Deze maand in the new strike:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Deze maand in the new strike:"

Transcriptie

1

2 Opgericht: 17 oktober 1915 Nr.11 December 2012 Girorekening: Internet:www. OVVO-Amsterdam.nl Kamer van Koophandel: Deze maand in the new strike: Bestuur Voorzitter: Jan Willem Haak / Vice Voorzitter: Danny Bout Penningmeester: Josée van Erve / Secretaris: Vacant Wedstrijdsecretaris: Sylvia Moria Ledenzaken: Sylvia Moria Materiaal: Guido Verbeek van Mourik / De Redactie Van uw voorzitter De pen Zaal trainingen European bigleague tour 2012 Jarigen in december Kantinebeheer: Kantine jeugdcommissie Daan Groot/Danny Bout (Alleen tijdens wedstrijddagen) Vacant De Oude doos Honkbal 1: Arjan van Eck Honkbal 2: John Brooke Softbal heren 1: Maurice de Jong / Softbal heren 2 : Greet Smit Softbal dames 1: Carla Spilker/Sophia Ruurs Softball dames 2: Softbal Pupillen: - Softbal Aspiranten: Softbal Junioren: Evert de Vos/ Ingrid van Vrostenbos / Sylvia Kemmer Honkbal Beeball Major:: Honkbal Pupillen 1: - John Taylor/Juan Alvares Honkbal Pupillen 2: Honkbal Aspiranten1: Honkbal Aspiranten2: Honkbal Junioren : REDACTIE Clarence York Gijs Mewe en Maurice de Jong g_mewe@msn.com mauriceldejong@hotmail.com

3 Van de Redactie: De laatste Strike van We gaan 2012 verlaten, op naar Maar wel nog even een ledenvergadering dat we van het komende jaar een top jaar kunnen gaan maken. Daarom hopen we dat de vergadering druk bezocht gaat worden. Volgende maand gaan de zaaltrainingen weer beginnen. Maaaaaaaaaaaaaaaaar eerst lekker en veel eten met kerst en dan, uiteraard heel voorzichtig, vuurwerk afsteken. Geniet hiervan, en denk aan je handen met vuurwerk. Honkballen zonder handen, tja waar moet je dan je handschoen aan doen!!!!!!!!!!!!!! Alvast van de redactie A merry Christmas and a happy New Year Van uw voorzitter Komende 10 december hoop ik u allen te zien op de algemene jaarvergadering. Deze begint om uur en is bij TOG. Het is meteen ook een gelegenheid om het jaar gezellig met elkaar af te sluiten. Mochten er leden niet kunnen, dan wens ik die in ieder geval fijne feestdagen en een goed begin van Nieuws en stand van zaken over de kantine zullen tijdens de ledenvergadering aan de orde komen. In de strike staat ook het nieuwe trainingsschema voor de winter. Jan Willem Haak

4 De pen: Ik heb de pen doorgekregen van Maurice de Jong. Hij vraagt waar mijn passievandaan komt van de honk en softbal sport. Mijn antwoord hierop is ik zou het niet weten. Net als Maurice ben ik Rijksambtenaar en ooit bij hem op de afdeling gewerkt. Ben ooit met softbal begonnen doordat O.V.V.O. voorheen bestond uit voet- honk- en softbal. Mijn partner beoefende daar het voetbal en later ging hij ook softballen. Hierdoor ben ik besmet geraakt met de sport en in 1989 begonnen bij O.V.V.O. Heb nooit hoog gespeeld, diverse coaches gehad in de loop der jaren. Na een aantal jaren te hebben gespeeld en toch iets wilde blijven doen ben ik de leden administratie als ondersteuning van de secretaris gaan doen. Weer een aantal jaren kwam daar ook het wedstrijdsecretariaat bij eerst met zijn 2tjes en later alleen en aan het begin van dit jaar ook waarnemend secretaris. Het is een hele klus om alles wedstrijdsecretaris alles in goede banen te leiden en met name teams die op bepaalde dagen willen en kunnen spelen. Altijd passen en meten, maar toch een uitdaging om dan toch weer een goed speelbaar programma in elkaar te breien. Zoals afgelopen seizoen met al de afgelaste wedstrijden omdat de weergoden ons tegen zaten, weer een gaatje zoeken in het programma en weer een wedstrijd opnieuw vaststellen. Dit was ook dit weer een hele klus maar we hebben het gered. Op 1 wedstrijd na zijn alle wedstrijden dit seizoen gespeeld. De oefenwedstrijden voor het aankomend seizoen zijn op een paar na rond. Nu weer even rust in de tent en dan straks weer met volle moed en energie er tegen aan. Zo af en toe denk ik wel eens waar ben ik mee bezig, heb ik hier nog wel zin in. Maar ach we pakken daarna de draad weer op en gaan weer gewoon door met waar we mee bezig waren. Aan Arjan van Eck met de vraag hoe bij jij bij O.V.V.O. terechtgekomen en hoe heb je de afgelopen jaren ervaren.

5 Zaaltrainingen. Zaaltraining ZAAL 1 A en 1B 13 januari en 20 januari, 3 februari, 10 februari en 24 februari uur tot softbal aspiranten en junioren uur tot uur honkbal pupillen uur tot uur honkbal aspiranten uur tot uur honkbal uur tot uur honkbal junioren uur tot uur honkbal 1 27 januari AANGEPASTE TIJDEN IVM ZAALBEZETTING ANDERE ACTIVITEIT uur tot uur honkbal pupillen in de gymzaal uur tot uur honkbal aspiranten in de gymzaal uur tot uur softbal aspiranten en junioren uur tot uur honkbal uur tot uur honkbal junioren uur tot uur honkbal 1 Catcher / Pitcher trainingen: In de maanden Januari en Februari is er elke woensdagavond pitcher en catchertraining voor de honkbaljeugd. Deze trainingen worden gehouden in een zaal van het appartementencomplex Groenhoven te Amsterdam Zuid-Oost en worden gegeven door Clarence York en Maurice de Jong. De trainingen zijn op de volgende data: - 9, 16, januari - 6, 13, februari De tijd indeling per leeftijdscategorie is: - 18:00-19:00 Pupillen - 19:00-20:00 Aspiranten - 20:00-21:30 HB junioren Samen met de Jeugd Commissie heeft de Technische Commissie een selectie gemaakt. De uitnodigingen worden een dezer dagen verstuurd. In de zaal is er maximaal plaats voor 4 catchers en 4 pitchers. Het is verplicht om tijdens de training

6 gym - of zaalschoenen te dragen en ook ben je verplicht om een tok te dragen. Zonder tok mag je niet trainen In overleg met de trainer of teamleider zorgt de catcher voor een catcheruitrusting tijdens de training. Het adres van de sportzaal is Groenhoven 650. De zaal is bereikbaar met bus 41 en de metro lijn 53. Je stapt uit op de halte Station Ganzenhoef. Je loopt via de Bijlmerdreef naar Groenhoven. Kom je met eigen vervoer, dan kan er gratis geparkeerd worden op de Bijlmerdreef tegenover Groenhoven. De sportzaal is bereikbaar via de hoofdingang. Je loopt door de lange gang tot nummer 650 aan je rechterzijde. Naast de sportzaal is ook een bar en twee zalen. In de bar kunnen de ouders of begeleiders wachten totdat de training is afgelopen. Voor meer informatie kan je terecht bij Maurice de Jong European Bigleague tour 2012 Op 11 november jongstleden was de European Bigleaguetour weer in Nederland, dit keer in Rotterdam. Twee leden van OVVO ware uitgenodigd om mee te doen met de honkbalclinic. Deze werd gegeven door spelers uit de majorleague USA en spelers van het Nederlands team. De uitgenodigde spelers waren Toby Verbeek van Mourik en Jerry Mewe. De speler uit de major league waren:

7 Chris Dickerson - NewYork Yankees Jeremy Cuthrie- Kansas City Royals Alex Liddi-Seattle Mariners Roger Bernadina-Washington Nationals Rick van den Hurk-Pittsburgh Pirates Aangevuld met diverse spelers van het Nederlandse team, waaronder Vince Rooi, Bas Nooij. Voor meer info over deze dag zie de website: Jerry met Bas Nooij en Vince Rooi (wereldkampioenen) Jerry en Toby met Jeremy Cuthrie en samen met Roger Bernadina en Rick van den Hurk Na de diverse trainingen was er met elke speler een meet and greet Het was voor deze twee jonge spelertjes van ovvo een hele geslaagde dag.

