handje PASTORAAL We zijn welkom en heten elkaar welkom. We zeggen een goeiedag Maria is er voor ieder van ons. Bij haar is iedereen welkom.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "handje PASTORAAL We zijn welkom en heten elkaar welkom. We zeggen een goeiedag Maria is er voor ieder van ons. Bij haar is iedereen welkom."

Transcriptie

1 St.-Franciscusschool Waasmunster Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat / directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter / ruiter@sifrawa.be HEIDE: Lode Ontropdreef / heide@sifrawa.be SOMBEKE: Smoorstraat / sombeke@sifrawa.be PASTORAAL "In Maria s handen" daar is het ons dit schooljaar om te doen. We maken gebruik van het nieuwe Mariabeeldje ontworpen door WEPABA bisdom Brugge. Het beeld is onmiskenbaar het beeld van een vrouw. De ingetogen houding met open handen en de brede schoot spreken voor zich. Een brede schoot vol verwachting. De vormgeving en de vlekkeloosheid van het materiaal zijn abstract. Of toch niet? Aan één zijde komt een lijn vanuit de hals, een andere vanuit de schouder, een derde vanuit de schoot. Het zijn de ruggesteuntjes, de schouderklopjes die je nieuwe moed geven. Het beeld heeft niet echt een gezicht met ogen, neus en lippen. Zo kunnen we er ons eigen verhaal in leggen: omdat je kwaad bent op je pesters, je ouders, je onmogelijke broer, je vriend Je legt een traan in de schoot. Of het hart omdat je houdt van je ouders, je broer, je poes of hond. En het kindje dat je zelf nog bent met al je kleine en grote dromen, de mens in wording. De traan, het hart en het kind: de schoot ontvangt ze, je verdriet, je liefde, je hoop. Uit verhalen en dromen kunnen kinderen ook andere dingen in de schoot van Maria leggen en nog andere symbolen die we dit schooljaar maandelijks in Maria s handen leggen. Elke maand zingen we een stroofje van een Marialied. SEPTEMBER handje We zijn welkom en heten elkaar welkom. We zeggen een goeiedag Maria is er voor ieder van ons. Bij haar is iedereen welkom. Zij heeft de hele wereld in haar hand. Zij heeft de hele wereld in haar hand. Zij heeft de hele wereld in haar hand. Wij zeggen welkom aan iedereen.

2

3 ALGEMENE INFO ST.-FRANCISCUSSCHOOL PUBLICATIE FOTO S De school maakt in de loop van het schooljaar foto s en video-opnames van leerlingen tijdens verschillende evenementen. Die gebruiken we voor onze schoolwebsite en we illustreren er onze publicaties mee. Door het schoolreglement te ondertekenen, geeft u stilzwijgend toestemming om nietgeposeerde, spontane foto s en sfeerbeelden te maken en te publiceren. Voor gerichte foto s hebben we volgens de privacywet uw expliciete toestemming nodig. Het gaat om geposeerde, individuele foto s en geposeerde groeps-en klasfoto s. We beschouwen dit bericht als een officiële mededeling. Wie dit echter niet wenst, kan de directie een ondertekend bezwaar bezorgen vóór maandag 7 september. Volgens art. 10 en 12 van de privacywet heeft u immers recht op toegang, verbetering en verzet wanneer het gaat om uw persoonsgegevens. Dat geldt overigens ook voor niet-gerichte beelden. INFOAVOND Op donderdag 3 september geeft elke leerkracht in zijn eigen klas een woordje uitleg over het dagdagelijkse klasgebeuren, klasafspraken, Deze bijeenkomst is dus een aanrader voor iedereen om de samenwerking tussen ouder, kind en leerkracht vlotter te laten verlopen. Kleuterafdeling centrum, 3 de en 4 de lj. om uur Kleuterafdeling(Ruiter, Heide en Sombeke) om uur 2 de, 5 de en 6 de lj. om uur 1 e lj. om uur U wordt in het klaslokaal van uw zoon/dochter verwacht. Het 1 e lj. verwelkomt de ouders in de polyvalente zaal. IDENTIFICATIEFICHE In de eerste week van september krijgen de kinderen een identificatiefiche mee naar huis met daarop alle gegevens. Gelieve deze fiche grondig na te kijken en verbeteringen hierop aan te duiden. Graag krijgen we deze fiche terug tegen vrijdag 4 september. Zo blijven de gegevens op school up-to-date. Dank voor jullie medewerking. KISS-AND RIDESTROOK Het gemeentebestuur van Waasmunster besliste dat de verkeersreglementering in de Sint-Franciscusstraat aangepast werd met de nodige verkeersborden zodat er een "kus- en rijstrook" kan gecreëerd worden vanaf 1 september tot en met 30 oktober Na evaluatie wordt dit proefproject indien nodig aangepast. In het belang van de veiligheid van onze kinderen, durven we erop rekenen dat alle weggebruikers/ bezoekers van de school zich aan deze reglementering zullen houden. Suggesties of opmerkingen bij deze organisatie mogen bezorgd worden aan het gemeentebestuur of aan de preventieadviseur van onze school, Peter Van Garsse. Dank bij voorbaat voor de medewerking.

