PROJECT T coupe

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PROJECT 911 2.2 T coupe"

Transcriptie

1 PROJECT T coupe Dit project beschrijft kort en bondig de restauratie van een ivoorwitte Porsche T coupe uit De auto is door de eigenaar in 1996 in Italië gevonden en geïmporteerd. De auto is geheel origineel, compleet en technisch in goede basis conditie. Eerder is hij in de originele kleur overgespoten. De eigenaar werd door ons geïnformeerd dat met name de carrosserie in de nabije toekomst aandacht verdiende. Dit uitte zich door kleine roestblaasjes onderaan de portieren, voorschermen en voorruitsponning. Uit ervaring weten wij dat deze zichtbaar kleine roestblaasjes indicatie geeft voor grotere corrosie aandoeningen. De eigenaar heeft door ons in de eerste jaren van zijn bezit stapsgewijs de techniek onder handen laten nemen. Zodoende is prioriteit gegeven aan een van de belangrijkste aspecten van het bezit van een Porsche; Rijden in z n mooiste vorm. Hiervoor dienen technische zaken zoals remmen, bediening, stuurinrichting, onderstel(rubbers), afstelling, versnellingsbak, koppeling en motor in goede conditie te zijn. Dit is planmatig met Peter besproken en stapsgewijs uitgevoerd. Na een paar jaar van de 911 genoten te hebben werd deze aangeboden voor een totale restauratie. Hiervoor is de auto geheel gedemonteerd. Alle bekleding, rubbers, ramen, bedrading, kachelsysteem, tank, wielophanging, motor, versnellingsbak, plaatwerk etc. zijn gedemonteerd. Alle gedemonteerde onderdelen zijn geïnspecteerd, beoordeeld en op een inventarisatielijst genoteerd. Hiermee is een plan van aanpak gemaakt. Zodoende is - overeenkomstig met de wensen en mogelijkheden van de klant bepaald welke onderdelen er behouden, vernieuwd, gereviseerd of gerestaureerd gaan worden. Met dit gegeven is een planning, routing en bestellijsten voor onderdelen samengesteld. In de afweging van voor en nadelen is besloten de lak en coating op bodemsecties en binnenschermen handmatig te verwijderen (foto 1 en 2). Dit is een arbeidsintensieve klus. Foto 1. Carrosserie ontdoen van lak en coating.

2 Foto 2. Carrosserie ontdoen van lak en coating. Toen de voorschermen ontdaan waren van de lak en coating zijn deze gestraald. De corrosie in de koplampbakken en de bevestigingspunten was van dien aard dat, gezien onze doelstelling op de auto duurzaam te conserveren, is besloten de voorschermen te vernieuwen. Hetzelfde geldt voor de bevestigingsconsoles aan de carrosserie en de portieren (foto 12). Ook bleek bij de werkzaamheden dat eens eerder een buitendorpel was vervangen. Helaas is deze er niet correct ingelast waarna men de onderzijde van het portier heeft aangepast (!). De portieren zijn derhalve ook vernieuwd. Om de corrosie grondig aan te pakken zijn de buitendorpels, binnenkokers en luchtverwarmingsbuizen verwijderd (foto 3, 4 en 5). Foto 3. Detail buitenkoker / dorpel demontage i.v.m. pasvorm en roest kriksteun.

3 Foto 4. Buitenkoker / dorpel demontage i.v.m. pasvorm en roest kriksteun. C B A Foto 5. A= buitenkoker rechts B= binnenkoker C= Console aan A-stijl t.b.v. montage voorscherm

4 Ook de kriksteunen en slotplaten zijn verwijderd. Hierna is alles grondig gestraald, behandeld en voorzien van nieuwe plaatwerkdelen (foto 6, 8, 9 en 10). Foto 6. Buitenkoker en binnenkoker verwijderd. Slotplaat R.A. scherm verwijderd. Foto 7. Onderaanzicht bodem L.A. bij kriksteun. Nieuw deel in bodem lassen en nieuwe kokers.

