Jaarverslag Tilburg. S+ch+ng Prisma Tilburg

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarverslag 2015. Tilburg. S+ch+ng Prisma Tilburg"

Transcriptie

1 2015 Jaarverslag 2015 Tilburg S+ch+ng Prisma Tilburg

2 Voorwoord Sinds 2008 zetten wij ons als stichting in voor een harmonieuze samenleving. We streven naar een samenleving waarin iedereen meedoet, waar mensen elkaar ontmoeten en begrijpen, elkaar inspireren, zich ontwikkelen en een bijdrage leveren. Jong en oud, hoog en laag opgeleid, met en zonder beperking - iedereen doet mee. Dit doen wij middels een scala aan activiteiten voor alle leeftijden. Bij al deze activiteiten nemen wij kwaliteit als uitgangspunt. De kwaliteit die wij nu kunnen aanbieden zouden we nooit bereikt hebben zonder al onze vrijwilligers. Om ons heen zien we steeds meer leuke contacten ontstaan ongeacht de verschillende achtergronden. Dit is een mooi voorbeeld van ons gezamenlijke doel om een brug te vormen tussen verschillende culturen. De deelnemers van onze activiteiten leren van elkaar en durven door de harmonieuze sfeer elkaar te vragen naar verschillen, zodat ze steeds dichter bij elkaar komen en beseffen dat we helemaal niet zoveel van elkaar verschillen. Zoals eerder al gezegd zetten wij niet alleen in op de jeugd, die onze toekomst gaan vormen, maar ook op hun ouders om de samenleving nu al dichter bij elkaar te brengen. Tevens kunnen ouders ons helpen om de doelen die wij ons zelf stellen te bereiken. Al deze activiteiten en doelen die wij nu beschrijven zien wij binnen onze stichting elk jaar groeien. We leren elk jaar van het vorige jaar en proberen steeds dichter bij ons doel te komen. Onze activiteiten worden uitgebreid, we proberen steeds meer samenwerking te creëren en proberen ook steeds onze doelgroep uit te breiden. Met deze insteek zijn we ook door het jaar 2015 heen gevlogen en met succes! Wij hopen dat we dit succes kunnen voortzetten in de jaren die ons naderen.

3 Inhoudsopgave - Project Bezoek Vrouwen - Dodenherdenking 2015 in Tilburg - Anotolische gerechten - Thee middagen - Lees middagen - Lessen moreel en ethiek - Viering Koningindag - Project ontbijt tafel Dialoog - Culturele lente feest - Sociale activiteit, naar de film - Project Yumurcak club - Informatie avonden ouderparticipatie - Project integreren leescultuur - zondag Ontbijt voor de ouders en de leerlingen - Vriendschap Iftar maaltijd - Afsluiting activiteitenjaar - Avondje Bowlen

4 Project bezoek vrouwen Het project bezoekvrouwen wordt dit jaar ook voorgezet. Cultuur is een belangrijk aspect in communicatie. In zorg, welzijn en onderwijs en is daarom communiceren strek afhankelijk van taal en cultuur. In het project Bezoekvrouwen helpen allochtone vrouwen andere allochtone vrouwen in Tilburg en omgeving om uit hun isolement te komen en wegwijs te worden in de Nederlandse samenleving. De bezoekvrouwen leggen door middel van huisbezoeken contact met de allochtone vrouwen in hun eigen taal. Ze benaderen de allochtone vrouwen vanuit de eigen cultuur. Wat het communicatie op een optimaal niveau laat vloeien. Ze luisteren naar de wensen en behoefte van de vrouwen om op die manier het aanbod te kunnen laten aansluiten bij de vragen die er leven. Op deze wijze blijken de bezoekvrouwen een succesvolle schakel in de inburgering van allochtone vrouwen te zijn. De bezoekvrouwen verwijzen hen naar de Nederlandse les, of geven tips over sociale voorzieningen. Zij verstrekken informatie en activeren vrouwen en hun kinderen tot deelname aan activiteiten. Daarnaast organiseren deze bezoekvrouwen speciale voorlichtingsbijeenkomsten en activiteiten zoals handvaardigheidcursussen, theemiddagen, leesmiddagen, sociale excursies, braderieën en discussiemiddagen rondom thema s die verband houden met de participatie in de maatschappij. Tevens nodigen wij ze uit naar seminaries over Pedagogiek en opvoeding, Kinderpsychologie. De sociaal geïsoleerde vrouwen zijn meer betrokken en laten hun stem meer horen dan voorheen. We zien we vaker terug met de activiteiten en zijn sociaal ook mondiger geworden. Dodenherdenking Tilburg 2015 Tijdens de Nationale herdenking die jaarlijks plaatsvindt op 4 mei, stond dit jaar het thema Vrijheid geef je door centraal. De herdenking werd afgesloten door het leggen van bloemen en kransen. Namens Stichting Prisma Tilburg werd deze krans gelegd door bestuurders van stichting Prisma. Anotolische gerechten Dit jaar zijn wij als stichting Prisma in samenwerking met ons partner organisatiestichting Orchidee bijeenkomsten organiseert: Anatolie gerechten Bijeenkomst voor vrouwen waarbij de gasten hebben genoten van verschillende gerechten uit de streek Anatolië uit Turkije onder gezelschap van muziek uit die streek. Tijdens het eten hebben ze verschillende gezelschapspellen kunnen bijwonen. In het totaal hebben we 3 keer bijeenkomsten georganiseerd. Dergelijke bijeenkomsten willen we in samen werking met Stichting Orchidee voortzetten in het jaar 2016.

5 Thee middagen Dit jaar hebben we als stichting Prisma thee middagen voortgezet voor vrouwen. Waarbij vrouwen wekelijks tijdens theemiddagen bij elkaar komen. Tijdens deze middagen een thema hebben besproken. Met het doel zelfredzaamheid en sociale activering van vrouwen. De vrijwilligers, ouders en vrouwelijke wijkbewoners uitgenodigd bij elkaar te komen om met elkaar nadere kennis te maken zodoende relaties op te bouwen en elkaar waar nodig te ondersteunen zodat de zelfredzaamheid wordt bevorderd. Deze activiteit willen we komende jaar voortzetten. Lees middagen Activiteit leesmiddagen hebben we in het jaar 2015 voortgezet. Tijdens een leesmiddag zijn de moeders getraind over hoe ze het beste hun kinderen konden voorlezen. Een deskundige is hierbij uitgenodigd en die heeft de moeders tips meegegeven over de manieren waarop je lezen aantrekkelijk kunt maken bij kinderen. Hiermee hebben we het lezen bij de moeders ook gestimuleerd, en hierdoor hun eigen ontwikkeling bevordert. De moeders is duidelijk gemaakt dat voorlezen niet alleen leuk is maar dat het ook een belangrijke rol kan spelen in de ontwikkeling van een kind. Jonge kinderen leren enorm veel van voorlezen. In de eerste plaats is voorlezen heel goed voor de taalontwikkeling van een kind. Kinderen leren nieuwe woorden tijdens het voorlezen en ze leren hoe een goede zin opgebouwd is. En door met het kind ook te praten over het boek wordt het kind ook gestimuleerd actief met taal aan de slag te gaan. Lessen moreel en ethiek Ook dit jaar hebben we als stichting veel aandacht besteed op het moreel en ethiek. Lessen moreel en ethiek hebben we nog verder uitgebreid naar zes groepen. Vorig jaar hadden we vier groepen. Om de kennis in cultuur, ethiek en normen en waarden te stimuleren organiseert stichting Prisma Tilburg dit jaar ook activiteiten. De lessen vinden voornamelijk in het weekend plaats. Ze krijgen les in normen en waarden. Deze lessen zijn belangrijk voor de leerlingen omdat ze op deze manier basis hebben om goed te kunnen integreren in de samenleving. Viering Koninginnedag Ook dit jaar hebben wij als stichting een kraampje gehuurd in Tilburg (Hasseltstraat) waar de Koninginnedag uitbundig wordt gevierd. Onze actieve vrijwillige vrouwen hebben achter de kraampjes culturele hapjes en handgemaakt borduurwerkjes verkocht. Er was grote animo voor onze activiteiten. Tevens is er van deze dag gebruik gemaakt om onze brochures uit te delen.

