Comakerships & praktijkopdrachten Windesheim Flevoland Economie & Management, ICT en Bouwkunde

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Comakerships & praktijkopdrachten Windesheim Flevoland 2015-2016 Economie & Management, ICT en Bouwkunde"

Transcriptie

1 Comakerships & praktijkopdrachten Windesheim Flevoland Economie & Management, ICT en Bouwkunde Opleiding Studiejaar Start Comakership/praktijkopdracht Korte omschrijving 2 sept 2015 Comakership Planning & Control Tweede jaars studenten Bedrijfseconomie doen onderzoek naar de planning & control cyclus van een onderneming. Bij de opdracht wordt de planning & control cyclus van ee nonderneming in kaart gebracht, geanalyseerd (is het proces logisch, efficiënt, effectief, etc) en worden er voorstellen voor verbetering gedaan. Bedrijfseconomie Comakership Informatieverzorging Tweede jaars studenten Bedrijfseconomie doen toegepast onderzoek naar bedrijfsprocessen en door de onderneming aangedragen knelpunten op het gebied van de administratieve organisatie en /of risicomanagement. De conclusies van het onderzoek zullen verwerkt worden in een adviesrapport. 3 feb 2016 Comakership Financiële besluitvorming Derde jaars studenten Bedrijfseconomie doen een onderzoek binnen het vakgebied van interne en eventueel externe informatieverschaffing binnen een onderneming en brengen hieromtrent een advies uit. Voorbeelden van opdrachten zijn het maken van een opzet voor de balanced scorecard, het uitwerken van een investeringsbeslissing of het maken een complexe kostprijsberekening. 4 feb 2016 Afstudeer Comakership Vierdejaars studenten doen een afstudeeronderzoek binnen het vakgebied van de bedrijfsecnomie.

2 Stage Bedrijfskunde MER (20 weken) Tweedejaarsstudenten doen ervaring op binnen de bedrijfskundige beroepspraktijk en zijn binnen de organisatie o.a. actief met advies, beleid en management. Bedrijfskunde MER 3 sept 2015 Comakership Bedrijfskundig advies Studenten voeren zelfstandig een onderzoek uit voor een opdrachtgever ten einde met een concreet adviesproduct te komen. Hiertoe worden zij ondersteund door wekelijkse intervisiebijeenkomsten en procesbegeleiding gesprekken. Bouwkunde 4 feb 2016 Afstudeer Comakership 3 sept 2015/ Comakership Specialisatie feb 2016 verdieping Comakership Onderzoek & advies in de bouw 4 febr 2016 Afstudeer Comakership vakgebied van de bedrijfskunde. Onderwerpen kunnen o.a. gericht zijn op bedrijfsprocessen, (kwaliteits)management of beleidsvraagstukken. Tijdens het Comakership werkt de student aan opdrachten binnen de vakspecifieke werkgebieden van bouwkunde. Hij maakt kennis met de beroepspraktijk, verwerft beroep specifieke competenties, maakt beroepsproducten en werkt aan gedragsgerichte competenties. Op basis van het gewenste beroepsprofiel aan het einde van de opleiding, kiest de student voor een organisatie en werkveld. Studenten voeren zelfstandig een onderzoek uit voor een opdrachtgever ten einde met een concreet adviesproduct te komen. Hiertoe worden zij ondersteund door intervisiebijeenkomsten en procesbegeleidingsgesprekken. vakgebied.

3 Bij de Comaker Accountmanagement gaan tweedejaarsstudenten Commerciële Economie voor een opdrachtgever aan de slag meteen actuele verkoopuitdaging onder begeleiding van ervaren docenten. Commerciële Economie 2 sept 2015 Comakership Accountmanagement Comakership Marketingmanagement De opdracht is het schrijven van een accountmanagementplan (ook wel verkoopplan, salesplan of salesmanagementplan genoemd). In dit plan wordt de aanpak van een concrete uitdaging in de verkoop beschreven. Mogelijke onderwerpen zijn het opvangen van teruglopende omzetten, het betreden van een nieuwe markt, het verkopen van een nieuw product etc. Tweedejaarsstudenten Commerciële Economie gaan aan de hand van een bestaande ondernemingsstrategie aan de slag met het formuleren van marketingbeleid. Dit doen ze aan de hand van kwantitatief onderzoek dat leidt tot een onderzoeksrapport en marketingplan. Het project begint met een plan van aanpak waarin het onderzoek nader is gespecificeerd. Comakership Online 4 feb 2016 Afstudeer Comakership De digitale revolutie veroorzaakt opschudding in vrijwel elke sector. Tijdens het Comakership Online Marketing & Communicatie werken vierdejaarsstudenten Commerciële Economie en Communicatie onder begeleiding van ervaren docenten aan een online marketing- en communicatieplan voor opdrachtgevers die voor een online uitdaging staan. vakgebied van de Commerciële Economie. Onderzoeken zijn o.a. gericht op (online) marketing, sales en accountmanagement.