8 De Jarigen deze maand 07 december Teun de Wit honkbal pupillen 11 december Mylo Taylor honkbal pupillen 13 december Mario Burg honkbal aspiranten 15 december Pablo Nollet honkbal pupillen 17 december Jeppe Zonneveld honkbal pupillen 17 december Willem van Driel niet spelend lid 22 december Jakub Holman honkbal pupillen 23 december Michael Stevenson honkbal 2 26 december Gino Cleofa honkbal 1 29 december Carla Spilker softbal dames 1 Namens de redactie van harte gefeliciteerd De oude Doos HONKBAL GESCHIEDENIS De soms gehoorde veronderstelling dat honkbal 1838 door Abner Doubleday in Cooperstown (New York) zou zijn bedacht, is een verzinsel (Doubleday zat in 1839 niet eens in de buurt van Cooperstown, maar in het zo'n 280 kilometer verderop gelegen West Point). Zoals Jeff Idelson van de Baseball Hall of Fame in Cooperstown mooi heeft verwoord: "Baseball wasn't really born anywhere." Wel kun je uit de historie concluderen dat baseball geleidelijk is voortgekomen uit Engelse volksspellen, zoals bijvoorbeeld stoolball en rounders.

9 Base ball Een spel met de naam "base ball" ontwikkelde zich in de vroege 18e eeuw in Engeland, en het bleef die naam houden tot na Het spel werd 't eerst vermeld in een boekje dat in 1744 werd gepubliceerd onder de titel: Little Pretty Pocket-Book. Zoals bij vele volksspellen, zijn er enorm veel varianten. Soortgelijke spellen werden overigens ook in Amerika al ruim voor 1800 gespeeld. De regels voor "base ball" verschenen in 1796, in een Duits boek van de schrijver Johann Guts Muths, die het spel "Ball mit Freistätten (oder Das englische Baseball)" noemde. In het door Guts Muths beschreven spel varieert het aantal honken met het aantal spelers. En één man uit betekende meteen: slagbeurt voorbij! Begin 2004 ontdekte de Amerikaanse historicus John Thom een verwijzing naar een plaatselijke verordening uit 1791, die het eenieder verbood om binnen een afstand van 80 yards van het "new meeting house" in Pittsfield, Massachusetts te baseballen. Een bibliothecaris vond de authentieke verordening vervolgens terug in de Berkshire Athenaeum-bibliotheek. Dit zou wel eens de vroegste verwijzing naar het Amerikaanse baseball-spel kunnen zijn. Het huidige spel Abner Doubleday heeft dus, hoe mooi de legende ook is, niets te maken gehad met honkbal. Wat echter wèl klopt, is dat de eerste spelregels in 1845 door Alexander Joy Cartwright aan het papier zijn toevertrouwd. Diezelfde Cartwright kwam op het idee om een vereniging op te richten en dat mondde uit in de New Yorkse Knickerbocker Baseball Club. Deze club voerde op 3 september 1845 een aantal extra regels in en verhief daarmee baseball van tijdverdrijf voor kinderen tot een volwaardige sport voor volwassenen. Op 19 juni 1846 werd de eerste honkbalwedstrijd gespeeld in Hoboken, New Jersey. De New York Knickerbockers en de New York Base Ball Club brachten de regels in de praktijk. In 1868 werd door Harry en George Wright de eerste profhonkbalclub (Cincinnati Red Stockings) opgericht. De eerste competitie dateert van In 1865 werd de American Baseball Corporation opgericht. Elf jaar later kwam er een scheiding tussen de amateurs en professionals. In 1902 werd The National League of Professional Baseball Clubs opgericht, gevolgd door de oprichting van The American League. Samen vormen deze organisaties The Major Leagues. Bij de National Association of Professional Baseball Leagues zijn de Minor Leagues aangesloten. Pas na 1900 raakte honkbal in Nederland bekend. Er gaan verhalen over de Amsterdammer J.C.G. Grasé die tijdens een vakantie in de Verenigde Staten enkele honkbalwedstrijden had gezien en daar hevig van onder de indruk was geraakt. Bij thuiskomst, introduceerde hij het spel in Nederland. In 1911 werden de eerste Nederlandse wedstrijden georganiseerd. Op 12 maart 1912 richtte Grasé de

10 Nederlandse Honkbal Bond op. En 'n jaar later speelde de honkbaltak van de sportclub Excelsior onder de naam AHC Quick. Quick was de eerste georganiseerde club in Nederland. De eerste officiële competitie begon in Ajax, Blauw Wit, Hercules en Quick vormden de hoogste divisie. Quick werd in dat jaar de eerste kampioen van Nederland. Lange tijd was de Amsterdamse voetbalclub 'Ajax' ook actief op het gebied van honkbal. Die honkbalafdeling behaalde maar liefst vier keer het landskampioenschap van Nederland. Johan Cruijff heeft zelfs nog een tijdje gehonkbald bij Ajax, voor hij definitief koos voor het voetballen. Op de website van Ajax staat hij als catcher op een foto uit Eindhoven heeft ook een belangrijke rol gespeeld onze honkbalgeschiedenis. Na het geweldige succes van het eerste Europese Kampioenschap op Nederlandse bodem (1958) werd het honkbalveld aan de Kruislaan bij O.V.V.O. in Amsterdam weer afgebroken. In 1959 werd in Eindhoven het eerste permanente honkbalveld in ons land aangelegd, met gulden sponsorgeld van Philips. Een jaar later kon de eerste Amerikaanse coach worden aangetrokken: Ron Fraser. Zijn opvolger Bill Arce organiseerde in 1963 het eerste leerzame jeugdkamp in, jawel, Eindhoven. Toch is Haarlem onbetwist Nederlands' honkbalhoofdstad geworden. Er schijnt al een foto uit 1912 te zijn, waarop al een aardige klap wordt geslagen. In 1923 is er een honkbaldemonstratie waar ene Kuling als ongeveer enige toeschouwer een kijkje gaat nemen. Enige maanden later richt hij de HC Haarlem op. Haarlem volgde in 1959 het voorbeeld van Eindhoven, met de aanleg van een permanent honkbalveld. En bouwde na het succes van de eerste Haarlemse honkbalweek in 1961 het eerste honkbalstadion van Nederland. De Koninklijke Nederlandsche Honkbalbond (KNHB) werd op 12 maart 1912 in Amsterdam opgericht op initiatief van honkbalpioniers Grasé, Bleesing en Baggelaar. In 1934 werd de eerste officiële internationale wedstrijd gespeeld, in Haarlem tegen België. Later ging deze bond over in de huidige Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond (KNBSB). In Europa maken Nederland (mede door een deelname van een groot aantal spelers geboren op de Antillen en Aruba) en Italië (mede door deelname van 'Amerikaanse' Italianen) al geruime tijd de dienst uit op honkbalgebied. De laatste tien jaar kan Nederland zich mondiaal meten met de sterkere honkballanden uit Noord- en Midden-Amerika en Azië, zoals Cuba, VS, Zuid-Korea, Japan. Hoogtepunt in de nationale honkbalhistorie was de overwinning op Cuba bij de Olympische Spelen in 2000 (de eerste Olympische nederlaag ooit van veelvoudig Olympisch en wereldkampioen Cuba). Bij het WK 2005, dat werd gespeeld in Nederland, behaalde Nederland de vierde plaats. Op het WK 2011 in Panama behaalt het Nederlands Honkbalteam een unieke prestatie. Het verslaat Cuba in de Finale om het Wereldkampioenschap met 2-1 en is Wereldkampioen 2011!! FANTASTISCH!!! Vanaf 2008 is honkbal echter geen Olympische sport meer. Clubs & spelers in Nederland

