SCHOOLJAAR 2015 / 2016 no.14. april 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "SCHOOLJAAR 2015 / 2016 no.14. april 2016"

Transcriptie

1 SCHOOLJAAR 2015 / 2016 no.14. april 2016 Beste ouders, Het leuke van deze periode vind ik dat de leerlingen heel veel leren, juist van en door de dingen die er o.i. enorm toe doen. Heel veel creatieve uitdagingen en vaardigheden, veel aandacht voor eigen initiatief en eigen vaardigheden (werkstukken, opdrachten). We merken dat dit echt heel veel inspiratie geeft, bij iedereen. Maar het meest in het oog springend, blij makend, oog strelend, super motiverend, dorp- en school bindend project is toch wel dat prachtige toestel wat buiten staat. Wat is er hard gewerkt door ouders, leerkrachten en vrijwilligers, wat is er veel gedaan, bedacht en ingezet en wat is het ONWIJS mooi!!!! Belangrijke data Belangrijke data in april: 11 april: aanschuiftafel mr Spigtschool Hoogkarspel 13 april: schoolreis groep 3 tm 7 (groep 2 van de 2/3 is deze dag vrij) 13 april: schoolvoetbaltoernooi op het Valken terrein; alle groep 8 leerlingen zijn eerder uit 19 april: IEP eindtoets groep 8 20 april: IEP einstoets groep 8 20 april: aanschuiftafel Pancratius Blokker 21 april: sportdag Koningsspelendag 22 april: nieuwsbrief 15

2 Lopende zaken / organisatie Speeltoestel: Wat is er hard gewerkt en wat is het mooi geworden. Alle ouders en leerlingen, leerkrachten, vrijwilligers, de Wijdenesser kamer, het Rabofonds, mensen uit het dorp: van harte bedankt. Het is al, en wordt zo echt nóg meer van ons allemaal. Een schoolplein om trots op te zijn en om goed voor te zorgen; een fijne plek! Zoals u hierboven leest hebben we ook een toezegging gekregen van de Wijdenesser kamer voor een mooi bedrag. Het definitieve bedrag kunt u straks zeker terug vinden op de thermometer. Het speeltoestel staat er, maar we gaan dit schooljaar nog door met activiteiten voor (de financiering van) het schoolplein. 3 juni as. mag u alvast een uitroepteken in uw agenda zetten. We hopen u dan allemaal te treffen in en vooral buiten school! Meer informatie volgt later. M.b.t. de boom in de voortuin het volgende: Er is echt geprobeerd de boom met stronk en al over te plaatsen, maar helaas is dit niet gelukt. Een aantal jaar geleden is de bast van de boom zwaar beschadigd en dit heeft de boom waarschijnlijk al geen goed gedaan. Bij het uitgraven bleek dat de boom bijna geen wortelgroei had. Als het terrein helemaal klaar is, plaatsen wij een mooie boom of struik terug. Schoolvoetbaltoernooi: Woensdag 13 april gaan we voetballen met de scholen binnen Drechterland (de dorpskernen om ons heen). We hebben er weer heel veel zin in en we hopen dat er heel veel ouders en medeleerlingen zullen komen kijken om ons aan te moedigen! Een zeer goed initiatief bij het voetbaltoernooi is de blauwe kaart: Dit jaar zal er ook een beker uitgeloofd worden voor het sportiefste team. Eén voor de meiden en één voor de jongens. Deze teams worden gekozen door de andere teams. Je kunt als team een blauwe kaart geven aan een ander team als compliment voor een sportieve en leuke wedstrijd. De Blauwe kaart is een middel om bewustwording van Sportiviteit & Respect te stimuleren (initiatief van de KNVB). De Blauwe kaart (blauwe formulier) wordt aan het eind van het toernooi aan de wedstrijdleiding overhandigd door de coach van elk team. Het is dus zaak dat het team met elkaar overlegd welk team zij het sportiefst vinden. De coach zal hierover met de kinderen in gesprek moeten gaan (zie uitleg hieronder). Het is dus erg belangrijk dat er een coach is, die hier mee om kan gaan. We zijn op visite bij de Valken en het is dus erg belangrijk dat we volgend jaar weer gebruik mogen maken van hun terrein. Kleedkamers netjes achterlaten en goed omgaan met de kantine en het terrein. Geen voetbalschoenen in de kantine. 21 april: Koningsspelendag: Er zijn briefjes uitgedeeld voor ouderhulp; wij kunnen echt nog hulp gebruiken!!! Opgeven kan nog steeds.

3 inhoudelijke informatie / onze visie op onderwijs Joep: In onze visie is het voor een school in een dorp zeer belangrijk om de leerlingen uit het dorp zo veel mogelijk op de school te houden. Terwijl ik dit typ realiseer ik me direct dat ook wij soms leerlingen moeten laten gaan naar ander een plekje waar het (nog) beter is voor deze leerling. Beter omdat het niet meer zo goed lukt bij ons qua leerstof of qua aansluiting of omdat een leerling niet meer groeit (en bloeit). Maar dat los laten, dat laten gaan, gaat wat school en ouders betreft niet zonder slag of stoot en is altijd een heel zwaar proces. Passend onderwijs geeft aan dat een school in samenwerking met de scholen en instanties om hem heen alle kinderen uit de omgeving een goede plek biedt. Dat is soms zoeken, soms is de juiste plek een mengeling van interne en externe zorg, maar altijd samen. Deze intro is een opstap naar een nieuwe leerling: Joep. Vanaf woensdag 11 mei komt Joep bij ons op school op woensdagochtend. In overleg met de ouders van Joep, mogen wij dit stukje plaatsen: Joep is een jongetje van vier jaar die, samen met zijn ouders, net in Wijdenes is komen wonen. Joep heeft een zeer zware start gehad in zijn jonge leventje en hij heeft mede hierdoor op twee jarige leeftijd een hersenoperatie ondergaan, waarbij zijn rechterhersenhelft is uitgeschakeld. Hierdoor ontwikkelt hij zich anders dan andere kinderen van zijn leeftijd, maar hij leert iedere dag en maakt steeds weer kleine en heel grote stapjes. Omdat Joep geniet van en groeit in de omgang met andere kinderen hebben de ouders en begeleiders van Joep gevraagd of het mogelijk was om Joep ook voor een deeltje bij ons op school te plaatsen. Joep leert de kinderen van het dorp dan kennen, en de kinderen van het dorp Joep. Wij hebben na diverse open gesprekken met de ouders en andere betrokkenen en natuurlijk in aanwezigheid van Joep aangegeven dat wij hier zeker voor open staan. Joep zal op woensdagochtend in de groep zijn. Hij zal altijd begeleid worden door een van zijn ouders. Mede met hun toestemming delen we dit berichtje en zij staan altijd open voor vragen en contact. Behalve de woensdagochtend bij ons op school gaat Joep straks drie dagen naar een medisch kinderdagverblijf.

