Hoort bij: Agendapunt 12 bondsvergadering 2 juni Vaststelling reglement tuchtrechtspraak.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hoort bij: Agendapunt 12 bondsvergadering 2 juni 2012. 12.1 Vaststelling reglement tuchtrechtspraak."

Transcriptie

1 Bondsbestuur Postbus GB Nieuwegein Wattbaan ML Nieuwegein T: +31 (0) F: +31 (0) E: Postbank KvK Hoort bij: Agendapunt 12 bondsvergadering 2 juni Vaststelling reglement tuchtrechtspraak. Als bijlage treft u het reglement tuchtrechtspraak aan. Het reglement heeft een andere vorm dan gebruikelijk is. De Algemeen Voorzitter geeft aan dat met deze opzet en door het juist zoveel mogelijk te verwijzen naar statuten en huishoudelijk reglement er minder dubbelingen voorkomen waardoor tekstverschillen kleiner worden en vormfouten verminderen. Het bondsbestuur is het met deze zienswijze eens. Na goedkeuring door de bondsvergadering zal het reglement in dezelfde vorm gegoten worden als u gewend bent. ( kop en voetteksten etc). Op de website zal een versie worden gezet waarbij met behulp van links direct verwezen wordt naar de tekst in de statuten en huishoudelijk reglement. Het bondsbestuur stelt de bondsvergadering voor akkoord te gaan met het reglement tuchtrechtspraak.

2 Bondsbestuur Postbus GB Nieuwegein Wattbaan ML Nieuwegein T: +31 (0) F: +31 (0) E: Postbank KvK Hoort bij: Agendapunt 3 bondsvergadering 2 juni 2012 Vaststelling van het verslag van de bondsvergadering d.d. 19 november Het verslag van de bondsvergadering d.d. 19 november 2011 is verstuurd met info 434 van februari Er zijn binnen de daarvoor gestelde termijn, geen op- en aanmerkingen over de notulen binnenkomen. Het bondsbestuur stelt de bondsvergadering voor om het verslag van de bondsvergadering d.d. 19 november 2011 ongewijzigd vast te stellen.

3 Bondsbestuur Postbus GB Nieuwegein Wattbaan ML Nieuwegein T: +31 (0) F: +31 (0) E: Postbank KvK Hoort bij: Agendapunt 4 bondsvergadering 2 juni 2012 Ingekomen vragen vanuit de afdelingsvergaderingen. Zoals op de bondsvergadering in november is afgesproken kunnen de afdelingen hun vragen tot uiterlijk 23 mei bij het bondsbureau indienen. De beantwoording van de vragen wordt dan in de bestuursvergadering van 29 mei vastgesteld en nog voor de bondsvergadering aan alle afgevaardigden toegezonden. Het bondsbestuur denkt hierdoor een slag te slaan door de vragen meteen te kunnen afhandelen,

4 Bondsbestuur Postbus GB Nieuwegein Wattbaan ML Nieuwegein T: +31 (0) F: +31 (0) E: Postbank KvK UITNODIGING en AGENDA voor de bondsvergadering (voorjaarsvergadering) d.d. zaterdag 2 juni 2012 in de accommodatie van SPNN, Galecopperzoom 1 te Nieuwegein. Tel: Aanvang: uur. 1. Opening Berichten van verhindering 2. Mededelingen 2.1. Mededelingen van het bondsbestuur Wijzigingen toernooireglement Stand van zaken opleidingen Aanpassingen topsportbeleid 3. Vaststelling van het verslag van de bondsvergadering d.d. 19 november Ingekomen stukken / ingekomen vragen vanuit de afdelingsvergaderingen 5. Vaststelling van de agenda 6. Stand van zaken besluiten en voornemens van de bondsvergadering.d.d 19 november 2011 Stand van zaken resterende voornemens van de bondsvergadering d.d. 21 mei Samenwerking 8. Mededelingen over stand van zaken projecten ledenbinding 9. Benoemingen bondsbestuur 9.1 Voorstel tot benoeming van Marianne Kallen als voorzitter 9.2 Voorstel tot benoeming van Hetty Tindemans 9.3 Voorstel tot herbenoeming van Henk van Rekum Als bijlage ter kennisneming het rooster van aftreden 10. Jaarverslagen, jaarplannen en beleidsplannen 10.1 Jaarverslag Stand van Zaken jaarplan Financiën 11.1 Verslag van de financiële commissie en de accountant 11.2 Jaarrekening Herziene begroting Vaststelling contributie Meerjarenbegroting 2013/ Reglementen 12.1 Vaststeling reglement tuchtrechtspraak 13. Rondvraag 14. Datum najaarsvergadering 17 november 2012 en Sluiting NB1: NB2: NB3: Ingevolge artikel 20.2 van het huishoudelijk reglement dienen de afdelingen de namen van hun afgevaardigden naar de bondsvergadering (maximaal twee afgevaardigden per afdeling) één week na de afdelingsvergadering waarop de afgevaardigde is benoemd, door te geven aan het bondsbureau. Bondspenningmeester Bart Beukers zal vanaf 9.30 uur aanwezig zijn ter beantwoording van technische vragen over de begroting 2012/2015 (agendapunt 12.4). Indien tot één week voor de bondsvergadering vragen zijn doorgegeven aan het bondsbureau die niet schriftelijk beantwoord kunnen worden. Vragen uit afdelingsvergaderingen kunnen tot 23 mei bij het bondsbureau worden ingeleverd. De antwoorden zullen op de BV schriftelijk worden uitgereikt.

5 Bondsbestuur Postbus GB Nieuwegein Wattbaan ML Nieuwegein T: +31 (0) F: +31 (0) E: Postbank KvK Hoort bij: Agendapunt 6 bondsvergadering d.d. 2 juni 2012 Stand van zaken besluiten en voornemens van de bondsvergadering d.d. 19 november Besluit 01 De heer Boudewijn Waijers wordt, boven de vastgestelde zittingstermijn nog voor een extra jaar benoemd in de reglementencommissie. Besluit 02 Het verslag van de bondsvergadering van 11 mei 2011 wordt vastgesteld. Besluit 03 De heer Bart Beukers wordt voor nog een half jaar benoemd als bestuurslid. Besluit 04 De heren Thuur Meertens en Arnold van der Pol worden benoemd als lid van de financiële commissie. Besluit 05 Er worden 2 wijzigingen in het toernooireglement aangenomen. 1 e Uniforme kleding bij categorie 2 toernooien is verplicht voor het hele toernooi. 2 e de naam NK enkelspel wordt weer tête à tête. Besluit 06 De wijzigingsvoorstellen in het huishoudelijk reglement worden aangenomen. Besluit 07 De NJBB zal in 2013 het EK verenigingskampioenschappen organiseren en in 2015 de finale van het EK beloftes. Voornemen 01 De voorzitter zegt toe in 2012 met een stappenplan te komen waarop een einddatum over het besluit de samenwerking met andere bonden af te kunnen sluiten. Bij agendapunt 7 wordt uitgebreid ingegaan op de einddatum Voornemen 02 De antwoorden op de voornemens zullen gepubliceerd worden. Zie bijlage bij deze agenda stand van zaken resterende voornemens van de bondsvergadering 21 mei 2011 Voornemen 03 Het aangekondigde IK sport onderzoek moet nog aangepast worden aan Jeu de boules verenigingen. In 2012 wordt daar nog op teruggekomen.

6 Bondsbestuur Postbus GB Nieuwegein Wattbaan ML Nieuwegein T: +31 (0) F: +31 (0) E: Postbank KvK Hoort bij: Agendapunt 6 bondsvergadering d.d. 2 juni 2012 Stand van zaken resterende voornemens van de bondsvergadering d.d. 21 mei Voornemen 01 De reglementencommissie zal nagaan wat is vastgesteld over de afmetingen van een terrein als daar geen vakken in aangebracht zijn. De Reglementencommissie heeft hierover nog geen advies uitgebracht Voornemen 02 Evaluatie ranglijst: In de vergadering van november 2011 komt er een voorstel. Is in de Bondsvergadering van november 2011 aan de orde geweest, dus afgehandeld Voornemen 03 Bij de evaluatie over topsport in het najaar zullen de volgende opmerkingen met betrekking tot topsport worden meegenomen: - Gevraagd wordt om in het volgende jaarverslag de functie coach en trainer duidelijker weer te geven. - Het beleid en de acties moeten erop worden gericht dat Nederland op elk terrein en van elke tegenstanders moet kunnen winnen. - Moet er eens nagedacht worden of het niet anders moet, of de doelstelling moeten aangepast worden, zowel financieel als wat prestatie betreft of er moet vol tegenaan worden gegaan. Alle opmerkingen zijn doorgegeven aan de betreffende commissies, omtrent de invulling van de functie coach en trainer, wachten we op advies van de topsportsectie Voornemen 04 Bij de toernooicommissie voorleggen om een systeem te bedenken waarbij de Verenigingskampioenschappen met 16 verenigingen gespeeld kunnen worden. Voornemen 05 Bij de toernooicommissie voorleggen of het systeem van de voorronden van de verenigingskampioenschappen gelijk gesteld kunnen worden aan het landelijk systeem. Voornemen 06 Bij de reglementencommissie voorleggen of voortaan bij alle NK s voorgeloot kan worden in plaats van op de dag zelf. De toernooicommissie heeft op deze drie voornemens een advies uitgebracht. Dit komt op de bondsvergadering aan de orde bij agendapunt Voornemen 07 De toegankelijkheid van de website bespreken met de ontwerpers. Naar voren kwam dat site is gebouwd op besluit NJBB om een site te maken voor NIET NJBB leden. Om de NJBB zo onder de aandacht te brengen Nu blijkt dat doelgroep bezoekers vooral boulers zijn kan nagedacht worden over een andere indeling van de site. Daarnaast zijn opmerkingen gemaakt over lettertype en kleurstelling en zal worden nagedacht om HTML blokjes te vervangen door tekstvakken.

7 Voornemen 08 De reglementencommissie uit laten zoeken of het juist is dat wijzigingen in het ISR door de FIPJP direct ingevoerd moeten worden voordat er een vertaling is, of dat er eerst een vertaling moet komen die ingaat 14 dagen na publicatie.. Reglementencommissie heeft hierover advies uitgebracht. Volgens de NJBB statuten en HR staat gemeld dat de NJBB regels ingaan na vertaling door de commissie en na publicatie in INFO. Voornemen 09 Toegezegd is de volgende opmerkingen mee te nemen om te bezien of er een voorstel uit kan komen: Breedtesport Een niet al te grote stuurgroep samenstellen die gaat kijken naar de toekomst van de breedtesport, in relatie tot alle aandacht die er is voor de topsport. Is onderdeel van VO meerjarenbeleid Werpafstand pupillen De minimale afstand pupillen weer naar 6 meter terugbrengen. Bij het 4-federatietoernooi is de afstand nog steeds 5 meter. Nederland houdt zich hier voorlopig nog aan. Uniforme kleding De reglementen met betrekking tot de categorie 2 toernooien aanpassen om gelijke kleding voor het hele toernooi te laten gelden. Dit is in November besloten Harder optreden bij het (niet) dragen van uniforme kleding. Is aan toernooicommissie doorgegeven om scheidsrechters te instrueren NK Tireren voorstel de benaming van het NK tireren te wijzigen NK Precisieschieten. Dit sluit beter aan bij de internationale formulering. De naamswijziging is akkoord. Voorstel in de bondsvergadering van 21 november 2011 om dan ook de naam enkelspel weer terug te brengen naar Tête à Tête. Dit is in de novembevergadering besloten. Voornemen 10 Bij NC s wordt door de verenigingen gebruik van werpcirkels voorgeschreven. De NJBB is organisator van de NC s, de wedstrijdleider is dus de enige die dit voor kan schrijven. Indien juist dit opnemen in de reglementen. In het ISP staat alleen de organisator. Als de CEP of de FIPJP cirkels verplicht gaan stellen zal de NJBB volgen. Als de NJBB de organisator is dan zijn de cirkels niet verplicht en mag de faciliterende vereniging het gebruik van de kunststof cirkels ook niet verplichten.