11 De meest succesvolle club in de Nederlandse honkbalhistorie is Haarlem Nicols (jaren '70-'80). De laatste tien jaar is het Rotterdamse Neptunus veelal de sterkste ploeg in de Nederlandse competitie. De oudste nog spelende club van Nederland is AHC Quick in Amsterdam (sinds 1913). Beroemde Nederlandse honkballers zijn onder anderen Herman Beidschat, Robert Eenhoorn, Henk Keulemans, Roel de Mon, Win Remmerswaal, Simon Arrindell, Hudson John, Hamilton Richardson, Han Urbanus, Charles Urbanus sr en jr, Cor Wilders. In de huidige generatie: Johnny Balentina, Patrick Beljaards, Rob Cordemans, Rikkert Faneyte, Dirk van 't Klooster, Raily Legito, Eddie Dix en Harvey Monte. Op naar 2013

Deze maand in the new strike:

Deze maand in the new strike: Opgericht: 17 oktober 1915 Nr10 November 2012 Girorekening: 45 05 898 Internet:www. OVVOAmsterdam.nl Kamer van Koophandel: 34153612 Deze maand in the new strike: Bestuur Voorzitter: Jan Willem Haak 0294262016/0623880545

Nadere informatie

Deze maand in the new strike:

Deze maand in the new strike: Opgericht: 17 oktober 1915 Nr. 15 September 2013 Girorekening: 45 05 898 Internet:www. OVVO-Amsterdam.nl Kamer van Koophandel: 34153612 Bestuur Voorzitter: Jan Willem Haak 0294-262016/06-23880545 Vice

Nadere informatie

Roken verboden in sportkantines. 11 april, 2008. Beste leden en donateurs van O.V.V.O.

Roken verboden in sportkantines. 11 april, 2008. Beste leden en donateurs van O.V.V.O. 11 april, 2008 Opgericht: 17 oktober 1915 Jaargang 8 Nr. 2 Girorekening: 45 05 898 Internet:www. OVVO-Amsterdam.nl Kamer van Koophandel: 34153612 Voorzitter: Penningmeester: Josée van Erve 020-6933220

Nadere informatie

Deze maand in the new strike:

Deze maand in the new strike: Opgericht: 17 oktober 1915 Nr.4 Februarii 2012 Girorekening: 45 05 898 Internet:www. OVVO-Amsterdam.nl Kamer van Koophandel: 34153612 Bestuur Voorzitter: Jan Willem Haak 0294-262016/06-23880545 Vice Voorzitter:

Nadere informatie

Deze maand in the new strike:

Deze maand in the new strike: Opgericht: 17 oktober 1915 Nr.12 Februari 2013 Girorekening: 45 05 898 Internet:www. OVVO-msterdam.nl Kamer van Koophandel: 34153612 Bestuur Voorzitter: Jan Willem Haak 0294-262016/06-23880545 Vice Voorzitter:

Nadere informatie

Deze maand in the new strike:

Deze maand in the new strike: Opgericht: 17 oktober 1915 Nr.14 Mei 2013 Girorekening: 45 05 898 Internet:www. OVVO-Amsterdam.nl Kamer van Koophandel: 34153612 Deze maand in the new strike: Bestuur Voorzitter: Jan Willem Haak 0294-262016/06-23880545

Nadere informatie

Sponsor All In. Opbrengst Dec 11.24. Nieuwsbrief februari 2013 nr.93 Pagina 1 van 10

Sponsor All In. Opbrengst Dec 11.24. Nieuwsbrief februari 2013 nr.93 Pagina 1 van 10 Nieuwsbrief nr. 93 jaargang 9 februari 2013 Hallo allemaal, In deze uitgave aandacht voor de algemene ledenvergadering. Iedereen is van harte harte welkom! In de bijlage staan de notulen van vorig jaar.

Nadere informatie

Binnentrainingen voorbij:

Binnentrainingen voorbij: Binnentrainingen voorbij: In november startte SB1 en de HB pitchers en catchers al met hun trainingen in de zaal. In december sloten daar de overige teams bij aan, hetgeen betekende dat de meeste leden

Nadere informatie

Technische Commissie honkbal

Technische Commissie honkbal Technische Commissie honkbal Honk- en softbalvereniging Houten Dragons Versie 21-02-2002 Pagina 1 van 6 Inhoudsopgave Pagina 1 Voorwoord...2 2 Inleiding...2 3 Doelstelling...2 4 Taken voor de Technische

Nadere informatie

Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 10, december 2013

Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 10, december 2013 Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 10, december 2013 Voor iedereen die ons een warm hart toedraagt. Hier is de tiende nieuwsbrief van HCOIJ, de laatste van 2013. Boordevol leuke nieuwtjes, foto s, mededelingen

Nadere informatie

Welkom bij WSB! Ben je net lid geworden van WSB? Heb je nog vragen? Ook op de velden kun je met jouw vraag terecht

Welkom bij WSB! Ben je net lid geworden van WSB? Heb je nog vragen? Ook op de velden kun je met jouw vraag terecht Welkom bij WSB! Ben je net lid geworden van WSB? Of denk jij of jouw zoon of dochter erover na om te gaan honk- of softballen bij WSB? Lees dan dit informatiepakket door. Hier vind je alle informatie voor

Nadere informatie

Sportpark Fanny Blankers-Koen Estafettelaan 2, 1318 EG Almere

Sportpark Fanny Blankers-Koen Estafettelaan 2, 1318 EG Almere Sportpark Fanny Blankers-Koen Estafettelaan 2, 1318 EG Almere Welkom! Honkbal en softbal zijn twee nauw verwante takken van sport, welke sporten in Nederland door enige tienduizenden worden beoefend. Zowel

Nadere informatie

Deze maand in the new strike:

Deze maand in the new strike: Opgericht: 17 oktober 1915 Nr.5 April 2012 Girorekening: 45 05 898 Internet:www. OVVO-Amsterdam.nl Kamer van Koophandel: 34153612 Bestuur Voorzitter: Jan Willem Haak 0294-262016/06-23880545 Vice Voorzitter:

Nadere informatie

Wat heb je allemaal nodig om te kunnen honkballen of softballen.

