Dat u er van mag genieten. Sebastián Fernández Miralles Provinciaal Gedeputeerde voor Toerisme

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Dat u er van mag genieten. Sebastián Fernández Miralles Provinciaal Gedeputeerde voor Toerisme"

Transcriptie

1

2

3 Meer dan 218 km. kust vol met stranden van rustig water en zacht zand: uren zon per jaar, een bevoorrecht klimaat en een zachte zee zijn decennia lang de fundamentele reclamepunten geweest zodat miljoenen reizigers naar ons konden komen. Door de jaren heen, hebben de ontwikkeling van moderne toeristische infrastructuren en verbindingen middelen de toegang tot onze binnenlandse rijkdommen vergemakkelijkt. Deze gids is een uitgestrekte hand, een voorstel tot toenadering aan onze geschiedenis, aan onze feesten en gewoontes, aan onze gastronomie, aan ons monumentaal, historisch en industrieel erfgoed, aan onze voorstellen tot ontspanning en sport. Het landschap van de Costa Blanca is gekenmerkt door de zee maar ook door de bergen die deze naderen. De provincie van Alicante is de tweede met meeste bergen van Spanje, waarin zij zich het mediterrane landschap in haar grootheid toont, vanaf de valleien die haar getrapte oogsten, van moorse oorsprong, tot aan de horizon gevuld met bergketens bedekt met eikenbossen, dennenbomen, Sint- Jansbroodbomen en geparfumeerd door een ruime variëteit van aromatische planten. In het zuiden van de provincie, verdwijnen en verzachten de bergen, ontstaan de palmen velden en de tuinderijen kenmerken de horizon. De berg- en wandelliefhebbers hebben een goed aangegeven parcours verzekerd over het hele binnenlands gebied. Bovendien is ons gebied bezaaid met archeologische vondsten die een idee geven van de diepte van het leven en rijkdom van onze leefomgeving, bewoond sinds duizenden jaren. Feniciers, Cartagen, Romeinen en moslims hebben hun stempel achtergelaten; door middel van hun restanten schemert ook hun levensvormen. Aan de kust of in het binnenland, krijgt u de gelegenheid om onze gastronomische rijkdom te ontdekken en de kwaliteit van de wijnen die worden gemaakt in onze bodega s. U kunt, als u dat wenst, de kleine en verscholen dorpjes in de bergen bezoeken of de modernere en geanimeerde kust steden, met een intens nachtleven. De geschiedenis en de monumentale architectuur kenmerken het landschap van de dorpen en steden in het binnenland. Er bestaan vele sporthavens en ontelbare installaties verdeeld over de hele kuststrook om te genieten van de zee. De golf liefhebbers kunnen er zeker van zijn, om bij ons banen te vinden met voortreffelijke installaties. Wij wensen dat reizigers van alle leeftijden, bij ons de bestemming vinden die ze zochten. Daar zetten wij ons iedere dag voor in. Accepteer deze informatie als een ontvangst voorstel en ontvangt u hiermee een vriendelijke groet van welkom. Dat u er van mag genieten. Sebastián Fernández Miralles Provinciaal Gedeputeerde voor Toerisme

4 Costa Blan

5 ca INDEX Stranden en watersportverenigingen Stranden en watersportverenigingen Binnenlands toerisme Binnenlands toerisme Golf Golf Ontspanningsparken Ontspanningsparken Cultuur Cultuur Feesten Feesten Gastronomie Gastronomie Beurzen en congressen Beurzen en congressen Diensten Diensten Verbindingen en infrastructuren Verbindingen en infrastructuren Nuttige telefoonnummers en plattegrond Nuttige telefoonnummers en plattegrond

6 Stranden De Costa Blanca heeft één van z n grootste attracties over een lengte van 218 km. langs de kustlijn, en een gunstig klimaat met een gemiddelde jaartemperatuur van 17 C. Naast deze natuurlijke condities, genieten onze stranden ook van belangrijke gezondheids- en milieucontroles over de wateren zoals aangegeven door middel van de 48 Blauwe Vlaggen van onze provincie, vlaggen welke worden uitgereikt door de Europese Federatie voor Milieu Educatie en de besturen prÿzen die het milieu en diensten beschermen.

7 De stranden van de Costa Blanca beiden een diversiteit aan ludieke plekken voor zijn bezoekers. De orograpfische en geografische karakteristieken van de Costa Blanca bepalen de natuur van de kust. Het noordelijke gedeelte van de provincie, la Marina Alta, wordt doorkruist door de gebergte begrenzing die opgaat in de zee makende steile afgronden van meer dan 150 meter hoogte. Naast deze steile afgronden vinden we ook ondergrondse grotten gemaakt door zoet water stromingen afkomstig van de hoge watervallen van regen van de zone. Denia, Jävea, Poble Nou de Benitachell of Benissa beschikken over kleine en teruggetrokken strandjes van afgeronde keien en moeilijke toegang over het land.

8 Levante en Poniente zijn de meest bezochte stranden door de toeristen van Benidorm. In de Marina Baixa vinden we minder steile gedeeltes en uitgebreidere stranden van fijn zand zoals die van Poniente en Levante in Benidorm of het Centrum strand van La Vila Joiosa maar we hebben ook steile afgronden met kleine strandjes tussen La Serra Gelada of in de zuidelijke uitloper van Mascaret, tussen Altea en Calpe. Het zuidelijke gedeelte van de Costa Blanca, vanaf Alicante tot Pilar de la Horadada, wordt gekenmerkt door zijn fijne zandstranden alsook de verspreiding van vocht en zoutgebieden in de omgeving van de kust, zoals de natuurlijke parken van Las Lagunas de la Mata in Torrevieja of in El Hondo in Elche. De uitmonding van de rivier Segura in Guardamar en de zeestromingen, hebben van deze plaats een interessante combinatie gemaakt tussen fijne zandduinen en gemaakte begrenzing van naaldbomen om deze duinen vast te houden buiten de bebouwde kom.

9 Van de ongeveer 115 stranden en strandjes geschikt voor baden, 48 daarvan hebben de Europese milieu kwalificatie van de Blauwe Vlag en 36 zijn beschikbaar en voorzien van toegang voor fysiek gehandicapte mensen. De meeste zwemgelegenheden zijn aangegeven in de bevolkingcentra en toegangswegen, beschikken over eerste hulp posten alsook medische hulp en ludieke zones aan het eigen strand. In sommige gevallen bestaat de mogelijkheid van diensten van bibliotheek en op aangegeven stranden in de bebouwde kom hebben we parkeergelegenheid en telefoon alsook restaurants en ontspanningsgelegenheden. Sinds bestaat het Natuur Reservaat van het Eiland van Tabarca welke, voor de kust van Santa Pola, een grote zeefauna en onderwater rijkdom bezit. De Cabo de San Antonio, gelegen tussen de plaatsen van Jávea en Dénia, is het andere bestaande Zee Reservaat van de Costa Blanca en is een zeer aanbevolen plek voor liefhebbers van de onderwatersport en de panoramische vergezichten. Vanaf het strand van Muchavista ziet men op de achtergrond de Cabezó d Or.

10 Torrevieja telt met een aanzienlijk aantal aanlegplaatsen in haar sporthaven.

11 De haven van Campomanes is gelegen aan de zuidkant van Mascarat. De haven van Alicante is aanleghaven voor sportvaartuigen en jachten. Watersport verenigingen De Costa Blanca heeft aanlegplaatsen verdeeld over de hele kust en 17 watersportverenigingen, 6 sporthavens en 5 jachthavens. De meeste daarvan beschikken over scholen voor nautische activiteiten en technische onderhoudsdiensten voor zeilschepen van alle soorten. In de wateren van onze provincie worden verschillende wedstrijden gehouden zoals het Trofee Tabarca Stad van Alicante, geldig voor het kampioenschap van Spanje, of de Regatta Costa Blanca voor kruisers welke wordt georganiseerd door de Watersport Vereniging van Dénia en is een kwalificatieproef voor het Zelfstandige Kampioenschap van Kruisers.

12 Het kasteel van Biar is één van de mijlpalen van de kasteel route. Binnenlands toerisme De Costa Blanca is een aaneenschakeling van gebergte die parallel verlopen in noord-west-zuid-oostelijke richting. Dit feit zorgt er voor, zeker aan de noordkant van de provincie, dat het land wordt doorkruist door scherpe bergkammen en uitgebreide geterraste valleien: Vall de Laguart, Vall d Ebro, Vall de Gallinera of de Vall del Seca zijn voorbeelden van diep verborgen en pittoreske valleien met plattelandseconomie.

13 Verder dan de natuurlijke aantrekkelijkheden, het binnenland van de Costa Blanca ontvouwd culturele aantrekkelijkheden zoals de bouwkundige rijkheid van ouderwetse moorse dorpen, de industriële archeologie van het dorp Altea of de middeleeuwse configuratie van dorpen zoals Monforte del Cid of Biar, onder anderen. Gastronomie, feesten, grotten, musea of beurzen van middeleeuwse oorsprongzijn andere attracties van een zo rijke in tijd als de provincie van de Costa Blanca. Deze beschrijving van gebergten, naast de klimatologische condities, maakt van de Costa Blanca een interessante bestemming voor de liefhebbers van het binnenlands toerisme of het avontuurlijke toerisme. 99 plattelandshuizen en 23 jeugdherbergen of voor groepen verspreid over de gehele binnenlandse geografie, maken het mogelijk om praktisch het gehele jaar door reizen te organiseren.

14 Het Natuurpark van La Font Roja telt onder zijn attracties van sneeuw putten zoals die van Simarro. De Provinciale Staten van Alicante telt een uitgebreid net van ontspanningszones. Het binnenland van de Costa Blanca heeft een uitgebreid repertoire aan culturele attracties.

15 In ons binnenland kan er risico attracties worden beoefend zoals paragliding, abseiling, wandklimmen, zweefvliegen, bungee jumpen of activiteiten zoals wandelen, paardrijden, motortoerisme of luchtballon excursies. De Costa Blanca telt met Natuur Parken zoals de Carrascar de la Font Roja, de Sierra Mariola, het Peñón de Ifach, de Marjal Pego-Oliva, de Sierra del Montgó, het Hondo de Elx-Crevillent, de Lagunas de la Mata en Torrevieja of de Salinas de Santa Pola; allemaal perfect aangegeven en met toeristische informatiepunten in de omliggende dorpen. Daar kan de bezoeker de biologische diversiteit van de parken aanschouwen en bundelen met activiteiten als wandelen of motortoerisme. Ons zacht klimaat laat gedurende het hele jaar door, buitenactiviteiten te realiseren. De Costa Blanca telt acht natuurparken met botanische karakteristieken behorende bij ieder van deze.

16 golf Aan de Costa Blanca bestaan er 13 golf banen met een gemiddelde jaarbezetting van 74 % komende tot een 100 % in de maanden met meeste toevloed. Nieuwe installaties zullen worden toegevoegd, binnenkort, aan een ruime offerte van banen gekarakteriseerd door de beschikking over allerlei diensten van verhuur van uitrusting, buggy s of karretjes alsook ruimte voor oefeningen en scholing in bunkers of op greens. Aan de noordzijde van de Costa Blanca hebben we Golf Club La Sella in Dénia van 18 holes-, Golf Club Jávea, Golf Club Ifach in Benissa, de oudste van de provincie en Golf Club Don Cayo te Altea, al deze met 9 holes. Er is een studie gaande voor de bouw van acht golf clubs welke worden toegevoegd aan het huidig aanbod.

