HOOFDSTUK 10. Arbeidsreglement. Verplichtingen. Doel. Artikel 1

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "HOOFDSTUK 10. Arbeidsreglement. Verplichtingen. Doel. Artikel 1"

Transcriptie

1 HOOFDSTUK 10 Arbeidsreglement Doel Artikel 1 Dit reglement maakt deel uit van de arbeidsovereenkomst en heeft ten doel de wederzijdse rechten en verplichtingen van de werkgever en de medewerker nader te regelen, onverminderd de bepalingen van de wet, tenzij het tegendeel hiervan uitdrukkelijk blijkt. Verplichtingen Orde en veiligheid Artikel 2 1. De directie zal voor de goede orde, samenwerking, veiligheid, gezondheid, welzijn en milieu de grootst mogelijke waarborgen scheppen door een goed bestuur, goede communicatie, goede samenwerking met de Ondernemingsraad en het treffen van de nodige materiële en personele voorzieningen. 2. De directie bevordert dat elke medewerker zoveel mogelijk die arbeid verricht en die functie bekleedt waarvoor hij naar aanleg, opleiding, ervaring en bekwaamheid het meest geschikt is. De directie ziet erop toe dat de overeengekomen arbeidsvoorwaarden worden nageleefd en dat aan de eisen van veiligheid, milieu en orde wordt voldaan. 3. Elke medewerker zal zich gedragen naar de overeengekomen arbeidsvoorwaarden, naar de eisen van veiligheid, milieu en orde, naar de bepalingen van dit reglement en naar alle andere geldende voorschriften. 4. Iedere medewerker is verplicht zijn leidinggevende te wijzen op elke situatie en op elke omstandigheid die de veiligheid in gevaar brengt of kan brengen. Mededelingen van algemene aard Artikel 3 1. Mededelingen van algemene aard, waaronder die betreffende orde, veiligheid, gezondheid, welzijn en milieu, worden op de mededelingenborden en/of in algemeen schrijven bekend gemaakt. 2. Voorts wordt elke medewerker geacht bekend te zijn met door de werkgever gedane mededelingen, mits deze in een circulaire zijn verstuurd aan zijn huisadres dan wel naar het door de medewerker opgegeven adres of aan hem zijn ter hand gesteld of op publicatieborden zijn vermeld.

2 Werkzaamheden Artikel 4 1. Onder werkzaamheden wordt verstaan alle handelingen en activiteiten die op het verwezenlijken van het statutaire doel van de onderneming zijn gericht, daarmede verband houden of daartoe bevorderlijk zijn, alsmede alle activiteiten die door of namens de directie noodzakelijk worden geacht voor een goede gang van zaken. 2. De werkzaamheden worden naar beste weten en kunnen individueel of in team- dan wel ploegverband verricht. 3. Alle werkzaamheden worden - met inachtneming van de bedrijfsveiligheids- en milieuvoorschriften/ procedures - ten uitvoer gebracht ongeacht de weersomstandigheden en op alle dagen van de week, echter binnen de mogelijkheden van de daartoe strekkende voorzieningen en werkschema s/dienstroosters. Het lopende werk wordt zodanig aan de opkomende medewerker of opkomende ploeg overgedragen dat het werk niet wordt onderbroken of, indien dit niet mogelijk is, zodanig dat gezien de aard van de werkzaamheden de tijd van onderbreking tot een minimum beperkt blijft. 4. De werkgever en de medewerker dienen zich te houden aan de werk-, schaft- en rusttijden, zoals deze in overeenstemming met de wet in de CAO zijn neergelegd. ECT- Badge Artikel 5 1. De badge is bestemd ter identificatie voor aan- en afwezigheidregistratie, toegangscontrole, het activeren van equipment en het verkrijgen van restaurantkorting. De medewerker is verplicht de badge gedurende zijn werkzaamheden bij MATRANS bij zich te dragen en deze strikt conform het doel van de badge te gebruiken. 2. De aan- en afwezigheid van medewerkers wordt gecontroleerd. De registratie van de aanen afwezigheid geeft de leidinggevende de mogelijkheid een bevestiging te krijgen van iets dat de leidinggevende reeds vanuit de ervaring wist, namelijk een print van de individuele aan- en afwezigheid. Het is niet toegestaan dat de leidinggevende deze print in de groep bespreekt. De leidinggevende kan de medewerker persoonlijk aanspreken op het badgegedrag van de medewerker. 3. De directie behoudt zich het recht voor al dan niet voor tijdelijke periodes op daartoe aangewezen locaties het zichtbaar dragen van de badge verplicht te stellen. 4. Leidinggevenden vanaf niveau Manager Operations zijn te allen tijde gerechtigd medewerkers naar hun badge te vragen. De medewerker is verplicht zijn badge te tonen. 5. ECT en de beveiligingsdienst behouden zich het recht voor om iemand de toegang tot de ECT-terminals te ontzeggen. 6. De badge is persoonlijk en geeft uitsluitend aan de daarop vermelde persoon recht van gebruik voor het doel als hierboven vermeld. De badge blijft te allen tijde eigendom van ECT. 7. Bij misbruik kan de beveiligingsdienst van de ECT -locatie waar het feit geconstateerd wordt de badge met onmiddellijke ingang intrekken, waarna zo spoedig mogelijk contact met Matrans wordt opgenomen.

3 8. Na beëindiging van het dienstverband, het verstrijken van de geldigheidsduur of het vervallen van de noodzaak de gebieden te betreden waarvoor de badge werd verstrekt, dient deze zo spoedig mogelijk te worden ingeleverd bij P&O. 9. In geval van verlies en/of beschadiging van de badge stelt de medewerker de Manager Operations hiervan onmiddellijk in kennis. In dergelijke situaties komen de kosten verbonden aan een nieuwe badge (ε 12,50 per 1 januari 2006) voor rekening van de medewerker, tenzij er sprake is van niet-verwijtbaarheid van de medewerker. De bewijslast van niet-verwijtbaarheid ligt bij de medewerker. P&O is verantwoordelijk voor de uitvoering. Persoonlijke beschermingsmiddelen Artikel 6 1. Elke medewerker is verplicht de door het bedrijf beschikbaar gestelde persoonlijke beschermingsmiddelen te hanteren binnen de daartoe aangewezen bedrijfsgebieden c.q. - omstandigheden van MATRANS. De door het bedrijf verstrekte informatie/richtlijnen en opgestelde werkprocedures betreffende veiligheid (waaronder aanwijzing van gebieden c.q. omstandigheden waarin hantering van de aangegeven persoonlijke beschermingsmiddelen verplicht is) dienen te allen tijde door de medewerker te worden nageleefd. 2. Een medewerker is niet geoorloofd in het aangewezen gebied of omstandigheid zonder hantering van de verplichte beschermingsmiddelen aanwezig te zijn c.q. te werken. Mocht een medewerker om welke reden dan ook niet over de vereiste beschermingsmiddelen beschikken, dient hij dat voor betreding van de aangewezen gebieden en voor aanvang van de werkzaamheden aan zijn leidinggevende te melden. 3. De middelen blijven eigendom van het bedrijf of de te verstrekken instantie. De gebruiker is verplicht de middelen met zorg te behandelen en na gebruik weer in te leveren. Bij het in gebreke blijven kan hij voor de schade worden aangesproken. 4. MATRANS beschouwt overtreding door een medewerker van de plicht tot hantering van persoonlijke beschermingsmiddelen als zeer ernstig. Tegen de medewerker die in strijd met deze plicht heeft gehandeld worden door MATRANS (disciplinaire) maatregelen getroffen conform het Nul tolerantie beleid. Het Nul tolerantie beleid is als Bijlage toegevoegd. 5. Gedurende de tijd dat een medewerker door de overtreding niet in staat is zijn werkzaamheden te verrichten, wordt aan de medewerker geen loon uitbetaald. Het betreden en verlaten van de werkplaatsen Artikel 7 1. Het is de medewerker uitsluitend toegestaan de terreinen, kantoren, vaar- en voertuigen, kranen en alle andere plaatsen en werktuigen bij het bedrijf in gebruik via de aangewezen toegangen te betreden en te verlaten. 2. Het is de medewerker niet toegestaan andere plaatsen op het werkterrein te betreden dan die welke de medewerker voor zijn werkzaamheden moet betreden, tenzij hij toestemming van zijn leidinggevende of diens plaatsvervanger heeft verkregen.

