Aan de Gemeente secretaris en/of griffier. Papendrecht, 31 mei Betreft: uw kenmerk Mijne heren,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Aan de Gemeente secretaris en/of griffier. Papendrecht, 31 mei 2016-05-31 Betreft: uw kenmerk 1607770. Mijne heren,"

Transcriptie

1 Aan de Gemeente secretaris en/of griffier van de Gemeente Papendrecht Postbus AA Papendrecht J1J12!161,1,91J,10,1J1 GPD Papendrecht, 31 mei Betreft: uw kenmerk Mijne heren, Wilt u zo vriendelijk zijn een afschrift van deze brief ter hand te stellen aan alle leden van be Raad. Alle eerdere brieven inzake dit dossier zijn met mijn toestemming eveneens aan alle Raadsleden ter hand gesteld. Ik dank u reeds op voorhand. Met vriendelijke groet, Gerard G.M. van RKeenen Westeind 167B 3351 AN Papendrec

2 Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Papendrecht Postbus AA Papendrecht Papendrecht, 31 mei Betreft: uw kenmerk Geachte college, Op 13 april 2016 heb ik een schriftelijke reactie mogen ontvangen op mijn brief d.d. 15 februari Dit was één dag voor mijn vakantie waardoor ik niet direct kon reageren. Na mijn terugkomst begin mei 2016 heb ik een naar ongeval gehad waardoor ik de laatste weken ook niet in staat was te reageren. In de tussenliggende periode ben ik een paar keer telefonisch benaderd door de heer E. Feenstra, in zijn functie als behandelend ambtenaar in deze, met als doel een afspraak te maken ten einde een aantal zaken te bespreken. Mij is niet duidelijk wie namens u hierbij aanwezig zou zijn. Gelet op het bovenstaande heb ik hier nog geen gevolg aan willen en kunnen geven. Daarnaast heb ik hem aangegeven dat voordat ik uw verzoek accepteer ik allereerst inhoudelijk kennis wil hebben genomen van het rapport dat u als Gemeente heeft toegezonden aan de Europese Commissie en waarin u heeft aangegeven en onderbouwd dat inzake deze Fokkerdeal geen sprake is van Staatssteun. Dit verzoek is door mij schriftelijk ingediend op 11 april 2016 waarbij ik tevens een beroep heb gedaan op de Wet Openbaarheid Bestuur (WOB). In uw brief d.d. 2 mei 2016 met het kenmerk geeft u aan dat u mijn verzoek heeft verdaagd tot 10 juni Bovendien heb ik de heer E. Feenstra telefonisch en per mail meermaals aangegeven dat ik deze complete rapportage graag op korte termijn wil ontvangen. Dan uw schriftelijke reactie d.d. 12 april Tijdens de commissievergadering Ruimte op 16 maart 2016 heeft de wethouder "economisch beleid" aangegeven dat het College mijn brief zou gaan beantwoorden. In bovengenoemd schrijven is naar mijn mening op geen enkele wijze sprake van beantwoording van vragen.

3 Deze brief noem ik daarom een reactie uwerzijds waarmee en waardoor u nog meer vragen oproept en u verzandt in het scheppen van vaagheden, niet directe beantwoording, foute uitleg van zaken en het verschuilen achter zogenaamde vertrouwelijke financiële informatie. Het gaat mij nu te ver om mijn eerste brief wederom vraag voor vraag te gaan behandelen op basis van uw reactie. Ik hoop dat er inzake deze deal met Fokker geen worst case scenario zal gaan ontstaan de komende jaren. Desondanks blijft een fatsoenlijke beantwoording van mijn vragen over deze deal actueel en is het mij een raadsel waarom u deze weigert te beantwoorden. Ik ga ervan uit dat ik de gevraagde bescheiden binnenkort ter bestudering mag ontvangen. Daarna volgt een definitieve schriftelijke beoordeling mijnerzijds. Vooruitlopend hierop wil ik alvast een paar zaken naar voren halen. De Gemeente Papendrecht is naar mijn mening te klein om een deal als deze zelfstandig aan te gaan ondanks dat er hiervoor geen wettelijke beperkingen bestaan. Een deal op bredere basis zou bijvoorbeeld al veel beter zijn geweest mede gelet op een aantal reeds tikkende financiële tijdbommen binnen de Gemeente. De grootst mogelijke voorzichtigheid is dan ook geboden en ik heb tot op heden nog niet de bevestiging uwerzijds ontvangen dat dit daadwerkelijk is gebeurd. Veel vragen over o.a. de huidige en toekomstige werkgelegenheid bij Fokker, financiële situatie, wel of geen overname kandidaat benodigd om te kunnen overleven, marktsituatie in de vliegtuigindustrie en dergelijke had u richting de Raad en bewoners direct kunnen beantwoorden door het, in uw opdracht, laten uitvoeren van een zogenaamd "Due diligence -onderzoek" uitgevoerd/opgesteld door een daarvoor erkende en onafhankelijke organisatie/accountantskantoor. Ik heb tot op heden niet de indruk dat een dergelijk rapport in uw bezit is. Omdat dit voor de meeste Raadsleden geen dagelijkse kost is zal ik hieronder aangeven wat ik hieronder versta. De Raad krijgt wederom een afschrift van deze brief.

4 Due diligence -onderzoek Een due diligence -onderzoek richt zich op het vaststellen van de juistheid van de aan de koper (Papendrecht) gepresenteerde informatie en het in beeld brengen van risico's en kansen van de onderneming Fokker. Normaliter richt een due diligence -onderzoek zich op financiële, fiscale, juridische en commerciële aspecten. Al naar gelang de aard en omvang van de onderneming betreft dit ook milieu, IE, HR of IT. Een aanverwante uitdrukking is het voorkomen van aantreffen van lijken uit de kast nadat een deal met Fokker is gesloten. Het belang Het uitvoeren van een grondig due diligence -onderzoek is eigenlijk onmisbaar indien een belangrijke investeringsbeslissing moet worden genomen. Niet alleen is de koper verplicht onderzoek te doen voordat deze koopt, ook geeft een due diligence -onderzoek nuttige informatie als basis voor de onderhandelingen en voorkomt verrassingen achteraf. De resultaten van een due diligence -onderzoek kunnen leiden tot aanpassing van de transactievoorwaarden. Zo kan een due diligence -onderzoek invloed hebben op de overeengekomen koopsom. Voorbeelden zijn: Te hoog verantwoorde activa zoals debiteuren Niet volledig verantwoorden van verplichtingen Wegvallen van een belangrijke klant Achterblijvende marges Wijzigingen in de kostenstructuur Change of control clausules in belangrijke contracten. Ook komt het voor dat er risico's worden gesignaleerd die niet direct invloed hebben op de prijs maar wel kunnen leiden tot grote kosten in de toekomst. bit betreft dan met name zogenaamde latente verplichtingen, zoals een mogelijke claim die nog niet is verantwoord. Indien het risico concreet is, wordt een vrijwaring opgenomen in de koopovereenkomst (Sale and purchase agreement, SPA). Is het risico reëel maar niet concreet, dan wordt meestal een garantie opgenomen in de koopovereenkomst. Een due diligence -onderzoek geeft een goed beeld van de onderneming. In het due diligence -rapport worden de sterke en minder sterke kanten van de onderneming beschreven en worden verbeterpunten voor de situatie na de koop geformuleerd. Indien een dergelijk onderzoek zou zijn uitgevoerd dan bestond er nu duidelijkheid over een groot aantal zaken die de Raad en ik nu nog steeds niet beantwoord/verduidelijkt hebben gekregen. Bij eventuele problemen achteraf, van welke aard dan ook, had u hierdoor een veel betere juridische positie richting Fokker gehad. Ik vind, indien dit rapport niet aanwezig is, dat u hierover verantwoording in de Raad dient af te leggen.

