Kulturhus De Bijenkorf in Borne, de aanvang van de wedstrijden is weer uur.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kulturhus De Bijenkorf in Borne, de aanvang van de wedstrijden is weer uur."

Transcriptie

1 Beste schaakvriend, Inleiding Het veteranentoernooi komt er weer aan! We starten weer op donderdag 10 oktober 2019 in de prachtige toernooizaal in het Kulturhus te Borne. Er zijn ook weer de nodige nieuwe deelnemers die we hierbij van harte welkom heten. Door de ruimte die we in het Kulturhus hebben kunnen we nog steeds nieuwe deelnemers plaatsen. Dus je kunt schakende vrienden, vriendinnen, clubgenoten enzovoort uitnodigen. Als ze ten minste 50 jaar oud zijn ze van harte welkom om met ons op een gezellige wijze op zeven donderdag middagen verdeeld over 7 maanden te schaken met als inzet het open kampioenschap van de SBO. Seizoen De speelronden in het nieuwe seizoen zijn: 1 ronde e donderdag 10 oktober ronde e donderdag 7 november ronde e donderdag 19 december ronde e donderdag 23 januari ronde e donderdag 13 februari ronde e donderdag 12 maart ronde e donderdag 9 april 2020 Kulturhus De Bijenkorf in Borne, de aanvang van de wedstrijden is weer uur. Deelname We gaan er weer vanuit dat iedereen die het afgelopen seizoen tot het eind van het toernooi heeft meegespeeld en niet te kennen heeft gegeven te stoppen, op 10 oktober weer van de partij is. Dat geldt ook voor degenen die niet tot het eind hebben meegespeeld, maar al wel kenbaar gemaakt hebben er weer bij te willen zijn. Indien u alsnog onverhoopt tóch niet kunt deelnemen, laat mij dat dan zo spoedig mogelijk weten, per mail op theo.heeregrave@gmail.com of aan rb.vd.werff@gmail.com Enkele twijfelgevallen ga ik binnenkort benaderen of heb ik al benaderd. Degenen die in een andere groep zijn geplaatst kunnen ons vragen dat ongedaan te maken, als dat qua rating mogelijk is. Groepsindeling In groep A wordt gestreden om het SBO-veteranen-schaakkampioenschap. Voor deze groep is geen ratinglimiet, iedereen mag daarin meespelen. De rating van de B-groep is vastgesteld op maximaal 1700, die van de C-groep op maximaal De maximale rating van de D-groep is vastgesteld op 1300 en die van de E-groep op Dit alles op basis van de augustus-rating van de KNSB. De wedstrijdleiding kan de rating grens aanpassen als daar aanleiding voor is. Voor alle groepen geldt dat je op verzoek in een hogere groep ingedeeld kunt worden. De groepswinnaars van het voorgaande toernooi worden standaard een groep hoger geplaatst. Dit is geen must en kan op verzoek ongedaan gemaakt worden mits de rating dat toe laat. Lager ingedeeld worden dan je rating aangeeft is niet mogelijk, wel hoger dus. Deelnemers waarvan geen rating bekend is worden op basis van andere wel bekende gegevens ingedeeld.

2 De definitieve groepsindeling sturen we begin oktober, ruim vóór aanvang van het toernooi. De individuele wedstrijden zijn 8 oktober bekend. Hopelijk kunnen we die dan ook nog op de website van de SBO plaatsen. We sturen daar in ieder geval een mail van na iedereen van wie zijn mailadres bekend is. Stuur dus altijd op tijd wijzigingen van uw mailadres naar de organisatie, theo.heeregrave@gmail.com. Reglement -A- Dit reglement vervangt alle eerder verschenen reglementen van het open SBO Persoonlijk Veteranen kampioenschap. Verantwoordelijk voor de organisatie en de wedstrijdleiding is Theo Heeregrave. Arbiter is Gerrit Alberink. -B- De wedstrijden worden gespeeld volgens de spelregels van de FIDE in de officiële Nederlandse vertaling, uitgegeven door de KNSB, laatste uitgave, voor zover in dit reglement niet anders is bepaald. In alle gevallen waarin dit reglement niet mocht voorzien, beslist de wedstrijdleiding. -C- Er wordt door de wedstrijdleider een spelerscommissie benoemd. De commissie zal bestaan uit 3 personen. Zij behandelt eventuele schriftelijk gemotiveerde beroepen tegen een beslissing van de wedstrijdleiding. Te sturen naar theo.heeregrave@gmail.com of rb.vd.werff@gmail.com. Ook beoordeelt zij een eventueel beroep op overmacht. De spelerscommissie neemt zo snel mogelijk een bindende beslissing. De wedstrijdleider zorgt er voor dat alle betrokkenen de nodige informatie wordt toegestuurd. -D- Deelname is mogelijk voor iedereen die de leeftijd van 50 jaar heeft bereikt, voor dit jaar is dat voor hen die voor geboren zijn. -E- Er worden zeven ronden volgens het Zwitserse systeem gespeeld. De eerste en tweede ronde worden daarbij op rating ingedeeld. Vanaf de derde t/m de zevende ronde vindt de indeling plaats op weerstandspunten. -F- In de eerste zes ronden bedraagt het speeltempo 1.30 uur p.p.p.p., plus 30 seconden per zet. Noteren is verplicht tijdens de gehele partij, ook als je minder dan een minuut op de klok hebt. -G- In de zevende ronde bedraagt het speeltempo 1.30 uur p.p.p.p., plus 10 seconden per zet. Dan vervalt de notatieplicht nadat de 5 minutengrens één maal is gepasseerd. Dat blijft dan zo, ook als de speeltijd daarna toch weer boven de 5 minutengrens komt. -H- Een speler verliest de partij als hij meer dan een uur na het van te voren vastgestelde aanvangstijdstip van de partij nog niet aan het schaakbord is verschenen waar zijn partij gespeeld dient te worden, tenzij de arbiter anders beslist. -I- Direct na afloop van de partij moet de uitslag door de witspeler op een door beide spelers ondertekend uitslagformulier worden doorgegeven aan de wedstrijdleider. Beide spelers zijn verantwoordelijk voor het doorgeven van de uitslag.