Wat heb je allemaal nodig om te kunnen honkballen of softballen. Informatie voor de ouders van onze jeugdleden. Allereerst willen wij jullie van harte welkom heten bij onze vereniging. D.m.v. dit informatie bulletin willen wij jullie alvast een beetje wegwijs maken

Nadere informatie

Deze maand in the new strike:

Deze maand in the new strike: Opgericht: 17 oktober 1915 Nr.13 Maart 2013 Girorekening: 45 05 898 Internet:www. OVVO-Amsterdam.nl Kamer van Koophandel: 34153612 Bestuur Voorzitter: Jan Willem Haak 0294-262016/06-23880545 Vice Voorzitter:

Nadere informatie

Nieuwsbrief HSB Roef Jaargang 6, nummer 13

Nieuwsbrief HSB Roef Jaargang 6, nummer 13 Vakantie voorbij. Hij begint en is zoweer voorbij de vakantie. Nu we allemaal weer uitgerust zijn hebben we ook weer zin om onze mooie sport te beoefenen en weer mooie wedstrijden te gaan spelen. Voorbereidingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Meisjes- en vrouwenvoetbal

Nieuwsbrief Meisjes- en vrouwenvoetbal KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL Nieuwsbrief Meisjes- en vrouwenvoetbal knvb.nl In dit terugkerende item worden de ontwikkelingen van het meisjes- en vrouwenvoetbal in district Zuid II

Nadere informatie

Deze maand in the new strike: Woord van redactie. Jeugdcommissie (her)opgericht. Wedstrijdverslag softball jun.

Deze maand in the new strike: Woord van redactie. Jeugdcommissie (her)opgericht. Wedstrijdverslag softball jun. Opgericht: 17 oktober 1915 Nr.7 Juli 2012 Girorekening: 45 05 898 Internet:www. OVVO-Amsterdam.nl Kamer van Koophandel: 34153612 Bestuur Voorzitter: Jan Willem Haak 0294-262016/06-23880545 Vice Voorzitter:

Nadere informatie

Van de Redactie. Beste leden, De Peelshot is weer terug van weggeweest! Wat meer over de geschiedenis vind je verder op.

Van de Redactie. Beste leden, De Peelshot is weer terug van weggeweest! Wat meer over de geschiedenis vind je verder op. In deze editie Van de redactie blz. 3 De geschiedenis van de Peelshot blz. 4 Oud speler gaat internationaal blz. 5 Wat te doen met een assist van Quincy? blz. 6 Kleurplaat blz. 7 Interview met Blaise Fouarge

Nadere informatie

Hoeveel jaar ben je al lid van RWB? 14 jaar.

Hoeveel jaar ben je al lid van RWB? 14 jaar. Het seizoen zit er bijna op, het eerste speelt nog in de nacompetitie voor promotie, de jeugdtoernooien gaan beginnen en we hebben nog twee evenementen te goed om dit voetbalseizoen af te sluiten. Als

Nadere informatie

Sportexperience. bij asvuvv,

Sportexperience. bij asvuvv, Sportexperience asv UVV bij asvuvv, de bedrijfsdagen van nu! Naast een algemene sportvereniging voor het hele gezin, kunnen ook organisaties voor hun sportieve prestaties bij ons terecht. Bedrijfsuitjes,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2019

Nieuwsbrief Juli 2019 Jeugdcommissie Blue Birds Nieuwsbrief Juli 2019 2019 Na het jaar afgesloten te hebben met de succesvolle winterblues zijn we 2019 weer goed gestart met teams waarin nog ruimte voor groei was. Zowel op

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Woord van de voorzitter. Nieuwe teamindelingen & trainingstijden. In dit nummer: mei 2013 editie 7 2013-2014. staan vanaf. ca.

NIEUWSBRIEF. Woord van de voorzitter. Nieuwe teamindelingen & trainingstijden. In dit nummer: mei 2013 editie 7 2013-2014. staan vanaf. ca. NIEUWSBRIEF In dit nummer: mei 201 editie 7 Woord van de voorzitter 1 Marianne Jansen 2 Woord van de voorzitter Joost Wissink Oproep: oude nieuwsbrieven Bill s Bar Beach Volleybal Toernooi Opfriscursus

Nadere informatie

Deze maand in the new strike: woord van redactie. troep op en om veld. wedstrijdverslag. vrienden van ovvo. vrijwilliger van voetbal vereniging

Deze maand in the new strike: woord van redactie. troep op en om veld. wedstrijdverslag. vrienden van ovvo. vrijwilliger van voetbal vereniging Opgericht: 17 oktober 1915 Nr.6 Mei 2012 Girorekening: 45 05 898 Internet:www. OVVO-Amsterdam.nl Kamer van Koophandel: 34153612 Bestuur Voorzitter: Jan Willem Haak 0294-262016/06-23880545 Vice Voorzitter:

Nadere informatie

PRESENTATIEGIDS TOPSPORT SCHUURMAN BZC 2013-2014 EREDIVISIE

PRESENTATIEGIDS TOPSPORT SCHUURMAN BZC 2013-2014 EREDIVISIE PRESENTATIEGIDS TOPSPORT SCHUURMAN BZC 2013-2014 EREDIVISIE JEUGDOPLEIDING Ruim tien jaar geleden geloofden nog maar weinig mensen dat het voor Schuurman BZC mogelijk zou worden in de eredivisie waterpolo

Nadere informatie

Dan even mijn sport achtergrond. Ik heb als kind lang gehockeyd en getennist. Toen ik in Leiden kwam studeren ben ik bij Roomburg weer gaan hockeyen.

Dan even mijn sport achtergrond. Ik heb als kind lang gehockeyd en getennist. Toen ik in Leiden kwam studeren ben ik bij Roomburg weer gaan hockeyen. Dan even mijn sport achtergrond. Ik heb als kind lang gehockeyd en getennist. Toen ik in Leiden kwam studeren ben ik bij Roomburg weer gaan hockeyen. Daar heb ik ook mijn scheidsrechterskaartgehaald en

Nadere informatie

Aan de (wedstrijd)secretariaten van alle honkbal- en softbal verenigingen. Geachte (wedstrijd)secretaris,

Aan de (wedstrijd)secretariaten van alle honkbal- en softbal verenigingen. Geachte (wedstrijd)secretaris, Aan de (wedstrijd)secretariaten van alle honkbal- en softbal verenigingen Afdeling: Contactpersoon: Referentie: Competitiezaken Jacco Lansbergen 2016/323 Datum: E-mail: Onderwerp: 4 januari 2017 competitie@knbsb.nl

Nadere informatie

Vraag een team genoot om samen de wedstrijd als batgirl/boy mee te maken en meld je aan! Wil je meer informatie? Email bakelj@gmail.

Vraag een team genoot om samen de wedstrijd als batgirl/boy mee te maken en meld je aan! Wil je meer informatie? Email bakelj@gmail. BAT GIRLS Ik wil graag in deze nieuwsbrief een oproep doen aan alle meiden en jongens van de pupillen en aspiranten teams van Roef!. Voor de thuiswedstrijden van Dames 1 en Heren 1 zoeken we Batgirls en

Nadere informatie

ZOETERMEERSE BASE- & SOFTBALL VERENIGING SPONSOR INFORMATIEFOLDER

ZOETERMEERSE BASE- & SOFTBALL VERENIGING SPONSOR INFORMATIEFOLDER ZOETERMEERSE BASE- & SOFTBALL VERENIGING SPONSOR INFORMATIEFOLDER Inhoudsopgave Introductie Pag. 3 Vervolg Introductie Pag. 4 Van en Voor Iedereen Pag. 5 Materiaal Pag. 6 Sponsormethode Pag. 7 Wat is uw

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 92 jaargang 9 januari 2013

Nieuwsbrief nr. 92 jaargang 9 januari 2013 Nieuwsbrief nr. 92 jaargang 9 januari 2013 Hallo allemaal, De redactie van de nieuwsbrief wil jullie allemaal een goed, gezond en sportief 2013 wensen. We verwachten dat al jullie goede voornemens uit

Nadere informatie

HSB Roef! wenst alle leden, vrienden en bekenden een heel sportief, gelukkig & uitdagend 2014 toe!

