MAANDBRIEF : OKTOBER 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "MAANDBRIEF : OKTOBER 2014"

Transcriptie

1 MAANDBRIEF : OKTOBER 2014 INLEIDING: Geachte ouders/verzorgers, Vanaf begin oktober wordt in alle groepen veel aandacht besteed aan de Kinderboekenweek. Het thema voor dit jaar is: Lezen is een feest. De kinderen zijn op verschillende manieren met het thema bezig en natuurlijk wordt er ook extra (voor)gelezen. De school is gezellig versierd met posters. En de Kinderboekenweektafel op de 1 ste verdieping nodigt zeker uit tot lezen! Wellicht kunt u samen met uw kind naar de bibliotheek( bus ) gaan om wat boekjes te lenen. Elk kind kan gratis lid (zijn) worden van de bibliotheek. Veel (voor)lezen is belangrijk voor de woordenschatontwikkeling en het ontwikkelen van een goed woordbeeld, zodat kinderen ook minder spellingfouten gaan maken. Maar samen met uw kind een boekje lezen is ook heel gezellig. Doen! Wij wensen u veel leesplezier. HUISWERKBELEID VOOR DE GROEPEN 5, 6, 7 en 8: Ter ondersteuning van het werk op school en ter voorbereiding op het voortgezet onderwijs krijgen de leerlingen van de groepen 5, 6, 7 en 8 huiswerk. Het gaat daarbij vooral om reken- en taalwerk en om het leren van repetities voor aardrijkskunde, geschiedenis en biologie. Bij het reken- en taalwerk gaat het altijd om herhaling of extra oefenwerk, nooit om nieuwe leerstof. Over dit huiswerk zijn er met uw kind afspraken gemaakt. * Tijdens het nabespreken kijkt de leerling het eigen werk na. De leerkracht controleert via steekproeven. Voor de netheid van het werk gelden dezelfde regels als op school. * De huiswerkopdrachten worden genoteerd in de huiswerkmap. U kunt dus altijd weten wat er gedaan moet worden en er op toezien dat dit gebeurt. In principe wordt er elke week huiswerk opgegeven. * Wanneer het huiswerk herhaaldelijk niet is gemaakt of niet wordt meegenomen, dan krijgt u van de leerkracht een berichtje. Zo nodig wordt er van het (niet) maken van het huiswerk een aantekening gemaakt op het rapport. Het wel of niet maken van huiswerk kan een rol spelen bij het advies voor het voortgezet onderwijs. Het zal voor u duidelijk zijn dat er ook van uw kant enige controle en toezicht wordt gevraagd. Wanneer u vragen heeft over het huiswerk dan kunt u contact met de leerkrachtgj opnemen. HERFSTVAKANTIE: Op maandag 20 oktober a.s. begint de herfstvakantie. Op maandag 27 oktober wordt uw kind weer op school verwacht. Wij wensen u alvast een prettige vakantie.

2 KINDERBOEKENWEEK 2014: Ook dit schooljaar besteden we op de Finlandia weer veel aandacht aan de Kinderboekenweek. Het thema van dit jaar is Lezen is een feest! Op woensdag 01 oktober wordt de Kinderboekenweek feestelijk geopend, want de kinderen mogen in hun mooiste feestkleding naar school komen. Tijdens de Kinderboekenweek staat in elke groep een ander feest centraal. Alle werkjes van de kinderen, zoals tekeningen, gedichten, muurkranten, enz. kunt u bekijken op de feestelijke Kijkmiddag van 09 oktober a.s.. U bent dan van harte welkom ( tussen en uur ) om de werkstukken van uw kind(eren) te bewonderen. Thema De Kinderboekenweek heeft jaarlijks een ander thema. In 2014 is het thema Lezen is een feest! De kinderen maken kennis met allerlei soorten feesten. Mensen vieren feest om een speciale gebeurtenis te vieren, zoals : een huwelijk, een geboorte, een verjaardag. Maar ook vanuit hun eigen geloof, zoals : het Suikerfeest, Holi Phagwa, Kerst en Pasen. Geschenk en prentenboek Het Kinderboekenweekgeschenk 2014 wordt geschreven door Harm de Jonge en het Prentenboek wordt in 2014 gemaakt door Marit Törnqvist. KINDERBOEKENWEEKGESCHENK Zestig spiegels - Harm de Jonge Jurre is een verlegen jongen die nooit meer dan zes woorden achter elkaar zegt. Dat is niet zo erg, maar wel als je een spreekbeurt moet houden. Daar ziet hij vreselijk tegenop. Maar dan ontmoet hij prinses Sippora von Singapoor, het meisje met de blauwe ogen en de zwarte vlecht. Zij leert Jurre de wereld anders te zien dan ze is en brengt hem naar de zeven torens van het Prinsenhuis. Daar komt hij in een wonderlijke wereld van kermisgasten en straatartiesten terecht. Hij krijgt er bijzondere adviezen voor zijn spreekbeurt. En als Sippora hem dan ook nog eens met zestig spiegels te hulp schiet, kan er eigenlijk niets meer misgaan.

3 PRENTENBOEK Fabians Feest - Marit Törnqvist Fabian en zijn moeder staan op het punt om samen naar een groot feest te gaan. Fabian fantaseert er op los. Het zal het leukste feest van de wereld worden, dat weet hij zeker. Misschien is er een taart zo groot als het plein en zijn er grachten vol limonade, olifanten om op te rijden en muziek waar je vanzelf van gaat dansen. Moeder bibbert eerst nog een beetje als alles wat Fabian bedacht heeft echt waar blijkt te zijn. Maar samen vieren ze uiteindelijk het feest van hun leven! Griffels, Penselen en Paletten Bij de Kinderboekenweek horen kinderboekenprijzen. Ze leveren een extra feestelijk element aan de week en laten zien hoeveel verscheidenheid en kwaliteit er in de boeken te vinden is. Het Gouden Penseel 2014, de prijs voor het best geïllustreerde boek, gaat naar Floor Rieder (Zwolle, 1985). Zij ontving de onderscheiding vanavond in het Rijksmuseum voor haar illustraties in Het raadsel van alles wat leeft (Uitgeverij Gottmer), geschreven door Jan Paul Schutten.

