Welkom bij de Bricsys Nieuwsbrief

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Welkom bij de Bricsys Nieuwsbrief"

Transcriptie

1 Q Welkom bij de Bricsys Nieuwsbrief Ons doel is om voortaan elk kwartaal een nieuwsbrief uit te brengen om u te voorzien van interessant nieuws over de CAD-markt, het BricsCAD platform en de oplossingen van onze ontwikkelingspartners. De weg naar BIM: Bricsys en BIM in de vertrouwde dwg omgeving. Bricsys Strategie voor Mechanical Design: Antwoorden van Bricsys op de verschillende MCAD uitdagingen met 3D direct modeling in BricsCAD. Het Bricsys team 2013 Bricsys De BricsCAD re-branding en verschillende updates. Artisan voor BricsCAD, het creëren van realistische beelden van BricsCAD Onze Internationale Conferentie uit 2012 samengevat door de CAD De oudste CAD gebruiker ter wereld gebruikt BricsCAD. Klik om te navigeren! modellen. analisten.

2 AEC Q1 CORNER De weg naar BIM Door Erik de Keyser In de afgelopen jaren is Bricsys geëvolueerd van een alternatieve CAD provider naar een ontwikkelaar van de volgende generatie dwg omgevingen die het 2D tekenen en 3D direct modeling met elkaar verenigen. Hoewel er nog steeds veel uitdagingen zijn op de weg naar top-notch oplossingen voor de mechanische markt, zijn we nu klaar voor de volgende uitdaging in de AEC ruimte. Een aantal medewerkers van Bricsys zijn in het verleden betrokken geweest bij BIM: het ontwikkelen van TriForma voor MicroStation in de jaren 90 en Architecturals voor de dwg ruimte in de jaren 00. Indien we de vele BIM oplossingen van dit moment analyseren geloven wij dat wij met onze ervaring en technologie wezenlijke waarde aan de AEC markt in het algemeen, en voor dwg gebruikers in het bijzonder, kunnen toevoegen. In een BIM voegen alle AEC disciplines hun specifieke info toe aan het model om: een digitale representatie te leveren van het volledig ontworpen gebouw, met inbegrip van alle technische disciplines die nodig zijn om het gebouw operationeel te maken terwijl het fysiek gebouwd wordt (design phase of ontwerp fase) deze digitale informatie over te kunnen dragen aan de aannemers voor de bouw van het gebouw, informatie over wijzigingen aan het bouwproces toe te voegen en het BIM As Build te maken (construction fase of bouw fase) het As Build BIM te gebruiken en te updaten met modificaties tijdens de levencyclus (facilities management fase). Wat is BIM? Building Information Modeling (BIM) is een digitale representatie van fysieke en functionele kenmerken van een gebouw. Een BIM is een gedeelde bron van kennis met informatie over een gebouw die een betrouwbare basis vormt voor beslissingen tijdens de levenscyclus; vanaf een allereerste conceptontwerp tot sloop.

3 AEC Q1 CORNER De ontwerpfase van het BIM concept begint met het conceptuele ontwerp van de architect, en geleidelijk, als het ontwerp rijpt, worden meer technische engineering disciplines betrokken. Beetje bij beetje nemen andere disciplines de verantwoordelijkheid over bepaalde aspecten van het gebouw (bijv. constructeur voor de structurele analyse) over en worden zij schrijver / eigenaar van hun informatie. In een BIM moeten de verschillende spelers hun werk delen met de andere spelers, zodat ze samen fouten kunnen voorkomen en een virtueel digitaal model kunnen afleveren voordat de bouw begint. Dit is hoe BIM belangrijke kostenbesparingen levert! Voor elke technische discipline is er een breed scala van BIM software van verschillende leveranciers en op basis van verschillende bestandsformaten beschikbaar. Voor het beheer van de verschillende modellen is een set van neutrale standaard bestandsformaten zoals IFC en AECxml beschikbaar. Omgerekend naar een dergelijk standaard BIM-formaat, kunnen de modellen worden vergeleken, afgestemd en gesynchroniseerd. Hiermee kunnen fouten worden geïdentificeerd en kunnen ze vóór de bouw worden opgelost. Kijkend naar de AEC markt van vandaag, is het duidelijk dat BIM een blijvende methodiek is. Bij Bricsys zijn we actief bezig met twee elementen van de totale oplossing: de basis BIM-technologie met onze BricsCAD BIM-module die in de komende weken beschikbaar komt voor een uitgebreide beta test het gezamenlijke platform voor het beheer van BIM-modellen, waarvoor we de cloud-gebaseerde Chapoo Premium-service te gebruiken Net zoals we de afgelopen tien jaar gedaan hebben voor CAD-software, zal BIM in de vertrouwde dwg omgeving voor Bricsys een belangrijk aandachtspunt zijn. Meer details volgen in de toekomstige nieuwsbrieven. Blijf ons volgen! Voor het beheer van dit alles, moet het bouwteam kunnen beschikken over een soort van model repository die toegankelijk is voor alle deelnemers. De repository-omgeving moet de vereiste toegang en workflow-functies bieden, zodat wijzigingen toegepast op elk van de modellen uiteindelijk leidt tot gesynchroniseerde gezamenlijke resultaten. Dit proces vereist samenwerking tussen grote aannemers, alsmede de betrokkenheid van kleinere onderaannemers met beperkte IT-kennis. Als zodanig kan dit het best worden geleverd door een cloud-based oplossing zonder installatie hindernissen en een eenvoudig en begrijpelijk gebruiksgemak.

4 MCAD Q1 CORNER Bricsys Strategie voor Mechanical Design Door Dmitry Ushakov Automotive, aerospace, machine bouw, scheepsbouw, rail transport, electronica, healthcare, witgoed al deze industrieën zijn gebruikers van Mechanical Computer-Aided Design (MCAD) software. MCAD is een van de meest geavanceerde soorten software, met een 40-jarige geschiedenis van excellent wetenschappelijk onderzoek en een uitstekende software engineering. Echter, alle bekende en gespecialiseerde MCAD producten (CATIA, Creo, NX, Inventor, Solid Edge, SolidWorks) hebben één nadeel gemeen ze gebruiken specifieke bestandsformaten en zijn niet native gebaseerd op het standaard.dwg bestandsformaat. MCAD uitdagingen Wereldwijd zijn er nauwelijks engineeringbedrijven die geen dwg bestanden gebruiken om 2D en 3D CAD-data op te slaan en uit te wisselen. Twaalf miljoen gebruikers van op dwg gebaseerde CAD-applicaties zijn bekend met de vertrouwde omgeving en de bekende concepten van model en paper space, viewports, database-entiteiten, blok referenties, grip editing, en command lineingang. Deze omgeving is eenvoudig uit te breiden met honderden 3rd party producten, die gebruikers helpen sneller te ontwerpen, waarbij hun tekeningen compatibel zijn met verschillende nationale standaarden. Gebruikers en bedrijven kunnen kiezen uit diverse aanbieders van een dwg omgeving software producten als AutoCAD, DraftSight, IntelliCAD, en vele anderen. Geen van deze software pakketten is echter geschikt om mechanische producten zoals voertuigen en hun componenten mee te ontwerpen. Dit omdat zij vele belangrijke functies missen die vandaag de dag beschikbaar zijn in 3D MCAD software. Een andere uitdaging van bestaande MCAD producten is dat zij de zogenaamde historybased parametric modeling benadering toepassen op het ontwerpen in 3D. Voor ontwerpers die gewend zijn om in 2D te ontwerpen is het niet gemakkelijk deze methode, waarvan het grootste nadeel is dat directe manipulatie van de geometrie onmogelijk is, zich eigen te maken. Gebruikers van history-based systemen werken met parameters die worden gebruikt om de geometrie te wijzigen. Dit is een totaal andere benadering dan die wordt gebruikt in 2D teken omgevingen waarin gebruikers direct geometrische entiteiten (lijnen, bogen, polylijnen, splines) en hun sub-entiteiten kunnen aanpassen door eenvoudig te selecteren en te verslepen en daarmee direct vormen te veranderen.