4 Visitatie Artikel 8 1. Bij het betreden en verlaten van de ECT- terreinen en ECT- gebouwen zijn Matrans medewerkers gehouden mee te werken aan een eventuele visitatie. 2. De visitatie wordt uitgevoerd met in achtneming van de wettelijke beschrijvingen en beperkingen en strekt zich niet uit tot het lichaam. De visitatie mag alleen worden uitgevoerd door een door ECT benoemde medewerker(s) van de bedrijfsbeveiliging. 3. De visitatie houdt in het oppervlakkig controleren van tassen en kleding, alsmede eventuele voertuigen. De visitatie van tassen houdt in het controleren van de inhoud zonder daarvoor met de handen in de tas te gaan. Dat dient de gecontroleerde zelf te doen. De visitatie van kleding mag alleen oppervlakkig en strekt zich niet uit tot het lichaam. De gecontroleerde dient bij navraag de inhoud van de zakken leeg te maken. De visitatie van voertuigen houdt in het oppervlakkig controleren. Er mogen geen zaken door de medewerker die de visitatie doet, worden verplaatst. Dat mag alleen de bezitter van het voertuig doen. Werkkleding en gereedschappen Artikel 9 1. De werkkleding en gereedschappen die door het bedrijf in bruikleen worden verstrekt, blijven het eigendom van het bedrijf. 2. Iedere vorm van schade (daaronder begrepen die ten gevolge van verlies van werkkleding en gereedschappen) komt voor rekening en risico van de medewerker aan wiens opzet of bewuste roekeloosheid die schade is te wijten. Schade aan goederen e.d. Artikel De medewerker is gehouden van elke door hem veroorzaakte schade melding te doen aan zijn leidinggevende. 2. De medewerker is ook verplicht melding te doen van schade die door hem is geconstateerd. Dit geschiedt eveneens aan zijn leidinggevende. 3. Elke vorm van schade -aan welke goederen dan ook- kan geheel voor rekening en risico van de medewerker komen aan wiens opzet of bewuste roekeloosheid die schade is te wijten. De betreffende medewerker is in dat geval gehouden aan het bedrijf de schade te vergoeden. 4. Tegen de medewerker die aantoonbaar moedwillig MATRANS- materiaal of andermans persoonlijke eigendommen heeft vernield dan wel beschadigd worden door MATRANS disciplinaire maatregelen getroffen. Deze disciplinaire maatregelen betreffen langdurige schorsing, plaatsing in een andere functie dan wel ander werkschema, een combinatie van voormelde maatregelen, ontslag middels opzegging dan wel ontbinding en ontslag op staande voet.

5 Stallen en parkeren van eigen vervoermiddelen Artikel Bij stalling op de terreinen van eigen vervoermiddelen dient gebruik te worden gemaakt van de daarvoor door het bedrijf aangewezen plaatsen. 2. Ook indien deze stalling of parkeerplaats zich op het terrein bevindt, kan het bedrijf niet aansprakelijk worden gesteld voor beschadiging of diefstal van deze vervoermiddelen of van kledingstukken en voorwerpen die zich daarop of daarin bevinden, tenzij de beschadiging is veroorzaakt door bedrijfsvoertuigen of door medewerkers in hun dienstuitoefening. Schade bij het stallen en parkeren toegebracht aan derden komt geheel voor rekening en risico van de medewerker, die de werkgever voor vorderingen terzake zal vrijwaren. 3. Onder vervoermiddelen in dit artikel wordt mede verstaan alle door medewerkers gebruikte motorvoertuigen, bromfietsen en fietsen. Gebruik van kantines, was- en kleedlokalen, toiletten e.d. Artikel 12 Alle Matrans medewerkers hebben tijdens hun tewerkstelling op de ECT Delta Terminal en de ECT Home Terminal toegang tot de ECT restaurants. Zij dienen gebruik te maken van de door ECT aangewezen plaatsen. Er wordt van alle Matrans medewerkers verwacht dat zij zich houden aan de ECT gedragsregels en de regels die voor het gebruik van de ECT restaurants gelden,zoals bijvoorbeeld roken in de speciaal daarvoor bestemde ruimtes, het ordelijk en netjes houden en het opruimen van de gebruikte tafels en zitplaatsen. Indien de Matrans medewerkers zich hier niet aan houden kan dit leiden tot: 1. Een toelatingsverbod voor de ECT restaurants. 2. Verwijdering van de ECT terminals. 3. Het in beslag nemen van de ECT toegangsbadge. Gevonden voorwerpen Artikel 13 De medewerker die op de terreinen waar wordt gewerkt (of op andere plaatsen die tot de werkplaats gerekend kunnen worden) voorwerpen of zaken aantreft die daar niet horen of kennelijk verloren zijn geraakt, dient deze zo spoedig mogelijk ter beschikking van één van de medewerkers van de beveiligingsdienst te stellen tegen afgifte van een ontvangstbewijs. Vergaderen, verspreiden van publicaties e.d. Artikel 14 Voor het aanplakken en/of verspreiden van publicaties of drukwerken alsmede het houden van geldinzamelingen, betogingen en vergaderingen door medewerkers op het bedrijfsterrein of in de daarbij behorende werkplaatsen en andere ruimten in installaties, is voorafgaande toestemming van de directie nodig, tenzij terzake met vakorganisaties andersluidende afspraken zijn gemaakt.

6 Geheimhoudingsplicht Artikel 15 De medewerker is zowel gedurende de duur van de dienstbetrekking als na afloop daarvan gehouden tot strikte geheimhouding omtrent alle hem uit hoofde van zijn functie of in verband met zijn dienstbetrekking bekend geworden informatie, waarvan hij het vertrouwelijke karakter kende of had moeten kennen. Verbodsbepalingen Verbod van andere werkzaamheden Artikel De medewerker zal geen werkzaamheden in loondienst van derden verrichten, op enigerlei wijze handel drijven en/of diensten verlenen tenzij daartoe door of namens de directie schriftelijk toestemming is verleend. Bij het verlenen van de schriftelijke toestemming zal de werkgever zich onder meer laten leiden door de volgende overwegingen: De medewerker mag door het verrichten van het werk geen Nederlandse werkgelegenheid verdringen en; Het verrichten van het werk mag niet van negatieve invloed zijn op de kwaliteit van de bij MATRANS te verrichten werkzaamheden (bijvoorbeeld door overtreding van arbeidswetgeving; ziekteverzuim) en; De werkzaamheden mogen niet concurrerend voor MATRANS zijn. De schriftelijke toestemming wordt afgegeven voor een periode van 24 maanden. Als peildatum geldt 1 oktober Drie maanden voor de einddatum ontvangen de betrokken medewerkers een wijzigingsformulier. Voor tussentijdse aanmeldingen wordt ook bovengenoemde peildatum gebruikt. Bijvoorbeeld: als een medewerker zich 1 oktober 2006 aanmeldt, geldt een toestemming tot en met eind september 2007 (dus 12 maanden). De medewerker is verplicht tussentijdse, relevante wijzigingen zelf schriftelijk door te geven via het wijzigingsformulier. 2. Het aannemen van vergoedingen in geld of natura van derden voor binnen het bedrijf of delen daarvan verrichte of te verrichten werkzaamheden en/of verleende of te verlenen diensten in welke vorm dan ook is verboden, tenzij daartoe door of namens de directie schriftelijk toestemming is verleend. Verbod van alcohol, drugs en/of geestverruimende middelen Artikel Het voor en/of tijdens de werkzaamheden nuttigen en/of in bezit hebben en/of vervoeren van alcoholische dranken is verboden voor alle medewerkers, behalve bij speciale gelegenheden en op daarvoor eventueel aangewezen plaatsen, ter beoordeling van de directie. 2. Het voor en/of tijdens de werkzaamheden nuttigen en/of in bezit hebben en/of vervoeren van drugs en/of geestverruimende middelen is, behoudens op medisch voorschrift, verboden. Een Alcohol-, drugs en/of geestverruimende middelenbeleid gericht op preventie en veilig en goed functioneren is in ontwikkeling. Voormeld beleid wordt te zijner tijd als Bijlage toegevoegd.

