Bergamo - Heel. Deel 2: terugreis. 30 juli t/m 17 augustus 2011

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bergamo - Heel. Deel 2: terugreis. 30 juli t/m 17 augustus 2011"

Transcriptie

1 Bergamo - Heel Deel 2: terugreis 30 juli t/m 17 augustus 2011 Italië Zwitserland Frankrijk Zwitserland Frankrijk Luxemburg België Nederland België Nederland

2 Inhoud Zaterdag 30 juli Bergamo - Montorfano 64 km... 3 Zondag 31 juli Montorfano - Cureglia 61 km... 5 Maandag 1 aug Cureglia - Chiggiogna 78 km Dinsdag 2 aug Chiggiogna - Andermatt 44 km Woensdag 3 aug Andermatt - Meierskappel 78 km Donderdag 4 aug Meierskappel - Aarburg 66 km Vrijdag 5 aug Aarburg - Reinach 47 km Zaterdag 6 aug Reinach - Seppois le Bas 44 km Zondag 7 aug Seppois le Bas - Ranspach 59 km Maandag 8 aug Ranspach - Hauts de Fallières 56 km Dinsdag 9 aug Hauts de Fallières - Charmes 68 km Woensdag 10 aug Charmes - Nancy 52 km Donderdag 11 aug Nancy - Metz 71 km Vrijdag 12 aug Metz - Malling 50 km Zaterdag 13 aug Malling - Steinfort 54 km Zondag 14 aug Steinfort - Wiltz 77 km Maandag 15 aug Wiltz - Durbuy 79 km Dinsdag 16 aug Durbuy - Oost Maarland 81 km Woensdag 17 aug Oost Maarland - Heel 61 km... 63

3 Zaterdag 30 juli Bergamo - Montorfano 64 km Laagste punt: 197 m Hoogste punt: 378 m Totale stijging: 670 m Totale daling: 630 m Fietsweer: zonnig, C De zon schijnt alweer volop als we om 9 uur de jeugdherberg verlaten. Het is een prima plek geweest om een rustdag te houden. De route om de stad te verlaten staat keurig in de gps en levert geen enkel probleem op. Daarna volgt nog een stuk drukke weg. Maar dan komen we alweer bij het pontje dat we ook op de heenweg hebben gehad en volgen weer een stuk de rivier de Adda tot het plaatsje Brivio. We hebben nu 32 km op de teller staan en gaan nu over op de voor ons nieuwe route. Het is warm vandaag en de route gaat na Brivio weer op en neer. We fietsen door een wat minder mooi gebied met als enige uitzondering het dorpje Mondonico.

4 In Italië is het blijkbaar de gewoonte om in elk dorp de overlijdensberichten op een aanplakbord te hangen. We fietsen over een rustig pad langs het niet zo heel grote Lago di Alserio, maar wel een welkome afwisseling. Aangekomen op de camping in Montorfano gaan we op zoek naar een plek voor onze tent. Deze vinden we op een groot veld waar wij alleen staan. De camping is vreselijk oud en wordt bevolkt door alleen maar Italianen. Overal zijn hokjes bijgebouwd en het is een wirwar van kleine steegjes. Voor ons gevoel waren er wel een paar honderd Italianen en de camping leek wel op een getto. Oud, rommelig en het sanitair was niet om over naar huis te schrijven. We gaan in het dorp nog even op zoek naar een winkel, maar helaas is deze niet aanwezig.

5 Zondag 31 juli Montorfano - Cureglia 61 km Laagste punt: 197 m Hoogste punt: 416 m Totale stijging: 510 m Totale daling: 490 m Fietsweer: zonnig, C Deze morgen genieten we van een ontbijt met alleen maar croissants en hebben we een gesprek met een stel Fransen uit Grenoble. Zij gaan een jaar op fietsvakantie naar Kroatië, Moskou en verder door naar Siberië. Maar voor ons is dit niet weggelegd, wij gaan richting huis. In Como, waar we even later aankomen is het gezellig druk. We voelen ons vereerd als we worden aangesproken door een stel Aziatische toeristen die met ons op de foto willen. Natuurlijk zeggen we geen nee. Ze vinden het prachtig en voelen eens aan Wim zijn kuiten.

6

7

8 We gaan verder via een weggetje, wat enig klimwerk vereist, door de wijngaarden en zoeken daarna een plekje in de schaduw voor een pauze. Even later passeren we de grens met Zwitserland in Chiasso. Het is er druk maar wij fietsen de rij auto s snel voorbij.

9 Voordat we aankomen bij de camping in Cureglia moeten we nog wel even een behoorlijke stijging ondergaan. Maar als we, nadat de tent is opgezet, achter een koud glas bier zitten is dat leed ook weer snel geleden. Dan komen we aan bij het meer van Lugano. Een prachtig meer, prachtige huizen, veel dorpjes en heel veel restaurants.

10 Maandag 1 aug Cureglia - Chiggiogna 78 km Laagste punt: 220 m Hoogste punt: 698 m Totale stijging: 860 m Totale daling: 560 m Fietsweer: zonnig, C De afgelopen nacht heeft het geregend en geonweerd, maar als we opstaan schijnt de zon alweer. Vandaag is het in Zwitserland een feestdag en de harmonie loopt een rondje over de camping. We volgen nu een tijdlang de Zwitserse Nord-Süd-route nr. 3. Vandaag beklimmen we eerst de Monte Ceneri, een colletje van 554 m.

11 Daar vandaag geen enkele winkel open is kopen we ons brood in het tankstation bovenop de col. Tijdens de afdaling van de Monte Ceneri zien we in de verte het Lago Maggiore liggen. Onderweg heb ik nog een gesprek met een vriendin van een marathonloper die 50 dagen lang iedere dag een marathon loopt voor sponsoring voor kanker. En dat op een terrein met behoorlijke stijgingen. Petje af.

12 Op deze vrije en warme dag genieten veel Zwitsers van het verkoelende water in de rivieren. Maar wij gaan gewoon verder en in de aanloop naar de Gotthard stijgt de weg al behoorlijk en krijgen we alvast een voorproefje voor de volgende dag. Vandaag is er heel wat minder verkeer dan de vorige dagen en we genieten volop van de prachtige, ruige natuur.

13

14 We blijven klimmen tot camping Gottardo in Chiggiogna waar we s avonds op het overdekte terras een heerlijke pizza eten. Daar raken we in gesprek met drie Nederlanders die de Gotthard per trein gaan doen. In verband met de feestdag wordt er precies om 10 uur s avonds overal in de omgeving vuurwerk afgestoken. Een mooi gezicht om dit vuurwerk in de bergen om ons heen te zien.

15 Dinsdag 2 aug Chiggiogna - Andermatt 44 km Laagste punt: 698 m Hoogste punt: 2109 m Totale stijging: 1440 m Totale daling: 670 m Fietsweer: zonnig, C Gisteravond hebben we als enige keer van de vakantie de wekker gezet, maar voordat deze afloopt zijn we al op. Half 7 is het en na een uurtje vertrekken we. Het wordt een zware dag voor mij. De beklimming van de Gotthard staat op het programma. Maar voordat we bij de voet van de Gotthard zijn klimmen we eerst naar het plaatsje Airolo. Het is nog lekker fris en de Gotthard ligt nog in de wolken. We doen wat boodschappen in een klein plaatsje voor Airolo en lunchen even later voordat we aan de echte beklimming van de Gotthard gaan beginnen.

16 Na een uur klimmen en een paar stops zien we diep beneden ons Airolo liggen.

17 Ondanks dat we vorig jaar de Gotthard ook zijn opgefietst genieten we weer van de prachtige uitzichten. Het blijft mooi, ondanks de moeite die het mij kost. Vorig jaar was het erg rustig met verkeer, nu is het heel wat drukker.

18

19 We komen hier ook weer op de drukke weg, maar dat is bergaf niet zo n groot probleem als bergop. Als we boven zijn worden natuurlijk de gebruikelijke foto s gemaakt en wij blijven nog een poosje nagenieten tijdens onze lunch.

20 De afdaling tot Andermatt gaat snel en voordat we het weten staan we op de camping. Er staan veel fietsers maar geen enkele Nederlander.

21 Woensdag 3 aug Andermatt - Meierskappel 78 km Laagste punt: 419 m Hoogste punt: 1467 m Totale stijging: 400 m Totale daling: 1400 m Fietsweer: bewolkt, C 2 uur regen Omdat ik wat langer heb geslapen dan normaal vertrekken we vandaag wat later. We vervolgen onze afdaling van de Gotthard via een spectaculaire route. Vlak nadat we Andermatt achter ons hebben gelaten rijden we langs de Teufelsbrücke, de oude brug.