4 Communicatie 2 april 2016 Stage New Media (10 weken) 3 sept 2015 Comakership Publicity Comakership Online 4 feb 2016 Afstudeer Comakership Tweedejaarsstudenten Communicatie doen 10 weken lang 5 dagen per week werkervaring op binnen een bestaande onderneming. Hun stage moet zich inhoudelijk betrekking hebben op nieuwe media. Naast algemene werkzaamheden binnen de communicatiepraktijk werken ze ongeveer tweedagen per week aan een opdracht Nieuwe media strategie. Hoe genereer ik meer en betere publiciteit voor mijn organisatie? Met de Comakership publicity doen de studenten onderzoek naar de wijze waarop (free) publicity kan worden gegenereerd voor uw organisatie en brengen dit ook daadwerkelijk in de praktijk. De digitale revolutie veroorzaakt opschudding in vrijwel elke sector. Tijdens het Comakership Online Marketing & Communicatie werken vierdejaarsstudenten Commerciële Economie en Communicatie onder begeleiding van ervaren docenten aan een online marketing- en communicatieplan voor opdrachtgevers die voor een online uitdaging staan. vakgebied van Communicatie. Afstudeeropdrachten kunnen o.a. betrekking hebben op online communicatie, corporate communicatie of interne communicatie. Human Resource Management Stage HRM Tweedejaarsstudenten doen ervaring op binnen de HR beroepspraktijk en zijn binnen de organisatie o.a. actief met advies, beleid en coaching 3 sept 2015 Comakership HR Advies Studenten voeren zelfstandig een onderzoek uit voor een opdrachtgever ten einde met een concreet adviesproduct te komen. Hiertoe worden zij ondersteund door wekelijkse intervisiebijeenkomsten en procesbegeleidingsgesprekken. 4 feb 2016 Afstudeer Comakership vakgebied van Human Resource Management.

5 Information Engineering (Informatica) 2 sept feb 2016 Comakership Analyseren en Modelleren Comakership Realisatie en Implementatie Comakership Organisatieadvies en Verandering Comakership Kennis en Informatiemanagement (Afstuderen) Comakership Onderzoek en Ontwikkeling (Afstuderen) In het tweede jaar doen studenten twee Comakerships: 1. In het eerste semester leren zij een probleem met betrekking tot applicatieontwikkeling. Mogelijke vraagstukken zijn: - Mijn applicatie is verouderd; wat nu? - Wat zijn de wensen en eisen van onze gebruikers voor deze nieuwe applicatie? - Mijn bedrijf groeit; onze software kan het niet meer aan! Wat nu? - We willen een softwareapplicatie hebben. 2. In het tweede semester leren zij de uitkomsten te realiseren en te implementeren. Mogelijke vraagstukken zijn: - Mijn software moet herschreven worden in een moderne programmeertaal. - Ik heb voor mijn bedrijfsprocessen een maatwerk softwarepakket nodig, - We hebben een Functioneel Ontwerp voor een nieuwe applicatie, wij zoeken iemand die dit kan realiseren. - Welke Open Source toepassing sluit het beste aan bij mijn bedrijf en hoe kan deze worden geïnstalleerd, ingericht en geconfigureerd? In het eerste semester van het derde jaar doen studenten in een groepje van drie één Comakership. Ze zijn gedurende twintig weken drie dagen per week bij u in huis. Zij nemen de gevolgen van een project voor uw bedrijfsprocessen onder de loep en geven vervolgens een advies. U verzorgt de werkplekken. Daarbij horen ook voorzieningen als een aansluiting op het internet en/of uw bedrijfsnetwerk plus enkele uren begeleiding per week. In het vierde studiejaar specialiseren de studenten zich in één van de twee afstudeerrichtingen: Kennis- en Informatiemanagement of Onderzoek en Ontwikkeling. Het Comakership voor de afstudeerfase is een individuele opdracht. De afstudeerder is gedurende het jaar vier dagen in de week bij u in huis. De opdracht moet uiteraard passen bij het specialisatieonderwerp van de student en de complexiteit op hboeindniveau. Er wordt bij de deelnemende bedrijven goede ondersteuning en inhoudelijke begeleiding op hoog niveau gevraagd.

