ALGEMENE INFORMATIE RUIMTE VOOR TALENT BETROKKEN VERANTWOORDELIJK VEILIG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ALGEMENE INFORMATIE RUIMTE VOOR TALENT BETROKKEN VERANTWOORDELIJK VEILIG"

Transcriptie

1 Q VERANTWOORDELIJK ALGEMENE INFORMATIE RUIMTE VOOR TALENT Q BETROKKEN Q VEILIG

2 KIES VOOR CORDERIUS BESTE TOEKOMSTIGE BRUGKLASSERS EN OUDERS Wat is dat toch moeilijk: kiezen voor een middelbare school! Deze folder maakt duidelijk wat je kunt verwachten van het Corderius College. Een school die al heel lang bestaat (sinds 1950!) en een goede naam heeft. Het Corderius is een open christelijke school. Dat betekent dat iedereen hier welkom is en dat wij aandacht hebben voor elkaar. In de Bijbel gaat het bijvoorbeeld over naastenliefde en dat kun je goed in praktijk brengen op een school. Wij doen daar iedere dag ons best voor! Elke leerling heeft talent en telt. Het Corderius is een sfeervolle en goed presterende school waar elke leerling even belangrijk is, of je nou naar de mavo, havo, atheneum, gymnasium of de masterclass gaat. Elke leerling heeft namelijk talent en iedereen krijgt de ruimte om dat talent te ontwikkelen. Het Corderius is een prettige school met duidelijke regels, leuke activiteiten en goede zorg voor de leerlingen. Boven onze voordeur staat: betrokken, verantwoordelijk, veilig. Als je binnen bent, dan is dat te merken aan de sfeer die heel ontspannen is. OPEN HUIS Er zijn nog wel tien andere redenen om voor het Corderius te kiezen. Meer weten? Kom dan naar het Open Huis op woensdag 10 en donderdag 11 februari! Hartelijk welkom en graag tot ziens, drs. E. Boerma, rector

3 WE BIEDEN BRUGKLAS Speciaal voor jullie is er een heus brugklashuis. Een prachtig gedeelte helemaal alleen voor de brugklasleerlingen. Een eigen ingang, eigen fietsenstalling, je eigen kluisje, eigen JE EEN HUIS overblijfruimte en plek om je jas op te hangen. Ook je lessen worden bijna allemaal in dit gedeelte van het gebouw gegeven. VEILIGE PLEK! Van de basisschool naar het voortgezet onderwijs is best een grote stap en erg spannend. Na acht jaar basisschool zal het even wennen zijn: niet meer de hele dag dezelfde juf of meester voor de klas, maar vaak iemand anders. Ook krijg je les in verschillende lokalen. En wat dacht je van al die nieuwe vakken! MENTOR Gelukkig sta je er niet alleen voor. Iedere leerling heeft een mentor. Dat is een docent die je het hele jaar zal gaan begeleiden. Van je mentor krijg je ook les in het plannen en organiseren van je huiswerk. Aan het begin van het schooljaar komt je mentor al bij je thuis kennismaken. Eenmaal op onze school voel je je snel veilig en thuis. Je mentor begeleidt je intensief en onderhoudt ook het contact met thuis. Voordat je start op onze school, overleggen we met je juf of meester van groep acht. Zo leren wij jou en je achtergrond al een beetje kennen. Elk jaar wordt deze informatie doorgegeven aan de nieuwe mentor. Zo ben je nooit een onbekende voor ons. Eenmaal op onze school voel je je snel veilig en thuis.

4 KENNISMAKEN Nog voor de zomervakantie, op woensdag 29 juni 2016, is er al een kennismakingsavond. Daar ben jij met je ouders van harte welkom om alvast met je nieuwe klasgenootjes en je mentor kennis te maken. Aan je ouders vertellen we ondertussen wat ze van onze school mogen verwachten. Om je nog sneller thuis te laten voelen op het Corderius, beginnen we het schooljaar met een kamp. Tijdens dit kamp leer je de docenten en je nieuwe klasgenootjes goed kennen. Ook is dit natuurlijk dé manier om nieuwe vrienden te maken. Verder beginnen we de eerste periode van het schooljaar nog niet met cijfers, maar krijg je voor je toetsen een letterbeoordeling. LEERROUTES CORDERIUS COLLEGE In de brugklas hebben we klassen met verschillende niveaus: mavo, mavo/havo, havo/vwo, vwo (atheneum/ gymnasium) en de masterclass. In het eerste jaar gaan we samen (leerlingen, ouders en docenten) op zoek naar het niveau dat het beste bij je past. Daar doen we het hele eerste jaar over. Voor de meesten is het wel duidelijk, maar als er nog twijfel is, hebben we een verlengde brugklasperiode: een combinatieklas mavo/havo 2 en havo/atheneum 2. mavo 1 mavo/havo 1 havo/vwo 1 vwo 1 masterclass 1 mavo 2 mavo/havo 2 havo 2 havo/ath. 2 atheneum 2 gymnasium 2 masterclass 2 mavo 3 havo 3 atheneum 3 gymnasium 3 masterclass 3 mavo 4 havo 4 atheneum 4 gymnasium 4 havo 5 atheneum 5 gymnasium 5 atheneum 6 gymnasium 6 extra vakken en modules extra vakken en modules extra vakken en modules MASTER CLASS Heb je belangstelling voor ons gymnasium of de masterclass? Neem dan de speciale folder mee.