22 Daarna gaat het verder naar beneden via haarspeldbochten en door tunnels.

23 En zo komen we aan bij de Vierwaldstättersee waar we het helaas niet droog houden. Er is veel verkeer op de weg, maar gelukkig kunnen wij gebruik maken van een fietspad. Een aantal keren hoeven wij niet door de tunnel maar rijden wij over de oude weg om de tunnel heen. Veiliger maar ook veel en veel mooier.

24 In Meierskappel vinden we een plek op Erlebnisbauernhof Gerbe, een boerencamping waar het behoorlijk naar het boerenleven ruikt. Iedereen die op de camping staat heeft zijn eigen briefje waarop je ook je boodschappen moet noteren. Zo als te zien op deze foto is er nog genoeg ruimte om de tent op te zetten. Vandaag hebben we weer eens internet dus iedereen even een update verstuurd.

25 Donderdag 4 aug Meierskappel - Aarburg 66 km Laagste punt: 400 m Hoogste punt: 572 m Totale stijging: 460 m Totale daling: 500 m Fietsweer: half bewolkt, C Vandaag geen hoge bergen meer, maar wel heuvelachtig met zo nu en dan een behoorlijke klim. Als er een zoon of dochter is geboren zetten ze in deze streek een boom op. Heerlijk relaxed fietsen we door een mooi rustig landschap. We fietsen vandaag bij Luzern door een bosgebied waar veel houtsnijwerk is te zien. De stad zelf slaan we over, daar zijn we vorig jaar al geweest.

26 Een prettige onderbreking is het plaatsje Sempach met zijn prachtige poort en ook het plaatsje zelf ziet er erg leuk uit. We fietsen verder en ontkomen er helaas niet aan om langs deze drukke autosnelweg te rijden. Maar ook dat gaat weer voorbij en we komen dan weer in het gebied waar de boeren het voor het zeggen hebben. Dus wij stappen van de fiets af om deze kar te passeren.

27 In Aarburg zetten we tent neer op het tentenveld van camping Wiggerspitz. Er komen nog aardig wat fietsers bij in de loop van de middag en avond, waaronder een Nederlands stel. Deze avond zitten we lang buiten.

28 Vrijdag 5 aug Aarburg - Reinach 47 km Laagste punt: 290 m Hoogste punt: 690 m Totale stijging: 730 m Totale daling: 830 m Fietsweer: half tot zw. bewolkt, C Ook weer een nacht waarin het fors heeft geregend en het weer droog is als we opstaan. En als er dan een klein zonnetje en een windje waait is de tent zo weer droog. Voor we weg gaan nog even een praatje met het Nederlandse stel dat vandaag met de trein naar huis gaat. We fietsen vandaag eerst naar de plaats Olten om vervolgens naar een pas op 690 m hoogte te klimmen. In het begin van de middag komen we aan in het plaatsje Liestal, een gezellige stad. We fietsen vandaag zo n beetje de hele dag op en neer door een mooi landschap.

29 Oude gebouwen blijven altijd weer onze aandacht trekken, zoals deze versterkte boerderij. Op de camping Waldhort in Reinach zetten we onze tent neer op een klein trekkersveld. Later komen nog meer fietsers aan, waaronder een echtpaar met zoon. Pa en ma vinden het fietsen geweldig en de zoon moet helaas wel meedoen. We gaan nog een paar boodschappen doen, waarvoor we nog even een steil stukje omhoog moeten fietsen en zijn weer terug voordat het begint te regenen.

30 Zaterdag 6 aug Reinach - Seppois le Bas 44 km Laagste punt: 291 m Hoogste punt: 548 m Totale stijging: 470 m Totale daling: 380 m Fietsweer: bewolkt, C Het klink wat afgezaagd maar ook nu is het droog als we opstaan en dit weer na een nacht met behoorlijk veel regen. Na ruim een half uurtje fietsen passeren we de Franse grens. Onze pauze houden we op een mooie plek in het bos en inmiddels zijn we weer op Zwitserse bodem aangekomen. En even later passeren we weer de Franse grens. Zo doen we vandaag een aantal grensovergangen.

31 Rode besjes aan een boom. We hebben al veel rode besjes gezien maar dan aan struiken. En zo rijden we vandaag heerlijk relaxed door een licht heuvelachtig landschap, een dag zonder grote inspanningen. Daardoor zijn we vandaag vroeg op camping les Lupins in Seppois le Bas. Ook op deze camping kunnen we zelf ons plekje uitzoeken en er is ruimte genoeg. We dachten op een stille camping te staan maar om half 10 s avonds begint een karaoke avond en dat geeft eerlijk gezegd toch een behoorlijke herrie en de deelnemers zijn niet echt goeie zangers. Om half 12 val ik dan uiteindelijk toch in slaap.

32 Zondag 7 aug Seppois le Bas - Ranspach 59 km Laagste punt: 302 m Hoogste punt: 474 m Totale stijging: 560 m Totale daling: 530 m Fietsweer: zwaar bewolkt, C Wederom een nacht met veel regen, maar als we nu opstaan regent het nog steeds. Wat doen we, luidt dan de vraag. Dieper in de slaapzak duiken of rustig opstaan en wie weet wordt het snel droog. Wij kiezen voor de laatste optie en jawel, het wordt droog. Dus wij breken de tent af en vertrekken. Het eerste gedeelte van de dag is vrij vlak en dat is weer even genieten zonder inspanning te hoeven leveren. Vlak voor Dannemarie zien we deze prachtige spoorbrug liggen.

33 Onderweg zien we nog veel vakwerkhuizen die kenmerkend zijn voor de Elzas. En even later fietsen we langs dit oude sluisje, een plaatje.

34 Nadat we weer zo n anderhalf uur verder zijn beginnen de Vogezen en het wordt gelijk wat heuvelachtiger. Halverwege de middag komen we aan in Ranspach, een heel klein plaatsje, en krijgen een plekje aangewezen op camping Les Bouleaux. Een Belgisch echtpaar is nieuwsgierig naar onze reis en met hen maken we een uitgebreid praatje. s Avonds vindt er een petanquewedstrijd plaats.

35 Maandag 8 aug Ranspach - Hauts de Fallières 56 km Laagste punt: 390 m Hoogste punt: 885 m Totale stijging: 690 m Totale daling: 600 m Fietsweer: zwaar bewolkt, C groot deel vd dag regen en zware stortbui met hagel en onweer Vanmorgen vroeg regen en een harde wind. Toch staan we maar op en juist op het moment dat ik bij de receptie wil vragen of ze brood verkopen verschijnt de bakker op de camping. Dat is een verrassing want daar hadden we niet op gerekend. We vertrekken zonder regen maar na een half uur trekken we toch al onze regenkleding aan. Als we bij de klim aankomen naar de Col d Oderen van 884 m is het weer droog, dus regenkleding uit. Als we boven aankomen is het koud en trekken we maar weer onze regenkleding aan. Na de afdaling krijgen we heel erg slecht weer en juist als we op een schitterend fietspad zijn aangekomen belanden we in een wolkbreuk met regen, hagel en onweer en geen enkele mogelijkheid om te schuilen. We stappen af en gaan met onze rug naar de regen en hagel staan om het ergste leed te verzachten. Door het slechte weer hebben we geen enkele foto kunnen maken. In Remiremont doen we boodschappen en daarna is het nog zo n 4 km bergop naar de camping. Maar, helaas deze kunnen wij niet vinden. Wij vragen aan een mevrouw of zij de camping weet maar zij vertelt ons dat deze niet meer bestaat. Wat nu? Gelukkig zijn er nog veel aardige mensen op deze wereld en deze mevrouw is er één van. Zij nodigt ons uit om in haar benedenwoning de nacht door te brengen en deze uitnodiging nemen wij maar al te graag aan. Zo krijgt deze dag vol met regen en kou toch nog een happy end.

36 Dinsdag 9 aug Hauts de Fallières - Charmes 68 km Laagste punt: 270 m Hoogste punt: 585 m Totale stijging: 520 m Totale daling: 770 m Fietsweer: zwaar bewolkt, C Ondanks dat we gebruik konden maken van de bedbank hebben we toch op onze slaapmatjes geslapen want volgens ons lagen die waarschijnlijk beter. En we hebben perfect geslapen in een omgeving waar we geen enkel geluid van buitenaf hebben gehoord. Nadat we onze gastvrouw nogmaals hebben bedankt stappen we voor 9 uur al op de fiets. Ja, we zijn deze vakantie nooit echt vroeg vertrokken. Ook ezels zijn nieuwsgierig want als ze op de foto worden gezet komen ze snel even kijken. Of denken ze dat ze iets lekkers krijgen? Vandaag fietsen we verder door een mooi gedeelte van de Vogezen en onderweg zien we een vliegtuig geparkeerd staan. Een vreemd gezicht. Het zou nu als restaurant dienen maar volgens ons is dit niet meer het geval. We fietsen over het jaagpad langs het kanaal de l Est en ook dat is relaxed fietsen.

