Nummer 1 Vrijdag 2 oktober 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nummer 1 Vrijdag 2 oktober 2015"

Transcriptie

1 Nieuwsflits vwo Nieuwsbrief voor ouders/verzorgers van leerlingen van klas 2, 3, 4, 5 en 6 vwo van het Griftland College Redactie en samenstelling: vwo-team o.l.v. Klaas de Waard, afdelingsdirecteur vwo (k.dewaard@griftland.nl) Eindredactie en opmaak: Monica Korpelshoek, directie-assistent (m.korpelshoek@griftland.nl). Nummer 1 Vrijdag Examenuitslagen vwo Klaas de Waard, afdelingsdirecteur 2,3,4,5,6 vwo Vorig jaar om deze tijd schreef ik over meer dan 100% geslaagd. Meer dan 100% omdat het ook gaat over andere klassen en omdat school meer is dan alleen een mooi rendement. We denken immers ook aan toegevoegde waarde als het gaat om vorming van onze leerlingen. Het werd afgelopen jaar met het examen geen 100%, maar 97% en dat is een prachtig resultaat voor de leerlingen en voor het team. Het landelijk gemiddelde is 92%. De andere cijfers zijn ook mooi en boven landelijk gemiddeld. Ik heb het dan over de bevorderingspercentages in de klassen 2 t/m 5 en de cijfers die de leerlingen voor het Centraal Examen haalden. In de grafiek hiernaast staat het rendement van klas 3 tot 6 volgens de berekeningsmethode van de Inspectie. Het vwo scoort gemiddeld over de afgelopen drie jaren bij de beste 25%. Dat is mooi, maar er zijn twee kanttekeningen. Ik schreef al dat we juist ook aandacht willen hebben voor het welzijn van onze leerlingen en voor de vorming op een breder gebied dan dat wat de Inspectie meet. Daarnaast geldt de bekende slogan dat resultaten behaald in het verleden, geen garantie voor de toekomst geven. Er is geen garantie voor de uitkomst, maar wel een garantie op de input. Wij zullen er alles aan doen om, samen met de leerlingen, te blijven zorgen voor een mooi rendement. Actiedag tweede klassen Lize van den Berg, stafdocent vwo Traditiegetrouw vindt op de vrijdag voor de herfstvakantie de Actiedag plaats. Op deze dag zetten de leerlingen van klas 2 zich in voor de minder bedeelden in onze samenleving. Zij doen dit door op een creatieve manier geld in te zamelen voor het goede doel. In samenwerking met De Derde Wereldgroep Soest is er dit jaar wederom gekozen voor de Charles Lwangaschool in de wijk Katwe in Kampala, de hoofdstad van Oeganda. In 2011 en in 2013 hebben de leerlingen van het Griftland College ook geld bijeengebracht voor deze school. Met die bedragen en de hulp van andere fondsen zijn de eerste en de tweede verdieping van de Charles Lwangaschool gerealiseerd, waarna in 2014 de school officieel werd geopend. De opbrengt van de Actiedag 2015 zal worden gebruikt voor de bouw van een extra verdieping met 4 lokalen en het plaatsen van een schuin dak. Dit dak biedt de mogelijkheid om regenwater op te vangen en na zuivering te gebruiken. Deze investering is geen luxe, maar pure noodzaak. Op dit moment zitten er 50 tot 60 leerlingen in 1 lokaal. De kinderen in Katwe zullen vast en zeker heel blij zijn! U bent van harte welkom om uw kind op vrijdag 16 a.s. aan te moedigen en uiteraard een aankoop te doen.

2 . Nieuwsflits vwo 2 Klankbordgroepen Lize van den Berg, stafdocent vwo Wilt u meedenken over goed onderwijs en betrokken zijn bij de leefwereld van uw kind, dan is de klankbordgroep wellicht iets voor u. Via het formulier hand- en spandiensten heeft u zich inmiddels kunnen aanmelden. Een mail sturen om u hiervoor aan te melden kan uiteraard ook. Voor de klankbordgroep 2,3-vwo kunt u mailen aan Lize van den Berg, l.vandenberg@griftland.nl. Voor de klankbordgroepen 4-vwo en 5,6-vwo kunt u mailen aan Marjan Evers, m.evers@griftland.nl. Vermeld in uw mail graag uw naam / de naam van uw kind / de klas van uw kind. De eerste van drie bijeenkomsten zal medio plaatsvinden. Maatschappelijke stage Hans van Dorresteijn, docent LO, coördinator MaS Het schooljaar was het laatste schooljaar dat de leerlingen een vanuit de overheid verplichte maatschappelijke stage deden. Het Griftland College heeft, in samenwerking met de Gemeente Soest en Stichting Balans, besloten om de stage in het derde leerjaar ook in het schooljaar wederom voort te zetten. De ervaringen van de afgelopen jaren waren erg positief. Een groot aantal leerlingen blijft bij de stageplek actief of is bereid in de toekomst nog een keer een klus te doen! Als schoolorganisatie vinden wij het belangrijk dat onze leerlingen in contact komen met hun leefomgeving. Bij de vorming van de leerlingen hoort een stukje maatschappelijk bewustzijn. Zeker in de toekomst, waarbij we steeds meer aangewezen zijn op steun van onze naasten, krijgt het maatschappelijk werk een belangrijke taak. We proberen de maatschappelijke stages aan te laten sluiten bij de interesses van onze leerlingen. Voor het schooljaar zijn wij voor onze derdeklassers op zoek naar nieuwe stageplekken. In samenwerking met Stichting Balans wordt er een database beheerd waarin de stageadressen worden aangeboden. In deze database kunnen leerlingen zelf een stage kiezen die hen leuk lijkt. Het gaat om een stage van totaal 15 uur, die in varianten verdeeld mag worden over ongeveer 20 weken. Deze maatschappelijke stage is een handelingsdeel en dient als voldoende te worden afgerond. De afronding is door middel van een verslag. Voor mij als coördinator, maar vooral voor de leerlingen, is het ontzettend leuk om de verslagen terug te lezen. De maatschappelijke stage wijkt wel degelijk af van een beroepenstage. Bij de maatschappelijke stage staat er geen vergoeding tegenover en de stage dient bij een nonprofitorganisatie uitgevoerd te worden. Bent u actief bij een vereniging of werkzaam bij een non-profitorganisatie, dan hopen wij dat u ons kunt helpen aan een stageplek! U kunt voor meer informatie contact opnemen met de stagecoördinator Hans van Dorresteijn via mailadres h.vandorresteijn@griftland.nl.

