Onze school als Basis voor de toekomst..

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Onze school als Basis voor de toekomst.."

Transcriptie

1 Onze school als Basis voor de toekomst.. OUDERRAAD: WAT IS DAT? Als u aan de ouderraad denkt dan zult u zich waarschijnlijk afvragen: Wat doet een ouderraad? De ouderraad is een groep ouders die door middel van commissies de school ondersteunt bij het organiseren van diverse activiteiten van de school. De ouderraad is onderverdeeld in meerdere commissies, bijvoorbeeld een Sinterklaascommissie, of een paascommissie. Een ouderraadslid zit dus bij het overleg van één of meerdere commissies, maar ook bij de ouderraadsvergaderingen. WERKWIJZE VAN DE OUDERRAAD Ongeveer zes maal per jaar komt de ouderraad bijeen. Tijdens deze vergadering wordt er over de lopende zaken uit de commissies gesproken en ander nieuws. Ongeveer twee maal per jaar wordt er vergaderd met vertegenwoordigers van het schoolteam en de medezeggenschapsraad, om te praten over activiteiten die komen gaan en het verloop van die activiteiten. Voor een goede onderlinge samenwerking worden wij tijdens deze vergaderingen op de hoogte gehouden van het werk van het team en de medezeggenschapsraad. U hoeft niet in de ouderraad te zitten om deze vergaderingen bij te wonen. Kom gerust eens langs en kijk hoe het gaat. In de nieuwsbrief kunt u lezen waar en wanneer deze vergaderingen zijn. De nieuwsbrief komt ongeveer om de vier weken uit. Hier staat ook wel eens nieuws in van de ouderraad.

2 BETROKKEN OUDERS Wij houden aan het begin van ieder schooljaar een algemene ouderavond, waar u als ouders/verzorgers bij aanwezig kunt zijn. Dit is een belangrijke bijeenkomst. Schoolteam, medezeggenschapsraad en ouderraad zijn aanwezig. Op deze bijeenkomst krijgt u o.a. informatie over de besteding van de ouderbijdrage. Ook vertelt de OR wat er zoal wordt georganiseerd. LIDMAATSCHAP De ouderraad heeft minimaal 9 en maximaal 11 leden. De zittingsduur van de leden bedraagt twee jaar. Daarna kan een lid zijn lidmaatschap verlengen of opzeggen. Als er een tekort aan ouderraadsleden is, kan er tussentijds ook een ouder zich aanmelden. HULPOUDERS Zoals op elke school worden op de Frankendaelschool jaarlijks activiteiten georganiseerd, zoals: Sinterklaas, kerst, schoolreisje en sportdag. Dit kan de ouderraad niet alleen. Hiervoor heeft de OR uw hulp als ouder/verzorger nodig. Want zonder uw betrokkenheid is het voor de OR onmogelijk een evenement te laten slagen. U kunt zich als hulpouder opgeven. Aan het begin van het schooljaar krijgt u een brief, waarin u kunt aangeven of u hulpouder zou willen worden en aan welke activiteiten u zou willen deelnemen.

3 HET VERSCHIL MET DE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD (MR)? Heel simpel: de MR werkt mee aan de serieuze (beleid-)zaken van de school, De OR werkt mee aan de leuke dingen van de school, zoals de diverse feesten, schoolreisje en sportdag. De MR geeft een eigen folder uit waar haar takenpakket in beschreven staat. De OR en de MR werken nauw samen om de Frankendaelschool tot een goede en leuke onderwijsplek voor iedereen te maken. Ouderraadsleden Voor het schooljaar is de samenstelling van de OR als volgt: Von Liebigweg: - Luna Guadrón van Rooijen - moeder van Indiana en Sequoia - Mirella Schepers - moeder van Dewy - Debbie de Groodt moeder van Dennis en Tatum - Irma Lubbrecht moeder van Leon Hogeweg: - Petra Seel - moeder van Marije - Marci Asp - moeder van Elliot en Olivia - Christa Hendriks - moeder van Jari - Debby DeCauwer - moeder van Sidney

4 Jaarverslag Ouderraad (OR) Frankendaelschool schooljaar Beste ouders, Voor u ligt het jaarverslag van de Ouderraad. Hierin wordt getoond op welke manier de OR dit schooljaar bij de school betrokken is geweest en hoe uw ouderbijdrage is besteed. De Ouderraad bestond in het schooljaar uit de volgende leden: * Locatie Von Liebigweg Luna Guadrón van Rooijen(voorzitter) Ellis Wagner (penningmeester) Mirella Schepers (lid) Debbie de Groodt (lid) * Locatie Hogeweg Petra Seel (penningmeester) Wieke van Kampen (lid) Marci Asp (lid) Debby Decauwer (lid) Sasha Hellegers (lid) Deze groep ouders zet zich het gehele jaar in om de leerkrachten (tezamen met hulpen klassenouders) te ondersteunen bij alle activiteiten. Samen met de leerkrachten vormen zij voor diverse activiteiten commissies. In de commissies wordt samen nagedacht over de betreffende feesten. Hier volgt een verslag van deze activiteiten van het schooljaar , zodat u een indruk krijgt van de bezigheden van de OR Augustus 2008 Op 11 augustus 2008 startte het nieuwe schooljaar. De schoolfotograaf kwam (21 augustus op de Hogeweg en 20 augustus op de Von Liebigweg) vroeg in het schooljaar om de kinderen gekleurd op de foto te zetten. Dit maal was het thema De Wereld onder Water. Voor de ouders werd op 19 en 21 augustus de kennismaking/informatieavond gehouden. Door de ouderraad werden de uitgaven van het afgelopen schooljaar verantwoord aan de ouders. Tevens werd een voorlopige begroting voor het nieuwe schooljaar afgegeven. De definitieve begroting voor het schooljaar werd op een later moment gepresenteerd. Ook ontvingen de ouders het jaarverslag Met deze informatie houden we alle ouders op de hoogte van alle uitgaven en activiteiten.

