Leer een student ondernemen in uw bedrijf: een knap win-win project!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Leer een student ondernemen in uw bedrijf: een knap win-win project!"

Transcriptie

1 Bachelor-na-Bachelor 1/4 Leer een student ondernemen in uw bedrijf: een knap win-win project! Maak kennis met de opleiding van de KHLeuven Een hogeschool die net als u onderneemt. Als professionele hogeschool staan wij heel dicht bij het beroepsleven. Alle studierichtingen van ons departement Economisch Hoger Onderwijs richten zich vanaf dag één op het verwerven van competenties die je later in het bedrijfsleven nodig hebt. Onze studenten kunnen rekenen op een mix van kennis en inzicht, technieken en een positieve mentaliteit. Theorie en praktijk bieden we zoveel mogelijk aan in levensechte situaties: gevalstudies, simulaties, virtuele ondernemingen, praktijkprojecten en stages zijn hier voorbeelden van. Onze Bachelor-na-Bachelor (BanaBa)-opleiding straalt eenzelfde ondernemingszin uit. Opgestart in 2002 kent deze éénjarige opleiding, die zich richt tot jonge mensen met een bachelor- of masterdiploma, nu al een groot succes. Omdat ze een gat in de markt vult bij regionale, nationale of internationale bedrijven, organisaties en instellingen. En omdat ze voldoet aan de verwachtingen van studenten die al eens willen proeven van het echte bedrijfsleven. Eén opleiding, vier specialisaties. De opleiding van één academiejaar wordt volledig gegeven door gastdocenten uit het bedrijfsleven, die elk specialist zijn in hun vakgebied. Zij spitst zich toe op strategisch management, internationaal management en professionele vaardigheden.

2 Bachelor-na-Bachelor 2/4 De student kan zich daarnaast vervolmaken in: 1) Human Resource Management HRM vanuit een strategische invalshoek, maar ook e-hrm en specifieke HRM-thema's (b.v. HR in een internationale omgeving en actuele trends) komen aan bod. 2) International Tax De opleidingsonderdelen hebben we uitgeschreven in nauwe samenwerking met gerenommeerde accountants- en fiscale kantoren, volgens de competentiestandaarden zoals bepaald door het IAB. 3) Logistiek Management en Inkoop Het programma hebben we ontwikkeld in samenwerking met het VIB en VIL volgens de competentiestandaarden zoals bepaald door de European Logistics Association. 4) Marketing-Communicatie We besteden uitgebreid aandacht aan innovatieve strategieën en implementaties op de terreinen van marketing, verkoop en communicatie. De realisatie van een project binnen uw bedrijf, organisatie of instelling. Tijdens het 2de semester (van 14 februari tot 16 juni) dient de student een heus project te realiseren. Daartoe kan hij zelf op prospectie trekken naar een bedrijf, organisatie of instelling die zijn diensten kan gebruiken. Dat op zich is al een onderneming. Dat bedrijfsproject dient hij vervolgens zelfstandig te volbrengen. Hij zal er trouwens op beoordeeld worden door een professionele jury op het einde van het academiejaar.

3 Bachelor-na-Bachelor 3/4 Wat is voor u en voor de student een goed project? Het spreekt voor zich dat het project dat past in de betreffende afstudeerrichting, toegevoegde waarde dient te hebben voor uw bedrijf, organisatie of instelling. Ook omgekeerd: de student dient zijn kennis en vaardigheden te kunnen toepassen. Hij moet ervan leren, het waar maken, als een jonge werkkracht die zijn eerste stappen zet in het professionele leven. Kortom, een goed project is een win-win-project. Van bij de start een sterke begeleiding. Elk project wordt op twee fronten begeleid. Enerzijds volgt u - of een van uw medewerkers - de student in zijn project inhoudelijk op. Anderzijds stellen wij vanuit de KHLeuven een externe coach aan, een specialist in het vakgebied, die de student in zijn activiteiten aanstuurt, corrigeert, inspireert en evalueert. Via een face-to-face begeleiding en via het e-platform van de hogeschool, maakt de student gestadig progressie en groeit hij als persoon en als professionele medewerker. Tussentijdse en finale evaluatie. De student wordt gevolgd en begeleid in zijn werkzaamheden. Op regelmatige tijdstippen maken we een balans op en sturen we bij waar nodig. Dit gaat gepaard met het evalueren van de persoonlijke competenties, het professioneel gedrag, de relationele vaardigheden en de beroepsspecifieke competenties. Timing in vogelvlucht. Actieve voorbereiding (1ste semester). De student besteedt gemiddeld één dag per week aan de voorbereiding van zijn bedrijfsproject. Dit kan volgende activiteiten inhouden: deskresearch en prospecteren van de markt, het opmaken van een shortlist van interessante opdrachtgevers, contactname enz. Eind november heeft de student een contract op zak met de opdrachtgever van zijn keuze. Tijdens het eerste semester bereidt hij het project grondig voor: opmaken projectplan, desk research, enz.

4 Bachelor-na-Bachelor 4/4 Het project in de praktijk (2de semester). De student werkt gedurende 4 dagen per week aan zijn project in het bedrijf, de organisatie of instelling, meestal van maandag tot en met donderdag. Op vrijdag besteedt hij z'n tijd aan het schrijven van zijn projectpaper, en heeft hij regelmatig feedbacksessies met zijn externe coach. Presentatie en verdediging van het project (einde academiejaar). Eind juni stelt de student zijn project voor aan een jury van professionals waarin onder meer de opdrachtgever en de externe begeleider zetelen. Alle gegevens die verzameld zijn in het kader van het project worden strikt vertrouwelijk behandeld. Contract en honorering Voor de uitwerking van het project maakt de KHLeuven een contract met u op en vragen wij bij de start een forfaitaire vergoeding van euro. Meer informatie? Die vindt u op onze website klik op bachelor-na-bachelor opleidingen en vervolgens op. Hebt u interesse om u als opdrachtgever kandidaat te stellen? Bent u bereid om uw project op onze campus rechtstreeks aan onze studenten voor te stellen? Ga naar onze website waar u de inschrijvingsfiche kan downloaden, invullen en mailen naar: cecile.heymans@khleuven.be. Wenst u nog meer concrete informatie? Stuur een mailtje naar Yolande Cornelis, coördinator van onze voortgezette opleidingen: yolande.cornelis@khleuven.be. U mag ons ook bellen: KHLeuven - Departement ECHO, Hertogstraat 178, 3001 Heverlee Meer info op onze website:

5 Bachelor-na-Bachelor 1/4 Leer een student ondernemen in uw bedrijf: een knap win-win project! Maak kennis met de opleiding van de KHLeuven Een hogeschool die net als u onderneemt. Als professionele hogeschool staan wij heel dicht bij het beroepsleven. Alle studierichtingen van ons departement Economisch Hoger Onderwijs richten zich vanaf dag één op het verwerven van competenties die je later in het bedrijfsleven nodig hebt. Onze studenten kunnen rekenen op een mix van kennis en inzicht, technieken en een positieve mentaliteit. Theorie en praktijk bieden we zoveel mogelijk aan in levensechte situaties: gevalstudies, simulaties, virtuele ondernemingen, praktijkprojecten en stages zijn hier voorbeelden van. Onze Bachelor-na-Bachelor (BanaBa)-opleiding straalt eenzelfde ondernemingszin uit. Opgestart in 2002 kent deze éénjarige opleiding, die zich richt tot jonge mensen met een bachelor- of masterdiploma, nu al een groot succes. Omdat ze een gat in de markt vult bij regionale, nationale of internationale bedrijven, organisaties en instellingen. En omdat ze voldoet aan de verwachtingen van studenten die al eens willen proeven van het echte bedrijfsleven. Eén opleiding, vier specialisaties. De opleiding van één academiejaar wordt volledig gegeven door gastdocenten uit het bedrijfsleven, die elk specialist zijn in hun vakgebied. Zij spitst zich toe op strategisch management, internationaal management en professionele vaardigheden.

