MailStore Server. De standaard in archivering

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "MailStore Server. De standaard in e-mailarchivering"

Transcriptie

1 MailStore Server De standaard in archivering Na jarenlang succesvol gebruik in ruim bedrijven en nu beschikbaar in versie 9. De MailStore Server geldt inmiddels als de mondiale standaard voor archivering in bedrijven Gemakkelijk te installeren en 100 procent betrouwbaar in iedere situatie.

2 1 11 Efficiënt management is niet alleen één van de meest belangrijke manieren om te communiceren. is ook één van de grootste en meest waardevolle informatiebronnen in het bedrijfsleven. Informatie die via wordt verzonden, wordt doorgaans niet elders opgeslagen, maar blijft gewoon in de postvakken van de medewerkers staan. Dit leidt tot een grote kennisopslag die een aantal jaar omspant en die met de dag groter wordt. Om als onderneming succesvol te zijn is het van doorslaggevend belang dat deze langetermijnback-ups van deze informatie maakt, en deze ook beschikbaar stelt voor doeltreffend gebruik door alle medewerkers. De fundamentele uitdaging Bedrijven hebben meestal goedwerkende servers of groupware-oplossingen tot hun beschikking voor de communicatie via . Deze systemen werden echter niet ontworpen om gegevens gedurende lange periodes op te slaan, of ze massaal te verspreiden. In de praktijk kan dit leiden tot een reeks technische, juridische en financiële kwesties. Hoe werkt de archivering van ? Een archief dient te worden beschouwd als een verlengstuk van het reeds bestaande systeem. Het is dan ook vanzelfsprekend dat het op precies dezelfde manier wordt gebruikt. De beheerder kan definiëren welke s op welk moment naar het archief dienen te worden overgedragen en of de s uit de postvakken van het gewone systeem dienen te worden verwijderd, wanneer ze eenmaal zijn gearchiveerd. Het archief maakt een efficiënt management mogelijk van zeer grote gegevensvolumes. Het voorziet alle gebruikers in een onderneming ook van snelle, comfortabele toegang tot de gearchiveerde e- mails. Vertrouwd door organisaties in 100 landen. MailStore Server ondersteunt vrijwel alle e- mailsystemen en archiveringsmethoden. Geïntegreerde en uiterst schaalbare opslagtechnologie, die geen SQL-server vereist. Minimale systeemvereisten. In slechts enkele minuten gemakkelijk in te stellen. Uiterst weinig onderhoud. Ondersteunde talen: Chinees (vereenvoudigd en traditioneel), Tsjechisch, Nederlands, Engels, Frans, Duits, Hongaars, Italiaans, Japans, Koreaans, Pools, Portugees, Russischs, Sloveens, Spaans en Turks.

3 2 11 Voordelen van het archiveren van Juridische en economische voordelen Naleving van wet- en regelgeving en ediscovery Bescherming tegen juridische risico's IT-kosten en -uitgaven verlagen Bedrijven moeten de uitdaging het hoofd bieden om te voldoen aan een stijgend aantal voorschriften over compliance, ediscovery en andere wetgeving. Hiervoor moeten ze hun verkeer op een centrale, complete en beveiligde wijze opslaan voor een bepaalde periode, en er tegelijkertijd voor zorgen dat s in een mum van tijd weer kunnen worden opgespoord. Door al hun te archiveren zijn ondernemingen ook beschermd tegen algemene juridische risico's. Het archiveren van maakt het mogelijk om s als bewijs in rechtszaken te gebruiken en om de afhandeling van klachten van klanten te verbeteren, doordat er meer informatie vanaf het begin beschikbaar is. Overbelaste servers, toenemende opslagkosten en complexe back-up- en herstelprocessen zetten IT-afdelingen en hun budgetten onder enorme druk. MailStore Server verlaagt deze kosten permanent. Het schermt ook financiële risico's af die afkomstig zijn van gegevensverliezen of juridische geschillen. Totale bescherming tegen gegevensverlies 100% complete archivering Gebruikers kunnen belangrijke s naar keuze verwijderen, zonder dat dit wordt opgemerkt. Dat betekent dat uw onderneming dagelijks belangrijke gegevens kwijtraakt. Door alle bij ontvangst of verzending meteen te archiveren kunt u absoluut zekerstellen dat alle e- mail van uw onderneming wordt gearchiveerd. Onafhankelijkheid van lastige PST-bestanden PST-bestanden zijn gevoelig voor gegevensverlies of -beschadiging, hebben een gigantische invloed op de opslag en back-up en kunnen een nachtmerrie zijn voor ediscovery. Met de MailStore Server kunt u alle PSTbestanden van de onderneming centraal archiveren en back-uppen.