6 Project Ontbijt tafel Dialoog Ook dit jaar hebben wij als stichting Prisma in samenwerking met ons partner organisatie Stichting Orcidee, Tilburg het project Ontbijt tafel Dialoog voortgezet. Het doel van dit project is om mensen van verschillende achtergronden bij elkaar te brengen tijdens ontbijt. Wij hebben verschillede positieve reacties ontvagen van de mensen die een of meerdermalen deel hebben genomen aan dit ontbijt. Meeste bezoekers waren mensen uit de wijk Tilburg Zuid en Groenewoud. Onze vrijwilligers en de kennissen, buren en families van onze vrijwilligers. Op deze dag hebben de bezoekers contact gelegd met mensen van een andere achtergrond. Hierdoor is er een dialoog begonnen die verder ontwikkeld kan worden. Dit project willen wij in het jaar 2016 ook voortzetten. Culturele lente feest. Ook dit jaar hebben wij als stichting Prisma voor de afsluiting van het jaar op 13 en 14 juni culturele lente feest georganiseerd. Het was volop feest op twee dagen, met volop activiteiten, o.a. Kindermusicals, Ebru workschop (papier marmeren), diverse traditionele gerechten van verschillende culturen, activiteiten voor kinderen enz. Dit jaar hebben we het feest georganiseerd op het buitenterrein van stichting E.C.C.B. Hierdoor hebben we ook mensen uit Tilburg west kunnen bereiken. Alle kinderen, ouders en buurtbewoners zijn uitgenodigd om de afsluiting in een feestelijk sfeer af te sluiten. Er was live muziek, door een muziek groep uit Turkije en Nederland. De kinderen hebben opgetreden, playback etc. Er waren ook verschillende activiteiten voor kinderen, jongeren en ouders. De ouders hebben genoten van het programma en buiten stonden er kraampjes waar iedereen hapjes en dranken konden krijgen. Hierbij zijn de sociaal geïsoleerde vrouwen achter de kraampjes gezet zodat ze op deze manier in contact komen met verschillende personen waar ze toch wel genoodzaakt zijn om gesprekken mee te voeren. Dit heeft geholpen om zo hun sociale ontwikkeling verder te ontwikkelen. Daarnaast zijn er verschillende lekkernijen uit de Turkse keuken verkocht. Ook zijn de handwerken die de vrouwen hebben gemaakt tentoon gesteld en eventueel verkocht aan de geïnteresseerden. Sociale activiteit, naar de film In de meivakantie zijn we met leerlingen naar de bioscoop gegaan. Als stichting vinden we belangrijk dat alle kinderen op alle gebieden zich kunnen ontwikkelen. Ook de sociaal emotionele ontwikkeling van het kind. Daarom vinden we het belangrijk dat er uitstapjes worden georganiseerd met de klassen zodat de kinderen zich ook gewaardeerd voelen. Ze moeten zich niet voelen als objecten waarbij de lesstof binnen gedramd wordt maar als subject, dus dat we daadwerkelijk geven om de leerlingen. Hierdoor hebben we gekozen voor o.a. bioscoopuitjes. Hierbij hebben de kinderen op een participatieve manier gekozen voor een film waarbij ze daarvoor nog wat lekkers zijn gaan eten.

7 Project Yumurcak Club Yumurcak club is een nieuw project, dat in maand september is gestart. Hierbij komen kinderen tussen 4 en 7 jaar oud bij elkaar om spelenderwijs normen en waarden aan te leren. Ook leren ze met behulp van spelletjes gedragsregels. Wij zijn begonnen met een groep. Er zijn 8 kinderen die deelnemen en twee vrijwilligers. Dit project willen we in het jaar 2016 nog verder uitbreiden. Informatie avonden ouderparticipatie De heer Mustafa Göktas heeft dit jaar 1 keer in maand seminar verzorgd over opvoeding van kinderen. Hierin werd vooral verteld hoe ouders met bepaalde dingen om konden gaan bij de opvoeding van hun kind. Zo werden de periodes als de puberteit behandeld. Ook konden ouders vragen stellen over bepaalde dingen die ze meemaakten en waar ze meer over wilden weten.. Er wordt stilgestaan bij het vergroten van het leerplezier van leerlingen. Tevens krijgen ouders voorlichting over verschillende onderwerpen variërend van sociaal maatschappelijke vraagstukken tot schoolgerelateerde onderwerpen. Ook de thema opvoeding binnen twee culturen voor de allochtone ouders in aandacht gekomen. Project integreren leescultuur Het jaar 2015 is uitgeroepen tot Jaar van het Voorlezen onder het motto: WIJ GAAN VOORLEZEN Laaggeletterdheid is een groot maatschappelijk probleem. Want geletterdheid heeft een directe invloed op onderwijsniveau, werk, inkomen en gezondheid. Een hoge leesvaardigheid is van groot belang voor een gezond en gelukkig leven. (Kunnen) lezen is dus niet alleen leuk, maar ook enorm belangrijk. Stichting Prisma Tilburg heeft het initiatief genomen om in dit kader diverse activiteiten te organiseren. De belangrijkste activiteit rondom dit thema is het distribueren van het voorleesboek Kenan viert Suikerfeest t. De doelstelling van dit project is om de leescultuur bij allochtone gezinnen te stimuleren. Een andere belangrijke doel van dit boek is om ervoor te zorgen dat allochtone moeders actief gaan voorlezen aan hun kinderen. zondag Ontbijt voor de ouders en de leerlingen Elke zondag wordt er ontbijt georganiseerd voor de ouders en de leerlingen van stichting Prisma. Dit wordt gedaan om de ouders betrokken te houden bij de ontwikkeling van hun kinderen en ook om sociaal contact te behouden. Ook wordt hiermee beoogd om contact tussen de vrijwilligers en ouders te bevorderen.

