Vrijwilligerswerk in Georgië

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vrijwilligerswerk in Georgië"

Transcriptie

1 Vrijwilligerswerk in Georgië

2 Waar ligt Georgië?

3 De regio waar we naar toe gaan

4 Enkele weetjes: 4,5 mln inwoners Helft bevolking leeft onder de armoedegrens 85% Christen 2008 inval door Russen in Zuid-Osetië Subtropisch klimaat, (hele) warme zomers

5 Nog een paar: 2 uur tijdverschil in de zomer 3200 km vanaf Nederland 4 uur vliegen Niet uit de kraan drinken 1,5 keer de grootte van Nederland

6

7 Waarvoor staat onze partner Caritas? Caritas biedt noodhulp en werkt aan een meer rechtvaardige wereld. De leden werken samen met de allerarmste, meest kwetsbare en uitgesloten mensen, ongeacht religie of afkomst. Zij laten zich daarbij inspireren door christelijke waarden.

8 CARITAS GEORGIA working for the most vulnerable people through its 4 Programs YOUTH SOCIO-MEDICAL EMERGENCY AND DEVEL0PMENT SOCIO-PASTORAL

9 SOUP KITCHEN (SOCIO-MEDICAL PROGRAM) SERVING 180 ELDERLY

10 YOUTH CENTRE (YOUTH PROGRAM)

11 FAMILY-TYPE ACCOMODATION (YOUTH PROGRAM)

12 DAYCARE MEETING CENTRE Armonia (EMERGENCY AND DEVELOPMENT PROGRAM)

13 CENTRE FOR STREET CHILDREN (YOUTH PROGRAM)

14 TRANSIT CENTRE FOR STREET CHILDREN,Rustavi (YOUTH PROGRAM)

15 YOUTH CENTRE IN Kutaisi (WESTERN GEORGIA-YOUTH PROGRAM)

16 YOUTH CENTRE IN ARALI (SOUTHERN GEORGIA-YOUTH PROGRAM)

17 SOCIO-PASTORAL ACTIVITIES (1) SOUP FOR HOMELESS CLOTHES DISTRIBUTION

18 SOCIO-PASTORAL ACTIVITIES (2) SUMMER CAMPS FOR LOCAL AND FOREIGN VOLUNTEERS SPIRITUAL FORMATION

19 Medical services (1) (SOCIO-MEDICAL PROGRAM) SERVING BEDRIDDEN -HOME CARE SERVICE (IN 5 CITIES)

20 Medical services (2) TRAININGS IN HOME CARE

21 Medical services (3) 7 REGIONAL HEALTH CENTRES (SOUTHERN GEORGIA)

22 Response to emergencies (EMERGENCY AND DEVELOPMENT PROGRAM) FLOODS 2012

23 Development VOCATIONAL EDUCATION IN CARPENTRY WATER SUPPLY SYSTEMS (SOUTHERN GEORGIA)

24 Wij vragen van onze deelnemers respect voor de christelijke visie van Caritas.

25 Wat zijn de mogelijkheden Werken in Daycare. Werken op een kindervakantiekamp. Straatkinderen opvang. ( strengere selectie ) Werken in een kinderhuis. (Marktkopi) Je mag een paar dagen extra blijven. Indien gewenst organiseert Caritas een toeristisch programma. (zelf betalen)

26 daycare

27 straatkinderen

28 marktkopi

29 kinderkamp

30 Wat zijn de kosten? Vliegticket, maaltijden en logies worden voor je betaald. Je krijgt zelfs een zakcentje. Verplichting om 300 Euro in te zamelen. (hiervan worden de kindervakantiekampen betaald) Aanvullende ziektekosten verzekering wordt voor je betaald

31 Verder: Je krijgt misschien een organisatorische taak toebedeeld (later meer) Je levert een bijdrage aan Man bijt hond film Je levert een bijdrage aan de Glossy Een van de jongeren gaat voorafgaand aan het project naar Georgië om het bezoek mee voor te bereiden.

32 Wie betaalt dat?

33 Hier zit een gedachte achter Bevordering Europees burgerschap. Jongeren nemen kennis van elkaars leefwereld Jongeren maken kennis met vrijwilligers werk. Jongeren leren van en met elkaar Europese ervaringen worden doorgegeven Mobiliteit Europese arbeidsmarkt

34 Je krijgt een deelname certificaat.

35 Wanneer kun je naar Georgië? Zomerkamp: 30 juni 22 juli (4personen) 14 juli 5 augustus (4personen) 28 juli 19 augustus(4personen) Daycare center: - 15 juni 7 juli (4personen) - 6 juli 28 juli (4personen)

36 Wanneer kun je naar Georgië? Marktkopi: 15 juni 7 juli (3 personen) 7 augustus 29 augustus (3 personen) Straatkinderen - 6 juli 28 juli (3 personen) - 7 augustus 28 augustus (3 personen)

37 De data van de projecten staan vast!! 21 dagen om te werken 2 reisdagen Mocht je een week langer willen blijven of een week eerder willen komen dan is dat mogelijk. Opgeven voor we de vliegtickets gaan bestellen

38 Waar slaap je Kinderkampen in gastgezin of slaapzaal (bijvoorbeeld klaslokaal) (houdt rekening met armoedige omstandigheden mbt sanitair) Overig slaap je in het Caritashuis in Tiblissi. Dit huis ligt op 15 minuten met de metro van het centrum. Je deelt met 4-6 personen je (bad)kamer. Je deelt de keuken met maximaal 20 personen. Dit huis is basic, schoon en gunstig gelegen.

39 Caritashuis

40 Vrijwilligers werk is geen vrijblijvendheid Zie het als naar je werk gaan. Tijdens werken geen socialmedia/telefoongebruik Gedragen naar de huisregels Uitgerust op je werk verschijnen

41 Eigen initiatief is leuk!! Solarcan project Hockeysticks Capture your world

42 Enkele regels van Caritas Geen sigaretten, drank in bijzijn van kinderen. Respect voor katholieke levenshouding Bedekte kleding Geen foto s van de kinderen op internet! Het niet houden aan de regels kan beteken dat wij je terug naar huis sturen. Extra kosten zijn voor deelnemer.

43 Werk-, en vrijetijd. Muv kinderkampen heb je ongeveer een werkweek van uur. Overige tijd werk je voor je Youthpass, glossy en man bijt hond film. Op kinderkampen maak je lange dagen en heb je daarna enige compensatie mbt vrijetijd. In de weekenden zijn er veel mogelijkheden: Uitgaan, zwemmen en toeristische uitstapjes. Hierover meer in voorbereidingsweekeinde.

44 Man bijt hond

45 Glossy

46 Vrije tijd

47 Vrije tijd uitgaan Toeristische plekken bezoeken

48 Veiligheid Tiblissi is een veilige stad. Houd rekening met kledingkeuze. We hebben ca. 6 telefoonkaarten Er is een (Georgische) jongere die 24/7 aanwezig is in het Caritashuis. Bij aankomst ontvangt iedereen een Georgische OV-kaart

49 Over eten Het eten in Georgie is basic en smaakvol. (niet scherp of rijk aan specerijen) Het is eten wat de pot schaft. De mensen die in het Caritashuis overnachten krijgen voorafgaand het vertrek een geldbedrag om in Georgië maaltijden te kopen. Je kunt in het Caritas huis zelf koken. (bakkerij en supermarkt in de buurt) Ook zijn er diverse Georgische eetgelenheidjes op loopafstand. Voor westers eten (pizza etc) kun je goed in het centrum terecht. Houdt er rekening mee dat het daar duurder is.

50 Eten als een georgiër 2 Euro 50 1 Euro 75

51 Over vliegtickets Wij kopen vliegtickets met een maximale vliegtijd van 12 uur. De meeste mensen zullen met Aeroflot, Oekraine airlines, turkisch airlines vliegen. Mensen die niet met een bepaalde maatschappij willen vliegen of rechtstreeks willen vliegen (kan alleen op bepaalde dagen) betalen het meerdere voor het ticket zelf.

52 Voorbereidingsweekeinde 24, 25 en 26 (aankomst 5 mei ca uur en vertrek 8 mei rond uur) Deelname verplicht. Per verzuimde dag wordt bedrag voor goede doelen met 100 Euro verhoogd.

53 Wat gaan we o.a. in voorbereidingsweekeinde doen? - informatie over Caritas - wat we van jullie verwachten - Je wordt getraind in welke activiteiten je daar kunt organiseren - Je krijgt uitleg over Georgische cultuur. - Je leert over hoe het is om in een andere cultuur te zijn

54 Enkele regels tijdens voorbereidingsweekeinde Tijdens training geen socialmedia/telefoon Het is een intensief programma. De eerste 2 dagen zeker niet feesten/uitgaan Roken enkel in de pauze/buiten Aanwezigheid is verplicht. Per niet aanwezige dag betaal je 100 Euro extra om de goede doelen te ondersteunen.

55 Van en met elkaar leren In Georgië werk je samen met andere jongeren uit verschillende Europese landen. Je krijgt taken die later ook genoemd worden in je Youthpass. Denk hierbij als iedereen aanmelden voor collectieve ziektekostenverzekering. Gegevens voor de subsidiegever aanleveren. Eindrapportage opstellen. Inzamelacties bedenken/coördineren. Organisatie van voorbereidingsweekeinde. Organisatie rondom Glossy en man bijt hond film/ Vervaardigen van Youthpass. Contacten zoeken met lokale pers. Contacten zoeken met extra sponsors.

56 Jongeren met minder mogelijkheden Je gaat in 3 of viertallen naar Georgië. Ik wil jongeren met minder mogelijkheden de kans geven om samen met ons deze mooie ervaring van vrijwilligerswerk te hebben. Bij aanmelden geef je aan of je eventueel een jongere met een beperking wilt begeleiden/helpen. Denk hierbij aan jongeren met een fysieke beperking/autisme etc.

57 Wie mag ermee? Iedereen die bereid is zich aan de regels te houden. Je hebt de juiste motivatie. Je hebt affiniteit met de doelgroep. We hebben vertrouwen in je gedrag. Respect voor de katholieke identiteit van Caritas. Jongeren met een zgn achterstandspositie hebben voorrang. (denk aan minder kapitaalkrachtige gezinnen, fysieke beperking etc.)

58 Hoe gaan we verder? Stuur een als je de presentatie nog eens na wilt lezen en/of je een aanmeldformulier wilt hebben. Na het invullen van het aanmeldformulier en doorgeven in welke periode maak je binnen 2 dagen een borgsom van 300 Euro over. Vanaf dat moment ben je deelnemer en staat de datum van deelname vast. 300 Euro krijg je terug als na terugkomst aan alle voorwaarden voldaan hebt en wij het laatste deel van de subsidie ontvangen van Erasmusplus

59 Nog verder Op 24 juni moeten de gelden voor de goede doelen op de rekening van Stichting Via-compassie staan. (dit mag je niet verrekenen met je borggeld). Indien niet dan kan dat betekenen dat je niet mee gaat.

60 Wees eerlijk bij de aanmelding! Over je gezondheid Naar je zelf toe En neem niet teveel hooi op je vork!

61 De waarde van de subsidie Per deelnemer ontvangen we een bedrag van ongeveer 950 Euro aan subsidie. Hiervan betalen we de tickets, logies, maaltijden, voorbereidende bezoeken, komst van Caritasmedewerkers. Organisatiekosten etc.etc. Mocht je niet meegaan na aanmelding dan brengen we dit bedrag bij je in rekening (verminderd met de borg). We adviseren iedereen om een annuleringsverzekering af te sluiten. (eventueel kun je ook een andere deelnemer zoeken, vliegticket kun je niet overdragen aan ander)

62 Verzekeringen en gezondheid Wij regelen inentingen via de Traveldoctor Sluit een reisverzekering af en een annuleringsverzekering. Mensen die nog geen verzekering hebben vragen we om dit via Via-passiereizen te doen. (we hebben goede ervaringen met de Allianz en in geval van problemen hebben we meteen jouw dossier bij de hand.)

63 Vragen?

3 maanden vrijwilligerswerk in Guatemala met EVS Subsidie Voor jongeren van 18-30 jaar

3 maanden vrijwilligerswerk in Guatemala met EVS Subsidie Voor jongeren van 18-30 jaar 3 maanden vrijwilligerswerk in Guatemala met EVS Subsidie Voor jongeren van 18-30 jaar Vrijwilligerswerk in Guatemala, Quetzaltenango In samenwerking met onze partnerorganisatie FDI hebben we subsidie

Nadere informatie

ROEMENIË TIMULAZU. Periode: Nederlandse vrijwilligers kunnen flexibel terecht tussen: 15/04/2016 3/7/2016 en 15/9-31/10/2016

ROEMENIË TIMULAZU. Periode: Nederlandse vrijwilligers kunnen flexibel terecht tussen: 15/04/2016 3/7/2016 en 15/9-31/10/2016 ROEMENIË TIMULAZU Periode: Nederlandse vrijwilligers kunnen flexibel terecht tussen: 15/04/2016 3/7/2016 en 15/9-31/10/2016 Vaststaande periodes (open voor groepen internationale vrijwilligers) 17/07/2016

Nadere informatie

Project Camino Anders Bekeken

Project Camino Anders Bekeken 1 Project Camino Anders Bekeken Algemene voorwaarden wandelaar met een visuele beperking Pelgrims met een visuele beperking wandelen naar Santiago de Compostela Het meest essentiële zie je niet met je

Nadere informatie

Oeganda Butakoola Village. Leeftijd: 18+ Periode: 2 26 oktober 2016

Oeganda Butakoola Village. Leeftijd: 18+ Periode: 2 26 oktober 2016 Oeganda Butakoola Village Leeftijd: 18+ Periode: 2 26 oktober 2016 Oeganda Butakoola Village Periode: 2 26 oktober 2016 Leeftijd: 18 + Aantal vrijwilligers: minimaal 2, maximaal 6 Project Een Community

Nadere informatie

Factsheet Europees Vrijwilligerswerk (EVS) - Youth in Action

Factsheet Europees Vrijwilligerswerk (EVS) - Youth in Action Factsheet Europees Vrijwilligerswerk (EVS) - Youth in Action Met EVS naar het buitenland Met deze factsheet willen wij je informeren voordat je met EVS naar het buitenland vertrekt. Er staat informatie

Nadere informatie

Ontwikkelingsstage India

Ontwikkelingsstage India Ontwikkelingsstage India 1. Informatie over India en de YuvaLok stichting India is met 1,17 miljard inwoners het land met de op één na grootste populatie ter wereld. India kent verscheidene groeperingen

Nadere informatie

Vrijwilligersformulier Stichting Jafet

Vrijwilligersformulier Stichting Jafet In te vullen door Stihcting fet Vrijwilligersformulier Stichting fet Gewenste bezoekperiode Brazilië Datum ontvangst vrijwilligersformulier Datum goedkeuring Stichting Timonis Datum goedkeuring Stichting

Nadere informatie

De lessen vinden plaats op school, op een zo gunstig mogelijk tijdstip, maar er moet rekening gehouden worden met een 9e uur.

De lessen vinden plaats op school, op een zo gunstig mogelijk tijdstip, maar er moet rekening gehouden worden met een 9e uur. Hardenberg, 20 april 2016 Beste leerlingen en ouders/verzorgers, Spaans wordt op het Vechtdal College gegeven als extra vak met 1 lesuur in de week. Volgend schooljaar, 2016-2017, begint er voor leerlingen

Nadere informatie

BEELDHOUWEN EN SCHILDEREN IN NOORD FRANKRIJK ATELIER MOOI WERK. Na lang voorbereiden gaat in deze zomer mijn eerste cursus in Frankrijk van start.

BEELDHOUWEN EN SCHILDEREN IN NOORD FRANKRIJK ATELIER MOOI WERK. Na lang voorbereiden gaat in deze zomer mijn eerste cursus in Frankrijk van start. BEELDHOUWEN EN SCHILDEREN IN NOORD FRANKRIJK ATELIER MOOI WERK Na lang voorbereiden gaat in deze zomer mijn eerste cursus in Frankrijk van start. In Noord Frankrijk, 385 km van Den Haag, net onder de Franse

Nadere informatie

SOCIAAL PROJECT IN CANADA (FRANSTALIG)

SOCIAAL PROJECT IN CANADA (FRANSTALIG) Home Vrijwilligerswerk doen Frans Canada Franstalig Montreal Sociaal Project - VRIJWILLIGERSWERK - SOCIAAL PROJECT IN CANADA (FRANSTALIG) SOCIAAL PROJECT IN CANADA (FRANSTALIG) - VRIJWILLIGERSWERK - Oefen

Nadere informatie

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden 1 Camino Anders Bekeken 2016 Pelgrims met een visuele beperking wandelen naar Santiago de Compostela Stichting Anders Bekeken Het meest essentiële zie je niet met je ogen, maar met je hart. Uit Le Petit

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015. Auteur: Wendy Verkerk- Klein

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015. Auteur: Wendy Verkerk- Klein Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015 Auteur: Wendy Verkerk- Klein Voorwoord Voor u ligt het eerste jaarverslag van TOV te Tiel. Februari 2015 is stichting Jij bent TOV opgericht waardoor we dit jaar

Nadere informatie

Ruimte voor jezelf. Coaching met paarden op Château Montchoix 16 tot en met 23 juni 2014. Vakantie met aandacht voor persoonlijke ontwikkeling

Ruimte voor jezelf. Coaching met paarden op Château Montchoix 16 tot en met 23 juni 2014. Vakantie met aandacht voor persoonlijke ontwikkeling Château Montchoix & Caballo Consultancy Ruimte voor jezelf Vakantie met aandacht voor persoonlijke ontwikkeling Coaching in Frankrijk Een kasteel, bossen, paarden, zon. Ruimte en tijd voor jezelf, voor

Nadere informatie

GIP heeft uw hulp nodig...

GIP heeft uw hulp nodig... GIP heeft uw hulp nodig... Kinderen in Wa (Ghana) stichting Even voorstellen Wie is Stichting GIP? GIP is een kleine stichting met zeer enthousiaste vrijwilligers. Die 0% overhead kosten heeft, al het

Nadere informatie

Het Vakantiekamp. Ben jij tussen de 6 en 15 jaar oud? En heb je zin in een té gekke zomervakantie? Ga dan met ons mee!

Het Vakantiekamp. Ben jij tussen de 6 en 15 jaar oud? En heb je zin in een té gekke zomervakantie? Ga dan met ons mee! Het Vakantiekamp Ben jij tussen de 6 en 15 jaar oud? En heb je zin in een té gekke zomervakantie? Ga dan met ons mee! Jeugdkamp Lutherse Kerk Den Haag Begin je zomervakantie goed en beleef een avontuurlijke

Nadere informatie

Vrijwilligers Overeenkomst. CoderDojo Delft

Vrijwilligers Overeenkomst. CoderDojo Delft Vrijwilligers Overeenkomst CoderDojo Delft CoderDojo wordt volledig door vrijwilligers opgezet. Daarom is een goede voortgang van CoderDojo afhankelijk van alle mentoren, vrijwilligers, sponsors of supporters

Nadere informatie

Programmaboekje Werkweek Londen 2014

Programmaboekje Werkweek Londen 2014 Programmaboekje Werkweek Londen 2014 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Inleiding 3 Regels en afspraken.4,5 Checklist...6,7 Klimaat en kleding. 8 Tijdverschil..8 Geld..8 Veiligheid en gezondheid..9 Bagage.9

Nadere informatie

SANTA SUSANNA - FLORIDA PARK HOTEL - 31 MEI T/M 13 JUNI 2010!!

SANTA SUSANNA - FLORIDA PARK HOTEL - 31 MEI T/M 13 JUNI 2010!! Inhoudsopgave INTRODUCTIE... 3 LOCATIE... 3 HOTELS... 3 EVENEMENTEN... 4 REIS... 4 REISKOSTEN & BETALING... 5 MEER INFORMATIE... 6 AANMELDINGSFORMULIER... 7 Introductie THE NIGHTRIDERS gaan op uitnodiging

Nadere informatie

Ontwikkelingsstage Nepal, Jitpur

Ontwikkelingsstage Nepal, Jitpur Ontwikkelingsstage Nepal, Jitpur 1. Informatie over Nepal en het Jitpur project Nepal Nepal, land met de hoogste sneeuwtoppen ter wereld, is gelegen tussen China en India en heeft een oppervlakte van 147.181

Nadere informatie

Taalreizen Zuid Afrika, Kaapstad

Taalreizen Zuid Afrika, Kaapstad Taalreizen Zuid Afrika, Kaapstad HIGHLIGHTS KAAPSTAD Tafelberg Stranden Trendy clubs en restaurants Kaapstad ligt fantastisch tussen de Atlantische Oceaan, de wijnlanden en de bekende Tafelberg. Het is

Nadere informatie

2. Vraag: Antwoord: 3. Vraag:

2. Vraag: Antwoord: 3. Vraag: Vragen en antwoorden van de 10 meest verwachte vragen over de Regeling eenmalige financiële tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten 2015 Gemeente Waalwijk. 1.Vraag:Ik heb geen brief gehad van

Nadere informatie

Stichting SchoolChild Africa

Stichting SchoolChild Africa Stichting SchoolChild Africa Vrijwilligerswerk in Kenia Praktische informatie over aanmelding, selectie, verblijf, veiligheid en gezondheid Jouw talent inzetten voor Kenia? Regelmatig is Stichting SchoolChild

Nadere informatie

Fietsen voor Orange Babies in Afrika: een onvergetelijke ervaring! Dankzij het landschap, je reisgenoten, de

Fietsen voor Orange Babies in Afrika: een onvergetelijke ervaring! Dankzij het landschap, je reisgenoten, de 2017 Fietsen voor Orange Babies in Afrika: een onvergetelijke ervaring! Dankzij het landschap, je reisgenoten, de inwoners, de sportieve uitdaging, de bezochte projecten, de bijdrage die je aan die projecten

Nadere informatie

LAAT AFRIKA JE INSPIREREN

LAAT AFRIKA JE INSPIREREN LAAT AFRIKA JE INSPIREREN E-BROCHURE BUITENLANDSTAGE KOM NAAR ONZE HARTVERWARMENDE PROJECTEN, LEER DE COMMUNITY KENNEN ALS EEN LOCAL EN ERVAAR DE MOOISTE PLEKKEN VAN HET LAND STAGE IN AFRIKA Welk project

Nadere informatie

Bezoek Watoto Informatie voor visit Africa Bouw teams

Bezoek Watoto Informatie voor visit Africa Bouw teams Bezoek Watoto Informatie voor visit Africa Bouw teams Bouw teams vanuit een kerk, organisatie of bedrijf Ieder jaar komen kerken, organisaties, scholen of bedrijven naar Oeganda om te bouwen aan gezinswoningen,

Nadere informatie

WERKVAKANTIE OEGANDA 2013

WERKVAKANTIE OEGANDA 2013 WERKVAKANTIE OEGANDA 2013 Project beschrijving en deelnemersinformatie WERK VAKANTIE NAAR OEGANDA. Het Westland Netwerk organiseert een toffe groepsreis: 2 weken naar Oeganda! Dit land wordt ook wel the

Nadere informatie

KAMEROEN BUEA. Leeftijd: 18+ Periode: 3-23 juli 2016

KAMEROEN BUEA. Leeftijd: 18+ Periode: 3-23 juli 2016 KAMEROEN BUEA Leeftijd: 18+ Periode: 3-23 juli 2016 Kameroen Buea Periode: 3-23 juli 2016 Leeftijd: 18+ Naast deze vaste periode, verwelkomt het project in Buea ook vrijwilligers in de volgende periode:

Nadere informatie

Ontwikkelingsstage India

Ontwikkelingsstage India Ontwikkelingsstage India 1. Informatie over India en de YuvaLok stichting India is met 1,17 miljard inwoners het land met de op één na grootste populatie ter wereld. India kent verscheidene groeperingen

Nadere informatie

Voorbeeld van mensen die een tweedehands wagen wensen aan te kopen die ouder is dan 2 jaar met een lening bij ING.

Voorbeeld van mensen die een tweedehands wagen wensen aan te kopen die ouder is dan 2 jaar met een lening bij ING. Voorbeeld van mensen die een tweedehands wagen wensen aan te kopen die ouder is dan 2 jaar met een lening bij ING. Bij deze data moeten we het 1 en ander uitleggen. Jouw geld dat je hebt ontvangen, maakt

Nadere informatie

SOCIAAL PROJECT IN CANADA

SOCIAAL PROJECT IN CANADA - VRIJWILLIGERSWERK - SOCIAAL PROJECT IN CANADA SOCIAAL PROJECT IN CANADA - VRIJWILLIGERSWERK - Oefen je Engels terwijl je jezelf nuttig maakt in een project voor sociaal vrijwilligerswerk in Canada Als

Nadere informatie

U wilt... ... dan is Echtscheiding Plus uw juiste partner!

U wilt... ... dan is Echtscheiding Plus uw juiste partner! U wilt... respectvol uit elkaar gaan geen kostbare, langdurige juridische strijd met advocaten financiële duidelijkheid voor nu en later duurzame, evenwichtige afspraken uw kinderen niet de dupe laten

Nadere informatie

Notitie vrijwilligersbeleid TIHMS

Notitie vrijwilligersbeleid TIHMS Notitie vrijwilligersbeleid TIHMS Inleiding In deze notitie wordt ingegaan op: * de redenen waarom een vrijwilligersbeleid schriftelijk vastgelegd moet worden * terminologie * definitie van vrijwilligersbeleid

Nadere informatie

Suc6 Cursussen voor mensen. Suc6 Cursusboek 2014/2015

Suc6 Cursussen voor mensen. Suc6 Cursusboek 2014/2015 Cursussen voor mensen Suc6 Cursusboek 2014/2015 Inleiding Leren is leuk. Als je iets leert, weet je meer of kun je meer! In dit boekje staan alle cursussen die je bij Suc6 kunt leren. Je kunt samen met

Nadere informatie

b. De deelnemer dient alle benodigde en gevraagde gegevens voor aanvang van de Leadership Experience naar waarheid te verstrekken.

b. De deelnemer dient alle benodigde en gevraagde gegevens voor aanvang van de Leadership Experience naar waarheid te verstrekken. 1. Definities A. Social Corporate Development (SCD): SCD maakt onderdeel uit van Stichting ImproveGhana (KvK 34349783). SCD stelt bedrijven in staat om haar professionals deel te laten nemen aan de Leadership

Nadere informatie

NEPAL KATHMANDU VALLEI. Periode: 2012 en 2013 Leeftijd: 18+

NEPAL KATHMANDU VALLEI. Periode: 2012 en 2013 Leeftijd: 18+ NEPAL KATHMANDU VALLEI Periode: 2012 en 2013 Leeftijd: 18+ Children of the Universe Nepal Doel van het project In de heuvels rondom Kathmandu staat een weeshuis. In dit weeshuis wonen op dit moment 20

Nadere informatie

Verblijf in een gezin & Community Service

Verblijf in een gezin & Community Service Verblijf in een gezin & Community Service Verblijf bij een Amerikaans gezin, dompel je onder in het leven van de lokale gemeenschap terwijl je hen een handje toesteekt! Duur:: 2-8 we(e)k(en) Vanaf: 2579

Nadere informatie

De eerste dag van de projectperiode is de aankomstdag. De laatste is de vertrekdag.

De eerste dag van de projectperiode is de aankomstdag. De laatste is de vertrekdag. POLEN PISKORZYNA Polen Piskorzyna Geef paarden een waardige oude dag Periode: 10 24 juli 2017 Deelnemers: max. 10 internationale vrijwilligers Leeftijd: 18-30 jaar De eerste dag van de projectperiode is

Nadere informatie

Trans-Atlantisch leiderschaps-retreat april 2018 Santo Domingo - Lissabon

Trans-Atlantisch leiderschaps-retreat april 2018 Santo Domingo - Lissabon Trans-Atlantisch leiderschaps-retreat 14-27 april 2018 Santo Domingo - Lissabon 1 Het Trans-Atlantisch leiderschaps-retreat is een intensief persoonlijk ontwikkelingsprogramma van ruim twee weken in april

Nadere informatie

Met de Fotografie op reis naar Londen.

Met de Fotografie op reis naar Londen. Met de Fotografie op reis naar Londen. PROGRAMMA LONDEN 06:30 uur # Bagage inladen. Aan parking bij de Magdalena Zaal in de Magdalenastraat te Brugge. Je kan hier gratis uw wagen parkeren. 11:00 uur (Eng)#

Nadere informatie

Voorlichtingsbijeenkomst

Voorlichtingsbijeenkomst Het Indonesië van morgen een kans geven zich te ontplooien op het gebied van economie, onderwijs en welzijn, zodat ieder kind een gelijke kans gegeven is om aan de vicieuze cirkel van armoede te kunnen

Nadere informatie

Stayokay Wereldweekend

Stayokay Wereldweekend Stayokay Wereldweekend 2009 1. Wat is het Stayokay Wereldweekend? Het Wereldweekend voor gezinnen die wel een opkikker kunnen gebruiken Samen met Humanitas en het Rode Kruis nodigt Stayokay 200 gezinnen

Nadere informatie

KAMERTRAININGSCENTRUM DE OVERSTAP

KAMERTRAININGSCENTRUM DE OVERSTAP KAMERTRAININGSCENTRUM DE OVERSTAP Samen werken aan jouw toekomst Informatie voor jongeren, ouders en verwijzers Wat is Lijn5? Lijn5 biedt in de provincie Utrecht lichte tot intensieve vormen van hulpverlening

Nadere informatie

Intro 2013-2014 Kennismakingsdagen/training

Intro 2013-2014 Kennismakingsdagen/training Intro 2013-2014 Kennismakingsdagen/training Omgeving: Riethoven Valkenswaard Borkel & Schaft Klas O4.1-O3.1 21 aug 23 aug 1 Inhoud Voorwoord;... 3 Programma; woensdag 22-08-2012... 4 Programma; donderdag

Nadere informatie

Bezoek Watoto Informatie over samengestelde teams

Bezoek Watoto Informatie over samengestelde teams Bezoek Watoto Informatie over samengestelde teams Samengesteld team Elk jaar gaan en verschillende samengestelde teams naar Oeganda. Binnen Watoto noemen we deze groepen Visit Africa teams. Binnen een

Nadere informatie

AANMELDINGSFORMULIER

AANMELDINGSFORMULIER AANMELDINGSFORMULIER Recente pasfoto meesturen: Dankjewel voor je interesse in een GO Team! Wij zijn benieuwd naar Gods plannen en Zijn hart voor jou. Neem aub de tijd om je aanmeldingsformulier in te

Nadere informatie

VOETBALDAGEN 2,3 EN 4 MEI 2O16. word jij onze sponsor. Dan komt oa hier jouw logo MET SPORTLUNCH INCLUSIEF TENUE 3 DAGEN LANG VOETBALPLEZIER

VOETBALDAGEN 2,3 EN 4 MEI 2O16. word jij onze sponsor. Dan komt oa hier jouw logo MET SPORTLUNCH INCLUSIEF TENUE 3 DAGEN LANG VOETBALPLEZIER VOETBALDAGEN 2,3 EN 4 MEI 2O16 3 DAGEN LANG VOETBALPLEZIER MET SPORTLUNCH INCLUSIEF TENUE 5 tot en met 14 jaar JONGENS EN MEIDEN voetbalvereniging GOZ SPORTPARK DE ERVE word jij onze sponsor Dan komt oa

Nadere informatie

VERBLIJF IN EEN GEZIN IN IERLAND

VERBLIJF IN EEN GEZIN IN IERLAND - TAALREIS - VERBLIJF IN EEN GEZIN IN IERLAND VERBLIJF IN EEN GEZIN IN IERLAND - TAALREIS - Dit is een unieke gelegenheid om de Ierse cultuur te leren kennen. Met dit programma volg je geen taallessen,

Nadere informatie

Een grootse prestatie verdient een groot publiek.

Een grootse prestatie verdient een groot publiek. Een grootse prestatie verdient een groot publiek. FACTS & FIGURES Games of the heart van 13 tot 20 september 2014 58 Europese en Euraziatische landen 2000 atleten en 1000 coaches 4000 vrijwilligers, 300

Nadere informatie

De lessen vinden plaats op school, op een zo gunstig mogelijk tijdstip, maar er moet rekening gehouden worden met een 9 e uur.

De lessen vinden plaats op school, op een zo gunstig mogelijk tijdstip, maar er moet rekening gehouden worden met een 9 e uur. Hardenberg, 8 mei 2014 Beste leerlingen en ouders/verzorgers, Spaans wordt op het Vechtdal College gegeven als extra vak met 1 lesuur in de week. Volgend schooljaar, 2014-2015, begint er voor leerlingen

Nadere informatie

3 weken juli 2015. (data zijn nog niet bekend)

3 weken juli 2015. (data zijn nog niet bekend) WELKOM 3 weken juli 2015 (data zijn nog niet bekend) Het programma: Welkomstwoord door Idy Theeven Voorstellen team Zuid-Afrika 2015 Informatie door Mervyn Smeets van de Stichting Global Exploration Eigen

Nadere informatie

Aan de leerlingen van de 3 mavo klassen en hun ouder(s)/verzorger(s) Enschede, 11 september 2015 Kenmerk:GWO1516-KUW-016

Aan de leerlingen van de 3 mavo klassen en hun ouder(s)/verzorger(s) Enschede, 11 september 2015 Kenmerk:GWO1516-KUW-016 Aan de leerlingen van de 3 mavo klassen en hun ouder(s)/verzorger(s) Enschede, 11 september 2015 Kenmerk:GWO1516-KUW-016 Betreft: uitnodiging informatieavond en voorlichting werkweek Londen Bijlagen: 1.