37 Maar zo is dat niet de hele dag want de Vogezen is een gebied waar het behoorlijk heuvelachtig is. Wel fietsen we geruime tijd over een plateau zodat we van de vele uitzichten over de omgeving kunnen genieten.

38 Voordat we aankomen op de camping Les Iles in Charmes fietsen we weer geruime tijd langs het kanaal de l Est met zijn vele sluisjes. De camping ziet er gezellig uit en samen met de eigenaresse zoeken we een plekje uit. Later komt er nog een Nederlands echtpaar bij staan.

39 Woensdag 10 aug Charmes - Nancy 52 km Laagste punt: 224 m Hoogste punt: 386 m Totale stijging: 320 m Totale daling: 220 m Fietsweer: zonnig, C Heerlijk, de zon schijnt als we opstaan. Dat geeft toch gelijk nog meer vakantiegevoel. Vandaag fietsen we een tijdlang tussen het kanaal de l Est en de Moezel over een prachtig jaagpad.

40 Na een uurtje steken we de Moezel over om vervolgens over een vreselijk modderpad door het bos onze weg te vervolgen. Maar de Moezel blijft wel in onze buurt. We gaan richting de grote stad Nancy en dan is industrie niet weg te denken. Het laatste stuk naar de camping is druk met veel verkeer en soms denken we dat we op de snelweg zitten. Via een steile grote weg komen wij aan bij camping Le Brabois die hoog boven de stad Nancy ligt. Deze camping loopt s avonds helemaal vol met doortrekkende caravans en campers. We zien ook nog een paar fietsers die hun tentje opzetten.

41 Donderdag 11 aug Nancy - Metz 71 km Laagste punt: 170 m Hoogste punt: 369 m Totale stijging: 260 m Totale daling: 450 m Fietsweer: zonnig, C Het is nog wat fris als we vertrekken dus doen we nog even de windstopper aan. We beginnen met een fikse afdaling naar Nancy en fietsen door een oude poort de stad in. Even later staan we op het Stanislasplein. Een prachtig plein! We kijken onze ogen uit en willen wel honderd foto s maken.

42

43

44 Nadat we het plein verlaten hebben fietsen we nog via een mooi stukje Nancy de stad weer uit.

45 Daarna gaan we verder over D-wegen waar het prima fietsen is met niet al te veel verkeer. Maar ook een smal pad heeft zijn bekoring, ook al zit deze voor het grootste gedeelte vol met gaten en hobbels. Deze koeien hebben geen oog voor ons, maar wij vinden het een foto waard.

46 Het laatste stuk naar Metz zien we veel industrie, grote wegen, grote winkels enz. Maar in Metz aangekomen zien we dan ook weer een mooi stukje van deze oude stad. Het is nog rustig als we aankomen op de camping Municipal van Metz, maar ook hier loopt de camping weer helemaal vol met vakantiegangers die de volgende dag weer vroeg zullen vertrekken. We zien weer de drie fietsers die we in Chiggiogna hebben gesproken. Zijn gaan richting Keulen. Naast ons komt een Engels gezin met 3 kinderen staan die met een jeep met alleen maar een tent op het dak met vakantie zijn. Het lijkt mij wel erg behelpen. Wat hebben wij dan toch een grote tent.

47 Vrijdag 12 aug Metz - Malling 50 km Laagste punt: 148 m Hoogste punt: 176 m Totale stijging: 90 m Totale daling: 110 m Fietsweer: zwaar bewolkt, C half uurtje regen Na het vertrek van de camping steken we gelijk weer de Moezel over. Ook nu zijn we weer blij dat we met hulp van de GPS door de stad Metz onze weg kunnen vinden. We fietsen vandaag heel lang over een fietspad langs de Moezel en zien onderweg veel oude industrie.

48 In Thionville loopt het fietspad over de kade. Hier doen we een paar boodschappen voor het avondeten. Vlak voordat we bij de camping Municipal in Malling aankomen doen we nog even de regenkleding aan. Op de camping kunnen we onze tent op een groot grasveld zetten waar nog één tentje staat. Op een verder gelegen deel van de camping staan de vaste staanders. Een oude camping met simpele sanitaire voorzieningen. In een leegstaand gebouw wordt vanaf 9 uur een amateurtheatervoorstelling gegeven. Vandaag hebben we een bijna vlakke etappe gefietst.

49 Zaterdag 13 aug Malling - Steinfort 54 km Laagste punt: 150 m Hoogste punt: 367 m Totale stijging: 590 m Totale daling: 410 m Fietsweer: bewolkt, C Daar er geen bakker in de buurt is had de eigenaresse van de camping ons gisteren beloofd dat wij deze morgen haar brood zouden krijgen en ja hoor, om precies 8 uur brengt ze ons brood. Nog lekker warm. Het vlakke landschap is weer voorbij en het wordt weer heuvelachtig en dus kunnen we weer op de trappers. Na een half uurtje komen we aan bij het plaatsje Rodemack met zijn prachtige stadsmuur. Overal zien we bij bv plaatsnaamborden met mooi aangelegde bloemperkjes.

50 Volgens de kaart is deze weg de grensweg. Rechts van ons is Frankrijk en aan de linkerkant is het Luxemburgs grondgebied. We laten de stad Luxemburg voor wat deze is en rijden er in een grote groene boog omheen. Ook vandaag ontbreken de vergezichten niet.

51 We kunnen internet ontvangen op het terras bij het zwembad dus onder het genot van een drankje schrijven we een mailtje naar de thuisblijvers. Het is nog even zoeken naar een supermarkt maar nadat we in een klein winkeltje al wat hadden gekocht zien we vlak voor de camping een grotere supermarkt. Hierna op naar de camping in Steinfort. Het enige mooie op deze camping is het zwembad, verder is het oud en ook hier staan weer oude caravans met bijgebouwtjes. Wij kunnen gelukkig de tent opzetten op een gedeelte met gras want op de meeste plekken is dit niet meer aanwezig.

52 Zondag 14 aug Steinfort - Wiltz 77 km Laagste punt: 198 m Hoogste punt: 494 m Totale stijging: 780 m Totale daling: 790 m Fietsweer: zwaar bewolkt, C s morgens 3 uur regen daarna afwisselend droog en regen Ondanks de regen gaat Wim op zoek naar een bakker en die heef hij gevonden in het plaatsje zelf. Dus we ontbijten en vertrekken met onze regenkleding aan. Het eerste gedeelte van de tocht gaat over een fietspad dat vroeger een spoorlijn is geweest. Dat betekent dat er weinig hoogteverschil overbrugd hoeft te worden. In de tunnels nog de nisjes waarin je vroeger kon staan als je een trein in de tunnel tegenkwam.

53 Als we dat pad achter ons laten krijgen we nog genoeg stijgingen te verwerken. Maar eerst volgen we nog de rivier de Sûre. De eigen Luxemburgse taal, die zowel op Duits als op Limburgs lijkt, zien we op elk straatnaambordje.

54 Als we aankomen op de camping Kaul in Wiltz is het inmiddels droog geworden. Dus snel de tent opzetten zodat deze weer lekker kan drogen. Daarna op naar het naast de camping gelegen restaurant voor eten en drinken. Later op de avond heeft Wim nog lang gewerkt aan het verslag. Dat het behoorlijk op en neer blijft gaan is op deze foto nauwelijks te zien.

55 Maandag 15 aug Wiltz - Durbuy 79 km Laagste punt: 181 m Hoogste punt: 504 m Totale stijging: 950 m Totale daling: 1070 m Fietsweer: zonnig, C Als we deze morgen de tent openritsen zien we een dikke mist hangen. Maar dat duurt niet lang want al snel breekt de zon door, dus dat wordt vast weer een feestje vandaag. We fietsen ook nu weer over een fietspad waar vroeger de trein reed en passeren bijna ongemerkt de grens met België. Een stukje lange rechte weg richting Bastogne en daar doen we gelijk wat boodschappen. Vandaag is het een feestdag en alle winkels zijn dicht behalve een grote supermarkt. Tot Bastogne gaat het via vals plat omhoog maar daarna begint het weer serieus op en neer te gaan. Tijdens een eetpauze hebben we zicht op dit landschap. En de omgeving blijft ons de hele dag verrassen met uitzichten.

56 In La Roche is het erg druk en het stinkt er behoorlijk naar frituurvet. Vlak voor het gehucht Wyompont zien we dit Maria tafereeltje, een klein bedevaartsoord.