4 Het Gulden Palet, de bekroning voor het beste werk van een buitenlandse illustrator, werd uitgereikt aan Anton Van Hertbruggen (Ekeren, 1990) voor Het hondje dat Nino niet had(uitgeverij De Eenhoorn), geschreven door Edward van de Vendel. Tevens is zojuist de tentoonstelling Penselen in het Rijksmuseum geopend. Tot en met 11 januari 2015 zijn in de Teekenschool van het Rijksmuseum de originele prenten te zien van de winnaars van de Penselen, de Paletten en de Vlag en Wimpels. Penselen in het Rijksmuseum is een jaarlijkse samenwerking tussen het Rijksmuseum en de Kinderboekenweek. LANG ZAL JE LEZEN!! Kinderboekenweekfeest in de bibliotheek De bibliotheek Delfshaven organiseert omtrent dit thema allerlei leuke gratis activiteiten. Zoals de toneelvoorstelling huisje boompje beestje, cup cakes versieren en feesthoedjes maken. Niet alleen de kinderen maar ook de ouders zijn van harte welkom om de feestelijkheden bij te wonen. WIE WAT WAAR : Kinderen en hun ouders : Kinderboekenweekfeest : Bibliotheek Delfshaven Rösener Manzstraat 80 te Rotterdam WANNEER : zaterdagmiddag 4 oktober 2014 TIJD : uur Op zondag 5 oktober 2014 wordt het Kinderboekenweekfeest in de Centrale Bibliotheek spectaculair geopend door het grootste kinderkoor van Rotterdam en ZangExpress. Er komen kinderboekenschrijvers en illustratoren. Er is een muzikale voorstelling Leve het nijlpaard van Theatergroep van Santen. Een spelworkshop Alice in Wonderland. Ook kun je zelf aan de slag gaan samen met een Rotterdamse straatdichter of tijdens een boek-in-a-box waarbij je een boek tot leven knutselt en er zelf een animatiefilmpje bij maakt. Maar er is nog veel meer leuks..! Adres: Hoogstraat PV Rotterdam Tijd: van uur

5 We hopen alle Finlandianen groot en klein in feestkleding te begroeten. En natuurlijk maken we weer foto s,die op onze website een plekje krijgen onder het kopje FOTO S. Veel (voor)lezen is zeer belangrijk voor de woordenschatontwikkeling en het ontwikkelen van een goed woordbeeld, zodat kinderen ook minder spellingfouten gaan maken. Op school besteden we hieraan al veel tijd: van beginnende geletterdheid bij de allerkleinsten via aanvankelijk lezen naar technisch, begrijpend en studerend lezen. Alle leesvaardigheden komen dus aan bod. Ook de rol van de ouders, juist tijdens de jaarlijkse Kinderboekenweken, is van groot belang. Wellicht kunt u samen met uw kind naar de bibliotheek( bus ) gaan om wat boekjes te lenen. Elk kind kan gratis lid (zijn) worden van de bibliotheek. Maar samen met uw kind een boekje lezen is ook heel gezellig. Doen! Wilt u nog meer tips of ideetjes opdoen, dan kunt u van alles terugvinden op SCHOOLFONDS : Er is een brief uitgegaan voor de betaling van het schoolfonds voor het schooljaar In de brief werd nog eens uitgelegd welke activiteiten de Ouderraad uit het schoolfonds betaalt. De ouderbijdrage is voor dit schooljaar niet verhoogd en bedraagt dus 50,00. Mocht u de bijdrage nog niet hebben betaald, dan willen wij u vriendelijk verzoeken dit zo spoedig mogelijk te doen op: rekeningnummer: t.n.v.: FINLANDIA OR s.v.p. Naam van uw kind en groep vermelden. Het is mogelijk om in 3 gedeelten te betalen : 20,- in september/oktober, 15,- in januari/februari en 15,- in maart/april. Contant betalen mag, maar betalen via de bank is handig voor u en voor de school!

6 AGENDA: oktober 01 Start Kinderboekenweek: iedereen mag in feestkleding naar school komen! 06 Studiedag: de school is dicht! 07 OR- vergadering ( uur ) MR-vergadering ( uur ) 09 Afsluiting Kinderboekenweek; U komt toch ook naar onze feestelijke Kijkmiddag ( uur ) om in de klas de werkjes van uw kind te bewonderen. Gezellig!! 14 Project Verteller op school - groepen 3 en 4 op de Finlandia 15 Schoolsporttoernooi Basketbal- groepen 7 en 8 in PIER 80 ( uur ) 20 1 ste vakantiedag van de herfsentvakantie 27 1 ste schooldag na de herfstvakantie Wij wensen iedereen een prettige herfstvakantie!

MAANDBRIEF : OKTOBER 2010

MAANDBRIEF : OKTOBER 2010 MAANDBRIEF : OKTOBER 2010 INLEIDING: Geachte ouders/verzorgers, In de maand oktober staan weer vele activiteiten op het programma. Zo zullen de leerlingen van groep 7 en 8 op werkweek gaan naar Leersum.

Nadere informatie

Nieuwsbrief September Schooljaar 2014 2015

Nieuwsbrief September Schooljaar 2014 2015 ODAB Westerschool Wildervank DATALIJST September 01 Hercontrole LOT groep 7 en 8 01 Groepsinformatieavond (GIA) groep 5-6 18.45 19.45 Groepsinformatieavond (GIA) groep 7-8 20.00 21.00 02 Groepsinformatieavond

Nadere informatie

Tekst lezen en verwijswoorden begrijpen

Tekst lezen en verwijswoorden begrijpen Tekst lezen en verwijswoorden begrijpen 1. Lees de tekst met het stappenplan. In de tekst staan veel verwijswoorden, zoals hij, zij en dat. Markeer de woorden tijdens het lezen. Kom je nog moeilijke woorden

Nadere informatie

MAANDBRIEF : OKTOBER 2009

MAANDBRIEF : OKTOBER 2009 MAANDBRIEF : OKTOBER 2009 INLEIDING: Geachte ouders/verzorgers, In de maand oktober staan weer vele activiteiten op het programma. Zo zullen de leerlingen van groep 7 en 8 op werkweek gaan naar Leersum.

Nadere informatie

K l a a r v o o r e e n f e e s t e l i j ke K i n d e r b o e ke n w e e k?

K l a a r v o o r e e n f e e s t e l i j ke K i n d e r b o e ke n w e e k? Speciale Uitgave van de Kinderboekenweekcommissie 7e jaargang oktober 2014 K l a a r v o o r e e n f e e s t e l i j ke K i n d e r b o e ke n w e e k? De Kinderboekenweek bestaat in 2014 alweer 60 jaar.