5 MCAD Q1 CORNER Een ingewikkeldere ontwerp methodiek is niet het enige nadeel van historybased MCAD oplossingen. Een bijkomend probleem komt naar voren wanneer wordt gewerkt met multi-cad omgevingen en wanneer legacy CAD data wordt geïmporteerd vanuit andere CAD systemen. Design history kan niet volledig worden vertaald van het ene CAD format naar een ander, omdat ieder CAD system haar unieke set 3D modeling functies met verschillende parameters en semantiek - gebruikt. Om de problemen van complexe ontwerp methodieken van history-based systemen en hun onmogelijkheid om met multi-cad data om te gaan te voorkomen, hebben MCAD ontwikkelaars recentelijk direct modeling software producten aan hun portfolio toegevoegd. Dit heeft echter geleid tot een nieuwe uitdaging: Hoe geef je design intent aan in een history-free model? Design intent van een CAD-model kan worden gezien als een reeks regels die de toegestane wijzigingen van de geometrie definiëren. In history-based systemen wordt het ontwerp uitgedrukt door de ontwerpgeschiedenis, welke natuurlijk afwezig is in direct modeling oplossingen. Traditionele history-based systemen kunnen niet worden vervangen door direct modeling. De laatste kan alleen een aanvulling zijn op de voormalige. Een bijkomend probleem ontstaat wanneer moet worden gewerkt met multi-cad en legacy CAD data die moet worden geïmporteerd uit andere CAD systemen of uit neutrale CAD formaten. Dientengevolge leveren de meeste toonaangevende MCAD leveranciers hun klanten drie verschillende soorten software: een parametrische MCAD oplossing voor 3D ontwerp, een direct modeler om multi-cad data te kunnen verwerken, en 2D teken software om native met.dwg bestanden te kunnen werken. Engineering bedrijven bevinden zich dan ook in de weinig benijdenswaardige positie om licenties te kopen, de software te installeren en te ondersteunen, en hun werknemers op te leiden voor drie verschillende CADproducten. Deze extra kosten kunnen misschien worden gedragen door grote bedrijven, maar dit is zeker niet het geval voor kleine en middelgrote (MKB) bedrijven die hiervoor een krap budget hebben.

6 MCAD Q1 CORNER Bricsys antwoorden Is er een manier om deze ongezonde groei van CAD-gerelateerde ITuitgaven voor engineering bedrijven te stoppen, of om ze misschien zelfs te verlagen? Is er één uniforme software-oplossing voor 2D tekenen en 3D-ontwerpen die is gebaseerd op het vertrouwde dwg omgeving? Is er een ontwerp methodologie die de voordelen van history-based parametrisch modelleren en direct modelling combineert, en de nadelen overwint? Bij Bricsys, geloven wij dat dit bestaat! BricsCAD Direct Modeling 2002 BricsCAD, een complete dwg omgeving die volledig compatibel is met AutoCAD vanwege de commando s en andere mogelijkheden voor de eindgebruiker. BricsCAD is ook een krachtig platform voor third party ontwikkelaars die eenvoudig hun applicaties kunnen omzetten, gebruikmakend van een uitgebreide set standaard APIs D direct modeling in BricsCAD. Onze benadering is variational direct modeling en gebruikt 3D geometric en dimensional constraints om de design intent uit te drukken van ieder 3D model, of het nu native in BricsCAD is ontworden of is geïmporteerd vanuit ieder ander CAD formaat. De automatische herkenning van design intent maakt het voor nieuwe gebruikers gemakkelijker met BricsCAD de 3D wereld te betreden dan met andere CAD oplossingen Assembly modeling in BricsCAD. Het is niet langer nodig om kostbare MCAD software te gebruiken om complex producten met 3D componenten, inclusief een bibliotheek met 30,000 standaard onderdelen, te assembleren. Met 3D geometric en dimensional constraints kunnen gebruikers 3D componenten op iedere gewenste wijze positioneren. De resterende vrijheidsgraad kan worden gebruikt voor directe en inverse kinematische analyse van ieder ontwerp dat is gemaakt.

7 Q1 Bricscad BricsCAD re-branding De reacties op de look & feel van het nieuwe BricsCAD platform, geïntroduceerd met V13, zijn grotendeels positief geweest. Dat was voor een deel van de aanleiding voor de re-branding, zie het blogbericht. Lisp Benchmarks: BricsCAD tot 6x sneller dan AutoCAD Prestatietests tonen aan dat BricsCAD 4 tot 6 keer sneller is dan andere dwg gebaseerde CAD platformen! Ga voor meer informatie naar de Bricsys blog. ebooks voor BricsCAD BricsCAD V13 Platforms Ralph Grabowski s ebooks voor BricsCAD zijn bijgewerkt Alle edities zijn nu in alle talen voor V13 en kunnen nu worden gedownload of gekocht beschikbaar op zowel Windows en op de Bricsys E-Store. Linux! Een topjaar voor Bricsys Ondanks de wereldwijde economische crisis, kwam de omzet uit op een recordniveau voor zowel het vierde kwartaal en het volledige jaar 2012! De trend van de afgelopen jaren werd voortgezet en toont elk jaar een groei met dubbele cijfers. Welkom nieuwe Verkoopkantoren Van harte verwelkomen wij nieuwe Bricsys verkoopadressen in Ecuador, Panama, Paraguay en Zuid-Afrika. Verder zijn S3T in Quito, Trazar in Panama City en DigiCAD in Asuncion toegetreden tot de BricsCAD familie in Latijns-Amerika. Vanuit Johannesburg gaat Addosoft de belangen van BricsCAD in Zuid-Afrika behartigen. Bricsys en Chapoo in een technisch partnerschap Sinds de release van 15 maart (V ) bevat BricsCAD naadloze toegang tot de Chapoo cloud-based collaboration service. Lees meer...

8 OPLOSSINGEN Q Artisan voor BricsCAD Eenvoudig Realistisch Renderen Artisan voor BricsCAD biedt een eenvoudig te gebruiken tool voor het creëren van realistische weergaven van uw BricsCAD modellen. Artisan is geïntegreerd in BricsCAD, dus wanneer u wijzigingen aanbrengt in het model wordt uw rendering direct bijgewerkt. U kunt Artisan Verlichting Blocks met echte lampen in uw model plaatsen en direct het effect daarvan beoordelen op uw rendering. Met de Artisan Snapshot functionaliteit kunt u uw scène-instellingen vastleggen en deze vervolgens gemakkelijk opnieuw toepassen op andere versies van uw model. Mogelijkheid om veranderingen in modellen direct in de rendering te zien Makkelijk te gebruiken middels drag & drop van materialen Mogelijkheid om uw eigen texturen en achtergronden te maken Mogelijkheid om uw eigen verlichtingsbronnen te maken Beschikbaar in 10 talen, meer binnenkort Toegang tot een bloeiende User Community & Forum Beschikbaarheid van gratis te downloaden materialen