5 Indien een worst -case scenario gaat ontstaan staat u, bij het ontbreken hiervan, volledig met lege handen en zijn de bewoners van deze Gemeente uiteraard het financiële kind van de rekening. Zoals het nu lijkt faciliteert u een Programma van Eisen van Fokker met een grote mate van financiele risico's op basis van door derden (inwoners en Raad) niet of niet volledig te controleren gegevens. Uit reacties vanuit de Raad blijkt dat voor gedegen onderzoek geen tijd en/of financiele middelen aanwezig waren en bij velen geen voldoende kennis om deze deal goed te kunnen beoordelen. Financiële afwikkeling/onderbouwing U geeft op de eerste pagina van uw schriftelijke reactie aan dat de provincie op basis van de wet Fido de deal heeft goedgekeurd, staatssteun is getoetst waarbij de marktconformiteit door onafhankelijke deskundigen is bevestigd. Gelet op de marktomstandigheden van destijds heb ik hier mijn grote twijfels over. Bij de bepaling van de marktwaarde van de grond door middel van taxaties is alles bepalend hoe de opdracht voor deze taxatie luidde en welke waarde getaxeerd diende te worden. Gelet op de looptijd van de erfpachtsovereenkomst, in de notariele akte van overdracht als eeuwigdurend omschreven, kan deze waarde omschrijving alleen omschreven worden als: de onderhandse verkoopwaarde bij gelijkblijvende locatie en gebruik is het bedrag dat een zaak, binnen een redelijke termijn en bij vrijwillige onderhandse verkoop, na de beste voorbereiding en aanbieding op de voor de aard van de zaak gebruikelijke wijze en bij gelijkblijvende locatie, op basis van de bepalingen van het vigerende bestemmingsplan en gebruik, zal kunnen opbrengen. Uitgangspunten hierbij zijn; - rechthebbende wenst te verkopen en er is sprake van een redelijk handelende koper en verkoper; - er is, de aard van het object en de marktomstandigheden in aanmerking genomen, een redelijke onderhandelingsperiode ter beschikking, gedurende welke periode het prijsniveau gelijk blijft; - geen rekening is gehouden met een uitzonderlijk bod van een speciale gegadigde; - voortzetting van het gelijkblijvende gebruik op gelijke locatie; - rekening is gehouden met alle bepalende marktomstandigheden, milieusituatie en dergelijke.

6 be taxatie dient te zijn uitgevoerd door een bedrijfsmatig gecertificeerde taxateur (RT) uit de region Groot Rotterdam/brechtsteden die in zijn of haar rapport een duidelijke onderbouwing heeft gegeven van de getaxeerde waarde op basis van vigerende marktomstandigheden en een opgave van minimaal 5 vergelijkbare aanbod- en koop/verkoop referentie transacties die mede ten grondslag hebben gelegen bij de bepaling van de waarde. Naar mijn mening levert een dergelijke, zeer specifiek, omschreven taxatie opdracht nooit een waarde op die u nu heeft betaald. Ik ben benieuwd hoe dit alles naar de Provincie en Brussel is omschreven en onderbouwd. Tot slot begrijp ik niets van de door u omschreven uitleg van de te betalen canon op jaarbasis, risico afkoop en jaarli jse indexering. Als er geen inzicht in deze materie komt weet ik zeker dat uw uitleg niet juist is. Ik ga ervan uit dat de door mij opgevraagde stukken binnenkort worden overhandigd. Ik pretendeer zeker niet de wetenschap in deze in pacht te hebben maar op basis van datgene wat ik nu weet moeten er door u nog veel vragen beantwoord worden hetgeen eveneens geldt, naar ik aanneem, voor een aantal Raadsleden. Voor mijn lichamelijke herstel moet ik de komende weken rust in acht nemen. Op 11 juli 2016 is mijn rustperiode achter de rug en zal ik mijn antwoord op uw reactie en toegezonden stukken, indien ontvangen, direct formuleren. Met vriendelijke groet, Gerard G.M. van Ri,t(énen Westeind 167B 3351 AN Papendrec

7 Or i VANGEN r" 31 MEI 2016 /12(212- de je»lie/24 Ie e/e e hr.,,e24 p WL-eit '4 /1

8 33 -, /9/v / 1 / 3

Betreft: diverse bezwaren rondom Fokkerdea1, e.v. Op 15 februari 2016 heb ik u een brief geschreven met daarin opgenomen een

Betreft: diverse bezwaren rondom Fokkerdea1, e.v. Op 15 februari 2016 heb ik u een brief geschreven met daarin opgenomen een College van Burgemeester en Wethouders Leden van de Raad p/a de Gemeentesecretaris Markt 22 3351 P Papendrecht MPGpD2O1 7020608320028 GPD 06.02.2017 0028 Papendrecht, 2 februari 2017. Betreft: diverse

Nadere informatie

Staat uw nieuwe woning aan de Bongerdskamp 8 in Voorst?

Staat uw nieuwe woning aan de Bongerdskamp 8 in Voorst? Staat uw nieuwe woning aan de Bongerdskamp 8 in Voorst? Bongerdskamp 8 - Voorst 229.000,- k.k. Op zoek naar de ideale locatie om uw eigen woning te realiseren? Royale bouwkavel van maar liefst 1.850 m²

Nadere informatie

CANNENBURCHSTRAAT 48, 3077 PD ROTTERDAM

CANNENBURCHSTRAAT 48, 3077 PD ROTTERDAM CANNENBURCHSTRAAT 48, 3077 PD ROTTERDAM Koopsom 105.000,- k.k. CANNENBURCHSTRAAT 48, 3077 PD ROTTERDAM CANNENBURCHSTRAAT 48, 3077 PD ROTTERDAM Kadastrale gegevens :IJSSELMONDE F 2614 Koopsom : 105.000,-

Nadere informatie

Staat uw nieuwe woning aan de H.W. Iordensweg 33 in Twello?

