Basisschool Sint Joseph Burg. Beckersweg 45, 6261 NX Mheer

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Basisschool Sint Joseph Burg. Beckersweg 45, 6261 NX Mheer 043 457 1516 www.sintjoseph-mheer.nl"

Transcriptie

1 Basisschool Sint Joseph Burg. Beckersweg 45, 6261 NX Mheer maart 2014 Verkeer We willen u er nogmaals op attenderen dat bij de gymzaal aan beide kanten niet geparkeerd mag worden. Op deze plek parkeren zorgt voor gevaarlijke verkeerssituaties voor onze leerlingen. Aan beide kanten is de gele streep opnieuw getrokken, goed zichtbaar voor iedereen. We verzoeken u dringend om uit te wijken naar de verderop gelegen parkeervakken. De parkeerplaats van de voetbalclub is vernieuwd, hier zijn genoeg plaatsen om uw auto te parkeren. Bedankt voor uw medewerking. Verkeerswerkgroep We zijn blij te kunnen melden dat Dominique van Dijk (moeder van Jonathan, Wesley en Sem) en Sandra Cobben (moeder van Luca en Raf) willen deelnemen aan de verkeerswerkgroep. Zij zullen de taken van Tanja Knoppen en Guido Lardinois aan het eind van het schooljaar overnemen. We wensen Dominique en Sandra veel succes! ROVL campagne hou je aan de snelheidslimiet Net iets te hard rijden lijkt niet erg, maar toch vergroot een paar kilometer te hard rijden de kans op een ongeluk met letsel of dodelijke afloop aanzienlijk, vooral binnen de bebouwde kom. Daarom is op 16 maart de campagne over snelheidsgedrag binnen de bebouwde kom gestart. We doen het allemaal weleens: net iets harder rijden dan toegestaan. Soms bewust, in een poging verloren minuten in te halen. Soms ook onbewust, omdat onze gedachten afdwalen en we even niet opletten. Wat de reden ook is, (iets) te hard rijden is altijd heel gevaarlijk. Zeker in de bebouwde kom waar je regelmatig in onverwachte verkeerssituaties terechtkomt. En waar je vaak te maken hebt met kwetsbare verkeersdeelnemers, zoals kinderen, ouderen en fietsers. Vaak realiseren mensen niet dat ze te hard rijden, omdat ze hun snelheid niet in de gaten hebben. Daarom helpt het campagne concept mensen een handje om zich meer bewust te worden van hun eigen snelheidsgedrag en het naleven van de limiet. Kijk daarnaast ook eens op want een snelheidsweter weet zijn snelheid beter!

2 Terugkoppeling kwaliteitsonderzoek Beekveld en Terpstra Zoals u weet heeft onze school aan een tevredenheidsonderzoek deelgenomen in samenwerking met organisatie en adviesbureau Beekveld en Terpstra. De resultaten van het onderzoek hebben wij inmiddels ontvangen. Deze informatie bespreken we eerst binnen het management en met het team. In de volgende nieuwsbrief informeren we u over de resultaten van het onderzoek. Vrijwilliger in groep 1-2 Sinds een aantal weken is Sonja Bendermacher aan de slag als vrijwilligster in groep 1-2. Sonja is geen onbekende in de school, ze werkt ook drie dagen bij de peuters. We vinden het fijn dat ze op dinsdagochtend een handje komt helpen en wensen haar veel plezier! Hockeyles voor groep 1 t/m 4 (in samenwerking met Go for Gold) De leerlingen van groep 1 t/m 4 volgen op maandagochtend het beweegprogramma FunKey. Het programma bestaat uit een breed beweegaanbod waarbij hockey een onderdeel is. De lessen omvatten loopscholing, balvaardigheid en een vorm van hockey. De materialen zijn aangepast voor de doelgroep en de lessen zijn leeftijdsspecifiek. Op de foto s zijn de leerlingen van groep 1-2 in actie:

3 Paasviering De voorbereidingen voor de paasviering op vrijdag 3 april zijn in volle gang. Groep 7-8 zal deze keer de viering organiseren in samenwerking met juf Margriet en juf Sanne. Alle groepen zullen een bijdrage leveren en iets presenteren. Ook de peuters zullen hieraan deelnemen. Het thema van dit jaar is: groei en bloei. Week van gezonde voeding: Testlab ik eet het beter De afgelopen week stond in alle groepen gezonde voeding centraal. Groep 7-8 is aan de slag gegaan met het project ik eet het beter. Dean en Jacqueline schreven er het volgende over: Op donderdag 19 maart, had groep 7-8 een Testlab in de klas. Deze les hoorde bij de Week van de gezonde voeding. Dit houdt in dat we proefjes moesten doen met eten. Er waren 5 proefjes, en groep 7/8 was gemixt. De kinderen van groep 8 begeleidden de kinderen uit groep 7, omdat zij vorig jaar al de proefjes hadden gedaan. De 5 proefjes waren: 1. Vruchten vol vitamines. 2. Zetmeel zoeken. 3. Wel eens een eiwit gezien? 4. Vet in chips. 5. Waterige wortel. Elke proefje duurde 15 min. en groep 7-8 had er veel plezier in.

4 Terugblik kom-lerendag Woensdag 11 maart hebben alle leerkrachten van stichting kom Leren een studiedag gevolgd. Deze dag stond in het teken van 21th century skills en hebben we nagedacht over de school van de toekomst. Wat moeten kinderen nu leren om optimaal voorbereid te zijn op de samenleving waarin ze als volwassenen zullen leven? Diverse organisaties wereldwijd hebben hiervoor verschillende modellen ontwikkeld. Deze modellen zijn ook vertaald naar de Nederlandse situatie. Naast taal en rekenen en de kernvakken, zijn de competenties samenwerken, creativiteit, ictgeletterdheid, communiceren, probleemoplossend vermogen, kritisch denken en sociale en culturele vaardigheden van belang. Een betrokken, ondernemende en vooral nieuwsgierige houding zijn noodzakelijk in de 21e eeuw. De komende 4 jaar zullen alle scholen van onze stichting inzetten op deze vaardigheden.

5 Nieuws van de Oudervereniging Kledingactie: Wij willen iedereen weer bedanken die heeft mee geholpen met het inzamelen van kleding voor de kledingactie op 4 en 5 maart jl. Dit heeft weer voor een mooie opbrengst gezorgd. Bedankt! Ook namens de kinderen, want dit geld wordt weer aan hen besteed. Stichting kom Leren - Oranjeplein 201, 6224 KV Maastricht