8 Bondsbestuur Postbus GB Nieuwegein Wattbaan ML Nieuwegein T: +31 (0) F: +31 (0) E: Postbank KvK Hoort bij: Agendapunt 7 bondsvergadering d.d. 2 juni 2012 Samenwerking. Het bondsbestuur zal u mondeling uiteenzetten dat het bestuur op dit moment afziet van verdere stappen in het kader van de samenwerking met de bonden precisiesporten. Omdat de bondsvergadering akkoord is gegaan met de start van het samenwerkingsproces hecht het bestuur eraan om dit besluit in de bondsvergadering uit te spreken en te laten vastleggen. Het bondsbestuur stelt de bondsvergadering voor akkoord te gaan met het stopzetten van samenwerkingsinitiatieven met de bonden precisiesporten.

9 Bondsbestuur Postbus GB Nieuwegein Wattbaan ML Nieuwegein T: +31 (0) F: +31 (0) E: Postbank KvK Hoort bij: Agendapunt 9 bondsvergadering 2 juni Voorstel tot benoeming van mevrouw Marianne Kallen tot voorzitter. Onze voorzitter Elly de Jonge heeft kenbaar gemaakt om in deze vergadering te willen aftreden in plaats van, conform het rooster van aftreden, de bondsvergadering in november 2012 Het bondsbestuur heeft mevrouw Marianne Kallen te Zeist gevraagd om voorzitter van de NJBB te worden. Mevrouw Kallen heeft de kandidaatstelling aanvaard. Als bijlage treft u de CV van mevrouw Marianne Kallen aan. Het bondsbestuur stelt de bondsvergadering voor mevrouw Kallen voor een periode van drie jaar te benoemen als voorzitter van het bondsbestuur. 9.2 Voorstel tot benoeming van mevrouw Hetty Tindemans als lid van het bondsbestuur. Onze penningmeester de heer Bart Beukers is eveneens aftredend. Het bondsbestuur heeft mevrouw Hetty Tindemans gevraagd zitting te nemen in het bondsbestuur Mevrouw Tindemans heeft de kandidaatstelling aanvaard. Als bijlage treft u de CV van mevrouw Tindemans aan. Mevrouw Tindemans neemt op het rooster van aftreden de plaats in van de heer Bart Beukers Het bondsbestuur stelt de bondsvergadering voor mevrouw Tindemans voor een periode van twee-eneen-half jaar te benoemen als lid van het bondsbestuur. 9.3 Voorstel tot herbenoeming van de heer Henk van Rekum als lid van het bondsbestuur. De heer Van Rekum is aftredend en herbenoembaar. Het bondsbestuur stelt de bondsvergadering voor de heer Van Rekum voor een periode van 3 jaar te herbenoemen als lid van het bondsbestuur. Kandidaten voor de vacature van bestuurslid kunnen tot één week voor de bondsvergadering worden gemeld bij het bondsbestuur. Een kandidaatstelling kan plaatsvinden door een aantal afgevaardigden dat gezamenlijk ten minste eentiende van het totaal aantal stemmen van de bondsvergadering vertegenwoordigt en dient te zijn voorzien van een curriculum vitae van de kandidaat en van een ondertekende akkoordverklaring van de kandidaat met diens kandidaatstelling.

10 Curriculum vitae Persoonlijke gegevens: Naam: Hetty Tindemans - van Tent Geboortedatum: 23 januari 1956 Burgelijke staat Weduwe Kinderen: 2 kinderen Woonplaats: Mierlo Hobby s: Petanque, lezen, wandelen Opleiding: Z-Verpleegkunde Kaderopleiding voor Verpleegkundigen Werkervaring: - Wethouder welzijn, zorg, cultuur, volkshuisvesting en vergunningenbeleid te Valkenswaard - Ondersteunende begeleiding jonge vrouwen met een verstandelijke beperking - Netwerkcoach Osani - Onderneming voor kinderopvang aan huis - Afdelingshoofd secretariaat dienst Financiën en Beheer Hogeschool West- Brabant te Breda (voorganger van Avans) - Debiteurenadministatie Monuta te Apeldoorn - Paviljoenshoofd Groot Schuijlenburg te Apeldoorn Momenteel: - Wethouder financiën, realisatie en beheer, handhaving, duurzaamheid, natuur en landschapsbeleid, monumenten, toerisme en recreatie en verkeer te Landerd Overige maatschappelijke functies: - Fractievoorzitter GroenLinks Provinciale Staten Noord-Brabant - Raadslid PvdA/Links Mierlo - Voorzitter politieke partij Links Mierlo - Secretaris Medezeggenschapsraad Openbare Basisschool - Diaken van de NH-kerk - Lid werkgroep ZWO van de Protestante Gemeente; ondersteunt vele projecten in Burkina Faso - Coördinator schoolgidsen en tentoonstellingsgroep IVN - Coördinator Andere Mèrt/Regenboogfestival Geldrop-Mierlo

11 Curriculum vitae Persoonlijke gegevens: Naam: Marianne Nelly Morren Geboortedatum: 5 mei 1952 te Valburg (Gld) Naam partner Peter J.R.M.Kallen Kinderen: 3 dochters Woonplaats: Zeist Hobby s: Zwemmen, zeilen, reizen, jeu de boules, ballet(kijken) en lezen Opleiding: Gymnasium B te Zeist Rijksuniversiteit Utrecht, afstudeerrichting Nederlands Recht met specialisatie vervoerrecht, internationaal recht en luchtrecht. Werk: Directiesecretaris N.V.Vervoermaatschappij Centraal Nederland Hoofd Algemene en juridische zaken N.V.Vervoermaatschappij Centraal Nederland Advocaat Gedeputeerde Provincie Utrecht Wethouder Gemeente Vianen 2006 Consultant Wethouder Gemeente Houten 2010 Advocaat Waarnemend burgemeester Gemeente Neerijnen 2011 Waarnemend burgemeester Gemeente Geldermalsen Nevenactiviteiten: Abactis bestuur Studentenvereniging UVSV-NVVSU Medeoprichtster Steunpunt Anti-Rassendiscriminatie (Stard) te Utrecht 1988-heden Lid Soroptimistclub Zeist e.o Medeoprichtster peuterspeelzaal Zeist Voorzitter Ouderraad Zeister School Vereniging Lid bestuur Utrechts Universiteitsfonds Lid, daarna voorzitter Raad van Toezicht St.Trajectum Voorzitter Stichting Duurzaam Huis Leidsche Rijn Voorzitter interne bezwarencommissie FUWA Chr. Voortgezet Onderwijs Groep Z-O. Utrecht (CVOG) Lid Comité van aanbeveling Rhenen 750 jaar Voorzitter St. Logies Verstrekkers Soest Lid D.B. Vrienden van de Stichting Trajectum 2004-heden Secr. Bestuur Nederlandsche Maatschappij voor Nijverheid en Handel, departement Amersfoort Vice-Voorzitter Bestuurdersvereniging VVD Voorzitter Bestuurdersvereniging VVD 2004-heden Trainer Haya van Somerenstichting 2005-heden Lid Raad van Toezicht Chr. Voortgezet Onderwijs Groep Z-O Utrecht (CVOG) 2006-heden Lid Nederlandse Vrouwenraad (commissie rechten van de vrouw) heden Thesaurier INLW (International Network of Liberal Women) Voorzitter Stichting Recreatie en Toerisme Utrechtse Heuvelrug Lid VVD partijcommissie Europese zaken heden Lid klachtencommissie KLPD heden Voorzitter Welstandscommissie Midden Nederland

12 Bondsbestuur Postbus GB Nieuwegein Wattbaan ML Nieuwegein T: +31 (0) F: +31 (0) E: Postbank KvK Hoort bij: Agendapunt 9 bondsvergadering d.d. 2 juni 2012 Rooster van aftreden Naam Functie Benoeming Herbenoemd Jaar van aftreden Elly de Jonge Voorzitter Najaar 2006 Najaar 2009 Voorjaar 2012 Marianne Kallen Voorzitter Voorjaar 2012 Voorjaar 2015 Dody Henze Secretaris Najaar 2007 Najaar 2010 Najaar 2013 Bart Beukers Penningmeester Najaar 2005 Najaar 2008 Voorjaar 2012 Hetty Tindemans Penningmeester Voorjaar 2012 Najaar 2014 Henk van Rekum Lid Voorjaar 2009 Voorjaar 2012 Voorjaar 2015 Arno Franfort Lid Najaar 2009 Najaar 2012 Frans Krol Lid Voorjaar 2011 Voorjaar 2014

13 Verslag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond over het jaar 2011

14 2 / 31

15 INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk 1: Voorwoord 5 Hoofdstuk 2: Bestuurlijke zaken Bondsbestuur 6 Bondsvergaderingen 6 Nationale bondsdag 6 Samenwerking 6 Hoofdstuk 3: Externe contacten NOC*NSF 7 FIPJP (Fédération Internationale de Pétanque et Jeu Provençal) 7 CEP (Confédération Européenne de Pétanque) 7 WOS (Werkgevers Organisatie Sport) 7 Hoofdstuk 4: Bondsbureau Algemeen 7 Ledenbestand 9 Hoofdstuk 5: Commissies van bond Reglementencommissie 9 Commissie Tuchtrechtspraak 11 Hoofdstuk 6: Commissies van bondsbestuur Toernooicommissie 11 Opleidingscommissie 12 Jeugdcommissie 12 Sectie Topsport 13 Promotiecommissie 14 Redactiecommissie 15 Hoofdstuk 7: Afdelingen Afdeling 1 15 Afdeling 2 16 Afdeling 3 17 Afdeling 4 18 Afdeling 5 18 Afdeling 6 19 Afdeling 7 21 Afdeling 9 22 Afdeling Afdeling Afdeling Afdeling Afdeling / 31

16 4 / 31

17 Hoofdstuk 1: Voorwoord In 2011 zijn de meeste activiteiten volgens plan verlopen. De voorzitter heeft ook in 2011 diverse acties ondernomen om het bestuur aan te vullen tot het gewenste aantal van zeven. Ondanks haar inspanning heeft het bestuur in 2011 nog uit 6 personen bestaan. De penningmeester die in november 2011 aftredend was heeft zijn lidmaatschap van het bestuur, met goedkeuring van de bondsvergadering, nog voor een half jaar verlengd. Dit heeft wat meer tijd gegeven om een vervanger te zoeken. Hoewel er nog (veel) meer vrijwilligers ingezet kunnen worden zijn in 2011 de commissies draaiende gehouden. Vacatures in de commissies zijn er jammer genoeg nog steeds te veel. Het bemensen van de redactiecommissie was ook in 2011 nog steeds een probleem. Ook dit verslagjaar heeft bestuurslid Henk van Rekum, met hier en daar wat hulp uit de afdelingen gezorgd voor de inhoud van alle nummers. Het bestuur is hem daar zeer erkentelijk voor. Over de activiteiten van de jeugd van A tot Z wordt verder in het jaarverslag uitgebreid verslag gedaan. De samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond, heeft in 2011 nog steeds stagnatie ondergaan vanwege het op te lossen huisvestingsprobleem van de KNBB. Er zijn diverse mogelijkheden onderzocht. De verkoop van het pand van de KNBB, wat tot een oplossing zou leiden is in deze crisistijd niet gelukt. In de bondsvergadering van november is toegezegd dat in de vergadering van mei 2012 het bondsbestuur met een einddatum komt of een samenwerking al dan niet gerealiseerd zal worden. De selectie heren is eind 2011 opgeheven. De huidige selectieprocedure heeft niet opgeleverd wat ervan verwacht werd. De resultaten op de EK en WK hebben niet tot dat resultaat geleid van wat men met de selectie heren hoopte te bereiken. Een bijkomend effect, leegloop en onderwaardering van toernooien voor wedstrijdspelers was niet voorzien. Daarom is eind 2011 is een nieuw kwalificatiesysteem gepubliceerd. Het bestuur heeft er vertrouwen in dat dit systeem, zeker in de toekomst, zal leiden tot een grote deelname aan NJBB toernooien en NC s. Het kwalificatiesysteem moet ook het meest competatieve team dat Nederland zal vertegenwoordigen op de WK s en EK s voortbrengen. Om tot een goed kwalificatiesysteem te komen zijn er vele gesprekken gevoerd met diverse groepen. De gesprekken maakten het moeilijk om de juiste weg te vinden omdat veel deelnemers verschillende meningen hadden over de besproken onderwerpen. Het bondsbestuur is van mening dat er een goede start is gemaakt met de invoering van het systeem. Deelname aan NC s en NJBB toernooien wordt aantrekkelijker omdat er nu voor iedereen kans bestaat om deelname aan EK of WK te realiseren. Begin 2011 is de ledenadministratie online gekomen. Naar tevredenheid van de verenigingen en het bureau omdat het goede kwaliteit levert en hen veel werk scheelt. Het project ledenbinding krijgt steeds meer vorm. De resultaten zullen in 2012 zichtbaar worden. Het programma voor het jubileumcongres is afgerond Ondanks onderbezetting in het bestuur en sommige commissies is het bestuur verheugd dat een grote groep vrijwilligers de bond ondersteunt. Wij zijn ons ervan bewust dat door velen, heel veel vrije tijd wordt gestoken in de uitvoering van de werkzaamheden van de commissies, en in het besturen van afdelingen, zonder hen zou het niet mogelijk zijn de NJBB op deze wijze in stand te houden. Daarvoor onze dank aan allen die hieraan bijdragen. De bezetting op het bondsbureau is voor geruime onderbezet geweest door de ernstige ziekte van Marian van Rooijen. Gelukkig is in de persoon van Carlijn Mol de bezetting op het bureau weer op peil gebracht.. Het bestuur bedankt de medewerkers van het bondsbureau voor hun inzet in het afgelopen jaar onder soms moeilijke omstandigheden en ook voor hun bereidheid om buiten de kantooruren en zelfs in het weekend zich in te zetten voor de NJBB. Het bondsbestuur. 5 / 31