5 WIJ MOTIVEREN JE OM BETROKKEN TE ZIJN Je huiswerk houden wij voor je bij in je digitale agenda. Je kunt dus thuis altijd nakijken wat het huiswerk is. Ook je cijfers kun je altijd inzien. En je ouders krijgen ook een inlogcode zodat zij jou kunnen helpen bij het plannen van je huiswerk en met jou over je resultaten kunnen spreken. Verder maken we naast de boeken ook gebruik van de laptop. Daarmee wordt leren niet alleen afwisselender maar vaak ook leuker. Door het gebruik van de laptop kan je op je eigen niveau aan de slag. NIEUWS BULLETIN De Fenestra is het nieuwsbulletin van de school, speciaal geschreven voor je ouders en voor jou. Heel veel van wat er in de school plaatsvindt, komt hierin aan bod. Ook vind je er een agenda met de belangrijkste activiteiten die nog komen gaan. De Fenestra wordt digitaal naar je ouders en naar jou verzonden. Verder zijn we te volgen op Twitter en Facebook. BIJZONDERE ACTIVITEITEN Het Corderius bruist van de activiteiten. Één van de hoogtepunten is onze, inmiddels zeer beroemde, kerstmusical. Een musical door leerlingen van klas 1 tot en met 6, met altijd een prachtig resultaat. Er vinden excursies plaats, er is een projectweek, er zijn klassenavonden, sportdagen, te veel om op te noemen. Een activiteitencommissie zorgt verder nog voor het organiseren van bijvoorbeeld discoavonden, acties op Valentijnsdag, een sinterklaasfeest, gala en nog veel meer. JOUW MENING Jouw mening en die van je ouders vinden wij erg belangrijk. In elke afdeling komen leerlingen die dat willen, regelmatig bij elkaar met de conrector van de afdeling. Er wordt dan gesproken over wat er zoal speelt bij jullie, maar ook nieuwe ideeën en plannen worden aan jullie voorgelegd. Gewoon omdat we graag jullie mening willen horen. Ook voor de ouders hebben wij zoiets geregeld: de ouderplatforms. Hierin spreken wij graag met de ouders over wat zij van onze school vinden en bespreken we vaak een actueel onderwerp. Samen maken we een prettige school. EUROPA IN In de bovenbouw ga je een stedenreis maken. (Londen, Parijs, Barcelona, Rome, Madrid) en kan je kiezen voor een uitwisselingen met een andere school (Istanbul, Tel Aviv). Ook hebben we een sociaal-diaconaal project in Roemenië en organiseren we elk jaar een reis naar het klooster van Taizé en naar het voormalig concentratiekamp Auschwitz. Als actief lid van het European School Network (ESN) hebben we ook allerlei projecten door heel Europa, waarbij interculturele kennis en ervaring én vriendschappen worden opgedaan. Samen activiteiten ondernemen en op elkaar letten zorgt voor een stukje onderlinge betrokkenheid.

6 WE GEVEN JE VERANT- WOORDE- LIJKHEID Wij vinden het belangrijk dat je (ook) zelf verantwoordelijk bent voor je resultaten. Daarin helpen we je natuurlijk wel. Wat we ook belangrijk vinden, is dat je leert om iets voor anderen te doen. Misschien train je wel de pupillen van de voetbal- of hockeyclub, of doe je soms boodschappen voor iemand bij je in de straat. Dat soort dingen vinden we ook heel belangrijk. Wij noemen dat maatschappelijke stages. DAGOPENINGEN Het Corderius College is een open christelijke school. Dat merk je omdat we stilstaan bij christelijke feestdagen als Kerst, Pasen en Pinksteren, maar je merkt het ook in de dagopeningen. Daarin staan we altijd stil rond een thema van die week. Dan gaat het even niet over wiskunde, Engels of Frans, maar over iets wat je raakt of bezighoudt. AAN MELDEN Als je kiest voor het Corderius College dan moet je dat laten weten aan de basisschool. Daar wordt de aanmelding geregeld. Van ons krijg je dan een ontvangstbevestiging. Met je meester of juf van groep 8 bespreken we je aanmelding. We kijken naar het advies en wat je verder hebt laten zien op de basisschool. Op 8 juni 2016 volgt er een officieel bericht van plaatsing. Zo hebben we dat met alle andere scholen in de regio afgesproken. VEEL TE KIEZEN Na de brugklas kun je niet alleen verder leren voor 4 soorten diploma s (mavo, havo, vwo, gymnasium), maar is er nog veel meer. Ruim 25% van de mavo-leerlingen kiest ervoor om met het mavo-diploma verder te gaan in havo 4 en 5. Meer dan 10% van de leerlingen met een havo-diploma doet dat voor vwo 5 en 6. Bijzonder is ook dat je op het Corderius heel veel vakken kunt volgen. In alle afdelingen is er het examenvak beeldende vorming. Daarnaast kun je in havo en vwo kiezen voor de examenvakken muziek, filosofie, Spaans, wiskunded en Cambridge Engels. Op het vwo is er ook nog Chinees en wetenschapsoriëntatie. En in de mavo-afdeling kun je examen doen in sport (LO2) en Design & innovation. Nog niet genoeg keuze? In elke afdeling zijn er modules te kiezen. Dat zijn vakken die je een week of 8 kunt volgen en dan afronden, zoals robotica, Raspberry Pi, 3D-printing en het uitgebreide bètaprogramma U-talent met daarbinnen de U-Academie (met lesdagen op de Universiteit van Utrecht). En als laatste: ruim 75% van de leerlingen doet examen in een extra vak. Dit noemen wij nou Ruimte voor talent!

7 OPEN HUIS Eindelijk is het zover; je gaat naar het voortgezet onderwijs! Maar ja, welke school moet je kiezen? Er zijn er zoveel. Daarom nodigen wij je van harte uit op ons Open Huis. Dan maak je zelf mee wat je bij ons op school kunt doen, vertellen we welke diploma s je kunt halen en voel je die prettige en veilige sfeer. Dus graag tot ziens op: WOENSDAG 10 FEBRUARI / uur DONDERDAG 11 FEBRUARI / uur Corderius College L. Heijnricsstraat 23, 3817 ER Amersfoort T: , F: E: corderius@corderius.org I:

OPEN HUIS EXTRA VOORLICHTING ATHENEUM, GYMNASIUM EN MASTERCLASS WOENSDAG 14 FEBRUARI / UUR DONDERDAG 15 FEBRUARI /

OPEN HUIS EXTRA VOORLICHTING ATHENEUM, GYMNASIUM EN MASTERCLASS WOENSDAG 14 FEBRUARI / UUR DONDERDAG 15 FEBRUARI / OPEN HUIS WOENSDAG 14 FEBRUARI / 18.30-21.00 UUR DONDERDAG 15 FEBRUARI / 18.30-21.00 UUR EXTRA VOORLICHTING ATHENEUM, GYMNASIUM EN MASTERCLASS MAANDAG 22 JANUARI / 19.00-20.30 UUR Kies voor Corderius College

Nadere informatie

OPEN HUIS. mavo havo atheneum gymnasium masterclass EXTRA VOORLICHTING ATHENEUM, GYMNASIUM EN MASTERCLASS