57 Wij laten La Roche maar snel achter ons om middels een behoorlijke klim onze weg te vervolgen. Vlak voor het plaatsje Durbuy komen we aan op camping Chênaie Ook hier weer allemaal vaste staanplaatsen, maar voor een tent is er nog wel een plekje. De tijd is wel een beetje stil blijven staan, want om warm water te krijgen tijdens het douchen moet ik aan een touw trekken. Wel is het water lekker warm. Voor de Nederlandse gasten hangt er een duidelijk reglement!

58 s Avonds zijn we nog even in Durbuy wezen kijken.

59 Op de terugweg moeten we nog even heel erg op de trappers om een steile helling te overwinnen. We eten een lekker ijsje op een terrasje

60 Dinsdag 16 aug Durbuy - Oost Maarland 81 km Laagste punt: 51 m Hoogste punt: 256 m Totale stijging: 400 m Totale daling: 550 m Fietsweer: half bewolkt, C Ook deze morgen stopt het met regenen als we opstaan en doet de zon zijn best om door de wolken heen te breken. Wel pakken we de tent nat in maar die wordt vanavond vast wel weer droog. In het begin fietsen we wat op en neer om daarna naar de Ourthe af te zakken. Hier volgen wij een door Wim uitgezocht pad; een mooi smal en bij tijd en wijle hobbelig wandelpad.

61 Maar ook daar komt weer een eind aan en we fietsen daarna over een mooi aangelegd fietspad verder langs de Ourthe. In Esneux zien we het kasteelt liggen van Ad Paes, een vermogende Sittardenaar die in Ghana tot koning werd gekroond.

62 Onze weg voert ons door Luik waar we ook nog eventjes een stijging van 15% te verwerken krijgen. Daarna fietsen we een tijdje langs het Albertkanaal en rond half 4 passeren we de grensovergang met Nederland. Het is half 5 als we de camping de Oosterdriessen in Oost-Maarland oprijden. Na alle oude campings voor ons een luxe camping. We zetten de tent neer op het trekkersveldje en zitten deze avond nog lang buiten.

63 Woensdag 17 aug Oost Maarland - Heel 61 km Laagste punt: 18 m Hoogste punt: 67 m Totale stijging: 80 m Totale daling: 110 m Fietsweer: zonnig, C De zon gaat ons vast en zeker vandaag vergezellen tijdens onze laatste fietsdag van deze vakantie. We fietsen naar Geulle aan de Maas om met het fietspontje weer over te steken naar België. We blijven langs de Maas fietsen en zien heel veel stroomversnellingen, dus geen scheepvaart op dit stuk.

64 We gaan naar de markt in Maaseik om een laatste feestelijke lunch te gebruiken, maar helaas, ze hebben blijkbaar geen tijd om ons te bedienen. We stappen daarom maar weer op de fiets om even verder in een wat landelijkere omgeving onze laatste vakantiemaaltijd te nuttigen. In Thorn komen we weer Nederland binnen. Inmiddels is dit de 16 e grensovergang. En als we dan thuis aankomen wacht ons een leuke verassing. WELKOM THUIS op de garagedeur. Wie zou dit gedaan hebben? Als we omkijken zien we de honden van Martine al aan komen rennen, gevolgd door Martine zelf. Heel erg leuk om zo thuis te komen!

65 Onze fietstocht vanaf huis naar Bergamo en weer naar huis zit erop. We hebben er allebei erg van genoten. Na een paar dagen wennen aan het slapen in de tent raakten wij steeds meer gehecht aan ons slaapmatje en slaapzak. Zelfs tijdens de 2 dagen dat we in de regen op de camping aankwamen hadden we geen enkele behoefte om in hotel o.i.d. te gaan slapen. In Bergamo hebben we dan de tent op de fiets laten zitten, maar hadden we op een camping kunnen staan dan hadden we dat zeker gedaan. Dat wil niet zeggen dat we de jeugdherberg geen mooie plaats is om te overnachten. Integendeel, een mooi gebouw met mooie 2-persoonskamers met eigen douche en toilet. Ons doel om naar Bergamo te gaan was de moeite waard. De oude stad is prachtig. Tijdens onze tocht hebben we genoten van de omgeving waar wij gedurende 37 dagen doorheen hebben gefietst. Met als hoogtepunten de beklimmingen van de Splügen en de Gotthard, zowel sportief als wat betreft het natuurschoon. Maar iedere dag was weer de moeite waard. Onze Santossen hebben het fantastisch gedaan, ondanks dat we niet alleen maar over mooi asfalt hebben gefietst. Zo nu en dan was ons pad te vergelijken met een mountainbikepad, bezaaid met keien en voorzien van diepe kuilen. Maar over zulke paden fietsen vinden wij toch ook altijd weer leuk. Tijdens onze reis bleef het bij een lekke voorband en een kapotte bel. We zijn tijdens de 6 weken in 9 landen geweest en hebben 16 keer een grensovergang gehad en nooit aangesproken of gecontroleerd. Het aantal kilometers die we gefietst hebben is: Heel - Bergamo km Bergamo - Heel km Totaal km : 37 fietsdagen = 61.6 km gemiddeld per dag. We hebben 3 dagen niet gefietst en zijn dus totaal 40 dagen weggeweest. De hoogtemeters die we overbrugd hebben: Heel - Bergamo m Bergamo - Heel m Totaal m Het weer tijdens de 40 dagen hebben wij als prima ervaren. De temperatuur varieerde tussen de 10 en 32 graden Verder: 3 fietsdagen bijna de hele dag regen 4 fietsdagen een gedeelte van dag regen, in totaal 6,5 uur. Verder hebben we het heel erg leuk gevonden om de eerste paar weken aan het einde van de dag contact te hebben met Paul, Jos, Leen en Bea. Nadat we de Reitsma route hadden verlaten hebben we meerdere fietsers gesproken, maar het bleef altijd bij korte ontmoetingen. Tenslotte: we kijken met een heel veel plezier terug op deze fietstocht en we hopen dat dit niet onze laatste grote tocht zal zijn.

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017 Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen 13 t/m 15 februari 2017 Maandag 13 feb Heel - Reil 220 km De weerberichten hadden al geruime tijd aangegeven dat er een paar mooie zonnige dagen zouden komen

Nadere informatie

Bad Marienberg. 21 t/m 25 april 2011

Bad Marienberg. 21 t/m 25 april 2011 Bad Marienberg 21 t/m 25 april 2011 Donderdag 21 april Heel - Bad Marienberg 195 km Aankomend weekend is het Pasen en dat betekent dat Wim 4 dagen vrij is. We hebben besloten om richting het Westerwald

Nadere informatie

Ahrtal. Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig. 11 t/m 14 mei 2015

Ahrtal. Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig. 11 t/m 14 mei 2015 Ahrtal Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig 11 t/m 14 mei 2015 Maandag 11 maart Heel - Heppingen (Ahr) 137 km Heppingen - Dernau Laagste punt: 90 m Hoogste punt: 228 m Totale stijging: 650 m Totale

Nadere informatie

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009 Schwäbische Alb 24 oktober t/m 1 november 2009 Zaterdag 24 oktober Heel - Tuttlingen 560 km Na het ontbijt vertrekken we richting de Schwäbische Alb, een gebied waar we nog nooit zijn geweest. Het is rustig

Nadere informatie

Eifel - Prüm. 21 mei - 24 mei 2009

Eifel - Prüm. 21 mei - 24 mei 2009 Eifel - Prüm 21 mei - 24 mei 2009 Donderdag 21 mei Heel - Prüm 170 km Prüm - Gillenfeld Laagste punt: 360 m Totale stijging: 870 m Hoogste punt: 624 m Totale daling: 840 m Weer: half bewolkt 63 km We gaan

Nadere informatie

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011 Ahrdal 24 t/m 27 maart 2011 Donderdag 24 maart Heel - Ahrweiler 140 km Het weerbericht voor de komende dagen geeft prachtig weer op dus pakken wij de camper in en gaan richting Duitsland. Het is alweer

Nadere informatie

Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen. 6 t/m 9 april 2018

Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen. 6 t/m 9 april 2018 Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen 6 t/m 9 april 2018 Vrijdag 6 april Heel - Zeltingen 220 km Zeltingen -Bernkastel Bernkastel - Zeltingen Laagste punt: 104 m Hoogste punt: 414 m Totale stijging:

Nadere informatie

Voorjaar 2011. Midden-Frankrijk. 21 april t/m 7 mei

Voorjaar 2011. Midden-Frankrijk. 21 april t/m 7 mei Voorjaar 2011 Midden-Frankrijk 21 april t/m 7 mei Donderdag 21 april 2011 191 km Na het avondeten op weg. Even voorbij Vianen ontdekten we dat we de autopapieren vergeten waren. Teruggereden en weer opnieuw