Nadere informatie

Informatieboekje: NEIGHBOUR TOES

Informatieboekje: NEIGHBOUR TOES Informatieboekje: NEIGHBOUR TOES 1 WIE GAAN ER MEE Er gaan jongeren en begeleiders mee van t Volbert en daarnaast van 3 andere groepen uit andere landen. Alle begeleiders zijn er voor alle jongeren. Je

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk in projecten met kinderen. 1 november 2012

Vrijwilligerswerk in projecten met kinderen. 1 november 2012 Vrijwilligerswerk in projecten met kinderen 1 november 2012 Better Care Network Netherlands Kennis Ervaring TRAINEN VERZAMELEN INFORMEREN DELEN ADVISEREN BUNDELEN TOEGANKELIJK MAKEN Activiteiten Netwerkbijeenkomsten

Nadere informatie

Meedoen Werkt! Geen werk, geen uitkering, wél ambitie? Ontwikkel je talent in Purmerend!

Meedoen Werkt! Geen werk, geen uitkering, wél ambitie? Ontwikkel je talent in Purmerend! Meedoen Werkt! Geen werk, geen uitkering, wél ambitie? Ontwikkel je talent in Purmerend! Heb je geen werk, geen uitkering maar wél ambitie? Wil je bijvoorbeeld graag werkervaring opdoen, in contact komen

Nadere informatie

Roemenië 2011 Vakantieproject in samenwerking met: Stichting Oost Europa Werkgroep Middelharnis

Roemenië 2011 Vakantieproject in samenwerking met: Stichting Oost Europa Werkgroep Middelharnis Roemenië 2011 Vakantieproject in samenwerking met: Stichting Oost Europa Werkgroep Middelharnis In 2008 is een groep enthousiastelingen uit Hardinxveld/Sliedrecht eo. op initiatief van Stichting Ep & Vloet

Nadere informatie

Eindverslag. Voorzieningen Wolaitta Liqa Internaat Soddo, Ethiopie. Uitgevoerd door Wolaitta Development Association (WoDA) Wolaitta Soddo

Eindverslag. Voorzieningen Wolaitta Liqa Internaat Soddo, Ethiopie. Uitgevoerd door Wolaitta Development Association (WoDA) Wolaitta Soddo Eindverslag Voorzieningen Wolaitta Liqa Internaat Soddo, Ethiopie Uitgevoerd door Wolaitta Development Association (WoDA) 2013-2014 Wolaitta Soddo Wolaitta Liqa Internaat, Soddo, Ethiopie I. Geschiedenis

Nadere informatie

BESCHERMING BESCHERMING VAN DIEREN IN AUSTRALIË

BESCHERMING BESCHERMING VAN DIEREN IN AUSTRALIË - VRIJWILLIGERSWERK - BESCHERMING VAN DIEREN IN AUSTRALIË BESCHERMING VAN DIEREN IN AUSTRALIË - VRIJWILLIGERSWERK - Neem deel aan een project om dieren te beschermen in een land met een van de rijkste

Nadere informatie

Verder dien je het aanmeldingsformulier geheel in te vullen. Zie achteraan dit document.

Verder dien je het aanmeldingsformulier geheel in te vullen. Zie achteraan dit document. Doe mee met de #3fm #DJ #Talentschool 2013-2014 Op 22 juni 2013 start een nieuwe serie van 3 workshops onder leiding van Timo Komst. Je kan je hiervoor vanaf nu aanmelden. De workshops worden gegeven in

Nadere informatie

BlueBiz: Hét zakelijke besparingsprogramma

BlueBiz: Hét zakelijke besparingsprogramma BlueBiz: Hét zakelijke besparingsprogramma Gratis vluchten Upgrades Eerste stuk ruimbagage altijd gratis...en nog veel meer Ga naar klm.nl/zakelijk Ondernemen met KLM U bepaalt uw eigen agenda. Ruime keuze

Nadere informatie

Iedereen heeft een verhaal

Iedereen heeft een verhaal informatie voor jongeren Iedereen heeft een verhaal > Goed om te weten als je tijdelijk naar JJC gaat Iedereen heeft een eigen verhaal. Veel verhalen gaan over waarom het niet allemaal gelopen is zoals

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN TOSCANE WALKING EVENT MONTECATINI TERME ITALIË In navolging van de bekende Vierdaagse van Nijmegen worden er nu op steeds meer plaatsen in het buitenland Vierdaagses georganiseerd.

Nadere informatie

Groepsprojecten. Vrijwilligersteams. Groepsuitwisselingen. Jongereninitiatieven. Solidariteitsprojecten. European Solidarity Corps

Groepsprojecten. Vrijwilligersteams. Groepsuitwisselingen. Jongereninitiatieven. Solidariteitsprojecten. European Solidarity Corps Groepsprojecten Groepsprojecten Vrijwilligersteams European Solidarity Corps Groepsuitwisselingen Jongereninitiatieven Erasmus+ Youth in Action Bel J Erasmus+ Youth in Action Solidariteitsprojecten European

Nadere informatie

(Marcus 10: 43 45 (NBV) ( ) Wie van jullie de belangrijkste wil zijn, zal de anderen moeten dienen, en wie van jullie de eerste wil zijn, zal ieders

(Marcus 10: 43 45 (NBV) ( ) Wie van jullie de belangrijkste wil zijn, zal de anderen moeten dienen, en wie van jullie de eerste wil zijn, zal ieders (Marcus 10: 43 45 (NBV) ( ) Wie van jullie de belangrijkste wil zijn, zal de anderen moeten dienen, en wie van jullie de eerste wil zijn, zal ieders dienaar moeten zijn, want ook de Mensenzoon is niet

Nadere informatie

Nieuwe A. Amsterdammers en taalcoaches gaan samen op stap

Nieuwe A. Amsterdammers en taalcoaches gaan samen op stap Nieuwe A Amsterdammers en taalcoaches gaan samen op stap Mixen in Mokum Nieuwe Amsterdammers en taalcoaches gaan samen op stap Volwassen Amsterdammers met verschillende culturele achtergronden ontmoeten

Nadere informatie

Gelijke kansen door extra onderwijs

Gelijke kansen door extra onderwijs Gelijke kansen door extra onderwijs Wat komt er kijken bij het opzetten van extra onderwijs? Dit document is bedoeld ter ondersteuning van mensen, organisaties of gemeenten die enthousiast zijn over het

Nadere informatie

INDONESIE SUKARAJA. Periode: 6/11 /2016 7/1/2017. Leeftijd: 21-30 jaar. www.ibo-nederland.org. St. Annastraat 174, 6524 GT Nijmegen, tel.