6 Bachelor-na-Bachelor 2/4 De student kan zich daarnaast vervolmaken in: 1) Human Resource Management HRM vanuit een strategische invalshoek, maar ook e-hrm en specifieke HRM-thema's (b.v. HR in een internationale omgeving en actuele trends) komen aan bod. 2) International Tax De opleidingsonderdelen hebben we uitgeschreven in nauwe samenwerking met gerenommeerde accountants- en fiscale kantoren, volgens de competentiestandaarden zoals bepaald door het IAB. 3) Logistiek Management en Inkoop Het programma hebben we ontwikkeld in samenwerking met het VIB en VIL volgens de competentiestandaarden zoals bepaald door de European Logistics Association. 4) Marketing-Communicatie We besteden uitgebreid aandacht aan innovatieve strategieën en implementaties op de terreinen van marketing, verkoop en communicatie. De realisatie van een project binnen uw bedrijf, organisatie of instelling. Tijdens het 2de semester (van 14 februari tot 16 juni) dient de student een heus project te realiseren. Daartoe kan hij zelf op prospectie trekken naar een bedrijf, organisatie of instelling die zijn diensten kan gebruiken. Dat op zich is al een onderneming. Dat bedrijfsproject dient hij vervolgens zelfstandig te volbrengen. Hij zal er trouwens op beoordeeld worden door een professionele jury op het einde van het academiejaar.

7 Bachelor-na-Bachelor 3/4 Wat is voor u en voor de student een goed project? Het spreekt voor zich dat het project dat past in de betreffende afstudeerrichting, toegevoegde waarde dient te hebben voor uw bedrijf, organisatie of instelling. Ook omgekeerd: de student dient zijn kennis en vaardigheden te kunnen toepassen. Hij moet ervan leren, het waar maken, als een jonge werkkracht die zijn eerste stappen zet in het professionele leven. Kortom, een goed project is een win-win-project. Van bij de start een sterke begeleiding. Elk project wordt op twee fronten begeleid. Enerzijds volgt u - of een van uw medewerkers - de student in zijn project inhoudelijk op. Anderzijds stellen wij vanuit de KHLeuven een externe coach aan, een specialist in het vakgebied, die de student in zijn activiteiten aanstuurt, corrigeert, inspireert en evalueert. Via een face-to-face begeleiding en via het e-platform van de hogeschool, maakt de student gestadig progressie en groeit hij als persoon en als professionele medewerker. Tussentijdse en finale evaluatie. De student wordt gevolgd en begeleid in zijn werkzaamheden. Op regelmatige tijdstippen maken we een balans op en sturen we bij waar nodig. Dit gaat gepaard met het evalueren van de persoonlijke competenties, het professioneel gedrag, de relationele vaardigheden en de beroepsspecifieke competenties. Timing in vogelvlucht. Actieve voorbereiding (1ste semester). De student besteedt gemiddeld één dag per week aan de voorbereiding van zijn bedrijfsproject. Dit kan volgende activiteiten inhouden: deskresearch en prospecteren van de markt, het opmaken van een shortlist van interessante opdrachtgevers, contactname enz. Eind november heeft de student een contract op zak met de opdrachtgever van zijn keuze. Tijdens het eerste semester bereidt hij het project grondig voor: opmaken projectplan, desk research, enz.

8 Bachelor-na-Bachelor 4/4 Het project in de praktijk (2de semester). De student werkt gedurende 4 dagen per week aan zijn project in het bedrijf, de organisatie of instelling, meestal van maandag tot en met donderdag. Op vrijdag besteedt hij z'n tijd aan het schrijven van zijn projectpaper, en heeft hij regelmatig feedbacksessies met zijn externe coach. Presentatie en verdediging van het project (einde academiejaar). Eind juni stelt de student zijn project voor aan een jury van professionals waarin onder meer de opdrachtgever en de externe begeleider zetelen. Alle gegevens die verzameld zijn in het kader van het project worden strikt vertrouwelijk behandeld. Contract en honorering Voor de uitwerking van het project maakt de KHLeuven een contract met u op en vragen wij bij de start een forfaitaire vergoeding van euro. Meer informatie? Die vindt u op onze website klik op bachelor-na-bachelor opleidingen en vervolgens op. Hebt u interesse om u als opdrachtgever kandidaat te stellen? Bent u bereid om uw project op onze campus rechtstreeks aan onze studenten voor te stellen? Ga naar onze website waar u de inschrijvingsfiche kan downloaden, invullen en mailen naar: cecile.heymans@khleuven.be. Wenst u nog meer concrete informatie? Stuur een mailtje naar Yolande Cornelis, coördinator van onze voortgezette opleidingen: yolande.cornelis@khleuven.be. U mag ons ook bellen: KHLeuven - Departement ECHO, Hertogstraat 178, 3001 Heverlee Meer info op onze website:

Postgraduaat. Fiscaliteit. Fiscaliteit. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen

Postgraduaat. Fiscaliteit. Fiscaliteit. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen Academiejaar 2014/2015 ostgraduaat Fiscaliteit Fiscaliteit Artesis lantijn Hogeschool Antwerpen ostgraduaat Fiscaliteit Fiscaliteit Een postgraduaat aan onze Hogeschool is niet zomaar een aanvullende opleiding.