Nadere informatie

Theresia School Nieuws

Theresia School Nieuws Theresiaschool Braakven 19 5258 AG Berlicum 073-5037117 Theresia School Nieuws 19 e jaargang nummer 3, 02 oktober 2014 * Uitnodiging Algemene Ledenvergadering Oudervereniging (ALV) Theresiaschool Beste

Nadere informatie

kikkernieuws kikkernieuws Hoe meer boeken.hoe meer leesplezier!!! Basisschool Remigius Duiven

kikkernieuws kikkernieuws Hoe meer boeken.hoe meer leesplezier!!! Basisschool Remigius Duiven Basisschool Remigius Duiven kikkernieuws kikkernieuws website : www.bsremigiusduiven.nl e-mail : info@bsremigius.nl Redactie : Wilbert Arends en Anita Hendriks Jaargang 25 [nummer 06] ::: 08 oktober 2015

Nadere informatie

Leespromotie Kinderboekenweek Groep 6

Leespromotie Kinderboekenweek Groep 6 L e e s p a a d e Feest! Leespromotie Kinderboekenweek Groep 6 voor alle lessen: leesboeken, waaronder boeken rond het thema van de Kinderboekenweek; kerntitels behorend bij het thema van de Kinderboekenweek

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F OBS De Akkers en PSZ t Valkje Jagerslaan 15 3075 AA Rotterdam 010 2907827 directie@de-akkers.nl www.de-akkers.nl 10 oktober 2014 nummer 54 Studiedagen Voor de leerkrachten zijn dit

Nadere informatie

Leespromotie Kinderboekenweek Groep 3-4

Leespromotie Kinderboekenweek Groep 3-4 L e e s p a a d e Feest! Leespromotie Kinderboekenweek Groep 3-4 voor alle lessen: leesboeken, waaronder boeken rond het thema van de Kinderboekenweek; kerntitels behorend bij het thema van de Kinderboekenweek

Nadere informatie

Donderdag 18 september 2014

Donderdag 18 september 2014 Donderdag 18 september 2014 Informatieavonden op de Vroonhoeve Beste ouders en verzorgers, de leden van de MR en de AC nodigen u bij deze van harte uit voor de informatieavonden van a.s. maandag (onderbouw)

Nadere informatie

Nieuws van de directie. *schoolfonds / schoolreis betaling. *geen inloop in de groepen 4 t/m 8. Nieuws uit groep 1

Nieuws van de directie. *schoolfonds / schoolreis betaling. *geen inloop in de groepen 4 t/m 8. Nieuws uit groep 1 Nieuws van de directie *schoolfonds / schoolreis betaling Het schoolfonds bedraagt dit schooljaar 25 euro per leerling. U kunt dit bedrag overmaken op girorekening NL59 INGB 0003 0478 62 ten name van Consent

Nadere informatie

BASISSCHOOL ST. JOZEF NIEUW BERGEN

BASISSCHOOL ST. JOZEF NIEUW BERGEN 1 BASISSCHOOL ST. JOZEF NIEUW BERGEN September 2014 Beste ouders / verzorgers, Het begin is gemaakt. Een goed begin!! Kinderen hebben er zin in. We zien ze genieten van het samen met andere kinderen bezig

Nadere informatie

Ieders talent een toekomst!

Ieders talent een toekomst! Ieders talent een toekomst! collectieve vrije dagen hele dag namiddag vrijdag 13 03 2015 1 2 3 4 5 vrijdag 22 05 2015 1 5 vrijdag 10 07 2015 1 2 3 4 5 OPEN MORGEN op woensdag 4 maart a.s. van 09.00 11.30

Nadere informatie

Christelijke Basisschool De Bron. Frankenskamp 4 3848 DE Harderwijk 0341-426704 www.debronharderwijk.nl

Christelijke Basisschool De Bron. Frankenskamp 4 3848 DE Harderwijk 0341-426704 www.debronharderwijk.nl Christelijke Basisschool De Bron Frankenskamp 4 3848 DE Harderwijk 0341-426704 www.debronharderwijk.nl Huiswerkprotocol Visie op huiswerk Niet alle scholen geven huiswerk. Toch zijn er veel scholen, waaronder

Nadere informatie

Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2015

Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2015 Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2015 Agenda: oktober/november UITDAGEND ONDERWIJS MET EEN STERKE BASIS maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag oktober 19 Start herfstvakantie 12

Nadere informatie

Het Lebuïnusblad. Foto s op www.lebuinus.nl Op de site van school zijn foto s toegevoegd van de tentoonstelling over de Kinderboekenweek.

Het Lebuïnusblad. Foto s op www.lebuinus.nl Op de site van school zijn foto s toegevoegd van de tentoonstelling over de Kinderboekenweek. Positief Bezig zijn op School Het Lebuïnusblad Goed gedrag kun je leren. In de week na de herfstvakantie gaan we de volgende regel oefenen op school: Op tijd komen is goed, want samen starten moet Tip

Nadere informatie

Kinderboekenweek Groep 8

Kinderboekenweek Groep 8 L e e s p Feest! a a d e Leespromotie Kinderboekenweek Groep 8 voor alle lessen: leesboeken, waaronder boeken rond het thema van de Kinderboekenweek; kerntitels behorend bij het thema van de Kinderboekenweek

Nadere informatie

Het huiswerk heeft de volgende functies: - Het kan er toe bijdragen dat kinderen niet achterop raken met het onderwijsprogramma

Het huiswerk heeft de volgende functies: - Het kan er toe bijdragen dat kinderen niet achterop raken met het onderwijsprogramma Huiswerk op De Springplank Informatiebrochure voor ouders / verzorgers Deze brochure is opgezet om u als ouders/verzorgers te informeren over de rol van huiswerk op De Springplank. We hopen dat deze informatie

Nadere informatie

Weeknieuws 5 cursus 2015 2016 18 september 2015

Weeknieuws 5 cursus 2015 2016 18 september 2015 Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl Pluskinderopvang Stadskwartier 0615267632 Weeknieuws 5

Nadere informatie

De herfstvakantie is van 19 tot 23 oktober 2015

De herfstvakantie is van 19 tot 23 oktober 2015 Oktober 2015 Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand oktober zijn: Stijn Zaaijer Lynn Bonvanie Jaylinn Meijering Luca Wildschut We wensen jullie allemaal een fijne tijd op onze school. De