4 inhoudelijke vergaderingen obs Jan Luykenschool en obs Roelof van Wienesse: Regelmatig wordt er op onze locatie (en ook op de andere locaties natuurlijk) gesproken over de inhoudelijke kant van ons onderwijs. Er wordt gesproken over waarom we de dingen doen zoals we ze doen, of de methodes en werkwijzen nog voldoen of dat ze moeten worden vernieuwd en verbeterd, er wordt gesproken over groepen, over leerlingen, over opbrengsten, maar vooral ook over de dingen waar wij onszelf en de leerlingen in willen versterken en verbeteren. Naar aanleiding van een scholing die ik heb gevolgd scholing over de 7 habbits van Coffey - hebben we gesproken over het versterken van leerling gevoel, eigen waarde, gedrag en verantwoordelijkheden. In juni krijgen alle collega s van de beide locaties een inspirerende workshop over dit onderwerp en over mogelijke speerpunten en verbeterpunten en (na)scholing voor de komende jaren. We hebben hier echt zin in! Snappet: Voor de ouders van de leerlingen in groep 4 / 5 geen nieuws, maar voor ouders van andere groepen misschien wel een zeer interessant item: de Snappettablets in deze groep. M.b.v. de mogelijkheden op deze tablets werken de leerlingen op hun eigen niveau aan de leerdoelen van spelling, taal, rekenen, begrijpend lezen, woordenschat, automatiseren..(er komt steeds meer bij). De inhoud van de opgaven past uitstekend bij de (klassikale) les van de methode en na de instructie gaan alle leerlingen de stof verwerken. Meestal eerst een stukje in oefening of herhaling, maar al vrij snel gaan leerlingen die een onderdeel goed hebben begrepen, over naar meer uitdagend werk of naar extra werk. Voor een leerling die iets moeilijk vindt is directe herhaling en / of extra uitleg aanwezig. De leerkracht ziet op een overzicht op haar computer of telefoon of leerlingen veel fouten maken of veel tijd nodig hebben voor een onderdeel. Hierop kunnen kinderen dan direct geholpen worden. Ook toetsen worden op de Snappet gemaakt. Kinderen kunnen via de Snappet tablet alleen bij het schoolwerk en bij hun eigen schoolwerk; iedere leerling heeft zijn eigen tablet. Er is geen verbinding met internet, waardoor er geen afdwalende activiteiten kunnen worden uitgevoerd ;-). Natuurlijk wordt er gezorgd voor een goede afwisseling qua tijd en belasting van het werken op de tablet en het werken in schriftjes en / of aan motorische vaardigheden. Beide werkwijzen zijn belangrijk en moeten in evenwicht zijn en blijven. Onze doelstelling is deze werkwijzen uit te breiden, het bevalt de leerkrachten van onze school en van onze maatjes scholen zeer goed.

5 IEP eindtoets: De ouders van groep 8 hebben hier al een uitgebreide brief over gekregen van de leerkracht(en); hier korte, algemene informatie voor iedereen: Sinds vorig schooljaar maken alle leerlingen van groep 8 verplicht een eindtoets. Deze eindtoets meet de taal- en rekenvaardigheid van uw kind na het doorlopen van de basisschool. Onze school heeft voor de IEP Eindtoets gekozen. De IEP Eindtoets wordt afgenomen op 19 en 20 april 2016, op 2 ochtenden van elk maximaal 2 uur. Het schooladvies is leidend bij de toelating tot het voortgezet onderwijs; dit advies is al afgegeven aan en besproken met alle ouders / verzorgers. De uitslag van de eindtoets is naast het schooladvies van de leerkracht, een tweede, objectief gegeven die dit schooladvies moet bevestigen. MR input: Afgelopen woensdag heeft Philip Coppenhagen de MR vergadering bijgewoond van de beide locaties. Na deze vergadering heeft hij aangegeven dat hij het erg leuk zou vinden om toe te treden tot de MR en om met de ouders en het team mee te denken in het belang van onze school. Dit houdt in dat er dan geen verkiezingen gehouden hoeven te worden. Philip, van harte welkom. De Vreedzame School Omgaan met elkaar: Wij merken dat alle inzet om ons plein leuker en uitdagender te maken zeker effect heeft op het buitenspelen van onze leerlingen; hier zijn wij zeer blij mee. Ouder- en leerling enquête sociale veiligheid: De afgelopen periode is aan ouders en leerlingen gevraagd om een enquête rondom sociale veiligheid in te vullen. We hebben de eerste indruk al intern overgesproken tijdens de voortgangsgesprekken en woensdag zijn de eerste resultaten besproken in de Mr. Ook binnen het directieoverleg komen wij hier op terug. Na deze stappen zullen wij de uitkomsten met u delen en dan nodigen wij u van harte uit om hierover (persoonlijk) van gedachten wisselen. Tot slot: Spreukje: als je geen doel hebt, is discipline alleen maar zelfkwelling. Namens het team, Ingrid van Heezen Thema s, mededelingen en (buitenschoolse) activiteiten voor ouders / verzorgers en leerlingen: Het HutteNest is weer op zoek naar hout! Voor de het jaarlijkse timmerdorp in augustus in Wijdenes zijn wij op zoek naar hout. Wij hebben vooral behoefte aan goed timmerhout zoals pallets, plaathout, balkjes en latten. Liever geen bielzen, hekken en hele kleine stukjes hout. Wilt u hout doneren of heeft u nog resthout staan wat u kwijt wilt? Ons verzamelpunt is op de Kerkweg in Wijdenes. U kunt contact opnemen met Rianne Appel, coördinator van de Brede School voor het maken van een afspraak. Op telefoonnummer adres: info@hetwijdenest.nl Vrijwilligers gezocht voor HutteNest Zonder vrijwilliger(s) voor het uitvoeren van de werkzaamheden is het bijna onmogelijk om het

6 jaarlijkse HutteNest te laten plaatsvinden dit jaar! Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger of meerdere vrijwilligers die enthousiast zijn en samen met onze werkgroep HutteNest willen helpen met de voorbereiding uitvoering en tijdens de op/af bouw van het Huttendorp. Voor meer informatie en/of aanmelding kun je contact opnemen met de coördinator Brede School Rianne Appel Telefoonnummer: adres:

7 De aanschuiftafel op Maandag 11 april a.s. Voor álle ouders en verzorgers met kinderen in de gemeente Drechterland Kinderen scheiden mee En ze leefden nog lang en gelukkig Een groot aantal kinderen heeft te maken met een scheiding. Een scheiding van ouders betekent groot verlies voor een kind. Verlies hoort bij het mensenleven. De ouders en hun naaste omgeving kunnen echter proberen om het leed en verdriet te verzachten en er voor te zorgen dat hun kind in zijn ontwikkeling er zo min mogelijk onder lijdt. De eerste verantwoordelijkheid daarvoor ligt bij de ouders zelf; echter hulp van buitenaf kan daarin een aanvullende en ondersteunende rol vervullen. Ouders hoeven het niet alleen te doen. Men zou wel een receptenboek willen hebben om het leven voor een kind zonder pijn te laten verlopen. Dat kan deze aanschuiftafel helaas niet bieden maar wel inzicht over de betekenis van een scheiding voor een kind, wat ervaart het kind en hoe verwerkt het kind een scheiding. Praktische adviezen, achtergrond informatie wordt er gegeven maar ook ervaringen kunnen worden gedeeld. Voor de naaste omgeving (broer of zus, moeder, tante, vriendin of leerkracht) kan het fijn zijn om te horen hoe zij een gezin kunnen bijstaan dat gaat scheiden of is gescheiden. Het is belangrijk voor een kind als ouders garanderen dat ze van hun beide ouders mogen houden, trots op beide ouders mogen zijn en blij zijn dat ze op hen allebei lijken. Ook ná de scheiding. En dat is zeker niet makkelijk. Maar voor het kind een groot cadeau! Ik nodig iedereen van harte uit om deze tafel bij te wonen waar uw kind centraal staat. Schuif maar aan u bent van harte welkom! Wie: Voor álle ouders en andere opvoeders (zoals opa s en oma s, de buuf en professionals) Wat: De aanschuiftafel met het thema KINDEREN SCHEIDEN MEE Waar: RK bs Mr Spigtschool, Duijvenbrug PD te Hoogkarspel tel: Wanneer: Maandag van 8.45/8.50 tot ± uur. Inloop vanaf 8.30 uur. Hoe: Caroline van Duuren van het VoorschoolsAdviesTeam Drechterland. Voor contact : caroline@opvoedpakket.nl tel:

8 De aanschuiftafel woensdag 20 april 2016 Voor álle ouders en verzorgers met kinderen in de gemeente Drechterland Sociaal media, kunt u het nog volgen? De Social Media is een onderdeel van de opvoeding. In de Social Media opvoeding is het belangrijk te praten met je kind over wat ze online meemaken, om het samen te kunnen beleven. Maar anderzijds moet je ook als ouder grenzen stellen. Want de Social Media is niet te stoppen. Kinderen en de Social Media lijken wel voor elkaar gemaakt te zijn. Hoewel laten wij even naar ons zelf kijken.. even Facebook checken,..hé hoor ik daar een tweet of app? Met een pling of piep komt de wereld binnen. Lastig om niet te reageren, toch? Wel eens bijgehouden hoeveel uw kind dagelijks op de tablet tuurt of achter de laptop zit? U zou schrikken als blijkt dat dit best wel eens uren zou kunnen zijn. Uren, als je niet oplet, zeggen de Britse deskundigen Teresa Orange en Louise O Flynn, schrijfsters van het boek The Media Diet for Kids. Zet ze op media-dieet, drukken ze ouders op het hart. Valt het wel mee met uw kind? Schrijf dan eens een week lang ieder moment op dat hij of zij achter een beeldscherm zit. Niet alleen van de tv, ook de dvd, pc en tablet. Alles meetellen en niet hier en daar vijf minuten vergeten. Tien tegen één dat het dan schrikken is. Vooral ook, omdat steeds meer onderzoek uitwijst hoe slecht het is om een kind te lang achter het scherm te laten zitten. Op deze ochtend praten we over het plezier en de zin van het gebruik van de digitale wereld en hoe de ouders (zoveel mogelijk) de baas kunnen blijven over het gebruik ervan! Schuif maar aan u bent van harte welkom! Wie: Wat: Waar: Wanneer: Voor álle ouders en andere opvoeders (zoals opa s en oma s, de buuf en professionals) De aanschuiftafel met het thema Social Media, kunt u het nog volgen? RK Basisschool Pancratius, Pennekamplaan CD Oosterblokker. Woensdag 20 april a.s. van 9.00 tot ongeveer uur. Inloop vanaf 8.45 uur. Als u later aanschuift is dat ook geen probleem, loop gerust naar binnen! Met medewerking van mw. Esther Barendrecht Schoolmaatschappelijk werk en Caroline van Duuren van het VoorschoolsAdviesTeam voor contact : caroline@opvoedpakket.nl tel:

Maandkalender & bulletin Jaargang: datum: 4 april 2016

Maandkalender & bulletin Jaargang: datum: 4 april 2016 Maandkalender & bulletin Jaargang: 19-16 datum: 4 april 2016 april 4 Bulletin 16 5 6 leerlingen groep 1 / 2 vrij i.v.m. studiedag Annette en Wineke 7 Verkeersexamen gr 8 Directie overleg 8 10 13.30 uur

Nadere informatie

t Skittelnieuws, mei 2018

t Skittelnieuws, mei 2018 t Skittelnieuws, mei 2018 Agenda Di 1 Do 17 Wo 2 Vrij 18 Do 3 Za 19 Vrij 4 Dodenherdenking Zo 20 Za 5 Bevrijdingsdag Ma 21 Pinksteren Zo 6 Di 22 Groep 2-3 SKIK Poep!! En wat het ons leert Ma 7 Wo 23 MR

Nadere informatie

t Skittelnieuws, december 2016 Westwoud

t Skittelnieuws, december 2016 Westwoud Uw kind is de toekomst, de toekomst is onze uitdaging! t Skittelnieuws, december 2016 Westwoud Agenda Do 1 Za 17 Vrij 2 Zo 18 Za 3 Ma 19 Zo 4 Di 20 Ma 5 Sinterklaasfeest Wo 21 Alle kinderen continu rooster

Nadere informatie

Maandkalender & bulletin Jaargang: datum:

Maandkalender & bulletin Jaargang: datum: Maandkalender & bulletin Jaargang: 21-14 datum: 26 3-2018 maart 5 6 26 nieuwsbrief 14 27 28 aanschuiftafel op naar zelfstandigheid Locatie Mr Spigtschool 29 30 goede vrijdag: gewoon school 9 20.00 uur

Nadere informatie

Maandkalender & bulletin Jaargang: datum:

Maandkalender & bulletin Jaargang: datum: Maandkalender & bulletin Jaargang: 21-15 datum: 09 04-2018 april 9 20.00 uur Mr vergadering nieuwsbrief 15 10 11 congres het jonge kind studiedag leerkrachten groep 1/2 - lln vrij van groep 1/2 12 directieberaad

Nadere informatie

maandkalender & bulletin

maandkalender & bulletin maandkalender & bulletin maart 25 nieuwsbrief 14 26 27 aanschuiftafel ouders, blijf positief locatie Kerspel 28 29 leerlingen uit om 12.00 uur Fancy Fair van 17.30 20.30 uur Jaargang: 22-14 datum: 25 maart

Nadere informatie

maandkalender & bulletin Jaargang: datum: 8 mei 2017

maandkalender & bulletin Jaargang: datum: 8 mei 2017 maandkalender & bulletin Jaargang: 20-17 datum: 8 mei 2017 April / mei 8 Weer naar school Groep 8 van 8 t/m 12 mei naar Texel Bulletin 17 9 10 Aanschuiftafel locatie Pancratiusschool Blokker 11 12 Groep

Nadere informatie

Maandkalender & bulletin Jaargang: datum:

Maandkalender & bulletin Jaargang: datum: Maandkalender & bulletin Jaargang: 21-11 datum: 5 2-2018 februari 5 nieuwsbrief 11 mr vergadering 6 7 8 9 12 10 minutenlijsten hangen in de aula 13 14 Aanschuiftafel locatie Skitteljacht waarom moeilijk

Nadere informatie

maandkalender & bulletin

maandkalender & bulletin maandkalender & bulletin april 8 nieuwsbrief 15 9 Praktijk dag verkeer groep 3 t/m 6 10 schoolvoetbaltoernooi 20.00 uur MR vergadering 11 12 Koningsspelen Jaargang: 22-15 datum: 8 april 2019 16 IEP eindtoets

Nadere informatie

Maandkalender & bulletin Jaargang: datum: 27 nov. 2017

Maandkalender & bulletin Jaargang: datum: 27 nov. 2017 Maandkalender & bulletin Jaargang: 21-07 datum: 27 nov. 2017 november 27 nieuwsbrief 7 28 29 30 1 4 5 Sinterklaas op school 6 9.30 uur start school 7 8 11 20.00 uur MR Padland 12 Aanschuiftafel locatie

Nadere informatie

SCHOOLJAAR 2015 / 2016 no.10. februari 2016

SCHOOLJAAR 2015 / 2016 no.10. februari 2016 SCHOOLJAAR 2015 / 2016 no.10. februari 2016 Beste ouders, In school wordt volop getoetst. Wij proberen hier niet meer gewicht aan te hangen dan nodig, wij weten ook hoe leerlingen hun reguliere werk maken,

Nadere informatie

Wij feliciteren alle leerlingen en leerkrachten die jarig zijn geweest in mei. We hopen dat jullie een super gezellige verjaardag hebben gehad!