3 Voor wedstrijden waarvan geen uitslag is doorgegeven kan door de wedstrijdleiding een 0-0 worden vastgesteld. -J- Deelnemers die om dringende reden een mobiele telefoon nodig hebben, mogen die aan laten staan, als zij vóór aanvang van de wedstrijd hebben gemeld bij de wedstrijdleider. Het gebruik van de telefoon voor andere doeleinden dan noodzakelijk bellen is niet toegestaan. De wedstrijdleider moet, als hij dat waarneemt, de partij verloren verklaren voor de in overtreding zijnde speler. -K- Alle andere spelers dienen de mobiele telefoon uit te zetten. Als de wedstrijdleider constateert dat een speler het onverhoopt heeft vergeten, krijgt die een waarschuwing. -L- Maximaal 2 bye s zijn toegestaan in de ronden van 1 t/m 6 dus niet in de 7 de en tevens laatste ronde. Wilt u gebruik maken van het recht om een bye op te nemen voor de eerste ronde dan moet dat vóór 6 oktober per mail worden gemeld aan theo.heeregrave@gmail.com Voor de volgende ronden moet dit ten minste direct na afloop van de voorgaande partij te geschieden, bij het inleveren van de uitslag van de partij, door het op de daarvoor aanwezige lijst te noteren. Eerder per mail kan natuurlijk ook. Een bye levert een ½ punt op. -M- Als blijkt dat een deelnemer te laat is om een bye aan te vragen, maar door uitzonderlijke omstandigheden toch niet op de vastgestelde datum kan spelen, dan kan hij met zijn tegenstander overleggen om de wedstrijd op een andere plaats en tijd spelen. De wedstrijdleiding moet hierover vooraf geïnformeerd worden en goedkeuring aan verlenen. -N- Na afloop van het toernooi worden de behaalde scores doorgegeven aan de ratingcommissie van de KNSB voor de ratingverwerking. Inschrijfgeld Het inschrijfgeld aan de zaal is 25,00. Degene die het vóór aanvang van de eerste ronde overmaakt op banknummer NL58RABO ten name van T.J. Heeregrave krijgt 3,00 korting en betaalt dus 22,00. Deelnemers die voor de eerste ronde een bye hebben aangevraagd moeten vóór aanvang het inschrijfgeld van 22,00 overmaken. Degenen die geen lid zijn van de KNSB dienen 10,00 extra boven het inschrijfgeld te voldoen. Het inschrijfgeld moet voor aanvang van de eerste ronde zijn voldaan ongeacht in welke ronde de speler aan het toernooi start. Na elke speelronde ontvangt u gratis per mail, indien het e- mailadres bij de organisatie bekend is, een nieuwsbrief. De nieuwsbrief per post ontvangen kan vanaf dit seizoen niet meer mede omdat we de kosten en werk niet vooraf kunnen berekenen. Eindstand en prijzen Bepaling van de eindstand: 1 Wedstrijdpunten. Is dit gelijk, dan telt voor de titel het onderlinge resultaat. Is dat ook gelijk, dan volgt, en tevens voor de verdere plaatsingen: 2 Weerstandpunten.

4 3 Sonnenborn-Bergerpunten. 4 Rating opbouw TPR. De winnaar van de A-groep is veteranenkampioen van de SBO. Per groep zijn de geldprijzen: 1 e prijs 70,-; 2 e prijs 50,-; 3 e prijs 30,-; 4 e prijs 20,-; 5 e prijs 10,-. Alle groepswinnaars ontvangen naast de geldprijs bovendien nog een fraaie bokaal. De hoofdprijs van de verloting, die door DGT Project BV deze keer beschikbaar wordt gesteld, is nog niet bekend, maar zal ongetwijfeld weer iets moois zijn. Er zijn naast geldprijzen ook weer vele flessen wijn voor de ratingprijzen. En er worden ook weer diverse flessen wijn verloot onder de deelnemers die na de prijsuitreiking nog aanwezig zijn. Spelers die zonder opgave van een geldige reden niet aanwezig zijn bij de prijsuitreiking kunnen nadien geen aanspraak maken op welke prijs dan ook. DGT Project BV stelt ook dit seizoen het materiaal beschikbaar. Daar zijn wij heel blij mee. Speelzaal De wedstrijden worden gespeeld in het Kulturhus De Bijenkorf Marktstraat 23, 7622 CP Borne. Roken is in het hele Kulturhus niet toegestaan. Helaas zijn de parkeerplaatsen in de parkeergarage beperkt, er zijn op enkele andere plaatsen ook parkeermogelijkheden: Links van het Kulturhus staat het koetshuis, daar is plaats voor ongeveer 5 auto s. Je auto mag daar de hele middag zonder kaart staan. Dan is er ook nog plaats voor minstens 4 auto s achter het gebouw. Je rijdt dan rechts langs het gebouw, daar zijn enkele plaatsen voor vergunninghouders. Dan kom je achter het gebouw, daar is links een straat, daar rijd je in en daar kun je op meerdere plaatsen de auto parkeren. Voorlopige indeling Hieronder de indeling, die kan dus nog gewijzigd worden als iemand liever in een hogere groep wil spelen. Ook kan er nog een deelnemer bijkomen of afvallen. Begin oktober volgt de definitieve indeling met eventueel nog nieuwe ontwikkelingen. Contact Voor informatie en wijzigingen doorgeven: Theo Heeregrave Citroenvlinder LA ENSCHEDE, Telefoon theo.heeregrave@gmail.com Stand-by voor informatie zijn hiervoor ook; Gerrit Alberink telefoon , Werner Gesing telefoon en Rienk van der Werff telefoon rb.vd.werff@gmail.com. Tot mails en of tot ziens op 10 oktober! Met vriendelijke groet, Theo Heeregrave.

5 Voorlopige indeling SBO PK V groep A Ranglijst ronde: 0 Pno ID Namen Rating Score TPR RC W W-WE SB jaar club Ellenbroek, Ton , SG Max Euwe Monsma, Menno , Parkstokhorst Krosenbrink, Marcel , WSG Harbers, Gerard , WSG Piest, Sjaak , SG Max Euwe Poelstra, Ben , Almelo 7 Stegeman, Egbert , geen Anjewierden, Anjo , Drienerlo Reinders, Joan , Hardenberg Rol, Art , Delden Kuik, Han , HSC Stork Leerentveld, John , Borne Boogaard, Dick , WSG Van Bart, Peter , SG Max Euwe Tibbe, Marinus , Delden De Goede, Freek , ENO Venekamp, Bert , HSC Stork Van Manen, Ton , Almelo Keizer, Herman , ENO Muller, Jos , Borne SBO PK V groep B Ranglijst ronde: 0 Pno ID Namen Rating Score TPR RC W W SB jaar club Heeregrave, Henk-Jan , Geen (rating)li Van der Werff, Rienk , Parkstokhorst Doevelaar, Cees , SG Max Euwe Reinink, Ben , Parkstokhorst Van Bree, Cor , Borne Veltkamp, Frans , Borne Arns, Wim , Borne Mengels, Joop , SG Max Euwe Faber, Bob , ENO Heeregrave, Theo , Borne Henneberke, George , Almelo Segerink, Wim , Geen (rating)li Meijerink, Alfons , Parkstokhorst Brinkhuis, Wim , ENO Steffens, Bennie , Almelo Van Willigen, Leen , Parkstokhorst Hijink, Herman , Hardenberg Poffers, Dick , ENO Schoemaker, Henri , Vrimot Van Kuilenburg, Piet , HSC Stork

