Als je naar De Hondsberg gaat

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Als je naar De Hondsberg gaat"

Transcriptie

1 Als je naar De Hondsberg gaat

2 Hoi Je gaat een tijdje naar De Hondsberg. Je zult vast veel vragen hebben: hoe ziet mijn groep eruit? Wie kom ik tegen op de groep? Wat kan ik op De Hondsberg allemaal doen? In dit boekje vind je antwoorden op veel vragen. Als je na het lezen nog vragen hebt, dan kun je bellen naar Je kunt je vragen ook opschrijven achterin dit boekje. Neem dit boekje mee op de dag dat je naar De Hondsberg komt. Je hebt dan alle informatie en vragen bij de hand. Welkom op De Hondsberg!

3 Inhoud Hoe ziet De Hondsberg eruit? Zo ziet je groep eruit Wie kom je tegen op de groep? Je slaapkamer en je spullen Vrije tijd Je eerste dag op De Hondsberg Contact met thuis Regels en afspraken Medezeggenschap Contactgegevens

4 1 H oe ziet De Hondsberg eruit? Wat is De Hondsberg? Op De Hondsberg verblijven ongeveer 120 jongens en meisjes. De jongeren zijn tussen de 4 en 18 jaar oud. De Hondsberg is een groot terrein. Het ligt aan de rand van een bos. Er staan veel verschillende gebouwen. groepen Er zijn 16 groepen. 15 groepen op het terrein van De Hondsberg en 1 groep in het dorp Oisterwijk. Op iedere groep verblijven 6 tot 10 jongeren. kantoren De mensen die op de kantoren werken, zorgen er samen met groepsbegeleiding voor dat er goed voor jullie wordt gezorgd. ouderappartement Als je familie op bezoek komt, kan er gebruik gemaakt worden van het ouderappartement. Je kunt dan samen met je familie hier verblijven tijdens het bezoek. school Op het terrein van De Hondsberg is een school. De meeste kinderen die op De Hondsberg verblijven, gaan naar deze school. Sommige jongeren gaan naar een school buiten het terrein. Er zijn ook jongeren die stage lopen, werken of naar de dagbesteding gaan.

5 2 Plattegrond Dit is het terrein van De Hondsberg. Je kunt hier zoeken waar jouw groep is. De BuVo ligt in het dorp. 1 km van De Hondsberg

6 3 Z o ziet je groep eruit woonkamer In de woonkamer is een zithoek. Je kunt hier tv of dvd s kijken, met de WII spelen, een spelletje doen of internetten. Of gewoon gezellig te kletsen. eethoek Hier eet je samen met groepsgenoten en de groepsbegeleiding. keuken In de groep is een keuken. Je kunt hier kleine gerechtjes maken. Hier wordt ook de afwas gedaan. Het warme eten wordt in de keuken in het hoofdgebouw gemaakt en s avonds naar de groep gebracht. kantoor De groepsbegeleiding heeft een kantoor naast de woonkamer.

7 4 badkamers Er zijn 2 badkamers met meerdere douches op de groep. Er is een bad en er zijn meerdere wc s. tuin Elke groep heeft een tuin. Hier kun je buiten spelen, voetballen of hangen met je groepsgenoten. afzonderingsruimte en comfortroom Op sommige groepen is er een speciale kamer. Deze kamer kun je gebruiken als je niet zo lekker in je vel zit. Of als jij je even terug wilt trekken van de groep.

8 5 W ie kom je tegen op de groep? Op de groep kom je verschillende mensen tegen. Je verblijft samen met andere jongeren op de groep. Daarnaast werken er mensen op de groep die voor jou en voor de groep zorgen. groepsgenoten Op jouw groep wonen jongens en meisjes. De jongste is jaar en de oudste is jaar. zo heten je groepsgenoten: groepsbegeleiding De groepsbegeleiding zorgen voor jou en je groepsgenoten. Ze zijn er om je te helpen, om mee te praten en om je dingen te leren. Ze zorgen er ook voor dat iedereen zich aan de regels houdt. zo heet je groepsbegeleiding:

9 6 persoonlijk begeleider Elke jongere heeft een persoonlijk begeleider. Je persoonlijk begeleider bespreekt met jou de doelen waar je aan gaat werken. Je persoonlijk begeleider maakt je werkmap en zorgplan voor op de groep. Je persoonlijk begeleider is bij besprekingen die over jou gaan en bespreekt deze met jou. Jouw persoonlijk begeleider heet teamleider Elke groep heeft een teamleider. Dit is het hoofd van de groep. De teamleider van jouw groep heet huishoudelijke hulp Elke groep heeft een huishoudelijke hulp. Zij helpt de groepsbegeleiding met boodschappen, kleding wassen en opvouwen en schoonmaken. De huishoudelijke hulp van je jouw groep heet: nachtdienst s Nachts zijn er 3 mensen op De Hondsberg voor alle jongeren. Dit is de nachtdienst. Zij lopen rond op het terrein en gaan langs alle groepen. Heb je in de nacht hulp nodig hebt, dan kun je de nachtdienst roepen via de intercom. Zij komen dan naar je toe. De groep in het dorp, de BuVo, heeft een slaapdienst. Er blijft dan 1 groepsbegeleiding slapen op de groep.

10 7 J e slaapkamer en je spullen Je slaapkamer Elke jongere heeft een eigen slaapkamer. In een slaapkamer staan een bed, een kledingkast, een bureau met een kruk en een prullenbak. Je kunt je slaapkamer gezellig maken met je eigen spullen. posters en foto s Om je kamer leuk aan te kleden mag je posters ophangen. Veel jongeren vinden het fijn om foto s van thuis mee te nemen. Niet op elke groep mag je fotolijstjes met glas hebben. Dit moet je overleggen. slaapkamerdeur Je slaapkamerdeur heeft een speciaal slot. Dit is een slot met een lichtje erin. Zo kun je aan de kleur van het lichtje zien of de deur open of op slot is. Je kunt je slaapkamerdeur zelf op slot draaien. intercom Elke kamer heeft een intercom. Hiermee kun je met de nachtdienst praten als je s nachts hulp nodig hebt. De nachtdienst helpt je zo snel mogelijk.

11 8 Spullen van thuis meenemen naar de groep Wat mag je meenemen naar de groep Je mag van thuis spullen meenemen naar de groep. Je mag niet alles meenemen. Een aantal spullen is belangrijk om mee te nemen naar de groep. wel mee nemen: ondergoed sokken truien broeken (korte en lange) t-shirts schoenen regenlaarzen slippers gymspullen zwemspullen jas pyama badjas broodtrommel knuffels speelgoed (niet te veel want op de groep hebben ze ook veel speelgoed) nachtlampje voor naast je bed boeken (om te lezen of om voorgelezen te worden) wekker dekbedovertrek foto s van je familie/vrienden thuis draagbare radio, ipod of mp3 speler (met koptelefoon, zodat andere geen last hebben van je muziek)

12 9 Wat mag je niet meenemen naar de groep Sommige spullen mogen niet mee naar de groep of moet afspraken over gemaakt worden. niet mee nemen: grote bedragen geld veel snoep gevaarlijke spullen (zakmes, aansteker, scherp gereedschap en zo) hele dure spullen (jammer als het stuk gaat of kwijt raakt) verboden spullen (bijvoorbeeld drugs, wapens, gestolen spullen) afspraken over maken: televisie: Wil je televisie kijken op je kamer worden daar afspraken over gemaakt. NIet elke kamer heeft een kabelaansluiting waardoor er bijna alleen met digitenne tv gekeken kan worden, Dit moet je dan zelf betalen. spelcomputers: Als je deze mee mag nemen worden er afspraken gemaakt hoe vaak je op je spelcomputer mag. mobieltje, tablet, laptop: Bij opname maak je hierover afspraken.

