ARE YOU READY FOR THE WORLD?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ARE YOU READY FOR THE WORLD?"

Transcriptie

1 ARE YOU READY FOR THE WORLD?

2 UWC, EEN SCHOOLERVARING MET IMPACT Op de vijftien scholen van UWC wereldwijd doe je niet alleen 5 & 6 vwo met klasgenoten met 100 nationaliteiten. De UWC ervaring is ook samen wonen en leven. Je doet levenswijsheid en vaardigheden op en creëert impact voor een vreedzame en duurzame wereld. Denk aan vrijwilligerswerk in de lokale gemeenschap (services), internationale debatten, het initiëren en organiseren van je eigen projectweek, outdoor-activiteiten en theater. De grootste uitdaging op een UWC is waarschijnlijk het indelen van je eigen tijd - het vinden van de balans tussen studeren, vrijwilligerswerk, sporten, ontspannen met vrienden en slaap. Omdat je leeft en leert in een dynamische groep jonge mensen met diverse achtergronden en culturen, en je een kamer deelt met meerdere mensen, leer je al snel net zoveel over jezelf als over je medeleerlingen, hun gewoontes en denkbeelden. ONDERWIJS Alle UWC s doceren het Internationale Baccalaureaat (IB) programma. Het IB is een intensief academisch programma met onder andere exacte wetenschappen, wiskunde, talen, sociale wetenschappen en kunst, en is een van de bekendste en meest vooraanstaande programma s voor middelbare scholen. Het IB-diploma wordt erkend door vrijwel alle universiteiten in de wereld, waaronder de meest gerenommeerde. TAAL De voertaal op de UWC s is Engels; op UWC Costa Rica is ook Spaans de voertaal. Kennis van de Engelse taal is geen vereiste om je voor UWC te kunnen aanmelden. Als je moedertaal niet wordt onderwezen op jouw UWC, dan kun je dit als zelfstudievak kiezen. UWC moedigt leerlingen aan om de lokale taal te leren.

3 AANMELDEN Het Nationaal Comité UWC Nederland selecteert leerlingen uit Nederland, de voormalige Nederlandse Antillen en Aruba voor de vijftien UWC s. Om je aan te kunnen melden voor de tweejarige pre-universitaire opleiding aan een van de UWC s moet je 16 of 17 jaar oud zijn op 1 september van het jaar van aanvang. Voor Swaziland, waar het schooljaar begint in januari, geldt 1 september van het jaar voorafgaand aan de begin van het schooljaar. SELECTIE De selectie voor UWC gaat op basis van je eigen capaciteiten, motivatie en potentieel, en is onafhankelijk van je sociale, culturele en religieuze achtergrond of je financiële situatie. Er worden in Nederland jaarlijks rond de 20 leerlingen geselecteerd. De selectie bestaat uit drie rondes: (1) een schriftelijke aanmelding; (2) een selectiedag met groepsopdrachten en een kort interview; en (3) een langer interview. Wanneer je je aanmeldt kun je een voorkeursschool aangeven, maar in principe meld je je aan voor alle UWC s over de wereld. Als je wordt toegelaten, houdt UWC zoveel mogelijk rekening met jouw voorkeur. FINANCIERING Twee jaar UWC kost rond de Toch is UWC voor iedereen (die geselecteerd wordt) toegankelijk. Geselecteerde leerlingen kunnen een aanvullende beurs ontvangen indien nodig. Dit is mogelijk omdat UWC een warme vriendengroep heeft van individuen, stichtingen, bedrijven, overheden en alumni die het UWC beurzenfonds financieel ondersteunen. Dit stelt ons in staat om leerlingen te selecteren op ambitie, talent en inzet, waarbij afkomst, geloof of financiële middelen geen rol spelen. KIJK VOOR MEER INFORMATIE OVER DE AANMELDINGSPROCEDURE EN DE JAARLIJKSE INFORMATIEBIJEENKOMSTEN OP

4 WATERFORD KAMHLABA UWC IS IN 1963 OPGERICHT ALS TEGENBEWEGING TEGEN HET APARTHEIDSSYSTEEM. DE DE SCHOOL WAS WAS VAN VAN EEN EEN VAN VAN DE EERSTE DE EERSTE MULTIRACIALE MULTIRACIALE SCHOLEN SCHOLEN IN AFRIKA, IN AFRIKA. SPEELDE WATERFORD EEN BELANGRIJKE SPEELDE ROL EEN IN HET BELANGRIJKE VERZET TEGEN ROL DE ONDERDRUKKING HET VERZET TEGEN DE EN PLEITTE ONDERDRUKKING VOOR DEMOCRATIE EN PLEITTE IN VOOR HET DEMOCRATIE ZUIDEN VAN AFRIKA. IN HET ZUIDEN VAN AFRIKA. IMAGINE FINISHING SCHOOL IN SOUTH SWAZILAND AFRICA WATERFORD KAMHLABA UWC 4 Waterford Kamhlaba UWC is een ontwikkeld instituut in een ontwikkelingsland. ervaren zelf de paradoxen, contrasten en kansen van de wereld waarin ze leven. Sinds de afschaffing van de apartheid, focust de school op conflict- en post-conflictgebieden in Afrika met als doel leiderschapspotentieel te ontwikkelen. Waterford Kamhlaba UWC is een pan-afrikaans instituut met een wijde blik op de wereld. Dit zorgt voor een grote variëteit aan leeftijden, ervaringen, culturele en socio-economisch achtergronden. Het community serviceprogramma van de school is een integraal onderdeel van de opleiding met projecten voor o.a. het promoten van intercultureel en wederzijds begrip, het verlichten van armoede door het delen van bronnen en de zorg voor mensen met AIDS en HIV. Waterford Kamhlaba UWC waterford.sz Sporten, Franse les of muziek met lokale (gehandicapte) kinderen; Werken in de ziekenhuisapotheek en de Voluntary Counseling and Testing Clinic; Leren over de leefomgeving en bescherming van wilde dieren; Geld inzamelen voor AIDS/HIV-wezen in Swaziland. Everything is possible and one person can make a difference. Op een heuvel in Sidwashini, ongeveer minuten per auto van Mbabane (pop ), de hoofdstad van Swaziland. Mild subtropisch klimaat. 600 totaal, waarvan 250 boarders (intern op campus) jaar; daarnaast dagleerlingen jaar, waarvan 75% afkomstig uit Afrika. Het schooljaar begint in januari en eindigt in november.

5 IMAGINE FINISHING SCHOOL IN CHINA DE VISIE VAN UWC CHANGSHU CHINA IS HET CREËREN VAN EEN DUURZAAM DORP MET EEN FOCUS OP HET BEVORDEREN VAN VREDE EN INTERNATIONAAL BEGRIP. DE LEERLINGEN WORDEN CHANGEMAKERS DIE UITDAGINGEN AANGAAN OM EEN POSITIEVE BIJDRAGE TE LEVEREN OP PERSOONLIJK, LOKAAL EN WERELDWIJD NIVEAU. UWC CHANGSHU CHINA De nadruk ligt bij UWC Changshu China op jeugdleiderschap, samenwerking en zorg voor het milieu, met speciale aandacht voor de Chinese taal en cultuur. krijgen veel eigen verantwoordelijkheid en vrijheid bij het opzetten van projecten en activiteiten. Naar Chinese traditie wordt van leerlingen ook verwacht dat zij ook hun academische verplichtingen serieus nemen. Het college heeft een splinternieuwe campus met faciliteiten voor sport, onderwijs en creatieve activiteiten, ondermeer een centrum voor Science, Technology, Engineering and Mathematics (STEM) en een grote aula. Op dit nieuwe UWC is het aan de leerlingen om de cultuur en sfeer van het college te helpen maken door de waarden van UWC naar de realiteit te vertalen. 5 uwcchina.org UWC Changshu China Changshu (pop ), stad in de Yangtze River Delta. Subtropisch klimaat. 520 leerlingen (op volle capaciteit), jaar, eenderde afkomstig uit China. De nieuwste UWC, geopend in september Gestoeld op drie pilaren: Chinese cultuur en maatschappij, bijvoorbeeld traditionele Chinese muziekinstrumenten (guqin, guzheng, erhu en pipa); Environmental Stewardship; Jeugdleiderschap, bijvoorbeeld Model United Nations. Students are placed in an exciting environment where they challenge themselves physically and mentally.

6 ARMENIË IS EEN LAND MET VEEL AFWIS- SELING EN EEN BEWOGEN VERLEDEN. DE OORLOG MET AZERBEIDZJAN, STALINS GROTE ZUIVERING EN DE ARMEENSE GEN- OCIDE HEBBEN HUN SPOREN NAGELATEN. UWC DILIJAN BOUWT VOORT OP HET GEDACHTENGOED VAN UWC MET EEN GROTE BETROKKENHEID BIJ POST-CON- FLICTGEBIEDEN OM DIALOOG EN EEN VREEDZAME TOEKOMST TE CREËREN. IMAGINE FINISHING SCHOOL IN ARMENIA UWC DILIJAN 6 De leerlingen van UWC Dilijan zijn pioniers die het UWC gedachtengoed introduceren in deze voor UWC nieuwe hoek van de wereld. Dilijan is cultureel en historisch gezien een belangrijke stad, met een beroemd nationaal park en een uitgebreid pre-historisch erfgoed. UWC Dilijan is gebouwd met duurzame materialen en is zo ontworpen, dat de milieu-impact minimaal is. Zo maakt de school gebruik van geothermische verwarming en hergebruikt afvalwater. De leerlingen zijn nauw betrokken bij de ontwikkeling van het gemeenschapsleven in Dilijan. Ze leren de omgeving kennen en kunnen zelf projecten ontwikkelen op het gebied van duurzaamheid en gebiedsontwikkeling. UWC Dilijan uwcdilijan.org De locatie is fantastisch voor outdooractiviteiten zoals hiking, rotsklimmen en wateractiviteiten in het nabijgelegen meer; Moderne sport faciliteiten, o.a. met 25-meterzwembad; Activiteiten gericht op duurzaamheid. I ve found myself in situations, conversations and processes I hadn t imagined encountering. Together we are building a big difference Dilijan (pop ), bosachtige bergen op een terrein van 88 hectare, aan de rand van Dilijan National Park. Alpine klimaat. 100 leerlingen van jaar; 650 leerlingen van jaar (op volle capaciteit in 2023). In september 2014 geopend.