Nadere informatie

Handleiding voor het samenstellen van een Individueel collegerooster

Handleiding voor het samenstellen van een Individueel collegerooster S.ORG.4.3/2007-08-20 uropese Hogeschool Brussel Campus conomische Hogeschool Dienst Studentenadministratie Stormstraat 2 1000 Brussel (02)210 13 02 Handleiding voor het samenstellen van een Individueel

Nadere informatie

Academiejaar 2013/2014. navorming. Mentor Klinisch Onderwijs. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen

Academiejaar 2013/2014. navorming. Mentor Klinisch Onderwijs. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen Academiejaar 2013/2014 navorming Mentor Klinisch Onderwijs Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen Navorming Mentor Klinisch Onderwijs Deze opleiding is een samenwerking van het departement Gezondheid en

Nadere informatie

Scenario 1: VOLTIJDS TRAJECT VOORBEREIDING + MASTER BEDRIJFSKUNDE

Scenario 1: VOLTIJDS TRAJECT VOORBEREIDING + MASTER BEDRIJFSKUNDE Scenario 1: VOLTIJDS TRAJECT VOORBEREIDING + MASTER Geen block teaching maar enkele voorbereidende opleidingsonderdelen worden over een beperkter aantal weken gedoceerd. Geen examens halfweg het eerste

Nadere informatie

Scenario 1: VOLTIJDS TRAJECT VOORBEREIDING + MASTER BEDRIJFSKUNDE

Scenario 1: VOLTIJDS TRAJECT VOORBEREIDING + MASTER BEDRIJFSKUNDE Scenario 1: VOLTIJDS TRAJECT VOORBEREIDING + MASTER 81 studiepunten Geen block teaching maar enkele inleidende opleidingsonderdelen worden wel over een beperkter aantal weken gedoceerd. Normale eerste

Nadere informatie

Habilis Executive Search. Productie en Techniek

Habilis Executive Search. Productie en Techniek Habilis Executive Search Productie en Techniek Habilis mens en organisatie Mensen zijn voortdurend in beweging. Organisaties zijn continu in beweging. Met als hoogste doel het meest optimale resultaat

Nadere informatie

SPECIFIEKE INFO PRAKTIJK 1 BaLO

SPECIFIEKE INFO PRAKTIJK 1 BaLO SPECIFIEKE INFO PRAKTIJK 1 BaLO 1. ORGANISATIE VAN DE PRAKTIJK De student loopt gedurende het hele jaar stage in eenzelfde school. De school wordt toegewezen door de opleiding. In semester 1 zijn er 5

Nadere informatie

Infosessie stage communicatiewetenschappen. Stagecoördinator Eva Koppen

Infosessie stage communicatiewetenschappen. Stagecoördinator Eva Koppen Infosessie stage communicatiewetenschappen Stagecoördinator Eva Koppen stagescomwet@soc.kuleuven.be eva.koppen@soc.kuleuven.be Zoektocht naar een stage: de stagedatabank 2 Stagevacatures 3 Zoektocht naar

Nadere informatie

VERKORTE TRAJECTEN Officemanagement

VERKORTE TRAJECTEN Officemanagement VERKORTE TRAJECTEN Officemanagement 0 Arteveldehogeschool Opleiding Officemanagement Campus Kantienberg Voetweg 66 9000 Gent trajectbeheerofm@arteveldehs.be www.arteveldehs.be VERKORTE TRAJECTEN OFFICEMANAGEMENT

Nadere informatie

Informatiebrochure. Verkorte opleiding: Professionele Bachelor in de Verpleegkunde (Brugopleiding)

Informatiebrochure. Verkorte opleiding: Professionele Bachelor in de Verpleegkunde (Brugopleiding) Rijselstraat 5 8200 Brugge T 050 38 12 77 F 050 38 11 71 www.howest.be Informatiebrochure Verkorte opleiding: Professionele Bachelor in de Verpleegkunde (Brugopleiding) ACADEMIEJAAR 2013-2014 Inhoud Doel

Nadere informatie

VERKORTE TRAJECTEN OFFICE MANAGEMENT

VERKORTE TRAJECTEN OFFICE MANAGEMENT Arteveldehogeschool Opleiding Office Management Campus Kantienberg Voetweg 66 9000 Gent info@officemanagement.be VERKORTE TRAJECTEN OFFICE MANAGEMENT Event- en Projectmanagement Management Assistant Medical

Nadere informatie

FISCAAL RECHT KENNIS PRAKTIJK INNOVATIE IMPLEMENTATIE

FISCAAL RECHT KENNIS PRAKTIJK INNOVATIE IMPLEMENTATIE ACADEMISCH PROGRAMMA POSTGRADUAAT FISCAAL RECHT KENNIS PRAKTIJK INNOVATIE IMPLEMENTATIE INHOUD POSTGRADUAAT FISCAAL RECHT MODULE FISCALE RECHTSVAKKEN Pagina 2 tot 7 POSTGRADUAAT FISCAAL RECHT SUMMERSCHOOL

Nadere informatie

Aan de ouders van de leerlingen van TSO/KSO/7BSO 2011-11-17

Aan de ouders van de leerlingen van TSO/KSO/7BSO 2011-11-17 Aan de ouders van de leerlingen van TSO/KSO/7BSO 2011-11-17 Beste ouders Beste opvoedingsverantwoordelijke Als ouder bent u nauw betrokken bij de studiekeuze van uw zoon of dochter. Ook de school en het

Nadere informatie

Informatiebrochure. Verkorte opleiding: Professionele Bachelor in de Verpleegkunde (Brugopleiding)

Informatiebrochure. Verkorte opleiding: Professionele Bachelor in de Verpleegkunde (Brugopleiding) Informatiebrochure Verkorte opleiding: Professionele Bachelor in de Verpleegkunde (Brugopleiding) ACADEMIEJAAR 2012-2013 Inhoud Doel van de opleiding Situering van de opleiding Onderwijsvormen Onderwijsorganisatie

Nadere informatie

Via Campus at Work. Bezoek voor een overzicht en concrete toelichting van de professionele diensten van Campus at Work.

Via Campus at Work. Bezoek  voor een overzicht en concrete toelichting van de professionele diensten van Campus at Work. Expertise werkt Hebt u ooit overwogen om een opdracht binnen uw organisatie te laten uitvoeren door een hogeschool? Jong talent en specialisten die hun kennis en vaardigheden inzetten om kwalitatieve resultaten

Nadere informatie

Logboek persoonlijk ontwikkelingsplan persoonlijk actieplan. Naam student: Maes Pieter

Logboek persoonlijk ontwikkelingsplan persoonlijk actieplan. Naam student: Maes Pieter BACHELOR NA BACHELOR ADVANCED BUSINESS MANAGEMENT Logboek persoonlijk ontwikkelingsplan persoonlijk actieplan Naam student: Maes Pieter 2011-2012 POP EERSTE GEKOZEN ALGEMENE COMPETENTIE: OPBOUWEN VAN EEN

Nadere informatie

STUDIEGIDS (v. 3.0) INLEIDING

STUDIEGIDS (v. 3.0) INLEIDING STUDIEGIDS (v. 3.0) DEZE STUDIEGIDS GEEFT EEN OVERZICHT VAN DE OPLEIDINGEN EN DE VOORWAARDEN. VANAF 2014 KUNNEN SOMMIGE COLLEGES VIA INTERNET GEVOLGD WORDEN. ANDERE COLLEGES VEREISEN DAT DE STUDENT DE

Nadere informatie

Spreidingstrajecten voorbereidingsprogramma Bedrijfskunde

Spreidingstrajecten voorbereidingsprogramma Bedrijfskunde Spreidingstrajecten voorbereidingsprogramma Bedrijfskunde 2018-2019 Wil je graag je studies spreiden over meerdere academiejaren? Dat kan! Hieronder vind je een aantal voorbeelden van spreidingstrajecten.