13 V rije tijd 10 Activiteiten op je groep spelletjes Elke groep heeft een kast vol met spelletjes. Er zitten vast een paar spelletjes bij die jij leuk vindt om te spelen. knutselen Op je groep kun je van alles knutselen. Plakken, knippen, tekenen, kleuren en nog veel meer. internet Elke groep heeft een groepscomputer. Deze computer is er speciaal voor de jongeren. Je kunt met de computer op internet en dus ook chatten met thuis. De Hondsberg heeft omgangs afpraken over het gebruik van internet. spelcomputers Iedere groep heeft een spelcomputer en een ipad. Op de ipad kun je niet alleen spelletjes spelen, maar bijvoorbeeld ook chatten en skypen met thuis. groepsactiviteiten Op je groep worden regelmatig groepsactiviteiten georganiseerd. Bijvoorbeeld met de groep naar het dorp of een uitstapje maken.

14 11 Activiteiten op de Hondsberg inloopactiviteiten Er zijn verschillende soorten activiteiten waar je aan mee kunt doen. Bijvoorbeeld: estafette spellen, hutten bouwen, bos spellen, meidenclubje, knutselen. Heb jij nog een leuk idee, mag je dit altijd doorgeven. sporten De Hondsberg vindt het erg belangrijk dat jongeren voldoende bewegen. Daarom zijn er ook regelmatig sport activiteiten. Bijvoorbeeld hardlopen. grote activiteiten Elke maand is er een grote activiteit. Bijvoorbeeld een disco of Hondsberg got talent. vakantie/feest activiteiten In de schoolvakantie zijn er allerlei activiteiten voor de jongeren. Als er feestdagen zijn, zijn er activiteiten die te maken hebben met de feestdagen. Bijvoorbeeld, Sinterklaasfeest, carnval, Tilburgse kermis.

15 12 Activiteiten op het terrein van De Hondsberg kinderboerderij kano varen vissen voetbal springkussen snoezelruimte zwembad multifunctionele ruimte speelwei

16 13 J e eerste dag op De Hondsberg De dag van opname naar De Hondsberg Vandaag ga je naar De Hondsberg. Je bent misschien al een keer geweest om op een groep en op school te kijken. Maar nu blijf je voor langere tijd op De Hondsberg. aankomst Je komt met je ouders of (gezins)voogd naar De Hondsberg. Je wacht bij de receptie tot groepsbegeleiding je komt halen. Dan loop je samen met je ouders of (gezins)voogd naar je groep. Als je veel spullen hebt, mag je met de auto het terrein op. Je kunt dan je spullen uitladen bij de groep. op de groep Groepsbegeleiding laat je groep en je kamer zien. Je ouders of (gezins)voogd gaan praten met groepsleiding. Ze willen graag weten wie je bent en waar ze op de groep rekening mee moeten houden. Als het kan, zit je zelf ook bij dit gesprek. Je kunt dan de vragen die je in dit boekje hebt opgeschreven aan de groepsbegeleiding stellen. Als dit niet kan, dan kun je met groepsbegeleiding je spullen vast uit pakken. Je kunt je vragen dan later aan de groepsbegeleiding stellen. en dan? Als het gesprek klaar is, neem je afscheid van je ouders of (gezins)voogd.

17 14 Een dag op De Hondsberg de ochtend opstaan - ontbijten - brood smeren voor op school. naar school,stage of dagbesteding op school van kwart voor 9 (8.45) tot half 3 (14.30) zit je op school. tussen de middag eet je op school. na school naar de groep vrije tijd de avond avondeten vrije tijd bedtijd weekend Ben je in het weekend op de groep dan hoef je natuurlijk niet naar school. Je kunt dan uitslapen. Samen met groepsbegeleiding en je groepsgenoten kijk je wat je samen wilt doen. s Avonds mag je wat langer opblijven.

18 15 C ontact met thuis Bellen, chatten en mailen groepstelefoon Op de groep is een groepstelefoon. Hiermee kun je bellen en gebeld worden. Je spreekt met de groepsbegeleiding af hoe vaak en hoe lang je mag bellen. internet Op de groep staat een computer met internet. Je kunt hiermee mailen en chatten. ipad Elke groep heeft een ipad. Je kunt hiermee mailen, chatten, skypen en beeld bellen. jouw mobiele telefoon Heb je een mobiele telefoon, dan maak je met de groepsbegeleiding afspraken over het gebruik. post Je kunt een brief sturen en brieven ontvangen op je groep.

19 16 Weekenden en vakanties weekenden Sommige jongeren gaan in het weekend naar huis, sommige jongeren blijven op De Hondsberg. Dit is voor elke jongere die op De Hondsberg woont verschillend. Er worden afspraken gemaakt met jou en je ouders of je naar huis gaat in het weekend. Er wordt afgesproken hoe vaak je naar huis gaat. weekendschriftje Als je in het weekend naar huis gaat, schrijft de groepsbegeleiding in een schriftje hoe het is gegaan op de groep. Als je terug naar de groep gaat, schrijven je ouders thuis in het schriftje hoe het is gegaan. Dit kan ook via de mail of telefoon. vakanties Er worden afspraken gemaakt met jou en je ouders of je naar huis gaat in de schoolvakanties. Er wordt afgesproken hoe lang je naar huis gaat. bezoek Wil je dat er iemand op bezoek komt, bijvoorbeeld op je verjaardag? Dan spreek je dit af met de groepsbegeleiding.

20 17 R egels en afspraken Er zijn verschillende soorten regels en afspraken huisregels Dit zijn regels die gelden voor alle jongeren die op De Hondsberg verblijven. Deze regels gaan over hoe je met elkaar omgaat, roken, klachten, huisdieren, en nog meer. Elke groep heeft een lijst waar deze huisregels opstaan. Op je eerste dag op De Hondsberg, neemt de groepsbegeleiding deze regels met je door. groepsregels Op de groep zijn ook regels en afspraken gemaakt. Bijvoorbeeld hoe laat je gaat eten. Op je eerste dag op De Hondsberg, neemt de groepsbegeleiding deze regels met je door. Op de groep ligt een lijst met deze groepsregels. individuele afspraken Dit zijn afspraken die alleen voor jou gelden. Deze afspraken staan in je zorgplan en je werkmap. Je persoonlijk begeleider maakt en bespreekt de individuele afspraken met jou.