4 3 11 Lagere opslagvereisten De werkbelasting van mailservers verminderen Bespaar tot 70% opslagruimte s kunnen volgens voorgeprogrammeerde regels uit de postvakken van mailservers worden verwijderd, wanneer ze eenmaal zijn gearchiveerd. Daardoor is het mogelijk om de werkbelasting van de server op een consequent laag niveau te houden. MailStore Server gebruikt single instance-archivering om de totale opslagvereisten te verminderen. Dat betekent dat identieke mime-delen (Multipurpose Internet Mail Extension, bijv. bestandsbijlagen) slechts één keer worden opgeslagen. Bovendien worden bestandsbijlagen gecomprimeerd. Vereenvoudig back-up en herstel Verspil minder tijd aan back-up en herstel Herstel met één klik voor alle gebruikers Door de gegevensbelasting van de mailserver te verminderen kan deze veel gemakkelijker worden geback-upt, d.w.z. sneller, en ook sneller worden hersteld in geval van een storing. Gebruikers kunnen met een enkele muisklik uit archieven herstellen. De beheerder hoeft geen tijdrovend proces meer te doorlopen om ze uit de back-up te herstellen. Verhoogde productiviteit Bijzonder snelle toegang voor zoeken Hoge gebruikersacceptatie Maak postvakquota verleden tijd MailStore Server biedt uiterst snelle zoekfuncties op volledige tekst, voor s en alle types bestandsbijlagen. Toegang is ook mogelijk via de oorspronkelijke mappenstructuur. Een handige add-in voor Microsoft Outlook geeft gebruikers toegang tot hun archief. Deze integreert naadloos in hun normale werkomgeving. Door te archiveren hebt u geen postvakquota meer nodig om het gebruik van de opslagcapaciteit van een mailserver te beperken.

5 4 11 Onafhankelijkheid Onafhankelijkheid van servers Onafhankelijkheid van externe leveranciers Onafhankelijkheid van MailStore De hoofdvraag bij het maken van een back-up van servers is de tijd die nodig is voor herstel, wanneer servers een storing hebben. Tijdens deze storingstijd, die vaak uren of dagen kan duren, hebben de onderneming en de medewerkers geen toegang meer tot bedrijfskritische informatie. Wanneer een mailserver buiten dienst is of gegevens zijn kwijtgeraakt, heeft iedere gebruiker in de onderneming toegang tot alle s via het archief. Daardoor kunt u volledig zonder onderbrekingen uw werk blijven doen. Bij veel ondernemingen worden s niet lokaal opgeslagen onder de zeggenschap van de onderneming, maar op online externe servers. Dat betekent dat u de back-uptools van de operator moet vertrouwen en dat de operator in de toekomst ook nog bestaat. Het lokaal archiveren van deze gegevens is een eenvoudig, aanvullend hulpmiddel voor back-up. Alle s kunnen altijd in standaard indelingen uit het archief worden hersteld. Dit garandeert onafhankelijkheid op lange termijn; zelfs van MailStore Server zelf.