4 RWL EVEN(T)RADIO FM 97.2 RWL-even(t)radio, de actuele versie van de lokale radio, Radio Waasmunster Lokaal zendt dit jaar uit van 10 tot 20 september. Omdat deze radio-10daagse in het begin van het schooljaar valt, wordt er extra aandacht aan de schoolkinderen en de scholen geschonken. Tijdens de middagpauze van maandag 7 september komt de mobiele radiostudio op de speelplaats en wordt er een hele middag aangepaste muziek gedraaid. Er worden interviews afgenomen met de directie, enkele leerkrachten en enkele leerlingen. Elk leerjaar kiest 2 plaatjes. Deze nummers worden gebundeld in de rubriek: 12 in één dozijn. De kinderen kunnen ook verzoekjes aanvragen die op woensdagmiddag gaan uitgezonden worden. De interviews worden uitgezonden tijdens de radio-tiendaagse, in het programma de muziekbrooddoos van 12 tot 14 uur op maandag 14 september. Op zaterdagvoormiddag is er voor de kinderen: de kidstoptien tussen 10 en 11 uur. Ook te beluisteren via internet/streaming! Bezoek zeker de website en facebookpagina: daar vind je de link! Allen luisteren dus! STRAPDAG Ook dit jaar voert heel Europa actie voor duurzame mobiliteit en in Vlaanderen is er dan de Week van de Mobiliteit. Op vrijdag 18 september 2015 is het opnieuw strapdag!! Op deze verkeersveilige dag gaan duizenden kinderen al stappend of trappend naar school. De auto blijft aan de kant. Hierdoor ontstaat meer ruimte om veilig naar school te gaan, om te bewegen, om gezond op te groeien Uiteraard willen wij hier met onze school ook de nodige aandacht aan besteden. Daarom sporen we de leerlingen aan om op vrijdag 18 september met de fiets of te voet naar school te komen. U bepaalt mee onze schoolomgeving! Dus aarzel niet. Laat uw kind stappen of trappen op 18 september 2015!! MIDDAGTOEZICHT De refterbijdrage dit schooljaar blijft ongewijzigd: 24 (per leerling), vanaf 2 leerlingen: 18 (per leerling), 12 (voor leerlingen met een sociaal statuut of die in een instelling verblijven. Om administratieve redenen zal deze bijdrage éénmalig bij het begin van het schooljaar aangerekende worden. SPONSORS GEVRAAGD CONCERT PETER EN DE WOLF Op zondag 22 november 2015, organiseert de overkoepelende ouderraad van onze school een concert dat plaats zal hebben in de Onze-Lieve-Vrouwekerk te Waasmunster om uur. Dit geheel wordt opgeluisterd door het OOST-VLAAMS SYMFONISCH ORKEST onder leiding van Geert Baetens. Zij brengen voor groot en klein het verhaal van PETER EN DE WOLF, gevolgd door een variatie van bekende klassieke melodieën. In de week voor de voorstelling zal Menno De Bruijn workshops geven aan alle kinderen op de vier vestigingsplaatsen. Het wordt beslist een unieke ervaring voor klein en groot! Zonder sponsors is de goede uitbouw van deze organisatie niet mogelijk. Team, ouders en alle leerlingen waarderen elke steun voor deze activiteit. Wie de info i.v.m. het sponsordossier nog even wil bekijken, kan deze gerust opvragen via de juf of de directeur. Hartelijke dank bij voorbaat.

5 EEN SCHOOL DIE LEEFT BELANGSTELLINGSPUNTEN die aan bod kunnen komen in onze kleuterschool: Maak me blij en kom er bij Vriendjes in de klas Ik sta op de foto Samen op stap in de natuur CENTRUM BBQ OP VRIJDAG 3 SEPTEMBER 2015 Op vrijdag 5 september sluiten we de startweek af met onze jaarlijkse kinderbarbecue. Kleutertjes die nog genieten van een middagdutje kunnen op het gewone uur afgehaald worden. Wij eten immers al ongeveer om uur en bij het afsluiten van de voormiddag kunnen ze klaar staan aan de poort. Hou daarbij rekening met het invullen van de bestelbrief a.u.b. Alle kleuters krijgen die middag water bij de barbecue. De lagere school eet vanaf uur. Wie hier niet aan deelneemt, brengt een lunchpakket mee. Uit ervaring weten we echter dat zowat iedereen houdt van deze barbecue. Er zijn op die dag geen warme maaltijden te verkrijgen. EUCHARISTIEVIERING Op vrijdag 3 september om 9.00 uur wordt de start van het schooljaar ingezegend met een eucharistieviering in de kerk van Waasmunster centrum. Iedereen is van harte welkom om dit samen met onze lagere school te vieren. STARTTHEMA MAAK ME BLIJ EN KOM ER BIJ (KLEUTERONDERWIJS) We verwelkomen al de kinderen terug op onze school en in onze klas. We maken er samen een spetterend schooljaar van! STARTTHEMA WE SLAAN DE HANDEN IN ELKAAR VOOR EEN FIJN SCHOOLJAAR (LAGER ONDERWIJS) We vliegen weer met volle moed in het nieuwe schooljaar. We springen met twee voeten tegelijk in het nieuwe avontuur. We dansen erop los samen met onze vriendjes. Een schooljaar om heel wat bij te leren, maar ook om ons samenhorigheidsgevoel aan te wakkeren. Frans en Francine hebben tijdens de startweek dagelijks een handen opdracht in petto. Op vrijdag 4 september volgt er na de heerlijke BBQ een grote speurtocht door de school voor het 1 e, 2 e en 3 e lj. Het 4 e, 5 e en 6 e lj. verlegt zijn grenzen met een zoektocht in de schoolomgeving. UITSTAP ST.-PIETERSBURCHT (KLEUTERONDERWIJS) Op donderdag 1 oktober gaan we met onze kleuterschool al op een eerste uitstap. We wandelen en ontdekken de natuur in de Sint- Pietersburcht in Puurs. Meer info krijgen jullie via de weekschema s.