7 IMAGINE FINISHING SCHOOL IN HONG KONG TUSSEN DE WATEREN VAN DE HAVEN VAN TOLO EN DE STEILE, BOOMRIJKE HELLINGEN VAN DE MA ON SHAN (PAARDZADELBERG) LIGT HET LI PO CHUN UWC IN DE HONG KONG NEW TERRITORIES, EEN PLEK WAAR OOST EN WEST, EN STAD EN NATUUR ELKAAR ONTMOETEN. LI PO CHUN UWC Een van de voornaamste doelen van Li Po Chun UWC is het bevorderen van het begrip tussen leerlingen van Chinese afkomst en uit de rest van de wereld. kunnen op verschillende niveaus Chinees leren. In het dagelijks leven op Li Po Chun UWC zijn Chinese tradities zoals ordentelijkheid, praktische wijsheid, goede omgangsvormen en respect voor academische vaardigheden sterk aanwezig. Maar net zo belangrijk zijn de culturen en tradities van de niet- Chinese leerlingen. De IB-resultaten van de leerlingen van Li Po Chun UWC behoren tot de beste ter wereld. Samen met het servicesprogramma Quan Cai (totaalontwikkeling in het Chinees) vormt dit een bijzondere UWC ervaring. 7 lpcuwc.edu.hk Li Po Chun UWC Hong Kong New Territories, China (pop ). Busreis van één uur naar het centrum van Hong Kong. Subtropisch klimaat. 250 leerlingen, jaar, 40% afkomstig uit Hong Kong. China Week: Alle eerstejaars reizen naar het vasteland van China om een week lang aan hun serviceprojecten te werken. National Evenings waarin een bepaald continent feestelijk wordt gepresenteerd; zijn actief in projecten in diverse delen van Oost- en Zuidoost-Azië; Activiteiten samen met Outward Bound Hong Kong zoals kajakken, wandelen, kamperen en klimmen. My friendships make me feel as if I have already travelled the world.

8 ANDERS DENKEN OVER JEZELF, OVER ANDEREN, INDIA EN DE WERELD. UWC MAHINDRA COLLEGE IS EEN SCHOOL IN EEN LAND IN TRANSITIE EN BIEDT LEERLINGEN EEN UNIEKE KANS OM BEGRIPPEN ZOALS MACHT, DE STANDENMAATSCHAPPIJ EN RECHT EN VOORRECHT SAMEN TE BESPREKEN EN TE ANALYSEREN. IMAGINE FINISHING SCHOOL IN INDIA UWC MAHINDRA COLLEGE 8 Op UWC Mahindra College staan de natuur en de ontwikkeling van de lokale gemeenschap centraal. nemen deel aan projecten over waterduurzaamheid, biologische landbouw en biodiversiteit. Het berggebied rondom de school is een UNESCO world heritage site met meer dan 1800 diersoorten. Het college en de leerlingen ondersteunen bij het onderwijs, de volksgezondheid en de economische onafhankelijkheid van de lokale bevolking. De leerlingen hebben veel vrijheid bij het opzetten van hun eigen academische en servicegerichte projecten, zoals het UWC Project Based Diploma en het Triveni Project Management programma, die tegelijkertijd een grote verantwoordelijkheid vragen. UWC Mahindra College uwcmahindracollege.org Akshara, initiatief voor onderwijs van lokale kinderen in zeven dorpen en van verschillende leeftijden; Vakken zoals Hindi en Wereldgodsdiensten; Biologische boerderij. "My dream is a world without any war, any extremism, a world without any intolerances, a world in which we see each other as a human, a world to heal all pains, and I believe it is possible because we are all humans and this is not an impossibility for us. Op een heuvel nabij de dorp Paud (pop. 5500), 40 kilometer ten westen van de stad Pune (pop ). Vrij warm, semi-droog klimaat. 200 leerlingen, jaar, 35% van Indiase afkomst. Er worden veel projectweken georganiseerd om India te leren kennen.

9 IMAGINE FINISHING SCHOOL IN SINGAPORE UWC SOUTH EAST ASIA BIEDT EEN UITDAGENDE, HOLISTISCHE OPLEIDING MET DE NADRUK OP ACADEMISCHE PRESTATIES, MAATSCHAPPELIJKE DIENSTVERLENING, TEAMWORK EN LEIDERSCHAP. DE VIJF PIJLERS VAN HET COLLEGE ZIJN ACADEMISCH ONDERWIJS, ACTIVITEITEN, NATUUR- ONDERWIJS, PERSOONLIJK EN SOCIAAL ONDERWIJS. UWC SOUTH EAST ASIA UWC South East Asia is een grote en gerenommeerde UWC gemeenschap in Singapore. ontwikkelen zich door de uitdagingen die ze binnen en buiten het klaslokaal aangeboden krijgen. Singapore staat bekend als een conservatief land met een strikte regelgeving. Dit is terug te zien bij UWC South East Asia, ook al is leven op het college liberaler en ruimdenkender dan in Singapore zelf. Er ligt een sterke nadruk op academische prestaties, maar er zijn ook mogelijkheden om mee te doen aan programma s daarbuiten. Dit heeft bijvoorbeeld geresulteerd in de bouw van scholen in Swaziland, Nepal en Indonesië. 9 uwcsea.edu.sg UWC South East Asia Singapore (pop ). Twee campuslocaties in de stad. Tropischregenwoudklimaat totaal, waarvan 350 boarders (intern op campus) jaar; daarnaast dagleerlingen 4-19 jaar. De tweede UWC (1975). Outdoorcentrum op een eiland voor de kust van Singapore en een locatie in Maleisië voor diverse activiteiten. Schooluniform is verplicht. Kamperen, zeilen, kanovaren en windsurfen; Sport op hoog niveau met externe trainers; Global Concerns: organisatie beheerd door leerlingen voor goededoelenprojecten buiten Singapore. UWC gives me the opportunity to read the books of others as an inspiration to write my own.

10 UWC ADRIATIC LIGT OP EEN SCHITTEREN- DE LOCATIE TUSSEN DE ADRIATISCHE ZEE EN DE OMRINGENDE GEBERGTEN. HET IS EEN SCHOOL MET EEN DUIDELIJK ACCENT OP DE CREATIEVE ONTWIKKELING VAN DE LEERLINGEN. HET COLLEGE IS GEÏN- TEGREERD IN HET ITALIAANS/SLOVEENSE DORP DUINO/DEVIN EN HET SOCIAL SERVICES-PROGRAMMA RICHT ZICH OP DE LOKALE GEMEENSCHAP. IMAGINE FINISHING SCHOOL IN ITALY UWC ADRIATIC 10 UWC Adriatic UWC Adriatic biedt talloze activiteiten op het gebied van kunst, muziek en cultuur, maar leerlingen kunnen ook sporten beoefenen, zoals zeilen, kajakken, bergbeklimmen en cross country-skiën. In de school zelf is de Scuola Superiore Internazionale di Musica da Camera del Trio di Trieste gehuisvest. die goed zijn in klassieke muziek worden aan het begin van het schooljaar uitgenodigd om auditie te doen voor de Maestri. Als ze daarvoor slagen, kunnen ze participeren in het muziekbeurzenprogramma. Omdat de school zich op verschillende locaties in het dorp bevindt en leerlingen Italiaans moeten leren, is er veel integratie met de lokale bevolking. Er wordt gewerkt met immigranten, ouderen, kinderen, gehandicapten en lokale scholen. Het college is tevens de oprichter van Mondo 2000, een vrijwilligersorganisatie die culturele activiteiten organiseert voor mensen met een achterstand. fungeren als culturele ambassadeurs in de regio tijdens multiculturele presentaties en optredens. uwcad.it Focus op kunst, cultuur en muziek. Veel creatieve activiteiten; Vakken zoals Filosofie en World Arts & Culture; Het social services-programma richt zich op de lokale gemeenschap. I believe UWC is sowing a new generation of world leaders and no doubt we ll pass all UWC values of love, peace and ambitious thinking to other people. Together we are building a big difference Duino (pop 1400). Dorp aan zee aan de grens met Slovenië, 30km van Triëste (pop ). Mediterraan klimaat. 200, jaar, 50% Europees, waarvan 10% afkomstig uit Italië. De schoolgebouwen en leerlingenverblijven liggen verspreid over het dorp. Italiaans is een verplicht vak.