6 Small Business & Retail Management Comakership Retail Management 3 feb 2016 Stage SBRM Comakership Groei & Innovatie (20 weken) 4 feb 2016 Afstudeer Comakership Tweedejaarsstudenten Retail Management doen onderzoek naar klanttevredenheid en concurrentiepositie en brengen hierover advies uit. Dit doen ze aan de hand van een branche analyse, klantonderzoek, concurrentie analyse en benchmark. Derdejaarsstudenten SBRM doen werkervaring op binnen een bestaande onderneming en maken zo kennis met de beroepspraktijk. Zij verwerven beroeps specifieke competenties en werken ook aan gedragsgerichte competenties. De stage heeft bij voorkeur aspecten waarin de student kan oefenen met leiding geven/aansturen. De totale stage duur is 550 uur. Bij het Comakership groei & innovatie werken studenten Small Business & Retail Management specifiek aan uitdagingen bij (MKB-)organisaties die op zoek zijn naar mogelijkheden om te groeien of te innoveren. Specifieke vraagstukken kunnen zijn: hoe bestaande producten en diensten op nieuwe markten kunnen worden geïntroduceerd (groei) of nieuwe business concepten kunnen worden ontwikkeld (innovatie). Vierdejaarsstudenten SBRM doen een afstudeeronderzoek binnen het vakgebied van de Small business of het Retail management. Afstudeeropdrachten hebben vaak betrekking op groei of innovatie van de onderneming.

Bachelor of Business Administration (MER opleiding)

Bachelor of Business Administration (MER opleiding) Bachelor of Business Administration (MER opleiding) voor decentrale overheden Het Onderwijs De Bachelor of Business Administration voor decentrale overheden (Management, Economie & Recht, MER) wordt aangeboden

Nadere informatie

STUDIEJAAR 2011 2012. Hbo Bedrijfskunde. toegespitst op de afstudeervariant Informatievoorziening. Hogeschool NOVI 2011-2012 Versie 1.

STUDIEJAAR 2011 2012. Hbo Bedrijfskunde. toegespitst op de afstudeervariant Informatievoorziening. Hogeschool NOVI 2011-2012 Versie 1. STUDIEJAAR 2011 2012 Hbo Bedrijfskunde toegespitst op de afstudeervariant Informatievoorziening Hogeschool NOVI 2011-2012 Versie 1.2 1. VOORWOORD Hogeschool NOVI richt zich op de verdere ontwikkeling van

Nadere informatie

Praktijkgids Marketing & Commerce

Praktijkgids Marketing & Commerce Praktijkgids Marketing & Commerce Het Institute for Marketing & Commerce kent de opleiding Commerciële Economie (CE) met de specialisaties Sales & Marketing Management (SMM), International Marketing Management

Nadere informatie

Stages en beroepsopdrachten. Bedrijfskunde en agribusiness

Stages en beroepsopdrachten. Bedrijfskunde en agribusiness Stages en beroepsopdrachten Bedrijfskunde en agribusiness Samenwerken met HAS Hogeschool HAS Hogeschool is hét opleidings- en expertisecentrum voor de sectoren agro, food en leefomgeving met vestigingen

Nadere informatie

Praktijkgids Business Economics. - Accountancy - Bedrijfseconomie - Financial Service Management

Praktijkgids Business Economics. - Accountancy - Bedrijfseconomie - Financial Service Management Praktijkgids Business Economics - Accountancy - Bedrijfseconomie - Financial Service Management Hogeschool Utrecht, Faculteit Economie & Management Padualaan 101, 3584 CH Utrecht Postbus 85029, 3508 AA

Nadere informatie

HBO Bacheloropleiding Business Management. Praktijkgids voor bedrijfsmentoren. Auteur Thies van der Linde en Miranda Vermeulen. Datum Oktober 2013

HBO Bacheloropleiding Business Management. Praktijkgids voor bedrijfsmentoren. Auteur Thies van der Linde en Miranda Vermeulen. Datum Oktober 2013 HBO Bacheloropleiding Business Management Praktijkgids voor bedrijfsmentoren Auteur Thies van der Linde en Miranda Vermeulen Datum Oktober 2013 Cursuscodes Traineeship P MPNL-BATRJOB1-12 Traineeship 1

Nadere informatie

Christelijke Hogeschool Windesheim

Christelijke Hogeschool Windesheim Christelijke Hogeschool Windesheim Small Business & Retail Management Almere en Lelystad Beperkte opleidingsbeoordeling Netherlands Quality Agency (NQA) December 2011 2/47 NQA Hogeschool Windesheim: hbo-bacheloropleiding

Nadere informatie

Live IT. Omdat ik het leuk vind om problemen op te lossen (met behulp van ICT) en zaken verder uit te zoeken past deze studie goed bij mij.