9 Q1 NIEUWS Nieuws De aankondiging van BricsCAD V13 in oktober vorig jaar en de Bricsys 2012 International Conference in Amsterdam van 2 tot 3 oktober ontvingen nogal wat aandacht van de CAD-analisten: Bricsys is te vergelijken met een brullende muis. Ze houden als enige kleine CAD-leverancier een jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie (ITC en ODA doen dat niet meer.) Als je mijn live verslag hebt lezen op de WorldCAD Access blog dan weet je dat het bedrijf bezig is met het aanbieden van Inventor voor $ 825. Nou ja, niet alle van de mogelijkheden van Inventor, maar BricsCAD V13 Platinum voegt zeker Inventor-achtige functies toe aan een AutoCAD-achtig CAD-programma iets wat Autodesk zelf niet kan bieden. Ralph Grabowski - Editor at upfront.ezine Publishing Ik heb de afgelopen jaren BricsCAD met sprongen zien verbeteren. Het een AutoCAD-kloon te noemen is in feite onjuist, gezien mogelijkheden als direct modeling, assemblage modeling, 2D/3D constraints en kinematische analyse. Het gebruik als AutoCAD-kloon is slechts een van de mogelijkheden. Deelip Menezes - CAD software blogger Onder leiding van Erik, heeft Bricsys zich ontpopt als leverancier van het belangrijkste non-autocad DWG-gebaseerde CAD-pakket, tussen een groot aantal concurrenten. De gelijkenis met AutoCAD is zo groot dat een ontwikkelaar eens een hele presentatie heeft gegeven met BricsCAD denkend dat hij met AutoCAD aan het werk was. En dat alles tegen een fractie van de kosten van AutoCAD. Roopinder Tara - Editor/publisher for CAD, CAM, CAE online media Bekijk hier de cover van de oktober 2012 editie van isicad. De MCAD wereld wordt inderdaad betreden waarbij we AutoCAD snel op de hielen zullen zitten... en dat allemaal binnen de.dwg omgeving! Isicad - CAD/PLM made in Russia Bricsys heeft besloten om zich vooral bezig te houden met de branding van haar belangrijkste producten: BricsCAD (de CAD-software) en Chapoo (voorheen PIM) richten. Het nieuwe logo en de nieuwe look en feel reflecteren het eigentijdse en toekomstgerichte karakter van het bedrijf en zijn uitgerold in haar aanwezigheid op het internet en de sociale media. Rakesh Rao - CAD/GIS Developer

10 Highlight Q Werelds oudste CAD gebruiker Jason Bourhill, eigenaar van partner CAD Concepts in Auckland, Nieuw-Zeeland, heeft Noel Cunningham als klant. Op 83 jarige leeftijd is Noel nog steeds energiek en doet hij tekenwerk voor diverse opdrachtgevers, voornamelijk op werktuigkundig gebied. Noel s goed ingericht kantoor is gevestigd in een omgebouwde garage achter zijn huis, waar hij gebruik maakt van BricsCAD. Geboren in 1929 in Hikurangi, Nieuw Zeeland, als oudste van vier zonen van een mijnwerker, ging Noel naar Whangerei Boys High. Als lid van het school bataljon tijdens de Tweede Wereldoorlog, was hij verkeersleider en leerde toen Morse code en hoe je leger radio s moest bedienen. Na de oorlog, op de leeftijd van 16 jaar, begon Noel als leerling-monteur/draaier op Binns Engineering Company aan de haven van Auckland. Later werd hij een Marine Engineer en bracht 10 jaar door op zee, werkend aan olietankers voor Shell Oil uit Singapore en op vrachtschepen die voeren tussen Nieuw-Zeeland en Europa voor een Nieuw Zeelandse rederij. In 1962 zet Noel een punt achter zijn carrière op zee en ging werken bij R & W Hellaby Freezing Works in Otahuhu. Hier werkte hij zich op van Shift Engineer tot Manager Engineering totdat hij in 1987 eindelijk zijn eigen bedrijf begint: Cunningham Engineering.

Welkom bij de Bricsys Nieuwbrief

Welkom bij de Bricsys Nieuwbrief Q2-2013 Welkom bij de Bricsys Nieuwbrief Het is ons doel om u eens per kwartaal een nieuwsbrief toe te sturen met interessant nieuws over de CAD markt in het algemeen en het BricsCAD platform in het bijzonder.

Nadere informatie

Succesvol verbinden met CB-NL

Succesvol verbinden met CB-NL Ikwil jullie allemaal van harte welkom heten bij de presentatie van de koppeling tussen CB-NL en ETIM en de toepassing hiervan in Revit en Cadac Flexline. Lees ook meer op: http://www.cadac.com/nl/nieuws/pages/integratie-conceptenbibliotheek-cb-nl-etim-birevent.aspx

Nadere informatie

PTC USER EVENT 2010 Tips & Tricks

PTC USER EVENT 2010 Tips & Tricks PTC USER EVENT 2010 Tips & Tricks ENGINEERING IN CONTROL Martin Kalter CAD Services NL www.cadservices.nl Agenda Pro/Engineer Tips & Tricks Robuust Modelleren met Pro/E Lite modules Verhoog uw efficiency

Nadere informatie

Succesvol verbinden met CB-NL

Succesvol verbinden met CB-NL Ikwil jullie allemaal van harte welkom heten bij de presentatie van de koppeling tussen CB-NL en ETIM en de toepassing hiervan in Revit en Cadac Flexline. Lees ook meer op: http://www.cadac.com/nl/nieuws/pages/integratie-conceptenbibliotheek-cb-nl-etim-birevent.aspx

Nadere informatie

BIM bij Schüco. Hilvarenbeek, 22-05-2013

BIM bij Schüco. Hilvarenbeek, 22-05-2013 Hilvarenbeek, 22-05-2013 Definities BIM: proces of product? Ontwikkelingen in de bouw Ontwikkelingen, software, werkwijze Ondersteuning voor architecten Schüco Revit Families Ondersteuning voor klanten

Nadere informatie

Bouwnijverheid heeft een productiviteit sprong nodig. CADAC 29 september 2016

Bouwnijverheid heeft een productiviteit sprong nodig. CADAC 29 september 2016 Bouwnijverheid heeft een productiviteit sprong nodig CADAC 29 september 2016 Even voorstellen Jan Al. Tot 2015 directie BAM Techniek,. 20 jaar ervaring installatiebranche. 15 jaar technical services healthcare

Nadere informatie

Autodesk Digital Prototyping Solution for Industrial Machinery

Autodesk Digital Prototyping Solution for Industrial Machinery Image courtesy of Parker Hannifin Corporation, USA Image courtesy of Engineering Center LTD, Russia Autodesk Digital Prototyping Solution for Industrial Machinery Peter De Strijker Technical Sales Executive

Nadere informatie

www.intericad.eu 3D visualisaties voor interieurs

www.intericad.eu 3D visualisaties voor interieurs www.intericad.eu 3D visualisaties voor interieurs Maak het verschil architecturale opbouw Teken met specifieke gereedschappen een ruimte uit op een minimum van tijd, zonder enige beperking. Enkele gereedschappen

Nadere informatie

Het Digitale Huis. Samenwerkende software voor de bouw

Het Digitale Huis. Samenwerkende software voor de bouw Het Digitale Huis Samenwerkende software voor de bouw Het Digitale Huis is het eerste en grootste BIM-software project in Nederland. Uniforme Bouwdeelbibliotheek Het is bovendien het enige project dat

Nadere informatie

Building Information Modeling

Building Information Modeling Agenda Wat is BIM? BIM en het bouwproces Geberit BIM materiaalbibliotheken Voordelen van BIM Wat is BIM? Building Information Modeling 1 Evolutie naar BIM Tekentafel (2D) >>>>>> 2D CAD >>>>>> 3D CAD Tot

Nadere informatie

Waarom is (was) CAD zo duur? Wat kan zorgen voor betaalbare alternatieven?