17 In het zuidelijke gedeelte van de Costa Blanca zijn de meeste golf banen gelegen. In de stad Orihuela hebben we Golf Club Villamartín, Club Las Ramblas en de Koninklijke Club Campoamor. In de plaats Rojales hebben we Golf Club La Marquesa en de meest recente van allen, La Finca, gelegen in de plaats Algorfa in hartje Vega Baja del Segura. Allen hebben een parcours van 18 holes. In het centrum gedeelte hebben we Alicante Golf, Golf Club Bonalba in Muchamiel; Golf Club Alenda in Monforte del Cid en Golf Club El Plantio in Elche, allen van 18 holes.

18 Tizona is een omgekeerde achtbaan en veroorzaakt unieke sensaties. Ontspanning Egypte, tussen andere mediterrane culturen, is perfect herschapen in Terra Mitica De toeristische roeping van de Costa Blanca blijkt uit de ontegenzeggelijke variëteit en kwaliteit van z n ontspanningsaanbod. Terra Mitica in Benidorm met dubbele toegang vanaf de snelweg AP-7 is het enige daadwerkelijk thematisch pretpark van Europa. De historische Mediterrane culturen zijn het belangrijkst thematisch argument: Griekenland, Rome, het Oude Egypte, Iberië en de Eilanden zijn de onderdelen onderverdeeld in dit thematisch park welke telt met spectaculaire attracties zoals de Magnus Colossus de grootste houten achtbaan van Europa -; Tizonia, de Redding van Ulises, of de Vlucht van de Fenix, afdaling in vrije val van meer dan 60 meter.

19 Deze attracties worden aangevuld met dans, magie en middeleeuwse toernooien alsook onder andere winkeldiensten en eetgelegenheden. De dierenliefhebbers hebben shows in verschillende safari s gelegen in Benimantell, Benidorm, Pego of Elche. Over de lengte van onze kust zijn er waterparken alsook bezoekbare grotten in Vall d Ebro, Busot en Benidoleig. Gevestigd in Benidorm, is Terra Natura een nieuwe aanrader, van gedurfd ontwerp, mogelijk makend om de ecosystemen en civilisaties van de wereld door te lopen, te bestuderen en te kennen, met geloofwaardige scenische recreatie van verschillende natuurlijke habitat van de planeet. Ontworpen alsof het een reis betreft, brengt het pretpark ons naar drie continenten, Amerika, Azië en Europa, voorafgaand met een entree geïnspireerd in de oorsprong van de Aarde: Pangea. Ieder gebied van Terra Natura vertegenwoordigt een element van de natuur: vuur (Pangea), lucht (Amerika), aarde (Azië) en water (Europa). Eenmaal binnen, vindt de bezoeker exacte replica s van de oorspronkelijke omgeving van meer dan dieren van 200 verschillende soorten welke samenleven in 32 hectaren, 54 daarvan bedreigd met uitsterving. Iedere hindernis verhullend tussen dieren en bezoekers, is het directe visuele contact tussen beide één van de voornaamste attracties van het park. Onder meer biedt Terra Natura een compleet en gevarieerde gastronomie, ambachtswerkeen en originele shows over ieder deel, makend het bezoek in een authentiek en onvergetelijk reis voor het gevoel. Ook kan er een virtueel bezoek gebracht worden aan het park d.m.v. de webpagina alwaar de gebruiker alle informatie vindt over de attracties en diensten van het complex, en meer informatie kan opvragen op telefoonnummer De grotten van Canalobre zijn een spectaculair geheel van lichten en natuur.

20 Het kasteel van Santa Bárbara is één van de voornaamste historische symbolen van de stad van Alicante. De barrok kunst is geweldig vertegenwoordigd in de kerk van Santa María te Alicante. cultuur In onze provincie hebben we nederzettingen daterend vanaf jaar v.c. Vanaf de prehistorische mens tot aan de Iberische, Feniciërs, Grieken, Carthagen, Romeinen, Arabieren, en onze uiteindelijke Christen cultuur hebben sporen achtergelaten in dit land en deze mensen. De eerste bewoners dateren uit de Midden Stenen tijdperk en er zijn vondsten gedaan van de cultuur van dit tijdperk in schuilplaatsen van de Muro de Alcoy, Villena en Alcoy. Met de neolithische bezinking en de verwesterlijke afdrijving veroorzaakt door het contact met de Feniciërs en de Grieken komen we bij de Iberische cultuur, zeer goed vertegenwoordigd in onze provincie door de opgravingen van Guardamar del Segura, Villena, Elche en Alicante. Van dit tijdperk dateren de Dame van Elche en van de Cabezo Lucero. De andere grote prehistorische vondst is de genaamde Tesoro van Villena welke zich bevind in het plaatselijk Archeologisch Museum en dateert uit het Bronzen Tijdperk. De romanisering blijft als kern in onze provincie aan de nederzetting van Elche, de romeinse Ilice, welke is verbonden met de rest van het Imperium door de Via Augusta, dat, door middel van twee zijtakken de steden van Lucentum Alicante- en Danium Dénia- verbindt. Naast de Alcudia en Lucentum in de Costa Blanca hebben we kunst resten van Romeinse origine in El Campello, Santa Pola Portus Ilicitanus-, Els Poblets en La Vila Joiosa. Bij de opgravingen van La Alcudia is eind 19-de eeuw de Dama De Elche ontdekt.

21 Het moslim monument is fundamenteel om de cultuur van de Costa Blanca te begrippen daar het de oorsprong is van veel actuele stedelijke takken alsook van belangrijke militaire, burgerlijke en agrarisch bouwsels. Biar, Concentaina, Monforte del Cid of Villena, tussen vele anderen, danken hun stedenbouw aan hun moslim bevolking. De militaire stedenbouw is te bewonderen bij de imposante kastelen welke de Vinalopó vanaf Elche tot Banyeres de Mariola afbakenen. Zijn nederzetting eindigde in 1609 met de uitzetting van de tot christendom bekeerde moslims als laatste erfenis achterlatend onbewoonde dorpen in de bergen. De eerste resten van de christen wereld in onze provincie betreft gotische kunst, waar we vele interessante voorbeelden van hebben zoals de kerken van Santiago te Orihuela en te Villena, de kerk van San Bartolomé in Jávea of de kerk Arciprestal te San Martín in Callosa de Segura. De Baños Arabes te Elche vormen één van de weinige restanten van de moslim erfenis van de Costa Blanca. De Kerk van Santiago te Orihuela is beschouwd als Nationaal Monument.

22 MUBAG: GEVARDEERDE KUNST VAN ALICANTE Het Museum van Schone Kunsten Gravina (MUBAG), geopend eind 2001, is gevestigd in het belangrijkste XVIII eeuws paleis van de stad Alicante, het Paleis van Gravina, gelegen tussen de stadsmuur van Postiguet en het bordes van Santa María, in de historische stadkern van Alicante. Het Provinciale Bestuur van Alicante heeft de renovatie van dit gebouw op zich genomen, daar aan toevoegend een gebouw in soortgelijke stijl, en voorzien beide expositie ruimtes van een zelfde beeld zowel binnen als buiten. In al de ruimtes, waar óók een modernere benedenverdieping een kelder is toegevoegd, smelten de stijlen van de Casa Palacio met de modernste museumgrafische installaties. In het MUBAG wordt aan het publiek de belangrijkste exponenten van de Alicante kunst van de XVI eeuw tot aan de beginselen van de XX eeuw getoond. Tussen meer dan schilderijen en sculpturen deeluitmakend van het Bestuur, wordt in het MUBAG 500 geselecteerde kunsten in 800 vierkante meters expositieruimte tentoongesteld, verdeeld in vier goed gescheiden ruimten goed lettend op de activiteiten en diensten waaraan een instituut met deze kenmerken moet voldoen. De modernistische kunst, luxe en sierlijk, vindt in Alcoy zijn beste expositie: de smeedbruggen, de naast de rivier gelegen fabrieken en de huizen in modernistische stijl, vormen het beste beeld van onze meest modernistische en industriële stad. De maritieme gevel van Alicante, de Kerk van la Magdalenao de Casa Museo Modernista van Novelda alsook de sociëteiten van Novelda of Monóvar zijn andere voorbeelden van het beste modernisme. De kerk van de Magdalena te Novelda is een uitstekend voorbeeld van modernistische stijl.

23 Desalniettemin, de cultuur van dit tijdperk wordt gekarakteriseerd door de barokstijl, welke in onze provincie men uitstekend kan leren kennen in de stad van Orihuela, toentertijd religieuze hoofdstad van wat later de provincie Alicante zou zijn. 5 Nationale Monumenten maken het mogelijk de Geschiedenis van de Kunst te doorlopen, vanaf de Gotische wereld tot aan de Barok wereld. Andere belangrijke punten voor de kennis van deze artistieke stromingen in onze provincie, zijn de kerken van Aspe, Pego of het Gemeentehuis van Alicante. Het fort van Bernia of het stadsgeheel van Castell de Guadalest vormen de militaire variant van de barok kunst aan de Costa Blanca. Bijzondere vernoeming verdient het Kasteel van Santa Bárbara, een zeer herkend beeld van de Costa Blanca. Het MARQ biedt ons de mogelijkheid om de prehistorie en de historie van de Costa Blanca te kennen. marq Gevestigd in het oude Hospital Provincial, het Provinciaal Archeologisch Museum van Alicante MARQ- Prijs Beste Museum van Europa 2004, is een prachtig balkon om alle historische en prehistorische rijkdom van de Costa Blanca te ontwaren. Verdeelt in zalen die de Prehistorische Wereld, Iberische Wereld, Romeinse Cultuur, de Middel Eeuwen, de Moderne en Eigentijdse Wereld doorlopen met de modernste technologieën en interactieve panelen om het leven te kennen van de verschillende tijdperken. Naast dit traject, het MARQ legt ons op een heel aangenaam en visueel uit het proces voor de archeologische herwinning in landelijke, stedelijke en onderwater vindplaatsen.restaurant, multifunctionele zalen voor evenementen, winkel of gereserveerde ruimten voor onderzoek vormen dit recent museum dat is het eerste museum van de XXI eeuw.

24 feesten De feesten zijn de breuk en overtreding van de normale maatschappij in de Costa Blanca. We hebben ontelbare mogelijkheden om deze breuk te beleven: vermomming, het geluid van haakbus, kruit, muziek, stier te straat of te zee, vuur, middeleeuwse liederen of optochten zijn een aantal van de mogelijkheden die wij als alicantinos hebben om ieder jaar het leven te vieren.