5 Oktober 2008 Dit jaar was het thema van de kinderboekenweek poëzie onder het motto ZINNENVERZINZIN De bekroonde boeken werden door de bibliotheekouders gepresenteerd aan de kinderen. Onder het genot van een bekertje limonade en een snoepje vernamen de kinderen dat dit jaar de Gouden Griffel ging naar het boek De kinderen van Amsterdam van Jan Paul Schutten. November /December 2008 Vol verwachting kloppen de kinderharten in de donkere dagen voor Sint en Kerst. Sinterklaas De leden van de Sinterklaascommissie en hulpouders zorgden voor een mooi versierde hal op beide locaties. Op vrijdag 21 november mochten de kinderen van groep 1 t/m 8 hun schoen zetten, waar ze op maandag 24 november een cadeautje in vonden (de ouderraad heeft de pieten advies gegeven wat de kinderen zoal in hun schoen wilden). Op woensdag 26 november was de Pietenochtend. Door de hele school waren diverse activiteiten. Natuurlijk kwamen er pieten helpen met deze leuke activiteiten als pietenmutsen maken, pepernoten sjoelen en natuurlijk pietengym.waren dit jaar hun rode ballonnen kwijt, gelukkig hadden de kinderen. De kinderen hielpen hen daarbij. De ouderraad verzorgde het snoepgoed en de nodige materialen. De leerkrachten werden ondersteund door hulpouders en de ouderraad en het werd een drukke maar leuke dag. Op 5 december bezocht de Sint eerst de Hogeweg en s middags de Von Liebigweg. De Ouderraad hielp de Sint bij het kopen van het klassencadeau. Kinderen en ouders konden weer genieten van een geweldige Sinterklaasshow. Teruggekomen in de klas troffen groep 1 t/m 4 de cadeaus aan. De kinderen van groep 5 t/m 8 verzorgden zelf de surprises. Sint en zijn Pieten kregen van de Ouderraad een lunch aangeboden. Ook het strooigoed en het drinken werd van de ouderbijdrage bekostigd. Kerst Op het Wellant College werden door enkele groepen kerststukjes gemaakt. Ook op school zorgde de ouderraad voor het materiaal, zodat de kinderen mooie kerststukjes konden maken. De kerstcommissie zorgde voor een mooi versierde hal. De kerstviering was dit jaar op 18 december met een diner in de klas. Alle ouders zorgden voor een lekkere maaltijd door hapjes te maken.

6 Januari 2009 Op donderdag 22 januari werd op de Frankendaelschool het Nationale Voorleesontbijt gehouden. De school had mensen oa.uit de Open Hof uitgenodigd om de kinderen voor te lezen. Het ontbijtje werd verzorgd door de Ouderraad. April 2009 De paasviering werd door de paascommissie voorbereid. Dit jaar werd de paasviering gecombineerd met de JES-dag (Juf Els Spelletjesdag) op 9 april en gold een continuerooster. De lunch werd verzorgd door de Ouderraad. Groep 8 ging dit jaar wederom op kamp naar De Zuiderzon van 20 t/m 24 april. Naast de eigen bijdrage wordt voor dit kamp ook een deel gereserveerd vanuit de ouderbijdrage. Hierdoor kunnen er extra activiteiten worden bekostigd. Mei 2009 Dodenherdenking Op 4 mei verzamelden ouders en kinderen zich op Begraafplaats De Nieuwe -Ooster. Wij hebben als school een monument geadopteerd. Bij dit monument werd samen met de burgermeester van Amsterdam en oud-militairen, de oorlog herdacht. Onze kinderen mochten namens onze school een krans en bloemen neerleggen. De vader van Petra Seel kon de kinderen aanwijzingen geven hoe dit moest. Na het leggen van de bloemen konden de kinderen een glaasje limonade drinken. In mei ging groep 7 op kamp met de fiets en draagvleugelboot naar Fort Penningsveer. In Spaarnwoude werden er leuke sportactiviteiten verzorgd. Debby ( de moeder van Sydney) en stagiaire Jennifer hebben één avond nasi gekookt. De familie Seel zorgde weer voor een knallend spektakel door bij het Fort twee maal het kanon af te steken. Naast de eigen bijdrage wordt ook hier een deel uit de ouderbijdrage vergoed. Op 27 mei 2008 was het schoolreisje voor groep 1 t/m 6. Groep 1 en 2 gingen naar Sprookjeswonderland in Enkhuizen. Groep 3 en 4 mochten zich uitleven in Drievliet in Den Haag. Voor groep 5 en 6 kwam het verdwenen verleden van Nederland tot leven in het themapark Archeon te Alphen aan de Rijn. Alle groepen kregen een lunch aangeboden en een ijsje.

7 Juni 2009 Op 10 juni was het sportdag. Meester Peter had een leuk parcour uitgezet. De ouderraad zorgde voor koffie en thee voor de hulpouders en het team. De kinderen kregen een gezond tussendoortje en wat drinken van de ouderraad. Op het eind nog een vaantje en een ijsje. Van mei t/m juni hebben alle groepen een bezoekje aan Artis gebracht. Namens de ouderraad kan een er een ijsje worden gegeten. Ook bekostigd de ouderraad van de ouderbijdrage zonodig het vervoer en het abonnement van Artis. Van maandag 8 t/m donderdag 11 juni werd de Avondvierdaagse gelopen. De ouderraad verzorgde de inschrijving. Tijdens het lopen kregen de kinderen limonade en een snoepje en op de laatste dag een bosje bloemen en een medaille voor de geweldige prestatie. Met extra dank aan de familie Seel voor de geweldige organisatie! Op 23 juni nam groep 8 afscheid middels een leuke avond met de Eind musical, dit jaar geschreven door stagaire en tevens moeder juf Jennifer. Voor alle kinderen uit groep acht was er namens de ouderraad ook een aandenken. Dit werd na de musical gegeven. Ten Slotte Zoals u hebt kunnen lezen is dit afgelopen jaar een fantastisch jaar geweest en zijn er dit jaar weer diverse activiteiten georganiseerd. Alle ouders hebben hier een groot aandeel in gehad. We hopen komend jaar weer hulp van u te kunnen krijgen. De ouderraad is volledig afhankelijk van uw ouderbijdrage. Wij verzoeken u de ouderbijdrage voor het schooljaar vóór 1 november 2009 over te maken. Ten name van: Ouderraad PC Basisschool Frankendael Amsterdam giro nummer Indien u de ouderbijdrage niet in één keer kunt betalen, is er ook de mogelijkheid om in termijnen te betalen.

Ouderbijdrage 13.742,50 Sinterklaas 2.228,30. Jantje Beton * Carnaval 243,96. Schoolfotograaf 258,00 Kerst 503,50

Ouderbijdrage 13.742,50 Sinterklaas 2.228,30. Jantje Beton * Carnaval 243,96. Schoolfotograaf 258,00 Kerst 503,50 Het Financieel Jaaroverzicht van de Activiteitencommissie 2014-2015 Financieel overzicht schooljaar 2014 2015 INKOMSTEN UITGAVEN Ouderbijdrage 13.742,50 Sinterklaas 2.228,30 Jantje Beton * Carnaval 243,96

Nadere informatie

OR jaarverslag 2012/2013

OR jaarverslag 2012/2013 OR jaarverslag 2012/2013 Beste Ouders/verzorgers, Dit verslag wordt doorgesproken op de aankomende jaarvergadering. Hebt u vragen en/of opmerkingen over dit verslag dan kunt u die melden op de jaarvergadering

Nadere informatie

De ouderraad. Wat doen wij?