6 SBO PK V groep C Ranglijst ronde: 0 Pn o ID Namen Rating Score TPR RC W WW SB jaar club Bennema Geerlings, Menno , Rijssen Bouwhuis, Jan , Almelo Tigchelaar, Douwe , Almelo Elfring, Ria , Parkstokhorst Radstake, Bertus , geen Brinkman, Ton , HSC Stork Scherfke, Jurgen , Lonneker Rook, Han , Hardenberg Ditzel, Dirk , geen Meinen, Henk , HSC Stork Vis, Leo , HEC Slofstra, Jan , Rijssen Alberts, Johan , Parkstokhorst Wolters, Jaap , WSG Sterenborg, Jaap , Almelo Dijkstra, Jan , geen Stegeman, Willy , HEC Blokhuis, Johan , Lonneker SBO PK V groep D Ranglijst ronde: 0 Pno ID Namen Rating Score TPR RC W W SB jaar club Tettelaar, Jelle , SG Max Euwe Nijhuis, Rob , HEC Van 't Hoff, Wim , ENO Van der Poel, Stef , HEC Droste, Ton , Borne Lamers, Sander , ENO Roosink, Hein , geen De Wit, Louk , Lonneker Van der Maat, Wim , Rijssen 10 Waanders, Marinus , geen Polman, Bert , HSC Stork Boersma, Gerard , Borne Gesing, Werner , HEC Mollenveld, Hans , Almelo

7 SBO PK V groep E Ranglijst ronde: 0 Pno ID Namen Rating Score TPR RC W W SB jaar club Lingeman, Jan , Rijssen Van der Voort, Jose , Parkstokhorst Naatje, Joop , Borne De Vries, Jos , Borne Winters, Joop , HSC Stork Bosch, Jan , Hardenberg Kroeze, Harry , Relatie SBO Leijendekker, Jan , Rijssen Nagelmaeker, Simon , HEC Fiselier, Henk , Delden Remmelts, Remy , HEC Segerink, Hans , HEC Waanders, Marinus , Rijssen Van den Berghe, Hans , HEC

Kulturhus De Bijenkorf in Borne, de aanvang van de wedstrijden is weer uur.

Kulturhus De Bijenkorf in Borne, de aanvang van de wedstrijden is weer uur. Beste schaakvriend, Ik ben er nog. Raar begin hè, maar ja, het had ook anders kunnen zijn. Ik ga nu niet in deze nieuwsbrief alles in geuren en kleuren vertellen, want dan wordt het een heel boekwerk over

Nadere informatie

We beginnen het nieuwe seizoen een week eerder. Zie hieronder het schema van de speeldata.

We beginnen het nieuwe seizoen een week eerder. Zie hieronder het schema van de speeldata. Beste schaakvriend, Wéér een veteranentoernooi voorbij. Niemand heeft tegen mijn beslissingen bezwaar gemaakt, schijnbaar vindt iedereen alles leuk wat ik er van maak. Ik doe natuurlijk ook wel mijn best

Nadere informatie

De aanvang van de wedstrijden is weer uur.

De aanvang van de wedstrijden is weer uur. Beste schaakvriend, Wéér een veteranentoernooi voorbij. Jammer dat niet iedereen een week eerder kon, ook waren er nog wat afzeggingen omdat er plotseling iets tussenkwam. Maar met verbazing heb ik er

Nadere informatie

Beste schaakvrienden,

Beste schaakvrienden, Beste schaakvrienden, Op mijn laptop kon ik donderdag na de wedstrijden niet meer op internet komen. Hij is een week in observatie geweest en nu doet hij het beter dan ooit. Dat is dus ook de reden dat

Nadere informatie

Hieronder alle uitslagen van ronde 1 en de indeling van ronde 2.

Hieronder alle uitslagen van ronde 1 en de indeling van ronde 2. Beste schaakvriend, Afgelopen donderdag was het weer zover: de start van het veteranenkampioenschap. We hoefden nog niet bij elkaar op schoot, maar het wordt in de tweede ronde nog wel iets drukker, omdat

Nadere informatie

Voor informatie en wijzigingen doorgeven in uw persoonsgegevens:

Voor informatie en wijzigingen doorgeven in uw persoonsgegevens: Beste schaakvrienden, Alle deelnemers die vorige week donderdag aanwezig waren heb ik de beste wensen overgebracht. Ik doe dat hierbij nóg een keer en mede aan allen die er niet waren: ook de beste wensen

Nadere informatie

Beste schaakvriend, 4 e ronde 5 januari e ronde 2 februari e ronde 2 maart e ronde 30 maart 2017

Beste schaakvriend, 4 e ronde 5 januari e ronde 2 februari e ronde 2 maart e ronde 30 maart 2017 Beste schaakvriend, De vorige ronde had ik de mogelijkheid om alle partijen te volgen en toch was het moeilijk om te beschrijven hoe die waren verlopen. Dit keer heb ik niets kunnen volgen, de partij tegen

Nadere informatie

Nieuwsbrief december Beste schaakvriend,

Nieuwsbrief december Beste schaakvriend, Nieuwsbrief december 2017 Beste schaakvriend, Ik had willen beginnen met u allen prettige Kerstdagen te wensen, maar ja, die zijn al geweest, dus dat gaat niet meer. Dan laten we het maar bij een goede

Nadere informatie

En verder de uitslagen en de voorlopige indeling voor de volgende ronde op 1 november aanstaande.

En verder de uitslagen en de voorlopige indeling voor de volgende ronde op 1 november aanstaande. Beste Schaakvrienden Allang heb ik me gerealiseerd dat de organisatie wel kwetsbaar kan zijn als alle lijntjes te veel via één persoon lopen. Dat kwam in het voorjaar ook duidelijk aan het licht. We werken

Nadere informatie

White Score Black Score Results

White Score Black Score Results Beste schaakvriend, Vorige week donderdag was het weer zover: de start van het veteranenkampioenschap. Jaren achtereen hoefden we bij de start van een nieuw seizoen niet stil te staan bij het overlijden

Nadere informatie

Doping geval tijdens 2 e ronde

Doping geval tijdens 2 e ronde Doping geval tijdens 2 e ronde De tweede ronde, waarin de winnaars en verliezers tegen elkaar spelen in dit spelsysteem. Beloofd meestal toch wel spektakel en dat werd het ook. De sfeer was weer als vanouds,

Nadere informatie

REGLEMENT HAVEP-GOIRLES WEEKEND KAMPIOENSCHAP Het speeltempo bedraagt 1.30 uur met 30 seconden increment per zet vanaf zet 1.

REGLEMENT HAVEP-GOIRLES WEEKEND KAMPIOENSCHAP Het speeltempo bedraagt 1.30 uur met 30 seconden increment per zet vanaf zet 1. REGLEMENT HAVEP-GOIRLES WEEKEND KAMPIOENSCHAP 2018 Artikel 1 Toernooiorganisatie 1. De schaakvereniging EGS organiseert het HAVEP- Goirles Weekend Kampioenschap 2018. 2. De speellocatie is Goirles cultureel

Nadere informatie

Schaakvereniging Borne

Schaakvereniging Borne Reglement Interne Competitie 04-09-2012 I. Algemeen art 1 Toepassing Dit reglement geldt voor de wedstrijden van de Interne Competitie (hierna: Competitie) van de Schaakvereniging Borne (hierna: SV Borne).

Nadere informatie

Reglement Schaakvereniging Park Stokhorst

Reglement Schaakvereniging Park Stokhorst Reglement Schaakvereniging Park Stokhorst Augustus 2017 Dit document omvat het reglement voor schaakvereniging Park Stokhorst, een vereniging die zich kenmerkt door een gemoedelijke sfeer waarin gezelligheid

Nadere informatie

Competitiereglement SV Amsterdam West

Competitiereglement SV Amsterdam West Competitiereglement SV Amsterdam West Algemeen 1. Hij=zij; hem=haar; speler=speelster; zijn=haar; tegenstander=lid. 2. Er wordt per computer ingedeeld. De wedstrijdleiding mag ook handmatig indelen. 3.