Wij feliciteren alle leerlingen en leerkrachten die jarig zijn geweest in mei. We hopen dat jullie een super gezellige verjaardag hebben gehad! Het Josephientje! Jaargang 12 nr. 9 mei 2017 AGENDA 8 mei start piramide project Ziek en Gezond 8 mei OV vergadering 11 mei luizencontrole 12 mei Actiedag 12 mei Juf Erna jarig 15 mei MR vergadering 15

Nadere informatie

Maandkalender & bulletin Jaargang: datum: 6 febr 2017

Maandkalender & bulletin Jaargang: datum: 6 febr 2017 Maandkalender & bulletin Jaargang: 20-12 datum: 6 febr 2017 februari 6 Bulletin 12 7 8 Aanschuiftafel pesten is niet cool Locatie Jozefschool 9 10 13 10 minutenlijsten hangen in de aula 14 Ondersteuningsteam

Nadere informatie

Maandkalender & bulletin Jaargang: 9-17 datum: 19 april 2016

Maandkalender & bulletin Jaargang: 9-17 datum: 19 april 2016 April / mei 18 Bulletin 17 IEP 1919 eindtoets groep 8 IEP 20 eindtoets groep 8 Aanschuiftafel: sociale media, Pancratiusschool 21 22 Na schooltijd: vakantie! Meester Kees jarig Maandkalender & bulletin

Nadere informatie

Nr juni 2017 ALGEMEEN

Nr juni 2017 ALGEMEEN Nr. 20 30 juni 2017 ALGEMEEN Wat is het schooljaar weer voorbij gevlogen! We kijken terug op een fijn jaar waarin we o.a. gestart zijn met Engels vanaf groep 1, de workshops talentontwikkeling zeer succesvol

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18. OBS De Driekleur Daltonlocatie 5 juni 2018

Nieuwsbrief 18. OBS De Driekleur Daltonlocatie 5 juni 2018 Nieuwsbrief 18 OBS De Driekleur Daltonlocatie 5 juni 2018 11 juni Deze week verkeerslessen 12 juni Daltoninloop groep 1-2A, 3, 5, 6 en 7 13 juni Studiedag, kinderen vrij 14 juni Pyjamadag: Iedereen is

Nadere informatie

Directiekrabbels Nieuwbrief 3

Directiekrabbels Nieuwbrief 3 Directiekrabbels Nieuwbrief 3 Beste ouders/verzorgers Nieuw gebouw? Wellicht zijn er ouders die regelmatig langs onze nieuwe school rijden en dus hebben gezien dat de bouw heel snel vordert. In het gebouw

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Tweemaster

Nieuwsbrief De Tweemaster Nieuwsbrief De Tweemaster Schoener 120 jaargang 41 nummer 10 2991JN Barendrecht tel./fax: 0180-616144 Directeur: Marja Faber e-mail:info@obs-detweemaster.nl www.obs-de-tweemaster.nl Belangrijke data 28

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 3 Nieuws van de Ouderkamer

NIEUWSBRIEF 3 Nieuws van de Ouderkamer NIEUWSBRIEF 3 Nieuws van de Ouderkamer OBS De Akkers en PSZ t Valkje Jagerslaan 15 3075 AA Rotterdam Telefoon 010 2907827 email L.Reichardt@de-akkers.nl www.de-akkers.nl November 2015 Waar te vinden? De

Nadere informatie

basisschool De Wiekslag / Goudhaanstraat 38 / 0316-262860 / www.dewiekslag.com / info@dewiekslag.com 1

basisschool De Wiekslag / Goudhaanstraat 38 / 0316-262860 / www.dewiekslag.com / info@dewiekslag.com 1 NIEUWSBRIEF 1 4 september 2015 DATA OVERZICHT: Woensdag 16 september Informatieavond Woensdag 23 september Studiedag (alle leerlingen vrij) Woensdag 23 september Schoolvoetbaltoernooi groep 7/8 Woensdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief 15 30 maart 2016

Nieuwsbrief 15 30 maart 2016 Nieuwsbrief 15 30 maart 2016 Inhoud Open dag 23 maart Paaseieren zoeken Info avond MR Schoolvoetbal Verkeersexamen Agenda Bijlagen: o Brief over het verkeersexamen groep 7 en 8 o Flyer Sportinstuif Sjollema

Nadere informatie

3 september juni Nieuws van de directie

3 september juni Nieuws van de directie PRIKBORD 11 3 september 2014 9 juni 2016 Schooljaar 2015-2016 In dit nummer de directie groep 1-2-3 groep 4-5-6 groep 7-8 1 1 2 3 Verjaardagen 4 GMR-nieuws 4 Informatie van derden 4 Agenda 5 de directie

Nadere informatie

Nieuwsbrief Basisschool Drie-eenheid

Nieuwsbrief Basisschool Drie-eenheid 2016-2017 Nummer 1 Afspraak van de maand Ik ben zuinig op de materialen en ruim deze netjes op. Zij gaan voor ons de schoolpleinen belijnen. We hebben gekozen voor verschillende belijningen: vierkant,

Nadere informatie

Facebook: OBS De Dubbeldekker Twitter: @obsdubbeldekker Website: www.dedubbeldekker.nl

Facebook: OBS De Dubbeldekker Twitter: @obsdubbeldekker Website: www.dedubbeldekker.nl Facebook: OBS De Dubbeldekker Twitter: @obsdubbeldekker Website: www.dedubbeldekker.nl NIEUWSBRIEF REGULIER nummer, november 2015 Begrijpt u de nieuwsbrief niet zo goed? Let op: *Na iedere nieuwsbrief

Nadere informatie

C.B.S. De Oanrin Piterpôlle EM Twijzel Tel: Website: oanrin.noventa.nl

C.B.S. De Oanrin Piterpôlle EM Twijzel Tel: Website: oanrin.noventa.nl C.B.S. De Oanrin Piterpôlle 29 9286 EM Twijzel Tel: 0511 54 10 46 Email: oanrin@noventa.nl Website: oanrin.noventa.nl Beste ouders/verzorgers, De maand mei is weer achter de rug, een maand vol activiteiten.

Nadere informatie

November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS

November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS BELANGRIJKE DATA DATA ACTIVITEITEN 24 oktober KIES 25 oktober Rots en Water groep 7/8 27 oktober Fietsencontrole groep 5 t/m 8 31 oktober Rots en

Nadere informatie

Wij feliciteren alle leerlingen en leerkrachten die jarig zijn geweest in juni. We hopen dat jullie een super gezellige verjaardag hebben gehad!