3 3 Terugblik excursie Antwerpen 4 vwo Marjan Evers, stafdocent vwo Op woensdag 16 september ging heel 4 vwo met twee touringcars op reis naar Antwerpen. Kennismaking is een belangrijk doel van deze excursie, kennismaking met de mentor en met elkaar. Aan de start van de Tweede Fase is deze excursie een uitgelezen kans hiervoor, vandaar ook de planning aan het begin van het schooljaar. De leerlingen en hun mentoren gaan immers drie jaar van intensief contact met elkaar tegemoet. De inhoud van het programma staat in het kader van het vak CKV, te beginnen met beeldenpark Middelheim met zijn beroemde beelden van onder meer Rodin, Henry Moore en Maillol. Leerlingen maken opdrachten in beeldenpark Middelheim en in het Rubenshuis. Daarna stond de stadswandeling op het programma. Bezoeken aan onder meer de kathedraal, de Carolus Borromeuskerk en het Rubenshuis waren hierin opgenomen. Bij ieder onderdeel hield een groepje leerlingen een voorbereide presentatie over de achtergrond van het gebouw of de expositie en deelde zo zijn kennis met de andere leerlingen. De weersvoorspellingen op de ochtend waren niet onverdeeld gunstig, maar de regen viel erg mee en de temperatuur was uitstekend voor het geplande programma. Na de stadswandeling was er voor de leerlingen vrije tijd en die werd gezellig benut door in groepjes een paar uur de stad in te gaan en een hapje te eten. Het was een zeer geslaagde dag! Werkweek Tsjechië/Praag 5 vwo Marjan Evers, stafdocent vwo Van 12 t/m 16 gaat heel 5 vwo op werkweek naar Tsjechië. De werkweek die al wekenlang wordt voorbereid in de lessen Engels, CKV en muziek gaat dan eindelijk plaatsvinden! We verblijven in de hoofdstad Praag, met zijn prachtige gebouwen in de vele bouwstijlen zoals Renaissance, Barok en Jugendstil. Ook de Joodse wijk wordt bezocht. Op woensdag bezoeken we Dvořáks opera Rusalka in het Nationaal Theater. We gaan allemaal in gala gekleed en bezoeken na afloop het prachtige jugendstil café Slavia, waar men ons met grote bewondering zal zien binnenkomen Op donderdag rijden we naar Teresiënstadt, het concentratiekamp waar in de Tweede Wereldoorlog vele Joden onder barre omstandigheden werden geïnterneerd. Het is goed om dit met elkaar te beleven en te voelen dat dit nooit meer mag gebeuren.

4 4 Daarvóór gaan we naar Klášterec, een klein plaatsje in west-tsjechië, waar we het Gymnasium zullen bezoeken. Tsjechische en Nederlandse leerlingen werken een ochtend samen aan een presentatie, die ze s middags voor elkaar en de docenten van beide scholen zullen tonen. Het is een prachtige vorm van internationalisering waar leerlingen van beide scholen veel van leren. Na deze intensieve werkweek is het goed om alle herinneringen te laten bezinken en uit te rusten in de herfstvakantie. Woordenboeken voor Duits Klaas de Waard, afdelingsdirecteur Trots op leerlingen, dat zijn we wel vaker, maar soms is het net een beetje extra! In klas 5 vwo zitten Rebecca van den Hoogen en Julia van de Heuvel. Bij de les Duits hadden ze last van de slechte kwaliteit van de nieuwe woordenboeken. Ze hebben toen een keurig mailtje naar de uitgever Van Dale gestuurd met een klacht hierover. Ze kregen een mail terug met de vraag om hoeveel woordenboeken het ging. Dat waren er 27, waarop Van Dale een doos nieuwe gratis woordenboeken naar school stuurde naar Van den Hoogen, Griftland College. Het had maar een haar gescheeld of de administratie had ze teruggestuurd. Niet besteld en ene mevrouw Van den Hoogen kennen we niet. Toch maar een mailtje naar onze docent Duits mevrouw Van Dijk gestuurd en toen kwam de aap uit de mouw. Ze zagen de mail en geloofden vervolgens niet dat die door leerlingen was geschreven. Dat was wel het geval en mevrouw Van Dijk en ondergetekende vonden dat we deze leerlingen maar eens in het zonnetje moesten zetten. Ze hebben tijdens de les Duits een toespraak met VVV-bon gekregen. De strekking van de toespraak was dat we trots zijn op dit initiatief, waarbij ze tonen dat ze samen met ons de zorg voor goed onderwijs delen. Kortom, een prachtig voorbeeld van leerlingparticipatie. Honoursprogramma Linde Bouma, 5 vwo Ik ben Linde Bouma uit 5V. Vorig jaar werd de hele jaarlaag de kans aangeboden om mee te doen aan het Honoursprogramma. Het Honoursprogramma is een 'plusprogramma' van school waarbij je onder begeleiding van twee X- mentoren (X staat hier voor extra - mevrouw De Blok en meneer Tolboom) de kans krijgt om je competenties te ontwikkelen met behulp van projecten. Ik was meteen enthousiast en schreef me in. Hieruit is een groep van zeven leerlingen geselecteerd, waaronder ik! Nu zijn we alle zeven met andere onderwerpen en onderzoeken bezig. Er wordt gewerkt aan het opstellen van een uitwisseling en een uitgebreid PWS.

5 5 Ook willen we met de hele groep een debatwedstrijd organiseren voor de bovenbouw. Persoonlijk heb ik samen met Fleur Knopper gewerkt aan een project om naar Engeland te gaan en daar universiteiten bezoeken. Dit is jammer genoeg stuk gelopen, dus nu gaan we met goede moed weer iets nieuws bedenken. Het fijne aan het Honoursprogramma is dat je heel vrij bent in je keuzes en dat niks móet lukken, ook al een opzet tot een project is een behaalde ervaring. Sporttoco tweede klassen Jasper Gaasenbeek namens de sectie LO Ook dit jaar start in klas 2 de Sporttoco. Dit is een vervolg van de sporttoernooicompetitie van klas 1. De bedoeling is dat iedere leerling aan minimaal één sporttoernooi deelneemt. De klas die na vier toernooien het best gepresteerd heeft krijgt een leuke prijs. Deelname voor iedere leerling aan (minimaal) één van de toernooien is een verplichting, want hiervoor zijn uren opgenomen in de schoolurennorm. De Sporttoco is op dinsdagmiddag van tot uur op school. De volgende toernooien zullen worden gespeeld dit schooljaar: 29 september: voetbaltoernooi 17 : badmintontoernooi 9 februari: volleybaltoernooi 15 maart: basketbaltoernooi De klas met de meeste punten aan het eind van dit schooljaar mag zich beste sportklas van het tweede leerjaar noemen en wint een mooie prijs. Belangrijke data tot aan de kerstvakantie Klaas de Waard 29 2-vwo Sporttoco klas 2 september 5 t/m 9 5-vwo Toetsweek (1 van 4) 8 3-vwo Dansvoorstelling 3-vwo in De Lieve Vrouw Theater Amersfoort (13.30 uur) 12 t/m 16 5-vwo Werkweek Praag 12 t/m 16 4,6-vwo Toetsweek (1 van 4) 16 2-vwo Actiedag 19 t/m 23 allen Herfstvakantie 26 2,3-vwo Huiswerkvrij 30 allen Aanvang vrijdagmiddagactiviteiten Week 46 allen Rapportvergaderingen. We spreken over welbevinden en de eerste resultaten. Week 47 allen Rapport ,3-vwo Sporttoco klas 2