6 NATUURATELIER HERFST 2DE LEERJAAR Op maandag 14 september (2B), donderdag 17 september (2A) en maandag 21 september (2C) gaan de kinderen van het tweede leerjaar in de voormiddag naar Omi om de herfst waar te nemen bij de planten en de dieren. We trekken die dag warme kledij aan en voorzien ons ook op eventueel regen. Onze laarzen nemen we mee in een plastic zak. Voor het vervoer heen en terug doen we beroep op bereidwillige (groot)ouders. De leerkrachten doen hiervoor nog een oproep via een briefje in de reismap. RED JE RUG: 5 E LEERJAAR Kinesiste, An Maes, maakt in de maand september tijd vrij om ons attent te maken op het goed gebruik van onze rug tijdens de lessen bewegingsopvoeding. Er zijn ook theorielessen voor de 2 klassen van het 5 de leerjaar. Op deze manier proberen we onze kinderen rugbewust te maken. We hopen dat iedereen, ook thuis, zijn of haar steentje zal bijdragen om de aangeleerde tips toe te passen. Dank aan kinesiste An voor deze boeiende leerrijke lessen. PLANCKENDAEL 6E LJ. Op vrijdag 11 september trekken we er met onze zesdeklassers al eens op uit. Ons eerste Wero-thema zal gaan over het dierenrijk, dus brengen we een bezoekje aan Planckendael. In de voormiddag neemt een gids ons mee doorheen het park. We leren er dan over eten en gegeten worden. We nemen zelfs eens een kijkje in de keuken van het dierenpark. In de namiddag gaan we ons amuseren in het park en elkaar beter leren kennen. Praktisch: Vertrek om 8.40 uuur Terug: tussen 16 en uur Meenemen: lunchpakket, tussendoortje, schrijfplankje en potlood, zakgeld voor een drankje, EVEN UW AANDACHT CENTRUM NATUURATELIER Ook in het schooljaar doen we graag beroep op enkele ouders, grootouders die ons op geregelde tijdstippen naar Sombeke willen voeren. Hieronder volgen reeds de data: Oudste kleuterklas A: 14 september-9 november-29 februari-18 april Oudste kleuterklas B: 17 september-19 november-4 februari-21 april Oudste kleuterklas C: 21 september-16 november-7 maart-25 april 2 e leerjaar A: 17 september 19 november 10 maart 12 mei. 2 e leerjaar B: 14 september 16 november 7 maart 25 april. 2 e leerjaar C: 21 september 23 november 14 maart 2 mei. VRIJDAG 4 SEPTEMBER: GEEN BOEKENTAS (KLEUTERONDERWIJS) Op vrijdag 4 september blijven de boekentassen van de kleuters thuis! We ronden onze startweek af met een traktatie en een piratendrankje om 10.00uur. 's Middags krijgen de kinderen lekkers van de barbecue en water om erbij te drinken.

7 KLEUTERSPEELPLAATS Wie niet naar de voorschoolse opvang gaat, vragen we beleefd om s morgens (tot 8.15 uur) aan de geel-grijze stippellijn te wachten op de kleuterleidster die van bewaking is. Daarna kan je rustig afscheid nemen van je kleuter. GEZOCHT Allerlei soorten schaapjes (houten, plastic, stenen, stoffen, wollen, playmobiel, koekjesvormen, ). Alle schaapjes zijn welkom! Deze mogen bezorgd worden aan juf Sonja. HOU DEZE DATUM ALVAST VRIJ 22 oktober 2015 Grootouderfeest in het kleuteronderwijs SPORT OP SCHOOL CENTRUM WATERGEWENNING IN DE KLEUTERSCHOOL Ook dit schooljaar gaan onze kleuters van de 2 e en 3 e kleuterklas maandelijks zwemmen (peuters en 1 e kleuterklas blijven thuis). Hiervoor doen we graag beroep op vrijwilligers. Wij vertrekken om 9.10 uur en zijn terug om uur. Data watergewenning: 10 september, 8 oktober, 12 november, 10 december, 21 januari, 25 februari, 24 maart, 19 mei, 16 juni