Nadere informatie

Agenda voor de maand oktober en november 2016

Agenda voor de maand oktober en november 2016 Agenda voor de maand oktober en november 2016 Nieuwsbrief nummer 2016-02 Almere, 13 oktober 2016 17 t/m 21 oktober Herfst vakantie Maandag 24 oktober Studiedag voor de leerkrachten, alle leerlingen zijn

Nadere informatie

Document vertellen en presenteren voor de groepen 1, 2, 3 en 4. Doelen van vertellen en presenteren in groep 1 en 2:

Document vertellen en presenteren voor de groepen 1, 2, 3 en 4. Doelen van vertellen en presenteren in groep 1 en 2: Document vertellen en presenteren voor de groepen 1, 2, 3 en 4 Doelen van vertellen en presenteren in groep 1 en 2: Leerlingen raken vertrouwd met het presenteren voor een groep Leerlingen raken vertrouwd

Nadere informatie

Even voorstellen: Ik hoop op een fijne en constructieve samenwerking met het team, medezeggenschapsraad, ouderraad en met u als ouders.

Even voorstellen: Ik hoop op een fijne en constructieve samenwerking met het team, medezeggenschapsraad, ouderraad en met u als ouders. Over De Veenbrug Jaargang 16, nummer 5 12 oktober 2015 Kinderboekenweek Kind op maandag Week 42 12/10-16/10 Thema: Ga maar We lezen: Genesis 11:27-32; 12:1-9; 12:10-20 Terach, de vader van Abram, vertrekt

Nadere informatie

oktober Linknieuws Inhoud START BSO DE NIEUWE LINK

oktober Linknieuws Inhoud START BSO DE NIEUWE LINK + oktober Linknieuws 3-10-2014 START BSO DE NIEUWE LINK Op maandag 29 september is Buitenschoolse Opvang de Schaepskooi gestart met naschoolse opvang in het gebouw van De Nieuwe Link. Voortaan heet deze

Nadere informatie

Koninginfo. Woensdag 30 september leerlingen vrij. Schoolverpleegkundige groep 7 IN DIT NUMMER. Onderwijs aan meer- en hoogbegaafde leerlingen

Koninginfo. Woensdag 30 september leerlingen vrij. Schoolverpleegkundige groep 7 IN DIT NUMMER. Onderwijs aan meer- en hoogbegaafde leerlingen Koninginfo Bezoek- en postadres Tsjerk Hiddesstraat 4 9291 AX KOLLUM 0511-451948 0511-451946 (kleuterafdeling) directie@kjschool.eu www.kjschool.eu 25 september 2015 Jaargang 22 nr. 4 IN DIT NUMMER 1.

Nadere informatie

Aanbod onderwijs 2015/2016

Aanbod onderwijs 2015/2016 Aanbod onderwijs 2015/2016 Pagina LEESBEVORDERING EN TAALONTWIKKELING Lezen is van groot belang voor de ontwikkeling van het kind en zijn schoolprestaties. Met ons enthousiasme en expertise voor taal,

Nadere informatie

s Ochtends bezoek GGD aan groep 2 14 januari Open huis AJC s avonds (leerlingen groep 8 en ouders) 14 januari Natuurexcursie groep 7a

s Ochtends bezoek GGD aan groep 2 14 januari Open huis AJC s avonds (leerlingen groep 8 en ouders) 14 januari Natuurexcursie groep 7a Jrg. 15 nr. 8 5 december 2013 Agenda 9 december 10 december Voorlichtingsavond AJC om 19:00 uur (havo, atheneum en gymnasium) Voorlichtingsavond AJC om 19:00 uur (vmbo tl(mavo) en havo) 11 december Voorlichtingsavond

Nadere informatie

20-11-2014. Sperwerhoek 6 2743 GC Waddinxveen telefoon: 0182 614406 www.dickbrunaschool.nl nieuwsbrief@dickbrunaschool.nl

20-11-2014. Sperwerhoek 6 2743 GC Waddinxveen telefoon: 0182 614406 www.dickbrunaschool.nl nieuwsbrief@dickbrunaschool.nl 20-11-2014 Sperwerhoek 6 2743 GC Waddinxveen telefoon: 0182 614406 www.dickbrunaschool.nl nieuwsbrief@dickbrunaschool.nl Belangrijke datums 5 december Sinterklaas. Continurooster tot 13.30u gr. 5 t/m 8

Nadere informatie

ISE Huiswerk beleid. Huiswerkbeleid ISE Dutch department april 2013 Pagina 1

ISE Huiswerk beleid. Huiswerkbeleid ISE Dutch department april 2013 Pagina 1 ISE Huiswerk beleid Huiswerkbeleid ISE Dutch department april 2013 Pagina 1 Op de ISE Primary school sluit het huiswerk aan bij het werk dat de kinderen op school maken. Ouders worden gestimuleerd hun

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 4 28 oktober 2014 Pagina 1 van 5

Nieuwsbrief nummer 4 28 oktober 2014 Pagina 1 van 5 Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave Algemeen: Vervoer Algemeen: Nationaal schoolontbijt Algemeen: Knutselavond voor ouders Algemeen: ouders gezocht voor de Ouderraad SO: Kijkles zwemmen SO: speciaal vervoer naar

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers

Beste ouders/verzorgers Schooljaar 2016-2017 30 januari t/m 03 februari Agenda: Ma - Groep 1-2 gaat naar het Haarhuus gr. 8 begeleid Di - Wo - Open Huis van 9.00-12.00 u. Do - Vr - Beste ouders/verzorgers Woensdag is het zover:

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt. KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 8 10-12-2013 In dit nummer: Actie schoenendoos Kerstfeest Kerstbakjes

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant,

Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, Info 4 Datum: 9-10-2015 Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, We hebben op de Waterkant een intensieve, soms ook wat emotionele week achter de rug. In deze Info kunnen jullie lezen over

Nadere informatie

Blad voor ouders en verzorgers die benieuwd zijn naar de belevenissen van hun kind op de Vonder ` Start thema Goede Voornemens

Blad voor ouders en verzorgers die benieuwd zijn naar de belevenissen van hun kind op de Vonder ` Start thema Goede Voornemens JANUARI 2015 VEENSTRAAT 2 7776 BE SLAGHAREN TEL: 0523 681892 WWW.SBODEVONDER.NL Blad voor ouders en verzorgers die benieuwd zijn naar de belevenissen van hun kind op de Vonder ` Belangrijke Data: 19 DECEMBER

Nadere informatie

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven.