25 De Bedevaart bij uitstek van de Costa Blanca is degene welke wordt gevierd bij de Monasterio de la Santa Faz vanaf Alicante iedere donderdag volgend op Eerste Paasdag. Duizenden alicantinos van over de hele provincie komen naar de gemeente van Sant Joan d Alacant, bezetten de weg en kopen in de Fira i Porrat wat wordt gevierd in de omgeving van de kerk die het heilige beeld van het gezicht van Christus beschermd. Orito, vlak bij Monforte del Cid, is het bestemmingspunt van een andere massale bedevaart, deze keer voor de viering van San Pascual Bailón. De Semana Santa heeft in de wijk van Santa Cruz te Alicante, één van uw onmisbare afspraken. Els Bous a la Mar te Dénia wordt in de eerste week van jullie gevierd. Een ander bijzonder religieus feest op de kalender is de viering van Pasen welke aan de Costa Blanca bijzondere en aantrekkelijke elementen heeft..orihuela heeft een grote traditie in zijn stappen van Salzillo of in het curieuze figuur beter bekend als de duivelin van Bussy aan wie de toegang is ontzegd tot christelijke tempels. Crevillent is een ander dorp die Pasen viert met het houtsnijwerk van Mariano Benlliure en de erkende koralen religieuze liederen zingend uit de XVII en XVIII eeuw. In de hoofdstad van de Costa Blanca, Alicante, is er een bijzonder magisch moment zoals de optocht van Heilige Woensdag in de wijk van Santa Cruz, in hartje oude stadskern. Het Misteri d Elx, verklaart als Internationaal Toeristisch Belang, vormt een onvergetelijke ervaring, te paard tussen het geloof en het spektakel.

26 In de Valenciaanse gemeenschap is er geen feest zonder goede knallen. Het vuur is de grote animator van de feesten aan de Costa Blanca door middel van zijn hogueras, fallas, vuurwerk en haakbus of fatxos. De Hogueras van Alicante worden van 20 tot 24 juli gevierd om de zonnestilstand van de zomer te vieren, het is een waaier van plastische schoonheid, ironie, kleur en muziek die z n blijdschap verspreid over de straten en pleinen van de stad gekleed in humor met deze monumenten aan het kortstondige van de Hogueras en eindigen de 24-ste s avonds met de verbranding van al deze met het hoogtepunt van de feesten: la Nit del Foc (de avond van het vuur), welke het einde aangeeft aan een feest van Nationaal Toeristisch Belang.

27 De Moren en Christenen van Alcoy worden beschouwd als Internationaal Toeristisch Belang. De Moren en Christenen zijn de meest bijzondere van de Costa Blanca en spelen de historische oorlog na tussen de moren en christenen gedurende de middel- en moderne eeuwen.vandaag de dag wordt er in meer dan 60 plaatsen van de Costa Blanca Moren en Christenen gevierd en de dagen daarvoor verspreid zich over het hele jaar. De optochten van de troepen, zowel moren als christenen, de ambassades of de gevechten met haakbussen tussen de bendes, zijn de graag geziene momenten van deze bijzondere feesten., uitgeroepen tot Internationaal Toeristisch Belang de feesten van Alcoy en Villajoyosa.

28 gastronomie De Costa Blanca heeft in z n gastronomische cultuur één van grootste attracties. Een cultuur gevormd door zijn moorse en agrarisch verleden alsook door zijn mediterrane karakter. Als starter hebben we gepekelde vis als tonijn waarmee bulls of mojama (gedroogde en gezouten tonijnrepen.) wordt gemaakt. Een andere karakteristieke starter zijn het vleeswaren zoals Catalaanse worst, gekruide varkensworst llonganissa- of het blanquet wat blank vleeswaar is. Andere typische starter is de minxos, welke, zijnde kleine pizza s, gemaakt wordt met een soort ratatouille of spinazie. De fideuá is gemaakt van speciale vermicelli. De vis is een onderdeel van een ruim receptenboek rijk in nuances en smaak. Zowel de wijn als ook de spiritualiën van de Costa Blanca hebben de erkenning van Denominación de Origen (herkomst benaming). De muscatel en en witte wijnen van de Marina Alta en het Fondillón van Vinalopó zijn onze zoete en meest erkende wijnen.de rode wijnen zijn sterk en krachtig met hoge gradatie. In relatie met de tafel likeuren, anijs koffielikeur van Alcoy, de cantueso of herbero gemaakt van aromatische kruiden van de Sierra Mariola, zijn sterke dranken welke worden genuttigd bij het natafelen.

29 Het vijgenbrood en de zoete spijs zijn delicatessen typisch tijdens de volksfeesten. Voor de liefhebbers van de lepel gastronomie zijn er typische berggerechten, zoals de gazpacho (koude soep) gemaakt van jachtvlees, bouillon bollit- gemaakt met snijbieten, aardappelen, bonen en uien. Doorgaand over visrecepten, hebben we het suquet de peix, dat is een soep gemaakt van steensoort vis of het gerecht gemaakt met kabeljauw genaamd de borreta. Een paella nuttigen is een ruime culturele en sociale activiteit van de Costa Blanca. Rijst is het grote ingrediënt in onze gerechten: verder dan de paella zijn er ook met soepachtige zoals arrós amb fessolsi naps rijst met bonen en koolraap- of zoetige, zoals gemaakt in de oven of met een eikorst erover. De caldero en arroz abanda zijn eenvoudige rijst gerechten volgens zeemansrecepten varend vanuit de havens van Alicante. D e desserts van meeste bekendheid zÿn de erkende turrones (noga) en het ambachtelijke ijs, door de al erkende ambachtslieden te Jijona. Delicatessen desserts zijn koekkransjes met anijs of brandewijn, maniok broodjes of de almojábenas typisch van oorsprong en smaak, Arabisch.

30 vakbeurzen en congressen Het Provinciaal Patronaat voor Toerisme beschikt over een specifiek departement genaamd Costa Blanca Convention Bureau, die aan alle verzoekende ondernemers een ruime waaier bieden aan mogelijkheden om hun conventies in onze provincie te vieren. Zowel de nationale als internationale markt, eisen steden alwaar ze hun professionele vergaderingen kunnen houden, die, naast een goede infrastructuur en professionaliteit in dit gebied, genieten van een goed klimaat en de bezoeker excellente aanvullende diensten biedt. De Costa Blanca telt een zeer gekwalificeerd netwerk van technologische instituten. De Costa Blanca verzamelt al deze en meer factoren Zoals we weten, is het één van de belangrijkste toeristische trekpleisters van het land, uitstekend door drie grote voordelen, zoals, zonder twijfel, het klimaat, de strategische geografische ligging en de lange hotel traditie.

31 De hotel structuur van de provincie is één van de sterke punten van de Costa Blanca, ze beschikt over meer dan 250 hotels die goed zijn voor meer dan bedden en meer dan plaatsen kan onderbrengen in haar reünie zalen. Voor wat de congresinfrastructuur betreft, telt Alicante stad een Congres Paleis die beschikt over 11 zalen met een capaciteit tot 536 plaatsen. Daarbij telt de provincie grote ruimtes voor tentoonstellingen van exposities. Het Palau van Altea, is een veelzijdig centrum die beschikt over de meest geavanceerde technische middelen, met een capaciteit voor 900 personen in het theater. Het hotel netwerk van de provincie telt over installaties en deskundigheid in de organisatie van professionele vergaderingen. De INSTITUCION FERIAL ALICANTINA bevindt zich in de gemeente van Elche, aan de weg N340, km.paal 731. Het Vakbeurs Paleis van de provincie van Alicante verzamelt een aantal milieu kwaliteiten welke het de ideale plaats maken voor de organisatie van beurs-, congres-, zaken- of spektakelactiviteiten. Het beschikt over een parkeerplaats voor voertuigen, eigen technische diensten voor uitvoering van speciale montages, organisatie van evenementen, montage diensten en versiering van stands, telefonie, fax, audiovisueel, stewardessen en vertaling. Restaurant en catering.

32 diensten De Costa Blanca beschrijft een zeer dynamische economisch gebied in de industriële en commerciële sector. De landbouw transformatie sector telt over typische producten zoals wijn, de fruit- en tuinbouwproducten, ambachtelijk ijs en de specerijen; een aantal daarvan met het oorsprongpredikaat. De schoenindustrie is er een van erkenning op wereldniveau. de Kersen van de Berg hebben het Predikaat van Oorsprong. Het schoeisel, meubels, de textiel sector, het linnengoed, het speelgoed of het marmer zijn economische sectoren waarin onze provincie uitsteekt op nationaal niveau. Industriegebieden technologische instituten, ondersteunende bedrijven verspreid over de gehele provincie tonen de industriële macht van de Costa Blanca.

33 De meerderheid van de belangrijke woonkernen van de provincie tellen over grote commerciële en ludieke diensten die worden aangevuld met gespecialiseerde locaties van verkoop van ambachtelijke producten zoals Guadalest of Gata de Gorgos. De mispel is typisch van het binnenland van de marina Baixa. Het marmer wordt geproduceerd in het gebied van de Medio Vinalopó.

34 verbindingen Euromed is de hogesnelheidslijn welke de Costa Blanca verbindt met Catalonië en het Europese spoor. De Costa Blanca is onverbeterlijk verbonden zowel met de rest van de Staat alsook met Europa over land of lucht. De luchthaven van Alicante is qua aantal passagiers 8 miljoen op jaarbasis- de zevende belangrijkste luchthaven van heel Spanje. De meerderheid van de vluchten verbindt haar met de Europese luchthavens, goed voor 80% van de jaarlijkse vluchten. Het heeft ook rechtstreekse vluchten naar de belangrijkste Europese en nationale stenden. De AP-7 is de wervel van de gehele Valenciaanse Gemeenschap. De Costa Blanca heeft een wegennet die noord met zuid verbind: de snelweg AP-7die de provincie verbindt met de snelwegen netwerk van Catalonië en Europa. Tegelijkertijd verbindt de AP-7 Alicante met Torrevieja en de zuidkust van de provincie. Van recente bouw, verbindt de centrale autoweg Alicante en de zuidkust met Valencia passerend door Alcoy die in de toekomst, door middel van een verbinding met Castalla, de autoweg van Madrid, de N-330 verbindt, welke de gehele historische kern volgt van de verbinding met de vallei van Vinalopó.

35 Vanuit de haven van Dénia is er dagelijks toegang tot de Balearen eilanden. De luchthaven van El Altet heeft in 2003 acht miljoen passagiers bereikt. De haven van Alicante is één van de belangrijkste van het Spaanse Mediterraan en heeft een aanzienlijke toevloed van goederen in zijn commerciële dok en zijn container terminal. Zijn strategische positie in het centrum van de stad alsook zijn uitgebreide ontspannings zone, maken haar een onverbeterlijke bestemming zowel voor cruises als voor sportieve vaartuigen waarvoor veel aanlegplaatsen zijn in de sporthavens. Alicante was één van de eerste bestemmingen waarmee Madrid verbinding maakte per trein ergens halverwege de XIX-de eeuw. Vandaag te dag is Alicante per trein verbonden met Madrid en Barcelona middels stellen die harder rijden dan 220 km. per uur. Een ander tracé verbindt Alicante met Dénia middels een smalspoor verbinding waarmee verschillende toeristische trein excursies mogelijk zijn: de Limón Express, de Trensnochador of het Trenet Sendisrista.