8 KALENDER SEPTEMBER 2015 CENTRUM di 1 do 3 vr 4 za 5 zo 6 KOC Startweek Maak me blij en kom erbij! LOC We slaan de handen in elkaar voor een fijn schooljaar! Brieven meegeven: Infovergadering start schooljaar Schoolkrant papier/mail Bestelbrieven Oproep ouderraad Info Tutti Frutti Hulp BBQ CRHS Identificatiefiche LO Vandaag geen naschoolse studiebegeleiding Schoolkrant digitaal doorsturen of meegeven in map/mapzak CRHS (KO); tussen de schoolagenda (LO) KOCRHS Bewegingstip van de week Stappen op een lijn CRHS Ten laatste vandaag bestelbrief september- oktober indienen Info start schooljaar (info concert geven in ppt) 3-4 LO uur LO uur KOC CRHS 1LOabcd polyvalente zaal 1LOabcd nm Oriëntatietocht door de school OR Flyers en affiches concert verspreiden Ce BBQ slot startweek Eucharistieviering begin schooljaar + aanbreng symbool LO 9.00 hand Ce Geen warme maaltijden vandaag Radio Waasmunster op onze school de muziekbrooddoos Uitzending op maandag 14 september Bewegingstip van de week Stappen voetje voor voetje Tutti Frutti. Vandaag fruit als tussendoortje! LO ma 7 KOCRHS di 8 CHS Ce 8.40 Grote groepsfoto KO en LO woe 9 5LOa Rugproject kinesist in de klas 5LOb Rugproject kinesist in de klas Overleg schepen, directies en schoolbesturen Bao OOG 9.00 Waasmunster Watergewenning in Breeven te Bornem (Juf Nathalie en juf OKCbc vm Martine) 4LOa nm Bezoek Heemkundig museum te Waasmunster do 10 4LOb nm Dorpswandeling 4LOc nm Bezoek Heemkundig museum te Waasmunster Leeruitstap naar Planckendael (vertrek om 8.40, terug rond vr 11 6LOab dag 16.00) za 12 CRHS WEEK VAN DE SPORTCLUB t.e.m. 20/9 zo 13

9 LO Personeelsvergadering KO Personeelsvergadering differentiëren LO Uitzending opnames De muziekbrooddoos van Radio Waasmunster Lokaal op fm 97.2 (meer info op rwl-event.be) 2LOCb vm Natuuratelier bij Omi OKCa nm Natuuratelier bij Omi 1LO Deze week afname SALTO door klastit., verb.+reg. zoco KOCRHS Bewegingstip van de week Lopen ma 14 CRHS Agendapunten ouderraad bezorgen aan directeur CHS Tutti Frutti. Vandaag fruit als tussendoortje! Individuele foto s en klasfoto s LO tuin Individuele foto s alfabetisch Individuele foto s KO. groepsfoto s KO en LO (uitgez. 3LOb Individuele foto s alfabetisch di 15 Foto s van broers en zussen Ce dag 1LOcd 2LOcb wo 16 4LOab vm Zwemmen in Olympos te Dendermonde OKS OKCa vm do 17 Watergewenning in Breeven te Bornem (Juf Nadine en juf Linda) 2LOCa vm Natuuratelier bij Omi 4LOac nm Dorpswandeling 4LOb nm Bezoek heemkundig museum OKCb nm Natuuratelier bij Omi CRHS LO Toetsen gebundeld meegeven naar huis 3LOb Klasfoto vr 18 CRHS Laatste dag indienen sponsoring concert za 19 zo 20 OR Voorbereiding concert met werkgroep RHS Beurt ophalen materiaal centrum: Veerle VA, Marina VR, Nadine 2LOCc vm Natuuratelier bij Omi OKCc nm Natuuratelier bij Omi 6LOa nm Muzische vorming muzische leerkracht in de klas ma 21 KOCRHS Bewegingstip van de week Springen ter plaatse LO Veldloop SVS in Blauwendael LO Start schoolbib di 22 CHS Tutti Frutti. Vandaag fruit als tussendoortje! wo 23 CRHS Pedagogische studiedag VRIJAF VOOR ALLE KINDEREN

10 do 24 5LOa nm Muzische vorming muzische leerkracht in de klas vr 25 LO Kinderraad o.l.v. juf Tina en juf Katrien za 26 zo 27 Par.Cent Eucharistieviering met aansluitend: parochiale BBQ in POC OR Vergadering ouderraad + vertegenwoordigers team (einde om uur) LO Caravan Taalbende twee weken op school KOCRHS Bewegingstip van de week Evenwicht op één been ma 28 LO Brieven oudercontact 13/10 vandaag meegeven CHS Tutti Frutti. Vandaag fruit als tussendoortje! di 29 LO Schoolbib 1LOab 2LOa wo 30 3LOabcd vm Zwemmen in Olympos te Dendermonde

11 ALLERLEI ST.-FRANCISCUSSCHOOL Haartjes gekamd, jasje aan. Samen hand in hand naar school toe gaan. Jouw eerste schooldag Kijk! Daar staat je juf al te zwaaien! Kom maar gauw hier, met andere kindjes spelen en zingen. En nog veel meer leuke dingen Kom maar gauw hier, Nog een kusje vlug, welkom op je nieuw avontuur!