HSB Roef! wenst alle leden, vrienden en bekenden een heel sportief, gelukkig & uitdagend 2014 toe! HSB Roef! wenst alle leden, vrienden en bekenden een heel sportief, gelukkig & uitdagend 2014 toe! Let s Play Ball & have fun Roef! Kleding informatie: Nu de wintertrainingen in volle gang zijn, is hier

Nadere informatie

Technische Commissie

Technische Commissie Technische Commissie Titel Auteurs Jan van Dijk Versie 1.0 Blanco Pagina 2 00. INHOUD 00. Inhoud... 3 01. Register van wijzigingen... 4 02. Doel van dit document... 5 Pagina 3 01. REGISTER VAN WIJZIGINGENGEN

Nadere informatie

THUISPLAAT. Honkbal Softbal Beeball. Update van Het Bestuur. Voor de agenda: mei nr 1. SLOWPITCH Bedrijvendag

THUISPLAAT. Honkbal Softbal Beeball. Update van Het Bestuur. Voor de agenda: mei nr 1. SLOWPITCH Bedrijvendag mei 2017 - nr 1 1962 55 jaar 2017 THUISPLAAT Voor de agenda: 20 mei Bedrijven Slowpitchdag 24 mei Clinic Basisschool Vlinderbos in Wilnis 25 mei Slip n Slide Update van Het Bestuur En opeens is het al

Nadere informatie

Seizoen met voorspoedig weer:

Seizoen met voorspoedig weer: Seizoen met voorspoedig weer: Dit voorjaar is er een geweest met bovengemiddeld lekker en zomers weer. Dit resulteerde in tot nu toe weinig afgelaste wedstrijden. Vorige maand startte we met Slow Pitch

Nadere informatie

vrienden van Anne van Dam

vrienden van Anne van Dam www.annevandam.com Anne van dam Van zwembad naar golfbaan is 19 jaar en woont haar hele leven al in Arnhem. Vanaf jongs af aan is ze sportief en heeft ze talent voor vrijwel alle sporten. Op een vakantie

Nadere informatie

Deze maand in the new strike:

Deze maand in the new strike: Opgericht: 17 oktober 1915 Nr.6 Mei 2012 Girorekening: 45 05 898 Internet:www. OVVO-Amsterdam.nl Kamer van Koophandel: 34153612 Bestuur Voorzitter: Jan Willem Haak 0294-262016/06-23880545 Vice Voorzitter:

Nadere informatie

OEFENWEDSTRIJDEN EN TRAININGSTIJDEN OP DE SCHIEDAM-SITE

OEFENWEDSTRIJDEN EN TRAININGSTIJDEN OP DE SCHIEDAM-SITE Nummer 1 16 januari 2015 In deze Eye Catcher o.a. Indoor Cup Softbal Schiedam 16 t/m 18 januari Oefenwedstrijden en trainingstijden op de Schiedam-site Pinkstertoernooi 2015 Algemene Ledenvergadering donderdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief HSB Roef Jaargang 5, nummer 8

Nieuwsbrief HSB Roef Jaargang 5, nummer 8 SB1: Afgelopen zaterdag (20 april) speelde SB1 haar 1 e twee thuiswedstrijden van seizoen 2013. De 1th pitch werd gegooid door Gaby Hutten en de pupil van de week: Mayke van Doleweerd (zie inzet). Batgirls:

Nadere informatie

Herinnering Jeugdkamp 2014: Nieuwsbrief HSB Roef Jaargang 6, nummer 3

Herinnering Jeugdkamp 2014: Nieuwsbrief HSB Roef Jaargang 6, nummer 3 Herinnering Jeugdkamp 2014: Het jeugdkamp 2014 staat voor de deur en aanmelden kan nu al! In het weekend van vrijdag 21 t/m zondag 23 maart wordt voor alle jeugdteams een fantastisch programma in elkaar

Nadere informatie

Informatie / ouderavond R.K.S.V. Groesbeekse Boys 22-06-2015

Informatie / ouderavond R.K.S.V. Groesbeekse Boys 22-06-2015 Informatie / ouderavond R.K.S.V. Groesbeekse Boys 22-06-2015 Agenda: Voetbal in Groesbeek Gelderse sportfederatie Vrijwilligersbeleid Aanpassingen K.N.V.B. Gedrag langs de lijn Technisch jeugdplan Voetbal

Nadere informatie

RKVVM. Nieuwsbrief #01/14. Op weg naar RKVVM 2.0

RKVVM. Nieuwsbrief #01/14. Op weg naar RKVVM 2.0 www.rkvvm.nl RKVVM Nieuwsbrief #01/14 In deze editie RKVVM 2.0 Kort Nieuws AED-cursus in de kantine Van vrijwilligers voor vrijwilligers Vader en zoon in de picture! Uit de oude doos Op weg naar RKVVM

Nadere informatie

Nieuwsflits Biënto 26 februari

Nieuwsflits Biënto 26 februari -------------- Nieuwsflits Biënto 26 februari 2017 ------------- Beste leden, Met de voorjaarsvakantie in zicht, zijn we met de eerste uitgave van de nieuwsbrief voor het jaar 2017. Er zijn weer volop

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. November 2014. Inhoud. Algemeen. jeugdvoorzitter@wvwweurt.nl

NIEUWSBRIEF. November 2014. Inhoud. Algemeen. jeugdvoorzitter@wvwweurt.nl NIEUWSBRIEF November 2014 Inhoud Algemeen Huidige stand teams Activiteiten op de planning De Hunt Zaalvoetbaltoernooi Zaaltraining Activiteiten terugblik Penaltybokaal Grote Clubactie Aandachtspunten Introductie

Nadere informatie

Finale : The Hawks Ado Lakers 6-10 (na 8 innings)...8. Het ene weekend is het ander niet...9

Finale : The Hawks Ado Lakers 6-10 (na 8 innings)...8. Het ene weekend is het ander niet...9 INHOUDSOPGAVE Voorwoord...4 Inleiding...5 Eerste oefenwedstrijd...6 The Hawks D.S.S. 4-13...6 Hawks morele winnaar van het weekend na 2 e plaats op eigen Rob Noorlander toernooi...7 The Hawks Sparta /

Nadere informatie

Kids United Inhoudsopgave. Kids United Voorwoord Henk Sijtsma. Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10

Kids United Inhoudsopgave. Kids United Voorwoord Henk Sijtsma. Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10 Kids United Inhoudsopgave Kids United Voorwoord Henk Sijtsma Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10 Enthousiast, gedreven, betrokken, respect: dat waren de woorden die

Nadere informatie

Op 1 mei 2012 begon ons Europese avontuur, we kregen te horen dat we de kans hadden om Europacup te gaan spelen. Ik sprong een gat in de lucht, dat

Op 1 mei 2012 begon ons Europese avontuur, we kregen te horen dat we de kans hadden om Europacup te gaan spelen. Ik sprong een gat in de lucht, dat Op 1 mei 2012 begon ons Europese avontuur, we kregen te horen dat we de kans hadden om Europacup te gaan spelen. Ik sprong een gat in de lucht, dat ik dit in mijn volleybalcarrière nog mee zou maken had

Nadere informatie

Ik denk eigenlijk dat deze blessure niet slecht is geweest voor mijn carrière

Ik denk eigenlijk dat deze blessure niet slecht is geweest voor mijn carrière In de rubriek vertelt een (oud) prof-voetballer/voetbalster over zijn/haar voorste kruisband blessure. Vanaf het moment dat deze blessure werd opgelopen, de operatie, de revalidatie, de rentree en daarna.

Nadere informatie

Informatie voor (nieuwe) leden

Informatie voor (nieuwe) leden Informatie voor (nieuwe) leden Inhoud 1. Vereniging Almere 90 2. Beleidsplan 3. Wat kan Almere 90 u bieden 4. Wat vraagt Almere 90 van u 1 De Vereniging Almere 90 a) Historie A90 b) Maatschappelijk belang

Nadere informatie

Ik ben Jeremiah Werleman en ik ben zeventien jaar oud. Ik zit in het vierde jaar van de mavo op het Mon Plaisir College, midden in mijn examens.