Nadere informatie

Het Groene Hart. 5 t/m 9 april 2012

Het Groene Hart. 5 t/m 9 april 2012 Het Groene Hart 5 t/m 9 april 2012 Donderdag 5 april Heel - Hekendorp 163 km Hekendorp - Gouda 23 km Pasen staat weer voor de deur en dat betekent voor ons 5 vrije dagen. Daar Janneke en Arnold, dochter

Nadere informatie

Voorjaar Midden- en Zuid-Frankrijk. 5 t/m 17 mei

Voorjaar Midden- en Zuid-Frankrijk. 5 t/m 17 mei Voorjaar 2010 Midden- en Zuid-Frankrijk 5 t/m 17 mei Woensdag 5 mei 2010 811 km Om half negen op weg. Via Maastricht naar Metz waar we inkopen deden. Vlot door en bij Châlon de snelweg af en binnendoor

Nadere informatie

Winter 2013. Zuid-Frankrijk. 5 t/m 16 februari

Winter 2013. Zuid-Frankrijk. 5 t/m 16 februari Winter 2013 Zuid-Frankrijk 5 t/m 16 februari Dinsdag 5 februari 2013 563 km Om negen uur vertrokken. Eerst naar Geldern omdat onze camperdealer een verkeerd aangesloten kabel van de koelkast nog goed moest

Nadere informatie

Verslag Campertrip Zuid Frankrijk 2012.

Verslag Campertrip Zuid Frankrijk 2012. Verslag Campertrip Zuid Frankrijk 2012. Zondag 10 juni 2012. Vanmorgen vertrokken en via Antwerpen, Brussel en Luxemburg zijn we, zonder tolwegen, lekker opgeschoten en doorgereden tot Arc et Senans. Hier

Nadere informatie

Herfst Frankrijk. 29 september t/m 12 oktober

Herfst Frankrijk. 29 september t/m 12 oktober Herfst 2012 Frankrijk 29 september t/m 12 oktober Zaterdag 29 september 256 km We rijden om even over 10 uur weg. Via de snelweg, die we bij Beek verlaten, naar Limburg. Binnendoor via Valkenburg en Slenaken

Nadere informatie

Zoetermeer. 7 t/m 10 april 2011

Zoetermeer. 7 t/m 10 april 2011 Zoetermeer 7 t/m 10 april 2011 Donderdag 7 april 185 km Heel - Zoetermeer Afgelopen dagen hebben we met belangstelling de weerberichten gevolgd voor aankomend weekend. We hebben zondag een verjaardagsfeest

Nadere informatie

Italië week 2 vanaf

Italië week 2 vanaf !1 Italië week 2 vanaf 25-06-2015 Donderdag 25 Juni Het was het laatste nachtje op camping San Procolo. Wij trekken verder met de camper. We zien elkaar nog even in Porto San Giorgio op de markt. We drinken

Nadere informatie

Le tour du Mont Ventoux 2014

Le tour du Mont Ventoux 2014 Le tour du Mont Ventoux 2014 Geen berg zo hoog of... deel 2 waar gaan we heen? 16 december 2013 Fietstocht Mont Ventoux, Pagina 1 Waar ben ik aan begonnen...? Nou, om eerlijk te zijn weet ik dat wel. Maar

Nadere informatie

Laudenbach (Weikersheim) Tauber - Duitsland

Laudenbach (Weikersheim) Tauber - Duitsland Deel 1: Laudenbach (Weikersheim) Tauber - Duitsland 01 t/m 13 juni 2015 (Deel 2: Sankt Johann in Tirol) Maandag 1 juni Heel - Laudenbach 437 km Na een kort oponthoud door een file komen we rond vier uur

Nadere informatie

IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK

IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK De laatste week van augustus zijn wij (Loes en Diana) samen met onze honden naar de Oostenrijkse bergen geweest om lekker te gaan wandelen. We hadden

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

Valdelagrana - Alcalá de los Gazules.

Valdelagrana - Alcalá de los Gazules. Valdelagrana - Alcalá de los Gazules. 06-12-2012. Valdelagrana - Alcalá de los Gazules. In bewolkt weer, maar nog met een redelijke temperatuur rijden we om 11.15 na 4050 km van Valdelagrana weg. Een kwartier

Nadere informatie

Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016

Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016 !1 Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016 Vrijdag en zaterdag 21 en 22 oktober Het is tegen 11 uur als we op ons gemak vertrekken. We gaan naar Bretagne, daar is het droog en soms zelfs zonnig volgens de berichten.

Nadere informatie

Tsjechië. 28 april t/m 7 mei 2011

Tsjechië. 28 april t/m 7 mei 2011 Tsjechië 28 april t/m 7 mei 2011 Donderdag 28 april Heel - Soest (Duitsland) 200 km We gaan deze meivakantie naar Tsjechië. Voor ons de eerste keer dat we daar naar toe gaan, dus we zijn erg benieuwd.

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

Wintersport Pontresina. 24 februari t/m 3 maart

Wintersport Pontresina. 24 februari t/m 3 maart Wintersport 2001 Pontresina 24 februari t/m 3 maart zaterdag 24 februari 2001 985 km Om kwart over zes weggereden. De weg is besneeuwd en plaatselijk glad. Even over de grens begint het al gauw weer te

Nadere informatie

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel Veertien leesteksten Leesvaardigheid A1 Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek Ad Appel Uitgave: Appel, Aerdenhout 2011-2016 Verkoopprijs: 1,95 Ad Appel Te bestellen via www.adappelshop.nl

Nadere informatie

Vogezen 18 21 juni 2015

Vogezen 18 21 juni 2015 Vogezen 18 21 juni 2015 Deze dagen werden gekenmerkt door niet al te best weer; af en toe een bui en ongeveer 18 graden, maar de temperatuur steeg aanzienlijk door het prettige gezelschap, discussies,

Nadere informatie

Namibië. 25 augustus 2015

Namibië. 25 augustus 2015 Namibië 25 augustus 2015 Verslag Namibië 27-6 tm 9-7- 2015 27-6 Vertrek vanaf Frankfurt om 20.10 uur. 28-6 Na een vlucht van 10 uur zijn wij aangekomen op Windhoek. Wat was het koud s,morgens vroeg om

Nadere informatie

Dag 13(11-07-'09 67km)

Dag 13(11-07-'09 67km) Dag 13(11-07-'09 67km). Een pittoresk hofje in bergen Omdat de laatste camping geen succes was zijn we vertrokken naar Bratland Camping in Hankeland 24km verderop. Hier hebben we de wagen weer opgezet

Nadere informatie

Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm

Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm In 2011 gingen mijn man en ik 10 dagen op vakantie naar Cyprus. Toen we geland waren, stond er een taxi klaar, om ons naar ons vakantieverblijf, te brengen.

Nadere informatie

Allgäu. 20 t/m 30 oktober 2011

Allgäu. 20 t/m 30 oktober 2011 Allgäu 20 t/m 30 oktober 2011 Donderdag 20 okt Heel - Stromberg 230 km De herfstvakantie staat weer voor de deur en omdat Wim op vrijdag altijd vrij heeft gaan we vandaag alvast een stuk richting Zuid-Duitsland.

Nadere informatie

Verslag voetreis etappe 8 van Sarreguemines naar Molsheim.

Verslag voetreis etappe 8 van Sarreguemines naar Molsheim. Verslag voetreis etappe 8 van Sarreguemines naar Molsheim. Door omstandigheden moest de groep van Hein Tol zich enkele weken voor vertrek helaas terugtrekken. Onze groep bestaande uit Simon Kras, Johan

Nadere informatie

La Palma Vrijdag 28 september

La Palma Vrijdag 28 september La Palma 2007 Vrijdag 28 september Om 02:50 staat de taxi voor de deur om naar Schiphol te rijden. Na het inchecken, begint de vlucht op tijd om 05:30 uur en we komen om 09:50 (lokale tijd) op het vliegveld

Nadere informatie

Borgo Artimino Italië Toscane Artimino

Borgo Artimino Italië Toscane Artimino Borgo Artimino Italië Toscane Artimino 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Borgo Artimino - (Italië Toscane Artimino) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad: Ja Airco:

Nadere informatie

Van Overloon naar de Christinehoeve.

Van Overloon naar de Christinehoeve. Van Overloon naar de Christinehoeve. Carnavalsbeeld in Overloon. Ons eten bij de Heksenboom. Het eten is goed, de bediening heel attent en aardig, de lucht is weer blauw aan het worden en kinderen van

Nadere informatie

WEEKEND SPA/ARDENNEN/EIFFEL 21, 22 EN 23 SEPTEMBER 2007

WEEKEND SPA/ARDENNEN/EIFFEL 21, 22 EN 23 SEPTEMBER 2007 1 van 15 18-11-2012 20:40 WEEKEND SPA/ARDENNEN/EIFFEL 21, 22 EN 23 SEPTEMBER 2007 Door René van Maanen en Nol van Asseldonk Maandag begon de week met wat slechtere weersvoorspellingen voor het weekeinde.