Waarom is (was) CAD zo duur? Wat kan zorgen voor betaalbare alternatieven? CAD: betaalbaar? Waarom is (was) CAD zo duur? R&D (sinds jaren 80 doorgedreven R&D) en de loonkost Kostenplaatje versus aantal gebruikers Weinig aanbiedingen van (goedkopere) alternatieven Aankopen bij

Nadere informatie

BIM in de bouwkolom. Inhoud opgave: 1 Wat is BIM en moet ik er nu al wat mee doen?: 2. 2 BIM vereist een andere wijze van samenwerken: 2

BIM in de bouwkolom. Inhoud opgave: 1 Wat is BIM en moet ik er nu al wat mee doen?: 2. 2 BIM vereist een andere wijze van samenwerken: 2 . Inhoud opgave: 1 Wat is BIM en moet ik er nu al wat mee doen?: 2 2 BIM vereist een andere wijze van samenwerken: 2 3 Hoe was het ook al weer vóór BIM: 2 1 / 18 3.1 Nadelen. 2 4 Hoe gaat samenwerken met

Nadere informatie

1. Algemene productinformatie... 3 1.1 Wat is de Autodesk Building Design Suite 2013?... 3

1. Algemene productinformatie... 3 1.1 Wat is de Autodesk Building Design Suite 2013?... 3 Autodesk Building Design Suite 2013 Vragen en antwoorden Autodesk Building Design Suite is een uitgebreide softwareoplossing waarin Building Information Modeling (BIM) en CAD tools worden gecombineerd

Nadere informatie

Introductie Rekensoftware RFEM

Introductie Rekensoftware RFEM KOPPELING Integratie TUSSEN Rekenen RFEM en EN Tekenen AUTOCAD Introductie Rekensoftware RFEM RFEM Nederland, verdeler van Dlubal Software GmbH Ing. Emiel Peltenburg MSEng, RC Een van de grootste leveranciers

Nadere informatie

SCRATCH KLANT AAN HET WOORD

SCRATCH KLANT AAN HET WOORD 4... lessons learned in Nederland zijn vliegwiel BIM-projecten in het buitenland... Internationale BIM-uitdaging bij Deerns Partnership belangrijker dan ontwerptools 5 BIM is geen doel op zich je hoort

Nadere informatie

Het BIM procesin het kort. U als fabrikant bent heel belangrijk in dit proces. Zowel voor de civiele-,bouwkundige-, constructieve-en

Het BIM procesin het kort. U als fabrikant bent heel belangrijk in dit proces. Zowel voor de civiele-,bouwkundige-, constructieve-en 1 Het BIM procesin het kort. U als fabrikant bent heel belangrijk in dit proces. Zowel voor de civiele-,bouwkundige-, constructieve-en installatietechnischedisciplines is de fabrikant van onschatbare waarde

Nadere informatie

ALLES WAT U MOET WETEN OVER. HUPRA s CLOUDWERKPLEK. Werken waar en wanneer u maar wilt!

ALLES WAT U MOET WETEN OVER. HUPRA s CLOUDWERKPLEK. Werken waar en wanneer u maar wilt! ALLES WAT U MOET WETEN OVER HUPRA s CLOUDWERKPLEK Werken waar en wanneer u maar wilt! U WILT... Onbezorgd kunnen werken. Waar en wanneer dan ook; Thuis verder werken waar u op de zaak was gebleven; Bij

Nadere informatie

Vier aandachtspunten bij het specificeren van digitaal geregelde voedingen

Vier aandachtspunten bij het specificeren van digitaal geregelde voedingen Vier aandachtspunten bij het specificeren van digitaal geregelde voedingen De industrie staat soms nog wat afwachtend tegenover digitaal geregelde voedingen omdat engineers, anders dan bij de traditionele

Nadere informatie

Tutorial 6: Dak. Hamersveldseweg 65-1b 3833 GL LEUSDEN. 033-457 33 22 033-457 33 25 info@caap.nl www.caap.nl

Tutorial 6: Dak. Hamersveldseweg 65-1b 3833 GL LEUSDEN. 033-457 33 22 033-457 33 25 info@caap.nl www.caap.nl Hamersveldseweg 65-1b 3833 GL LEUSDEN 033-457 33 22 033-457 33 25 info@caap.nl www.caap.nl Bank (Rabo): 10.54.52.173 KvK Utrecht: 32075127 BTW: 8081.46.543.B.01 Tutorial 6: Dak 4.6 Onderdeel 1006: Dak

Nadere informatie

Implementatie BIM in Nederlandse civiele- en infrabouw

Implementatie BIM in Nederlandse civiele- en infrabouw Implementatie BIM in Nederlandse civiele- en infrabouw Bijdrage voor Ronde tafel gesprek BIM voor infra en civieltechniek Brussel, 25 maart 2015 Jan-Hein Poodt Hoofd Havens, Vaarwegen & Tunnels Grontmij

Nadere informatie

Tips & Tricks: Tip van de maand augustus 2008

Tips & Tricks: Tip van de maand augustus 2008 Tips & Tricks: Tip van de maand augustus Tip 1 Solid Edge met "synchronous Technology" deel 1 De nieuwste Solid Edge heeft niet als versienummer 21 gekregen maar een nieuwe naam: Solid Edge with Synchronous

Nadere informatie

Intelligente en toegankelijke proces & instrumentatie diagramma s (P&ID) met Creo Schematics. Koenraad Achten Presales Engineer

Intelligente en toegankelijke proces & instrumentatie diagramma s (P&ID) met Creo Schematics. Koenraad Achten Presales Engineer Intelligente en toegankelijke proces & instrumentatie diagramma s (P&ID) met Creo Schematics Koenraad Achten Presales Engineer Wie is Savaco Platinum Partner van PTC 25 jaar ervaring CAD, PDM & PLM Gevestigd

Nadere informatie

BIM: kennis delen is macht! ing. Gerrie Mühren MBA Voorzitter, Benelux chapter buildingsmart

BIM: kennis delen is macht! ing. Gerrie Mühren MBA Voorzitter, Benelux chapter buildingsmart BIM: kennis delen is macht! ing. Gerrie Mühren MBA Voorzitter, Benelux chapter buildingsmart Inleiding Kennismaking: Beton- en Staalconstructeur Betontechnoloog IPMA gecertificeerd projectmanager Sinds

Nadere informatie

SketchUp L. 5.2 Scenes en Animaties

SketchUp L. 5.2 Scenes en Animaties 5.2 Scenes en Animaties Uw SketchUp-bestand kan één of meer scènes bevatten. Een scène bestaat uit uw model en een reeks scènespecifieke instellingen, zoals specifieke gezichtspunten, schaduwen, weergave-instellingen

Nadere informatie

SharePoint voor engineering documentbeheer

SharePoint voor engineering documentbeheer SharePoint voor engineering documentbeheer CAD bestanden beheren met SharePoint Een white paper van Cadac Organice BV Datum: 15-02-2012 Table of contents 0 Samenvatting... 3 1 Inleiding... 4 2 Engineering

Nadere informatie

Information mobility - BGT/BOR data in het civiele ontwerpproces

Information mobility - BGT/BOR data in het civiele ontwerpproces 2014 Bentley Systems, Incorporated Information mobility - BGT/BOR data in het civiele ontwerpproces Ernst van Baar & Marc Rietman, Application Engineers Bentley Systems Agenda Information mobility Gebruikte

Nadere informatie

ZW3D CAD/CAM. Andere producten van 4C. (klik voor meer informatie)

ZW3D CAD/CAM. Andere producten van 4C. (klik voor meer informatie) ZW3D CAD/CAM ZW3D is het vlaggenschip van ZWSoft als het gaat om het 3D modelleren en de volledige CAM integratie. ZW3D is gebaseerd op de hybride kernel, exclusief voor SAMSUNG ontwikkeld door VX Corp.