Nadere informatie

Reglementen Jeugdkampioenschappen van de Rotterdamse Schaakbond (vastgesteld door het RSB-bestuur d.d. 4 april 2011)

Reglementen Jeugdkampioenschappen van de Rotterdamse Schaakbond (vastgesteld door het RSB-bestuur d.d. 4 april 2011) Reglementen Jeugdkampioenschappen van de Rotterdamse Schaakbond (vastgesteld door het RSB-bestuur d.d. 4 april 2011) 1. Algemene bepalingen De navolgende reglementen a t/m f gelden voor de jaarlijks te

Nadere informatie

Schaakvereniging Borne

Schaakvereniging Borne Reglement Interne Competitie 10-08-2014 I. Algemeen art 1 Toepassing Dit reglement geldt voor de wedstrijden van de Interne Competitie (hierna: Competitie) van de Schaakvereniging Borne (hierna: SV Borne).

Nadere informatie

Schaakclub Rijssen REGLEMENT ONDERLINGE COMPETITIE SCHAAKCLUB RIJSSEN. De wedstrijden.

Schaakclub Rijssen REGLEMENT ONDERLINGE COMPETITIE SCHAAKCLUB RIJSSEN. De wedstrijden. opgericht 1 oktober 1951 http://www.schaakclubrijssen.nl REGLEMENT ONDERLINGE COMPETITIE SCHAAKCLUB RIJSSEN Schaakspel, inclusief de aanhangsels, in de laatste door de K.N.S.B. uitgegeven officiële Nederlandse

Nadere informatie

Reglement NK voor Jeugdteams tot en met 10 jaar

Reglement NK voor Jeugdteams tot en met 10 jaar Reglement NK voor Jeugdteams tot en met 10 jaar Reglement NK voor Jeugdteams tot en met 10 jaar Artikel 1: Definitie Dit reglement geldt voor het Nederlands Kampioenschap E-teams (NK E-teams), zijnde het

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Veluws Schaakgenootschap Ermelo

Wedstrijdreglement Veluws Schaakgenootschap Ermelo Wedstrijdreglement Veluws Schaakgenootschap Ermelo 1. Algemeen 1.1 Spelregels a. De wedstrijden worden gespeeld volgens de FIDE-Regels voor het Schaakspel, Officiële Nederlandse vertaling volgens de KNSB,

Nadere informatie

Toernooireglement Limburg Open 2015

Toernooireglement Limburg Open 2015 Artikel 1 Toernooiorganisatie Toernooireglement Limburg Open 2015 1. De Stichting Limburg Chess Events organiseert het Limburg Open 2015 te Maastricht. 2. De speellocatie is Sporthal de Geusselt, Olympiaweg

Nadere informatie

Schaakvereniging Hoogland

Schaakvereniging Hoogland Schaakvereniging Hoogland COMPETITIEREGLEMENT 3 juli 2014 (conceptversie 0.2) Inhoud DEEL 1: ALGEMEEN... 4 Artikel 1.1: definities.... 4 Artikel 1.2: toezicht interne competitieleider.... 4 Artikel 1.3:

Nadere informatie

Klasse 1A KNSB Mp Bp Homburg Apeldoorn x ½ 5½ 8 2. Philidor ½ 4 x.. 5½ 7½ 7½ Lunaris Informatic

Klasse 1A KNSB Mp Bp Homburg Apeldoorn x ½ 5½ 8 2. Philidor ½ 4 x.. 5½ 7½ 7½ Lunaris Informatic SBO competitiebulletin nummer 2, 22 december 2004 Beste schaakvrienden, Allereerst wens ik u allemaal prettige kerstdagen en een voorspoedig 2005! Hierbij het tweede bulletin van dit seizoen. Het bevat

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT VIERTALLENCOMPETITIE SGS I N H O U D. Inleiding. Deelname. Speelgerechtigde spelers. Verplichtingen en verzoek tot terugtrekking

WEDSTRIJDREGLEMENT VIERTALLENCOMPETITIE SGS I N H O U D. Inleiding. Deelname. Speelgerechtigde spelers. Verplichtingen en verzoek tot terugtrekking WEDSTRIJDREGLEMENT VIERTALLENCOMPETITIE SGS I N H O U D Inleiding Art. 1: Deelname Art. 2: Art. 3: Art. 4: Art. 5: Indeling Art. 6: Opstelling Art. 7: Art. 8: Art. 9: Definities Aanmelding Speelgerechtigde

Nadere informatie

het organiseren van een lokaal kwalificatietoernooi voor de Nederlandse Kampioenschappen Schoolschaken Basis Onderwijs Groepen 3, 4 en 5 2015

het organiseren van een lokaal kwalificatietoernooi voor de Nederlandse Kampioenschappen Schoolschaken Basis Onderwijs Groepen 3, 4 en 5 2015 DRAAIBOEK t.b.v. het organiseren van een lokaal kwalificatietoernooi voor de Nederlandse Kampioenschappen Schoolschaken Basis Onderwijs Groepen 3, 4 en 5 2015 14/WJsch/1400/EB 28 oktober 2014 Haarlem Eric

Nadere informatie

Zaterdag 1e klasse Ap Mp Bp Dr. Max Euwe Z x Lonneker Z ½. x 3½.. 3. Rijssen Z ½. 2½ x Almelo Z

Zaterdag 1e klasse Ap Mp Bp Dr. Max Euwe Z x Lonneker Z ½. x 3½.. 3. Rijssen Z ½. 2½ x Almelo Z SBO competitiebulletin 2005-06 nummer 1, 23 november 2005 Beste schaakvrienden, Hierbij het eerste bulletin van dit seizoen. Het bevat mededelingen, wijzigingen, de uitslagen en standen van de SBOcompetitie,

Nadere informatie

Competitiereglement van de Schaakclub Hoogeveen 29 augustus Algemeen 1.1. Definities a. Aanduidingen voor mannelijke personen gelden ook voor

Competitiereglement van de Schaakclub Hoogeveen 29 augustus Algemeen 1.1. Definities a. Aanduidingen voor mannelijke personen gelden ook voor Competitiereglement van de Schaakclub Hoogeveen 29 augustus 2017 1. Algemeen 1.1. Definities a. Aanduidingen voor mannelijke personen gelden ook voor vrouwelijke. b. Schaakseizoen is de periode van 1 september

Nadere informatie

Reglement interne senioren competities Versie

Reglement interne senioren competities Versie Reglement interne senioren competities Versie 01-03-2016 1. ALGEMEEN Artikel 1.1 Dit reglement heeft betrekking op de voor de leden te organiseren interne competities senioren. Artikel 1.2 De competities

Nadere informatie

DRAAIBOEK t.b.v. 16/WJsch/0353/EB 15 maart 2016 Haarlem. Eric van Breugel

DRAAIBOEK t.b.v. 16/WJsch/0353/EB 15 maart 2016 Haarlem. Eric van Breugel DRAAIBOEK t.b.v. het organiseren van een lokaal kwalificatietoernooi voor de Nederlandse Kampioenschappen Schaken voor schoolteams basisonderwijs Groepen 3, 4 en 5 (middenbouw) 16/WJsch/0353/EB 15 maart