7 Rookverbod Artikel 18 Op grond van wettelijke bepalingen geldt een rookverbod. Roken is alleen toegestaan in daarvoor door de ECT directie aangewezen, afgesloten ruimten. Verbod op het gebruik van (privé-)mobiele telefoons Artikel 19 Het is niet toegestaan om privé- mobiele telefoons te gebruiken tijdens het verrichten van operationele werkzaamheden. Het is niet toegestaan om zakelijke en privé- mobiele telefoons te gebruiken tijdens het: besturen van een voertuig op de terminal, tenzij gebruik wordt gemaakt van een carkit. Verbod meenemen van goederen Artikel 20 Het is de medewerkers verboden goederen van de terreinen mede te nemen en/of te verbruiken die niet hun eigendom zijn, tenzij daartoe de schriftelijke toestemming van de rechthebbende kan worden getoond. Verbod van smokkelarij e.d. Artikel 21 Het bedrijven van, alsmede het zich op welke wijze dan ook inlaten met enigerlei vorm van smokkelarij, zwarte handel, diefstal, verduistering of ontvreemding is voor elke medewerker ten strengste verboden. Kinderen en/of huisdieren op de werkplek Artikel 22 Het is niet toegestaan kinderen en/of huisdieren mee te nemen naar werkplekken en/of terreinen waar werkzaamheden worden verricht. Indien er behoefte bestaat om familie de gelegenheid te bieden kennis te maken met de werkplek, moeten daarover individueel of collectief afspraken worden gemaakt met de betreffende leiding.

8 Disciplinaire maatregelen Algemeen Artikel 23 Onverminderd de bevoegdheden van de werkgever krachtens de wet, de arbeidsovereenkomst of enig reglement, is de directie gerechtigd een medewerker die de wet, de arbeidsovereenkomst of een bepaling van dit reglement overtreedt te straffen met de volgende disciplinaire maatregelen: berisping, ernstige waarschuwing, schorsing al dan niet onder inhouding van loon, plaatsing in een eerstlagere functie, plaatsing in een ander werkschema, of een combinatie van twee van deze maatregelen, of ontslag. Bevoegdheid Artikel 24 De bevoegdheid tot het opleggen van disciplinaire maatregelen berust uitsluitend bij de betreffende directeur of manager operations. Beroep Artikel 25 De betrokken medewerker kan van een beslissing van de betreffende directeur of manager operations schriftelijk in beroep gaan bij de directie conform artikel 31. Voorlopige schorsing als onmiddellijke voorziening Artikel Voorlopige schorsing in afwachting van de behandeling mag door de direct leidinggevende van de medewerker, diens plaatsvervanger of hogere leidinggevende worden opgelegd in geval van: a. vermeende dronkenschap of het verkeren onder invloed van drugs en/of geestverruimende middelen; b. mishandeling of bedreiging; c. het opzettelijk in gevaar brengen van zichzelf of anderen; d. ernstige beschadiging van materieel, lading of andermans persoonlijke eigendommen door nonchalant, opzettelijk of roekeloos handelen; e. het meer dan een keer weigeren te voldoen aan een redelijke opdracht; f. diefstal. 2. De geschorste medewerker dient zich beschikbaar te houden voor verdere instructie te geven door of namens de directie. 3. Gedurende de tijd van voorlopige schorsing is normaal loon verschuldigd.

9 Disciplinaire maatregelen Artikel De Directie kan de volgende maatregelen nemen: a. berisping; b. ernstige waarschuwing; c. korte schorsing (maximaal 2 dagen) met inhouding van loon; d. langdurige schorsing (minimaal 3 en maximaal 6 dagen) met inhouding van loon; e. plaatsing in een eerstlagere functie; f. plaatsing in een ander werkschema; g. een combinatie van twee van de hierboven genoemde maatregelen; h. ontslag door middel van een ontslagaanvraag bij het CWI of beëindiging van het dienstverband door middel van een daartoe gericht verzoek aan de kantonrechter; i. ontslag op staande voet. 2. Plaatsing in een andere functie en/of ander werkschema gaat in op de eerste werkdag volgende op die waarop de betreffende directeur of manager operations zijn beslissing heeft genomen. Bij plaatsing in een ander, lager gewaardeerd werkschema ontvangt de medewerker per direct de betaling van de betreffende dienst. De tijdsduur wordt beperkt tot 3, 6, 9 of 12 maanden. In geval van bijzondere verzwarende omstandigheden kan de tijdsduur worden vastgesteld op langer dan 12 maanden. Na afloop van de bepaalde tijdsduur, ongeacht het functioneren van de betrokken medewerker, keert de medewerker terug naar zijn oude functie en/of werkschema. Onderscheid Artikel 28 Bij het toepassen van disciplinaire maatregelen wordt onderscheid gemaakt tussen situaties, waarin een medewerker respectievelijk voor de eerste keer, de tweede keer of de derde keer de wet overtreedt, een werkprocedure niet naleeft of instructies (zoals het dragen van persoonlijke beschermingsmiddelen) niet opvolgt. Afhankelijk van de ernst van de situatie geldt een maximale termijn van 12 maanden. In de verschillende situaties kan de leidinggevende de volgende corrigerende maatregelen toepassen: 1 de eerste keer, de leidinggevende functionaris spreekt de medewerker aan op zijn gedrag en maakt hiervan een aantekening middels het klachten formulier. Hiervan krijgt de medewerker een schriftelijke mededeling. 2 de tweede keer, de leidinggevende functionaris spreekt de medewerker aan op zijn gedrag en laat door de manager operations een aantekening in het personeelsdossier maken. De medewerker ontvangt hiervan een afschrift. 3 de derde keer, de leidinggevende functionaris stuurt de medewerker van zijn werkplek naar de manager operations en maakt verslag op voor de directie. De manager operations neemt contact op met de directie. In een dergelijke situatie kan door de directie een disciplinaire maatregel zoals een berisping, ernstige waarschuwing, schorsing, plaatsing in een eerst lagere functie of ontslag worden opgelegd. Bij langdurige afwezigheid van de directie neemt de manager operations een besluit.

10 Disciplinaire maatregelen worden door de directie schriftelijk en gemotiveerd meegedeeld aan de betrokkene. Beroep Artikel De betrokken medewerker kan van een beslissing van de betreffende director operations of manager operations schriftelijk in beroep gaan bij de directie. Beroep moet binnen 7 kalenderdagen na de dag van de beslissing worden ingesteld. Het beroep ontslaat de betrokken medewerker niet van de opgelegde maatregel(en). Uiterlijk 10 kalenderdagen nadat zij een beroep ontvangen heeft, doet de directie uitspraak. 2. De directie kan na overleg met de betreffende director operations of manager operations voorlopige voorzieningen treffen. 3. De directie kan uit haar midden een lid benoemen die belast is met de behandeling van het beroep. Registratie Artikel Van die gevallen waarin maatregelen worden opgelegd wordt een aantekening gehouden in het personeelsdossier van de betrokken medewerker.

B&W 7 september 2010 Gemeenteblad

B&W 7 september 2010 Gemeenteblad Jaar: 2010 Nummer: 81 Besluit: B&W 7 september 2010 Gemeenteblad GARAGEREGLEMENT HELMOND 2010 Artikel 1 Begripsbepalingen Voor de toepassing van dit reglement wordt verstaan onder: Parkeerder: de eigenaar/gebruiker

Nadere informatie

2. [NAAM BEDRIJF/ ORGANISATIE] gevestigd te [PLAATSNAAM], hierna te. noemen: de uitlener, vertegenwoordigd door de heer/mevrouw [NAAM

2. [NAAM BEDRIJF/ ORGANISATIE] gevestigd te [PLAATSNAAM], hierna te. noemen: de uitlener, vertegenwoordigd door de heer/mevrouw [NAAM MODEL Detacheringovereenkomst Dit model kunt u ook vinden op www.uwv.nl. 1. [NAAM BEDRIJF/ ORGANISATIE] gevestigd te [PLAATSNAAM], hierna te noemen: de uitlener, vertegenwoordigd door de heer/mevrouw [NAAM

Nadere informatie

In deze bezoekersvoorwaarden worden aan de onderstaande termen de volgende betekenis toegekend:

In deze bezoekersvoorwaarden worden aan de onderstaande termen de volgende betekenis toegekend: ALGEMENE BEZOEKERSVOORWAARDEN Service Bioscoop Zien B.V. Algemeen In deze bezoekersvoorwaarden worden aan de onderstaande termen de volgende betekenis toegekend: Service bioscoop Service Bioscoop Zien

Nadere informatie

Toepasselijkheid leverings-, dienstverlenings en betalingsvoorwaarden WML

Toepasselijkheid leverings-, dienstverlenings en betalingsvoorwaarden WML VOORWAARDEN TER ZAKE DE DETACHERING VAN WERKNEMERS VAN DE DIVISIE INDUSTRIE VAN DE DIENST WERKBEDRIJF VOOR GESUBSIDIEERDE ARBEID, ACTI- VERING EN TRAJECTEN MIDDEN-LANGSTRAAT (WML) (te citeren als: DETACHE-

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Parkeergarages

Algemene voorwaarden Parkeergarages INHOUDSOPGAVE Algemene voorwaarden Parkeergarages HOOFDSTUK I - ALGEMEEN... 2 Artikel 1. Begripsbepaling... 2 Artikel 2. Algemene voowaarden van toepassing voor kortparkeerders en abonnementhouders...