Nadere informatie

Doel ITANNEX: Verbeteren van de kwaliteit van de bebouwde omgeving en van het proces waarmee het ontworpen, gerealiseerd en beheerd wordt

Doel ITANNEX: Verbeteren van de kwaliteit van de bebouwde omgeving en van het proces waarmee het ontworpen, gerealiseerd en beheerd wordt Doel ITANNEX: Verbeteren van de kwaliteit van de bebouwde omgeving en van het proces waarmee het ontworpen, gerealiseerd en beheerd wordt Aannemers Architectenbureaus Ingenieurs- en Adviesbureaus Installateurs

Nadere informatie

BIM Laatste BIM ontwikkelingen efficiency, kwaliteit en euro s. A.M. Slockers Admea / Smits van Burgst

BIM Laatste BIM ontwikkelingen efficiency, kwaliteit en euro s. A.M. Slockers Admea / Smits van Burgst BIM Laatste BIM ontwikkelingen efficiency, kwaliteit en euro s A.M. Slockers Admea / Smits van Burgst Voorstellen Anton Slockers Directeur Admea / Smits van Burgst Admea is onderdeel van de Smits van Burgst

Nadere informatie

BIM, WAAR STAAN WE EN HOE STAAN WE ER VOOR?

BIM, WAAR STAAN WE EN HOE STAAN WE ER VOOR? BIM, WAAR STAAN WE EN HOE STAAN WE ER VOOR? Presentatie BIM Praktijkdag 2016 Drs. Henri Busker 21 april 2016 Overzicht 1 Introductie 2 Stand van zaken BIM in Nederland en Europa 3 Wensen en behoeften 4

Nadere informatie

Enterprise Resource Planning. Hoofdstuk 1

Enterprise Resource Planning. Hoofdstuk 1 Enterprise Resource Planning Hoofdstuk 1 Een basis om inzicht te krijgen in Enterprise Resource Planning-systemen Pearson Education, 2007; Enterprise Resource Planning door Mary Sumner Leerdoelstellingen

Nadere informatie

Eén Autodesk licentiemodel

Eén Autodesk licentiemodel Eén Autodesk licentiemodel switchen van onderhoudsplan naar abonnement Inhoudsopgave 1 Inleiding... 2 1.1 Autodesk en Cloud... 2 2 Twee abonnementsvormen... 2 3 Van twee naar één abonnementsvorm... 3 3.1

Nadere informatie

Het nieuwe werken nu ook voor zware grafische gebruikers

Het nieuwe werken nu ook voor zware grafische gebruikers ook voor zware grafische Flexibel werken met de Virtual Engineering Workplace van Dell en SLTN Inter Access Uit de Nationale Enquête Over Het Nieuwe Werken van 2015 blijkt dat ruim de helft van de Nederlandse

Nadere informatie

BIM voor een éénmanszaak

BIM voor een éénmanszaak BIM voor een éénmanszaak Binnen de disciplines architectuur, engineering en constructie (AEC) is een revolutie op kousenvoeten aan de gang. Terwijl eerder het inruilen van de tekenplank voor de digitale

Nadere informatie

Algemene wijzigingen in de functies van DesignCAD 3D Max 25:

Algemene wijzigingen in de functies van DesignCAD 3D Max 25: Algemene wijzigingen in de functies van DesignCAD 3D Max 25: Huidige lijst van ondersteunde bestandsformaten: JPG, BMP, TGA, TIF, PCX, PNG, en GIF. Huidige lijst van ondersteunde export formaten: DWG,

Nadere informatie

LES 1: AAN DE SLAG MET WORDPRESS. Lesoverzicht: Aan de slag Wat is WordPress CMS Front-end Back-end Samenvatting. Tijd: 5 minuten

LES 1: AAN DE SLAG MET WORDPRESS. Lesoverzicht: Aan de slag Wat is WordPress CMS Front-end Back-end Samenvatting. Tijd: 5 minuten LES 1: AAN DE SLAG MET WORDPRESS Lesoverzicht: Aan de slag Wat is WordPress CMS Front-end Back-end Samenvatting Tijd: 5 minuten Doel: Aan het einde van deze les weet je wat WordPress is en kun je benoemen

Nadere informatie

Van ontwerpen tot fabriceren in BIM

Van ontwerpen tot fabriceren in BIM Van ontwerpen tot fabriceren in BIM Van concept tot exploitatie Create, manage & share digital design information Connect Wi-Fi Netwerk: Uw Informatie Centraal Wachtwoord: congres2015 #BIMCongres15 Agenda

Nadere informatie

White Paper. CAD koppelen aan Document Control

White Paper. CAD koppelen aan Document Control White Paper CAD koppelen aan Document Control Inhoud Ontwerpfase 3 Constructiefase 4 Inbedrijfstelling fase 5 Gebruiksfase 5 Samenvatting 6 2/8 In dit document wordt uitgelegd waarom Cadac Group integratie

Nadere informatie

RECHTSORDE LOKAAL Het kantoorbrede contentintegratiesysteem. Het Overleg Februari 2007

RECHTSORDE LOKAAL Het kantoorbrede contentintegratiesysteem. Het Overleg Februari 2007 RECHTSORDE LOKAAL Het kantoorbrede contentintegratiesysteem Het Overleg Februari 2007 Inhoud van de presentatie Introductie C-CONTENT Introductie Rechtsorde Ontwikkelaar en toeleverancier van informatieontsluitingstechnologie

Nadere informatie

De zakelijke telefonie-oplossing uit de cloud. The next-generation telephone system.

De zakelijke telefonie-oplossing uit de cloud. The next-generation telephone system. De zakelijke telefonie-oplossing uit de cloud. The next-generation telephone system. Over NFON De NFON cloud wordt gebouwd door NFON AG, een toonaangevende aanbieder van cloud telefoniediensten in München,

Nadere informatie

Free form modeleren met Autodesk Inventor (Hands-on sessie)

Free form modeleren met Autodesk Inventor (Hands-on sessie) Free form modeleren met Autodesk Inventor (Hands-on sessie) Inhoud Overzicht van de nieuwe free form functionaliteit in Inventor 2015 Hoe werk je er mee? Hoe kan je snel design concepten verwezenlijken

Nadere informatie

BOM s horen niet in spreadsheets

BOM s horen niet in spreadsheets BOM s horen niet in spreadsheets Innoveer met vertrouwen, wetende dat iedereen de juiste versie heeft van de BOM. Alles wat je nodig hebt om je product te bouwen De bill of materials (BOM) bevat de onderdelen

Nadere informatie

Living apart together. Engineering Data Management en Document Control; Document Control-systeem Delen, controleren en goedkeuren

Living apart together. Engineering Data Management en Document Control; Document Control-systeem Delen, controleren en goedkeuren PDF Document Control-systeem Delen, controleren en goedkeuren Engineering Data Management Algemeen Document Management Creëren en vrijgeven Creëren en vrijgeven r e p a P e t i Wh en Document Control;

Nadere informatie

MSS Micro SCADA Systeem

MSS Micro SCADA Systeem Wijnand van Asseldonk / Alex Otten MSS Micro SCADA Systeem Agenda ICT in een oogopslag Aanleiding ontwikkeling MSS Keuzemogelijkheden Uitwerking van de keuze Aanvullende wensen ICT in een oogopslag Opgericht

Nadere informatie

Sitecore Author Experience

Sitecore Author Experience Sitecore Author Experience In 3 stappen naar blijere CMS-gebruikers bij CZ Sitecore User Group Nederland, 8 december 2015 10-12-2015 Bas Evers (@everbass) Agenda Over (digitaal) CZ Contentstrategie bij