8 Vriendschap Iftar maaltijd. Dit jaar hebben we voor het eerst iftarmaaltijd georganiseerd in samenwerking met Voedselbank Tilburg. In samenwerking met het bestuur en vrijwilligers van voedselbank Tilburg hebben we de klanten van de voedselbank uitgenodigd om op deze avond gezamenlijk te kunnen eten. Het doel van deze maaltijd was om een bijdrage te leveren aan de armoede in Tilburg. Tevens zijn er op de avond verschillende mensen uit de stad bij elkaar gekomen. Klanten van de Voedselbank, Wethouder cultuur, vrijwilligers van stichting Prisma en mensen uit de wijk Groenewoud. Ook deze activiteit willen we in het 2016 opnieuw organiseren. Afsluiting activiteitenjaar De activiteiten die door stichting Prisma worden verzorgd is feestelijk afgesloten voor dit schooljaar. Alle kinderen, ouders en buurtbewoners zijn uitgenodigd om de afsluiting in een feestelijk sfeer af te sluiten. De kinderen zijn opgetreden, playback etc. De ouders hebben genoten van het programma en buiten stonden er kraampjes waar iedereen hapjes en dranken konden krijgen. Avondje bowlen. Ter afsluiting van het jaar zijn we met ongeveer twintig leerlingen gaan bowlen. Deze activiteit hebben een enkel van de ouders wilden vrijwillig helpen met de begeleiding van de kinderen. Het was een leuke avond om het activiteitenjaar af te sluiten met kinderen en ouders

Jaarverslag 2014. Tilburg. Stichting Prisma Tilburg

Jaarverslag 2014. Tilburg. Stichting Prisma Tilburg 2014 Jaarverslag 2014 Tilburg Stichting Prisma Tilburg Voorwoord Sinds 2008 zetten wij ons als stichting in voor een harmonieuze samenleving. We streven naar een samenleving waarin iedereen meedoet, waar

Nadere informatie

Stichting OASE. Sociaal & Cultureel Centrum. Activiteiten Jaarverslag 2015

Stichting OASE. Sociaal & Cultureel Centrum. Activiteiten Jaarverslag 2015 Stichting OASE Sociaal & Cultureel Centrum Activiteiten Jaarverslag 2015 Auteur: Oase Datum:30-12-2015 Inhoudsopgave Inleiding... 2 1. Project Kunst en Cohesie... 3 2. Bewonersdag. 4 3. Bijeenkomst met

Nadere informatie

Inhoudelijk jaarverslag 2013

Inhoudelijk jaarverslag 2013 Inhoudelijk jaarverslag 2013 Datum: maart 2014 Naam: Stichting Regenboog Zaandam Adres: Sparrestraat 68 A Postcode en plaats: 1505 AM Zaandam Kvk Nummer: 34389380 1 INHOUDSOPGAVE Inhoud Inleiding... 3

Nadere informatie

Inhoudelijk Jaarverslag 2015

Inhoudelijk Jaarverslag 2015 Inhoudelijk Jaarverslag 2015 Stichting Animo De Weer 75 1504 AK Zaandam Tel: 075-7113050 Email: info@animoweb.nl Actuele informatie over activiteiten en projecten zijn te vinden op www.animoweb.nl Inhoudelijk

Nadere informatie

Activiteiten Jaarverslag 2013

Activiteiten Jaarverslag 2013 Activiteiten Jaarverslag 2013 Inhoudsopgave 1 Een bezoek van de wethouder 2 Project Kunst en Cohesie 3 Bewonersdag 4 Bijeenkomst met de wijkbewoners 5 Burendag 6 Culturele thee avonden 7 De tafel van één

Nadere informatie

Stichting Nida Stichting Openhaard

Stichting Nida Stichting Openhaard Stichting Nida Stichting Openhaard INHOUDELIJK JAARVERSLAG Inhoud Voorwoord... 2 Inleiding... 3 Missie... 3 Visie... 3 Evenementen 2015-2016... 4 Radar bijeenkomst thema; Verbinden... 5 Voorleesexpress...

Nadere informatie

Stichting Witboek. Inhoudelijk jaarverslag 2014

Stichting Witboek. Inhoudelijk jaarverslag 2014 Stichting Witboek Inhoudelijk jaarverslag 2014 Naam: Stichting Witboek Adres: Postbus 8843 Postcode en plaats: 1006 JA Amsterdam E-mail: info@stichtingwitboek.nl Kvk-nummer: 412 08 239 1 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

RAMADAN Beste lezer

RAMADAN Beste lezer RAMADAN 2017 30 mei 2017 pagina 3 09 juni 2017 pagina 4 20 juni 2017 pagina 9 21 juni 2017 pagina 10 RAMADAN 2017 Beste lezer De Kunst van het Samenleven diners die Stichting Ebru in samenwerking met Time

Nadere informatie

Stichting Witboek. Inhoudelijk jaarverslag 2011

Stichting Witboek. Inhoudelijk jaarverslag 2011 Stichting Witboek Inhoudelijk jaarverslag 2011 Naam: Stichting Witboek Adres: Postbus 8843 Postcode en plaats: 1006 JA Amsterdam Email: info@stichtingwitboek.nl Kvk Nummer: 412 08 239 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding...

Nadere informatie

UVBO UVBO P R O D U T

UVBO UVBO P R O D U T UVBO UVBO INHOUDELIJK INHOUDELIJK JAARVERSLAG JAARVERSLAG P R O D U T VOORWOORD Als betrokken ouders zien we graag individuen en groepen zich ontwikkelen tot betrokken burgers. Een burger die van meerwaarde

Nadere informatie

Inhoudelijk jaarverslag 2016

Inhoudelijk jaarverslag 2016 Inhoudelijk jaarverslag 2016 Januari 2017 Voorwoord Voor u ligt het inhoudelijk jaarverslag over het jaar 2016. Alle activiteiten en ontwikkelingen in het jaar 2016 worden met u gedeeld. Sinds jaren is

Nadere informatie

I h n o h u o d u e d l e iljik j k j a j a a r a v r e v r e s r l s a l g S i t c i h c t h i t n i g n g D e D e R i R jin j

I h n o h u o d u e d l e iljik j k j a j a a r a v r e v r e s r l s a l g S i t c i h c t h i t n i g n g D e D e R i R jin j Inhoudelijk jaarverslag Stichting De Rijn Arnhem Stichting De Rijn INHOUDSOPGAVE VOORWOORD 2 STICHTING DE RIJN IN HET KORT 3 MISSIE - VISIE - STRATEGIE 4 TERUGBLIK 2016 5 SAMENWERKING ANDERE INSTELLINGEN

Nadere informatie

Opvoeden en opgroeien doen we samen

Opvoeden en opgroeien doen we samen s a m e n met ouders Opvoeden en opgroeien doen we samen Dé brede taalschool Het Kompas Het Kompas vindt het belangrijk dat de kinderen zich welkom, veilig, gesteund en gewaardeerd voelen. Op iedere basisschool

Nadere informatie

NIEUWSBULLETIN7 UITGAVE STICHTING EBRU,JANUARI, FEBRUARI, MAART

NIEUWSBULLETIN7 UITGAVE STICHTING EBRU,JANUARI, FEBRUARI, MAART 2018 Politiek Debat pagina 2 EBRUSTICHTING Politiek Debat de Wonne pagina 4 Afsluiting Bezoek je buren pagina 5 Paas Programma pagina 7 NIEUWSBULLETIN7 UITGAVE STICHTING EBRU,JANUARI, FEBRUARI, MAART Hierbij

Nadere informatie

Senioren ontmoeten elkaar. Verslag van 2 oktober 2010

Senioren ontmoeten elkaar. Verslag van 2 oktober 2010 Senioren ontmoeten elkaar Verslag van 2 oktober 2010 Meer overeenkomsten dan verschillen Dit is, in het kort, de conclusie van de lunchbijeenkomst Senioren ontmoeten elkaar 1 op 2 oktober 2010. De lunchbijeenkomst

Nadere informatie

MOEDER- EN KINDCENTRUM BIJ-1 DE ARMOEDE VOORBIJ

MOEDER- EN KINDCENTRUM BIJ-1 DE ARMOEDE VOORBIJ MOEDER- EN KINDCENTRUM BIJ-1 DE ARMOEDE VOORBIJ 2015-2017 Jaarverslag 2015 Maart 2016 Plan A Bij-1 Schimmelweg 1 2524 VT Den Haag 070 785 5820 06 1945 4347 Stichting Bij-1 KvK 53959965 Bankrekening NL92