OPEN HUIS. mavo havo atheneum gymnasium masterclass EXTRA VOORLICHTING ATHENEUM, GYMNASIUM EN MASTERCLASS mavo havo atheneum gymnasium masterclass OPEN HUIS WOENSDAG 13 FEBRUARI / 18.30-21.00 UUR DONDERDAG 14 FEBRUARI / 18.30-21.00 UUR EXTRA VOORLICHTING ATHENEUM, GYMNASIUM EN MASTERCLASS MAANDAG 21 JANUARI

Nadere informatie

ALGEMENE INFORMATIE FRENCKEN LEERT JE KIEZEN! Scholengemeenschap voor VWO en HAVO

ALGEMENE INFORMATIE FRENCKEN LEERT JE KIEZEN! Scholengemeenschap voor VWO en HAVO ALGEMENE INFORMATIE FRENCKEN LEERT JE KIEZEN! Scholengemeenschap voor VWO en HAVO BESTE OUDERS EN TOEKOMSTIGE LEERLINGEN WAT IS DAT TOCH SPANNEND: KIEZEN VOOR EEN MIDDELBARE SCHOOL! Deze brochure laat

Nadere informatie

MAAK WERK VAN JOUW TALENT

MAAK WERK VAN JOUW TALENT MAAK WERK VAN JOUW TALENT Schatgraven heeft altijd iets spannends. Zeker als je weet dat je iets gaat vinden. Wat komt er tevoorschijn? De komende jaren ga jij schatgraven. Als het kan op onze school.

Nadere informatie

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo Binnenkort ga je naar de middelbare school. Den Haag heeft veel middelbare scholen. Dat is maar goed ook, want je kunt samen

Nadere informatie

OPEN DAG 2015. www.staring.nl. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. Borculo Beukenlaan

OPEN DAG 2015. www.staring.nl. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. Borculo Beukenlaan OPEN DAG 2015 Borculo Beukenlaan 24 januari 10 tot 13 uur Borculo Herenlaan bovenbouw vmbo 24 januari 10 tot 13 uur Lochem Zutphenseweg 24 januari 10 tot 13 uur www.staring.nl Het Staring College daagt

Nadere informatie

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later Onderwijs met aandacht voor iedereen! Op mavo, havo of drie jaar vwo onderbouw: Engels PLUS Sport PLUS Science PLUS Business

Nadere informatie

ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO

ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO Eerlijk gezegd vond ik het eerst doodeng en spannend om naar een andere school te gaan. Ik wou mijn oude klas van de Ekke de Haan gewoon niet kwijt. We hadden het daar zo

Nadere informatie

SAMEN LEVEN, SAMEN LEREN!

SAMEN LEVEN, SAMEN LEREN! SAMEN LEVEN, SAMEN LEREN! Het Streek Bovenbuurtweg: dé school voor jou als je een school met een fijne sfeer zoekt. Een school waar je helemaal jezelf kunt zijn. Waar je de ruimte krijgt om je talenten

Nadere informatie

Open Huis op vrijdag 22 januari 2016 maandag 1 woensdag 3 donderdag 4 februari 2016 Afdelingsleider klas 1

Open Huis op vrijdag 22 januari 2016 maandag 1 woensdag 3 donderdag 4 februari 2016 Afdelingsleider klas 1 (Hoog)begaafd? Met onderwijs op maat, uitdagingen in je eigen interesses en jaren ervaring in onderwijs aan (hoog)begaafden ben je bij ons aan het goede adres! (Hoog)begaafd? Wat is (hoog)begaafdheid nou

Nadere informatie

Wessel Gansfortcollege vestiging Heerdenpad

Wessel Gansfortcollege vestiging Heerdenpad Wessel Gansfortcollege vestiging Heerdenpad Film bekijken? Scan met Layar! vmbo-theoretisch leerweg (tl) havo, atheneum, atheneum+ 900 leerlingen Uit de kunst! Ongeveer 900 leerlingen komen elke dag naar

Nadere informatie

Met elkaar voor elkaar. voor nu en later. Uit Tien+ kies je zelf. We werken samen aan jouw toekomst. De Blesewic: heel veel plussen!

Met elkaar voor elkaar. voor nu en later. Uit Tien+ kies je zelf. We werken samen aan jouw toekomst. De Blesewic: heel veel plussen! christelijke school voor mavo-havo-vwo Met elkaar voor elkaar De Blesewic: heel veel plussen! We werken samen aan jouw toekomst Kleinschalig en uitdagend voor nu en later Onderwijs met aandacht voor iedereen!

Nadere informatie

Samen het beste uit jezelf halen

Samen het beste uit jezelf halen Samen het beste uit jezelf halen Technasium en bèta-onderwijs pag. 4 Kunst en Cultuur pag. 5 Talen en gymnasium pag. 6 Technasium en bèta-onderwijs pag. 4 Kunst en Cultuur pag. 5 Talen en gymnasium pag.

Nadere informatie

lauwers college informatie voor groep 8

lauwers college informatie voor groep 8 lauwers college informatie voor groep 8 Het is bijna zover... Kies de beste school voor jou Weet jij al welke school bij jou past? Nog even en dan ga je naar een nieuwe school. Samen met je ouders en je

Nadere informatie

Naar de brugklas... en nu?! CSG Prins Maurits OPEN DAG. Lees hier de antwoorden op jouw 5 vragen uur

Naar de brugklas... en nu?! CSG Prins Maurits OPEN DAG. Lees hier de antwoorden op jouw 5 vragen uur Naar de brugklas... en nu?! CSG Prins Maurits 1 2 3 4 5 Lees hier de antwoorden op jouw 5 vragen. OPEN DAG 19 januari 2013 12.30-16.00 uur In welke klas kom ik? 1 Vwo, havo, mavo, vmbo of pro? De eerste

Nadere informatie

Een uitdagende en succesvolle schooltijd

Een uitdagende en succesvolle schooltijd Een uitdagende en succesvolle schooltijd HAVO ATHENEUM GYMNASIUM 2015 Past het Boni bij mij? Je bent op zoek naar een school met een veilige en prettige sfeer? Je wil graag docenten die met je meedenken

Nadere informatie

ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO

ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO Ik wist in groep 6 al dat ik naar deze school wilde. Toen ging ik met mijn broer mee naar de open dag. Ik was er direct uit. Dit is een goede school, er hangt een leuke sfeer

Nadere informatie

op Het Streek tel ik mee!

op Het Streek tel ik mee! op Het Streek tel ik mee! CSG Het Streek Bovenbuurtweg voor mavo, havo, vwo, gymnasium en technasium Yes, dat vind ik leuk! Daar ben ik goed in! Leuk om dat bij jezelf te ontdekken. Op onze school aan

Nadere informatie

brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school mavo havo atheneum gymnasium basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3

brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school mavo havo atheneum gymnasium basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3 brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school mavo havo atheneum gymnasium basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3 Hoi groep 8-er! Het is bijna zover! We hopen dat je voor het Elzendaalcollege

Nadere informatie

info MET PLEZIER NAAR SCHOOL GAAN

info MET PLEZIER NAAR SCHOOL GAAN info 2017 2018 MET PLEZIER NAAR SCHOOL GAAN HOI! WIJ ZITTEN OP DE HEEMGAARD. EEN SUPERLEUKE SCHOOL IN APELDOORN. KOM JE OP ONZE OPEN DAG? OF OP EEN VOORLICHTINGSAVOND? DAN ZIEN WE JE DAAR! open dag 20

Nadere informatie

lauwers college informatie voor groep 8

lauwers college informatie voor groep 8 lauwers college informatie voor groep 8 Het is bijna zover... Kies de beste school voor jou Weet jij al welke school bij jou past? Nog even en dan ga je naar een nieuwe school. Samen met je ouders en je

Nadere informatie

Naar de brugklas van het Greijdanus?!

Naar de brugklas van het Greijdanus?! Hardenberg Schitteren in Zijn licht Naar de brugklas van het Greijdanus?! www.greijdanus.nl/hardenberg Groep 8 en dan? Dan ga je naar een andere school. Naar het voortgezet onderwijs. Maar naar welke school

Nadere informatie

jouw bestemming onze passie

jouw bestemming onze passie jouw bestemming onze passie rotterdam evangelische school mavo havo atheneum gymnasium Persoonlijk, vertrouwd Bijbelgetrouw Hoge kwaliteit Goede examenresultaten Passie PRISMA: Passie Plus: Passie voor

Nadere informatie

boxmeer gennep brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school werken met je kwaliteit reach for quality mavo havo atheneum gymnasium

boxmeer gennep brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school werken met je kwaliteit reach for quality mavo havo atheneum gymnasium brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school boxmeer reach for quality gennep werken met je kwaliteit mavo havo atheneum gymnasium basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3 Hoi groep 8-er!

Nadere informatie

Onderwijs op maat voor jou!

Onderwijs op maat voor jou! (Hoog)begaafd? Op het Picasso ben je aan het goede adres, want wij hebben onderwijs op maat, uitdagingen in je eigen interesses en jaren ervaring in onderwijs aan (hoog)begaafden! (Hoog)begaafd? Wat is

Nadere informatie

Ben jij een daltonleerling in de dop? Plusprogramma s. Samenwerken, sfeer en vertrouwen. Wil jij...

Ben jij een daltonleerling in de dop? Plusprogramma s. Samenwerken, sfeer en vertrouwen. Wil jij... Wat is dalton? Kiezen voor het Wolfert Lyceum betekent kiezen voor het daltononderwijs. Bij ons leer je zelfstandig werken, je eigen verantwoordelijkheid nemen, keuzes maken en goed samenwerken met je

Nadere informatie

lauwers college informatie voor groep 8

lauwers college informatie voor groep 8 lauwers college informatie voor groep 8 Het is bijna zover... Kies de beste school voor jou Nog even en dan ga je naar een nieuwe school. Samen met je ouders en je leerkracht ben je aan het uitzoeken welke

Nadere informatie

Liever Laurens! Meer dan onderwijs alleen

Liever Laurens! Meer dan onderwijs alleen Liever Laurens! Meer dan onderwijs alleen Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege Verbondenheid, Inspiratie, Verantwoordelijkheid, Ambitie, dit zijn waardevolle woorden voor het Laurens. De basisgedachte

Nadere informatie

Havo. Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder havo-examen doen.

Havo. Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder havo-examen doen. Havo Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder havo-examen doen. Met havo op weg naar succes! Al jarenlang heeft onze havo-afdeling heel

Nadere informatie

Havo. Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder examen doen.

Havo. Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder examen doen. Havo Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder examen doen. Met havo op weg naar succes! Al jarenlang heeft onze havo-afdeling heel goede

Nadere informatie

TOPmavo. Als je graag wilt leren, zelfstandig kunt werken en wilt laten zien wat je in huis hebt, dan zul je je prima thuis voelen op onze TOPmavo.

TOPmavo. Als je graag wilt leren, zelfstandig kunt werken en wilt laten zien wat je in huis hebt, dan zul je je prima thuis voelen op onze TOPmavo. TOPmavo Als je graag wilt leren, zelfstandig kunt werken en wilt laten zien wat je in huis hebt, dan zul je je prima thuis voelen op onze TOPmavo. Met TOPmavo kun je alle kanten op Mavo betekent middelbaar

Nadere informatie

Meer dan alleen een goede school

Meer dan alleen een goede school Visser t Hooft Lyceum Rijnsburg KANSRIJK EN UITDAGEND Meer dan alleen een goede school i atheneum havo vhl.nl mavo (vmbo-t) Noordeinde 24 q De leraren kunnen goed met kinderen omgaan. Ze geven je een veilig

Nadere informatie

jouw bestemming onze passie

jouw bestemming onze passie jouw bestemming onze passie rotterdam evangelische school mavo havo atheneum gymnasium Persoonlijk, vertrouwd en betrokken Bijbelgetrouw Hoge kwaliteit onderwijs Goede examenresultaten Passie PRISMA: KUNST,

Nadere informatie

Alles wat je móet weten. over onze school. mavo havo atheneum gymnasium. basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3

Alles wat je móet weten. over onze school. mavo havo atheneum gymnasium. basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3 brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school mavo havo atheneum gymnasium basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3 Hoi groep 8-er! Het is bijna zover! We hopen dat je voor het Elzendaalcollege

Nadere informatie

GSR voor en door christenen. Naar de brugklas. VMBO HAVO Atheneum Gymnasium 2017/2018

GSR voor en door christenen. Naar de brugklas. VMBO HAVO Atheneum Gymnasium 2017/2018 GSR voor en door christenen Naar de brugklas 2017/2018 VMBO HAVO Atheneum Gymnasium Naar de brugklas Nog een paar maanden basisschool, en dan... naar de middelbare school! Heb je er al zin in? Op de middelbare

Nadere informatie

Havo. Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder examen doen.

Havo. Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder examen doen. Havo Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder examen doen. Met havo op weg naar succes! Al jarenlang heeft onze havo-afdeling heel goede

Nadere informatie

Ontwikkel. jezelf op. Roncalli. méér dan een diploma!

Ontwikkel. jezelf op. Roncalli. méér dan een diploma! Ontwikkel jezelf op Roncalli méér dan een diploma! Beste bijna-brugklasser, Het is zover: je mag je middelbare school gaan kiezen. Dat is best een pittige klus. Reden om samen met je ouder(s) op zoek te

Nadere informatie

Informatie voor alle leerlingen in groep 8

Informatie voor alle leerlingen in groep 8 Informatie voor alle leerlingen in groep 8 Werken aan jouw ontwikkeling! Het Huygens Lyceum wil jou verder helpen. Je krijgt veel verschillende vakken en je ziet je mentor elke dag. Onder schooltijd kun

Nadere informatie

HORN. Scholengemeenschap Sint Ursula Locatie Horn. VMBO-theoretisch HAVO Atheneum Gymnasium

HORN. Scholengemeenschap Sint Ursula Locatie Horn. VMBO-theoretisch HAVO Atheneum Gymnasium HORN Scholengemeenschap Sint Ursula Locatie Horn VMBO-theoretisch HAVO Atheneum Gymnasium Postadres: Postbus 4728 6085 ZG HORN Schooladres: Bergerweg 21 6085 AS HORN Telefoon: 0475-582121 Telefax: 0475-582591

Nadere informatie

Reinier de Graafpad Reinier de Graafpad. Het begint bij jou! mavo. havo

Reinier de Graafpad Reinier de Graafpad. Het begint bij jou! mavo. havo Het begint bij jou! mavo havo #ReinierdeGraafpad volg ons op social media Stanislascollege 2 dagen. Delft Allemaal een #Chromebook. In de les en thuis wordt ermee gewerkt. StanislasReinierdeGraafpad...

Nadere informatie

MAAK WERK VAN JOUW TALENT

MAAK WERK VAN JOUW TALENT MAAK WERK VAN JOUW TALENT Schatgraven heeft altijd iets spannends. Zeker als je weet dat je iets gaat vinden. Wat komt er tevoorschijn? De komende jaren ga jij schatgraven. Als het kan op onze school.

Nadere informatie

informatie groep 8 Dé school met oog voor jouw toekomst

informatie groep 8 Dé school met oog voor jouw toekomst informatie groep 8 Dé school met oog voor jouw toekomst Nog even en dan... Dit is je laatste jaar op de basisschool. Volgend jaar ga je naar een nieuwe school. Samen met je ouders en je leerkracht ga je

Nadere informatie

Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege

Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege Verbondenheid, Inspiratie, Verantwoordelijkheid, Ambitie: dit zijn waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege. We kunnen veel bereiken als school,

Nadere informatie

Melanchthon-DNA / kernwaarden. tekst Verantwoordelijkheid Eigenaarschap. Naastenliefde Optimisme

Melanchthon-DNA / kernwaarden. tekst Verantwoordelijkheid Eigenaarschap. Naastenliefde Optimisme Hartelijk welkom Melanchthon-DNA / kernwaarden tekst Verantwoordelijkheid Eigenaarschap Naastenliefde Optimisme Hier leer je voor het leven kennis competenties waarden Competenties Samenwerken Plannen

Nadere informatie

goed voor elkaar! goed voor elkaar! op het Bornego College in Heerenveen ONTDEK BORNEGO HEERENVEEN

goed voor elkaar! goed voor elkaar! op het Bornego College in Heerenveen ONTDEK BORNEGO HEERENVEEN goed voor elkaar! goed voor elkaar! op het Bornego College in Heerenveen ONTDEK BORNEGO HEERENVEEN Ik vind dat de meeste docenten hier wel aardig zijn en dat ze goed lesgeven. Als je goed je best doet

Nadere informatie

Tweetalig vwo op Eijkhagen. That s interesting!

Tweetalig vwo op Eijkhagen. That s interesting! Tweetalig vwo op Eijkhagen That s interesting! Meer dan 75% van de lessen in het Engels Find out if TTO is right for you! Wat is tweetalig onderwijs? Als je kiest voor het tweetalige vwo van Eijkhagen

Nadere informatie

veelzijdig als jij Informatie voor alle leerlingen in groep 8

veelzijdig als jij Informatie voor alle leerlingen in groep 8 veelzijdig als jij Informatie voor alle leerlingen in groep 8 Werken aan jouw ontwikkeling! Het Huygens Lyceum wil jou verder helpen. Je krijgt veel verschillende vakken en je ziet je mentor elke dag.

Nadere informatie

Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015

Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015 EVEN KENNIS MAKEN Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015 De eerste jaren werken we vooral nog in thema s en met het spreekwoord van onze school: Willen, worden en zijn. Maar in latere jaren werken

Nadere informatie

Het gymnasium: iets voor jou?

Het gymnasium: iets voor jou? Het gymnasium: iets voor jou? Stel jezelf eens de vraag... Ben ik nieuwsgierig? Heb ik een brede belangstelling? Hou ik van onderzoeken? Ben ik gek op cultuur? Houd ik van nieuwe dingen leren? Ben ik kritisch?

Nadere informatie

Het Ludger College. Jouw talent is er thuis.

Het Ludger College. Jouw talent is er thuis. Het Ludger College Jouw talent is er thuis. Algemene informatie over het Ludger College Het Ludger College is een school voor mavo, havo en vwo (atheneum en gymnasium) in Doetinchem. Er is ook een programma

Nadere informatie

EVEN KENNIS MAKEN. Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2017

EVEN KENNIS MAKEN. Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2017 EVEN KENNIS MAKEN Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2017 De eerste jaren werken we vooral nog in thema s en met het spreekwoord van onze school: Willen, worden en zijn. Maar in latere jaren werken

Nadere informatie

DRUKPROEF 1. Informatie Locatie Rijssen. Het gaat om jou!

DRUKPROEF 1. Informatie Locatie Rijssen. Het gaat om jou! Informatie 2019-2020 Locatie Rijssen Het gaat om jou! Inhoud Kies jij voor het Pius X College?... 3 Kleinschaligheid... 5 Waar staat het Pius X College voor?... 5 Identiteit... 7 Ons onderwijsaanbod...

Nadere informatie

Naar de brugklas van het Greijdanus?!

Naar de brugklas van het Greijdanus?! Enschede Schitteren in Zijn licht Naar de brugklas van het Greijdanus?! www.greijdanus.nl/enschede Groep 8 en dan? Dan ga je naar een andere school, naar het voortgezet onderwijs. Maar naar welke school?

Nadere informatie

EEN LEERZAAM AVONTUUR! Leren maar ook plezier maken. Onderwijs op jouw niveau. Extra mogelijkheden voor bètatechniek en sport MAVO HAVO VWO

EEN LEERZAAM AVONTUUR! Leren maar ook plezier maken. Onderwijs op jouw niveau. Extra mogelijkheden voor bètatechniek en sport MAVO HAVO VWO 2015 2016 Leren maar ook plezier maken. Onderwijs op jouw niveau. Extra mogelijkheden voor bètatechniek en sport EEN LEERZAAM AVONTUUR! Klap deze folder uit en scan hem met de Layar app! MAVO HAVO VWO

Nadere informatie

Meer dan alleen een goede school

Meer dan alleen een goede school Visser t Hooft Lyceum Rijnsburg KANSRIJK EN UITDAGEND Meer dan alleen een goede school i atheneum havo vhl.nl mavo (vmbo-t) Noordeinde 24 q Elke leraar kan goed met kinderen omgaan. Ze geven je een veilig

Nadere informatie

vmbo theoretische leerweg (tl), havo, atheneum, atheneum+ 820 leerlingen

vmbo theoretische leerweg (tl), havo, atheneum, atheneum+ 820 leerlingen vmbo theoretische leerweg (tl), havo, atheneum, atheneum+ 820 leerlingen De CSG Wessel Gansfort is een open christelijke school, waar elke dag ongeveer 820 leerlingen onderwijs volgen. Iedereen is van

Nadere informatie

Met atheneum op weg naar succes!

Met atheneum op weg naar succes! Atheneum Ruimte voor je eigen talent, met veel ruimte om extra vakken te kiezen en mogelijkheden om eerder examen te doen. Het Picasso Lyceum is één van de weinige scholen in Nederland die dit toestaat.

Nadere informatie

Brugklasbrochure voor leerlingen

Brugklasbrochure voor leerlingen Brugklasbrochure voor leerlingen 2015 2016 Beste leerling van groep 8, Beste leerling van groep 8, Binnenkort moet je beslissen naar welke middelbare school je wilt. De keuze die je gaat maken is belangrijk

Nadere informatie

Rijswijk. vmbo bb vmbo kb mavo lwoo. Brengt leren in beweging

Rijswijk. vmbo bb vmbo kb mavo lwoo. Brengt leren in beweging Rijswijk vmbo bb vmbo kb mavo lwoo Brengt leren in beweging Zo ziet mijn schooldag eruit Hoi, ik ben Jordan. Ik zit in de tweede klas van Stanislascollege Rijswijk.. Op de foto s kun je zien hoe mijn schooldag

Nadere informatie

Ondernemen, Welzijn & Sport

Ondernemen, Welzijn & Sport christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Ondernemen, Welzijn & Sport Onderwijs maken we samen! Wat ga je leren? Wat wil je doen en meemaken? Wat kies je? Dat ontdekken we samen: jij, je ouders/verzorgers

Nadere informatie

TOPmavo. Als je graag wilt leren, zelfstandig kunt werken en wilt laten zien wat je in huis hebt, dan zul je je prima thuis voelen op onze TOPmavo.

TOPmavo. Als je graag wilt leren, zelfstandig kunt werken en wilt laten zien wat je in huis hebt, dan zul je je prima thuis voelen op onze TOPmavo. TOPmavo Als je graag wilt leren, zelfstandig kunt werken en wilt laten zien wat je in huis hebt, dan zul je je prima thuis voelen op onze TOPmavo. Met TOPmavo kun je alle kanten op Mavo betekent middelbaar

Nadere informatie

Verleg je grenzen! Visser t Hooft Lyceum Leiden. vhl.nl Kagerstraat 1 KANSRIJK EN UITDAGEND

Verleg je grenzen! Visser t Hooft Lyceum Leiden. vhl.nl Kagerstraat 1 KANSRIJK EN UITDAGEND Visser t Hooft Lyceum Leiden KANSRIJK EN UITDAGEND Verleg je grenzen! i tweetalig gymnasium (tweetalig) atheneum (tweetalig) havo 1 1 mavo (vmbo-t) vhl.nl Kagerstraat 1 q Ik vind het een mooie, gezellige

Nadere informatie

Samen bouwen aan je toekomst. Het Maerlant in 10 stappen

Samen bouwen aan je toekomst. Het Maerlant in 10 stappen SC H L OO JA AR 20 1 20 5-16 Samen bouwen aan je toekomst Het Maerlant in 10 stappen Je wilt naar... een leuke school, waar iedereen elkaar kent. Een relaxte, overzichtelijke school, waar je jezelf kunt

Nadere informatie

vmbo theoretische leerweg (tl), havo, atheneum, atheneum+

vmbo theoretische leerweg (tl), havo, atheneum, atheneum+ Erkende CultuurProfielSchool Erkende VECON Business School vmbo theoretische leerweg (tl), havo, atheneum, atheneum+ 800 leerlingen Welkom op ons Wessel! De CSG Wessel Gansfort is een open christelijke

Nadere informatie

Een uitdagende en succesvolle schooltijd

Een uitdagende en succesvolle schooltijd Een uitdagende en succesvolle schooltijd HAVO ATHENEUM GYMNASIUM 2016 Past het Boni bij mij? Je bent op zoek naar een school met een veilige en prettige sfeer? Je wil graag docenten die met je meedenken

Nadere informatie

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo Frits! voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo twitter.com/hetfritsphilips www.fritsphilips.eu Frits Junior groep 8 start op woensdagmiddag na de herfstvakantie. Inschrijven via de website

Nadere informatie

Samen het beste uit jezelf halen!