Nadere informatie

Graaf van Hornepad 2006

Graaf van Hornepad 2006 Graaf van Hornepad 2006 Zaterdag 4 februari Weert - Tungelroy 18 km Daar we ook zo nu en dan een enkele dag willen wandelen hebben we besloten om het Graaf van Hornepad te gaan lopen. Dit pad, een rondwandeling

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman

Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman Het is zaterdag 11 mei 2013. De wekker loopt af om 03.00 uur. Oei, wat is het vroeg.

Nadere informatie

Verslag Campertrip Tour de France 2012.

Verslag Campertrip Tour de France 2012. Verslag Campertrip Tour de France 2012. Het leek ons wel leuk om eens een etappe van de Tour van nabij mee te maken. We hebben gekozen voor de eerste bergetappe, van Macon naar Bellegarde sur Valserine.

Nadere informatie

Vervolg van het Reisverslag 2009 deel II Scandinavië. Göteborg naar Mem. Mem (begin van de scheren aan de oostkust.)

Vervolg van het Reisverslag 2009 deel II Scandinavië. Göteborg naar Mem. Mem (begin van de scheren aan de oostkust.) Vervolg van het Reisverslag 2009 deel II Scandinavië. Göteborg naar Mem Mem (begin van de scheren aan de oostkust.) Tweede helft: van Motala tot Mem Dinsdag 20 juli mooi weer westen wind 3-4-In de ochtend

Nadere informatie

6x de berg op voor het KWF!

6x de berg op voor het KWF! 6x de berg op voor het KWF! Bonjour Ted et Felix Het is gelukt! 6x de Alpe d Huez op 1 dag!!! Samen met 65 andere renners, waarvan er maarliefst 62, zes keer de top hebben gehaald, hebben we al bijna 300.000

Nadere informatie

Hoe ziet de reis eruit:

Hoe ziet de reis eruit: Bij voldoende belangstelling organiseren wij voor de echte berggeiten wederom een fietsreis naar de Franse Pyreneeën. vertrek: vrijdag 18 september 2015 terugkomst: zaterdag 26 september 2015 Hoe ziet

Nadere informatie

Vanwege de warmte heb ik deze nacht nauwelijks geslapen. En ook vandaag wordt het 37 C en morgen zelfs 40 C. Deze avond bevind ik mij in een stad en

Vanwege de warmte heb ik deze nacht nauwelijks geslapen. En ook vandaag wordt het 37 C en morgen zelfs 40 C. Deze avond bevind ik mij in een stad en Vanwege de warmte heb ik deze nacht nauwelijks geslapen. En ook vandaag wordt het 37 C en morgen zelfs 40 C. Deze avond bevind ik mij in een stad en ben zinnens om daar een hotelkamer te nemen met airco

Nadere informatie

Provence. 2 mei t/m 14 mei 2010

Provence. 2 mei t/m 14 mei 2010 Provence 2 mei t/m 14 mei 2010 Zondag 2 mei Heel - Cuiseaux 680 km Route: Heel - Luik - Nancy - Epinal - Besançon - Lons-le-Saunier - Cuiseaux Weer: af en toe een bui We gaan weer naar de Provence. Twee

Nadere informatie

Ivonne Bressers: Dank je wel. Rob Kleijs: Ivon, Kun je nog eens uitleggen wat het Usher Syndroom is?

Ivonne Bressers: Dank je wel. Rob Kleijs: Ivon, Kun je nog eens uitleggen wat het Usher Syndroom is? 100 Col 's beklimmen in 40 dagen met een totale afstand van 4100 kilometer. Eddy Driessen uit Arnhem wil die tocht gaan afleggen en dat doet hij voor zijn plezier maar ook voor het goede doel. Namelijk

Nadere informatie

Het Twentepad 19 en 20 maart 2004 11 en 12 april 2004

Het Twentepad 19 en 20 maart 2004 11 en 12 april 2004 Het Twentepad 19 en 20 maart 2004 11 en 12 april 2004 totaal 93 km Vrijdag 19 maart 2004-23,5 km Dit wordt ons allereerste weekend met de rugzak en we hebben er allebei heel erg veel zin in. De keuze is

Nadere informatie

Het restaurant in Otterlo.

Het restaurant in Otterlo. Het verslag van mijn spontane actie/uitdaging handbikend van Enschede naar Scherpenzeel en terug. Een totale afstand van 259,92 km en heb hier zowel de zaterdag als de zondag 12 uur over gedaan (inclusief

Nadere informatie

Programma Go-out wandelweekend Cochem 30 oktober tot 2 november 2015

Programma Go-out wandelweekend Cochem 30 oktober tot 2 november 2015 Programma Go-out wandelweekend Cochem 30 oktober tot 2 november 2015 Cochem ligt midden in de vulkaan Eifel. Het landschap kenmerkt zich door heuvels, akkerlanden en kleine dorpjes. Dwars door Cochem stroomt

Nadere informatie

Week mountainbiken in Gerlos te Oostenrijk.

Week mountainbiken in Gerlos te Oostenrijk. Week mountainbiken in Gerlos te Oostenrijk. Zaterdag morgen 15 juni 2013 om 5 uur gaat het trainings weekje mountainbiken in Oostenrijk beginnen. Onze verblijfplaats in Oostenrijk is het appartement van

Nadere informatie

Vakantie Valkenburg Andre-Menie-Sander-Ruddy-Minie-Jan-Herwig. Reisbegeleiders: Reina en Lea

Vakantie Valkenburg Andre-Menie-Sander-Ruddy-Minie-Jan-Herwig. Reisbegeleiders: Reina en Lea Vakantie Valkenburg 2013 Andre-Menie-Sander-Ruddy-Minie-Jan-Herwig Reisbegeleiders: Reina en Lea Maandag 24 juni 2013 Na gezellig afscheid genomen te hebben, reden we van Arnhem naar Veenendaal om daar

Nadere informatie

Schin, de Kluis, Kastelen Oost en Schaloen en de Keutenberg.

Schin, de Kluis, Kastelen Oost en Schaloen en de Keutenberg. Schin, de Kluis, Kastelen Oost en Schaloen en de Keutenberg. Zaterdag 31-5-2008. Wandeling naar Valkenburg en over de Keutenberg. Na het ontbijt stappen we om 10.15 uur op. We lopen nu de andere kant op

Nadere informatie

Vakantie Camping La Pinède Consdorf Van donderdag 21 mei t/m maandag 1 juni 2009 Deel IV

Vakantie Camping La Pinède Consdorf Van donderdag 21 mei t/m maandag 1 juni 2009 Deel IV Zaterdag was het afbreekdag voor een groot deel van de Reuselse kolonie. Janneke keek aandachtig toe hoe papa de tent inpakte Zaterdag, 30 mei In de vroege morgen werden we verwelkomd door een orkest van

Nadere informatie

GR 5 LIVERDUN - BARR

GR 5 LIVERDUN - BARR GR 5 LIVERDUN - BARR Zaterdag 30 augustus 2008 Vertrek om 12.00 uur aankomst omstreeks 17.30 uur. Liverdun Brin-Sur-Seille 26 km. Gemiddelde snelheid in beweging : 5,1 km. Voor we (Staf en ikzelf Ludwig)

Nadere informatie

~~Weekly Diary 35~~ [social_share]

~~Weekly Diary 35~~ [social_share] ~~Weekly Diary 35~~ [social_share] De maand augustus is alweer voorbij, en voor iedereen zit de vakantie er geloof nu wel weer op. Iedereen weer aan het werk of school, en nog even en de zomer is ook echt

Nadere informatie

Giro di KiKa e etappe IL Classico / Bolzano Bormio = 153 km en hoogtemeters

Giro di KiKa e etappe IL Classico / Bolzano Bormio = 153 km en hoogtemeters Giro di KiKa 2016 In januari heb ik de beslissing genomen om dit jaar mee te doen aan Giro di Kika 2016. Dit is een 6 daagse fietstocht ten bate van de strijd tegen kinderkanker, door de Dolomieten met

Nadere informatie

Fränkische Schweiz. 30 april t/m 8 mei 2005

Fränkische Schweiz. 30 april t/m 8 mei 2005 Fränkische Schweiz 30 april t/m 8 mei 2005 Zaterdag 30 april Deze meivakantie is voor ons een bijzondere vakantie. Onze eerste vakantie nadat wij een week geleden samen zijn gaan wonen. Wij hebben deze

Nadere informatie

Etappe II: Kalte Herberge - Hinterzarten

Etappe II: Kalte Herberge - Hinterzarten Etappe II: Kalte Herberge - Hinterzarten lengte 26 km, 465 m stijgen, 610 m dalen Hoogteprofiel Westweg Het zou vandaag weer een zonnige, warme dag worden met temperaturen boven de 30 graden. Onder een

Nadere informatie

Beaugency, 18 mei 2007

Beaugency, 18 mei 2007 Beaugency, 18 mei 2007 30 kilometer, totaal 303 kilometer Negenentwintig kilometer vanaf de kathedraal, zegt mijn routebeschrijving. Daar zie ik wel tegenop, vooral omdat de route helemaal de GR3 volgt.