Nadere informatie

MOEDER- EN KINDCENTRUM BIJ-1 DE ARMOEDE VOORBIJ

MOEDER- EN KINDCENTRUM BIJ-1 DE ARMOEDE VOORBIJ MOEDER- EN KINDCENTRUM BIJ-1 DE ARMOEDE VOORBIJ 2015-2017 Jaarverslag 2015 Maart 2016 Plan B Bij-1 Schimmelweg 1 2524 VT Den Haag 070 785 5820 06 1945 4347 Stichting Bij-1 KvK 53959965 Bankrekening NL92

Nadere informatie

NIEUWSBULLETIN 5 UITGAVE STICHTING EBRU, JULI, AUGUSTUS, SEPTEMBER

NIEUWSBULLETIN 5 UITGAVE STICHTING EBRU, JULI, AUGUSTUS, SEPTEMBER 2017 Makreel Vissen pagina 2 EBRUSTICHTING Picknick pagina 3 Barbeque pagina 5 Ashoera pagina 8 NIEUWSBULLETIN 5 UITGAVE STICHTING EBRU, JULI, AUGUSTUS, SEPTEMBER Hierbij ontvangen jullie een verse editie

Nadere informatie

ACTIVITEITENVERSLAG 2014 VAN STICHTING TURKS ISLAMITISCHE HULPVERLENING EN SOLIDARITEIT AMSTERDAM

ACTIVITEITENVERSLAG 2014 VAN STICHTING TURKS ISLAMITISCHE HULPVERLENING EN SOLIDARITEIT AMSTERDAM Cursus Nederlands Multiculturele Kinderfeestdag Themadagen voor vrouwen Fancy Fair Schoonmaakactie van de buurt Voorlichtingsbijeenkomsten Allochtone inwoners die langer dan 6 jaar aaneengesloten in het

Nadere informatie

Informatiefolder voor ouders 2012 Activiteiten voor kinderen van 0 tot 12 jaar en hun ouders

Informatiefolder voor ouders 2012 Activiteiten voor kinderen van 0 tot 12 jaar en hun ouders Informatiefolder voor ouders 2012 Activiteiten voor kinderen van 0 tot 12 jaar en hun ouders Jeugd Toeleidingsactiviteiten Mijn kind is groep 3 Naschoolse activiteiten Weerbaarheid Opvoeden doe je niet

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Ontspanning en Recreatie Tilburg vakantiehuis De Leeuwenkoning

Jaarverslag Stichting Ontspanning en Recreatie Tilburg vakantiehuis De Leeuwenkoning Jaarverslag Stichting Ontspanning en Recreatie Tilburg 2015 vakantiehuis De Leeuwenkoning Februari 2016 Voorwoord Stichting SORT (stichting ontspanning en recreatie Tilburg) is ontstaan vanuit een initiatief

Nadere informatie

Korte historie. Stichting Al-Raza (betekent de tevredenheid) is op 31 december 1999 opgericht.

Korte historie. Stichting Al-Raza (betekent de tevredenheid) is op 31 december 1999 opgericht. Beleidsplan Beleidsplan 2014-2018 Stichting Almeerse Moslims AL-RAZA/Moskee AL-RAZA Adres: Edvard Munchweg 2, 1328 MA Almere Tel: 06-51476180 Korte historie Stichting Al-Raza (betekent de tevredenheid)

Nadere informatie

Islamitische Culturele Vereniging. Aksa moskee Dordrecht

Islamitische Culturele Vereniging. Aksa moskee Dordrecht Islamitische Culturele Vereniging Aksa moskee Dordrecht 1 Voorwoord De Islamitische Culturele Vereniging is sinds 1990 actief in de wijk Krispijn in Dordrecht. Eerst vanuit een woning aan de Jacob van

Nadere informatie

PLAATS: HET CLAVERHUIS, ELANDSGRACHT 70, 1016 XT AMSTERDAM

PLAATS: HET CLAVERHUIS, ELANDSGRACHT 70, 1016 XT AMSTERDAM Computercursus voor beginners: We beginnen met een informatie- en kennismakingsbijeenkomst, daarna zullen er 10 lessen volgen. In die 10 lessen leert u in ieder geval omgaan met de computer zodat u een

Nadere informatie

Wat staat er in zorgblad Het manteltje?

Wat staat er in zorgblad Het manteltje? Het zorgblad voor mantelzorgers en zorgvragers Hoe kunnen mantelzorgers ontlast worden? Alle mantelzorgers zouden zich minder belast voelen als ze eens op vakantie zouden kunnen gaan. Ze zouden er dan

Nadere informatie

KENNISPLATFORM voor communicatieprofessionals in het voortgezet onderwijs. Editie

KENNISPLATFORM voor communicatieprofessionals in het voortgezet onderwijs. Editie KENNISPLATFORM voor communicatieprofessionals in het voortgezet onderwijs Editie 2011-2012 Onderwijscommunicatie ontwikkelt zich Communicatie is een belangrijk thema geworden binnen het onderwijs. Schooldirecties

Nadere informatie

Alle bestuursleden zijn gezamenlijk bevoegd om besluiten te nemen namens stichting Meridiaan.

Alle bestuursleden zijn gezamenlijk bevoegd om besluiten te nemen namens stichting Meridiaan. Algemene gegevens Stichting Meridiaan Meridiaan 40 3813 AW Amersfoort www.stichtingmeridiaan.nl RSIN 816179281 KvK Inschrijvingsnummer 32116451 Doel Het doel van Stichting Meridiaan kan samengevat worden

Nadere informatie

Informatiefolder Voor ouders 2014 Activiteiten voor kinderen van 0 tot 12 jaar en hun ouders

Informatiefolder Voor ouders 2014 Activiteiten voor kinderen van 0 tot 12 jaar en hun ouders Informatiefolder Voor ouders 2014 Activiteiten voor kinderen van 0 tot 12 jaar en hun ouders Jeugd 1. Opvoedingsondersteuning 2. Opstap 3. Naschoolse activiteiten 4. Rots en Water, weerbaarheidsproject

Nadere informatie

Jaarverslag

Jaarverslag Jaarverslag 2012-2013 Stichting NIDA Rotterdam 2013 INHOUDSOPGAVE Voorwoord... 2 Inleiding... 3 Activiteiten... 5 Workshop Ebru... 5 MuziekClub... 6 Filmavond... 6 Voorleeswedstrijd... 7 Oud en Nieuw...

Nadere informatie

Taal verbindt mensen Wij verbinden mensen met taal Want Taal doet meer dan schrijven, spreken en lezen Het is de sleutel naar een nieuwe toekomst!