Live IT. Omdat ik het leuk vind om problemen op te lossen (met behulp van ICT) en zaken verder uit te zoeken past deze studie goed bij mij. Live IT Via een app op je mobiele telefoon krijg je een bericht dat binnenkort een leuk evenement in de buurt georganiseerd wordt. Je chat met je vrienden op Facebook en overlegt of jullie er naar toe

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Controlling & Accounting De cursus Controlling & Accounting duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Human Resource Analytics De cursus Human Resource Analytics duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Studiegids HMDI 2012-2013. SOD-Opleidingen

Studiegids HMDI 2012-2013. SOD-Opleidingen Studiegids HMDI 2012-2013 SOD-Opleidingen Opgesteld door Liesbeth Franken Opleidingsmanager HMDI April 2012 1 Studiegids HMDI Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Inleiding... 4 2 Wie wat waar en waarom...

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Persoonlijke Effectiviteit De cursus Persoonlijke Effectiviteit duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Dutch Validation Council

Dutch Validation Council Dutch Validation Council BEOORDELINGSRAPPORT Information Engineering Hogeschool van Amsterdam Den Haag November, 2004 Dutch Validation Council (DVC) Raamweg 17 2596 HL DEN HAAG T: 070 3 450 201 F: 070

Nadere informatie

Studiegids. Associate degree- en Bacheloropleiding. Management van Informatie

Studiegids. Associate degree- en Bacheloropleiding. Management van Informatie Studiegids Associate degree- en Bacheloropleiding Management van Informatie 1 1 Inleiding... 4 2 Wie, wat, waar en waarom... 6 Wie zijn wij... 6 Waarom... 6 Wat bieden wij... 6 Waar... 6 3 De opleiding

Nadere informatie

Niveau studenten. 2 tot 4 2e of 3e jaars 2 tot 4 2e of 3e jaars 2 tot 4 2e of 3e jaars

Niveau studenten. 2 tot 4 2e of 3e jaars 2 tot 4 2e of 3e jaars 2 tot 4 2e of 3e jaars Voedingsmiddelentechnologie Van Hall Larenstein Kunt u ook wat ondersteuning gebruiken bij de ontwikkeling en/of vermarkting van (nieuwe) voedingsmiddelen? Hogeschool Van Hall Larenstein verzorgt in Wageningen

Nadere informatie

Techniek & ICT 2016-2017

Techniek & ICT 2016-2017 Windesheim zet kennis in werking Techniek & ICT 2016-2017 1 WINDESHEIMFLEVOLAND.NL/TECHNIEK KOM NAAR DE HOGESCHOOL VOOR BOUWKUNDE / ENGINEERING / HBO-ICT / RUIMTELIJKE ONTWIKKELING - MOBILITEIT Informatie

Nadere informatie

Finance & Control. Opleidingenoverzicht. Postbachelor- en masteropleidingen

Finance & Control. Opleidingenoverzicht. Postbachelor- en masteropleidingen Finance & Control Opleidingenoverzicht Postbachelor- en masteropleidingen Een plaats op het erepodium! Wat zijn uw ambities? Beste lezer, Applaus en erkenning Uiteindelijk willen we allemaal applaus, erkenning

Nadere informatie

Studentenstatuut Opleidingsdeel

Studentenstatuut Opleidingsdeel Studentenstatuut Opleidingsdeel Christelijke Hogeschool Windesheim HBO-Bachelor Communicatie Crohonummer: 34405 voltijd / deeltijd Accreditatie: 1 januari 2012 t/m 31 december 2017 INHOUDSOPGAVE INLEIDING:

Nadere informatie

Business, Finance & Law. Opleidingen 2015-2016 voltijd

Business, Finance & Law. Opleidingen 2015-2016 voltijd Business, Finance & Law Opleidingen 2015-2016 voltijd 2 Business, Finance & Law Opleidingen 2015-2016 Inhoud Introductie 3 Opleidingsoverzicht Business, Finance & Law 5 Opleidingen: Accountancy 6 Associate-degreeprogramma

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Customer Relationship Management De cursus Customer Relationship Management (CRM) duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van

Nadere informatie

Uitvoeringsregeling OER HZ opleiding: Bedrijfseconomie - deeltijd 2014-2015 - oud curriculum

Uitvoeringsregeling OER HZ opleiding: Bedrijfseconomie - deeltijd 2014-2015 - oud curriculum Uitvoeringsregeling OER HZ opleiding: Bedrijfseconomie - deeltijd 2014-2015 - oud curriculum Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Uitvoeringsregeling OER HZ 1.1 algemeen 1.1.1 De onderwijs- en examenregeling

Nadere informatie

De kunst van het meten van de activiteiten van het commerciële proces!