36 De Costa Blanca, zoals zij zich voorstelt op voorgaande bladzijden, is op zich een oneindige waaier van mogelijkheden voor de bezoeker, een gemengd reisplan, vanaf het strand tot in de bergen. Haar natuurlijke aantrekking, de mildheid van haar klimaat en de inspanning van haar burgers, hebben een rijk toeristisch aanbod weten samen te stellen, professioneel en kwalitatief een nodig element voor het genot aan de Costa Blanca, vanaf sport tot avontuur, langs georganiseerde routes door haar natuurlijke omgeving. Het Provinciale Patronaat voor Toerisme stelt ter uwe beschikking om uw kennis van de Costa Blanca te verbreden de telefoons: / , De web pagina: Het adres: en ons postadres: Avda. Federico Soto, 4, Alicante (Spanje). Binnenland van de Costa Blanca. Het binnenland van de Costa Blanca is vol van natuurlijke aantrekkelijke streken. Er bestaan 30 korte aangegeven routes om de mooiste landschappen van Alicante te bezoeken. Federatie van bergbeklimming: Tel Eiland van Tabarca. Dit eiland herbergt een natuurlijke onderwater reserve, en dient er een boot genomen te worden vanuit Alicante, tel ; vanuit Santa Pola, tel ; vanuit Guardamar del Segura, tel y en vanuit Torrevieja, tel Eiland van Benidorm. Vertrekken van de boten vanuit de haven van Benidorm van tot uur om het eiland te bezoeken alwaar in de bodem een rijke variëteit van beschermde soorten bestaan beschouwd als zee reserve. Zoutpannen van Santa Pola. Het betreft één van de meest interessantste natuurlijke parken van de Costa Blanca waar verschillende overwinterende trekvogels en watervogels zoals de albatros en reigers aanschouwd kunnen worden. Tel Grotten van Canalobre. Excursie aan verlichte grotten en rijk aan stalagmieten en stalactieten. Het gehele jaar geopend. Tel Busot. Grot van Las Calaveras. Met fossiele resten van het Bronzen en Neolithisch Tijdperk, kunnen we wandelen door een gang van 400 meter eindigend bij een interne lagune. Tel Benidoleig. De watervallen van Algar. Op 3 km. van Callosa d en Sarriá, is deze bijzondere plek met magnifieke watervallen die eindigen in lagunes. Luisterend naar het water door het riet, zwemmen onder de vallen, zwemmen in het kraakheldere water omringd door lommerrijke bomen of het bezoeken van musea en aromatische tuinen, zijn essentiële mediterrane geneugten. Bezoek, tel Rotsschilderingen. De rotsschilderingen van Arco Mediterraneo zijn Wereld Erfgoed. De beschuttingen en grotten van de Costa Blanca zijn talrijk. Bijzondere aanrader zijn de bezoeken met gids aan La Sarga (Alcoy) en het stadsdeel van Pla de Petracos (Castell de Castells). Tel Safari Park. Park vol met verschillende dieren van de hele wereld, met optredens van dolfijnen en zeehonden. Tel Weg van Pego El Verger. Rio Safari Elx. Bootvaart door een soortgelijk landschap als de Afrikaanse Savanne. Tel Ingang Santa Pola Elche. Safari Aitana. Dierentuin gelegen in een magnifieke uitkijkpunt van de provincie van Alicante. Dieren in volledige vrijheid. Tel Weg van Villajoyosa Penáguila. Terra Mítica. Geniet van de sterkste en leukste emoties in een parcours door de mediterrane culturen in het beste themapark van Europa. Tel ( Weg Benidorm-Finestrat, Camino del Moralet. Benidorm. MARQ (Provinciaal Archeologisch Museum). Europees Museum Jaar Tel Fax Alicante. MUBAG (Museum van Schone Kunsten Gravina). Tel Fax Alicante. LUCENTUM. Iberisch-Romeinse Stad. Tossal de Manises. La Albufereta/Alicante. Tel

37 Mundomar. Park met bijzondere landschappen, meren, watervallen, steile rotsen, eigen begroeiing, zee- en exotische dieren in natuurlijke leefomgeving. Tel ( Sierra Helada. Rincón de Loix. Benidorm. Vlucht in luchtballon. Overvlieg de natuurlijke oorden en de kust per luchtballon. Gehele jaar geopend. Tel Elche. BELANGRIJKE TELEFOONNUMMERS BRANDWEER Tel.: 085 NATIONALE POLITIE Tel.: 091 PLAATSELIJKE POLITIE Tel.: 092 GUARDIA CIVIL Tel.: 062 RODE KRUIS Tel.: SPOEDGEVALLEN (uniek Europees nummer) Tel.: 112 Gemiddelde temperaturen gem. temperaturen (zeewater) Januari 11ºC. 51ºF 13º Februari 12ºC. 53ºF 12 6º Maart 14ºC. 57ºF 13 8º April 16ºC. 60ºF 14 5º Mei 20ºC. 68ºF 16 9º Juni 23ºC. 73ºF 20 8º Juli 26ºC. 78ºF 23 6º Augustus 27ºC. 80ºF 24 6º September 24ºC. 75ºF 25 5º Oktober 21ºC. 70ºF 18 6º November 15ºC. 59ºF 14 8º December 12ºC. 53ºF 14 4º GOLF BANEN ALICANTE GOLF (ALICANTE) Tel EL PLANTIO (ALICANTE) Tel DON CAYO (ALTEA) Tel IFACH (BENISSA) Tel LA SELLA (DÉNIA) Tel JÁVEA (XÀBIA) Tel ALENA (MONFORTE DEL CID) Tel BONALBA (MUTXAMEL) Tel RAMBLAS DE ORIHUELA (ORIHUELA) Tel VILLAMARTÍN (ORIHUELA) Tel REAL CLUB CAMPOAMOR (ORIHUELA) Tel LA MARQUESA (ROJALES) Tel LA FINCA (ALGORFA) Tel VERVOER EN VERBINDINGEN LUCHTHAVEN VAN ALICANTE Gelegen op 8 km. van Alicante Stad, over de N-332, richting Cartagena Tel.: SPOORWEGEN RENFE ALICANTE Estación de Madrid Avda. Salamanca, 1-3 Tel.: SPOORWEGEN VAN DE GENERALITAT VALENCIANA Estación de la Marina Avda. Villajoyosa, 2 Tel.: BUSSTATION VAN ALICANTE C/. Portugal, 17 Tel.: SNELWEG AP-7 AUMAR Paseo de la Alameda, 36. (Valencia) Tel.: / SNELWEG AP-7 AUTOPISTAS DEL SURESTE Carretera de Villamartín, salida A-37. Tel.: NAUTISCHE STATIONS COSTA BLANCA E.N. DE ALICANTE Tourist Info Playa del Postiguet Alicante Tel.: E.N. BAHÍA DE ALTEA Paseo de Sant Pere, Altea Tel.: E.N. MARINA ALTA Pza. Oculista Buigues, Dénia Tel.:

38 Toeristische informatie ALCOY Calle San Lorenzo 2, Alcoi/Alcoy Telf.: Fax.: ALFÀS DEL PI, L Calle Federico García Lorca, 11 (Bajos Ayto.), L'Alfàs del Pi Telf.: Fax.: PLATJA Avenida Oscar Esplá. Platja de L'Albir 1, L'Alfàs del Pi Telf.: Fax.: ALICANTE Avenida Rambla de Méndez Núñez 23, Alacant/Alicante Telf.: Fax.: CENTRO Calle Portugal (Estación Autobuses) 17, Alacant/Alicante Telf.: Fax.: POSTIGUET Paseo de Gómiz s/n, Alacant/Alicante Telf.: Fax.: RENFE Avenida Salamanca s/n, Alacant/Alicante Telf.: SAN JUAN Avenida Niza (Playa San Juan), s/n, Alacant/Alicante Telf.: ALTEA Calle Sant Pere 11, Altea Telf.: Fax.: BENIDORM Pza. de SS.MM. Reyes de España s/n (Ayto) Benidorm Telf.: Fax:: CENTRO Avenida Martínez Alejos, Benidorm Telf.: Fax: EUROPA Avenida Europa,s/n Benidorm Telf.: TERRA MITICA Carretera Benidorm-Finestrat, Partida Moralet,s/n Benidorm Telf.: Fax: RINCÓN DE LOIX Avenida Derramador s/n Benidorm Telf.: Fax: BENISSA Avenida Pais Valencià 1, Benissa Telf.: Fax.: CENTRO HISTÓRICO Calle Francisco Sendra 2b, Benissa Telf.: PLAYA Avenida la Marina (Zona Verde Municipal Fanadix), s/n, Benissa Telf.: BIAR Avenida de Villena, Biar Telf.: Fax.: CALLOSA D EN SARRIÀ Partida del Algar s/n, Callosa d'en Sarrià Telf.: Fax.: CALPE CENTRO Plaza del Mosquit s/n, Calp/Calpe Telf.: Fax.: LONJA Paseo Puerto Pesquero s/n, Calp/Calpe Telf.: Fax.: PEÑÓN Avenida Ejércitos Españoles 44, Calp/Calpe Telf.: Fax.: CAMPELLO, El Avenida Generalitat Valenciana s/n, El Campello Telf.: Fax.: CASTALLA Plaza Mayor 3, Castalla Telf.: Fax.: CASTELL DE GUADALEST Avenida Alicante (Aparcamiento), s/n, Castell de Guadalest Telf.: Fax.: COCENTAINA Plaza del Pla (Patio de Armas Palau Comtal) s/n, Cocentaina Telf.: Fax.: DÉNIA Plaza Oculista Buigues 9, Dénia Telf.: Fax.: ELX Plaza del Parc 3, Elx/Elche Telf.: Fax.: AEROPORT Aerop. de Alicante. Terminal llegadas. El Altet, Elx/Elche Telf.: LA MARINA D'ELX Avenida de la Alegría s/n. La Marina, Elx/Elche Telf.: ELS ARENALS DEL SOL Calle San Bartolomé de Tirajana. Arenales del Sol s/n, Elx/Elche Telf.: FINESTRAT Avenida de la Marina Baixa (Cala Finestrat) 14, Finestrat Telf.: Fax.: GUARDAMAR Plaza de la Constitución 7, Guardamar del Segura Telf.: Fax.: AUTOBUSES Calle Molivent, s/n - Terminal de Autobuses, Guardamar del Segura Telf.: Fax.: JALÓN-VALL DE POP Paseo de la Alameda, s/n - (Ctra.de Alcalalí), Xaló/Jalón Telf.: Fax.: MURO DE ALCOY Plaza Ramón Gonzálvez 1, Muro de Alcoy Telf.: Fax.: NOVELDA Calle Mayor 6, Novelda Telf.: Fax.: NUCIA, LA Avenida Marina Baixa 1, La Nucia Telf.: ONIL Avenida Castalla 2, Onil Telf.: Fax.: ORIHUELA Calle Francisco Díe 25, Orihuela Telf.: Fax.: ANDENES Avenida de la Estación, s/n (Est. Intermodal), Orihuela Telf.: PLAYA Plaza del Oriol, 1- Urbanización Playa Flamenca, Orihuela Telf.: Fax.: PEGO, L'ATZUVIA I LES VALLS Carretera de Dénia, s/n (Esquina c/ San Rafael), Pego Telf.: Fax.: PETRER CONSORCIO ISLA DE INTERIOR Avenida de Madrid, 12. Junto Estación Autobuses, Petrer Telf.: Fax.: PILAR DE LA HORADADA Calle Carretillas 19, Pilar de la Horadada, Telf.: Fax.: POBLETS, ELS Carrer del Mestre Vicent 32, Els Poblets Telf.: Fax.: POLOP DE LA MARINA Cerretera Benidorm-Polop. Miró Esq. Teulería Polop Telf.: ROJALES Calle Malecon de la Encantada 1, Rojales Telf.: Fax.: SAN FULGENCIO Calle Amsterdam - Urbanización la Marina s/n, San Fulgencio Telf.: Fax.: SANTA POLA Plaza Diputación s/n, Santa Pola Telf.: Fax.: CENTRO Calle Astilleros - junto al Ayuntamiento 4, Santa Pola Telf.: Fax.: TEULADA Carretera Moraira-Teulada 51, Teulada Telf.: Fax.: TORREVIEJA-MIRADOR Plaza Ruiz Capdepont s/n, Torrevieja Telf.: Fax.: CENTRO Calle Caballero de Rodas 27, Torrevieja Telf.: Fax.: VALL D ALCALÀ, LA Plaza Bisbe Vilaplana, 9, Alcalá de la Jovada Telf.: VILA JOIOSA, LA Avenida País Valencià 10 Bajo, La Vila Joiosa/Villajoyosa Telf.: Fax.: VILLENA Plaza de Santiago 5, Villena Telf.: Fax.: XÀBIA-ARENAL Avenida del Pla, -Residencial La Plaza 136, Xàbia/Jávea Telf.: Fax.: CENTRE Plaza de la Iglesia 6, Xàbia/Jávea Telf.: Fax.: PORT Calle Almirante Bastarreche 11, Xàbia/Jávea Telf.: Fax.: Uitgever: Provinciaals Patronaat van Toerisme van de Costa Blanca. Provinciale Staten van Alicante. Ontwerp: Los Chicos del Barrio Pecci Druk: Gráficas Díaz, S.L. Wettelijke Dep.: A Uitgave 2005