21 M edezeggenschap 18 Jouw stem telt groepsoverleg Op de groep is er 1 keer per maand groepsoverleg. Dit is een vergadering waar alle jongeren en groepsbegeleiding van je groep aan meedoen. Hier bespreek je dingen die je belangrijk vindt op de groep. cliëntenraad Dit is een groep jongeren die praat, advies geeft en mee beslist over belangrijke zaken op De Hondsberg. De cliëntenraad vergadert een paar keer per jaar met de directeur. Van elk woonblok zit 1 jongere in de cliëntenraad. Deze jongere is gekozen door zijn/haar groepsgenoten. De cliëntenraad organiseert regelmatig werkgroepen, waar alle jongeren aan deel mogen nemen. Zo is er bijvoorbeeld een werkgroep keuken waar je aan de kok mag vertellen wat je van het eten vindt. cliëntvertrouwenspersoon Heb je een klacht, vraag of probleem en je wilt dit in vertrouwen tegen iemand zeggen, dan is er een vertrouwenspersoon. Deze vertelt niks door. Op de groep hangt een poster waarop staat hoe je een afspraak kunt maken met de vertrouwenspersoon. Je mag natuurlijk ook altijd een afspraak maken om even te praten. tevredenheidsonderzoek/mijn mening De Hondsberg vindt het erg belangrijk om te weten hoe tevreden jij bent over de zorg die je krijgt. Daarom vul je elk half jaar een tevredenheidsonderzoek in. We maken dan afspraken hoe het beter kan.

22 19 C ontactgegevens adres en telefoonnummer Algemeen adres De Hondsberg: De Hondsberg Hondsberg JT Oisterwijk info@dehondsberg.koraalgroep.nl Telefoonnummer van de groep: tip Op kun je veel informatie vinden over De Hondsberg!

23 V ragen 20 wil je nog iets vragen? vragen? Heb je na het lezen van dit boekje nog vragen, dan kun je deze hier opschrijven. Vergeet niet dit boekje mee te nemen naar de opnamedag.

24 Tot op De Hondsberg v 3.1 bosplein Algemeen versie 1

Als je kind naar het Dagcentrum Vroegtijdige Interventie gaat

Als je kind naar het Dagcentrum Vroegtijdige Interventie gaat Als je kind naar het Dagcentrum Vroegtijdige Interventie gaat Beste Uw zoon of dochter gaat een tijdje naar het Dagcentrum Vroegtijdige Interventie (DVI). U zult vast veel vragen hebben: Hoe ziet de groep

Nadere informatie

WELKOM BIJ DE CRISISOPVANG

WELKOM BIJ DE CRISISOPVANG WELKOM BIJ DE CRISISOPVANG Samen werken aan jouw toekomst Introductiefolder voor jongeren, ouders en verwijzers Deze folder gaat over De Crisisopvang van Lijn5. Je leest in deze folder alles over De Opvanggroep

Nadere informatie

DE STEIGER WELKOM IN ONS IPO EN INTERNAAT

DE STEIGER WELKOM IN ONS IPO EN INTERNAAT DIT BOEKJE IS VAN: WELKOM IN ONS IPO EN INTERNAAT DE STEIGER Om je wat wegwijs te maken in De Steiger, krijg je dit boekje. Hierin staan vele zaken vermeld. Dit is een alleen van jou. Je mag erin kleuren

Nadere informatie

Kwaliteits-rapport. Koraal 2017.

Kwaliteits-rapport. Koraal 2017. Kwaliteits-rapport. Koraal 2017. De tekst is in Taal voor allemaal speciaal. Het kwaliteits-rapport. Koraal schrijft elk jaar een kwaliteits-rapport. Een kwaliteits-rapport is een boekje. Het kwaliteits-rapport

Nadere informatie

WELKOM bij het Van Krevelenhuis!

WELKOM bij het Van Krevelenhuis! WELKOM bij het Van Krevelenhuis! Dit boekje over het Van Krevelenhuis is van Inhoudsopgave 1. Wat is Curium-LUMC? 2. Het Van Krevelenhuis 3. De kennismaking en opname 4. Je eerste dag op het Van Krevelenhuis

Nadere informatie

WONEN IN EEN BEHANDELGROEP

WONEN IN EEN BEHANDELGROEP WONEN IN EEN BEHANDELGROEP Open behandelgroep Informatie voor jongeren met een licht verstandelijke beperking en gedragsproblemen Voor wie? In een open behandelgroep wonen kinderen en jongeren in de leeftijd

Nadere informatie

Informatieboekje kinderafdeling

Informatieboekje kinderafdeling Ithaka Informatieboekje kinderafdeling In je handen heb je een boekje met informatie over de kinderafdeling van Ithaka. Je bent hier niet alleen, er zijn nog ongeveer 20 andere kinderen op de afdeling.

Nadere informatie

Wonen in een behandelgroep

Wonen in een behandelgroep Wonen in een behandelgroep OPEN BEHANDELGROEP MET VERBLIJF Informatie voor jongeren Kom verder! www.ln5.nl We vragen ook hoe de groepsleiders je het beste kunnen helpen in de tijd dat je bij ons bent.

Nadere informatie

Kempenhaeghe entreeboekje kinderafdeling

Kempenhaeghe entreeboekje kinderafdeling Kempenhaeghe Locatie Hans Berger Kliniek Oosterhout - Kinderafdeling Hoooi Kempenhaeghe entreeboekje kinderafdeling Inleiding Hoi, ik ben Kempy! Welkom bij Kempenhaeghe! Ik woon hier. Binnenkort word jij

Nadere informatie

Welkom bij het Centrum Verstandelijke Beperking en Psychiatrie

Welkom bij het Centrum Verstandelijke Beperking en Psychiatrie Welkom bij het Centrum Verstandelijke Beperking en Psychiatrie Huisregels voor patiënten en naastbetrokkenen Afspraken Deze huisregels zijn opgesteld om het verblijf binnen de kliniek voor iedereen zo

Nadere informatie

Schakenbosch in het kort. Informatie voor jongeren en ouders

Schakenbosch in het kort. Informatie voor jongeren en ouders Schakenbosch in het kort Informatie voor jongeren en ouders Het lukt mij niet om vrienden te maken en te houden. Ik word zo snel boos, dat ik het zelf niet begrijp. Ik doe dingen die ik niet wil, omdat

Nadere informatie

Kempenhaeghe entreeboekje kinderafdeling

Kempenhaeghe entreeboekje kinderafdeling Kempenhaeghe Locatie Kempenhaeghe Heeze - Kinderafdeling Hoooi Kempenhaeghe entreeboekje kinderafdeling Inleiding Hoi, ik ben Kempy! Welkom bij Kempenhaeghe! Ik woon hier. Binnenkort word jij bij ons opgenomen.