Staat uw nieuwe woning aan de H.W. Iordensweg 33 in Twello? Staat uw nieuwe woning aan de H.W. Iordensweg 33 in Twello? H.W. Iordensweg 33, Twello 419.000,- k.k. Aan doorgaande weg, op een mooie locatie nabij het centrum van Twello gelegen royaal vrijstaand woonhuis

Nadere informatie

Koopgarant Kopen met korting

Koopgarant Kopen met korting Koopgarant Kopen met korting KG201507 1 INHOUDSOPGAVE Een eigen huis... 3 Het woningaanbod van de Sleutels... 3 1. Een huis kopen... 3 De voordelen van kopen Als u een woning van de Sleutels koopt onder

Nadere informatie

: Schriftelijke vragen ex artikel 40 Reglement van Orde

: Schriftelijke vragen ex artikel 40 Reglement van Orde VVD fractie Postbus 175 1860 AD BERGEN ALG 51 Voorleggen over anterieure exploitatieovereemkomst met Schrama B.V. aan de Europese Commissie uitgaand Domein : Ruimtelijke Ontwikkeling Ons kenmerk : 17uit04420

Nadere informatie

Rapport. Datum: 3 augustus 2000 Rapportnummer: 2000/261

Rapport. Datum: 3 augustus 2000 Rapportnummer: 2000/261 Rapport Datum: 3 augustus 2000 Rapportnummer: 2000/261 2 Klacht Op 27 oktober 1999 ontving de Nationale ombudsman een verzoekschrift van mevrouw D. te Zeist, met een klacht over een gedraging van het Landelijk

Nadere informatie

Rapport. Datum: 9 juli 1998 Rapportnummer: 1998/270

Rapport. Datum: 9 juli 1998 Rapportnummer: 1998/270 Rapport Datum: 9 juli 1998 Rapportnummer: 1998/270 2 Klacht Op 4 november 1997 ontving de Nationale ombudsman een verzoekschrift van de heer B. te Voorburg, met een klacht over een gedraging van het Korps

Nadere informatie

Staat uw nieuwe appartement aan de T.G. Gibsonstraat 20F24 in Deventer?

Staat uw nieuwe appartement aan de T.G. Gibsonstraat 20F24 in Deventer? Staat uw nieuwe appartement aan de T.G. Gibsonstraat 20F24 in Deventer? T.G. Gibsonstraat 20F24, Deventer Koopsom vanaf 115.000,- k.k. Deze woning wordt aangeboden met een koopsom vanaf 115.000,- k.k.

Nadere informatie

Taxatie. Financieringstaxatie. Onjuiste taxatiewaarde. Nationale Hypotheek Garantie.

Taxatie. Financieringstaxatie. Onjuiste taxatiewaarde. Nationale Hypotheek Garantie. Taxatie. Financieringstaxatie. Onjuiste taxatiewaarde. Nationale Hypotheek Garantie. Beklaagde heeft in het kader van de financiering en verkrijging van Nationale Hypotheek Garantie (NHG) voor een koper

Nadere informatie

NOORDPASSAGE / NOORDKADE, 3201 DE SPIJKENISSE

NOORDPASSAGE / NOORDKADE, 3201 DE SPIJKENISSE NOORDPASSAGE / NOORDKADE, 3201 DE SPIJKENISSE Koopsom vanaf 189.000,- v.o.n. NOORDPASSAGE / NOORDKADE, 3201 DE SPIJKENISSE Wonen in hartje centrum van het nieuwe Spijkenisse! Momenteel mogen wij u complete

Nadere informatie

Staat uw nieuwe (huur)woning aan de Torenbosch 60 in Twello?

Staat uw nieuwe (huur)woning aan de Torenbosch 60 in Twello? Staat uw nieuwe (huur)woning aan de Torenbosch 60 in Twello? Torenbosch 60, Twello 995,- per maand incl. servicekosten & excl. g/w/e In het centrum van Twello gelegen, royaal penthouse op de 4 e woonlaag

Nadere informatie

VAN BEETHOVENLAAN 50 3055 JD ROTTERDAM

VAN BEETHOVENLAAN 50 3055 JD ROTTERDAM VAN BEETHOVENLAAN 50 3055 JD ROTTERDAM Vraagprijs 825.000,- k.k. VAN BEETHOVENLAAN 50, 3055 JD ROTTERDAM Bent u op zoek naar een riante kavel in Hillegersberg om uw droomwoning te realiseren, dan is dit

Nadere informatie

Staat uw nieuwe winkelruimte aan het Deltaplein 10 en 11 in Deventer?

Staat uw nieuwe winkelruimte aan het Deltaplein 10 en 11 in Deventer? Staat uw nieuwe winkelruimte aan het Deltaplein 10 en 11 in Deventer? Deltaplein 10 en 11, Deventer Huurprijs 25.000,- per jaar Koopprijs 300.000,- k.k. Op goede locatie in het winkelcentrum in de Rivierenwijk

Nadere informatie

Staat uw nieuwe winkelruimte aan Schoolstraat 63 in Twello?

Staat uw nieuwe winkelruimte aan Schoolstraat 63 in Twello? Staat uw nieuwe winkelruimte aan Schoolstraat 63 in Twello? Schoolstraat 63, Twello Huurprijs 1.200,- per maand In het centrum op goede zichtlocatie gelegen winkelruimte te huur. In de directe nabijheid

Nadere informatie

De Weidenweg 17A - Ruinerwold

De Weidenweg 17A - Ruinerwold De Weidenweg 17A - Ruinerwold Vraagprijs: op aanvraag Gelegen in het buitengebied van Ruinerwold, op een steenworp afstand van het dorp Berghuizen, ligt dit voormalige melkveehouderijbedrijf. Betreft een

Nadere informatie

Staat uw nieuwe woning aan de Hackfortweg 5 in Twello?

Staat uw nieuwe woning aan de Hackfortweg 5 in Twello? Staat uw nieuwe woning aan de Hackfortweg 5 in Twello? Hackfortweg 5, Twello 269.000,- k.k. In rustige woonomgeving gelegen helft van dubbel (senioren)woonhuis (1990) met van binnenuit bereikbare garage,

Nadere informatie

TE KOOP. Bermweg 0 ong. Capelle aan den IJssel - Schenkel Vraagprijs ,-- k.k.

TE KOOP. Bermweg 0 ong. Capelle aan den IJssel - Schenkel Vraagprijs ,-- k.k. TE KOOP Bermweg 0 ong Capelle aan den IJssel - Schenkel Vraagprijs 210.000,-- k.k. Van Santen Makelaars Capelseweg 3 CAPELLE AAN DEN IJSSEL Tel. +31 10 25 80 180 Objectinformatie Bermweg 0 ong, Capelle

Nadere informatie

Staat uw nieuwe (huur)woning aan de Rijksstraatweg 43B in Wilp?

Staat uw nieuwe (huur)woning aan de Rijksstraatweg 43B in Wilp? Staat uw nieuwe (huur)woning aan de Rijksstraatweg 43B in Wilp? Rijksstraatweg 43B, Wilp 906,50 per maand incl. servicekosten & excl. g/w/e In complex De Smidse gelegen, royaal 3-kamer appartement op

Nadere informatie

Rapport. Datum: 19 augustus 1999 Rapportnummer: 1999/357

Rapport. Datum: 19 augustus 1999 Rapportnummer: 1999/357 Rapport Datum: 19 augustus 1999 Rapportnummer: 1999/357 2 Klacht Op 11 maart 1999 ontving de Nationale ombudsman een verzoekschrift van de heer D. te Oss, ingediend door Buro voor Rechtshulp te Oss, met

Nadere informatie

Staat uw nieuwe woning aan de Lingestraat 44 in Deventer?