6 5 11 Geïntegreerde opslagtechnologie De kern van de MailStore Server bestaat uit uiterst geavanceerde opslagtechnologie die geen externe databasesoftware vereist en onmiddellijk beschikbaar is, nadat de set-up is voltooid. Op basis hiervan kan een enkele MailStore Server-installatie tot 500 gebruikers en een snel toenemend aantal s zowel efficiënt als gemakkelijk gedurende een periode van jaren beheren. Als u de MailStore Server met een aanzienlijk groter aantal gebruikers wilt inzetten, adviseren wij dat u contact opneemt met ons technisch supportteam voor het bespreken van uw individuele scenario. Efficiënte gegevensopslag Hoge schaalbaarheid U kunt intern vanuit het perspectief van een gebruiker een compleet archief maken van elk aantal individuele archiefdatabases. Als de archiefopslag die wordt gebruikt voor het archiveren van nieuwe s zijn opslaglimieten nadert, kan een nieuwe opslagdatabase automatisch worden gemaakt en worden gebruikt in het bestandssysteem. Met dit concept is een flexibel opslagmanagement mogelijk. Het garandeert schaalbaarheid van elk gegevensvolume en ook van elk aantal gebruikers. Bespaar tot 70% opslagruimte MailStore Server gebruikt single instancearchivering om de totale opslagvereisten te verminderen. Dat betekent dat identieke mime-delen (Multipurpose Internet Mail Extension, bijv. bestandsbijlagen) slechts één keer in een archief worden opgeslagen, zelfs als ze vaker dan één keer in de postvakken van gebruikers voorkomen. Bovendien worden bestandsbijlagen gecomprimeerd. Algemene informatie Flexibel opslagmanagement Bescherming tegen knoeien Optioneel: SQL-server gebruiken U kunt snelle en overeenkomstig dure opslagruimte gebruiken om alleen maar uw archiefopslagdatabases te onderhouden die actuele s bevatten. In tegenstelling daarmee kan de opslagruimte van een oudere archiefopslag die minder vaak wordt benaderd, op een meer kostenefficiënte wijze worden ingericht. MailStore Server maakt gebruik van SHA hashes en past AES256-encryptie op de teksten en bestandsbijlagen van s. Dit verzekert dat er op een later tijdstip niet met gearchiveerde gegevens kan worden geknoeid. Indien vereist, kunnen ondernemingen die hun eigen infrastructuur al hebben, voor hun gegevensopslag ook de Microsoft SQL Server gebruiken.

7 6 11 Flexibele archivering MailStore Server stelt u in staat om uw te archiveren, ongeacht welk systeem u gebruikt om ze op te slaan. Nu en in de toekomst garandeert dit uw onderneming optimale flexibiliteit. Tijdens het archiveringproces worden er geen wijzigingen doorgevoerd in uw systeem en u hebt geen systeembeheertoegang nodig. Ondersteunde systemen en archiveringsmethoden 100% complete archivering Door alle bij ontvangst of verzending meteen te archiveren kunt u absoluut zekerstellen dat alle van uw onderneming wordt gearchiveerd. Wanneer een gebruiker een uit zijn postvak verwijdert, is zijn al gearchiveerd. Bestaande s archiveren MailStore Server stelt u in staat om uw bestaande uit postvakken, openbare mappen, gedeelde postvakken, clients en e- mailbestanden te archiveren (bijv. PSTbestanden). Ondersteunde systemen Microsoft Exchange Server 2003, 2007, 2010 en 2013 Microsoft Office 365 Google Apps Alle met IMAP of POP3 compatibele e- mailservers MDaemon, IceWarp en Kerio Connect PST, EML en andere bestanden clients zoals Microsoft Outlook en Mozilla Thunderbird Algemene informatie De werkbelasting van mailservers verminderen Mappenstructuren Gebruikersbeheer s kunnen volgens voorgeprogrammeerde regels uit de postvakken van mailservers worden verwijderd, wanneer ze eenmaal zijn gearchiveerd. Daardoor is het mogelijk om de werkbelasting van de server op een consequent laag niveau te houden. Tijdens het archiveringsproces importeert MailStore Server de mappenstructuur zoals de gebruiker die voor het archief heeft opgezet. Daardoor wordt de oplossing in ondernemingen meer geaccepteerd. Bovendien verbetert het de bruikbaarheid van gearchiveerde gegevens. s worden per gebruiker aan archieven toegewezen. Gebruikers worden voor het archiveren aangemaakt met gebruik van één van de volgende methoden: Handmatig beheer Active Directory-integratie Generieke LDAP-integratie MDaemon-, Kerio Connect- en IceWarp-integratie Applicatie-integratie voor iedere externe gebruikersdatabase.