Ik ben Jeremiah Werleman en ik ben zeventien jaar oud. Ik zit in het vierde jaar van de mavo op het Mon Plaisir College, midden in mijn examens. Talenten op Aruba. Ze zijn overal te vinden. Zij storten zich in het leven, of het nu sport, kunst, uitgaan, lezen, muziek of juist de donkere kant van de samenleving is. Het is aan hen. Voor diegene die

Nadere informatie

Tex Town Tigers Jeugd Lente Toernooi

Tex Town Tigers Jeugd Lente Toernooi Tex Town Tigers Jeugd Lente Toernooi 26 & 27 maart 2016 textowntigers.nl 5 e Jeugd Lentetoernooi TEX TOWN TIGERS 2016 PROGRAMMA Zaterdag en zondag 26 en 27 maart 2016 Sportpark Kroedkotten- Kotkampweg

Nadere informatie

Per stadsbus van Connexxion richting Haarlem-Noord/Kennemer Gasthuis, locatie Noord, de lijnen 2,3, 73 en 75, halte Delftplein te Haarlem

Per stadsbus van Connexxion richting Haarlem-Noord/Kennemer Gasthuis, locatie Noord, de lijnen 2,3, 73 en 75, halte Delftplein te Haarlem R.K. HONKBAL en SOFTBALL VERENIGING "ONZE GEZELLEN" te Haarlem AAN: de Honkbal/Softbal-vereniging : TEAM: Aanvangstijd eerste wedstrijd:. uur. Dames en Heren, Hierbij heeft het bestuur van de R.K. Honkbal

Nadere informatie

Handleiding Slowpitch Softbal

Handleiding Slowpitch Softbal KNBSB Handleiding Slowpitch Softbal Een handleiding voor het opstarten van Slowpitch Softbal binnen uw honkbal- en softbalvereniging Corinne van de Griendt en Yaelle van Blanken 26-7-2017 Inhoud Wat is

Nadere informatie

SPELREGELS HONKBAL & SOFTBAL

SPELREGELS HONKBAL & SOFTBAL SPELREGELS HONKBAL & SOFTBAL 2 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 4 2. Het veld en de veldposities 6 2.1. Het veld 6 2.2. De veldposities 8 3. De uitrusting en het materiaal 9 3.1. De uitrusting van de spelers

Nadere informatie

[BELEIDSPLAN : HONKBAL IN DE LIFT 2013-2017]

[BELEIDSPLAN : HONKBAL IN DE LIFT 2013-2017] 2013-2017 [BELEIDSPLAN : HONKBAL IN DE LIFT 2013-2017] 1. Inleiding Storks is een honk- en softbalvereniging met een rijke historie. Storks bestaat ruim 60 jaar en behoort tot de grotere honk- en softbalverenigingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2015 nummer 1

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2015 nummer 1 Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2015 nummer 1 Mededelingen van het Bestuur 6 Strippenkaart Het bestuur heeft besloten de 6 strippenkaart te introduceren, met name voor oud leden die nog een keer willen spelen

Nadere informatie

1. Inleiding. 2. Terugblikken. In deze nieuwsbrief 1 Inleiding. Nummer 3 Seizoen 2015-2016 2015-2016-3

1. Inleiding. 2. Terugblikken. In deze nieuwsbrief 1 Inleiding. Nummer 3 Seizoen 2015-2016 2015-2016-3 Nummer 3 Seizoen 2015-2016 2015-2016-3 In deze nieuwsbrief 1 Inleiding 2 Terugblikken 3 Pupillen van de week 4 Agenda 5 Afspraken 6 Competitie CMV 7 Weetjes 8 VOLAR nieuws 9 Voor de ouders 1. Inleiding

Nadere informatie

Nieuwsbrief HSB Roef Jaargang 5, nummer 16

Nieuwsbrief HSB Roef Jaargang 5, nummer 16 Jaarafsluiting: Op zaterdag 28 december, de laatste zaterdag van het jaar 2013 zijn er de hele dag door activiteiten, voor Roef! leden en ook voor hun ouders. Tussen 14.30 en 17.00 is er de befaamde oliebollenbingo.

Nadere informatie

Ook veel leden en familie van leden namen de ballen gretig af. Tevens s avonds bij oudleden de ballen langs gebracht.

Ook veel leden en familie van leden namen de ballen gretig af. Tevens s avonds bij oudleden de ballen langs gebracht. Nummer 21 31 december 2015 In deze Eye Catcher o.a. Nieuwjaarsreceptie De Olieballen Dakreparatie Campagne groot succes Kledingbeurs Technische commissie honkbal SV&HV Schiedam Definitieve reglementswijzigingen

Nadere informatie

Van de jeugdbestuurstafel Vrouwenvoetbal nieuws Vrouwenvoetbal 15 jaar

Van de jeugdbestuurstafel Vrouwenvoetbal nieuws Vrouwenvoetbal 15 jaar 4 Nr. 5 mei 9 INHOUDSOPGAVE NIEUWSBRIEF... 4. 5. 6. 7. 8. Voorwoord Beëindiging lidmaatschap Vacature Van de jeugdbestuurstafel Vrouwenvoetbal nieuws Vrouwenvoetbal 5 jaar AED Jeugdkamp 4 5 Voorwoord Het

Nadere informatie

WIE, WAT EN HOE (Informatiefolder voor nieuwe leden)

WIE, WAT EN HOE (Informatiefolder voor nieuwe leden) www.bsvzuidvogels.nl WIE, WAT EN HOE (Informatiefolder voor nieuwe leden) februari 2016 Inhoudsopgave Voorwoord Oorsprong en geschiedenis van de vereniging Jaaragenda Contributiebepalingen Trainingen Competitie

Nadere informatie

De korfbalclub algemeen:

De korfbalclub algemeen: Informatieboekje van Korfbalclub Harich. De korfbalclub algemeen: De Korfbal Club Harich is op 12 maart 1960 opgericht. Omdat er nog geen sport werd beoefend in Harich, koos men voor de gemengde sport

Nadere informatie

Kampioenen... Meiden van Jeugd MB1, van harte gefeliciteerd met het Kampioenschap 2015. We zijn trots op jullie.

Kampioenen... Meiden van Jeugd MB1, van harte gefeliciteerd met het Kampioenschap 2015. We zijn trots op jullie. Flyer nr. 18 1 13 e Jaargang nummer 18 Verschijnt 2x per maand 24-04-2015 Voorzitter: Gert van Kalsbeek Tel: 5282065 e-mail: gertvankalsbeek@gmail.com Penningmeester en Secretariaat: Rene Akerboom Tel:

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR COACHES

INFORMATIE VOOR COACHES INFORMATIE VOOR COACHES JONGSTE JEUGD SEIZOEN 2012-2013 Inhoud 1. Speeldagenrooster Jongste Jeugd 2012-2013 pag. 2 2. Het wedstrijdprogramma pag. 2 3. Rijrooster pag. 3 4. Barrooster pag. 3 5. Digitaal

Nadere informatie

Sponsoring Honk- en softbal vereniging The Orioles Bergschenhoek

Sponsoring Honk- en softbal vereniging The Orioles Bergschenhoek Sponsoring Honk- en softbal vereniging The Orioles Bergschenhoek Voorwoord In 2017 vindt er een belangrijk honkbal toernooi plaats: The World Baseball Classic. Aan dit toernooi nemen de sterkste landen

Nadere informatie

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 W E I D E P R A A T Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 Van de redactie: Voor u ligt de vijfde uitgave van de Weidepraat 2014. Dit keer een compacte newsletter,

Nadere informatie

Talk. pmc europark. Start of the Season toernooi voor. U20 teams 1. 3 april 2017

Talk. pmc europark. Start of the Season toernooi voor. U20 teams 1. 3 april 2017 HET INFORMATIEBUL- LETIN VAN HONK- EN SOFTBALVERENIGING DE GLASKONING TWINS Jaargang 18, nummer 11 Talk 3 april 2017 In deze editie: Start of the Season toernooi voor U20 teams Start of the Season toernooi

Nadere informatie

Deze maand in the new strike: De Redactie : Verslag van de Kampioen : Kantine. Bericht van overlijden. Beeindiging lidmaatschap. Dug-Outs bah!