Wij feliciteren alle leerlingen en leerkrachten die jarig zijn geweest in juni. We hopen dat jullie een super gezellige verjaardag hebben gehad! Het Josephientje! Jaargang 12 nr. 10 juni 2017 AGENDA 4 juli MR vergadering 5 juli ouderbedankochtend 6 juli Rapportgesprekken groep 1 t/m 7 10 juli Stoeltjes passen. Nieuwe kinderen zijn welkom! 12 juli

Nadere informatie

Obs De Boogerd Maurik. Basis voor Groei en Bloei. Groep 1-2 heeft een opening van de voorleesdagen

Obs De Boogerd Maurik. Basis voor Groei en Bloei. Groep 1-2 heeft een opening van de voorleesdagen In Het Openbaar Obs De Boogerd Maurik Basis voor Groei en Bloei Maurik, 14 januari 2016 Dinsdag 12 januari Woensdag 27 jan. t/m 6 febr. Woensdag 27 januari MR vergadering Nationale Voorleesdagen voor de

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Digi-Klepel juni 2014

Nieuwsbrief De Digi-Klepel juni 2014 Nieuwsbrief De Digi-Klepel juni 2014 Belangrijke data Juni 8 Eerste Pinksterdag 9 Tweede Pinksterdag: alle leerlingen vrij 11 Sportdag 15 Vaderdag 16 Start avondwandelvierdaagse 20 Alle leerlingen vrij

Nadere informatie

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 De Hoop 3 1911 KX Uitgeest 0251-880707 info@dewisseluitgeest.nl www.dewisseluitgeest.nl Agenda 10 februari Wisselmiddag techniek

Nadere informatie

TEVREDENHEIDSONDERZOEK

TEVREDENHEIDSONDERZOEK verslag van het TEVREDENHEIDSONDERZOEK afgenomen in maart 2017 Inleiding Eén keer in de twee jaar wordt er een tevredenheidsonderzoek gehouden. Ouders, leerlingen van groep 5, 6, 7 en 8 en personeelsleden

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt. KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 14 25-03-2014 TorenTheater In dit nummer: TorenTheater Maandopening

Nadere informatie

Maandag 16 november Deze week zijn de voortgangsgesprekken (verplicht) Vrijdag 20 november Internationale dag Rechten van het Kind

Maandag 16 november Deze week zijn de voortgangsgesprekken (verplicht) Vrijdag 20 november Internationale dag Rechten van het Kind obs De Phoenix Week 46-2015 Beste ouder(s)/verzorger(s), De afgelopen weken hebben de kinderen prachtige lampionnen gemaakt en hebben we een lampionnentocht door de wijk gehouden. Volgende week zullen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. nr april 2018

NIEUWSBRIEF. nr april 2018 NIEUWSBRIEF nr. 15 4 april 2018 In deze nieuwsbrief: - Koningsspelen - Mediatoren training - Stappenplan ongewenst gedrag - Avondvierdaagse - Schoolreis groepen 5 t/m 7 - Handje Helpen Belangrijke data:

Nadere informatie

maandkalender & bulletin

maandkalender & bulletin maandkalender & bulletin mei 6 nieuwsbrief 16 7 groep 6 op kamp 8 groep 6 terug groep 7 op kamp 9 groep 7 terug 10 Jaargang: 22-16 datum: 6 mei 2019 13 14 ouderraadsvergadering 15 16 directieoverleg 17

Nadere informatie

Het Josephientje! Jaargang 11 nr. 6 februari 2016

Het Josephientje! Jaargang 11 nr. 6 februari 2016 Het Josephientje! Jaargang 11 nr. 6 februari 2016 AGENDA 7 maart Start projectweek; Hallo Wereld 8 maart Aanmelddagen Voortgezet Onderwijs 9 maart Aanmelddagen Voortgezet Onderwijs 14 maart Ouderavond

Nadere informatie

April 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS

April 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS April 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS BELANGRIJKE DATA DATA ACTIVITEITEN 5 april Spreekuur Juliët Alblas 7 april Schriftelijk verkeersexamen groep 7 8 april Gastles Willy Weerman + schoonmaken

Nadere informatie

Weekbrief 18 december 2015 Nr. 51

Weekbrief 18 december 2015 Nr. 51 Weekbrief 18 december 2015 Nr. 51 De laatste nieuwsbrief van dit jaar. Altijd weer zo n moment van even terug kijken. Zeker de afgelopen decembermaand met alle activiteiten. We kunnen terugkijken op een

Nadere informatie

Niet vergeten. Nieuwe eindtoets. 4 februari 2015, jaargang 5 nummer 11

Niet vergeten. Nieuwe eindtoets. 4 februari 2015, jaargang 5 nummer 11 4 februari 2015, jaargang 5 nummer 11 Niet vergeten donderdag 5 februari Studiedag, alle kinderen vrij vrijdag 6 februari rapport mee naar huis, groep 3 t/m 8 dinsdag 10 februari rapportgesprekken groep

Nadere informatie

Info avond NIO voor groep 7 ouders om uur

Info avond NIO voor groep 7 ouders om uur Nieuwsbrief nummer: 7 juni 2017 Begrijpt u de nieuwsbrief niet zo goed? Let op: *Hebt u vragen of opmerkingen over onderwerpen die in de nieuwsbrief staan? Regelmatig is er een Oudercafé waarin de directeur

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 april 2019

Nieuwsbrief 1 april 2019 Nieuwsbrief 1 april 2019 Basisschool De Tragellijn Lobith 0316-541390 Locatie Willibrordus Spijk 0316-541578 directie@tragellijn.nl info@tragellijn.nl Algemeen Sportdag tijdens de Koningsspelen op vrijdag

Nadere informatie

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school!

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 februari 2018 info Kalender: Agenda Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Vrijdag 9 februari Studiedag, alle kinderen zijn vrij 12 februari t/m

Nadere informatie

Marinfo. Informatieblad.

Marinfo. Informatieblad. Marinfo Informatieblad www.mariabasisschool-nop.nl Vrijdag, 13 april 2018 Beste ouders, Schoolfruit Het schoolfruit voor de komende week; op woensdag banaan, op donderdag kiwi en op vrijdag waspeen. Dit

Nadere informatie

Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen.

Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen. Nieuwsbrief 4, 14 oktober 2015 Beste ouder(s), verzorger(s), Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen. Voorwoord De afgelopen

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. Agenda. Nieuwsbrief januari Open dagen Voortgezet Onderwijs

In deze nieuwsbrief. Agenda. Nieuwsbrief januari Open dagen Voortgezet Onderwijs Nieuwsbrief januari 2019 In deze nieuwsbrief -open dagen voortgezet onderwijs -stuurgroep cultuur -aanmelding nieuwe leerlingen -koffiecafé - CITO veranderingen - Tevredenheidspeilingen -troost KOFFER

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 14 van 7 december 2018

Nieuwsbrief nummer 14 van 7 december 2018 Nieuwsbrief nummer 14 van 7 december 2018 Sinterklaas Op woensdag 5 december kwam Sinterklaas met vier pieten op school.alle kinderen stonden op het plein opgesteld om Sinterklaas welkom te heten. De ouderejaars

Nadere informatie

Mei 2015 MEI Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zat Zon Meivakantie Meivakantie Meivakantie

Mei 2015 MEI Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zat Zon Meivakantie Meivakantie Meivakantie Spectrum Nieuwsbrief van Samenwerkingsschool De Regenboog Graaf Florisstraat 6 4121EL Everdingen 0347351252 E-mail: regenboog@deregenboogeverdingen.nl www.deregenboogschooleverdingen.nl Mei 2015 MEI 2015

