Technical Note VPN Siemens i.c.m NetASQ

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Technical Note VPN Siemens i.c.m NetASQ"

Transcriptie

1 Technical Note VPN Siemens i.c.m NetASQ Author: Jorn de Vries VPN verbinding tussen een NETASQ en een Siemens 583x router. Instellingen van de NETASQ: Kies in het menu voor VPN > Pre-shared Keys De Pre-shared key dient er op deze manier uit te zien. Key name Type Peer identity Shared key (HEXA) VPN ( ) VPNkey Vul het boven staande op deze manier in, maar dan met uw eigen waarden. Kies hierna voor het menu VPN > IPSec VPN tunnels Kies voor een leeg slot en klik op Edit. In de wizard kies een naam voor de tunnel en kies voor Good Encryption. Klik nu op volgende. Kies voor Dynamic (Pre-Shared Key). Klik nu op volgende. Kies voor de interface voor de Tunnel Endpoint van de firewall voor Network_OUT. Kies bij Select VPN Peer het object dat u heeft aangemaakt voor het publieke IP adres van de router. Klik nu op volgende. Kies bij Participating LOCAL hosts / networks voor: Network_IN Kies bij Participating REMOTE hosts / networks voor het object dat u heeft aangemaakt voor het netwerk van de router aan de LAN kant. Klik nu op volgende en daarna op Finish. Na het doorlopen van de wizard opent er een venster waarin u uw in de wizard opgegeven configuratie kunt terugvinden. In dit venster kunt u ook de Authenticatie en Key Exchange voor Phase 1 en 2 opgeven.

2 Verander het in de afbeelding hierboven aan gegeven menu Main mode in Aggressive mode. Bij Pre-shared Key configuration onder het menu van Main mode kiest u bij Identity type voor: ( ). Bij identity kunt u de identiteit van de NetASQ opgeven als op deze manier: Ga nu naar de optie Authentication (Phase 1) in het linker menu. Zorg ervoor dat de Lifetimes van de NetASQ en de Siemes 583x identiek zijn. Anders werkt de VPN verbinding niet. De Key Group dient ook op beide identiek te zijn.

3 Kies nu voor de optie Proposal 1 in het linker menu. Het is belangrijk dat de waarden uit Proposal 1 hetzelfde zijn op zowel de NetASQ en de Siemens 583x. Als deze niet gelijk zijn werkt de VPN verbinding namelijk niet. De Key Group kan in dit venster niet gekozen worden, dit heeft u in het vorige venster kunnen doen. Houdt er wel rekening mee dat de NetASQ meer beveiligingsmogelijkheden heeft dan de Siemens 583x. Het is dus belangrijk dat u de NetASQ op de 583x afstemt.

4 In dit venster kunt u Phase 2 opgeven. Deze dient ook voor beide apparaten identiek te zijn. PFS Key group dient op No Perfect Forward Secrecy te staan. Dit is omdat de Siemens 583x deze functie niet ondersteund. SA Life dient een identieke waarde te hebben bij de NetASQ en de 583x. Geef in dit tabblad op welke authenticatie u wilt gebruiken. De 583x ondersteund alleen SHA1 en MD5, en kan er ook maar 1 van de 2 gebruiken. Laat de Strenght op de standaardwaarde staan. Houd hiermee rekening.

5 Geef in dit tabblad op welke encryptie u wilt gebruiken. De 583x ondersteund alleen null, 3DES, en kan er ook maar 1 van de 2 gebruiken. Laat de Strenght op de standaardwaarde staan. Houd hiermee rekening. In dit tabblad kunt u de IP ranges van de interne netwerken van beide kanten opgeven. Dit heeft u in de wizard al gedaan, hier kunt u het wijzigen als dat nodig is.

6 Instellingen van de Siemens 583x router. Log in op de router, en kies in het menu voor de optie: IKE/IPSec configuration >> Advanced IKE/IPSec Setup. Kies nu voor de eerste optie IKE Peers: IKE Peer Name kan een willekeurige naam worden ingevoerd, dit is voor u zelf om de andere zijde van de VPN verbinding te benoemen. Dit staat los van de configuratie. Pre-shared Secret dient gelijk te zijn aan de Pre-shared key die u bij de NetASQ heeft opgeven. Peer Gateway IP Address geeft u het publieke IP adres van de NetASQ op, zodat de router weet waar hij de VPN verbinding kan vinden. Wanneer alles goed is ingevuld klikt u op de knop Apply. Kies voor de tweede optie IKE Proposals: IKE Phase 1 Proposal Definition is wat de NetASQ, Phase 1 noemt. IKE Proposal Name is een benoeming voor uzelf om de IKE Phase 1 proposal te benoemen, dit heeft geen invloed op de VPN configuratie. Message Authentication Scheme is wat de NetASQ, Hash Algorithm noemt. Zorg ervoor dat de optie die u in de Siemens 583x kiest identiek is aan de optie die u in de NetASQ kiest bij Hash Algorithm bij Phase 1. Diffie-Hellman (Oakley) group dient gelijk te zijn aan de keygroup die u bij Phase 1 in de NetASQ heeft ingesteld.

7 Encryption Type dient gelijk te zijn aan de optie die u in de NetASQ kiest bij Encryption Algorithm bij Phase 1. Phase 1 Proposal Lifetime (seconds) dient gelijk te zijn aan de optie SA Life die u in Phase 1 van de VPN verbinding in de NetASQ heeft ingesteld. Let wel, de NetASQ rekent de Life Time in minuten en de Siemens 583x in seconden. Zorg er dus voor dat deze een gelijke tijd krijgen. Kies voor de derde optie IKE IPSec Proposals: De IKE IPSec Proposal Definition is wat de NetASQ, Phase 2 noemt. IPSec Proposal Definition is een benaming voor u zelf om dit menu te benoemen. Dit heeft geen invloed op de VPN configuratie. AH Authentication Scheme dient u leeg te laten, de NetASQ maakt namelijk geen gebruik van deze functie. Het toch invullen van deze optie maakt de VPN verbinding ongeldig. ESP Authentication Scheme dient gelijk te zijn aan het tabblad Authentication die u bij Phase 2 in de NetASQ heeft opgegeven. ESP Encryption Scheme dient gelijk te zijn aan het tabblad Encryption die u bij Phase 2 in de NetASQ heeft opgegeven. Phase II Proposal Lifetime (seconds) dient gelijk te zijn aan de optie SA Life die u in Phase 1 van de VPN verbinding in de NetASQ heeft ingesteld. Let wel, de NetASQ rekent de Life Time in minuten en de Siemens 583x in seconden. Zorg er dus voor dat deze een gelijke tijd krijgen. Phase II proposal Lifedata (Kbytes) dient op 0 te blijven staan, omdat deze niet gebruikt wordt in de NetASQ. Het opgeven van een andere waarde maakt de VPN verbinding ongeldig. Kies voor de vierde optie IKE IPSec Policies:

8 IPSec Policy Name is een naam die u zelf kunt opgeven om dit menu te benoemen, dit staat los van de VPN configuratie. Peer Binding, hier kiest u voor de IKE Peers die u eerder heeft ingesteld. Het keuze menu geeft de benaming weer die u eerder heeft ingevuld voor dit menu. PFS Group dient op none te blijven staan. IP Protocol dient u naar eigen voorkeur in te stellen, standaard staat deze op all. Source IP Address is het IP adres van het interne LAN netwerk van de Siemens 583x Source Subnet Mask is het subnet mask van het interne LAN van de Siemens 583x. Destination IP Address is het IP adres van het interne LAN netwerk van de NetASQ. Destination Subnet Mask is het subnet mask van het interne LAN netwerk van de NetASQ. Source port dient naar eigen voorkeur worden ingesteld, standaard staat deze op all. Destination port dient naar eigen voorkeur worden ingesteld, standaard staat deze op all.

9 Default tunnel laat u kiezen of dit de standaard tunnel voor de router wordt. Kies voor ja als dit zo is, of als dit de enige geconfigureerde VPN verbinding is. Start de router nu opnieuw op, u heeft als u alle stappen goed doorlopen heeft nu een werkende VPN verbinding opgezet tussen uw NetASQ en uw Siemens 583x.

Geavanceerde gebruikershandleiding internet Cisco

Geavanceerde gebruikershandleiding internet Cisco Geavanceerde gebruikershandleiding internet Cisco Welkom bij Internet van Ziggo Van harte welkom bij Internet van Ziggo. Met deze geavanceerde handleiding kunt u de instellingen wijzigen van uw Wi-Fi

Nadere informatie

Geavanceerde gebruikershandleiding internet

Geavanceerde gebruikershandleiding internet Geavanceerde gebruikershandleiding internet Welkom bij Internet van Ziggo Van harte welkom bij Internet van Ziggo. Met deze geavanceerde handleiding kunt u de instellingen wijzigen van uw Wi-Fi modem.

Nadere informatie

Instellen Zyxel modem als stand-alone ATA

Instellen Zyxel modem als stand-alone ATA Instellen Zyxel modem als stand-alone ATA In dit document wordt stap voor stap uitgelegd hoe je een Zyxel ADSL modem als SIP ATA kunt configureren, zonder gebruik te maken van de DSL aansluiting op het

Nadere informatie

VPN met IPCOP 2.1.7. Dieter Depuydt Mail: dieter@depuydt.eu Twitter: @dieterdepuydt

VPN met IPCOP 2.1.7. Dieter Depuydt Mail: dieter@depuydt.eu Twitter: @dieterdepuydt VPN met IPCOP 2.1.7 Dieter Depuydt Mail: dieter@depuydt.eu Twitter: @dieterdepuydt Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 2 1 Algemeen: VPN... 4 2 Algemeen: Asymmetrische cryptografie / Certificaten...

Nadere informatie

Nadat u het programma NAT Manager van de support site heeft ge-download dubbelklikt u op het icoon NAT_Manager.exe.

Nadat u het programma NAT Manager van de support site heeft ge-download dubbelklikt u op het icoon NAT_Manager.exe. 1 De NAT Manager 1.1 aanbeveling Wanneer u een toepassing achter uw modem wilt gebruiken, bijvoorbeeld het gebruik van een FTP server, is het verstandig de netwerkkaart een vast IP-adres te geven welke

Nadere informatie

Handleiding IPsec instellen

Handleiding IPsec instellen Handleiding IPsec instellen Versie 0 DUT Definities van opmerkingen Overal in deze gebruikershandleiding wordt de volgende aanduiding gebruikt: en leggen uit wat u in een bepaalde situatie moet doen of

Nadere informatie

Instellen van de WiFi-Repeater

Instellen van de WiFi-Repeater Instellen van de WiFi-Repeater In deze handleiding leest u stap voor stap hoe u uw Gembird WNP RP 002 WiFi repeater kunt instellen. Deze instellingen hoeft u in principe slechts eenmalig uit te voeren.

Nadere informatie

xxter Mobotix T24 configuratie

xxter Mobotix T24 configuratie xxter Mobotix T24 configuratie Setup / instellingen voor VoIP De Mobotix T24 kan in samenwerking met xxter als video intercomsystem werken. De configuratie zoals beschreven in dit document is getest. Andere

Nadere informatie

ipact Installatiehandleiding CopperJet 816-2P / 1616-2P Router

ipact Installatiehandleiding CopperJet 816-2P / 1616-2P Router ipact Installatiehandleiding CopperJet 816-2P / 1616-2P Router Stap 1: Het instellen van uw computer Instellen netwerkkaart om de modem te kunnen bereiken: Windows 98/ME: Ga naar Start Instellingen Configuratiescherm

Nadere informatie

RUCKUS GUEST ACCESS. Technote. Alcadis Vleugelboot 8 3991 CL Houten www.alcadis.nl 030 65 85 125. Versie: 1.0 Auteur: Thomas Snijder Datum: 20-01-2013

RUCKUS GUEST ACCESS. Technote. Alcadis Vleugelboot 8 3991 CL Houten www.alcadis.nl 030 65 85 125. Versie: 1.0 Auteur: Thomas Snijder Datum: 20-01-2013 RUCKUS GUEST ACCESS Technote Versie: 1.0 Auteur: Thomas Snijder Datum: 20-01-2013 Alcadis Vleugelboot 8 3991 CL Houten www.alcadis.nl 030 65 85 125 Inhoud 1 Inleiding... 2 2 Configuratie... 3 2.1 GUEST

Nadere informatie

Siemens SpeedStream 5450 Router

Siemens SpeedStream 5450 Router Siemens SpeedStream 5450 Router Gebruiksaanwijzing ten behoeve van Zakelijk ADSL van KPN Versie 1.4 Inhoudsopgave 1. Aansluiten van de router... 4 2 Instellingen van Windows voor een Zakelijk ADSL-verbinding...

Nadere informatie

Revisie geschiedenis. [XXTER & KNX via IP]

Revisie geschiedenis. [XXTER & KNX via IP] Revisie geschiedenis [XXTER & KNX via IP] Auteur: Freddy Van Geel Verbinding maken met xxter via internet met de KNX bus, voor programmeren of visualiseren en sturen. Gemakkelijk, maar niet zo eenvoudig!

Nadere informatie

Arcadyan VGV7519 Router. Gebruiksaanwijzing ten behoeve van Ondernemerspakket Internet & IPbellen & Zakelijk ADSL/VDSL van KPN

Arcadyan VGV7519 Router. Gebruiksaanwijzing ten behoeve van Ondernemerspakket Internet & IPbellen & Zakelijk ADSL/VDSL van KPN Arcadyan VGV7519 Router Gebruiksaanwijzing ten behoeve van Ondernemerspakket Internet & IPbellen & Zakelijk ADSL/VDSL van KPN Versie 1.1 mei 2012 Inhoudsopga ve 1 Aansluiten van de router... 5 2 Instellingen

Nadere informatie

Handleiding: ingebruikname UPC met eigen router

Handleiding: ingebruikname UPC met eigen router Koldingweg 19-1 9723 HL Groningen Postbus 5236 9700 GE Groningen Handleiding: ingebruikname UPC met eigen router T (050) 820 00 00 F (050) 820 00 08 E mail@callvoiptelefonie.nl W www.callvoiptelefonie.nl

Nadere informatie

Mail omzetten van POP naar IMAP. Geschreven door Bert Vos - Oog voor Omgeving Datum: 24 februari 2015

Mail omzetten van POP naar IMAP. Geschreven door Bert Vos - Oog voor Omgeving Datum: 24 februari 2015 Mail omzetten van POP naar IMAP. Geschreven door Bert Vos - Oog voor Omgeving Datum: 24 februari 2015 Inleiding. Iedereen die tegenwoordig een computer heeft, gebruikt ook wel de e-mail. Dit is in de meeste

Nadere informatie

Conceptronic C100BRS4H Snelle Installatie Gids. Gefeliciteerd met de aankoop van uw Conceptronic 4-poort Breedband Router.

Conceptronic C100BRS4H Snelle Installatie Gids. Gefeliciteerd met de aankoop van uw Conceptronic 4-poort Breedband Router. Conceptronic C100BRS4H Snelle Installatie Gids Gefeliciteerd met de aankoop van uw Conceptronic 4-poort Breedband Router. De bijgevoegde Hardware Installatie Gids geeft u een stapsgewijze uitleg van hoe

Nadere informatie

Configuratie Siemens SE565 SurfSnelADSL (connected by BBned) Controleren van de aansluiting. Toegang tot de router. De Siemens SE565 configureren

Configuratie Siemens SE565 SurfSnelADSL (connected by BBned) Controleren van de aansluiting. Toegang tot de router. De Siemens SE565 configureren Controleren van de aansluiting Configuratie Siemens SE565 SurfSnelADSL (connected by BBned) Als u gebruik maakt van Linesharing en u wilt bellen met uw KPN lijn, dan dient u de splitter te gebruiken die

Nadere informatie

2.4GHz IEEE802.11g 54Mbps WLANbreedbandrouter BLW-54PM. Planex Communications Inc.

2.4GHz IEEE802.11g 54Mbps WLANbreedbandrouter BLW-54PM. Planex Communications Inc. 2.4GHz IEEE802.11g 54Mbps WLANbreedbandrouter BLW-54PM Planex Communications Inc. INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk 1 Inleiding... 4 1.1 Eigenschappen BLW-54PM... 4 1.1.1 Eigenschappen Internettoegang... 4 1.1.2

Nadere informatie

SSL VPN. In deze handleiding zullen wij onderstaande SSL mogelijkheden aan u uitleggen. - SSL VPN account/groep creëren.

SSL VPN. In deze handleiding zullen wij onderstaande SSL mogelijkheden aan u uitleggen. - SSL VPN account/groep creëren. SSL VPN SSL VPN SSL VPN is een web based versie van VPN waarbij er geen VPN client software nodig is. Het wordt niet beperkt door netwerkomgevingen en is zeer eenvoudig te configureren. SSL staat voor

Nadere informatie

Alcatel SpeedTouch 780WL Router

Alcatel SpeedTouch 780WL Router Alcatel SpeedTouch 780WL Router Gebruiksaanwijzing ten behoeve van Zakelijk ADSL van KPN Versie 1.1 Inhoudsopgave 1. Aansluiten van de router... 4 2 Instellingen van Windows voor een Zakelijk ADSL-verbinding...

Nadere informatie

Installeer de C54PSERVU in Windows Vista

Installeer de C54PSERVU in Windows Vista Installeer de C54PSERVU in Windows Vista In dit document wordt beschreven hoe u uw printer in combinatie met de Conceptronic C54PSERVU kan installeren in Windows Vista. 1. Printer installeren Voordat u

Nadere informatie

Connectivity SQL Er kan geen verbinding worden gemaakt met de SQL server

Connectivity SQL Er kan geen verbinding worden gemaakt met de SQL server Connectivity SQL Er kan geen verbinding worden gemaakt met de SQL server Introductie Probleem: Het lukt het niet om verbinding te maken met de SQL server. Of: op het werkstation komt de melding na het

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Alcatel Speedtouch 780WL Router

Gebruiksaanwijzing Alcatel Speedtouch 780WL Router Gebruiksaanwijzing Alcatel Speedtouch 780WL Router ten behoeve van Zakelijk ADSL van KPN Gebruikersaanwijzing Speedtouch 780 Router t.b.v. Zakelijk ADSL Pagina 1 Inhoud 1. Aansluiten van de router 3 2.

Nadere informatie

Installatiehandleiding NEP Installatiehandleiding v2.0. Norman Email Protection Versie 4.5. Voor Windows 2003 Small Business Server

Installatiehandleiding NEP Installatiehandleiding v2.0. Norman Email Protection Versie 4.5. Voor Windows 2003 Small Business Server Installatiehandleiding NEP Installatiehandleiding v2.0 Norman Email Protection Versie 4.5 Voor Windows 2003 Small Business Server De inhoud van deze handleiding is uitsluitend bedoeld ter informatie en

Nadere informatie

DrayTek Sm art VPN Client. PPTP / I PSec / L2TP

DrayTek Sm art VPN Client. PPTP / I PSec / L2TP Rem ote Dial- in User DrayTek Sm art VPN Client PPTP / I PSec / L2TP Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Verbinding maken met de router... 4 Remote Dial In User PPTP... 5 VPN verbinding opzetten

Nadere informatie

EM4484 Draadloze Internet Camera

EM4484 Draadloze Internet Camera EM4484 Draadloze Internet Camera 2 NEDERLANDS EM4484 Draadloze Internet Camera Waarschuwingen en aandachtspunten Als gevolg van Europese regelgeving kan een draadloos product in sommige Europese lidstaten

Nadere informatie

Workshop - Dynamic DNS De beelden van je IP-camera bekijken via internet

Workshop - Dynamic DNS De beelden van je IP-camera bekijken via internet Workshop - Dynamic DNS De beelden van je IP-camera bekijken via internet In deze workshop Introductie...2 Eminent EM4483 Draadloze Internet Camera...2 Uitleg van de term Dynamic DNS...3 Voordelen van DynDNS...3

Nadere informatie

Xelion 6.8 Handleiding Installatie en Beheer December 2014

Xelion 6.8 Handleiding Installatie en Beheer December 2014 Xelion 6.8 Handleiding Installatie en Beheer December 2014 Document versie 6.8 Gedetailleerd overzicht van alle beheerfuncties van Xelion 6. Dit document is bedoeld voor beheerders en operators Ten geleide

Nadere informatie

Files\Content.Outlook\J0T7FZQ8\Handleiding extra beveiligen certificaat.docx

Files\Content.Outlook\J0T7FZQ8\Handleiding extra beveiligen certificaat.docx Back-up maken van uw certificaat Open Internet Explorer en kies rechts bovenin voor het menu Extra. Ga vervolgens naar Internetopties (onderste) en klik in het venster wat geopend wordt op het tabblad

Nadere informatie

Technical White Paper

Technical White Paper Technical White Paper VMware vcloud Director Opgesteld door: Andy Janssens 3SNB Inhoudsopgave 1 Cloud Computing, wat is het en wat houdt het in?... 4 1.1 Wat is Cloud Computing?... 4 1.2 Welke Cloud Computing

Nadere informatie