Staat uw nieuwe woning aan de Lingestraat 44 in Deventer? Staat uw nieuwe woning aan de Lingestraat 44 in Deventer? Lingestraat 44, Deventer 89.000,- k.k. Gelegen op een fraaie locatie met uitzicht over het voorgelegen park en vrij uitzicht aan de achterzijde,

Nadere informatie

Een NVM-makelaar behartigt alleen uw belang

Een NVM-makelaar behartigt alleen uw belang Een NVM-makelaar behartigt alleen uw belang De meeste mensen weten niet dat een makelaar alleen voor de koper óf verkoper van hetzelfde huis mag optreden. De NVM ziet daar gelukkig streng op toe. Toch

Nadere informatie

BURGEMEESTER VAN HAARENLAAN 750, 3119 GT SCHIEDAM

BURGEMEESTER VAN HAARENLAAN 750, 3119 GT SCHIEDAM BURGEMEESTER VAN HAARENLAAN 750, 3119 GT SCHIEDAM Vraagprijs 95.000,- k.k. BURGEMEESTER VAN HAARENLAAN 750, 3119 GT SCHIEDAM Op zoek naar een zonder klussen te betrekken woning? Met vrij uitzicht, ruime

Nadere informatie

Datum 22 januari 2013.

Datum 22 januari 2013. Datum 22 januari 2013. Deze nieuwsbrief informeert u over twee zaken. 1. Gewijzigde brief bij de het leningsoverzicht. Iedere keer als de rente op de Euribor hypotheek wijzigt, ontvangt u van de bank een

Nadere informatie

Staat uw nieuwe woning aan de Eikweg 4 in Deventer?

Staat uw nieuwe woning aan de Eikweg 4 in Deventer? Staat uw nieuwe woning aan de Eikweg 4 in Deventer? Eikweg 4, Deventer 159.000,- k.k. In een kindvriendelijke woonwijk gelegen, moderne tussenwoning (1987) met aangebouwde stenen berging, tuinhuisje en

Nadere informatie

Beoordeling. h2>klacht

Beoordeling. h2>klacht Rapport 2 h2>klacht Verzoeker klaagt erover dat de gemeente Haarlemmermeer in strijd met de tussen hem en de gemeente gesloten overeenkomst tot afkoop van erfpacht heeft gehandeld door een, voor hem niet

Nadere informatie

N.V. Univé Schade, gevestigd te Assen, hierna te noemen Aangeslotene.

N.V. Univé Schade, gevestigd te Assen, hierna te noemen Aangeslotene. Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2014-233 d.d. 6 juni 2014 (mr. A.W.H. Vink, voorzitter en mevrouw mr. I.M.L. Venker, secretaris) Samenvatting Consument en Aangeslotene hebben

Nadere informatie

Staat uw nieuwe woning aan de Timorlaan 6 in Apeldoorn?

Staat uw nieuwe woning aan de Timorlaan 6 in Apeldoorn? Staat uw nieuwe woning aan de Timorlaan 6 in Apeldoorn? Timorlaan 6, Apeldoorn 225.000,- k.k. Op een fraaie en rustige locatie in de Indische wijk gelegen, vrijstaande karakteristieke woning (1900 1920)

Nadere informatie

Documentatie: Speulderweg achter 21/Kruipad Garderen

Documentatie: Speulderweg achter 21/Kruipad Garderen Documentatie: Speulderweg achter 21/Kruipad Garderen E-mail: info@dejagermakelaardij.nl Internet: www.dejagermakelaardij.nl Hoofdstraat 55, 3781 AB Voorthuizen Telefoon: 0342-470048 Mobiel: 06-21877575

Nadere informatie

LANGEDAAL 110, 3317 MD DORDRECHT

LANGEDAAL 110, 3317 MD DORDRECHT LANGEDAAL 110, 3317 MD DORDRECHT 359.000,- k.k. AANKOOP VERKOOP TAXATIES FINANCIEEL ADVIES BEDRIJFSHUISVESTING Wij zijn gevestigd in: Rotterdam, Capelle a/d IJssel, Schiedam, LANGEDAAL 110, 3317 MD DORDRECHT

Nadere informatie

Bestuur J. de Jong Holding en/of DJB Beleggingen. De Stille Wille WB Oirschot. Stille Wille, 5 november 2016

Bestuur J. de Jong Holding en/of DJB Beleggingen. De Stille Wille WB Oirschot. Stille Wille, 5 november 2016 Bestuur J. de Jong Holding en/of DJB Beleggingen De Stille Wille 1 5091 WB Oirschot Stille Wille, 5 november 2016 Betreft : uw verzoek tot reactie d.d. 1 en 4 november 2016 Geacht bestuur, beste heer De

Nadere informatie

Rapport. Datum: 2 juni 1998 Rapportnummer: 1998/203

Rapport. Datum: 2 juni 1998 Rapportnummer: 1998/203 Rapport Datum: 2 juni 1998 Rapportnummer: 1998/203 2 Klacht Op 16 september 1997 ontving de Nationale ombudsman een verzoekschrift van de heer en mevrouw B. te Ter Apel, met een klacht over een gedraging

Nadere informatie

Staat uw nieuwe woning aan de Twelloseweg 18a te Steenenkamer?

Staat uw nieuwe woning aan de Twelloseweg 18a te Steenenkamer? Staat uw nieuwe woning aan de Twelloseweg 18a te Steenenkamer? Twelloseweg 18a, Steenenkamer 419.000,- k.k. Aan de statige Twelloseweg gelegen, zeer karakteristiek 30-er jaren herenhuis (helft van dubbel)

Nadere informatie

Staat uw nieuwe appartement aan de Jan Luykenlaan 96 in Deventer?

Staat uw nieuwe appartement aan de Jan Luykenlaan 96 in Deventer? Staat uw nieuwe appartement aan de Jan Luykenlaan 96 in Deventer? Jan Luykenlaan 96 - Deventer 87.500,- k.k. Op een mooie locatie, in een rustige woonomgeving, direct grenzend aan de Jan Luykenkolk en

Nadere informatie

Rapport. Datum: 26 september 2001 Rapportnummer: 2001/293

Rapport. Datum: 26 september 2001 Rapportnummer: 2001/293 Rapport Datum: 26 september 2001 Rapportnummer: 2001/293 2 Klacht Verzoeker klaagt over de wijze waarop het Ministerie van Buitenlandse Zaken zijn sollicitatiebrief van 6 maart 2000 heeft behandeld. Hij

Nadere informatie

Staat uw nieuwe woning aan Het Laar 265 te Deventer?

Staat uw nieuwe woning aan Het Laar 265 te Deventer? Staat uw nieuwe woning aan Het Laar 265 te Deventer? Het Laar 265, Deventer 172.500,- k.k. In de gewilde wijk Borgele gelegen zeer ruime tussenwoning (1971) met inpandige garage, parkeergelegenheid op

Nadere informatie

Rapport. Rapport betreffende een klacht over de Huurcommissie te Den Haag. Datum: 5 januari 2012. Rapportnummer: 2012/001

Rapport. Rapport betreffende een klacht over de Huurcommissie te Den Haag. Datum: 5 januari 2012. Rapportnummer: 2012/001 Rapport Rapport betreffende een klacht over de Huurcommissie te Den Haag. Datum: 5 januari 2012 Rapportnummer: 2012/001 2 Klacht Verzoeker klaagt er over dat: Hij door de ontvangstbevestiging van de Huurcommissie

Nadere informatie

Staat uw nieuwe woning aan de Koningshaven 22 in Apeldoorn?