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven. Informatie groep 6 De Gouden weken: Aan het begin van groep 6 starten we met het project de Gouden weken. We zullen veel groepsspelletjes doen om elkaar beter te leren kennen. We vinden het belangrijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 Schooljaar 2015-2016 oktober 2015

Nieuwsbrief 3 Schooljaar 2015-2016 oktober 2015 Nieuwsbrief 3 Schooljaar 2015-2016 oktober 2015 Hoofdweg 2034 2158MC Buitenkaag 0252 544308 e.vansteen@st-willibrordusschool.nl www.st-willibrordusschool.nl In dit nummer Even voorstellen! Alle vakanties

Nadere informatie

de Leespromotie L e e s p a r a Kinderboekenweek Groep 3-4

de Leespromotie L e e s p a r a Kinderboekenweek Groep 3-4 L e e s p a r a de Leespromotie Kinderboekenweek Groep 3-4 voor alle lessen: leesboeken, waaronder boeken rond het thema van de Kinderboekenweek; kerntitels behorend bij het thema van de Kinderboekenweek

Nadere informatie

Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 06 nov. 2015 - nr. 5

Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 06 nov. 2015 - nr. 5 Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 06 nov. 2015 - nr. 5 Op de agenda 09-11-2015 16-11-2015 26-11-2015 inleveren Studiedag Dalton. Alle kinderen zijn vrij Deze week muurschildering

Nadere informatie

BIJLAGE bij de Website voor Groep 6, 7, 8

BIJLAGE bij de Website voor Groep 6, 7, 8 Zoals u wellicht weet wordt er ieder jaar in oktober de KINDERBOEKENWEEK georganiseerd. Op de meeste scholen worden er dan ook Voorleeswedstrijden gehouden, en gaat de aandacht speciaal uit naar de PROMOTIE

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. 1. Kinderboekenweek. en Juffendag

Nieuwsbrief oktober 2014. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. 1. Kinderboekenweek. en Juffendag De Bloesem Pr. Beatrixstraat 46a 4024 HM Eck en Wiel Tel.nr. : 0344-691967 Schoolleider : Anneke Smits. Website : www.obsdebloesem.nl Email : info@obsdebloesem.nl Nieuwsbrief oktober 2014 Maandag Dinsdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2015. OBS. Ollie B Bommel Nassaustraat 22 3258 AR Den Bommel 0187-612007 info@olliebbommel.nl

Nieuwsbrief september 2015. OBS. Ollie B Bommel Nassaustraat 22 3258 AR Den Bommel 0187-612007 info@olliebbommel.nl Nieuwsbrief september 2015 OBS. Ollie B Bommel Nassaustraat 22 3258 AR Den Bommel 0187-612007 info@olliebbommel.nl Bijdrage schoolreis, schoolkamp en schoolfonds In de brief die uw kind heeft meegekregen

Nadere informatie

10 oktober 2014. Gerrit Bussink

10 oktober 2014. Gerrit Bussink 10 oktober 2014 VAN DE DIRECTEUR De komende week ben ik dinsdag, donderdag en vrijdag op De Branding en Hans Boelen maandag en woensdag. Donderdag hebben wij een studiedag waarin we onze ambities gaan

Nadere informatie

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28.

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28. Korenpraatjes Jaargang 19 No.28. 4 december 2014 www.qliqprimair.nl BS De Korenaar 1. Vanuit de directie 2. Informatie uit de groepen 3. Vanuit de OC 4. Vanuit de MR 5. Verslag vanuit de klassen 6. Kalender

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4, 7 oktober 2015

Nieuwsbrief 4, 7 oktober 2015 Nieuwsbrief 4, 7 oktober 2015 Agenda 07 t/m 18 oktober Kinderboekenweek 19 t/m 23 oktober Herfstvakantie 04 november Studiedag leerlingen vrij 11 november Studiedag leerlingen vrij Gymles groep 1 en 2

Nadere informatie

HUISWERKBELEID 1. AANLEIDING

HUISWERKBELEID 1. AANLEIDING HUISWERKBELEID 1. AANLEIDING In het schooljaar2013-2014 staat onder andere een beleidsplan over huiswerk centraal. Met dit nieuwe beleidsplan krijgen de leerkrachten een afgewogen werkinstrument ter beschikking.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5 3 oktober 2014

Nieuwsbrief 5 3 oktober 2014 Nieuwsbrief 5 3 oktober 2014 Inhoud Informatie van school Deur 5 minuten later open! Kinderboekenweek Herfstvakantie Studiedag team 6 oktober dag van de leraar Inloop bij de directeur Agenda Verzoeken

Nadere informatie

Agenda oktober - november NIEUWSBRIEF NR 10 JAARGANG 4

Agenda oktober - november NIEUWSBRIEF NR 10 JAARGANG 4 Agenda oktober - november NIEUWSBRIEF NR 10 JAARGANG 4 Oktober 21 t/m 26 Herfstvakantie Oktober 27, zondag Wintertijd!! Oktober 29, dinsdag Schoolfotograaf November 13, woensdag Studiedag, alle groepen

Nadere informatie

HUISWERKBROCHURE voor groep 3 t/m 8

HUISWERKBROCHURE voor groep 3 t/m 8 HUISWERKBROCHURE voor groep 3 t/m 8 1 Algemeen Frequentie In groep 3, 4 en 5 krijgen de leerlingen incidenteel huiswerk mee. Vaak zijn dit oefenbladen, soms bladen waarop samenvattingen staan. Vanaf groep

Nadere informatie

Stamgroepnieuws, mei 2015

Stamgroepnieuws, mei 2015 Stamgroepnieuws, mei 2015 Verkeersexamen: Alle kinderen van groep 7 en 8 zijn geslaagd!! Gefeliciteerd: Annabel, Elmar, Jan, Lukas, Sil, Bram, Jasmijn, Rutger, Sem en Splinter. Groep 8. De schooleindtoets

Nadere informatie

Kinderboekenweek activiteiten 2016

Kinderboekenweek activiteiten 2016 Nieuwsbrief donderdag 6 oktober 2016 Kinderboekenweek activiteiten 2016 Op donderdag 13 oktober van 16.00 tot 17.30 bent u van harte welkom om alle knutsels en werkjes van uw kind te komen bekijken tijdens