8 7 11 Uiterst snelle toegang voor zoeken Gebruikers krijgen met gebruik van verschillende methoden toegang tot het archief en kunnen snel door de s bladeren, dankzij een ongelofelijk krachtige zoekfunctie met volledige tekst. Dankzij MailStore Server is het niet meer nodig dat gebruikers stub-objecten en andere technologieën benaderen, die de prestaties van de server verlagen. MailStore Server biedt altijd een directe, liveweergave van het archief, ongeacht het toegangspad. Ondersteunde toegangspaden Integratie met Outlook Een handige add-in voor Microsoft Outlook geeft gebruikers toegang tot hun archief. Deze integreert naadloos in hun normale werkomgeving. De add-in zorgt voor alle essentiële functies, zoals zoeken met volledige tekst, een geavanceerde zoekfunctie, toegang via de bekende mappenstructuur van de gebruiker en herstel met slechts één klik. De add-in kan volgens de groepsrichtlijnen worden gedistribueerd. MailStore Web Access MailStore Web Access geeft toegang tot het e- mailarchief met iedere webbrowser. Dat betekent dat gebruikers gemakkelijk toegang hebben tot het archief, ongeacht welk systeem ze gebruiken en zonder dat ze extra software moeten installeren. MailStore Mobile Web Access De geïntegreerde Mobile Web Access verzekert dat moderne smartphones en tablets worden ondersteund (ios, Android, Windows Phone en Blackberry). MailStore IMAP-server De MailStore Server heeft een geïntegreerde IMAPserver die IMAP-compatibele clients leestoegang biedt tot het archief. Dit is een comfortabele manier voor veel andere clients (zoals Mozilla Thunderbird) verspreid over alle besturingssystemen (zoals Mac OS of Linux) en mobiele platformen voor toegang tot het e- mailarchief. Productiviteitseigenschappen Krachtige zoekfunctie met volledige tekst Herstel met één klik Doorsturen en beantwoorden van gearchiveerde s MailStore Server biedt uiterst snelle zoekfuncties op volledige tekst, voor s en alle types bestandsbijlagen. Optioneel is toegang ook altijd mogelijk via de oorspronkelijke mappenstructuur. Gebruikers kunnen zelf uit het archief herstellen naar hun postvak. Gebruikers kunnen direct antwoorden op gearchiveerde s en deze doorsturen door ze rechtstreeks te openen in Microsoft Outlook of andere client, zonder herstel vooraf. Beveiligde HTML-preview MailStore Server biedt een beveiligde HTML-preview van gearchiveerde e- mails met een op een whitelist gebaseerde HTML-opschoonfunctie die speciaal is ontwikkeld voor MailStore. Teamwerk Toegang tot de archiefgebieden van andere medewerkers is mogelijk, afhankelijk van de bevoegdheden die zijn toegewezen.

9 8 11 Eigenschappen voor compliance Een uitgebreid technologieconcept waarborgt dat ondernemingen die MailStore Server gebruiken, in staat zijn om consequent aan de nalevings- en ediscovery-vereisten te voldoen. Hiernaast voert een auditkantoor regelmatige certificering uit aan de hand van criteria uit internationaal erkende normen. Volledigheid Authentieke archivering Knoeibestendig Bewaarperioden Conservatoir beslag (Legal Hold) Opslaan in logboeken Auditortoegang ediscovery Exporteigenschappen MailStore Server maakt de complete archivering van alle binnen een onderneming mogelijk. kan bijvoorbeeld worden gearchiveerd voordat deze wordt doorgestuurd naar de postvakken van medewerkers. Een gearchiveerde is in elk opzicht identiek aan de oorspronkelijke . Deze kan, indien nodig, zonder verlies van informatie worden hersteld uit het archief. MailStore Server voorkomt dat er met gearchiveerde gegevens kan worden geknoeid door het genereren van SHA hash-waarden uit inhoud en door gebruik van interne AES-256-encryptie. Gebruikers kunnen in principe geen s uit een archief verwijderen, tenzij de beheerder hun bevoegdheid uitdrukkelijk heeft gewijzigd. Ook kunnen algemene bewaarperioden die alle gebruikersbevoegdheden tijdelijk opheffen, worden gedefinieerd. Als de functie voor conservatoir beslag is ingeschakeld, kunnen er geen e- mails uit het archief worden verwijderd, ongeacht alle andere mogelijke configuraties, zoals gebruikersbevoegdheden en bewaarperiodes. MailStore Server gebruikt een geïntegreerde auditfunctie om wijzigingen en gebeurtenissen, die door de beheerder kunnen worden gedefinieerd, consequent in een logboek op te slaan. Een speciaal gebruikerstype voor auditors biedt externe auditors de mogelijkheid tot toegang tot het archief. Alle bewerkingen die door dit type gebruiker worden uitgevoerd, worden altijd in een logboek opgeslagen. Het zoeken in een archief kan ook op bedrijfsniveau worden uitgevoerd als een ediscovery-procedure. Dit maakt het mogelijk om in één enkele stap de volledige portefeuille van een onderneming te doorzoeken. MailStore Server beperkt bedrijven niet tot een eigen bestandsindeling. Alle gearchiveerde kan op elk moment, in een enkele stap worden geëxporteerd.