18 Hoofdstuk 2: Bestuurlijke zaken Bondsbestuur Het bondsbestuur kwam in het verslagjaar keer in vergadering bijeen in. Daarnaast werd twee maal een Bestuurlijk Overleg/ Commissie Overleg (= bondsbestuur plus voorzitters en secretarissen van afdelingen en commissies) georganiseerd. Eenmaal in maart en eenmaal in november. In mei en november vonden de bondsvergaderingen plaats. Het jaarlijkse Zonaal Overleg heeft in 2011 wegens gebrek aan deelnemers niet plaatsgevonden. Op de bondsvergaderingen werden de statutaire punten zoals begroting, financieel verslag, jaarverslag e.d. behandeld. Andere punten op de agenda waren de samenwerking, huishoudelijke reglement en de presentaties over het topsportbeleid en het project ledenbinding. Het meerjarenbeleidsplan is een steeds terugkerend onderdeel van de bondsvergadering evenals het toernooireglement waarop weer diverse wijzigingen zijn aangebracht. Uiteraard komen op bestuursvergadering de voorbereidingen voor de bondsvergaderingen en de diverse overleggen uitgebreid aan de orde. Onder leiding van de penningmeester worden de financiën besproken. In het kader van de samenwerking zijn diverse gesprekken gevoerd met de KNBB en de Dartsbond. Wisselend is een van de leden van het bondsbestuur aanwezig geweest bij categorie 1 toernooien voor het uitreiken van de prijzen, daarnaast werden er bezoeken afgelegd bij openingen van nieuwe accommodaties en jubilea van de verenigingen. Bondsvergaderingen Traditiegetrouw vonden ook in het verslagjaar twee bondsvergaderingen plaats, de voorjaarsvergadering op 21 mei en de najaarsvergadering op 19 november. Op deze vergaderingen werden onder meer de volgende besluiten genomen: De verslagen van de najaarsvergadering 2010 en de voorjaarsvergadering van 2011 werden goedgekeurd; Jaarstukken over 2010 werden vastgesteld en goedgekeurd; Het bondsbestuur kreeg décharge over het gevoerd beleid 2010; De tussenrapportage van het jaarplan 2011, het jaarplan 2012 en de begroting 2012 werden goedgekeurd; Het jaarverslag 2010 werd goedgekeurd. Eveneens werden de contributies, afdrachten aan de afdelingen en licentiekosten goedgekeurd. Wederom liet de staat van baten en lasten weer een positief saldo zien. Ondanks dat er te weinig informatie was binnengekomen over de proef om C-licentiehouders bij hun eigen vereniging mee te laten doen aan de categorie 3 toernooien is de proef met een jaar verlengd. De evaluatie van de ranglijst is ter sprake geweest, hierover is nog geen verder besluit genomen. De heer Boudewijn Waijers is voor nog voor maximaal twee jaar benoemd tot lid van de reglementencommissie. Het lidmaatschap van de heer Bart Beukers als bondsbestuurder is met een half jaar verlengd. Voor de financiële commissie zijn benoemd de heren Thur Meertens en Arnold van der Pol. Besloten werd om bij categorie 2 toernooien uniforme kleding te dragen voor het hele toernooi. De naam Enkelspel is weer teruggebracht naar tête-à-tête. Ook de voorstellen tot wijziging van het huishoudelijk reglement werden aangenomen. De NJBB zal in 2015 de finale van de EK beloftes organiseren evenals de finale van de EK voor verenigingen in Nationale Bondsdag De bondsdag van 2011 werd gehouden op zaterdag 5 februari, bij Jeu de Boulesvereniging Het Zwijntje, te Apeldoorn, die het geheel prima had verzorgd. Voor de bondsdag worden uitgenodigd oud Bestuursleden van de NJBB, relaties van de NJBB en functionarissen van de NJBB. Er werden niet de traditionele boule-partijen gespeeld, alle activiteiten hadden wel met boulen te maken maar in dan ludieke vorm zoals het butje plaatsen met een tafeltennisbat. De meeste van deze ludieke spelletjes zijn verzameld en komen in het project ledenbindingen beschikbaar komen om deze in de verenigingen ook te kunnen gebruiken. Samenwerking Ook in 2011 zijn er meerdere gesprekken geweest met de beoogde bonden. Hert heeft nog niet kunnen leiden tot een samenwerking. In 2012 zal een definitief besluit worden genomen of tot samenwerking wordt overgegaan. Een en ander is mede afhankelijk van de inhoud van de sportagenda van NOC*NSF die in 2012 wordt aangeboden. 6 / 31

19 Hoofdstuk 3: Externe contacten NOC*NSF De voorzitter heeft samen met de directeur de algemene vergaderingen van NOC*NSF bezocht. Het belangrijkste agendapunt in 2011 was de nieuwe sportagenda De NJBB is vertegenwoordigd geweest bij verschillende overlegstructuren over samenwerking, overleg van de 1 sterrenbonden, de diverse ledenberaden over de sportagenda, alsmede het jaarlijkse congres voor sportbestuurders. FIPJP (Fédération Internationale de Pétanque et de Jeu Provincal) Het jaarlijkse congres van de FIPJP werd dit jaar gehouden tijdens het WK vrouwen in Kemer, Turkije. Daarbij zijn de volgende onderwerpen en besluiten aan de orde geweest: - Omdat niet alle nationale petanquebonden op het congres aanwezig zijn, is het Huishoudelijk Reglement aangepast zodat er ook vooraf een schriftelijke stem ingediend kan worden bij verkiezingen van bestuursleden FIPJP; - De wanbetalers van de contributie worden uitgesloten van deelname aan het WK (contributie moet betaald zijn voor een bepaalde datum); - WK mannen 2012 Marseille definitief - WK vrouwen 2013 Monastir, Tunesië in oktober; - WK jeugd 2013 Montauban, Frankrijk; - WK mannen 2014 Tahiti. CEP (Confédération Européenne de Pétanque) De vergadering van de CEP werd bijgewoond door Elly de Jonge. De EK dames en jeugd in 2012 werden toegewezen aan België. Nederland kreeg de finale van het EK verenigingen in 2013 en het EK beloften in 2015 toegewezen. Bovendien zal de CEP vanaf 2012 om de twee jaar een EK veteranen organiseren. WOS De NJBB is aangesloten bij de Werkgevers Organisatie in de Sport (WOS). De werknemers vallen hierdoor onder de CAO Sport. Hoofdstuk 4: Bondsbureau Algemeen De NJBB wil zich ontwikkelen tot de autoriteit op het gebied van petanque. Het bondsbureau neemt bij de uitvoering van dit proces een belangrijke plaats in. Om dit mogelijk te maken is in 2011 verder gewerkt aan de professionalisering van het bondsbureau. De interne structuur op het bondsbureau is vernieuwd. Alle andere structuren zijn onder de loep genomen. De NJBB is meer en meer uitgebreid, de interne structuur op het bondsbureau is na nieuwe ontwikkelingen aangepast. Er is besloten om alle structuren onder de loep te nemen en opnieuw te beginnen In dit kader zijn de volgende zaken onder de loep genomen. Post Het bureau constateerde dat verzoeken om informatie of antwoord op brieven en mails niet altijd (tijdig) bij de vraagsteller terugkwamen, of dat het bureau niet op de hoogte werd gebracht dat er al een antwoord was gegeven; daarom is het volgende aangepast. De postprocedure is opnieuw beschreven, deze wordt met de secretaris besproken en daarna doorgevoerd. In de procedure is beschreven hoe het bureau de poststroom kan monitoren. De procedure is met de (meeste) commissies besproken en door die commissies geaccordeerd. Aandacht moet nog worden besteed aan het monitoren van de stroom. Het bureau is inventariseert welke soorten s er binnen komen en hoe deze adequaat afgehandeld kunnen worden. Opleidingen Uit een analyse kwam naar voren dat veel zaken zoals inschrijvingen voor de opleidingen wel gebeurden, maar dat de procedure die hierbij werd gehanteerd, veel te omslachtig was. Ook hiervoor is een procedure opgezet die met de portefeuillehouder is besproken en door hem is geaccordeerd. Daarna is deze procedure met de opleidingscommissie besproken. De commissie kan zich er goed in vinden. 7 / 31

20 Inschrijvingen NC en NK Met de toernooicommissie is overleg gevoerd om tot verbeteringen van de inschrijvingsprocedure te komen. Deze procedure is met de toernooicommissie besproken en wordt met ingang van 2012 in werking gesteld. Tuchtzaken Gebleken is dat er bij de tuchtzaken vaak tijdsoverschrijdingen voorkwamen. Met de voorzitter en de secretaris van het college, zijn in overleg met en toestemming van de portefeuillehouder afspraken gemaakt die leiden tot een andere inrichting van het tuchtcollege. De nieuw benoemde leden van het college zijn op de hoogte gebracht van de nieuwe manier van werken en kunnen zich daar goed in vinden Het college zal hiervoor het tuchtreglement aanpassen en ter vaststelling voorleggen aan de bondsvergadering van voorjaar Archivering De mappenstructuur (ordners op het bureau) zijn opnieuw gerangschikt. Een groot aantal archiefmappen konden hierdoor verdwijnen. Ook de mappenstructuur op de harde schijf is aangepast. Tevens zijn er op het bureau afspraken gemaakt over de codering om stukken te archiveren, waardoor ze makkelijker te bereiken zijn. Website Op de website zijn op de themapagina verenigingsondersteuning veel stukken gezet die de verenigingen ondersteunen bij hun interne processen. Verwacht wordt dat mede door dit initiatief verenigingen zichzelf gaan versterken. Ook is de website gebruikersvriendelijker gemaakt. Bij de start van de website is gekozen voor een bepaalde inrichting van de site. Steeds vaker komen verzoeken de site aan te passen, de structuur ligt echter vast en is niet zonder grote kosten aan te passen Ledenadministratie In het begin van het verslagjaar is de webbased ledenadministratie operationeel geworden. Een grote sprong voorwaarts voor de NJBB organisatie. Het aantal fouten in het gebruik is sterk afgenomen. Een aantal aanpassingen is doorgevoerd, waardoor de werkzaamheden voor de ledenadministrateurs nog verder vergemakkelijkt werden. In 2012 zal de overschrijving geautomatiseerd worden. Een ander voordeel van deze nieuwe applicatie is dat we kunnen zien hoeveel wijzigingen er in de ledenadministratie in een jaar doorgevoerd worden. Personeelszaken In 2011 is elke maand een teamoverleg gehouden. Door het voeren van deze gesprekken is een ieder op de hoogte van andermans werkzaamheden, daar waar nodig kan er worden bijgestuurd en is de voortgang van de werkzaamheden beter te organiseren. Door de ziekte van Marian van Rooijen heeft het bondsbureau de taken opnieuw moeten verdelen. In de laatste maanden van het jaar is onder grote tijdsdruk gewerkt. Iedereen werkt zonder problemen een tandje harder. Carlijn Mol, die met ingang van 1 november voor 20 uur is aangesteld, is een goede kracht. Zij heeft in korte tijd de taken van Marian overgenomen en daarna meegewerkt met het aanbrengen van meer structuur in de werkzaamheden. Uit de functioneringsgesprekken komt naar voren dat iedereen har werkt om alle opgedragen taken zo goed mogelijk uit te voeren. Relatie met de commissies Het bureau heeft, door gesprekken te houden met alle commissies veel communicatieproblemen kunnen oplossen. De commissies erkennen dat het bureau leading is in de procesvoering en dat het bureau derhalve zorgt voor formulieren postverwerking etc.etc De sjablonen die ertoe zullen leiden dat de NJBB meer uniform naar buiten treedt komen per april 2012 in werking. Relatie met het bestuur Het bestuur wil op meer afstand gaan opereren en meer uitvoerende zaken (op het bureau) overlaten aan het bureau onder verantwoordelijkheid van de directeur. De afspraken hierover verlopen steeds beter, hoewel niet helemaal te voorkomen is dat bestuursleden in een uitvoerende rol terecht komen.. Er is afgesproken om twee keer per jaar een bijeenkomst te organiseren tussen personeelsleden en het bestuur. De eerste bijeenkomst is georganiseerd, dit heeft het bureau zeer gewaardeerd. 8 / 31