Nadere informatie

Wakker worden! Het droge-bed werkboek. zgt.nl

Wakker worden! Het droge-bed werkboek. zgt.nl Wakker worden! Het droge-bed werkboek zgt.nl 1 Dit boek is van: De afdeling Je gaat nu op de kinderafdeling van het ziekenhuis logeren. Op de afdeling liggen nog veel meer kinderen. Kleine baby s en grote

Nadere informatie

Iedereen heeft een verhaal

Iedereen heeft een verhaal informatie voor jongeren Iedereen heeft een verhaal > Goed om te weten als je tijdelijk naar JJC gaat Iedereen heeft een eigen verhaal. Veel verhalen gaan over waarom het niet allemaal gelopen is zoals

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Uit&Thuis. Kom verder! www.ln5.nl SAMEN WERKEN AAN JOUW TOEKOMST. Introductiefolder voor jongeren, ouders en verwijzers

Uit&Thuis. Kom verder! www.ln5.nl SAMEN WERKEN AAN JOUW TOEKOMST. Introductiefolder voor jongeren, ouders en verwijzers Uit&Thuis SAMEN WERKEN AAN JOUW TOEKOMST Introductiefolder voor jongeren, ouders en verwijzers Kom verder! www.ln5.nl Over Uit&Thuis Bij Uit&Thuis draait alles om samenwerking. De samenwerking met jullie

Nadere informatie

WELKOM bij het Van Krevelenhuis! Informatieboekje kind

WELKOM bij het Van Krevelenhuis! Informatieboekje kind WELKOM bij het Van Krevelenhuis! Informatieboekje kind Dit boekje over het Van Krevelenhuis is van 1. Wat is Curium-LUMC? 2. Het Van Krevelenhuis 3. De kennismaking en opname 4. Je eerste dag op het Van

Nadere informatie

Informatie voor jongeren

Informatie voor jongeren Informatie voor jongeren Welkom in De Koppeling Inhoudsopgave 1. Wat is de Koppeling? 2. Je dagelijks leven in de Koppeling 3. Met wie heb je te maken? 4. Werken aan jezelf 5. Wat mag je wel, wat mag je

Nadere informatie

NASCHOOLSE DAGBEHANDELING. Figaro. Welkom! Waarom kom jij naar de groep? Informatieboekje voor kinderen die komen kennismaken. Dit boekje is van:

NASCHOOLSE DAGBEHANDELING. Figaro. Welkom! Waarom kom jij naar de groep? Informatieboekje voor kinderen die komen kennismaken. Dit boekje is van: NASCHOOLSE DAGBEHANDELING Figaro Welkom! Binnenkort kom je kennismaken op Figaro. In dit boekje leggen we je alvast wat dingen uit. Het boekje is gemaakt voor kinderen die hier voor de eerste keer komen,

Nadere informatie

UIT&THUIS. Samen werken aan jouw toekomst. Introductiefolder voor jongeren, ouders en verwijzers

UIT&THUIS. Samen werken aan jouw toekomst. Introductiefolder voor jongeren, ouders en verwijzers UIT&THUIS Samen werken aan jouw toekomst Introductiefolder voor jongeren, ouders en verwijzers Waarom Uit&Thuis? Uit&Thuis is een hulpverleningsvorm van Lijn5 in Apeldoorn. De begeleiders van Uit&Thuis

Nadere informatie

KNF Zwolle. Afdeling KNF Zwolle. Alles over het EEG-Onderzoek

KNF Zwolle. Afdeling KNF Zwolle. Alles over het EEG-Onderzoek KNF Zwolle Afdeling KNF Zwolle Alles over het EEG-Onderzoek 1. Welkom op de afdeling KNF afdeling knf Binnenkort kom je samen met je vader of je moeder een nachtje slapen bij het epilepsiecentrum in Zwolle.

Nadere informatie

Jaarplan ASVZ 2015 Met Elkaar in 2015

Jaarplan ASVZ 2015 Met Elkaar in 2015 Jaarplan ASVZ 2015 Met Elkaar in 2015 Jaarplan ASVZ 2015 eenvoudige versie Met elkaar in 2015! Dit is het jaarplan van ASVZ. Hierin schrijft ASVZ op wat we in 2015 gaan doen, en wat beter of anders kan

Nadere informatie

Individueel Behandeltraject

Individueel Behandeltraject Individueel Behandeltraject SAMEN WERKEN AAN JOUW TOEKOMST Informatie voor jongeren, ouders en verwijzers Kom verder! www.ln5.nl erom dat jij leert én zelfstandiger wordt. Natuurlijk gaat er ook veel goed

Nadere informatie

Hallo, leuk dat je je hebt opgegeven voor de Kinderspelweek. Er hebben zich in totaal 75 kinderen opgegeven wat echt super is. Dit keer is het thema:

Hallo, leuk dat je je hebt opgegeven voor de Kinderspelweek. Er hebben zich in totaal 75 kinderen opgegeven wat echt super is. Dit keer is het thema: Hallo, leuk dat je je hebt opgegeven voor de Kinderspelweek. Er hebben zich in totaal 75 kinderen opgegeven wat echt super is. Het is inmiddels de 7 e keer en we maken er met elkaar leuke en gezellige

Nadere informatie

Ons adres is: CKG Koningin Fabiola Glorieuxlaan 81 9600 Ronse Tel. 055/23 37 63

Ons adres is: CKG Koningin Fabiola Glorieuxlaan 81 9600 Ronse Tel. 055/23 37 63 Ons adres is: CKG Koningin Fabiola Glorieuxlaan 81 9600 Ronse Tel. 055/23 37 63 Welkom, Welkom in het CKG Koningin Fabiola, te Ronse Hallo, Ik ben Floddertje! 1. Wat is een CKG? CKG is de afkorting van

Nadere informatie

Informatie Nieuwmarke

Informatie Nieuwmarke 1 Informatie Nieuwmarke INFORMATIE Persoonlijk begeleider: Gedragsdeskundige: Coördinerend begeleider: Postadres: Postbus 94, 7200 AB Zutphen Bezoekadres: Dr. W. Slotlaan 12, Rekken T 088 547 73 00 2 INFORMATIE

Nadere informatie

Reisinformatie werkweek klas 3

Reisinformatie werkweek klas 3 Reisinformatie werkweek klas 3 Schooljaar 2014-2015 Beste 3 e klassers, Aan het einde van het derde schooljaar is het gebruikelijk om op werkweek te gaan. Dit jaar gaan we naar de Ardennen. We vertrekken

Nadere informatie

Pleegzorg. Informatie voor jongeren

Pleegzorg. Informatie voor jongeren Pleegzorg Informatie voor jongeren Pleegzorg? Voor wie? Een pleeggezin is een gezin waar kinderen van 0 tot 18 jaar kunnen wonen omdat het thuis niet meer kan. Dit kan voor een korte tijd zijn, maar kan

Nadere informatie

Inhoud. Waarom bent u in het ziekenhuis? Komt u voor een onderzoek? Bent u ziek en moet u blijven? Wat neemt u mee? Uw kamer in het ziekenhuis

Inhoud. Waarom bent u in het ziekenhuis? Komt u voor een onderzoek? Bent u ziek en moet u blijven? Wat neemt u mee? Uw kamer in het ziekenhuis Inhoud Waarom bent u in het ziekenhuis? Komt u voor een onderzoek? Bent u ziek en moet u blijven? Wat neemt u mee? Uw kamer in het ziekenhuis Krijgt u een operatie? De dag van de operatie Na de operatie

Nadere informatie

De Flatjes. Kom verder! www.ln5.nl SAMEN WERKEN AAN JOUW TOEKOMST. Informatie voor jongeren, ouders en verwijzers

De Flatjes. Kom verder! www.ln5.nl SAMEN WERKEN AAN JOUW TOEKOMST. Informatie voor jongeren, ouders en verwijzers De Flatjes SAMEN WERKEN AAN JOUW TOEKOMST Informatie voor jongeren, ouders en verwijzers Kom verder! www.ln5.nl in bruikleen hebben, zoals een box, commode of ledikantje. Ook is er een basisinventaris

Nadere informatie

Hoofdstuk 10 Dit hoofdstuk gaat over: de rechten van cliënten op papier

Hoofdstuk 10 Dit hoofdstuk gaat over: de rechten van cliënten op papier Rechten van cliënten op papier Hoofdstuk 10 Dit hoofdstuk gaat over: de rechten van cliënten op papier RECHTEN OP PAPIER In dit hoofdstuk vind je een antwoord op de volgende vragen: 1. Waar vind je jouw

Nadere informatie

Mijn naam is: 3-6 JAAR. Deze brochure is voor kinderen van 3 tot 6 jaar

Mijn naam is: 3-6 JAAR. Deze brochure is voor kinderen van 3 tot 6 jaar Mijn naam is: 3-6 JAAR Deze brochure is voor kinderen van 3 tot 6 jaar Dit boekje zegt welke afspraken er zijn in Dageraad, zodat je weet wat er wel en niet mag in de leefgroep. Tijdens je verblijf in

Nadere informatie

De zorg moet steeds beter.