De ouderraad. Wat doen wij? OR De ouderraad Wat doen wij? De ouderraad (OR) In deze folder willen wij iets vertellen over wat de Ouderraad is, wat zij doet en bij wie je terecht kunt met je vragen, suggesties of het aanbieden van

Nadere informatie

JAARVERSLAG VAN DE OUDERRAAD SCHOOLJAAR 2016/2017

JAARVERSLAG VAN DE OUDERRAAD SCHOOLJAAR 2016/2017 Algemeen Dit is het jaarverslag van de Ouderraad van PCB De Schakel in Leimuiden. Dit verslag betreft het schooljaar 2016 2017. In het afgelopen schooljaar heeft de Ouderraad (OR) 6 x vergaderd. De verslagen

Nadere informatie

Jaarverslag Oudervereniging 2014/2015. Uitnodiging Algemene Ledenvergadering

Jaarverslag Oudervereniging 2014/2015. Uitnodiging Algemene Ledenvergadering Jaarverslag Oudervereniging 2014/2015 & Uitnodiging Algemene Ledenvergadering Beste Ouder/verzorger, Hierbij ontvangt u namens de gehele oudervereniging het jaarverslag en een uitnodiging voor de algemene

Nadere informatie

Jaarverslag Tweco

Jaarverslag Tweco Jaarverslag Tweco 2016-2017 Inhoud 1. LEDEN VAN DE TWEEMASTER EVENEMENTENCOMMISSIE (TWECO) 3 2. COMMISSIES 4 3. FINANCIEEL JAARVERSLAG 12 4. DECHARGE 13 5. VOORUITBLIK 2017-2018 14 1. Leden van de Tweemaster

Nadere informatie

Jaarverslag. Ouderraad

Jaarverslag. Ouderraad Jaarverslag Ouderraad schooljaar 2014-2015 Evertsenstraat 39 3814 SG Amersfoort Telefoon: 033-4701202 Fax: 033-4701219 Email: info@devlindervallei.nl Website: www.devlindervallei.nl Beste ouders/verzorgers,

Nadere informatie

Nieuwsbrief vrijdag 13 juli 2018

Nieuwsbrief vrijdag 13 juli 2018 Nieuwsbrief vrijdag 13 juli 2018 Belangrijke data Vrijdag 13 juli: start zomervakantie Maandag 27 augustus: start schooljaar 2018 2019 Maandag 3 september: Dinsdag 4 september: Donderdag 6 september: Maandag

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1 Algemeen Activiteiten Diversen... 6 Bijlage Bestuursleden van de oudervereniging... 7

Inhoudsopgave. 1 Algemeen Activiteiten Diversen... 6 Bijlage Bestuursleden van de oudervereniging... 7 Jaarverslag Oudervereniging Schooljaar 2017-2018 Inhoudsopgave 1 Algemeen... 3 2 Activiteiten... 4 3 Diversen... 6 Bijlage Bestuursleden van de oudervereniging... 7 2 1 Algemeen Doel van de oudervereniging

Nadere informatie

Jaarverslag Evenementen Commissie 2013-2014 Albert Schweitzerschool in Hoofddorp

Jaarverslag Evenementen Commissie 2013-2014 Albert Schweitzerschool in Hoofddorp Jaarverslag Evenementen Commissie 2013-2014 Albert Schweitzerschool in Hoofddorp Inhoudsopgave 1 Evenementen Commissie 3 2 Jaaroverzicht 4 3 Toetreding 6 4 Aftreding 6 5 VOMAR geld 6 6 Ouderbijdrage 6

Nadere informatie

OUDERVERENIGING BASISSCHOOL DE TOONLADDER GALECOP

OUDERVERENIGING BASISSCHOOL DE TOONLADDER GALECOP OUDERVERENIGING BASISSCHOOL DE TOONLADDER GALECOP Inleiding Op veel basisscholen in Nederland bestaat een Oudervereniging omdat ouders graag betrokken willen zijn bij de school van hun kinderen. Zo ook

Nadere informatie

Jaarverslag. Nov 4 Jan 1 New Year Schoolreis Sint op bezoek Koningsspelen. Oct 30 Fall Festival. Zij vertegenwoordigden de ouderraad:

Jaarverslag. Nov 4 Jan 1 New Year Schoolreis Sint op bezoek Koningsspelen. Oct 30 Fall Festival. Zij vertegenwoordigden de ouderraad: Jaarverslag Dit verslag gaat over het schooljaar 2014 2015. De ouderraad is er voor de ondersteuning van de school tijdens bepaalde evenementen. Zij vertegenwoordigden de ouderraad: Per schooljaar vinden

Nadere informatie

De ouderraad heeft ten doel: Het bevorderen en onderhouden van een goed contact en een goede samenwerking tussen ouders en de school.

De ouderraad heeft ten doel: Het bevorderen en onderhouden van een goed contact en een goede samenwerking tussen ouders en de school. De ouderraad heeft ten doel: Het bevorderen en onderhouden van een goed contact en een goede samenwerking tussen ouders en de school. Op praktische wijze meehelpen met /en het organiseren van verschillende

Nadere informatie

Jaarverslag schooljaar

Jaarverslag schooljaar Vereniging Ouderraad de Boemerang 18 SEPTEMBER 2017 Opgesteld door: Manon Holtman Inhoudsopgave Jaarverslag schooljaar 2016-2017 Vereniging Ouderraad de Boemerang 1. INLEIDING... 2 2. KAMP GROEP 8... 3

Nadere informatie

schooljaar

schooljaar schooljaar 2015-2016 03 04 05 06 07 08-09 10 11 12 13 14 15-16 17 18 19 20 21 22-23 Sail Sail Sail Sail Eerste schooldag Continuerooster: kinderen vrij vanaf 14.00 uur Luizen Continuerooster: kinderen

Nadere informatie

T STARTBLOK 2011-2012

T STARTBLOK 2011-2012 T STARTBLOK 2011-2012 Voor u ligt het jaarverslag van de oudervereniging. Het verslag zal tijdens de jaarvergadering op maandag 29 oktober 2012 besproken worden. Onze oudervereniging bestond in 2011-2012

Nadere informatie

De OR Hofdijkstraat bestaat uit 8 leden, hulpouders en 2 teamleden:

De OR Hofdijkstraat bestaat uit 8 leden, hulpouders en 2 teamleden: Jaarverslag Ouderraad Kennemerpoort lokatie Hofdijkstraat t.b.v. de AOV 24 oktober 2016 6 oktober 2016 Voorwoord De ouderraad heeft als taak om de (feestelijke) activiteiten op en rond de school te organiseren

Nadere informatie

De afname van de vrije reserve in het afgelopen schooljaar is als volgt opgebouwd:

De afname van de vrije reserve in het afgelopen schooljaar is als volgt opgebouwd: JAARVERSLAG SCHOOLFONDS DE KLIPPER 2015-2016 Beste ouders, Het schooljaar 2015-2016 is goed afgesloten met een positief exploitatieresultaat van 77,53. De totale kosten (uitgezonderd enkele reserveringen)

Nadere informatie

Welkom op de pagina van de Ouderraad van Het Telraam.