5 Ook diverse gecorrodeerde secties in de bodemplaat zijn verwijderd en vervangen (foto 7). De bodemplaat toonde ook vele beschadigingen en deuken. Deze zijn alle hersteld waarna de bodem ook weer op gezonde spanning kwam. Foto 8. Nieuwe binnenkoker, kriksteun en koker achter slotplaat gemonteerd. Slotplaat R.A.. verwijderd.

6 Foto 9. R.A. slotplaat (B-stijl) verwijderd. Nieuwe console achter slotplaat gelast.

7 Foto 10. Slotplaat R.A. vervangen. De accubakken en bodemdeel (tanksupport) waar voorwielophanging aan wordt gemonteerd was in perfecte conditie. Normaal gesproken zijn juist deze delen veelal door roest aangetast, al dan niet als gevolg van lekkende accu s. De frontpartij van de kofferruimte is wel onderhanden genomen. Hier is een nieuwe frontplaat ingelast. Verder bleek divers materiaal ter hoogte van de achterbankzitjes na het stralen te veel aangetast door corrosie. Hier is dan ook het betreffende plaatwerk hersteld. Deze corrosie en de corrosie van de hoedenplank (foto 11) zal zijn veroorzaakt door lekkage via het achterruit. Hiervoor is de hoedenplank vervangen.

8 Foto 11. Corrosie hoedenplank. De achterruitsponningen waren in orde, de sponning van de voorruit is gerepareerd. De naden van de motorkap liepen niet perfect evenwijdig met de achterschermen. Daarom is ook deze vervangen. Bij alle plaatwerkzaamheden zijn voortdurend nauwgezet controle en afstellingen van passingen met alle hang- en sluitwerk verricht. Foto 12. Nieuwe slotplaat B-stijl, binnen en buiten koker en nieuwe A-stijl console t.b.v. voorscherm gemonteerd.

9 Na het verwijderen van alle lijmresten en bitumen in het interieur kon deze kaal geschuurd worden. Zo ook de kofferruimte. De coating op de brandstoftank was beschadigd en is dus geheel kaal gemaakt en gestraald. Vervolgens is de auto in de grondverf gespoten. Hierna zijn alle bodemdelen, motorruimte, brandstoftank, kofferruimte delen en binnenschermen voorzien van nieuwe 3M QL coating, zie foto 13. Een juiste materiaalkeuze is hierbij essentieel. Na alle laswerkzaamheden zijn alle carrosserienaden afgekit met carrosseriekit. De coating is uiteindelijk in de carrosseriekleur gespoten. Foto 13. De bestemde delen zijn voorzien van een nieuwe 3M QL Coating en carrosserienaden afgekit. De originele kleur en laknummer zijn bij Porsche AG opgevraagd om de originaliteit te waarborgen. Vervolgens is de auto geheel gespoten, zowel binnen als buiten (Foto 14 en 15). Daags erna is het dashboard, middentunnel, delen van de achterbank, en motorruimte zwart gespoten. Ook zijn alle af fabriek gespoten onderdelen (denk aan olievoorraadtank, bumpersteunen, wielophanging, schokdempers, fusees, hoofdremcilinder, steunen, beugels enz.) gedemonteerd, geschuurd en eventueel gezandstraald en opnieuw zwart gespoten (Foto 16).

10 Foto 14. Onderzijde in kleur spuiten. Foto 15. Buiten en binnenzijde in kleur spuiten.

11 Foto 16. Een assortiment onderdelen zoals af fabriek zwart gespoten. Nadat de gehele carrosserie binnen, buiten en onderzijde in kleur gespoten is en de interieurdelen + motorruimte zwart gespoten zijn kan de wederopbouw van de auto beginnen. We beginnen hierbij met het monteren van de kabelbomen. We hebben deze kabelboom opengemaakt en geïnspecteerd. Vele koper kernen van de bedrading waren ernstig aangedaan. Het merendeel van de kabelboom is met bedrading met authentieke kleurstellingen geheel vervangen waarbij de originele stekkers ultrasoon gereinigd worden en hergebruikt (foto 17). Hiermee wordt de bedrijfszekerheid voor lange tijd gewaarborgd. Foto 17. Kabelboom

12 Ten behoeve van geluidsisolatie en originaliteit zijn nieuwe dreunplaten aangeschaft. Vervolgens zijn aan de hand van mallen de dreunplaten op maat gemaakt. Hierna zijn de dreunplaten op de gespoten (interieur)bodemplaat aangebracht en met behulp van een verfbrander föhn worden de contouren van de verstevigingruggen in de bodemplaat in de dreunplaten aangebracht (foto 18). Het resultaat is een goed isolerende en beschermende laag op je interieurbodem. Foto 18. Bodemdelen voorzien van nieuwe dreunplaten. Vervolgens hebben we een nieuwe hemelbekleding met originele specificaties gemonteerd (foto 19). Een moeilijke en tijdrovende klus met een dankbaar resultaat. Vervolgens zijn alle vinyldelen op de raamstijlen, bekledinglijsten, portierlijsten, deurbakken en hoedenplank vernieuwd. Ook de bagagetassen in de voetruimten zijn gerepareerd. Hierna is het achterbank isolatiemateriaal en zitjes gemonteerd (foto 20). Bij een specialist hebben wij nieuwe vloertapijt en bekleding van middentunnel in de originele specificaties laten maken. Ook de voorstoelen zijn gedemonteerd waarbij het verenpakket en paardenhaar vulling zijn vernieuwd. De stoelen zijn uitgevoerd in vinyl met een zwarte ribstof. De ribstof is vervangen in originele specificatie en het vinyl is niet beroerd. Dit geeft een prachtige authentieke uitstraling. Ook de karakteristieke stoffering van het dashboard is vernieuwd. Het stuurwiel vertoonde beschadigingen aan het oppervlak. Deze is bekleed met leder, zwart gespoten en claxononderdelen vernieuwd. De instrumentenklokken zijn gedemonteerd, gereinigd, glazen gepolijst en tellerranden gestraald en opnieuw zwart gespoten. De deurbakken hebben diverse reparaties ondergaan, opnieuw bekleed met vinyl en de chroomlijsten zijn handmatig gereproduceerd. Toen zijn alle ramen gemonteerd, voorzien van nieuwe rubbers en chroomlijsten. Vervolgens konden de portierruit frames, raammechanieken, slotmechanieken gemonteerd en afgesteld worden.

13 Foto 19. Monteren van hemelbekleding. Foto 20. Montage van zijpanelen, hoedenplank, bekleding en achterzitjes Vervolgens zijn diverse delen van het onderstel voorzien van nieuwe rubber bussen, samengebouwd en gemonteerd. Uiteraard zijn spoorstang gewrichten, stuurkogels en fuseekogels vernieuwd. Ook zijn de schokdemperpatronen van Koni vernieuwd waarna de

14 complete voortrein gemonteerd kon worden (foto 21). In een later stadium wordt het onderstel nader afgesteld m.b.t. wielgeometrie en wagenhoogte. Voor optimale balans en rijgedrag worden de asdrukken uitgewogen en nauwkeurig afgesteld. Foto 21. Montage van complete voorwielophanging, schokdempers, remmen, leidingen, tank, stuurhuis en voorbumper Met behulp van foto 22 en 23 worden enkele details van de opbouw van de voorzijde toegelicht. De clignoteurunits zijn geheel hersteld, nieuwe bedrading conform originele specificaties voor verlichting en claxons. Nieuwe rubbers, bevestigingsmateriaal etc. gemonteerd. Fraai resultaat.

15 Foto 22. Opbouw voorzijde Foto 23. Detail L.V. binnenscherm, tankvulhalsrubber, QL coating en nieuwe voorscherm

16 De remklauwen zijn gereviseerd waarbij ook de remzuigers zijn vervangen. Deze bleken geoxideerd te zijn. Ook de hoofdremcilinder is gereviseerd. De pedalen lieten zich zwaar bedienen door slijtage aan de lagerbussen. Hiervoor is de pedalenbox gereviseerd en weer netjes zwart gespoten. Hierna konden de nieuwe remleidingen op maat gemaakt (gebogen) worden en samen met nieuwe remslangen en handremkabels gemonteerd worden. Vervolgens is het ruitenwissermechaniek, kachelhuis en kachelklep huizen gemonteerd en afgesteld. Ook de kachelkleppen in de motorruimte en de kachelslangen zijn vervangen. Hierna is de gespoten benzinetank gemonteerd (foto 24). Foto 24. Voorzijde auto afgemonteerd. Hierna konden cosmetische zaken stap voor stap gemonteerd worden. Denk hierbij aan voorbumper, achterbumper, bumper stootlijsten, stootlijsten, chroom eindkapjes, bumperrozetten, rubbers, verlichting, claxongrilles, motorkapgrille, emblemen etc., etc. Hierbij is veel geduld en oog voor detail vereist. Passen, meten, controleren en opnieuw passen.meten.controleren totdat het vereiste afwerkniveau is bereikt.

17 De motor was in goede conditie. In afstemming met de eigenaar is de motor niet gereviseerd. Wel is de distributie gedemonteerd waarbij diverse delen waaronder de kettingspanners zijn vervangen (foto 23). Voorts zijn relevante afdichtingen en pakkingen vervangen en is de dynamo gereviseerd. Ook is de complete koppeling met vliegwiel vervangen omdat deze behoorlijk slijtage vertoonde. Hierna kon de motor met versnellingsbak in de auto gemonteerd worden (foto 24). Foto 23. Motor pakkingen en afdichtingen vervangen. Distributiehuizen de/monteren, opnieuw verpakken en kettingspanners reviseren.

18 Foto 24. Motor en versnellingsbak herenigd met de auto. Ook hebben wij een correcte radio die in modeljaar 71 af fabriek leverbaar was gezocht, gevonden en gemonteerd. Na het monteren van de originele motorruimte stickers, emblemen en type aanduiding konden de inmiddels gereviseerde Fuchs velgen gemonteerd worden. Na het aanbrengen van de vloeistoffen is de motor gestart. Na het warmdraaien is deze grondig afgesteld waarna hij heerlijk soepel loopt. Tenslotte is het onderstel geheel uitgewogen, afgesteld en uitgelijnd waarmee een fantastisch rijgedrag is gerealiseerd.

... 4. lnhoud - BIZ. Algemene richtlijnen voor carrosseriereparaties. Algernene rnethode bi j ingelaste plaatdelen... 10. Gereedschappen...

... 4. lnhoud - BIZ. Algemene richtlijnen voor carrosseriereparaties. Algernene rnethode bi j ingelaste plaatdelen... 10. Gereedschappen... lnhoud - BIZ. Algemene richtlijnen voor carrosseriereparaties... 4 Algernene rnethode bi j ingelaste plaatdelen..... 10 Gereedschappen.............................. 15 lnhoud - reparatiewerkzaarnheden..............

Nadere informatie

Voorwoord bestuur 4. Bestuur & Technische Commissie (inclusief overzicht aftredende bestuursleden) 5. Wedstrijdkalender 7

Voorwoord bestuur 4. Bestuur & Technische Commissie (inclusief overzicht aftredende bestuursleden) 5. Wedstrijdkalender 7 REGLEMENT 2015 2 Inhoudsopgave: Voorwoord bestuur 4 Bestuur & Technische Commissie (inclusief overzicht aftredende bestuursleden) 5 Wedstrijdkalender 7 Verschillende klasses bij de ACV Rang-Pang 8 Algemene

Nadere informatie

PimpCar. Gevolgen van het kopen op internet...

PimpCar. Gevolgen van het kopen op internet... De komst van de PimpCar In de vorige Standards kon u al diverse keren lezen over The Pimp Car. Deze bijnaam, in het Nederlands overeenkomend met pooierbak, werd vorig jaar gegeven in de omschrijving van

Nadere informatie

Compressiemeting. Cilinderkop verwijderd

Compressiemeting. Cilinderkop verwijderd Inleiding Voor ons 3 e jaar hebben we samen met de verkoopklas een project opgezet dat is gebaseerd op het tv-programma wheeler dealers. Het is de bedoeling dat we een auto met een aantal mankementen weer

Nadere informatie

Uitgave van de Citroën SM Club Nederland

Uitgave van de Citroën SM Club Nederland Uitgave van de Citroën SM Club Nederland SublieM is een uitgave van de Citroën SM Club Nederland p/a Van der Weeghensingel 17 5212 PH Den Bosch e-mail: info@citroensmclub.nl internet: www.citroensmclub.nl

Nadere informatie

Specialist Uitdeuken zonder spuiten Restyler Beroepscompetentieprofiel

Specialist Uitdeuken zonder spuiten Restyler Beroepscompetentieprofiel Specialist Uitdeuken zonder spuiten Restyler Beroepscompetentieprofiel Inhoudsopgave Colofon... 5 Brondocumenten... 5 1 Algemene informatie over het beroep... 6 1.1 Mogelijke functiebenamingen... 6 1.2

Nadere informatie

ANWB Watersport Actief In het water of op de kant Winterklaar maken Verfbeurt onder en boven water Onderhoud motoren

ANWB Watersport Actief In het water of op de kant Winterklaar maken Verfbeurt onder en boven water Onderhoud motoren ANWB Watersport Actief In het water of op de kant Winterklaar maken Verfbeurt onder en boven water Onderhoud motoren ONDERHOUDWIJZER PLEZIERVAARTUIGEN 1 Colofon Tekst: ANWB Watersport Actief Illustraties

Nadere informatie

Auto - onderhoud. handleiding. Deze handleiding werd gepubliceerd door Autoglym in samenwerking met het magazine Used Car Buyer Autoglym 2000

Auto - onderhoud. handleiding. Deze handleiding werd gepubliceerd door Autoglym in samenwerking met het magazine Used Car Buyer Autoglym 2000 Auto - onderhoud handleiding Inhoud Deze handleiding werd gepubliceerd door Autoglym in samenwerking met het magazine Used Car Buyer Autoglym 2000 4 De levensfilosofie van Autoglym 6 Vóór u begint 8 Wielen

Nadere informatie

Fabuleuze Hudson Hornet. Fotografie: www.thefruitcompany.nl

Fabuleuze Hudson Hornet. Fotografie: www.thefruitcompany.nl Dominante doc Fabuleuze Hudson Hornet Wie kent Doc Hudson inmiddels niet? Dankzij de Disney-film Cars van enige jaren geleden is het merk Hudson al lang niet meer de grote onbekende van weleer. Zelfs mensen

Nadere informatie

Autocross Zevenhoven 19 september 2015 REGLEMENT

Autocross Zevenhoven 19 september 2015 REGLEMENT Autocross Zevenhoven 19 september 2015 REGLEMENT Hieronder vind je de regels en voorwaarden van toepassing op het evenement. Als we ons allemaal aan de regels houden kunnen we nog jaren met veel plezier

Nadere informatie

BESTUURDERSHANDLEIDING

BESTUURDERSHANDLEIDING CITROËN BUSINESS FINANCE BESTUURDERSHANDLEIDING LEUK: RIJDEN IN EEN NIEUWE CITROËN! Straks stapt u voor de eerste keer in uw nieuwe Citroën, het blijft een leuke ervaring. Om het leuk te houden, leggen

Nadere informatie

HANDLEIDING. Scooter Mio 50 4-takt

HANDLEIDING. Scooter Mio 50 4-takt HANDLEIDING Scooter Mio 50 4-takt INHOUDSOPGAVE 1. Inhoudsopgave...1 2. Locatie bedieningsorganen... 2 3. Voor het rijden... 3 4. Veilig rijden... 3 5. Het rijden... 3 6. Gebruik originele onderdelen...

Nadere informatie

Belgian Historic Cup (BHC) 2013. Technisch reglement

Belgian Historic Cup (BHC) 2013. Technisch reglement Belgian Historic Cup (BHC) 2013 " BRAVO " Technisch reglement PAGINA INDEX 1. DEFINITIE OMSCHRIJVING 2 2. REGLEMENTERING 2-5 3. KOETSWERK EN EXTERNE AFMETINGEN 5-8 4. GEWICHT 8 5. MOTOR 8-10 6. BRANDSTOFLEIDINGEN,

Nadere informatie

Verlengde Fabrieksgarantie Polisvoorwaarden WILT U EEN DOCUMENT MET GROTERE LETTERS? BEL 0900 5552220, WE STUREN U GRAAG EEN EXEMPLAAR OP.

Verlengde Fabrieksgarantie Polisvoorwaarden WILT U EEN DOCUMENT MET GROTERE LETTERS? BEL 0900 5552220, WE STUREN U GRAAG EEN EXEMPLAAR OP. Inhoudsopgave Verlengde Fabrieksgarantie Polisvoorwaarden WILT U EEN DOCUMENT MET GROTERE LETTERS? BEL 0900 5552220, WE STUREN U GRAAG EEN EXEMPLAAR OP. 1. Uw Autotrust garantie p1 2. Onderhoudsvoorwaarden

Nadere informatie

Belgian Young Timer Cup (BYC) 2015. Technisch reglement

Belgian Young Timer Cup (BYC) 2015. Technisch reglement Belgian Young Timer Cup (BYC) 2015 " BRAVO " Technisch reglement PAGINA INDEX 1. DEFINITIE OMSCHRIJVING 2 2. REGLEMENTERING 2-4 3. KOETSWERK EN EXTERNE AFMETINGEN 4-7 4. GEWICHT 7 5. MOTOR 8-9 6. BRANDSTOFLEIDINGEN,

Nadere informatie

Rapportage bouwtechnisch onderzoek.

Rapportage bouwtechnisch onderzoek. Demostraat 100 1234 AA Demostad Rapportage bouwtechnisch onderzoek. Onafhankelijkheid en objectiviteit Perfectkeur B.V. garandeert objectiviteit en volledige onafhankelijkheid bij het door haar uitgevoerde

Nadere informatie

Steekproef in Edelstenenwijk

Steekproef in Edelstenenwijk DOSSIER 6650 Corrosieschade VZA-voorspankabels in woningen te Heerhugowaard Rapport 6650-2-1 Steekproef in Edelstenenwijk 5 november 2008 SAMENVATTING Uit een onderzoek naar de conditie van VZA-kabels

Nadere informatie

WAT HEBBEN BOMEN EN VOLVO S GEMEEN?

WAT HEBBEN BOMEN EN VOLVO S GEMEEN? blok 1 27-06-2006 15:52 Pagina 2 WAT HEBBEN BOMEN EN VOLVO S GEMEEN? HET ZAL INMIDDELS MEER DAN 25 JAAR GELEDEN ZIJN. MIJN EERSTE KENNIS- MAKING MET HANS BLOKZIJL WAS ER EEN OM NIET TE VERGETEN. DOOR MIJN

Nadere informatie

C o m p u t e r C l u b A r n h e m

C o m p u t e r C l u b A r n h e m ComputerClubArnhem C o m p u t e r C l u b A r n h e m De eenvoud van een computer De ComputerClub is ondergebracht bij de APNSA Arnhem VOORWOORD Dit blad is gemaakt om de beginnende computergebruiker

Nadere informatie

VMT 10 EPD Basis dag 2

VMT 10 EPD Basis dag 2 VMT 10 EPD Basis dag 2 Naam Cursist: Trainer: Datum: copyright 2011 2 3 Introductie Dit Zelfstudiepakket is een voorbereiding op de RPT-dag "Basis Elektro B", die je binnenkort gaat volgen. Tijdens deze

Nadere informatie

HANDBOEK SNELLE VERZORGING EN CONDITIONING RUITEN EN INTERIEURONDERDELEN LAK- EN METAALVERZORGING KUNSTSTOFFEN EN RUBBER WIELEN EN BANDEN VOUWDAKEN