Nadere informatie

Reglement Jeugd Grand Prix van de Rotterdamse Schaakbond

Reglement Jeugd Grand Prix van de Rotterdamse Schaakbond Reglement Jeugd Grand Prix van de Rotterdamse Schaakbond (versie 2.4, vastgesteld 16 maart 2018) 1. Definities 1.1. RSB: Rotterdamse Schaakbond. 1.2. GP-commissie: door de RSB jeugdleider ingestelde commissie

Nadere informatie

Reglement Jeugd Grand Prix van de Rotterdamse Schaakbond

Reglement Jeugd Grand Prix van de Rotterdamse Schaakbond Reglement Jeugd Grand Prix van de Rotterdamse Schaakbond (versie 2.1, vastgesteld 27 december 2016) 1. Definities 1.1. RSB: Rotterdamse Schaakbond. 1.2. GP-commissie: door de RSB jeugdleider ingestelde

Nadere informatie

Schaakvereniging Hoogland

Schaakvereniging Hoogland Schaakvereniging Hoogland COMPETITIEREGLEMENT 1 augustus 2016 (versie 1.1) Inhoud DEEL 1: ALGEMEEN... 4 Artikel 1.1: definities.... 4 Artikel 1.2: toezicht interne competitieleider.... 4 Artikel 1.3: beslissing

Nadere informatie

MASTERS DRIEBANDEN KLEIN KAMPIOENSCHAP NOORD-OOST NEDERLAND REGLEMENT 2014

MASTERS DRIEBANDEN KLEIN KAMPIOENSCHAP NOORD-OOST NEDERLAND REGLEMENT 2014 MASTERS DRIEBANDEN KLEIN KAMPIOENSCHAP NOORD-OOST NEDERLAND REGLEMENT 2014 1. Het Masters Driebanden Klein Kampioenschap van Noord-Oost Nederland bestaat uit een zestal open ranking toernooien genoemd

Nadere informatie

Bridge Vereniging Lienden. Wedstrijd Reglement

Bridge Vereniging Lienden. Wedstrijd Reglement DE WEDSTRIJDLEIDING Artikel 1 De leiding van de wedstrijden is in handen van de wedstrijdleider. Tijdens de wedstrijd dienen de leden de aanwijzingen van de wedstrijdleider strikt op te volgen. DE WEDSTRIJDLEIDER

Nadere informatie

COMPETITIEREGLEMENT INHOUDSOPGAVE

COMPETITIEREGLEMENT INHOUDSOPGAVE COMPETITIEREGLEMENT Bridgeclub "Stania" Augustus 2017 INHOUDSOPGAVE Pag. 1. Algemeen...2 2. Competitie...2 3. Samenstelling van de paren...2 4. Ranking...3 5. Groepsindeling...3 6. Clubkampioenschap...3

Nadere informatie

Zaterdag 1e klasse promotiegroep Ap Mp Bp Almelo Z ½ x x 3 4 3½. 2 x 4 x 2. Dr. Max Euwe Z x x 2½ 3½* 4 x 5

Zaterdag 1e klasse promotiegroep Ap Mp Bp Almelo Z ½ x x 3 4 3½. 2 x 4 x 2. Dr. Max Euwe Z x x 2½ 3½* 4 x 5 SBO competitiebulletin 2005-06 nummer 5, 3 april 2006 Beste schaakvrienden, Hierbij het vijfde bulletin van dit seizoen. Het bevat mededelingen, wijzigingen, de uitslagen en (eind)standen van de SBO-competitie

Nadere informatie

WSC Meerkamp. Seizoen 2016/2017 Programma boekje. Zaterdag 27 mei

WSC Meerkamp. Seizoen 2016/2017 Programma boekje. Zaterdag 27 mei WSC Meerkamp Seizoen 2016/2017 Programma boekje Zaterdag 27 mei Beste voetballers, begeleiders en supporters. Hierbij vinden jullie het programmaboekje voor de WSC Meerkamp 2016/207. Dit toernooi worden

Nadere informatie

ROTTERDAMSE SCHAAKBOND BEKERREGLEMENT

ROTTERDAMSE SCHAAKBOND BEKERREGLEMENT ROTTERDAMSE SCHAAKBOND BEKERREGLEMENT Artikel 1 Algemeen Dit reglement geldt voor de in elk verenigingsjaar van de Rotterdamse Schaakbond (hierna te noemen RSB) te organiseren bekerwedstrijden. Artikel

Nadere informatie

Noordelijke Jeugd Competitie (NJC)

Noordelijke Jeugd Competitie (NJC) Informatiegids Noordelijke Jeugd Competitie (NJC) Seizoen 2015-2016 Data * De inschrijving sluit op 11 september * Vrijdag 18 september is de eerste speelavond. Let op: alle speeldagen zijn op vrijdagavond.

Nadere informatie

1 Algemeen 2 Competitie Parenwedstrijden Feestelijke drives 3 Ranking

1 Algemeen 2 Competitie Parenwedstrijden Feestelijke drives 3 Ranking 1 Algemeen Alle wedstrijden worden gespeeld volgens de Spelregels voor Wedstrijdbridge, vastgesteld door de Nederlandse Bridgebond (NBB), en het door de NBB vastgestelde Wedstrijdreglement (aanvulling

Nadere informatie

Toernooireglement Petanque

Toernooireglement Petanque Toernooireglement Petanque BIJLAGE 07: PILOT NATIONAAL KAMPIOENSCHAP TÊTE-À-TÊTE MET VOORRONDEN IN DE VORM VAN DISTRICTSKAMPIOENSCHAPPEN Vastgesteld door het bondsbestuur op 12 oktober 2018; Inwerkingtredend

Nadere informatie

HoSS Ranking reglement

HoSS Ranking reglement HoSS Ranking reglement 2017-2018 Algemeen De inschrijving staat open voor iedereen vanaf 16 jaar en ouder. Uitzonderingen op deze regel zijn: Indien een jeugdspeler gedurende het seizoen 16 wordt, kan

Nadere informatie

Bijlage Agendapunt 4 COMPETITIE- EN WEDSTRIJDREGLEMENT BRIDGECLUB "MAG DAT" TE HEEZE

Bijlage Agendapunt 4 COMPETITIE- EN WEDSTRIJDREGLEMENT BRIDGECLUB MAG DAT TE HEEZE Bijlage Agendapunt 4 COMPETITIE- EN WEDSTRIJDREGLEMENT BRIDGECLUB "MAG DAT" TE HEEZE 1. Algemeen Alle wedstrijden worden gespeeld volgens de Spelregels voor Wedstrijdbridge, vastgesteld door de Nederlandse

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Naarderbos Golf

Wedstrijdreglement Naarderbos Golf Wedstrijdreglement Naarderbos Golf Artikel 1.Wedstrijden Wedstrijden worden gespeeld volgens de Rules of Golf zoals vastgesteld door de Royal & Ancient Golf Club of St. Andrews en de Local Rules zoals

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT BRIDGE VEGHEL 77. Artikel I.