De zorg moet steeds beter. De zorg moet steeds beter. De tekst is in Taal voor allemaal. Ons Tweede Thuis heeft afspraken over goede zorg. Jij krijgt zorg. Ons Tweede Thuis geeft de zorg. Een ander woord voor zorg is hulp. Bij wonen.

Nadere informatie

SPORTKAMP 2019 Appelscha

SPORTKAMP 2019 Appelscha SPORTKAMP 2019 Appelscha maandag 3 juni t/m vrijdag 7 juni Wat heb je nodig deze week?: Een goede fiets waarop je heen en weer Appelscha kunt fietsen!! (50km) Check je banden, remmen en licht ruim voor

Nadere informatie

Wegwijzer voor kinderen. Opname in Merem informatie voor kinderen en ouders

Wegwijzer voor kinderen. Opname in Merem informatie voor kinderen en ouders Wegwijzer voor kinderen Opname in Merem informatie voor kinderen en ouders 1 WELKOM! In Merem gaan we uit van de volgende kernwaarden: - Zorg goed voor jezelf - Zorg goed voor de ander - Zorg goed voor

Nadere informatie

Hallo jongens en meiden, Tot ziens. Alvast veel leesplezier!!!!

Hallo jongens en meiden, Tot ziens. Alvast veel leesplezier!!!! Op maandag lever je als eerste je verlofpas weer in bij je bootsman/vrouw. Je zwemgoed wat je op school gebruikt, wordt door ons gewassen. Laat wel even je naam in je zwembroek zetten, zodat hij niet zoek

Nadere informatie

KTC Hamakerlaan. Kom verder! SAMEN WERKEN AAN JOUW TOEKOMST. Informatie voor jongeren, ouders en verwijzers

KTC Hamakerlaan. Kom verder!  SAMEN WERKEN AAN JOUW TOEKOMST. Informatie voor jongeren, ouders en verwijzers KTC Hamakerlaan SAMEN WERKEN AAN JOUW TOEKOMST Informatie voor jongeren, ouders en verwijzers Kom verder! www.ln5.nl Voor wie? Meiden in de leeftijd van 16 tot en met 18 jaar, die door omstandigheden niet

Nadere informatie

KNF ZWOLLE. Afdeling KNF Zwolle. Alles over het EEG-Onderzoek. Expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde

KNF ZWOLLE. Afdeling KNF Zwolle. Alles over het EEG-Onderzoek. Expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde KNF ZWOLLE Afdeling KNF Zwolle Alles over het EEG-Onderzoek Expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde 1. Welkom op de afdeling KNF AFDELING KNF Binnenkort kom je samen met je vader, moeder of

Nadere informatie

Eikenhorst (kliniek) Informatie voor patiënten. Eikenhorst

Eikenhorst (kliniek) Informatie voor patiënten. Eikenhorst Eikenhorst (kliniek) Informatie voor patiënten Eikenhorst Je komt mogelijk binnenkort op Eikenhorst. Daar is alles anders en nieuw vergeleken met waar je nu woont. Om je te laten wennen aan al dat nieuwe,

Nadere informatie

ma 13 t/m vr 17 augustus Coördinatieteam Jevak 2018 MFC t Dorpshuis Julianadorp Middelzand 3504 Tel:

ma 13 t/m vr 17 augustus Coördinatieteam Jevak 2018 MFC t Dorpshuis Julianadorp Middelzand 3504 Tel: www.dorpshuisjulianadorp.nl ma 13 t/m vr 17 augustus Coördinatieteam Jevak 2018 MFC t Dorpshuis Julianadorp Middelzand 3504 Tel: 641122 Maandag 13 augustus 2018 Programma overzicht: 0900 uur Aanvang Jevak

Nadere informatie

Leesboekje het huis. Leesboekje Het Huis Pagina 1

Leesboekje het huis. Leesboekje Het Huis Pagina 1 Leesboekje het huis Leesboekje Het Huis Pagina 1 Dit is het huis. Dit is de tuin. Dit is de woonkamer. Dit is de keuken. Dit is de slaapkamer. Dit is de zolder. Dit is het dak. Dit is de trap. Dit is de

Nadere informatie

Intensieve deeltijdbehandeling. Voor kinderen van 4-12 jaar

Intensieve deeltijdbehandeling. Voor kinderen van 4-12 jaar INFORMATIEBOEKJE DE ZOOMKANT MARKKANT Intensieve deeltijdbehandeling Voor kinderen van 4-12 jaar WAAROVER GAAT DIT BOEKJE? Binnenkort kom je naar de Zoomkant/Markkant om dingen te leren in een gezamenlijk

Nadere informatie

Hallo! Ben jij hier nieuw? Welkom! Ik ben Blokje. Ik ben. jaar. Wat is jouw naam?. Mooie naam! Wil je vrienden zijn?

Hallo! Ben jij hier nieuw? Welkom! Ik ben Blokje. Ik ben. jaar. Wat is jouw naam?. Mooie naam! Wil je vrienden zijn? Hallo! Ben jij hier nieuw? Welkom! Ik ben Blokje. Ik ben. jaar. Wat is jouw naam?. Mooie naam! Wil je vrienden zijn? Is het jouw eerste dag hier? Ik woon hier al 1 jaar. Eerst woonde ik samen met mijn

Nadere informatie

Ondersteuning bij zelfstandig wonen voor mensen met een verstandelijke beperking. Frion Volledig Pakket Thuis. Zwolle

Ondersteuning bij zelfstandig wonen voor mensen met een verstandelijke beperking. Frion Volledig Pakket Thuis. Zwolle Ondersteuning bij zelfstandig wonen voor mensen met een verstandelijke beperking Frion Volledig Pakket Thuis Zwolle ge ve Volledig Pakket Thuis Frion Volledig Pakket Thuis noemen we ook wel VPT. Bij VPT

Nadere informatie

Samen mediawijs. Met elkaar in gesprek over het gebruik van (social) media

Samen mediawijs. Met elkaar in gesprek over het gebruik van (social) media Samen mediawijs Met elkaar in gesprek over het gebruik van (social) media Met elkaar in gesprek over (social) media 1 Inleiding De wereld verandert. Je kunt steeds meer dingen doen op je computer, laptop,

Nadere informatie

Informatiefolder voor cliënten: Informatieverstrekking FPA De Schelde 6 Meer informatie: www.ggzwnb.nl