39 VERKLARING DER TEKENS LIMIET VAN DE PROVINCIE LIMIET VAN DE GEMEENTE SNELWEG OF AUTOWEG NATIONALE WEG STREEK WEG LOKALE WEG SPOORWEG LUCHTHAVEN RIVIER KANAAL BEDDING EN RAVIJN SPAARBEKKEN BENZINE STATION TECHNISCHE INSPECTIE VOOR VOERTUIGEN--- LUXE NATIONAAL STADSHOTEL CAMPING GOLF BAAN

40

Waar kunt u beter heen gaan dan het altijd zonnige Spanje!

Waar kunt u beter heen gaan dan het altijd zonnige Spanje! Guardamar Waar kunt u beter heen gaan dan het altijd zonnige Spanje! Dit land herbergt heel wat prachtige streken, veel cultuur en prachtige zandstranden. En om volledig van deze omgeving te kunnen genieten,

Nadere informatie

Investeren in onroerend goed aan de Spaanse Costa Blanca

Investeren in onroerend goed aan de Spaanse Costa Blanca Investeren in onroerend goed aan de Spaanse Costa Blanca Costa Blanca PORTUGAL ESPAÑA FRANCIA Villena Monóvar Pinoso La Romana Crevillente Albatera Cox Callosa de Segura Orihuela Benejama Cañada Hondón

Nadere informatie

Murcia: de Moorse oase van Zuid-Spanje

Murcia: de Moorse oase van Zuid-Spanje Murcia: de Moorse oase van Zuid-Spanje De regio Murcia in zuidoost Spanje is totaal onbekend bij de meeste vakantiegangers, maar daarom juist favoriet bij ons. Het is er nog 'echt' Spaans. Eeuwenoude steden,

Nadere informatie

Het strand. thuis bij. jou. the mark of. property professionalism worldwide

Het strand. thuis bij. jou. the mark of. property professionalism worldwide the mark of Het strand thuis bij jou Op de markt gebracht door : Gereguleerd door: property professionalism worldwide Omgeving Een unieke ligging in Calpe. Calpe Beach II bevindt zich op slechts 150 meter

Nadere informatie

REDENEN OM EEN WERELDERFGOED STAD TE BEZOEKEN

REDENEN OM EEN WERELDERFGOED STAD TE BEZOEKEN REDENEN OM EEN WERELDERFGOED STAD TE BEZOEKEN FEITEN EN CIJFERS Hoofdstad van het district Porto, stad die door UNESCO sinds 1996 als werelderfgoed erkend is Ligging:: zuidwesten van Europa, aan de Atlantische

Nadere informatie

Hier kunt u genieten van het bruisende leven in La Mata, onder de rook van Torrevieja en van de Spaanse zon.

Hier kunt u genieten van het bruisende leven in La Mata, onder de rook van Torrevieja en van de Spaanse zon. Aqua Nature La Mata Nieuwbouw appartementen complex Aqua Nature bij het strand van La Mata, Playa de La Mata, uw ideale strandvakantie met of zonder kinderen. Slechts 50 meter lopend vanaf de bekende witte

Nadere informatie

!"#$""%&'& ()$""%%*"$+,& -**%&.*%$"/)#

!#$%&'& ()$%%*$+,& -**%&.*%$/)# -**%&.*%$"/)# Ardanza organiseert Cultuur & Natuurroutes op maat door Portugal. Op uw gemak langs de culturele hoogtepunten maar ook over stille weggetjes. Naar historische steden, uitgestrekte natuurgebieden,

Nadere informatie

Uw boot vaart s nachts zodat u overdag de tijd heeft om de bestemmingen te bezoeken.

Uw boot vaart s nachts zodat u overdag de tijd heeft om de bestemmingen te bezoeken. Uw personeel op een spektakulaire manier verrassen? Boek dan een cruise! Niks niet saai, tijdens uw cruise kunnen uw medewerkers genieten van alle luxe die uw schip heeft te bieden en ondertussen stopt

Nadere informatie

BARCELONA AVOND SPECIAL & MAGISCHE FONTEINEN

BARCELONA AVOND SPECIAL & MAGISCHE FONTEINEN BARCELONA AVOND SPECIAL & MAGISCHE FONTEINEN Vertrek vanuit Salou ± 14.00 h. 23.00 h. Bij binnenkomst in Barcelona rijden we langs het FC Barcelona Camp Nou stadion, indien mogelijk maken we een korte

Nadere informatie

Hier kunt u genieten van het bruisende leven in La Mata, onder de rook van Torrevieja en van de Spaanse zon.

Hier kunt u genieten van het bruisende leven in La Mata, onder de rook van Torrevieja en van de Spaanse zon. Playa La Mata Nieuwbouw appartementen complex Aqua Nature bij het strand van La Mata, Playa de La Mata, uw ideale strandvakantie met of zonder kinderen. Slechts 50 meter lopend vanaf de bekende witte zandstranden

Nadere informatie

VILLA S EN APPARTEMENTEN

VILLA S EN APPARTEMENTEN VILLA S EN APPARTEMENTEN PONT NOU DE BENIDOLEIG DÉNIA ALICANTE Dankzij de ligging in een landbouwgebied, temidden van rozemarijn en oleander tussen de bergen en de prachtige kust van Dénia, is de plaats

Nadere informatie

Spanje. Vlieg met ons mee naar Spanje!

Spanje. Vlieg met ons mee naar Spanje! Spanje Vlieg met ons mee naar Spanje! Vlieg met ons mee naar Spanje! Vlieg met ons mee naar Spanje - Zonnig, bruisend en spectaculair *Spaanse keuken *Heerlijke tapas *Sprankelende Cava *Indrukwekkend

Nadere informatie

Costa Blanca LANNOO S KAARTGIDS ALEX ROBINSON

Costa Blanca LANNOO S KAARTGIDS ALEX ROBINSON LANNOO S KAARTGIDS Costa Blanca ALEX ROBINSON De informatie in dit boek werd door de auteur nauwgezet opgezocht en door de redactie zorgvuldig gecontroleerd. Toch zijn inhoudelijke fouten niet altijd te

Nadere informatie

PRAKTISCHE INFORMATIE

PRAKTISCHE INFORMATIE PROGRAMMA FAN PRAKTISCHE INFORMATIE REISDOCUMENTEN: Identiteitskaart. TIJDZONE: In Spanje geldt dezelfde tijdzone als in België. VALUTA: In Spanje wordt betaald met de Euro. KLIMAAT: Vigo heeft een gematigd

Nadere informatie

www.costablancarental.net

www.costablancarental.net -Guadalest- Dit bergplaatsje is relatief onbedorven. Dat is voornamelijk te danken aan het feit dat het oude deel ervan alleen toegankelijk is via een hellende tunnel door een berg. Op hachelijke plaatsen

Nadere informatie

TE KOOP Javea

TE KOOP Javea TE KOOP 372746 Javea 2.500.000 KENMERKEN Prijs 2.500.000 Woningtype Villa Woonruimte 450m² Perceeloppervlakte 1.800m² Woontype Bestaande bouw Stad Javea Adres 372746 OMSCHRIJVING Een zeldzame kans om een

Nadere informatie

OFFERTE THE TRAVEL COMPANY

OFFERTE THE TRAVEL COMPANY OFFERTE THE TRAVEL COMPANY THE TRAVEL COMPANY SCHOUTSTRAAT 65 ALMERE UW CONTACTPERSOON The Travel Company Almere Callcenter 0365485985 info.cc@travelcompany.nl 16-3-2016 UW RONDREIS Uw reis begint op zaterdag

Nadere informatie

Villa - CMA10. Villa - Cortijo - Finca Te koop 1,000,000. Overzicht

Villa - CMA10. Villa - Cortijo - Finca Te koop 1,000,000. Overzicht Villa - CMA10 Villa - Cortijo - Finca Te koop 1,000,000 Overzicht Gelegen dicht bij Orihuela, Virgen del Camino, Alicante, Spanje. Dit is een zeer mooie villa en de prijs alleen op aanvraag. Omschrijving

Nadere informatie

vakantiewoning Costa Blanca Zuid

vakantiewoning Costa Blanca Zuid vakantiewoning Costa Blanca Zuid Samenvatting Kom heerlijk genieten van onze mooie zonnige woning, met dakterrassen, fantastisch uitzicht op zwembad, bergen, park, zee en citrus en amandelboomgaarden.