Welkom op de pagina van de Ouderraad van Het Telraam. Welkom op de pagina van de Ouderraad van Het Telraam. Wij hopen u op deze pagina s, alle duidelijkheid te geven over de ouderraad. Mocht u toch nog vragen en/of opmerkingen hebben, dan zien wij graag uw

Nadere informatie

20-11-2014. Sperwerhoek 6 2743 GC Waddinxveen telefoon: 0182 614406 www.dickbrunaschool.nl nieuwsbrief@dickbrunaschool.nl

20-11-2014. Sperwerhoek 6 2743 GC Waddinxveen telefoon: 0182 614406 www.dickbrunaschool.nl nieuwsbrief@dickbrunaschool.nl 20-11-2014 Sperwerhoek 6 2743 GC Waddinxveen telefoon: 0182 614406 www.dickbrunaschool.nl nieuwsbrief@dickbrunaschool.nl Belangrijke datums 5 december Sinterklaas. Continurooster tot 13.30u gr. 5 t/m 8

Nadere informatie

Jaarverslag Oudervereniging De Boomgaard Braamt

Jaarverslag Oudervereniging De Boomgaard Braamt Jaarverslag Oudervereniging De Boomgaard Braamt 2011-2012 1 Inhoudsopgave Samenstelling bestuur... 3 Voorwoord... 3 Jaarvergadering... 4 Activiteiten Oudervereniging... 4 Communicatie en overleg... 4 Dag

Nadere informatie

Ouderraad. Jaarverslag ouderraad schooljaar

Ouderraad. Jaarverslag ouderraad schooljaar Jaarverslag ouderraad schooljaar 2017-2018 Met dit verslag willen wij u als ouder(s)/verzorger(s) laten weten wat de ouderraad heeft betekend voor uw kind(eren) op De Touwladder. Het afgelopen jaar heeft

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE OUDERVERENIGING

INFORMATIEBOEKJE OUDERVERENIGING INFORMATIEBOEKJE OUDERVERENIGING Overleg en samenstelling De oudervereniging bestaat uit een aantal leden, een voorzitter, penningmeester en secretaris. Er wordt ongeveer 7 maal per jaar vergaderd en eenmaal

Nadere informatie

Jaarverslag Ouderraad O.B.S. De Twee Wieken 2014/2015

Jaarverslag Ouderraad O.B.S. De Twee Wieken 2014/2015 Beste ouders/verzorgers, Voor u ligt het jaarverslag en het financieel verslag van de ouderraad van O.B.S. De Twee Wieken. In dit jaarverslag brengen wij u op de hoogte van de activiteiten die de ouderraad

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Sinterklaas op Dichterbij! Op zaterdag 14 november kwam Sinterklaas in Meppel aan.

NIEUWSBRIEF. Sinterklaas op Dichterbij! Op zaterdag 14 november kwam Sinterklaas in Meppel aan. NIEUWSBRIEF 02-12-2015 (5 pag.) Sinterklaas op Dichterbij! Op zaterdag 14 november kwam Sinterklaas in Meppel aan. AGENDA Ook dit jaar zal de Sint Dichterbij met een bezoekje vereren. Vrijdag 4 december

Nadere informatie

Willibrord Ouderraad Stichting. Jaarverslag. Ouderbijdrage Willibrord. Schooljaar 2012-2013

Willibrord Ouderraad Stichting. Jaarverslag. Ouderbijdrage Willibrord. Schooljaar 2012-2013 Willibrord Ouderraad Stichting Jaarverslag Ouderbijdrage Willibrord Schooljaar 2012-2013 Geschreven door: Penningmeester Willibrord Ouderraad Financieel verslag gecontroleerd door de Kascommissie 2012-2013:

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1 Algemeen Activiteiten Diversen... 6 Bijlage Bestuursleden van de oudervereniging... 7

Inhoudsopgave. 1 Algemeen Activiteiten Diversen... 6 Bijlage Bestuursleden van de oudervereniging... 7 Jaarverslag Oudervereniging Schooljaar 2016-2017 Inhoudsopgave 1 Algemeen... 3 2 Activiteiten... 4 3 Diversen... 6 Bijlage Bestuursleden van de oudervereniging... 7 2 1 Algemeen Doel van de oudervereniging

Nadere informatie

Jaarverslag Ouderraad OBS de Tarthorst 2014/2015

Jaarverslag Ouderraad OBS de Tarthorst 2014/2015 Jaarverslag Ouderraad OBS de Tarthorst 2014/2015 Het voorwoord Voor je ligt het inhoudelijke en financiële jaarverslag 2014-2015 van de Ouderraad van OBS de Tarthorst. Met behulp van vele ouders en teamleden,

Nadere informatie

Jaarverslag Dr. Landmanschool Verantwoording ouderbijdrage periode 1 oktober 2017 tot en met 30 september 2018

Jaarverslag Dr. Landmanschool Verantwoording ouderbijdrage periode 1 oktober 2017 tot en met 30 september 2018 Jaarverslag 20176-2018 Dr. Landmanschool Verantwoording ouderbijdrage periode 1 oktober 2017 tot en met 30 september 2018 Algemeen Elk jaar wordt door de oudervereniging een financieel jaarverslag gepresenteerd.

Nadere informatie

Groepsindeling en formatie schooljaar Aftellen. Jaarrooster. De vakantiekoffer. Dag groep 8

Groepsindeling en formatie schooljaar Aftellen. Jaarrooster. De vakantiekoffer. Dag groep 8 Schooljaar 2018-2019 Nieuwsbrief 20, 12 juli 2019 Groepsindeling en formatie schooljaar 2019-2020 Aan het eind van deze Nieuwsbrief vindt u het overzicht van de inzet van de teamleden in het komende schooljaar.

Nadere informatie

Verslag ouderraad schooljaar 2016 / 2017

Verslag ouderraad schooljaar 2016 / 2017 Verslag ouderraad schooljaar 2016 / 2017 Voor u ligt het jaarverslag 2016-2017 van de ouderraad. Hierin leggen wij (ouderraad) verantwoording af aan de ouders van onze school over wat wij met uw geld hebben

Nadere informatie

Activiteiten /ouderhulp op De Driehoek

Activiteiten /ouderhulp op De Driehoek Activiteiten /ouderhulp op De Driehoek Aarle-Rixtel, 29 augustus 2013 Op de Driehoek worden regelmatig activiteiten georganiseerd. Bij een groot aantal van deze activiteiten is de hulp van ouders meer

Nadere informatie

JAARVERSLAG OUDERRAAD

JAARVERSLAG OUDERRAAD JAARVERSLAG OUDERRAAD 2009/2010 Inhoudsopgave 1. Inleiding pag.2 2. Structuur Ouderraad pag.2 2.1 Samenstelling Ouderraad pag.2 3. Activiteitenverslag pag.2 3.1 Sinterklaas pag.2 3.2 Kerst pag.3 3.3 Pasen

Nadere informatie

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E AGENDA maandag t/m vrijdag 23 3 januari K E R S T V A K A N T I E januari 2014 Activiteit culturele activiteiten vrijdag 10 Bezoek Scheepvaartmuseum groep 7A en 7C Rijksmuseum groep 6C en van Goghmuseum

Nadere informatie

Jaarverslag Ouderraad Jaarrekening Begroting

Jaarverslag Ouderraad Jaarrekening Begroting Jaarverslag Ouderraad 2016-2017 Jaarrekening 2016-2017 Begroting 2017-2018 1 Inhoud Jaarverslag ouderraad 2016-2017... 3 Jaarrekening 1 september 2016 t/m 1 september 2017 2017... 5 Balans per 15 November

Nadere informatie

Jaarverslag. Schooljaar Oudervereniging van de Katholieke Basisschool De Wegwijzer te Woerden

Jaarverslag. Schooljaar Oudervereniging van de Katholieke Basisschool De Wegwijzer te Woerden Jaarverslag Schooljaar 2017-2018 Oudervereniging van de Katholieke Basisschool De Wegwijzer te Woerden Inhoud 1 INLEIDING 1 2 DOEL VAN DE OUDERVERENIGING 1 3 SAMENSTELLING OUDERVERENIGING 1 3.1 SAMENSTELLING

Nadere informatie

[Geef tekst op] Jaarverslag OR

[Geef tekst op] Jaarverslag OR [Geef tekst op] Jaarverslag OR 2016-2017 Jaarverslag Ouderraad KC BuitenRijck Schooljaar 2016/2017 1. Inleiding De Ouderraad ondersteunt het schoolteam bij de organisatie van vieringen en allerlei activiteiten

Nadere informatie

JAARVERGADERING 2017 BASISSCHOOL DE RIETKRAAG OUDERRAAD EN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD. DATUM : 25 september Secretariaat Ouderraad

JAARVERGADERING 2017 BASISSCHOOL DE RIETKRAAG OUDERRAAD EN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD. DATUM : 25 september Secretariaat Ouderraad JAARVERGADERING 2017 BASISSCHOOL DE RIETKRAAG OUDERRAAD EN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD DATUM : 25 september 2017 AANVANG: 19.30 UUR Katholieke basisschool Notulen De Rietkraag jaarvergadering Winterkoninkje 26

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 2 Ouderraad basisschool Laurentiushof

Inhoudsopgave. 2 Ouderraad basisschool Laurentiushof Inhoudsopgave Inleiding... 3 Wat doet de ouderraad... 4 Taak van de ouderraadsleden... 5 Ouderbijdrage... 7 Organisatie van de ouderraad... 7 Vergaderdata ouderraad... 12 2 Ouderraad basisschool Laurentiushof

Nadere informatie

JAARVERSLAG STICHTING OUDERRAAD OBS HET ZAND Schooljaar 2012 / 2013

JAARVERSLAG STICHTING OUDERRAAD OBS HET ZAND Schooljaar 2012 / 2013 JAARVERSLAG STICHTING OUDERRAAD OBS HET ZAND Schooljaar 2012 / 2013 Beste Ouders en Verzorgers. Met enige trots presenteert de Stichting Ouderraad OBS Het Zand haar allereerste jaarverslag! Sinds 11 maart

Nadere informatie

Hulp gevraagd. De activiteiten van de Josephschool

Hulp gevraagd. De activiteiten van de Josephschool Hulp gevraagd De activiteiten van de Josephschool Augustus 2015 Schoolreisje: dinsdag13.10.2015 Lid Ouder Commissie Aan het begin van ieder schooljaar, gaan de leerlingen van groep 1 t/m 7 op schoolreis.

Nadere informatie

Basisschool Bitswijk. 13 november 2012

Basisschool Bitswijk. 13 november 2012 * Basisschool Bitswijk 13 november 2012 klankbord * We zijn alweer op school Drinken inschenken Heel veel broodjes smeren Thee zetten Melk inschenken *Nationaal schoolontbijt Lopend buffet Gezellig samen

Nadere informatie

Jaarverslag oudervereniging werkgroepen schooljaar 2013 / 2014

Jaarverslag oudervereniging werkgroepen schooljaar 2013 / 2014 Jaarverslag oudervereniging werkgroepen schooljaar 2013 / 2014 Inloopavond / open school Dit jaar waren wij weer aanwezig op de inloopavond en hebben ons daar gepresenteerd om u en andere ouders enthousiast

Nadere informatie

Wilt u uw kind morgen een tasje voorzien van naam meegeven naar school? Dan kunnen we alle Sinterklaaswerkjes meegeven.

Wilt u uw kind morgen een tasje voorzien van naam meegeven naar school? Dan kunnen we alle Sinterklaaswerkjes meegeven. O.B.S. De Vuurtoren Locatie: Heerenduinweg 45, 1971 JA IJmuiden Telefoon: 0255-514452 E-mail: directie@obs-devuurtoren.nl Website: www.obs-devuurtoren.nl Sinterklaasfeest morgenochtend! Eindelijk is het

Nadere informatie

Augustus 2018 September 2018

Augustus 2018 September 2018 Augustus 2018 September 2018 2 ZOMERVAKANTIE 2 3 3 EERSTE SCHOOLDAG Hoofdluiscontrole 4 4 Hoofdluiscontrole 5 5 6 6 Informatie-avond groep 6 7 7 8 ZOMERVAKANTIE 8 10 10 20:00 u / Vergadering oudervereniging

Nadere informatie

Jaarverslag Ouderraad OBS Kolmenscate 2013-2014

Jaarverslag Ouderraad OBS Kolmenscate 2013-2014 Jaarverslag Ouderraad OBS Kolmenscate 2013-2014 De OuderRaad De ouderraad houdt zich bezig met die werkzaamheden, die ertoe bijdragen dat het onderwijs op de school optimaal kan functioneren. Dit doet

Nadere informatie

Na een leuk schooljaar met veel activiteiten waaronder de geslaagde sportdagen,

Na een leuk schooljaar met veel activiteiten waaronder de geslaagde sportdagen, Amstelveen, oktober 2014 Beste ouders en/of verzorgers, Na een leuk schooljaar met veel activiteiten waaronder de geslaagde sportdagen, volg leerkrachten vroeg. De Oudercommissie heeft de leerkrachten

Nadere informatie

MARIMBAZUIN

MARIMBAZUIN MARIMBAZUIN 03-12-2016 De van Willem, directeur a.i. In deze Marimbazuin leest u weer over een aantal belangrijke zaken rond de school. De decembermaand vol feestelijkheden is begonnen, en vanmorgen is

Nadere informatie

Jaargang 22, Maand: December 2015 INFO

Jaargang 22, Maand: December 2015 INFO Jaargang 22, Maand: December 2015 Basisschool De Schare INFO Met de maand december voor de deur, staan we ook voor de wintermaand met alle feestdagen. Naast het gewone programma, is er tijd voor het feest

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2018

Nieuwsbrief juni 2018 Nieuwsbrief juni 2018 Sportdag bij accommodatie stichting MAN Op woensdag 20 juni is de sportdag. Om 8.30 uur verwachten we alle kinderen in sportkleding (groene schoolshirt) bij de multifunctionele accommodatie

Nadere informatie

Op woensdag 19 december nodigen we u en de kinderen van harte uit om samen kerst te vieren op school. Dit willen wij doen met het kerstdiner.

Op woensdag 19 december nodigen we u en de kinderen van harte uit om samen kerst te vieren op school. Dit willen wij doen met het kerstdiner. Beste ouders, verzorgers, Via deze weg wil ik allereerst alle collega s hartelijk bedanken voor hun extra inzet de afgelopen tijd. Meerdere collega s werken al weken extra dagen of vangen groepen leerlingen

Nadere informatie

Op O.B.S. Kompas is elk kind in beeld, maar ook graag elke ouder/verzorger!!!

Op O.B.S. Kompas is elk kind in beeld, maar ook graag elke ouder/verzorger!!! SCHOOLJAAR 2015-2016 Veghel, 29 september 2015 Geachte ouders/verzorgers, We zijn al weer enkele weken begonnen aan de start van een nieuw schooljaar. Op de schoolkalender staan al enige activiteiten die

Nadere informatie

Vanuit het team waren 2 leden vertegenwoordigd: Eveline van Zwet en Sabrina van de Velde.

Vanuit het team waren 2 leden vertegenwoordigd: Eveline van Zwet en Sabrina van de Velde. Inleiding Zodra een leerling op onze school komt, zijn de ouders/voogden/verzorgers lid van de Oudervereniging OBS De Boomgaard. Het bestuur van de Oudervereniging ligt bij de Ouderraad. Wat doet de Ouderraad?

Nadere informatie

Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl

Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl 5e nieuwsbrief, vrijdag 16 oktober 2015 Beste ouders, Terwijl u dit leest, is de herfstvakantie al begonnen, en hebben

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2013 STICHTING OUDERRAAD BASISSCHOOL DE DOBBELSTEEN

JAARVERSLAG 2013 STICHTING OUDERRAAD BASISSCHOOL DE DOBBELSTEEN JAARVERSLAG 2013 STICHTING OUDERRAAD BASISSCHOOL DE DOBBELSTEEN Stichting ouderraad Basisschool de Dobbelsteen heeft als doel om samen met het team leerkrachten gedurende het hele jaar diverse activiteiten

Nadere informatie

Nieuwsbrief. De Zijlwijkschool. Welkom in het nieuwe schooljaar. De Ouderraad zoekt nieuwe leden: volgende bladzijde. blz 1

Nieuwsbrief. De Zijlwijkschool. Welkom in het nieuwe schooljaar. De Ouderraad zoekt nieuwe leden: volgende bladzijde. blz 1 Nieuwsbrief De Zijlwijkschool Schaduwpad 1, 2371VX Leiden www.zijlwijk.pcsleiden.nl Nieuwsbrief nummer 1, 2015-2016 Agenda 1 Denkt u aan onze adoptiekinderen van Happy and Joy in Uganda? Mededelingen 11

Nadere informatie

Jaarverslag Ouderraad. De Sleutelbloem Schooljaar 2015/2016

Jaarverslag Ouderraad. De Sleutelbloem Schooljaar 2015/2016 Jaarverslag Ouderraad De Sleutelbloem Schooljaar 2015/2016 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag van de Ouderraad van Katholieke basisschool de Sleutelbloem. In dit verslag informeren wij u over de samenstelling

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7 23 november 2017

Nieuwsbrief 7 23 november 2017 Nieuwsbrief 7 23 november 2017 Sinterklaas Sint is weer in het land. Gisteren ontvingen de kinderen een brief van Sinterklaas. Sint heeft dit jaar een groot probleem. De bakpieten blijven maar pepernoten

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 2 Ouderraad basisschool Laurentiushof

Inhoudsopgave. 2 Ouderraad basisschool Laurentiushof Inhoudsopgave Inleiding... 3 Wat doet de ouderraad... 4 Taak van de ouderraadsleden... 5 Ouderbijdrage... 7 Organisatie van de ouderraad... 8 Vergaderdata ouderraad... 12 2 Ouderraad basisschool Laurentiushof

Nadere informatie

Jaarverslag. schooljaar Ouderraad. Pagina 1 van 5

Jaarverslag. schooljaar Ouderraad. Pagina 1 van 5 Jaarverslag Ouderraad schooljaar 2016-2017 Pagina 1 van 5 Evertsenstraat 39 3814 SG Amersfoort Telefoon: 033-4701202 Fax: 033-4701219 Email: info@devlindervallei.nl Website: www.devlindervallei.nl Beste

Nadere informatie

september (laatst bijgewerkt op )

september (laatst bijgewerkt op ) 2017 2017 september (laatst bijgewerkt op 15-11-17) MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG ZATERDAGZONDAG 28 29 30 31 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 Eerste Schooldag 11 1900-1930 12 Algemene 13 14 15

Nadere informatie

JAARVERSLAG OUDER VERENIGING

JAARVERSLAG OUDER VERENIGING JAARVERSLAG OUDER VERENIGING SCHOOLJAAR 2012-2013 Samenstelling van de ouderraad: De ouderraad heeft het afgelopen schooljaar bestaan uit: Eva van Scheppingen Sonja Koeleman Marinka van Hunen Mirjam Stark

Nadere informatie

September week 35 t/m 39

September week 35 t/m 39 September week 35 t/m 39 Fijn dat jullie (weer) op school zijn! In de eerste schoolweek is er luizencontrole in alle groepen Ook dit schooljaar is elke woensdag weer: Kraanwaterdag! Vanaf 1 september starten

Nadere informatie

BEGROTING Schooljaar 2011-2012

BEGROTING Schooljaar 2011-2012 BEGROTING Schooljaar 2011-2012 Protestants Christelijke Basisschool Het Kompas Penningmeester, B.Damas-Mulder 1 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 3 2. OVERZICHT BATEN EN LASTEN/RESULTAAT 4 3. Baten 5 3.1 Ouderbijdrage

Nadere informatie

Secretarieel jaarverslag

Secretarieel jaarverslag Secretarieel jaarverslag Schooljaar 2014-2015 Voorwoord Het was best een uitdagend jaar voor de Tjotter, dat schooljaar 2014/2015. Door de samenvoeging van Tjotter Buiten en Binnen was het hoofdgebouw

Nadere informatie

Saenparel INFO

Saenparel INFO Saenparel INFO 11-11-2013-25-11-2013 Agenda: Ma 11-11 Sint Maarten Di 12-11 NIO toets voor groep 8 08.45-11.00 uur Wo 13-11 Gesprekken voorlopig advies groep 8 Do 14-11 Groep 1 2 naar Natuurmuseum Ma 18-11

Nadere informatie

Jaarverslag Ouderraad schooljaar 2015/2016 juli 2016

Jaarverslag Ouderraad schooljaar 2015/2016 juli 2016 Jaarverslag Ouderraad schooljaar 2015/2016 juli 2016 Beste ouder(s) / verzorger(s), Hierbij ontvangt u het jaarverslag van de ouderraad van de Maremak. Het jaarverslag betreft het schooljaar 2015-2016.

Nadere informatie

Notulen bestuursvergadering OV- OBS De Vogels

Notulen bestuursvergadering OV- OBS De Vogels Notulen bestuursvergadering OV- OBS De Vogels Datum: 28 oktober 2014 Locatie: Schoolgebouw De Vogels Tijd: 19.30u Aanwezig: Afgemeld: Ancion (voorzitter), Jeroen van der Meulen (penningmeester/secretaris),

Nadere informatie

Jaarverslag Ouderraad schooljaar 2014/2015 september 2015

Jaarverslag Ouderraad schooljaar 2014/2015 september 2015 Jaarverslag Ouderraad schooljaar 2014/2015 september 2015 Beste ouder(s) / verzorger(s), Hierbij ontvangt u het jaarverslag van de ouderraad van de Maremak. Het jaarverslag betreft het schooljaar 2014-2015.

Nadere informatie

Financieel overzicht 2014-2015 ouderraad

Financieel overzicht 2014-2015 ouderraad Financieel overzicht 2014-2015 ouderraad Inkomsten Uitgaven te kort/over ouderbijdrage 23.775,00 rente 195,35 andere inkomsten storting A4d 1.312,50 Joppedag 966,00 Joppedag 966,00 871,87 94,13 schoolreisje

Nadere informatie

Jaarverslag Schoolraad PCB De Fontein Schooljaar

Jaarverslag Schoolraad PCB De Fontein Schooljaar Jaarverslag Schoolraad PCB De Fontein Schooljaar 2016-2017 Samenstelling SR (vice voorzitter) (voorzitter) (penningmeester) (secretaris) Chantal Verkade (tweede penningmeester en tweede secretaris) Vanuit

Nadere informatie

Nieuwsbrief NOVEMBER 2018

Nieuwsbrief NOVEMBER 2018 Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Met trots presenteren wij u de poster van het jaarverslag van de Poort. Middels deze poster (zie bijlage) krijgt u een samenvatting van het

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 2014

Jaarverslag 2013 2014 Jaarverslag 2013 2014 Geachte ouders, leerkrachten en schoolbestuur Dit is het jaarverslag van de ouderraad van de Kardinaal de Jong School. De ouderraad bestaat uit 15 leden. Alle leden zijn ouders van

Nadere informatie

Jaarverslag Ouderraad 2013/2014

Jaarverslag Ouderraad 2013/2014 Jaarverslag Ouderraad 2013/2014 Rooms Katholieke Basisschool De Hoeksteen Ouderraad De Hoeksteen Braillestraat 2 en Serooskerkestraat 74b te Krommenie e-mail: ouderraad.hoeksteen@gmail.com Jaarverslag

Nadere informatie

Kringgesprek. Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond

Kringgesprek. Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond Kringgesprek Geachte ouders, Nummer 8 2013-2014 2014 Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond het kerstfeest. De kinderen zijn s ochtends gewoon op school. Om

Nadere informatie

OUDERINFO APRIL Oudervragenlijst. Schoolfotograaf. Schooljaar 2016/2017 Nummer 7 6 april 2017 Agenda

OUDERINFO APRIL Oudervragenlijst. Schoolfotograaf. Schooljaar 2016/2017 Nummer 7 6 april 2017 Agenda OUDERINFO APRIL 2017 Oudervragenlijst In februari hebben we aan alle ouders/verzorgers een oudervragenlijst uitgedeeld. We hebben al 40 ingevulde vragenlijsten terug. Bedankt hiervoor, want hiermee hebben

Nadere informatie

Nieuwsbrief 19 8 juni 2016

Nieuwsbrief 19 8 juni 2016 Nieuwsbrief 19 8 juni 2016 Inhoud: Avondvierdaagse en onweer ANWB-Streetwise Sportdag groep 8 Juf Norma op bezoek 20 en 21 juni studiedagen 22 juni ouderavond 20.00 uur Juf Anneke Juf Ingrid Informatie

Nadere informatie

wo 26 schoolfotograaf do 27 Schoolzwemmen groep 4/5 vr 28 za 29 zo 30 ma 31 Deze week startgesprekken SEPTEMBER 2015

wo 26 schoolfotograaf do 27 Schoolzwemmen groep 4/5 vr 28 za 29 zo 30 ma 31 Deze week startgesprekken SEPTEMBER 2015 AUGUSTUS 2015 za 1 zomervakantie zo 2 zomervakantie ma 3 zomervakantie di 4 zomervakantie wo 5 zomervakantie do 6 zomervakantie vr 7 zomervakantie za 8 zomervakantie zo 9 zomervakantie ma 10 zomervakantie

Nadere informatie

NIEUWS. Het schoolfonds/de ouderbijdrage 2015-2016. De foto s. Oud Papier

NIEUWS. Het schoolfonds/de ouderbijdrage 2015-2016. De foto s. Oud Papier NIEUWS 30-11- 2015 Jaa rgang 6, nummer 4 Het schoolfonds/de ouderbijdrage 2015-2016 Het basisonderwijs wordt, zoals u ongetwijfeld weet, door het rijk gesubsidieerd. Waarom dan een schoolfonds? Op vrijwel

Nadere informatie

Activiteitenboekje. Basisschool De Tonne 2015-2016. Langerak 42 2157PG Abbenes info@detonne.nl 0252-544359

Activiteitenboekje. Basisschool De Tonne 2015-2016. Langerak 42 2157PG Abbenes info@detonne.nl 0252-544359 Activiteitenboekje Basisschool De Tonne 2015-2016 Langerak 42 2157PG Abbenes info@detonne.nl 0252-544359 INLEIDING Op basisschool De Tonne hebben wij samenwerking in een hoog vaandel staan. Ieder jaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief november/december 2015

Nieuwsbrief november/december 2015 Nieuwsbrief november/december 2015 4 december bezoekt Sint Kei 13 Vrijdag 4 december komt Sinterklaas een bezoekje brengen aan onze school. Alle kinderen worden om 8.30 uur verwacht op het schoolplein.

Nadere informatie

Uiteraard wordt met de informatie zorgvuldig en discreet omgegaan

Uiteraard wordt met de informatie zorgvuldig en discreet omgegaan P.C. Basisschool Driestromenland Voorstraat 336 8226 KA Lelystad Woensdag 19 augustus 2015 nummer 1 Opening schooljaar Vorige week hebben de meesters en juffen hard gewerkt om de klassen in te richten.