De kunst van het meten van de activiteiten van het commerciële proces! De kunst van het meten van de activiteiten van het commerciële proces! Auteur : Martin ten Donkelaar 2012 Check Your Process. Alle rechten voorbehouden niets uit deze uitgave mag zonder voorafgaande schriftelijke

Nadere informatie

Adviesrapport Toets Nieuwe Opleiding HBO Bachelor opleiding Bedrijfskunde deeltijd duaal. Nationale Handels Academie

Adviesrapport Toets Nieuwe Opleiding HBO Bachelor opleiding Bedrijfskunde deeltijd duaal. Nationale Handels Academie Adviesrapport Toets Nieuwe Opleiding HBO Bachelor opleiding Bedrijfskunde deeltijd duaal Nationale Handels Academie Scheveningseweg 46 2517 KV Den Haag T (070) 30 66 800 F (070) 30 66 870 I www.hobeon.nl

Nadere informatie

opleidings overzicht Toonaangevend opleidingsinstituut voor online marketing, communicatie, sales en klantgericht management.

opleidings overzicht Toonaangevend opleidingsinstituut voor online marketing, communicatie, sales en klantgericht management. Beeckestijn Business School opleidings overzicht Toonaangevend opleidingsinstituut voor online marketing, communicatie, sales en klantgericht management. Postdoctorale opleidingen Post-HBO opleidingen

Nadere informatie

Commerciële Economie Digital Business Concepts studiegids 2015 2016 versie1.0 Jaar 1 - New World

Commerciële Economie Digital Business Concepts studiegids 2015 2016 versie1.0 Jaar 1 - New World Commerciële Economie Digital Business Concepts studiegids 2015 2016 versie1.0 Jaar 1 - New World I believe in the imagination. What I cannot see is infinitely more important than what I can see. - Duane

Nadere informatie

Adviesrapport Toets Nieuwe Opleiding. hbo bacheloropleiding Bedrijfskunde deeltijd/duaal. Hogeschool NCOI

Adviesrapport Toets Nieuwe Opleiding. hbo bacheloropleiding Bedrijfskunde deeltijd/duaal. Hogeschool NCOI Adviesrapport Toets Nieuwe Opleiding hbo bacheloropleiding Bedrijfskunde deeltijd/duaal Hogeschool NCOI Scheveningseweg 46 2517 KV Den Haag T (070) 30 66 800 F (070) 30 66 870 I www.hobeon.nl E info@hobeon.nl

Nadere informatie

Criteria Stage- en afstudeeropdrachten Opleidingen Informatica en Business, IT & Management Academie voor ICT & Business Erco Argante

Criteria Stage- en afstudeeropdrachten Opleidingen Informatica en Business, IT & Management Academie voor ICT & Business Erco Argante Criteria Stage- en afstudeeropdrachten Opleidingen Informatica en Business, IT & Management Academie voor ICT & Business Erco Argante Opleiding Informatica Academie voor ICT &Business Leerdoelen: realiseren

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Agile & Scrum Projectmanagement De cursus Agile & Scrum Projectmanagement duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Adviesrapport Accreditatie HBO bachelor opleiding. Bedrijfskunde deeltijd. Hogeschool NOVI

Adviesrapport Accreditatie HBO bachelor opleiding. Bedrijfskunde deeltijd. Hogeschool NOVI Adviesrapport Accreditatie HBO bachelor opleiding Bedrijfskunde deeltijd Hogeschool NOVI Scheveningseweg 46 2517 KV Den Haag T (070) 30 66 800 F (070) 30 66 870 I www.hobeon.nl E info@hobeon.nl Adviesrapport

Nadere informatie

Bekijk de video van Floortje met Layar. Commerciële Economie. Bachelor of Marketing / voltijd

Bekijk de video van Floortje met Layar. Commerciële Economie. Bachelor of Marketing / voltijd Bekijk de video van Floortje met Layar 2015 2016 Commerciële Economie Bachelor of Marketing / voltijd Deze brochure is verrijkt met Alumnus Gidion Zandbergen bij Infotheek in Leiden Interactive Print Download

Nadere informatie