Informatiefolder voor cliënten: Informatieverstrekking FPA De Schelde 6 Meer informatie: www.ggzwnb.nl INFORMATIEVERSTREKKING FPA DE SCHELDE 6 Jouw toekomst telt! HOEZO, MIJN TOEKOMST TELT? Je hebt in je leven al veel meegemaakt. Leuke, maar ook een aantal minder fijne dingen. Op dit moment ben je in deze

Nadere informatie

Hoe gaat het in groep 1/2 b

Hoe gaat het in groep 1/2 b Hoe gaat het in groep 1/2 b Binnenkomst: - Als je op school komt hang je je jas op je eigen haakje onder je tent. Je tas zet je op de plank. - In de klas geef je de juf een hand en je pakt een spelletje

Nadere informatie

Joepie!! Ik mag naar de basisschool. Welkom op basisschool De Mussenberg

Joepie!! Ik mag naar de basisschool. Welkom op basisschool De Mussenberg Joepie!! Ik mag naar de basisschool Welkom op basisschool De Mussenberg Zo ziet mijn school er uit Jouw nieuwe school ligt in Horn. De school heeft twee ingangen naar de speelplaatsen. 1 ingang ligt aan

Nadere informatie

Wie betaalt wat? Lunet zorg, februari 2018

Wie betaalt wat? Lunet zorg, februari 2018 Wie betaalt wat? Lunet zorg, februari 2018 Uitleg folder Als je bij Lunet zorg woont heb je recht op bepaalde zaken. Sommige dingen worden betaald door Lunet zorg. Lunet zorg krijgt daarvoor geld vanuit

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 4 Wonen

Spreekopdrachten thema 4 Wonen Spreekopdrachten thema 4 Wonen Opdracht 1 bij 4.1 ** Uitleg voor de docent: Op de volgende pagina vind je een blad met plaatjes. Knip de plaatjes uit en doe ze in een envelop. Geef elk tweetal een envelop.

Nadere informatie

Voor jouw veiligheid De Wet Bopz in makkelijke taal Versie voor lvg-cliënten

Voor jouw veiligheid De Wet Bopz in makkelijke taal Versie voor lvg-cliënten SC-0032 mei 2012 - alle rechten voorbehouden s Heeren Loo Zorggroep Berkenweg 11 3818 LA Amersfoort Postbus 647 3800 AP Amersfoort Voor jouw veiligheid De Wet Bopz in makkelijke taal Versie voor lvg-cliënten

Nadere informatie

Wat staat er in dit boekje?

Wat staat er in dit boekje? Wat staat er in dit boekje? Informatie voor ouders (scheur t maar uit voor ze!) 7 Even uitleggen 11 Ik & Zo! Dit ben ik! 15 Ik & Zo! Handig om te weten 17 Weekschema co-ouderschap 29 Planning weekenden,

Nadere informatie

Inhoudsopgave 1. Algemeen Inleiding en visie Bouwsteen 1: De zorg die jij nodig hebt Zorgplan Mijn Plan

Inhoudsopgave 1. Algemeen Inleiding en visie Bouwsteen 1: De zorg die jij nodig hebt Zorgplan Mijn Plan Inhoudsopgave 1. Algemeen... 2 1.1 Inleiding en visie... 2 2. Bouwsteen 1: De zorg die jij nodig hebt... 3 2.1 Zorgplan... 3 2.2 Mijn Plan... 3 3. Bouwsteen 2: Jouw mening over de zorg die jij krijgt...

Nadere informatie

Zideris Wageningen. Generaal Foulkesweg 15. - Beschrijving - Huisregels - Contactgegevens

Zideris Wageningen. Generaal Foulkesweg 15. - Beschrijving - Huisregels - Contactgegevens Zideris Wageningen Generaal Foulkesweg 15 - Beschrijving - Huisregels - Contactgegevens Welkom bij Zideris Wageningen Generaal Foulkesweg! Wat fijn dat je belangstelling hebt of komt wonen op de Generaal

Nadere informatie

Samen werken aan jouw toekomst

Samen werken aan jouw toekomst WELKOM BIJ DE OVERFLATS Samen werken aan jouw toekomst Introductiefolder voor jongeren, ouders en verwijzers Deze folder gaat over De Overflats van Lijn5. Je leest in deze folder alles over De Overflats

Nadere informatie

Huisregels van de Kleinschalige Voorziening

Huisregels van de Kleinschalige Voorziening Kleinschalige Voorziening Hendric van Veldekehof 29 1064 JG Amsterdam Algemene nummer : 020-5400500 www.spirit.nl Huisregels van de Kleinschalige Voorziening Je bent geplaatst in de Kleinschalige Voorziening

Nadere informatie

Het thema van het kamp is:

Het thema van het kamp is: Hallo allemaal! Zoals beloofd, volgt in deze brief wat meer informatie over het CDD Summer Dance Camp van 2015. Lees de brief goed door en als je nog vragen hebt, bel dan naar onderstaand nummer. Het thema

Nadere informatie

Brugklaskamp 2019 Bergen op Zoom

Brugklaskamp 2019 Bergen op Zoom Klaverstraat 7 2565 BT Den Haag tel. 070-363 49 40 Goudsbloemlaan 131 2565 CR Den Haag tel. 070-363 34 39 E: info@segbroek.nl Brugklaskamp 2019 Bergen op Zoom 11 september - t/m 13 september Informatie

Nadere informatie

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel Veertien leesteksten Leesvaardigheid A1 Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek Ad Appel Uitgave: Appel, Aerdenhout 2011-2016 Verkoopprijs: 1,95 Ad Appel Te bestellen via www.adappelshop.nl

Nadere informatie

Animatie programma. Maar naast al dat moois organiseren wij ook leuke, gezellige en knotsgekke activiteiten voor jong en oud.

Animatie programma. Maar naast al dat moois organiseren wij ook leuke, gezellige en knotsgekke activiteiten voor jong en oud. Animatie programma Fijne vakantie! Wij hebben hier natuurlijk super leuke faciliteiten zoals bowlingbanen, midgetgolf, een mooi zwembad en een gezellig restaurant. Maar naast al dat moois organiseren wij

Nadere informatie

Roos Hensen Fijn wonen vragenlijst. Ben jij blij met je huis en de spullen die erin staan? Beantwoord de volgende vragen om daar achter te komen.