Nadere informatie

BIM + DCIM = optimaal ontwerpen, bouwen en beheren (+ een gunstige TCO) Leo van Ruijven Principal Systems Engineer Croon Elektrotechniek BV TBI

BIM + DCIM = optimaal ontwerpen, bouwen en beheren (+ een gunstige TCO) Leo van Ruijven Principal Systems Engineer Croon Elektrotechniek BV TBI BIM + DCIM = optimaal ontwerpen, bouwen en beheren (+ een gunstige TCO) Leo van Ruijven Principal Systems Engineer Croon Elektrotechniek BV TBI TBI is een groep van ondernemingen die onze leefomgeving

Nadere informatie

BIM 2015. working apart together

BIM 2015. working apart together BIM 2015 working apart together Programma Over BuildSoft Over Construsoft Principe van de link De link praktisch Release Toekomst Vragen Over BuildSoft Over BuildSoft Buildsoft is al meer dan 25 jaar lang

Nadere informatie

De voordelen van Drupal

De voordelen van Drupal Drupal is een open source Content Management System (CMS). Daarnaast kun je Drupal zien als een framework, dit betekent dat je modules (oftewel mini-applicaties) kunt implementeren in je installatie van

Nadere informatie

CAD IN THE CLOUD & AUGMENTED REALITY. Gebruik de (reken)kracht van het Datacenter

CAD IN THE CLOUD & AUGMENTED REALITY. Gebruik de (reken)kracht van het Datacenter CAD IN THE CLOUD & AUGMENTED REALITY Gebruik de (reken)kracht van het Datacenter EVEN VOORSTELLEN Michiel van Bergen van der Grijp Business developer CSN Groep Opgegroeid in Rotterdam 48 jaar Werktuigbouwkunde

Nadere informatie

Veel voor weinig. Ir A.W. Jansen MBA, Deerns raadgevende ingenieurs

Veel voor weinig. Ir A.W. Jansen MBA, Deerns raadgevende ingenieurs Veel voor weinig Ir A.W. Jansen MBA, Deerns raadgevende ingenieurs 1 Inleiding Introductie Innovatie in de bouw? Traditioneel werkproces Modern werkproces 2 bouwbranche Kenmerken Traditionele ambachtelijke

Nadere informatie

Invantive 2012 Release 1 (build 44)

Invantive 2012 Release 1 (build 44) Invantive 2012 Release 1 (build 44) Invantive Estate Invantive Vision Invantive Control Invantive Producer Invantive Query-programma Invantive Composition Invantive Studio 30 maart 2012 Oplossingen van

Nadere informatie

Apparaten met Device Manager

Apparaten met Device Manager Firmware-update voor GoGear SA4VBE Controleer eerst welke toepassing u moet gebruiken voor de firmware-update. Dit is afhankelijk van het serienummer van uw speler: Serial number starting with MTxx1339

Nadere informatie

Dag van het Onderwijs 2013

Dag van het Onderwijs 2013 Dag van het Onderwijs 2013 Samenwerken over campussen en opleidingen heen: projectwerk met multidisciplinaire teams Pauline De Somer, Stefan Boeykens, Ralf Klein OOF-project 2011/24* 28 november 2013 *

Nadere informatie

Toonaangevend in open source collaboration

Toonaangevend in open source collaboration Toonaangevend in open source collaboration Open in technologie en onderlinge communicatie ENTERPRISE OPEN COMPATIBLE Zarafa is een toonaangevend Europees softwarebedrijf op het gebied van open source groupware

Nadere informatie

Ticon. De volgende generatie projectmanagement

Ticon. De volgende generatie projectmanagement De volgende generatie Optimaal Het virtueel bouwproces model binnen de GWW Virtueel bouwproces model Het fundament van Ticon is het Virtueel bouwproces model. Dit datamodel is een collectie van alle projectgegevens

Nadere informatie

Kennis na het volgen van de training. Na het volgen van deze training bent u in staat:

Kennis na het volgen van de training. Na het volgen van deze training bent u in staat: Training Trainingscode Duur Gepubliceerd Taal Type Leermethode Kosten SF2015V8 4 dagen 02/02/2015 Nederlands & Engels Developer, basis Invidueel & klassikaal Op aanvraag Deze training richt zich op het

Nadere informatie

SAP OPLOSSINGEN VOOR CUSTOMER ENGAGEMENT DE VOLGENDE STAP IN CRM

SAP OPLOSSINGEN VOOR CUSTOMER ENGAGEMENT DE VOLGENDE STAP IN CRM OPLOSSINGEN VOOR CUSTOMER ENGAGEMENT DE VOLGENDE STAP IN CRM oplossingen voor customer engagement en commerce tillen CRM naar een hoger niveau. Dankzij de volledige integratie van marketing, commerce,

Nadere informatie

Atos en Cassidy Silbernagel winnaars Design for Additive Manufacturing Challenge 2016

Atos en Cassidy Silbernagel winnaars Design for Additive Manufacturing Challenge 2016 Persbericht Atos en Cassidy Silbernagel winnaars Design for Additive Manufacturing Challenge 2016 Additive World Awards uitgereikt tijdens 4 de Additive World Conference Op woensdag 23 maart heeft Jury

Nadere informatie

Wat kan BIM betekenen voor de gebouwbeheerder?

Wat kan BIM betekenen voor de gebouwbeheerder? Wat kan BIM betekenen voor de gebouwbeheerder? Tim Lemoine WTCB Hoofdadviseur Dienst BIM en informatietechnieken tim.lemoine@bbri.be Wat kan BIM betekenen voor de gebouwbeheerder? - 13-05-16 - Pagina 1

Nadere informatie

Selenium IDE Webdriver. Introductie

Selenium IDE Webdriver. Introductie Selenium IDE Webdriver Het Wielsem 10, 5231 BW s- Hertogenbosch, telefoon 073-6409311 e- mail info@testwork.nl internet http://www.testwork.nl 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 2 2 Selenium IDE... 3 3

Nadere informatie

Model-driven Distributed Software Deployment

Model-driven Distributed Software Deployment Technische Universiteit Delft, EWI, Afdeling Software Technologie Philips Research, Healthcare Systems Architecture, Eindhoven 17 Maart 2009 Introductie Software Engineering Software Deployment Model-driven

Nadere informatie

Delen van een Arrangement

Delen van een Arrangement Delen van een Arrangement Optie 1: Mail met bijlage. De makkelijkste methode is uiteraard het document te downloaden en vervolgens in zijn geheel als bijlage door te sturen naar andere koorleden. Afhankelijk

Nadere informatie

Burdock, the standard in project management, recruitment & consultancy

Burdock, the standard in project management, recruitment & consultancy Burdock, the standard in project management, recruitment & consultancy Finding the optimal solution is An our open standard mind comes standard... Burdock is de verbindende schakel tussen opdrachtgevers

Nadere informatie

Origineel bestandsform aat DWG als archiveringsfo rmaat

Origineel bestandsform aat DWG als archiveringsfo rmaat Origineel bestandsform aat DWG als archiveringsfo rmaat Sterke punten Zwakke punten Risico s Behoud object characteristics 100 % zeker. Geen tijds- en geldinvestering in migraties. Grote kans op veel opties

Nadere informatie

Productdag. Loenen, 28 september 2011. Jeroen van Geijlswijk Lars Overbeek Tom van Oost Valery Bazhenau

Productdag. Loenen, 28 september 2011. Jeroen van Geijlswijk Lars Overbeek Tom van Oost Valery Bazhenau Productdag Loenen, 28 september 2011 Jeroen van Geijlswijk Lars Overbeek Tom van Oost Valery Bazhenau Programma 10:00-10:05 Inleiding 10:05-10:30 Laatste verbeteringen aan ALFAmail 2.0 10:30-10:45 Conceptversie

Nadere informatie

Nationaal Model BIM Protocol

Nationaal Model BIM Protocol Nationaal Model BIM Protocol Dik Spekkink BIM Loket Kennisdag Schiphol, De praktijk van het BIM Protocol BIM Protocol is een belangrijk document Voorwaarde voor een succesvol BIM-project Wordt vaak opgesteld

Nadere informatie

Connect Social Business. Plan van Aanpak voor mijn stage bij ConnectSB

Connect Social Business. Plan van Aanpak voor mijn stage bij ConnectSB Connect Social Business Plan van Aanpak voor mijn stage bij ConnectSB Joey Kaan September 21, 2014 Inhoudsopgave 1 Achtergronden 4 2 Probleemstelling & Doelstelling 5 2.1 Leren Professioneel Functioneren..................