WEDSTRIJDREGLEMENT BRIDGE VEGHEL 77. Artikel I. WEDSTRIJDREGLEMENT BRIDGE VEGHEL 77 Artikel I. Lid 1.01 Lid 1.02 Lid 1.03 Lid 1.04 ALGEMENE BEPALINGEN Doel Doel van dit reglement is het vastleggen van een correcte gang van zaken op de zittingen van

Nadere informatie

Het Huisleaguereglement

Het Huisleaguereglement Het Huisleaguereglement Hoofdstuk 1: Algemene Bepalingen en Opzet. 1.1 1.1.2 1.1.3 1.2 Onder de huisleagues worden bowlingcompetities verstaan, die door Bowlingvereniging Leiderdorp (BVLD) worden georganiseerd.

Nadere informatie

Wedstrijdreglement LiSB-Bondscompetitie

Wedstrijdreglement LiSB-Bondscompetitie Wedstrijdreglement LiSB-Bondscompetitie Hoofdstuk 1. Algemeen Artikel 1. Wedstrijdreglement 1. Alle wedstrijden die door of met medewerking van de Limburgse Schaakbond worden georganiseerd in het kader

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT BC DE BOERDERIE

WEDSTRIJDREGLEMENT BC DE BOERDERIE 1 Algemeen 1.1 Clubcompetitie: Serie zittingen voor clubleden waarover een gemiddelde score per paar wordt bijgehouden. 1.2 Zomercompetitie: Serie zittingen voor clubleden en belangstellenden waarover

Nadere informatie

Regiokampioenschap Bowls Triples van Bowls Nederland Oost op Zaterdag 2 mei 2015 in Sporthal De Fakkel

Regiokampioenschap Bowls Triples van Bowls Nederland Oost op Zaterdag 2 mei 2015 in Sporthal De Fakkel Regiokampioenschap Bowls Triples van Bowls Nederland Oost op Zaterdag 2 mei 2015 in Sporthal De Fakkel Gronausestraat 107 7581CE Losser Bereikbaarheid: 0650450272 0614643837 0612667310 1 Bestuur: Voorzitter:

Nadere informatie

WWB. Speler Kolfclub Punten Slagen Gemiddelde

WWB. Speler Kolfclub Punten Slagen Gemiddelde Aantal spelers Wedstrijduitslag /0 Seizoen: --0 t/m --0 Super 0 Rick Groot Op Maat 0 0 0,0 Dirk Spijker Onder Ons 0, Bertus Commandeur Onder Vrienden 0, Dick Beers Op Maat 0,0 Ids de Haan Gezellig Samenzijn

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT CLUBCOMPETITIE SGS I N H O U D. Inleiding. Deelname. Ongerechtigde spelers. Verplichtingen en verzoek tot terugtrekking.

WEDSTRIJDREGLEMENT CLUBCOMPETITIE SGS I N H O U D. Inleiding. Deelname. Ongerechtigde spelers. Verplichtingen en verzoek tot terugtrekking. WEDSTRIJDREGLEMENT CLUBCOMPETITIE SGS I N H O U D Inleiding Art. 1: Deelname Art. 2: Art. 3: Art. 4: Art. 5: Indeling Art. 6: Art. 7: Opstelling Art. 8: Art. 9: Art. 10: Art. 11: Definities Aanmelding

Nadere informatie

Drachten Programma: Bowlstoernooi dinsdag 19 februari uur tot uur in Sporthal De Drait te Drachten

Drachten Programma: Bowlstoernooi dinsdag 19 februari uur tot uur in Sporthal De Drait te Drachten Drachten Programma: Bowlstoernooi dinsdag 19 februari 2019 10.00 uur tot 17.00 uur in Sporthal De Drait te Drachten Drachten januari 2019 Beste Bowlsvrienden,. Bijgaand sturen we u het programma voor het

Nadere informatie

QL GLENMORANGIE CHAMPIONS TROPHY

QL GLENMORANGIE CHAMPIONS TROPHY Toernooireglement QL Glenmorangie Champions Trophy Kampioenschap voor strokeplay-clubkampioenen 1. Toernooi formaat a. Het Kampioenschap wordt gespeeld over 18 holes. De spelvorm is bruto strokeplay. Er

Nadere informatie

Aangesloten bij de KNSB Secretariaat SBO Pijlkruid 24 7443 LS Nijverdal tel 06 38 30 72 53 E-mail: secretaris@sboschaak.net Aan de besturen van bij de SBO aangesloten verenigingen Aan de Ereleden en Leden

Nadere informatie

AANVULLEND REGLEMENT VOOR DE KADERCOMPETITIE SEIZOEN 2015 2016

AANVULLEND REGLEMENT VOOR DE KADERCOMPETITIE SEIZOEN 2015 2016 AANVULLEND REGLEMENT VOOR DE KADERCOMPETITIE SEIZOEN 2015 2016 1. Algemeen Op de Kadercompetitie zijn van toepassing: - De statuten en huishoudelijk reglement van de KNBB en KNBB Vereniging Carambole -

Nadere informatie

Basisreglement Geert Popma Friesland Cup. 1.Inschrijven voor een toernooi.

Basisreglement Geert Popma Friesland Cup. 1.Inschrijven voor een toernooi. Basisreglement Geert Popma Friesland Cup. 1.Inschrijven voor een toernooi. Elke biljarter kan deelnemen aan de toernooien van de Geert Popma Een biljarter is deelnemer als hij/zij zich tijdig aanmeldt

Nadere informatie

REGLEMENT GRAND DUTCH BILJART EVENT. Artikel 1 Algemene bepalingen

REGLEMENT GRAND DUTCH BILJART EVENT. Artikel 1 Algemene bepalingen REGLEMENT GRAND DUTCH BILJART EVENT Artikel 1 Algemene bepalingen 1. Dit reglement is, tenzij anders bepaald, van toepassing op de voorwedstrijden en eindstrijden van het nationaal kampioenschap vijfkamp.

Nadere informatie

W.S.J. Arns H. Keizer G. de Lange. G.A.M. Slotman. H. Kroeze. E. Kanger Jan Hummel

W.S.J. Arns H. Keizer G. de Lange. G.A.M. Slotman. H. Kroeze. E. Kanger Jan Hummel 1 SCHAAKBOND Opgericht 4 juli 1936 OVERIJSSEL Aangesloten bij de KNSB Notulen Algemene Ledenvergadering van 8 april 2015 Locatie: Ontmoetingscentrum Wierden Aanwezig zijn: Ereleden: Leden van verdienste:

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Bondswedstrijden LiSB (door Nico Grubben) Jaargang 11 nr. 387 week

NIEUWSBRIEF. Bondswedstrijden LiSB (door Nico Grubben) Jaargang 11 nr. 387 week NIEUWSBRIEF Jaargang 11 nr. 387 week 39 2015 Bondswedstrijden LiSB (door Nico Grubben) Ons viertal is dit seizoen ingedeeld in de klasse 2A, die slechts uit 4 teams bestaat: Tegelen 2, EWS, Postertoren

Nadere informatie

Competitiereglement Bridgevereniging Adriaan Pauw

Competitiereglement Bridgevereniging Adriaan Pauw Competitiereglement Bridgevereniging Adriaan Pauw Algemeen Artikel 1: 1. De organisatie en inrichting van de competities *) van de vereniging zijn een taak van de Technische Commissie (hierna T.C.) 2.