Nadere informatie

locatie Zomerweg groep 1-4 tel. 472785 - locatie Kerkstraat groep 5-8 tel. 473004 info@deklimtorendrempt.nl nr. 3 01-10-2013

locatie Zomerweg groep 1-4 tel. 472785 - locatie Kerkstraat groep 5-8 tel. 473004 info@deklimtorendrempt.nl nr. 3 01-10-2013 KlimtorenNieuws locatie Zomerweg groep 1-4 tel. 472785 - locatie Kerkstraat groep 5-8 tel. 473004 info@deklimtorendrempt.nl nr. 3 01-10-2013 In dit nummer: Informatieavonden Website Schoolfruit Schoolmelk

Nadere informatie

Informatiebrief 1 groep 7 16 augustus 2012

Informatiebrief 1 groep 7 16 augustus 2012 Informatiebrief 1 groep 7 16 augustus 2012 Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van het nieuwe schooljaar 2012/2013. In de nieuwsbrieven van dit jaar wil ik u op de hoogte houden van allerlei zaken in groep

Nadere informatie

werkbladen thema 7 DE BASISSCHOOL

werkbladen thema 7 DE BASISSCHOOL werkbladen thema 7 DE BASISSCHOOL 7.0 vragen bij de film alleen Kijk naar de film. Geef antwoord op de vragen. eerste ronde filmkijken 1 2 3 Badria vindt Nederlands moeilijk. De juf komt op huisbezoek.

Nadere informatie

MAANDINFORMATIE OKTOBER 2015

MAANDINFORMATIE OKTOBER 2015 MAANDINFORMATIE OKTOBER 2015 Groep 4b werkt met Snappet. Iedere leerling heeft een tablet voor rekenen en spelling. OBS Het Startblok Burgemeester van Haarenlaan 871 Telefoon: 0104737889 www.startblokschiedam.nl

Nadere informatie

Kringgesprek. Nummer 17 2013-2014

Kringgesprek. Nummer 17 2013-2014 Nummer 17 2013-2014 2014 Kringgesprek Zoals u wellicht al wel gemerkt heeft zijn wij helaas telefonisch even niet bereikbaar. Achter de schermen wordt er hard gewerkt om dit zo spoedig mogelijk op te lossen.

Nadere informatie

Huiswerk Spreekbeurten Werkstukken

Huiswerk Spreekbeurten Werkstukken Huiswerk Spreekbeurten Werkstukken - 2 - Weer huiswerk? Nee, deze keer geen huiswerk, maar een boekje óver huiswerk! Wij (de meesters en juffrouws) horen jullie wel eens mopperen als je huiswerk opkrijgt.

Nadere informatie

Huiswerkbeleid op basisschool De Leerlingst

Huiswerkbeleid op basisschool De Leerlingst Basisschool De Leerlingst Postbus 4052 6080 AB Haelen 0475-300989 info@deleerlingst.nl Huiswerkbeleid op basisschool De Leerlingst Inhoud: 1. Waarom geven wij huiswerk? 2. In welke groepen krijgen de kinderen

Nadere informatie

Saenparel INFO 23-09-2013-07-10-2013

Saenparel INFO 23-09-2013-07-10-2013 Saenparel INFO 23-09-2013-07-10-2013 Agenda: Wo 02-10 Start Kinderboekenweek met schoolontbijt Wo 09-10 Onze school ontvangt collega s van Agora Ma 14-10 Ouderraad Jaarvergadering Di 15-10 Herfstwandeling

Nadere informatie

Huiswerkbeleid op OBS de Zeester. augustus 2014

Huiswerkbeleid op OBS de Zeester. augustus 2014 Huiswerkbeleid op OBS de Zeester augustus 2014 1 Inhoud: 1. Waarom geven wij huiswerk? 2. In welke groepen krijgen de kinderen huiswerk? 3. Waaruit bestaat het huiswerk in de diverse groepen? Op onze school

Nadere informatie

*SINT JOSEPH* BASISSCHOOL

*SINT JOSEPH* BASISSCHOOL Nieuwsbrief 5 Vrijdag 27 september 2013 *SINT JOSEPH* BASISSCHOOL ROZENHOUTSTRAAT 3 072-5715314 1704 CD HEERHUGOWAARD NOORD De brandweerwedstrijden. Op zaterdag 14 november hebben Pascalle Beers, Marjet

Nadere informatie

Gedicht van Berdie Bartels Uit: Er zit een feest in mij! Querido s Poëziespektakel 5

Gedicht van Berdie Bartels Uit: Er zit een feest in mij! Querido s Poëziespektakel 5 ik vier vandaag een feestje ik geef mezelf een pluim ik zeg hoera, ik zing hoezee proost olijk met mijn kopje thee geef aan mezelf een schouderklop hang fluitend al mijn slingers op geef mij twee dikke

Nadere informatie

Informatieboekje bovenbouw

Informatieboekje bovenbouw Informatieboekje bovenbouw Voor ouders en kinderen uit de bovenbouw. INHOUD Inleiding... 3 Agenda... 3 Toetsrooster... 5 Reguliere toetsen.... 5 Wereldoriëntatie:... 5 Taal, rekenen en Engels:... 5 Boekverslag/

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. Terugblik kermis. Nr. 03 23-09-2015

KlimtorenNieuws. Terugblik kermis. Nr. 03 23-09-2015 KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 03 23-09-2015 Terugblik kermis Terugblik kermis Schoolfotgraaf Hoofdluis

Nadere informatie

Lollystokjes of een prop Maak geen rommel, ruim het op. Appelschillen, lege zakken Doe het in de AFVALBAKKEN!

Lollystokjes of een prop Maak geen rommel, ruim het op. Appelschillen, lege zakken Doe het in de AFVALBAKKEN! Overzicht activiteiten komende tijd: Nieuwsbrief 3 21 september 2012 Datum Activiteit Groep September Wo. 26-09 Dag van de Talen 1-8 Do. 27-09 Studiedag; alle kinderen vrij 1-8 Oktober Di 2-10 Ouderavond

Nadere informatie

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, We hopen, dat u samen met uw kinderen heeft genoten van de meivakantie. Deze week start de

Nadere informatie

Nieuws over groep 5. Beste ouders/verzorgers, Deze week veel nieuws over groep 5.