Nadere informatie

Werken met SNAP pakketten in Ubuntu 16.04

Werken met SNAP pakketten in Ubuntu 16.04 Werken met SNAP pakketten in Ubuntu 16.04 Eén van de nieuwe zaken die Canonical in zijn Ubuntu-reeks heeft geïntodruceerd zijn SNAP packages. Met convergency in het achterhoofd (zelfde look & feel zowel

Nadere informatie

PLANON CONNECT FOR BIM. Voor het succesvol inzetten van gegevens uit een BIM-model voor Facility- en Real Estate Management

PLANON CONNECT FOR BIM. Voor het succesvol inzetten van gegevens uit een BIM-model voor Facility- en Real Estate Management PLANON CONNECT FOR BIM Voor het succesvol inzetten van gegevens uit een BIM-model voor Facility- en Real Estate Management Een innovatieve specialist met dertig jaar ervaring in het IWMS domein Een partner

Nadere informatie

Vault Easy Best Practice voor AutoCAD

Vault Easy Best Practice voor AutoCAD www.cadac.com Vault Easy Best Practice voor AutoCAD Inhoudsopgave 1 Waarom Vault Easy (VE) 3 2 Organice Vault 3 3 Engineering Omgeving 3 4 Benodigde software voor 4 users 4 5 Project team 4 6 Implementatie

Nadere informatie

Waarom gebruiken web- ontwikkelaars Wordpress als CMS?

Waarom gebruiken web- ontwikkelaars Wordpress als CMS? Waarom gebruiken webontwikkelaars Wordpress als CMS? Figuur 1 Naam: René Sasbrink Klas: IS106 Studentnummer: 500729630 Opleiding: ICT voltijd, Software Engineer Instelling: Hogeschool van Amsterdam Vak:

Nadere informatie

Veelgemaakte fouten bij de inzet van SharePoint

Veelgemaakte fouten bij de inzet van SharePoint Veelgemaakte fouten bij de inzet van SharePoint Vincent Somers Paul Keijzers Oprichter, directeur Orangehill Online- & IT-professional Oprichter, directeur KbWorks Online Business Consultant Intranet Publieksomgevingen

Nadere informatie

Net2 Entry. Het simpelste IP deurintercom systeem beschikbaar

Net2 Entry. Het simpelste IP deurintercom systeem beschikbaar Net2 Entry Het simpelste IP deurintercom systeem beschikbaar Net2 Entry Nieuwe generatie intercom met verbeterde functionaliteiten voor veelzijdige beveiliging en gebouwbeheer Net2 Entry is het meest gebruiksvriendelijke

Nadere informatie

Aangekondigde vernieuwingen SOLIDWORKS 2017

Aangekondigde vernieuwingen SOLIDWORKS 2017 Aangekondigde vernieuwingen SOLIDWORKS 2017 BI-DIRECTIONAL CIRCULAR PATTERN - Circulair patroon in beide richtingen. MULTI-DISTANCE CHAMFER - Meerdere afmetingen in een feature. VARIABLE CHAMFER - Verlopende

Nadere informatie

Factsheet((NL)( Intranet,(Extranet,(Social(&(more

Factsheet((NL)( Intranet,(Extranet,(Social(&(more Multi Enterprise Social Network Platform 10 redenen om mee te doen Factsheet((NL)( Intranet,(Extranet,(Social(&(more Intranet, Extranet, Social Organiseer mensen en informatie op natuurlijke wijze TransportLAB

Nadere informatie

BIM 2.0 VANUIT HET PERSPECTIEF VAN EEN AANNEMER WILLEM PEL BALANCE & RESULT. Pioneering BIM werkplaats 27 januari 2012

BIM 2.0 VANUIT HET PERSPECTIEF VAN EEN AANNEMER WILLEM PEL BALANCE & RESULT. Pioneering BIM werkplaats 27 januari 2012 BIM 2.0 VANUIT HET PERSPECTIEF VAN EEN AANNEMER WILLEM PEL BALANCE & RESULT Pioneering BIM werkplaats 27 januari 2012 Aannemer als de spil in de keten Een aannemer is de verbindende schakel tussen: Creatieve

Nadere informatie

Release Notes. RoPlan 2.0.5. Dé specialist in ruimtelijke informatievoorziening

Release Notes. RoPlan 2.0.5. Dé specialist in ruimtelijke informatievoorziening Release Notes V RoPlan 2.0.5 Dé specialist in ruimtelijke informatievoorziening Copyright Deze publicatie is een uitgave van Crotec BV, s-hertogenbosch (KvK Oost Brabant 1715 9294) Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

Towards a competitive advantage

Towards a competitive advantage Towards a competitive advantage 9 Mei 2017 www.nxtport.eu PANTONE Blue 654 C 1 Agenda NxtPort Context NxtPort Concept, Spelregels, Inkomstenmodel Kort Overzicht van de Architectuur/Functionaliteit Praktisch:

Nadere informatie

Building Information Modeling Informatie in een digitaal prototype van het ontwerp kostenmanagement bbn adviseurs juni 2013

Building Information Modeling Informatie in een digitaal prototype van het ontwerp kostenmanagement bbn adviseurs juni 2013 Building Information Modeling Informatie in een digitaal prototype van het ontwerp kostenmanagement bbn adviseurs juni 2013 bron: Ector Hoogstad Architecten BIM BIM is een term die in het vakgebied bouw

Nadere informatie

Net2 kaarten bedrukken

Net2 kaarten bedrukken kaarten bedrukken kaarten bedrukken - Welke methode? Er bevinden zich twee pakketen om kaarten te bedrukken in de software. Een basis vast formaat dat al aanwezig is in de software sinds 2003 (V3.16) en

Nadere informatie

Design Data Management voor FPGA ontwikkeling

Design Data Management voor FPGA ontwikkeling Design Data Management voor FPGA ontwikkeling Al snel heb je bij electronica ontwikkeling met Design Data Management te maken, zo ook bij FGPA ontwikkeling. Er wordt immers code gegenereerd die beheerd

Nadere informatie

Open BIM. samenwerken aan een Bouw Informatie Model. 2 e BIM PRAKTIJKDAG, 15 oktober 2014, Ter Elst Edegem

Open BIM. samenwerken aan een Bouw Informatie Model. 2 e BIM PRAKTIJKDAG, 15 oktober 2014, Ter Elst Edegem Open BIM samenwerken aan een Bouw Informatie Model 2 e BIM PRAKTIJKDAG, 15 oktober 2014, Ter Elst Edegem Innovaties die het leven mooier, makkelijker en vooral leuker maken! Ingenieur met voorliefde voor

Nadere informatie

Océ TCS500. Tijd is kostbaar. Grootformaat. kleurenprint-, kopieer- en. scansysteem