Nadere informatie

Living the Barça, your experience 生 活 在 俱 乐 部, 你 的 经 验 Vivir el Barça: tu experiencia

Living the Barça, your experience 生 活 在 俱 乐 部, 你 的 经 验 Vivir el Barça: tu experiencia Living the Barça, your experience 生 活 在 俱 乐 部, 你 的 经 验 Vivir el Barça: tu experiencia PACK BARÇA TOTAAL PREMIUM (3 NACHTEN) Tour operator prijs: 1150 + BTW Reisbureau prijs: 1295 + BTW Klant prijs: 1450

Nadere informatie

TE KOOP Calpe

TE KOOP Calpe TE KOOP 486729 Calpe 650.000 KENMERKEN Prijs 650.000 Woningtype Villa Woonruimte 202m² Perceeloppervlakte 836m² Woontype Nieuwbouw Stad Calpe Adres 486729 OMSCHRIJVING Villa in aanbouw in moderne stijl

Nadere informatie

Gran Ducal. Design & Comfort. Representación artística sujeta a posibles cambios sin valor contractual.

Gran Ducal. Design & Comfort. Representación artística sujeta a posibles cambios sin valor contractual. Gran Ducal Design & Comfort Representación artística sujeta a posibles cambios sin valor contractual. Residencial Venecia II Parcela 2.1 410 m 2 Modelo Gran Ducal Parcela 2.4 Parcela 2.2 Parcela 2.3 604,80

Nadere informatie

Design & Comfort. Elíseos. Representación artística sujeta a posibles cambios sin valor contractual.

Design & Comfort. Elíseos. Representación artística sujeta a posibles cambios sin valor contractual. Design & Comfort Elíseos Representación artística sujeta a posibles cambios sin valor contractual. Modelo Elíseos Kwaliteit en duurzaamheid Het model Elíseos biedt een uitzonderlijke bouw kwaliteit om

Nadere informatie

Camping Caravaning. Pointe de Kerbihan. Bretagne Sud. Bretagne Sud. In LA TRINITE vanaf pasen tot de herfstzon

Camping Caravaning. Pointe de Kerbihan. Bretagne Sud. Bretagne Sud. In LA TRINITE vanaf pasen tot de herfstzon Bretagne www.camping-de-la-baie.fr Camping Caravaning La Trinité sur Mer Rivière de Crac h...de schoonheld van haar stranden, haar stranden van fijn zand, het milde klimaat, haar gastvrijheid, haar gastronomie,

Nadere informatie

OVER ONS. De locatie 1. De locatie qua stad/dorp/gemeente. 2. De locatie qua omgeving. 3. De locatie qua ligging

OVER ONS. De locatie 1. De locatie qua stad/dorp/gemeente. 2. De locatie qua omgeving. 3. De locatie qua ligging 2 OVER ONS De aankoop van een woning aan de Costa Blanca vraagt om een zorgvuldige voorbereiding. Niet alleen om teleurstellingen in het voortraject te voorkomen maar juist ook om problemen te voorkomen

Nadere informatie

Donderdag Jueves Alicante Gandia Javea Pego Santa Pola Villajoyosa

Donderdag Jueves Alicante Gandia Javea Pego Santa Pola Villajoyosa MARKTEN Maandag Lunes Callosa d en Saria Denia La Nucia Parcent Santa Pola Dinsdag Martes Altea Jalon Woensdag Miércoles Benidorm Benitachell El Campello Ondara Orba Polop Teulada Donderdag Jueves Alicante

Nadere informatie

Residence Portico Mar Appartement nummer 110 Costa Blanca, Spanje

Residence Portico Mar Appartement nummer 110 Costa Blanca, Spanje Residence Portico Mar Appartement nummer 110 Costa Blanca, Spanje Residence Portico Mar Vraagprijs: 250.000,-- k.k. Entree Residentie "Portico Mar" is een complex van allure, bestaande uit plm. 150 appartementen,

Nadere informatie

Stad van Gaudi PROGRAMMA CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN. Dag 1 : België - Barcelona

Stad van Gaudi PROGRAMMA CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN. Dag 1 : België - Barcelona BARCELONA CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN Stad van Gaudi PROGRAMMA Dag 1 : België - Barcelona We vertrekken s ochtends met een rechtstreekse vlucht naar Barcelona. Aankomst voorzien om 08u20. Onder

Nadere informatie

Stad van Gaudi PROGRAMMA CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN. Dag 1 : België - Barcelona

Stad van Gaudi PROGRAMMA CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN. Dag 1 : België - Barcelona CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN Stad van Gaudi PROGRAMMA Dag 1 : België - Barcelona We vertrekken s ochtends met een rechtstreekse vlucht Brussels Airlines naar Barcelona. Onder begeleiding van onze

Nadere informatie

La Quinta Roja Spanje Tenerife Garachico

La Quinta Roja Spanje Tenerife Garachico La Quinta Roja Spanje Tenerife Garachico 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren La Quinta Roja - (Spanje Tenerife Garachico) - 0 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden zwembad:

Nadere informatie

! Vraag vrijblijvend een op maat gesneden offerte aan!

! Vraag vrijblijvend een op maat gesneden offerte aan! Prijzen vanaf 260,- 7 dagen inclusief ontbijt exclusief vlucht *laagseizoen Brochure 2014 Costa Blanca, dé bestemming om te genieten van een geweldige fietsvakantie Vraag vrijblijvend een op maat gesneden

Nadere informatie

FALLES 2016 PROGRAMMA MET ACTIVITEITEN

FALLES 2016 PROGRAMMA MET ACTIVITEITEN Het Falles Festival is niet alleen een betoverend festival welke meer dan 50 jaar geleden tot Fiesta van Internationaal Toeristisch Belang is verklaard. Het is een evenement waarbij duizenden mensen en

Nadere informatie

EILAND : M A L L O R C A 8 daagse verblijf + rondrit Hotel Apolo **** in Playa de Palma op basis van half pension

EILAND : M A L L O R C A 8 daagse verblijf + rondrit Hotel Apolo **** in Playa de Palma op basis van half pension 2018 EILAND : M A L L O R C A 8 daagse verblijf + rondrit Hotel Apolo **** in Playa de Palma op basis van half pension 2 dagexcursies inbegrepen met middagmaal 2 ½ dagexcursies inbegrepen zonder middagmaal

Nadere informatie

Barcelona. Barcelona. Montjuïc

Barcelona. Barcelona. Montjuïc Montjuïc De Montjuïc is een heuvel gelegen in de buurt van het centrum van. De heuvel, waarop zowel een wereldtentoonstelling als de Olympische Spelen gehouden werden, heeft een heel aantal bezienswaardigheden

Nadere informatie

Ducal. Design & Comfort. Representación artística sujeta a posibles cambios sin valor contractual.

Ducal. Design & Comfort. Representación artística sujeta a posibles cambios sin valor contractual. Ducal Design & Comfort Representación artística sujeta a posibles cambios sin valor contractual. Residencial Venecia II Parcela 2.1 410 m 2 Modelo Gran Ducal Parcela 2.4 Parcela 2.2 Parcela 2.3 604,80

Nadere informatie

Andalusië Spanje 5 okt - 12 okt 2017

Andalusië Spanje 5 okt - 12 okt 2017 Andalusië Spanje 5 okt - 12 okt 2017 Als in Nederland de herfst z n intrede doet, vieren wij nog even de Spaanse zomer. Met gemiddeld 23 graden is Andalusië een heerlijke najaarsbestemming. We gaan 8 dagen

Nadere informatie

REISIDEE HOTEL AYALA PALACIO

REISIDEE HOTEL AYALA PALACIO 1 GAUDI,, MADRIDM Hotel Gaudi, genoemd naar de architect die Barcelona zo beroemd maakte, is een luxe hotel in het centrum van Madrid, aan de Gran Via en op 12 km van de luchthaven. De ligging maakt het

Nadere informatie

Valencia CF KRC Genk. UEFA Champions League

Valencia CF KRC Genk. UEFA Champions League Valencia CF KRC Genk UEFA Champions League In een stad waar de zon meer dan 300 dagen per jaar schijnt kan het niet anders dan fijn vertoeven zijn. En toch is dat niet het enige wat het Spaanse Valencia

Nadere informatie

programma dag 1 2013 Voor de lunch stellen we een typisch Spaans tapasrestaurant in het oude centrum voor.

programma dag 1 2013 Voor de lunch stellen we een typisch Spaans tapasrestaurant in het oude centrum voor. mallorca dag 1 2013 ochtend Bienvenidos!! Welkom op de luchthaven van Palma de Mallorca! Hopelijk heb je een goede vlucht gehad. Terwijl we een heerlijk uitgebreid ontbijt nuttigen tegenover de kathedraal,

Nadere informatie

Een vakantie voor U in Spanje Welkom in Pueblo Mascarat

Een vakantie voor U in Spanje Welkom in Pueblo Mascarat Een vakantie voor U in Spanje Welkom in Pueblo Mascarat G enieten van een heerlijke vakantie in het zonnige Spanje op nog geen 150 meter van de Middellandse Zee. Ons appartement in Pueblo Mascarat is voorzien

Nadere informatie

ANDALUSIË. Rondreis met alle hoogtepunten+ autentiek Andalusië

ANDALUSIË. Rondreis met alle hoogtepunten+ autentiek Andalusië ANDALUSIË Rondreis met alle hoogtepunten+ autentiek Andalusië 21 september 28 september 2016 DAG 1: BRUSSEL MALAGA RONDA (D) Vertrek vanuit Brussel naar Malaga. Onthaal door de Nederlandstalige gids en

Nadere informatie

Welkom op. La Vega Baja resort & club an active 55+ community

Welkom op. La Vega Baja resort & club an active 55+ community Welkom op La Vega Baja resort & club an active 55+ community 1 2 Het project Onze missie De huidige groep 55+ is actief en stelt specifieke woonwensen aan zijn of haar omgeving. Speciaal voor deze doelgroep

Nadere informatie

uitstekende faciliteiten & en een persoonlijke service

uitstekende faciliteiten & en een persoonlijke service uitstekende faciliteiten & en een persoonlijke service Playa Montroig is de ideale bestemming voor mensen die comfort zoeken en de fijnste finesses weten te waarderen. In een lommerrijke omgeving met verzorgde

Nadere informatie

S C.F.

S C.F. Ref. 3803 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Pistoia Typisch Toscaanse luxe villa in Pistoia BESCHRIJVING

Nadere informatie

Villa Myrrine euros/week

Villa Myrrine euros/week Villa Myrrine Villa Myrrine is een luxe vakantiewoning gelegen in het historische gedeelte van Marathonen in de buurt van de Schinias National Park. De internationale luchthaven van Athene (ATH) ligt op

Nadere informatie

Vlieg-busreis Mooi Madrid VEES31

Vlieg-busreis Mooi Madrid VEES31 Vlieg-busreis Mooi Madrid VEES31 Pagina 1 van 5 / 16-01-2015 De meest actuele prijzen van deze reis vind u op de website via de volgende link: http://www.oad.nl/core.sym/fe/aanbod/pakket.php?pakket_id=419

Nadere informatie

Residencial Venecia II

Residencial Venecia II Residencial Venecia II Parcela 2.1 410 m 2 Modelo Gran Ducal Parcela 2.4 Parcela 2.2 Parcela 2.3 604,80 m 448,90 m 2 456,90 m 2 2 Parcela 2.8 Parcela 2.7 Parcela 2.6 Parcela 2.5 385,65 m 2 344,50 m 2 354,00

Nadere informatie

Rustig wandelen. Tussen Altea en Denia

Rustig wandelen. Tussen Altea en Denia Rustig wandelen Tussen Altea en Denia 2 Rustig wandelen Tussen Altea en Denia Hugo Renaerts 3 4 Inhoud 1. vanuit Altea, langs de rivier Algar en landelijke kapellen...11 Afstand ca. 11 kilometer Tijd ca.

