Wereldbroederschapsdag. 19 januari 2014 Doopsgezinde vermaning Leeuwarden

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wereldbroederschapsdag. 19 januari 2014 Doopsgezinde vermaning Leeuwarden"

Transcriptie

1 Wereldbroederschapsdag 19 januari 2014 Doopsgezinde vermaning Leeuwarden

2 Viering van Wereldbroederschapsdag / Worldfellowshipsday Waarvoor alle Doopsgezinde gemeentes in Friesland zijn uitgenodigd. zondag 19 januari 2014, aanvang Doopsgezinde kerk te Leeuwarden voorgangers: Roelof Akse, Jelle de Groot en Tjitske Hiemstra Organist: Gerben Bergstra Thema: Vriendschap Wereldbroederschapsdag Waar komt de viering van deze dag vandaan? De oorsprong ligt in de periode van de Zwitserse reformatie van Zwingli. In de groep van Zwingli bevond zich een aantal ontevreden leden; zij vonden de vernieuwingen niet ver genoeg gaan. Onder hen waren Konrad Grebel, Felix Mantz en Jörg Blaurock. Zij zochten contact met de theoloog Thomas Muntzer in Duitsland om met hem te spreken over de betekenis van avondmaal en doop. Grebel en Mantz raakten in conflict met Zwingli omdat deze vreesde dat zijn volkskerk schade zou lijden door de radicaliteit van de groep van Grebel. Deze groep had al gevraagd of zij een afzonderlijke gemeente mocht stichten. Op 17 januari 1525 liet de Raad van Zürich een disputatie over de doop houden; hierna stelde men de kinderdoop verplicht. Op 21 januari kwam bovendien een verbod op de samenkomsten van de radicalen. Daarnaast werd een aantal mensen verbannen. Op de avond van zaterdag 21 januari 1525 vroeg Blaurock aan Grebel hem te dopen met de ware christelijke doop. Toen hij die van Grebel ontvangen had, voltrok Blaurock de plechtigheid aan de anderen. Iedere gedoopte werd nu ook doper en hiermee ontstond de doperse beweging. Op een zondag rond 21 januari wordt dit herdacht met het vieren van de Wereldbroederschapsdag.

3 Welkom en aansteken van de Paaskaars Samenzang Nieuwe winden, oude liefde (FDS Jubileumbundel van 2011) tekst: Eppie Dam, melodie: Ik voel de winden Gods vandaag 1. Tot hier heeft ons de tijd gebracht uit eeuwen lang hiervoor, de adem van het voorgeslacht drong tot de muren door; zij zongen van de winden Gods en alles wat hen dreef de tijd wrikt oude banden los, maar oude liefde bleef. 2. Al jaagt een nieuwe beeldenstorm en woedt de harde munt, nog zoeken wij een levensvorm die mensen recht vergunt. hier hijsen wij het hoge zeil van gul en goedgezind, en staan wij voor een levensstijl die zegenend verbindt. 3. Al heeft de tijd ons uitgedund en zijn we niet in tel, wij kennen nog het middelpunt van roeping en appél: hier wordt het Levend Woord herhaald, een oude erfenis, die eeuwenlang werd doorvertaald naar zijn betekenis. Begroeting Samenzang Goedemorgen, welkom allemaal (NL 288) Goedemorgen, welkom allemaal. Ik met mijn en jij met jouw verhaal. Lachen, huilen, vrolijkheid en pijn. Alles mag er zijn. God, ik vraag je, kom in onze kring. Wees er bij, wanneer ik bid en zing. Ik met mijn en jij met jouw verhaal, verteld in mensentaal. Inleiding Presentatie over Doopsgezinde Broederschap in Indonesië

4 Samenzang Morgenlied (Alles wordt nieuw) Hanna Lam en Wim ter Burg) 1. O lieve Heer, ik ben zo blij, de duisternis verdween, de donkere nacht is weer voorbij, Uw licht staat om mij heen. 2. Dank, dat ik voor Uw aangezicht, de lieve lange dag, met alle kind ren van het licht spelen en zingen mag. Tijdens het naspel van dit lied steken kinderen een licht aan en gaan naar een eigen ruimte; jongeren gaan naar de kerkenraadskamer. Gebed 3. O lieve Heer, ik ben zo blij dat U mij steeds omringt. U bent niet ver, U bent dichtbij, dicht bij elk mensenkind. Samenzang Zie toch hoe goed... Psalm 133 (NL 133: 1, 2 en 3)

5 2. Als olie die Aärons baard en kleren met geur doordringt, zo is de gunst des Heren voor wie eendrachtig samen zijn. Als dauw is het, die ligt zo mild en rein op Hermons top en daalt op Sion neer. t Wordt al een tuin voor God den Heer. 3. Jeruzalem! Hier geeft de Heer zijn zegen, hier woont Hij zelf, hier wordt zijn heil verkregen en leven tot in eeuwigheid. Bijbellezing uit het evangelie van Johannes 15, 9-17 (NBV) Ik heb jullie liefgehad, zoals de Vader mij heeft liefgehad. Blijf in mijn liefde: je blijft in mijn liefde als je je aan mijn geboden houdt, zoals ik me ook aan de geboden van mijn Vader gehouden heb en in zijn liefde blijf. Dit zeg ik tegen jullie om je mijn vreugde te geven, dan zal je vreugde volkomen zijn. Mijn gebod is dat jullie elkaar liefhebben zoals ik jullie heb liefgehad. Er is geen grotere liefde dan je leven te geven voor je vrienden. Jullie zijn mijn vrienden wanneer je doet wat ik zeg. Ik noem jullie geen slaven meer, want een slaaf weet niet wat zijn meester doet; vrienden noem ik jullie, omdat ik alles wat ik van de Vader heb gehoord, aan jullie bekendgemaakt heb. Jullie hebben niet mij uitgekozen, maar ik jullie, en ik heb jullie opgedragen om op weg te gaan en vrucht te dragen, blijvende vrucht. Wat je de Vader in mijn naam vraagt, zal hij je geven. Dit draag ik jullie op: heb elkaar lief.

6 Samenzang Vriendschap, vrij en ongedwongen (uit Zingerderwijs 148), tekst: Piet Vliegenthart, melodie: Eens als de bazuinen klinken 1. Vriendschap, vrij en ongedwongen, zonder vriendschap kun je niet. Iemand helemaal vertrouwen in je blijdschap en verdriet. Wie ben jij, wie is de ander? Zoeken wat herkenning biedt. 2. Samen vechten, samen werken, kwetsbaar, open voor elkaar, schurend, slijpend, samen sterker, bij verschil veranderbaar. Wie ben jij, wie is de ander? Groeien doe je aan elkaar. 3. Idealen in het leven vul je samen verder in. Voor een nieuwe toekomst leven geeft aan vriendschap diepe zin. Wie ben jij, wie is de ander? Elkaar tot bemoediging. 4. In de vriendschap tussen mensen is het God zelf die ons groet. t Hoogste wat wij kunnen wensen: Lof zij God die ons ontmoet. Wie ben jij, wie is die Ander? Ik-ben-er-voor-jou, voorgoed. Uitleg en vermaning Orgelspel Als voorzang zingt Greetje van der Es My peace, een lied dat op de vredesconferentie van de World Council of Churches / Wereldraad van Kerken in Azië werd gezongen, daarna met elkaar hier als samenzang. Refrein: My peace, my peace I give unto you. My peace, my peace I give, alleluia 1. As the flowers bloom in the field let us grow in Jesus peace, planting in the world seeds of faith, seeds of hope and seeds of love. Refrein 2. Look upon the birds in the air. Never fear, or have a care, soaring high above on wings of peace, spreading justice everywhere.

7 Open ruimte Een aantal van de aanwezige gemeenten doet in een paar zinnen een vriendschappelijke groet aan de Wereldbroederschap, met name de zusters en broeders in Indonesië. Na de dienst worden alle groeten voorin de kerk verzameld. Gebeden, stilte; afgesloten met gezongen Onze Vader God fan fier en hein ús Heit (Tuskentiden 229) 2. Bûch de folken nei jo wet lit jo ryk op ierde komme. byn jo wil ús op it hert en wy sykhelje ferromme. 3. Jou ús hjoed ús deistich brea en ferjou wat wy misdiene, sa t ek wy ferjûn ha, Hear, al dy t skuldich foar ús stiene. 4. Lit oer ús gjin neare nacht, lied ús net yn blyn begearen. binne wy yn duvels macht, Hear, ferlos ús fan e kweade. 5. God fan fier en hein, ús heit, wûnder heimnis is jo namme, grut yn krêft en hearlikheid, oant yn alle tiden. Amen.

8 Collecte voor MWC Mennonite World Conference, het Doopsgezind Wereldcongres hoopt alle aan het anabaptisme gelieerde kerken en gemeenten samen te brengen in een wereldwijde geloofsgemeenschap (koinonia) voor een ontmoeting van vriendschap, eredienst, dienstbaarheid en getuigen. De kosten van de conferentie in Paraguay in 2009 werden geraamd op $ ,-. Voor het komende congres in de Verenigde Staten in Harrisburg, Pennsylvania, zal een vergelijkbaar bedrag nodig zijn. Wegzending en zegenbede en daarna zegenlied Hear, wês mei ús oant in oare kear (Tuskentiden 237) 2. Hear, wês mei ús oant in oare kear, wol ús mei jo wjukken hoedzje, stypje as de stoarmen woedzje, Hear, wês mei ús oant in oare kear. 3. Hear, wês mei ús oant in oare kear, wol de wegen foar ús sljochtsje, ús net nei ús sûnden rjochtsje. Hear, wês mei ús oant in oare kear, 4. Hear, wês mei ús oant in oare kear, as wy wurch en warleas binne, lit ús dan troch Jo oerwinne. Hear, wês mei ús oant in oare kear.

9 Lunch We openen de maaltijd met samenzang: Voor ieder van ons een plaats aan de tafel (NL 388) 2. Voor ieder van ons een plaats aan de tafel, voor iedere vrouw, voor iedere man. Niet minder of meer, de een of de ander: het delen van macht is deel van ons plan. 3. Voor jong en voor oud een plaats aan de tafel, want iedere stem geeft klank aan het koor. Een hand zoekt een hand, de jongste de oudste; ze vinden elkaar en niemand gaat voor. We besluiten de lunch met een gezongen canon: (NL 235) Na de lunch wordt u allen, jong en oud, van harte uitgenodigd om het Frysk Museum te bezoeken onder leiding van Jelle Krol.

10 Lezing Leo Fijen Op zondag 2 februari om uur houdt Leo Fijen in de Leeuwarder vermaning een lezing over Het geheim van de Stilte. Het geheim van de stilte is de vraag naar de diepste stem in ons leven. Die stilte is levensnoodzakelijk. Voor alle terreinen van het leven. Tv-maker Leo Fijen zal concrete voorbeelden geven uit zijn eigen leven over de betekenis van stilte: in rouw, op het werk, in een relatie, tijdens vakantie, bij mantelzorg. Stilte verbindt mensen: door de dood heen, in ziekte, op de fiets met een dierbare, tijdens een wandeling op het strand, in de verzorging van je naaste. Dat doet stilte allemaal. En daarom zal Leo Fijen tien persoonlijke wegen geven naar die stilte die voor iedereen navolgenswaardig is. Tijdens zijn verhaal zal Elske te Lindert op bijzondere wijze de stilte oproepen door haar liederen. De toegang is 5,--. Graag opgeven op de lijst achterin de kerk of bij de koster: koster-dgl@kpnmail.nl. Kun je nog zingen? Zing dan mee! Op zaterdag 15 februari 2014 wordt in Friesland een tweede zangdag rond het Nieuwe Liedboek georganiseerd. Dit project is een initiatief van de doopsgezinde gemeenten Drachten-Ureterp, Heerenveen en Leeuwarden en bestemd voor belangstellenden uit de eigen gemeenten en daarbuiten. In november j.l. werd de eerste zangdag gehouden in Drachten. Vanwege het succes wordt een tweede zangdag gehouden, deze staat opnieuw onder leiding van cantor Rein A. Ferwerda en ds. Andries H. Bakker. Vanaf tien uur staat dit keer in de vermaning van Leeuwarden de koffie klaar, om half elf begint het zingen en om drie uur is de zangdag afgelopen. De dag, inclusief het materiaal en de lunch, wordt de deelnemers aangeboden. Een prachtige gelegenheid voor leden, voorgangers, dirigenten en organisten/begeleiders van doopsgezinde gemeenten om kennis te maken met de rijke verscheidenheid van het Nieuwe Liedboek. Aanmelding (is noodzakelijk) bij ds. Andries Bakker: andries.bakker@doopsgezind.nl of

11 Deze Friese Wereldbroederschapsdag werd voorbereid door de Wurkgroep Fiere van de FDS, met als deelnemers: Annebouk Veurman, Korneel Roosma, Jelle de Groot, Jelle Krol en Roelof Akse * * * Alle medewerkers aan deze viering: hartelijk dank voor u inzet!

12 Ic van Gods genade die my ghegheuen is, hebbe den gront gheleyt, als een wijs Timmermeester, een ander timmert daer op. Maer een yeghelijck sie toe, hoe hy daer op timmere. Eenen anderen gront, tis waer, en can niemant legghen, dan alleen die, die gheleyt is, welcke is Iesus Christus. 1 Kor 3: Biestkensbijbel 1560

overgaand in lied 15 uit Geroepen om te zingen

overgaand in lied 15 uit Geroepen om te zingen Doopsgezinde Gemeente Leeuwarden 16 september 2012 Organist: Gerben Bergstra; voorganger: Tjitske Hiemstra thema: Powered by peace; energie voor vrede Rond de avondmaalstafel staan we stil bij de vredesweek

Nadere informatie

Doopsgezinde Gemeente Leeuwarden 11 januari 2015 Organist: Gerben Bergstra, voorganger: Tjitske Hiemstra thema: Mijn licht en bevrijding

Doopsgezinde Gemeente Leeuwarden 11 januari 2015 Organist: Gerben Bergstra, voorganger: Tjitske Hiemstra thema: Mijn licht en bevrijding * Mededelingen en aansteken van de kaars * Bemoediging en groet Doopsgezinde Gemeente Leeuwarden 11 januari 2015 Organist: Gerben Bergstra, voorganger: Tjitske Hiemstra thema: Mijn licht en bevrijding

Nadere informatie

Doopsgezinde Gemeente Leeuwarden Palm- en Passiezondag, 20 maart 2016 voorganger: Tjitske Hiemstra organist: Gerben Bergstra: thema: Binnen of buiten

Doopsgezinde Gemeente Leeuwarden Palm- en Passiezondag, 20 maart 2016 voorganger: Tjitske Hiemstra organist: Gerben Bergstra: thema: Binnen of buiten Doopsgezinde Gemeente Leeuwarden Palm- en Passiezondag, 20 maart 2016 voorganger: Tjitske Hiemstra organist: Gerben Bergstra: thema: Binnen of buiten * Mededelingen en aansteken van de kaars * Bemoediging

Nadere informatie

Doopsgezinde Gemeente Leeuwarden 19 maart 2017 Organist: Gerben Bergstra: voorganger: Tjitske Hiemstra thema: Mijn ogen zijn gericht op.

Doopsgezinde Gemeente Leeuwarden 19 maart 2017 Organist: Gerben Bergstra: voorganger: Tjitske Hiemstra thema: Mijn ogen zijn gericht op. L i t u r g i e m e t o v e r d e n k i n g Doopsgezinde Gemeente Leeuwarden 19 maart 2017 Organist: Gerben Bergstra: voorganger: Tjitske Hiemstra thema: Mijn ogen zijn gericht op. * Mededelingen en aansteken

Nadere informatie

Doopsgezinde Gemeente Leeuwarden 2 juli 2017 Organist: Gerben Bergstra; voorganger: Hester Wouda thema: in je element

Doopsgezinde Gemeente Leeuwarden 2 juli 2017 Organist: Gerben Bergstra; voorganger: Hester Wouda thema: in je element Doopsgezinde Gemeente Leeuwarden 2 juli 2017 Organist: Gerben Bergstra; voorganger: Hester Wouda thema: in je element * Mededelingen * Aansteken van de kaars * Bemoediging en groet * Zingen Bijeengeroepen

Nadere informatie

Liturgie. voor de openingsdienst van de vernieuwde kerkzaal van de protestantse gemeente te Jubbega-Hoornsterzwaag

Liturgie. voor de openingsdienst van de vernieuwde kerkzaal van de protestantse gemeente te Jubbega-Hoornsterzwaag Liturgie voor de openingsdienst van de vernieuwde kerkzaal van de protestantse gemeente te Jubbega-Hoornsterzwaag zondag 16 maart 2014 Voorganger: Muzikanten: Schriftlezing: Piet Hulshof Lenie Drint (orgel)

Nadere informatie

ORDE VAN DE DIENST OP ZONDAG 22 NOVEMBER 2015, in de Martinikerk van Bolsward. Thema: En God zal alle tranen uit hun ogen wissen

ORDE VAN DE DIENST OP ZONDAG 22 NOVEMBER 2015, in de Martinikerk van Bolsward. Thema: En God zal alle tranen uit hun ogen wissen ORDE VAN DE DIENST OP ZONDAG 22 NOVEMBER 2015, in de Martinikerk van Bolsward Zondag Christus Koning Laatste zondag van het kerkelijk jaar Herdenken van de overledenen Viering van het Heilig Avondmaal

Nadere informatie

Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Wim Pardoen Voorganger: ds. Kees Benard

Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Wim Pardoen Voorganger: ds. Kees Benard Orde van dienst voor zondag 19 april 2015, 3 e zondag van Pasen - schoolkerkdienst Ik zie het wel Met medewerking van de Regenboogschool en ouders en kinderen van de Heideparkschool Kerk: Brugkerk, Kroonplein

Nadere informatie

Orde van dienst 10 juni 2018

Orde van dienst 10 juni 2018 Orde van dienst 10 juni 2018 Protestantse Gemeente Laren (Gld.) Sepp Hendrik & Isa Rieneke Groot Bronsvoort Enserink worden in deze dienst gedoopt Voorganger: ds. Jaap Jonk Orgelspel: Stefan Potman De

Nadere informatie

Thema: Mijn hand, jouw glimlach

Thema: Mijn hand, jouw glimlach Orde van dienst voor zondag 5 januari 207 Dienst van de gezamenlijke kerken in Hallum aan het begin van de week van gebed voor de eenheid van christenen Thema: Mijn hand, jouw glimlach Het materiaal voor

Nadere informatie

Goede buren. Startzondag 13 september 2015 m.m.v. Jeugdkoor Joy uit Streefkerk o.l.v. Vincent van Dam

Goede buren. Startzondag 13 september 2015 m.m.v. Jeugdkoor Joy uit Streefkerk o.l.v. Vincent van Dam Goede buren Startzondag 13 september 2015 m.m.v. Jeugdkoor Joy uit Streefkerk o.l.v. Vincent van Dam Voorganger: ds. Joke van der Neut Organist: Alex Hommel Orgelspel Welkom door ouderling van dienst Jan

Nadere informatie

SKG 5 februari 2017 Vriendschap. Voorganger: ds Paulineke Eigenhuis Organist: Harm Jansen Ouderling van dienst: Karlien Lankman Beamer: Barry en Edze

SKG 5 februari 2017 Vriendschap. Voorganger: ds Paulineke Eigenhuis Organist: Harm Jansen Ouderling van dienst: Karlien Lankman Beamer: Barry en Edze SKG 5 februari 2017 Vriendschap Voorganger: ds Paulineke Eigenhuis Organist: Harm Jansen Ouderling van dienst: Karlien Lankman Beamer: Barry en Edze Welkom en mededelingen Stilte (gemeente gaat staan)

Nadere informatie

Doopsgezinde Gemeente Leeuwarden 10 september Organist: Truus de Vries: voorganger: Tjitske Hiemstra thema: Hij is niet ver van elk van ons

Doopsgezinde Gemeente Leeuwarden 10 september Organist: Truus de Vries: voorganger: Tjitske Hiemstra thema: Hij is niet ver van elk van ons Doopsgezinde Gemeente Leeuwarden 10 september Organist: Truus de Vries: voorganger: Tjitske Hiemstra thema: Hij is niet ver van elk van ons * Mededelingen en aansteken van de kaars * Bemoediging en groet

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. : dhr.f. Wijngaarden

Welkom in de Menorah. : dhr.f. Wijngaarden Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Lector Organist : Ds. Aafke Nicolai : dhr. H. Bouma : dhr.f. Wijngaarden : dhr. H. Dorsman Lied voor de dienst: Lied 416: 1a, 2 en 4 Lied voor de dienst:

Nadere informatie

Doopsgezinde Gemeente Leeuwarden

Doopsgezinde Gemeente Leeuwarden Doopsgezinde Gemeente Leeuwarden Zondag, 31 oktober 2010 Thema: Toekomst Geboortedankzegging en Bijbelzondag Voorganger: ds. Tjitske Hiemstra Organist: Gerben Bergstra Zanggroep Lente o.l.v. pianist Arjen

Nadere informatie

Rijkdom en armoede, wat doet het met ons geloof? Voorganger: Ds. F.E. Schneider Orgel: Jan Roth Gastheer: Reyald. Welkom en mededelingen

Rijkdom en armoede, wat doet het met ons geloof? Voorganger: Ds. F.E. Schneider Orgel: Jan Roth Gastheer: Reyald. Welkom en mededelingen Liturgie 5 februari 2017 Aanvang: 10.00 uur Thema: Rijkdom en armoede, wat doet het met ons geloof? Voorganger: Ds. F.E. Schneider Orgel: Jan Roth Gastheer: Reyald Welkom en mededelingen Lied: Gezang 1:

Nadere informatie

Welkom in de kerkschoolgezinsdienst van zondag 16 februari 2014. Organist Cornelis Jacobi

Welkom in de kerkschoolgezinsdienst van zondag 16 februari 2014. Organist Cornelis Jacobi Welkom in de kerkschoolgezinsdienst van zondag 16 februari 2014 Voorganger Organist Beamer ds Henk-Jan de Groot Cornelis Jacobi Welkom en mededelingen Zingen allemaal: - Goedemorgen welkom allemaal Goedemorgen,

Nadere informatie

2 Dit huis van hout en steen, dat lang de stormen heeft doorstaan, waar nog de wolk gebeden hangt van wie zijn voorgegaan,

2 Dit huis van hout en steen, dat lang de stormen heeft doorstaan, waar nog de wolk gebeden hangt van wie zijn voorgegaan, Oecumenische viering 10 mei 2015 Zondag Rogate Medewerkenden: Pastor Hans Schoorlemmer, verkondiging en ds. Ad van Noord, liturg Buitenkerkkoor o.l.v. Bram Gordijn André Poortman, orgel Voorbereiding Welkom

Nadere informatie

Thema: Tijd om op weg te gaan en te ontmoeten

Thema: Tijd om op weg te gaan en te ontmoeten Zondag 13 december 3e Advent Thema: Tijd om op weg te gaan en te ontmoeten Orgelspel Begroeting De gemeente gaat staan Intochtslied: Lied 601 Stilte om ons voor te bereiden op de dienst Bemoediging o.

Nadere informatie

De dienst wordt rechtstreeks uitgezonden door radio Eenhoorn

De dienst wordt rechtstreeks uitgezonden door radio Eenhoorn OOGSTDIENST Dankdag voor gewas en arbeid Liturgie voor de dienst van de Protestantse gemeente Lank Meamert op zondag 4 november 2018 ~ de 7 e van de herfst ~ om 9.30 uur in de Mariakerk te Winsum Voorganger:

Nadere informatie

U bent geschapen om deel uit te maken van Gods gezin.

U bent geschapen om deel uit te maken van Gods gezin. 1) Deel van Gods gezin 2) Het allerbelangrijkste > de Liefde 3) Plek om bij te horen 4) Leven met elkaar delen 5) Gemeenschap ontwikkelen 6) Gemeenschap herstellen 7) Gemeenschap beschermen 1 Rm. 12:5

Nadere informatie

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse 11 e zondag van de zomer 31 augustus 2014 Voorganger Ouderling Diaken Organist Koster : ds. Bob Wijnbergen : Herman Nijhuis : Nelleke van Schaardenburgh : Līga Vilmane

Nadere informatie

* Zingen O waar wil je heen gaan? Ionalied 21: 1,2,4,5

* Zingen O waar wil je heen gaan? Ionalied 21: 1,2,4,5 Doopsgezinde Gemeente Leeuwarden 1 februari 2015 Organist: Folkert Binnema, voorganger: Tjitske Hiemstra thema: Luisteren en horen; naar wie? Of zoeken we naar eigen antwoorden op onze vragen? * Mededelingen

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST VOOR ZONDAG 6 MEI 2018 IN DE MENTE KERK TE SCHOONEBEEK

ORDE VAN DIENST VOOR ZONDAG 6 MEI 2018 IN DE MENTE KERK TE SCHOONEBEEK ORDE VAN DIENST VOOR ZONDAG 6 MEI 2018 IN DE MENTE KERK TE SCHOONEBEEK VOORGANGER: DS. JAN HERMES OUDERLING: ALBERT ROTMENSEN DIAKEN: HENNIE HANKEN-DE HAAN LECTOR: RIA ENGBERTS ORGANIST: HENK OVING VOORBEREIDING

Nadere informatie

1 Korintiёrs 1:9. Marcus 10:45. Handelingen 4:12. Johannes 17:3. 1 Korintiёrs 3:16. Johannes 15:9,10. Psalm 32:8

1 Korintiёrs 1:9. Marcus 10:45. Handelingen 4:12. Johannes 17:3. 1 Korintiёrs 3:16. Johannes 15:9,10. Psalm 32:8 [1] [2] [3] Johannes 3:16 1 Korintiёrs 1:9 Johannes 3:19 God wil met ons omgaan God wil met ons omgaan Zonde brengt scheiding [4] [5] [6] Romeinen 3:23 Marcus 10:45 Romeinen 5:8 Zonde brengt scheiding

Nadere informatie

Doopsgezinde Gemeente Leeuwarden 15 november 2015 Organist: Gerben Bergstra; voorganger: Rob Workel thema:

Doopsgezinde Gemeente Leeuwarden 15 november 2015 Organist: Gerben Bergstra; voorganger: Rob Workel thema: Doopsgezinde Gemeente Leeuwarden 15 november 2015 Organist: Gerben Bergstra; voorganger: Rob Workel thema: * Mededelingen en aansteken van de kaars * Zingen Lied van het Licht NL 287: 1, 5 5. Rond het

Nadere informatie

* Mededelingen en aansteken van de kaars. * Bemoediging en groet. * Zingen Goede morgen, welkom allemaal

* Mededelingen en aansteken van de kaars. * Bemoediging en groet. * Zingen Goede morgen, welkom allemaal Doopsgezinde Gemeente Leeuwarden 3 e zondag van Epifanie, 17 januari 2016 Organist: Gerben Bergstra: voorganger: Tjitske Hiemstra thema: Laat de wijn van de liefde/vreugde niet opraken... * Mededelingen

Nadere informatie

Zondag 21 mei kinderdienst. Dominee: ds. Adri van der Wal Organist: Hans van Noord. Thema: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet

Zondag 21 mei kinderdienst. Dominee: ds. Adri van der Wal Organist: Hans van Noord. Thema: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet Zondag 21 mei 2017 kinderdienst Dominee: ds. Adri van der Wal Organist: Hans van Noord Thema: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet INTOCHT Binnenkomst kerkenraad Vóór de dienst, als de dominee al binnen is,

Nadere informatie

21 februari 2016 ONLINE MET GOD. Voorganger: Ds.H.Bondt Begeleiding: Entheos / Els Cornelisse

21 februari 2016 ONLINE MET GOD. Voorganger: Ds.H.Bondt Begeleiding: Entheos / Els Cornelisse 21 februari 2016 ONLINE MET GOD. Voorganger: Ds.H.Bondt Begeleiding: Entheos / Els Cornelisse Votum en groet Ps. 65,1 (U luistert als wij bidden) De lofzang klinkt uit Sions zalen tot U met stil ontzag.

Nadere informatie

Opwekking 346: Opwekking 167:

Opwekking 346: Opwekking 167: Opwekking 346: Maak ons tot een stralend licht een stralend licht Tot de wereld ziet wie haar het leven geeft. Laat het schijnen door ons heen. Maak ons tot een woord van hoop een levend woord dat U verlossing

Nadere informatie

Kerk- en Schooldienst in de Maranathakerk. in samenwerking met de Protestants Christelijke Basisschool Samen op Weg VERWONDERING!

Kerk- en Schooldienst in de Maranathakerk. in samenwerking met de Protestants Christelijke Basisschool Samen op Weg VERWONDERING! Kerk- en Schooldienst in de Maranathakerk in samenwerking met de Protestants Christelijke Basisschool Samen op Weg VERWONDERING! Voorganger: ds. Peter Smilde Pianist en organist: Bas van Viegen Met medewerking

Nadere informatie

Liturgie PG Oostvoorne op zondag 27 september 2015 Dienst van Schrift en Tafel

Liturgie PG Oostvoorne op zondag 27 september 2015 Dienst van Schrift en Tafel Liturgie PG Oostvoorne op zondag 27 september 2015 Dienst van Schrift en Tafel Voorganger Organist : ds. Piet Schelling : Jan Hendrik v.d. Kamp Orgelspel Verwelkoming Aanvangspsalm : Lied 136:1 en11 [We

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST op zondag 20 september 2015 te Monster. Voorganger : ds. Piet Schelling, Organist : Leo Bouma

ORDE VAN DIENST op zondag 20 september 2015 te Monster. Voorganger : ds. Piet Schelling, Organist : Leo Bouma ORDE VAN DIENST op zondag 20 september 2015 te Monster Voorganger : ds. Piet Schelling, Organist : Leo Bouma Orgelspel Welkom (We gaan staan) Zingen kinderlied aan het begin: Dank U Dank U voor deze nieuwe

Nadere informatie

Zondag 22 november 2015 19.00 uur LAATSTE ZONDAG VAN HET KERKELIJK JAAR. Voorgangers mw. Ans Damen en Janco Wijngaard Organist dhr.

Zondag 22 november 2015 19.00 uur LAATSTE ZONDAG VAN HET KERKELIJK JAAR. Voorgangers mw. Ans Damen en Janco Wijngaard Organist dhr. Zondag 22 november 2015 19.00 uur LAATSTE ZONDAG VAN HET KERKELIJK JAAR Voorgangers mw. Ans Damen en Janco Wijngaard Organist dhr. Leo Kamphorst Welkom en mededelingen Paaskaars Zingen: GvL 619 HOORT HOE

Nadere informatie

7 juli uur. Thema: Ga in vrede

7 juli uur. Thema: Ga in vrede 7 juli 2019 9.30 uur Thema: Ga in vrede Tijdens deze dienst nemen Tim Nicolaas Gerrit van der Veen en Jochem Korjan Vink afscheid van de kinderverteldienst. Voorganger: ds. Gerdien Neels Organist: Hans

Nadere informatie

Liturgie voor de viering op 24 april 2016 om 10.00 uur in de Lichtkring met de Catechesegroep Gehandicapten Hoofddorp

Liturgie voor de viering op 24 april 2016 om 10.00 uur in de Lichtkring met de Catechesegroep Gehandicapten Hoofddorp Liturgie voor de viering op 24 april 2016 om 10.00 uur in de Lichtkring met de Catechesegroep Gehandicapten Hoofddorp Ouderling van dienst is Burg Anker Diaken is Alma van Hengel De piano wordt bespeeld

Nadere informatie

* Zingen NL 288 en het Projectlied (mel. Een land om van te dromen)

* Zingen NL 288 en het Projectlied (mel. Een land om van te dromen) * Mededelingen en aansteken van de kaars * Bemoediging en groet Preek en liturgie Doopsgezinde Gemeente Leeuwarden 2 e zondag veertigdagentijd, 1 maart 2015 Organist: Gerben Bergstra, voorganger: Tjitske

Nadere informatie

Orde van de dienst van. van zondag 12 april 2015 10.00 uur. in De Schepershof. Het thema van deze dienst is: Een nieuwe kijk na Pasen

Orde van de dienst van. van zondag 12 april 2015 10.00 uur. in De Schepershof. Het thema van deze dienst is: Een nieuwe kijk na Pasen Orde van de dienst van van zondag 12 april 2015 10.00 uur. in De Schepershof Het thema van deze dienst is: Een nieuwe kijk na Pasen Deze dienst is voorbereid en wordt uitgevoerd door leden van de werkgroep

Nadere informatie

Philadelphiadienst Zondag 6 november 2016 Dorpskerk Bodegraven Aanvang: uur

Philadelphiadienst Zondag 6 november 2016 Dorpskerk Bodegraven Aanvang: uur Philadelphiadienst Zondag 6 november 2016 Dorpskerk Bodegraven Aanvang: 17.00 uur 2 Voorganger: Organist: Pianist: Kosters: Ds. J.A.C. Olie Jan-Kees Hartog Peter van Lunteren Dirk Bouwman en Domingo Meijers

Nadere informatie

Katharina Neeltje Bakker - Katrien - weduwe van Fancois Kruysse

Katharina Neeltje Bakker - Katrien - weduwe van Fancois Kruysse Dienst van Woord en gebed bij de begrafenis van Katharina Neeltje Bakker - Katrien - weduwe van Fancois Kruysse Rilland de Levensbron Zaterdag 1 maart 2014, 11.00 uur Voorganger: Ds. Arie van der Maas

Nadere informatie

Zondag 15 mei Pinksteren. Welkom in De Regenboog!

Zondag 15 mei Pinksteren. Welkom in De Regenboog! Zondag 15 mei 2016 Pinksteren Welkom in De Regenboog! Voorganger: ds. Wil Kaljouw Ouderling van dienst: Dirk Slooijer Organist: Henk de Gooijer Lector: Heleen Rutterkamp Koster: Lied voor de dienst: Lied

Nadere informatie

P r e e k e n l i t u r g i e

P r e e k e n l i t u r g i e P r e e k e n l i t u r g i e Doopsgezinde Gemeente Leeuwarden 1 september 2013 Organist: Gerben Bergstra; voorganger: Tjitske Hiemstra thema: Stilte en het Onze Vader m.m.v. Taizé-gangers Jelle Waringa,

Nadere informatie

P r e e k e n l i t u r g i e

P r e e k e n l i t u r g i e P r e e k e n l i t u r g i e Doopsgezinde Gemeente Leeuwarden Witte Donderdag 28 maart 2013 Organist: Gerben Bergstra; voorganger: Tjitske Hiemstra thema: U wilt toch niet mijn voeten wassen, Heer? *

Nadere informatie

* Horen van gedicht Lach, ontspan, maak plezier, vraag om hulp, kijk met aandacht Uit de 40 dagenkalender van het GDS gebied, zaterdag 11 maart

* Horen van gedicht Lach, ontspan, maak plezier, vraag om hulp, kijk met aandacht Uit de 40 dagenkalender van het GDS gebied, zaterdag 11 maart Doopsgezinde Gemeente Leeuwarden 12 maart 2017 Tweede zondag van de 40 dagentijd, Reminiscere voorganger: Roelof Akse organist: Gerben Bergstra; liturg Hermien Nijboer; thema: Hifkje yn e woestyn * Mededelingen

Nadere informatie

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse Die schwarzen Frauen, Marianne von Werefkin (rond 1900) Museo Communale Ascona Zevende zondag van Pasen 1 juni 2014 zondag 'Weeskinderen' voorganger: ds. N.J. Pronk

Nadere informatie

Gedachteniszondag 25 november 2018

Gedachteniszondag 25 november 2018 Gedachteniszondag 25 november 2018 dat ons zorgen en werken ons schreien en lachen ons hopen en vertrouwen niet verdwijnt in de ijskou van voorbij maar onze namen opnieuw mogen geschieden en rusten in

Nadere informatie

Toon mijn liefde, aan de ander dien de ander, zo heb Ik ook jou liefgehad. Heb elkaar lief, wat er ook gebeurt, de ander, zo heb ik ook jou

Toon mijn liefde, aan de ander dien de ander, zo heb Ik ook jou liefgehad. Heb elkaar lief, wat er ook gebeurt, de ander, zo heb ik ook jou Paasviering 2016 Bij U komen Jezus, ik wil heel dicht bij u komen in uw nabijheid wil k zijn. Zo dicht bij U voel 'k uw liefde stromen, U maakt mij heilig en rein In de schuilplaats van de Allerhoogste

Nadere informatie

Chr. Geref. Kerk Ontswedde LITURGIE. voor de morgendienst op zondag 2 september 2012. in deze dienst zal. Julia Brugge.

Chr. Geref. Kerk Ontswedde LITURGIE. voor de morgendienst op zondag 2 september 2012. in deze dienst zal. Julia Brugge. Chr. Geref. Kerk Ontswedde LITURGIE voor de morgendienst op zondag 2 september 2012 in deze dienst zal Julia Brugge gedoopt worden thema: Zoals klei in de hand van de pottenbakker Voorganger: ds. J.J.

Nadere informatie

Datum Voorganger Kerkgebouw 28 juni 2015, 9.30 uur dhr. G. Arends Jeruzalemkerk

Datum Voorganger Kerkgebouw 28 juni 2015, 9.30 uur dhr. G. Arends Jeruzalemkerk Jeruzalemkerk Liturgie 28 juni 2015 ochtend GA Ontmoetingsdienst Datum Voorganger Kerkgebouw 28 juni 2015, 9.30 uur dhr. G. Arends Jeruzalemkerk Muzikale begeleiding: Henk Vogel (orgel), Lof! Kindernevendienst:

Nadere informatie

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse 8 e zondag van de herfst Oogstdankdienst 9 november 2014 voorganger: ds. N.J. Pronk organiste: Līga Vilmane-Fioreze ouderling: J.A. van der Horst koster: M. Slomp

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 23 februari 2014, zevende zondag na Epifanie Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Organist: Ton Timmerman Voorganger: ds. C.Th. Benard = = = = = =

Nadere informatie

Duinzichtkerk Zondag 25 januari 2015. In deze dienst wordt de doop bediend aan Louise Christine Neggers

Duinzichtkerk Zondag 25 januari 2015. In deze dienst wordt de doop bediend aan Louise Christine Neggers Duinzichtkerk Zondag 25 januari 2015 In deze dienst wordt de doop bediend aan Louise Christine Neggers DUINZICHTKERK Wijkgemeente Archipel- Benoordenhout voorganger ds Corrie van Duinen; ouderling van

Nadere informatie

Liturgie voor de doopdienst van. Femke Marije. -dochter van Ruurd en Marjanne Abmaop

Liturgie voor de doopdienst van. Femke Marije. -dochter van Ruurd en Marjanne Abmaop Liturgie voor de doopdienst van Femke Marije -dochter van Ruurd en Marjanne Abmaop zondag 10 juli 2016 in de protestantse kerk te Oudehorne. Aanvang: 9.30 uur Voorganger: Organist: ds. Piet Hulshof Jelger

Nadere informatie

Ik heb u vrienden genoemd ( Joh. 15:15)

Ik heb u vrienden genoemd ( Joh. 15:15) Orde van dienst Vesperdienst 11 maart 2018 Ik heb u vrienden genoemd ( Joh. 15:15) Voorganger: Kees Verduijn Lector: Ineke van den Brink Muzikale begeleiding: Ina Tamerus Luisterlied: Ubi Caritas : Waar

Nadere informatie

* Mededelingen en aansteken van de kaars. * Bemoediging en groet

* Mededelingen en aansteken van de kaars. * Bemoediging en groet Preek en liturgie Doopsgezinde Gemeente Leeuwarden 3 maart 2013, 3e zondag 40-dagentijd Organist: Gerben Bergstra; voorgangers: Roelof Akse en Tjitske Hiemstra thema: Vrucht dragen * Mededelingen en aansteken

Nadere informatie

Doopsgezinde Gemeente Leeuwarden 16 februari 2014 Organist: Gerben Bergstra; voorganger: Tjitske Hiemstra thema: Kies voor het leven

Doopsgezinde Gemeente Leeuwarden 16 februari 2014 Organist: Gerben Bergstra; voorganger: Tjitske Hiemstra thema: Kies voor het leven P r e e k e n l i t u r g i e Doopsgezinde Gemeente Leeuwarden 16 februari 2014 Organist: Gerben Bergstra; voorganger: Tjitske Hiemstra thema: Kies voor het leven * Mededelingen en aansteken van de kaars

Nadere informatie

waarin de heilige doop wordt bediend aan Jowell Faustin zoon van Ilphene en Janke Anna v.d. Pol-v.d. Meer broertje van Calvin* en Jayden

waarin de heilige doop wordt bediend aan Jowell Faustin zoon van Ilphene en Janke Anna v.d. Pol-v.d. Meer broertje van Calvin* en Jayden Orde van de dienst op zondag 12 februari 2017 in de Martinikerk Bolsward waarin de heilige doop wordt bediend aan Jowell Faustin zoon van Ilphene en Janke Anna v.d. Pol-v.d. Meer broertje van Calvin* en

Nadere informatie

Doopsgezinde Gemeente Leeuwarden 29 juli 2012 Organist: Gerben Bergstra; voorganger: Tjitske Hiemstra thema: In het voorbijgaan wandelen over water

Doopsgezinde Gemeente Leeuwarden 29 juli 2012 Organist: Gerben Bergstra; voorganger: Tjitske Hiemstra thema: In het voorbijgaan wandelen over water L i t u r g i e & O v e r d e n k i n g Doopsgezinde Gemeente Leeuwarden 29 juli 2012 Organist: Gerben Bergstra; voorganger: Tjitske Hiemstra thema: In het voorbijgaan wandelen over water * Mededelingen

Nadere informatie

In jou vind ik vreugde

In jou vind ik vreugde Protestants Kralingen In jou vind ik vreugde Protestantse Gemeente Kralingen Hoflaankerk, 10 januari 2016 1e zondag na Epifanie: Doop van de Heer In deze viering doop van Philip Muijs van de Moer Protestants

Nadere informatie

Datum Voorganger Kerkgebouw 3 juli 2016, 9.30 uur ds. Rein den Hertog Jeruzalemkerk

Datum Voorganger Kerkgebouw 3 juli 2016, 9.30 uur ds. Rein den Hertog Jeruzalemkerk Jeruzalemkerk Liturgie 3 juli 2016 ochtend RdH Ontmoetingsdienst Datum Voorganger Kerkgebouw 3 juli 2016, 9.30 uur ds. Rein den Hertog Jeruzalemkerk Muzikale begeleiding: Peter Tiggelaar (orgel) Kindernevendienst:

Nadere informatie

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. Dienst van Schrift en Tafel

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. Dienst van Schrift en Tafel Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse 5 e zondag na Epifanie 9 februari 2014 Dienst van Schrift en Tafel Jullie zijn het zout der aarde Matteüs 5:13 Voorganger Ouderling Diaken Organist Koster : ds. Bob

Nadere informatie

Kerk- school- en gezinsdienst 10 april 2016 om uur in de Martinikerk van Bolsward Help jij ook?

Kerk- school- en gezinsdienst 10 april 2016 om uur in de Martinikerk van Bolsward Help jij ook? Kerk- school- en gezinsdienst 10 april 2016 om 09.30 uur in de Martinikerk van Bolsward Help jij ook? Samen met kinderen en leerkrachten uit groep 1 t/m 4 van C. B. S. De Bron Peter Wagenaar: Orgel, Piano

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. Voorganger Ouderling v. dienst Lectrice Organist. M.m.v. de Overstappers Elise Akkerman, Melanie Schutter en Marrit Tuinenga.

Welkom in de Menorah. Voorganger Ouderling v. dienst Lectrice Organist. M.m.v. de Overstappers Elise Akkerman, Melanie Schutter en Marrit Tuinenga. Welkom in de Menorah M.m.v. de Overstappers Elise Akkerman, Melanie Schutter en Marrit Tuinenga. Voorganger Ouderling v. dienst Lectrice Organist : Ds. A.H. Boschma : mw. L. van der Veen : De Kinderen

Nadere informatie

P r e e k e n l i t u r g i e

P r e e k e n l i t u r g i e * Mededelingen en aansteken van de kaars * Bemoediging en groet P r e e k e n l i t u r g i e Doopsgezinde Gemeente Leeuwarden 11 januari 2015 Organist: Gerben Bergstra, voorganger: Tjitske Hiemstra thema:

Nadere informatie

Deze dienst is medemogelijk. Hilda Krol Gerk Vellema Jackelien Grond Majorieke Visser Petra Krol Wieger Vellema Harry Maring. & Johan Helfferich

Deze dienst is medemogelijk. Hilda Krol Gerk Vellema Jackelien Grond Majorieke Visser Petra Krol Wieger Vellema Harry Maring. & Johan Helfferich Deze dienst is medemogelijk gemaakt door: Hilda Krol Gerk Vellema Jackelien Grond Majorieke Visser Petra Krol Wieger Vellema Harry Maring & Johan Helfferich Welkom Begroeting en een moment van stilte Muziek

Nadere informatie

Zondag 17 november 2013

Zondag 17 november 2013 Zondag 17 november 2013 aansteken tafelkaarsen lichtlied Stilte Welkom v Onze hulp is in de naam van de Heer a DIE HEMEL EN AARDE GEMAAKT HEEFT v in de naam van de Heer die de weerstand van de nacht wil

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 1 november 2015, themadienst Mag ik dan bij je schuilen? - over vluchtelingen Met muzikale medewerking van koor Reborn o.l.v. Esther van der Heijden Koffie drinken na de dienst

Nadere informatie

* Mededelingen en aansteken van de kaars. * Bemoediging en groet. * Zingen Goede morgen, welkom allemaal. * Gesprek met de kinderen

* Mededelingen en aansteken van de kaars. * Bemoediging en groet. * Zingen Goede morgen, welkom allemaal. * Gesprek met de kinderen Doopsgezinde Gemeente Leeuwarden 22 november 2015 organist: Gerben Bergstra voorgangers: Roelof Akse en Tjitske Hiemstra gemeentekoor o.l.v. Aukje van der Schaaf thema: Voor altijd draag ik jou mee * Mededelingen

Nadere informatie

Gedoopt worden Fenna van Keulen en Damayanthi, Gadisha en Nilanthi Kampinga

Gedoopt worden Fenna van Keulen en Damayanthi, Gadisha en Nilanthi Kampinga 0 Welkom in het Open Hof Orde voor de viering op zondag 2 juni 2019 om 9.30 uur in Open Hof Gedoopt worden Fenna van Keulen en Damayanthi, Gadisha en Nilanthi Kampinga Protestantse Wijkgemeente Open Hof

Nadere informatie

Orde van dienst. Zondag 24 april 2016, 10.00 uur. 5 e zondag van Pasen.

Orde van dienst. Zondag 24 april 2016, 10.00 uur. 5 e zondag van Pasen. Orde van dienst Voorganger: ds. Henk Jan Ketelaar Ouderling van dienst: dhr. Gerard Kruit. Organist: dhr. Jan van der Meer Zondag 24 april 2016, 10.00 uur. 5 e zondag van Pasen. - Woord van welkom en mededelingen

Nadere informatie

Philadelphiadienst Zondag 8 november 2015 Dorpskerk Bodegraven Aanvang: 17.00 uur

Philadelphiadienst Zondag 8 november 2015 Dorpskerk Bodegraven Aanvang: 17.00 uur Philadelphiadienst Zondag 8 november 2015 Dorpskerk Bodegraven Aanvang: 17.00 uur Voorganger: Organiste: Koster: Ds. M.J. van Oordt Bep Veenstra Dirk Bouwman 2 Voorzang: Psalm 116 vers 1 en 11 God heb

Nadere informatie

E R E D I E N S T. 25 december 2014 Kerstmorgen. KERSTFEESTVIERING met de KINDEREN

E R E D I E N S T. 25 december 2014 Kerstmorgen. KERSTFEESTVIERING met de KINDEREN E R E D I E N S T 25 december 2014 Kerstmorgen KERSTFEESTVIERING met de KINDEREN Protestantse gemeente Brielle Sint-Catharijnekerk voorganger ds. Anke Dekker ouderling Rienk Koopmans organist Marco t Hart

Nadere informatie

Liturgie. PGA wijkgemeente. Arnhem Zuid

Liturgie. PGA wijkgemeente. Arnhem Zuid Liturgie PGA wijkgemeente Arnhem Zuid Vierplaats De Kandelaar mei 2015 APOSTOLISCHE GELOOFSBELIJDENIS Ik geloof in God, de Vader, de Almachtige, Schepper des hemels en der aarde. En in Jezus Christus,

Nadere informatie

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten. zondag 20 februari 2011 thema: adem

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten. zondag 20 februari 2011 thema: adem Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten zondag 20 februari 2011 thema: adem voorganger: Dik Mook organist: Erik Visser cantorij o.l.v. Leenke de Lege Orde van de dienst . orgelspel:. luiden van de klokken.

Nadere informatie

Liturgische suggesties bij Dichterbij dan je denkt

Liturgische suggesties bij Dichterbij dan je denkt Liturgische suggesties bij Dichterbij dan je denkt Algemeen De voorgestelde liederen zijn gekozen uit het Liedboek van de Kerken (LvdK), uit de bundel Tussentijds (TT) en uit Liederen en Gebeden uit Iona

Nadere informatie

Zondag 16 februari 2014. Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help!

Zondag 16 februari 2014. Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help! Zondag 16 februari 2014 Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help! Voorganger: ds. Bram Bregman Organist: dhr. Klaas Keimpema Pianist en dirigent schoolkoor: dir. Adriaan Stuij Welkom -

Nadere informatie

Pg Roodeschool Pg Uithuizen Pg Uithuizermeeden

Pg Roodeschool Pg Uithuizen Pg Uithuizermeeden Pg Roodeschool Pg Uithuizen Pg Uithuizermeeden Schuurdienst 10 juni 2018 Zaaien met pit! Voor de dienst zingen we: Opwekking 277 Machtig God, sterke Rots, U alleen bent waardig. Aard en hemel prijzen U,

Nadere informatie

OOSTERLICHTKERK - HUIZEN

OOSTERLICHTKERK - HUIZEN OOSTERLICHTKERK - HUIZEN 12 februari 2017 Orde van dienst doop van Lilly Jacoba Klein Vreugde vinden Welkom door ouderling van dienst Lied 212: 1, 3, 4 en 5 1. Laten wij zingend deze dag beginnen! Geven

Nadere informatie

Protestantse gemeente het Trefpunt

Protestantse gemeente het Trefpunt Protestantse gemeente het Trefpunt Orde van dienst voor de viering op zondag 5 maart Voorganger: ds. Aart Mak Organist: Addy Alberts Welkom Aansteken van de kaars Zingen: lied 281: 1 Inleiding Stilte INKEER

Nadere informatie

ZONDAG 17 november 2013. Wie is arm wie is rijk?

ZONDAG 17 november 2013. Wie is arm wie is rijk? ZONDAG 17 november 2013 Protestantse Gemeente Biddinghuizen Thema: Wie is arm wie is rijk? Dienst van bevestiging: mw. Aaltje Timmerman tot ouderling Eredienst. Voorganger: ds. Bram Bregman Organist: dhr.

Nadere informatie

Axel, 19 juli Protestantse Kerk

Axel, 19 juli Protestantse Kerk Axel, 19 juli Protestantse Kerk Voorganger deze zondag is Ds. Overduin uit Hulst. Organist is de heer Ed van Essen. Vandaag lezen we: Jeremia 23: 1 8 Markus 6: 30-44 De uitgangscollecte is bestemd voor

Nadere informatie

Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag

Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag Intredelied: ZJ 585: Dankt, dankt nu allen God. Begroeting P. In de naam van de Vader, de Zoon en de

Nadere informatie

Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o.

Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o. Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o. 8 e zondag van de zomer 9 augustus 2015 een Griekse, een vrouw uit Syro-Fenicië voorganger: ouderling: diaken: organist : koster: ds. Bob Wijnbergen Gert Stam

Nadere informatie

Stilte vooraf. Wees stil voor het aangezicht van God, want heilig is de Heer. Uitleg

Stilte vooraf. Wees stil voor het aangezicht van God, want heilig is de Heer. Uitleg Stilte vooraf Wees stil voor het aangezicht van God, want heilig is de Heer. Uitleg Witte donderdag. Nacht van de overlevering, met een dubbelzinnige betekenis. Het is de overlevering (de traditie) van

Nadere informatie

* Mededelingen en aansteken van de kaars. * Zingen Frieden, Frieden hinterlasse ich euch NL 417 (3x : 1x Duits, 2x Frysk)

* Mededelingen en aansteken van de kaars. * Zingen Frieden, Frieden hinterlasse ich euch NL 417 (3x : 1x Duits, 2x Frysk) Doopsgezinde Gemeente Leeuwarden 10 april 2016 Organist: Gerben Bergstra: voorganger: Tjitske Hiemstra thema: Vrede zij met jullie, boodschap aan elkaar! * Mededelingen en aansteken van de kaars * Bemoediging

Nadere informatie

Thema: Staan op de schouders van je ouders

Thema: Staan op de schouders van je ouders Gezinsdienst in het kader van geloofsopvoeding Zondag 3 februari om 10.00 uur in de Emmakerk Voorganger: ds. Peter van den Berg Muziek: PGS band Thema: Staan op de schouders van je ouders Zingen: Goedemorgen,

Nadere informatie

Orde van dienst voor zondag 2 oktober 2016, schoolkerkdienst: Je bent bijzonder! - over de band tussen grootouders en kleinkinderen

Orde van dienst voor zondag 2 oktober 2016, schoolkerkdienst: Je bent bijzonder! - over de band tussen grootouders en kleinkinderen Orde van dienst voor zondag 2 oktober 2016, schoolkerkdienst: Je bent bijzonder! - over de band tussen grootouders en kleinkinderen Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist:

Nadere informatie

Lied op de drempel: Welkom mensen (tekst: Piet Schelling; melodie: ELB, lied 218 = Samen in de naam van Jezus )

Lied op de drempel: Welkom mensen (tekst: Piet Schelling; melodie: ELB, lied 218 = Samen in de naam van Jezus ) Welkom en mededelingen De paaskaars wordt aangestoken Stiltemoment Lied op de drempel: Welkom mensen (tekst: Piet Schelling; melodie: ELB, lied 218 = Samen in de naam van Jezus ) Welkom mensen, hier gekomen,

Nadere informatie

P r e e k e n l i t u r g i e. overgaand in lied 15 uit Geroepen om te zingen

P r e e k e n l i t u r g i e. overgaand in lied 15 uit Geroepen om te zingen P r e e k e n l i t u r g i e Doopsgezinde Gemeente Leeuwarden 16 september 2012 Organist: Gerben Bergstra; voorganger: Tjitske Hiemstra thema: Powered by peace; energie voor vrede Rond de avondmaalstafel

Nadere informatie

Orde van dienst voor zondag 3 april 2016 Tweede zondag van Pasen Oosterlichtkerk Huizen

Orde van dienst voor zondag 3 april 2016 Tweede zondag van Pasen Oosterlichtkerk Huizen Orde van dienst voor zondag 3 april 2016 Tweede zondag van Pasen Oosterlichtkerk Huizen De Emmaüsgangers Doop van Leah Michelle Petter Op de tafel achter in de kerk liggen gekleurde briefjes. Daarop kunt

Nadere informatie

Zondag 10 juni 2018 Doopdienst van Lise Noëlle den Butter Kinderdienst. Dominee: ds. Adri van der Wal Organist: Jan Quakkelaar.

Zondag 10 juni 2018 Doopdienst van Lise Noëlle den Butter Kinderdienst. Dominee: ds. Adri van der Wal Organist: Jan Quakkelaar. Zondag 10 juni 2018 Doopdienst van Lise Noëlle den Butter Kinderdienst Dominee: ds. Adri van der Wal Organist: Jan Quakkelaar Thema: Water INTOCHT Binnenkomst kerkenraad We zijn even stil en bereiden ons

Nadere informatie

Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse Dienst van Schrift en Tafel

Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse Dienst van Schrift en Tafel Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse Dienst van Schrift en Tafel Zondag van de Drie-Eenheid 31 mei 2015 voorganger: ds. H.J.Elzenga ouderling: J.J. de Greef organist : L. Vilmane-Fioreze koster: M.Slomp

Nadere informatie

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten. zondag 22 maart 2015

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten. zondag 22 maart 2015 Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten zondag 22 maart 2015 voorganger: organist: ds Jessa van der Vaart Erik Visser Orde van de dienst. orgelspel Johann Sebastian Bach, Fantasie en fuga in C. luiden

Nadere informatie

In deze dienst worden gedoopt: Guus Nelis Dirk den Hartog en Valentijn Kristian van Engelen

In deze dienst worden gedoopt: Guus Nelis Dirk den Hartog en Valentijn Kristian van Engelen Liturgie voor zondag 3 september 2017 Johanneskerk Leersum In deze dienst worden gedoopt: Guus Nelis Dirk den Hartog en Valentijn Kristian van Engelen Voorganger: ds. Evelyn Noltus Organist: Ton Blom Lector:

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 16 juni 2019, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang uur.

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 16 juni 2019, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang uur. Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 16 juni 2019, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang 10.00 uur. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. C.H. Bax Hans Bosch Bram Jaspers Aanvangslied:

Nadere informatie

Orde van dienst. Lieke Juliëtte van Elk. op 28 juni 2015. In deze dienst zal door ds. Cees de Gooijer gedoopt worden:

Orde van dienst. Lieke Juliëtte van Elk. op 28 juni 2015. In deze dienst zal door ds. Cees de Gooijer gedoopt worden: Orde van dienst op 28 juni 2015 In deze dienst zal door ds. Cees de Gooijer gedoopt worden: Lieke Juliëtte van Elk Orgelspel Mededelingen We zingen uit Tussentijds: Lied 1 : 1, 2 en 3 2. Dit huis van hout

Nadere informatie

Orde van dienst Voor zondag 16 juni 2019 Zondag Trinitatis Van de Drie-eenheid

Orde van dienst Voor zondag 16 juni 2019 Zondag Trinitatis Van de Drie-eenheid Orde van dienst Voor zondag 16 juni 2019 Zondag Trinitatis Van de Drie-eenheid Ate Trox, Ingrid van Veen en Johan Offringa nemen vandaag afscheid Ellie van Dijken wordt bevestigd als Ouderling-Kerkrentmeester

Nadere informatie

Vertel me toch je geheim! Gezinsdienst over Simson en Delilah

Vertel me toch je geheim! Gezinsdienst over Simson en Delilah Orde van dienst voor de viering van de eredienst in de Morgensterkerk Vertel me toch je geheim! Gezinsdienst over Simson en Delilah 6 november 2011 DIENST VAN DE VOORBEREIDING Orgelspel Bruce Springsteen

Nadere informatie