Nadere informatie

Beste ouders / verzorgers,

Beste ouders / verzorgers, Beste ouders / verzorgers, Hoort de wind waait door de bomen en vol verwachting klopt ons hart. Schoentjes worden gezet, klaslokalen worden weer opgeruimd, omdat de Rommelpiet een bezoekje heeft gebracht

Nadere informatie

AUGUSTUS maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag week

AUGUSTUS maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag week AUGUSTUS 2018 week 31 1 2 3 4 5 6 week 32 7 8 9 10 11 12 13 week 33 14 15 16 17 18 19 20 week 34 21 22 23 24 25 26 Offerfeest 2018 Jacqueline jarig 27 week 35 28 29 30 31 1 e schooldag schooljaar 2018-2019

Nadere informatie

Ouderraad Christelijke Basisschool De Vliermeent. Jaarverslag. Schooljaar

Ouderraad Christelijke Basisschool De Vliermeent. Jaarverslag. Schooljaar Ouderraad Christelijke Basisschool De Vliermeent Jaarverslag Schooljaar 2014-2015 Geschreven door: Penningmeester Ouderraad de Vliermeent Financieel verslag gecontroleerd door de Medezeggenschapsraad 2014-2015:

Nadere informatie

Jaarverslag Ouderraad de Sleutelbloem 2014/2015

Jaarverslag Ouderraad de Sleutelbloem 2014/2015 1 Jaarverslag Ouderraad de Sleutelbloem 2014/2015 2 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag van de ouderraad van Katholieke basisschool De Sleutelbloem. In dit verslag informeren wij u over de samenstelling

Nadere informatie

Nieuwsbrief van obs De Goudvink

Nieuwsbrief van obs De Goudvink Nieuwsbrief van obs De Goudvink schooljaa r 2016-2017 Nieuwsbrief 18 november 2016 Belangrijke data 21 november Groep 1 en 2 naar de Tamboer 24 november Groep 3 en 4 naar de Tamboer 24 november Groep 1

Nadere informatie

De ouderraad van basisschool t Ven. nieuwe foto 2014-2015

De ouderraad van basisschool t Ven. nieuwe foto 2014-2015 De ouderraad van basisschool t Ven nieuwe foto 2014-2015 Anne-Marie Klopfer, Martje Romonesco (Voorzitter), Caroline van Heertum, Colet Timmers (secretaris), Hanneke Leenhouts (penningmeester), Monique

Nadere informatie

Inhoud: Ernstig ongeval putdeksel Bedankt ouders avondvierdaagse

Inhoud: Ernstig ongeval putdeksel Bedankt ouders avondvierdaagse Weesp, 17 juni 2016 Inhoud: Ernstig ongeval putdeksel Bedankt ouders avondvierdaagse Babynieuws Informatiebrief met de groepsindelingen en leerkrachten Schoolvoetbal-/ volleybaltoernooi Presentatie muziekgroepjes

Nadere informatie

En dan Nog.. Even Dit

En dan Nog.. Even Dit En dan Nog.. Even Dit Enschede, 13 oktober 2015 ALLE LOCATIES Hoofdlocatie St. Jan Haaksbergerstraat 255 7545 GH Enschede Tel: 053 431 43 01 st.jan@skoe.nl Locatie Veldkamp Joh. Ter Horststraat 30 7513

Nadere informatie

Jaarverslag Ouderraad 2015/2016

Jaarverslag Ouderraad 2015/2016 Jaarverslag Ouderraad 2015/2016 Christelijke Basisschool Triangel Ouderraad CBS Triangel Florijnstraat 7 2645 HH Delfgauw e-mail: OR.Triangel@octant.nl bank: NL06RABO0130131849 Jaarverslag 2015/2016 Ouderraad

Nadere informatie

Marit Dries, Adjunct-directeur is aangeschoven en heeft zich voorgesteld

Marit Dries, Adjunct-directeur is aangeschoven en heeft zich voorgesteld Notulen OV-vergadering maandag 6 juni 017 Aanwezig: Afwezig : Voorzitter : Notulist : (vz), Diana,,,, Desiree, Daniëlle Kramer, Daniëlle Paez Porraz, (scr),, Anna, Daniëlle Haverkort, Marcia,, Cindy, Carla,

Nadere informatie

nieuwsbrief Rekenbrochure voor ouders Ondersteuning in groep 3/4/5 ASK-Theater Klassenouder groep 1/2 Verkeerstip: Veiligheid gaat boven alles!

nieuwsbrief Rekenbrochure voor ouders Ondersteuning in groep 3/4/5 ASK-Theater Klassenouder groep 1/2 Verkeerstip: Veiligheid gaat boven alles! Inhoud Rekenbrochure voor ouders ASK-Theater Klassenouder groep 1/2 Broken Wings Ondersteuning in groep 3/4/5 Verkeerstip:Veiligheid gaat boven alles Nieuw buitenspeelgoed Afscheid Duimelot Algemene ouderavond

Nadere informatie

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering 21 December vrijdag Kerstvakantie begint om 12.15 uur 25 & 25 December Eerste & Tweede kerstdag Woensdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schooljaar

Nieuwsbrief Schooljaar Nieuwsbrief Schooljaar 2014-2015 Week 51/17 18 december 2014 nr. 9 Belangrijke data 18 december Kerstdiner op school Kerstviering in de kerk 19 december Inloop groep 1 en 2 tot 9.30 uur 22 december t/m

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 14 5 december 2014

NIEUWSBRIEF 14 5 december 2014 DATA OVERZICHT: Maandag 8 december School in Kerstsfeer brengen vanaf 13:15 uur Vrijdag 12 december Studiedag onderbouw (leerlingen groep 1-4 vrij) Donderdag 18 december Kerstviering in de vooravond. (leerlingen

Nadere informatie

Op O.B.S. Kompas is elk kind in beeld, maar ook graag elke ouder/verzorger!!!

Op O.B.S. Kompas is elk kind in beeld, maar ook graag elke ouder/verzorger!!! SCHOOLJAAR 2016-2017 Veghel, 13 september 2016 Geachte ouders/verzorgers, We zijn al weer enkele weken begonnen aan de start van een nieuw schooljaar. Op de schoolkalender staan al enige activiteiten die

Nadere informatie

BEGROTING Schooljaar

BEGROTING Schooljaar BEGROTING Schooljaar 2016-2017 Protestants Christelijke Basisschool Het Kompas Penningmeester, B.Damas 1 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 3 2. OVERZICHT BATEN EN LASTEN 4 3. RESULTAAT 4 4. Baten 5 4.1 Ouderbijdrage

Nadere informatie

JAARVERGADERING 2016 BASISSCHOOL DE RIETKRAAG OUDERRAAD EN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD. DATUM : 26 september Secretariaat Ouderraad

JAARVERGADERING 2016 BASISSCHOOL DE RIETKRAAG OUDERRAAD EN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD. DATUM : 26 september Secretariaat Ouderraad JAARVERGADERING 2016 BASISSCHOOL DE RIETKRAAG OUDERRAAD EN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD DATUM : 26 september 2016 AANVANG: 19.30 UUR Katholieke basisschool Notulen De Rietkraag jaarvergadering Winterkoninkje 26

Nadere informatie

Verslag jaarvergadering ouderraad 15 oktober 2013

Verslag jaarvergadering ouderraad 15 oktober 2013 Verslag jaarvergadering ouderraad 15 oktober 2013 Aanwezig Afwezig : Joyce Brussee, Sabine Burggraaf, Nel Mesman, Christel van de Reijden, Dicky Vrugte : Afwezig met kennisgeving zijn; Francesca Boot,

Nadere informatie