11 IMAGINE FINISHING SCHOOL IN WALES UWC ATLANTIC COLLEGE IS EEN SCHOOL DIE RIJK IS AAN TRADITIE, MAAR OOK EEN BRON VAN VERNIEUWING. BINNEN HET MIDDELEEUWSE KASTEEL WERD HET INTERNATIONAL BACCALAUREAAT MEDE-ONTWIKKELD EN DE STAF HOUDT ZICH NOG STEEDS BEZIG MET HET ONTWIKKELEN VAN VERNIEUWEND ONDERWIJS. UWC ATLANTIC COLLEGE Zoals op alle UWC s is dienstverlening een essentieel onderdeel van het curriculum op UWC Atlantic College. krijgen veel mogelijkheden om anderen te helpen en zo meer over zichzelf te leren. De leerlingen begeleiden jaarlijks jaarlijks zo n 3000 gehandicapten bij intensieve outdooractiviteiten en leren ze de benodigde vaardigheden aan. Er is een groot scala aan extracurriculaire activiteiten, lezingen en debatten. Het college beschikt over een binnenen een buitenzwembad, twee tennisbanen en een basketbalveld. Daarnaast zijn er een kleine sporthal, een coffee lounge en een discotheek op de campus. Wekelijks worden er concerten of nationale culturele avonden georganiseerd. Ook komen er regelmatige externe sprekers en zijn er levendige discussies met experts over internationale onderwerpen. Dit alles is een verrijking van de UWC ervaring en een reflectie van de diversiteit aan culturen op het college. atlanticcollege.org UWC Atlantic College 11 St. Donat s Castle, Llantwit Major, Wales (pop 9500). Een heuvelachtig gebied, grenzend aan hoge krijtrotsen aan zee op 30 km van Cardiff (pop ). Maritiem klimaat. 350, jaar, 30% Europees. UWC Atlantic College was het eerste UWC. Het college is gebouwd in en rondom het uit de 12de eeuw stammende St. Donat s Castle. Education is not limited to a classroom kunnen volwaardig lid worden van de reddingsdiensten Beach Lifeguards en Royal National Lifeboat Institution (RNLI). Er is een actieve Marine Environment Monitoring Service; Reddingboten ontwerpen en bouwen; Vakken zoals Global Politics, Antropologie, Peace and Conflict Studies. UWC is pushing ourselves to the limits every single day and creating new limits every day.

12 UWC MAASTRICHT IS IN 2009 VOORT- GEKOMEN UIT TWEE BESTAANDE INTERNATIONALE SCHOLEN. DE MEESTE DAGLEERLINGEN KOMEN UIT DE REGIO MAASTRICHT EN ZIJN VEELAL AFKOMSTIG UIT BUITENLANDSE GEZINNEN. ZIJ WERKEN EN LEREN SAMEN MET DE BOARDERS, WAARDOOR LEERLINGEN VAN ALLE LEEFTIJDEN DE UWC ERVARING KRIJGEN. IMAGINE FINISHING SCHOOL IN THE NETHERLANDS UWC MAASTRICHT 12 UWC Maastricht De grote diversiteit aan culturen en nationaliteiten en de focus op leerlingen uit conflictgebieden geven leerlingen op UWC Maastricht een kleurrijke, internationale schoolervaring. De Nederlandse leerlingen geven als ambassadeurs van hun eigen land hun internationale klasgenoten inzicht in de Nederlandse en Europese culturen. In Nederland behoort UWC Maastricht tot de beste IB-scholen. UWC Maastricht geeft leerlingen de vrijheid om zelf initiatief te nemen om projecten op te zetten en tradities op te bouwen. zijn betrokken bij organisaties zoals Amnesty International en de scoutinggroepen rondom Maastricht. UWC Maastricht richt zich op de leiderschapsvaardigheden van de leerlingen. Elk jaar organiseren de leerlingen conferenties zoals TEDxYouth en de International Peace Conference, met sprekers vanuit verschillende disciplines. Het college en de stad Maastricht en omstreken bieden veel mogelijkheden voor sport en culturele activiteiten. uwcmaastricht.nl Nadruk op innovatie, energie en duurzaamheid, en oplossingen voor de toekomst; Vakken zoals Design Technology en Global Politics; Bewoners van Maastricht en leerlingen van andere scholen worden betrokken bij maatschappelijke projecten. Together we are building a big difference Maastricht (pop ), in het heuvelachtige zuiden van Nederland. Het college ligt in het noordoosten van de stad in een parkachtige omgeving. Maritiem klimaat. 725 leerlingen in totaal van 2-18 jaar, waarvan 120 boarders (intern op de campus, jaar). Groenste campus van Nederland, in 2013 in gebruik genomen, gevestigd op een eiland dat bereikbaar is met twee bruggen.

13 IMAGINE FINISHING SCHOOL IN BOSNIA AND HERZEGOVINA UWC IN MOSTAR OPENDE HAAR DEUREN IN HET COLLEGE VORMT HET HART VAN DE STICHTING EDUCATION IN ACTION. UWC IN MOSTAR IS DE EERSTE SCHOOL DIE ALS SPECIFIEKE DOELSTELLING HEEFT OM BIJ TE DRAGEN AAN DE RECONSTRUCTIE VAN EEN NA-OORLOGSE MAATSCHAPPIJ. UWC IN MOSTAR UWC in Mostar ligt in een post-conflict area en is opgericht met het doel bruggen te bouwen tussen verschillende bevolkingsgroepen die lang met elkaar in oorlog zijn geweest. Op het college zijn leerlingen van alle etnische groepen in Bosnië en Herzegovina en de wijde omgeving vertegenwoordigd. Alle leerlingen leven, wonen, werken en studeren in goede harmonie. Ze hebben daarmee een voorbeeldfunctie als een geïntegreerde gemeenschap. De focus van de CAS activities (Creativity, Action, Service) ligt dan ook op de Social Services. werken bijvoorbeeld samen met Los Rosales (een opvang voor gehandicapte kinderen), Karasherbes (een Roma-gemeenschap), het vluchtelingenkamp bij Mostar, en kleuter- en (internationale) basisscholen. Ook zijn er projecten als Street Dogs of Mostar, een Ecology groep en Amnesty International. uwcmostar.ba UWC in Mostar 13 Mostar (pop ), zuidwesten van Bosnië en Herzegovina, de culturele hoofdstad van Herzegovina. Mediterraan klimaat. 150 leerlingen in de leeftijd jaar, 50% uit Balkanlanden. De schoolgebouwen en huizen voor leerlingen liggen verspreid over de stad. Jaarlijkse Model United Nations Conference; Mostar Rock School, een muziekschool in Mostar voor getalenteerde leerlingen; Balkan Studies is een verplicht vak. Contrary to reality, the ethnic groups at UWC don t see themselves as different.

14 UWC RED CROSS NORDIC WERD GEOPEND IN HET LIGT AAN DE BERGACHTIGE WESTKUST VAN NOORWEGEN AAN EEN PRACHTIG EIGEN FJORD. NAAST HET COLLEGE LIGT HAUGLAND REHABILITATION CENTRE VAN HET RODE KRUIS WAAR HET COLLEGE NAUW MEE SAMENWERKT. IMAGINE FINISHING SCHOOL IN NORWAY RED CROSS NORDIC 14 Op UWC Red Cross Nordic genieten de leerlingen volop van het friluftsliv (openluchtleven). Dit houdt in dat je jezelf als een onderdeel van de natuur en de totale web of life ziet. De school geeft leerlingen veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid. De tradities van de Scandinavische landen en het Rode Kruis zijn terug te vinden in de projecten op UWC Red Cross Nordic rondom humanitaire hulp en het milieu. EHBO, reddingswerk en vluchtelingenwerk zijn belangrijke services en er zijn trainingen op het gebied van leiderschap, communicatieve vaardigheden en conflicthantering. Alle leerlingen werken samen met de Leirskule. Ze begeleiden Noorse 12-jarigen die op UWC logeren en typische UWC Red Cross Nordic-activiteiten aangeboden krijgen. UWC Red Cross Nordic uwcrcn.no Verplicht het eerste jaar Noors leren; Vakken zoals Chinees, Global Politics, Development Studies, Philosophy, Theatre en Visual Arts; Sportactiviteiten zoals (para)swimming, (para)football, rotsklimmen. Eigen outdoorcentrum voor kajakken, duiken, hiking en skiën; Activiteiten gefocust op de natuur. We are one world and this experience makes us aware of our position in it. Together we are building a big difference Flekke (pop. 275), aan de kust in een bergachtig gebied, 50 km van Førde (pop ). Maritiem klimaat, donkere winters. 200, jaar, 30% Scandinavisch. Samenwerking met het Rode Kruis en vluchtelingenorganisaties.

15 IMAGINE FINISHING SCHOOL IN GERMANY UWC ROBERT BOSCH COLLEGE BEVINDT ZICH IN EEN UNIVERSITEITSSTAD NAAST HET PRACHTIGE ZWARTE WOUD. DE SCHOOL FOCUST OP HET MILIEU EN DE VRAAG HOE TECHNOLOGIE KAN BIJDRAGEN AAN EEN DUURZAME ECO- LOGISCHE ONTWIKKELING EN VREDE. UWC ROBERT BOSCH COLLEGE UWC Robert Bosch College is een van de nieuwste colleges; de eerste leerlingen zijn in september 2014 begonnen. De collegecampus is een bosrijk gebied en bevindt zich in een gerenoveerd klooster uit de 14e eeuw. De kloostertuin (ook uit de 14e eeuw) en de moderne huizen voor leerlingen staan vlak naast de historische gebouwen. Bij de milieuprogramma s werkt UWC Robert Bosch College nauw samen met lokale milieu-organisaties van ondermeer de universiteit. Freiburg zelf is een groene stad met een vooruitstrevend beleid op het gebied van duurzaamheid. Het college verwacht van de leerlingen een grote betrokkenheid met de lokale bevolking en elke week wordt een Global Affairs-event gehouden waar hedendaagse thema s worden bediscussieerd, vaak met een gerenommeerde gastspreker. Bewustzijn van je eigen verantwoordelijkheid om positieve verandering te initiëren is een belangrijke pijler van UWC Robert Bosch College. uwcrobertboschcollege.de UWC Robert Bosch College 15 Oberau-Waldsee wijk in Freiburg (pop ), in het zuidwesten van Duitsland dichtbij het Zwarte Woud. Maritiem klimaat. 200, jaar, 25% Duits. Vanwege de focus op duurzaamheid mogen reizen voor projectweken niet met het vliegtuig gedaan worden; creativiteit voor duurzaamheid wordt gestimuleerd. Education is not limited to a classroom Duits is verplicht, maar er hoeft geen examen in gedaan te worden; Veel ruimte voor innovatieve ideeën en het bijdragen aan tradities; Biologische self-supporting tuin met groente, fruit en kruiden; Duurzame energie is belangrijk. I can go to the university without being scared because what I experienced at UWC made me ready for everything.