Staat uw nieuwe woning aan de Koningshaven 22 in Apeldoorn? Staat uw nieuwe woning aan de Koningshaven 22 in Apeldoorn? Koningshaven 22, Apeldoorn 239.000,- k.k. Op perfecte locatie, nabij het centrum van Apeldoorn gelegen 2-kamer (v/h 3-kamer) appartement (1996)

Nadere informatie

Staat uw nieuwe woning aan de Waterkamer 34 in Apeldoorn?

Staat uw nieuwe woning aan de Waterkamer 34 in Apeldoorn? Staat uw nieuwe woning aan de Waterkamer 34 in Apeldoorn? De Waterkamer 34, Apeldoorn 200.000,- k.k. In de rustige en kindvriendelijke wijk Osseveld- Oost gelegen, keurig onderhouden tussenwoning (2000)

Nadere informatie

Belangenbehartiging opdrachtgever. Onvoldoende belangenbehartiging. Tegenstrijdige opdrachten.

Belangenbehartiging opdrachtgever. Onvoldoende belangenbehartiging. Tegenstrijdige opdrachten. Belangenbehartiging opdrachtgever. Onvoldoende belangenbehartiging. Tegenstrijdige opdrachten. Klager heeft een woning gekocht. Beklaagde trad daarbij op als makelaar voor verkoper B. Verkoper B weigerde

Nadere informatie

Inhoud bezichtigingbrochure

Inhoud bezichtigingbrochure Inhoud bezichtigingbrochure Bij de bezichtiging is deze brochure door een van onze makelaars aan u overhandigd. Het dient als naslagwerk en geeft meer inzicht in zaken die bij de aankoop van een woning

Nadere informatie

MR WBM VONDENHOFF ADVOCAAT

MR WBM VONDENHOFF ADVOCAAT MR WBM VONDENHOFF ADVOCAAT MR WBM VONDENHOFF ADVOCAAT Bedrijfsopvolging II 1. Recapitulatie lunch 1 Psychische voorbereiding Verkoopteam Opschonen balans eventueel via aandelen Waardering en bidbook Kandidaten

Nadere informatie

Ik wil mijn huis verkopen heeft u nog wat tips? (De succesformule van De Boer, Storimans & Partners)

Ik wil mijn huis verkopen heeft u nog wat tips? (De succesformule van De Boer, Storimans & Partners) Ik wil mijn huis verkopen heeft u nog wat tips? (De succesformule van De Boer, Storimans & Partners) Kennismaken met De Boer, Storimans en partners Wanneer een makelaarskantoor circa dertig jaar met succes

Nadere informatie

FIDELIOLAAN 63, 3194 VB HOOGVLIET ROTTERDAM

FIDELIOLAAN 63, 3194 VB HOOGVLIET ROTTERDAM FIDELIOLAAN 63, 3194 VB HOOGVLIET ROTTERDAM Vraagprijs 117.500,- k.k. FIDELIOLAAN 63, 3194 VB HOOGVLIET ROTTERDAM Op loopafstand van winkels, openbaar vervoer en groen staat deze keurige eengezinswoning

Nadere informatie

EERSTE TUINSINGEL 33, 3112 ER SCHIEDAM

EERSTE TUINSINGEL 33, 3112 ER SCHIEDAM EERSTE TUINSINGEL 33, 3112 ER SCHIEDAM Vraagprijs 150.000,- k.k. EERSTE TUINSINGEL 33, 3112 ER SCHIEDAM Op zoek naar een keurige woning op loopafstand van het centrum van Schiedam? Met veel lichtinval?

Nadere informatie

Wulplaan Garagebox 6713 BT EDE. Vraagprijs 15.000,- kosten koper. Verkoopbrochure. Verhage van Grootheest Makelaardij. Postbus 8185, 6710 AD EDE GLD

Wulplaan Garagebox 6713 BT EDE. Vraagprijs 15.000,- kosten koper. Verkoopbrochure. Verhage van Grootheest Makelaardij. Postbus 8185, 6710 AD EDE GLD Wulplaan Garagebox 6713 BT EDE Vraagprijs 15.000,- kosten koper Verkoopbrochure Verhage van Grootheest Makelaardij Postbus 8185, 6710 AD EDE GLD T: 0318 619 145 E: info@verhage.nl I: www.verhage.nl INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Van overwegen en contacten naar ondernemen en contracten

Van overwegen en contacten naar ondernemen en contracten Van overwegen en contacten naar ondernemen en contracten Woensdag 1 oktober 2008 Van Harenstraat 46 te (8471 JE) Wolvega Tel.: 0561 61 39 33 www.omnydevries omnydevries.nlnl Wie zijn Omny De Vries Advocaten

Nadere informatie

TE KOOP. Nieuwbouw 2 Royale bouwkavels: Korteraarseweg 138 Ter Aar. Koopprijs vanaf 250.000,-- K.K. info@goedhartvastgoed.nl www.goedhartvastgoed.

TE KOOP. Nieuwbouw 2 Royale bouwkavels: Korteraarseweg 138 Ter Aar. Koopprijs vanaf 250.000,-- K.K. info@goedhartvastgoed.nl www.goedhartvastgoed. TE KOOP Nieuwbouw 2 Royale bouwkavels: Korteraarseweg 138 Ter Aar Koopprijs vanaf 250.000,-- K.K. Herenweg 97a 2465 AD Rijnsaterwoude 0172-50 99 73 Meerkreuk 46 2377 VM Oude Wetering 071-331 34 84 Korevaarstraat

Nadere informatie

Samenvatting. 1. Procedure

Samenvatting. 1. Procedure Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2012-117 d.d.11 april 2012 (mr. H.J. Schepen, voorzitter, mevrouw mr. A.M.T. Wigger en drs. A. Adriaansen, leden en mr. B.C. Donker als secretaris)

Nadere informatie

Algemene leveringsvoorwaarden

Algemene leveringsvoorwaarden Algemene leveringsvoorwaarden Artikel 1. Definities In deze algemene voorwaarden worden de volgende definities gehanteerd, zowel in enkelvoud als in meervoud. 1.1 Aanvraagformulier Het (online) formulier

Nadere informatie

650819 Bevestiging bij de jaarrekening 2014

650819 Bevestiging bij de jaarrekening 2014 tal Heemstede Ernst & Young Nederland LLP t.a.v. de heer R. Ellermeijer RA Postbus 7883 1008 AB AMSTERDAM Verzenddatum Bijlage Ons kenmerk Betreft 14 april 2015 650819 Bevestiging bij de jaarrekening 2014

Nadere informatie

INTENTIEOVEREENKOMST OP HOOFDPUNTEN. en gezamenlijk hierna ook te noemen Partijen,

INTENTIEOVEREENKOMST OP HOOFDPUNTEN. en gezamenlijk hierna ook te noemen Partijen, INTENTIEOVEREENKOMST OP HOOFDPUNTEN De ondergetekenden: 1. De heer.. en mevrouw..en tezamen ook de (BV), wonende en gevestigd te ( KvK.), hierna te noemen Verkoper, en 2. De heer. en mevrouw en tezamen

Nadere informatie

Plan van aanpak bij het kopen van bedrijven:

Plan van aanpak bij het kopen van bedrijven: Plan van aanpak bij het kopen van bedrijven: I. Analyse fase: 1. Vaststelling ondernemings-strategie en missie 2. Vaststelling van de financierings-structuur II. Search fase: 3. Search van overname-kandidaten

Nadere informatie

Staat uw nieuwe woning aan de Geraniumstraat 36 in Deventer?

