Guido Gezelle De school die nooit slaapt

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Guido Gezelle De school die nooit slaapt"

Transcriptie

1 Guido Gezelle De school die nooit slaapt Lusthovenlaan Mortsel - 03/

2 1ste leerjaar Bezoek Meermine De leerlingen van het eerste leerjaar gingen dit schooljaar al enkele keren op bezoek bij de oudjes van de Meerminne. Deze keer was het omgekeerd. Zij brachten ons een bezoekje en wij toonden hen onze school en de dieren. De Munt: Wolfgang Amadeus Toen Wolfgang Amadeus nog een kleine Mozart was,...reisden de 1ste leerjaren met hen samen door Europa. Dansen, zingen en schrijven met een echte ganzenveer. Wij zijn dol Op Mozart! Er was eens...een nachtje met het eerste in de Guido Gezellige school...wisten jullie dat... - alle 33 kinderen van het 1ste leerjaar zijn blijven slapen - de gang en de refter vol bedjes lagen - Lotte jarig was - we in onze pyjama op de speelplaats gespeeld hebben - al onze kinderen genoten hebben van de 2 verhaaltjes die de opa van Matthias in de tuin kwam voorlezen - we een slaapliedje voor de lammetjes gezongen hebben - dat Pieter een erwt onder de matrassen van de juffen verstopt had (ja,ja,...de juffen zijn echte prinsessen!) - iedereen voor elf uur sliep (behalve de juffen natuurlijk) - er niemand met heimwee (tranen of ik wil naar huis) was - de poetsvrouwen ons geholpen hebben bij het opruimen en het ontbijt. - het ontbijt overheerlijk gesmaakt heeft - bijna alle kinderen nog eens op school willen blijven slapen en ontbijten - iedereen het super leuk vond!

3 2de leerjaar De Munt op school Op een maandag in de maand mei kwam juf Peggy met ons creatief spelen en werken rond WOLFGANG AMADEUS MOZART De kinderen hebben er een verslagje over gemaakt. Lees maar: Maandag hebben we heel leuke dingen gedaan zoals een dansje. We hebben ook een liedje geleerd en met een veer geschreven. We hebben ook naar een verhaal geluisterd en in een koets gezeten. Maar het allerleukste vond ik het maken van de brief. Geschreven door Lara ( 2 Kim) We hebben over Mozart geleerd. Hij houdt het liefst van opera. Hij is met zijn familie 3 jaren 5 maanden en 4 dagen weggeweest. We hebben ook in een koets gereden en met veren geschreven. Het dansje was heel tof. Die dag was heel leuk! Geschreven door Matisse ( 2 Kim) Onze juf noemde Peggy. We hebben gedanst en ik moest mij verkleden in Wolfgang. De juf heeft een verhaaltje voorgelezen. In het verhaal kwam een koets en wij moesten een koets maken. Geschreven door Jonas ( 2 Kim) Op bezoek in de Academie voor Muziek, Woord en Dans Op dinsdag 14 juni gingen we met de twee tweedes op bezoek in de Academie voor woord, muziek en dans van Mortsel. We maakten er kennis met allerhande muziekinstrumenten: de viool, de gitaar, de cello, het drumstel, de piano. Nadat Maarten ons alle instrumen ten leerde kennen, gingen we zelf aan de slag. Elk instrument mocht uitgeprobeerd worden! Wat een muzikaal talent bij onze kinderen! We sloten af met een lesje notenleer en kregen nadien nog een lekker drankje! Een geslaagde muzische voormiddag! Maandag hebben we over Wolfgang Amadeus Mozart geleerd. Hij was van zijn 7 jaar een goede muziekspeler en componist. Mozart ging 3 jaar 5 maanden en 4 dagen op reis. We hebben een brief gemaakt en in een koets gereden. We mochten ook met ganzenveren schrijven. En we hebben een dansje gedaan. Geschreven door Yorne ( 2 Kim)

4 Efteling Dinsdag 31 mei was het zover. We vertrokken met de bus naar de Efteling. Als iedereen was uitgestapt, gingen we naar de ingang. We wandelden met de hele groep naar de pandadroom. Met een 3D-brilletje keken we naar een leuke natuurfilm. Nadien zaten we in de bobslee en we zochten de Fatamorgana. Op de middag aten we onze boterhammmen op in rustige bootjes.op de pirana hadden we veel plezier en we werden nat gespetterd door een waterval. Nadien vonden we het nog leuk op de python, halvemaan, autootjes en in het sprookjesbos. Het was een superleuke uitstap en ik was blij dat ik erbij mocht zijn. Geschreven door Wannes (3KI) Efteling Er was eens een Efteling in Nederland, waar het derde leerjaar op schoolreis ging. Onze eerste attractie was de panda droom. Toen we gingen eten, gingen we met wiite bootjes over een rivier varen. In de namiddag gingen we naar de Fatamorgana, de droomvlucht ten de Pirana. Daarna liepen we door het sproojesbos. Voor mij was het de mooiste dag van dit schooljaar. Geschreven door Nio (3KI) 3de leerjaar Efteling Er was eens een schoolreis van het derde leerjaar. Toen eindelijk kwamen we aan bij de efteling. We gingen gelijk naar de panda droom. Dat was een 3Dfilm. De droomreis was met geweldige elfjes, trollen, kastelen en nog veel meerde vogelbroek daarentegen was snel een een beetje eng. Ik zat in de donkerste. Dus als je bang bent in het donker, kan je er best niet ingaan. ik had met ijdjes getrakteerd. We hebben s middags in de witte boortjes gegeten. En tenslitte zijn we nog naarr het sprookjesbos gegaan. Dat was geweldig tof. En we leefden nog lang en gelukkig. Geschreven dooranna (3KI) Bedankt leesouders!

5 Zeeklassen Op zeeklassen was er lekker eten en het was er leuk. Er waren mooie schelpen en we hebben een groot zandkasteel gemaakt. Het was niet helemaal af en omdat het de volgende dag springtij was, is het kapot gegaan. We hebben leuke spelletjes gespeeld in de duinen. Er was een speeltuin en het was er heel mooi en groot. Geschreven door Tibo (4S) Verkeerspark Onze klas heeft een fietsuitstap gemaakt. Het was supertof en we hebben vanalles gedaan, zoals: over een wip rijden, met één hand fietsen, slalommen rond kegeltjes,... We hebben ook op rare fietsen gereden. Er was bijvoorbeeld een heeele grote fiets en een fiets met een motoband. Er was ook een fiets met één groot wiel en één klein wiel. Na al deze leuke proeven werden we verwend met een lekkere cola of ice tea. Denk nu niet dat dat alles was! Daarna hebben we nog een groot zoekspel gespeeld met allerlei vragen over verkeer. Geschreven door Jordy Verheyden (4S) 4de leerjaar Fiesta Latina Op 29 maart is het vierde leerjaar naar Fiesta Latina geweest. Het slotfeest was heel leuk: we hebben gedanst, muziek gemaakt met afval, geknutseld, geschilderd en natuurlijk... gefeest! We hebben ook een optreden in elkaar gestoken voor de mama s, papa s, oma s, opa s,... Het was een heel leuk feest waar vijf verschillende scholen aan deelnamen: de Rozenregen, Lieven Gevaertschool, de Tandem, Sint Jozef en de Guido Gezelleschool. Helemaal op het einde hebben we de piñata kapot geslaan. Geschreven door Kato (4S) Schoolfeest Het schoolfeest was super! Wij dansten en zongen arroz con leche van Fiesta Latina. Daarna kon je iets eten en drinken. Je kon ook een sticker kopen om aan een aantal activiteiten deel te nemen. Na al die pret was het jammer genoeg gedaan. Geschreven door Rob (4S) Zeeklassen We zijn met het vierde leerjaar naar zee geweest. Daar speelden wij vaak in de duinen. Juf Linda, Sylvie en Ludwine waren mee naar de zee, dat was wel leuk. Ik sliep bij Sarah, Jasmijn en Kato. We hebben vriendschapsbandjes gemaakt. Met juf Ludwine hebben we in de duinen zeerovers, prinsen en prinsessen gespeeld, dat is een leuk spel. Voor het slapengaan heeft de juf nog een stukje voorgelezen uit het verhaal Iep! We aten daar s morgens boterhammen, op de middag kregen we warm eten en s avonds groentjes. Het was echt een kei leuke week! Geschreven door Sofie (4S)