Roos Hensen Fijn wonen vragenlijst. Ben jij blij met je huis en de spullen die erin staan? Beantwoord de volgende vragen om daar achter te komen. Roos Hensen Fijn wonen vragenlijst Ben jij blij met je huis en de spullen die erin staan? Beantwoord de volgende vragen om daar achter te komen. Fijn wonen vragenlijst Persoonlijke vragen: Wat vind je

Nadere informatie

WELKOM IN EEN BEHANDELGROEP

WELKOM IN EEN BEHANDELGROEP WELKOM IN EEN BEHANDELGROEP Samen werken aan jouw toekomst Oriëntatiefolder voor jongeren, ouders en verwijzers Wat is Lijn5? Bij Lijn5 kun je hulp krijgen als je problemen hebt. Bijvoorbeeld: Je hebt

Nadere informatie

Afdeling EMU Heemstede

Afdeling EMU Heemstede eeg-onderzoek Afdeling EMU Heemstede EEG-onderzoek voor kinderen en jongeren Expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde 1. Welkom op de afdeling 2welkom Binnenkort kom je samen met je vader, je

Nadere informatie

Zomerkamp 2015. Vallon Pont d Arc. Van 20 augustus t/m 28 augustus. Junior Survival club De Searchers

Zomerkamp 2015. Vallon Pont d Arc. Van 20 augustus t/m 28 augustus. Junior Survival club De Searchers Zomerkamp 2015 Vallon Pont d Arc Van 20 augustus t/m 28 augustus Junior Survival club De Searchers Reglement & Afspraken: Regel 1: De Searchers leiding, de Franse instructeurs en de campinggasten hebben

Nadere informatie

Wie betaalt wat? Lunet zorg, februari 2016

Wie betaalt wat? Lunet zorg, februari 2016 Wie betaalt wat? Lunet zorg, februari 2016 Uitleg folder Als je bij Lunet zorg woont heb je recht op bepaalde zaken. Sommige zaken worden betaald door Lunet zorg. Lunet zorg krijgt daarvoor geld vanuit

Nadere informatie

JEUGDIGEN. Hulp na seksueel misbruik. vooruitkomen +

JEUGDIGEN. Hulp na seksueel misbruik. vooruitkomen + > vooruitkomen + Hulp na seksueel misbruik JEUGDIGEN Heb jij seksueel misbruik meegemaakt of iemand in jouw gezin, dan kan daarover praten helpen. Het kan voor jou erg verwarrend zijn hierover te praten,

Nadere informatie

De Zwaluwen Piraten 2016

De Zwaluwen Piraten 2016 De Zwaluwen Piraten 2016 4-7 mei 2015 Inhoudsopgave - Voorwoord - Belangrijke mededelingen voor de ouders - De kampregels - Wat moet ik meenemen Voorwoord Woensdag 4 mei start alweer het 34 e jeugdkamp

Nadere informatie

ma 14 t/m vr 18 augustus

ma 14 t/m vr 18 augustus www.dorpshuisjulianadorp.nl ma 14 t/m vr 18 augustus Coördinatieteam Jevak 2017 MFC t Dorpshuis Julianadorp Middelzand 3504 Tel: 641122 Maandag 14 augustus 2017 Programma-overzicht: 0900 uur Aanvang Jevak

Nadere informatie

Z O M E R V A K A N T I E

Z O M E R V A K A N T I E GEWELDIG DAT JE VAN DE PARTIJ BENT! Z O M E R V A K A N T I E KAMPINFORMATIE Adres Begin & Eindtijd Bijzonderheden Paklijst Infoblad Adres Locatie StayOkay Heemskerk Tolweg 9 1967 NG Heemskerk Plattegrond

Nadere informatie

Programma clubweekend

Programma clubweekend l Programma clubweekend Atletiekvereniging Scheldesport 19 & 20 oktober 2013 1 Thema Halloween Terneuzen, 15 oktober 2013 Beste Scheldesporters, beste ouders/verzorgers!! Hierbij ontvangen jullie het programmaboekje

Nadere informatie

Hoofdstuk 3 Dit hoofdstuk gaat over: het recht op zeggenschap

Hoofdstuk 3 Dit hoofdstuk gaat over: het recht op zeggenschap Recht op zeggenschap Hoofdstuk 3 Dit hoofdstuk gaat over: het recht op zeggenschap In dit hoofdstuk vind je een antwoord op de volgende vragen: 1. Wat is het recht op zeggenschap? 2. Wat is het recht op

Nadere informatie

DigiContact. in één klik jouw ondersteuning

DigiContact. in één klik jouw ondersteuning DigiContact in één klik jouw ondersteuning Welkom bij DigiContact Ondersteuning van vandaag DigiContact is de ondersteuning van deze tijd. Speciaal voor mensen die zelfstandig wonen en werken, maar soms

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 4 Wonen

Spreekopdrachten thema 4 Wonen Boven: Spreekopdrachten thema 4 Wonen Opdracht 2 bij 4.1 * slaapkamer 2 trap Beneden: tuin garage TaalCompleet A1 Spreken Plus Thema 4-1 Opdracht 3 bij 4.1 ** Vertel. Wat voor huis heb jij? - Woon je in

Nadere informatie

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen Informatieblad speciaal voor kinderen Datum; Aalsmeer, jaar 2011 Gemaakt door; Bianca Wegbrands daar, Wat leuk dat je dit informatieblad speciaal voor kinderen wilt lezen. Ik zal me eerst even aan jou

Nadere informatie

Careyn De Ark. Gewoon prettig wonen in

Careyn De Ark. Gewoon prettig wonen in Gewoon prettig wonen in Careyn De Ark Op een steenworp afstand van Den Haag en het Westland en op loopafstand van het gezellige centrum van Wateringen ligt het woonzorgcomplex De Ark. De Ark combineert

Nadere informatie

Mijn boekje GOP Kinderdienst. Dit boek. is van

Mijn boekje GOP Kinderdienst. Dit boek. is van Dit boek is van Dit ben ik Zo zie ik eruit (mijn foto of tekening) Hoe gebruik ik dit boekje? Dit is mijn dagboek. Ik schrijf of teken erin wat ik wil. Uiteraard mag mijn mama, mijn papa of mijn opvanggezin

Nadere informatie

*Tijdens dit thema leren de kinderen verschillende plaatsen te benoemen bijv. op de kast, in het bedje, onder de tafel enz.

*Tijdens dit thema leren de kinderen verschillende plaatsen te benoemen bijv. op de kast, in het bedje, onder de tafel enz. WELKOM PUK!!! Van week 35 t/m 40 gaan wij van start met het thema Welkom Puk. De vakantie is weer voorbij, dat betekent dat er nieuwe baby s en kinderen bij ons op De Boerderij komen. Zo wordt ook Puk

Nadere informatie

Inhoud. Mijn leven. ik ga verhuizen

Inhoud. Mijn leven. ik ga verhuizen Inhoud Inleiding...3 Hoofdstuk 1 Plannen... 4 Hoofdstuk 2 Meubels enzo... 6 Hoofdstuk 3 Geld... 8 Hoofdstuk 4 Winkelen... 10 Hoofdstuk 5 Adreswijziging... 12 Hoofdstuk 6 De sleutel!... 14 Hoofdstuk 7 Voorbereiden...

Nadere informatie

Wat is het SDW cliëntenpanel?