Nadere informatie

BELEID AANSPREKEN EN SANCTIONEREN

BELEID AANSPREKEN EN SANCTIONEREN BELEID AANSPREKEN EN SANCTIONEREN 1 van 8 Inhoud Inleiding... 3 1. Gevolgen ongewenst gedrag... 4 2. Zwaarte sanctie... 5 3. Opleggen van sancties... 7 4. Aangifte doen en schade verhalen... 7 5. Slotbepaling...

Nadere informatie

Algemene voorwaarden toegangsbewijzen FDOS Live B.V. KVK 57389683

Algemene voorwaarden toegangsbewijzen FDOS Live B.V. KVK 57389683 Algemene voorwaarden toegangsbewijzen FDOS Live B.V. KVK 57389683 ARTIKEL 1: TOEPASSELIJKHEID EN DEFINITIES 1.1 Gebruiker van deze algemene voorwaarden is de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Nadere informatie

GEBRUIKSVOORSCHRIFTEN BINNENSPORTACCOMMODATIES BEVERWIJK

GEBRUIKSVOORSCHRIFTEN BINNENSPORTACCOMMODATIES BEVERWIJK GEBRUIKSVOORSCHRIFTEN BINNENSPORTACCOMMODATIES BEVERWIJK STICHTING SPORTACCOMMODATIES BEVERWIJK INHOUDSOPGAVE 1. gebruikersovereenkomst 2. gebruikersvoorschriften 3. algemeen 4. aansprakelijkheid 5. sleutelregeling

Nadere informatie

I. In deze voorwaarden en bepalingen wordt verstaan onder:

I. In deze voorwaarden en bepalingen wordt verstaan onder: Voorwaarden m.b.t. het gebruik van de gemeentelijke Binnensportaccommodaties. I. In deze voorwaarden en bepalingen wordt verstaan onder: contractant gebruiker : de natuurlijke persoon of rechtspersoon

Nadere informatie

Regeling gebruik gemeentelijke binnensportaccommodaties

Regeling gebruik gemeentelijke binnensportaccommodaties Regeling gebruik gemeentelijke binnensportaccommodaties Gemeente Heerlen Bureau Sportaccommodaties Postbus 1 6400 AA Heerlen 14 045 +31(0)45 560 5040 www.heerlen.nl Pagina 1/5 versienummer formulier 11.02.2014

Nadere informatie

2) Wettelijke verplichtingen, Zorgplicht, Aansprakelijkheid en Verzekering

2) Wettelijke verplichtingen, Zorgplicht, Aansprakelijkheid en Verzekering Specifieke voorwaarden van toepassing op overeenkomsten inzake toegang tot en gebruik van onderhouds- en andere technische voorzieningen, outillage en/of (opstel)terreinen van NedTrain 1) Definities Medegebruiker:

Nadere informatie

Wij wensen u een prettige voorstelling!

Wij wensen u een prettige voorstelling! Huisregels Bij AnnexCinema is een avondje film een avondje uitgaan. We vinden het belangrijk dat iedereen zich op zijn gemak voelt en geniet van een goede sfeer. Om die reden hanteren we de volgende punten:

Nadere informatie

Reglement huisregels en ordemaatregelen Fontys

Reglement huisregels en ordemaatregelen Fontys Reglement huisregels en ordemaatregelen Fontys Artikel 7.57 h WHW geeft het instellingsbestuur (de Raad van Bestuur) de mogelijkheid huisregels en ordemaatregelen vast te stellen om de goede gang van zaken

Nadere informatie

Procedure Individueel Beroep (PIB)

Procedure Individueel Beroep (PIB) Procedure Individueel Beroep (PIB) Koninginnegracht 2 2514 AA Den Haag T 070 3750 750 www.bng.nl Datum mei 2012 Onze referentie 1396316 N.V. Bank Nederlandse Gemeenten, statutair gevestigd te Den Haag

Nadere informatie

Procedure Individueel Beroep (PIB)

Procedure Individueel Beroep (PIB) Procedure Individueel Beroep (PIB) Koninginnegracht 2 2514 AA Den Haag T 070 3750 750 www.bng.nl September 2000 N.V. Bank Nederlandse Gemeenten, statutair gevestigd te Den Haag en ingeschreven in het Handelsregister

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Verhuurvoorwaarden Stichting StaOp:

Algemene voorwaarden. Verhuurvoorwaarden Stichting StaOp: Algemene voorwaarden Verhuurvoorwaarden Stichting StaOp: 1. Algemeen 1 Begrippen: In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: 1.1 Verhuurder: Stichting Turnaccommodatie Opmeer. 1.2 Huurder: de partij

Nadere informatie

Omgaan met melden vermoeden misstand (Klokkenluidersregeling)

Omgaan met melden vermoeden misstand (Klokkenluidersregeling) Omgaan met melden vermoeden misstand (Klokkenluidersregeling) GGNet Gelet op het belang dat GGNet hecht aan het voeren van een deugdelijk integriteitsbeleid en, als onderdeel daarvan, aan een goed klokkenluidersbeleid,

Nadere informatie

Huisregels. Algemene gedragsregels

Huisregels. Algemene gedragsregels Huisregels Artikel 1 Reikwijdte 1. Ter handhaving van de goede gang van zaken binnen All-Inn gelden huisregels. De huisregels zijn van toepassing op studenten, medewerkers en andere personen, die zich

Nadere informatie

Ministerie van Arbeid, Technologische Ontwikkeling en Milieu

Ministerie van Arbeid, Technologische Ontwikkeling en Milieu Ministerie van Arbeid, Technologische Ontwikkeling en Milieu Ontslag Onderdirektoraat Juridische en Internationale Zaken Secretariaat Ontslagcommissie Wagenwegstraat no.22 Paramaribo-Suriname Tel.:475241/471940

Nadere informatie

ALGEMENE REGELS HUISVESTING

ALGEMENE REGELS HUISVESTING ALGEMENE REGELS HUISVESTING Huisregels opgesteld en aangeboden door Het Kantoor Archief. (01-01-2013) Algemeen Openingstijden verhuurbeheer : maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.30 uur Openingstijden

Nadere informatie

Rapport Buurtfietsenstallingen. Bijlage 4 Gebruikersreglement Gent

Rapport Buurtfietsenstallingen. Bijlage 4 Gebruikersreglement Gent Rapport Buurtfietsenstallingen Bijlage 4 Gebruikersreglement Gent GEBRUIKERSREGLEMENT FIETSTROMMELS VAN DE STAD GENT Artikel 1 Dit gebruikersreglement is van toepassing op alle abonneehouders van een stallingsplaats

Nadere informatie

Voorwaarden Rotterdam The Hague Airportpas

Voorwaarden Rotterdam The Hague Airportpas Voorwaarden Rotterdam The Hague Airportpas De directie van Rotterdam Airport BV, exploitant van het bij de beschikking van de Minister van Verkeer en Waterstaat van 17 oktober 2001 nummer DGL/L01.421852

Nadere informatie

Fulltime arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd

Fulltime arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd BIJLAGE 17 Fulltime arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd De ondergetekenden,... gevestigd te... hierna te noemen "werkgever" te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door...,directeur en... wonende te...