Taal verbindt mensen Wij verbinden mensen met taal Want Taal doet meer dan schrijven, spreken en lezen Het is de sleutel naar een nieuwe toekomst! Taal verbindt mensen Wij verbinden mensen met taal Want Taal doet meer dan schrijven, spreken en lezen Het is de sleutel naar een nieuwe toekomst! Taal doet meer In Utrecht wonen meer dan 15.000 volwassenen

Nadere informatie

Kenningsmakingsdag SV-CIBO 20 december 2014. Jaarplan 2015. Vluchtelingen en nieuwkomers de weg wijzen in de Belgische samenleving

Kenningsmakingsdag SV-CIBO 20 december 2014. Jaarplan 2015. Vluchtelingen en nieuwkomers de weg wijzen in de Belgische samenleving Jaarplan 2015 Vluchtelingen en nieuwkomers de weg wijzen in de Belgische samenleving Inhoudsopgave Inleiding Wie? Wat? Waarom? Programma 2015 Welke activiteiten plannen we volgend jaar? Sport en cultuur

Nadere informatie

Schiedammers maken geluk

Schiedammers maken geluk Schiedam Groenoord van 21 september t/m 28 september 2018 Schiedammers maken geluk tijdens de Week van het Geluk 2018 Er zijn zoveel wegen naar Geluk en hopelijk is deze week er 1 van. Even aandacht voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2e kwartaal 2018

Nieuwsbrief 2e kwartaal 2018 Nieuwsbrief 2e kwartaal 2018 Nieuws van de Vrijwilligerscentrale De maand juni staat voor de Vrijwilligerscentrale in het teken van waardering. Veel inwoners uit Zutphen en Warnsveld zetten zich vrijwillig

Nadere informatie

Stichting SAN Inhoudelijke jaarverslag 2014

Stichting SAN Inhoudelijke jaarverslag 2014 Inhoudelijke jaarverslag 2014 Inhoudsopgave Voorwoord... 2 Inleiding... 3 Activiteiten... 4 SPIOR... 4 Discriminatie... 5 Thema-avonden voor ouders... 6 Sport voor jongeren en ouderen... 7 Samenwerking

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2016-2019 Stichting Akyazili Nederland Dit document maakt inzichtelijk welke plannen het bestuur heeft gemaakt naar aanleiding van haar toekomst. Het bestuur 3 februari 2016 Diergaardesingel

Nadere informatie

Beleidsplan Unie van Betrokken Ouders

Beleidsplan Unie van Betrokken Ouders Beleidsplan 2015-2020 Unie van Betrokken Ouders Plaats: Apeldoorn Datum: 18-11-2014 Inhoudsopgave INLEIDING 1 UVBO- SCHEMA 2 ORGANISATIEBESCHRIJVING 3 MISSIE 3 VISIE 3 SPEERPUNTEN 4 KRITISCHE SUCCESFACTOREN

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015. Auteur: Wendy Verkerk- Klein

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015. Auteur: Wendy Verkerk- Klein Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015 Auteur: Wendy Verkerk- Klein Voorwoord Voor u ligt het eerste jaarverslag van TOV te Tiel. Februari 2015 is stichting Jij bent TOV opgericht waardoor we dit jaar

Nadere informatie

Werkconferentie Transformatie Sociaal Domein Baarn

Werkconferentie Transformatie Sociaal Domein Baarn Werkconferentie Transformatie Sociaal Domein Baarn 21 april 2016 Impressies, bouwblokken en afspraken Inhoud Voorwoord... 3 Verwachtingen van deelnemers vooraf... 4 De werkconferentie... 5 Uitkomsten van

Nadere informatie

Stichting Prisma Oss. Jaarverslag 2011-2012. Auteur: I.Atak E-mail: i.atak@stichtingprisma.com Datum: 01.08.2013 Versie: VS Eind

Stichting Prisma Oss. Jaarverslag 2011-2012. Auteur: I.Atak E-mail: i.atak@stichtingprisma.com Datum: 01.08.2013 Versie: VS Eind Stichting Prisma Oss Jaarverslag 2011-2012 Auteur: I.Atak E-mail: i.atak@stichtingprisma.com Datum: 01.08.2013 Versie: VS Eind Voorwoord Professionalisering en vernieuwing waren speerpunten voor 2011-2012.

Nadere informatie

Plus. + Deelname aan de provinciale pilot Boekstart in 2009. + Overleg met ambtenaar lokaal onderwijs over de invoering van Boekstart in Boxtel.

Plus. + Deelname aan de provinciale pilot Boekstart in 2009. + Overleg met ambtenaar lokaal onderwijs over de invoering van Boekstart in Boxtel. + Deelname aan de provinciale pilot Boekstart in 2009. + Overleg met ambtenaar lokaal onderwijs over de invoering van Boekstart in Boxtel. + Financiering Boekstart uit de Aboutaleb middelen en het onderwijs

Nadere informatie

EBRU NIEUWSBULLETIN 4

EBRU NIEUWSBULLETIN 4 WERKGELEGENHEID IN NEDERLAND pagina 3 DODENHERDENKING pagina 4 VRIJHEIDSBRUNCH pagina 5 RAMADAN pagina 6 EBRU NIEUWSBULLETIN 4 UITGAVE STICHTING EBRU, APRIL, MEI, JUNI Boekeloseweg 65 7553 DL Hengelo T:

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting Manolya Polderstraat XH Rotterdam KvK: RSIN:

JAARVERSLAG Stichting Manolya Polderstraat XH Rotterdam   KvK: RSIN: JAARVERSLAG 2016 Stichting Manolya Polderstraat 75 3074 XH Rotterdam www.stmanolya.nl KvK: 24281752 RSIN: 807597302 1 februari 2017 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Stichting Manolya... 4 Het ontstaan... 4

Nadere informatie

MATTHIAS NIEUWS Belangrijke data. Alle belangrijke mededelingen/ activiteiten ziet u terug op het digitale mededelingen bord in de hal.

MATTHIAS NIEUWS Belangrijke data. Alle belangrijke mededelingen/ activiteiten ziet u terug op het digitale mededelingen bord in de hal. MATTHIAS NIEUWS 1-4-2018 Telefoon: 072-5403606 E-mail: matthias@saks.nl Website: http://www.matthias-saks.nl Belangrijke data April 2018 17-04 Ochtend IEP- toets groep 8 18-04 Ochtend Iep- toets groep

Nadere informatie

Jaarverslag activiteiten 2010

Jaarverslag activiteiten 2010 Jaarverslag activiteiten 2010 Na afloop van het slotconcert bij de GGzE op 6 juni; 50 leerlingen met docenten en vrijwilligers Projectbeschrijving en werkwijze Introductie Stichting Hengel is in 2007 opgericht.

Nadere informatie

S T I C H T I N G S P R I N T. Inhoudelijk Jaarverslag

S T I C H T I N G S P R I N T. Inhoudelijk Jaarverslag S T I C H T I N G S P R I N T Inhoudelijk Jaarverslag 2014-2015 J a a r v e r s l a g 2 0 1 4-2015 2 Inhoudsopgave V o o r w o o r d... 3 O r g a n i s a t i e... 4 A c t i v i t e i t e n... 5 O p z o

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Ontspanning en Recreatie Tilburg vakantiehuis De Leeuwenkoning

Jaarverslag Stichting Ontspanning en Recreatie Tilburg vakantiehuis De Leeuwenkoning Jaarverslag Stichting Ontspanning en Recreatie Tilburg 2016 vakantiehuis De Leeuwenkoning Februari 2017 Voorwoord Stichting SORT (stichting ontspanning en recreatie Tilburg) is ontstaan vanuit een initiatief

Nadere informatie

Nieuwe A. Amsterdammers en taalcoaches gaan samen op stap

Nieuwe A. Amsterdammers en taalcoaches gaan samen op stap Nieuwe A Amsterdammers en taalcoaches gaan samen op stap Mixen in Mokum Nieuwe Amsterdammers en taalcoaches gaan samen op stap Volwassen Amsterdammers met verschillende culturele achtergronden ontmoeten