Nadere informatie

programma dag BARCELONA MADRID VALENCIA SEVILLE MAJORCA MALAGA IBIZA MARBELLA CORDOBA GRANADA BILBAO LANZAROTE TENERIFE

programma dag BARCELONA MADRID VALENCIA SEVILLE MAJORCA MALAGA IBIZA MARBELLA CORDOBA GRANADA BILBAO LANZAROTE TENERIFE valencia dag 1 2013 Bienvenidos!! Bij aankomst op de luchthaven van Valencia wordt de groep ontvangen door een Nederlandstalige gids. Na ontvangst volgt een transfer naar het centrum en eenmaal in het

Nadere informatie

ROCK N ROLL MARATHON MADRID 24 27 april 2015

ROCK N ROLL MARATHON MADRID 24 27 april 2015 ROCK N ROLL MARATHON MADRID 24 27 april 2015 INLEIDING Op 26 april 2015 is het dan eindelijk zover! De Rock n Roll Marathon in Madrid gaat van start. Elk jaar nemen er meer dan 600.000 mensen deel aan

Nadere informatie

Almijara Andalusië 8 dagen hotel

Almijara Andalusië 8 dagen hotel Almijara Andalusië 8 dagen hotel singlereis wandelreis vanaf 889 De achtertuin van de Costa del Sol Het typisch Spaanse bergplaatsje Cómpeta (hoogte ca. 50 m.) ligt in de streek Axarquia in de zuidelijke

Nadere informatie

EILAND : M A L L O R C A Hotel El Cid **** in Playa de Palma op basis van half pension

EILAND : M A L L O R C A Hotel El Cid **** in Playa de Palma op basis van half pension EILAND : M A L L O R C A Hotel El Cid **** in Playa de Palma op basis van half pension 8 daagse verblijf + rondrit alle excursies inbegrepen afreisdatum : vertrek maandag : 3 april 2017 vertrek maandag

Nadere informatie

Santiago de Compostela. 30 september - 6 oktober 2015 Organisatie Limburgse Bedevaarten

Santiago de Compostela. 30 september - 6 oktober 2015 Organisatie Limburgse Bedevaarten Santiago de Compostela 30 september - 6 oktober 2015 Organisatie Limburgse Bedevaarten Op pelgrimage naar Santiago Wij volgen tijdens deze reis per lokale bus een deel van de route van deze Camino Francés

Nadere informatie

MEETING ABROAD. Lissabon. Unieke combinatie van oud en nieuw

MEETING ABROAD. Lissabon. Unieke combinatie van oud en nieuw MEETING ABROAD Lissabon Unieke combinatie van oud en nieuw Lissabon is de perfecte destinatie voor events. Locaties en hotels van wereldklasse die voldoen aan de hoogste eisen voor een meeting-locatie,

Nadere informatie

GROEPSREIS BARCELONA

GROEPSREIS BARCELONA GROEPSREIS BARCELONA 25 maart 14 28 maart 14 In maart 2014 wordt er een groepsreis georganiseerd door Tim Zegveld Mobiel Reisadvies in Limburg in samenwerking met Victor Konings Barna Travel Barcelona.

Nadere informatie

FRANKFURT AM MAIN VOL CONTRASTEN

FRANKFURT AM MAIN VOL CONTRASTEN FRANKFURT AM MAIN VOL CONTRASTEN FRANKFURT AM MAIN ligt zowel wat Duitsland betreft, alsook in Europees verband, centraal. De internationale lucht - haven is vanuit alle windstreken wereldwijd gemakkelijk

Nadere informatie

Costa Blanca Reino de España

Costa Blanca Reino de España Travel Report 2008 Costa Blanca Reino de España 1 Reisverslag 2008 Costa Blanca Reino de España Reisverslag van Ronald Smeets & Amy Debeij Periode: September Accomodatie: appartement van een kennis Inhoudsopgave

Nadere informatie

TE KOOP Benissa

TE KOOP Benissa TE KOOP 395280 Benissa 625.000 KENMERKEN Prijs 625.000 Woningtype Villa Woonruimte 249m² Perceeloppervlakte 832m² Woontype Bestaande bouw Stad Benissa Adres 395280 OMSCHRIJVING Moderne villa met luxe kwaliteiten

Nadere informatie

2017: Dit is nieuw in Kroatië!

2017: Dit is nieuw in Kroatië! 2017: Dit is nieuw in Kroatië! Amsterdam, 24 februari 2017 De eerste voorzichtige lentezon komt te voorschijn en dus is een nieuw vakantieseizoen op komst. 2017 brengt ook voor Kroatië tal van nieuwigheden!

Nadere informatie

17 augustus 2017 te Porto 7 nachten ms Miguel Torga van CroisiEurope

17 augustus 2017 te Porto 7 nachten ms Miguel Torga van CroisiEurope 17 augustus 2017 te Porto 7 nachten ms Miguel Torga van CroisiEurope Begeleide excursies Tijdens de onderstaande geselecteerde excursies gaat uw reisleider mee als begeleider, en om waar toegelaten de

Nadere informatie

Portugal, Lissabon. Woensdag 6 april t/m vrijdag 8 april 2011

Portugal, Lissabon. Woensdag 6 april t/m vrijdag 8 april 2011 Portugal, Lissabon Woensdag 6 april t/m vrijdag 8 april 2011 Lissabon, de bruisende hoofdstad van Portugal waar historie, cultuur, zon en strand, eten en drinken hand in hand gaan. Als gevolg van de historische

Nadere informatie

VILLA. Prijs:

VILLA. Prijs: VILLA IN MÁLAGA, COSTA DEL SOL ZUID SPANJE MET 5 SLAAPKAMERS EN 3 BADKAMERS Prachtige villa, gelegen in een rustige villawijk in het oostelijke deel d van de stad Málaga aan de Costa del Sol in Zuid Spanje.

Nadere informatie

Mallorca Tramuntana 7 dagen

Mallorca Tramuntana 7 dagen Mallorca Tramuntana 7 dagen individuele wandelreis vanaf 519 Wandelen over de pelgrimspaden van Mallorca Mallorca is het grootste eiland van de Balearen, in het Spaans Islas Balearas. De hoofdstad is Palma

Nadere informatie

Model Eiffel. Artistieke weergave zonder contractuele waarden.

Model Eiffel. Artistieke weergave zonder contractuele waarden. Artistieke weergave zonder contractuele waarden. GRONSTUK PLAN - RESIDENCIAL PARIS III Fase I Model Louvre Fase II verkocht. Model Sena verkocht verkocht Model Gran Sena Artistieke weergave zonder contractuele

Nadere informatie

Vraag 1a. Wat is de hoofdstad van Gelderland? ... Vraag 1b. Wat is de grootste stad in Gelderland? Vraag 1c. Wat is de Veluwe?

Vraag 1a. Wat is de hoofdstad van Gelderland? ... Vraag 1b. Wat is de grootste stad in Gelderland? Vraag 1c. Wat is de Veluwe? Naam: _ GELDERLAND BOS EN WATER Gelderland is een provincie in Midden-Nederland en is de grootste provincie van Nederland. Arnhem is de hoofdstad van de provincie. Nijmegen is de grootste stad. Gelderland

Nadere informatie

TE KOOP Benissa

TE KOOP Benissa TE KOOP 482110 Benissa 650.000 KENMERKEN Prijs 650.000 Woningtype Villa Woonruimte 202m² Perceeloppervlakte 836m² Woontype Bestaande bouw Stad Benissa Adres 482110 OMSCHRIJVING Moderne villa in aanbouw

Nadere informatie

BASIS INFORMATIE WOUDSEND

BASIS INFORMATIE WOUDSEND BASIS INFORMATIE WOUDSEND Basis Le Boat Woudsend Le Boat Netherlands BV De Zwaan 18, Woudsend 8551 RK Tel: 0031 (0)514 591251 Fax: 0031 (0)514 592500 GPS: 52o56 31.62 N, 5o37 47.61 E Email: woudsend@leboat.com

Nadere informatie

Inhoud. Alles over Bilbao. Ontdek. Proef. Slaap lekker. Handig. Cultuur, Interview local, Wijken, Reizen en Omgeving

Inhoud. Alles over Bilbao. Ontdek. Proef. Slaap lekker. Handig. Cultuur, Interview local, Wijken, Reizen en Omgeving 1 Inhoud Klik op het pijltje rechtsboven aan een pagina om direct naar de tussenpagina te gaan. Klik op de hoofdstukken om er direct heen te gaan! Alles over Bilbao Cultuur, Interview local, Wijken, Reizen

Nadere informatie

Natuurwonderen in de provincie Alicante voor iedereen bereikbaar

Natuurwonderen in de provincie Alicante voor iedereen bereikbaar Natuurwonderen in de provincie Alicante voor iedereen bereikbaar 2 Natuurwonderen in de provincie Alicante voor iedereen bereikbaar Hugo Renaerts 3 4 Introductie De provincie Alicante heeft geen Grand

Nadere informatie

Fly & drive Andalusië

Fly & drive Andalusië Page 1 of 5 Fly & drive Andalusië In Spanje stichtten de Arabieren een rijk dat een hoge beschaving en een grote welvaart kende, waarbij de rest van Europa verbleekte. De belangrijkste gebeurtenissen in

Nadere informatie

10 REDENEN WAAROM JE VAN JE VERBLIJF IN MOJÁCAR. het meest onderschatte gedeelte van Andalusië GAAT HOUDEN. van

10 REDENEN WAAROM JE VAN JE VERBLIJF IN MOJÁCAR. het meest onderschatte gedeelte van Andalusië GAAT HOUDEN. van 10 REDENEN WAAROM JE VAN JE VERBLIJF IN MOJÁCAR GAAT HOUDEN het meest onderschatte gedeelte van Andalusië van Welkom in Mojácar Mojácar Pueblo Als je in de richting van Mojácar rijdt, is de pueblo, het

Nadere informatie

Cyprus. Inleiding. Nicosia (Lefkosia)

Cyprus. Inleiding. Nicosia (Lefkosia) Cyprus Inleiding Cyprus ligt in Zuidoost Europa. Het is het derde grootste eiland in de Middellandse Zee. Het bevindt zich ongeveer op 70 km onder de zuidkust van Turkije, en op 150 km van Syrië. Voor

Nadere informatie

Villa Louloudi euros/week

Villa Louloudi euros/week Villa Louloudi Villa Louloudi is een unieke, traditionele villa op Sifnos, Ã Ã n van de mooiste eilanden van Griekenland. Het is dã perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de Griekse zon, prachtig

Nadere informatie

COSTA BLANCA COSTA CALIDA COSTA ALMERIA

COSTA BLANCA COSTA CALIDA COSTA ALMERIA STREEKINFO SPANJE Het vastgoed in Spanje waarin wij aktief zijn bevindt zich vooral aan de Costa Almeria, Costa Calida en Costa Blanca. COSTA BLANCA COSTA CALIDA COSTA ALMERIA Costa de Almería + Costa

Nadere informatie

We passeren vandaag veel olijfboomgaarden. Het weer is terug goed, warm en zonnig.