6 Meester Dennis Op 2 mei kwam meester Dennis stage geven. Hij was juistgeteld onze 8ste leerkracht. We kregen wiskunde, taal, spelling en W.O. De W.O. lessen gingen over Suriname. Suriname, daar had hij stage gegeven in het 4de leerjaar. Wikunde was heel tof en taal was erg taalachtig. Van W.O. deden we ook het thema Europese Unie met alle landen van de Europese unie. De laatste dag in de namiddag hadden we een heel leuk spel gespeeld. Het was meester Denis tegen de klas. En wij zijn natuurlijk ook wel gewonnen. Het was een spel met allemaal leuke kleine spelletjes in. Nadien kregen we lekkere cake. Super tof! Geschreven door Robin (5H) Uitstap naar Antwerpen Donderdag 23 juni vertrokken we met de fiets. Alle vijfdeklassers gingen mee. Gelukkig hadden we die super mama s, papa s, oma s en opa s om ons veilig te laten fietsen. Halverwege moestten de twee klassen afslaan, meester Hans sloeg dus niet af (typisch), mannen kunnen niet trappen en nadenken tegelijk. Uiteiendelijk zijn we dan toch in Antwerpen geraakt. Daar kregen we meteen een rondleiding van een supergoede gids. We gingen door vele belangrijke straatjes van Antwerpen. We kwamen terug aan onze fietsen en we vertrokken onmiddellijk naar het MAS (Museum Aan de Stroom). Daar hebben we lekker gepicknickt. De klas van meester Hans was er nog niet, maar even later zagen we hen fietsen aan de andere kant van het MAS. Nadat we lekker gegeten hadden, vertrok onze klas met de roltrappen naar boven. Op de tiende verdieping was er een plekje zonder dak zodat je over heel Antwerpen kon kijken. Toen we terug vertrokken naar school belanden we in een hevige regenbui. Iedereen was kletsnat. We hebben geschuild onder een brug tot het stopte met regenen, maar dat gebeurde dus niet. We zijn dan toch maar vertrokken, anders kwamen we te laat aan op school. Het was een uitstap om nooit te vergeten. Geschreven door Alex en Anna (5K) 5de leerjaar Nieuwe lammetjes Er zijn net nieuwe lammetjes geboren. Ze zijn met z n tweeën en wel 40 cm groot! Eén van de twee springt als hij loopt. Dat is zo schattig! De mama s mogen wel blij zijn met zo n lieve lammetjes. Ze zijn soms wel bang, maar wel lief. Eén van de twee is heel zacht. Ze zijn op 2 en 11 mei geboren. Ik was heel blij toen ze werden geboren. Soms stampen ze wel eens Ik hoop dat er snel nog diertjes worden geboren. Geschreven door Mateo (5H)

7 6de leerjaar Amerika en Oceanië Op 13 mei 2011 was het weer een werelddag. Kara en Klaartje deden Oceanië. Siebe, Ramy, Sid en Arno deden Amerika. Het was echt wel heel leuk. Ook het eten was zeer leuk om te maken en het was heel lekker. Ik vond deze werelddag één van de leukste. Die van mij, Afrika, natuurlijk ook. Het was een geslaagde dag. Geschreven door Sam (6K) Amerika en Oceanië In de ochtend op 13 mei begonnen we aan onze laatste kookdag. Hiervoor waren er al 3 wereldkookdagen geweest. Dan koken we gerechten van dat continent dat die dag aan bod komt. We eten als alles klaar is. Op 13 mei kwamen er 2 continenten in de plaats van 1 aan bod: Amerika en Azië.Nadat we alles hadden opgesmukt begonnen de spreekbeurten. Geschreven door Lise (6K) Eindtoneel 6de leerjaar Het einde van het schooljaar nadert en de eindtoetsen van het 6de leerjaar zijn bijna gedaan. Dus we kunnen ons volop concentreren op ons eindtoneel de reisgenoot. We zijn al een tijdje bezig met oefenen en iedereen heeft zijn rol al gekregen. De lieve ouders van de zesdeklassers hebben ons ook geholpen met kostuums, decors en nog veel meer. Als alle eindtoetsen klaar zijn gaan we oefenen in de Hoeve Dieseghem. Daar gaat ons toneel plaatsvinden. We gaan daar wel een hele week oefenen. De 27ste en 28ste gaan we deze voorstelling tonen aan onze ouders, vrieden, familie en de hele school! Geschreven door Marie (6K) gebaseerd op het heerlijk hoorspel van het geluidshuis Wandelvoorstellingen op maandag 27 juni - voor familie en vrienden op dinsdag 28 juni - voor de ouders met aansluitend proclamatie Aanvang uur 4 vertrektijden - iedere 10 minuten Locatie Hoeve Dieseghem reservatie verplicht Wouter Volcaertstraat 44 te Mortsel Het 6de leerjaar leerde over de 2de Werelddoorlog. Leerlingen schreven er versjes over. Allemaal doden om me heen Ik heb het gevoel dat ik ween. Dat beeld in mijn ogen Van al die Joden. Het was niet goed dat Hitler mensen doden Ze geloofden allemaal in verschillende Goden. Het was niet goed dat Hitler dat deed En ik denk dat iedereen dat weet! Geschreven door Liese (6I) Alles is verlaten Geen vrienden meer of maten Als varkens in de trein Rijdend vol venijn De Shoa is begonnen En joden overwonnen Wat hebben we gedaan En wat hebben we eraan. Geschreven door Samuel (6I) Ik vind het niet goed, En Adolph verdient een boet, Ik voel me er niet goed bij Want de slechte is juist hij. Het is een slechte man Doden is alles wat ie kan. Geschreven door Tomás(6I)