21 Relatie bestuur en commissies Met alle commissies zijn gesprekken gevoerd en is er gewerkt met bestuursopdrachten. Hierdoor zijn de taken van de commissies voor een ieder duidelijk en de positie van het bureau daarin. Bij de bestuursopdrachten is aandacht besteed aan de processen om een en ander gemakkelijker te kunnen monitoren In 2011 was de personeelssamenstelling als volgt: Bert Lammerts, directeur (fulltime) Marian van Rooyen-Lieman, office manager (fulltime, tot ) Twan Beckers beleidsmedewerker (fulltime) Miranda Weelink-Aalmoes, financieel medewerker (16 uur) Carlijn Mol, administratief medewerker (20 uur, vanaf ) Ledenbestand Het aantal verenigingen dat lid was van de NJBB is in 2011 minder geworden. Het aantal licentiehouders daalde naar Jaar Aantal leden (verenigingen) Aantal licentiehouders Man Vrouw Totaal R-licentie W-licentie Junioren C-licentie Totaal De daling van het aantal W licenties ten opzichte van het aantal C licenties wordt nu zichtbaar. Hoofdstuk 5: Commissies van de bond Reglementencommissie Samenstelling commissie: De reglementencommissie had, eind 2011, de volgende samenstelling: voorzitter: secretaris: Charles van de Beek, Boudewijn Waijers, 9 / 31

22 penningbeheerder: lid: Charles van de Beek, Jan Bijnen. Op 1 september is Han Besters toegetreden tot de commissie, nadat hij sinds april tot wederzijds genoegen op proef had meegedraaid. Op de bondsvergadering van november is door het bondsbestuur meegedeeld dat zij Boudewijn Waijers lidmaatschap van de commissie met een periode van maximaal twee jaren hebben verlengd, zodat op een goede wijze voor opvolging kan worden gezorgd. Indien hij statutair zou zijn afgetreden was de commissie in de praktijk vleugellam geworden, mede doordat haar voorzitter door ziekte sinds de zomer nauwelijks voor de commissie beschikbaar is. Vergaderingen De commissie is in 2011 elf maal in vergadering bijeen geweest, gewoonlijk op de derde zaterdag van de maand en bij de secretaris thuis. De vergadering van juni is vanwege een plotselinge ziekenhuisopname niet doorgegaan. Daarnaast zijn één of meer vertegenwoordigers van de commissie aanwezig geweest op beide bondsvergaderingen, het BO/VO en het commissieoverleg. De voltallige commissie heeft met het bondsbureau overlegd over logistieke zaken. Ten slotte heeft de voltallige commissie in september met het bondsbestuur vergaderd over de lopende zaken, haar prioriteitstelling en actuele zaken waarover zij zich zorgen maakte. Afgesproken is om deze vergadering jaarlijks te herhalen. Agenda Vaste agendapunten hebben de vergaderingen van de reglementencommissie niet, behalve het doornemen van de actiepuntenlijst. De agenda wordt altijd ad hoc samengesteld, grotendeels afhankelijk van de binnengekomen post in de voorafgaande maand. Agendapunten die vaak langskomen zijn de behandeling van brieven met vragen van licentiehouders en het beantwoorden van adviesaanvragen van het bondsbestuur en andere commissies. Bijzonderheden De reglementencommissie heeft zich met vele onderwerpen beziggehouden, die waren in te delen in de volgende categorieën: reglementswijzigingen, het ISP, tuchtrecht en rechtsbescherming, het TRP, en bondszaken algemeen. Ter indicatie van de onderwerpen waarmee de commissie zich bezighoudt volgt hier een opsomming. Reglementswijzigingen: huishoudelijk reglement, ingangsdatum wijzigingen in ISP, klachtencommissie, omniverenigingen, puntentelling NK tireren, reglementencommissie, spelsysteem VK, tuchtcollege, vertrouwenscommissie, vrijlotingen bij het VK. ISP: bewegen van boule of but tijdens het meten, bijlage boules en buts, boules van fabrikant KTK, onderzoeken van de donnee, dubbele lijnen als uitlijn, één minuut voor drie worpen, egaliseren van het terrein, gedragscode voor spelers, gedragsregels voor scheidsrechters, gemerkte boules, inscripties op boules, correct gebruik van de kunststof cirkel, manier van werpen, markeerstokje op het veld, markeren van boules en but, ongeldig maken van boules door oprapen, spelen met verschillende boules, te vroeg geworpen boules, terugleggen van boules, trekken van de cirkel, tussenlijnen en uitlijnen, verdelen van prijzen, veronderstelde fouten in de vertaling van het ISP, verven van boules. Tuchtrecht en rechtszekerheid: beroepsmogelijkheden bij tuchtcollege, bescherming van merknamen in de bond, buitenlanders en tuchtrechtspraak, onderscheid klachten en tuchtzaken, regels tuchtrecht in afwachting van een nieuw reglement tuchtrechtspraak, seksuele intimidatie, uniforme regeluitleg door scheidsrechters. TRP: afmetingen terreinen, afstanden tot de uitlijn, alcoholgebruik, baangrootte bij promotietoernooien, belijning, meespelen door EHBO ers, geschorste spelers op meerdaags toernooi, gevaarlijke belijning, hoogte van boulodromes, inschrijfdatum NC, leeftijdsgrenzen jeugd, leggen van belijning, lotingen bij NK s, naamgeving van equipes, ranglijsttoernooien, rolstoeltoegankelijkheid, speelrechten voor C- licentiehouders, speler verwijderd door scheidsrechter, verplichting gebruik kunststof cirkel, vervangersregeling, zwarte toernooien. Bondszaken algemeen: functioneren afdelingsbesturen, functioneren tuchtcollege, indeling van Abcoude in afdeling 9, klacht over een beslissing van een wedstrijdleider, lidmaatschap zonecoördinators van toernooicommissie, organogram, scheidsrechter met Belgische licentie, spelling van veelgebruikte boulewoorden, taakomschrijving zonecoördinator, toezending Informatiebulletin aan functionarissen, uniforme kleding op het WK. De reglementencommissie heeft bovendien veel tijd besteed aan het vullen en bijhouden van de rubriek veelgestelde vragen op de website van de NJBB. De reglementencommissie spreekt haar zorgen uit over het uitblijven van beslissingen over het reglement tuchtcollege, wat leidt tot vertragingen, met name bij het schrijven van de reglementen voor de klachtenen vertrouwenscommissie. Verder baart de kwaliteit van sommige afdelingsbesturen haar zorgen, en vraagt zij zich naar aanleiding daarvan af of het bondsbestuur al een mening heeft over het reorganiseren van de afdelingsstructuur. Dit 10 / 31

23 heeft namelijk weer gevolgen voor het schrijven van het afdelingsreglement. In het algemeen is er af en toe stagnatie vanwege onbrekende besluitvorming. Tuchtcommissie Samenstelling: De commissie had eind 2011 de volgende samenstelling: Voorzitter: Elout Korevaar Secretaris: Cees Kalis Penningbeheerder: Cees Kalis Lid: Vincy Teunissen Lid: Niek Tholen Lid: Perry van den Hoogen Vergaderingen De commissie is in het verslagjaar 2x bijeengeweest. Agenda De belangrijkste punten op de agenda waren: afhandeling van zaken. Vaste agenda punten: Verbeteren van de afhandeling van zaken en het schrijven van een tuchtreglement. Het aanzoeken van nieuwe commissieleden om het tuchtcollege te versterken. Bijzonderheden In het verslagjaar hebben zich de volgende bijzonderheden voorgedaan: In januari heeft Joseph v.d. Heuvel te kennen gegeven dat hij om persoonlijke redenen zijn functie in het tuchtcollege neerlegt. In september is Cees Kalis benoemd tot secretaris van het college. In november hebben we met drie kandidaten gesproken om toe te treden tot het tuchtcollege. Na benoeming door het bondsbestuur bestaat het tuchtcollege uit acht personen. In de komende jaren zal vanuit het beleid uitvoering gegeven worden aan: verbetering van de tuchtrechtspraak. Hoofdstuk 6: Commissies van het bondsbestuur Toernooicommissie Samenstelling De commissie had eind 2011 de volgende samenstelling: Voorzitter : Huub van den Broek Secretaris : Elly de Groot Budget houder : Huub van den Broek Wedstrijdzaken : Wim Flecken Scheidsrechterszaken : Hans Tijssen Zonecoördinator A : Gerrit Bruintjes Zonecoördinator B : Frank Wevers Zonecoördinator C : Paul Paardekooper Zonecoördinator D : Liliane Welten Vergaderingen De Commissie is in het verslagjaar 9 maal bijeengeweest. Waarvan 7 keer met de zonecoördinatoren Agenda De belangrijkste punten op de agenda waren: Toewijzen categorie 1 toernooien 2012 Toewijzen categorie 2 toernooien 2012 Aanwijzen Wedstrijdleiders en scheidsrechters 2012 Loting NC Evaluatie NC en NK s Open Jac Machielsen Jeugd Masters Petanque Internationaal Reglementen Vaste agenda punten : Mededelingen Actielijst Inkomende en uitgaande post W.v.t.t.k. Besluitenlijst Rondvraag. Bijzonderheden In het verslagjaar hebben zich de volgende bijzonderheden voorgedaan: Nieuwe lijsten gemaakt van de accommodaties. Nieuwe meerjaren kalender gemaakt. 11 / 31

