantie t.e.m. 17 april Zo 2 Ma 3 Di 4 Woe 5 Do 6 Vr 7 Za 8 Zo 9 Palmzondag: begin van de Goede Week Ma 10 Di 11 Woe 12 Do 13 Witte

Nadere informatie

PLANNING SCHOOLJAAR TERBANK-EGENHOVEN. Werkmoment; overgangsgesprekken; voorbereiding eerste schooldag

PLANNING SCHOOLJAAR TERBANK-EGENHOVEN. Werkmoment; overgangsgesprekken; voorbereiding eerste schooldag PLANNING SCHOOLJAAR 2018-2019 TERBANK-EGENHOVEN Augustus 2018 Donderdag 30 Onthaal Pedagogische raad (PR) Fotograaf Werkmoment; overgangsgesprekken; voorbereiding eerste schooldag 18u-19u: klasbezoek voor

Nadere informatie

Klim op PASTORAAL. Harmonie en dissonanten

Klim op PASTORAAL. Harmonie en dissonanten St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klim op Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

SEPTEMBER Schoonaarde. zaterdag 1 zondag 2 maandag 3 dinsdag 4

SEPTEMBER Schoonaarde. zaterdag 1 zondag 2 maandag 3 dinsdag 4 Week Vroege vogels SEPTEMBER 2018 Zwembad gesloten van 1 tot 15 september zaterdag 1 zondag 2 maandag 3 dinsdag 4 woensdag 5 donderdag 6 Infovergadering lager 19.30 uur vrijdag 7 zaterdag 8 zondag 9 maandag

Nadere informatie

Bloempje PASTORAAL. Deze maand zetten we alle mama s in de bloempjes Ook moeke Maria verdient een mooie boeketje.

Bloempje PASTORAAL. Deze maand zetten we alle mama s in de bloempjes Ook moeke Maria verdient een mooie boeketje. suyst.-franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

1. ORGANISATIE KLASSEN

1. ORGANISATIE KLASSEN PPP 1. ORGANISATIE KLASSEN 2019-2020 Dit schooljaar is voor de lagere school een beetje anders dan anders. Door een onevenwichtig leerlingenaantal in de 2 klassen was er de noodzaak om een nieuwe combinatie

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 11 INSCHRIJVINGEN. Einde Vanaf maandag, 21 augustus Na telefonische afspraak met de directie Koen Vermeyen

NIEUWSBRIEF 11 INSCHRIJVINGEN. Einde Vanaf maandag, 21 augustus Na telefonische afspraak met de directie Koen Vermeyen NIEUWSBRIEF 11 Einde 2016-2017 Beste Noordlandertjes, beste allen, Ooit leerde ik op school dat een kalenderjaar uit 12 maanden bestaat. Meester Seeuws (mijn meester van het eerste leerjaar) leerde me

Nadere informatie

KALENDER SCHOOLJAAR

KALENDER SCHOOLJAAR KALENDER SCHOOLJAAR 2017-2018 Datum Wanneer? Wat? Voor wie? Waar? Juli 2017 Za 1 jul Begin zomervakantie Zo 2 jul Ma 3 jul 10-12 en 13-16u Permanentie op school meester Wim op school Di 4 jul 10-12 Permanentie

Nadere informatie

Februari 2019 PASTORAAL. Verwante zolen Verbondenheid 1Kor. 12, 12-30

Februari 2019 PASTORAAL. Verwante zolen Verbondenheid 1Kor. 12, 12-30 St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be PASTORAAL Februari 2019 Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be

Nadere informatie

WEGELPRAATJE EIND JUNI 2018

WEGELPRAATJE EIND JUNI 2018 WEGELPRAATJE EIND JUNI 2018 Dit is het laatste Wegelpraatje van dit schooljaar. Graag wensen wij alle kinderen, ouders en leerkrachten een deugddoende vakantie toe. Bedankt voor het vertrouwen tijdens

Nadere informatie

Mei 2019 PASTORAAL. Op grote voet De barmhartige Samaritaan- Lc. 10, Sombeke

Mei 2019 PASTORAAL. Op grote voet De barmhartige Samaritaan- Lc. 10, Sombeke St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy Sombeke CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Zij geeft een kroon aan ieder in haar hand. Iedereen verdient een kroon

Zij geeft een kroon aan ieder in haar hand. Iedereen verdient een kroon St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

juni 2018 PASTORAAL SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK Jezus zendt twaalf leerlingen Mc. 6, 7-13 Ruiter We gaan de vakantie in met een mooie opdracht

juni 2018 PASTORAAL SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK Jezus zendt twaalf leerlingen Mc. 6, 7-13 Ruiter We gaan de vakantie in met een mooie opdracht St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy Ruiter CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2018

Nieuwsbrief december 2018 Sint-Gregoriuscollege Nieuwsbrief december 2018 Meld je aan 2019-2020 Belangrijke data meld je aan 4-15 februari inschrijvingen broer - zus 2017 De aanmeldingsperiode voor kinderen geboren in 2017 start

Nadere informatie

SEPTEMBER 2017 PASTORAAL. VAN SEPTEMBER TOT JUNI SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK Concreet voor onze school betekent dit: September. Ga je mee? Mt.

SEPTEMBER 2017 PASTORAAL. VAN SEPTEMBER TOT JUNI SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK Concreet voor onze school betekent dit: September. Ga je mee? Mt. St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

JAAROVERZICHT KORTENAKEN

JAAROVERZICHT KORTENAKEN VBS De Trip Trap & De Kleine Wereld Tel : 011/ 58 84 79 Tel: 016/ 77 73 90 JAAROVERZICHT KORTENAKEN 2018-2019 AUGUSTUS Open-klas-dag Kleuter- en lagere school 28 augustus 18u00-19u00 SEPTEMBER Begin van

Nadere informatie

Kaarsje PASTORAAL. Zij heeft een stralend lichtje in haar hand. Wij geven graag dit lichtje door

Kaarsje PASTORAAL. Zij heeft een stralend lichtje in haar hand. Wij geven graag dit lichtje door St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie