Allerlei boekhoudkundige-, fiscale- en administratieve taken zodat de studenten zich kunnen oriënteren op de toekomstige beroepssituatie.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Allerlei boekhoudkundige-, fiscale- en administratieve taken zodat de studenten zich kunnen oriënteren op de toekomstige beroepssituatie."

Transcriptie

1 Een eerste werkervaring bieden, studenten zichzelf laten bewijzen op de werkvloer, dat is een essentieel onderdeel van onze opleidingen. Het departement zoekt jaarlijks een opportuniteit op maat voor haar 250 laatstejaarsstudenten Office Management en Bedrijfsmanagement. Onze stagiairs hebben een reële bedrijfsomgeving nodig om hun competenties af te toetsen. U kan misschien een helpende hand gebruiken? Kunnen we mekaar van dienst zijn? Geef onze stagecoördinatoren een seintje en ze nemen graag contact met u op om de mogelijkheden te bespreken! Wat hebben we te bieden? Bachelor Bedrijfsmanagement, Accountancy-Fiscaliteit Deze economische opleiding, die zowel in dag- als avondonderwijs (voor werkstudenten) wordt aangeboden, leidt studenten op tot degelijke boekhouders, fiscalisten en accountants. Afgestudeerden worden tewerkgesteld in de boekhoudafdeling van KMO s, accountantskantoren, fiscale kantoren, overheidsdiensten, banken, Om voldoende praktijkervaring op te doen, lopen deze studenten stage in een boekhoud- en/of fiscaal kantoor of in een onderneming (met een voldoende grote boekhoudafdeling). Allerlei boekhoudkundige-, fiscale- en administratieve taken zodat de studenten zich kunnen oriënteren op de toekomstige beroepssituatie. 03/02/2014 tot 21/05/2014 (13 weken/3 dagen per week: maandag, dinsdag en woensdag) Werkstudenten (avondonderwijs) : 40 dagen, volgens vooraf afgesproken plan met het stagebedrijf. Contactpersoon: Bachelor Bedrijfsmanagement, Financie- en verzekeringswezen, major financiën In de opleiding worden alle thema's aangeboden die de student op een geïntegreerde manier kennis laten maken met de financiële- en verzekeringswereld. Alles start met een economische, financiële en verzekeringstechnische basiskennis om over te gaan tot de financiële - en verzekeringsproducten voor de particuliere markt en te eindigen met de financiële- en verzekeringsnoden in de bedrijfswereld. Hierbij wordt vakoverschrijdend en in teamverband gewerkt. Afsluitend geeft de bedrijfsstage de mogelijkheid de verworven Aan de hand van concrete opdrachten maakt de student kennis met de domeinen beleggen, kredieten en verzekeringen. De student volgt verkoops- en opvolgingsgesprekken en bereidt ze mee voor. Hij/zij wordt ook ingeschakeld in dagelijkse en commerciële activiteiten.

2 03/02/2014 tot 04/04/2014 (8 weken) Contactpersoon: Bachelor Bedrijfsmanagement, Financie- en verzekeringswezen, major vastgoed In de opleiding worden alle thema's aangeboden die de student op een geïntegreerde manier kennis laten maken met de financiële- en verzekeringswereld. Alles start met een economische, financiële en verzekeringstechnische basiskennis om over te gaan tot de financiële - en verzekeringsproducten voor de particuliere markt en te eindigen met de financiële- en verzekeringsnoden in de bedrijfswereld. Hierbij wordt vakoverschrijdend en in teamverband gewerkt. In het laatste jaar krijgt de student zicht op verschillende topics uit de vastgoedsector tijdens gastcolleges en werken ze in teamverband aan een project rond vastgoedcasussen. Afsluitend geeft de bedrijfsstage in een vastgoedkantoor de mogelijkheid de verworven Aan de hand van concrete opdrachten zal de student kennismaken met de vastgoedsector: prospectie, beschrijving van panden en waardebepaling, beheer van website, bezichtigingen met potentiële klanten, opstellen en registreren van contracten, opvragen van attesten, samenstellen van verkoop- en verhuurdossiers, bijwonen van notariële aktes. 03/02/2014 tot 04/04/2014 (8 weken) Contactpersoon: Bachelor Bedrijfsmanagement, KMO-management Alles start uiteraard met een algemene economisch kennis. Om een KMO te runnen, moet je van vele markten thuis zijn: marketingaspecten, personeelsbeleid, BTW en fiscale wetgeving, verzekeringen, de logistieke stromen op elkaar kunnen afstemmen, het financiële verloop volgen, kostprijscalculatie en budgetopvolging en natuurlijk producten of diensten kunnen verkopen en dit alles in meerdere talen. De student loopt stage binnen de verschillende afdelingen van de KMO en zal vanuit de verschillende vakgebieden de praktijk aan de theorie toetsen. Aan de hand van een stageplan, zal er tevens aan een concrete opdracht of project gewerkt worden. De student zal ook ingeschakeld worden in dagelijkse en commerciële activiteiten. 31/03/2014 tot 6/6/2014 (8 weken), eventueel 2 extra weken tijdens de paasvakantie Contactpersoon: Bachelor Bedrijfsmanagement, Logistiek management Organisaties streven naar een grotere flexibiliteit en dienen daartoe hun goederen- en informatiestromen optimaal te beheersen. De afstudeerrichting leidt mensen op die in staat zijn het totale logistieke gebeuren te

3 beheersen en te optimaliseren, vanaf de instroom van de goederen tot de levering ervan bij de klant, vanaf de orderontvangst tot aan de facturatie. Operationele logistieke administratie en beleid: goederenontvangst en -opslag, magazijn- en voorraadbeheer, handling, productieplanning, inkoopbeleid, customer service en orderverwerking, transport, (inter)nationale verzendingen, vervoer- en douanedocumenten, goederenflow, orderflow, ERP-pakket, e-commerce en e-fulfillment,... 22/04/2014 tot 13/06/2014 (7 weken) Contactpersoon: Bachelor Bedrijfsmanagement, sales & innovatief marketing management In de afstudeerrichting marketing leren studenten markt- en klantgericht denken en ondernemen. Ze oefenen de praktijk middels diverse projecten, vaak in opdracht van externe bedrijven. Deze gaan van het uitvoeren van een marktonderzoek, het opstellen en implementeren van een marketingplan tot de effectieve organisatie van een evenement. In de major Innovatief marketing management ligt de focus op innovatieve organisatieconcepten. In de major Sales management ligt de focus op de commerciële strategie. De student verdiept zich in een specifiek aspect van het marketingbeleid en werkt aan een concrete opdracht, bv.: marketing- of communicatieplan, zowel online als offline, begeleiden bij opzetten website en e-commerce, dbasemanagement en CRM, direct en marketing, sales plan, prospectieplan,... De student kan ook ingeschakeld worden in dagelijkse en commerciële activiteiten. 10/3/2014 tot 6/6/2014 (11 weken), eventueel 2 extra weken tijdens de paasvakantie Contactpersoon: Bachelor Bedrijfsmanagement, rechtspraktijk, major recht In deze afstudeerrichting krijgen studenten een ruime en praktische kennis van het recht. Hierdoor zijn zij inzetbaar in een brede waaier van juridische functies. algemeen administratieve taken, opvolging juridische dossiers, opzoeken van wetgeving, rechtspraak en rechtsleer, bijwonen van openbare verkopen, zittingen en expertises, formuleren van adviezen, opstellen van procedurestukken 10/02/2014 tot 25/04/2014 (8 weken) Contactpersoon:

4 Bachelor Bedrijfsmanagement, rechtspraktijk, major vastgoed In deze afstudeerrichting krijgen studenten een ruime en praktische kennis van het recht. Hierdoor zijn zij inzetbaar in een brede waaier van juridische functies. In het laatste jaar krijgt de student zicht op verschillende topics uit de vastgoedsector tijdens gastcolleges en werken ze in teamverband aan een project rond vastgoedcasussen. Afsluitend geeft de bedrijfsstage in een vastgoedkantoor de mogelijkheid de verworven Aan de hand van concrete opdrachten zal de student kennismaken met de vastgoedsector: prospectie, beschrijving panden en waardebepaling, beheer website, bezichtigingen, met potentiële klanten, opstelling en registratie contracten, opvraging attesten, samenstelling, verkoop- en verhuurdossiers, bijwonen notariële aktes 10/02/2014 tot 25/04/2014 (8 weken) Contactpersoon: Bachelor Office Management, Management Assistant, HRM Talen zijn onmisbaar voor het moderne bedrijf. Deze studenten beheersen naast Frans en Engels ook Duits. Ze combineren die grondige talenkennis met gevorderde ICT-vaardigheden en kunnen HRM-processen mee ondersteunen. Bovendien organiseren ze in een handomdraai zakenreizen, vergaderingen, e.d. Mondelinge en schriftelijke communicatie in het Ndl, Fr, E en D, administratieve taken, HRtaken, agendabeheer en organisatie, rapporteren en presenteren, ICT-taken, meertalig corresponderen en telefoneren. 22/04/2014 tot 13/06/2014 (7 weken), kan eventueel verlengd worden. Contactpersoon: Bachelor Office Management, Management Assistant, Media & Event Deze studenten combineren hun talenkennis (Frans, Engels en Duits) met een grote communicatieve vaardigheid. Ze kunnen uit de voeten met zowel traditioneel drukwerk als met sociale media en crisiscommunicatie. Daarnaast kunnen ze projecten (mee) organiseren en beschikken ze over gevorderde ICTvaardigheden. Mondelinge en schriftelijke communicatie in het Ndl, Fr, E en D, communicatiebeleid mee uitvoeren, copywriting, evenementen mee organiseren en opvolgen, administratieve taken, ICT taken (Microsoft Office, MS Project, enz.). 22/04/2014 tot 13/06/2014 (7 weken), kan eventueel verlengd worden. Contactpersoon:

5 Bachelor na bachelor Boekhoudkundige en fiscale expertise Deze voortgezette opleiding mag gevolgd worden door alle afgestudeerde professionele bachelors Bedrijfsmanagement en afgestudeerden van universitair en academisch niveau (o.a. masters in de rechten, economie, handelsingenieur ). Tijdens de opleiding krijgen de studenten de mogelijkheid zich in één academiejaar te specialiseren (dank zij de medewerking van grote accountants- en bedrijfsrevisorenkantoren) op het vlak van boekhouden en fiscaliteit waardoor de toegang tot beroepen als bedrijfsrevisor, accountant (BIBF en IAB) en belastingconsulent wordt vergemakkelijkt (maximum aan vrijstellingen: alle modules zijn aangepast aan de vereiste inhouden van IAB). Deze studenten kunnen, ter vervanging van het maken van een eindwerk, in fiscale kantoren als stagiair(e) tewerkgesteld worden. Allerlei, diepgaande boekhoudkundige en fiscale taken. 25 dagen, volgens vooraf afgesproken plan met het stagebedrijf. Contactpersoon:

Word de beste versie van jezelf. Infobrochure Handelswetenschappen en Bedrijfskunde 2011 2012. KHLim-infodagen 2011. KHLim-al-even-mee-dag

Word de beste versie van jezelf. Infobrochure Handelswetenschappen en Bedrijfskunde 2011 2012. KHLim-infodagen 2011. KHLim-al-even-mee-dag KHLim-infodagen 2011 Zaterdag 26 feb.: 10 u. 13 u. Zaterdag 7 mei: 14 u. 17 u. Zaterdag 25 juni: 10 u. 13 u. Zaterdag 10 sept.: 10 u. 13 u. KHLim-al-even-mee-dag Openlesdag woensdag 11 mei: 13.30 u. 16.00

Nadere informatie

BEDRIJFSMANAGEMENT BACHELOR IN HET BEDRIJFSMANAGEMENT ACCOUNTANCY-FISCALITEIT FINANCIE EN VERZEKERINGSWEZEN LOGISTIEK MANAGEMENT MARKETING

BEDRIJFSMANAGEMENT BACHELOR IN HET BEDRIJFSMANAGEMENT ACCOUNTANCY-FISCALITEIT FINANCIE EN VERZEKERINGSWEZEN LOGISTIEK MANAGEMENT MARKETING BEDRIJFSMANAGEMENT BACHELOR IN HET BEDRIJFSMANAGEMENT ACCOUNTANCY-FISCALITEIT FINANCIE EN VERZEKERINGSWEZEN LOGISTIEK MANAGEMENT MARKETING DIGITAL MARKETING / ENTERTAINMENT MARKETING* / INTERNATIONAL MARKETING