Nadere informatie

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Nummer 9, juni 2019 AGENDA JUNI 3 t/m 6 Avond4daagse 10 2 e Pinksterdag, leerlingen vrij 11 t/m 21 Toetsweken CITO 26 Studiedag team, leerlingen vrij 26 t/m 28 Schoolkamp groep 8 27 Oudergesprekken op

Nadere informatie

Maandkalender & bulletin Jaargang: datum: 28 maart 2017

Maandkalender & bulletin Jaargang: datum: 28 maart 2017 Maandkalender & bulletin Jaargang: 20-15 datum: 28 maart 2017 Maart / april 27 Bulletin 15 maak kennis met tennis groepen 3 en 4 28 29 Dir ib dag SWV 30 Brijder webinar (zie hieronder) 31 Fancy Fair! zie

Nadere informatie

Geachte ouders/ verzorgers, Nieuwsbrief oktober 2015

Geachte ouders/ verzorgers, Nieuwsbrief oktober 2015 CBS De Bron/ Christinaplaats Christinaplaats 1 3223XE Hellevoetsluis Telefoonnummer 0181 313638 E- mail: info@cbsdebron.vcodekring.nl Website: www.cbs-debrug.nl Nieuwsbrief oktober 2015 Geachte ouders/

Nadere informatie

Vogelvlucht. Agenda. Afscheid. Juf Madelin. Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 9, vrijdag 1 februari 2019

Vogelvlucht. Agenda. Afscheid. Juf Madelin. Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 9, vrijdag 1 februari 2019 Vogelvlucht Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 9, vrijdag 1 februari 2019 Agenda Voorjaarsvakantie maandag 18 februari t/m vrijdag 22 februari Kleuters vrij 1 februari

Nadere informatie

b ronnieuws AGENDA Nieuw speeltoestel

b ronnieuws AGENDA Nieuw speeltoestel INFORMATIEBRON VOOR DE OUDERS/VERZORGERS VAN ONZE LEERLINGEN 8 7 8 9 30 januari 2015 17 AGENDA Nieuw speeltoestel dinsdag 10 februari studiemiddag team, leerlingen vrij Enkele weken geleden is op het plein

Nadere informatie

2017/2018 no.2 Inleiding 1. Kinderpostzegelactie 2. Dierendag

2017/2018 no.2 Inleiding 1. Kinderpostzegelactie 2. Dierendag 2017/2018 no.2 Inleiding In de eerste drie weken van dit nieuwe schooljaar hebben alle leerlingen, juffen, meesters en ook de Vliegerklas hun draai op school weer gevonden. Het is fijn om te zien en te

Nadere informatie

Nieuwsbrief obs de Runde

Nieuwsbrief obs de Runde 1 Nieuwsbrief obs de Runde Nieuwsbrief nr. 4 Donderdag 1 november 2019 Welkom Vanaf 20 november zit Danni Jansen op school in de kleutergroep. Zij wordt 20 november 4 jaar, maar ze komt alvast een paar

Nadere informatie

Nieuwsflits #1. september 2017

Nieuwsflits #1. september 2017 Nieuwsflits #1 september 2017 Belangrijke data: Maandag 4 september Woensdag 6 september Kennismakingsgesprekken groepen 3 tot en met 8. Maandag 18 september tot en met vrijdag Op voeten en fietsen projectweek!

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat AG Drempt

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat AG Drempt KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 18 10-06-2014 In dit nummer: Website Facebook Informatieavond Personele

Nadere informatie

Weekinfo 31 vrijdag 17 mei 2013 Belangrijke data:

Weekinfo 31 vrijdag 17 mei 2013 Belangrijke data: Weekinfo 31 vrijdag 17 mei 2013 Belangrijke data: In deze week: verkoop schoolfoto s! ICBS De Windroos Galeistraat 2 1503 TJ Zaandam! 075-6169431 @ info@de-windroos.nl 21 mei: Weer naar school, Juf Hanneke

Nadere informatie

23 mei 2018 nummer 11. Bedankt! Geslaagd. Telefoonverbinding. Passend onderwijs. Opbrengst Santa Run

23 mei 2018 nummer 11. Bedankt! Geslaagd. Telefoonverbinding. Passend onderwijs. Opbrengst Santa Run 23 mei 2018 nummer 11 Bedankt! We kunnen terug kijken op een zeer geslaagde Koningsdag! Dankzij heel veel helpende handjes van onze OR leden, opa s, oma s en alle andere ouders/verzorgers, hebben de kinderen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kinderpostzegels. Schoolreis. AVG op school. In dit nummer:

Nieuwsbrief. Kinderpostzegels. Schoolreis. AVG op school. In dit nummer: 12 september 2017 Nieuwsbrief Kinderpostzegels Woensdag 26 september a.s. start de verkoop van Kinderpostzegels. De kinderen van de groepen 7 en 8 mogen dan om 12.00 uur van school om te starten met de

Nadere informatie

Vrijdag 3 juni zijn alle leerlingen vrij i.v.m. studiedag

Vrijdag 3 juni zijn alle leerlingen vrij i.v.m. studiedag Nieuwsbrief 18 15 2 juni 2016 nr. Van Houtenlaan 3 3771 CT Barneveld tel: 0342-415186 directie@desprengbarneveld.nl www.desprengbarneveld.nl Vrijdag 3 juni zijn alle leerlingen vrij i.v.m. studiedag Agenda

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 - vrijdag 6 oktober 2017

Nieuwsbrief 2 - vrijdag 6 oktober 2017 Houdringe 2-1025 BA Amsterdam - tel. 020-63 65 954 Nieuwsbrief 2 - vrijdag 6 oktober 2017 Beste ouders en verzorgers, De eerste maand van het schooljaar zit er al weer op! Wat was het fijn om alle kinderen

Nadere informatie

Wat speelt er op dit moment op De Blauwe Ster

Wat speelt er op dit moment op De Blauwe Ster 15e nieuwsbrief 2016-2017 Wat speelt er op dit moment op De Blauwe Ster We krijgen regelmatig de vraag waarom de verbouwing nog niet begonnen is en ook of we nu al een achterstand hebben qua renovatietijd.

Nadere informatie

Cijfer kunstzaal. Prima Leuk, leerzaam 9 Heel tevreden

Cijfer kunstzaal. Prima Leuk, leerzaam 9 Heel tevreden Hoe tevreden was je over het bezoek aan de kunstzaal? Tijdsduur kunstzaal? Wat vonden de leerlingen van het bezoek aan de kunstzaal? kunstzaal Hoe tevreden was je over de workshop? 1 Erg tevreden, de dames

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF OBS DEN BOOGERD

NIEUWSBRIEF OBS DEN BOOGERD NIEUWSBRIEF OBS DEN BOOGERD Obs Den Boogerd Donkerstraat 17 5308 KB Aalst info@obsdenboogerd.nl www.obsdenboogerd.nl In dit nummer o.a.: Start schooljaar Pagina 1 Luizen pluizen Pagina 1 Algemene informatie

Nadere informatie

nummer april 2019

nummer april 2019 Pancopost nummer 12 23 april 2019 AGENDA vr 26-04 : Sportdag bij Rhienderoord voor alle leerlingen ma 29-04 t/m vr 03-05 : Meivakantie ma 06-05 : OR-vergadering wo 08-05 : Luizencontrole Schoolvoetbaltoernooi