Nadere informatie

OFFICE MANAGEMENT VERKORTE TRAJECTEN. Event- en Projectmanagement Management Assistant Medical Management Assistant

OFFICE MANAGEMENT VERKORTE TRAJECTEN. Event- en Projectmanagement Management Assistant Medical Management Assistant Arteveldehogeschool Opleiding Office Management Campus Kantienberg Voetweg 66 9000 Gent trajectbeheerofm@arteveldehs.be VERKORTE TRAJECTEN OFFICE MANAGEMENT Event- en Projectmanagement Management Assistant

Nadere informatie

toegepaste fiscaliteit

toegepaste fiscaliteit Toegepaste informatica HoGent toegepaste fiscaliteit bachelor na bachelor AFSTANDS LEREN 2014-2015 Ga voor een specialisatie in fiscaliteit Je hebt een bachelor- of masterdiploma dat een basiskennis fiscaliteit

Nadere informatie

Master in de Handelswetenschappen *

Master in de Handelswetenschappen * 2017-2018 Master in de Handelswetenschappen * Accountancy, Financiering en Fiscaliteit Marketing Management Ondernemerschap en Management Supply Chain Management * De masteropleiding Handelswetenschappen

Nadere informatie

Masteropleidingen aan de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen na een economische professionele bachelor

Masteropleidingen aan de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen na een economische professionele bachelor Masteropleidingen aan de na een economische professionele bachelor Prof. dr. Katrien Antonio Programmadirecteur Masters FEB Leuven Prof. dr. Tom Verbeke Docent Handelswetenschappen / Business Administration

Nadere informatie

Factsheet. Participate Create Innovate

Factsheet. Participate Create Innovate Factsheet Dag van de Toekomstige Entrepreneurs in Suriname (Dag TES) Participate Create Innovate Participeer aan de allereerste Dag van de Toekomstige Entrepreneurs in Suriname (Dag TES). Het doel van

Nadere informatie

Lean Six Sigma Black Belt

Lean Six Sigma Black Belt POST- GRADUAAT Lean Six Sigma Black Belt Ben je geïnteresseerd in het verbeteren van bedrijfsprocessen? Wil je graag aan de slag met procesverbeteren binnen je bedrijf? Laat je onderdompelen in Lean Six

Nadere informatie

Bachelor of Business Administration (MER opleiding)

Bachelor of Business Administration (MER opleiding) Bachelor of Business Administration (MER opleiding) voor decentrale overheden Het Onderwijs De Bachelor of Business Administration voor decentrale overheden (Management, Economie & Recht, MER) wordt aangeboden

Nadere informatie

Bachelor in de elektromechanica. Competentiematrix

Bachelor in de elektromechanica. Competentiematrix Bachelor in de elektromechanica Competentiematri Departement IW&T Doc. Nr. Rev. Nr. Toepassingsgebied Opleiding prof. Ba BO X Opleiding prof. Ba EM Opleiding prof. Ba EO-ICT Opleiding prof. Ba LV De competentiematri

Nadere informatie

Academiejaar 2014/2015. bachelor. verpleegkunde. verpleegkunde. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen

Academiejaar 2014/2015. bachelor. verpleegkunde. verpleegkunde. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen Academiejaar 2014/2015 bachelor verpleegkunde verpleegkunde Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen Bachelor verpleegkunde verpleegkunde Je ideale opleiding kiezen uit het ruime aanbod aan onze hogeschool

Nadere informatie

Organiseer een eigen studiereis 5 Juridische Toepassingen: Events 3. Inleiding Human Resources Management 5 Excel Advanced 4

Organiseer een eigen studiereis 5 Juridische Toepassingen: Events 3. Inleiding Human Resources Management 5 Excel Advanced 4 EVENT- & PROJECTMANAGEMENT BACHELOR IN HET OFFICEMANAGEMENT SEMESTER 1 SEMESTER 2 Introduction Project Management 5 Inleiding Event Management 5 Business Basics 5 Marketingcommunicatie 5 Recht 4 ICT Toolkit

Nadere informatie

BANABA ZORGMANAGEMENT 2014-2015

BANABA ZORGMANAGEMENT 2014-2015 BANABA ZORGMANAGEMENT 2014-2015 INHOUD 04 Doel van de opleiding 05 Banaba zorgmanagement 06 Situering 09 Algemene informatie VOORWOORD Het personeel en de studenten van de bachelor na bachelor opleiding

Nadere informatie

Master in de Handelswetenschappen

Master in de Handelswetenschappen Master in de Handelswetenschappen Accountancy, financiering en fiscaliteit Marketing management Ondernemerschap en management Supply chain management 2018-2019 WAAROM HANDELSWETENSCHAPPEN STUDEREN AAN

Nadere informatie

Lees onderstaande richtlijnen grondig door vooraleer je aanvraag in te dienen! Je kan slechts één dossier, per opleiding, per academiejaar indienen.

Lees onderstaande richtlijnen grondig door vooraleer je aanvraag in te dienen! Je kan slechts één dossier, per opleiding, per academiejaar indienen. Lees onderstaande richtlijnen grondig door vooraleer je aanvraag in te dienen! DEADLINE VOOR HET INDIENEN VAN JE DOSSIER Je kan slechts één dossier, per opleiding, per academiejaar indienen. Je vraagt

Nadere informatie

KMO-management. Een praktijkgerichte opleiding in management. Persoonlijke groei is mijn keuze!

KMO-management. Een praktijkgerichte opleiding in management. Persoonlijke groei is mijn keuze! V O L WA S S E N E N O N D E R W I J S KMO-management Een praktijkgerichte opleiding in management Persoonlijke groei is mijn keuze! Voor wie is de opleiding bestemd? KMO-bedrijfsleiders die hun managementvaardigheden

Nadere informatie

Infosessie stage communicatiewetenschappen. Stagecoördinator Eva Koppen

Infosessie stage communicatiewetenschappen. Stagecoördinator Eva Koppen Infosessie stage communicatiewetenschappen Stagecoördinator Eva Koppen stagescomwet@soc.kuleuven.be eva.koppen@soc.kuleuven.be Stagecoördinator? Voor alle vragen of opmerkingen in verband met de stage

Nadere informatie

VERKORTE TRAJECTEN. Management Assistant Medical Management Assistant Event- en Projectmanagement

VERKORTE TRAJECTEN. Management Assistant Medical Management Assistant Event- en Projectmanagement Arteveldehogeschool Opleiding Office Management Campus Kantienberg Voetweg 66 9000 Gent trajectbeheerofm@arteveldehs.be VERKORTE TRAJECTEN OFFICE MANAGEMENT Management Assistant Medical Management Assistant

Nadere informatie

Bedrijfskunde MER MAAK HET VERSCHIL.