8 Weetjes Bedankt ouders! Directeur Peter wenst de ouders nog eens te bedanken voor hun vertrouwen in de school en voor hun bereidwillige ondersteuning bij activiteiten. 10op10 subsidie De dienst mobiliteit van de provincie Antwerpen heeft onze school een 10op10 subsidie toegekend. Zij willen hiermee de inspanningen die wij leveren rond verkeer en mobiliteit steunen. Zo werken wij samen aan een veiliger verkeer en een duurzame mobiliteit. Onze school kocht hiermee 25 helmen, 4 kinderfietsen en een set verkeersborden aan. Data Hier alvast enkele data voor volgend schooljaar - Pedagogische studiedagen: maandag 19/09/11 en woensdag 25/04/12 - Facultatieve verlofdagen: woensdag 12/10/11, maandag 30/04/12 en woensdag 16/05/12 - Scheldeklassen 5de leerjaar: van maandag 05/09/11 tot en met vrijdag 09/09/11 - Sportklassen 6de leerjaar: van maandag 06/02/12 tot en met vrijdag 10/02/12. -Zeeklassen 4de leerjaar: van maandag 16/04/12 tot en met vrijdag 20/04/12 Verloren voorwerpen De verloren voorwerpen zullen uihangen op de speelplaats tijdens de laatste week van het schooljaar: van maandagmorgen 27/06 tot en met donderdagmiddag 30/06. Verhoging tarieven bewakingen Op 17 mei werd op de gemeenteraad beslist om v anaf 1 september 2011 de tarieven van de bewakingen aan te passen als volgt: euro per beurt voor de voorbewaking euro per beurt voor de middagbewaking euro per beurt voor de eerste schijf van de nabewaking euro per beurt voor de tweede schijf van de nabewaking De studie blijft gratis. Voorstelling team schooljaar Het schooljaar is bijna op zijn eind en we brengen u al bericht over het volgend schooljaar: de teamsamenstelling. Dan ziet het Guido Gezelleteam er zo uit: 1ste leerjaar: juf Anja - juf Karen 2de leerjaar: juf Kim* - juffen Kay* en Iris 3de leerjaar: juf Marianne - juffen Karin en An 4de leerjaar: juf Sylvie - juf Inge 5de leerjaar: meester Hans 6de leerjaar: juf Ines - juf Kathleen* Tijdens haar zwangerschapsverlof zal * juf Kim vervangen worden door juf Elke. * juf Kay vervangen worden door juf Thaïs. * juf Kathleen vervangen worden door meester Dennis Zorg: juf Annemie en juf An L.O.: juf Ludwine en meester Thierry Zedenleer: juf Linda Katholieke godsdienst: juf Marie-Anne en juf Marleen Islamitische godsdienst: meester Irfan Protestantse godsdienst: juf Marianne Alvast een prettige vakantie toegewenst. directeur Peter. Bedankt Luc Hiermee willen wij Luc nog eens bedanken voor al zijn werk voor onze school! Elke vrijdagvoormiddag komt hij ons helpen met allerlei klusjes in onze tuin.

9 De kinderboerderij Vogelnestjes De leerlingen van het 5de leerjaar maakten vogelnestjes en plaatsten deze in de bomen. Lammetjes! Begin mei zijn er twee lammetjes geboren. Enkele weken later waren er al zeer aangename bezoekers in het nestje: koolmeesjes! Beer op bezoek Er is een beer (mannelijk varken) op bezoek bij de zeug. Ze kunnen het zeer goed met elkaar vinden. We hopen op biggetjes!

10 De kinderboerderij Radijsjes! Trotste leerlingen van het eerste leerjaar met hun zelf gekweekte radijsjes. Schapen scheren Alle schapen worden 1 keer per jaar geschoren. Met de wol kunnen we dan knutselen. En of er goed voor de dieren wordt gezorgd.

11 Verkeerspark Ieder jaar organiseert de preventiedienst van de stad Mortsel een levendig verkeerspark voor alle leerlingen van de 4de en 5de klas. Op deze dag kunnen de kinderen kennismaken met het échte verkeer. In groep spelen ze eerst een spel (een kwartet, een trivial,...) dat de wegcode opfrist. Daarna oefenen ze, in een verkeersluwe wijk zoals de wijk Dieseghem op fietsbehendigheid. Langsheen een uitgestippeld parcours volgen ze de voor hen speciaal voorziene verkeersborden, leggen ze de behendigheidsproeven af en worden ze door een bevoegd persoon gecontroleerd op correct fietsen. Ook hun fiets wordt op deze dag extra gecontroleerd.

12 Voetbaltornooi

13

14 Bezoek Planckendael 1ste en 2de leerjaar

15 Sportdag Halve Maan te Diest

16

Guido Gezelle Mei-Juni 2013

Guido Gezelle Mei-Juni 2013 Guido Gezelle Mei-Juni 2013 Lusthovenlaan 12-2640 Mortsel - 03/449.77.41 - www.dierenschool.be 1ste leerjaar Bezoek Planckendael! 1ste leerjaar 2de leerjaar Bezoek Planckendael 2de leerjaar Bezoek Academie

Nadere informatie

Guido Gezelle. De school die nooit slaapt. Lusthovenlaan 12-2640 Mortsel - 03/449.77.41- www.dierenschool.be

Guido Gezelle. De school die nooit slaapt. Lusthovenlaan 12-2640 Mortsel - 03/449.77.41- www.dierenschool.be Guido Gezelle De school die nooit slaapt Lusthovenlaan 12-2640 Mortsel - 03/449.77.41- www.dierenschool.be 1ste leerjaar Op dinsdag 8 mei bleven de kinderen van het eerste leerjaar een nachtje op school

Nadere informatie

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen Weeknieuws week 12 Locatie de Toverdoos 2 jarigen De week vloog weer voorbij! Wat hebben we het weer leuk gehad. We namen rustig afscheid van thema "Regen". De klas wordt nu steeds meer gevuld met spulletjes

Nadere informatie

HORIZONTAAL MUZIEK IN DE SCHOOL. Belangrijke datums!

HORIZONTAAL MUZIEK IN DE SCHOOL.  Belangrijke datums! HORIZONTAAL Dag allemaal Het eerste trimester is alweer voorbij. Iedereen heeft hard gewerkt, fijn gespeeld, veel bijgeleerd, We kunnen nu genieten van een welverdiende vakantie. Een vakantie om feest

Nadere informatie

Leidsterpraat FEEST. 18 t/m 22 mei woensdag 3 juni zaterdag 13 juni

Leidsterpraat FEEST. 18 t/m 22 mei woensdag 3 juni zaterdag 13 juni April 2015 Leidsterpraat De meivakantie staat alweer voor de deur, met daarin Moederdag, de peuters zijn druk bezig geweest om weer iets moois te maken voor hun mama s, wat het is, is nog een verrassing!

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari-februari Guido Gezelle.

Nieuwsbrief januari-februari Guido Gezelle. Nieuwsbrief januari-februari 2015 Guido Gezelle www.dierenschool.be De leerlingen van het leerjaar met hun peters en meters. eerste leerjaar Wij werkten rond het thema winter in het eerste leerjaar. Kijk

Nadere informatie

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012 NOORWEGEN 09-05-2012 13-05-2012 Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden door onze ouders naar Schiphol gebracht. Ik zat bij Ilonka in de auto. Op Schiphol gaf meester Hendrie

Nadere informatie

Schoolkrant. Juli 2015

Schoolkrant. Juli 2015 Schoolkrant Juli 2015 Inleiding Shakira Naar de middelbare school! Interview juf Sanne over het kamp van groep 7/8. Interview juf Femke over bruiloft 25 jaar jubileum Over ons Spelletjes Shakira Geschreven

Nadere informatie

Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008

Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008 Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008 WELKOM ALLEMAAL! Blind Vertrouwen Evenwaardig Op maandag 1 september begonnen we er weer aan. Van harte welkom aan alle kinderen,

Nadere informatie

Woordje van de directie.

Woordje van de directie. NIEUWSBRIEF AAN DE OUDERS 2011-2012 http://www.leefschooldezonnewijzer.be/ M A I L T O : B S. K I E L D R E C H T @ R A G O. B E Woordje van de directie. Beste ouders, Donderdagmorgen heeft onze bus een

Nadere informatie

Uiltje gemist? kalender. Vrijdag.Waterdag

Uiltje gemist? kalender. Vrijdag.Waterdag 02 juli 2015 Jaargang 7- nummer 28 kalender Donderdag 2 juli Rapportage groepen 3 t/m 7 Vrijdag 3 juli Waterspektakel groepen 1 t/m 5 Vrijdag.Waterdag Morgen, vrijdag 3 juli, worden er voor de kinderen

Nadere informatie

EUPENBULLETIN. 6 februari 2015 nr.11

EUPENBULLETIN. 6 februari 2015 nr.11 Wethouder van Eupenschool Odysseuslaan 6 5631 JM Eindhoven 040-2446044 EUPENBULLETIN 6 februari 2015 nr.11 Inhoudsopgave Afscheid... 1 Rapportgesprekken... 3 Carnaval... 3 Even voorstellen... 3 Wisseling

Nadere informatie

WB-ECHO S VOLG ONS OP DE WEBSITE VAN DE SCHOOL REDACTIE :

WB-ECHO S VOLG ONS OP DE WEBSITE VAN DE SCHOOL REDACTIE : SEPTEMBER - OKTOBER 2018 VOLG ONS OP DE WEBSITE VAN DE SCHOOL REDACTIE 2018-2019: 3de klas: Lilia & Nesrin 4de klas: Rania & Younes 5de klas: Rania & Mohamed A. 6de klas: Maylisse & Dounia VRIENDSCHAPSWEEK

Nadere informatie

Nieuwtjes uit groep 6A

Nieuwtjes uit groep 6A Nieuwtjes uit groep 6A Sylvana Ik wil vertellen over het theater. Ik was de moeder van roodkapje. Jan was de wolf. Jasmine was roodkapje en Charissa was de oma van roodkapje. De rest van de kinderen hadden

Nadere informatie

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden.

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden. CALKOENSTRAAT 15 1121XA LANDSMEER INFO-BULLETIN 19 2 juli JAARGANG 2013-2014 Vanuit de directie Op het moment dat ik mijn aandeel voor de INFO schrijf, is de vakantie echt in het vooruitzicht. Wat een

Nadere informatie

Vandaag gingen we naar PLOPSALAND! Hier keken we al een hele week naar uit! Verschillende attracties doen, bekende tv-sterren ontmoeten en een hele

Vandaag gingen we naar PLOPSALAND! Hier keken we al een hele week naar uit! Verschillende attracties doen, bekende tv-sterren ontmoeten en een hele Vroeg in de morgen kwamen we aan op school, als snel stond de hele gang vol met koffers. Iedereen was een beetje zenuwachtig om te vertrekken. Het wachten op de bus leek wel eindeloos Maar al snel konden

Nadere informatie

CBS Prins Maurits Orionstraat 1-2 2651 GS 010-5117078 info@pmschool.nl www.pmschool.nl

CBS Prins Maurits Orionstraat 1-2 2651 GS 010-5117078 info@pmschool.nl www.pmschool.nl nr: 14 3 juli 2015 CBS Prins Maurits Orionstraat 1-2 2651 GS 010-5117078 info@pmschool.nl www.pmschool.nl Voorwoord Hierbij ontvangt u de laatste nieuwsbrief van de Prins Mauritsschool. Terwijl Nederland

Nadere informatie

Groep 1/2/3. Met mooi weer lekker actief met Be- Fitt

Groep 1/2/3. Met mooi weer lekker actief met Be- Fitt Groep 1/2/3 Met mooi weer lekker actief met Be- Fitt Op donderdag 25 juni hebben de kinderen leuke sportieve activiteiten buiten gedaan. Voetballen met flessen vol water, spelletjes met de parachute en

Nadere informatie

KERSTMIS DECEMBER 2017 HORIZONTAAL

KERSTMIS DECEMBER 2017 HORIZONTAAL KERSTMIS DECEMBER 2017 HORIZONTAAL www.vbsdehorizon.be Voorwoord juf Esther Dag allemaal Het eerste trimester is alweer voorbij. Iedereen heeft hard gewerkt, fijn gespeeld, veel bijgeleerd, We kunnen nu

Nadere informatie

Aan iedereen alvast een fijne vakantie! De allerlaatste van dit schooljaar!

Aan iedereen alvast een fijne vakantie! De allerlaatste van dit schooljaar! De allerlaatste van dit schooljaar! Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Nog 1 weekje en dan is het zover...de grote vakantie is in zicht! Maar vooraleer het

Nadere informatie

Afscheid groep 8 3 JULI 2015

Afscheid groep 8 3 JULI 2015 Afscheid groep 8 3 JULI 2015 DE REGENBOOG Hallo iedereen, is en blijft een mooie en leuke school. De tijd op de Regenboog was super leuk, ik heb veel geleerd maar ook veel gelachen. Mijn klasgenoten en

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar..

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Dit is alweer de laatste donderdagbrief van het jaar 2015. Wat is het allemaal snel gegaan. Wat hebben de kinderen goed hun best gedaan. Iedereen kan

Nadere informatie

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag.

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. 1 t/m 7 Directiepraatje: Beste ouders, verzorgers, Studiemiddag: Vorige

Nadere informatie

t GraGo tje juni 2018

t GraGo tje juni 2018 t GraGo tje juni 2018 Kleuterschool Grammene Grijsbulckstraat 3 051 63 64 17 Lagere school Gottem Ardense Jagersstraat 6 051 63 51 47 www.wongrago.be directie@wongrago.be PEUTER- & EERSTE KLEUTERKLAS Dieren

Nadere informatie

Van 14u tot 16u gratis workshops ( spelletjes ) door de leerkrachten en voor de kinderen

Van 14u tot 16u gratis workshops ( spelletjes ) door de leerkrachten en voor de kinderen mei nummer 13 Inhoudstafel: 1. Inhoudstafel 2. Nieuws uit De kring 3. Kinderen in beeld 4. Wist-je-weetjes 5. Ouderparticipatie 6. Niet te missen 7. Kinderpagina Nieuws uit de kring: Noteer het alvast

Nadere informatie

Tijdens de maanden januari, februari en maart hebben we weer heel wat geleerd.

Tijdens de maanden januari, februari en maart hebben we weer heel wat geleerd. Beste leerlingen, ouders, Tijdens de maanden januari, februari en maart hebben we weer heel wat geleerd. Maar praten in de rij, niet op tijd zijn in de rij hebben we afgeleerd. Zeeklassen, een tijd om

Nadere informatie

Daan zwienenberg. Dag 1 dinsdag

Daan zwienenberg. Dag 1 dinsdag Daan zwienenberg Dag 1 dinsdag Ik fiets naar school met mijn rugzak. Gingen we in de bus zitten en toen gingen we naar de domelaar we gingen uit de bus en we gingen naar het kantoor van de domelaar een

Nadere informatie

HORIZONTAAL.

HORIZONTAAL. KERSTMIS DECEMBER 2018 HORIZONTAAL www.vbsdehorizon.be Voorwoord juf Esther Dag allemaal Het eerste trimester is alweer voorbij. Iedereen heeft hard gewerkt, fijn gespeeld, veel bijgeleerd, We kunnen nu

Nadere informatie

Infoboekje mpi Kompas

Infoboekje mpi Kompas Infoboekje mpi Kompas 2018-2019 1 P agina Welkom Hallo daar! Welkom op onze school. Wist je dat we vier wijzers op onze school hebben? Er is een groene, blauwe, gele en rode wijzer. In elke wijzer zitten

Nadere informatie

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28.

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28. Korenpraatjes Jaargang 19 No.28. 4 december 2014 www.qliqprimair.nl BS De Korenaar 1. Vanuit de directie 2. Informatie uit de groepen 3. Vanuit de OC 4. Vanuit de MR 5. Verslag vanuit de klassen 6. Kalender

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders,

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders, Nieuwsbrief 21 juli 2017 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Al weer een schooljaar voorbij. Wat gaat het toch snel. We willen nog een aantal mensen bedanken:

Nadere informatie

Ik vind tekenen en knutselen leuk en sommige andere spelletjes. Het leukst dit jaar vond ik de sponsorloop, ik heb 13 rondjes gelopen.

Ik vind tekenen en knutselen leuk en sommige andere spelletjes. Het leukst dit jaar vond ik de sponsorloop, ik heb 13 rondjes gelopen. Het schooljaar zit er bijna op! De kinderen van groep 4/5 hebben keihard gewerkt en gelukkig ook veel geleerd. Wat ze hebben geleerd, vertellen ze hieronder. Ik heb dit jaar veel geleerd. Ik vind rekenen

Nadere informatie

Week van 21 september tot 25 september 2015

Week van 21 september tot 25 september 2015 Week van 21 september tot 25 september 2015 Project: verkeer: fiets/verkeersborden Maandag: Zoals elke maandag startten we met het forum, gevolgd door de praatronde. Aangezien de herfst officieel van start

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF januari 2015

NIEUWSBRIEF januari 2015 NIEUWSBRIEF januari 2015 Basisschool Bengel Zelebaan 9 9160 Lokeren 09/348.67.18 directie@basisschoolbengel.be www.basisschoolbengel.be Om even bij stil te staan... Woordje van de directie Beste ouders,

Nadere informatie

De lieveheersbeestjes en de bijtjes

De lieveheersbeestjes en de bijtjes NIEUWSBRIEF AAN DE OUDERS 2011-2012 http://www.leefschooldezonnewijzer.be/ M A I L T O : B S. K I E L D R E C H T @ R A G O. B E De lieveheersbeestjes en de bijtjes Ons weekje verkeer is weer voorbijgevlogen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2015

Nieuwsbrief Juli 2015 Nieuwsbrief Juli 2015 De laatste nieuwsbrief voor dat we allemaal op vakantie gaan en heerlijk van de Zomer gaan genieten. Wij willen jullie graag nog een aantal puntjes meedelen. Baby nieuws Aller eerst

Nadere informatie

Deze data kan u alvast noteren. Recycleren voor het schoolfeest. Sam de verkeerslang

Deze data kan u alvast noteren. Recycleren voor het schoolfeest. Sam de verkeerslang Deze data kan u alvast noteren. -31 mei (forum) -22juni (schoolfeest) -27 juni (schoolreis) -28 juni (slotforum) Recycleren voor het schoolfeest We willen jullie allemaal bedanken om allerlei materialen

Nadere informatie

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 11 oktober 2013 Kleur het bos van je dromen! Vorige week vrijdag beleefden we met de hele school een SUPER dag! Onze Muse- startdag. s Morgens werden onze kinderen verrast

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Schalmei

Nieuwsbrief CBS De Schalmei Nieuwsbrief CBS De Schalmei Je mag zijn wie je bent en gebruik maken van je talent! Schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 18 vrijdag 12 juni 2015 Beste ouders, Het doet mij goed om te zien hoe actief vele mensen

Nadere informatie

Eerste nummer. Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie. Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik.

Eerste nummer. Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie. Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik. juni 2014 Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie Eerste nummer Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik. INHOUD juni 2014 Eten als een kind Op kamers

Nadere informatie

paaskamp 13 tot en met 18 april 2009

paaskamp 13 tot en met 18 april 2009 paaskamp 13 tot en met 18 april 2009 Reporters: Camille, Hannah, Margot, Emma, July, Valentijn, Louise Het tweede kampje van dit jaar. We hadden prachtig weer, nou ja..één regendagje. We hebben zelfs al

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

Nieuwskraker nr. 19, 4 juli 2013

Nieuwskraker nr. 19, 4 juli 2013 Nieuwskraker nr. 19, 4 juli 2013 Wat gebeurd is Zomerfeest Afgelopen vrijdag hebben we ons traditionele zomerfeest gehad. Gelukkig waren de weergoden ons gunstig gezind en bleef het de hele middag droog.

Nadere informatie

Lierderholthuis, jaargang 2015-2016 nr.6 6 november 2015

Lierderholthuis, jaargang 2015-2016 nr.6 6 november 2015 HET LEITJE Lierderholthuis, jaargang 2015-2016 nr.6 6 november 2015 AGENDA Dinsdag 10 november: Donderdag 12 november: Zaterdag 14 november: 12.45 uur Inloopspreekuur Jeugdverpleegkundige 8.30 uur Studiedag

Nadere informatie

Kleuterkrant november-december 2016 KERSTMIS

Kleuterkrant november-december 2016 KERSTMIS Kleuterkrant november-december 2016 KERSTMIS Vol verwachting kijken we uit naar het feest van Kerstmis: samen de kerstboom versieren, pakjes onder de kerstboom leggen en de lichtjes laten branden. Kerstmis,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 25 maart 2013

Nieuwsbrief 25 maart 2013 Nummer 12 Schooljaar 2012 2013 In dit nummer: 1. stand van zaken inschrijvingen 2013-2014 2. terugblik vaderfeest 3. Katersberg steekt de tong uit 4. facturen nakijken 5. de paashaas op bezoek 6. de geboorte

Nadere informatie

Hieronder kan je enkele resultaten lezen: BRUGKLAPPER DOOR DE DIRECTIE 1 ATTAKATAMOEVA 2 OPENLUCHTKLASSEN 4 ASS-NIEUWS 6 DIVESITEIT 6 MENU FEBRUARI 7

Hieronder kan je enkele resultaten lezen: BRUGKLAPPER DOOR DE DIRECTIE 1 ATTAKATAMOEVA 2 OPENLUCHTKLASSEN 4 ASS-NIEUWS 6 DIVESITEIT 6 MENU FEBRUARI 7 DOOR DE DIRECTIE januari 2010 Donderdag 28 januari : gedichtendag Juf Hannelore en juf Annemie hebben zich verkleed en brachten een bezoekje in alle klassen. Daar deden ze eerst enkele oefeningen om de

Nadere informatie

Van 13 februari tot en met 17 februari 2012. Tweede en derde kleuterklas: juf Nele

Van 13 februari tot en met 17 februari 2012. Tweede en derde kleuterklas: juf Nele Van 13 februari tot en met 17 februari 2012. Donderdag 16 februari geven wij een carnavalsfuif voor de kinderen van het lager. Deze zal van start gaan om 18u. en eindigen om 21u. Vrijdag 17 februari vieren

Nadere informatie

Op dinsdagmiddag 14 oktober zijn we de herfst gaan zoeken in de bossen. Het was die middag heerlijk weer en we hebben genoten van het ritje met de

Op dinsdagmiddag 14 oktober zijn we de herfst gaan zoeken in de bossen. Het was die middag heerlijk weer en we hebben genoten van het ritje met de Op dinsdagmiddag 14 oktober zijn we de herfst gaan zoeken in de bossen. Het was die middag heerlijk weer en we hebben genoten van het ritje met de huifkar en de wandeling. We hebben van alles gezien; gekleurde

Nadere informatie

Hallo allemaal, Wij, de kinderen van groep 4 hebben voor jullie de Kidsflits gemaakt. Wij. wensen jullie veel leesplezier!

Hallo allemaal, Wij, de kinderen van groep 4 hebben voor jullie de Kidsflits gemaakt. Wij. wensen jullie veel leesplezier! Schooljaar 2015-2016 Nr 3 22 januari 2016 Hallo allemaal, Wij, de kinderen van groep 4 hebben voor jullie de Kidsflits gemaakt. Wij Weetjes uit groep 4 wensen jullie veel leesplezier! Groetjes groep 4

Nadere informatie

De Schoolkrant. De Schoolkrant

De Schoolkrant. De Schoolkrant De Schoolkrant De Schoolkrant December 2014 SO Alphons Laudy Van de redactie Dit is de tweede schoolkrant van dit schooljaar Deze keer zijn de volgende thema s aan bod geweest: Herfst, Sint en Kerst. Deze

Nadere informatie

Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan...

Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan... Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan... Editie 15: donderdag 20 december 2018 Beste ouders, Het eerste trimester van het schooljaar is voorbijgevlogen.

Nadere informatie

Het schooljaar is weer al een tijdje bezig. Voor de nieuwe leerlingen een hele stap en voor de anderen een blij weerzien met vrienden en de school.

Het schooljaar is weer al een tijdje bezig. Voor de nieuwe leerlingen een hele stap en voor de anderen een blij weerzien met vrienden en de school. Geachte ouders, Het schooljaar is weer al een tijdje bezig. Voor de nieuwe leerlingen een hele stap en voor de anderen een blij weerzien met vrienden en de school. Zoals vorige jaren heeft het team dit

Nadere informatie

5 december Sinterklaas en zijn zwarte pieten komen bij ons op school 6 december speelgoeddag 7 en 14 december gastles korfbal

5 december Sinterklaas en zijn zwarte pieten komen bij ons op school 6 december speelgoeddag 7 en 14 december gastles korfbal t Driesprongetje Agenda Nieuwsbrief 30-nov-2012 5 december Sinterklaas en zijn zwarte pieten komen bij ons op school 6 december speelgoeddag 7 en 14 december gastles korfbal Sinterklaas Woensdag is het

Nadere informatie

korenmail Verhaal van het jaar van groep 4a Jaargang 15, nr. 11 3 juli 2015 Aan deze editie werkten mee: In dit nummer:

korenmail Verhaal van het jaar van groep 4a Jaargang 15, nr. 11 3 juli 2015 Aan deze editie werkten mee: In dit nummer: Jaargang 15, nr. 11 3 juli 2015 PCBS De Korenaar Staringlaan 53 7314 LN Apeldoorn Redactie: Emmy Verheul, Teuni Gerritsen, Maarten Kleiman, Annemieke ten Haaken korenaar@pcboapeldoorn.nl http://korenaar.apeldoorn-onderwijs.nl

Nadere informatie

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl November 2015 Beste ouder(s), verzorger(s), Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van November. Hierin stellen de nieuwe ouderleden van de MR zich aan u voor. En kunt u lezen over de opbrengst van de kleedjesmarkt,

Nadere informatie

groep 8 de toetsen nieuwe school

groep 8 de toetsen nieuwe school De dijk Wij gingen met de hele klas naar de dijk. We gingen podiumkunsten doen en je mocht zelf kiezen of je ging zingen of dansen. Ik had dansen gekozen en dat was super leuk. Alleen de danslerares was

Nadere informatie

Langs deze weg nog eens een warme oproep voor onze klusjesdag op zaterdag 27 april van 9u tot 15u.

Langs deze weg nog eens een warme oproep voor onze klusjesdag op zaterdag 27 april van 9u tot 15u. t Sterappeltje Nieuwsbrief 2012-2013 nr. 24 KLUSJESDAG! Langs deze weg nog eens een warme oproep voor onze klusjesdag op zaterdag 27 april van 9u tot 15u. Hopelijk tot dan, Het sterappelteam De piepkuikens

Nadere informatie

De pianomannen We waren naar de Tiliander in Oisterwijk geweest. We hadden daar een voorstelling gezien van 2 pianomannen. We moesten best lang

De pianomannen We waren naar de Tiliander in Oisterwijk geweest. We hadden daar een voorstelling gezien van 2 pianomannen. We moesten best lang De pianomannen We waren naar de Tiliander in Oisterwijk geweest. We hadden daar een voorstelling gezien van 2 pianomannen. We moesten best lang wachten tot we erin konden. Onze klas mocht als eerste de

Nadere informatie

Verslag stage ID-dance

Verslag stage ID-dance Verslag stage ID-dance 1 Gabriëlle van Tussenbroek, 4D Inhoud Motivatie (pagina 3) Algemene gegevens (pagina 4) Gesprek werkplanning (pagina 5) Verloop stageperiode (pagina 6) Afsluitende beschouwing en

Nadere informatie

Nieuws uit groep 1/ 2 d.

Nieuws uit groep 1/ 2 d. Nieuws uit groep 1/ 2 d. Dit schooljaar begonnen we met 15 oudste kleuters en 9 jongste kleuters. In september kwamen Jake en Indy erbij. Ons eerste thema van schatkist was Erop uit: het verhaal van Kleine

Nadere informatie

't gummybeertje le journal D' Hoge School redactie: Stina en Catho 29-05-09 jaargang 3 nr. 22 http://zevensprong.org frankieweyns@hotmail.

't gummybeertje le journal D' Hoge School redactie: Stina en Catho 29-05-09 jaargang 3 nr. 22 http://zevensprong.org frankieweyns@hotmail. 't gummybeertje le journal D' Hoge School redactie: en 29-05-09 jaargang 3 nr. 22 http:zevensprong.org frankieweyns@hotmail.com!" # % ' () * " ' )+, # - + #, # %, #. + ' ) + 00. + 1, Saai Ik ben verjaard

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2016

Nieuwsbrief oktober 2016 Belangrijke data 24 oktober t/m 28 oktober 11 november 28 november Herfst vakantie Nationaal school ontbijt Rapport 1 Beste ouders, Samenwerken aan de ontwikkeling van uw kind vinden we belangrijk. Daarom

Nadere informatie

NAAR HET EERSTE LEERJAAR

NAAR HET EERSTE LEERJAAR NIEUWSBRIEF 1 Beste ouder Het eerste trimester van schooljaar 2018-2019 vloog razendsnel voorbij. Binnen onze school viel er heel wat te beleven. We laten u graag even meegenieten! Een greep uit de voorbije

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Derde trimester 089/

Derde trimester 089/ Derde trimester De schoolborden worden voor de laatste keer afgeveegd. Alles wordt stilaan van de muren gehaald waardoor de klassen er kaal uit zien. De schoolpoort wordt weldra gesloten We kijken terug

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 juli 2015

Nieuwsbrief 3 juli 2015 Beste kinderen, ouders/verzorgers, Nieuwsbrief 3 juli 2015 Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief met belangrijke informatie over de Blokpoelschool. De nieuwsbrief wordt ook op de website www.blokpoelschool.nl

Nadere informatie

Guido Gezelle De school die nooit slaapt

Guido Gezelle De school die nooit slaapt Guido Gezelle De school die nooit slaapt Lusthovenlaan 12-2640 Mortsel - 03/449.77.41 - www.dierenschool.be 1ste leerjaar Wandelende tak Noemie (1K) bracht wandelende takken mee naar school. Ze zijn ondertussen

Nadere informatie

OP BEZOEK BIJ OMA TOBBEN

OP BEZOEK BIJ OMA TOBBEN OP BEZOEK BIJ OMA TOBBEN Groep 6a De spreekbeurt: De spreekbeurt op school vond ik al erg leuk. Toen wist ik al dat dit de leukste spreekbeurt van het jaar werd. Yanoux Ik vond de spreekbeurt van Ellis

Nadere informatie

AGENDA. Bijbelverhalen Week 27 29/06/2015

AGENDA. Bijbelverhalen Week 27 29/06/2015 AGENDA 25 juni 2015 jaargang 17 nr. 39 maandag 29 juni spelletjesmiddag georganiseerd door de OR (ook voor gr. 1) dinsdag 30 juni alle kinderen s middags vrij (vergadermiddag team) donderdag 2 juli alle

Nadere informatie

Klassennieuws van groep 1/2 C

Klassennieuws van groep 1/2 C Klassennieuws van groep 1/2 C Koninklijke week In de week van 22 april t/m 27 april kleurde de Vlieberg Koninklijk rood, wit en blauw. Deze week stond geheel in het teken van de inhuldiging van Koning

Nadere informatie

Avonturenklas Durbuy. Dag 3: woensdag 20 maart 2013

Avonturenklas Durbuy. Dag 3: woensdag 20 maart 2013 Avonturenklas Durbuy Dag 3: woensdag 20 maart 2013 We zijn naar het bos geweest met Willem. We hebben heel hoog boven de grond op de spoorbrug en de indianenbrug gestapt. Dat was HEEL koud aan de handen.

Nadere informatie

Even. Ons. Kwijt. 2015-2016 nr??

Even. Ons. Kwijt. 2015-2016 nr?? Even Ons Ei Kwijt 2015-2016 nr?? Van de directie we ons eerste college van professor Henriette von Kessel. Special We hebben de afgelopen weken het project Raar maar Waar in de school gehad. Ter ere van

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F M E I 2 0 1 4 N I E U W S B R I E F I N D I T N U M M E R : B I N N E N K O R T 1 B I N N E N K O R T 2 H E T S C H O O L F E E S T 3 B I J N A N A A R T S J E C H I Ë! 4 G E Z O N D H E I D S W E E K

Nadere informatie

Thema" De"spin" "in"de"1 ste "kleuterklas" In"de"klas""zat"een"hele"grote"spin"maar"daar"zijn"onze"jongste""kleutertjes"helemaal"niet"bang"van.

Thema Despin inde1 ste kleuterklas Indeklaszateenhelegrotespinmaardaarzijnonzejongstekleutertjeshelemaalnietbangvan. Thema Despin inde1 ste kleuterklas Rintintin daarloopteendikkespin rebtebtebhijmaakteenheelgrootweb draadjeomhoog draadjeomlaag draaimaarinhetrond enhetisklaarvandaag Indeklaszateenhelegrotespinmaardaarzijnonzejongstekleutertjeshelemaalnietbangvan.

Nadere informatie

Januari 2012 Agenda 2 Kerstvakantie 3 Kerstvakantie 4 Kerstvakantie 5 Kerstvakantie 6 Kerstvakantie

Januari 2012 Agenda 2 Kerstvakantie 3 Kerstvakantie 4 Kerstvakantie 5 Kerstvakantie 6 Kerstvakantie Januari 2012 Agenda 2 Kerstvakantie 3 Kerstvakantie 4 Kerstvakantie 5 Kerstvakantie 6 Kerstvakantie Informatiebulletin van De Evenaar www.basisschooldeevenaar.nl belevenaar@hotmail.com Informatie vanuit

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? 14 december tot vrijdag 18 december Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Nog even en dan mogen wij het oude jaar vaarwel zeggen en gaat het nieuwe jaar van start.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Beste ouders,

NIEUWSBRIEF. Beste ouders, NIEUWSBRIEF Beste ouders, Allereerst willen wij iedereen bedanken die van onze derde en laatste muzische voormiddag op 28 mei een heus wereldfeest heeft gemaakt! Alweer zeer veel lachende gezichten, tevreden

Nadere informatie

20 februari 2015 (nr 8) Nieuws uit groep 1/2

20 februari 2015 (nr 8) Nieuws uit groep 1/2 Nieuws uit groep 1/2 20 februari 2015 (nr 8) Deze week hebben we het thema Sneeuw en ijs afgesloten. Donderdagmiddag hebben we met z n allen genoten van een circuit rondom dit thema. We hebben o.a. vetbollen

Nadere informatie

Het ambachtnieuws mei 2015

Het ambachtnieuws mei 2015 Het ambachtnieuws mei 2015 Data: 4 mei t/m 8 mei : Vakantie 04 mei : Schoolvoetbaltoernooi meisjes 14 mei : Hemelvaartsdag 15 mei : vrij 19 mei : Praktisch verkeersexamen groep 7 25 mei : 2 e Pinksterdag

Nadere informatie

Openbare basisschool De Braskörf

Openbare basisschool De Braskörf Nieuwsbrief Openbare basisschool De Braskörf Cornelis Jetseslaan 13 9646DC Veendam Tel. 0598-621234. Postadres: postbus 296, 9640 AG Veendam *********************************************************************************************

Nadere informatie

Kids Nieuwsbrief oktober 2015

Kids Nieuwsbrief oktober 2015 Kids Nieuwsbrief oktober 2015 schoolreisje Duinoord Dit jaar zijn we met schoolreisje naar Duinoord geweest. Het was een zeer geslaagde dag. En daarom kwamen er veel meer scholen. De kinderen hadden het

Nadere informatie

Onze bed opmaken afwachtend om buiten te spelen maar eerst gingen we een rondje.