Staat uw nieuwe woning aan de Geraniumstraat 36 in Deventer? Staat uw nieuwe woning aan de Geraniumstraat 36 in Deventer? Geraniumstraat 36, Deventer 158.000,- k.k. In de gewilde woonwijk de Worp aan een rustige weg gelegen volledig gemoderniseerde tussenwoning

Nadere informatie

Dijkgraaflaan 150 - Oudewater

Dijkgraaflaan 150 - Oudewater - Vraagprijs 199.000 Kosten Koper Omschrijving Dijkgraaflaan 150 - Royale woning met aan de voorzijde prachtig vrij uitzicht over de weilanden en de Ruyge Weide. Deze woning heeft 5 slaapkamers, een zonnige

Nadere informatie

Postweg 13A te Putten Representatieve kantoorruimte op 1 e verdieping

Postweg 13A te Putten Representatieve kantoorruimte op 1 e verdieping Postweg 13A te Putten Representatieve kantoorruimte op 1 e verdieping Huurprijs 15.000,= per jaar, te vermeerderen met BTW en gebruiks- en verbruikslasten Omschrijving van de kantoorruimte aan de Postweg

Nadere informatie

VASARISTRAAT 96 ROTTERDAM

VASARISTRAAT 96 ROTTERDAM VASARISTRAAT 96 ROTTERDAM Koopsom 120.000,- k.k. VASARISTRAAT 96, 3066 LH ROTTERDAM Op vierde verdieping van een verzorgd appartementencomplex in de wijk 't Lage Land gelegen 3- kamer (voorheen) woning

Nadere informatie

TWEEDE KOOISTRAAT 14, 3201 VX SPIJKENISSE

TWEEDE KOOISTRAAT 14, 3201 VX SPIJKENISSE TWEEDE KOOISTRAAT 14, 3201 VX SPIJKENISSE Vraagprijs 152.500,- k.k. AANKOOP VERKOOP TAXATIES FINANCIEEL ADVIES BEDRIJFSHUISVESTING TWEEDE KOOISTRAAT 14, 3201 VX SPIJKENISSE Op rustige locatie, maar op

Nadere informatie

Jan Philipsweg 7 - Gouda

Jan Philipsweg 7 - Gouda Jan Philipsweg 7 - Gouda Vraagprijs 89.000 Kosten Koper Jan Philipsweg 7 Gouda Omschrijving Jan Philipsweg 7 - Gouda Goed gerenoveerde ruime 30-er jaren ruime 3 kamer benedenwoning / maisonnette. Gunstig

Nadere informatie

Rapport. Datum: 18 december 2003 Rapportnummer: 2003/486

Rapport. Datum: 18 december 2003 Rapportnummer: 2003/486 Rapport Datum: 18 december 2003 Rapportnummer: 2003/486 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat de Belastingdienst/Holland Midden/kantoor Leiden zijn (privé-)agenda niet aan hem heeft geretourneerd. Beoordeling

Nadere informatie

Rapport. Datum: 23 december 2004 Rapportnummer: 2004/489

Rapport. Datum: 23 december 2004 Rapportnummer: 2004/489 Rapport Datum: 23 december 2004 Rapportnummer: 2004/489 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat de gemeente Tilburg zijn verzoek om vergoeding van de kosten die hij heeft gemaakt in verband met een verstopping

Nadere informatie

Staat uw nieuwe woning aan Parkflat de Statenhoed 1 in Twello?

Staat uw nieuwe woning aan Parkflat de Statenhoed 1 in Twello? Staat uw nieuwe woning aan Parkflat de Statenhoed 1 in Twello? Parkflat de Statenhoed 1, Twello 385.000,- k.k. In het centrum van Twello op de 1 e woonlaag van het kleinschalige, luxe appartementencomplex

Nadere informatie

Deze vrijblijvende objectinformatie is met zorg samengesteld, maar voor de juistheid daarvan kunnen wij geen aansprakelijkheid aanvaarden. Opgegeven maten en plattegronden zijn altijd circa en dienen alleen

Nadere informatie

Heerenweg 57 te IJhorst

Heerenweg 57 te IJhorst Heerenweg 57 te IJhorst Fraaie karakteristieke boerderij gelegen in het Reestdal. Deze boerderij is in 1921 gebouwd en gedurende de tijd zeer goed onderhouden. Tot op heden is hier een melkveehouderij

Nadere informatie

Heerenweg 8 IJhorst. Vraagprijs: 524.500,00 k.k.

Heerenweg 8 IJhorst. Vraagprijs: 524.500,00 k.k. Heerenweg 8 IJhorst Vraagprijs: 524.500,00 k.k. Op een historische plek in IJhorst is deze monumentale boerderij gelegen op een kavel van circa 13000 m2. Oorspronkelijk is de boerderij gebouwd in 1888.

Nadere informatie

Lage Engweg 6-8. te Putten. Huurprijs 53.000,- per jaar exclusief gebruiks- en verbruikslasten (geen btw van toepassing)

Lage Engweg 6-8. te Putten. Huurprijs 53.000,- per jaar exclusief gebruiks- en verbruikslasten (geen btw van toepassing) Lage Engweg 6-8 te Putten Huurprijs 53.000,- per jaar exclusief gebruiks- en verbruikslasten (geen btw van toepassing) Lage Engweg 6 8 (3882 BD) te Putten Korte omschrijving van de bedrijfshal met showroom.

Nadere informatie

Staat uw nieuwe woning aan de Hietweideweg 26 in Twello?

Staat uw nieuwe woning aan de Hietweideweg 26 in Twello? Staat uw nieuwe woning aan de Hietweideweg 26 in Twello? Hietweideweg 26, Twello 349.000,- k.k. In leuke woonomgeving gelegen, geschakeld vrijstaand woonhuis (1993) met stenen garage/berging (verlengd),

Nadere informatie

WOLPHAERTSBOCHT 372 3081 KW ROTTERDAM

WOLPHAERTSBOCHT 372 3081 KW ROTTERDAM WOLPHAERTSBOCHT 372 3081 KW ROTTERDAM Koopsom 144.000,- k.k. WOLPHAERTSBOCHT 372, 3081 KW ROTTERDAM Heerlijk, ruim 4 kamer appartement op de tweede en derde verdieping met eigen parkeerplaats in het complex

Nadere informatie

Collegialiteit. Oncollegiaal optreden bij (financierings)taxatie. (zie ook zaaknummer 15.03)

Collegialiteit. Oncollegiaal optreden bij (financierings)taxatie. (zie ook zaaknummer 15.03) Collegialiteit. Oncollegiaal optreden bij (financierings)taxatie. (zie ook zaaknummer 15.03) Klager heeft als verkopend makelaar een woning verkocht voor EUR 237.500,--. Beklaagde heeft in het kader van