Nadere informatie

REGELING MELDEN VERMOEDEN MISSTAND

REGELING MELDEN VERMOEDEN MISSTAND REGELING MELDEN VERMOEDEN MISSTAND Artikel 1 Begripsbepalingen In deze regeling wordt verstaan onder: werknemer: de persoon die werkt of heeft gewerkt voor de Veiligheidsregio Utrecht zoals bedoeld in

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN TOEGANGSBEWIJZEN. Topbillin BV. Artikel 1 Toepasselijkheid

ALGEMENE VOORWAARDEN TOEGANGSBEWIJZEN. Topbillin BV. Artikel 1 Toepasselijkheid Artikel 1 Toepasselijkheid ALGEMENE VOORWAARDEN TOEGANGSBEWIJZEN Topbillin BV 1.1 Deze Algemene Voorwaarden Toegangsbewijzen zijn van toepassing op iedere aanbieding en iedere overeenkomst die tot stand

Nadere informatie

VERKLAREN DE VOLGENDE ARBEIDSOVEREENKOMST TE SLUITEN:

VERKLAREN DE VOLGENDE ARBEIDSOVEREENKOMST TE SLUITEN: DE ONDERGETEKENDEN: a. WERKGEVER naam: adres: woonplaats: en b. WERKNEMER naam: adres: woonplaats: VERKLAREN DE VOLGENDE ARBEIDSOVEREENKOMST TE SLUITEN: 1. Indiensttreding De werkgever neemt de werknemer

Nadere informatie

Deze Algemene Voorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel te Amsterdam.

Deze Algemene Voorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel te Amsterdam. Algemene Voorwaarden Artikel 1. Definities Dienstverlener Dienst dienst kan zijn: Gezondheidsmanager Klant Werknemer Opdracht Contract Bots BodyWorks, gevestigd te Amsterdam die dienst die vermeld wordt

Nadere informatie

Bedrijf BV, gevestigd te Straat 1 te Stad, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer Voorbeeld Persoon, hierna te noemen "werkgever";

Bedrijf BV, gevestigd te Straat 1 te Stad, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer Voorbeeld Persoon, hierna te noemen werkgever; Arbeidsovereenkomst DE ONDERGETEKENDEN: Bedrijf BV, gevestigd te Straat 1 te Stad, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer Voorbeeld Persoon, hierna te noemen "werkgever"; en de heer/mevrouw

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 22 november 2016;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 22 november 2016; Nummer: 118-57 Portefeuillehouder: drs. L. Bromet Onderwerp: Vaststellen Parkeerverordening Waterland 2017 De raad van de gemeente Waterland, gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

A. Definities. B. Algemene bepalingen

A. Definities. B. Algemene bepalingen ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR REGISTERMAKELAARS EN REGISTERTAXATEURS IN ROERENDE ZAKEN, LEDEN VAN DE FEDERATIE VAN TAXATEURS, MAKELAARS EN VEILINGHOUDERS IN ROERENDE ZAKEN, WELKE VOORWAARDEN ZIJN GEDEPONEERD

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN Mindfulness Spirituele beurs 2016

ALGEMENE VOORWAARDEN Mindfulness Spirituele beurs 2016 ALGEMENE VOORWAARDEN Mindfulness Spirituele beurs 2016 ARTIKEL 1 DEFINITIES 1.1 In deze voorwaarden wordt verstaan onder: a) Beurs: door de organisator bedrijfs- of beroepsmatig georganiseerde of aangeboden

Nadere informatie

Verordening op het parkeren 2007

Verordening op het parkeren 2007 Verordening op het parkeren 2007 Afdeling I Definities en begripsomschrijvingen Artikel 1 In deze verordening wordt verstaan onder: a. RVV 1990: het Reglement verkeersregels en verkeerstekens van 26 juli

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Zorg & Zo Buro - Dienstverleners

Algemene voorwaarden Zorg & Zo Buro - Dienstverleners Algemene voorwaarden Zorg & Zo Buro - Dienstverleners 1. Algemeen! 1.1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op iedere aanbieding, offerte en overeenkomst van de eenmanszaak Zorg & Zo Buro gevestigd

Nadere informatie

ARTIKEL 6. WIJZIGINGEN, MEER- EN MINDER WERK

ARTIKEL 6. WIJZIGINGEN, MEER- EN MINDER WERK ALGEMENE VOORWAARDEN De hierna volgende Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen en overeenkomsten van Surlinio B.V, ingeschreven bij de KvK Haaglanden onder nummer 60691611. ARTIKEL

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Hotel The Dolphins. 1. TOEPASSING 2. RESERVERINGEN 3. WIJZIGINGEN IN DE OVEREENKOMST

Algemene voorwaarden Hotel The Dolphins. 1. TOEPASSING 2. RESERVERINGEN 3. WIJZIGINGEN IN DE OVEREENKOMST Algemene voorwaarden Hotel The Dolphins. 1. TOEPASSING 1.1 Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen, reserveringen en overeenkomsten met betrekking tot alle kamers, die worden

Nadere informatie

R.B.C. Terminal B.V. algemene opwarmingsvoorwaarden

R.B.C. Terminal B.V. algemene opwarmingsvoorwaarden R.B.C. Terminal B.V. algemene opwarmingsvoorwaarden Artikel 1 toepasselijkheid bepalingen 1. Tenzij tevoren uitdrukkelijk en schriftelijk anders is overeengekomen zijn de R.B.C. Terminal B.V. (verder te

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN Irene van Gameren

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN Irene van Gameren ALGEMENE VOORWAARDEN VAN Irene van Gameren 1. Overeenkomst en offerte 1.1 Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle offertes van Irene van Gameren (hierna: VANGAMEREN ) en op iedere overeenkomst

Nadere informatie

ARBEIDSOVEREENKOMST. 2. [naam DGA], geboren op [datum], wonende aan de [adres] te ([postcode]) [plaats], hierna te noemen: "werknemer";

ARBEIDSOVEREENKOMST. 2. [naam DGA], geboren op [datum], wonende aan de [adres] te ([postcode]) [plaats], hierna te noemen: werknemer; ARBEIDSOVEREENKOMST Ondergetekenden: 1. De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid [naam] Holding BV, statutair gevestigd te [plaats] en kantoorhoudende aan de [adres] te ([postcode]) [plaats],

Nadere informatie

partijen zijn op de hoogte van de Richtlijn/Adviesregeling Arbeidsvoorwaarden Bestuurder kinderopvang van de NVTK (hierna: de Richtlijn).

partijen zijn op de hoogte van de Richtlijn/Adviesregeling Arbeidsvoorwaarden Bestuurder kinderopvang van de NVTK (hierna: de Richtlijn). MODEL ARBEIDSOVEREENKOMST BESTUURDER KINDEROPVANG DE ONDERGETEKENDEN: 1. [NAAM RECHTSPERSOON], gevestigd te [PLAATS], ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door [NAAM], in zijn/haar hoedanigheid van [FUNCTIE],

Nadere informatie

WET van 3 juni 2002, houdende instelling van het Instituut voor Bevordering van Investeringen in Suriname (Wet Investsur) (S.B no. 41).

WET van 3 juni 2002, houdende instelling van het Instituut voor Bevordering van Investeringen in Suriname (Wet Investsur) (S.B no. 41). WET van 3 juni 2002, houdende instelling van het Instituut voor Bevordering van Investeringen in Suriname (Wet Investsur) (S.B. 2002 no. 41). HOOFDSTUK 1 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 In deze wet en daarop

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 6 november 2018;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 6 november 2018; Raadsbesluit De raad van de gemeente Nieuwegein; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 6 november 2018; gelet op de artikel 149 van de Gemeentewet en artikel 2a van de

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Van toepassing op de opdrachten verleend aan Boutkan Accountancy B.V. te Kwintsheul

Algemene voorwaarden Van toepassing op de opdrachten verleend aan Boutkan Accountancy B.V. te Kwintsheul Algemene voorwaarden Van toepassing op de opdrachten verleend aan Boutkan Accountancy B.V. te Kwintsheul A. Toepasselijkheid 1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten welke

Nadere informatie

Klokkenluidersregeling ZRTI

Klokkenluidersregeling ZRTI Klokkenluidersregeling ZRTI In de zin van artikel 2.5.2. van de Zorgbrede Governancecode 2017 Gebaseerd op het Model Klokkenluidersregeling Brancheorganisaties Zorg Conform de bepalingen van de Wet Huis

Nadere informatie

VERORDENING op het gebruik van parkeerplaatsen en de verlening van vergunningen voor het parkeren Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling

VERORDENING op het gebruik van parkeerplaatsen en de verlening van vergunningen voor het parkeren Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling VERORDENING op het gebruik van parkeerplaatsen en de verlening van vergunningen voor het parkeren Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie gemeente Lelystad Officiële naam

Nadere informatie

Gedragscode ICT-functionarissen Universiteit Twente

Gedragscode ICT-functionarissen Universiteit Twente Universitair Informatiemanagement Kenmerk: SB/UIM/12/1107/khv Datum: 13 december 2012 Gedragscode ICT-functionarissen Universiteit Twente Vanuit hun functie hebben ICT-functionarissen vaak verregaande

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN TOEGANGSBEWIJZEN Wonderfeel

ALGEMENE VOORWAARDEN TOEGANGSBEWIJZEN Wonderfeel ALGEMENE VOORWAARDEN TOEGANGSBEWIJZEN Wonderfeel Artikel 1 Toepasselijkheid 1.1 Deze Algemene Voorwaarden Toegangsbewijzen zijn van toepassing op iedere aanbieding en iedere overeenkomst die tot stand

Nadere informatie

Bijlage 1. Modelregeling Melden vermoeden van een misstand

Bijlage 1. Modelregeling Melden vermoeden van een misstand Bijlage 1 Modelregeling Melden vermoeden van een misstand Deze modelregeling is de uitwerking van de wettelijke verplichting uit de Wet Huis voor Klokkenluiders. De definities uit deze wet zijn dus ook

Nadere informatie

Burgerlijk Wetboek boek 7 titel 12. Aanneming van werk. Afdeling 1. Aanneming van werk in het algemeen

Burgerlijk Wetboek boek 7 titel 12. Aanneming van werk. Afdeling 1. Aanneming van werk in het algemeen Burgerlijk Wetboek boek 7 titel 12. Aanneming van werk Afdeling 1. Aanneming van werk in het algemeen Artikel 750 1. Aanneming van werk is de overeenkomst waarbij de ene partij, de aannemer, zich jegens

Nadere informatie

W E B S H O P V O O R W AARDEN BRAAIMASTER

W E B S H O P V O O R W AARDEN BRAAIMASTER W E B S H O P V O O R W AARDEN BRAAIMASTER ARTIKEL 1. DEFINITIES 1. Braaimaster: de gebruiker van deze algemene voorwaarden, gevestigd te Medemblik, ingeschreven in het Handelsregister onder KvK-nummer

Nadere informatie

Aanvullende algemene voorwaarden uitgeverij Boekwriter4all Lutten.

Aanvullende algemene voorwaarden uitgeverij Boekwriter4all Lutten. Aanvullende algemene voorwaarden uitgeverij Boekwriter4all Lutten. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten tussen Boekwriter4all en Klant met betrekking tot de levering van

Nadere informatie

Algemene voorwaarden abonnementen garage Plein 1944

Algemene voorwaarden abonnementen garage Plein 1944 Algemene voorwaarden abonnementen garage Plein 1944 INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK I - ALGEMEEN... 2 Artikel 1. Begripsbepaling... 2 Artikel 2. Algemene voowaarden van toepassing voor abonnementhouders... 2 Artikel

Nadere informatie

THIM Hogeschool voor Fysiotherapie Newtonbaan 6-8, 3439 NK NIEUWEGEIN

THIM Hogeschool voor Fysiotherapie Newtonbaan 6-8, 3439 NK NIEUWEGEIN THIM Hogeschool voor Fysiotherapie Newtonbaan 6-8, 3439 NK NIEUWEGEIN Artikel 1 Begrippen... 3 Artikel 2 Toepasselijkheid... 3 Artikel 3 Reglementen... 3 Artikel 4 Aanmelding en inschrijving... 3 Artikel

Nadere informatie

Academie voor bijzondere wetten

Academie voor bijzondere wetten Academie voor bijzondere wetten Algemene voorwaarden Als twee partijen een verbintenis aangaan, in dit geval met betrekking tot het verzorgen van een training, is het goed dat er een aantal afspraken wordt

Nadere informatie

- [ ] of (bijvoorbeeld) [naam gemeente/organisatie] = door gemeente in te vullen, zie bijvoorbeeld artikel 1.

- [ ] of (bijvoorbeeld) [naam gemeente/organisatie] = door gemeente in te vullen, zie bijvoorbeeld artikel 1. Voorbeeld Regeling melden vermoeden misstand (Interne klokkenluidersregeling [naam gemeente/organisatie]) BIJLAGE BIJ ECWGO/U201601078 Leeswijzer modelbepalingen - [ ] of (bijvoorbeeld) [naam gemeente/organisatie]

Nadere informatie

Ontslag op staande voet

Ontslag op staande voet Ontslag op staande voet Ontslag op staande voet is een opzegging wegens een dringende reden waardoor de arbeidsovereenkomst direct eindigt. Deze opzegging vindt plaats zonder vergunning van het UWV. De

Nadere informatie

Felixx. Pensioen Consultants B.V. Leveringsvoorwaarden

Felixx. Pensioen Consultants B.V. Leveringsvoorwaarden Felixx. Pensioen Consultants B.V. Leveringsvoorwaarden Algemene leverings- en betalingsvoorwaarden Felixx. Pensioen Consultants B.V. Artikel 1 Definities In deze algemene leverings- en betalingsvoorwaarden

Nadere informatie

GEDRAGSCODE COOP HOLDING BV

GEDRAGSCODE COOP HOLDING BV GEDRAGSCODE COOP HOLDING BV Deze Gedragscode is vastgesteld door de Directie van Coop Holding B.V. en goedgekeurd door de Raad van Commissarissen van Coop Holding B.V. op 19 april 2006. De bepalingen van

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT. de publieke uitvoerder van re-integratieactiviteiten in de Leidse regio, onderdeel van de gemeentelijke instelling DZB Leiden.

PRIVACYREGLEMENT. de publieke uitvoerder van re-integratieactiviteiten in de Leidse regio, onderdeel van de gemeentelijke instelling DZB Leiden. PRIVACYREGLEMENT Reglement betreffende de bescherming van persoonsgegevens van personen die door Re-integratie Leiden (RL) worden begeleid. De persoonsgegevens worden behandeld met inachtneming van hetgeen

Nadere informatie

Klokkenluidersregeling

Klokkenluidersregeling Klokkenluidersregeling Inhoudsopgave Artikel 1. Begripsbepalingen 3 Artikel 2. Informatie, advies en ondersteuning voor de werknemer c.q. melder 4 Artikel 3. Interne melding 4 Artikel 4. Vastlegging van

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN OPDRACHT AAN EEN ONDERAANNEMER. Schouder aan Schouder B.V. Gevestigd te Rotterdam

ALGEMENE VOORWAARDEN OPDRACHT AAN EEN ONDERAANNEMER. Schouder aan Schouder B.V. Gevestigd te Rotterdam ALGEMENE VOORWAARDEN OPDRACHT AAN EEN ONDERAANNEMER Schouder aan Schouder B.V. Gevestigd te Rotterdam ALGEMENE VOORWAARDEN OPDRACHT AAN EEN ONDERAANNEMER voor het verrichten van werkzaamheden voor Schouder

Nadere informatie

Gebruiksvoorwaarden en Instructies voor de binnensportaccommodaties. Buurtzaken

Gebruiksvoorwaarden en Instructies voor de binnensportaccommodaties. Buurtzaken Gebruiksvoorwaarden en Instructies voor de binnensportaccommodaties Buurtzaken Inhoudsopgave Gebruikersovereenkomst 1 Gebruikersvoorschriften 2 Klachten en meldingen 4 Algemeen 5 Aansprakelijkheid 6 Huisregels

Nadere informatie

BIJLAGE 3, BEDOELD IN ARTIKEL F.1, ELFDE LID, VAN DE COLLECTIEVE ARBEIDSVOORWAARDENREGELING PROVINCIES (Regeling melden vermoeden van een misstand)

BIJLAGE 3, BEDOELD IN ARTIKEL F.1, ELFDE LID, VAN DE COLLECTIEVE ARBEIDSVOORWAARDENREGELING PROVINCIES (Regeling melden vermoeden van een misstand) BIJLAGE 3, BEDOELD IN ARTIKEL F.1, ELFDE LID, VAN DE COLLECTIEVE ARBEIDSVOORWAARDENREGELING PROVINCIES (Regeling melden vermoeden van een misstand) Deze regeling is de uitwerking van de wettelijke verplichting