Nadere informatie

HUISLEAGUEREGLEMENT SCHIEDAMSE BOWLING VERENIGING MUSIS SACRUM Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen en opzet

HUISLEAGUEREGLEMENT SCHIEDAMSE BOWLING VERENIGING MUSIS SACRUM Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen en opzet HUISLEAGUEREGLEMENT SCHIEDAMSE BOWLING VERENIGING MUSIS SACRUM Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen en opzet Artikel 1. 1. Onder de huisleague worden bowlingcompetities verstaan die door de bowlingvereniging

Nadere informatie

BEGRIPPENLIJST bij de BSG wedstrijdreglementen

BEGRIPPENLIJST bij de BSG wedstrijdreglementen BEGRIPPENLIJST bij de BSG wedstrijdreglementen Afwezigheid Per periode mag een speler maximaal 3 keer afwezig zijn. In dat geval ontvangt hij de helft van het eigen aantal waarderingspunten. In geval van

Nadere informatie

Verslag van het Open Kampioenschap van de Stad Weesp 2016

Verslag van het Open Kampioenschap van de Stad Weesp 2016 Verslag van het Open Kampioenschap van de Stad Weesp 2016 Thomas Beerdsen is de kampioen 2016 Het 38 ste Open Schaakkampioenschap van de Stad Weesp is gewonnen door de 18 jarige Thomas Beerdsen uit Apeldoorn.

Nadere informatie

42 e ALGEMENE LEDENVERGADERING

42 e ALGEMENE LEDENVERGADERING UITNODIGING Het bestuur van de schaakvereniging Park Stokhorst nodigt u uit voor de 42 e ALGEMENE LEDENVERGADERING De vergadering zal worden gehouden in Boerderij t Volbert op maandag 28 augustus 2017

Nadere informatie

Clubwedstrijdreglement B.C. Interbridge

Clubwedstrijdreglement B.C. Interbridge 5 september 2018 Algemeen Dit is het clubwedstrijdreglement van de B.C. Interbridge. In dit reglement worden zaken geregeld die nodig zijn voor een goed verloop van de clubavond. Dit reglement is vastgesteld

Nadere informatie

Toernooi reglement

Toernooi reglement Toernooi reglement 2018 2019 Behoort als bijlage bij het huishoudelijk reglement 2018 2019 Het bestuur van de Flakkeese Dart Federatie vormt de reglementscommissie: John Lokken Cor de Geus Kyra van Genderen

Nadere informatie

Het toernooi heeft een NBF erkenning: 2016/C462

Het toernooi heeft een NBF erkenning: 2016/C462 TOERNOOIGEGEVENS Naam 35e Oranje Toernooi (Sinaasappeltoernooi) Erkenning Het toernooi heeft een NBF erkenning: 2016/C462 Organisatie Bowling Vereniging Venray i.s.m. Restaurant Bowling Venray Wanneer

Nadere informatie

DRAAIBOEK t.b.v. 18/20918 Update van 7 september 2018 Haarlem. Eric van Breugel

DRAAIBOEK t.b.v. 18/20918 Update van 7 september 2018 Haarlem. Eric van Breugel DRAAIBOEK t.b.v. het organiseren van een lokaal kwalificatietoernooi voor de Nederlandse Kampioenschappen Schaken voor schoolteams basisonderwijs Groepen 3, 4 en 5 (middenbouw) 18/20918 Update van 7 september

Nadere informatie

Bowls Nederland Oost. Voorwoord SPELREGELS EN BEPALINGEN BOWLS REGIO OOST

Bowls Nederland Oost. Voorwoord SPELREGELS EN BEPALINGEN BOWLS REGIO OOST Bestuur: Voorzitter: Hein Bosscha Umpires: Riny Stam Gerrit ter Bekke Secretaris: Anni Voskamp Johan Schiltkamp Nico van Loevezijn Penningmeester: Cor Renshof Rob Heijboer Gerrit Velthuis Lid Competitie:

Nadere informatie

HANDBOEK MEERKAMPEN Deel 1 HB-besluit NEDERLANDSE TAFELTENNISBOND

HANDBOEK MEERKAMPEN Deel 1 HB-besluit NEDERLANDSE TAFELTENNISBOND HANDBOEK MEERKAMPEN Deel 1 HB-besluit NEDERLANDSE TAFELTENNISBOND Uitgave december 2000 Ten geleide. Deze druk van het Handboek Meerkampen is een herziene uitgave van het in april 1978 uitgekomen eerste

Nadere informatie

Ereleden: Sark van T. Hendriks G. Draaisma H. Navis T.

Ereleden: Sark van T. Hendriks G. Draaisma H. Navis T. NOTULEN VAN DE 36 E ALGEMENE LEDENVERGADERING VAN SCHAAKVERENIGING PARK STOKHORST Gehouden op 29 augustus 2011 in Boerderij t Volbert Anemoonstraat 20 te Enschede. Aanwezig: Bestuursleden: Werff van der

Nadere informatie

Agenda voor de voorjaarsvergadering van 19 april 2017

Agenda voor de voorjaarsvergadering van 19 april 2017 SCHAAKBOND OVERIJSSEL Opgericht 4 juli 1936 Aangesloten bij de KNSB Agenda voor de voorjaarsvergadering van 19 april 2017 1. Opening 2. Mededelingen en ingekomen stukken 3. Notulen ALV 7 sept 2016 (bijlage

Nadere informatie

ALMELO 2 Tonny Roelofs Skip Janny Heideman Jannie Brama 62002

ALMELO 2 Tonny Roelofs Skip Janny Heideman Jannie Brama 62002 DEELNEMERS/STERS COMPETITIESEIZOEN BOWLS CLUB ALMELO 2013/2014 TRIPLES pag.1 Eerste klasse ALMELO 1 Triples NIOBB nr. Gerrit Velthuis 62019 Skip 0647699094 Aukje Velthuis 62018 Wim Stelling 62027 ALMELO

Nadere informatie

KONINKLIJKE NEDERLANDSE SCHUTTERS ASSOCIATIE DISTRICT 2

KONINKLIJKE NEDERLANDSE SCHUTTERS ASSOCIATIE DISTRICT 2 Agenda Jaar vergadering KNSA Competities 2012/2013 Opening Ingekomen stukken Notulen 2011 / 2012 Evaluatie competities 2012 / 2013 o Wijzingen dienen doorgegeven te worden aan de competitieleider Opmerkingen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Bondswedstrijd schaken (door Pascal Schuman) HSDV Leudal 2 2 4. Jaargang 10 nr. 361 week 51 2014

NIEUWSBRIEF. Bondswedstrijd schaken (door Pascal Schuman) HSDV Leudal 2 2 4. Jaargang 10 nr. 361 week 51 2014 NIEUWSBRIEF Jaargang 10 nr. 361 week 51 2014 Bondswedstrijd schaken (door Pascal Schuman) Op 14 december moesten de schakers het opnemen tegen Leudal 2. Aanvankelijk werd er goed gespeeld en na 2 remises

Nadere informatie

Wedstrijdreglement. Bridgeclub B.Z.R ( Bridgen Zonder Rook ) Wijchen

Wedstrijdreglement. Bridgeclub B.Z.R ( Bridgen Zonder Rook ) Wijchen Wedstrijdreglement Bridgeclub B.Z.R ( Bridgen Zonder Rook ) Wijchen Algemeen Art. 1. 1.1 Dit reglement is gebaseerd op art. 18 van de statuten en op art. 1 van het huishoudelijk reglement van B.Z.R. Art.