Nadere informatie

Kerkstraat 61B te Putten kantoorruimte op de 1 e verdieping

Kerkstraat 61B te Putten kantoorruimte op de 1 e verdieping Kerkstraat 61B te Putten kantoorruimte op de 1 e verdieping Huurprijs 400,- per maand excl. BTW, gebruiks- en verbruikslasten Omschrijving van de kantoorruimte aan de Kerkstraat 61B te Putten: Object Omgeving

Nadere informatie

Te Koop Landbouwgrond Gelegen aan de Castersedijk te Hapert Perceelgrootte 0.51.30 hectare

Te Koop Landbouwgrond Gelegen aan de Castersedijk te Hapert Perceelgrootte 0.51.30 hectare Te Koop Landbouwgrond Gelegen aan de Castersedijk te Hapert Perceelgrootte 0.51.30 hectare 0.51.30 hectare landbouwgrond Langwerpig nagenoeg rechthoekig perceel landbouwgrond. Perceel is aan de westzijde

Nadere informatie

Rapport. Datum: 24 april 2001 Rapportnummer: 2001/110

Rapport. Datum: 24 april 2001 Rapportnummer: 2001/110 Rapport Datum: 24 april 2001 Rapportnummer: 2001/110 2 Klacht Verzoeker, een Afghaanse asielzoeker, klaagt over de lange duur van de behandeling door de Immigratie- en Naturalisatiedienst van het Ministerie

Nadere informatie

IMAN VAN DEN BOSCHPAD 26, 3191 BG HOOGVLIET ROTTERDAM

IMAN VAN DEN BOSCHPAD 26, 3191 BG HOOGVLIET ROTTERDAM IMAN VAN DEN BOSCHPAD 26, 3191 BG HOOGVLIET ROTTERDAM Vraagprijs 150.000,- k.k. IMAN VAN DEN BOSCHPAD 26, 3191 BG HOOGVLIET ROTTERDAM Bent u op zoek naar een lichte en vooral ruime woning, dan bent u hier

Nadere informatie

EBSTROOM 42, 3224 CE HELLEVOETSLUIS

EBSTROOM 42, 3224 CE HELLEVOETSLUIS EBSTROOM 42, 3224 CE HELLEVOETSLUIS Vraagprijs 150.000,- k.k. EBSTROOM 42, 3224 CE HELLEVOETSLUIS Hoek eengezinswoning op een riant perceel van maar liefst 255 m2! Ben je op zoek naar een ruime woning

Nadere informatie

Riperwei 78 Tijnje MIJNBUITENPLAATS.NL. Tijnje

Riperwei 78 Tijnje MIJNBUITENPLAATS.NL. Tijnje Riperwei 78 Riperwei 78 Kenmerken Woonoppervlakte: 233m² Inhoud: 1506m³ Perceelgrootte: 3770m² Bouwjaar: 1933 Aantal slaapkamers: 3 Aantal badkamers: 2 Verwarming: CV Intergas 2012 Isolatie: Volledige

Nadere informatie

Verzoek om tegemoetkoming in planschade als bedoeld in artikel 6.1 Wet ruimtelijke ordening (Wro)

Verzoek om tegemoetkoming in planschade als bedoeld in artikel 6.1 Wet ruimtelijke ordening (Wro) Aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Valkenburg a/d Geul T.a.v. de afdeling Bouwen en Wonen Postbus 998 6300 AZ Valkenburg aan de Geul Verzoek om tegemoetkoming in planschade

Nadere informatie

Rapport. Datum: 3 oktober 2007 Rapportnummer: 2007/213

Rapport. Datum: 3 oktober 2007 Rapportnummer: 2007/213 Rapport Datum: 3 oktober 2007 Rapportnummer: 2007/213 2 Klacht Verzoeksters klagen over de wijze waarop Staatsbosbeheer zich als erfverpachter heeft opgesteld in het kader van de verkoop van een woning

Nadere informatie

Staat uw nieuwe woning aan de Jacob Damsingel 9 in Zutphen?

Staat uw nieuwe woning aan de Jacob Damsingel 9 in Zutphen? Staat uw nieuwe woning aan de Jacob Damsingel 9 in Zutphen? Jacob Damsingel 9, Zutphen 389.000,- k.k. Op een van de mooiste plekjes nabij het centrum van Zutphen gelegen, met fraai uitzicht over de Grote

Nadere informatie

Informatie brochure. Koopstart

Informatie brochure. Koopstart Informatie brochure Koopstart Kopen met korting voor zittende huurders - 1 - - 2 - Koopstart: kopen met korting! Een woning kopen met Koopstart betekent dat u korting krijgt op de marktwaarde. Kenmerken

Nadere informatie

Staat uw nieuwe woning aan de Klarenbeekseweg 21 in Voorst?

Staat uw nieuwe woning aan de Klarenbeekseweg 21 in Voorst? Staat uw nieuwe woning aan de Klarenbeekseweg 21 in Voorst? Klarenbeekseweg 21, Voorst 425.000,- k.k. In rustige woonomgeving, met schitterend vrij uitzicht gelegen onder architectuur gebouwde vrijstaande

Nadere informatie

G.J. Bos Ruimte en Wonen P. Huizing en F. van den Hoogen

G.J. Bos Ruimte en Wonen P. Huizing en F. van den Hoogen Raadsvoorstel Onderwerp varianten ontwikkeling Bijl Hofplein Raadsvergadering 12 mei 2009 Agendapunt Portefeuillehouder Afdeling Ambtenaar G.J. Bos Ruimte en Wonen P. Huizing en F. van den Hoogen Samenvatting

Nadere informatie

FLEUR 39, 3192 JB HOOGVLIET ROTTERDAM

FLEUR 39, 3192 JB HOOGVLIET ROTTERDAM FLEUR 39, 3192 JB HOOGVLIET ROTTERDAM Vraagprijs 155.000,- k.k. FLEUR 39, 3192 JB HOOGVLIET ROTTERDAM Eengezinswoning met ruime doorzon woonkamer en 5 slaapkamers. Deze tussenwoning is gelegen in de woonwijk

Nadere informatie

Algemene gegevens. Beschrijving. Indeling. Alle vermelde afmet ingen zijn indicat ief en kunnen afwijken van de werkelijkheid.

Algemene gegevens. Beschrijving. Indeling. Alle vermelde afmet ingen zijn indicat ief en kunnen afwijken van de werkelijkheid. Algemene gegevens Alle vermelde afmet ingen zijn indicat ief en kunnen afwijken van de werkelijkheid. Beschrijving Indeling U heeft een woning bezichtigd, en nu? T ijdens de koopfase van een huis staat

Nadere informatie

Sliedrecht, 12 maart 2013 Versie 0.3. Beknopte Handreiking onroerende-zaaktransacties

Sliedrecht, 12 maart 2013 Versie 0.3. Beknopte Handreiking onroerende-zaaktransacties Sliedrecht, 12 maart 2013 Versie 0.3 Beknopte Handreiking onroerende-zaaktransacties Inhoud blz. 1 Inleiding...2 2 Doel en status...2 3 Aard en omvang gemeentelijk vastgoed...2 4 Richtlijnen bij de aan-

Nadere informatie

Voorbeeld bij korting van 25% en als de waarde stijgt. Aankoopprijs Marktwaarde bij aankoop 238.000 U betaalt 75% van de marktwaarde 178.