Nadere informatie

Inhoud. Vanuit de directie Kalender. Vanuit de directie. Welkom

Inhoud. Vanuit de directie Kalender. Vanuit de directie. Welkom 08-09- 2017 Inhoud Vanuit de directie Kalender Vanuit de directie Welkom Een hartelijk welkom aan alle leerlingen en ouders na een hopelijk fijne zomervakantie. Een speciaal welkom aan alle nieuwe leerlingen

Nadere informatie

maandkalender & bulletin Jaargang: datum: 17 juni 2019

maandkalender & bulletin Jaargang: datum: 17 juni 2019 maandkalender & bulletin Jaargang: 22-19 datum: 17 juni 2019 juni 17 nieuwsbrief 19 18 19 Kleuterfeest 20 24 10 minuten lijsten hangen in de aula 25 ouderraadsvergadering 26 27 12.45 13.45 uur doorschuifmiddag

Nadere informatie

Nieuwsbrief de Regenboog. okt Nieuwsbrief basisschool de Regenboog Cuijk, oktober Kalender en belangrijke data

Nieuwsbrief de Regenboog. okt Nieuwsbrief basisschool de Regenboog Cuijk, oktober Kalender en belangrijke data Nieuwsbrief de Regenboog okt. 2017 Kalender en belangrijke data Maandag 2 t/m vrijdag 13 oktober Donderdag 5 oktober Woensdag 4 t/m vrijdag 13 oktober Vrijdag 13 oktober Maandag 16 t/m vrijdag 20 oktober

Nadere informatie

Franciscusbericht. April 2014. Koningsspelen vrijdag 25 april. Wijzigingen personeel

Franciscusbericht. April 2014. Koningsspelen vrijdag 25 april. Wijzigingen personeel April 2014 Franciscusbericht Koningsspelen vrijdag 25 april Vrijdag 25 april doen we met de Franciscusschool mee aan de Koningsspelen. We denken hier een goede invulling te kunnen geven door een sponsorloop

Nadere informatie

LOCATIE PARKWIJK 31 OKTOBER 2014 AGENDA:

LOCATIE PARKWIJK 31 OKTOBER 2014 AGENDA: LOCATIE PARKWIJK JAARGANG 14, NR. 5 31 OKTOBER 2014 SchOuderCom De komende nieuwsbrief willen we gaan verspreiden via SchOuderCom. Daarbij zullen we een splitsing maken tussen berichten die van belang

Nadere informatie

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken.

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken. OBS De Regenboog Burg. Mr. H. Popstraat 2 4671 ES Dinteloord Telefoon: 0167-523326 E-mail: obsderegenboog@stichtingsom.com Beste ouders/ verzorgers, december 2016 Met deze nieuwsbrief informeren wij u

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Voorjaarsvakantie Week 9 en februari t/m 10 maart 2018

Nieuwsbrief. Van de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Voorjaarsvakantie Week 9 en februari t/m 10 maart 2018 Nieuwsbrief Voorjaarsvakantie Week 9 en 10 25 februari t/m 10 maart 2018 Van de directie De kinderen hebben hard gewerkt de afgelopen weken. Er zijn veel toetsen gemaakt en ook de gewone dagelijkse lessen

Nadere informatie

INFO De Toverlaars. Agenda. Info 8 maart 2018

INFO De Toverlaars. Agenda. Info 8 maart 2018 INFO De Toverlaars Slagveld 55 4871 ND Etten-Leur tel. 076 5040287 www.toverlaars.nl detoverlaars@stichtingleersaam.nl Info 8 maart 2018 Agenda APRIL 1 Eerste Paasdag 2 Tweede Paasdag 5. Verkeersexamen

Nadere informatie

De nieuwsbrief. nummer 7 16 november Oudelandselaan ER Berkel en Rodenrijs.

De nieuwsbrief. nummer 7 16 november Oudelandselaan ER Berkel en Rodenrijs. De nieuwsbrief nummer 7 16 november 2018 Locatie Oudelandselaan 141 2652 ER Berkel en Rodenrijs 010-511 3280 directie@daltondeklipper.nl Locatie Gouden Uillaan 28 2652 KJ Berkel en Rodenrijs 010 820 8660

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 augustus 2016

Nieuwsbrief groep 3 augustus 2016 Nieuwsbrief groep 3 augustus 2016 Welkom in groep 3! Hierbij ontvangt u de eerste nieuwsbrief van het schooljaar. Door middel van de nieuwsbrief willen we u op de hoogte houden van de gang van zaken in

Nadere informatie

Nieuws vanuit de taalhoek

Nieuws vanuit de taalhoek Inleiding Wij hopen dat jullie allemaal een fijne vakantie hebben gehad. Wat was het fijn om alle kinderen weer op school terug te zien. Voor het ene kind is de start in een nieuwe groep een uitdaging

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17. NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans. Beste ouders/ verzorgers, Thema Landen

Nieuwsbrief 17. NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans. Beste ouders/ verzorgers, Thema Landen NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans 2-3-2017 Nieuwsbrief 17 Beste ouders/ verzorgers, Thema Landen De deur voor de onderbouw was dicht Of alle kinderen door de hoofdingang naar binnen wilden komen..

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr. 11 18 januari 2016

NIEUWSBRIEF nr. 11 18 januari 2016 NIEUWSBRIEF nr. 11 18 januari 2016 In deze nieuwsbrief: Nationale voorleesdagen Vreedzame school blok 4 Inloopochtenden Schaaklessen bij De Oase Leesbegeleiding Onze vernieuwde website Waarderingsvragenlijsten

Nadere informatie

Algemeen: April In de bijlage: Kom jij mixen bij Kibeo. Vestigingsnieuwsbrief. Hansweert. Open dag Tennisclub. Belangrijke data komende periode:

Algemeen: April In de bijlage: Kom jij mixen bij Kibeo. Vestigingsnieuwsbrief. Hansweert. Open dag Tennisclub. Belangrijke data komende periode: April 2016 Algemeen: In de bijlage: Kom jij mixen bij Kibeo Vestigingsnieuwsbrief april BSO Hansweert Mededelingen directie Beste ouders/verzorgers, De paasdagen zitten er op en we zijn alweer bezig met

Nadere informatie

Venmail. Algemeen. Agenda

Venmail. Algemeen. Agenda 20-01-2017 Algemeen Schoolreis 2017 Dit jaar gaan wij op dinsdag 30 mei op schoolreisje. Groepen 1,2 en 3 gaan naar het Linnaeushof en de groepen 4,5,6,7 en 8 gaan naar Drievliet. 't Venne heeft een eigen

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2015

Nieuwsbrief December 2015 Nieuwsbrief December 2015 Belangrijke data 26 november Informatieavond MR 19.15u-21.30u 30 november Maandopening 1 december Informatie avond groep 1-2 4 december Sinterklaas 17 december Kerstviering 21

Nadere informatie

t Toetertje OBS De Schoener

t Toetertje OBS De Schoener nieuwsbrief 22 e jaargang, nr.5 19-09-2014 t Toetertje OBS De Schoener Ouderavond/Infoavond Op maandag 29 september a.s. zal de jaarlijkse ouderavond plaatsvinden. Vanaf 19.30 uur wordt eerst het huishoudelijk

Nadere informatie

Do 22. Vrij 30 Paasontbijt Voorstelling 1-2 Van een Hoedje en een Kalfje Wo 14 MR

Do 22. Vrij 30 Paasontbijt Voorstelling 1-2 Van een Hoedje en een Kalfje Wo 14 MR t Skittelnieuws, maart 2018 Agenda Ma 26 Do 15 Di 27 Vrij 16 Voorstelling 7-8 Blauw gras Ballonnenwedstrijd Wo 28 Za 17 Do 1 Zo 18 Vrij 2 Ma 19 Za 3 Di 20 Zo 4 Woe 21 Opschoondag Ma 5 Start school Skittelnieuws

Nadere informatie

JANUARI 2014. leerlingen nieuwe ervaringen kunnen opdoen. Vrijwilligers zullen vanuit school begeleid worden op vakinhoudelijk en didactisch gebied.