Bedrijfskunde MER MAAK HET VERSCHIL. Bedrijfskunde MER MAAK HET VERSCHIL. Kenmerk: 31 januari 2015 Inhoud presentatie Even voorstellen Hoe ziet de opleiding eruit? Waarvoor leidt de opleiding Bedrijfskunde MER op? Wat maakt de opleiding Bedrijfskunde

Nadere informatie

EVENT- & PROJECTMANAGEMENT MEER WETEN OVER ONZE KEUZEOPTIES? Een extra taal. Participatiestage. Arteveldemobiliteit. Internationaal Paspoort

EVENT- & PROJECTMANAGEMENT MEER WETEN OVER ONZE KEUZEOPTIES? Een extra taal. Participatiestage. Arteveldemobiliteit. Internationaal Paspoort EVENT- & PROJECTMANAGEMENT MEER WETEN OVER ONZE KEUZEOPTIES? Een extra taal Spaans leren in functie van je toekomstig Erasmusavontuur? Helemaal uit je comfortzone treden en Chinees leren? Of liever de

Nadere informatie

Management & Organisatie

Management & Organisatie Management & Organisatie Algemeen De opleiding Bedrijfskunde MER (deeltijd) wordt verzorgd door het Instituut voor Bedrijfskunde, Hanzehogeschool Groningen. Steeds meer krijgen organisaties te maken met

Nadere informatie

Comakerships & praktijkopdrachten Windesheim Flevoland 2015-2016 Economie & Management, ICT en Bouwkunde

Comakerships & praktijkopdrachten Windesheim Flevoland 2015-2016 Economie & Management, ICT en Bouwkunde Comakerships & praktijkopdrachten Windesheim Flevoland 2015-2016 Economie & Management, ICT en Bouwkunde Opleiding Studiejaar Start Comakership/praktijkopdracht Korte omschrijving 2 sept 2015 Comakership

Nadere informatie

Comakerships & praktijkopdrachten Windesheim Flevoland 2015-2016 Economie & Management, ICT en Bouwkunde

Comakerships & praktijkopdrachten Windesheim Flevoland 2015-2016 Economie & Management, ICT en Bouwkunde Comakerships & praktijkopdrachten Windesheim Flevoland 2015-2016 Economie & Management, ICT en Bouwkunde Opleiding Studiejaar Start Comakership/praktijkopdracht Korte omschrijving Bedrijfseconomie Comakership

Nadere informatie

Master of Science in het Sociaal Werk en Sociaal Beleid. Faculteit Sociale Wetenschappen

Master of Science in het Sociaal Werk en Sociaal Beleid. Faculteit Sociale Wetenschappen Master of Science in het Sociaal Werk en Sociaal Beleid Faculteit Sociale Wetenschappen Inhoud & achtergrond Sociaal Werk & Sociaal Beleid Internationale definitie van sociaal werk: Social work is a practice-based

Nadere informatie

Aan het einde van het tweede semester vier werkdagen voor het driehoeksgesprek in mei of juni.

Aan het einde van het tweede semester vier werkdagen voor het driehoeksgesprek in mei of juni. HOE WORDT DE STUDENT BEGELEID EN BEOORDEELD? Studenten doen clusters van onderzoeksdagen en eindigen met een langere stage. Tijdens het praktijktraject worden studenten begeleid door de mentor, de leergroepbegeleider

Nadere informatie

Specifieke lerarenopleiding economie

Specifieke lerarenopleiding economie DRIE LOCATIES: ANTWERPEN BRUSSEL, LEUVEN Specifieke lerarenopleiding economie Academiejaar 2014-2015 Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen Aan de slag als leerkracht De specifieke lerarenopleiding

Nadere informatie

Derks & Derks adviseurs in human talent

Derks & Derks adviseurs in human talent Derks & Derks adviseurs in human talent Werving Selectie Assessment Loopbaanbegeleiding Coaching Detachering Interim HR onderzoek Gedegen Derks & Derks hanteert een gedegen aanpak met een zorgvuldig voortraject.

Nadere informatie

International Management

International Management International Management Dossier van de Kandidaat Het interview gaat over uw motivatie en wordt in verschillende talen afgenomen. Naam : Voornaam : Niets inschrijven Datum aanvraag Datum onderhoud Inschrijving

Nadere informatie

BANABA INTENSIEVE ZORGEN EN SPOEDGEVALLENZORG 2014-2015

BANABA INTENSIEVE ZORGEN EN SPOEDGEVALLENZORG 2014-2015 BANABA INTENSIEVE ZORGEN EN SPOEDGEVALLENZORG 2014-2015 INHOUD 04 Doel van de opleiding 05 Banaba Intensieve zorgen en spoedgevallenzorg 06 Situering van de opleiding 08 Curricula 09 Individueel traject

Nadere informatie

OPLEIDING: TVJO amateur: Organisatie VJ 2014

OPLEIDING: TVJO amateur: Organisatie VJ 2014 OPLEIDING: TVJO amateur: Organisatie VJ 2014 De opleiding Technisch Verantwoordelijke Jeugdopleiding (= TVJO) voor coördinatoren van amateurclubs is één van de trainerscursussen voetbal die door de Voetbalfederatie

Nadere informatie

OPLEIDING: TVJO amateur: Organisatie VJ 2014

OPLEIDING: TVJO amateur: Organisatie VJ 2014 OPLEIDING: TVJO amateur: Organisatie VJ 2014 De opleiding Technisch Verantwoordelijke Jeugdopleiding (= TVJO) voor coördinatoren van amateurclubs is één van de trainerscursussen voetbal die door de Voetbalfederatie

Nadere informatie

PROFESSIONELE BACHELOR OPLEIDING BOUWKUNDE

PROFESSIONELE BACHELOR OPLEIDING BOUWKUNDE PROFESSIONELE BACHELOR OPLEIDING BOUWKUNDE ACADEMIEJAAR 2015-2016 samenstelling en redactie Manu Roegiers, Ilona Terkessidis, Lotte Thora en Helena Winderickx verantwoordelijke uitgever Ilona Terkessidis,

Nadere informatie

Management in de non-profit

Management in de non-profit Postgraduaat Management in de non-profit 2015-2016 De sessies vinden plaats in de campus van VIVES HOGESCHOOL BRUGGE. 1 MANAGEMENT IN DE NON-PROFIT Bij non-profit organisaties ligt de belangrijkste klemtoon

Nadere informatie

O N D E R W I J S V I S I T A T I E

O N D E R W I J S V I S I T A T I E O N D E R W I J S V I S I T A T I E Bedrijfsmanagement boek 2 Een onderzoek naar de kwaliteit van de professioneel gerichte bacheloropleiding Bedrijfsmanagement en de bachelor-nabacheloropleidingen Advanced

Nadere informatie

business event management

business event management POST- GRADUAAT business event management Organiseer jij bedrijfsgebonden evenementen? Of werk je eraan mee? Of wil jij je carrière heroriënteren naar de organisatie van business events? Heb je minimaal

Nadere informatie

toegepaste fiscaliteit

toegepaste fiscaliteit Toegepaste informatica HoGent toegepaste fiscaliteit bachelor na bachelor AFSTANDS LEREN 2015-2016 fi2016.indd 1 26/03/2015 16:43:35 fi2016.indd 2 26/03/2015 16:43:35 Ga voor een specialisatie in fiscaliteit