INDONESIE SUKARAJA. Periode: 6/11 /2016 7/1/2017. Leeftijd: 21-30 jaar. www.ibo-nederland.org. St. Annastraat 174, 6524 GT Nijmegen, tel. INDONESIE SUKARAJA Periode: 6/11 /2016 7/1/2017 Leeftijd: 21-30 jaar 1 Indonesië Sukaraja Geef Engelse les en bouw mee aan een slaapzaal Periode: 6/11/2016 7/1/2017 Deelnemers: max. 7 vrijwilligers Leeftijd:

Nadere informatie

OUR GOALS OUR MISSION

OUR GOALS OUR MISSION OUR GOALS OUR MISSION World citizen - Wereldburger stage Schools for schools -Scholen voor scholen Let's work - Handen uit de mouwen Global awareness - Bewustwording in NL LET S WORK Dit is slechts een

Nadere informatie

Nieuw! MUSICAL WEEKEND. 18-19 - 20 maart. zang, dans en acteren en natuurlijk veel plezier! een weekend vol met

Nieuw! MUSICAL WEEKEND. 18-19 - 20 maart. zang, dans en acteren en natuurlijk veel plezier! een weekend vol met Nieuw! MUSICAL WEEKEND 2016 18-19 - 20 maart een weekend vol met zang, dans en acteren en natuurlijk veel plezier! Scala Musical Weekend 2016 Het is zover! Met ingang van het seizoen 2015-2016 organiseert

Nadere informatie

Taalreizen Italië, Florence

Taalreizen Italië, Florence Taalreizen Italië, Florence HIGHLIGHTS Florence: typische studentenstad Genieten van het moois en lekkers wat Toscane te bieden heeft Taalschool in het centrum van de stad nabij Centraal Station FLORENCE

Nadere informatie

CURSUS CONDITIETRAINER COVS OOST (1303) LESAVOND 7 28 MEI 2013 2013 TOFSPORT & JEROEN SANDERS GASTSPREKER

CURSUS CONDITIETRAINER COVS OOST (1303) LESAVOND 7 28 MEI 2013 2013 TOFSPORT & JEROEN SANDERS GASTSPREKER CURSUS CONDITIETRAINER COVS OOST (1303) LESAVOND 7 28 MEI 2013 2013 TOFSPORT & JEROEN SANDERS GASTSPREKER INHOUDSOPGAVE Huiswerkopdrachten Terugblik praktijk De persoonlijke ontwikkeling van een conditietrainer

Nadere informatie

Diakonaal Project NoorderLicht

Diakonaal Project NoorderLicht Diakonaal Project NoorderLicht Uit de gemeente Uitstralen dat je leeft voor elkaar Goed doel steunen Betrokkenheid van de gemeente We hoeven niet alleen ver weg te kijken Continuïteit kunnen waarborgen

Nadere informatie

POOLLICHT FOTOREIS. Exclusieve. Lofoten, noord-noorwegen

POOLLICHT FOTOREIS. Exclusieve. Lofoten, noord-noorwegen Exclusieve POOLLICHT FOTOREIS Lofoten, noord-noorwegen Het noorderlicht ervaren levert gegarandeerd kippenvel op, maar hoe maak je er kwalitatieve beelden van? Het fotografisch vastleggen kan je soms zó

Nadere informatie

Werkstuk wizard Hulpvragen

Werkstuk wizard Hulpvragen Hulpvragen Hulpvragen dieren Waarnemen Hoe ziet het dier eruit? Hoe beweegt het dier? Welke geluiden maakt het dier? Hoe voelt het dier aan? Hoe reageert het dier op je? Hoe neemt het dier waar? Leven

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Umthombo

Stichting Vrienden van Umthombo Stichting Vrienden van Umthombo Beleidsplan(januari 2014) 1 Vooraf Voor u ligt het beleidsplan van de. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen en de activiteiten, tevens geeft het inzicht in

Nadere informatie

Ontwikkelingsstage Nepal, Jitpur

Ontwikkelingsstage Nepal, Jitpur Ontwikkelingsstage Nepal, Jitpur 1. Informatie over Nepal en het Jitpur project Nepal Nepal, land met de hoogste sneeuwtoppen ter wereld, is gelegen tussen China en India en heeft een oppervlakte van 147.181

Nadere informatie

BESTEMMING BEREIKT?! Opdrachtenblad Niveau:

BESTEMMING BEREIKT?! Opdrachtenblad Niveau: Opdrachten Opdracht 1 a) Wesley gaat lekker op vakantie. Welk onderdeel heeft hij niet zo goed voorbereid? b) Waarom is dat wel belangrijk? c) Hoe heeft hij dat eerder opgelost? d) Welk advies geef je

Nadere informatie

Taalreizen Nieuw Zeeland, Christchurch

Taalreizen Nieuw Zeeland, Christchurch Taalreizen Nieuw Zeeland, Christchurch HIGHLIGHTS Traditionele Engelse stad op het zuidelijk halfrond Universiteitsstad CHRISTCHURCH Engels leren in de meest Engelse stad van het zuidelijk halfrond. Hier

Nadere informatie

Informatiebrochure Overblijven op basisschool de Vijf-er

Informatiebrochure Overblijven op basisschool de Vijf-er Informatiebrochure Overblijven op basisschool de Vijf-er 1 Inhoud Voorwoord 1. TSO / overblijven 2. Samen lunchen, samen buitenspelen 3. Overblijfadministratie en kosten 4. Bijzonderheden 5. Digitale strippenkaart

Nadere informatie

Voorkomen is beter. Voorlichting aan kinderen over de risico s van dakloos worden in Peru. Stichting Los Cachorros, een thuis voor straatkinderen

Voorkomen is beter. Voorlichting aan kinderen over de risico s van dakloos worden in Peru. Stichting Los Cachorros, een thuis voor straatkinderen Voorkomen is beter Voorlichting aan kinderen over de risico s van dakloos worden in Peru Stichting Los Cachorros, een thuis voor straatkinderen Postbus 545, 3500 AM UTRECHT www.loscachorros.nl Contactpersoon:

Nadere informatie

KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK STEP ZOMER 2008

KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK STEP ZOMER 2008 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK STEP ZOMER 28 Respons aantal verstuurd: 1498 aantal binnengekomen:811 respons: 54.13% 1. Bij de start van de dienstverlening kreeg u informatie over de werking van de dienst.

Nadere informatie

POOLLICHT FOTOREIS. Lofoten, noord-noorwegen

POOLLICHT FOTOREIS. Lofoten, noord-noorwegen POOLLICHT FOTOREIS Lofoten, noord-noorwegen Het noorderlicht ervaren levert gegarandeerd kippenvel op, maar hoe maak je er kwalitatieve beelden van? Het fotografisch vastleggen kan je soms zó in beslag

Nadere informatie

NATUURPROJECT NATUURPROJECT IN CANADA (FRANSTALIG)

NATUURPROJECT NATUURPROJECT IN CANADA (FRANSTALIG) Home Vrijwilligerswerk doen Frans Canada Franstalig Natuurprojecten - VRIJWILLIGERSWERK - NATUURPROJECT IN CANADA (FRANSTALIG) NATUURPROJECT IN CANADA (FRANSTALIG) - VRIJWILLIGERSWERK - Grijp de unieke

Nadere informatie

Vrije tijd. Studio58 & omgeving Activiteiten Augustus 2018

Vrije tijd. Studio58 & omgeving Activiteiten Augustus 2018 Studio58 & omgeving Activiteiten Augustus 2018 Studio 58 Beukenstraat 58 4462TT Goes 0113 228575 (als je iets wilt doorgeven vóór of tijdens eethuis of activiteit) Aanmelden voor alle activiteiten via:

Nadere informatie

DE ONTWIKKELINGSREIS NAAR ZUID-AFRIKA

DE ONTWIKKELINGSREIS NAAR ZUID-AFRIKA NATURE AT WORK Nature At Work stelt zich ten doel om het talent en potentieel van mensen te versterken. Dit doet zij onder andere via de relatie met de natuur. In de reis naar Zuid-Afrika speelt de kracht

Nadere informatie

Bouw aan je gezondheid

Bouw aan je gezondheid Bouw aan je gezondheid Gratis leefstijladvies en begeleiding voor werknemers in de bouw Informatie voor de werknemer Hart- en vaatziekten Gezond en vitaal zijn; wie wil dat niet? Iedereen wil tenslotte

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Domein t KATTENHEYE & BIAAT Zomer 2014. Deze nieuwsbrief is een uitgave van organisaties die een thuis vinden

Nieuwsbrief. Domein t KATTENHEYE & BIAAT Zomer 2014. Deze nieuwsbrief is een uitgave van organisaties die een thuis vinden Nieuwsbrief 2014, JUNI Volume 4 N 2 Domein t KATTENHEYE & BIAAT Zomer 2014 Deze nieuwsbrief is een uitgave van organisaties die een thuis vinden op Domein t Kattenheye in Laarne: Paardenmelkerij t Kattenheye,

Nadere informatie

Puberteit en Autismespectrumstoornissen

Puberteit en Autismespectrumstoornissen Uitnodiging Puberteit en Autismespectrumstoornissen Het Centrum voor Jeugd en Gezin Midden-Limburg organiseert op woensdag 2 maart 2016 een thema-avond met als onderwerp puberteit en autismespectrumstoornissen.

Nadere informatie

voor jongeren van 12-18 jaar

voor jongeren van 12-18 jaar voor jongeren van 12-18 jaar Het CIMT Zomerkamp - Noord Nederland Ben je tussen de 12 en de 18 jaar* en wil je graag handiger worden met je minder goede hand**? Houd je van een avontuur en ben je bereid

Nadere informatie

Wintersport 2016 naar Oostenrijk

Wintersport 2016 naar Oostenrijk Wintersport 2016 naar Oostenrijk Dit jaar organiseren Jan Broekman en Annemiek Paulussen weer de wintersportvakantie van De Wissel. We vertrekken op vrijdag 11 maart en komen we op zondag 20 maart met

Nadere informatie

Dit boekje is van: CultuurShaker is een project van NJR

Dit boekje is van: CultuurShaker is een project van NJR Dit boekje is van:. CultuurShaker is een project van NJR NJR geeft jongeren de kans om te laten zien wie ze zijn en wat ze kunnen; bij hun in de buurt tot aan de Verenigde Naties. Kijk op www.njr.nl 1

Nadere informatie

Onderzoek Digipanel: Vrijwillige Brandweer

Onderzoek Digipanel: Vrijwillige Brandweer Versie definitief Datum 25 november 2008 1 (7) Onderzoek Digipanel: Vrijwillige Brandweer Auteur Tineke Brouwers Het achtste onderzoek Op 12 september 2008 kregen alle panelleden van dat moment (749 personen)

Nadere informatie

ZIN IN EEN ACTIVITEIT IN UW BUURT?

ZIN IN EEN ACTIVITEIT IN UW BUURT? ZIN IN EEN ACTIVITEIT IN UW BUURT? dienst co dienst informatie en feestelijkheden Zin in een activiteit in uw buurt? Wil je met je straat of buurt een activiteit organiseren? Dat kan! Het gemeentebestuur

Nadere informatie

Korte kennismaking met elkaar Presentatie project Schuldhulpmaatje Koffie/thee Gelegenheid tot stellen van vragen

Korte kennismaking met elkaar Presentatie project Schuldhulpmaatje Koffie/thee Gelegenheid tot stellen van vragen 1 2 Agenda Korte kennismaking met elkaar Presentatie project Schuldhulpmaatje Koffie/thee Gelegenheid tot stellen van vragen Deze presentatie kan worden gedownload op www.isfdelft/nl op de pagina downloads

Nadere informatie

Om hoeveel vluchtelingen gaat het? Het gaat om maximaal 200 vluchtelingen die in sporthal Molenbroek worden opgevangen.

Om hoeveel vluchtelingen gaat het? Het gaat om maximaal 200 vluchtelingen die in sporthal Molenbroek worden opgevangen. Meest gestelde vragen crisisnoodopvang Donderdag 19 november 2015 13:28 uur Algemeen Wanneer komen de vluchtelingen naar sporthal Molenbroek? Vrijdag 20 november. Om hoeveel vluchtelingen gaat het? Het

Nadere informatie

Internationaal competent. Euregionaal competent Europees competent Mondiaal competent

Internationaal competent. Euregionaal competent Europees competent Mondiaal competent Programma 19.00 uur Inleiding (mevr. N. Koolen, directeur atheneum) 19.05 uur Presentatie SGE ( dhr. M. Smeets, directeur SGE) 19.50 uur Programma China reis (dhr. K. Scheijen en mevr. Margaret Ma, SGE)

Nadere informatie

Taalreizen Amerika, Seattle Tacoma

Taalreizen Amerika, Seattle Tacoma Taalreizen Amerika, Seattle Tacoma HIGHLIGHTS SEATTLE Talenschool op een universiteitscampus Volop buitensportmogelijkheden Excursiemogelijkheden naar Canada Welkom in Seattle, het thuis van de Space Needle,

Nadere informatie

Waarom hebben rijkere mensen minder kinderen?

Waarom hebben rijkere mensen minder kinderen? Waarom hebben rijkere mensen minder kinderen? Voordat je aan de opdrachten begint is het de bedoeling dat je eerst het filmpje bekijkt over Acatsya uit Kirgizië (bron 1). Kirgizië is een land in Centraal-Azië.

Nadere informatie

Wij zijn VA073 Word ook VA073 Geef vrijwilligers de waardering die ze verdienen

Wij zijn VA073 Word ook VA073 Geef vrijwilligers de waardering die ze verdienen Wij zijn VA073 VrijwilligersAcademie073 is een initiatief van zorg- en welzijnsinstellingen Galant, Divers, Vivent, Servicepunt Vught, Cello en Van Neynsel in samenwerking met Avans Hogeschool. Een netwerk

Nadere informatie

Bescherming van wilde dieren / Port Douglas

Bescherming van wilde dieren / Port Douglas Bescherming van wilde dieren / Port Douglas Vervoeg het team dat instaat voor de bescherming van wilde dieren afkomstig uit de tropische wouden van Australië. Duur: 4-8 we(e)k(en) Vanaf: 1517 Bescherming

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL JURBARKAS LITOUWEN

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL JURBARKAS LITOUWEN JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL JURBARKAS LITOUWEN Sinds enkele jaren is er ook een IML-wandeltocht in de Baltische staat Litouwen. In de plaats Jurbarkas wordt in augustus een

Nadere informatie