Nadere informatie

Casa los Quemados Spanje La Palma Los Quemados

Casa los Quemados Spanje La Palma Los Quemados Casa los Quemados Spanje La Palma Los Quemados 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Casa los Quemados - (Spanje La Palma Los Quemados) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

GR 5 MANTERNACH - LIVERDUN. Vrijdag 9 mei 2008 Manternach Grevenmacher 6 km. Gemiddelde snelheid in beweging : 5,6 km.

GR 5 MANTERNACH - LIVERDUN. Vrijdag 9 mei 2008 Manternach Grevenmacher 6 km. Gemiddelde snelheid in beweging : 5,6 km. GR 5 MANTERNACH - LIVERDUN Vrijdag 9 mei 2008 Manternach Grevenmacher 6 km. Gemiddelde snelheid in beweging : 5,6 km. We rijden met de trein naar Manternach in Luxemburg. Normaal gezien hebben we 15 minuten

Nadere informatie

Rijk van Nijmegen 3 dagen

Rijk van Nijmegen 3 dagen Rijk van Nijmegen 3 dagen singlereis wandelvakantie vanaf 179 Wandelvakantie door het rijk van Nijmegen! Het Rijk van Nijmegen is één van de groenste regio's in Nederland en een ronduit fantastisch wandelgebied.

Nadere informatie

Borgo Artimino Italië Toscane Artimino

Borgo Artimino Italië Toscane Artimino Borgo Artimino Italië Toscane Artimino Eliza was here - Borgo Artimino - /italie/toscane/artimino/borgo_artimino.htm 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Borgo Artimino - (Italië

Nadere informatie

Eifel. Vogels, Dagvlinders en Orchideeën 26 juni t/m 2 juli Georganiseerd door:

Eifel. Vogels, Dagvlinders en Orchideeën 26 juni t/m 2 juli Georganiseerd door: Eifel Vogels, Dagvlinders en Orchideeën 26 juni t/m 2 juli 2017 Georganiseerd door: www.birdingbreaks.nl Reisroute 2 29 Juni Vandaag vertrekken we richting de Eifel (Duitsland) om te zoeken naar vogels,

Nadere informatie

Wij zijn met elkaar op vakantie:

Wij zijn met elkaar op vakantie: Wij zijn met elkaar op vakantie: Manja Ciska Adri Piet Paul Zaterdag 28 juli: Vanmorgen zijn we allemaal vroeg opgestaan om op tijd in Arnhem op het kantoor te zijn. Vertrek naar Bremm om 10 uur. Tot onze

Nadere informatie

Zondag 30 augustus. Driebergen- Metz.

Zondag 30 augustus. Driebergen- Metz. Zondag 30 augustus. Driebergen- Metz. Om 11 uur vertrekken we naar Metz, zo'n 400km van Driebergen. Het weer is mooi en in Urmond bij van der Valk aangekomen voor de traditionele onderbreking slaat de

Nadere informatie

DAG 1, vrijdag 1 juni 2012 Epe (Ned) Roermond (Ned) 187 km

DAG 1, vrijdag 1 juni 2012 Epe (Ned) Roermond (Ned) 187 km ETAPPE OVERZICHT EPE ALPE d HUEZ vrijdag 1 juni 2012 dinsdag 5 juni 2012 * Deelnemers: Brunekreeft, Dalstra, Dieker, ten Have, de Hey, Kaagman, Keurhorst, Leewol, Pleiter, Roncken, Sonneveld, de Vries,

Nadere informatie

Louis is vandaag ook ten val gekomen. Staf hield aan zijn val een bouddha stempel over op het voorhoofd en Louis houdt er een Gorbatsjovvlek aan over

Louis is vandaag ook ten val gekomen. Staf hield aan zijn val een bouddha stempel over op het voorhoofd en Louis houdt er een Gorbatsjovvlek aan over We overnachten aan de rifugio Elena (2.062 m). Louis zoekt zoals steeds de zwaarste stenen uit om er zeker van de zijn dat zijn tent een eventuele storm zonder problemen kan overleven. In de hut maken

Nadere informatie

BEELDHOUWEN EN SCHILDEREN IN NOORD FRANKRIJK ATELIER MOOI WERK. Na lang voorbereiden gaat in deze zomer mijn eerste cursus in Frankrijk van start.

BEELDHOUWEN EN SCHILDEREN IN NOORD FRANKRIJK ATELIER MOOI WERK. Na lang voorbereiden gaat in deze zomer mijn eerste cursus in Frankrijk van start. BEELDHOUWEN EN SCHILDEREN IN NOORD FRANKRIJK ATELIER MOOI WERK Na lang voorbereiden gaat in deze zomer mijn eerste cursus in Frankrijk van start. In Noord Frankrijk, 385 km van Den Haag, net onder de Franse

Nadere informatie

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg.

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Ik begon deze week met het gevoel ik heb er zin in en ik zie wel wat we allemaal gaat gebeuren, ik laat het wel op me afkomen. Na de eerste dag voor

Nadere informatie

DtD deel twee. Mijn tweede trail van 2019 zit er op, en wat voor een. Deze keer dus een nacht trail in Durbuy.

DtD deel twee. Mijn tweede trail van 2019 zit er op, en wat voor een. Deze keer dus een nacht trail in Durbuy. DtD deel twee Mijn tweede trail van 2019 zit er op, en wat voor een. Deze keer dus een nacht trail in Durbuy. Zaterdag vertrek ik om kwart voor twee in de middag samen met Jan naar Durbuy in de Ardennen.

Nadere informatie

Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013.

Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013. Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013. In de zomer van 2013 is het plan geboren om met de racefiets een weekje te fietsen op Gran Canaria. 11 oktober is na wat voorbereiding de vertrek datum gevonden.

Nadere informatie

58. Van sneeuw en regen naar een zonnig Zoutkamp

58. Van sneeuw en regen naar een zonnig Zoutkamp 58. Van sneeuw en regen naar een zonnig Zoutkamp 18 maart 2013 Een beter slaapmutsje dan Nobel bestaat er niet! Vanmorgen door de wekker heen geslapen en 5 oproepen van Laurens gemist. Als ik eindelijk

Nadere informatie

Beetje zon, beetje regen, beetje warm, beetje koud. Kortom, we krijgen een wisselvallig Hemelvaartweekend!

Beetje zon, beetje regen, beetje warm, beetje koud. Kortom, we krijgen een wisselvallig Hemelvaartweekend! Beetje zon, beetje regen, beetje warm, beetje koud. Kortom, we krijgen een wisselvallig Hemelvaartweekend! Den Inkel InfoMagazine verschijnt wekelijks gedurende het hoogseizoen op iedere zondag en is af

Nadere informatie

Une Belle Histoire Nou, daar sta je dan. Met je goede gedrag, langs de snelweg in Belgie met een lekke achterband. Maar wacht, ik ga veel te snel. Vrijdagochtend zouden we met 14 Goodfellas vertrekken

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Blog 16 juni: vrijdag 13 juni zijn we aan land gegaan in Brazilië en hebben Recife

Blog 16 juni: vrijdag 13 juni zijn we aan land gegaan in Brazilië en hebben Recife Blog 16 juni: vrijdag 13 juni zijn we aan land gegaan in Brazilië en hebben Recife bereikt. Recife is de hoofdstad van de staat Pernambuco, en is één van de grootste steden van Brazilië en telt 1.5 mio.

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

Lüneburger Heide 5 dagen

Lüneburger Heide 5 dagen Lüneburger Heide 5 dagen singlereis hotelfietsreis vanaf 419 De grote heide! Deze fietsvakantie brengt ons naar de Lüneburger Heide, de regio tussen de Hanzesteden Hannover, Bremen en Hamburg. Een prachtig

Nadere informatie

Etappe 15 van Meyzieu naar Annonay met veel klimmen en klauteren. Totaal 145 kilometer. Vrijdag 13 mei 2016. Van Volendam naar Meyzieu.