6 en t/m 1 januari 4,5,6- Herkansing toetsweek 1 vwo allen Spreekmomenten ouders allen Studiemiddag schoolplan Lessen vervallen na uur. allen Avond: Leerlingenfeest t.g.v. 40 jaar Griftland allen Overdag: Leerlingenactiviteit t.g.v. 40 jaar Griftland 4,5,6 Kerstviering vwo 2,3 vwo Kerstviering allen Kerstvakantie ********

Nummer 1 Vrijdag 2 december 2016

Nummer 1 Vrijdag 2 december 2016 Nieuwsflits 2,3 havo Nieuwsbrief voor ouders/verzorgers van leerlingen van klas 2,3 havo van het Griftland College Redactie en samenstelling: team 2,3 havo o.l.v., teamleider 2,3 havo (o.mulder@griftland.nl)

Nadere informatie

Nieuwsflits klas 2,3,4 mavo

Nieuwsflits klas 2,3,4 mavo Nieuwsflits klas 2,3,4 mavo Nieuwsbrief voor ouders/verzorgers van leerlingen van klas 2,3,4 mavo van het Griftland College Redactie en samenstelling: mavoteam o.l.v. Johan van Dam afdelingsdirecteur 2,3,4

Nadere informatie

Nummer 2 14 januari 2016

Nummer 2 14 januari 2016 Nieuwsflits klas 2,3 havo Nieuwsbrief voor ouders/verzorgers van leerlingen van klas 2 en 3 havo van het Griftland College Redactie en samenstelling:, afdelingsdirecteur 2,3 havo (r.duit@griftland.nl)

Nadere informatie

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1 Algemeen In deze nieuwsbrief hebben we weer informatie voor u op een rij gezet en kunnen we u laten meegenieten van allerlei leuke activiteiten die onlangs bij ons op school hebben plaatsgevonden. Cito-vo

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders G1

Nieuwsbrief voor ouders G1 Nieuws voor leerjaar 1 1. G1 naar het Verzetsmuseum Maandag 10 juli bezochten de G1 leerlingen het Verzetsmuseum in Amsterdam. Ze kregen eerst een interessante film te zien over de tweede wereldoorlog.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF AFDELING HAVO. Contact. Agenda. Welkom in het nieuwe schooljaar! Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1

NIEUWSBRIEF AFDELING HAVO. Contact. Agenda. Welkom in het nieuwe schooljaar! Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1 AFDELING HAVO Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1 Welkom in het nieuwe schooljaar! Heeft uw kind groep 8 verlaten voor de brugklas? Of maakt hij/zij juist de stap naar een volgend jaar? Het is allemaal

Nadere informatie

Jaaragenda.. 2015-2016. omschrijving. Week 35. Ma 24-08-15 zomervakantie. Di 25-08-15 zomervakantie. Wo 26-08-15 zomervakantie

Jaaragenda.. 2015-2016. omschrijving. Week 35. Ma 24-08-15 zomervakantie. Di 25-08-15 zomervakantie. Wo 26-08-15 zomervakantie Jaaragenda.. 2015-2016 Week 35 tijd omschrijving Ma 24-08-15 zomervakantie Di 25-08-15 zomervakantie Wo 26-08-15 zomervakantie Do 27-08-15 zomervakantie Vr 28-08-15 zomervakantie Week 36 Ma 31-08-15 11.00

Nadere informatie

CKV Reglement. Markenhage Breda, 2009/2010

CKV Reglement. Markenhage Breda, 2009/2010 CKV Reglement Markenhage Breda, 2009/2010 Inhoud pagina 3 1. Algemene informatie over het vak CKV - deadlines volgens PTA - studielasturen en culturele activiteiten pagina 4 2. Het inleveren van je map

Nadere informatie

AUGUSTUS 2011. ma di wo do vr za zo 1 zomervakantie. 3 zomervakantie. 10 zomervakantie. 17 zomervakantie. 24 zomervakantie

AUGUSTUS 2011. ma di wo do vr za zo 1 zomervakantie. 3 zomervakantie. 10 zomervakantie. 17 zomervakantie. 24 zomervakantie september 0 versie 0 In rood activteiten in het Michaël college-markenhage examentraject die op Markenhage plaatsvinden (leerlingen klas en ). AUGUSTUS 0 7 8 0 7 8 0.00 uur-. uur SLV.. uur Ontvangst nieuwe

Nadere informatie

NIEUWSFLITS BRUGKLASSEN

NIEUWSFLITS BRUGKLASSEN NIEUWSFLITS BRUGKLASSEN Nieuwsbrief voor ouders/verzorgers van leerlingen van de brugklassen van het Griftland College Redactie en samenstelling: brugklasteam o.l.v. Mariëtte Matthijsen, afdelingsdirecteur

Nadere informatie

Belangrijke data voor ouders en leerlingen, locatie Joost de Jonge

Belangrijke data voor ouders en leerlingen, locatie Joost de Jonge Belangrijke data voor ouders en leerlingen, locatie Joost de Jonge 2015-2016 Augustus ma24 Start periode 1 ma 24 di 25 do 27 vr 28 vr 28 14.00 uur ontvangst 1 e leerjaar, 14.30 uur ontvangst 2 e leerjaar,

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei/juni/juli 16 162015

Nieuwsbrief mei/juni/juli 16 162015 Nn Nieuwsbrief mei/juni/juli 16 162015 Nog maar enkele weken De meivakantie ligt net achter ons maar met een schuin oog kijken we alweer naar de komende periode. Nog maar 9 weken en dan begint de zomervakantie!

Nadere informatie

Kringgesprek. Nummer 2 2013-2014

Kringgesprek. Nummer 2 2013-2014 Kringgesprek Beste ouders, Na drie schoolweken is de kop van het schooljaar er echt af. U hebt deze week de informatieavond kunnen bijwonen waarin het jaarprogramma met u is gedeeld en waarbij de leerkrachten

Nadere informatie

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 1 Inhoud Inleiding 3 Schoolexamen 4 1. SE PTA. Wat betekenen deze afkortingen? 2. Herkansingen 3. Tijdens het Schoolexamen Rekenexamen 6 Info van de decaan 7 Maatschappelijke

Nadere informatie

leerjaar 2/3 nr. 4/2013-2014

leerjaar 2/3 nr. 4/2013-2014 leerjaar 2/3 nr. 4/2013-2014 Geachte ouder(s)/verzorger(s), Dit is de laatste nieuwsbrief die u ontvangt dit schooljaar. We informeren u over bijzondere dingen die gebeurd zijn en over activiteiten die

Nadere informatie

Betreft: CONCEPT-PLANNING PER 16 JULI 2019

Betreft: CONCEPT-PLANNING PER 16 JULI 2019 Betreft: CONCEPT-PLANNING 2019-2020 PER 16 JULI 2019 week 35 ma 26-08 t/m vr 30-08 - introductie 1 e, 2 e, 3 e klassen ma 26-08 - overleg mentoren 1 e klassen 09.30 u - introductie 1 e klassen 10.00-13.00

Nadere informatie

Het gymnasium: iets voor jou?

Het gymnasium: iets voor jou? Het gymnasium: iets voor jou? Stel jezelf eens de vraag... Ben ik nieuwsgierig? Heb ik een brede belangstelling? Hou ik van onderzoeken? Ben ik gek op cultuur? Houd ik van nieuwe dingen leren? Ben ik kritisch?

Nadere informatie

Klášterní Pivovar Strahov

Klášterní Pivovar Strahov Reisverslag Maandag 14 oktober Maandagochtend, 14 oktober om ongeveer 6:30 stonden we met heel 5VWO, bepakt en bezakt, op het parkeerterrein bij het Griftland. Kort daarna vertrokken we, op weg naar onze

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18 december 2015

Nieuwsbrief 18 december 2015 Nieuwsbrief 18 december 2015 De Waalse school ontmoet burgemeester Aboutaleb! Woensdagmiddag is door burgemeester Aboutaleb in de Centrale Bibliotheek de tentoonstelling 'Samen leven' geopend. In deze

Nadere informatie

Eindelijk voorjaar!? Agenda. Nieuwsbrief ouders BW mrt 2018

Eindelijk voorjaar!? Agenda. Nieuwsbrief ouders BW mrt 2018 Nieuwsbrief ouders BW mrt 2018 Eindelijk voorjaar!? Agenda Na een prachtige februarimaand met een ijskoude afsluiting (en zelfs een beetje Elfstedenkoorts) en een zeer druk bezochte Open Dag op 14 februari

Nadere informatie

Kalender voor praktische opdrachten, toetsen en andere belangrijke onderdelen van het examendossier. Cohort 2012-2014 5 HAVO Cursus: 2013-2014

Kalender voor praktische opdrachten, toetsen en andere belangrijke onderdelen van het examendossier. Cohort 2012-2014 5 HAVO Cursus: 2013-2014 Bijlage 1 Kalender voor praktische opdrachten, toetsen en andere belangrijke onderdelen van het examendossier Cohort 2012-2014 5 HAVO Cursus: 2013-2014 September Vr 27 Praktische Opdracht Kunst muziek/beeldend

Nadere informatie

MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS /VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM

MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS /VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM ECHTEN S CONTACT Nr 2 - november 2010 MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS /VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM Op de hoogte Van dinsdag 9 t/m vrijdag 12 november aanstaande zijn er cijferbesprekingen

Nadere informatie

MAAK WERK VAN JOUW TALENT

MAAK WERK VAN JOUW TALENT MAAK WERK VAN JOUW TALENT Schatgraven heeft altijd iets spannends. Zeker als je weet dat je iets gaat vinden. Wat komt er tevoorschijn? De komende jaren ga jij schatgraven. Als het kan op onze school.

Nadere informatie

De laatste loodjes. 29 mei 2018

De laatste loodjes. 29 mei 2018 29 mei 2018 De laatste loodjes Een school is een plek waar wordt geleerd, binnen en buiten de lessen. Onze docenten zorgen ervoor dat alle lesstof wordt behandeld en geoefend door de leerlingen. Ze bereiden

Nadere informatie

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl 1 6 j u n i 2 0 1 4 Sportdag Hartenaas 1 Sportdag Hartenaas Op vrijdag 20 juni 2014 vindt de jaarlijkse sportdag van Hartenaas plaats (mocht het deze dag erg slecht weer zijn, dan wordt de sportdag verplaatst

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Betreft: CONCEPT - PLANNING AUGUSTUS 2018

Betreft: CONCEPT - PLANNING AUGUSTUS 2018 Betreft: CONCEPT - PLANNING 2018-2019 - 29 AUGUSTUS 2018 week 36 ma 03-09 t/m vr 07-09 - introductie 1 e, 2 e, 3 e klassen ma 03-09 - overleg mentoren 1 e klassen 09.30 u - introductie 1 e klassen 10.00-13.00

Nadere informatie

Nieuwsbrief okt-nov-dec 16

Nieuwsbrief okt-nov-dec 16 Nn Nieuwsbrief okt-nov-dec 16 Studie(mid)dagen In de periode tussen de herfstvakantie en de kerstvakantie staan er een aantal studie(mid)dagen op het programma. We zetten ze voor u nogmaals op een rijtje:

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei/juni/juli 17

Nieuwsbrief mei/juni/juli 17 Nn Nieuwsbrief mei/juni/juli 17 Nog maar enkele weken De meivakantie ligt net achter ons maar met een schuin oog kijken we alweer naar de komende periode. Nog maar 9 weken en dan begint de zomervakantie!

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over de U-Talent Academie

Veel gestelde vragen over de U-Talent Academie Veel gestelde vragen over de U-Talent Academie Veel leerlingen die overwegen om deel te nemen aan de U-Talent Academie hebben vragen over het programma, de selectie, de zwaarte van het programma. In dit

Nadere informatie

Ouderavond 3 Mavo De start als bovenbouwleerling met het vizier op het examen!

Ouderavond 3 Mavo De start als bovenbouwleerling met het vizier op het examen! Ouderavond 3 Mavo De start als bovenbouwleerling met het vizier op het examen! Programma: 1. LOB, Stage (MAS en BO) & MBO+ Spreker: dhr. Nevels 2. Mavo+ Spreker: dhr. Mulder 3. Decanaat Spreker: dhr. Cornet

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders G5

Nieuwsbrief voor ouders G5 Nieuws voor leerjaar 5 Inhoud nieuwsbrief 1. G5 aan de wandel in Amsterdam juli 2017: 1. G5 in Amsterdam G5 heeft in periode 4 voor Nederlands de literatuur van de 2. Voorstellen 18 e en 19 e eeuw bestudeerd

Nadere informatie

havo, vwo (atheneum), tweetalig vwo interconfessioneel

havo, vwo (atheneum), tweetalig vwo interconfessioneel Da Vinci College havo, vwo (atheneum), tweetalig vwo interconfessioneel DE SCHOOL WAAR JE WORDT GEZIEN davinci.psg.nl Da Vinci College Joh. Naberstraat 218 1442 BG Purmerend Postbus 270 1440 AG Purmerend

Nadere informatie

Nieuwskraker nr. 16, 23 mei 2013

Nieuwskraker nr. 16, 23 mei 2013 Nieuwskraker nr. 16, 23 mei 2013 Wat gebeurd is Koningsdans Het is alweer een tijd geleden en we zijn weer over tot de orde van de dag, maar 26 april jl. waren de Koningsspelen. Juf Petra heeft die dag

Nadere informatie

Peppelinfo december 2014, nummer 4

Peppelinfo december 2014, nummer 4 Peppelinfo december 2014, nummer 4 Beste ouders, Inmiddels ben ik al weer drie weken op de Peppel en begin ik me al aardig thuis te voelen. Ik heb al veel ouders ontmoet en al een aantal prettige gesprekken

Nadere informatie

Een uitdagende en succesvolle schooltijd

Een uitdagende en succesvolle schooltijd Een uitdagende en succesvolle schooltijd HAVO ATHENEUM GYMNASIUM 2015 Past het Boni bij mij? Je bent op zoek naar een school met een veilige en prettige sfeer? Je wil graag docenten die met je meedenken

Nadere informatie

Praompraot Nieuwsbrief CBS de Praom, Zwartemeer 28 e jaargang nr. 35 Vrijdag 22 mei 2015

Praompraot Nieuwsbrief CBS de Praom, Zwartemeer 28 e jaargang nr. 35 Vrijdag 22 mei 2015 Algemene informatie Praompraot Nieuwsbrief CBS de Praom, Zwartemeer 28 e jaargang nr. 35 Vrijdag 22 mei 2015 Agenda 25 en 26 mei: Pinkstervakantie 2 juni: bezoek van de inspectie van het onderwijs 3 juni:

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1-vwo-Xtra 1415.1

Nieuwsbrief 1-vwo-Xtra 1415.1 Nieuwsbrief 1-vwo-Xtra 1415.1 Alkmaar, 1 september 2014 Beste ouders van onze leerlingen in 1Vwo-X, De kop is er af. De introductieweek is voorbij. Leerlingen en begeleiders hadden er zin in en met het

Nadere informatie

Nieuwsbrief Leerlingen

Nieuwsbrief Leerlingen Beste leerlingen, Het is zover: 2015 zit er bijna op. Sinterklaas gaat overmorgen alweer terug naar Spanje, volgende week zijn de herkansingen voor de bovenbouw, 17 december is het schoolfeest, waarvoor

Nadere informatie

Nieuwsflits 2/3/4 mavo

Nieuwsflits 2/3/4 mavo Nieuwsflits 2/3/4 mavo Nieuwsbrief voor ouders/verzorgers van leerlingen van klas 2, 3, 4 mavo van het Griftland College Redactie en samenstelling: mavoteam o.l.v. Jasper Gaasenbeek en Johan van Dam, Teamleiders

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF AFDELING VMBO GT. Contact. Agenda. Inleiding. Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1

NIEUWSBRIEF AFDELING VMBO GT. Contact. Agenda. Inleiding. Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1 AFDELING VMBO GT Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1 Inleiding De kop van het nieuwe schooljaar is er alweer vanaf. Gelukkig is iedereen weer gezond en wel terug gekomen van de vakantie. Alle 2e klassers

Nadere informatie

Hallo (Nummer 15, 25-01-2015)

Hallo (Nummer 15, 25-01-2015) Hallo (Nummer 15, 25-01-2015) Beste ouders en leerlingen, In deze Hallo vindt u informatie over: Wat er zoal speelt in de groepen Wat er verder zoal speelt op school Oproep van de werkgroep Carnaval Studiemiddag

Nadere informatie

Nieuwsbrief 13 mei 2015

Nieuwsbrief 13 mei 2015 16 Nieuwsbrief 13 mei 2015 Beste ouder/verzorger, De examens zijn begonnen! Voor de kandidaten een spannende periode, maar ook een onrustige in verband met de meivakantie en de vrije dagen. Genoeg tijd

Nadere informatie

kw sw Datum Omschrijving 33 0 ma 10-08-15 zomervakantie 33 0 di 11-08-15 zomervakantie 33 0 wo 12-08-15 zomervakantie 33 0 do 13-08-15 zomervakantie

kw sw Datum Omschrijving 33 0 ma 10-08-15 zomervakantie 33 0 di 11-08-15 zomervakantie 33 0 wo 12-08-15 zomervakantie 33 0 do 13-08-15 zomervakantie 33 0 ma 10-08-15 zomervakantie 33 0 di 11-08-15 zomervakantie 33 0 wo 12-08-15 zomervakantie 33 0 do 13-08-15 zomervakantie 33 0 vr 14-08-15 zomervakantie 34 1 ma 17-08-15 Boeken halen 3de jaars; Info

Nadere informatie

3 - vmbo ermelo onderbouw

3 - vmbo ermelo onderbouw 3 - vmbo ermelo onderbouw INHOUD Paasviering Het Goede Doel Mediawijsheid Infomarkt maatschappelijke stage Plantenmarkt Sportstroom en b-fit Belangrijke data Geachte ouders/verzorgers, Hierbij ontvangt

Nadere informatie

En dan Nog.. Even Dit

En dan Nog.. Even Dit En dan Nog.. Even Dit Enschede, 13 oktober 2015 ALLE LOCATIES Hoofdlocatie St. Jan Haaksbergerstraat 255 7545 GH Enschede Tel: 053 431 43 01 st.jan@skoe.nl Locatie Veldkamp Joh. Ter Horststraat 30 7513

Nadere informatie

Wingerdbericht. Agenda. Open dag: 30 april. Nummer 15: 17-04-2015. Jaargang 2014-2015

Wingerdbericht. Agenda. Open dag: 30 april. Nummer 15: 17-04-2015. Jaargang 2014-2015 Wingerdbericht Nummer 15: 17-04-2015 Jaargang 2014-2015 Agenda 19 april Schoolkerkdienst 21 t/m 23 april Eindtoets groep 8 (de ochtenden) 22 april Werkoverleg groep 1 t/m 3, deze lln. vrij 24 april Koningsdag

Nadere informatie

Uiltje gemist? kalender

Uiltje gemist? kalender 17 maart 2016 kalender Data Vrijdag 18 maart Kunstatelier 4 Week 12 Tussentijdse rapportage groepen 1-2 Vrijdag 25 maart Vrije dag voor alle kinderen Maandag 28 maart 2 e Paasdag Dinsdag 29 maart Vrije

Nadere informatie

openbaar lyceum havo - vwo - vwo bèta

openbaar lyceum havo - vwo - vwo bèta openbaar lyceum havo - vwo - vwo bèta Welkom op De Berg! De Amersfoortse Berg is een school met een prettige sfeer. Veel van jullie voorgangers voelden zich er snel thuis, ook al is de overgang van de

Nadere informatie

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden.

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden. CALKOENSTRAAT 15 1121XA LANDSMEER INFO-BULLETIN 19 2 juli JAARGANG 2013-2014 Vanuit de directie Op het moment dat ik mijn aandeel voor de INFO schrijf, is de vakantie echt in het vooruitzicht. Wat een

Nadere informatie

OPEN HUIS EXTRA VOORLICHTING ATHENEUM, GYMNASIUM EN MASTERCLASS WOENSDAG 14 FEBRUARI / UUR DONDERDAG 15 FEBRUARI /

OPEN HUIS EXTRA VOORLICHTING ATHENEUM, GYMNASIUM EN MASTERCLASS WOENSDAG 14 FEBRUARI / UUR DONDERDAG 15 FEBRUARI / OPEN HUIS WOENSDAG 14 FEBRUARI / 18.30-21.00 UUR DONDERDAG 15 FEBRUARI / 18.30-21.00 UUR EXTRA VOORLICHTING ATHENEUM, GYMNASIUM EN MASTERCLASS MAANDAG 22 JANUARI / 19.00-20.30 UUR Kies voor Corderius College

Nadere informatie

de Menkotoren Nieuwsbrief 8 oktober 2014 nr. 4 Inhoud Pagina 1 Agenda:

de Menkotoren Nieuwsbrief 8 oktober 2014 nr. 4 Inhoud Pagina 1 Agenda: de Menkotoren Nieuwsbrief 8 oktober 2014 nr. 4 Bosuilstraat 11, 7523 BJ ENSCHEDE, 053 4368164 e mail menkotoren@skoe.nl Nieuwe datum Vormsel en ouderavond Er is een nieuwe datum voor de Vormselviering.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Schooljaar 2015-2016, nr. 3 december 2015. Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van december 2015

NIEUWSBRIEF. Schooljaar 2015-2016, nr. 3 december 2015. Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van december 2015 NIEUWSBRIEF Schooljaar 2015-2016, nr. 3 december 2015 Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van december 2015 In deze nieuwsbrief: Van de directeur Van de teamleider onderbouw

Nadere informatie

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8 WEEKBRIEF Cursusjaar 2015-2016 d.d. 16 oktober 2015 Ons internetadres is: http://www.cbsdeacker.nl cbsdeacker 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november

Nadere informatie

Kalender voor praktische opdrachten, toetsen en andere belangrijke onderdelen van het examendossier. Cohort 2012-2015 5 VWO Cursus: 2013-2014

Kalender voor praktische opdrachten, toetsen en andere belangrijke onderdelen van het examendossier. Cohort 2012-2015 5 VWO Cursus: 2013-2014 Bijlage 1 Kalender voor praktische opdrachten, toetsen en andere belangrijke onderdelen van het examendossier Cohort 2012-2015 5 VWO Cursus: 2013-2014 NB 1: Volgens afspraak Praktische opdracht Natuurkunde

Nadere informatie

vr 28 sep Accolade t/m vr 2 nov di 23 okt vanaf leerlingen (T)ha4-5 en (T)vw4-5-6 vrij ivm toetsweek wo 24 t/m toetsweek (T)ha4-5 en (T)vwo4-5-6

vr 28 sep Accolade t/m vr 2 nov di 23 okt vanaf leerlingen (T)ha4-5 en (T)vw4-5-6 vrij ivm toetsweek wo 24 t/m toetsweek (T)ha4-5 en (T)vwo4-5-6 augustus 2018 vr 17 aug ma 20 aug START PERIODE 1 13.20 15.00 uur mentoruur voor alle leerlingen di 21 aug start lessen volgens rooster 1 ste uur introductie leerjaar 1 offerfeest wo 22 aug 1 ste uur introductie

Nadere informatie

Beste ouders, verzorgers,

Beste ouders, verzorgers, Nieuwsbrief VSO ZMLK en MG van Oostzanenstraat 11 1624 GJ Hoorn 0229 548560 www.vsodestormvogel.nl jaargang 13 nummer 4 november 2014 Nieuws vanuit de directie Beste ouders, verzorgers, Sinterklaas komt

Nadere informatie

Maatschappelijke Stages Hoogezand-Sappemeer

Maatschappelijke Stages Hoogezand-Sappemeer Maatschappelijke Stages Hoogezand-Sappemeer Informatie voor leerlingen van dr. Aletta Jacobs College. Schooljaar 2012-2013 1 Welkom bij de Maatschappelijke Stage! Dit schooljaar ga jij mee doen aan de

Nadere informatie

jaargang 2, nr. 3, 19-02-2015 Beste ouders,

jaargang 2, nr. 3, 19-02-2015 Beste ouders, Beste ouders, Dit is de derde TTO nieuwsbrief. Hartelijk dank voor de positieve reacties. Helaas is gebleken dat de nieuwsbrief niet bij alle ouders aankomt. Mocht u horen dat een ouder deze niet heeft

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar December nr. 3. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl. Beste ouder/verzorger,

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar December nr. 3. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl. Beste ouder/verzorger, Beste ouder/verzorger, De lichtjes die branden in de verschillende kerstbomen in de school geven een feestelijke en vrolijke uitstraling. De feestdagen en een vakantie van twee weken zijn een plezierig

Nadere informatie

AUGUSTUS ma di wo do vr za zo Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie

AUGUSTUS ma di wo do vr za zo Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie 31 AUGUSTUS 2018 1 2 3 4 5 Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie 32 6 7 8 9 10 11 12 33 13 14 15 16 17 18 19 vanaf deze dag is de school weer bereikbaar voor externen 34 20 21 22 23 24 25 26 start

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015

Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015 INFOOTJE NR. 12 Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015 Agenda Donderdag 5 maart Inleveren strookje oudergesprekken Maandag 9 maart OR-vergadering Woensdag 11 maart Alle leerlingen vrij Vrijdag 13 maart

Nadere informatie

Nieuwsbrief Christelijk Gymnasium

Nieuwsbrief Christelijk Gymnasium Nieuwsbrief Christelijk Gymnasium editie april 2015 Agenda 23 04: stunt leerjaar 6, studiemiddag lesvrij v.a. 12.00 uur 25 04: start meivakantie t/m 10 mei 11 05: start centraal examen t/m 28 05 14 05:

Nadere informatie

Stevige basis voor je toekomst

Stevige basis voor je toekomst Stevige basis voor je toekomst Technologie ipad Jij de baas Loopbaan Oriëntatie Begeleiding met mavo of mavo + op het Hondsrug College Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst! Een stevige

Nadere informatie

Vakanties in het schooljaar 2014-2015 Het vakantierooster voor het schooljaar 2014-2015 ziet er als volgt uit:

Vakanties in het schooljaar 2014-2015 Het vakantierooster voor het schooljaar 2014-2015 ziet er als volgt uit: Jaaragenda tweede helft schooljaar 2014-2015 (versie 8 december 2014) Dit is een globale agenda voor de periode van december 2014 tot het einde van het schooljaar 2014-2015. Eerste dag schooljaar 2014-2015:

Nadere informatie

Namens het gehele team van SBO Wending wensen wij u een fijne vakantie!

Namens het gehele team van SBO Wending wensen wij u een fijne vakantie! Geachte ouders en verzorgers, Nieuwsbrief 7 schooljaar 2014-2015 Laatste nieuwsbrief schooljaar 2014-2015 Volgende week is de laatste schoolweek van het schooljaar. Voor de schoolverlaters is het de afsluiting

Nadere informatie

Doe middag. Nummer 29, 15 januari 2015. Activiteiten:

Doe middag. Nummer 29, 15 januari 2015. Activiteiten: Nummer 29, 15 januari 2015 Verjaardagen: Verjaardagen 14-01 Julia Zhou Jiang groep 7 16-01 Dries v Kemenade groep 5 18-01 Mick Simons groep 4 20-01 Flinn vd Zandt groep 6 26-01 Lara Schouteten groep 1-2A

Nadere informatie

Nieuwsbrief okt-nov-dec 17

Nieuwsbrief okt-nov-dec 17 Nn Nieuwsbrief okt-nov-dec 17 Studie(mid)dagen In de periode tussen de herfstvakantie en de kerstvakantie staan er een aantal studie(mid)dagen op het programma. We zetten ze voor u nogmaals op een rijtje:

Nadere informatie

ALGEMENE INFORMATIE RUIMTE VOOR TALENT BETROKKEN VERANTWOORDELIJK VEILIG

ALGEMENE INFORMATIE RUIMTE VOOR TALENT BETROKKEN VERANTWOORDELIJK VEILIG Q VERANTWOORDELIJK ALGEMENE INFORMATIE RUIMTE VOOR TALENT Q BETROKKEN Q VEILIG KIES VOOR CORDERIUS BESTE TOEKOMSTIGE BRUGKLASSERS EN OUDERS Wat is dat toch moeilijk: kiezen voor een middelbare school!

Nadere informatie

Basisschool Pius X. Jaargang 18. Nieuwsbrief nr. 7 van 12 januari 2016. Jordaansingel 20. 7481GP Haaksbergen. Tel. 053-5721396. directie@piusx.

Basisschool Pius X. Jaargang 18. Nieuwsbrief nr. 7 van 12 januari 2016. Jordaansingel 20. 7481GP Haaksbergen. Tel. 053-5721396. directie@piusx. Jaargang 18. Nieuwsbrief nr. 7 van 1 januari 016 Jordaansingel 0. 781GP Haaksbergen. Tel. 03-71396. directie@piusx.eu Basisschool Pius X Luizencontrole Na de vakantie zijn de kinderen gecontroleerd op

Nadere informatie

Nieuwsbrief. PGB WMO en ZIN.

Nieuwsbrief. PGB WMO en ZIN. Nieuwsbrief PGB WMO en ZIN. De afgelopen maanden is er veel te doen geweest rondom de AWBZ zorg. Dit is het potje met geld waaruit ook de begeleiding bij Hoeve de Kaolder door wordt gefinancierd. De AWBZ

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 4 voor ouders en verzorgers

Nieuwsbrief nummer 4 voor ouders en verzorgers Amsterdam, 21 april 2017 Nieuwsbrief nummer 4 voor ouders en verzorgers Van de Rector Beste ouder(s) en verzorger(s) van onze leerlingen, Dit is het vierde exemplaar van de nieuwsbrief voor ouders en verzorgers

Nadere informatie

Hoorn, 13 oktober Betreft: samenvatting ouderavond en belangrijke data. Beste ouder(s)/verzorger(s),

Hoorn, 13 oktober Betreft: samenvatting ouderavond en belangrijke data. Beste ouder(s)/verzorger(s), Hoorn, 13 oktober 2016 Betreft: samenvatting ouderavond en belangrijke data Beste ouder(s)/verzorger(s), Graag willen we iedereen bedanken die aanwezig was op de ouderavond van 29 september. De avond werd

Nadere informatie

Onze Nieuwsbrief. Agenda. Nieuwsbrief Vanaf dit schooljaar informeert het team van Produs alle ouders met regelmaat via een Nieuwsbrief.

Onze Nieuwsbrief. Agenda. Nieuwsbrief Vanaf dit schooljaar informeert het team van Produs alle ouders met regelmaat via een Nieuwsbrief. Nieuwsbrief 4-2017 Onze Nieuwsbrief Vanaf dit schooljaar informeert het team van Produs alle ouders met regelmaat via een Nieuwsbrief. Bijzondere activiteiten en vrije dagen vindt u in deze Nieuwsbrief

Nadere informatie

maandag 18 augustus 11.55-12.45 uur mentorles klas 2 t/m 4 + ophalen boeken

maandag 18 augustus 11.55-12.45 uur mentorles klas 2 t/m 4 + ophalen boeken week: 34 deze week: --voorlichting faciliteiten dyslectische leerlingen klas 2 en 3 (tijdens lesuur) deze week: --voorlichting faciliteiten dyslectische leerlingen klas 4 (tijdens lesuur) maandag 18 augustus

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2015

Nieuwsbrief april 2015 Er zijn slechts 2 dagen in het jaar, waaraan je niets kunt doen, de ene is gisteren, de andere morgen Nieuwsbrief april 2015 Inhoud Nieuwsbrief - Beste ouders: nieuwe cao - Vakantierooster - Leerling tevredenheidpeiling

Nadere informatie

Jaaragenda ONC schooljaar 2014-2015

Jaaragenda ONC schooljaar 2014-2015 Jaaragenda ONC schooljaar 2014-2015 wknr dag datum Augustus 2014 35 Ma 25 Di 26 Wo 27 Do 28 Vr 29 wknr dag datum September 2014 36/1 Ma 1 Di 2 8.30-18.00 uur Introductiedag nieuwe brugklassers met de mentor

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF januari 2015

NIEUWSBRIEF januari 2015 NIEUWSBRIEF januari 2015 Basisschool Bengel Zelebaan 9 9160 Lokeren 09/348.67.18 directie@basisschoolbengel.be www.basisschoolbengel.be Om even bij stil te staan... Woordje van de directie Beste ouders,

Nadere informatie

JAARAGENDA PCC 2013/14 datum:

JAARAGENDA PCC 2013/14 datum: 2013-2014 JAARAGENDA PCC 2013/14 datum: 27-08-2013 datum activiteit informatie zo 18-aug ma 26-aug start schooljaar 2013-14 leerlingen vrij di 27-aug introductie alle klassen hele dag, geen les, wel activiteiten

Nadere informatie

De beste basis voor je toekomst

De beste basis voor je toekomst Visser t Hooft Lyceum Leiderdorp KANSRIJK EN UITDAGEND De beste basis voor je toekomst i 11gymnasium 11atheneum 11havo vhl.nl 11mavo (vmbo-t) Muzenlaan 155 q Op de open avond vond ik de school meteen leuk

Nadere informatie

Info-avond zomerschool 16 t/m 27 juli Welkom

Info-avond zomerschool 16 t/m 27 juli Welkom Info-avond zomerschool 16 t/m 27 juli 2018 Welkom Info-avond zomerschool 16 t/m 27 juli 2018 mevr. De Bruin (1-hv) mevr. Willemsen (1-, 2- en 3-vwo) dhr. Geluk (1-th & 2-vmbo-t) dhr. De Bie (2- en 3- havo)

Nadere informatie

2 april 2015. Ouderavond

2 april 2015. Ouderavond 2 april 2015 Ouderavond Elke 4 jaar moet de school een schoolplan vaststellen. Dat is een plan waarin staat wat we de komende 4 jaar op de Flevoparkschool allemaal gaan doen op het gebied van onderwijs

Nadere informatie

Studiewijzer. 11havo5

Studiewijzer. 11havo5 Studiewijzer 11havo5 2018 /2019 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor klas 11havo-5. Lees de studiewijzer goed door en stel je op de hoogte van belangrijke data. De mentor neemt de studiewijzer

Nadere informatie

nieuwsbrief voor ouders en leerlingen van het pnc , nr 2 pieterpost

nieuwsbrief voor ouders en leerlingen van het pnc , nr 2 pieterpost nieuwsbrief voor ouders en leerlingen van het pnc 2016-2017, nr 2 pieterpost Inhoud Open dagen Pieter Nieuwland College... 3 Fast Lane English... 3 PNC Filmfestival... 3 Kerstdiner bovenbouw.... 4 Kerstviering...

Nadere informatie

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was.

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was. Datum: 9 januari 2015 Jaargang: 25 Nummer: 6 @pcbdebranding Let op: deze versie is voor de site. Dit betekent dat we alleen voornamen gebruiken en ervoor kiezen om sommige nieuwszaken niet te vermelden.

Nadere informatie

Basisschool Pius X. Jaargang 18 Nieuwsbrief nr. 2 van 10 september 2015. Beste ouders en kinderen.

Basisschool Pius X. Jaargang 18 Nieuwsbrief nr. 2 van 10 september 2015. Beste ouders en kinderen. Basisschool Pius X Jaargang 18 Nieuwsbrief nr. van september 0 Jordaansingel 0, 81 GP, Haaksbergen. Tel. 03-136. Directie@piusx.eu Beste ouders en kinderen. Om maar meteen met de deur in huis te vallen:

Nadere informatie

dag datum voor ouders en personeel rooster

dag datum voor ouders en personeel rooster 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 dag datum voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2013

Nieuwsbrief december 2013 Nieuwsbrief december 2013 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag 2 Juf Monique studieverlof 3 4 5 Sint Groep 1 t/m 4 12 uur vrij Groep 5 t/m 8 13 uur vrij 6 Groep 1/2 vrij Juf Lucille ADV 9 Juf Lucille

Nadere informatie

Internationalisering op CS Vincent van Gogh

Internationalisering op CS Vincent van Gogh Internationalisering op CS Vincent van Gogh 8,9 juni 2015 Programma Informatie van de coördinatoren internationalisering. Ervaringen van leerlingen. Vragen. Coördinatoren: I. Knol, J.W. Schonewille, H.

Nadere informatie

WELKOM. Informatieavond 4 havo t/m 6 vwo donderdag 4 oktober 2018

WELKOM. Informatieavond 4 havo t/m 6 vwo donderdag 4 oktober 2018 WELKOM Informatieavond 4 havo t/m 6 vwo donderdag 4 oktober 2018 Programma vanavond 19.00-19.25 uur informatie werkweken H4 en V5 19.30 uur welkom en algemene inleiding 19.50 uur havo 4a, 4b, 4c havo4d

Nadere informatie

Programma. Samenvatting. KL en TOP. KL en TOP. Exameninformatie schooljaar 2011-2012 VOORBEREIDEND MIDDELBAAR BEROEPSONDERWIJS

Programma. Samenvatting. KL en TOP. KL en TOP. Exameninformatie schooljaar 2011-2012 VOORBEREIDEND MIDDELBAAR BEROEPSONDERWIJS Exameninformatie schooljaar 2011-2012 12 oktober 2011 leerjaar 4KL en 4TOP Programma terugblik op leerjaar 3 het schoolexamen cijfers en herkansingsregeling rapportage examenvrees examentraining het centraal

Nadere informatie

Mocht u verder nog vragen hebben, dan kunt u zich richten tot de coördinator of teamleider van uw zoon of dochter.

Mocht u verder nog vragen hebben, dan kunt u zich richten tot de coördinator of teamleider van uw zoon of dochter. Aan alle ouder(s)/verzorger(s) van alle leerlingen van Het Schoter Datum: 15 juni 2018 Kenmerk: 17311/DVM Betreft: laatste loodjes Beste ouder(s)/verzorger(s), Het schooljaar loopt op zijn einde. Zoals

Nadere informatie

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst.

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst. Nieuwsbrief Schooljaar 2015-2016, nr. 1 september 2015 Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van september 2015. In deze nieuwsbrief: Van de directeur Nieuws van de Ouderraad

Nadere informatie

AUGUSTUS ma di wo do vr za zo Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie

AUGUSTUS ma di wo do vr za zo Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie 31 AUGUSTUS 2017 1 2 3 4 5 6 Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie 32 7 8 9 10 11 12 13 Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie 33 14 15 16 17 18 19 20 Zomervakantie

Nadere informatie

Facebook: OBS De Dubbeldekker Twitter: @obsdubbeldekker Website: www.dedubbeldekker.nl

Facebook: OBS De Dubbeldekker Twitter: @obsdubbeldekker Website: www.dedubbeldekker.nl Facebook: OBS De Dubbeldekker Twitter: @obsdubbeldekker Website: www.dedubbeldekker.nl NIEUWSBRIEF REGULIER nummer, november 2015 Begrijpt u de nieuwsbrief niet zo goed? Let op: *Na iedere nieuwsbrief

Nadere informatie

JAAROVERZICHT TWEEDE HALFJAAR

JAAROVERZICHT TWEEDE HALFJAAR JAAROVERZICHT 2016 2017 TWEEDE HALFJAAR Week dag datum Activiteit 03 Ma 18 jan TW2 Di 17 jan TW2 Wo 18 jan TW2 Open lesmiddag groep 8 (1 van 2; 13.30-15.30 uur) Do 19 jan Rekentoets herkansers 4m/6V (08.30-11.15)

Nadere informatie

Nieuwsberichten 2 november 2015

Nieuwsberichten 2 november 2015 Nieuwsberichten 2 november 2015 Terugblik blubberrun Nat, sloten, weilanden, goed doel oftewel de blubberrun! Door de beeldende werving van de ouderraad deden ook dit jaar weer zo n 75 deelnemers (leerlingen

Nadere informatie

Mei 2014 NIEUWSBRIEF

Mei 2014 NIEUWSBRIEF Mei 2014 NIEUWSBRIEF Engels in groep 1/2 a Ik (Jolanda) heb als module voor de Taalcursus die we volgen Engels op de basisschool gekozen. Het is erg leuk om met de kleuters Engelse lessen te doen. Ze vinden

Nadere informatie

maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag September 2017

maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag September 2017 0-0 0 0 September 0 Voorlichting SE/CE. -.00 uur Schoolfeest 0.00-.00 uur 0 Filmhuis CKV Klassen K/T H/V en V 0 Herfstvakantie Herfstvakantie Herfstvakantie Herfstvakantie Herfstvakantie Verwachtingsgesprekken

Nadere informatie