Nieuws over groep 5. Beste ouders/verzorgers, Deze week veel nieuws over groep 5. Nieuws over groep 5 Beste ouders/verzorgers, Deze week veel nieuws over groep 5. Vandaag heeft de moeder van Maeva foto s van alle groepen gemaakt. Deze komen op onze schoolsite te staan. Deze agenda en

Nadere informatie

Huiswerkbeleid. Cluster Itter. Basisschool de Schakel Basisschool Sint Lambertus

Huiswerkbeleid. Cluster Itter. Basisschool de Schakel Basisschool Sint Lambertus Huiswerkbeleid Cluster Itter Basisschool de Schakel Basisschool Sint Lambertus Huiswerk Op onze school wordt in diverse groepen huiswerk gegeven. Onder huiswerk verstaan we werk dat vanuit de school meegegeven

Nadere informatie

Huiswerkboekje Huiswerkboekje

Huiswerkboekje Huiswerkboekje Huiswerkboekje 1 Jan Thiesschool Menso Altinglaan 4 9451 KE Rolde (0592) 24 13 03 e-mail: janthies@primah.org website: www.janthiesschool.nl Aan de ouders/verzorgers, We willen het maximale uit onze leerlingen

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 8. Obs de Toermalijn

Informatieboekje. Groep 8. Obs de Toermalijn Informatieboekje Groep 8 Obs de Toermalijn 2014 2015 De leerstof in groep 8 Nederlandse taal : Begrijpend lezen Voor het vak begrijpend lezen hanteren we de methode Nieuwsbegrip. Deze methode legt de nadruk

Nadere informatie

29 september Nieuwsbrief De Zon. Digitale nieuwsbrief van RKBS De Zon voor ouders/verzorgers

29 september Nieuwsbrief De Zon. Digitale nieuwsbrief van RKBS De Zon voor ouders/verzorgers Schooljaar: 2017-2018, nummer 3 Nieuwsbrief De Zon Digitale nieuwsbrief van RKBS De Zon voor ouders/verzorgers In deze nieuwsbrief wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen: - Onderwijsinhoudelijk

Nadere informatie

Uit de school geklapt! September 2015

Uit de school geklapt! September 2015 Uit de school geklapt! September 2015 willen vormen. Er is een finale voor de groepswinnaars uit de groepen 4a, 5a en 4/5b en voor de groepswinnaars uit de groepen 6a, 7a, 6/7b en 8. De winnaars van de

Nadere informatie

Cbs De Triangel. www.triangelaalten.nl. Jaargang 10, nummer 3 Oktober 2013. Geachte ouders / verzorgers,

Cbs De Triangel. www.triangelaalten.nl. Jaargang 10, nummer 3 Oktober 2013. Geachte ouders / verzorgers, Cbs De Triangel www.triangelaalten.nl Jaargang 10, nummer 3 Oktober 2013 Geachte ouders / verzorgers, Zending Elke maandag mogen de kinderen zendingsgeld meenemen naar school. Dit geld gaat naar een aantal

Nadere informatie

WEEKBRIEF 15 JANUARI 2016 / NUMMER 22. audit op school. studiedag team, kinderen hebben een vrije dag extra

WEEKBRIEF 15 JANUARI 2016 / NUMMER 22. audit op school. studiedag team, kinderen hebben een vrije dag extra WEEKBRIEF 15 JANUARI 2016 / NUMMER 22 Aan de ouders/verzorgers van onze leerlingen, Afgelopen dinsdag was er directieberaad van JongLeren. Daar is de strategische beleidsagenda vastgesteld. De uitgangspunten

Nadere informatie

Huiswerkprotocol. Fusieschool de Plenkert/St. Joseph. bs St. Joseph

Huiswerkprotocol. Fusieschool de Plenkert/St. Joseph. bs St. Joseph Huiswerkprotocol Fusieschool de Plenkert/St. Joseph bs St. Joseph Huiswerkprotocol bs de Plenkert/St. Joseph Op onze school kiezen we ervoor om huiswerk te geven in de groepen 4 tot en met 8. Door middel

Nadere informatie

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering 21 December vrijdag Kerstvakantie begint om 12.15 uur 25 & 25 December Eerste & Tweede kerstdag Woensdag

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2015

NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2015 NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2015 OVERZICHT Algemeen Middenbouw (3-5) Bovenbouw (6-8) Algemeen / Persoonlijke noot In de afgelopen maand hebben we 2 ouderavonden georganiseerd die druk bezocht zijn en daar zijn

Nadere informatie

25 september 2015 (5 blz.)

25 september 2015 (5 blz.) 25 september 2015 (5 blz.) Kinderen van de Heerdstee Vrijdag 18 september was het feest naar aanleiding van onze excellente beoordeling na de daltonvisitatie. Tijdens dit feest werd wederom duidelijk hoeveel

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 8. Obs de Toermalijn 2015-2016

Informatieboekje. Groep 8. Obs de Toermalijn 2015-2016 Informatieboekje Groep 8 Obs de Toermalijn 2015-2016 De leerstof in groep 8 Nederlandse taal : Begrijpend lezen Voor het vak begrijpend lezen hanteren we de methode Nieuwsbegrip. Deze methode legt de nadruk

Nadere informatie

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven.

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven. Informatie groep 6 De Gouden weken: Aan het begin van groep 6 starten we met het project de Gouden weken. We zullen veel groepsspelletjes doen om elkaar beter te leren kennen. We vinden het belangrijk

Nadere informatie

C1000 KINDERBOEKENZEGELS

C1000 KINDERBOEKENZEGELS 03 oktober 2014 Nummer 3 (week 40) AGENDA 05 oktober 09 oktober 13 oktober 15 oktober 17 oktober 20 t/m 24 oktober 30 oktober 31 oktober 08 november 10 november 11 november 12 november 14 november 25 november

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. Maandopening december. Sinterklaasfeest

KlimtorenNieuws. Maandopening december. Sinterklaasfeest KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 07 25-11-2015 In dit nummer: Maandopening Sinterklaasfeest Bieb-uitleen

Nadere informatie

HUISWERKBELEID. Inhoudsopgave... 1. Inleiding... 2. Het doel van dit huiswerkbeleid... 2. Voorwaarden huiswerkbeleid... 2

HUISWERKBELEID. Inhoudsopgave... 1. Inleiding... 2. Het doel van dit huiswerkbeleid... 2. Voorwaarden huiswerkbeleid... 2 HUISWERKBELEID Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 2 Het doel van dit huiswerkbeleid... 2 Voorwaarden huiswerkbeleid... 2 Doelstellingen huiswerk... 3 Opbouw van het huiswerk... 3 Incidenteel huiswerk... 6