16 UWC COSTA RICA HEEFT DRIE PIJLERS: CONFLICTTRANSFORMATIE, DIVERSITEIT EN DUURZAAMHEID. DE ACADEMISCHE, EXTRACURRICULAIRE EN RESIDENTIËLE PROGRAMMA S ZIJN EEN AFSPIEGELING VAN DEZE WAARDEN. DE SCHOOL IS VOORTGEKOMEN UIT HET VOORMALIGE SOS INTERNATIONAL COLLEGE HERMAN GMEINER COSTA RICA. IMAGINE FINISHING SCHOOL IN COSTA RICA UWC COSTA RICA 16 UWC Costa Rica Op UWC Costa Rica worden veel van de activiteiten door leerlingen zelf geïnitieerd. In veel van de initiatieven komen het tweetalige (Spaans/Engels) karakter van de school en de drie pijlers terug. De projectweek en de serviceprojecten zijn vaste componenten in het jaarprogramma. Tot de serviceprojecten horen o.a. het werken in het opvanghuis voor lokale jeugd, bezoeken van ouderen, recycling, Special Olympics en bijles geven in Spaans en Engels. zijn voor hun projectweek gaan werken in Nationale Parken, lokale gemeenschappen en SOS-dorpen, zowel in Costa Rica als in andere landen in Centraal-Amerika. De school heeft een programma genaamd The Open Panel waarin grote wereldproblemen en recente gebeurtenissen worden besproken door middel van Video Forums, Round Tables en Workshops. Het programma betrekt ook de lokale bevolking en externe sprekers. uwccostarica.org Service-activiteiten in sloppenwijken; Betrokkenheid met de lokale bevolking, maar ook de natuur, zoals bergen en stranden; Vakken zoals Psychology, Antropology en Visual Arts. Being in the center of a school filled with people from different parts of the world and different religions has taught me to respect others...and it is great to know that once I have graduated from here, I will have friends in every corner of the world. Together we are building a big difference Santa Ana (pop ) in een vallei tussen de natuur en de bergen, 15 km van San José (pop ), de hoofdstad van Costa Rica. Tropischregenwoudklimaat. 200 leerlingen jaar, 40% afkomstig uit Latijns Amerika. Tweetalige school: Spaans en Engels.

17 IMAGINE FINISHING SCHOOL IN CANADA LESTER B. PEARSON, NOBELPRIJSWIN- NAAR EN VOORMALIG PREMIER VAN CANADA, WAS DE DRIJVENDE KRACHT ACHTER DE OPRICHTING VAN PEARSON COLLEGE UWC. DE EERSTE 100 LEER- LINGEN ARRIVEERDEN IN SEPTEMBER DE CAMPUS IS GENESTELD IN HET BOS AAN DE RUIGE WESTKUST VAN CANADA. PEARSON COLLEGE UWC Pearson College UWC heeft conflicttransformatie en duurzaamheid als speerpunten. Er is een drijvend marine sciences-centrum met een goed uitgerust laboratorium. voeren zowel boven als onder water onderzoeken uit bij de nabijgelegen Race Rocks. Een op een heuvel gelegen observatorium biedt mogelijkheden voor astronomie en onderzoek van de sterrenhemel. Er zijn een 25-meterbad, een sportzaal, tennisbanen, een volleybalveld en een voetbalveld op de campus. Alle leerlingen volgen een basiscursus EHBO en expeditietraining. Sommige leerlingen doen vervolgcursussen in deze vakken. Het is ook mogelijk om deel te nemen aan activiteiten zoals duiken, sociaal ondernemerschap en duurzame groei. Daarnaast komen er elke twee weken sprekers van buitenaf die verschillende lokale of wereldwijde vraagstukken aan de orde stellen. 17 pearsoncollege.ca Pearson College UWC In de natuur aan de bosachtige kust van Pearson Bay, 29 km van Victoria, British Colombia (pop ). Mild maritiem klimaat. 200 leerlingen jaar, 25% Canadees. Marine Science is een belangrijk onderwerp en er wordt veel aan watersport gedaan. Education is not limited to a classroom Vakken zoals Marine Science en Visual Arts; Fysieke activiteiten gericht op watersporten zoals kanoën, zeilen en kajakken; One World Show: jaarlijks professionele show waarin alle verschillende culturen door middel van dans, zang en toneelspel tot uitdrukking komen; Village Meetings: wekelijkse bijeenkomsten met de hele gemeenschap. Education is not limited to a classroom.

18 UWC-USA IS IN 1982 OPGERICHT DOOR DE FILANTROOP ARMAND HAMMER. HET HISTORISCHE MONTEZUMA KASTEEL, DAT NU DE NAAM DAVIS INTERNATIONAL CENTER DRAAGT, IS ONDERDEEL VAN DE SCHOOL. DE CAMPUS HEEFT ZIJN EIGEN NATUURLIJKE HOTSPRINGS, EN VEEL WANDELMOGELIJKHEDEN OP EEN PAAR MINUTEN LOOPAFSTAND. IMAGINE FINISHING SCHOOL IN USA UWC-USA 18 UWC-USA In het programma van UWC-USA vormen community service, wilderness experience en Southwest studies belangrijke onderdelen. Elke week vinden er service-activiteiten, meerdaagse projecten en expedities plaats. In de programma s Constructive Engagement of Conflict en Global Issues worden vaardigheden zoals faciliteren, interculturele communicatie, peer mediation, onderzoek, krachtenanalyse, strategie en campagne-ontwikkeling, en budgetteren en fondsenwerving behandeld. analyseren lokale en wereldwijde problemen en passen de geleerde vaardigheden toe op de campus en ver daarbuiten. Ook leren de leerlingen hoe ze deze vaardigheden in hun eigen land van herkomst kunnen gebruiken. De fantastische ligging van het college, midden in het natuur, biedt veel mogelijkheden voor outdooractiviteiten, zoals skiën en hiking. uwc-usa.org Vakken zoals Antropology, Dance, Sports & Health Science, Chinees; Wilderness Program; Constructive Engagement of Conflict Program; Focus op het wereldvoedselprobleem met een eigen onderzoekscentrum. UWC is like a makeover, you come here with some restricted thoughts and through time and the experiences that you live, you learn something new. Together we are building a big difference Montezuma, New Mexico, aan de voet van de Rocky Mountains aan het begin van de New Mexico toendragebied, 30 min van Las Vegas (pop ). Woestijnachtig klimaat. 225 leerlingen jaar, 25% Noord-Amerikaans. Het historisch kasteel Montezuma is onderdeel van de campus.

19 UWC MAKES EDUCATION A FORCE TO UNITE PEOPLE, NATIONS AND CULTURES FOR PEACE AND A SUSTAINABLE FUTURE.

20 Kantoor UWC Nederland Diemerdreef CK Diemen T: +31 (20) E: kantoor@uwc.nl

UWC Nederland Informatiedag Zaterdag 10 December 2016 Educatorium Universiteit Utrecht

UWC Nederland Informatiedag Zaterdag 10 December 2016 Educatorium Universiteit Utrecht UWC Nederland Informatiedag 2016 Zaterdag 10 December 2016 Educatorium Universiteit Utrecht Welkom dr. Margien Bootsma Universiteit Utrecht Iris van der Heijden Focusgroep Werving & PR UWC USA (2009-2011)

Nadere informatie

United World Colleges. UWC makes education a force to unite people, nations and cultures for peace and a sustainable future

United World Colleges. UWC makes education a force to unite people, nations and cultures for peace and a sustainable future United World Colleges UWC makes education a force to unite people, nations and cultures for peace and a sustainable future Welkom Lodewijk van Oord Head of College UWC Maastricht Programma Algemene informatie

Nadere informatie

United World Colleges. UWC makes education a force to unite people, nations and cultures for peace and a sustainable future

United World Colleges. UWC makes education a force to unite people, nations and cultures for peace and a sustainable future United World Colleges UWC makes education a force to unite people, nations and cultures for peace and a sustainable future Welkom Joséphine Loudon UWC Adriatic 2014 2016 Eva Aarts UWC Costa Rica 2014 2016

Nadere informatie

Programmaoverzicht Bachelor Open dag

Programmaoverzicht Bachelor Open dag Programmaoverzicht Bachelor Open dag 11 2017 Ronde en tijd Openingsronde 09.00-09.30 uur Sessies en activiteiten Waarom Tilburg University? Informatiesessie met de rector magnificus en een student van

Nadere informatie

Teksten van de liederen die gospelkoor Inspiration tijdens deze Openluchtdienst zingt.

Teksten van de liederen die gospelkoor Inspiration tijdens deze Openluchtdienst zingt. Don t you worry There s an eternity behind us And many days are yet to come, This world will turn around without us Yes all the work will still be done. Look at ever thing God has made See the birds above

Nadere informatie

Opbouw Inclusief onderwijs; wat is het? Inclusief onderwijs; waarom? Inclusief onderwijs; waarom niet? De nationale context De internationale vergelij

Opbouw Inclusief onderwijs; wat is het? Inclusief onderwijs; waarom? Inclusief onderwijs; waarom niet? De nationale context De internationale vergelij Collectief Inclusief Opbouw Inclusief onderwijs; wat is het? Inclusief onderwijs; waarom? Inclusief onderwijs; waarom niet? De nationale context De internationale vergelijking De internationale context

Nadere informatie

De mavo-klas. De havo-coachklas. Dan kies je voor een moderne school. met veel keuze aan opleidingen en. extra programma s.