10 9 11 Beheer-API MailStore Server werkt via een krachtige op HTTPS-gebaseerde API voor beheer. Hiermee kan het beheer van de MailStore Server worden geautomatiseerd via het gebruik van script- of programmeertaal (zoals C#, PHP of Python). Opdrachten worden verzonden naar de geïntegreerde API-HTTPS-server via HTTP POST; retourwaarden worden teruggezonden in JSON-indeling. De API voor beheer maakt het mogelijk om administratieve taken te besturen, zoals het beheer van gebruikers of opslaglocaties, op afstand vanaf een centrale locatie. Systeemvereisten Ondersteunde besturingssystemen (32 bit- en 64 bit-versies) Microsoft Windows Vista SP2 Microsoft Windows 7 SP1 Microsoft Windows 8 en 8.1 Microsoft Windows Server 2008 R2 SP1 en 2008 SP2 (Foundation, Standard, Enterprise, Datacenter) Microsoft Windows SBS 2008 SP2 Microsoft Windows SBS 2011 SP1 Microsoft Windows Server 2012 en 2012 R2 (Foundation, Essentials, Standard, Datacenter) Belangrijke kennisgeving voor gebruikers van Windows XP en Server 2003 De meest recente MailStore-versie die op deze platformen kan worden geïnstalleerd, is versie 8, die nog steeds verkrijgbaar is en ondersteund wordt. Een upgrade naar versie 9 (of later), als het huidige besturingssysteem wordt geüpgraded, is gratis met op elk moment een geldige update- en supportservice. Algemene informatie Er is geen aanvullende webserver (zoals Microsoft IIS) nodig (MailStore Server start zijn eigen HTTPserver op de juiste TCP-poorten). MailStore Server kan soepel worden uitgevoerd in virtuele omgevingen zoals VMware. MailStore Server kan soepel worden uitgevoerd in omgevingen met terminalservers. Microsoft SQL Server is niet nodig, maar kan worden gebruikt, indien vereist. Dimensionering van hardware Hoewel MailStore Server in de meeste gevallen out of the box kan worden gebruikt, dienen grotere ondernemingen de oplossing binnen de context van hun grotere IT-infrastructuur te bekijken. Wij adviseren dan ook om een korte planningsfase te implementeren. Raadpleeg voor meer informatie onze MailStore Server Help. Grijp ook uw kans om contact op te nemen met ons technisch supportteam voor het bespreken van uw individuele scenario.

11 10 11 Word één van de ruim succesverhalen MailStore Server is één van 's werelds vooraanstaande oplossingen voor archivering. Zijn klanten omvatten duizenden bedrijven in elk formaat en uit alle sectoren, alsmede overheden, bestuursinstanties en andere publieke instellingen. Wat zeggen onze klanten? Vanuit het perspectief van een IT-beheerder is MailStore eenvoudig te installeren en gemakkelijk te beheren. Qua aangeboden archiveringsmethoden is de oplossing enorm flexibel en opmerkelijk licht van gewicht. Ashley Hunt, Systems Coordinator PGA of Australia MailStore Server biedt een keur aan oplossingen die verbeteringen zijn ten opzichte van onze vorige benadering van archiveren. Al anderhalf jaar werkt het systeem perfect. Richard Edwards, Senior Systems Administrator Indianapolis Airport Authority MailStore krijgt de hoogste cijfers in klanttevredenheidsenquête Een internationale enquête die werd gehouden onder MailStore Server-klanten, bevestigt het hoge tevredenheidsniveau over de kwaliteit van onze producten en services. Ruim 480 ondernemingen reageerden op onze oproep en beoordeelden MailStore Server op documentatie, support, producteigenschappen vanuit het oogpunt van beheerders en gebruikers, en de prijs-prestatieverhouding. 96,1 procent van de deelnemers beoordeelde de stabiliteit als 'Zeer goed' of 'Goed', terwijl 93,2 procent een oordeel van 'Zeer goed' of 'Goed' velde over de prestaties van de softwareoplossing. De services die door het technisch supportteam werden geleverd, werden ook aan een onderzoek onderworpen. 92,8 procent van degenen die deelnamen aan de enquête beoordeelde de kwaliteit van de support als 'Zeer goed' of 'Goed' en 92,2 procent beoordeelde de responsetijden als 'Zeer goed' of 'Goed'. Download enquête:

12 11 11 Zijn er vragen? Ons team kijkt uit naar uw telefoontje of en zal u graag ondersteuning bieden bij alle vragen met betrekking tot MailStore Server. MailStore Software GmbH Cloerather Str Viersen Duitsland Tel.: Fax: +49-(0) (Internationaal) (800) (VS) +49 (0) Gratis 30-daagse proefversie en wekelijkse webinars:

KYOCERA SOLUTIONS EFFICIENCY OMHOOG, KOSTEN OMLAAG COUNT ON US.

KYOCERA SOLUTIONS EFFICIENCY OMHOOG, KOSTEN OMLAAG COUNT ON US. KYOCERA SOLUTIONS EFFICIENCY OMHOOG, KOSTEN OMLAAG COUNT ON US. U wilt natuurlijk een perfecte workflow in uw bedrijf. Dan heeft u printers en multifunctionals nodig die naadloos integreren in elke werkomgeving

Nadere informatie

for Exchange/SMTP for Exchange/SMTP for Exchange for Exchange/SMTP/Lotus Network Security Scanner for ISA Server

for Exchange/SMTP for Exchange/SMTP for Exchange for Exchange/SMTP/Lotus Network Security Scanner for ISA Server for Exchange/SMTP for Exchange/SMTP for Exchange for Exchange/SMTP/Lotus Network Security Scanner for ISA Server Overzicht van producten Anti spam en anti phishing voor Exchange Server GFI MailEssentials

Nadere informatie

Veeam Availability Suite v8

Veeam Availability Suite v8 Beste Veeam reseller, Dit document is een beknopte samenvatting van de functionaliteit die Veeam Backup & Replication v8 in zich heeft, tezamen met Veeam One is dit de Veeam Availability Suite. Doel hiervan

Nadere informatie

Onze innovaties - uw groei. ELOprofessional 2011. software voor: enterprise content Management documentbeheer archivering workflow

Onze innovaties - uw groei. ELOprofessional 2011. software voor: enterprise content Management documentbeheer archivering workflow Onze innovaties - uw groei ELOprofessional 2011 software voor: enterprise content Management documentbeheer archivering workflow >> Ondernemen Geachte heer of mevrouw, Uw interesse in een DMS-/ECM-oplossing

Nadere informatie

De meest intelligente beveiligingsoplossing. Nedap Security Management

De meest intelligente beveiligingsoplossing. Nedap Security Management De meest intelligente beveiligingsoplossing. Nedap Security Management Tijd om grenzen te verleggen. Sommige industrieën accepteren bestaande tekortkomingen als onveranderbaar. Maar om echt te kunnen voorzien

Nadere informatie

MiVoice Office 400. Beste prestaties voor uw bedrijfscommunicatie. Telefonie en nog meer

MiVoice Office 400. Beste prestaties voor uw bedrijfscommunicatie. Telefonie en nog meer MiVoice Office 400 Beste prestaties voor uw bedrijfscommunicatie Telefonie en nog meer Tientallen jaren ervaring op het gebied van bedrijfscommunicatie en een goed ontwikkeld gevoel voor trends hebben

Nadere informatie

Exact Financials Enterprise. Risicobeheersing, compliance en control

Exact Financials Enterprise. Risicobeheersing, compliance en control Exact Financials Enterprise Risicobeheersing, compliance en control Inhoud 2 Passend bij uw behoeften 4 Exact Financials Enterprise, het product 6 Exact Financials Enterprise en u 8 management 12 16 inzicht

Nadere informatie

Exact Financials Enterprise Risicobeheersing, compliance en control

Exact Financials Enterprise Risicobeheersing, compliance en control Exact Financials Enterprise Risicobeheersing, compliance en control Inhoud 2 Passend bij uw behoeften 4 Exact Financials Enterprise, het product 6 Exact Financials Enterprise en u 8 Financieel management

Nadere informatie

1. Veilige toegang tot salarisstroken

1. Veilige toegang tot salarisstroken 1. Veilige toegang tot salarisstroken DocuWare maakt alledaagse werkstroomprocessen efficiënter. Een mooi voorbeeld: salarisstroken die zijn opgeslagen in het documentbeheersysteem kunnen binnen seconden

Nadere informatie

Microsoft Office 365, de juiste keuze! 3. Even aanmelden en dan aan de slag! Office 20xx en Office 365 8. Overal e-mail 14. Lync 2010 22.

Microsoft Office 365, de juiste keuze! 3. Even aanmelden en dan aan de slag! Office 20xx en Office 365 8. Overal e-mail 14. Lync 2010 22. Startersgids. Inhoud Microsoft Office 365, de juiste keuze! 3 Even aanmelden en dan aan de slag! Office 20xx en Office 365 8 Overal e-mail 14 Lync 2010 22 Beheer 28 Extra functionaliteiten 36 Overal werken

Nadere informatie

Symantec Backup Exec 11d for Windows Small Business Server Premium en Standard Edition

Symantec Backup Exec 11d for Windows Small Business Server Premium en Standard Edition Symantec Backup Exec 11d for Windows Small Business Server Premium en Standard Edition Uitgebreide gegevensbeveiliging en -herstel voor Microsoft Windows Small Business Server Kleine bedrijven hebben tegenwoordig

Nadere informatie

Intelligente documentoplossingen

Intelligente documentoplossingen Intelligente documentoplossingen Therefore you can Met Therefore kunt u machtigingen instellen voor toegang en archivering van alle typen documenten. Snelle toegang tot belangrijke informatie maximaliseert

Nadere informatie

ESET MAIL SECURITY VOOR MICROSOFT EXCHANGE SERVER

ESET MAIL SECURITY VOOR MICROSOFT EXCHANGE SERVER ESET MAIL SECURITY VOOR MICROSOFT EXCHANGE SERVER Installatiehandleiding en Gebruikershandleiding Microsoft Windows Server 2000 / 2003 / 2008 / 2008 R2 / 2012 / 2012 R2 Klik hier om de recentste versie

Nadere informatie

De voordelen van cloudnetwerken

De voordelen van cloudnetwerken whitepaper De voordelen van cloudnetwerken Cloudnetwerken inschakelen om de IT-kosten te verlagen en de IT-productiviteit te verhogen Inleiding Er ligt een voortdurende druk op organisaties in zowel de

Nadere informatie

BEST PRACTICES - ENCRYPTIE.

BEST PRACTICES - ENCRYPTIE. BEST PRACTICES - ENCRYPTIE. With Kaspersky, now you can. kaspersky.nl/business Be Ready for What s Next INHOUD 1. INLEIDING...2 Pagina 2. BEST PRACTICES...3 3. EERST BELEID, DAN TECHNOLOGIE...4 4. ENCRYPTIE

Nadere informatie

Office 365 for education de juiste keuze!

Office 365 for education de juiste keuze! STARTERSGIDS Inhoud 1. Microsoft Office 365, de juiste keuze! 1 2. Aanmelden 5 3. Aan de slag 10 4. Teamsite en openbare site 22 5. Overal werken met Office 365 27 Disclaimer De resultaten van de in deze

Nadere informatie

Dienstbeschrijving. New Day at Work Online workspace of the future! Page 1

Dienstbeschrijving. New Day at Work Online workspace of the future! Page 1 Dienstbeschrijving New Day at Work Online workspace of the future! Page 1 Contents 1.0 Inleiding... 3 2.0 Workspace 365... 4 2.1 Drie type gebruikers van Workspace 365... 4 1. Office Medewerker... 4 2.