Nadere informatie

Regeling inzake het omgaan met een vermoeden van een misstand (Klokkenluidersregeling)

Regeling inzake het omgaan met een vermoeden van een misstand (Klokkenluidersregeling) Regeling inzake het omgaan met een vermoeden van een misstand (Klokkenluidersregeling) Reglement van de Stichting Noorderpoort Inhoudsopgave 1 Definities 2 Procedure 3 Melding aan de voorzitter van de

Nadere informatie

Voorbeeld Arbeidsovereenkomst. Werkboek BB Bladzijde 111 opdracht 2.4

Voorbeeld Arbeidsovereenkomst. Werkboek BB Bladzijde 111 opdracht 2.4 Voorbeeld Arbeidsovereenkomst Werkboek BB Bladzijde 111 opdracht 2.4 Arbeidsovereenkomst Onbepaalde Tijd Ondergetekenden: 1. Bloemenwinkel het tuinhekje De Balkan 16, 8303 GZ, Emmeloord, hierna te noemen

Nadere informatie

Gebruikersreglement huur en verhuur MFA D n Hoender Dreumel

Gebruikersreglement huur en verhuur MFA D n Hoender Dreumel Gebruikersreglement huur en verhuur MFA D n Hoender Dreumel Algemene Voorwaarden en voorschriften verbonden aan verhuur van de MFA D n Hoender te Dreumel. Inleiding De Stichting MFA D n Hoender Dreumel

Nadere informatie

4. De toepasselijkheid van eventuele voorwaarden van de wederpartij worden uitdrukkelijk van de hand gewezen.

4. De toepasselijkheid van eventuele voorwaarden van de wederpartij worden uitdrukkelijk van de hand gewezen. ALGEMENE VOORWAARDEN GRAFONDERHOUD.NL Artikel 1 - Toepasselijkheid 1. Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op elk aanbod van de ondernemer en op elke tot stand gekomen overeenkomst tussen ondernemer

Nadere informatie

MODEL PRAKTIJKOVEREENKOMST VOOR STAGIAIRS

MODEL PRAKTIJKOVEREENKOMST VOOR STAGIAIRS De ondergetekenden MODEL PRAKTIJKOVEREENKOMST VOOR STAGIAIRS 1. De beroepspraktijkplaatsbiedende organisatie - Bedrijf :.... - Adres :... - Postcode :... - Woonplaats :... hier vertegenwoordigd door:......

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HANDBALVERENIGING. Sterksel. Opgericht 01-04-1960. Ingeschreven bij het. Nederlands Handbal Verbond.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HANDBALVERENIGING. Sterksel. Opgericht 01-04-1960. Ingeschreven bij het. Nederlands Handbal Verbond. HUISHOUDELIJK REGLEMENT HANDBALVERENIGING te Sterksel Opgericht 01-04-1960 Ingeschreven bij het Nederlands Handbal Verbond onder de naam HV De Vlinders INHOUDSOPGAVE: OMSCHRIJVING: ARTIKEL: ALGEMEEN 1

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR HET GEBRUIK VAN EINDHOVEN AIRPORT

ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR HET GEBRUIK VAN EINDHOVEN AIRPORT ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR HET GEBRUIK VAN EINDHOVEN AIRPORT Artikel 1 Toepasselijkheid Algemene Voorwaarden 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen van de Exploitant en op

Nadere informatie

Reglement. KMS Reglementen. Raad van Beroep. Raad van Beroep. Pagina: 1 van 7. Geldig per: Opgesteld: Wiebe Boekema

Reglement. KMS Reglementen. Raad van Beroep. Raad van Beroep. Pagina: 1 van 7. Geldig per: Opgesteld: Wiebe Boekema Pagina: 1 van 7 Reglement Pagina: 2 van 7 Inhoudsopgave 1 Algemeen 3 2 Het aanhangig maken van een beroep 3 3 Samenstelling van een 3 4 Inlichtingen 4 5 Geheimhouding 4 6 Procedure 4 7 Uitspraak 6 8 Overige

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Opleidingen

Algemene Voorwaarden Opleidingen Algemene Voorwaarden Opleidingen Hieronder vindt u de Algemene Voorwaarden van Lichtfontein Opleidingen. Wij gaan ervan uit dat u deze voorwaarden kent indien u zich aanmeldt voor een opleiding. Definities:

Nadere informatie

Gastouderbureau Alles Kids Zoetermeer Privacyreglement

Gastouderbureau Alles Kids Zoetermeer Privacyreglement Privacyreglement Inhoudsopgave 1. Begripsbepaling... 1 1.1 Persoonsgegevens... 1 1.2 Persoonsregistratie... 1 1.4 Verwerking van persoonsgegevens... 1 1.5 Verstrekken van persoonsgegevens... 1 1.6 Bestand...

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN

ALGEMENE VOORWAARDEN ALGEMENE VOORWAARDEN Van de besloten vennootschap KlasseStudent B.V. Statutair gevestigd te Nieuwegracht 1 3512 LB Utrecht, Nederland Contact Nieuwegracht 1 3512 LB Utrecht info@klassestudent.nl T: +31(0)6-33

Nadere informatie

BNG Regeling melding (vermeende) misstand

BNG Regeling melding (vermeende) misstand Koninginnegracht 2 2514 AA Den Haag T 0703750750 www.bngbank.nl BNG Regeling melding (vermeende) misstand BNG Bank is een handelsnaam van N.V. Bank Nederlandse Gemeenten, statutair gevestigd te Den Haag,

Nadere informatie

RICHTLIJNEN VOOR HET GEBRUIK VAN DE MOBIELE TELEFOON. Gezinszorg Villers vzw

RICHTLIJNEN VOOR HET GEBRUIK VAN DE MOBIELE TELEFOON. Gezinszorg Villers vzw RICHTLIJNEN VOOR HET GEBRUIK VAN DE MOBIELE TELEFOON INHOUD 1. VOORWERP... 3 2. TOEPASSINGSGEBIED... 3 3. TOEKENNING VAN EEN MOBIELE TELEFOON... 3 4. RICHTLIJNEN VOOR HET GEBRUIK VAN DE MOBIELE TELEFOON...

Nadere informatie

VERWERKERSOVEREENKOMST

VERWERKERSOVEREENKOMST VERWERKERSOVEREENKOMST Partijen: 1. Basis bedrijfskleding VOF. Gevestigd te Mollerusweg 96, 2031 BZ HAARLEM KvK-nummer: 34220214 hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door J W H D van der Meij, hierna

Nadere informatie

Algemene voorwaarden fietsenstalling Molenstraat

Algemene voorwaarden fietsenstalling Molenstraat G E M E E N T E en Algemene voorwaarden fietsenstalling Molenstraat INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUKIALGEMEEN Artikel 01 - Begripsbepaiing Artikel 02 - Aansprakeiijklneid HOOFDSTUK 1PARKEREN Artikel 03 - Werkwijze

Nadere informatie

Deelnemersstatuut Gilde Educatie BV

Deelnemersstatuut Gilde Educatie BV Deelnemersstatuut Gilde Educatie BV Vastgesteld door: Directeur Gilde Educatie BV Vastgesteld op: 17 juli 2017 Geldig per: 1 augustus 2017 Deelnemersstatuut Gilde Educatie BV 1 1. Over het deelnemersstatuut

Nadere informatie

Klokkenluidersregeling

Klokkenluidersregeling Klokkenluidersregeling Surplus heeft als maatschappelijke organisatie openheid en integriteit hoog in het vaandel staan. De klokkenluidersregeling is onder andere een instrument om dit te borgen. In deze

Nadere informatie

PRIVACYREGELING RITREGISTRATIESYSTEEM < NAAM BEDRIJF > Versienummer: 1.4 Datum wijziging: < 1 september 2013 > Ingangsdatum: < 1 september 2013 >

PRIVACYREGELING RITREGISTRATIESYSTEEM < NAAM BEDRIJF > Versienummer: 1.4 Datum wijziging: < 1 september 2013 > Ingangsdatum: < 1 september 2013 > PRIVACYREGELING RITREGISTRATIESYSTEEM < NAAM BEDRIJF > Versienummer: 1.4 Datum wijziging: < 1 september 2013 > Ingangsdatum: < 1 september 2013 > Artikel 1 Begripsbepalingen In deze Privacyregeling wordt

Nadere informatie

3. Het registreren van gegevens die tot een persoon herleidbaar zijn, zullen alleen worden gebruik voor de doelstelling waarvoor ze zijn verzameld.