Nadere informatie

Welkom Hoşgeldiniz Esselamunaleykum

Welkom Hoşgeldiniz Esselamunaleykum Zorg aan migranten Welkom Hoşgeldiniz Esselamunaleykum De oudere migrant als klant Allochtone dementerenden 2008: ongeveer 120 duizend niet-westerse allochtonen van 55 jaar en ouder. 2015: ongeveer 260

Nadere informatie

Jaarverslag activiteiten 2009

Jaarverslag activiteiten 2009 Jaarverslag activiteiten 2009 Slotconcert Muziekcentrum 12 juni: de zaal stroomt vol met publiek uit Woensel West Projectbeschrijving en werkwijze Introductie Stichting Hengel is in 2007 opgericht. De

Nadere informatie

Activiteitenfolder november 2015

Activiteitenfolder november 2015 Activiteitenfolder november 2015 Wat kunt u deze maand allemaal van ons verwachten? We openen onze deuren waarbij u een kijkje kan nemen achter de schermen van Prinsenhof. Daarnaast hebben we onze maandelijkse

Nadere informatie

Vrijwilligers Sport & Bewegen Informatie & Advies

Vrijwilligers Sport & Bewegen Informatie & Advies ensen brengt m samen Bij Stichting Welzijn Veere staan de inwoners van alle kernen van onze gemeente centraal. Bij ons draait het om u: hoe het met u gaat en of u zich thuis voelt in uw woonomgeving. Samen

Nadere informatie

Maatschappelijke participatie als opstap naar betaald werk.

Maatschappelijke participatie als opstap naar betaald werk. Maatschappelijke participatie als opstap naar betaald werk. Paraprofessionele functies Voor allochtone vrouwen zonder formele kwalificaties worden komende jaren paraprofessionele functies gecreëerd. Deze

Nadere informatie

Hudsonhof Activiteitenlijst april 2016. Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105

Hudsonhof Activiteitenlijst april 2016. Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105 Hudsonhof Activiteitenlijst april 2016 Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105 1 Nieuw in april!! De maanden april en mei hebben de thema Armoede.

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk bij Doras

Vrijwilligerswerk bij Doras Welzijn Ouderen Thuisadministratie Vrijwilligerswerk bij Doras Voor iedereen in Amsterdam-Noord. Dus ook voor u! Doras Maatschappelijke dienstverlening Amsterdam-Noord Vrijwilligerswerk bij Doras Doras

Nadere informatie

Moeder- en kindcentrum

Moeder- en kindcentrum Moeder- en kindcentrum Jaarverslag 2012 'Een Duurzame Toekomst 2011-2014' Februari 2013 Moeder- en Kindcentrum Bij-1 Schimmelweg 1 2524 VT Den Haag 070 785 58 20 06 19 45 43 47 info@bij-1.nl Stichting

Nadere informatie

Sociale kracht in Houten Burgerpeiling 2014

Sociale kracht in Houten Burgerpeiling 2014 in Houten Burgerpeiling 2014 Onderzoek uitgevoerd in opdracht van: Gemeente Houten Projectnummer 598 / 2015 Samenvatting Goede score voor Sociale Kracht in Houten Houten scoort over het algemeen goed als

Nadere informatie

STICHTING SPRINT. Inhoudelijke Jaarverslag 2013-2014

STICHTING SPRINT. Inhoudelijke Jaarverslag 2013-2014 STICHTING SPRINT Inhoudelijke Jaarverslag 2013-2014 2 Inhoudsopgave Table of Contents Inhoudsopgave... 2 Activiteiten... 4 Trip naar Keulen... 4 Trip naar Istanbul... 4 Trip naar Brussel... 5 Seminars...

Nadere informatie

Welkom Hoşgeldiniz Esselamunaleykum

Welkom Hoşgeldiniz Esselamunaleykum Welkom Hoşgeldiniz Esselamunaleykum Door verschillen in cultuur en leefstijl zijn er ook verschillen in behoeften en wensen Wensen en behoeften van oudere migranten Het verhaal van Aynur En Niesje.. Ze

Nadere informatie

Werkplan 2015-2016 Stichting De Brug

Werkplan 2015-2016 Stichting De Brug Werkplan 2015-2016 Stichting De Brug MISSIE, UITGANGSPUNTEN, ONTWIKKELINGEN EN TAKEN De Brug is een ontmoetingscentrum dat toegankelijk is voor alle buurtbewoners van Nieuw West en van Geuzenveld en Slotermeer

Nadere informatie

Coalitie Erbij Woudenberg

Coalitie Erbij Woudenberg Jaarverslag 2017 Coalitie Erbij Woudenberg Inhoud Voorwoord Jaarverslag 2017 Bijlage: financieel overzicht Voorwoord Coalitie Erbij Woudenberg: 2017 In vogelvlucht In de laatste maand van het jaar kijk

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting Manolya. Zie digitale map voor inhoud van het jaarverslag Dit document is tevens opvraagbaar via coordinator of bestuur

JAARVERSLAG Stichting Manolya. Zie digitale map voor inhoud van het jaarverslag Dit document is tevens opvraagbaar via coordinator of bestuur JAARVERSLAG 2017 Stichting Manolya Polderstraat 75 3074 XH Rotterdam www.stmanolya.nl KvK: 24281752 Zie digitale map voor inhoud van het jaarverslag Dit document is tevens opvraagbaar via coordinator of

Nadere informatie

NIEUWSBULLETIN 6 UITGAVE STICHTING EBRU, OKTOBER, NOVEMBER, DECEMBER

NIEUWSBULLETIN 6 UITGAVE STICHTING EBRU, OKTOBER, NOVEMBER, DECEMBER 2017 EBRUSTICHTING Kerstwensen pagina 2 Ashoura Dag pagina 4 Dag rehten van de mens pagina 11 Project 668 pagina 15 NIEUWSBULLETIN 6 UITGAVE STICHTING EBRU, OKTOBER, NOVEMBER, DECEMBER Hierbij ontvangen

Nadere informatie

PAULUSPRAAT 1. Augustus 2016

PAULUSPRAAT 1. Augustus 2016 PAULUSPRAAT 1 Augustus 2016 Inhoudsopgave - Van de directie - Aanmelding nieuwe leerlingen - Nieuws van de ouderraad - Roald Dahl week - Kinderboekenweek - Voorleesexpres - Korting op schoolreisje - Agenda

Nadere informatie

Zonder U geen speeltuin!

Zonder U geen speeltuin! Zonder U geen speeltuin! Het belang van een speeltuin 22 september 2012 Speeltuinwerk Limburg 1 Pilot renovatie speeltuin t Heksenpretje Project omschrijving Huidige stand van zaken Wat is er al gebeurd?