Nadere informatie

INNOVEREND ONDERNEMEN

INNOVEREND ONDERNEMEN ACADEMISCH PROGRAMMA INTERUNIVERSITAIR POSTGRADUAAT INNOVEREND ONDERNEMEN VOOR INGENIEURS Innovate Create Design Geef de wereld van morgen mee vorm Het Postgraduaat Innoverend Ondernemen voor ingenieurs

Nadere informatie

Informatie voor docenten

Informatie voor docenten Informatie voor docenten Overzicht stagemogelijkheden FEB-studenten die een stage willen verrichten, hebben volgende mogelijkheden. 1. Stageproject (Internship project) als studenten stage lopen in een

Nadere informatie

Infosessie stage communicatiewetenschappen. Stagecoördinator Eva Koppen

Infosessie stage communicatiewetenschappen. Stagecoördinator Eva Koppen Infosessie stage communicatiewetenschappen Stagecoördinator Eva Koppen stagescomwet@soc.kuleuven.be eva.koppen@soc.kuleuven.be Stagecoördinator? Voor alle vragen of opmerkingen in verband met de stage

Nadere informatie

Toegepaste fiscaliteit

Toegepaste fiscaliteit Toegepaste fiscaliteit Bachelor na bachelor via afstandsonderwijs STUDEER OP AFSTAND 2017 2018 Fiscale deskundigen gegeerd De nood aan hoogopgeleid personeel in het domein van de belastingen is de laatste

Nadere informatie

Allerlei boekhoudkundige-, fiscale- en administratieve taken zodat de studenten zich kunnen oriënteren op de toekomstige beroepssituatie.

Allerlei boekhoudkundige-, fiscale- en administratieve taken zodat de studenten zich kunnen oriënteren op de toekomstige beroepssituatie. Een eerste werkervaring bieden, studenten zichzelf laten bewijzen op de werkvloer, dat is een essentieel onderdeel van onze opleidingen. Het departement zoekt jaarlijks een opportuniteit op maat voor haar

Nadere informatie

Spreidingstrajecten schakelprogramma Bedrijfskunde

Spreidingstrajecten schakelprogramma Bedrijfskunde Spreidingstrajecten schakelprogramma Bedrijfskunde 2018-2019 Wil je graag je studies spreiden over meerdere academiejaren? Dat kan! Hieronder vind je een aantal voorbeelden van spreidingstrajecten. Ook

Nadere informatie

VERKORTE TRAJECTEN. Management Assistant Afstandsleren Medical Management Assistant Afstandsleren

VERKORTE TRAJECTEN. Management Assistant Afstandsleren Medical Management Assistant Afstandsleren Arteveldehogeschool Opleiding Office Management Campus Kantienberg Voetweg 66 9000 Gent trajectbeheerofm@arteveldehs.be VERKORTE TRAJECTEN OFFICE MANAGEMENT Management Assistant Afstandsleren Medical Management

Nadere informatie

Bedrijfsprofiel. Constant Jurgens

Bedrijfsprofiel. Constant Jurgens Bedrijfsprofiel Het succes van een bedrijf wordt gecreëerd door de mensen die er werken. Hun ideeën, motivatie en vaardigheden, hun normen en waarden, maar ook hun persoonlijkheden zijn de belangrijkste

Nadere informatie

Praktische informatie. > Inschrijven. > Hoe lang duurt de opleiding? > Wanneer zijn de examens? > Inschrijvingsgeld. > Meer info?

Praktische informatie. > Inschrijven. > Hoe lang duurt de opleiding? > Wanneer zijn de examens? > Inschrijvingsgeld. > Meer info? Praktische informatie > Hoe lang duurt de opleiding? De colleges starten op 19 september 2006 en eindigen op 11 mei 2007. Ze kunnen plaatsvinden elke werkdag tussen 8u30 en 19u30. > Wanneer zijn de examens?

Nadere informatie

Stages in de watersector

Stages in de watersector Infobrochure Stages in de watersector Overzicht van stagemogelijkheden binnen de opleidingen aangeboden door de buitengewone leden van TNAV: a) HOGENT (professionele bachelor Chemie) b) Karel de Grote

Nadere informatie

Afstudeerrichting Marketing Management

Afstudeerrichting Marketing Management Afstudeerrichting Marketing Management Doel van vandaag Informeren over het belang van marketing Een overzicht geven van de afstudeerrichting en de aanpak Schetsen van mogelijkheden op de arbeidsmarkt

Nadere informatie

business event management

business event management POST- GRADUAAT business event management Organiseer jij bedrijfsgebonden evenementen of werk je eraan mee? Wil je je carrière heroriënteren naar de organisatie van business events? Heb je minimaal een

Nadere informatie

EVENT- & PROJECTMANAGEMENT MEER WETEN OVER ONZE KEUZEOPTIES? Een extra taal. Participatiestage. Arteveldemobiliteit. Internationaal Paspoort

EVENT- & PROJECTMANAGEMENT MEER WETEN OVER ONZE KEUZEOPTIES? Een extra taal. Participatiestage. Arteveldemobiliteit. Internationaal Paspoort EVENT- & PROJECTMANAGEMENT MEER WETEN OVER ONZE KEUZEOPTIES? Een extra taal Spaans leren in functie van je toekomstig Erasmusavontuur? Helemaal uit je comfortzone treden en Chinees leren? Of liever de

Nadere informatie

Bijzondere beroepstitel:

Bijzondere beroepstitel: 2012 2013 Bijzondere beroepstitel: Verpleegkundige gespecialiseerd in de intensieve zorg en spoedgevallenzorg Hogeschool West-Vlaanderen Departement Rijselstraat 5 8200 Brugge T 050 38 12 77 Wouter.Decock@howest.be

Nadere informatie

Wat we minimaal verwachten van een student uit 1 BaKO - 1 BaLO: Eerste stappen in stiel leren

Wat we minimaal verwachten van een student uit 1 BaKO - 1 BaLO: Eerste stappen in stiel leren In de praktijk werken we aan de visie op leraarschap, beheersingsniveau opleidingsfase 1: Wat we minimaal verwachten van een student uit 1 BaKO - 1 BaLO: Eerste stappen in stiel leren SPECIFIEKE INFO PRAKTIJK

Nadere informatie

SPECIFIEKE INFO PRAKTIJK 1 BaLO

SPECIFIEKE INFO PRAKTIJK 1 BaLO SPECIFIEKE INFO PRAKTIJK 1 BaLO 2018-2019 ook te vinden op de praktijkwebsite (sommige onderdelen zijn nog onder constructie) https://www.ucll.be/samenwerken/stages/stage-hasselt/praktijk-lager-onderwijs

Nadere informatie

sponsordossier starlight

sponsordossier starlight sponsordossier starlight 2008-2009 (8 ste editie) campus bedrijfskunde aalst Campus Bedrijfskunde Aalst Arbeidstraat 14 9300 Aalst Wat is Starlight? Starlight is een jaarlijks project dat uitgevoerd wordt

Nadere informatie

Profilering derde graad

Profilering derde graad De leerling heeft in de 1ste en de 2de graad, de gelegenheid gehad zijn/haar interesses te ontdekken en heeft misschien al enig idee ontwikkeld over toekomstige werk- of studieplannen. Vaardigheden, inzet,