De mavo-klas. De havo-coachklas. Dan kies je voor een moderne school. met veel keuze aan opleidingen en. extra programma s. CSW Van de Perre voor mavo, havo, vwo:, en TTO Kies je voor CSW Van de Perre? Griffioenstraat 17 4334 BK Middelburg 7 6 6 5 5 5 4 XL 4 XL XL 3 XL 2 1 coachklas / VWO BASISONDERWIJS GROEP 8 4 Dan kies je

Nadere informatie

Understanding and being understood begins with speaking Dutch

Understanding and being understood begins with speaking Dutch Understanding and being understood begins with speaking Dutch Begrijpen en begrepen worden begint met het spreken van de Nederlandse taal The Dutch language links us all Wat leest u in deze folder? 1.

Nadere informatie

EASY LANGUAGES. Engels in Melbourne - Lyceum. Bestemming. - Leeftijd: 18+

EASY LANGUAGES. Engels in Melbourne - Lyceum. Bestemming. - Leeftijd: 18+ EASY LANGUAGES Engels in Melbourne - Lyceum - Leeftijd: 18+ Minimaal 2 weken Australië's meest levendige stad Studeren tussen de Australische studenten Standaard Engels & IELTS voorbereiding Warm welkom

Nadere informatie

De mavo-klas. De havo-coachklas. Een moderne school met veel. keuze aan opleidingen en extra. programma s.

De mavo-klas. De havo-coachklas. Een moderne school met veel. keuze aan opleidingen en extra. programma s. CSW Van de Perre voor mavo, havo, vwo:, en TTO Griffioenstraat 17 4334 BK Middelburg Kies voor CSW Van de Perre! 7 6 6 5 5 5 4 XL 4 XL XL 3 XL 2 1 coachklas / VWO BASISONDERWIJS GROEP 8 4 Een moderne school

Nadere informatie

UNIT 2 Begeleiding. Coaching proces, Instrumenten and vaardigheden voor Coacing en mobiliteit for Coaching and Mobility

UNIT 2 Begeleiding. Coaching proces, Instrumenten and vaardigheden voor Coacing en mobiliteit for Coaching and Mobility UNIT 2 Begeleiding Coaching proces, Instrumenten and vaardigheden voor Coacing en mobiliteit for Coaching and Mobility 1 2 Wat is coaching? Coaching is een methode voor het ontwikkelen van potentieel

Nadere informatie

BEAR. Do you need protection? A bear can help you, because it is big and stands for power. BEAVER

BEAR. Do you need protection? A bear can help you, because it is big and stands for power. BEAVER 1 Power animals Lees de tekst hieronder en beantwoord de vraag. Animal symbol guide Which power animal do you need for help? Discover it in this animal symbol guide. LION BEAR ROOSTER When you are weak,

Nadere informatie

De Bem SEPTEMBER 2014 BEMACADEMY IN OPRICHTING

De Bem SEPTEMBER 2014 BEMACADEMY IN OPRICHTING De Bem JAARGANG 5 2014-2015 8 september 2014 3 SEPTEMBER 2014 BEMACADEMY IN OPRICHTING De Bem is met het plan voor het starten van de Bem Academy geselecteerd voor de landelijke wedstrijd Onderwijs Pioniers.

Nadere informatie

Gedachten rond Waarde-erend Coachen

Gedachten rond Waarde-erend Coachen Gedachten rond Waarde-erend Coachen Sandor Penninga & Joep C. de Jong Van Harte & Lingsma Agenda Gemeenschappelijke ervaring / awareness Relaties Beweging Ex-troductie Verbinding met AI Binnen Van Harte

Nadere informatie

PERSONAL DIVERSITY BOB MAN DERS

PERSONAL DIVERSITY BOB MAN DERS PERSONAL DIVERSITY BOB MAN DERS BOB MANDERS ARCHITECTURE PREFACE We all know the clichés, travel broadens the mind and it s not about the destination, it s about the journey but they re clichés, of course,

Nadere informatie

Wat te kiezen na TTO4? VWO of IBDP? Erwin ten Meer, docent MYP Science en DP Chemistry Ana-mae Jonk, leerling DP1 Joke Jansma, Deputy Head IBDP

Wat te kiezen na TTO4? VWO of IBDP? Erwin ten Meer, docent MYP Science en DP Chemistry Ana-mae Jonk, leerling DP1 Joke Jansma, Deputy Head IBDP Wat te kiezen na TTO4? VWO of IBDP? Erwin ten Meer, docent MYP Science en DP Chemistry Ana-mae Jonk, leerling DP1 Joke Jansma, Deputy Head IBDP E 1 International Baccalaureate Diploma Programma (IBDP)

Nadere informatie

Programma Open dag Tilburg University Zaterdag 8 oktober 2016 Toelichting en overzicht

Programma Open dag Tilburg University Zaterdag 8 oktober 2016 Toelichting en overzicht Programma Open dag Tilburg University Zaterdag 8 oktober 2016 Toelichting en overzicht Toelichting programmaonderdelen Informatiesessie Kennismakingscollege Minicollege Campus Tour Sports Center Tour Q&A

Nadere informatie

Grammatica uitleg voor de toets van Hoofdstuk 1

Grammatica uitleg voor de toets van Hoofdstuk 1 Grammatica uitleg voor de toets van Hoofdstuk 1 Vraagzinnen: Je kunt in het Engels vraagzinnen maken door vaak het werkwoord vooraan de zin te zetten. Bijv. She is nice. Bijv. I am late. Bijv. They are

Nadere informatie

Puzzle. Fais ft. Afrojack Niveau 3a Song 6 Lesson A Worksheet. a Lees de omschrijvingen. Zet de Engelse woorden in de puzzel.

Puzzle. Fais ft. Afrojack Niveau 3a Song 6 Lesson A Worksheet. a Lees de omschrijvingen. Zet de Engelse woorden in de puzzel. Puzzle a Lees de omschrijvingen. Zet de Engelse woorden in de puzzel. een beloning voor de winnaar iemand die piano speelt een uitvoering 4 wat je wil gaan doen; voornemens 5 niet dezelfde 6 deze heb je

Nadere informatie

RECEPTEERKUNDE: PRODUCTZORG EN BEREIDING VAN GENEESMIDDELEN (DUTCH EDITION) FROM BOHN STAFLEU VAN LOGHUM

RECEPTEERKUNDE: PRODUCTZORG EN BEREIDING VAN GENEESMIDDELEN (DUTCH EDITION) FROM BOHN STAFLEU VAN LOGHUM Read Online and Download Ebook RECEPTEERKUNDE: PRODUCTZORG EN BEREIDING VAN GENEESMIDDELEN (DUTCH EDITION) FROM BOHN STAFLEU VAN LOGHUM DOWNLOAD EBOOK : RECEPTEERKUNDE: PRODUCTZORG EN BEREIDING VAN STAFLEU

Nadere informatie

Programma Open dag zaterdag 28 februari 2015 Program Open Day Saturday 28 February 2015

Programma Open dag zaterdag 28 februari 2015 Program Open Day Saturday 28 February 2015 Programma Open dag zaterdag 28 februari 2015 Program Open Day Saturday 28 February 2015 Tijd 09.15 09.45 Je bent op de Open dag, wat nu? Personal welcome international visitors 10.00 10.45 Je bent op de

Nadere informatie

PRELUDE stedenbouw en het verlangen naar normale wetenschap

PRELUDE stedenbouw en het verlangen naar normale wetenschap Wanneer de universiteit stedelijk denkt Verjaardagswensen bij 200 jaar universiteit en stad Michiel Dehaene STUDIUM GENERALE DUURZAME UNIVERSITEIT 1 PRELUDE stedenbouw en het verlangen naar normale wetenschap

Nadere informatie

Samenwerken met studenten van de WUR

Samenwerken met studenten van de WUR Samenwerken met studenten van de WUR Kennismaking met het Onderwijsloket & Student Career Services Pitch: Margriet van Vianen Korte kennismaking met publiek 1.Ben je ondernemer? 2.Wil je samenwerken met

Nadere informatie

Samenwerking met buitenlandse universiteiten

Samenwerking met buitenlandse universiteiten Samenwerking met buitenlandse universiteiten INSPIRATIE- EN KENNISDAG PLANT & FOOD, 25 november 2014 Rik Eweg Lector Duurzame Agribusiness in Metropolitane Gebieden Opzet workshop 1. Ervaringen binnen

Nadere informatie

MyDHL+ Van Non-Corporate naar Corporate

MyDHL+ Van Non-Corporate naar Corporate MyDHL+ Van Non-Corporate naar Corporate Van Non-Corporate naar Corporate In MyDHL+ is het mogelijk om meerdere gebruikers aan uw set-up toe te voegen. Wanneer er bijvoorbeeld meerdere collega s van dezelfde

Nadere informatie

ATMA Challenge 2010. Zomer van 2010: 30 Young Professionals 1 Uitdaging De 6120 meter Stok Kangri 1 Doel Stichting Atma World

ATMA Challenge 2010. Zomer van 2010: 30 Young Professionals 1 Uitdaging De 6120 meter Stok Kangri 1 Doel Stichting Atma World ATMA Challenge 2010 Zomer van 2010: 30 Young Professionals 1 Uitdaging De 6120 meter Stok Kangri 1 Doel Stichting Atma World De Challenge In de zomer van 2010 zal een groep Young Professionals naar India

Nadere informatie

DAY 06 APRIL Q-FACTORY

DAY 06 APRIL Q-FACTORY Conservatorium van Amsterdam PROGRAMMA www.consam.nl/aema OPEN DAY 06 APRIL 13.00-16.00 Q-FACTORY AMSTERDAM ELECTRONIC MUSIC ACADEMY WELKOM Van harte welkom op de Open Dag van het Conservatorium van Amsterdam

Nadere informatie

class book I am reading a book. close your books homework My teacher gave me a lot of homework. to read We are going to read that book.

class book I am reading a book. close your books homework My teacher gave me a lot of homework. to read We are going to read that book. classroom The students are waiting for their teacher in the classroom. class pupil / student classmate You can ask your classmate for help with your homework. please sit down please stand up look at this

Nadere informatie

Chapter 4 Understanding Families. In this chapter, you will learn

Chapter 4 Understanding Families. In this chapter, you will learn Chapter 4 Understanding Families In this chapter, you will learn Topic 4-1 What Is a Family? In this topic, you will learn about the factors that make the family such an important unit, as well as Roles

Nadere informatie

News: Tours this season!