Nadere informatie

Inhoudelijk Jaarverslag 2014

Inhoudelijk Jaarverslag 2014 Inhoudelijk Jaarverslag 2014 Stichting Animo De Weer 75 1504 AK Zaandam Tel: 075-7113050 Email: info@animoweb.nl Actuele informatie over activiteiten en projecten zijn te vinden op www.animoweb.nl Inhoudelijk

Nadere informatie

Publieksjaarverslag Zorg in de regio voor mensen met een verstandelijke beperking en kinderen met een ontwikkelingsachterstand

Publieksjaarverslag Zorg in de regio voor mensen met een verstandelijke beperking en kinderen met een ontwikkelingsachterstand Publieksjaarverslag 2011 Zorg in de regio voor mensen met een verstandelijke beperking en kinderen met een ontwikkelingsachterstand Op het Rijtven gaat van alles gebeuren. In 2011 werden alle kabels en

Nadere informatie

Inhoudelijk jaarverslag 2017

Inhoudelijk jaarverslag 2017 Inhoudelijk jaarverslag 2017 Inhoudelijk jaarverslag 2017 Arnhem Stichting De Rijn INHOUDSOPGAVE VOORWOORD 2 STICHTING DE RIJN IN HET KORT 3 MISSIE - VISIE - STRATEGIE 4 TERUGBLIK 2017 6 SAMENWERKING ANDERE

Nadere informatie

Inhoudelijk jaarverslag 2015

Inhoudelijk jaarverslag 2015 Inhoudelijk jaarverslag 2015 Januari 2016 Voorwoord 1 Voor u ligt het inhoudelijk jaarverslag over het jaar 2015. In dit verslag zullen wij de ontwikkelingen rondom stichting Sema delen met de lezers.

Nadere informatie

Jaarverslag Ommen

Jaarverslag Ommen Jaarverslag 2017 Ommen De brede Bibliotheek in 2017 Een samenleving verdient de bibliotheek die bij haar past en haar aanvult, ondersteunt en rijker maakt. De Bibliotheek van vandaag nodigt uit om te werken

Nadere informatie

Eenvoudig overzien en combineren.

Eenvoudig overzien en combineren. Aanbod 2018 Eenvoudig overzien en combineren. Aanbod 2018 0 Begeleiding (flexibel) Begeleiding (binnen arrangement) 1 Thuisadministratie 2 Dagbesteding 3 Maaltijden aan huis 4 Fier 5 Financiëel cafe 6

Nadere informatie

Inhoudelijke jaarverslag 2013

Inhoudelijke jaarverslag 2013 Inhoudelijke jaarverslag 2013 NTFF Westermarkt 2H, 1016 DK Amsterdam 1016 DK Amsterdam 020-7371666 info@ntff.nl KvK: 52197123 RSIN / fiscaal nummer: 850338980 Inhoudsopgave Wat is de missie en doelstellingen

Nadere informatie

Jaarverslag activiteiten 2011

Jaarverslag activiteiten 2011 Jaarverslag activiteiten 2011 Na afloop van het slotconcert bij het CKE op24 juni samen met vrijwilligers en docenten Projectbeschrijving en werkwijze Introductie Stichting Hengel is in 2007 opgericht.

Nadere informatie

Stichting Sociaal Centrum De Brug. te Leerdam. Beleidsplan

Stichting Sociaal Centrum De Brug. te Leerdam. Beleidsplan Stichting Sociaal Centrum De Brug te Leerdam Beleidsplan 01-07-2015 1 Inhoudsopgave Vooraf... 3 1) Rechtsvorm, inschrijving, contactgegevens... 4 2) Profiel van de Stichting... 4 3) De doelstelling en

Nadere informatie

Sociaal Jaarverslag. Stichting Groningen Verwelkomt. Groningen, 11 januari pag. 1

Sociaal Jaarverslag. Stichting Groningen Verwelkomt. Groningen, 11 januari pag. 1 Sociaal Jaarverslag Stichting Groningen Verwelkomt Groningen, 11 januari 2016 pag. 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Sociale en culturele activiteiten 4 3. Ondersteunen burgerinitiatieven en organisaties

Nadere informatie

Merkpaspoort. Ontmoeten en meedoen

Merkpaspoort. Ontmoeten en meedoen Merkpaspoort Resto VanHarte versie: 082016 In dit merkpaspoort kun je lezen waarom we er zijn, hoe we te werk gaan en wat we doen. Het merkpaspoort wil vooral een gevoel geven over hoe we graag gezien

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2011-2014 Naam: Stichting NIDA Bezoekadres: Sint-Andriesstraat 184 Postcode: 3073 JW ROTTERDAM Postadres: Postbus 52009, 3007 LA Rotterdam Tel: 010-223 44 37 Mob: 06-588 29 430 Website: www.stichtingnida.nl

Nadere informatie

'Voor mekaar, actieprogramma gericht op het bestrijden van eenzaamheid'

'Voor mekaar, actieprogramma gericht op het bestrijden van eenzaamheid' 'Voor mekaar, actieprogramma gericht op het bestrijden van eenzaamheid' Voor Mekaar is de titel van het Rotterdamse actieprogramma gericht op het bestrijden van eenzaamheid (december 2014). Het volledige

Nadere informatie

Transvaal. Ontmoetingscentrum. Activiteiten- en ondersteuningsprogramma. Elke facet telt

Transvaal. Ontmoetingscentrum. Activiteiten- en ondersteuningsprogramma. Elke facet telt Transvaal Activiteiten- en ondersteuningsprogramma Elke facet telt Welkom Welkom Woont u in de buurt van WZH Transvaal en heeft u behoefte aan sociale contacten of een zinvolle invulling van uw dag? Dan

Nadere informatie

Onderwerp: Inhoudelijk verslag betreffende project migranten vrouwen emancipatie st.kizilpar 2018 (kenmerk ) ( ABBA/VL/7979)

Onderwerp: Inhoudelijk verslag betreffende project migranten vrouwen emancipatie st.kizilpar 2018 (kenmerk ) ( ABBA/VL/7979) Onderwerp: Inhoudelijk verslag betreffende project migranten vrouwen emancipatie st.kizilpar 2018 (kenmerk ) ( ABBA/VL/7979) 30-12-2018 Den Haag Het st.kizilpar heeft in samenwerking met St.dialooghuis

Nadere informatie

Doel en omschrijving van bezoekwerk

Doel en omschrijving van bezoekwerk Doel en omschrijving van bezoekwerk Bezoekwerk is een van de vormen van pastorale nabijheid. Pastorale nabijheid is eenvoudig en kort gezegd: er zijn voor elkaar vanuit het christelijke geloof. Het woord

Nadere informatie

Verslag themabijeenkomst armoede en eenzaamheid Georganiseerd door Assadaaka, St. Onze Hoop en NOMA

Verslag themabijeenkomst armoede en eenzaamheid Georganiseerd door Assadaaka, St. Onze Hoop en NOMA 1 Verslag themabijeenkomst armoede en eenzaamheid Georganiseerd door Assadaaka, St. Onze Hoop en NOMA Wanneer: Maandag 21 september, Waar: De Meevaart Balistraat 48a (Indische buurt in Zeeburg) Info: Ahmed

Nadere informatie

Stichting Iraakse Cultuur & Maatschappij Parkstad المؤسسة الثقافية واألجتماعية العراقية باركستا د. Jaarverslag 2014. Adres

Stichting Iraakse Cultuur & Maatschappij Parkstad المؤسسة الثقافية واألجتماعية العراقية باركستا د. Jaarverslag 2014. Adres Stichting Iraakse Cultuur & Maatschappij Parkstad المؤسسة الثقافية واألجتماعية العراقية باركستا د Jaarverslag 2014 vlag van Nederland vlag van Irak Adres Stichting ICMP Kruisstraat 103, 6411 BS Heerlen

Nadere informatie

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken.