Wat is het SDW cliëntenpanel? Terug kijken op het eerste jaar SDW cliëntenpanel 2016 Wat is het SDW cliëntenpanel? Het SDW cliëntenpanel praat samen met de Centrale cliëntenraad (CCR) over thema s. Het cliëntenpanel bestaat uit 25

Nadere informatie

Aan alle deelnemers en hun ouders/ verzorgers,

Aan alle deelnemers en hun ouders/ verzorgers, Aan alle deelnemers en hun ouders/ verzorgers, Op maandag 23 t/m woensdag 25 juni gaan alle leerlingen van H2a, HA2a en HA2b gezamenlijk, met de bus, op werkweek naar het C.J.V. kamp in Renesse. De werkweek

Nadere informatie

Soms gebeurt er wel eens iets wat jij niet wilt. Dit noemen wij onvrijwillige zorg. Onvrijwillige zorg mag alleen als jij in gevaar bent, of als jouw

Soms gebeurt er wel eens iets wat jij niet wilt. Dit noemen wij onvrijwillige zorg. Onvrijwillige zorg mag alleen als jij in gevaar bent, of als jouw Soms gebeurt er wel eens iets wat jij niet wilt. Dit noemen wij onvrijwillige zorg. Onvrijwillige zorg mag alleen als jij in gevaar bent, of als jouw gedrag gevaarlijk is voor andere mensen. Dit mag nooit

Nadere informatie

welkomstboekje Hallo!! thorbeckelaan bm maarssen telefoon: fax:

welkomstboekje Hallo!! thorbeckelaan bm maarssen telefoon: fax: welkomstboekje Hallo!! thorbeckelaan 2 3601 bm maarssen telefoon: 0346-562120 fax: 0346-554851 e-mail: directie@kbspionier.nl www.kbspionier.nl 4Hallo Je bent nu al bijna vier jaar en dan kom je bij ons

Nadere informatie

Epilepsie Groei-wijzer LVB jaar: Hier ben ik

Epilepsie Groei-wijzer LVB jaar: Hier ben ik Epilepsie Groei-wijzer LVB 4 2 jaar: Hier ben ik Naam: Als je ouder wordt, verandert er veel voor jou en voor je ouders of verzorgers. Stap voor stap word je zelfstandiger. Je regelt de dingen zelf en

Nadere informatie

Mantelzorgers in beeld

Mantelzorgers in beeld Mantelzorgers in beeld Zorgen voor een partner met scoliose en Parkinson Mantelzorger Henk Henk is 79 jaar en zorgt voor zijn vrouw Margreet. Henk is nog zeer vitaal voor zijn leeftijd. Hij fietst nog

Nadere informatie

Groepsboekje BSO sport de Kantine

Groepsboekje BSO sport de Kantine Groepsboekje BSO sport de Kantine Groepsboekje BSO sport De Kantine januari 2016 Inhoud Welkom bij BSO sport De Kantine!... 2 De Groep... 3 De groepsruimte binnen en buiten... 3 Wat is er te doen?...

Nadere informatie

PROGRAMMA. Hallo lieve vakantievrienden, Mijn naam is Flurki en ik heet jullie van harte welkom op vakantiepark Dierenbos.

PROGRAMMA. Hallo lieve vakantievrienden, Mijn naam is Flurki en ik heet jullie van harte welkom op vakantiepark Dierenbos. ANIMATIE PROGRAMMA Hallo lieve vakantievrienden, Mijn naam is Flurki en ik heet jullie van harte welkom op vakantiepark Dierenbos. Het animatieteam staat voor jullie klaar met leuke, sportieve en vrolijke

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 3 April 2014 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar: Cliëntzeggenschap,

Nadere informatie

Mijn rechten in de jeugdhulp. Mevrouwtje recht en haar familie

Mijn rechten in de jeugdhulp. Mevrouwtje recht en haar familie Mijn rechten in de jeugdhulp Mevrouwtje recht en haar familie Inhoud Inleiding... 3 1. Je moet hulp krijgen... 4 2. Ik beslis mee of ik hulp wil of niet... 5 3. Ik krijg uitleg... 6 4. Er is respect voor

Nadere informatie

Hoofdstuk 2 Dit hoofdstuk gaat over: het recht op informatie

Hoofdstuk 2 Dit hoofdstuk gaat over: het recht op informatie Hoofdstuk 2 Dit hoofdstuk gaat over: het recht op informatie In dit hoofdstuk vind je een antwoord op de volgende vragen. 1. Wat is het recht op informatie? 2. Wat is begrijpelijke informatie? 3. Op welke

Nadere informatie

Iedereen heeft een eigen verhaal

Iedereen heeft een eigen verhaal informatie voor ouders Iedereen heeft een eigen verhaal > Goed om te weten als uw kind tijdelijk bij JJC verblijft Uw zoon of dochter gaat tijdelijk naar JJC in Den Haag. Wij gaan uw kind intensief begeleiden

Nadere informatie

PROGRAMMA. Hallo lieve vakantievrienden, Mijn naam is Flurki en ik heet jullie van harte welkom op vakantiepark Dierenbos.

PROGRAMMA. Hallo lieve vakantievrienden, Mijn naam is Flurki en ik heet jullie van harte welkom op vakantiepark Dierenbos. ANIMATIE PROGRAMMA Hallo lieve vakantievrienden, Mijn naam is Flurki en ik heet jullie van harte welkom op vakantiepark Dierenbos. Het animatieteam staat voor jullie klaar met leuke, sportieve en vrolijke

Nadere informatie

P.A.A.Z Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis. Handwijzer voor patiënten

P.A.A.Z Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis. Handwijzer voor patiënten P.A.A.Z Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis Handwijzer voor patiënten Welkom op de PAAZ U bent te gast bij de PAAZ (Psychiatrische Afdeling Algemene Ziekenhuis) van het St. Anna Ziekenhuis te Geldrop.

Nadere informatie

Z O M E R V A K A N T I E

Z O M E R V A K A N T I E GEWELDIG DAT JE VAN DE PARTIJ BENT! Z O M E R V A K A N T I E KAMPINFORMATIE Adres Begin & Eindtijd Bijzonderheden Paklijst Infoblad Adres Locatie StayOkay Soest Bosstraat 16 3766 AG Soest Plattegrond

Nadere informatie

Groei-wijzer LVB jaar: Hier ben ik

Groei-wijzer LVB jaar: Hier ben ik Groei-wijzer LVB 4 2 jaar: Hier ben ik Naam: Als je ouder wordt, verandert er veel voor jou en voor je ouders of verzorgers. Stap voor stap word je zelfstandiger. Je regelt de dingen zelf en je krijgt

Nadere informatie

Informatiebrief voor ouders over Kindervakantiekamp 2016

Informatiebrief voor ouders over Kindervakantiekamp 2016 Informatiebrief voor ouders over Kindervakantiekamp 2016 Beste ouders, In deze informatiebrief over het kinderkamp brengen we u op de hoogte over de gang van zaken. Mocht u na het lezen van deze brief

Nadere informatie

De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar

De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar De afgelopen weken was het niet zo leuk bij Pim thuis. Zijn moeder lag de hele dag in bed. Ze stond niet meer op, deed geen boodschappen

Nadere informatie

De Cliëntenraad Mijn mening telt!

De Cliëntenraad Mijn mening telt! Mijn mening telt De Cliëntenraad! Ik ben Tineke Kamphuis. Je hebt mij vast al eens gezien. Ik vind het heel belangrijk dat jij je mening geeft. En dat jij zelf beslissingen neemt. Daarom ben ik coach van

Nadere informatie

Mijn huis, mijn thuis

Mijn huis, mijn thuis Les 5: Mijn huis, mijn thuis (A-klas) Mijn huis, mijn thuis 1. Mijn huis Mijn naam is Ik ben jaar oud. Ik woon in Ik woon samen met... mensen. Heb je een broer? JA / NEE Heb je een zus? JA / NEE Mijn huis

Nadere informatie

Informatie voor jongeren Fasehuizen

Informatie voor jongeren Fasehuizen Fasehuizen Informatie voor jongeren Een fasehuis? Voor wie? Voor jongeren van 16 tot en met 18 jaar die zelfstandig willen wonen, maar daar nog begeleiding bij nodig hebben. Jongeren zoals jij. In een

Nadere informatie