Deze maand in the new strike: De Redactie : Verslag van de Kampioen : Kantine. Bericht van overlijden. Beeindiging lidmaatschap. Dug-Outs bah! Opgericht: 17 oktober 1915 Nr.6 Mei 2012 Girorekening: 45 05 898 Internet:www. OVVO-Amsterdam.nl Kamer van Koophandel: 34153612 Deze maand in the new strike: Bestuur Voorzitter: Jan Willem Haak 0294-262016/06-23880545

Nadere informatie

Welkom! Je hoeft niet direct lid te worden Hoe word ik spelend lid van WSB? Vragen?

Welkom! Je hoeft niet direct lid te worden Hoe word ik spelend lid van WSB? Vragen? INFORMATIEFOLDER Welkom! Van harte welkom bij Honk- en Softbalvereniging WSB Apeldoorn. Nu je lid bent of lid wilt worden, heb je waarschijnlijk veel vragen. Middels deze informatiefolder proberen we de

Nadere informatie

We zijn trots dat we dankzij uw aanmelding weer een mooi toernooi kunnen neerzetten.

We zijn trots dat we dankzij uw aanmelding weer een mooi toernooi kunnen neerzetten. Welkom op het Jeugd Lente Toernooi 2017 van Tex Town Tigers! We zijn trots dat we dankzij uw aanmelding weer een mooi toernooi kunnen neerzetten. Gezien de invulling van de teams belooft het weer een sterk

Nadere informatie

Door Nel Bakker, Lioessens(links vooraan witte T-Shirt)

Door Nel Bakker, Lioessens(links vooraan witte T-Shirt) Door Nel Bakker, Lioessens(links vooraan witte T-Shirt) Tennis is familie van een heleboel andere sporten: squash, tafeltennis, badminton en nog meer. Al die sporten zijn ontstaan uit het Franse spel "Jeu

Nadere informatie

24 e jaargang Maart 2011 IS HET MAANDBLAD VAN

24 e jaargang Maart 2011 IS HET MAANDBLAD VAN 24 e jaargang Maart 2011 IS HET MAANDBLAD VAN Tafeltennisvereniging Buytenrode Speeladres Gymzaal César Franckrode 60a Giro rekening Giro 4097117 t.n.v. A.C. André of M. Tichelaar Samenstelling bestuur

Nadere informatie

Volleybal Vereniging A.S.S.V. Urbanus Sinds 21 augustus INFO

Volleybal Vereniging A.S.S.V. Urbanus Sinds 21 augustus INFO ACTUEEL Zo eindelijk hebben jullie weer een voor jullie. Het bestuur heeft 3x vergaderd. En dan werd er o.a. gevraagd of mijn email adres het niet deed, maar sorry het ontbrak mij even aan de tijd. Let

Nadere informatie

Ook dit jaar organiseert The Orioles het Warming-Up jeugd honkbaltoernooi.

Ook dit jaar organiseert The Orioles het Warming-Up jeugd honkbaltoernooi. Versie 21-03-2016 Inhoudsopgave Welkom 3 The Orioles.. 4 Adres Parkeren Toernooi organisatie Contact informatie Algemene mededelingen.. 4 Kantine Foto s Veldindeling 5 Toernooireglement Warming-up Toernooi

Nadere informatie

Nu nog een mooie naam...

Nu nog een mooie naam... // MINIMEERKAMP HILVERSUM // VAN DE REDACTIE Jeugdtoernooi - 28 oktober 2007, Hilversum Afgelopen zondag was het weer tijd voor een nieuwe editie van het Minimeerkamp. Dit is een jeugdtoernooi speciaal

Nadere informatie

Amerika. Inleiding. Inhoud. Geschiedenis

Amerika. Inleiding. Inhoud. Geschiedenis Amerika Inleiding Ik hou mijn spreekbeurt over Amerika omdat ik er geboren ben en ik het een mooie staat vind met een interessante geschiedenis. Verder staat Amerika ook om veel dingen bekend, zoals het

Nadere informatie

Via SSK Schiedam-items bestellen. Nummer 2 4 februari In deze Eye Catcher o.a.

Via SSK Schiedam-items bestellen. Nummer 2 4 februari In deze Eye Catcher o.a. Nummer 2 4 februari 2015 In deze Eye Catcher o.a. Penningmeester van het jaar 2015 Graag alle wijzigingen via de site Oefenwedstrijden en trainingstijden op de Schiedam-site Pinkstertoernooi 2015 Gebruik

Nadere informatie

Dubbelspel. Alan Durant

Dubbelspel. Alan Durant Dubbelspel Dubbelspel maakt deel uit van de Schaduw-reeks van Lezen voor Iedereen/Uitgeverij Eenvoudig Communiceren. De Schaduw-reeks is een serie spannende verhalen voor jongeren. Lezen voor Iedereen/Uitgeverij

Nadere informatie

De regels van het spel

De regels van het spel De regels van het spel De oorsprong van het honkbal ligt in Amerika. Daar wordt nu meer dan 150 jaar baseball gespeeld. Aan de spelregels is in al die jaren weinig veranderd, wel aan de uitrusting van

Nadere informatie

LEIDEN LIONS DE IJSHOCKEYSCHOOL EN MEER...

LEIDEN LIONS DE IJSHOCKEYSCHOOL EN MEER... Teamtraining en wedstrijden: de perfecte aanvulling op de ijshockeyschool Informatie voor ouders, seizoen 2014-2015. Voor kinderen van 4 tot en met 9 jaar die lid (willen) worden van de Leiden Lions is

Nadere informatie

Zaalhockey 2015-2016. Coach avond junioren Woensdag 4 november 2015

Zaalhockey 2015-2016. Coach avond junioren Woensdag 4 november 2015 Zaalhockey 2015-2016 Coach avond junioren Woensdag 4 november 2015 Agenda 20.00 uur Opening - Opzet Zaalhockey 2015-2016 - CompeEEe - CompeEEe organisaee - Weekendtrainingen 20.45 uur Zaalhockey regels

Nadere informatie

WELKOM Oranje Zwart Ouderavond F3 tallen

WELKOM Oranje Zwart Ouderavond F3 tallen WELKOM Oranje Zwart Ouderavond F3 tallen 28 Januari 2014 Michael van Helvoort Frans de Jong Agenda Waar staan we F3 binnen OZ Rollen: Wie is wie Uitslag enquête / evaluatie Programma Jaarkalender Zaalprogramma

Nadere informatie

ThuisPraat. Vernieuwing van de velden. Colofon Redactie: Henk Kruse Torenstraat 56 9648 CV Wildervank thuispraat@theblokes.nl

ThuisPraat. Vernieuwing van de velden. Colofon Redactie: Henk Kruse Torenstraat 56 9648 CV Wildervank thuispraat@theblokes.nl ThuisPraat jaargang 50, editie 2 16 februari 2013 Vernieuwing van de velden De gemeente Veendam heeft besloten om onze velden in 2013 grondig aan te pakken. Het honkbalveld gaat er geheel uit en het softbalveld