We passeren vandaag veel olijfboomgaarden. Het weer is terug goed, warm en zonnig. We passeren vandaag veel olijfboomgaarden. Het weer is terug goed, warm en zonnig. We komen in het stadje Antequara. Hier zijn nog overblijfselen te vinden van de Bronstijd en de inheemse Iberiërs, de

Nadere informatie

EASY LANGUAGES jaar - Alicante Zomerverblijf. Omkadering. Waarom dit programma?

EASY LANGUAGES jaar - Alicante Zomerverblijf. Omkadering. Waarom dit programma? EASY LANGUAGES 12-17 jaar - Alicante Zomerverblijf Waarom dit programma? Van 12 tot 17 jaar Van 1 tot 8 weken Prachtige kuststad Pakket cursus en begeleide activiteiten, alles inbegrepen Spaanse jeugd

Nadere informatie

Finca Isla Encantada Spanje La Palma Santa Cruz / Tenagua

Finca Isla Encantada Spanje La Palma Santa Cruz / Tenagua Finca Isla Encantada Spanje La Palma Santa Cruz / Tenagua 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Finca Isla Encantada - (Spanje La Palma Santa Cruz / Tenagua) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

RIU Hotels & Resorts Persafdeling

RIU Hotels & Resorts Persafdeling RIU Hotels & Resorts Persafdeling RIU reikt tot de hemel van Madrid Madrid, 12 augustus 2019 De hotelketen opent het Riu Plaza España, het eerste hotel in de Spaanse hoofdstad en het eerste Riu Plaza stadshotel

Nadere informatie

Met SNT naar de fotogenieke stad VALENCIA Za 01/06/19 Di 04/06/19

Met SNT naar de fotogenieke stad VALENCIA Za 01/06/19 Di 04/06/19 Met SNT naar de fotogenieke stad VALENCIA Za 01/06/19 Di 04/06/19 Beleef de veelzijdigheid van Valencia op mensenmaat! Bewonder de moderne architectuur in de Stad van Kunst en Wetenschappen. Ontdek het

Nadere informatie

Spanje. Spanje. Costa Blanca. Costa Blanca EUROPESE GEMEENSCHAP. Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling

Spanje. Spanje. Costa Blanca. Costa Blanca EUROPESE GEMEENSCHAP. Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling Alicante Costa Blanca Spanje Alicante Costa Blanca Spanje EUROPESE GEMEENSCHAP Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling H I N H O U D Inleiding 1 De bestemming 4 Routes langs de kust 6 Van Alicante naar

Nadere informatie

Brochure: Culturele rondreis Marokko & Andalusië. Welkom in Arabisch Andalusië

Brochure: Culturele rondreis Marokko & Andalusië. Welkom in Arabisch Andalusië Brochure: Culturele rondreis Marokko & Andalusië Welkom in Arabisch Andalusië Welkom bij Barrio Life! Trektochten- Wandelreizen- Bouwstenen - Rondreizen Reisavonturen met de lokale bevolking Sahara Marokko

Nadere informatie

Aan de Spaanse Costa Dorada in Catalonië ligt de bekende badplaats Salou.

Aan de Spaanse Costa Dorada in Catalonië ligt de bekende badplaats Salou. 10 dagen Salou 8 dagen fietsen Salou en omgeving, ritten van 75 tot 130km. Parcours: vlak, heuvelachtig, bergachtig. Hotel: Golden Port www.goldenhotels.com Aan de Spaanse Costa Dorada in Catalonië ligt

Nadere informatie

ANDALUSIe. GEMAAKT DOOR Samantha

ANDALUSIe. GEMAAKT DOOR Samantha ANDALUSIe GEMAAKT DOOR Samantha ANDALUSIË Het mooie Andalusie, het land van de olijven, sinaasappels, zonnebloemen, mooie bergketens en valleien, leuke witte bergdorpen met mooie pleintjes, is een brug

Nadere informatie

S C.F.

S C.F. Ref. 21617 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Florence - heuvels Oud kasteel te koop in Florence

Nadere informatie

Huurappartementen. Professionele zorg & hulpverlening. in uw eigen appartement. Spanje

Huurappartementen. Professionele zorg & hulpverlening. in uw eigen appartement. Spanje Huurappartementen Blijven genieten Professionele zorg & hulpverlening in uw eigen appartement Spanje HET MOOISTE MOET NOG KOMEN Ouder worden kan synoniem zijn voor genieten. Denkt u maar eens aan de vrije

Nadere informatie

Lijsterbesweg BL Middelharnis TE KOOP K.K.

Lijsterbesweg BL Middelharnis TE KOOP K.K. Lijsterbesweg 67 3241 BL Middelharnis TE KOOP 189.000 K.K. Lijsterbesweg 67 3241 BL Middelharnis Inleiding In rustige straat maar vlakbij winkels gelegen GROTE HOEKWONING MET GARAGE, eigen parkeerruimte

Nadere informatie

WAT BIEDT CURAÇAO Willemstad 35 Stranden 45 Er op uit 55 Landhuizen 69 Shopping 77 Curaçao by night 85 Curaçao onder water 105 Stranden GROOT AANTAL STRANDEN Curaçao heeft voor zonaanbidders een uitgebreide

Nadere informatie

9 daagse kameeltrektocht door de woestijn van Sudan de schatten van Meroe

9 daagse kameeltrektocht door de woestijn van Sudan de schatten van Meroe Desert Trail Sudan 9 daagse kameeltrektocht door de woestijn van Sudan de schatten van Meroe Profiel Per 4x4 en Soedan kameel Over zandduinen, langs bergmeren en historische plaatsen Sprookjesachtige landschappen

Nadere informatie

Sint Joris Doelstraat BA Sommelsdijk TE KOOP K.K.

Sint Joris Doelstraat BA Sommelsdijk TE KOOP K.K. Sint Joris Doelstraat 20 3245 BA Sommelsdijk TE KOOP 139.500 K.K. Sint Joris Doelstraat 20 3245 BA Sommelsdijk Inleiding In het oude en nostalgische centrum van Sommelsdijk gelegen GERENOVEERDE VRIJSTAANDE

Nadere informatie

Afstand tot vliegveld : Afstand tot tram : Afstand tot Alicante centrum: 15 km Afstand tot Golfbaan :4 km

Afstand tot vliegveld : Afstand tot tram : Afstand tot Alicante centrum: 15 km Afstand tot Golfbaan :4 km Busot (met 1400 inwoners) ligt aan de voet van de bergketen Cabeçó d Or op 326 meter hoogte. De Middellandse Zee met de stranden van El Campello (http://www.youtube.com/elcampelloturismo ) en van San Juan

Nadere informatie

Hotel Las Calas Spanje Gran Canaria San Mateo

Hotel Las Calas Spanje Gran Canaria San Mateo Hotel Las Calas Spanje Gran Canaria San Mateo 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel Las Calas - (Spanje Gran Canaria San Mateo) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

EASY LANGUAGES. Portugees in Lissabon. Bestemming. Programma-overzicht:

EASY LANGUAGES. Portugees in Lissabon. Bestemming. Programma-overzicht: EASY LANGUAGES Portugees in Lissabon Programma-overzicht: Leeftijd: minimum 18 jaar 15 of 25 lessen Portugees per week Verblijf bij gastgezin Boordevol culturele en sociale activiteiten Duur: vanaf 1 week

Nadere informatie

VOORSTELLING TOCHT DEELNEMERS

VOORSTELLING TOCHT DEELNEMERS VOORSTELLING TOCHT De GR 48 of de Sendero de Sierra Morena doorkruist, zoals de meeste GR s in Spanje, meerdere natuurgebieden. De Sierra Morena is een gebergte van 400 km van het oosten tot het westen

Nadere informatie

Villa Alai is onderdeel van een complex van vier, onafhankelijke luxe woningen met elk een eigen zwembad.

Villa Alai is onderdeel van een complex van vier, onafhankelijke luxe woningen met elk een eigen zwembad. Villa Alai Villa Alai is onderdeel van een complex van vier, onafhankelijke luxe woningen met elk een eigen zwembad. 3 6 4550.0 euros/week De villa's zijn in de nabijgelegen buurt van Kokkino Chorio ("Red

Nadere informatie

IN HET SPOOR VAN EL CID EEN ONTDEKKINGSREIS VAN CASTILIË TOT DE LEVANT

IN HET SPOOR VAN EL CID EEN ONTDEKKINGSREIS VAN CASTILIË TOT DE LEVANT 22-29 september 2019 IN HET SPOOR VAN EL CID EEN ONTDEKKINGSREIS VAN CASTILIË TOT DE LEVANT Rodrigo Díaz de Vivar, beter gekend als El Cid, is een van Spanjes grootste helden, een voorbeeld van moed, onwrikbare

Nadere informatie

Andros het groenste eiland van de Cycladen

Andros het groenste eiland van de Cycladen Andros het groenste eiland van de Cycladen Hiking & Ecotoerisme op Andros: Ontdek het unieke landschap en de rijke cultuur! Presentatie: Olga Karayiannis - Andros Routes www.androsroutes.gr Luchtfoto van

Nadere informatie

A T L E T I C O M A D R I D V S C L U B B R U G G E ASL TRAVEL

A T L E T I C O M A D R I D V S C L U B B R U G G E ASL TRAVEL VIP A T L E T I C O M A D R I D V S C L U B B R U G G E 2-3 O K T O B E R 2 0 1 8 ASL TRAVEL bestemming Madrid Info REISDOCUMENTEN Identiteitskaart TIJDZONE Er is geen tijdsverschil met België VALUTA Euro

Nadere informatie

5-17 jaar - Barcelona Residentie - Zomerkamp

5-17 jaar - Barcelona Residentie - Zomerkamp EASY LANGUAGES 5-17 jaar - Barcelona Residentie - Zomerkamp Waarom dit programma? Van 5 tot 17 jaar Vanaf 2 weken Levendige avant-garde stad Pakket inclusief cursus en begeleide activiteiten Opties tennis

Nadere informatie

Zuiddijk 61 A/65. 3255 LV Oude-Tonge TE KOOP 104.500 K.K.

Zuiddijk 61 A/65. 3255 LV Oude-Tonge TE KOOP 104.500 K.K. Zuiddijk 61 A/65 3255 LV Oude-Tonge TE KOOP 104.500 K.K. Zuiddijk 61 A/65 3255 LV Oude-Tonge Inleiding Geheel in de bebossing verscholen, UITGEBOUWDE, VRIJSTAANDE RECREATIEBUNGALOW met centrale verwarming,

Nadere informatie

Wij zorgen voor het decor, de ervaring creëert u zelf...

Wij zorgen voor het decor, de ervaring creëert u zelf... Wij zorgen voor het decor, de ervaring creëert u zelf... IN DE NATUUR Kamperen in de Dordogne: dat staat garant voor vakanties in de natuur met het gezin. Hier kunt u genieten van de kleine maar charmante

Nadere informatie