Nadere informatie

Ontwerpverslag. Geentronics Enschede, 7 mei 2003. Opdrachtgever: Jan Mulder Scholengemeenschap. Versie 1.15

Ontwerpverslag. Geentronics Enschede, 7 mei 2003. Opdrachtgever: Jan Mulder Scholengemeenschap. Versie 1.15 Ontwerpverslag Ontwerpverslag Geentronics Enschede, 7 mei 2003 Opdrachtgever: Jan Mulder Scholengemeenschap Versie 1.15 Toelichting Bij het ontwerpdocument dat voor u ligt, valt één zeer belangrijke opmerking

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Geïntegreerde onderdelen: ESET NOD32 Antivirus ESET NOD32 Antispyware ESET Persoonlijke firewall ESET Antispam Nieuwe generatie NOD32-technologie Gebruikershandleiding wij beschermen uw digitale werelden

Nadere informatie

ecspand your SharePoint Server ecspand your success De oplossing voor u!

ecspand your SharePoint Server ecspand your success De oplossing voor u! nederlands ecspand your SharePoint Server ecspand your success De oplossing voor u! Inhoud Inleiding en oplossingsoverzicht pagina 4-5 Dynamics integratie pagina 6-7 E-mailmanagement pagina 8-9 Office

Nadere informatie

White paper: introductie van Cloud Computing

White paper: introductie van Cloud Computing White paper: introductie van Cloud Computing Introductie Cloud computing De explosieve groei van cloud oplossingen en diensten in de afgelopen periode is een situatie die vergelijkbaar is met de meeste

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding bij Norton Save and Restore De software die in dit boek wordt beschreven, wordt geleverd met een licentieovereenkomst en mag alleen worden gebruikt volgens de

Nadere informatie

Systeemeisen Inventive 2015

Systeemeisen Inventive 2015 Systeemeisen Inventive 2015 Inhoudsopgave Inventive 2 Transactieserver (TCBS) 7 Uitwerking systeemeisen 2 TAPI Server 8 De serverconfiguratie (4D Server) 3 De netwerkinfrastructuur 8 De werkstations (4D

Nadere informatie

Perfecte bescherming van uw onderneming. De basis van veilig zakendoen. Enterprise-editie

Perfecte bescherming van uw onderneming. De basis van veilig zakendoen. Enterprise-editie Perfecte bescherming van uw onderneming De basis van veilig zakendoen Enterprise-editie Wat kan deze gids voor u betekenen? Gegevensbescherming is een van de grootste uitdagingen waarvoor moderne organisaties

Nadere informatie

WHITEPAPER WORKSPACE MANAGER

WHITEPAPER WORKSPACE MANAGER WHITEPAPER WORKSPACE MANAGER Whitepaper Workspace Manager Aug 2008 Gepubliceerd door BRAIN FORCE Vendelier 69 3905 PD Veenendaal Nederland www.brainforce.nl Auteursrecht De informatie in dit document,

Nadere informatie

Met actuele dossiers en een volledig software-overzicht 2014-2015. Editorial: Cloud P9

Met actuele dossiers en een volledig software-overzicht 2014-2015. Editorial: Cloud P9 Met actuele dossiers en een volledig software-overzicht 2014-2015 Editorial: P9 inhoud 4 Algemene informatie per vendor 6 License Online (LOL) 8 Editorial: 14 td.activate-here 16 ESD Renewal Portal 26

Nadere informatie

Zakelijk Office 365 Enterprise

Zakelijk Office 365 Enterprise Zakelijk Office 365 Enterprise Dienstbeschrijving Versie 1.0 Zakelijk Office 365 Enterprise Dienstbeschrijving 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Zakelijk Office 365 Enterprise... 4 2.1 Productiviteit

Nadere informatie

CENTIS BACKUP GEBRUIKERSHANDLEIDING. versie 1.2.1. http://www.centis-backup.eu

CENTIS BACKUP GEBRUIKERSHANDLEIDING. versie 1.2.1. http://www.centis-backup.eu CENTIS BACKUP http://www.centis-backup.eu GEBRUIKERSHANDLEIDING versie 1.2.1 Juli 2007 1 Copyright 2006-2007 CareWorks Centis Backup betracht uiterste zorgvuldigheid bij het vervaardigen, samenstellen

Nadere informatie

Acht essentiële firewallregels

Acht essentiële firewallregels De komst van Web 2.0 heeft een stortvloed van nieuwe dreigingen op gang gebracht. De kans is daarom groot dat uw huidige firewall uw bedrijf niet meer voldoende bescherming biedt. Deze checklist is bedoeld

Nadere informatie

Communiceren vanuit één applicatie

Communiceren vanuit één applicatie Communiceren vanuit één applicatie Unify Nieuwe naam, grote historie. U kunt OpenScape Business integreren in bestaande netwerksystemen als flexibele communicatie oplossing, als stand alone service implementeren

Nadere informatie