24 Bijeenkomst georganiseerd voor scheidsrechters die categorie 1 en 2 toernooien leiden in 2011 over wijzigingen van het toernooireglement. De toernooicommissie was mede organisator van het Batavia toernooi Zeist Open Weekend bij Les Cailloux te Zeist, de Open Jac Machielsen Jeugd Masters bij SPNN te Nieuwegein. De toernooicommissie heeft meerdere keren gediscussieerd over de bestuursopdracht en in december het eindverslag hierover ingeleverd bij het bondsbestuur. Ook hebben wij verschillende reglementwijzingen aan het bondsbestuur voorgesteld deze worden nu door de reglementcommissie getoetst. In de komende jaren zal vanuit het beleid uitvoering gegeven worden aan verdere samenwerking met andere commissies zoals de topsportcommissie, de opleidingscommissie, de promotiecommissie en de reglementencommissie. Opleidingscommissie Samenstelling Voorzitter: Jan de Lange, secretaris : Gerda van Linde, Coördinator wedstrijdleiders: Paul Frie, Coördinator scheidsrechters: Jan de Lange(tijdelijk), Coördinator petanquetrainers: Peter Heuveling Vergaderingen De commissie is 8x bijeengeweest. Werksessies: De commissie is 8x bijeengeweest. Agenda Enkele agenda punten zijn, 1. Notulen accorderen, 2. Actiepuntenlijst, 3. Mededelingen, 4. Ingekomen- uitgaande stukken, 5. Voortgang en evaluatie opleidingen, 6. Onderwerpen die speciale aandacht verdienen, 7. Rondvraag. Diversen De Proeven Van Bekwaamheid (PVB) voor petanquetrainer 2 t/m 4 zijn door VWS goedgekeurd. De invulling van de opleidingen op niveau 3 voor, PT3, SR3 en WL3 zijn gereed. In 2012 zullen de volgende opleidingen worden gehouden: 1. PT2, SR2 en WL2. bij voldoende deelname. 2. PT2, SR2 en WL2. terugkomdagen. 3. PT3, SR3 en WL3 In het jaar 2011 werd door de opleidingscommissie gewerkt aan haar doelstelling, te weten, het opleiden van voldoende geschoold kader ten dienste van de NJBB in de ruimste zin van het woord. De opleidingscommissie spreekt dan ook de hoop uit dat veel van haar plannen in 2012 gerealiseerd kunnen worden. Jeugdcommissie. De jeugdcommissie kent nog altijd geen bemensing. Wel heeft in het kalenderjaar 2011 een groep enthousiaste leden tezamen met hun verenigingen een poging gedaan het jeugdpetanque wat meer op de kaart te zetten. Zij hebben dit in werkgroepverband gedaan en het bondsbestuur is hen zeer erkentelijk voor het getoonde initiatief en de tijd aan het project besteed. Onder het kopje Werkgroep Jeugdzaken vindt u een korte terugblik. Werkgroep Jeugdzaken in de NJBB Het geringe aantal jeugdleden en de minimale aanwas daarvan blijft een punt van zorg en aandacht. Een voorbereidend overleg met een aantal enthousiaste leden heeft eind 2010 geresulteerd in een presentatie m.b.t. een nieuwe aanpak voor jeugdleden. E.e.a werd gepresenteerd tijdens de Bondsvergadering van november. Daar werd duidelijk gemaakt dat een viertal verenigingen in 2011 het voortouw gaat nemen om de jeugd via een onderlinge competitie nog meer te betrekken bij de petanque sport en te proberen vanaf de basis een gezamenlijk petanquegevoel op te bouwen. Het project in 2011 kreeg de naam: Jeugdpetanque van A(ltena) tot Z(wijntje). De werkgroep (de vier verenigingen en een vertegenwoordiging van de NJBB) heeft een drietal bijeenkomsten gehouden en de vier betrokken verenigingen hebben daarnaast nog een vierde keer vergaderd. 12 / 31

25 De doelstelling is daar als volgt geformuleerd: het realiseren van effectieve samenwerking tussen gemotiveerde verenigingen met als doel verbreding van de petanquesport voor jeugd door middel van het ontwikkelen van diverse activiteiten in een gezamenlijke aanpak. Het project is tweeledig: behoud van de jeugdleden door een goed sportaanbod en werving van nieuwe jeugdleden. De volgende afspraken zijn daar gemaakt: In de zomerperiode van 2011 worden de volgende toernooien gehouden: Op 21 mei Les Cailloux, op 11 juni Altena, Op 25 juni Petangeske en op 24 september t Zwijntje. De jeugdtoernooien worden opengesteld voor spelers tot en met 22 jaar. En ook voor niet NJBB leden. De toernooien krijgen allemaal een aparte opzet (spelvorm, teamsamenstelling etc, om zo de jeugd te inspireren. Hierdoor ontstaat een individuele ranglijst per categorie. De NJBB zal deze activiteit faciliteren, ondersteunen en voor de communicatie zorgen. Na afloop van de cyclus moest helaas geconcludeerd worden dat een voortzetting op dezelfde wijze niet haalbaar is. In het voorjaar van 2012 zijn nieuwe initiatieven in de maak om toch te proberen de jeugd wat meer te bieden en in het middelpunt van de sportieve belangstelling te zetten. De wat treurige conclusie aan het eind van het jaar 2011 moet helaas zijn, dat nieuwe initiatieven uitsluitend kunnen slagen door brede betrokkenheid van verenigingen zal daarom weer eens een jaar worden van een doorstart met nog steeds als doel een grotere jeugdparticipatie in de NJBB. Gelukkig zijn er ook nog positieve zaken te vermelden. De Open Jeugd Masters is omgedoopt in Open Jac Machielsen Jeugd Masters Petanque Internationaal als blijk van waardering voor zijn inspanningen en verdiensten voor het petanque in het algemeen en de jeugd in het bijzonder. Een terechte waardering voor Jac, die veel heeft betekend en betekent voor onze sport. Trots kan vermeld worden dat het vierfederaties overleg heeft geleid tot bestendiging van deelname aan dit toernooi door de FFPJP-Nord, FBFP, PFV en NJBB. De overeenkomst tussen bovengenoemde organisaties is met vier jaar verlengd. Het vierfederaties toernooi zal in 2012 plaatsvinden in Noord-Frankrijk, in 2013 in Vlaanderen, in 2014 in Nederland en in 2015 in Wallonië. Sectie Topsport De activiteiten van de sectie topsport worden ook in 2011 globaal gestuurd door de bestuursopdracht aan de sectie topsport. In 2011 heeft de NJBB nationale teams afgevaardigd naar het Europees kampioenschap voor heren senioren, de Wereldkampioenschappen voor vrouwen senioren en voor junioren te Turkije en voor de eindronde van het Europese kampioenschap voor vrouwen beloften te Denemarken. De heren- senioren, de vrouwen en de beloften voldeden aan de verwachtingen. De heren plaatsen zich voor het WK 2012 en de vrouwenbeloftes zijn dicht bij een podiumplaats. De Nederlandse teams houden aansluiting bij de Europese top en demonstreren een toenemend spelniveau. Hierbij dient opgemerkt te worden dat de progressie in andere Europese landen groot is. De voordrachten van de samenstelling van de af te vaardigen teams is steeds conform de vastgestelde procedure verlopen. De sectie is content over de wijze waarop spelers en speelsters in en buiten de wedstrijden de NJBB vertegenwoordigd hebben. Alle internationale toernooien zijn met spelers en begeleiders geëvalueerd, de evaluaties ter beschikking gesteld aan de portefeuillehouder en in het maandelijkse vierhoekoverleg besproken. Medio oktober 2011 heeft de voorzitter van de sectie topsport zijn eindrapportage m.b.t. nieuwe voorstellen voor nieuw topsportbeleid aan het bondsbestuur aangeboden. Met name bij de samenstelling van de nationale herenselectie is hierop geanticipeerd. In september 2011 is een intakedag georganiseerd voor alle selecties. De voorwaarden voor deelname en de opzet van deze intakedag zijn tijdig op de NJBB site bekend gemaakt,desondanks waren de aanmeldingen voor de vrouwen en heren senioren beperkt. De nieuwe selecties zijn begin november van start gegaan, de jaarkalender was toen beschikbaar, het digitale volgsysteem geactualiseerd en de contracten voor deelname verstrekt, besproken en overeengekomen. De sectie topsport heeft toestemming gekregen van het bondsbestuur om een experiment te starten met het werken met een grote jeugdselectie. Enerzijds bestaat de nationale jeugdselectie uit 6 mannelijke- en vier vrouwenjunioren ( de A- groep) en uit een groep van 24 aspiranten, pupillen en junioren die aangeduid worden als de kweekvijver Beide groepen trainen centraal te Nieuwegein, het accent bij de kweekvijver ligt op ontwikkeling, de A- groep wordt specifiek opgeleid om te een internationale sportcarrière t.z.t aan te gaan. De sectie is trots dat Kees Besseling en Joop Pols zich hebben willen verbinden aan De kweekvijver In de loop van 2012 zal; dit experiment geëvalueerd worden. Eind 2011 heeft de sectie voorbereidingen getroffen om in 2012 een landelijk dekkend netwerk van Regionale Petanque Centra te initiëren. Doel is om jeugdige spelers dicht bij huis, in de eigen regio de eerste 13 / 31

TOERNOOIREGLEMENT PETANQUE, BIJLAGE 13: REGLEMENT MASTERS KWALIFICATIE WK/EK

TOERNOOIREGLEMENT PETANQUE, BIJLAGE 13: REGLEMENT MASTERS KWALIFICATIE WK/EK TOERNOOIREGLEMENT PETANQUE, BIJLAGE 13: REGLEMENT MASTERS KWALIFICATIE WK/EK MEI 2014 Vastgesteld door de bondsvergadering van 24 mei 2014; inwerkingtredend op 1 juli 2014. Voor zover in deze bijlage niet

Nadere informatie

Informatiebulletin voor verenigingen, afdelingen en functionarissen. 30 e jaargang, nr. 421 17 december 2010

Informatiebulletin voor verenigingen, afdelingen en functionarissen. 30 e jaargang, nr. 421 17 december 2010 VAN HET BONDSBESTUUR Informatiebulletin voor verenigingen, afdelingen en functionarissen 30 e jaargang, nr. 421 17 december 2010 Nederlandse Jeu de Boules Bond Postbus 2655 3430 GB Nieuwegein Tel. 030

Nadere informatie

Hierbij biedt het bondsbestuur de begroting 2016 aan ter vaststelling door de bondsraad. Op pagina 28 t/m 31 zijn de kostenplaatsen toegelicht.

Hierbij biedt het bondsbestuur de begroting 2016 aan ter vaststelling door de bondsraad. Op pagina 28 t/m 31 zijn de kostenplaatsen toegelicht. Agendapunt 9 Begroting Hierbij biedt het bondsbestuur de begroting aan ter vaststelling door de bondsraad. Op pagina 28 t/m 31 zijn de kostenplaatsen toegelicht. Meerjarenbegroting 2017-2019 Als aparte

Nadere informatie

Nederlandse Basketball Bond. Instellingsbesluit Afdelingscommissies

Nederlandse Basketball Bond. Instellingsbesluit Afdelingscommissies Nederlandse Basketball Bond Instellingsbesluit Afdelingscommissies Ingesteld door het bestuur van de Nederlandse Basketball Bond (NBB), op grond van artikel 5 van het Huishoudelijk Reglement, op 10 juni

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN HOOFDSTUK I Artikel 1: Inschrijving LIDMAATSCHAP 1. Inschrijving als lid vindt plaats na formele aanmelding bij de ledenadministratie.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde

Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde Inhoud Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde... 1 Artikel 1. Algemene bepalingen... 2 Artikel 2. Aanmelding en toelating tot

Nadere informatie

Informatiebulletin. Voor verenigingen, afdelingen en functionarissen

Informatiebulletin. Voor verenigingen, afdelingen en functionarissen Organen en verenigingen van de bond mogen teksten overnemen Voor verenigingen, afdelingen en functionarissen 40 e jaargang nr. 471 van het bondsbestuur DATA 2016 Bestuursvergaderingen 2016 12-3 04-04 10-05

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR HEEMKUNDEKRING VEHCHELE. Het bestuur. Vergaderingen bestuur.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR HEEMKUNDEKRING VEHCHELE. Het bestuur. Vergaderingen bestuur. HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR HEEMKUNDEKRING VEHCHELE Artikel 1. Het bestuur. 1. Het bestuur met inbegrip van het dagelijks bestuur, bestaat uit tenminste vijf personen, die door de algemene vergadering

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Vastgesteld d.d. 25-02-2014 Leden Artikel 1 1. De leden van de vereniging zijn onderverdeeld in de volgende categorieën: a. jeugdleden (recreant of

Nadere informatie

3. Vaststelling van het verslag van de bondsvergadering d.d. 17 november 2012

3. Vaststelling van het verslag van de bondsvergadering d.d. 17 november 2012 Bondsbestuur Postbus 2655 3430 GB Nieuwegein Wattbaan 31-49 3439 ML Nieuwegein T: +31 (0)30.7513800 F: +31 (0)30.7513801 E: info@njbb.nl www.njbb.nl Postbank 40.89.931 KvK 40532123 UITNODIGING De uitnodiging

Nadere informatie

Notulen van de bondsvergadering d.d. 17 november 2012

Notulen van de bondsvergadering d.d. 17 november 2012 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 Notulen van de bondsvergadering d.d. 17 november

Nadere informatie

Samenvatting agendapunten en voorgestelde besluiten Bondsvergadering 29 november 2014

Samenvatting agendapunten en voorgestelde besluiten Bondsvergadering 29 november 2014 Samenvatting agendapunten en voorgestelde besluiten Bondsvergadering 29 november 2014 De complete agendastukken zijn na te lezen op http://www.badminton.nl/badminton_nederland/bondsvergaderin g/29_november_2014

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Artikel 10 Artikel 11 Artikel 12 Artikel 13 Artikel 14 Artikel 15 Lidmaatschap, toelating

Nadere informatie

COÖPERATIE HSLNET U.A.