News: Tours this season! 1 Do you remember? Lees de zinnen en vul de juiste woorden in. Kies uit: like listen presenter too loud great show number next crowd singer. Let op: je houdt twee woorden over. Welcome back to the best

Nadere informatie

3 maanden vrijwilligerswerk in Guatemala met EVS Subsidie Voor jongeren van 18-30 jaar

3 maanden vrijwilligerswerk in Guatemala met EVS Subsidie Voor jongeren van 18-30 jaar 3 maanden vrijwilligerswerk in Guatemala met EVS Subsidie Voor jongeren van 18-30 jaar Vrijwilligerswerk in Guatemala, Quetzaltenango In samenwerking met onze partnerorganisatie FDI hebben we subsidie

Nadere informatie

havo, vwo (atheneum), tweetalig vwo interconfessioneel

havo, vwo (atheneum), tweetalig vwo interconfessioneel Da Vinci College havo, vwo (atheneum), tweetalig vwo interconfessioneel DE SCHOOL WAAR JE WORDT GEZIEN davinci.psg.nl Da Vinci College Joh. Naberstraat 218 1442 BG Purmerend Postbus 270 1440 AG Purmerend

Nadere informatie

(1) De hoofdfunctie van ons gezelschap is het aanbieden van onderwijs. (2) Ons gezelschap is er om kunsteducatie te verbeteren

(1) De hoofdfunctie van ons gezelschap is het aanbieden van onderwijs. (2) Ons gezelschap is er om kunsteducatie te verbeteren (1) De hoofdfunctie van ons gezelschap is het aanbieden van onderwijs (2) Ons gezelschap is er om kunsteducatie te verbeteren (3) Ons gezelschap helpt gemeenschappen te vormen en te binden (4) De producties

Nadere informatie

Internationale stage H4tto. voorlichting 3 september 2019

Internationale stage H4tto. voorlichting 3 september 2019 Internationale stage H4tto voorlichting 3 september 2019 Internationale Stage - International Work Experience (IWEP) - stageweek Italië IWEP: Wat is het? Leerlingen zoeken zelf (individueel of in kleine

Nadere informatie

Communication about Animal Welfare in Danish Agricultural Education

Communication about Animal Welfare in Danish Agricultural Education Communication about Animal Welfare in Danish Agricultural Education Inger Anneberg, anthropologist, post doc, Aarhus University, Department of Animal Science Jesper Lassen, sociologist, professor, University

Nadere informatie

Danica Jiernes Madrid, 17 years

Danica Jiernes Madrid, 17 years Danica Jiernes Madrid, 17 years City of Malabon University (CMU) Bachelor of Secondary Education Major in Mathematics Mother s Occupation: Housewife (huisvrouw) Welder (lasser) I choose mathematics as

Nadere informatie

BSc Tourism. De volgende presentatie start hier om 9:30 uur

BSc Tourism. De volgende presentatie start hier om 9:30 uur BSc Tourism De volgende presentatie start hier om 9:30 uur waarom? academische studie van toerisme Toerisme in cijfers Toerisme in cijfers Toerisme in cijfers Nederland 35 miljard bestedingen 3% Bruto

Nadere informatie

Foundation for Dutch Heritage Overseas BELEIDSPLAN NEW HOLLAND FOUNDATION 2016-2020. Hoofdstuk 1 Inleiding p. 2. Hoofdstuk 2 Huidige situatie p.

Foundation for Dutch Heritage Overseas BELEIDSPLAN NEW HOLLAND FOUNDATION 2016-2020. Hoofdstuk 1 Inleiding p. 2. Hoofdstuk 2 Huidige situatie p. BELEIDSPLAN NEW HOLLAND FOUNDATION 2016-2020 Hoofdstuk 1 Inleiding p. 2 Hoofdstuk 2 Huidige situatie p. 2 Hoofdstuk 3 Visie en Missie p. 3 Hoofdstuk 4 Ambities p. 4 Hoofdstuk 5 Stappenplan p. 5 1 Hoofdstuk

Nadere informatie

Tweetalig basisonderwijs in het Gooi. Learning Beyond Boundaries

Tweetalig basisonderwijs in het Gooi. Learning Beyond Boundaries Tweetalig basisonderwijs in het Gooi Learning Beyond Boundaries Tweetalig basisonderwijs in het Gooi Bent u op zoek naar een basisschool die tweetalig onderwijs in een internationale omgeving aanbiedt

Nadere informatie

Midden Oosten Werkgroep 2018

Midden Oosten Werkgroep 2018 Midden Oosten Werkgroep 2018 Werkgroep De werkgroep Midden Oosten bestaat uit vier leden, die mimimaal drie keer per jaar vergaderen over de voortgang van de door dg WereldWerk ondersteunde projecten en

Nadere informatie

Maagdenhuisbezetting 2015

Maagdenhuisbezetting 2015 Maagdenhuisbezetting 2015 Genoeg van de marktwerking en bureaucratisering in de publieke sector Tegen het universitaire rendementsdenken, dwz. eenzijdige focus op kwantiteit (veel publicaties, veel studenten,

Nadere informatie

possessive determiners

possessive determiners personal pronouns possessive determiners SirPalsrok @meestergijs Ik = I (altijd met een hoofdletter schrijven) I am William. I have no brothers or sisters. I play tennis and love to play videogames. I

Nadere informatie

Pon Power. Klantgericht innoveren met betrekking van Service Design. Platform voor Klantgericht Ondernemen Michael Boon

Pon Power. Klantgericht innoveren met betrekking van Service Design. Platform voor Klantgericht Ondernemen Michael Boon Pon Power Klantgericht innoveren met betrekking van Service Design Platform voor Klantgericht Ondernemen Michael Boon Agenda Pon Pon Power Service Design door Pon Power Pon Wereldwijd Canada United States

Nadere informatie

Holistic resilient delta design

Holistic resilient delta design Holistic resilient delta design Theory Practice Lessons A Holistic approach Den Haag New Orleans New York Rotterdam 1 Resilience is more than climate adaptation 100resilientcities.org 2 Bangladesh 3 Ecological

Nadere informatie

Wat is het Heerbeeck International College?

Wat is het Heerbeeck International College? Wat is het Heerbeeck International College? Het HIC is een onderwijsstroom in ons havo en vwo waarin we leerlingen voorbereiden op studeren, leven en werken in een internationaal georiënteerde wereld.

Nadere informatie

~ Z.H. de Dalai Lama ~

~ Z.H. de Dalai Lama ~ I pray for all of us, oppressor and friend, that together we may succeed in building a better world through human understanding and love, and that in doing so we may reduce the pain and suffering of all

Nadere informatie

Welcome. the future. Future Center Wageningen

Welcome. the future. Future Center Wageningen Welcome to the future Future Center Wageningen Welcome to the Future Op een historische plek in Nederland, het voormalig stadion De Wageningse Berg, wordt gewerkt aan een uniek concept. Een concept dat

Nadere informatie

Sonos neemt afscheid van kantoor en gaat werken in creatief atelier

Sonos neemt afscheid van kantoor en gaat werken in creatief atelier Sonos neemt afscheid van kantoor en gaat werken in creatief atelier Creatief atelier als werkplek Info Munchen Gepubliceerd op: 16 november 2017 Samenvatting Na een uitgebreide verbouwing opende Sonos

Nadere informatie

Ik kom er soms tijdens de les achter dat ik mijn schoolspullen niet bij mij heb of niet compleet

Ik kom er soms tijdens de les achter dat ik mijn schoolspullen niet bij mij heb of niet compleet 1 2 3 4 MATERIAL PREPARING LESSON ATTITUDE TOWARD WORK Ik kom er vaak tijdens de les achter dat ik mijn schoolspullen niet bij mij heb Ik kom er soms tijdens de les achter dat ik mijn schoolspullen niet

Nadere informatie

OPEN TRAINING. Onderhandelingen met leveranciers voor aankopers. Zeker stellen dat je goed voorbereid aan de onderhandelingstafel komt.