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken. OBS De Regenboog Burg. Mr. H. Popstraat 2 4671 ES Dinteloord Telefoon: 0167-523326 E-mail: obsderegenboog@stichtingsom.com Beste ouders/ verzorgers, december 2016 Met deze nieuwsbrief informeren wij u

Nadere informatie

ALGEMEEN: Met vriendelijke groet, Berry Hakkeling directeur

ALGEMEEN: Met vriendelijke groet, Berry Hakkeling directeur ARTikel is de nieuwsbrief van IKC De Ark. Mei 2017, nr. 38 Kalender belangrijke data: ALGEMEEN: Basisschool: Donderdag 25 en vrijdag 26 mei - Hemelvaart (alle kinderen zijn vrij). Donderdag 1 juni - Groepen

Nadere informatie

Word vrijwilliger Word vrijwilliger op de Palliatieve Eenheid op de Palliatieve Eenheid

Word vrijwilliger Word vrijwilliger op de Palliatieve Eenheid op de Palliatieve Eenheid Word vrijwilliger Word vrijwilliger op de Palliatieve Eenheid op de Palliatieve Eenheid INFORMATIE VOOR VRIJWILLIGERS INHOUDSTAFEL Vrijwilligers, een onmisbare schakel 3 1. Wat is palliatieve zorg? 4 2.

Nadere informatie

Programma voor Expositie Turkije 3 en 4 oktober 2015 Activiteiten 1) Ebru Kunst:

Programma voor Expositie Turkije 3 en 4 oktober 2015 Activiteiten 1) Ebru Kunst: Programma voor Expositie Turkije 3 en 4 oktober 2015 Activiteiten 1) Ebru Kunst: Ebru, ook wel papier marmeren genoemd. Ebru is een Turkse benaming voor eeuwenoude kunstvorm voor papiermarmeren. Ebru kunst

Nadere informatie

Stichting Vluchtelingen Ambassadeurs

Stichting Vluchtelingen Ambassadeurs Stichting Vluchtelingen Ambassadeurs Jaarverslag 2014 Stichting Vluchtelingen Ambassadeurs (SVA) De Ontmoeting 49 3823 HH Amersfoort Contactpersoon: Linda Rook (voorzitter) T 06 244 34 397 E info@vluchtelingenambassadeurs.nl

Nadere informatie

1. Wat zijn volgens u de kerntaken van onze wijkgemeente, nu en voor de komende jaren? Kies maximaal drie thema s die voor u het belangrijkst zijn.

1. Wat zijn volgens u de kerntaken van onze wijkgemeente, nu en voor de komende jaren? Kies maximaal drie thema s die voor u het belangrijkst zijn. In deze gemeentepeiling willen we graag in beeld krijgen wat onze gemeenteleden belangrijk vinden voor de Goede Herderkerk, nu en in de toekomst. Er worden 12 vragen gesteld, vooral over de dingen die

Nadere informatie

Aanbod en ondersteuning van CF team Middelburg Onderwijs gemeente Middelburg

Aanbod en ondersteuning van CF team Middelburg Onderwijs gemeente Middelburg Aanbod en ondersteuning van CF team Middelburg Onderwijs gemeente Middelburg schooljaar 2017 2018 1 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Visie CF team Middelburg pag. 3 Hoofdstuk 2 Wijze van aanmelden pag. 3 Hoofdstuk

Nadere informatie

Subsidieplafonds Subsidieplafonds 2016

Subsidieplafonds Subsidieplafonds 2016 Subsidieplafonds Subsidieplafonds 1 0360_15 Subsidieplafonds V1 Subsidieplafonds 2 Subsidieplafonds Beoogd Maatschappelijk Effect stelling Bedrag Jaarlijkse subsidie Samenredzaamheid 1. Ambitie Bewoners

Nadere informatie

Jaarverslag 2013-2014

Jaarverslag 2013-2014 Jaarverslag 2013-2014 Stichting NIDA Rotterdam 2014 INHOUDSOPGAVE VOORWOORD 2 INLEIDING 2 HUISBEZOEKEN 3 VERBOUWING/VERHUIZING 4 WORKSHOPS/CURSUSSEN 4 SPORTEVENEMENTEN 6 FESTIVITEITEN 6 KOFFIEAVONDEN 7

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Subsidieregeling meedoen en maatschappelijke participatie

gemeente Eindhoven Subsidieregeling meedoen en maatschappelijke participatie gemeente Eindhoven Besluit Het college van burgemeester en wethouders van Eindhoven, Gelet op het bepaalde in de Algemene subsidieverordening gemeente Eindhoven, titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting Manolya Polderstraat XH Rotterdam KvK: RSIN:

JAARVERSLAG Stichting Manolya Polderstraat XH Rotterdam   KvK: RSIN: JAARVERSLAG 2015 Stichting Manolya Polderstraat 75 3074 XH Rotterdam www.stmanolya.nl KvK: 24281752 RSIN: 807597302 25 januari 2016 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Stichting Manolya... 4 Het ontstaan... 4

Nadere informatie

Jaarverslag Salland

Jaarverslag Salland Jaarverslag 2017 Salland De Brede Bibliotheek in 2017 Op 19 april 2017 opende in de Bibliotheek Raalte het Leer&Meer Plein. Het is een plek voor iedereen om te werken en te leren, voor kennismaking en

Nadere informatie

Stayokay Wereldweekend

Stayokay Wereldweekend Stayokay Wereldweekend 2009 1. Wat is het Stayokay Wereldweekend? Het Wereldweekend voor gezinnen die wel een opkikker kunnen gebruiken Samen met Humanitas en het Rode Kruis nodigt Stayokay 200 gezinnen

Nadere informatie

Welkom bij Adriaan Pauw!

Welkom bij Adriaan Pauw! Adriaan Pauw Welkom bij Adriaan Pauw! Woonhaven Adriaan Pauw is een kleinschalige woonvoorziening voor senioren met dementie. Op de drie bovenste etages van het gebouw EVEN aan de Van Hogendorplaan in

Nadere informatie

Steunpunt Mantelzorg Dokkumer-Walden Het bieden van: Informatie (brochures, website, speciale gelegenheden) Advies en begeleiding (individueel) Emotionele steun: Luisterend oor Weg naar steunpunt soms

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Oss, maart 2017

Jaarverslag 2016 Oss, maart 2017 Jaarverslag 2016 Oss, maart 2017 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van HOI over 2016. De drie deelnemende geloofsgemeenschappen, Paaskerk, Titus Brandsmaparochie en H. Hartparochie hebben hun vertrouwen

Nadere informatie

Wijkplan Veens. Riad Agarroud. Willemieke Koudijs. Simone de Vreede. Monique ter Beeke (MEE)

Wijkplan Veens. Riad Agarroud. Willemieke Koudijs. Simone de Vreede. Monique ter Beeke (MEE) Wijkplan Veens Riad Agarroud Willemieke Koudijs Simone de Vreede Monique ter Beeke (MEE) Januari 2015 Inhoudsopgave Inleiding Wijk West 3 Wijkster 3 Team West 3 Bewonersparticipatie 4 Wijkplatforms 4 Buurtpreventie

Nadere informatie

Voorwoord. JONG Nieuwsbrief Opvoedpraktijk Jong - November 2015. 1. Voorwoord 2. Nieuwsberichten 3. Thema 4. Aan het Woord 5. Agenda.

Voorwoord. JONG Nieuwsbrief Opvoedpraktijk Jong - November 2015. 1. Voorwoord 2. Nieuwsberichten 3. Thema 4. Aan het Woord 5. Agenda. JONG Nieuwsbrief Opvoedpraktijk Jong - November 2015 1. Voorwoord 2. Nieuwsberichten 3. Thema 4. Aan het Woord 5. Agenda Voorwoord Beste Lezers, We naderen al weer de laatste maand van het jaar, de maand

Nadere informatie