COÖPERATIE HSLNET U.A. COÖPERATIE HSLNET U.A. REGLEMENT LEDENRAAD Artikel 1: Samenstelling 1. De Ledenraad van de coöperatie bestaat uit minimaal 5 en maximaal 15 leden. Gestreefd wordt naar een evenredige verdeling van de leden

Nadere informatie

Informatiebulletin. Voor verenigingen, afdelingen en functionarissen

Informatiebulletin. Voor verenigingen, afdelingen en functionarissen Organen en verenigingen van de bond mogen teksten overnemen Voor verenigingen, afdelingen en functionarissen 40 e jaargang nr. 472 van het bondsbestuur DATA 2016 Bestuursvergaderingen 2016 04-04 10-05

Nadere informatie

Vooraf. Artikel 1 Vergaderingen en vergaderorde HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Brede Sociaal Maatschappelijke Raad gemeente Doesburg

Vooraf. Artikel 1 Vergaderingen en vergaderorde HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Brede Sociaal Maatschappelijke Raad gemeente Doesburg HUISHOUDELIJK REGLEMENT Brede Sociaal Maatschappelijke Raad gemeente Doesburg Vooraf De Brede Sociaal Maatschappelijke Raad (BSMR) van de gemeente Doesburg adviseert het College van Burgemeester en Wethouders

Nadere informatie

Informatiebulletin voor verenigingen, afdelingen en functionarissen. 30 e jaargang, nr. 420 30 november 2010

Informatiebulletin voor verenigingen, afdelingen en functionarissen. 30 e jaargang, nr. 420 30 november 2010 Informatiebulletin voor verenigingen, afdelingen en functionarissen 30 e jaargang, nr. 420 30 november 2010 Nederlandse Jeu de Boules Bond Postbus 2655 3430 GB Nieuwegein Tel. 030 75 13 800 Fax. 030 75

Nadere informatie

afgevaardigden twee afgevaardigden gekozen voor een periode van twee jaar en zijn zij

afgevaardigden twee afgevaardigden gekozen voor een periode van twee jaar en zijn zij versie d.d. 27-09-2018 Huishoudelijk reglement als bedoeld in artikel 11 lid 9 van de statuten van de vereniging: Beroepspensioenvereniging Huisartsen, statutair gevestigd te Utrecht, hierna: de Beroepspensioenvereniging.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Bangkok, 14 oktober 2015. Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging Thailand (NVT), gevestigd te Bangkok opgericht januari 1941 Artikel 1: Definities 1. Bestuur: het voltallige bestuur inclusief het

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Totstandkoming en beëindiging van het lidmaatschap Benoemen van oudercommissieleden in functie... 3

Inhoudsopgave. 1. Totstandkoming en beëindiging van het lidmaatschap Benoemen van oudercommissieleden in functie... 3 Inhoudsopgave 1. Totstandkoming en beëindiging van het lidmaatschap... 3 2. Benoemen van oudercommissieleden in functie... 3 3. Taken voorzitter, secretaris (en penningmeester).... 4 4. Vergaderfrequentie.........

Nadere informatie

Afdelingsreglement NOAB 6 mei 2013 AFDELINGSREGLEMENT NOAB. Inhoudsopgave. Artikel 1 Afdelingsreglement. Artikel 2 Afdelingen

Afdelingsreglement NOAB 6 mei 2013 AFDELINGSREGLEMENT NOAB. Inhoudsopgave. Artikel 1 Afdelingsreglement. Artikel 2 Afdelingen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 AFDELINGSREGLEMENT NOAB Inhoudsopgave Artikel 1. Afdelingsreglement

Nadere informatie

AFDELINGSREGLEMENT. Afdelingsreglement NHV d.d

AFDELINGSREGLEMENT. Afdelingsreglement NHV d.d AFDELINGSREGLEMENT INHOUDSPGAVE: Artikel 1. Afdelingsreglement Artikel 2. Afdelingen Artikel 3. Taken en bevoegdheden afdelingen Artikel 4. Samenstelling en verkiezing afdelingsbestuur Artikel 5. Taken

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Wierdense Korfbalvereniging BLAUW-ZWART CLUBKLEUREN Artikel 1: De clubkleuren zijn blauw en zwart. In het tenue komen deze kleuren op de volgende wijze tot uiting: Blauw

Nadere informatie

STICHTING KINDERVAKANTIEWERK TILBURG. Algemeen tijdschema

STICHTING KINDERVAKANTIEWERK TILBURG. Algemeen tijdschema van activiteiten van de stichting Kindervakantiewerk Tilburg en de aangesloten afdelingen. (incl. algemeen vergaderschema) publicatie: 01-03 uitgave: 4 datum: april 2018 bestand: 01-03.docx Microsoft

Nadere informatie

(Voorstel) Huishoudelijk Reglement

(Voorstel) Huishoudelijk Reglement Bangkok, 16 maart 2015 (Voorstel) Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging Thailand (NVT), gevestigd te Bangkok opgericht januari 1941 Artikel 1: Doelstellingen 1. Het versterken van de relaties

Nadere informatie

Reglement Participatieraad Gemeente Heerenveen

Reglement Participatieraad Gemeente Heerenveen Reglement Participatieraad Gemeente Heerenveen Inleiding. Preambule De Participatieraad heeft als visie: iedere burger van de gemeente Heerenveen moet zijn of haar leven op eigen wijze kunnen inrichten

Nadere informatie

A) De bepalingen uit het huishoudelijk reglement moeten in samenhang worden gezien met de statuten van de Stichting Platform Vreeswijk.

A) De bepalingen uit het huishoudelijk reglement moeten in samenhang worden gezien met de statuten van de Stichting Platform Vreeswijk. PRELUDE HUISHOUDELIJK REGLEMENT van Wijkplatform Vreeswijk (WPV) Statuten Stichting Platform Vreeswijk: A) Volgens de statuten van de Stichting Platform Vreeswijk zijn deelnemers van de stichting vertegenwoordigers

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst

Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst Artikel 1. Doelstelling huishoudelijk reglement Het huishoudelijk reglement regelt de toepassing van de statuten, alsmede de inrichting en verdere werkzaamheden

Nadere informatie

NAAMSWIJZIGING RAAD VAN TOEZICHT IN RAAD VAN COMMISSARISSEN

NAAMSWIJZIGING RAAD VAN TOEZICHT IN RAAD VAN COMMISSARISSEN NAAMSWIJZIGING RAAD VAN TOEZICHT IN RAAD VAN COMMISSARISSEN REGLEMENT BETAALD VOETBAL Overgangsregeling Nieuwe zittingstermijnen raad van toezicht raad van commissarissen, bestuur en commissies betaald

Nadere informatie

Hoofdstuk I ALGEMEEN. Hoofdstuk II DE LEDEN. Hoofdstuk III BESTUURSVORM EN ORGANISATIE. Hoofdstuk IV FINANCIËN

Hoofdstuk I ALGEMEEN. Hoofdstuk II DE LEDEN. Hoofdstuk III BESTUURSVORM EN ORGANISATIE. Hoofdstuk IV FINANCIËN Huishoudelijk reglement SV Terwolde dd 12-09-1996 Hoofdstuk I ALGEMEEN (art. 1 tot en met 4) Hoofdstuk II DE LEDEN (art. 5 tot en met 15) Hoofdstuk III BESTUURSVORM EN ORGANISATIE A VERKIEZING, ZITTING

Nadere informatie

Toernooireglement Petanque

Toernooireglement Petanque Toernooireglement Petanque BIJLAGE 09: REGLEMENT NJBB MASTERS, KWALIFICATIE WK/EK Vastgesteld door de bondsvergadering van 24 november 2018; Inwerking tredend op 1 januari 2019 Voor zover in deze bijlage

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Artikel 1 Leden Onder leden worden verstaan de aangesloten lidverenigingen conform artikel 5 van de statuten. Artikel 2 Indirecte leden Onder indirecte leden worden verstaan de

Nadere informatie

Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu.

Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu. Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu. Artikel 1; Naam De vereniging draagt de naam Biljartvereniging De Vette Keu en is opgericht op 1 juni 2017 te Asten voor onbepaalde

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement BCO

Huishoudelijk Reglement BCO Badmintonclub Oosterhout Huishoudelijk Reglement versie november 2015 Blz. 1 Badmintonclub Oosterhout Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 1.1 Doel en status... 3 1.2 Wijzigingen huishoudelijk reglement... 3

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Rechten en verplichtingen van de leden Artikel 1 De leden zijn verplicht zich te houden aan het ter plaatse geldende baanreglement en aan de schriftelijke of mondelinge aanwijzingen

Nadere informatie

Informatiebulletin voor verenigingen, afdelingen en functionarissen. 29 e jaargang, nr. 411 27 november 2009

Informatiebulletin voor verenigingen, afdelingen en functionarissen. 29 e jaargang, nr. 411 27 november 2009 Informatiebulletin voor verenigingen, afdelingen en functionarissen 29 e jaargang, nr. 411 27 november 2009 Nederlandse Jeu de Boules Bond Postbus 2655 3430 GB Nieuwegein Tel. 030 75 13 800 Fax. 030 75

Nadere informatie

NEDERLANDSE JEU DE BOULES BOND. Informatiebulletin voor verenigingen, afdelingen en functionarissen 35 e jaargang, nr.

NEDERLANDSE JEU DE BOULES BOND. Informatiebulletin voor verenigingen, afdelingen en functionarissen 35 e jaargang, nr. Informatiebulletin voor verenigingen, afdelingen en functionarissen 35 e jaargang, nr. 441 Oktober 2012 Organen van de bond mogen teksten overnemen VAN HET BONDSBESTUUR Koninklijke Onderscheiding voor

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement vastgesteld op ALV 6 oktober 2016.

Huishoudelijk reglement vastgesteld op ALV 6 oktober 2016. vastgesteld op ALV 6 oktober 2016. ALGEMEEN Artikel 1. Dit huishoudelijk reglement geeft nadere regels zoals aangegeven in artikel 17 van de statuten d.d. 6 oktober 2016. LIDMAATSCHAP Artikel 2. 1. Een

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERVERENIGING R.K. BASISSCHOOL OLOF PALME. Inhoud:

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERVERENIGING R.K. BASISSCHOOL OLOF PALME. Inhoud: Inhoud: Artikel 1: begripsbepalingen:... 2 Artikel 2: naam, zetel en duur... 2 Artikel 3: doel... 2 Artikel 4: middelen... 2 Artikel 5: verenigingsboekjaar... 2 Artikel 6: leden... 2 Artikel 7: bestuur...