OPEN TRAINING. Onderhandelingen met leveranciers voor aankopers. Zeker stellen dat je goed voorbereid aan de onderhandelingstafel komt. OPEN TRAINING Onderhandelingen met leveranciers voor aankopers Zeker stellen dat je goed voorbereid aan de onderhandelingstafel komt. Philip Meyers Making sure to come well prepared at the negotiation

Nadere informatie

MEET, LEARN, EXPERIENCE

MEET, LEARN, EXPERIENCE MEET, LEARN, EXPERIENCE Dynamiek, het is de energie die ons in beweging houdt, en ons sterk maakt in een wereld die constant verandert. Het houdt ons scherp en alert. Het doet ons bewegen, stappen vooruit

Nadere informatie

EuropEEs InstItuut voor onderzoek over de MEdItErranE En Euro-arabIschE samenwerking www.medea.be

EuropEEs InstItuut voor onderzoek over de MEdItErranE En Euro-arabIschE samenwerking www.medea.be Europees Instituut voor Onderzoek over de Mediterrane en Euro-Arabische Samenwerking www.medea.be V O O R S T E L L I N G Voor Europa is de samenwerking met haar naaste buren de Arabische en Mediterrane

Nadere informatie

Speedvagen kondigt eerste Europese Fitting Tour aan

Speedvagen kondigt eerste Europese Fitting Tour aan Speedvagen kondigt eerste Europese Fitting Tour aan Amsterdam, 18 juli 2017 - Speedvagen komt van 26 augustus tot 11 september naar Europa voor hun eerste Europese Fitting Tour. De afgelopen jaren heeft

Nadere informatie

The secret key. Worksheet. flash info. Lees de tekst en kruis het juiste antwoord aan. Deze tekst hoort bij

The secret key. Worksheet. flash info. Lees de tekst en kruis het juiste antwoord aan. Deze tekst hoort bij 1 The secret key read Lees de tekst en kruis het juiste antwoord aan. Deze tekst hoort bij informatie over buslijnen een game een reclame flash info inside outside cross the road binnen(in) buiten steek

Nadere informatie

SMART citizens. Art in Progress

SMART citizens. Art in Progress Art in Progress 150 jongeren van het Hyperion Lyceum werken 16-20 september samen met zes internationaal bekende kunstenaars: Esther Polak en Ivar van Bekkum, Simon van der Linden/Jorrit Thijn van Monobanda,

Nadere informatie

Stichting The Dream Connection

Stichting The Dream Connection www.dreamweb.nu Amsterdam, Nederland 08-04 2016 Beleidsplan 2016-2020 Uitgegeven door: ; definitief september 2016 Adres: Rozenstraat 60-I, 1016 NX Amsterdam KvK nummer 34390119 RSIN/fiscaal nummer: 8223.37.344

Nadere informatie

MINGLEMUSH OPENING OPENING Q1 2017

MINGLEMUSH OPENING OPENING Q1 2017 GOOD FOOD & GOOD MOOD MINGLEMUSH OPENING Q1 OPENING Q1 2017 2017 we mostly eat because we want to GRE AT treat ourselves. ny OURSEL Y T A E F TR co Food is not eaten because we simply want to eat mpa

Nadere informatie

Open Dag 14 januari 2012 Educatorium, Universiteit Utrecht

Open Dag 14 januari 2012 Educatorium, Universiteit Utrecht Open Dag 14 januari 2012 Educatorium, Universiteit Utrecht Financiële Informatie Auke Koopal Penningmeester Beurzenfonds UWC UWC Atlantic, Wales (1971-1973) Rol van de Penningmeester Financiële afspraken

Nadere informatie

PROJECT PLAN. Contact across Cultures - DigiHouse. Introductie

PROJECT PLAN. Contact across Cultures - DigiHouse. Introductie PROJECT PLAN Contact across Cultures - DigiHouse Introductie Vanuit de stichting Contact across Cultures willen wij graag het project DigiHouse opzetten. Dit project is ontstaan vanuit onze deelname aan

Nadere informatie

UvA-DARE (Digital Academic Repository) Health targets: navigating in health policy. van Herten, L.M. Link to publication

UvA-DARE (Digital Academic Repository) Health targets: navigating in health policy. van Herten, L.M. Link to publication UvA-DARE (Digital Academic Repository) Health targets: navigating in health policy van Herten, L.M. Link to publication Citation for published version (APA): van Herten, L. M. (2001). Health targets: navigating

Nadere informatie

Over de. Bernard van Leer Foundation

Over de. Bernard van Leer Foundation Over de Bernard van Leer Foundation Wie wij zijn De Bernard van Leer Foundation gelooft dat het realiseren van een sterke start voor alle jonge kinderen niet alleen goed is om te doen vanuit moreel perspectief,

Nadere informatie

Vertaling Engels Gedicht / songteksten

Vertaling Engels Gedicht / songteksten Vertaling Engels Gedicht / songteksten Vertaling door een scholier 1460 woorden 23 januari 2002 5,4 399 keer beoordeeld Vak Engels Songtekst 1 Another day in paradise Artiest: Brandy & Ray J She calls

Nadere informatie

270+ Contact Centers. 75talen TELEPERFORMANCE OVERZICHT. 182,000 werknemers. Wereldwijd marktleider in multichannel Klantbeleving Management

270+ Contact Centers. 75talen TELEPERFORMANCE OVERZICHT. 182,000 werknemers. Wereldwijd marktleider in multichannel Klantbeleving Management 1 TELEPERFORMANCE OVERZICHT Wereldwijd marktleider in multichannel Klantbeleving Management Landen waar we aanwezig zijn Landen die we faciliteren Opgericht in 1978 270+ Contact Centers Aanwezig in 62

Nadere informatie

Stichting Nida Stichting Openhaard

Stichting Nida Stichting Openhaard Stichting Nida Stichting Openhaard INHOUDELIJK JAARVERSLAG Inhoud Voorwoord... 2 Inleiding... 3 Missie... 3 Visie... 3 Evenementen 2015-2016... 4 Radar bijeenkomst thema; Verbinden... 5 Voorleesexpress...

Nadere informatie

Elde College. Elke dag een uitdaging

Elde College. Elke dag een uitdaging Elde College Elke dag een uitdaging Tweetalig vwo Iets voor jou? Onderwijsaanbod vwo Tweetalig vwo (atheneum) 6 jaar Regulier vwo (atheneum) 6 jaar Tweetalig vwo Elde College Het Elde College is al veertien

Nadere informatie

UNIEK VANONS LANDMARK POP-UP IEDEREEN PANORAMA VERRASSEND ETEN RETAIL CONCERTEN VERNIEUWEND BESTEMMING FOOD TRUCKS GELIEFD OP ZEE EIGENTIJDS DUURZAAM

UNIEK VANONS LANDMARK POP-UP IEDEREEN PANORAMA VERRASSEND ETEN RETAIL CONCERTEN VERNIEUWEND BESTEMMING FOOD TRUCKS GELIEFD OP ZEE EIGENTIJDS DUURZAAM OPENING 2015 2 WAAROM IS DE PIER ZO SPECIAAL INNOVATIEF LANDMARK CULTUREEL ERFGOED VANONS VERNIEUWEND VOORCULTUUR IEDEREEN PANORAMA VERRASSEND EIGENTIJDS BAKEN AMBACHTELIJK GELIEFD UNIEK CONCERTEN REUZENRAD

Nadere informatie

Joop Polder. Artipico Art Gallery

Joop Polder. Artipico Art Gallery Artipico Art Gallery was born in 1939 in The Hague, in The Netherlands. He graduated from several academies of visual arts in Europe and has successfully worked as an artist for many years. gets his inspiration

Nadere informatie

Nieuw Danone Innovation Centre

Nieuw Danone Innovation Centre Nieuw Danone Innovation Centre Waarom Utrecht en wat zal het brengen voor de regio Regiodag Utrecht, 16 september 2011 Elmo Wissing, Project Director Danone Nieuwbouw Nieuw Danone Innovation Centre in

Nadere informatie

ALGEMENE INFORMATIE FRENCKEN LEERT JE KIEZEN! Scholengemeenschap voor VWO en HAVO

ALGEMENE INFORMATIE FRENCKEN LEERT JE KIEZEN! Scholengemeenschap voor VWO en HAVO ALGEMENE INFORMATIE FRENCKEN LEERT JE KIEZEN! Scholengemeenschap voor VWO en HAVO BESTE OUDERS EN TOEKOMSTIGE LEERLINGEN WAT IS DAT TOCH SPANNEND: KIEZEN VOOR EEN MIDDELBARE SCHOOL! Deze brochure laat

Nadere informatie

2008 Universiteit Maastricht Page 1 of 212

2008 Universiteit Maastricht Page 1 of 212 2008 Universiteit Maastricht Page 1 of 212 Inhoudsopgave Diagnostic Test: English Language... 6 Apollo en Dionysus incl. Inleiding in de... 8 Portfolio-Mentoraat, jaar 1... 10 Academische Vaardigheden...

Nadere informatie

BSc Tourism. René van der Duim en Martijn van Santen

BSc Tourism. René van der Duim en Martijn van Santen BSc Tourism René van der Duim en Martijn van Santen waarom? academische studie van toerisme Toerisme in cijfers meer dan een miljard internationale toeristische aankomsten wereldwijd Toerisme in cijfers

Nadere informatie

Jennifer Machielse. Lennart Stachowitz. Studentleden Medezeggenschapsraad NHTV

Jennifer Machielse. Lennart Stachowitz. Studentleden Medezeggenschapsraad NHTV Studentleden Medezeggenschapsraad NHTV Jennifer Machielse I am Jennifer Machielse, spontaneous, self-conscious and a go-getter, that s me. I am a fourth-year student Marketing & Communication in Tourism

Nadere informatie

Programma Open dag zaterdag 28 februari 2015 Program Open Day Saturday 28 February 2015

Programma Open dag zaterdag 28 februari 2015 Program Open Day Saturday 28 February 2015 Programma Open dag zaterdag 28 februari 2015 Program Open Day Saturday 28 February 2015 Tijd 09.15 09.45 Je bent op de Open dag, wat nu? Personal welcome international visitors 10.00 10.45 Je bent op de

Nadere informatie

ROTARY HELPT MENSEN Wat kunnen wij doen?