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JEUGD MAART APRIL 18 VAN DE VOORZITTER VINCENT

NIEUWSBRIEF JEUGD MAART APRIL 18 VAN DE VOORZITTER VINCENT NIEUWSBRIEF JEUGD MAART APRIL 18 VAN DE VOORZITTER VINCENT De periode tot aan de zomervakantie zal worden ingevuld met o.a. de trainingen, externe toernooien, de clubkampioenschappen, een ouder-kind toernooi

Nadere informatie

Stichting Maumu Youth Sports and Development (MY S&D) Activiteitenverslag

Stichting Maumu Youth Sports and Development (MY S&D) Activiteitenverslag Stichting Maumu Youth Sports and Development (MY S&D) Activiteitenverslag 2015 Het tweede jaar Dank Allereerst past een woord van grote dank voor de financiële steun die MY S&D mocht ontvangen in 2015

Nadere informatie

Nieuwsbrief Bowling Vereniging Julianadorp JEUGD

Nieuwsbrief Bowling Vereniging Julianadorp JEUGD Seizoen 2014-2015. Nieuwsbrief 1, sept 2014 Hallo Jeugdleden en ouders, De vakantie ligt alweer twee weken achter ons. De scholen zijn begonnen en langzaam aan rolt alles weer in het bekende ritme. Zo

Nadere informatie

BELEIDSPLAN Versie: _extract

BELEIDSPLAN Versie: _extract BELEIDSPLAN 2018-2020 Versie: 20180721_extract CONTEXT Behoefte aan een plan over de toekomst van de club Kinheim Doel is om als Kinheim weer (h)erkend worden als dé honk- en softbal vereniging van Haarlem.

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2015

Nieuwsbrief februari 2015 Nieuwsbrief februari 2015 Beste schaatsliefhebber, De eerste nieuwsbrief is goed ontvangen dus de hoop is er, dat ik regelmatig wat stof binnenkrijg voor een mooi stukje in de nieuwsbrief. Een aantal van

Nadere informatie

Zevenklap 2 september 2015 Na een lange zomer is hij eindelijk weer terug van weggeweest: De Zevenklap!. Veel leesplezier!

Zevenklap 2 september 2015 Na een lange zomer is hij eindelijk weer terug van weggeweest: De Zevenklap!. Veel leesplezier! Zevenklap 2 september 2015 Na een lange zomer is hij eindelijk weer terug van weggeweest: De Zevenklap!. Veel leesplezier! Mededelingen 2 Open trainingen........................................ 2 Inspiratieavond

Nadere informatie

Contractverlenging in december is een teken van vertrouwen tussen club en trainer

Contractverlenging in december is een teken van vertrouwen tussen club en trainer Marcel Dekker jeugdtrainer bij Wijhe 92 Contractverlenging in december is een teken van vertrouwen tussen club en trainer Ook in het seizoen 2013-2014 is Marcel Dekker als jeugdtrainer aan Wijhe 92 verbonden.

Nadere informatie

Gerben: voor mijn niet, ik ben al bezig met de selectie als keepertrainer. Dus heb al wat ervaring als zelfstandig trainer.

Gerben: voor mijn niet, ik ben al bezig met de selectie als keepertrainer. Dus heb al wat ervaring als zelfstandig trainer. Interview Rene Schalken en Gerben Kuijsten We zijn alweer aanbeland bij het laatste interview van dit seizoen. Ons 1 e elftal is gepromoveerd naar de 3 e klasse en RWB 2 is na een moeilijk seizoen toch

Nadere informatie

Naar het eerste onderdeel

Naar het eerste onderdeel Volgende Start de quiz Naar het eerste onderdeel Start dit onderdeel 1. Wie maakte de 4000 ste eredivisietreffer voor Feyenoord? A. Sekou Cissé B. John Guidetti C. Jerson Cabral 2. Coen Dillen maakte ooit

Nadere informatie

Competitieboekje. Jeugd TOG Maassluis. Voorjaar 2016

Competitieboekje. Jeugd TOG Maassluis. Voorjaar 2016 Competitieboekje Jeugd TOG Maassluis Inhoudsopgave Algemene informatie... 3 Jeugd competitie... 4 Afspraken voor de competitie... 5 Team indelingen... 7 Competitie indelingen... 8 TOG 1... 9 TOG 2... 9

Nadere informatie

NK Little League Programmaboek

NK Little League Programmaboek NK Little League 2019 Programmaboek 1 Welkom Welkom bij het NK Little league 2019 wat dit jaar gespeeld zal worden op de velden van Almere 90 in Almere en Zuidvogels in Huizen. We zijn er trots op dat

Nadere informatie

Het bestuur bestond bij aanvang van het seizoen uit de volgende personen:

Het bestuur bestond bij aanvang van het seizoen uit de volgende personen: Verslag secretariaat Haaften Kwiek seizoen 2014-2015 Het bestuur bestond bij aanvang van het seizoen uit de volgende personen: Vacature Jan Poppelier Angela de Best Alie van der Moore John van der Meer

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Van het bestuur: Begin van het seizoen: Augustus 2015.

In deze nieuwsbrief: Van het bestuur: Begin van het seizoen: Augustus 2015. Augustus 2015. In deze nieuwsbrief: Van het bestuur. Begin van het seizoen. Trainingstijden dit seizoen. Twee keer trainen. Gezocht: Website beheerder.!!!!! Kleding perikelen.(nieuwe pasavond op 2 en 3

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18. w oord van de v o o r z itter. maar ook iets waar wij beiden erg trots op zijn. Hartelijk dank voor deze eretitel!

Nieuwsbrief 18. w oord van de v o o r z itter. maar ook iets waar wij beiden erg trots op zijn. Hartelijk dank voor deze eretitel! Nieuwsbrief 18 Beste leden, www.bcscarabee.nl w oord van de v o o r z itter In de laatste nieuwsbrief van dit seizoen een tevreden voorzitter. We kunnen terug kijken op een mooi jubileumjaar, waarin we

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2011 nr.79 Pagina 1 van 8

Nieuwsbrief december 2011 nr.79 Pagina 1 van 8 Nieuwsbrief nr. 79 jaargang 7 december 2011 Hallo allemaal, We kunnen terugkijken op een geslaagde feestavond waar je in deze nieuwsbrief meer over kunt lezen! Verder staan er diverse vacatures open binnen

Nadere informatie

1 ste Helft: Vragenronde 1 Toen we nog meetelden

1 ste Helft: Vragenronde 1 Toen we nog meetelden 1 ste Helft: Vragenronde 1 Toen we nog meetelden 1.1 Welke doelman zat bij Feyenoord op de bank tijdens de gewonnen UEFA Cup-finale van 2002 tegen Borussia Dortmund? 1.2 Tegen welke tegenstander en in

Nadere informatie

Sponsor All In. Opbrengst dec Nieuwsbrief februari 2015 nr.117 Pagina 1 van 8

Sponsor All In. Opbrengst dec Nieuwsbrief februari 2015 nr.117 Pagina 1 van 8 Nieuwsbrief nr. 117 jaargang 11 Februari 2015 Hallo allemaal, Het is nog volop winter met nachtvorst en sneeuwbuien. We trainen nog binnen en de planning voor de verschillende oefenwedstrijden is in de

Nadere informatie

Enquête Jeugdbeleid vv SDS

Enquête Jeugdbeleid vv SDS Enquête Jeugdbeleid vv SDS Aug, 2010 Beste SDS ers, Als reeds vermeld in ons verenigingsblad De Treffer doe ik namens de jeugdcommissie van vv SDS onderzoek naar het beleid van onze jeugdafdeling. Het

Nadere informatie