Nadere informatie

VOORLOPIGE AGENDA. Algemene vergadering betaald voetbal. knvb.nl

VOORLOPIGE AGENDA. Algemene vergadering betaald voetbal. knvb.nl VOORLOPIGE AGENDA Algemene vergadering betaald voetbal Maandag 10 december 2012, aanvang 15.00 uur Trainingscentrum van het KNVB Sportcentrum te Zeist 1. OPENING 2. MEDEDELINGEN EN INGEKOMEN STUKKEN toelichting

Nadere informatie

Informatiebulletin voor verenigingen, afdelingen en functionarissen 38 e jaargang, nr. 463 Maart 2015

Informatiebulletin voor verenigingen, afdelingen en functionarissen 38 e jaargang, nr. 463 Maart 2015 Informatiebulletin voor verenigingen, afdelingen en functionarissen 38 e jaargang, nr. 463 Maart 2015 Organen en verenigingen van de bond mogen teksten overnemen VAN HET BONDSBESTUUR DATA 2015 Bestuursvergaderingen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Fotogroep ƒ/2 van de PVGE afdeling Nuenen

Huishoudelijk reglement van Fotogroep ƒ/2 van de PVGE afdeling Nuenen Pagina 1 van 5 Oprichting Artikel 1 Fotogroep ƒ/2 is opgericht op 04 februari 2014 en functioneert conform artikel 4 van het huishoudelijk reglement van de afdelingsvereniging, hierna te noemen de afdeling,

Nadere informatie

Federatie NVVS FOSS SH-Jong, Huishoudelijk reglement (definitief) d.d

Federatie NVVS FOSS SH-Jong, Huishoudelijk reglement (definitief) d.d HUISHOUDELIJK REGLEMENT Dit huishoudelijk reglement is opgesteld op basis van het gestelde in artikel 16 van de statuten. In dit reglement zijn in aanvulling op de statuten spelregels opgenomen voor een

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van: De Ouderraad van OBS Corantijnschool statutair vastgelegd als: Stichting Ouders van Corantijn (KvK 61552046)

Huishoudelijk reglement van: De Ouderraad van OBS Corantijnschool statutair vastgelegd als: Stichting Ouders van Corantijn (KvK 61552046) Huishoudelijk reglement van: De Ouderraad van OBS Corantijnschool statutair vastgelegd als: Stichting Ouders van Corantijn (KvK 61552046) Onderdeel van: OBS Corantijnschool Corantijnstraat 4 1058 DD Amsterdam

Nadere informatie

DEMOCRATEN 66, afdeling Utrecht

DEMOCRATEN 66, afdeling Utrecht AFDELINGSREGLEMENT DEMOCRATEN 66, afdeling Utrecht Dit reglement is vastgesteld door de Algemene Afdelingsvergadering van D66, afdeling Utrecht op XXXXXXXX 2016. Dit reglement is een aanvulling op de Statuten

Nadere informatie

TOERNOOIREGLEMENT PETANQUE, BIJLAGE 09: REGLEMENT NJBB MASTERS, KWALIFICATIE WK/EK

TOERNOOIREGLEMENT PETANQUE, BIJLAGE 09: REGLEMENT NJBB MASTERS, KWALIFICATIE WK/EK TOERNOOIREGLEMENT PETANQUE, BIJLAGE 09: REGLEMENT NJBB MASTERS, KWALIFICATIE WK/EK Vastgesteld door de bondsvergadering van 25 november 2017; Inwerking tredend op 1 januari 2018 Voor zover in deze bijlage

Nadere informatie

TOERNOOIREGLEMENT PETANQUE, BIJLAGE 09: REGLEMENT MASTERS KWALIFICATIE WK/EK

TOERNOOIREGLEMENT PETANQUE, BIJLAGE 09: REGLEMENT MASTERS KWALIFICATIE WK/EK TOERNOOIREGLEMENT PETANQUE, BIJLAGE 09: REGLEMENT MASTERS KWALIFICATIE WK/EK JULI 2016 Vastgesteld door de bondsvergadering van 28 mei 2016; inwerkingtredend op 1 juli 2016. Voor zover in deze bijlage

Nadere informatie

Katholieke Bond van Ouderen Afdeling Veghel

Katholieke Bond van Ouderen Afdeling Veghel Katholieke Bond van Ouderen Afdeling Veghel Huishoudelijk Reglement KBO Afdeling Veghel Dit Huishoudelijk Reglement is geen op zichzelf staand document; het is onlosmakelijk verbonden met de Statuten van

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KZV DE LANSINGH

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KZV DE LANSINGH LEDEN Artikel 1 De aanmelding als senior of juniorlid der vereniging dient te geschieden volgens artikel 6 der statuten. Artikel 2 1. Alle leden erkennen door toetreding tot de vereniging kennis te dragen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING KATHOLIEKE BOND VAN OUDEREN TE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ALGEMENE BEPALINGEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING KATHOLIEKE BOND VAN OUDEREN TE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ALGEMENE BEPALINGEN ARTIKEL 1 In dit reglement wordt verstaan onder: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING KATHOLIEKE BOND VAN OUDEREN TE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ALGEMENE BEPALINGEN a. De Bond: de Katholieke Bond van Ouderen

Nadere informatie

Schiedamse TennisClub Spieringshoek Huishoudelijk Reglement

Schiedamse TennisClub Spieringshoek Huishoudelijk Reglement opgericht 20 september 1968 goedgekeurd bij Koninklijk Besluit d.d. 17 juni 1975 nr. 109 Leden Artikel 1 Het maximum aantal leden, voor het zomer- en winterseizoen, wordt jaarlijks vastgesteld door de

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de NEDERLANDSE VERENIGING VOOR SLECHTHORENDEN (NVVS) Artikel 1. OMSCHRIJVINGEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de NEDERLANDSE VERENIGING VOOR SLECHTHORENDEN (NVVS) Artikel 1. OMSCHRIJVINGEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de NEDERLANDSE VERENIGING VOOR SLECHTHORENDEN (NVVS) Artikel 1. OMSCHRIJVINGEN 1. In dit reglement wordt verstaan onder a. vereniging: de NVVS; b. bestuur: het bestuur van de

Nadere informatie

Samenvatting agendapunten en voorgestelde besluiten Jaarvergadering 2015

Samenvatting agendapunten en voorgestelde besluiten Jaarvergadering 2015 Samenvatting agendapunten en voorgestelde besluiten Jaarvergadering 2015 De complete agendastukken zijn na te lezen op http://www.badminton.nl/badminton_nederland/jaarvergadering/ 2015 1 Agenda Jaarvergadering

Nadere informatie

Wijzigingsvoorstellen Statuten en Huishoudelijk Reglement ter besluitvorming op C100

Wijzigingsvoorstellen Statuten en Huishoudelijk Reglement ter besluitvorming op C100 Wijzigingsvoorstellen Statuten en Huishoudelijk Reglement ter besluitvorming op C100 Inleiding In dit document treft u 10 wijzigingsvoorstellen voor aanpassing van de Statuten en het Huishoudelijk Reglement.

Nadere informatie

UKB Samenwerkingsverband van de Nederlandse Universiteitsbibliotheken en de Koninklijke Bibliotheek

UKB Samenwerkingsverband van de Nederlandse Universiteitsbibliotheken en de Koninklijke Bibliotheek UKB Samenwerkingsverband van de Nederlandse Universiteitsbibliotheken en de Koninklijke Bibliotheek Reglement vastgesteld in de vergadering van het Samenwerkingsverband UKB op 26 oktober 1988 en herzien

Nadere informatie

Zoals vastgesteld door de Ledenraad op 21 juni 2003 (inclusief wijziging 3 februari 2018).

Zoals vastgesteld door de Ledenraad op 21 juni 2003 (inclusief wijziging 3 februari 2018). Huishoudelijk reglement Fietsersbond Zoals vastgesteld door de Ledenraad op 21 juni 2003 (inclusief wijziging 3 februari 2018). Leden, begunstigers en abonnees Artikel 1 1. Aanmelding als lid of begunstiger

Nadere informatie

REGLEMENT ATLETENCOMMISSIE

REGLEMENT ATLETENCOMMISSIE REGLEMENT ATLETENCOMMISSIE Nieuwegein, Versie januari 2009 Inhoudsopgave Pagina Voorblad 1 Inhoudsopgave 2 I. Instelling Atletencommissie Artikel 1 Doel 3 Artikel 2 Positie 3 Artikel 3 Taakstelling 3 Artikel

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Vereniging Internationale Organisatie van Zionistische Vrouwen in Nederland WIZO-Nederland.

Huishoudelijk reglement van de Vereniging Internationale Organisatie van Zionistische Vrouwen in Nederland WIZO-Nederland. Huishoudelijk reglement van de Vereniging Internationale Organisatie van Zionistische Vrouwen in Nederland WIZO-Nederland. Lidmaatschap Artikel 1 1. Een aanvraag tot lidmaatschap wordt ingediend conform

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2013.

Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2013. Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2013. Artikel 1. Algemeen. 1.1 Op iedere plaats in dit reglement dient men voor hij te lezen hij/zij en voor zijn zijn/haar. Artikel

Nadere informatie

B.C.Goirle. Huishoudelijk Reglement. Artikel 1. Bestuur 2. Artikel 2. Jeugd 4. Artikel 3. Bondscompetitie 4. Artikel 4.

B.C.Goirle. Huishoudelijk Reglement. Artikel 1. Bestuur 2. Artikel 2. Jeugd 4. Artikel 3. Bondscompetitie 4. Artikel 4. B.C.Goirle Huishoudelijk Reglement Artikel 1. Bestuur 2 Artikel 2. Jeugd 4 Artikel 3. Bondscompetitie 4 Artikel 4. Recreatie 4 Artikel 5. Kascontrole 5 Artikel 6. Toelating nieuwe leden 5 Artikel 7. Discipline

Nadere informatie

Commissiereglement NBA

Commissiereglement NBA Commissiereglement NBA 1. Grondslag 1.1 Dit reglement kent als grondslag artikel 11, eerste lid, van de Wet op het accountantsberoep. Daarin is bepaald dat het bestuur de NBA bestuurt. 2. Overwegingen

Nadere informatie

BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS

BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS Laatst wijziging vastgesteld bij ledenvergadering dd 31 maart 2017 1 Artikel 1 DE LEDEN Artikel 2 Artikel 3

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de volleybalvereniging Voluit

Huishoudelijk reglement van de volleybalvereniging Voluit Huishoudelijk reglement van de volleybalvereniging Voluit Wijziging reglement Artikel 1 Wijzigingen in dit reglement treden in werking op de dag, nadat de ledenvergadering daartoe heeft besloten, tenzij

Nadere informatie

Taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden. bestuur schaakclub Purmerend

Taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden. bestuur schaakclub Purmerend Taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden bestuur schaakclub Purmerend Vastgesteld door het bestuur: 09-01-2010 Versie: aanvulling voor seizoen 2015 2016 Aangepast: 2-11-2015 1 van 14 gemaakt op: 2-11-2015

Nadere informatie

REGLEMENT REGIO MIDDEN-NEDERLAND POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN D66

REGLEMENT REGIO MIDDEN-NEDERLAND POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN D66 REGLEMENT REGIO MIDDEN-NEDERLAND POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN D66 Artikel 1 Definities a. Statuten en Huishoudelijk Reglement: de door het congres vastgestelde Statuten en Huishoudelijk Reglement van de

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de. Stichting Duurzame Samenleving Papua Barat (SDSP)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de. Stichting Duurzame Samenleving Papua Barat (SDSP) HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Stichting Duurzame Samenleving Papua Barat (SDSP) Versie 4.1 2007 Vastgesteld in bestuursvergadering van 02 oktober 2007 1. ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Dit reglement verstaat

Nadere informatie

STATUTEN OUDERRAAD VAN BASISSCHOOL ST. ANTONIUS ASTEN HEUSDEN.