Samen het beste uit jezelf halen! Samen het beste uit jezelf halen! Maak kennis met het Gerrit Rietveld College Je gaat binnenkort naar de middelbare school en natuurlijk wil je eerst onderzoeken welke school bij je past. We stellen ons

Nadere informatie

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo Binnenkort ga je naar de middelbare school. Den Haag heeft veel middelbare scholen. Dat is maar goed ook, want je kunt samen

Nadere informatie

MELANCHTHON MATHENESSE

MELANCHTHON MATHENESSE MELANCHTHON MATHENESSE christelijke school voor vmbo hristelijke school voor MATHENESSE, DAT BEN JIJ! Op Melanchthon Mathenesse: Vind je alle leerwegen en alle sectoren. Werk je op je eigen manier. Ga

Nadere informatie

Kies voor meer! kies voor meer

Kies voor meer! kies voor meer kies voor meer Kies voor meer! Je staat op het punt om een heel belangrijke beslissing te nemen: je kiest de school waar je de komende jaren naartoe gaat. Spannend! Want je wilt natuurlijk naar een plek

Nadere informatie

Hier leer je. voor het leven BERGSCHENHOEK. Een open en stimulerende omgeving. Aandacht voor jouw ontwikkeling. Vanuit relaties naar prestaties

Hier leer je. voor het leven BERGSCHENHOEK. Een open en stimulerende omgeving. Aandacht voor jouw ontwikkeling. Vanuit relaties naar prestaties BERGSCHENHOEK christelijke school voor gymnasium-atheneum-havo Hier leer je Vanuit relaties naar prestaties Aandacht voor jouw ontwikkeling Een open en stimulerende omgeving voor het leven Leren kan op

Nadere informatie

Talent in ontwikkeling. voor Toekomstige brugklassers. Informatiebrochure brugperiode Theresialyceum School voor havo atheneum gymnasium

Talent in ontwikkeling. voor Toekomstige brugklassers. Informatiebrochure brugperiode Theresialyceum School voor havo atheneum gymnasium Talent in ontwikkeling voor Toekomstige brugklassers Informatiebrochure brugperiode 2017 Theresialyceum School voor havo atheneum gymnasium 2 Beste brugklasser, Je bent het nog niet, maar het duurt niet

Nadere informatie

Wat is dalton? We werken met daltonuren. Tijdens een daltonuur kun je zelf kiezen aan welk vak je gaat werken en bij welke docent.

Wat is dalton? We werken met daltonuren. Tijdens een daltonuur kun je zelf kiezen aan welk vak je gaat werken en bij welke docent. daarom dalton! Wat is dalton? Kiezen voor het Wolfert Lyceum betekent kiezen voor het daltononderwijs. Bij ons leer je om zelfstandig te werken, je eigen verantwoordelijkheid te nemen, keuzes te maken

Nadere informatie

Samen bouwen aan je toekomst. Het Maerlant in 10 stappen

Samen bouwen aan je toekomst. Het Maerlant in 10 stappen SC H L OO JA AR 20 1 20 6-17 Samen bouwen aan je toekomst Het Maerlant in 10 stappen Je wilt naar... een leuke school, waar iedereen elkaar kent. Een relaxte, overzichtelijke school, waar je jezelf kunt

Nadere informatie

Ondernemen, Welzijn & Sport. Hoog slagingspercentage. Wij maken leren persoonlijk. Leren, ervaren én doen! Gezellig en kleinschalig

Ondernemen, Welzijn & Sport. Hoog slagingspercentage. Wij maken leren persoonlijk. Leren, ervaren én doen! Gezellig en kleinschalig christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Ondernemen, Leren, ervaren én doen! Gezellig en kleinschalig Veel aandacht voor taal en rekenen Welzijn & Sport Onderwijs maken we samen! Wat ga je leren? Wat vind

Nadere informatie

EVEN KENNIS MAKEN. Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2016

EVEN KENNIS MAKEN. Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2016 EVEN KENNIS MAKEN Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2016 De eerste jaren werken we vooral nog in thema s en met het spreekwoord van onze school: Willen, worden en zijn. Maar in latere jaren werken

Nadere informatie

GELUKKIG LEREN ONTWIKKELEN

GELUKKIG LEREN ONTWIKKELEN GELUKKIG LEREN ONTWIKKELEN Editie 2019 OPEN DAG ZATERDAG 26 JANUARI 2019 10.00-13.00 UUR VOORLICHTINGSAVOND (ouders/verzorgers) DONDERDAG 31 JANUARI 2019 19.30 UUR ORIËNTATIELESMIDDAG (groep 8) WOENSDAG

Nadere informatie

Westplantsoen. havo vwo. atheneum. gymnasium. gymnasium-plus

Westplantsoen. havo vwo. atheneum. gymnasium. gymnasium-plus Westplantsoen havo vwo atheneum gymnasium gymnasium-plus open dagen vrijdag 1 februari 19:00-21:00 uur zaterdag 2 februari 10:00-13:00 uur School-in-bedrijf Jij en je ouders/verzorgers krijgen een rondleiding

Nadere informatie

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school Beste ouder/verzorger, Uw kind gaat binnenkort naar de middelbare school. Een spannende tijd. Samen met uw kind bezoekt

Nadere informatie

Groenewald. Waar staat. voor?

Groenewald. Waar staat. voor? groenewald Waar staat Groenewald voor? Groenewald is een persoonlijke, kleinschalige school waar kwalitatief, eigentijds, toekomstgericht onderwijs wordt gegeven. Binnen een duidelijke structuur is er

Nadere informatie

Informatie voor leerlingen tto gymnasium atheneum havo mavo. christelijke school

Informatie voor leerlingen tto gymnasium atheneum havo mavo. christelijke school Informatie voor leerlingen christelijke school 2018-2019 tto gymnasium atheneum havo mavo Kies een school die bij je past. 2 Om erachter te komen of je De Nassau een leuke school vindt, ben je van harte

Nadere informatie

vmbo tl en gl een Calvijn school

vmbo tl en gl een Calvijn school vmbo tl en gl Zuidermavo mavo e v e i t r o p s e d et m d i u Z p o o ute r o v a H een Calvijn school Beste ouder/verzorger, Uw kind stapt binnenkort over naar het voortgezet onderwijs. Een mooi, maar

Nadere informatie

Beste bijna Brugklasser...

Beste bijna Brugklasser... Oecumenische school voor mavo, havo, atheneum, gymnasium en technasium Eigentijds betekent werken en leren met behulp van ICT. Beste bijna Brugklasser... Dinsdag 7 februari 2017 informatieavond Start om

Nadere informatie

CSW Toorop Talent College

CSW Toorop Talent College Informatiegids 2019 CSW Van de Perre mavo, havo, vwo: atheneum, gymnasium en TTO CSW Toorop Talent College vmbo-bk CSW Bestevaêr mavo, vmbo-bk, havo en vrijeschool 2 Eén scholengemeenschap, drie scholen

Nadere informatie

Deventer scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo, vmbo en praktijkonderwijs

Deventer scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo, vmbo en praktijkonderwijs ALLE RUIMTE basis-kader mavo-havo Etty Hillesum schreef Ontwikkeling rekent niet met tijd Alle ruimte om je eigen weg te gaan in leven en leren. 4 Alle ruimte betekent bij ons Voor jou is er altijd plek

Nadere informatie

VMBO KL 1-2 VMBO TL HAVO VWO 1-3 GYMNASIUM 1-3. Bruggerinfo. Arnhem. gelooft

VMBO KL 1-2 VMBO TL HAVO VWO 1-3 GYMNASIUM 1-3. Bruggerinfo. Arnhem. gelooft VMBO KL 1-2 VMBO TL HAVO VWO 1-3 GYMNASIUM 1-3 Bruggerinfo Arnhem gelooft Aangenaam: Guido Bij Guido ben jij het middelpunt. We vinden jou belangrijk. Wees dus vooral wie je bent. Samen verleggen we je

Nadere informatie

havo, vwo (atheneum), tweetalig vwo interconfessioneel

havo, vwo (atheneum), tweetalig vwo interconfessioneel Da Vinci College havo, vwo (atheneum), tweetalig vwo interconfessioneel DE SCHOOL WAAR JE WORDT GEZIEN davinci.psg.nl Da Vinci College Joh. Naberstraat 218 1442 BG Purmerend Postbus 270 1440 AG Purmerend

Nadere informatie

Accent op jouw talent! Welkom op het Rythovius College Eersel

Accent op jouw talent! Welkom op het Rythovius College Eersel Accent op jouw talent! Welkom op het Rythovius College Eersel Een kleinschalige school met grote mogelijkheden 2015 Accent op jouw talent Elke leerling heeft talent. De meesten hebben zelfs meer dan één

Nadere informatie

Workshops. voor groep 8 leerlingen. september-november Elke opleiding heeft zijn eigen schoolgebouw.

Workshops. voor groep 8 leerlingen. september-november Elke opleiding heeft zijn eigen schoolgebouw. voor groep 8 leerlingen september-november 2017 Aanmelden workshops Je kunt je aanmelden voor de workshops via e-mail: workshop@farelcollege.nl Beste bijna-brugklasser, Wat fijn dat je deze flyer leest

Nadere informatie

Het Ludger College. Jouw talent is er thuis.

Het Ludger College. Jouw talent is er thuis. Het Ludger College Jouw talent is er thuis. Algemene informatie over het Ludger College Het Ludger College is een school voor mavo, havo en vwo (atheneum en gymnasium) in Doetinchem. Er is ook een programma

Nadere informatie

Jouw keuzes l Jouw talenten I Jouw toekomst I Jouw school

Jouw keuzes l Jouw talenten I Jouw toekomst I Jouw school Jouw keuzes l Jouw talenten I Jouw toekomst I Jouw school Het Walburg College is een middelgrote school voor gymnasium, atheneum, havo en mavo in Zwijndrecht. Op het Walburg College hebben we oog voor

Nadere informatie

een waardevol diploma vmbo en mbo in één havo-top! Uiterlijke Verzorging en Mode Consumptief en Toerisme Zorg en Welzijn, Sport en Bewegen

een waardevol diploma vmbo en mbo in één havo-top! Uiterlijke Verzorging en Mode Consumptief en Toerisme Zorg en Welzijn, Sport en Bewegen een waardevol diploma vmbo en mbo in één havo-top! Uiterlijke Verzorging en Mode Consumptief en Toerisme Zorg en Welzijn, Sport en Bewegen Handel en Administratie vmbo-mbo-havo PENTA werkt al een tijdje

Nadere informatie

HET DRAAIT M JOU Jouw keuzes Jouw talenten Jouw toekomst Jouw school

HET DRAAIT M JOU Jouw keuzes Jouw talenten Jouw toekomst Jouw school HET DRAAIT M JOU Jouw keuzes Jouw talenten Jouw toekomst Jouw school Het Walburg College is een middelgrote school voor gymnasium, atheneum, havo en mavo in Zwijndrecht. Op het Walburg College hebben we

Nadere informatie

christelijke school voor gymnasium-atheneum-havo HAALT HET BESTE IN JE NAAR BOVEN

christelijke school voor gymnasium-atheneum-havo HAALT HET BESTE IN JE NAAR BOVEN christelijke school voor gymnasium-atheneum-havo HAALT HET BESTE IN JE NAAR BOVEN Dit is Melanchthon Schiebroek: Gymnasium, atheneum en havo Iedereen kent iedereen Kleinschalig en strak georganiseerd Huiswerk

Nadere informatie

RSG WOLFSBOS. vwo, havo, vmbo, praktijkonderwijs

RSG WOLFSBOS. vwo, havo, vmbo, praktijkonderwijs RSG WOLFSBOS vwo, havo, vmbo, praktijkonderwijs WELKOM Daar sta je dan: op de drempel van de middelbare school. Een volgende stap in je leven. Een nieuwe school kiezen is niet gemakkelijk. Want waar kies

Nadere informatie

Informatieavonden Markland College Oudenbosch. 17 en 18 januari 2018 MAVO.

Informatieavonden Markland College Oudenbosch. 17 en 18 januari 2018 MAVO. WELKOM Informatieavonden Markland College Oudenbosch 17 en 18 januari 2018 MAVO Waar kom jij vandaan? Waarom kiezen leerlingen voor het Markland College? We vroegen het eens aan onze leerlingen Youri Mies

Nadere informatie

Hier leer je. voor het leven BERGSCHENHOEK. Aandacht voor jouw ontwikkeling. Vanuit relaties naar prestaties. Een open en stimulerende omgeving

Hier leer je. voor het leven BERGSCHENHOEK. Aandacht voor jouw ontwikkeling. Vanuit relaties naar prestaties. Een open en stimulerende omgeving BERGSCHENHOEK christelijke school voor gymnasium-atheneum-havo Hier leer je Vanuit relaties naar prestaties Aandacht voor jouw ontwikkeling Een open en stimulerende omgeving voor het leven Leren kan op

Nadere informatie