12

handje PASTORAAL We zijn welkom en heten elkaar welkom. We zeggen een goeiedag Maria is er voor ieder van ons. Bij haar is iedereen welkom.

handje PASTORAAL We zijn welkom en heten elkaar welkom. We zeggen een goeiedag Maria is er voor ieder van ons. Bij haar is iedereen welkom. St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

handje PASTORAAL We zijn welkom en heten elkaar welkom. We zeggen een goeiedag Maria is er voor ieder van ons. Bij haar is iedereen welkom.

handje PASTORAAL We zijn welkom en heten elkaar welkom. We zeggen een goeiedag Maria is er voor ieder van ons. Bij haar is iedereen welkom. St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

ER ZIT MUZIEK IN ONZE SCHOOL

ER ZIT MUZIEK IN ONZE SCHOOL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

ER ZIT MUZIEK IN ONZE SCHOOL

ER ZIT MUZIEK IN ONZE SCHOOL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

ER ZIT MUZIEK IN ONZE SCHOOL

ER ZIT MUZIEK IN ONZE SCHOOL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

ER ZIT MUZIEK IN ONZE SCHOOL

ER ZIT MUZIEK IN ONZE SCHOOL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster Verantw oordelijke uitgever: Martine Dierick Opsteller: Sonja Suy

St.-Franciscusschool Waasmunster  Verantw oordelijke uitgever: Martine Dierick Opsteller: Sonja Suy St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantw oordelijke uitgever: Martine Dierick Opsteller: Sonja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

Kruis PASTORAAL. Zij draagt het kruis van Jezus in haar hand. Wij dragen t kruisje met hen mee APRIL

Kruis PASTORAAL. Zij draagt het kruis van Jezus in haar hand. Wij dragen t kruisje met hen mee APRIL suyst.-franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy : Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

SEPTEMBER 2017 PASTORAAL. VAN SEPTEMBER TOT JUNI SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK Concreet voor onze school betekent dit: September. Ga je mee? Mt.

SEPTEMBER 2017 PASTORAAL. VAN SEPTEMBER TOT JUNI SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK Concreet voor onze school betekent dit: September. Ga je mee? Mt. St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Kruis PASTORAAL. Zij draagt het kruis van Jezus in haar hand. Wij dragen t kruisje met hen mee APRIL

Kruis PASTORAAL. Zij draagt het kruis van Jezus in haar hand. Wij dragen t kruisje met hen mee APRIL suyst.-franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster

St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Kruis PASTORAAL. Zij draagt het kruis van Jezus in haar hand. Wij dragen t kruisje met hen mee APRIL

Kruis PASTORAAL. Zij draagt het kruis van Jezus in haar hand. Wij dragen t kruisje met hen mee APRIL suyst.-franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Zonnetje PASTORAAL. Zij heeft een zonnetje in haar hand. Wij stralen als een zonnetje

Zonnetje PASTORAAL. Zij heeft een zonnetje in haar hand. Wij stralen als een zonnetje St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

lieveheersbeestje PASTORAAL

lieveheersbeestje PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

lieveheersbeestje PASTORAAL

lieveheersbeestje PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy : Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be

St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Zij geeft een kroon aan ieder in haar hand. Iedereen verdient een kroon

Zij geeft een kroon aan ieder in haar hand. Iedereen verdient een kroon St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

lieveheersbeestje PASTORAAL

lieveheersbeestje PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Zij draagt een hart voor mij in haar hand.

Zij draagt een hart voor mij in haar hand. suyst.-franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Zonnetje PASTORAAL. Zij heeft een zonnetje in haar hand. Wij stralen als een zonnetje

Zonnetje PASTORAAL. Zij heeft een zonnetje in haar hand. Wij stralen als een zonnetje St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Beste ouders, We vliegen er weer in! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar voor. Na heel wat voorbereidingen nemen wij met z

Nadere informatie

Kindje Jezus PASTORAAL

Kindje Jezus PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

Zij geeft een kroon aan ieder in haar hand. Iedereen verdient een kroon

Zij geeft een kroon aan ieder in haar hand. Iedereen verdient een kroon St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy : Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

lieveheersbeestje PASTORAAL

lieveheersbeestje PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

Maria. open schoot ontvankelijk ik reik mijn hart openstaand en koesterend tranen deppend borgend in mijn handen de grootste schat Het kind

Maria. open schoot ontvankelijk ik reik mijn hart openstaand en koesterend tranen deppend borgend in mijn handen de grootste schat Het kind Pagina1 Maria open schoot ontvankelijk ik reik mijn hart openstaand en koesterend tranen deppend borgend in mijn handen de grootste schat Het kind De werkgroep pastoraal basisonderwijs (WEPABA) van het

Nadere informatie

Zij draagt een hart voor mij in haar hand.

Zij draagt een hart voor mij in haar hand. suyst.-franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster

St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Kruis PASTORAAL. Zij draagt het kruis van Jezus in haar hand. Wij dragen t kruisje met hen mee APRIL

Kruis PASTORAAL. Zij draagt het kruis van Jezus in haar hand. Wij dragen t kruisje met hen mee APRIL suyst.-franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be

St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Kindje Jezus PASTORAAL

Kindje Jezus PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Nieuwsbrief 1 - September: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, Klaar voor een nieuwe start! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster

St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

SEPTEMBER 2017 PASTORAAL. VAN SEPTEMBER TOT JUNI SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK Concreet voor onze school betekent dit: September. Ga je mee? Mt.