STATUTEN OUDERRAAD VAN BASISSCHOOL ST. ANTONIUS ASTEN HEUSDEN. STATUTEN OUDERRAAD VAN BASISSCHOOL ST. ANTONIUS ASTEN HEUSDEN. NAAM EN ZETEL Artikel 1. De Ouderraad draagt de naam Ouderraad van basisschool St. Antonius. De Ouderraad is gevestigd op Pastoor Arnoldstraat

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Atletiekvereniging Hylas

Huishoudelijk Reglement Atletiekvereniging Hylas Huishoudelijk Reglement Atletiekvereniging Hylas Aanmelding en toelating Artikel 1 1. Nieuwe leden dienen zich aan te melden door middel van het aanmeldingsformulier. 2. Op het aanmeldingsformulier dienen

Nadere informatie

Reglement Stichting Ouderraad OBS Het Zand

Reglement Stichting Ouderraad OBS Het Zand Reglement Stichting Ouderraad OBS Het Zand Begripsbepaling Bestuur ouderraad: Ouderraad (OR): Commissie: Ouders: School: De bestuurders van de Stichting Ouderraad OBS Het Zand, zoals vastgesteld in de

Nadere informatie

Taken en verantwoordelijkheden. Bestuur ETV de Helster Versie 3.0

Taken en verantwoordelijkheden. Bestuur ETV de Helster Versie 3.0 Taken en verantwoordelijkheden Bestuur ETV de Helster Versie 3.0 Inleiding De taken van de bestuursleden zijn gebaseerd op de organisatiestructuur van de vereniging en de taak verdeling binnen het bestuur.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015

Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015 Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015 Inleiding: Het huishoudelijk reglement bestaat uit regels waarin de organisatie van de vereniging nader is uitgewerkt, de rechten en verplichtingen van de leden

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BAV (Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BAV (Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen) Ontstaan Artikel 1. HUISHOUDELIJK REGLEMENT BAV (Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen) 24 oktober 2015 1. De Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen (BAV.)is ontstaan uit de fusie tussen

Nadere informatie

NEDERLANDSE JEU DE BOULES BOND. Informatiebulletin voor verenigingen, afdelingen en functionarissen 37 e jaargang, nr. 459 September 2014

NEDERLANDSE JEU DE BOULES BOND. Informatiebulletin voor verenigingen, afdelingen en functionarissen 37 e jaargang, nr. 459 September 2014 Postbus 2655 3430 GB Nieuwegein www.njbb.nl Informatiebulletin voor verenigingen, afdelingen en functionarissen 37 e jaargang, nr. 459 September 2014 Organen van de bond mogen teksten overnemen VAN HET

Nadere informatie

Recreatieve Schaatsvereniging Noord Limburg HUISHOUDELIJK REGLEMENT CONFORM ARTIKEL 24 VAN DE STATUTEN RECREATIEVE SCHAATSVERENIGING NOORD-LIMBURG

Recreatieve Schaatsvereniging Noord Limburg HUISHOUDELIJK REGLEMENT CONFORM ARTIKEL 24 VAN DE STATUTEN RECREATIEVE SCHAATSVERENIGING NOORD-LIMBURG Recreatieve Schaatsvereniging Noord Limburg HUISHOUDELIJK REGLEMENT CONFORM ARTIKEL 24 VAN DE STATUTEN RECREATIEVE SCHAATSVERENIGING NOORD-LIMBURG 1 e wijziging ALV 30 september 1998 2 e wijziging ALV

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERVERENIGING DE DUINSPRONG

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERVERENIGING DE DUINSPRONG HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERVERENIGING DE DUINSPRONG Artikel 1. Begripsbepaling Dit Huishoudelijk Reglement verstaat onder: a. het jaarverslag: het verslag van de activiteiten van de vereniging over het

Nadere informatie

Postbus GB Nieuwegein TOERNOOIREGLEMENT PETANQUE, concept BIJLAGE 13: NJBB MASTERS 2013

Postbus GB Nieuwegein  TOERNOOIREGLEMENT PETANQUE, concept BIJLAGE 13: NJBB MASTERS 2013 NJBB TOERNOOIREGLEMENT PETANQUE, concept BIJLAGE 13: NJBB MASTERS 2013 Maart 2013 Voor zover in deze bijlage niet anders is bepaald, zijn de bepalingen van het toernooireglement petanque en van het internationaal

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Break Stars

Huishoudelijk Reglement Break Stars Huishoudelijk Reglement Break Stars Goedgekeurd op de Algemene Ledenvergadering van 7 oktober 2009 1.ALGEMEEN Art 1.1.Ieder lid wordt geacht de statuten en het huishoudelijk reglement te kennen en na te

Nadere informatie

SECTIE OPLEIDING / BEGELEIDING / ONTWIKKELING HUISHOUDELIJK REGLEMENT

SECTIE OPLEIDING / BEGELEIDING / ONTWIKKELING HUISHOUDELIJK REGLEMENT SECTIE OPLEIDING / BEGELEIDING / ONTWIKKELING HUISHOUDELIJK REGLEMENT - 1 - Hoofdstuk 1: Algemeen Artikel 1. Begripsbepaling Leden 1. OBO-Leden 1 zijn onderwijsinstituten en onderwijsinstellingen. 2. De

Nadere informatie

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT PHOENIX APELDOORN Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 AANSLUITING EN SAMENWERKING ARTIKEL 1 Phoenix Apeldoorn

Nadere informatie

Conform het bestaande aftreedschema treedt in 2016 het volgende bondsbestuurslid af: Ton Wijers

Conform het bestaande aftreedschema treedt in 2016 het volgende bondsbestuurslid af: Ton Wijers Agendapunt 11. Verkiezing leden bondsbestuur 11.1 Voordracht bestuursleden Conform het bestaande aftreedschema treedt in 2016 het volgende bondsbestuurslid af: Ton Wijers Het aftreedschema ziet er als

Nadere informatie

R1. HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET KONINKLIJK NEDERLANDS WATERSPORT VERBOND

R1. HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET KONINKLIJK NEDERLANDS WATERSPORT VERBOND 1 R1. HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET KONINKLIJK NEDERLANDS WATERSPORT VERBOND (de "Vereniging") Goedgekeurd door de algemene vergadering op 20 Artikel 1 Algemene vergadering Amendementen op voorstellen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING GEPENSIONEERDEN SCHIPHOL (november 2015)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING GEPENSIONEERDEN SCHIPHOL (november 2015) HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING GEPENSIONEERDEN SCHIPHOL (november 2015) Leden. Artikel 1. Een ieder die lid van de Vereniging Gepensioneerden Schiphol (VGS) wil worden dient voor dit doel gebruik te

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING SENIORENRAAD MEIERIJSTAD

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING SENIORENRAAD MEIERIJSTAD HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING SENIORENRAAD MEIERIJSTAD BASIS VOOR HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Het huishoudelijk reglement van de Stichting Seniorenraad Meierijstad, hierna Stichting te noemen,

Nadere informatie

Bestuur Algemeen Artikel 3 Het bestuur is verantwoording verschuldigd aan de algemene ledenvergadering.

Bestuur Algemeen Artikel 3 Het bestuur is verantwoording verschuldigd aan de algemene ledenvergadering. Huishoudelijk reglement Vereniging Aziatische Sporten 'Arashi' Leden Rechten Artikel 1 1. De rechten van de student-leden en niet-student-leden zijn: a. het bijwonen van de algemene ledenvergadering met

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING DORPSGEMEEN- SCHAP OUD ADE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING DORPSGEMEEN- SCHAP OUD ADE HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING DORPSGEMEEN- SCHAP OUD ADE Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement behoort bij de statuten van de te Oud-Ade (gemeente Kaag en Braassem) gevestigde vereniging Dorpsgemeenschap

Nadere informatie

Lid Financiële Commissie

Lid Financiële Commissie Badminton Nederland behoort met circa 50.000 leden tot de middelgrote sportbonden van Nederland. Badminton Nederland ontplooit activiteiten op de werkvelden Dienstverlening & Wedstrijdzaken, Topbadminton

Nadere informatie

Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem

Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem DEFINITIE Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem is een aanvulling op de statuten zoals

Nadere informatie

- 1 - Huishoudelijk Reglement Stichting Bouwvereeniging Volksbelang Vianen.

- 1 - Huishoudelijk Reglement Stichting Bouwvereeniging Volksbelang Vianen. - 1 - Huishoudelijk Reglement Stichting Bouwvereeniging Volksbelang Vianen. Zaaknummer 2008S72525DO ALGEMENE BEPALINGEN a. bewonerscommissie: groep huurders van de Woningbouwvereeniging behorende tot één

Nadere informatie

NOTULEN ALGEMENE VERGADERING d.d. 8 APRIL 2019

NOTULEN ALGEMENE VERGADERING d.d. 8 APRIL 2019 NOTULEN ALGEMENE VERGADERING d.d. 8 APRIL 2019 Aanwezig: Afwezig met kennisgeving: 35 leden 13 leden 1. Opening Om 20:00 uur opent de voorzitter de heer B. van den Akker, de vergadering, waarbij hij de

Nadere informatie

REGLEMENT JONG BOUWEND NEDERLAND. Index: Regiobestuur Jong Bouwend Nederland Taken en bevoegdheden regiobestuur Jong Bouwend Nederland

REGLEMENT JONG BOUWEND NEDERLAND. Index: Regiobestuur Jong Bouwend Nederland Taken en bevoegdheden regiobestuur Jong Bouwend Nederland REGLEMENT JONG BOUWEND NEDERLAND Index: Artikel 1. Artikel 2. Artikel 3. Artikel 4. Artikel 5. Artikel 6. Artikel 7. Artikel 8. Artikel 9. Artikel 10. Artikel 11. Artikel 12. Artikel 13 Organisatie Reglement

Nadere informatie

STANDAARD AFDELINGSREGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66

STANDAARD AFDELINGSREGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66 STANDAARD AFDELINGSREGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66 Dit standaardreglement is vastgesteld door het Landelijk bestuur van Politieke Partij Democraten 66 op 10 mei 2016. Dit reglement is van kracht

Nadere informatie

LEDEN. Artikel 1. BESTUUR. Artikel 2. De voorzitter.

LEDEN. Artikel 1. BESTUUR. Artikel 2. De voorzitter. HUISHOUDELIJK REGLEMENT AQUA NOVIO 94 LEDEN. Artikel 1. 1. Zij die lid van de vereniging wensen te worden richten het verzoek daartoe aan het bestuur met nauwkeurige opgave van naam, adres, geboortedatum,

Nadere informatie

Nederlandse DFKPclub

Nederlandse DFKPclub 1 Nederlandse DFKPclub Opgericht 2 maart 2002 Statuten en Huishoudelijk reglement 2 3 Wanneer een vereniging wordt opgericht, heeft dat een doel en horen daar vanzelfsprekend een aantal spelregels bij.

Nadere informatie

2.1 Het bestuur is het Stichtingsbestuur en bestaat uit de bestuursleden zoals vastgelegd in de statuten.

2.1 Het bestuur is het Stichtingsbestuur en bestaat uit de bestuursleden zoals vastgelegd in de statuten. Huishoudelijk Reglement Structuur en werkwijze Stichting Fibula In dit huishoudelijke reglement zijn die onderwerpen geregeld, die niet in de statuten vervat zijn, en waarin de belangrijkste afspraken

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van Schaakvereniging EsPion

Huishoudelijk Reglement van Schaakvereniging EsPion Huishoudelijk Reglement van Schaakvereniging EsPion Lidmaatschap Artikel 1 Met het aangaan van het lidmaatschap onderwerpt men zich aan de binnen de vereniging geldende statuten en reglementen. Artikel

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT TENNISVERENIGING FRANKRIJK

HUISHOUDELIJK REGLEMENT TENNISVERENIGING FRANKRIJK HUISHOUDELIJK REGLEMENT TENNISVERENIGING FRANKRIJK (goedgekeurd in de Algemene Leden Vergadering van 9 december 2009) Algemeen Artikel 1 De leden zijn verplicht zich strikt te houden aan het door het bestuur

Nadere informatie

DEFINITIEVE AGENDA. Algemene vergadering betaald voetbal. knvb.nl

DEFINITIEVE AGENDA. Algemene vergadering betaald voetbal. knvb.nl DEFINITIEVE AGENDA Algemene vergadering betaald voetbal Maandag 10 december 2012, aanvang 15.00 uur Trainingscentrum van het KNVB Sportcentrum te Zeist 1. OPENING 2. MEDEDELINGEN EN INGEKOMEN STUKKEN toelichting

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement oudercommissie

Huishoudelijk reglement oudercommissie Huishoudelijk reglement oudercommissie 27 augustus 2014 1 2 A. Werkwijze oudercommissie 1. Samenstelling oudercommissie a) Maximaal één ouder per huishouden kan lid zijn van de oudercommissie; b) Bij de

Nadere informatie

Sectiereglement KNKF 3 juni december 2012 update 19 april 2013 Fred Kollen

Sectiereglement KNKF 3 juni december 2012 update 19 april 2013 Fred Kollen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 SECTIEREGLEMENT KNKF Inhoudsopgave Artikel 1. Secties Artikel 2. Leden

Nadere informatie

a. Statuten en Huishoudelijk Reglement: de door het congres vastgestelde Statuten en Huishoudelijk Reglement

a. Statuten en Huishoudelijk Reglement: de door het congres vastgestelde Statuten en Huishoudelijk Reglement AFDELINGSREGLEMENT D66 Eindhoven Dit is het afdelingsreglement van D66 Eindhoven. Het reglement is gebaseerd op het standaardreglement dat is vastgesteld door het vastgesteld door het Landelijk bestuur

Nadere informatie