HANDBOEK SNELLE VERZORGING EN CONDITIONING RUITEN EN INTERIEURONDERDELEN LAK- EN METAALVERZORGING KUNSTSTOFFEN EN RUBBER WIELEN EN BANDEN VOUWDAKEN HANDBOEK WIELEN EN BANDEN VOUWDAKEN WASSEN KUNSTSTOFFEN EN RUBBER LAK- EN METAALVERZORGING RUITEN EN INTERIEURONDERDELEN SNELLE VERZORGING EN CONDITIONING 2 swissvax benelux www.swissvax.nl SWISSVAX BENELUX

Nadere informatie

Bouwkundig inspectierapport

Bouwkundig inspectierapport Bouwkundig inspectierapport Straat : Voorbeeldstraat 14 Postcode : 1234 AA Plaats : Voorbeeldstad Woningtype Bouwjaar : 1930 : Woonhuis/Eengezinswoning Datum inspectie : 1 december 2014 Rapportnummer :

Nadere informatie

DE LUCHTBOXER Clubblad van de Luchtgekoelde VW Club Nederland

DE LUCHTBOXER Clubblad van de Luchtgekoelde VW Club Nederland DE LUCHTBOXER Clubblad van de Luchtgekoelde VW Club Nederland Wanneer gaan we een motor reviseren? Winterplet met sners Impressies uit Japan De hel van 63 3 2010 ADVERTENTIE (in dit bestand weggelaten

Nadere informatie

DE NIEUWE DISCOVERY SPORT

DE NIEUWE DISCOVERY SPORT DE NIEUWE DISCOVERY SPORT Al sinds het idee voor de eerste Land Rover in 1947, hebben wij auto s gecreëerd die grenzen verleggen; die eigenaars uitdagen om nieuwe gebieden te verkennen en moeilijk terrein

Nadere informatie

Gebruikershandleiding A72, A82, A92

Gebruikershandleiding A72, A82, A92 Gebruikershandleiding A72, A82, A92 Gebruikershandleiding A72---A92 Serienummers van uw tractor Model = model indentificatie wordt gebruikt voor service en onderdelen Indentificatie number = serie nummer

Nadere informatie

Autotips en kopen. Waar op te letten bij aankoop van tweedehands auto?

Autotips en kopen. Waar op te letten bij aankoop van tweedehands auto? Waar op te letten bij aankoop van tweedehands auto? Autotips en kopen Waar op te letten bij koop van tweedehands auto's Wij geven u 50 punten waarop u een tweedehands auto vóór aanschaf kunt inspecteren.

Nadere informatie

De nieuwe Renault Clio.

De nieuwe Renault Clio. De nieuwe Renault Clio. Na de introductie van de Modus in 2004, gaat Renault door met de vernieuwing en ontwikkeling van haar gamma in het B-segment. De Clio III is een nieuw hoofdstuk in geschiedenis

Nadere informatie

BESTUURDERSHANDLEIDING PEUGEOT LEASE

BESTUURDERSHANDLEIDING PEUGEOT LEASE BESTUURDERSHANDLEIDING PEUGEOT LEASE ALLES OVER UW LEASEAUTO IN ÉÉN BOEKJE MAG IK MIJN LOGO ZOMAAR OP MIJN LEASEAUTO ZETTEN? BEN IK VERZEKERD ALS IK HEM UITLEEN? EN HOE WERKT HET IN HET BUITENLAND? OM

Nadere informatie

1.Carrosserie en lak. Krassen die langer zijn dan 10 cm en niet meer te polijsten zijn. Beschadigingen groter dan 24mm (1 euro muntstuk) Krassen

1.Carrosserie en lak. Krassen die langer zijn dan 10 cm en niet meer te polijsten zijn. Beschadigingen groter dan 24mm (1 euro muntstuk) Krassen INLEVERSCHADE Beschadigingen aan de auto ten gevolge van bijvoorbeeld steenslag, aanrijding en (poging tot) inbraak waarbij de ontstane schade niet voldoet aan de criteria's zoals deze zijn omschreven

Nadere informatie