SEPTEMBER 2017 PASTORAAL. VAN SEPTEMBER TOT JUNI SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK Concreet voor onze school betekent dit: September. Ga je mee? Mt. St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

PASTORAAL. Orkest en instrumenten. Klim op. Ieder heeft zijn eigen gave van God gekregen, de ene deze, de ander die.

PASTORAAL. Orkest en instrumenten. Klim op. Ieder heeft zijn eigen gave van God gekregen, de ene deze, de ander die. St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klim op Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Festival. juni 2017 PASTORAAL. St.-Franciscusschool Waasmunster

Festival. juni 2017 PASTORAAL. St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy : Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster

St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Zij geeft een kroon aan ieder in haar hand. Iedereen verdient een kroon

Zij geeft een kroon aan ieder in haar hand. Iedereen verdient een kroon St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Zij draagt een hart voor mij in haar hand.

Zij draagt een hart voor mij in haar hand. suyst.-franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

September 2018 PASTORAAL SOMBEKE. September 2018

September 2018 PASTORAAL SOMBEKE. September 2018 St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

PASTORAAL. Kom, we zijn weg, zegt Jezus, vakantie is een tijd om ook eens dicht bij Mij te zijn. naar Manu Verhulst

PASTORAAL. Kom, we zijn weg, zegt Jezus, vakantie is een tijd om ook eens dicht bij Mij te zijn. naar Manu Verhulst St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy : Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

PASTORAAL. Kom, we zijn weg, zegt Jezus, vakantie is een tijd om ook eens dicht bij Mij te zijn. naar Manu Verhulst

PASTORAAL. Kom, we zijn weg, zegt Jezus, vakantie is een tijd om ook eens dicht bij Mij te zijn. naar Manu Verhulst St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Kindje Jezus PASTORAAL

Kindje Jezus PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Activiteitenplanning Juni 2017

Activiteitenplanning Juni 2017 Activiteitenplanning Juni 2017 Do 1 NM: zwemmen Olifantjes- Vr 2 Besteldag soep Besteldag soep + warme maaltijd Speelplaats opruimen: 1B Za 3 Zo 4 Pinksteren Pinksteren Ma 5 Pinkstermaandag geen school

Nadere informatie

September 2018 PASTORAAL CENTRUM. September 2018

September 2018 PASTORAAL CENTRUM. September 2018 St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Kaarsje PASTORAAL. Zij heeft een stralend lichtje in haar hand. Wij geven graag dit lichtje door

Kaarsje PASTORAAL. Zij heeft een stralend lichtje in haar hand. Wij geven graag dit lichtje door St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy : Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

Traan PASTORAAL. Zij droogt onze tranen met haar hand. Wij brengen troost aan wie droevig is NOVEMBER ALLERHEILIGEN-ALLERZIELEN

Traan PASTORAAL. Zij droogt onze tranen met haar hand. Wij brengen troost aan wie droevig is NOVEMBER ALLERHEILIGEN-ALLERZIELEN St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018.

KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018. KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018. wo3 Pedagogische studiedag voor de leerkrachten : GEEN SCHOOL! do 4 vr 5 ma 8 di 9 wo 10 do 11 vr 12 ma 15 di 16 Vm. : Bewegingslandschap Kronkeldiedoe voor de kinderen van

Nadere informatie

PASTORAAL. Orkest en instrumenten. Klim op. Ieder heeft zijn eigen gave van God gekregen, de ene deze, de ander die.

PASTORAAL. Orkest en instrumenten. Klim op. Ieder heeft zijn eigen gave van God gekregen, de ene deze, de ander die. St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klim op Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy : Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Zij draagt een hart voor mij in haar hand.

Zij draagt een hart voor mij in haar hand. suyst.-franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Klim op PASTORAAL. Harmonie en dissonanten

Klim op PASTORAAL. Harmonie en dissonanten St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klim op Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

PASTORAAL. Stilte. Klim op

PASTORAAL. Stilte. Klim op St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klim op Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

SEPTEMBER 2017 PASTORAAL. VAN SEPTEMBER TOT JUNI SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK Concreet voor onze school betekent dit: September. Ga je mee? Mt.

SEPTEMBER 2017 PASTORAAL. VAN SEPTEMBER TOT JUNI SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK Concreet voor onze school betekent dit: September. Ga je mee? Mt. St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

nieuwsbrief september 2018

nieuwsbrief september 2018 nieuwsbrief september 2018 VZW KSRD Nieuwstraat 60 9800 Deinze Deinze, 1 september 2018 Beste ouder(s), Van harte welkom op onze school! Ik hoop dat alle kinderen, in het bijzonder de nieuwe kleuters en

Nadere informatie

Kindje Jezus PASTORAAL

Kindje Jezus PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Zij geeft een kroon aan ieder in haar hand. Iedereen verdient een kroon

Zij geeft een kroon aan ieder in haar hand. Iedereen verdient een kroon St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S o nja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

Kaarsje PASTORAAL. Zij heeft een stralend lichtje in haar hand. Wij geven graag dit lichtje door

Kaarsje PASTORAAL. Zij heeft een stralend lichtje in haar hand. Wij geven graag dit lichtje door St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Bloempje PASTORAAL. Deze maand zetten we alle mama s in de bloempjes Ook moeke Maria verdient een mooie boeketje.