Nadere informatie

BEDRIJFSMANAGEMENT BACHELOR IN HET BEDRIJFSMANAGEMENT

BEDRIJFSMANAGEMENT BACHELOR IN HET BEDRIJFSMANAGEMENT BEDRIJFSMANAGEMENT BACHELOR IN HET BEDRIJFSMANAGEMENT ACCOUNTANCY-FISCALITEIT FINANCIE-EN VERZEKERINGSWEZEN LOGISTIEK MANAGEMENT MARKETING: DIGITAL MARKETING ENTERTAINMENT MARKETING INTERNATIONAL MARKETING

Nadere informatie

Bedrijfsmanagement accountancy-fiscaliteit financie- en verzekeringswezen logistiek management marketing. Bachelor Brugge

Bedrijfsmanagement accountancy-fiscaliteit financie- en verzekeringswezen logistiek management marketing. Bachelor Brugge Bedrijfsmanagement accountancy-fiscaliteit financie- en verzekeringswezen logistiek management marketing Bachelor Brugge 1 Waarom kiezen voor Bedrijfsmanagement? Het bedrijfsleven is op zoek naar creatieve,

Nadere informatie

Broederschool. Handel St-Niklaas. Informatiebrochure. Unieke groeikansen voor unieke mensen. Nieuw

Broederschool. Handel St-Niklaas. Informatiebrochure. Unieke groeikansen voor unieke mensen. Nieuw Handel Informatiebrochure Unieke groeikansen voor unieke mensen Broederschool Handel St-Niklaas Nieuw -Traject Sport (1ste graad) - Logistics (Specialisatiejaar) 1 Hallo! Ben je na het zesde leerjaar

Nadere informatie

Accountancyfiscaliteit

Accountancyfiscaliteit accountancy-fiscaliteit opbouw Accountancyfiscaliteit Aangeboden op campus Aalst campus Mercator Gent De afstudeerrichting accountancy-fiscaliteit is een brede, maar tegelijkertijd zeer diepgaande praktijkgerichte

Nadere informatie

bedrijfsmanagement BACHELOR

bedrijfsmanagement BACHELOR BACHELOR bedrijfsmanagement accountancy-fiscaliteit financie- en verzekeringswezen internationaal ondernemen kmo-management logistiek management marketing rechtspraktijk Wil jij het maken in de bedrijfswereld

Nadere informatie

PXL-University College Elfde-Liniestraat 24 B-3500 Hasselt tel. +32 11 77 55 55 pxl@pxl.be

PXL-University College Elfde-Liniestraat 24 B-3500 Hasselt tel. +32 11 77 55 55 pxl@pxl.be PXL-University College Elfde-Liniestraat 24 B-3500 Hasselt tel. +32 11 77 55 55 pxl@pxl.be PXL-BUSINESS Marketing Infodagen Zondag 16 maart 2014 van 10-14 uur, alle campussen zijn geopend Zaterdag 26 april

Nadere informatie

2014/2015. academiejaar. Studeren combineren. Opleidingen hoger beroepsonderwijs (Specifieke) Lerarenopleiding Flextrajecten voor bacheloropleidingen

2014/2015. academiejaar. Studeren combineren. Opleidingen hoger beroepsonderwijs (Specifieke) Lerarenopleiding Flextrajecten voor bacheloropleidingen academiejaar Studeren combineren Opleidingen hoger beroepsonderwijs (Specifieke) Lerarenopleiding Flextrajecten voor bacheloropleidingen Welkom Welkom Overdag werken, s avonds voor je gezin zorgen en tussendoor

Nadere informatie

bedrijfsmanagement accountancy-fiscaliteit Financie- en verzekeringswezen Internationaal ondernemen Logistiek management Marketing 2013 Mechelen

bedrijfsmanagement accountancy-fiscaliteit Financie- en verzekeringswezen Internationaal ondernemen Logistiek management Marketing 2013 Mechelen bedrijfsmanagement accountancy-fiscaliteit Financie- en verzekeringswezen Internationaal ondernemen Logistiek management Marketing K.H.Kempen en Lessius bundelen de krachten en worden more: Thomas More.