JANUARI 2014. leerlingen nieuwe ervaringen kunnen opdoen. Vrijwilligers zullen vanuit school begeleid worden op vakinhoudelijk en didactisch gebied. UITGAVE NR 2 ATELIER SPECIAAL JANUARI 2014 Eerste Atelier Speciaal een groot succes In november vond de eerste Atelier Speciaal plaats op Olivijn. Mede dankzij een groep van 16 enthousiaste vrijwilligers

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2017 Jaargang:

Nieuwsbrief Juli 2017 Jaargang: Nieuwsbrief Juli 2017 Jaargang: 2016-2017 Belangrijke data in juli 3 juli Schoolreis groep 1 t/m 7 4 juli Maandopening groep 4 4 juli 2 e Rapport 6 en 10 juli 10 minuten gesprekken 13 juli Presentatie

Nadere informatie

Nieuwsbrief 26 november 2018

Nieuwsbrief 26 november 2018 Nieuwsbrief 26 november 2018 Basisschool De Tragellijn Lobith 0316-541390 Locatie Willibrordus Spijk 0316-541578 directie@tragellijn.nl info@tragellijn.nl Algemeen Studiedag 21 november Vorige week hebben

Nadere informatie

Nieuwsbrief 19 OBS De Driekleur Daltonlocatie 19 juni 2018

Nieuwsbrief 19 OBS De Driekleur Daltonlocatie 19 juni 2018 Nieuwsbrief 19 OBS De Driekleur Daltonlocatie 19 juni 2018 24 juni Start intekenen eindgesprekken in Digiduif 27 juni Juffen/ meestersdag 28 juni Sluiting intekenen Eindgesprekken in Digiduif 29 juni Rapport

Nadere informatie

OBS de Weidevogel. Tablets in de klas. Nr 6, 21 november 2014. Dorpsweg Ransdorp 31 1028BK Amsterdam 020-4904415. Agenda november

OBS de Weidevogel. Tablets in de klas. Nr 6, 21 november 2014. Dorpsweg Ransdorp 31 1028BK Amsterdam 020-4904415. Agenda november OBS de Weidevogel Dorpsweg Ransdorp 31 1028BK Amsterdam 020-4904415 www.obsdeweidevogel.nl www.facebook.com/obsdeweidevogel Twitter.com/Obsdeweidevogel.nl Nr 6, 21 november 2014 Agenda november 25 MR vergadering

Nadere informatie

inspireren motiveren verantwoordelijk zijn

inspireren motiveren verantwoordelijk zijn Lied voor de veertigdagentijd en Pasen 2019 Jezus ging op weg naar het feest dat Pasen heet. Hij vertelde onderweg dat God mensen niet vergeet. Hij zei: Pak mijn hand, dan help ik jou. Pak mijn hand, een

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9. Met regelmaat worden er nieuwe foto s geplaatst in ons webalbum:

Nieuwsbrief 9. Met regelmaat worden er nieuwe foto s geplaatst in ons webalbum: 23 december 2016 Nieuwsbrief 9 Vakantie Het team van Montessorischool de Wildzang wenst iedereen fijne feestdagen en een leuke vakantie toe. Maandag 9 januari verwachten wij iedereen in goede gezondheid

Nadere informatie

Nieuwsbrief Maart 2018 Jaargang:

Nieuwsbrief Maart 2018 Jaargang: Nieuwsbrief Maart 2018 Jaargang: 2017-2018 Belangrijke data in maart en april 7 maart Luizencontrole 13 maart Kijkmiddag 13 maart Groep 7 gaat naar Deltion, week van de techniek 14 maart Open dag basisscholen

Nadere informatie

Kleine school, grote toekomst!

Kleine school, grote toekomst! Christelijke school voor mavo en onderbouw mavo/havo Kleine school, grote toekomst! Informatie voor ouders Schooljaar 2015-2016 De SAV: kleine school, grote toekomst De SAV is een open christelijke school

Nadere informatie

Nieuwsbrief 10 d.d

Nieuwsbrief 10 d.d Belangrijke data Nieuwsbrief 10 d.d. 22-01-2019 Dinsdag 22 januari 2019 Nieuwsbrief 10 Woensdag 23 januari 2019 Voorleesontbijt groep ½ t/m 8 Donderdag 24 januari 2019 Theatermiddag groep 5 en 7 GEANNULEERD

Nadere informatie

31 OKTOBER 2014 AGENDA:

31 OKTOBER 2014 AGENDA: JAARGANG 14, NR. 5 31 OKTOBER 2014 SchOuderCom De komende nieuwsbrief willen we gaan verspreiden via SchOuderCom. Daarbij zullen we een splitsing maken tussen berichten die van belang zijn voor de bouw,

Nadere informatie

Vogelvlucht. Uithoornse Spelen! Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 18, 27 mei 2016. Agenda

Vogelvlucht. Uithoornse Spelen! Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 18, 27 mei 2016. Agenda Vogelvlucht Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 18, 27 mei 2016 Uithoornse Spelen! Agenda Uithoornse Spelen groepen 7 en 8 woensdag 1 juni 2016 Avondvierdaagse ma. 6

Nadere informatie

Evaluatieformulier informatieavond 3 februari 2014

Evaluatieformulier informatieavond 3 februari 2014 Hieronder leest u de antwoorden die gegeven zijn op de vragen op het evaluatieformulier van de ouderavond van afgelopen maandag 3 februari. Op de vragen hebben we een korte reactie gegeven. Op de avond

Nadere informatie

Schakel 4. Nieuwsbrief 8 februari 2019

Schakel 4. Nieuwsbrief 8 februari 2019 Schakel 4. Nieuwsbrief 8 februari 2019 Basisschool Cleijn Hasselt Hasseltstraat 198 013-5422281 bs.cleijnhasselt@xpectprimair.nl www.cleijnhasselt.nl Juf Jeske s World Trip Voor de kerstvakantie heeft

Nadere informatie

Week Belangrijke data IEP Pre-test voor groep 6 Ouderkring sociale media TIPS voor ouders onderaan

Week Belangrijke data IEP Pre-test voor groep 6 Ouderkring sociale media TIPS voor ouders onderaan Belangrijke data Juni 02 juni Dag van de bouw 06 juni MR workshops en scholing update 07 juni Bootcamp groep 3 t/m 8 07 juni Informatieavond musical groep 7/8 19.30-20.15 uur 08 juni Hockeyclinic groep

Nadere informatie

Gewoon er zijn. Schoolbrief CNS Herédium 18 juni Beste ouders, verzorgers,

Gewoon er zijn. Schoolbrief CNS Herédium 18 juni Beste ouders, verzorgers, Schoolbrief CNS Herédium 18 juni 2018 Beste ouders, verzorgers, U ontvangt hierbij de Schoolbrief van de maand juni. U kunt de Schoolbrief ook terugvinden op onze website. In deze schoolbrief: Gewoon er

Nadere informatie