Etappe 15 van Meyzieu naar Annonay met veel klimmen en klauteren. Totaal 145 kilometer. Vrijdag 13 mei 2016. Van Volendam naar Meyzieu. Etappe 15 van Meyzieu naar Annonay met veel klimmen en klauteren. Totaal 145 kilometer. Vrijdag 13 mei 2016. Van Volendam naar Meyzieu. Onze groep bestond oorspronkelijk uit zes man. Helaas moesten twee

Nadere informatie

De muziekreis naar Valkenburg.

De muziekreis naar Valkenburg. De muziekreis naar Valkenburg. 24 maart 2014 Vandaag gaan we met het Buitenhof naar Valkenburg voor de muziekreis. De begeleiders Marij en Henk gaan al vroeg op pad om iedereen op te halen. Marij haalt

Nadere informatie

Van de Noordkaap terug naar huis

Van de Noordkaap terug naar huis Van de Noordkaap terug naar huis (het doel is bereikt maar de vakantie is nog niet voorbij) Tinie Hoek 1 Onderweg zijn is mooi Thuiskomen ook Appingedam 2015 Tinie Hoek www.tiniehoek.nl tiniehoek@gmail.com

Nadere informatie

Fietsvakantie 2015. De Schakel Uitwaaien op Texel. woensdag 24 juni 2015 t/m zondag 28 juni 2015

Fietsvakantie 2015. De Schakel Uitwaaien op Texel. woensdag 24 juni 2015 t/m zondag 28 juni 2015 Fietsvakantie 2015 De Schakel Uitwaaien op Texel woensdag 24 juni 2015 t/m zondag 28 juni 2015 Volg ons door tijdens de fietsvakantie elke dag ons verslag te lezen op: www.deschakelamstelveen.nl Het programma

Nadere informatie

Verslag fietsreis 2 Denemarken van 2 t/m 9 juli 2017

Verslag fietsreis 2 Denemarken van 2 t/m 9 juli 2017 Verslag fietsreis 2 Denemarken van 2 t/m 9 juli 2017 Keurig op tijd arriveert de bus in Tonden met hierin al de dames die in Zaltbommel zijn opgestapt. Na wisseling van de oprij-chauffeur en de koffers

Nadere informatie

ETAPPE 12, VAN DOLE NAAR TOURNUS

ETAPPE 12, VAN DOLE NAAR TOURNUS ETAPPE 12, VAN DOLE NAAR TOURNUS Groep 16, bestaande uit 12 personen, met groepshoofd Bruin Zwarthoed, vertrok op 28 april vanaf Bowling de Zedde om 06:00 uur naar Frankrijk om daar etappe 12 te lopen.

Nadere informatie

Les 5. Tijd & het weer

Les 5. Tijd & het weer www.edusom.nl Opstartlessen Les 5. Tijd & het weer Wat leert u in deze les? Praten over het weer. Praten over de tijd. Veel succes! Deze les is ontwikkeld in opdracht van: Gemeente Den Haag en DWI Amsterdam

Nadere informatie

Onesse, zaterdag 6 juni 2009

Onesse, zaterdag 6 juni 2009 Onesse, zaterdag 6 juni 2009 24 kilometer, totaal 116 kilometer Om 7u30 stond het ontbijt klaar. Daar had Jacques voor gezorgd. Koffie, thee boter, jam en speciaal, biologisch brood dat eigenlijk meer

Nadere informatie

SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs!

SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs! SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs! De D1 van SV Baarn is met Pinksteren vier dagen naar Parijs geweest. Dit was een onvergetelijke ervaring voor de spelers uit het team. De ploeg van Jacco Engelsman,

Nadere informatie

Marokko. 5 t/m 12 maart 2011

Marokko. 5 t/m 12 maart 2011 Marokko 5 t/m 12 maart 2011 Deze keer een heel andere vakantie dan we gewend zijn: een groepsreis (25 personen) met collega s van Wim naar Marokko. De reis is georganiseerd door zijn Marokkaanse collega

Nadere informatie

VOLG HET NEDERLANDS ELFTAL TIJDENS HET EK EN GA MEE MET DE ORANJE KARAVAAN MET VERBLIJF OP DE HOLLAND CAMPING

VOLG HET NEDERLANDS ELFTAL TIJDENS HET EK EN GA MEE MET DE ORANJE KARAVAAN MET VERBLIJF OP DE HOLLAND CAMPING EUROCULT LITO VOLG HET NEDERLANDS ELFTAL TIJDENS HET EK EN GA MEE MET DE ORANJE KARAVAAN MET VERBLIJF OP DE HOLLAND CAMPING Postbus 13050 3507 LB Utrecht Wittevrouwenstraat 36 3512 CV Utrecht Tel: 030

Nadere informatie

Parador de Cruz de Tejeda Spanje Gran Canaria Tejeda

Parador de Cruz de Tejeda Spanje Gran Canaria Tejeda Parador de Cruz de Tejeda Spanje Gran Canaria Tejeda 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Parador de Cruz de Tejeda - (Spanje Gran Canaria Tejeda) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en

Nadere informatie

MundoRado reis naar Maleme, Kreta.

MundoRado reis naar Maleme, Kreta. MundoRado reis naar Maleme, Kreta. Op maandag 9 juni was het zover. We gingen op vakantie naar het mooie eiland Kreta en om precies te zijn, naar Maleme. Om 12.00 uur moesten wij ons verzamelen op Schiphol

Nadere informatie

Sächsische Schweiz. 18 t/m 25 oktober 2003

Sächsische Schweiz. 18 t/m 25 oktober 2003 Sächsische Schweiz 18 t/m 25 oktober 2003 Sächsische Schweiz 18 t/m 25 oktober 2003 Zaterdag 18 oktober 2003 Om 5 uur loopt de wekker af. Gisteravond hebben we de camper al ingepakt dus blijft vanmorgen

Nadere informatie

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit:

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit: Inleiding Vrijdag 26 juni 2015 was het dan eindelijk zover. Met z n achten vertrokken vertrokken we van het hoofdkantoor van tendens in Arnhem naar de vakantiebestemming Koblenz in Duitsland. De vakantiegangers

Nadere informatie

Relais Parco Cavalonga Hotel Italië Sicilië Ragusa

Relais Parco Cavalonga Hotel Italië Sicilië Ragusa Relais Parco Cavalonga Hotel Italië Sicilië Ragusa 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Relais Parco Cavalonga Hotel - (Italië Sicilië Ragusa) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden

Nadere informatie

69. Van gastvrij Nijmegen naar warm onthaal in Arcen

69. Van gastvrij Nijmegen naar warm onthaal in Arcen 69. Van gastvrij Nijmegen naar warm onthaal in Arcen 29 maart 2013 In Nijmegen hebben we heerlijk geslapen. Marga wil nog even alles uit de kast halen voor het ontbijt maar we hebben voldoende aan een

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

Hoewel een groot deel van de kinderen al vakantie heeft, moeten we hier in het zuiden echt nog een weekje naar school!

Hoewel een groot deel van de kinderen al vakantie heeft, moeten we hier in het zuiden echt nog een weekje naar school! Hoewel een groot deel van de kinderen al vakantie heeft, moeten we hier in het zuiden echt nog een weekje naar school! Voor de meeste kinderen is dat waarschijnlijke geen straf, want bijna overal staat

Nadere informatie

Dat was nog 200 meter recht omhoog en zat niet bij de toer in. Aan de andere kant dito naar beneden en toen gletsjer ijzers onder en over de

Dat was nog 200 meter recht omhoog en zat niet bij de toer in. Aan de andere kant dito naar beneden en toen gletsjer ijzers onder en over de Begin september 2016 hebben wij, Paul, Jordi, Peter, Ed en ik (Erik) de achtdaagse toer gelopen in Val Gardena Dolomieten. Deze toer was zonder meer grandioos en grandioos geregeld. Na enig zoeken op internet,

Nadere informatie

Buiten worden we opgewacht door Hazel de eigenaresse van ons appartement. We gaan met drie ruime auto s naar Lagos. Het is bijna een uurtje rijden.

Buiten worden we opgewacht door Hazel de eigenaresse van ons appartement. We gaan met drie ruime auto s naar Lagos. Het is bijna een uurtje rijden. Verslag SRG vakantie Lagos Donderdag om 14:00 uur verzamelen we met z n allen op Eindhoven Airport. Iedereen is mooi op tijd en kunnen we door naar de incheck. Dit gaat allemaal erg voorspoedig en ook

Nadere informatie

Scandinavië en Baltische staten

Scandinavië en Baltische staten Scandinavië en Baltische staten 1 / 19 2 / 19 3 / 19 4 / 19 5 / 19 6 / 19 7 / 19 8 / 19 9 / 19 10 / 19 11 / 19 12 / 19 13 / 19 14 / 19 15 / 19 16 / 19 Hele gezellig avond gehad en na nog een lekker ontbijtje

Nadere informatie