Nadere informatie

IK KLEUR MIJN TOEKOMST MET

IK KLEUR MIJN TOEKOMST MET IK KLEUR MIJN TOEKOMST MET www.sintmichiel.be www.sintmichiel.be INFOBROCHURE 2015 LATIJN SOCIALE ECONOMIE BOVENBOUW 2 DE EN 3 DE GRAAD SECUNDAIR ONDERWIJS ONZE SCHOOL Het studieaanbod in Bovenbouw Sint-Michiel

Nadere informatie

Accountancyfiscaliteit. bachelor via afstandsleren

Accountancyfiscaliteit. bachelor via afstandsleren Accountancyfiscaliteit bachelor via afstandsleren 03 Intro 04 Tewerkstellingsmogelijkheden 06 De opleiding 07 Afstandsleren 10 Programma 12 Inhoud opleidingsonderdelen 19 Studentenvoorzieningen en faciliteiten

Nadere informatie

Word de beste versie van jezelf. Infobrochure 2014-2015

Word de beste versie van jezelf. Infobrochure 2014-2015 Word de beste versie van jezelf Infobrochure 2014-2015 PROFICIAT. Dat je deze brochure leest, vertelt veel over jou. Het betekent dat je verder wilt studeren. Dat je nadenkt over je toekomst. Maar ook

Nadere informatie

bedrijfsmanagement Ontdek in 8 afstudeerrichtingen een uniek onderwijsproject

bedrijfsmanagement Ontdek in 8 afstudeerrichtingen een uniek onderwijsproject Ontdek in 8 afstudeerrichtingen een uniek onderwijsproject K.H.Kempen en Lessius bundelen de krachten en worden more: Thomas More. bedrijfsmanagement Accountancy-fiscaliteit Financie- en verzekeringswezen

Nadere informatie

Office management. management assistant / medical management assistant. howest.be 1. Bachelor Brugge

Office management. management assistant / medical management assistant. howest.be 1. Bachelor Brugge Office management management assistant / medical management assistant Bachelor Brugge howest.be 1 00. Made in West-Vlaanderen 01. Waarom kiezen voor Office management? Kwaliteit voor alles Howest is een

Nadere informatie

bedrijfsmanagement BACHELOR

bedrijfsmanagement BACHELOR BACHELOR bedrijfsmanagement accountancy-fiscaliteit financie- en verzekeringswezen internationaal ondernemen kmo-management logistiek management marketing rechtspraktijk Wil jij het maken in de bedrijfswereld

Nadere informatie

Sint-Jan Berchmanscollege

Sint-Jan Berchmanscollege Sint-Jan Berchmanscollege Infobrochure HANDEL (3de graad TSO) Leerlingenprofiel Je bent 16 jaar en je kiest voor een studierichting in de 3de graad. Zou de richting Handel iets voor jou zijn? Handel is

Nadere informatie

Business, Finance & Law. Opleidingen 2015-2016 voltijd

Business, Finance & Law. Opleidingen 2015-2016 voltijd Business, Finance & Law Opleidingen 2015-2016 voltijd 2 Business, Finance & Law Opleidingen 2015-2016 Inhoud Introductie 3 Opleidingsoverzicht Business, Finance & Law 5 Opleidingen: Accountancy 6 Associate-degreeprogramma

Nadere informatie

STUDIEGEBIED HANDEL (tso)

STUDIEGEBIED HANDEL (tso) STUDIEGEBIED HANDEL (tso) Tweede graad... Handel Handel-talen Derde graad Handel Boekhouden-informatica Informaticabeheer Secretariaat-talen STUDIEGEBIED HANDEL Studierichting Handel de graad Een woordje

Nadere informatie

rechtspraktijk Infodagen openlesdagen Woensdag 14 mei 2014 PXL-University College Elfde-Liniestraat 24 B-3500 Hasselt tel. +32 11 77 55 55 pxl@pxl.

rechtspraktijk Infodagen openlesdagen Woensdag 14 mei 2014 PXL-University College Elfde-Liniestraat 24 B-3500 Hasselt tel. +32 11 77 55 55 pxl@pxl. PXL-University College Elfde-Liniestraat 24 B-3500 Hasselt tel. +32 11 77 55 55 pxl@pxl.be PXL-business rechtspraktijk Infodagen Zondag 16 maart 2014 van 10-14 uur, alle campussen zijn geopend Zaterdag

Nadere informatie

Economie Toegepaste economie Handelsingenieur

Economie Toegepaste economie Handelsingenieur Economie Toegepaste economie Handelsingenieur 0 9 7 8 9 0 Intro Kiezen voor... Opbouw En verder (studeren)... Studieprogramma Inhoud vakken eerste jaar Weekschema eerste jaar Studieondersteuning Gewikt

Nadere informatie

DE MBO-COLLEGES VAN ROC TER AA

DE MBO-COLLEGES VAN ROC TER AA 2 ONZE MBO-COLLEGES DE MBO-COLLEGES VAN ROC TER AA Je kunt bij ROC Ter AA een beroepsopleiding volgen bij zeven mbo-colleges. De opleidingen van een mbo-college horen allemaal bij een bepaald vakgebied.