Nadere informatie

Leespromotie Kinderboekenweek Groep 5

Leespromotie Kinderboekenweek Groep 5 L e e s p a r a de Leespromotie Kinderboekenweek Groep?! voor alle lessen: leesboeken, waaronder boeken rond het thema van de Kinderboekenweek; kerntitels behorend bij het thema van de Kinderboekenweek

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4 Schooljaar 2014-2015 oktober 2014

Nieuwsbrief 4 Schooljaar 2014-2015 oktober 2014 Nieuwsbrief 4 Schooljaar 2014-2015 oktober 2014 Hoofdweg 2034 2158MC Buitenkaag 0252 544308 directeur@st-willibrordusschool.nl www.st-willibrordusschool.nl In dit nummer Kinderboekenweek Alles in 1 afsluiting

Nadere informatie

DATUM: 07 oktober 2015. De nieuwe Globe

DATUM: 07 oktober 2015. De nieuwe Globe Om de vrijdag krijgen onze leerlingen de Globe (nieuwsbrief) mee. Hierin leest u informatie over de activiteiten die plaatsvinden of al hebben plaatsgevonden. De Globe wordt in kleur aan uw kind meegegeven.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. De Regenboog kleurt je leven. Leve het nieuwe Leven! Voor in uw agenda. De Regenboog. Arco Grisnigt AGrisnigt@H3O.nl.

Nieuwsbrief. De Regenboog kleurt je leven. Leve het nieuwe Leven! Voor in uw agenda. De Regenboog. Arco Grisnigt AGrisnigt@H3O.nl. 4 maart 2016 Nieuwsbrief De Regenboog kleurt je leven Voor in uw agenda 8 maart thema bijeenkomst groep 1-2 Noordendijk 10 maart thema bijeenkomst groep 1-2 Volkerakweg 24 maart paasviering 25 maart goede

Nadere informatie

Huiswerkbeleid CBS De Wijngaard

Huiswerkbeleid CBS De Wijngaard Huiswerkbeleid CBS De Wijngaard Oktober 2013 1 Inhoudsopgave Hoofdstuk Pagina 1. Huiswerkbeleid CBS De Wijngaard 3 2. Waarom geven wij op school 3 huiswerk? 3. In welke groepen krijgen de kinderen 3 huiswerk?

Nadere informatie

November 2015. Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers

November 2015. Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers November 2015 Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers We wensen jullie allebei een fijne tijd op onze school. Afsluiting Kinderboekenweek Op vrijdag

Nadere informatie

Samenwerken om er voor te zorgen dat iedereen succesvol is. Aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van de locatie de Boomgaard

Samenwerken om er voor te zorgen dat iedereen succesvol is. Aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van de locatie de Boomgaard INFOBULLETIN Oktober 2013 Samenwerken om er voor te zorgen dat iedereen succesvol is. Hoogvliet, 26 september 2013 Aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van de locatie de Boomgaard Kinderboekenweek

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool Informatieboekje Groep 4 Juliana van Stolbergschool Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 4. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt in dit boekje

Nadere informatie

De Kraanvogel Vluchtnieuws

De Kraanvogel Vluchtnieuws Oktober 2013 Beste ouders en verzorgers, Vanuit de directie Vandaag begint de herfstvakantie voor iedereen. De onderbouw heeft al een weekje vrij, de bovenbouw volgt nu. We hebben een prachtige kinderboekenweek

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. NR. 5 vrijdag 25 september 2015

NIEUWSBRIEF. NR. 5 vrijdag 25 september 2015 NR. 5 vrijdag 25 september 2015 Kind op maandag: Thema: Kom, kijk! Matteüs 9:9-13, 9:18-26, 9:27-31 Jezus roept de tollenaar Matteüs om met hem mee te gaan. In het verhaal over Jaïrus is het juist andersom:

Nadere informatie

PRENTENBOEK KINDERBOEKENWEEK EN KINDERBOEKENWEEKGESCHENK:

PRENTENBOEK KINDERBOEKENWEEK EN KINDERBOEKENWEEKGESCHENK: Basisschool Remigius Duiven kikkernieuws kikkernieuws website : www.bsremigiusduiven.nl e-mail : info@bsremigius.nl Redactie : Wilbert Arends en Anita Hendriks Jaargang 26 [nummer 05] ::: 4 oktober 2016

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2015

Nieuwsbrief Juli 2015 Afscheid nemen is met zachte vingers, wat voorbij is, dicht doen en verpakken in de goede gedachten der herinnering. Nieuwsbrief Juli 2015 Inhoud Nieuwsbrief: Groep 8. Personeel. Schoolagenda. Engels.

Nadere informatie

Ik hoop dat het morgen een feestelijke dag wordt, met mooi weer!

Ik hoop dat het morgen een feestelijke dag wordt, met mooi weer! Belangrijke data: 5 september: Kleuterfeest en Schoolreisjes 8 september Laatste werkdag Thea Jongbloed 1 oktober Informatieavond groep 1-; OR-vergadering 3 oktober: Start Kinderboekenweek 5 oktober Dag

Nadere informatie

Welkom in groep 8. Beste ouder(s)/verzorger(s),

Welkom in groep 8. Beste ouder(s)/verzorger(s), Welkom in groep 8 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hierbij ontvangt u het informatieboekje van de groep, waarin uw zoon of dochter dit schooljaar zit. Voor elke groep is er een eigen boekje met daarin belangrijke

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. Maandopening. Kinderboekenweek 2014

KlimtorenNieuws. Maandopening. Kinderboekenweek 2014 KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 03 30-09-2014 Informatieavond en inloop In dit nummer: Informatieavond

Nadere informatie

Informatiefolder Schooljaar 2016/2017. Groep BB 2. Elimschool. Molenstraat 3, 7462 TK Rijssen Tel.: 0548-542030

Informatiefolder Schooljaar 2016/2017. Groep BB 2. Elimschool. Molenstraat 3, 7462 TK Rijssen Tel.: 0548-542030 Informatiefolder Schooljaar 2016/2017 Groep BB 2 Elimschool Molenstraat 3, 7462 TK Rijssen Tel.: 0548-542030 Beste ouders/ verzorgers, Door middel van deze folder willen we u graag informeren over de gang

Nadere informatie