Handleiding configuratie Linksys router BEFSR41v4 t.b.v. SSHN-complex Orion. Resetten van de router

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding configuratie Linksys router BEFSR41v4 t.b.v. SSHN-complex Orion. Resetten van de router"

Transcriptie

1 Handleiding configuratie Linksys router BEFSR41v4 t.b.v. SSHN-complex Orion Deze beknopte handleiding voor het configureren van de router bestaat uit 4 delen: - Stapsgewijze beschrijving voor het resetten van de router. SSHN adviseert met klem om voor gebruik de router te resetten zodat eventuele reeds gemaakte instellingen (zoals bijvoorbeeld het standaard wachtwoord of wachtwoord van een eerdere bewoner) verwijderd worden. Dit geldt zowel als u de eerste bewoner bent maar ook als de wooneenheid al eerder bewoond is geweest. Door de router te resetten en een nieuw wachtwoord in te voeren voorkomt u dat een buitenstaander toegang tot uw router kan krijgen; - Stapsgewijze beschrijving voor het invoeren van de bij de wooneenheid behorende IP adresgegevens en het wijzigen van het wachtwoord. De IP-adresgegevens worden verstrekt door uw complexbeheerder; - Stapsgewijze beschrijving voor het vernieuwen van de firmware van de router indien dit wenselijk / noodzakelijk blijkt te zijn. - Korte beschrijving om te controleren of er wel internetsignaal op de wandoutlet staat. Let op: 2 wandoutlets. De kamer is voorzien van 2 zgn. RJ-45 wandoutlets: een is er voor een eventuele vaste telefoonaansluiting, de andere voor de internetaansluiting. Deze laatste is voorzien van een label met het huisnummer van de wooneenheid. Zorg er voor dat de netwerkkabel tussen router en wandoutlet met de juiste aansluiting is verbonden, dus met de aansluiting met het huisnummer. Resetten van de router Om de router te resetten kunnen de volgende handelingen uitgevoerd worden: - Sluit de voedingsadapter aan. - Reset de router door het indrukken van de resetknop op de achterzijde van de router (zie gele pijl op onderstaande afbeelding). Houd de resetknop 30 seconden ingedrukt. Het controlelampje Power aan de voorzijde zal een aantal keren knipperen.

2 Na de reset om naar de fabrieksinstellingen terug te gaan, is het IP-adres om toegang tot de router te krijgen gewijzigd in De bijbehorende Gebruikersnaam: admin en Wachtwoord: admin Indien het niet lukt om de router te resetten, dan kunt u de router proberen te resetten door (de werkwijze wijkt iets af van de werkwijze zoals hierboven beschreven): - de adapter uit de stroom te halen; - het resetknopje in te drukken; - terwijl het resetknopje ingedrukt is de adapter in de stroom doen en het resetknopje ongeveer 30 seconden ingedrukt houden. Tijdens het resetten zal het ledje van de Power een aantal keren gaan knipperen. Invoeren IP-adresgegevens en wijzigen wachtwoord Controle vooraf Om toegang te krijgen tot de router kunt u in de Internet Explorer of een andere browser de URL in typen. Echter om toegang tot de router te krijgen mogen er in uw PC / laptop geen IPadresgegevens zijn ingevoerd. Heeft u eerder al een kamer op een van de SSHN-complexen bewoond dan is de kans zeer groot dat er al een IP-adres van uw vorige kamer in uw PC / laptop is ingevoerd. Ook als u niet eerder op een SSHN-complex heeft gewoond adviseren wij u om deze instelling te controleren. Windows XP Controleer voor de zekerheid deze instelling via Configuratiescherm > Netwerkverbindingen > Lanverbinding > Eigenschappen > Internet-protocol (TCP/IP) > Eigenschappen of hier de mogelijkheid Automatisch een IP-adres laten toewijzen is aangevinkt. Tevens moet hier ook Automatisch een DNS-serveradres laten toewijzen zijn aangevinkt. Op dit scherm mogen geen IP-adresgegevens zijn ingevuld. Windows Vista Controleer voor de zekerheid deze instelling via Configuratiescherm > Netwerkcentrum > Netwerkverbinding beheren > Lan-verbinding > Eigenschappen > Internet Protocol versie 4 (TCP/IPv4) > Eigenschappen of hier de mogelijkheid Automatisch een IP-adres laten toewijzen is aangevinkt. Tevens moet hier ook Automatisch een DNS-serveradres laten toewijzen zijn aangevinkt. Op dit scherm mogen geen IP-adresgegevens zijn ingevuld.

3 Windows 7 Controleer voor de zekerheid deze instelling via Configuratiescherm > Netwerkcentrum > Adapterinstellingen wijzigen > Lan-verbinding > Eigenschappen > Internet Protocol versie 4 (TCP/IPv4) > Eigenschappen of hier de mogelijkheid Automatisch een IP-adres laten toewijzen is aangevinkt. Tevens moet hier ook Automatisch een DNS-serveradres laten toewijzen zijn aangevinkt. Op dit scherm mogen geen IP-adresgegevens zijn ingevuld. Voorbeeld schermafdruk Indien bovenstaande instellingen op automatisch laten toewijzen zijn ingesteld, dan pas kunt u toegang krijgen tot de router om daar uw IP-adresgegevens in te kunnen vullen. Als zowel in de router als in uw PC /laptop IP-adresgegevens zijn ingevoerd dan zal dit conflicteren en zal er geen internetverbinding mogelijk zijn. Om de bij de wooneenheid behorende IP-adresgegevens in te voeren in de router kunnen de volgende handelingen uitgevoerd worden: - Verbind de router (een van de 4 (private) poorten) middels een netwerkkabel met een PC / laptop en sluit de voedingsadapter aan. - Start op de PC / laptop de Internet Explorer of een andere browser.

4 - Voer bij het URL-veld, na een reset, het adres in. - Gebruik bij aanmelden onderstaande gebruikersnaam en wachtwoord: Gebruikersnaam: admin Wachtwoord: admin - Op het scherm Setup Basic Setup: Wijzig / kies achter Internet Connection Type voor Static IP. Vul bij Internet Setup verder de IP-adresgegevens van de betreffende wooneenheid in. De velden die ingevuld moeten worden zijn: IP Address, Subnet Mask, Default Gateway, Static DNS 1 en Static DNS 2. De IP-adresgegevens worden door uw complexbeheerder verstrekt. Zie onderstaande schermafdrukken als voorbeeld voor dit scherm en voor overige instellingen. - Na iedere wijziging / invullen moet de gewijzigde configuratie opgeslagen worden door op Save Settings te klikken.

5 Setup: Basic Setup Let op: IP-adresgegevens in onderstaande schermafdruk zijn als voorbeeld bedoeld! Deze kunnen afwijken van de bij uw wooneenheid behorende IP-adresgegevens. Op het scherm Setup Basic Setup, onder Netwerk Setup (zie bovenstaande schermafdruk) staat bij het veld Local IP Address het IP-adres dat wordt gebruikt om, via de Internet Explorer, verbinding te maken tussen PC / laptop en de router om op de router in te kunnen loggen =>

6 Administration: Management Om het wachtwoord van de routerconfiguratie te wijzigen kunnen de volgende handelingen uitgevoerd worden: - Op het scherm Administration Management: Wijzig / vul in bij Router password uw nieuwe wachtwoord. Bevestig dit nieuwe wachtwoord door het nogmaals in te voeren bij Re-enter to confirm. - Na iedere wijziging / invullen moet de gewijzigde configuratie opgeslagen worden door op Save Settings te klikken. OVERIGE INSTELLINGEN Onderstaande schermafdrukken zijn van overige instellingen in de verschillende schermen van de router. De instellingen als weergegeven zijn de standaard instellingen nadat de router gereset is. Wijzigingen in deze instellingen kunnen de werking van de router beïnvloeden, worden niet ondersteund door SSHN en zijn voor eigen risico. Indien er problemen voortkomen uit deze wijzigingen, moet u als eindgebruiker deze zelf oplossen. SSHN zal er voor kiezen om alle default instellingen weer terug te zetten door de router weer te resetten danwel een Restore Factory Defaults uit te voeren, zoals eerder besproken in deze handleiding.

7 Setup: DDNS Setup: MAC Address Clone Setup: Advanced Routing

8 Security: Filter Security: VPN Passthrough

9 Application&Gaming: Port Range Forwarding Application&Gaming: Port Triggering

10 Application&Gaming: UPnP Forwarding Application&Gaming: DMZ

11 Application&Gaming: QoS Administration: Management

12 Administration: Log Administration: Factory Defaults

13 Administration: Firmware Upgrade Status: Local Network

14 Vernieuwen van de firmware Indien blijkt dat de firmware (software in de router) niet goed functioneert kan de router voorzien worden van een nieuwe versie van de firmware. De laatst beschikbare versie is versie Alvorens aan de daadwerkelijke handelingen te beginnen moet eerst de nieuwe firmware gedownload worden (eventueel, indien nog niet eerder uitgevoerd, zal eerst de router gereset moeten worden en zullen eerst de IP-adresgegevens ingevoerd moeten worden; zie het eerste en tweede deel van deze handleiding): - Ga naar de website - Vul in het zoekveld het juiste model in. Voor uw router is dat: BEFSR41 en druk op Enter. - Klik op het tabje Downloads. - Kies via het pijltje in het drop-down menu de juiste hardwareversie. Voor uw router is dat: versie Klik onder Firmware op Download en sla de upgrade file op de PC / laptop op. Later zal via de webinterface van de router de upgrade file in de router worden ingelezen. Om de firmware te vernieuwen kunnen de volgende handelingen uitgevoerd worden: - Verbind de router (een van de 4 (private) poorten) middels een netwerkkabel met een PC / laptop en sluit de voedingsadapter aan. - Start op de PC / laptop de Internet Explorer of een andere browser. - Voer bij het URL-veld, na een reset, het adres in. - Gebruik bij aanmelden onderstaande gebruikersnaam en wachtwoord: Gebruikersnaam: admin Wachtwoord: admin of het door u ingevoerde nieuwe wachtwoord (zie tweede deel van deze handleiding).

15 - Op het scherm Administration Firmware Upgrade: Ga middels de Browse -knop naar de locatie waar de upgrade file is opgeslagen. Selecteer de upgrade file en klik op de Upgrade -knop. Hierna is het programma nog enige tijd bezig met het verwerken van de upgrade. Daarna verschijnt de melding:

16 - Klik op continue. - Na wijziging moet de gewijzigde configuratie opgeslagen worden door op Save Settings te klikken. Aangeraden wordt om de router daarna eventueel nogmaals te resetten naar fabrieksinstellingen. Dit kan met de resetknop (zie het eerste deel van deze handleiding) of u kunt in de webinterface naar Administration Factory Defaults gaan en bij Restore Factory Defaults Yes aanklikken. Geen internet controleren signaal Mochten de bovenstaande aanwijzingen, zoals beschreven in het eerste en tweede deel, niet helpen dan kunt u proberen of u internet heeft door rechtstreeks de PC / laptop op de wandoutlet aan te sluiten, dus zonder de router aan te sluiten. In dat geval moet u uw IP-adresgegevens WEL in uw PC / laptop invoeren in onderstaand scherm (Eigenschappen van Internet Protocol versie 4 (TCP/IPv4) ). Mocht u op deze manier wel kunnen internetten dan heeft u in ieder geval signaal op de wandoutlet en is het probleem zeer waarschijnlijk terug te voeren tot de router. De router kan, na contact met de complexbeheerder, eventueel bij hem worden omgeruild. Na omruilen en configureren van de router dient u niet te vergeten om de IP-adresgegevens weer uit de PC / laptop te verwijderen. Bij mailcontact met de complexbeheerder graag aangeven wat u al gedaan hebt om het probleem op te lossen en graag uw adres vermelden. Bij voorbaat dank. Handleiding configuratie Linksys Router tbv Orion doc

CC400020 Sweex Wireless ADSL Modem/Router

CC400020 Sweex Wireless ADSL Modem/Router CC400020 Sweex Wireless ADSL Modem/Router Inleiding Allereerst hartelijk bedankt voor de aanschaf van deze Sweex Wireless ADSL Modem Router. Voor een juiste werking van deze Sweex Wireless ADSL Modem Router

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Alcatel Speedtouch 780WL Router

Gebruiksaanwijzing Alcatel Speedtouch 780WL Router Gebruiksaanwijzing Alcatel Speedtouch 780WL Router ten behoeve van Zakelijk ADSL van KPN Gebruikersaanwijzing Speedtouch 780 Router t.b.v. Zakelijk ADSL Pagina 1 Inhoud 1. Aansluiten van de router 3 2.

Nadere informatie

Alcatel SpeedTouch 780WL Router

Alcatel SpeedTouch 780WL Router Alcatel SpeedTouch 780WL Router Gebruiksaanwijzing ten behoeve van Zakelijk ADSL van KPN Versie 1.1 Inhoudsopgave 1. Aansluiten van de router... 4 2 Instellingen van Windows voor een Zakelijk ADSL-verbinding...

Nadere informatie

Arcadyan VGV7519 Router. Gebruiksaanwijzing ten behoeve van Ondernemerspakket Internet & IPbellen & Zakelijk ADSL/VDSL van KPN

Arcadyan VGV7519 Router. Gebruiksaanwijzing ten behoeve van Ondernemerspakket Internet & IPbellen & Zakelijk ADSL/VDSL van KPN Arcadyan VGV7519 Router Gebruiksaanwijzing ten behoeve van Ondernemerspakket Internet & IPbellen & Zakelijk ADSL/VDSL van KPN Versie 1.1 mei 2012 Inhoudsopga ve 1 Aansluiten van de router... 5 2 Instellingen

Nadere informatie

Het configureren van uw netwerkkaart, computer en ADSL router voor volledig ADSL gebruik

Het configureren van uw netwerkkaart, computer en ADSL router voor volledig ADSL gebruik Het configureren van uw netwerkkaart, computer en ADSL router voor volledig ADSL gebruik Inleiding: Om gebruik te kunnen maken van onze ADSL Router moet u eerst uw computer gereed maken voor gebruik van

Nadere informatie

ipact Installatiehandleiding CopperJet 816-2P / 1616-2P Router

ipact Installatiehandleiding CopperJet 816-2P / 1616-2P Router ipact Installatiehandleiding CopperJet 816-2P / 1616-2P Router Stap 1: Het instellen van uw computer Instellen netwerkkaart om de modem te kunnen bereiken: Windows 98/ME: Ga naar Start Instellingen Configuratiescherm

Nadere informatie

Vigor 2925n+ Snelstart handleiding

Vigor 2925n+ Snelstart handleiding Vigor 2925n+ Snelstart handleiding Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Verpakkingsinhoud / Voorbereiding... 2 LED indicatie / aansluitingen... 2 Verbinden van de router en het computersysteem... 4 Configuratie

Nadere informatie

Instellen Zyxel modem als stand-alone ATA

Instellen Zyxel modem als stand-alone ATA Instellen Zyxel modem als stand-alone ATA In dit document wordt stap voor stap uitgelegd hoe je een Zyxel ADSL modem als SIP ATA kunt configureren, zonder gebruik te maken van de DSL aansluiting op het

Nadere informatie

Nederlandse versie. LW320/LW321 Sweex Wireless 300N Router. Inhoud van het pakket. Terminologielijst

Nederlandse versie. LW320/LW321 Sweex Wireless 300N Router. Inhoud van het pakket. Terminologielijst LW320/LW321 Sweex Wireless 300N Router Stel de Sweex Wireless 300N Router niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de buurt van verwarmingselementen. Gebruik

Nadere informatie

Siemens SpeedStream 5450 Router

Siemens SpeedStream 5450 Router Siemens SpeedStream 5450 Router Gebruiksaanwijzing ten behoeve van Zakelijk ADSL van KPN Versie 1.4 Inhoudsopgave 1. Aansluiten van de router... 4 2 Instellingen van Windows voor een Zakelijk ADSL-verbinding...

Nadere informatie

Model: FI8910W. Indoor Pan/Tilt Draadloze IP-Camera

Model: FI8910W. Indoor Pan/Tilt Draadloze IP-Camera V49.02 Model: FI8910W Handleiding Voor Snelle Installatie Indoor Pan/Tilt Draadloze IP-Camera Zwart Wit Voor Windows OS-------Pagina 1 Voor MAC OS --------Pagina 17 ShenZhen Foscam Intelligent Technology

Nadere informatie

Getting Started. AOX-319 PBX Versie 2.0

Getting Started. AOX-319 PBX Versie 2.0 Getting Started AOX-319 PBX Versie 2.0 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 OVER DEZE HANDLEIDING... 3 ONDERDELEN... 3 INSTALLATIE EN ACTIVERING... 3 BEHEER VIA DE BROWSER... 4 BEHEER VIA DE CONSOLE... 5 BEVEILIGING...

Nadere informatie

Sweex ADSL Modem + Router + 4 poorts 10/100 Switch ANNEX B

Sweex ADSL Modem + Router + 4 poorts 10/100 Switch ANNEX B Nederlandse versie Nederlandse versie Sweex ADSL Modem + Router + 4 poorts 10/100 Switch ANNEX B Toepassingsmogelijkheden Creëer een netwerk voor meerdere gebruikers en deel het Internet in een handomdraai,

Nadere informatie

Vigor 2860. Snelstart handleiding

Vigor 2860. Snelstart handleiding Vigor 2860 Snelstart handleiding Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Verpakkingsinhoud / Voorbereiding... 2 LED indicatie / aansluitingen... 2 Verbinden van de router en het computersysteem... 4 Configuratie

Nadere informatie

EM4484 Draadloze Internet Camera

EM4484 Draadloze Internet Camera EM4484 Draadloze Internet Camera 2 NEDERLANDS EM4484 Draadloze Internet Camera Waarschuwingen en aandachtspunten Als gevolg van Europese regelgeving kan een draadloos product in sommige Europese lidstaten

Nadere informatie

EM6561/EM6564 - e-domotica Camera

EM6561/EM6564 - e-domotica Camera EM6561/EM6564 - e-domotica Camera 2 NEDERLANDS EM6561/EM6564 - e-domotica Camera Waarschuwingen en aandachtspunten Als gevolg van Europese regelgeving kan een draadloos product in sommige Europese lidstaten

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING. Voor DVC-250IP. IP CAMERA web interface Via webbrowser de camera benaderen op een PC

GEBRUIKSAANWIJZING. Voor DVC-250IP. IP CAMERA web interface Via webbrowser de camera benaderen op een PC GEBRUIKSAANWIJZING Voor DVC-250IP IP CAMERA web interface Via webbrowser de camera benaderen op een PC 1 PRODUCTOMSCHRIJVING IP Camera web interface is een soort website in de camera om toegang te krijgen

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. VoiceFinder. www.trendtel.nl. versie 1.1. powered by Protrendies bv Protrendies bv 2003 - versie 1.1

Gebruiksaanwijzing. VoiceFinder. www.trendtel.nl. versie 1.1. powered by Protrendies bv Protrendies bv 2003 - versie 1.1 Gebruiksaanwijzing VoiceFinder powered by Protrendies bv Protrendies bv 2003 - versie 1.1 www.trendtel.nl versie 1.1 Inhoudsopgave Copyright Trendtel en Protrendies bv zijn handelsmerken van Protrendies

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. CCVnet

Gebruikershandleiding. CCVnet Gebruikershandleiding CCVnet Storingen die veroorzaakt worden door het niet naleven van de gebruikershandleiding vallen niet onder de serviceovereenkomst. Wat onder de door CCV verleende service wordt

Nadere informatie

NETWORK STORAGE CENTER NETWORK MEDIA CENTER

NETWORK STORAGE CENTER NETWORK MEDIA CENTER HANDLEIDING NETWORK STORAGE CENTER NETWORK MEDIA CENTER EXTERNAL NETWORK HARD DRIVE / 3.5" / LAN Rev. 924 Freecom Network Storage Center / Network Media Center Geachte gebruiker Hartelijk dank voor de

Nadere informatie

Handleiding Genexis FTU / modem

Handleiding Genexis FTU / modem Handleiding Genexis FTU / modem Welkom bij Glashelder Deze handleiding zal u helpen bij de installatie van uw FTU en het modem. In deze handleiding kunt u vinden wat de mogelijkheden van de FTU en het

Nadere informatie

Draadloze G. router. Handleiding F5D7230-4

Draadloze G. router. Handleiding F5D7230-4 Draadloze G router Handleiding F5D7230-4 Inhoud 1. Inleiding... 1 Voordelen van een netwerk in uw woning... 1 Voordelen van een draadloos netwerk... 1 De ideale plaats voor uw router... 2 2. Productoverzicht...

Nadere informatie

Handleiding Internet Type Ubee EVW3200

Handleiding Internet Type Ubee EVW3200 Handleiding Internet Type Ubee EVW3200 Persoonlijke informatie en systeemgegevens Hieronder vindt u gegevens die relevant zijn voor het maken van instellingen op uw computer. Vul de ontbrekende gegevens

Nadere informatie

Conceptronic C100BRS4H Snelle Installatie Gids. Gefeliciteerd met de aankoop van uw Conceptronic 4-poort Breedband Router.

Conceptronic C100BRS4H Snelle Installatie Gids. Gefeliciteerd met de aankoop van uw Conceptronic 4-poort Breedband Router. Conceptronic C100BRS4H Snelle Installatie Gids Gefeliciteerd met de aankoop van uw Conceptronic 4-poort Breedband Router. De bijgevoegde Hardware Installatie Gids geeft u een stapsgewijze uitleg van hoe

Nadere informatie

Handleiding Internet. Type Ubee EVW3210

Handleiding Internet. Type Ubee EVW3210 Handleiding Internet Type Ubee EVW3210 Persoonlijke informatie en systeemgegevens Hieronder vindt u gegevens die relevant zijn voor het maken van instellingen op uw computer. Vul de ontbrekende gegevens

Nadere informatie

Wireless kabel/dslgatewayrouter. Routeur câble/adsl sans fil

Wireless kabel/dslgatewayrouter. Routeur câble/adsl sans fil P74219df_F5D7230-4_man.qxd 10-03-2003 15:44 Page 1 Wireless kabel/dslgatewayrouter Voor het delen van uw breedband-internetaansluiting en bestanden Routeur câble/adsl sans fil Partagez votre accès Internet

Nadere informatie

WIRELESS ADSL MODEMROUTER (54 Mbit ADWG03)

WIRELESS ADSL MODEMROUTER (54 Mbit ADWG03) WIRELESS ADSL MODEMROUTER (54 Mbit ADWG03) Handleiding Versie: 9 Sep 2005 Copyright 2004-2005 E-Tech Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1.0 Inleiding... 3 1.1 Uitleg van de lampjes... 3 1.2 De router aansluiten...

Nadere informatie

Draadloos/Bedraad Netwerk IP Camera. Gebruikershandleiding Z1201 & W1201. versie 3.8

Draadloos/Bedraad Netwerk IP Camera. Gebruikershandleiding Z1201 & W1201. versie 3.8 Draadloos/Bedraad Netwerk IP Camera Gebruikershandleiding Z1201 & W1201 versie 3.8 Inhoudopgave: 1) VEILIGHEIDSINSTRUCTIES... 4 2) PRODUCTSPECIFICATIES... 5 3) VERPAKKINGSINHOUD... 7 4) INSTALLATIE...

Nadere informatie

Sweex Wireless BroadBand Router + 4 poort switch

Sweex Wireless BroadBand Router + 4 poort switch Sweex Wireless BroadBand Router + 4 poort switch Management Web-Based Management Remote Management Toepassingsmogelijkheden Creëer een netwerk voor meerdere gebruikers, en deel het Internet in een handomdraai,

Nadere informatie

Configuratie Siemens SE565 SurfSnelADSL (connected by BBned) Controleren van de aansluiting. Toegang tot de router. De Siemens SE565 configureren

Configuratie Siemens SE565 SurfSnelADSL (connected by BBned) Controleren van de aansluiting. Toegang tot de router. De Siemens SE565 configureren Controleren van de aansluiting Configuratie Siemens SE565 SurfSnelADSL (connected by BBned) Als u gebruik maakt van Linesharing en u wilt bellen met uw KPN lijn, dan dient u de splitter te gebruiken die

Nadere informatie