Nadere informatie

Oriëntaties en afstudeerrichtingen Handelswetenschappen. Orientation and Graduation Subjects Business Administration FACULTEIT ECONOMIE & MANAGEMENT

Oriëntaties en afstudeerrichtingen Handelswetenschappen. Orientation and Graduation Subjects Business Administration FACULTEIT ECONOMIE & MANAGEMENT Oriëntaties en afstudeerrichtingen Handelswetenschappen Orientation and Graduation Subjects Business Administration FACULTEIT ECONOMIE & MANAGEMENT FACULTY OF ECONOMICS & MANAGEMENT Academiejaar 2011-2012

Nadere informatie

Financie- en verzekeringswezen

Financie- en verzekeringswezen financie- en verzekeringswezen: opbouw Financie- en verzekeringswezen Aangeboden op campus Aalst campus Mercator Gent De afstudeerrichting Financie- en verzekeringswezen is een brede, maar tegelijkertijd

Nadere informatie

HOGER ONDERWIJS HBO5 Beroepsgerichte opleidingen in dag- en/of avondonderwijs Associate Degree

HOGER ONDERWIJS HBO5 Beroepsgerichte opleidingen in dag- en/of avondonderwijs Associate Degree HOGER ONDERWIJS HBO5 Beroepsgerichte opleidingen in dag- en/of avondonderwijs Associate Degree HBO5 Informatica-Programmeren HBO5 Informatica-Netwerkbeheer HBO5 Boekhouden-accountancy HBO5 Management Assistant

Nadere informatie

medical management assistant Office management Bachelor Kortrijk bedrijfsvertaler-tolk / management assistant howest.be 1

medical management assistant Office management Bachelor Kortrijk bedrijfsvertaler-tolk / management assistant howest.be 1 Office management bedrijfsvertaler-tolk / management assistant medical management assistant Bachelor Kortrijk howest.be 1 00. Made in West-Vlaanderen 01. Waarom kiezen voor Office management? Kwaliteit

Nadere informatie

Praktijkgids Marketing & Commerce

Praktijkgids Marketing & Commerce Praktijkgids Marketing & Commerce Het Institute for Marketing & Commerce kent de opleiding Commerciële Economie (CE) met de specialisaties Sales & Marketing Management (SMM), International Marketing Management

Nadere informatie

OPLEIDINGSONDERDELEN BEDRIJFSMANAGEMENT: FINANCIE- EN VERZEKERINGSWEZEN

OPLEIDINGSONDERDELEN BEDRIJFSMANAGEMENT: FINANCIE- EN VERZEKERINGSWEZEN OPLEIDINGSONDERDELEN BEDRIJFSMANAGEMENT: FINANCIE- EN VERZEKERINGSWEZEN TRAJECTSCHIJF 1 ALGEMEEN: BEDRIJFSMANAGEMENT Bedrijfsbeleid In dit opleidingsonderdeel verwerf je een grondig inzicht in de voornaamste

Nadere informatie

OPLEIDINGSONDERDELEN BEDRIJFSMANAGEMENT: RECHTSPRAKTIJK

OPLEIDINGSONDERDELEN BEDRIJFSMANAGEMENT: RECHTSPRAKTIJK OPLEIDINGSONDERDELEN BEDRIJFSMANAGEMENT: RECHTSPRAKTIJK ALGEMEEN Talen Zakelijke en juridische communicatie Je krijgt inzicht in het begrip communicatie. Een aantal basisvaardigheden worden uitgediept

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE. Opleiding HOTEL EN CATERINGMANAGEMENT

INFORMATIEBROCHURE. Opleiding HOTEL EN CATERINGMANAGEMENT INFORMATIEBROCHURE Opleiding HOTEL EN CATERINGMANAGEMENT 1. Voor wie? In het complexe gegeven van hotelketens, recreatieparken, evenementenhallen, restaurants, cateringbedrijven en sportcentra, kortom

Nadere informatie