Nadere informatie

KHLeuven. Internationale competenties. Forum ADINSA, 15 mei 2012. Klaas Vansteenhuyse Leen Hellinckx

KHLeuven. Internationale competenties. Forum ADINSA, 15 mei 2012. Klaas Vansteenhuyse Leen Hellinckx KHLeuven Internationale competenties Forum ADINSA, 15 mei 2012 Klaas Vansteenhuyse Leen Hellinckx 1 KHLeuven 7.200 studenten 13 bachelor programma s 7 banaba programma s 4 departmenten campus Teacher Education

Nadere informatie

Management assistant Human resources

Management assistant Human resources Academiejaar 2015/2016 bachelor office management Management assistant Human resources Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen Bachelor Office management Management assistant Human resources Je ideale opleiding

Nadere informatie

ARTEVELDEHOGESCHOOL: EEN PERFECTE MATCH MET UW ORGANISATIE! stages - consultancy - vormingen

ARTEVELDEHOGESCHOOL: EEN PERFECTE MATCH MET UW ORGANISATIE! stages - consultancy - vormingen ARTEVELDEHOGESCHOOL: EEN PERFECTE MATCH MET UW ORGANISATIE! stages - consultancy - vormingen Studentenstage De concurrentie een stap voor zijn en blijven. De juiste mensen aantrekken voor uw organisatie.

Nadere informatie

Studenten: stage en praktijkervaring zijn het meest waardevol in de opleiding, al doende leert men

Studenten: stage en praktijkervaring zijn het meest waardevol in de opleiding, al doende leert men Uitdaging Studenten: stage en praktijkervaring zijn het meest waardevol in de opleiding, al doende leert men docenten: Voordat een student op stage kan vertrekken is er een degelijke basisopleiding nodig.

Nadere informatie

Bachelor voor. PXL - Business PXL - IT. serieus

Bachelor voor. PXL - Business PXL - IT. serieus DE HOGESCHOOL MET HET NETWERK 201 2014 Bachelor voor graduaatstudenten Combinatie werken / studeren PXL - Business PXL - IT vlot serieus 1 Bachelor voor graduaatstudenten Afstudeerrichtingen Accountancy-fiscaliteit

Nadere informatie

Academiejaar 2014/2015. communicatie. Adskills. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen

Academiejaar 2014/2015. communicatie. Adskills. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen Academiejaar 2014/2015 ostgraduaat communicatie Adskills Artesis lantijn Hogeschool Antwerpen ostgraduaat communicatie Adskills Ben je op zoek naar een vervolgopleiding die bij je toekomstplannen en dromen

Nadere informatie

LEIDERS VAN MORGEN MD NETWERK VOOR HR EN MD PROFESSIONALS

LEIDERS VAN MORGEN MD NETWERK VOOR HR EN MD PROFESSIONALS LEIDERS VAN MORGEN MD NETWERK VOOR HR EN MD PROFESSIONALS Graag vertel ik u in deze brochure over Leiders van Morgen, een Management Development (MD) netwerk dat october 2010 van start gaat. Voor meer

Nadere informatie

FULL-TIME MASTER MASTER IN HET MANAGEMENT ONDERSCHEID JEZELF MET EEN PRAKTIJKGERICHTE MANAGEMENTOPLEIDING

FULL-TIME MASTER MASTER IN HET MANAGEMENT ONDERSCHEID JEZELF MET EEN PRAKTIJKGERICHTE MANAGEMENTOPLEIDING FULL-TIME MASTER MASTER IN HET MANAGEMENT ONDERSCHEID JEZELF MET EEN PRAKTIJKGERICHTE MANAGEMENTOPLEIDING COMBINEER MANAGEMENT- KENNIS MET PRAKTISCHE MANAGEMENTVAARDIGHEDEN Deze Master in het Management

Nadere informatie

Management in de non-profit

Management in de non-profit Postgraduaat Management in de non-profit 2015-2016 De sessies vinden plaats in de campus van VIVES HOGESCHOOL BRUGGE. 1 MANAGEMENT IN DE NON-PROFIT Bij non-profit organisaties ligt de belangrijkste klemtoon

Nadere informatie

VERKORTE TRAJECTEN Officemanagement

VERKORTE TRAJECTEN Officemanagement VERKORTE TRAJECTEN Officemanagement 0 Arteveldehogeschool Opleiding Officemanagement Campus Kantienberg Voetweg 000 Gent trajectbeheerofm@arteveldehs.be www.arteveldehs.be VERKORTE TRAJECTEN OFFICEMANAGEMENT

Nadere informatie

Vraag nr. 788 van 20 augustus 2013 van JOS DE MEYER

Vraag nr. 788 van 20 augustus 2013 van JOS DE MEYER VLAAMS PARLEMENT SCHRIFTELIJKE VRAGEN PASCAL SMET VLAAMS MINISTER VAN ONDERWIJS, JEUGD, GELIJKE KANSEN EN BRUSSEL Vraag nr. 788 van 20 augustus 2013 van JOS DE MEYER Erasmusprogramma Evaluatie Het Erasmusprogramma

Nadere informatie

LEARNING AGREEMENTS VOOR DUMMIES. Mobility Office KU Leuven @ HUB Faculteit Economie & Bedrijfswetenschappen

LEARNING AGREEMENTS VOOR DUMMIES. Mobility Office KU Leuven @ HUB Faculteit Economie & Bedrijfswetenschappen LEARNING AGREEMENTS VOOR DUMMIES Mobility Office KU Leuven @ HUB Faculteit Economie & Bedrijfswetenschappen Learning Agreements voor dummies Juiste template downloaden Algemene informatie invullen Jaarprogramma

Nadere informatie

Minor Mediaondernemerschap. Semester 2 2013/2014

Minor Mediaondernemerschap. Semester 2 2013/2014 Minor Mediaondernemerschap Semester 2 2013/2014 Voorlichtingsbijeenkomst minorenmarkt 24 september 2013 Introductie : Eric de Boer (MIC Productions + coach minor) Docent marketing MMP e-mail: e.de.boer@hva.nl

Nadere informatie

Uitbesteding van boekhoudkundige activiteiten bij Vlaamse kmo s

Uitbesteding van boekhoudkundige activiteiten bij Vlaamse kmo s Uitbesteding van boekhoudkundige activiteiten bij Vlaamse kmo s PROF.DR. PATRICIA EVERAERT, Docent Lessius Hogeschool en KULeuven GERRIT SARENS, Doctoraatsonderzoeker UGent (Vakgroep Accountancy en Bedrijfsfinanciering)

Nadere informatie

Logistiek Innovatie & Training Centrum. ontmoetingsplaats voor logistiek talent & open innovatie in duurzame logistiek

Logistiek Innovatie & Training Centrum. ontmoetingsplaats voor logistiek talent & open innovatie in duurzame logistiek Logistiek Innovatie & Training Centrum ontmoetingsplaats voor logistiek talent & open innovatie in duurzame logistiek Visie Toegevoegde waarde logistiek is van strategisch belang voor Vlaanderen De logistieke