Bloempje PASTORAAL. Deze maand zetten we alle mama s in de bloempjes Ook moeke Maria verdient een mooie boeketje. suyst.-franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

PASTORAAL. Stilte. Klim op

PASTORAAL. Stilte. Klim op St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klim op Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Kaarsje PASTORAAL. Zij heeft een stralend lichtje in haar hand. Wij geven graag dit lichtje door

Kaarsje PASTORAAL. Zij heeft een stralend lichtje in haar hand. Wij geven graag dit lichtje door St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Zonnetje PASTORAAL. Zij heeft een zonnetje in haar hand. Wij stralen als een zonnetje

Zonnetje PASTORAAL. Zij heeft een zonnetje in haar hand. Wij stralen als een zonnetje St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

vakantienummer 2017 PASTORAAL

vakantienummer 2017 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy : Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

PASTORAAL. Orkest en instrumenten. Klim op. Ieder heeft zijn eigen gave van God gekregen, de ene deze, de ander die.

PASTORAAL. Orkest en instrumenten. Klim op. Ieder heeft zijn eigen gave van God gekregen, de ene deze, de ander die. St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klim op Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Basisschool Onze-Lieve-Vrouw Afdeling Gottem Grammene

Basisschool Onze-Lieve-Vrouw Afdeling Gottem Grammene Basisschool Onze-Lieve-Vrouw Afdeling Vzw Katholieke Scholen Regio Deinze,7 september 2018 Beste ouder(s) Het nieuwe schooljaar is van start gegaan. Hartelijk dank voor het vertrouwen in onze school. Aan

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster

St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be

St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

ST.-FRANCISCUS GEEFT DE TOON AAN

ST.-FRANCISCUS GEEFT DE TOON AAN St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klim op Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Alle kleuren van de regenboog

Alle kleuren van de regenboog St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

SEPTEMBER 2017 PASTORAAL. VAN SEPTEMBER TOT JUNI SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK Concreet voor onze school betekent dit: September. Ga je mee? Mt.

SEPTEMBER 2017 PASTORAAL. VAN SEPTEMBER TOT JUNI SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK Concreet voor onze school betekent dit: September. Ga je mee? Mt. St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

September2018. In dit nummer : Woordje van de directeur Kalender Kaboem

September2018. In dit nummer : Woordje van de directeur Kalender Kaboem 2018-2019 September2018 In dit nummer : Woordje van de directeur Kalender Kaboem Ik ben ik en jij bent jij in zoveel kleine dingen verschillend van mij. Maar soms liggen we samen te dromen van wat zal

Nadere informatie

Traan PASTORAAL. Zij droogt onze tranen met haar hand. Wij brengen troost aan wie droevig is NOVEMBER ALLERHEILIGEN-ALLERZIELEN

Traan PASTORAAL. Zij droogt onze tranen met haar hand. Wij brengen troost aan wie droevig is NOVEMBER ALLERHEILIGEN-ALLERZIELEN St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

PASTORAAL. Stilte. Klim op

PASTORAAL. Stilte. Klim op St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klim op Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

NOVEMBER Maandplanning. Zo 12 nov. Vr 3 nov Za 4 nov Zo 5 nov Ma 6 nov Instapmoment Nieuwe kleuters Di 7 nov

NOVEMBER Maandplanning. Zo 12 nov. Vr 3 nov Za 4 nov Zo 5 nov Ma 6 nov Instapmoment Nieuwe kleuters Di 7 nov 1. Maandplanning NOVEMBER 2017 Wo 1 nov Herfstvakantie Do 2 nov Vr 3 nov Za 4 nov Zo 5 nov Ma 6 nov Instapmoment Nieuwe kleuters Di 7 nov PROJECTDAG MIGRATIE 9u voormiddag 10u 11u overdag voorstelling

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster

St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober.

Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober. Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober. ONZE AGENDA : 1 oktober Medisch onderzoek L3 (op school) NM: zwemmen (L2 en L3)

Nadere informatie

Zonnetje PASTORAAL. Zij heeft een zonnetje in haar hand. Wij stralen als een zonnetje

Zonnetje PASTORAAL. Zij heeft een zonnetje in haar hand. Wij stralen als een zonnetje suyst.-franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Klim op PASTORAAL. Harmonie en dissonanten

Klim op PASTORAAL. Harmonie en dissonanten St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klim op Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Traan PASTORAAL. Zij droogt onze tranen met haar hand. Wij brengen troost aan wie droevig is NOVEMBER ALLERHEILIGEN-ALLERZIELEN

Traan PASTORAAL. Zij droogt onze tranen met haar hand. Wij brengen troost aan wie droevig is NOVEMBER ALLERHEILIGEN-ALLERZIELEN St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Mariakerke, 3 september Beste ouder

Mariakerke, 3 september Beste ouder Mariakerke, 3 september 2018 Beste ouder De vakantie ligt al weer achter ons en met volgeladen batterijen stappen we het schooljaar 2018 2019 in. Het uitgelezen moment om al enkele belangrijke punten of

Nadere informatie

SEPTEMBER September 2017 Start van de lessen schooljaaropener GEEN ZWEMMEN turnen turnen turnen turnen turnen. 1. Maandplanning. Vr 1 sep 08.