Voorbeeld bij korting van 25% en als de waarde stijgt. Aankoopprijs Marktwaarde bij aankoop 238.000 U betaalt 75% van de marktwaarde 178. Kopen zonder zorgen U droomt wel eens van een eigen huis. Maar de stap naar een koopwoning kan wel erg groot zijn. Is mijn inkomen wel toereikend? Krijg ik mijn huis ooit weer verkocht? Wat als de waarde

Nadere informatie

Kopen met korting en terugkoopgarantie van bestaande bouw

Kopen met korting en terugkoopgarantie van bestaande bouw Kopen met korting en terugkoopgarantie van bestaande bouw De huizenprijzen zijn tot 2008 enorm gestegen. Daardoor lijkt een koopwoning vooral voor starters onbereikbaar. Om u als kandidaat-koper te helpen,

Nadere informatie

Dahliastraat 33 MADE Bouwgrond. Vraagprijs 225.000,00 vrij op naam

Dahliastraat 33 MADE Bouwgrond. Vraagprijs 225.000,00 vrij op naam Dahliastraat 33 MADE Bouwgrond Vraagprijs 225.000,00 vrij op naam Mooi gelegen bouwkavel van 455m2 in de populaire nieuwbouwwijk Prinsenpolder aan de Dahliastraat 33 te Made. Bouwvergunning is reeds verstrekt,

Nadere informatie

PROF. WATERINKLAAN 22, 3312 KN DORDRECHT

PROF. WATERINKLAAN 22, 3312 KN DORDRECHT PROF. WATERINKLAAN 22, 3312 KN DORDRECHT Vraagprijs 179.500,- k.k. PROF. WATERINKLAAN 22, 3312 KN DORDRECHT Voor de handige koper! Zeer ruime woning in de geliefde wijk Reeland met veel groen in de directe

Nadere informatie

Taxatie-instructie Koopgarant

Taxatie-instructie Koopgarant Taxatie-instructie Koopgarant 1 december 2018 Inleiding Deze taxatie-instructie is met name afgestemd op de situatie dat de woningcorporatie of ontwikkelaar eigenaar is van de grond en ten behoeve van

Nadere informatie

Te Koop. Zwaardweg, Midden Schouwen. 3.24.05 ha bouwland

Te Koop. Zwaardweg, Midden Schouwen. 3.24.05 ha bouwland Te Koop Zwaardweg, Midden Schouwen 3.24.05 ha bouwland 3.24.05 hectare bouwland Betreft een perceel bouwland gelegen aan de Zwaardweg te Kerkwerve. Middelzware gemakkelijk bewerkbare kleigrond. Afslibbaarheid

Nadere informatie

Rapport. Datum: 27 augustus 1998 Rapportnummer: 1998/353

Rapport. Datum: 27 augustus 1998 Rapportnummer: 1998/353 Rapport Datum: 27 augustus 1998 Rapportnummer: 1998/353 2 Klacht Op 1 mei 1998 ontving de Nationale ombudsman een verzoekschrift van mevrouw S. te Zutphen, met een klacht over een gedraging van de Belastingdienst/Ondernemingen

Nadere informatie

MURRAYSTRAAT 2, 3195 VJ PERNIS ROTTERDAM

MURRAYSTRAAT 2, 3195 VJ PERNIS ROTTERDAM MURRAYSTRAAT 2, 3195 VJ PERNIS ROTTERDAM Vraagprijs 85.000,- k.k. MURRAYSTRAAT 2, 3195 VJ PERNIS ROTTERDAM KLUSWONING VOOR EEN HELE SCHERPE VRAAGPRIJS! In een gezellige straat gelegen leuke hoekwoning

Nadere informatie

RAAD VAN TOEZICHT TE UTRECHT VAN DE NEDERLANDSE VERENIGING VAN MAKELAARS IN ONROERENDE GOEDEREN NVM

RAAD VAN TOEZICHT TE UTRECHT VAN DE NEDERLANDSE VERENIGING VAN MAKELAARS IN ONROERENDE GOEDEREN NVM 11-46tus RvT Utrecht RAAD VAN TOEZICHT TE UTRECHT VAN DE NEDERLANDSE VERENIGING VAN MAKELAARS IN ONROERENDE GOEDEREN NVM Taxatie. Summiere onderbouwing van vastgestelde waarden. Taxateurs opgedragen met

Nadere informatie

Aan de rand van Oost Souburg, in het buitengebied richting Ritthem, een groot perceel bouwgrond van maar liefst ruim 6.350 m2 grond.

Aan de rand van Oost Souburg, in het buitengebied richting Ritthem, een groot perceel bouwgrond van maar liefst ruim 6.350 m2 grond. TE KOOP. Ritthemsestraat 127 4389 TE Ritthem Aan de rand van Oost Souburg, in het buitengebied richting Ritthem, een groot perceel bouwgrond van maar liefst ruim 6.350 m2 grond. Het kavel is compleet geschoond

Nadere informatie

Services en diensten Aankoop recreatiewoning

Services en diensten Aankoop recreatiewoning Services en diensten Aankoop recreatiewoning Een zoekopdracht plaatsen Uw droomrecreatiewoning zoeken via Vakantiehuiswinkel is: Effectief Tijd besparend Eenvoudig De 100% Succesgarantie Doordat wij de

Nadere informatie

Protocol schorsing en verwijdering van leerlingen

Protocol schorsing en verwijdering van leerlingen Protocol schorsing en verwijdering van leerlingen GMR: 2 juli 2009 Bestuur: vastgesteld d.d. 13 juli 2009 1 Dit protocol treedt in werking als er volgens de directie sprake is van ernstig ongewenst gedrag

Nadere informatie

Koopgarant. Kopen met korting en terugkoopgarantie van bestaande bouw

Koopgarant. Kopen met korting en terugkoopgarantie van bestaande bouw Koopgarant Kopen met korting en terugkoopgarantie van bestaande bouw Een koopwoning binnen handbereik Vanaf 2008 zijn de huizenprijzen flink gedaald. Daardoor is ook voor starters een koopwoning binnen

Nadere informatie

BROUWERSDIJK 12, 3314 GR DORDRECHT

BROUWERSDIJK 12, 3314 GR DORDRECHT BROUWERSDIJK 12, 3314 GR DORDRECHT Huurprijs 640,-- per maand BROUWERSDIJK 12, 3314 GR DORDRECHT Boven supermarkt Bas van der Heijden in de wijk Krispijn bevindt zich een royaal 5- kamerappartement verdeeld

Nadere informatie

Roermond Dirksbergerweg

Roermond Dirksbergerweg Nabij Roermond - Melick, omgeving Dirksbergerweg, ligt dit vrije sector bouwperceel van ± 2700 m2. Er is geen geldig bestemmingsplan op basis waarvan direct gebouwd kan worden. De gemeente Roermond heeft

Nadere informatie

VOERMANWEG 92, 3067 JW ROTTERDAM

VOERMANWEG 92, 3067 JW ROTTERDAM VOERMANWEG 92, 3067 JW ROTTERDAM Koopsom 81.000,- k.k. VOERMANWEG 92, 3067 JW ROTTERDAM WONING TE KOOP MET 10% KORTING OP DE REGULIERE VERKOOPPRIJS OF STARTERS RENTE REGELING! In de woonwijk Alexander

Nadere informatie