3. Het registreren van gegevens die tot een persoon herleidbaar zijn, zullen alleen worden gebruik voor de doelstelling waarvoor ze zijn verzameld. BIJLAGE V Internet-, email- en telefoongebruik Artikel 1 De regeling bevat afspraken over de wijze van gebruik van internet, e-mail en telefoon welke door Oasen aan haar werknemers ter beschikking zijn

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD VAN UTRECHT 2001 Nr. 25

GEMEENTEBLAD VAN UTRECHT 2001 Nr. 25 GEMEENTEBLAD VAN UTRECHT 2001 Nr. 25 Standplaatsverordening 2001 (raadsbesluit van 31 mei 2001) De raad der gemeente Utrecht gelet op het voorstel van b. en w. d.d. 14 mei 2001 Besluit vast te stellen

Nadere informatie

Regeling omgaan met melden vermoeden misstand of onregelmatigheid (Klokkenluidersregeling)

Regeling omgaan met melden vermoeden misstand of onregelmatigheid (Klokkenluidersregeling) Regeling: Klokkenluidersregeling Datum: 24-05-2016 Kenmerk: BGTN7386 Regeling omgaan met melden vermoeden misstand of onregelmatigheid (Klokkenluidersregeling) De gemeenschappelijke regeling WOZL en de

Nadere informatie

8.50 Privacyreglement

8.50 Privacyreglement 1.0 Begripsbepalingen 1. Persoonsgegevens: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon; 2. Zorggegevens: persoonsgegevens die direct of indirect betrekking hebben

Nadere informatie

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING Officiële uitgave van de gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Limburg-Noord Nr. 1146 13 augustus 2018 Regeling melden vermoeden misstand (Interne klokkenluidersregeling

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. ALGEMENE VOORWAARDEN PARKTHEATER EINDHOVEN N.V. Theaterpad 1 te Eindhoven

Algemene voorwaarden. ALGEMENE VOORWAARDEN PARKTHEATER EINDHOVEN N.V. Theaterpad 1 te Eindhoven ALGEMENE VOORWAARDEN PARKTHEATER EINDHOVEN N.V. Theaterpad 1 te Eindhoven (versie 1 november 2006) Algemene voorwaarden Artikel 1. Definities In deze voorwaarden wordt verstaan onder: exploitant: de naamloze

Nadere informatie

MELDREGELING VERMOEDEN MISSTANDEN. Een regeling voor het op een veilige manier melden van misstanden

MELDREGELING VERMOEDEN MISSTANDEN. Een regeling voor het op een veilige manier melden van misstanden MELDREGELING VERMOEDEN MISSTANDEN Een regeling voor het op een veilige manier melden van misstanden Versie 3, november 2018 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Artikel 1. Definities... 4 Artikel 2. Informatie,

Nadere informatie

Regeling gebruik universitaire gebouwen, terreinen en andere voorzieningen

Regeling gebruik universitaire gebouwen, terreinen en andere voorzieningen andere voorzieningen INHOUDSOPGAVE ARTIKEL 1: DEFINITIES... 2 ARTIKEL 2: NALEVINGSPLICHT VAN REGELS, RICHTLIJNEN EN AANWIJZINGEN... 2 ARTIKEL 3: MAATREGELEN BIJ OVERTREDING... 3 ARTIKEL 4: ONTZEGGING VAN

Nadere informatie

Regeling melden vermoeden misstand Werk en Inkomen Lekstroom

Regeling melden vermoeden misstand Werk en Inkomen Lekstroom Het dagelijks bestuur van Werk en Inkomen Lekstroom (WIL); gelezen het voorstel van het dagelijks bestuur van 7 september 2017; gelet op de Wet Huis voor klokkenluiders; gelet op artikel 125quinquies Ambtenarenwet;

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Bedrijven

Algemene Voorwaarden Bedrijven Algemene Voorwaarden Bedrijven Artikel 1. Definities In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: Studio Zaanstreek : Studio Zaanstreek gevestigd te Koog aan de Zaan dienstverlening: stoelmassages

Nadere informatie

KLACHTENREGLEMENT. Unu

KLACHTENREGLEMENT. Unu KLACHTENREGLEMENT Unu 2 INDIENEN VAN EEN KLACHT... 2 3 BEHANDELING KLACHTEN DOOR Unu...3 4 VERVOLGPROCEDURE... 4 5 KLACHTENCOMMISSIE... 5 6 BEHANDELING VAN DE KLACHT DOOR DE KLACHTENCOMMISSIE..6 7 GEVOLG

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT BEGRIPSBEPALINGEN Artikel 1 Dit reglement verstaat onder a Vereniging: IJsvereniging Doetinchem 96 b bestuur: het bestuur van de Vereniging; c statuten: de statuten van de Vereniging;

Nadere informatie

Regeling Vermoeden Misstand Metropoolregio Eindhoven 2016

Regeling Vermoeden Misstand Metropoolregio Eindhoven 2016 CVDR Officiële uitgave van Metropoolregio Eindhoven. Nr. CVDR425614_1 28 juni 2017 Regeling Vermoeden Misstand Metropoolregio Eindhoven 2016 Het Dagelijks Bestuur van de Metropoolregio Eindhoven, besluit;

Nadere informatie

1.1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen en overeenkomsten van, door c.q. via IMenz BV te verrichten diensten.

1.1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen en overeenkomsten van, door c.q. via IMenz BV te verrichten diensten. Algemene voorwaarden IMenz BV (Versie 2007-02) 1. Algemeen 1.1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen en overeenkomsten van, door c.q. via IMenz BV te verrichten diensten.

Nadere informatie

Handhavingsprotocol Drank- en Horecawet (behorend bij besluit d.d. 25-11-2013)

Handhavingsprotocol Drank- en Horecawet (behorend bij besluit d.d. 25-11-2013) Handhavingsprotocol Drank- en Horecawet (behorend bij besluit d.d. 25-11-2013) Artikel Beschrijving Omschrijving overtreding Maatregel(en) toezichthouder Maatregel(en) bestuur Artikel 3 Verbod zonder vergunning

Nadere informatie

Regeling melding misstand woningcorporaties

Regeling melding misstand woningcorporaties Regeling melding misstand woningcorporaties Regeling van de procedure voor het melden van een vermoeden van een misstand en van de (rechts)bescherming van de melder en de vertrouwenspersoon integriteit.

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VERHUUR PERSONEEL EN VERHUUR/VERKOOP MATERIAAL

ALGEMENE VOORWAARDEN VERHUUR PERSONEEL EN VERHUUR/VERKOOP MATERIAAL ALGEMENE VOORWAARDEN VERHUUR PERSONEEL EN VERHUUR/VERKOOP MATERIAAL 1.0 Offertes en prijswijzigingen 1.1 Alle door RBC gedane offertes zijn vrijblijvend 1.2 RBC behoudt zich te allen tijde het recht voor

Nadere informatie

Kiki koning. 2. De toepasselijkheid van eventuele inkoop- of andere voorwaarden van de opdrachtgever wordt uitdrukkelijk van de hand gewezen.

Kiki koning. 2. De toepasselijkheid van eventuele inkoop- of andere voorwaarden van de opdrachtgever wordt uitdrukkelijk van de hand gewezen. Algemene voorwaarden Tekstbureau Kiki Koning Artikel 1. Algemeen 1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen, offertes en overeenkomsten tussen Tekstbureau Kiki Koning en haar

Nadere informatie

Huurvoorwaarden Sporthal De Sophiahal

Huurvoorwaarden Sporthal De Sophiahal Huurvoorwaarden Sporthal De Sophiahal Artikel 1 definities In het hierna volgende artikelen wordt verstaan onder: a. Sporthal: de beide sporthallen die bekend staan onder de naam Sporthal De Sophiahal

Nadere informatie

IN NAAM DER KONINGIN. DE GOUVERNEUR van de Nederlandse Antillen,

IN NAAM DER KONINGIN. DE GOUVERNEUR van de Nederlandse Antillen, Landsverordening van 4 december 1989 houdende regelen met betrekking tot het ter beschikking stellen van arbeidskrachten: tekst in P.B. 1989, no 73; gewijzigd bij: 1. Landsverordening van de 11de september

Nadere informatie