OPBRENGST SPONSORLOOP VOOR COMPASSION

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "OPBRENGST SPONSORLOOP VOOR COMPASSION"

Transcriptie

1 Telefoon: maart 2015 In dit nummer: Sponsorloop Zending Personele zaken 1 Studiedag Oudertevredenheidspeiling Techniektoernooi 2 Ik eet het beter Paasvieringen Grote Rekendag Game on Schooldammen Wetenschap & Techniek Workshopdag Schoolvoetbal Verkeersexamen Continurooster Schoolkamp Voetbalkooi Verkeersactie School op seef Vakantiegastgezinnen gezocht Mail Overblijf Lunchpauze Maandregel Ouderbijdrage Nieuwsbrief Vakantierooster OPBRENGST SPONSORLOOP VOOR COMPASSION De opbrengst van de sponsorloop van 12 maart is: 6.236,68 Wat een ontzettend mooi en groot bedrag!!! TOP!!! Wat hebben de kinderen hun best gedaan om dit bij elkaar te brengen. Hier mogen we echt trots op zijn. Dank dan ook aan iedereen die zijn of haar steentje heeft bijgedragen om hier een succes van te maken. Dank ook bovenal aan onze Hemelse Vader. ZENDING In de komende weken gaan we sparen voor Woord en Daad. Voor het project van Open Doors hebben de leerlingen in de afgelopen weken 359,47 meegebracht. Hartelijk bedankt! PERSONELE ZAKEN De afgelopen weken zijn er weer enkele leerkrachten ziek geweest. Gelukkig hebben we dit dankzij de extra inzet van andere collega s weer op weten te vangen. Op dit moment is juf Andrea nog ziek thuis. Het afscheidsfeest voor meester Vink hebben we gepland op donderdag 2 juli. We organiseren voor de kinderen een leuke dag en aansluitend zal er een receptie gehouden worden. De tijden voor deze activiteiten zijn nog niet bekend, maar u kunt de datum vast vrijhouden in uw agenda. Blik op Maat 10 Nieuwe leerlingen Tot slot 11 Jarig: 27 maart: Ria Koppelaar 16 april: Alida Blokland Van harte gefeliciteerd en een fijne dag toegewenst!

2 pagina 2 STUDIEDAG Op woensdag 25 maart heeft het team een studiedag. De kinderen hebben deze dag vrij. Deze studiedag is bestemd voor veel scholen in onze regio. We zullen met ongeveer 700 leerkrachten aanwezig zijn op een dag vol inspiratie in de Agnietenhof in Tiel. Er staat geen bepaald onderwerp op het programma, maar verschillende sprekers zullen ons elk op hun eigen manier proberen te inspireren voor ons werk. Dit gebeurt d.m.v. lezingen, theater en ontmoeting met elkaar. Het is de tweede keer dat er in onze regio zo n dag georganiseerd wordt. Vanuit de ervaring van de vorige keer verwachten we deze dag op een leuke en ontspannen manier met ons werk bezig te zijn. OUDERTEVREDENHEIDSPEILING In januari hebben we u gevraagd om de oudertevredenheidspeiling in te vullen. In deze peiling geeft u weer waar u tevreden over bent en waar er voor ons nog verbeterpunten liggen. 72 % van de ouders heeft de peiling ingevuld. Hartelijk dank daarvoor! Gisteren hebben wij in het team het rapport van deze peiling besproken. We waren allemaal erg trots op het oordeel dat u als ouders over de school heeft gegeven. U geeft onze school als cijfer een 8,2. Wij vonden dit een prachtig rapportcijfer. Dit cijfer is een gemiddelde van de cijfers op 10 verschillende onderdelen. Bij deze onderdelen kregen de leerkrachten het hoogste cijfer. U hebt hen een 9 gegeven. Wat fijn om te zien dat u zoveel vertrouwen hebt in de leerkrachten. In het rapport stonden veel pluspunten (31) en slechts 3 minpunten. Het belangrijkste minpunt was de veiligheid op weg naar school. Als team hebben wij over dit punt ook onze zorgen. We vinden het daarom belangrijk om de kinderen goed voor te bereiden op hun weg naar school. Tijdens de verkeerslessen en in het overleg met de gemeente blijft deze veiligheid een belangrijk aandachtspunt. Het volledige rapport is te uitgebreid om hier te bespreken. U zult dit binnenkort op de website kunnen vinden. TECHNIEK TOERNOOI DELFT Sinds een aantal jaren doen we als school mee met de provinciale techniekwedstrijd in Delft. Hieraan hebben tot nu toe alleen kinderen uit de groepen 4 t/m 8 meegedaan. De regionale wedstrijd wordt dit jaar gehouden op donderdag 26 maart in Delft. Het thema dit jaar is: weg- & waterbouw. Twee teams uit de groepen 4 gaan donderdagmorgen meedoen met de uitdaging van het graven van een bergtunnel. Op donderdagmiddag doen twee teams uit de groepen 7 en 8 mee met de uitdaging van het energieke lampje. Nieuw dit jaar is dat ook een hele groep mee kan doen met een alternatieve uitdaging. De beide groepen 6 gaan met deze uitdaging, het kijken om een hoekje, aan de slag. De ouders van de kinderen die mee gaan naar Delft worden hierover nader geïnformeerd. Meer informatie over de uitdagingen is te vinden via de link:

3 pagina 3 IK EET HET BETER Ik eet het beter biedt voor het onderwijs een aantal lesprogramma s over gezond eten. In de afgelopen week zijn er in de groepen 6 en 7 lessen geweest over eten. Hierbij werd geproefd, maar ook gesproken over gezond eten. Op donderdag 26 maart nemen de groepen 8 deel aan het programma Klasse Lunch. Bij het programma Klasse Lunch gaan de leerlingen creatief aan de slag en bedenken een originele, gezonde en lekkere lunch. Ze leren daarbij zelf gezonde keuzes te maken. Ze sluiten het lesprogramma af met de uitgebreide, heerlijke Klasse Lunch voor de hele groep. Deze lunch is geheel verzorgd. De leerlingen van de groepen 8 ontvangen hierover een aparte brief. PAASVIERINGEN Dit schooljaar nodigen we u als ouder(s)/verzorger(s) uit om de Paasviering van uw kind(eren) bij te wonen. Alle vieringen vinden plaats in de hal. Hieronder vindt u de data van de verschillende vieringen. De vieringen in deze Stille Week kunnen i.v.m. gebrek aan tijd en ruimte niet allemaal op de avonden plaatsvinden. De groepen 1 en 2 hebben daarom hun viering dit jaar op de middag. Bij de vieringen s avonds worden de kinderen 10 minuten voor aanvang van de viering verwacht in hun eigen lokaal. U kunt zelf direct plaatsnemen in de hal. Groep 1D doet niet mee met de viering, onze Paasviering is gewoon onder schooltijd in de klas. Wanneer Hoe laat Wie Maandag 30 maart Dinsdag 31 maart uur uur uur uur Groepen 3b, 4b en 5b Groepen 3a, 4a en 5a Groepen 6 Groepen 8 Woensdag 1 april uur Groepen 7 Donderdag 2 april uur Groepen 1 en 2 In verband met de ruimte zijn er 2 belangstellenden per kind van harte welkom. U wordt verzocht jongere broertjes/zusjes niet mee te nemen naar de vieringen. Bij binnenkomst kunt u de leerlingeningang gebruiken, waardoor uw kind dagelijks binnenkomt. De kinderen van de groepen 3, 4 en 5 mogen de ochtend na de viering uitslapen. Er is dan inloop vanaf 8.25 uur, de lessen zullen om 9.25 uur starten. Voor de ouders is er na afloop van de eerste viering en een kwartier voor de tweede viering gelegenheid om een kopje koffie/thee te drinken. Voor de kleutergroepen kan dit in de hal beneden. Voor de rest van de groepen kan dit in de hal boven. GROTE REKENDAG Op woensdag 8 april is het op onze school Grote Rekendag. De titel van de dag is Meetkunde uit de kunst in de klas. De kinderen kruipen tijdens deze dag, ieder op hun eigen niveau, in de huid van de kunstenaar. Ze maken meetkundekunst. Meetkundekunst vraag o met het doordenken van perspectief en kijklijnen, het maken en zien van patronen, het nadenken over roteren en spiegelen. Met name dit doordenken van meetkundige verschijnselen speelt tijdens de Grote Rekendag een belangrijke rol. In iedere groep zal op deze dag rondom dit thema worden gewerkt.

4 pagina 4 GAME ON Op 7, 8 en 9 april 2015 organiseert School & Bedrijf voor de 5 de keer de 2-jaarlijkse techniekmanifestatie Game On. Doel van dit unieke evenement is jongeren te enthousiasmeren voor een baan in de technische sector. Want we komen nog altijd mensen tekort in de techniek. De groepen 6 en 7 zullen deze manifestatie op donderdagmiddag 9 april bezoeken. Zij ontvangen hierover binnenkort meer informatie. Houd er wel vast rekening mee dat de kinderen die middag pas rond uur thuis zijn. Ook kinderen uit andere groepen zijn met hun ouders van harte uitgenodigd om op woensdag 8 april van uur de manifestatie te bezoeken. Er valt genoeg te zien en te beleven. Wat dacht u bijvoorbeeld van een echte F-16 met een levensechte flightsimulator. Uw kind zal ogen en oren tekort komen! Mocht uw kind geïnteresseerd raken in de wereld van techniek dan biedt de regio verschillende opleidingsmogelijkheden. Met een techniekopleiding verzekert uw kind zich van een prima baanperspectief! Meer weten over Game On? Kijk dan op SCHOOLDAMMEN NU AL GESLAAGD VOOR DE REHOBOTHSCHOOL De provinciale wedstrijden voor de welpen en pupillen team I en II van de Rehobothschool zijn achter de rug en heeft de volgende uitslag gegeven. Bij de welpen heeft Rehoboth team I de 6e plaats weten te bemachtigen en Rehoboth team II is op de 12e plaats geëindigd. Bij de pupillen heeft het team van Rehoboth team I de 4e plaats gehaald en eindigde Rehoboth team II op de 14e plaats. Door het halen van een 4e en 6e plaats door de teams van Rehoboth I zijn de kinderen nog enthousiaster geworden in het dammen. Zij mogen nu op zaterdag 11 april meedoen aan de halve finale van het Nederlands Kampioenschap schooldammen. De halve finale voor de welpen vindt plaats in Molenaarsgraaf en voor de pupillen in Huissen. WETENSCHAP & TECHNIEK OP DE REHOBOTHSCHOOL Vanaf maandag 13 april 2015 start voor de tweede keer de cursus Alles = Scheikunde in het crealokaal bij ons op school. In vier lessen ontdek je wat scheikunde is, waar het allemaal te vinden is en wat je er mee kunt doen. Dat betekent dus proefjes doen en experimenteren. We gaan aan de slag met moleculen, zuren en basen, chemische reacties en nog veel meer. Via de flyer die bij de vorige was bijgevoegd vindt u verdere informatie over het aanmelden. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Let op: aanmelden vóór 23 maart en vol is vol. In het nieuwe schooljaar van 2015/2016 zal er een vervolgcursus gegeven worden over

5 pagina 5 SCHOOLVOETBAL Woensdagmiddag 15 april is het jaarlijkse schoolvoetbal toernooi op de voetbalvelden van VVH aan de Sluisweg. Wij nemen deel met 2 meisjes en 2 jongensteams. U bent van harte welkom om de teams te komen aanmoedigen. WORKSHOPDAG Dinsdag 14 april is er weer een workshopdag. Alle kinderen mogen uit een breed aanbod van activiteiten op het gebied van kunst één workshop kiezen waar ze aan deel willen nemen. Bij sommige workshops wordt er aan een product gewerkt, bij andere workshops gaat het meer om het proces en zullen er geen tastbare producten mee naar huis genomen worden. We hopen dat ieder kind in ieder geval met een enthousiast verhaal thuiskomt. En kijkt u ook op de website voor de foto s van de verschillende activiteiten. VERKEERSEXAMEN De kinderen van de groepen 7 nemen op donderdag 16 april deel aan het Verkeersexamen. Naast een theoretisch examen, zullen ze ook een praktijkexamen afleggen. U kunt ze dus tegen komen in het dorp. We wensen alle kinderen veel succes!! CONTINUROOSTER Op de vrijdagen 17 april en 29 mei is er een continurooster voor de groepen 5 t/m 8. De kinderen verlaten om uur de school. Op de eerste datum stapt collega juf Andrea in het huwelijksbootje en ruim een maand later volgt collega juf Cornelieke haar voorbeeld. Wij willen als collega s graag de inzegening van hun huwelijk in de kerk bijwonen. U krijgt er vast nog meer van te horen, vooral de ouders van de leerlingen die bij deze juffen in de klas zitten. SCHOOLKAMP Groep 8 gaat dit jaar op schoolkamp van woensdag 17 juni t/m vrijdag 19 juni. De andere groepen hebben op deze dagen gewoon school. VOETBALKOOI De leerlingen van de bovenbouw zijn erg blij met de voetbalkooi. Er wordt naar hartenlust in gespeeld. Niet alleen onder schooltijd, maar ook na schooltijd wordt er veel gebruik van gemaakt. Dit vinden we natuurlijk geen probleem. We willen echter wel aan alle kinderen vragen om in de voetbalkooi met een zachte bal te spelen. Hierdoor kunnen we de overlast voor omwonenden beperken. Een zachte bal maakt minder geluid en als de bal per ongeluk uit de kooi vliegt is de kans op schade aan geparkeerde auto s kleiner. Dus met een zachte bal, ben je ook na schooltijd welkom in de voetbalkooi. In de pauzes kun je gebruik maken van de speciaal voor de voetbalkooi aangeschaft pannabal.

6 pagina 6 VERKEERSACTIE VOETGANGERSOVERSTEEKPLAATS Wijkagent Dennis den Besten en basisteamlid Jan-Wouter Vlot hebben op maandag 16 maart jl. samen met de leerlingen uit groep 6 van de Rehobothschool en in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland (VVN) een verkeersactie uitgevoerd. Hierbij zijn voornamelijk verkeersdeelnemers op de Stationsstraat en het Weideveld, maar ook de leerlingen zelf, attent gemaakt op het verlenen, krijgen en nemen van voorrang bij voetgangersoversteekplaatsen (VOP). De leerlingen kregen eerst extra informatie in de groep over de verkeerssituaties bij voetgangersoversteekplaatsen, waarna ze in groepjes (3 t/m 4 leerlingen) onder begeleiding van een verkeersouder naar de (in de volksmond genoemde) zebrapaden aan de Stationsstraat en het Weideveld gingen. Hier werd de lesstof in praktijk toegepast, waarbij elke bestuurder, die op de juiste wijze voorrang verleende aan de overstekende kinderen, werd beloond met een leuke sticker of flyer. Het veilig naar en van school gaan van de kinderen, heeft een hoge prioriteit voor onze school. Niet elke bestuurder die voorrang had moeten verlenen, was zich bewust van de verkeersregels. Zo was een fietser op de Stationsstraat in de veronderstelling geen voorrang te hoeven verlenen aan voetgangers die aanstalten maken om de VOP over te steken. Ondanks de bebording en haaientanden, was het voor sommige automobilisten niet geheel duidelijk dat fietsers en voetgangers, op de VOP en de oversteekplaats voor fietsers aan het Weideveld, voorrang hebben ten opzichte van het verkeer op het Weideveld zelf. Op de verkeersactie en vooral de initiatieven van de leerlingen, die op hun beurt met een groot bord menig automobilist bedankten voor het stoppen bij de VOP's, werd door verkeersdeelnemers zeer positief gereageerd. De politie gaat de komende periode wel scherper toezien op de naleving van het voorrang verlenen op de voetgangersoversteekplaatsen rond onze school. MINDER SNEL IN DE WIJK Kinderen begeven zich niet alleen als verkeersdeelnemer op straat, maar gebruiken deze ook als speelplaats. Een drukke straat, met geparkeerde auto s en veel verkeer, biedt weinig bewegingsruimte voor kinderen. Toch zullen zij zich -op voor medeweggebruikers vaak onverwachte momenten- op straat begeven. Bijvoorbeeld om achter een bal aan te rennen of om over te steken. Dan schiet een kind ineens tussen twee geparkeerde auto s uit, tot schrik van een voorbijrijdende automobilist. Niet voor niets is er een campagne van de overheid om automobilisten te wijzen op het gevaar van hard rijden in de wijk. Hierin wordt gewezen op ons rijgedrag. We doen het allemaal weleens: net iets harder rijden dan toegestaan. Soms bewust, in een poging verloren minuten in te halen. En soms onbewust, omdat onze gedachten afdwalen en we even niet opletten. Niet alleen in uw rol als automobilist, maar ook als ouder kunt u rekening houden met het onvoorspelbare gedrag van kinderen. Wijs bijvoorbeeld veilige speelplekken aan en vertel op welke plaatsen uw kind het beste kan oversteken. Op vindt u een film over oversteken tussen geparkeerde auto s.

7 pagina 7 De boodschap is dus: wees bewust van je eigen snelheid en van de onvoorspelbaarheid van kinderen in het verkeer! PS: op kunt u een digitale versie van de verkeerskalender bekijken. Ook zijn er leuke interactieve oefeningen in de plaat verwerkt, die u thuis met uw kind kunt doen. Op de site staat ook andere informatie voor ouders. VAKANTIEGASTGEZINNEN GEZOCHT VOOR KANSARME KINDEREN! Nederlandse kinderen zijn volgens onderzoek de gelukkigste kinderen ter wereld. Niet verwonderlijk: de meeste kinderen groeien op in een financieel welvarende omgeving, met ouders die hen meer dan voldoende aandacht en liefde schenken. Helaas zijn er nog heel veel kinderen in de rest van de wereld, maar ook in Nederland voor wie dat allemaal niet vanzelfsprekend is. Al meer dan 50 jaar richt Europa Kinderhulp zich op deze categorie kinderen. Iedere zomer brengen ca kinderen uit binnen- en buitenland dankzij onze stichting een onvergetelijke vakantie door bij een Nederlands vakantiegastgezin. Een jaarlijks hoogtepunt in het weinig rooskleurige bestaan van deze kinderen. Ook dit jaar zijn we op zoek naar mensen die graag tweeënhalve week een Frans, Duits of Nederlands kind bij hen thuis willen laten logeren. Om het kind een fijne vakantie te geven hoeft u beslist geen buitengewone dingen te ondernemen. Het gaat vooral om rust en regelmaat, om liefde en aandacht. Denkt u daarom bij het plannen van de komende zomervakantie eens aan de mogelijkheid een kind dat het niet zo goed heeft als uw eigen kinderen, de vakantie van zijn leven te geven. Ter inspiratie willen we u graag attent maken op de prachtige en vaak ontroerende verhalen van (voormalige) gastouders. Ga daarvoor naar: Data van de verschillende kinderreizen in Zuid-Holland: Franse kinderen (5-12 j.): 4 juli - 24 juli; 5 juli - 23 juli; 18 juli - 6 augustus Duitse kinderen (5-12 j.): 20 juli - 6 augustus; 3 augustus - 21 augustus N.B. Indien noodzakelijk, dan is het toegestaan om het kind 3 x een halve dag bij een oppas onder te brengen. Wilt u eerst even telefonisch met een medewerker overleggen voordat u zich aanmeldt? Dat kan, onze medewerkers Joël ( ) en Petra ( ) staan u graag te woord. Per kunt u zich aanmelden via zuidholland@europakinderhulp.nl. U krijgt dan vrijblijvend een informatieboekje toegestuurd.

8 pagina 8 MAILTJE NAAR DE LEERKRACHT? Wanneer u wilt kunt u een mail naar de leerkracht van uw kind sturen. Het mailadres van alle leerkrachten is als volgt samengesteld: Voornaam + eerste letter van de achternaam Als voorbeeld: janv@rehobothschool.nl. Ook nieuwe medewerkers en de lio s hebben zo n adres. GEBEDSGROEP Iedere 2 weken komt de gebedsgroep bij elkaar om te bidden voor school en alles/iedereen die daarbij hoort. Ook voor jou bidden we; elke keer komt er een andere groep aan de beurt die we in gebed bij onze Vader in de hemel brengen. Door het jaar heen worden zo alle kinderen van de school benoemd! Jij mag ons ook je bid en dank punten geven!! Dit kan door te mailen naar: gebedsgroep@rehobothschool.nl of door je punten op te schrijven en in de nieuwe bidbus / danktank te doen!! Hier zijn er twee van in de school; een hangt boven naast de personeelskamer, de andere gaat de groepen langs. De twee weken voordat jouw groep aan de beurt is om voor gebeden te worden zal deze bij jou in de klas staan. De bidbus / danktank zit op slot zodat je punten anoniem kunnen blijven, alleen de gebedsgroep heeft de sleutel. Als een van u het moeilijk heeft, laat hij bidden; is hij vrolijk laat hij een loflied zingen. Jak. 5;13 OVERBLIJF Rond uur gaan de kinderen van de groepen 1 en 2 naar de overblijfruimte om te eten en de kinderen gaan rond uur naar buiten. Om uur gaan de kinderen van groep 1 en 2 weer naar binnen en worden om uur door hun eigen leerkracht in de overblijfruimte opgehaald. De kinderen van groep 3 en 4 melden zich eerst bij een overblijfkracht (zetten hun overblijftas in de hal) en gaan hierna naar buiten. Zij spelen buiten tot uur en gaan hierna naar binnen om te eten in de overblijfruimte. Om uur lopen zij weer zelfstandig naar hun eigen groep. Aangezien de kinderen van groep 3 en 4 pas om uur naar beneden komen zullen de meeste ouders dan al van het plein zijn. Wanneer het regent tijdens het overblijven eten de kinderen gezamenlijk in de overblijfruimte. NIEUWE KAARTEN Nieuwe kaarten zijn te verkrijgen bij de administratie: 10 X overblijven 15,00; 20 X overblijven 30,00; 30 X overblijven 45,00; 40 X overblijven 60,00; 50 X overblijven 75,00 Betaling van de kaarten bij voorkeur via de bank: NL55RABO Wilt u daarbij de naam en de groep van uw kind(eren) vermelden, het aantal kaarten en het soort kaart (10, 20, 30, 40 50)? Wij verzoeken u vriendelijk om ons via de mail een bericht te sturen (info@rehobothschool.nl) wanneer u via de bank betaalt. Wilt u in deze mail ook het aantal en soort kaart(en) vermelden? Wij kunnen dan meteen een kaart voor uw kind(eren) in de map van de overblijfkrachten doen.

9 pagina 9 LUNCHPAUZE De kinderen die niet overblijven mogen pas na uur op het schoolplein. Wij verzoeken u daarom er op toe te zien dat uw kind(eren) niet te vroeg naar school gaan. MAANDREGEL VOOR DE MAANDEN FEBRUARI/ MAART Naar elkaar luisteren Als je met andere mensen praat is het belangrijk om hen te laten merken dat je naar ze luistert. Je kan een ander laten merken dat je luistert door: de ander aan te kijken Af en toe met je hoofd te knikken of door af en toe te hummen. De ander vragen te stellen Te reageren op wat de ander zegt. OUDERBIJDRAGE De wetgever heeft bepaald dat de ouderbijdrage vrijwillig is. In de bijdrage zit echter ook het bedrag dat is verschuldigd voor het schoolreisje. Wanneer dit bedrag niet wordt voldaan kan uw kind niet deelnemen aan het schoolreisje. We hopen de ouderbijdrage spoedig te mogen ontvangen. Indien u problemen heeft met de financiële afwikkeling, neemt u dan even contact op met de directeur. NIEUWSBRIEF DIGITAAL De zal alleen nog digitaal verschijnen. Voor ouders die geen mogelijkheden hebben de digitaal te ontvangen zullen enkele gedrukte exemplaren bij de administratie klaarliggen. U kunt deze daar zelf ophalen of door uw kind op laten halen. De data van verschijning zijn opgenomen in iedere. De is overigens ook te lezen via onze website Data waarop de nieuwsbrieven verschijnen (onder voorbehoud): 17 april 5 juni 25 juni 10 juli VAKANTIEROOSTER herfstvakantie ma t/m vr kerstvakantie ma t/m vr voorjaarsvakantie ma t/m vr Goede Vrijdag en Pasen vr t/m ma meivakantie (w.o. koningsdag) ma t/m vrij tweede pinksterdag ma zomervakantie ma t/m vr

10 pagina 10 pagina 10

11 pagina 11 AANMELDEN VAN NIEUWE LEERLINGEN In verband met de indeling van de groepen in het volgende schooljaar, is het van belang dat we weten hoeveel nieuwe leerlingen we kunnen verwachten. Wij verzoeken u daarom vriendelijk om z.s.m. het inschrijfformulier van uw kind in te leveren. TOT SLOT Op dit moment zitten we midden in de 40-dagentijd. In deze 40 dagen bereiden we ons voor op het Paasfeest dat komen gaat. Om dit voor kinderen duidelijk te maken is het mooi om een liturgisch bloemstuk te maken. Een voorbeeld hiervan ziet u hieronder. Het zand en de steen zijn het teken van de opstanding van Jezus. De steen kan tot het Paasfeest voor het graf liggen. De narcissen die uit de bol komen staan symbool voor het nieuwe leven en het kaarsje naast het lege graf is het symbool van het licht van God. Op de eerste paasdag kan de steen opzij gelegd worden en het kaarsje worden aangestoken om te laten zien dat het licht het donkere graf overwint.

Nieuwsbrief voor de ouders van RK basisschool De Walvis. jaargang 17, nummer 13 vrijdag 20 maart 2015

Nieuwsbrief voor de ouders van RK basisschool De Walvis. jaargang 17, nummer 13 vrijdag 20 maart 2015 Nieuwsbrief voor de ouders van RK basisschool De Walvis jaargang 17, nummer 13 vrijdag 20 maart 2015 Beste ouders, Afgelopen woensdag was het druk op het Eendenplein. Vanwege het stembureau kwamen veel

Nadere informatie

2 april 2014 Agenda voor de komende 2 weken Do 3 Vr 4 Ma 7 Di 8 Wo 9 Do 10 10-minutengesprekken Weekend Gruitdag. 8.30 uur, verkoop kaarsenzakken voor SamenLoop voor Hoop bij de tribune. De donatiepot

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Jarig Dinsdag 16 april is juf Alida Blokland jarig. Alvast van harte gefeliciteerd en een fijne dag gewenst!

Nieuwsbrief. Jarig Dinsdag 16 april is juf Alida Blokland jarig. Alvast van harte gefeliciteerd en een fijne dag gewenst! Nieuwsbrief Jarig Dinsdag 16 april is juf Alida Blokland jarig. Alvast van harte gefeliciteerd en een fijne dag gewenst! Psalm van de maand De psalm van de maand april is psalm 133: 3. Zending Latin Link

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 6 April

NIEUWSBRIEF 6 April NIEUWSBRIEF 6 April 2015-2016 Data Activiteiten: Deze kunt u ook lezen op onze website www.elsenhof.nl en tevens alle foto s bekijken 4 april t/m 22 april 2016 Kunstbalie beeldend groep 7-8. 4 april 2016

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 16. Koningsdag!

Nieuwsbrief nr. 16. Koningsdag! Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 16 12 e jaargang Vrijdag 24 april 2015 Koningsdag!

Nadere informatie

13 februari 2015. Telefoon: 0184 612942 E-mail:info@rehobothschool.nl

13 februari 2015. Telefoon: 0184 612942 E-mail:info@rehobothschool.nl Telefoon: 0184 612942 E-mail:info@rehobothschool.nl 13 februari 2015 In dit nummer: Personele zaken Pensioen Even voorstellen Biddag 1 2 PERSONELE ZAKEN Hersteld: Collega Janneke Groenewegen werkt met

Nadere informatie

April 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 9. Woensdag 1 april ( echt geen grap) was de Grote Rekendag. In een ander stukje kunt u hier nog meer over lezen.

April 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 9. Woensdag 1 april ( echt geen grap) was de Grote Rekendag. In een ander stukje kunt u hier nog meer over lezen. Nieuwsbrief april 2015: Nieuws vanuit: De directie Terwijl u deze maandbrief leest zijn de kinderen net een lang weekend vrij geweest. De reden van deze vrije dagen zijn toch altijd bijzonder. Een Goede

Nadere informatie

jaargang 16, nummer 14 vrijdag 4 april 2014 Nieuwsbrief voor de ouders van RK basisschool De Walvis Beste ouders,

jaargang 16, nummer 14 vrijdag 4 april 2014 Nieuwsbrief voor de ouders van RK basisschool De Walvis Beste ouders, Nieuwsbrief voor de ouders van RK basisschool De Walvis jaargang 16, nummer 14 vrijdag 4 april 2014 Beste ouders, De komende periode staan er verschillende activiteiten op het programma. Omdat Pasen dit

Nadere informatie

10 december 2014. Bereikbaarheid Joke van Klaveren. Bereikbaarheid Overblijf. Agenda voor de komende 2 weken. Weekend.

10 december 2014. Bereikbaarheid Joke van Klaveren. Bereikbaarheid Overblijf. Agenda voor de komende 2 weken. Weekend. 10 december 2014 Agenda voor de komende 2 weken Do 11 De wensboom is geopend t/m 18 december. Voor schooltijd mogen de kinderen een wens kopen, versieren en in de boom hangen voor 0,50. Dit bedrag gaat

Nadere informatie

Maart 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 8

Maart 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 8 Nieuwsbrief maart 2015: Nieuws vanuit: De directie Bijgaand treft u weer onze nieuwe maandbrief aan. Het is alweer de maandbrief van de maand maart. In deze maand start straks de lente weer. Deze maand

Nadere informatie

H O F N I E U W S. ENQUETE SCHOOLTIJDEN In de bijlage treft u de uitkomsten van de ouderpeiling m.b.t. de schooltijden aan. Team

H O F N I E U W S. ENQUETE SCHOOLTIJDEN In de bijlage treft u de uitkomsten van de ouderpeiling m.b.t. de schooltijden aan. Team H O F N I E U W S AGENDA Groep(en) Activiteit Ma. 26 dec. t/m vrijdag 6 jan. 1 t/m 8 Kerstvakantie, alle leerlingen zijn dan vrij Woensdag 25 januari Rondleiding nieuwe leerlingen, aanvang 13.00 uur Do.

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F 6

N I E U W S B R I E F 6 N I E U W S B R I E F 6 Vrijdag 20 november 2015 G r o e n v a n P r i n s t e r e r s c h o o l www.groenvanprinstererkatwijk.nl Piet Heinlaan 3 Geïnspireerd Kindgericht groenkw@xs4all.nl & 071 4016917

Nadere informatie

Schoolgeld, nog niet alles is binnen De ouderbijdrage voor dit schooljaar bedraagt net als de vorige keer 20,- per kind.

Schoolgeld, nog niet alles is binnen De ouderbijdrage voor dit schooljaar bedraagt net als de vorige keer 20,- per kind. NIEUWSBRIEF 17 Naam: De Pollen, 11 april 2014 leren naar vermogen Beste ouders/verzorgers, Schoolgeld, nog niet alles is binnen De ouderbijdrage voor dit schooljaar bedraagt net als de vorige keer 20,-

Nadere informatie

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl 1 6 j u n i 2 0 1 4 Sportdag Hartenaas 1 Sportdag Hartenaas Op vrijdag 20 juni 2014 vindt de jaarlijkse sportdag van Hartenaas plaats (mocht het deze dag erg slecht weer zijn, dan wordt de sportdag verplaatst

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F SBO De Sluis Zwarteweg 120 8017 AZ Zwolle Tel.: 038-4536123 Website: www.sbo-desluis.nl Nummer: 5 Datum: 27 november 2014 AGENDA Vrijdag 5 december Sinterklaasfeest leerlingen s middags

Nadere informatie

H O F N I E U W S NIEUW SCHOOLJAAR ZEELSTERHOF IS OPGEFRIST? AGENDA groepen Activiteit

H O F N I E U W S NIEUW SCHOOLJAAR ZEELSTERHOF IS OPGEFRIST? AGENDA groepen Activiteit H O F N I E U W S AGENDA groepen Activiteit Dinsdag 4 september 7 Informatieavond, aanvang 19.00 uur Dinsdag 4 september 8 Informatieavond, aanvang 20.00 uur Woensdag 5 september 1 en 2 Informatieavond,

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 2. Door de weinig inschrijvingen gaat de geplande rommelmarkt van morgen helaas niet door.

Nieuwsbrief nr. 2. Door de weinig inschrijvingen gaat de geplande rommelmarkt van morgen helaas niet door. Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 2 13 e jaargang Vrijdag 18 september 2015 Lekkage In

Nadere informatie

Na de voorjaarsvakantie mochten wij Keano Hollemans verwelkomen in de vlinderklas. Wij wensen hem een fijne tijd op de Julianaschool.

Na de voorjaarsvakantie mochten wij Keano Hollemans verwelkomen in de vlinderklas. Wij wensen hem een fijne tijd op de Julianaschool. PCBS Julianaschool 1 maart 2018 Nieuwe leerlingen Na de voorjaarsvakantie mochten wij Keano Hollemans verwelkomen in de vlinderklas. Wij wensen hem een fijne tijd op de Julianaschool. Thema kleuters De

Nadere informatie

Nieuwsbrief Cursus 2014-2015 11 maart 2015 nr. 71. Biddag

Nieuwsbrief Cursus 2014-2015 11 maart 2015 nr. 71. Biddag Nieuwsbrief Cursus 2014-2015 11 maart 2015 nr. 71 Agenda Project Landen 2-12 maart 2015 Ledenvergadering 26 maart 2015 Grote Rekendag 25 maart 2015 Paasviering s middags op 2 april 2015 Koningsspelen 24

Nadere informatie

26 maart 2015 Nr. 13

26 maart 2015 Nr. 13 26 maart 2015 Nr. 13 maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag Week 13 23/3-29/3 schoolvoetbal Week 14 30/3-5/4 schoolvoetbal paasontbijt Goede vrijdag Week 15 6/4-12/4 Tweede paasdag Week 16

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant,

Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, Info 7 Datum: 11-12-2015 Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, In deze nieuwsbrief een update over de overgang van groep 8 kinderen naar het voortgezet onderwijs (VO), een terugblik op

Nadere informatie

Kalender april en mei. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag (de kinderen zijn vrij) Dinsdag 26 mei Meester- en Juffendag, continurooster

Kalender april en mei. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag (de kinderen zijn vrij) Dinsdag 26 mei Meester- en Juffendag, continurooster obs De Phoenix Week 21-2015 Beste ouder(s)/verzorger(s), Na twee weken vakantie gaan we er volop tegenaan tot het einde van dit schooljaar. De komende drie weken staan in het teken van CITO toetsen en

Nadere informatie

Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2015

Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2015 Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2015 Agenda: oktober/november UITDAGEND ONDERWIJS MET EEN STERKE BASIS maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag oktober 19 Start herfstvakantie 12

Nadere informatie

Agenda. Mama verwendag kleuters. Overleg OR jubileum Schoolkorfbal groep 3/4 Rondleiding nieuwe ouders. Inloopochtend groep 6

Agenda. Mama verwendag kleuters. Overleg OR jubileum Schoolkorfbal groep 3/4 Rondleiding nieuwe ouders. Inloopochtend groep 6 Agenda 22 mei t/m 2 juni Cito toetsweek 24 mei 25 / 26 mei 30 mei 30 mei 31 mei 31 mei 1 juni 1 juni 2 juni 2 juni 5 t/m 11 juni 12 juni 12 juni 13 juni 14 juni 12 t/m 16 juni 23 juni Mama verwendag kleuters

Nadere informatie

Week 11 11/03-15/03. Als je bang bent

Week 11 11/03-15/03. Als je bang bent Begoniastraat 2, Postbus 464, 3740 AL Baarn. Tel: 035-5415497 e-mail: info@guidodebres.nl Ziekmelding: absenties@guidodebres.nl Nieuwsbrief PCBS Guido de Brès nr. 14 Baarn, 22 februari 2019. Aan de ouder(s),

Nadere informatie

De rapporten komen er aan!

De rapporten komen er aan! RKBS Pius X Schooljaar 2014-2015 Aflevering 12 13 maart 2015 De rapporten komen er aan! IN DIT NUMMER: Interessante informatie: Rapporten komen er aan! Rekencijfers op de rapporten Inplannen tienminuten-gesprek

Nadere informatie

Nieuwsbrief. April Vakantierooster voor het schooljaar Uw kind inschrijven voor het schooljaar Vrijwillige ouderbijdrage

Nieuwsbrief. April Vakantierooster voor het schooljaar Uw kind inschrijven voor het schooljaar Vrijwillige ouderbijdrage April 2019 Vakantierooster voor het schooljaar 2019-2020 Op dit moment worden de puntjes op de i gezet wat betreft het vakantierooster voor het schooljaar 2019-2020. Zodra het vakantierooster is afgerond,

Nadere informatie

H O F N I E U W S INFORMATIEAVONDEN. AGENDA groepen Activiteit

H O F N I E U W S INFORMATIEAVONDEN. AGENDA groepen Activiteit H O F N I E U W S AGENDA groepen Activiteit Dinsdag 4 september 7 Informatieavond, aanvang 19.00 uur Dinsdag 4 september 8 Informatieavond, aanvang 20.00 uur Woensdag 5 september 1 en 2 Informatieavond,

Nadere informatie

Kom je voor jezelf en de ander op, dan ben je voor de Odulfusschool helemaal top! Agenda: Schooljaar Nr. 30

Kom je voor jezelf en de ander op, dan ben je voor de Odulfusschool helemaal top! Agenda: Schooljaar Nr. 30 Schooljaar 2018-2019 Nr. 30 Inspiratie opdoen voor de Koningsspelen Wil je alvast in de stemming komen voor de Koningsspelen en ben je benieuwd naar het liedje van dit jaar? Kijk dan eens op onderstaande

Nadere informatie

Nieuwsbrief Op Weg. April 2015

Nieuwsbrief Op Weg. April 2015 Nieuwsbrief Op Weg April 2015 Logo: Met trots hebben wij vandaag aan onze leerlingen ons nieuwe logo gepresenteerd. Nee, het is echt geen 1 april grap. Ons nieuwe logo is de moderne uitvoering van het

Nadere informatie

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen.

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. april 30 Nieuwsflits 2015 In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. Aan de ouders en verzorgers van de leerlingen van De Zuidster, Het is toch even wennen, zorgen dat er een nieuwsflits

Nadere informatie

Maart 2015. In deze nieuwsbrief: Rots en water in groep 8. Paastoernooien. Nieuws van de oudervereniging. Groene voetstappen. Kapstokken gevraagd

Maart 2015. In deze nieuwsbrief: Rots en water in groep 8. Paastoernooien. Nieuws van de oudervereniging. Groene voetstappen. Kapstokken gevraagd In deze nieuwsbrief: Rots en water in groep 8 Reggio in groep 4 Paastoernooien Nieuws van de oudervereniging Groene voetstappen Kapstokken gevraagd Schoolfoto s manier zijn ze weer meer water. Verder hebben

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 21. De Fairytale Fair

Nieuwsbrief nr. 21. De Fairytale Fair Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 21 12 e jaargang Vrijdag 17 juli 2015 De Fairytale

Nadere informatie

En dan Nog.. Even Dit

En dan Nog.. Even Dit En dan Nog.. Even Dit Enschede, 13 oktober 2015 ALLE LOCATIES Hoofdlocatie St. Jan Haaksbergerstraat 255 7545 GH Enschede Tel: 053 431 43 01 st.jan@skoe.nl Locatie Veldkamp Joh. Ter Horststraat 30 7513

Nadere informatie

Bonifax. St. Bonifaciusschool Kloosterland 5 2242 JS Wassenaar 070-5116379 www.bonifaciusschool.nl ouders@bonifaciusschool.nl. Wassenaar, maart 2015.

Bonifax. St. Bonifaciusschool Kloosterland 5 2242 JS Wassenaar 070-5116379 www.bonifaciusschool.nl ouders@bonifaciusschool.nl. Wassenaar, maart 2015. Bonifax Wassenaar, maart 2015. Beste ouders/verzorgers, Deze Bonifax is voor de maand maart 2015. Deze maand staat grotendeels in het teken van de projectweken met als afsluiting de open-huis-avond op

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 10 juni 2016

Nieuwsbrief 17 10 juni 2016 Nieuwsbrief 17 10 juni 2016 Agenda 13 t/m 15 juni 15 t/m 17 juni 22 juni 1 juli Schoolkamp groepen 3, 4 en 5 Schoolkamp groepen 6, 7 MR vergadering, 19.30 uur Uitgifte nieuwsbrief 18 Het groene schoolplein

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. NUMMER 7 4 december 2015. In deze Nieuwsbrief: Andere schooltijden. Wachten

NIEUWSBRIEF. NUMMER 7 4 december 2015. In deze Nieuwsbrief: Andere schooltijden. Wachten NIEUWSBRIEF NUMMER 7 4 december 2015 In deze Nieuwsbrief: Godsdienstige vorming Kerstvieringen Opening schoolplein Personele zaken Andere schooltijden Kindcentrum Julianaschool Wijziging in de jaarplanning

Nadere informatie

Kringgesprek. Die kunt u dan invullen op de dag of avond dat u toch op school bent voor de rapportgesprekken.

Kringgesprek. Die kunt u dan invullen op de dag of avond dat u toch op school bent voor de rapportgesprekken. Kringgesprek Geachte ouders, Wilt u alstublieft meedoen aan het invullen van een enquête Ouderbetrokkenheid? Nummer 9 2012-2013 2013 Die kunt u dan invullen op de dag of avond dat u toch op school bent

Nadere informatie

Fouten maken is geen probleem, want dat doet iedereen

Fouten maken is geen probleem, want dat doet iedereen 29 27 mei 2015 Agenda voor de komende 2 weken Do 28 Vr 29 Groep 3 gaat naar het museum en de juffen vieren hun verjaardag! Weekend Ma 1 Kamp groepen 8. Di 2 Kamp groepen 8. Wo 3 Kamp groepen 8. Verjaardag

Nadere informatie

Informatieavonden Tijdens deze avond wordt u door de leerkrachten geïnformeerd over het lesprogramma en activiteiten voor het komende schooljaar.

Informatieavonden Tijdens deze avond wordt u door de leerkrachten geïnformeerd over het lesprogramma en activiteiten voor het komende schooljaar. Website : www.hietweide.nl e-mail : nieuwsbrief@hietweide.nl Agenda 14 september inloopspreekuur GGD/CJZ 14 september informatieavond groep 8 15 september informatieavond groep 1 t/m 7 21 september t/m

Nadere informatie

Franciscusbericht. April 2014. Koningsspelen vrijdag 25 april. Wijzigingen personeel

Franciscusbericht. April 2014. Koningsspelen vrijdag 25 april. Wijzigingen personeel April 2014 Franciscusbericht Koningsspelen vrijdag 25 april Vrijdag 25 april doen we met de Franciscusschool mee aan de Koningsspelen. We denken hier een goede invulling te kunnen geven door een sponsorloop

Nadere informatie

Nummer 23/datum:

Nummer 23/datum: Nummer 23/datum: 12-7-2019 Kalender Zomervakantie t/m 25 augustus 2019 Vanuit de directie Personele zaken: Juf Myriam heeft als onderwijsassistent een baan dichtbij haar huis aangenomen. Juf Myriam, wij

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2010

Nieuwsbrief april 2010 Openbare Basisschool Cornelis Jetses Jaargetijden 6 1109 AR Driemond telefoon: 0294-414370 e-mail:info@cjetses.nl www.cjetses.nl Nieuwsbrief april 2010 Agenda Zaterdag 24 april Geinloop Meivakantie 30

Nadere informatie

+9*/ Geachte ouder(s) / verzorger(s),

+9*/ Geachte ouder(s) / verzorger(s), +9*/ Geachte ouder(s) / verzorger(s), Vakantierooster 2015-2016 Deze week is het rooster voor het schoolseizoen 2015-2016 goedgekeurd en door de MR positief bekrachtigd. Voor ouders en belangstellenden

Nadere informatie

Stefanusschool Kinkelenburglaan 4 4003 TL TIEL T: 0344 63 54 85 E: directie@stefanusschool.nl www.stefanusschool.nl

Stefanusschool Kinkelenburglaan 4 4003 TL TIEL T: 0344 63 54 85 E: directie@stefanusschool.nl www.stefanusschool.nl Stefanusschool Kinkelenburglaan 00 TL TIEL T: 0 E: directie@stefanusschool.nl www.stefanusschool.nl Behorende tot Stichting Katholieke Onderwijsbelangen Rivierenland augustus 0 0 week week week 0 0 week

Nadere informatie

Nieuwsbrief 15 Week 51

Nieuwsbrief 15 Week 51 Nieuwsbrief 15 Week 51 Gezellige drukte tijdens de kerstcarrousel Wat was het een gezellige drukte op school tijdens de Kerstcarrousel van afgelopen woensdag. In groepjes samengesteld uit leerlingen van

Nadere informatie

Jaargang 26 - nr. 10 Nieuwsbrief 26 juni 2015

Jaargang 26 - nr. 10 Nieuwsbrief 26 juni 2015 Lea Dasbergschool Emily Brontësingel 1a 6836 TV Arnhem 026-3272489 Lea Dasbergschool Pythagorasstraat 9 6836 GA Arnhem 026-3272896 www.leadasbergschool.nl info@leadasbergschool.nl Jaargang 26 - nr. 10

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 19 -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -

Nieuwsbrief nr. 19 -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. - Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 19 12 e jaargang Vrijdag 19 juni 2015 Bedankavond hulpouders

Nadere informatie

Collega juf Eva van der Zouwen is ziek als gevolg van haar zwangerschap en zij wordt op donderdag en vrijdag vervangen door juf Ans Bos.

Collega juf Eva van der Zouwen is ziek als gevolg van haar zwangerschap en zij wordt op donderdag en vrijdag vervangen door juf Ans Bos. Telefoon: 0184 612942 E-mail:info@rehobothschool.nl 6 december 2013 In dit nummer: Zending Personele zaken Welkom Hoofdluis Maandregel Continurooster en Nieuwjaar Ouderbijdrage Schooldammen Schoonmaak

Nadere informatie

Wingerdbericht. Agenda. Open dag: 30 april. Nummer 15: 17-04-2015. Jaargang 2014-2015

Wingerdbericht. Agenda. Open dag: 30 april. Nummer 15: 17-04-2015. Jaargang 2014-2015 Wingerdbericht Nummer 15: 17-04-2015 Jaargang 2014-2015 Agenda 19 april Schoolkerkdienst 21 t/m 23 april Eindtoets groep 8 (de ochtenden) 22 april Werkoverleg groep 1 t/m 3, deze lln. vrij 24 april Koningsdag

Nadere informatie

Beste ouders / verzorgers, Hier is de nieuwsbrief van april Lees deze informatie even goed door.

Beste ouders / verzorgers, Hier is de nieuwsbrief van april Lees deze informatie even goed door. Beste ouders / verzorgers, Hier is de nieuwsbrief van april 2018. Lees deze informatie even goed door. Ouders gezocht De oudervereniging zoekt nieuwe leden. Wij hebben een actieve OV die vaak helpt tijdens

Nadere informatie

Nieuwsbrief Uitgave 1 mei 2015

Nieuwsbrief Uitgave 1 mei 2015 Nieuwsbrief Uitgave 1 mei 2015 Afscheid Mariet Fidder Dit schooljaar hebben we niet meegedaan met de Koningsspelen, omdat we er voor kiezen om bij het afscheid van Mariet Fidder een vierdag te houden.

Nadere informatie

Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 15 mei 2017

Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 15 mei 2017 Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 15 mei 2017 Beste ouders, De komende weken komt de Rank steeds meer in het teken te staan van de middeleeuwen. Elke groep werkt op zijn eigen manier aan het thema.

Nadere informatie

Voor de regio Flevoland, Utrecht en Noord-Holland staat er een staking gepland in het basisonderwijs op woensdag 14 maart.

Voor de regio Flevoland, Utrecht en Noord-Holland staat er een staking gepland in het basisonderwijs op woensdag 14 maart. Zegveld, 13 maart 2018 Deze week is het biddag. Woensdagmiddag 14 maart is er een speciale dienst in de kerk waarin we God om een zegen mogen vragen. Alle kinderen en ouders zijn hier van harte welkom!

Nadere informatie

Weesp, 9 september 2016

Weesp, 9 september 2016 Weesp, 9 september 2016 Inhoud - Start nieuwe schooljaar - Nieuw schoolrooster - Informatieavonden - Reminder studiedag 25 september - Schoolgids - Uitbreiding kindgesprekken - Het grote project - Aanmelden

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Wegwijzer

Nieuwsbrief De Wegwijzer JAARG ANG 4 NUMMER 3 Nieuwsbrief De Wegwijzer medewerkers 3 november 2015 De kracht van de leraar In dit nummer: 1 De kracht van de leraar 2 Nieuws van de school 2 Schoolregels. Helpt u mee! 3 Nieuws uit

Nadere informatie

Nieuwsbrief 12. Het licht van Pasen

Nieuwsbrief 12. Het licht van Pasen Nieuwsbrief 12 26 maart 2018 Het licht van Pasen Wanneer vele paaskaarsjes branden, is dat een prachtig gezicht. Want dan zie je iedereen, als in een zee van licht. Het licht van Jezus in de straat, op

Nadere informatie

22 e jaargang nr juli 2018

22 e jaargang nr juli 2018 22 e jaargang nr.13 13 juli 2018 Beste ouders, verzorgers en belangstellenden van de leerlingen van Het Mozaïek, Hierbij ontvangt u de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. De eerstvolgende nieuwsbrief

Nadere informatie

In deze Nieuwsflits:

In deze Nieuwsflits: schooljaar 2016-2017 aflevering 15 In deze Nieuwsflits: Afscheid juf Carlijn Pasen Voetbaltoernooi Klusjesdag Entreetoets groep 7 en eindtoets groep 8 Fietsen Vervoer gezocht Koningsdag Afscheid juf Carlijn

Nadere informatie

Informatieavond Vijf Gelijke Dagen Model Dinsdag 3 februari 2015 Aanvang: 20.00 uur (Inloop vanaf 19.45 uur)

Informatieavond Vijf Gelijke Dagen Model Dinsdag 3 februari 2015 Aanvang: 20.00 uur (Inloop vanaf 19.45 uur) J a a r g a n g 1 0, n r. 5 2 1 j a n u a r i 2 0 1 5 Informatieavond Vijf Gelijke Dagen Model Toename aantal leerlingen: We starten met een derde groep 1/2. Belangrijke data 2 1 2 Informatieavond Vijf

Nadere informatie

Nieuwsbrief van basisschool De Kwikstaart Uithoorn

Nieuwsbrief van basisschool De Kwikstaart Uithoorn De Kwikflits Nieuwsbrief van basisschool De Kwikstaart Uithoorn 20e jaargang, nummer 27 18 maart 2015 Website: www.dekwikstaart.nl E-mail school: info@dekwikstaart.nl Kopij: marion@dekwikstaart.nl Agenda

Nadere informatie

weekinfo Datum: donderdag 2 april 2015

weekinfo Datum: donderdag 2 april 2015 weekinfo Datum: donderdag 2 april 2015 Bijbelverhalen voor de komende week Op weg naar huis, Lucas 24:13-27 Blijf bij ons, Lucas 24:28-35 Agenda: Vrijdag 3 april : vrij. Maandag 6 april: vrij. 8 april

Nadere informatie

Lea Dasbergschool Pythagorasstraat 9 6836 GA Arnhem 026-3272896. Jaargang 26 - nr. 11 Nieuwsbrief 10 juli 2015

Lea Dasbergschool Pythagorasstraat 9 6836 GA Arnhem 026-3272896. Jaargang 26 - nr. 11 Nieuwsbrief 10 juli 2015 Lea Dasbergschool Emily Brontësingel 1a 6836 TV Arnhem 026-3272489 Lea Dasbergschool Pythagorasstraat 9 6836 GA Arnhem 026-3272896 www.leadasbergschool.nl info@leadasbergschool.nl Jaargang 26 - nr. 11

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Juli Beste ouders en verzorgers,

NIEUWSBRIEF Juli Beste ouders en verzorgers, NIEUWSBRIEF Juli 2019 Beste ouders en verzorgers, Voor u ligt alweer de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar, nog een paar dagen en het is zomervakantie, dit is door heel de school te zien en te merken.

Nadere informatie

openbare basisschool DE UTSKOAT Nieuwsbrief schooljaar 2014-2015 juni nummer 11

openbare basisschool DE UTSKOAT Nieuwsbrief schooljaar 2014-2015 juni nummer 11 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Geachte ouder(s)/verzorger(s), Leerlingnieuws

Nieuwsbrief. Geachte ouder(s)/verzorger(s), Leerlingnieuws Nieuwsbrief November 2015 No. 3 Voor alle data geldt: Deo Volente ------------------------ Kernwaarde schooljaar 2015-2016 Schepper en schepsel ------------------------ Leven en leren Leiden en loslaten

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr. 16 4 april 2016

NIEUWSBRIEF nr. 16 4 april 2016 NIEUWSBRIEF nr. 16 4 april 2016 In deze nieuwsbrief: MR informatieavond Nieuws uit het schoolteam Koningsspelen De Oase rekent er op los! Schoonmaakavond Zomerfeest Vakanties en studiedagen 2016/2017 Oproep

Nadere informatie

Leren van elkaar. Agenda

Leren van elkaar. Agenda Agenda Donderdag 5 februari - Schoonmaakmiddag gr 1-8 - Nieuwsbrief 8 Vrijdag 13 februari Weeksluiting met ouders gr 3/4 05-02-2015 Nr. 8 2014-2015 Leren van elkaar Beste ouders, verzorgers van de leerlingen

Nadere informatie

AGENDA. Nr.13 VW

AGENDA. Nr.13 VW Nr.13 VW 18-03-2016 AGENDA Vrijdag 18 maart Schoolvoetbalwedstrijd Engelenburghschool - JVS 17.00 uur (Sportpark Panhuis DOVO) Maandag 21 maart Schoolvoetbalwedstrijd De Plantage - JVS 17.30 uur (Sportpark

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF DE BRUG. Wist u dat???? Inhoud:

NIEUWSBRIEF DE BRUG. Wist u dat???? Inhoud: NIEUWSBRIEF DE BRUG Inhoud: Voorjaarsvakantie Team Bereikbaarheid Privacy Schoolfotograaf PKN 40 dagentijd Muziekschool Opvoedavonden De Prenter Laser gamen in de voorjaarsvakantie Kalender februari Kalender

Nadere informatie

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 De Hoop 3 1911 KX Uitgeest 0251-880707 info@dewisseluitgeest.nl www.dewisseluitgeest.nl Agenda 10 februari Wisselmiddag techniek

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr e jaargang Vrijdag 18 december Het licht is gekomen. Zo klein als een kind. Zo groot als de hemel.

Nieuwsbrief nr e jaargang Vrijdag 18 december Het licht is gekomen. Zo klein als een kind. Zo groot als de hemel. Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 8 13 e jaargang Vrijdag 18 december 2015 Het licht

Nadere informatie

Nieuwsbrief JUNI Het einde van het schooljaar nadert... Groepsverdeling, groepsbezetting en lokaalindeling

Nieuwsbrief JUNI Het einde van het schooljaar nadert... Groepsverdeling, groepsbezetting en lokaalindeling Het einde van het schooljaar nadert... Beste ouder(s)/verzorger(s), We zitten aan het einde van het schooljaar en tellen af naar de zomervakantie. In deze nieuwsbrief treft u het vakantierooster voor het

Nadere informatie

Vakantie 2013. Vakantie 2014. Zomervakantie. Omgaan met elkaar. Vrijdag 19 juli vrij Maandag 22 juli start zomervakantie

Vakantie 2013. Vakantie 2014. Zomervakantie. Omgaan met elkaar. Vrijdag 19 juli vrij Maandag 22 juli start zomervakantie Hofbode 21-2 Juli 2013 Vakantie 2013 Herfstvakantie 21 oktober t/m 25 oktober Kerstvakantie 23 december t/m 3 januari Vakantie 2014 Voorjaarsvakantie 17 februari t/m 21 februari Pasen + meivakantie 18

Nadere informatie

Nieuwsbrief. December 2014. Overblijfrooster na kerst Sparen schoolreis/kamp. Bijeenkomst overblijfouders Afspraken kleuterplein

Nieuwsbrief. December 2014. Overblijfrooster na kerst Sparen schoolreis/kamp. Bijeenkomst overblijfouders Afspraken kleuterplein In deze nieuwsbrief: Nieuwsbrief December 2014 Babynieuws Overblijfrooster na kerst Sparen schoolreis/kamp Bijeenkomst overblijfouders Afspraken kleuterplein Kerstkaarten Twenteranddictee Kerstfeest 18

Nadere informatie

Saenparel INFO 23-03-2015-13-04-2015

Saenparel INFO 23-03-2015-13-04-2015 Saenparel INFO 23-03-2015-13-04-2015 Agenda: Ma t/m do 16-03 t/m 09-04 Verkeersproject Ma 23-03 VVE thuis bijeenkomst groep 2, 9.00 uur Ma 23-03 OR vergadering 19.30 uur Do 26-03 Klassenlunch: alle kinderen

Nadere informatie

Basisschool Sint Joseph Burg. Beckersweg 45, 6261 NX Mheer 043 457 1516 www.sintjoseph-mheer.nl

Basisschool Sint Joseph Burg. Beckersweg 45, 6261 NX Mheer 043 457 1516 www.sintjoseph-mheer.nl Basisschool Sint Joseph Burg. Beckersweg 45, 6261 NX Mheer 043 457 1516 www.sintjoseph-mheer.nl 20 maart 2014 Verkeer We willen u er nogmaals op attenderen dat bij de gymzaal aan beide kanten niet geparkeerd

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart. Welkom. Nieuws uit de groepen. Groep 1/2. Groep 3

Nieuwsbrief maart. Welkom. Nieuws uit de groepen. Groep 1/2. Groep 3 Nieuwsbrief maart Welkom Lotte Gerritsen is in de voorjaarsvakantie 4 jaar geworden. Wij heten Lotte van harte welkom op onze school en wensen haar een heel plezierige schooltijd! Meneer Bas en Juf Leslie

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 17 augustus 2015

Nieuwsbrief 1 17 augustus 2015 Nieuwsbrief 1 17 augustus 2015 Start van het schooljaar Gelukkig zijn alle leerkrachten toch op tijd teruggekomen van hun offlinegeen wifi vakantie! De juffen hadden het advies van het weekblad Libelle

Nadere informatie

Project groepen 3-4B en 4A Schip ahoy.. Theaterbezoek groep 3 en 4:

Project groepen 3-4B en 4A Schip ahoy.. Theaterbezoek groep 3 en 4: In dit Blaadje: Project groepen 3-4B en 4A Schip ahoy..... 1 Theaterbezoek groep 3 en 4:... 1 Lentekriebels... 2 Inschrijving Avondvierdaagse... 2 Open- deur- ochtend... 2 Ouderbedankochtend 2015... 2

Nadere informatie

Nieuwsbrief 16, 28 april 2015

Nieuwsbrief 16, 28 april 2015 Nieuws van Nieuwsbrief 16, 28 april 2015 Kind op maandag... 1 Maandaggeld... 1 Aanmeldingen nieuwe leerlingen... 2 Avond4daagse... 2 Continurooster vrijdag 1 mei... 2 Jantje Beton loterij... 2 Schoonmaakavond

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SCHOOLJAAR 2014-2015 NR. 4 30 JAN. 2015

NIEUWSBRIEF SCHOOLJAAR 2014-2015 NR. 4 30 JAN. 2015 Fivelingo 84-86 2716 BG Zoetermeer 079 3211055 info@ikcdepiramide.nl www.ikcdepiramide.nl Van een brede basis naar de top! NIEUWSBRIEF SCHOOLJAAR 2014-2015 NR. 4 30 JAN. 2015 Facebook Sinds dit schooljaar

Nadere informatie

BRANDINGNIEUWS Samen doelgericht de wereld ontdekken

BRANDINGNIEUWS Samen doelgericht de wereld ontdekken BRANDINGNIEUWS Samen doelgericht de wereld ontdekken Nieuwsbrief nr. 34 26 mei 2016 INHOUD: Actieve ouders gezocht. Wie helpt mee boeken plastificeren? Sportdag Sponsor gezocht Wenmiddag / ochtend Typecursus

Nadere informatie

In en om de Regenboog

In en om de Regenboog In en om de Regenboog 4 september 2012 Week 16, 15 april 2014 Schoolnieuws Pasen Met Pasen zingen we : De Heer is waarlijk opgestaan. Maar hoeveel mensen kennen die betekenis van Pasen nog, waarin de voorpagina

Nadere informatie

Schoolkorfbaltoernooi Indeling groep 1/2a en 1/2b

Schoolkorfbaltoernooi Indeling groep 1/2a en 1/2b Maandinfo Maand: september 2014 Inhoud. In deze maandinfo wordt u geïnformeerd over de volgende zaken: Juf Sandra Twaalfhoven Nieuwe leerlingen Zorgleerlingen Gezonde School Teamstudiedag Infoavonden Basketbal-clinic

Nadere informatie

HOEKSTIEN NIEUWS. Maart Op weg naar Pasen. Surhuisterveen, 21 maart 2019

HOEKSTIEN NIEUWS. Maart Op weg naar Pasen. Surhuisterveen, 21 maart 2019 HOEKSTIEN NIEUWS Maart 2019 Surhuisterveen, 21 maart 2019 Op weg naar Pasen De komende weken leven we met de kinderen toe naar het Paasfeest. Het thema dat we daarbij volgen is: Pak mijn hand. Het zijn

Nadere informatie

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari CBS De Regenboog Mars 1 Postbus 285 9600AG Hoogezand 0598-321031 december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender

Nadere informatie

Nieuws van cbs Tamim april 2017

Nieuws van cbs Tamim april 2017 Nieuws van cbs Tamim april 2017 Goede Vrijdag en Pasen Als de Heer zijn leven geeft vlucht de dag, de aarde beeft. Zelfs de dood verliest haar macht als Jezus roept: het is volbracht! Waarlijk Hij is Zoon

Nadere informatie

Helen Parkhurst Ouder Info

Helen Parkhurst Ouder Info Helen Parkhurst Ouder Info Schooljaar 2012-2013 Nummer 01 Datum: 15 augustus 2012 Agenda augustus 2012 13 t/m 17 augustus: verkeersactie de scholen zijn weer begonnen 20 augustus: 19.30-20.30 uur OAK algemene

Nadere informatie

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8 WEEKBRIEF Cursusjaar 2015-2016 d.d. 16 oktober 2015 Ons internetadres is: http://www.cbsdeacker.nl cbsdeacker 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november

Nadere informatie

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag de Grote Rekenochtend. Schoolvoetbal jongens. IEP toets groep 8.

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag de Grote Rekenochtend. Schoolvoetbal jongens. IEP toets groep 8. Maandkalender Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag 1 2 3 4 5 6 7 Creamiddag Nationale buitenlesdag 08.30-10.15 de Grote Rekenochtend Schoolvoetbal jongens 08.45-09.45 koffie uurtje 11.00-12.00 theorie-exame

Nadere informatie

Maandag 22 oktober t/m vrijdag 26 oktober Vrijdag 21 december vanaf 12 uur t/m vrijdag 4 januari Vrijdag 22 februari t/m vrijdag 1 maart

Maandag 22 oktober t/m vrijdag 26 oktober Vrijdag 21 december vanaf 12 uur t/m vrijdag 4 januari Vrijdag 22 februari t/m vrijdag 1 maart PC Basisschool De Zwaluw Antoinette Kleynstraat 8 2331 DV Leiden www.dezwaluw.pcsleiden.nl Nieuwsbrief 8 26 april t/m 1 juni Van het team De afgelopen weken is er veel gebeurd. Wat hebben we fantastische

Nadere informatie

ONS - NIEUWS. 15 oktober 2015

ONS - NIEUWS. 15 oktober 2015 15 oktober 2015 ONS - NIEUWS Agenda: 16-10: aaneengesloten schooldag bovenbouw 17-10 - 25-10: herfstvakantie 26-10: luizencontrole 29-10: inloop Barbera Kaai CJG 30-10: Hooizolder gr 5-6 30-10: Gastles

Nadere informatie

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden.

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden. CALKOENSTRAAT 15 1121XA LANDSMEER INFO-BULLETIN 19 2 juli JAARGANG 2013-2014 Vanuit de directie Op het moment dat ik mijn aandeel voor de INFO schrijf, is de vakantie echt in het vooruitzicht. Wat een

Nadere informatie

D i g i t a l e n i e u w s b r i e f. Openbare basisschool Prof. Kohnstamm Nummer 1; schooljaar 2013/2014

D i g i t a l e n i e u w s b r i e f. Openbare basisschool Prof. Kohnstamm Nummer 1; schooljaar 2013/2014 VANUIT DE SCHOOLLEIDING Start nieuwe schooljaar Het nieuwe schooljaar is deze week van start gegaan. Op maandagmorgen waren er heel veel kinderen die zin hadden om weer naar school te gaan! Gelukkig want

Nadere informatie

Oefenweek vijf-gelijke-dagen-model. Met vriendelijke groet, Richard Boering & Nicky van den Bos-Lam penningmeesters ouderraad

Oefenweek vijf-gelijke-dagen-model. Met vriendelijke groet, Richard Boering & Nicky van den Bos-Lam penningmeesters ouderraad Schooljaar 2013-2014 Nummer: 9 Datum: 31-01 - 2014 Februari Zaterdag 01-02- 2014 Mogelijkheid tot oefenen Tafeltennistoernooi Maandag t/m vrijdag 10-02 t/m 14-02- 2014 Vijf gelijke dagen model - proefweek

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Zomerfeest. Afscheidsmusical. In dit nummer:

Nieuwsbrief. Zomerfeest. Afscheidsmusical. In dit nummer: 30 juni 015 Nieuwsbrief In dit nummer: Zomerfeest Op woensdag 1 juli a.s. houden wij weer ons jaarlijkse Zomerfeest, dit jaar met als thema Wildlife. In verband met een gezamenlijk programma zullen de

Nadere informatie

Pasen. Wijsheid begint met verwondering. Agenda. maart. Nieuwsbrief 11 17 maart 2016. Beste ouder/verzorger,

Pasen. Wijsheid begint met verwondering. Agenda. maart. Nieuwsbrief 11 17 maart 2016. Beste ouder/verzorger, Wijsheid begint met verwondering Nieuwsbrief 11 17 maart 2016 Agenda maart ma 21 10 minuten gesprekken do 24 Juf Annemieke jarig vr 25 Goede Vrijdag zo 27 Eerste Paasdag ma 28 Tweede Paasdag do 31 Meester

Nadere informatie

Informatieboekje Marcusschool 2014-2015

Informatieboekje Marcusschool 2014-2015 Informatieboekje Marcusschool 2014-2015 De Marcusschool is een Vreedzame School Inleiding In dit boekje vindt u alle informatie die u nodig heeft als uw kind op de Marcusschool komt. Indien u meer informatie

Nadere informatie