Nadere informatie

ECTS-fiche. 1. Identificatie. Inkoop en distributie. Lestijden 60 Studiepunten Ingeschatte totale 100 studiebelasting. 2. Planning

ECTS-fiche. 1. Identificatie. Inkoop en distributie. Lestijden 60 Studiepunten Ingeschatte totale 100 studiebelasting. 2. Planning ECTS-fiche 1. Identificatie Opleiding Graduaat Marketing Module Inkoop en distributie Code A1 Lestijden 60 Studiepunten Ingeschatte totale 100 studiebelasting (in uren) 1 2. Planning Lesdag + tijdstip

Nadere informatie

Profilering derde graad

Profilering derde graad De leerling heeft in de 1ste en de 2de graad, de gelegenheid gehad zijn/haar interesses te ontdekken en heeft misschien al enig idee ontwikkeld over toekomstige werk- of studieplannen. Vaardigheden, inzet,

Nadere informatie

Meer waard met Schoevers

Meer waard met Schoevers Meer waard met Schoevers Met Schoevers word je meer waard. Want bij ons combineer je leren en werken. Je leert dus echt een vak als managementassistent, officemanager of communicatieprofessional en gaat

Nadere informatie

Meer waard met Schoevers

Meer waard met Schoevers Meer waard met Schoevers Met Schoevers word je meer waard. Want bij ons combineer je leren en werken. Je leert dus echt een vak als managementassistent, officemanager of communicatieprofessional en gaat

Nadere informatie

Lessenrooster HBO Marketing 2015-2016

Lessenrooster HBO Marketing 2015-2016 Lessenrooster HBO Marketing 2015-2016 1 Overzicht Alle lessen gaan door s avonds van 18u tot 22u. Module Semester Contactmoment Van Tot Aankoop en distributie Juridische aspecten van de marketing Bedrijfsbeleid

Nadere informatie

ECTS-fiche. 1. Identificatie. Graduaat Maatschappelijk werk Module Geïntegreerde competentieverwerving 3. Lestijden 40

ECTS-fiche. 1. Identificatie. Graduaat Maatschappelijk werk Module Geïntegreerde competentieverwerving 3. Lestijden 40 ECTS-fiche 1. Identificatie Opleiding Graduaat Maatschappelijk werk Module Geïntegreerde competentieverwerving 3 Code Ad3 Lestijden 40 Studiepunten n.v.t. Ingeschatte totale 120 studiebelasting (in uren)

Nadere informatie

blended traject voor werkstudenten combinatie van afstandsleren, les volgen, coaching en praktijk

blended traject voor werkstudenten combinatie van afstandsleren, les volgen, coaching en praktijk bachelor in kleuteronderwijs blended traject voor werkstudenten combinatie van afstandsleren, les volgen, coaching en praktijk Zeg eens eerlijk: wat is je échte ambitie? * Je hebt een toffe job, maar je

Nadere informatie

HOME PAGINA Welkom bij Rob Keehnen Werving & Selectie

HOME PAGINA Welkom bij Rob Keehnen Werving & Selectie Als header graag mijn logo met ernaast Rob Keehnen Werving & Selectie In oranje ernaast Passie voor vast en tijdelijk personeel Aan de onderzijd(fooder) een oranje balk op elke pagina met adres. HOME PAGINA

Nadere informatie

FM Academy. FM Academy. Facility Management HBO bedrijfskunde 2017

FM Academy. FM Academy. Facility Management HBO bedrijfskunde 2017 Facility Management HBO bedrijfskunde 2017 Voorwoord HBO bedrijfskunde leergang Facility Management 15 deelnemers 5 organisaties De biedt u een functiegerichte opleiding met specifieke aandacht voor Facility

Nadere informatie

Avans Hogeschool heeft 54 hbo-opleidingen, 28.000 studenten en 2.400 medewerkers. En heeft zeven locaties. In Breda, s- Hertogenbosch en Tilburg

Avans Hogeschool heeft 54 hbo-opleidingen, 28.000 studenten en 2.400 medewerkers. En heeft zeven locaties. In Breda, s- Hertogenbosch en Tilburg AVANS HOGESCHOOL Avans Hogeschool heeft 54 hbo-opleidingen, 28.000 studenten en 2.400 medewerkers. En heeft zeven locaties. In Breda, s- Hertogenbosch en Tilburg Jij hebt ambitie. Jij legt de lat hoog.

Nadere informatie

Subsidie- & innovatieadvies. De brug tussen kans en succes

Subsidie- & innovatieadvies. De brug tussen kans en succes Subsidie- & innovatieadvies De brug tussen kans en succes 2 3 Wilt u snel duidelijkheid over de haalbaarheid van uw subsidieaanvraag en een hoge kans op honorering? Zoekt u naar manieren om een hoger rendement

Nadere informatie

BEDRIJFSMANAGEMENT ALLROUND² DE OPLEIDING BEDRIJFSMANAGEMENT VOOR WERKSTUDENTEN PXL-BUSINESS,

BEDRIJFSMANAGEMENT ALLROUND² DE OPLEIDING BEDRIJFSMANAGEMENT VOOR WERKSTUDENTEN PXL-BUSINESS, BEDRIJFSMANAGEMENT ALLROUND² DE OPLEIDING BEDRIJFSMANAGEMENT VOOR WERKSTUDENTEN PXL-BUSINESS, 2019-2020 WERKEN & STUDEREN WELKOMSTWOORD ALGEMEEN DIRECTEUR Hogeschool PXL is een warme en kwaliteitsvolle

Nadere informatie

Academiejaar 2008-2009. Programmagids. Verpleegkunde (PBA) 1eBa verpleegkunde

Academiejaar 2008-2009. Programmagids. Verpleegkunde (PBA) 1eBa verpleegkunde Academiejaar 2008-2009 Programmagids Verpleegkunde (PBA) 1eBa verpleegkunde Opleidingsonderdeel Groep Stp Semester Deeltijds (OO)Filosofie - ethiek - recht 7.0 2 (OA) Filosofie 2.0 2 1282008 2 6 Opleidingsonderdeel

Nadere informatie

Bediende in de logistieke sector: kansen voor vrouwen?

Bediende in de logistieke sector: kansen voor vrouwen? Bediende in de logistieke sector: kansen voor vrouwen? Welke percepties leven er bij werknemers en studenten omtrent de logistieke sector? Lynn De Bock en Valerie Smid trachten in hun gezamenlijke masterproef

Nadere informatie

Het 62-studiepuntenprogramma loopt in principe over anderhalf academiejaar (3 semesters): 2 semesters en 1 semester voltijds stage.

Het 62-studiepuntenprogramma loopt in principe over anderhalf academiejaar (3 semesters): 2 semesters en 1 semester voltijds stage. PBA Sociaal werk, 62sp na graduaat Sociaal werk: van graduaat naar bachelor (2019-2020) Een verkorte leerroute (62 studiepunten) voor afgestudeerden met een graduaat maatschappelijk werk, sociaal-cultureel

Nadere informatie