ROTARY HELPT MENSEN Wat kunnen wij doen? ROTARY HELPT MENSEN Wat kunnen wij doen? Doel van de Workshop Hoe kan de Rotary Foundation bijdragen aan club plannen Hoe kan de club de Rotary Foundation gebruiken Door: Uitwisselen ervaring, kruisbestuiving,

Nadere informatie

Andy Murray gaat op wereldmilieudag elektrisch met Jaguar I-PACE

Andy Murray gaat op wereldmilieudag elektrisch met Jaguar I-PACE Andy Murray gaat op wereldmilieudag elektrisch met Jaguar I-PACE Tweevoudig Wimbledon-winnaar Andy Murray heeft zijn belofte aan het WWF (World Wide Fund for Nature) ingelost. Tijdens World Earth Hour

Nadere informatie

Public Mediation Programme. Unraveling public controversies Martien Kuitenbrouwer : mede-oprichter

Public Mediation Programme. Unraveling public controversies Martien Kuitenbrouwer : mede-oprichter Public Mediation Programme Unraveling public controversies Martien Kuitenbrouwer : mede-oprichter Public Mediation Programme (PMP) Opgezet in 2014 Behoefte uit de praktijk, behoefte vanuit onderzoek, passend

Nadere informatie

Dutch Circular Economy Partnership for China

Dutch Circular Economy Partnership for China Dutch Circular Economy Partnership for China Our Future Economy is Circular Head Office Hong Kong Head Office Netherlands Dutch Circular Economy Partnership for China Our Future Economy is Circular This

Nadere informatie

Ervaringen met begeleiding FTA cursus Deployment of Free Software Systems

Ervaringen met begeleiding FTA cursus Deployment of Free Software Systems Ervaringen met begeleiding FTA cursus Deployment of Free Software Systems Frans Mofers Nederland cursusmateriaal & CAA's alle cursusmateriaal vrij downloadbaar als PDF betalen voor volgen cursus cursussite

Nadere informatie

PowerPoint 2: Paar bekende voorbeelden van symbolen; kruis pictogram geweld OM teken- peace- Live strong armband- red ribbon- toilet pictogrammen

PowerPoint 2: Paar bekende voorbeelden van symbolen; kruis pictogram geweld OM teken- peace- Live strong armband- red ribbon- toilet pictogrammen PowerPoint 1: De stad Haarlem heeft een vriendschapsband met de stad Mutare in Zimbabwe. Net als bij de vriendschap tussen mensen onderling houdt een vriendschap tussen twee steden in dat je leuke dingen

Nadere informatie

Samen bouwen aan je toekomst. Het Maerlant in 10 stappen

Samen bouwen aan je toekomst. Het Maerlant in 10 stappen SC H L OO JA AR 20 1 20 6-17 Samen bouwen aan je toekomst Het Maerlant in 10 stappen Je wilt naar... een leuke school, waar iedereen elkaar kent. Een relaxte, overzichtelijke school, waar je jezelf kunt

Nadere informatie

Financiële Informatie

Financiële Informatie Financiële Informatie Auke Koopal Penningmeester Beurzenfonds UWC Nederland UWC Atlantic, Wales (1971-1973) Rol van de Penningmeester Financiële afspraken ouders Toekennen beurzen Selectie is onafhankelijk

Nadere informatie

Jaguar Land Rover investeert in FATMAP om gemakkelijker en veiliger door off-road wereld te navigeren

Jaguar Land Rover investeert in FATMAP om gemakkelijker en veiliger door off-road wereld te navigeren Jaguar Land Rover investeert in FATMAP om gemakkelijker en veiliger door off-road wereld te navigeren InMotion Ventures, de participatiemaatschappij van Jaguar Land Rover, investeert in FATMAP. Dit is

Nadere informatie

Financiële Informatie

Financiële Informatie Financiële Informatie Auke Koopal Penningmeester Beurzenfonds UWC Nederland UWC Atlantic, Wales (1971-1973) Uitgangspunten Selectie is onafhankelijk van de financiële situatie van de ouders/verzorgers

Nadere informatie

Interface tussen Stuurbediening en Sony autoaudio

Interface tussen Stuurbediening en Sony autoaudio The information in this document is in Dutch, English version follows later in this document Interface tussen Stuurbediening en Sony autoaudio LET OP! HOEWEL DE UITERSTE ZORGVULDIGHEID IS BETRACHT BIJ

Nadere informatie

2019 SUNEXCHANGE USER GUIDE LAST UPDATED

2019 SUNEXCHANGE USER GUIDE LAST UPDATED 2019 SUNEXCHANGE USER GUIDE LAST UPDATED 0 - -19 1 WELCOME TO SUNEX DISTRIBUTOR PORTAL This user manual will cover all the screens and functions of our site. MAIN SCREEN: Welcome message. 2 LOGIN SCREEN:

Nadere informatie

It s time for us to do something about the health of our nation

It s time for us to do something about the health of our nation It s time for us to do something about the health of our nation april 2013 Aanleiding We maken ons zorgen over de verslechterende gezondheid van onze jeugd Percentage overgewicht jongeren blijft stijgen

Nadere informatie

Waterprojecten Rotary een helikopterview. Chris Engelsman Rotary District Waterplatform

Waterprojecten Rotary een helikopterview. Chris Engelsman Rotary District Waterplatform Waterprojecten Rotary een helikopterview Chris Engelsman Rotary District 1570 - Waterplatform wereld heeft nog steeds een probleem The UN's Sustainable Development Goals, launched in 2015, include a target

Nadere informatie

KWETSBAARHEID EN CO-PRODUCTIE VAN PUBLIEKE DIENSTEN

KWETSBAARHEID EN CO-PRODUCTIE VAN PUBLIEKE DIENSTEN VAKGROEP PUBLIEKE GOVERNANCE, MANAGEMENT & FINANCIËN KWETSBAARHEID EN CO-PRODUCTIE VAN PUBLIEKE DIENSTEN LEZING DEMOS VZW STAD KORTRIJK, 15 JUNI 2018 Prof. Dr. Bram Verschuere HET HEFT IN EIGEN HANDEN

Nadere informatie

De Levende Gevel. Een richting voor innovatie en de ontwikkeling van de toekomst

De Levende Gevel. Een richting voor innovatie en de ontwikkeling van de toekomst De Levende Gevel Een richting voor innovatie en de ontwikkeling van de toekomst A letter from nature Dear., Our life knows no boundaries, we live together. You live in me and I live in you! I not only

Nadere informatie

Leiderschapscompetenties. Wat maakt leiders tot leiders en niet tot volgers?

Leiderschapscompetenties. Wat maakt leiders tot leiders en niet tot volgers? Leiderschapscompetenties Wat maakt leiders tot leiders en niet tot volgers? Terug in tijd, een persoonlijke verhaal? Een verhaal over mij, nee Verhaal over mij publiek, over jullie over jou Initiative

Nadere informatie

Next Generation Poultry Health Redt Innovatie de Vleeskuikenhouder?

Next Generation Poultry Health Redt Innovatie de Vleeskuikenhouder? Next Generation Poultry Health Redt Innovatie de Vleeskuikenhouder? Paul Louis Iske Professor Open Innovation & Business Venturing, Maastricht University De wereld wordt steeds complexer Dit vraagt om

Nadere informatie

Jaguar Land Rover investeert in FATMAP om gemakkelijker en veiliger door off-road wereld te navigeren

Jaguar Land Rover investeert in FATMAP om gemakkelijker en veiliger door off-road wereld te navigeren Jaguar Land Rover investeert in FATMAP om gemakkelijker en veiliger door off-road wereld te navigeren InMotion Ventures, de participatiemaatschappij van Jaguar Land Rover, investeert in FATMAP. Dit is

Nadere informatie

Innovatieve interactieve communicatiemiddelen in internationaal watermanagement

Innovatieve interactieve communicatiemiddelen in internationaal watermanagement Innovatieve interactieve communicatiemiddelen in internationaal watermanagement Delft, 8 maart 2012 Realistic wall of water ir. F.C. (Floris) Boogaard, (020) 606 32 50/06-51 55 68 26 e-mail: f.c.boogaard@tudelft.nl/

Nadere informatie

Father s House. International Charity Foundation jaarverslag 2008

Father s House. International Charity Foundation jaarverslag 2008 Father s House International Charity Foundation jaarverslag 2008 Center of Social Care for Children 9 nieuwe kinderen opgenomen 5 kinderen naar My Family Care Center 4 kinderen terug naar eigen familie

Nadere informatie

Netwerk. Je Weg. Naar Succes

Netwerk. Je Weg. Naar Succes Netwerk Je Weg Naar Succes NETWERKDOELEN EEN GOEDE WERKRELATIE ONDERHOUDEN MET BESTAANDE NETWERKEN DIENSTVERLENING EN VERKOOP BIJ BESTAANDE NETWERKEN UITBREIDEN VERGROTEN DOOR NIEUWE NETWERKEN EN MARKTEN

Nadere informatie

Kansen voor kruiden. Het Emotive uitwisselingsprogramma: an Indian-Dutch exchange on the reduction of antibiotic use in dairy farming

Kansen voor kruiden. Het Emotive uitwisselingsprogramma: an Indian-Dutch exchange on the reduction of antibiotic use in dairy farming Kansen voor kruiden Het Emotive uitwisselingsprogramma: an Indian-Dutch exchange on the reduction of antibiotic use in dairy farming Katrien van t Hooft, DVM NVF/Dier en Kruid bijeenkomst 20 maart 2014

Nadere informatie

Sint-Jan Berchmanscollege

Sint-Jan Berchmanscollege Sint-Jan Berchmanscollege Infobrochure Klassieke Talen (2de en 3de graad ASO) Leerlingprofiel Je leest graag, je wil je taalvaardigheid versterken, en je hebt interesse in cultuur en maatschappij? Een

Nadere informatie

Groevenbeek. Tweetalig vwo. grenzeloos. uitdagend

Groevenbeek. Tweetalig vwo. grenzeloos. uitdagend Groevenbeek Tweetalig vwo grenzeloos uitdagend Iets voor jou? Ben je leergierig en nieuwsgierig naar de wereld om je heen? Houd je wel van een uitdaging? Wil je uitblinken in de Engelse taal? Dan is tweetalig

Nadere informatie

Wij beloven je te motiveren en verbinden met andere studenten op de fiets, om zo leuk en veilig te fietsen. Benoit Dubois

Wij beloven je te motiveren en verbinden met andere studenten op de fiets, om zo leuk en veilig te fietsen. Benoit Dubois Wij beloven je te motiveren en verbinden met andere studenten op de fiets, om zo leuk en veilig te fietsen. Benoit Dubois Wat mij gelijk opviel is dat iedereen hier fietst. Ik vind het jammer dat iedereen

Nadere informatie