SEPTEMBER September 2017 Start van de lessen schooljaaropener GEEN ZWEMMEN turnen turnen turnen turnen turnen. 1. Maandplanning. Vr 1 sep 08. 1. Maandplanning SEPTEMBER 2017 Vr 1 sep 08.40u 10.05u 10.55u 13.20u 14.05u 14.55u September 2017 Start van de lessen schooljaaropener GEEN ZWEMMEN Voor iedereen groep 56 groep 12 groep 34 4AB 1AB Za 2

Nadere informatie

PASTORAAL. Kom, we zijn weg, zegt Jezus, vakantie is een tijd om ook eens dicht bij Mij te zijn. naar Manu Verhulst

PASTORAAL. Kom, we zijn weg, zegt Jezus, vakantie is een tijd om ook eens dicht bij Mij te zijn. naar Manu Verhulst St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Verkeersweek 17/9-21/9

Verkeersweek 17/9-21/9 2/2018-2019 Verkeersweek 17/9-21/9 Deze week is het verkeersweek in onze school. Er staan allerlei activiteiten gepland i.v.m. verkeer. Meester op de fiets komt langs, verkeersdag voor het zesde leerjaar,

Nadere informatie

Activiteitenplanning DECEMBER 2017

Activiteitenplanning DECEMBER 2017 Activiteitenplanning DECEMBER 2017 Vrij 1 Za 2 Kleuterschool Besteldag soep Speelplaats opruimen: K5LIE Lagere school Besteldag soep + Zo 3 Eerste zondag van de Advent Internationale dag van de andersvaliden

Nadere informatie

Festival. juni 2017 PASTORAAL. St.-Franciscusschool Waasmunster

Festival. juni 2017 PASTORAAL. St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Bloempje PASTORAAL. Deze maand zetten we alle mama s in de bloempjes Ook moeke Maria verdient een mooie boeketje.

Bloempje PASTORAAL. Deze maand zetten we alle mama s in de bloempjes Ook moeke Maria verdient een mooie boeketje. suyst.-franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Activiteitenplanning Juni 2016

Activiteitenplanning Juni 2016 Activiteitenplanning Juni 2016 Kleuterschool Woe 1 Tutti-frutti Do 2 NM: zwemmen Olifantjes- en 14.00 u.: Bijeenkomst oudercomité 16.30 u.: Afsluiter Vertelhuis (voor kinderen van 2,5 tot 8 jaar, met hun

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantw oordelijke uitgever: Martine Dierick Opsteller: Sonja Suy

St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantw oordelijke uitgever: Martine Dierick Opsteller: Sonja Suy St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantw oordelijke uitgever: Martine Dierick Opsteller: Sonja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be

St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Klim op PASTORAAL. Harmonie en dissonanten

Klim op PASTORAAL. Harmonie en dissonanten St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klim op Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy : Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

September 2018 PASTORAAL HEIDE. September 2018

September 2018 PASTORAAL HEIDE. September 2018 St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Vakantienummer 2018 PASTORAAL

Vakantienummer 2018 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy : Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

KALENDER SCHOOLJAAR

KALENDER SCHOOLJAAR KALENDER SCHOOLJAAR 2017-2018 Datum Wanneer? Wat? Voor wie? Waar? Juli 2017 Za 1 jul Begin zomervakantie Zo 2 jul Ma 3 jul 10-12 en 13-16u Permanentie op school meester Wim op school Di 4 jul 10-12 Permanentie

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster

St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Klim op. Genre PASTORAAL

Klim op. Genre PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klim op Verantwoor delij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Beste ouders, kleuters, leerlingen, leerkrachten, Na twee maanden vakantie zwaait de schoolpoort weer open.

Beste ouders, kleuters, leerlingen, leerkrachten, Na twee maanden vakantie zwaait de schoolpoort weer open. Ekeren, 1 september 2015 Beste ouders, kleuters, leerlingen, leerkrachten, Na twee maanden vakantie zwaait de schoolpoort weer open. Voor vele kinderen en hun ouders is onze school geen onbekende meer.

Nadere informatie

september 2019

september 2019 1 St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy Centrum CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be

Nadere informatie

Weerklinken en nazinderen

Weerklinken en nazinderen St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klim op Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

September: schooljaar

September: schooljaar Beste ouders, September: schooljaar 2015-2016 Klaar voor een nieuwe start? Wij zijn er in ieder geval klaar voor. Na heel wat voorbereidingen nemen wij met z n allen de draad weer op. Een lekje verf hier

Nadere informatie

Activiteitenplanning Juni 2018

Activiteitenplanning Juni 2018 Activiteitenplanning Juni 2018 Vrij 1 Besteldag soep 8.45-10.00 u.: Kunsttruck 3N + 3R (op school, ouders welkom!) Speelplaats opruimen: 1B Za 2 Zo 3 Ma 4 Di 5 13.20-15.00 u.: Feest voor de papa s Hele

Nadere informatie