Onze bed opmaken afwachtend om buiten te spelen maar eerst gingen we een rondje. WE STAPTE DE BUS IN EN KEKEN NAAR DE KLOK WE WOUDEN Weten hoe lang het zou duren toen we eindelijk Aan kwamen. We hadden de spullen uit de bus en zetten Het bij het kamphuis neer en toen gingen we Onze

Nadere informatie

Jaarthema: Samen met Octaaf paraat voor een veilige straat

Jaarthema: Samen met Octaaf paraat voor een veilige straat Maandplanning november 2015 Jaarthema: Samen met Octaaf paraat voor een veilige straat Maandpunt: Ook mijn mening telt! Kunstproject Start with Art van maandag 9 tot en met vrijdag 20 november! Activiteitenkalender

Nadere informatie

Klasnieuws 9. 26-30 oktober 2015

Klasnieuws 9. 26-30 oktober 2015 Klasnieuws 9 26-30 oktober 2015 Jongens meisjes, aan de kant, hier komt mama olifant. Grote oren, grote poten en een lange slurf van voren. Jongens meisjes, aan de kant, hier komt mama olifant! Onze muziekkoffer

Nadere informatie

Belangrijke data komende periode:

Belangrijke data komende periode: Vrijdag 4 juli 2014 Belangrijke data komende periode: Datum Vrijdag 4 juli 2014 Zaterdag 5 juli t/m zondag 17 augustus 2014 Vrijdag 15 augustus 2014 Maandag 18 augustus 2014 Dinsdag 19 augustus 2014 Woensdag

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F IJsseldijk 59 8196 KB Welsum Telefoon: 0570-561821 Website: www.obsdijkzicht.nl E-mail: obsdijkzicht@de-mare-scholen.nl DIJKoverZICHT 2015/2016 Nummer 07: 01 april 2016 Wat staat

Nadere informatie

Kringgesprek. Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond

Kringgesprek. Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond Kringgesprek Geachte ouders, Nummer 8 2013-2014 2014 Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond het kerstfeest. De kinderen zijn s ochtends gewoon op school. Om

Nadere informatie

Wie zijn wij? Wij zitten met 27 kinderen in onze groep!

Wie zijn wij? Wij zitten met 27 kinderen in onze groep! Wie zijn wij? Wij zitten met 27 kinderen in onze groep! Op maandag dinsdag en woensdag hebben wij Juf Margareth en op donderdag en vrijdag, Juf Sjan. Op dinsdag is Juf Sjan er ook voor de groepen 5. Zij

Nadere informatie

Welkom op de Pionier

Welkom op de Pionier Welkom op de Pionier Wat lees je allemaal in dit boekje? 1. Wat is de Pionier voor een school? 2. Op school zijn verschillende klassen. 3. Zo gaat het op de Pionier. 4. Hoe ziet een schooldag er op onze

Nadere informatie

Schoolkamp 2015, Jacco

Schoolkamp 2015, Jacco Schoolkamp 2015, Jacco We gingen om 10:30 weg met de bus, eigenlijk moesten we met de fiets maar het stormde hard. Met de bus reden we naar Basal, daar werd verteld wat ze deden en we gingen stenen zoeken.

Nadere informatie

Nieuwsbrief GO! De Sprong

Nieuwsbrief GO! De Sprong Nieuwsbrief GO! De Sprong VOORWOORD Het einde van het schooljaar en het begin van de zomervakantie staan al voor de deur. Het was voor ons een leerrijk schooljaar: soms stressvol, soms moeilijk, maar met

Nadere informatie

SPES MULTICULTUREEL. tweede jaargang JUNI 2015. Vlaamse volkspelen p. 7

SPES MULTICULTUREEL. tweede jaargang JUNI 2015. Vlaamse volkspelen p. 7 P a g i n a 1 SPES MULTICULTUREEL tweede jaargang JUNI 2015 Muziek p.4 - regenbuizen - trommels Marokko p. 6 - dans - klederdracht Vlaamse volkspelen p. 7 Afsluitende tentoonstelling p. 8 Een magische

Nadere informatie

Maandag 17 april groep 1,2 en 3 beginnen met het thema: Moederdag *sportdag HAC-velden

Maandag 17 april groep 1,2 en 3 beginnen met het thema: Moederdag *sportdag HAC-velden 7 april 2017 - nummer 14 Belangrijke data Woensdag 12 april voetbaltoernooi voor gr 5 en 6 Donderdag 13 april na de lunchpauze: Paasactiviteit Vrijdag 14 april Goede Vrijdag; leerlingen vrij Maandag 17

Nadere informatie

Week 4-8 november: thema herfst

Week 4-8 november: thema herfst Week 4-8 november: thema herfst We leerden deze week over de herfst. We deden een natuurwandeling in het domein van de school en verzamelden veel herfstmateriaal. Daarmee konden we onze experimenteerbak

Nadere informatie

Kinderboekenweek activiteiten 2016

Kinderboekenweek activiteiten 2016 Nieuwsbrief donderdag 6 oktober 2016 Kinderboekenweek activiteiten 2016 Op donderdag 13 oktober van 16.00 tot 17.30 bent u van harte welkom om alle knutsels en werkjes van uw kind te komen bekijken tijdens

Nadere informatie

Maandbrief mei 2016. schooljaar 2015-2016. De vakantiedagen voor onze school in mei. t Was een intense maand april in SJR

Maandbrief mei 2016. schooljaar 2015-2016. De vakantiedagen voor onze school in mei. t Was een intense maand april in SJR Maandbrief mei 2016 schooljaar 2015-2016 Vanaf dit schooljaar ontvangt u onze maandbrieven per mail. U vindt ze ook terug op www.sjr.be De vakantiedagen voor onze school in mei Woensdag 4 mei, donderdag

Nadere informatie

Schooljaar MEI - JUNI

Schooljaar MEI - JUNI Schooljaar 2016-2017 MEI - JUNI Hallo allemaal, Hier zijn we weer met een nieuwe nieuwsbrief! Die is tweemaandelijks te vinden via de website op onze klasblog. We willen jullie er nog eens aan herinneren

Nadere informatie

Meesters en juffendag / open dag

Meesters en juffendag / open dag Nederwoudseweg 19a, 3772 TD Barneveld Tel. 0342-415635 info@plantijn.org www.plantijn.org schooljaar 2014-2015 nummer 17, vrijdag 5 juni 2015 Meesters en juffendag / open dag Beste ouders/ verzorgers van

Nadere informatie