Océ TCS500. Tijd is kostbaar. Grootformaat. kleurenprint-, kopieer- en. scansysteem Océ TCS500 Tijd is kostbaar Grootformaat kleurenprint-, kopieer- en scansysteem Klaar voor elke klus: hoge Prestaties waarop u kunt productiviteit rekenen Hoge capaciteit in kleur en Volledig te configureren

Nadere informatie

Net2 Entry. Het simpelste IP deurintercom systeem beschikbaar

Net2 Entry. Het simpelste IP deurintercom systeem beschikbaar Net2 Entry Het simpelste IP deurintercom systeem beschikbaar Net2 Entry Nieuwste generatie intercom met verbeterde functionaliteiten voor veelzijdige beveiliging en gebouwbeheer Net2 Entry is het meest

Nadere informatie

ONSCREENKEYS 5. Windows XP / Windows Vista / Windows 7 / Windows 8

ONSCREENKEYS 5. Windows XP / Windows Vista / Windows 7 / Windows 8 ONSCREENKEYS 5 Windows XP / Windows Vista / Windows 7 / Windows 8 [ PRODUCT BESCHRIJVING ] [ Dit vernuftige on-screen toetsenbord met virtuele muis klik mogelijkheden en spraak uitvoer maakt snel typen

Nadere informatie

Maak een nieuwe site collectie aan met de waarden die beschreven staan in de volgende tabel.

Maak een nieuwe site collectie aan met de waarden die beschreven staan in de volgende tabel. 1 Oefeningen In dit document staan een hele reeks opdrachten die je moet voltooien. Eenmaal rond heb je een werkende SharePoint team site met blog, wiki, discussiefora, agenda, documentbibliotheken, etc.

Nadere informatie

Tips & Tricks: Tip van de maand Mei 2009. NX6 User Interface

Tips & Tricks: Tip van de maand Mei 2009. NX6 User Interface Tips & Tricks: Tip van de maand Mei 2009 NX6 User Interface Door: Bas Verschuren Deze maand gaan we binnen de NX Tips&Tricks aandacht besteden aan de User Interface. Roles Met de komst van NX4 zijn de

Nadere informatie

Oplossingen overzicht voor Traderouter > 02/11/2010

Oplossingen overzicht voor Traderouter > 02/11/2010 Oplossingen overzicht voor Traderouter > 02/11/2010 Netconnex is opgericht in 2004 (Gezeteld in Belgie maar het hoofd datacenter gelegen in Nederland [omgeving Amsterdam]). Zeer gestaag groeiende onderneming

Nadere informatie

Tips & Tricks: Tip van de maand November 2010. Office Integratie

Tips & Tricks: Tip van de maand November 2010. Office Integratie Tips & Tricks: Tip van de maand November 2010 Door: Martijn Janssen Introductie Office Integratie De Teamcenter MS Office-integratie maakt gebruik van Microsoft Office 2003 of 2007 in een beheerde Teamcenter

Nadere informatie

DÉ TOOL VOOR ONLINE VIDEOVERGADEREN VIA DE CLOUD

DÉ TOOL VOOR ONLINE VIDEOVERGADEREN VIA DE CLOUD OZMO s videoconferentie oplossing DÉ TOOL VOOR ONLINE VIDEOVERGADEREN VIA DE CLOUD OZMO cloud video conferentie voor elk bedrijf dat efficiënter wil werken OZMO levert de beste en meest gebruiksvriendelijke

Nadere informatie

Voordat er optimaal gebruik gemaakt kan worden gemaakt van Magister 5 via het web, kan deze FAQ mogelijk van pas komen.

Voordat er optimaal gebruik gemaakt kan worden gemaakt van Magister 5 via het web, kan deze FAQ mogelijk van pas komen. Silverlight FAQ t.b.v. Magister 5 Voordat er optimaal gebruik gemaakt kan worden gemaakt van Magister 5 via het web, kan deze FAQ mogelijk van pas komen. Zie de algemene Microsoft Silverlight FAQ op: http://www.microsoft.com/silverlight/faq/

Nadere informatie

Factsheet CONTINUOUS VALUE DELIVERY Mirabeau

Factsheet CONTINUOUS VALUE DELIVERY Mirabeau Factsheet CONTINUOUS VALUE DELIVERY Mirabeau CONTINUOUS VALUE DELIVERY We zorgen ervoor dat u in elke volwassenheidsfase van uw digitale platform snel en continu waarde kunt toevoegen voor eindgebruikers.

Nadere informatie

De universele product export

De universele product export De universele product export 1 Onze motivatie Over het algemeen is marketing één van de meest belangrijke onderdelen om aan te sturen met betrekking tot commercie. Zonder vaste klanten die uw producten

Nadere informatie

Services voor verwerkers. Memo. Geachte mevrouw, geachte heer, Wie voor meubels naar de interieurbouwer stapt, verwacht iets bijzonders!

Services voor verwerkers. Memo. Geachte mevrouw, geachte heer, Wie voor meubels naar de interieurbouwer stapt, verwacht iets bijzonders! Memo Geachte mevrouw, geachte heer, Wie voor meubels naar de interieurbouwer stapt, verwacht iets bijzonders! Blum wil u helpen om aan de hoge verwachtingen van uw klanten tegemoet te komen - op een betrouwbare

Nadere informatie

EIGENSCHAPPEN CONVERGED HARDWARE

EIGENSCHAPPEN CONVERGED HARDWARE EIGENSCHAPPEN CONVERGED HARDWARE Eigenschappen Converged Hardware 1 van 8 Document Informatie Versie Datum Omschrijving Auteur(s) 0.1 29-09-2015 Draft Remco Nijkamp 0.2 29-09-2015 Volgende Versie opgesteld

Nadere informatie

Simultane Product en Productieontwikkeling

Simultane Product en Productieontwikkeling Simultane Product en Productieontwikkeling Pascal Pollet, 24/10/2013 11.11.13 1 Sirris > WIE? Collectief Centrum van de Technologische Industrie 2400 lidbedrijven 130 Experten met high tech infrastructuur

Nadere informatie

icafe Project Joeri Verdeyen Stefaan De Spiegeleer Ben Naim Tanfous

icafe Project Joeri Verdeyen Stefaan De Spiegeleer Ben Naim Tanfous icafe Project Joeri Verdeyen Stefaan De Spiegeleer Ben Naim Tanfous 2006-2007 Inhoudsopgave 1 2 1.1 Programmeertaal PHP5..................... 2 1.2 MySQL database......................... 3 1.3 Adobe Flash...........................

Nadere informatie

Wat is BIM. BIM model

Wat is BIM. BIM model Sacon en BIM Bij Sacon worden sinds 2009 projecten ontworpen, uitgewerkt en virtueel gebouwd in een Bouwwerk Informatie Model of BIM met behulp van de software Revit van Autodesk. Met de opgebouwde ervaring

Nadere informatie

Afschaffing eeuwigdurende licenties voor Autodesk Standalone

Afschaffing eeuwigdurende licenties voor Autodesk Standalone Bijgewerkt op: 1 maart 2015 Autodesk is van plan om de aanschaf van nieuwe software voor onze producten geleidelijk om te zetten in verschillende soorten abonnementen. In de eerste fase van deze transitie

Nadere informatie

Tutorial 7: Stuurbeugel

Tutorial 7: Stuurbeugel Hamersveldseweg 65-b 3833 GL LEUSDEN 033-457 33 033-457 33 5 info@caap.nl www.caap.nl Bank (Rabo): 0.54.5.73 KvK Utrecht: 30757 BTW: 808.46.543.B.0 Tutorial 7: Stuurbeugel Onderdeel 007: Stuurbeugel Plan

Nadere informatie