Nadere informatie

Toernooi reglement

Toernooi reglement Toernooi reglement 2016 2017 Ten behoeve van de F.D.F. ranking toernooien Behoort als bijlage bij het huishoudelijk reglement 2016 2017 Het bestuur van de Flakkeese Dart Federatie vormt de reglementscommissie:

Nadere informatie

Verslag van het Open Kampioenschap van de Stad Weesp 2018

Verslag van het Open Kampioenschap van de Stad Weesp 2018 Verslag van het Open Kampioenschap van de Stad Weesp 2018 Fred Slingerland is de kampioen 2018 Het 40 ste Open Schaakkampioenschap van de Stad Weesp is gewonnen door Fred Slingerland uit Leiden. Fred bleef

Nadere informatie

Algemeen. Finale LoyalTee Tour De LoyalTee Quinta Do LagoTour

Algemeen. Finale LoyalTee Tour De LoyalTee Quinta Do LagoTour Algemeen Elk jaar wordt de LoyalTee Tour georganiseerd; een wedstrijdcyclus op de BurgGolf banen in Nederland, speciaal voor alle golfers van Nederland. Alle wedstrijden zijn qualifying. Er zijn dagprijzen

Nadere informatie

Jan Weegink Memorial Cup. 20 & 22 Augustus Sportpark De Waarbeek

Jan Weegink Memorial Cup. 20 & 22 Augustus Sportpark De Waarbeek Jan Weegink Memorial Cup 20 & 22 Augustus 2015 Sportpark De Waarbeek Namens HVV Hengelo mag ik u van harte welkom heten op ons mooie sportpark De Waarbeek Dit jaar houden wij voor de 12 e keer ons tweedaagse

Nadere informatie

REGLEMENT PERSOONLIJKE KAMPIOENSCHAPPEN

REGLEMENT PERSOONLIJKE KAMPIOENSCHAPPEN 01082016 / Regl.PK ALGEMEEN REGLEMENT PERSOONLIJKE KAMPIOENSCHAPPEN Het Bondsbestuur stelt de aangesloten verenigingen aan het begin van het seizoen en voor aanvang van de driebandencompetitie in staat

Nadere informatie

Voorwoord. Donderdag 26 mei en vrijdag 27 mei 2016

Voorwoord. Donderdag 26 mei en vrijdag 27 mei 2016 Voorwoord Nu alvast wil de Commissie Veldhovense Schoolverlaters Sportdagen eenieder welkom heten op het Peanutbaltoernooi, dat dit jaar voor de 30 e keer gehouden gaat worden op: Donderdag 26 mei en vrijdag

Nadere informatie

Reglement NSK Allround 2017

Reglement NSK Allround 2017 Reglement NSK Allround 2017 Artikel 1 Het recht om deel te nemen Artikel 2 Deelname buiten mededinging Artikel 3 Verlies van het recht om deel te nemen Artikel 4 Deelname aan de wedstrijd Artikel 5 Niet

Nadere informatie

Wedstrijdreglement BC 80,

Wedstrijdreglement BC 80, I Afkortingen en begrippen NBB: Nederlandse Bridge Bond. TC: Technische Commissie van BC 80. Parencompetitie: totaal aantal clubavonden van deze competitievorm in het seizoen. Viertallencompetitie: totaal

Nadere informatie

Reglement Bandstoten 2017

Reglement Bandstoten 2017 Reglement Bandstoten 2017 Biljartvereniging t Beertje Weert Bandstoot Toernooi 2017. 31e Toernooi Clublokaal Café Bar Two Jacks Maasstraat 42 Weert. Tel 06-10017340. Reglement Bandstoot Toernooi 2017 Algemeen

Nadere informatie

Wedstrijdreglement SGS-Jeugdclubcompetitie A-, B-, C- en D-categorie

Wedstrijdreglement SGS-Jeugdclubcompetitie A-, B-, C- en D-categorie Wedstrijdreglement SGS-Jeugdclubcompetitie A-, B-, C- en D-categorie I N H O U D Inleiding Art. 1: Definities Art. 2: Categorieën Deelname Art. 3: Aanmelding Art. 4: Speelgerechtigde spelers Art. 5: Art.

Nadere informatie

Wedstrijdreglement BZA

Wedstrijdreglement BZA Wedstrijdreglement BZA Algemeen 1. Het Bedrijfs - & Zomeravondvoetbal 2013 - nader te noemen BZA wordt namens ZVV Urk door de Commissie Recreatief georganiseerd. De organisatie heeft het mandaat om beslissingen

Nadere informatie

De Vier Eenen Heren. Speler Kolfclub Punten Slagen Gemiddelde

De Vier Eenen Heren. Speler Kolfclub Punten Slagen Gemiddelde Aantal spelers Super 0 Jan Vaartjes Onder Vrienden 0 0, Jan Blaauw Onder Vrienden 0 0,0 Piet Rentenaar WWB 0 0 0, Jack van Kleef Gezellig Samenzijn 0 0 0, Jan Rood Niet Klappen 0 0 0, Bertus Commandeur

Nadere informatie

6 september 2016 NIEUWSBRIEF. nummer 2 seizoen

6 september 2016 NIEUWSBRIEF. nummer 2 seizoen 6 september 2016 NIEUWSBRIEF nummer 2 seizoen 2016-2017 nieuw bridgejaar gestart door: Sonja van Katwijk Bridgeclub Ermelo Fijn om de meesten van jullie na de vakantie weer terug te zien. Fijn dat de meeste

Nadere informatie

Programmaboekje. B1-jeugd zaalvoetbaltoernooi Gemeente Tubbergen. Ransuil te Geesteren Vinckenweg TB Geesteren

Programmaboekje. B1-jeugd zaalvoetbaltoernooi Gemeente Tubbergen. Ransuil te Geesteren Vinckenweg TB Geesteren B1-jeugd zaalvoetbaltoernooi Gemeente Tubbergen Datum: 30 december 2015 Van 14.00 uur tot 18.00 uur Programmaboekje Ransuil te Geesteren Vinckenweg 14 7678 TB Geesteren Beste voetbalvrienden, Namens de

Nadere informatie

1.2 Bij geschilpunten én wanneer men het niet eens is met de gang van zaken op de schaakavond benadert men de jeugdleider!

1.2 Bij geschilpunten én wanneer men het niet eens is met de gang van zaken op de schaakavond benadert men de jeugdleider! Dit reglement is bedoeld om een aantal regels met betrekking tot het jeugdschaken duidelijk op een rijtje te zetten. Dit reglement geeft tevens de nodige informatie omtrent de activiteiten die er plaatsvinden.

Nadere informatie

Clubwedstrijdreglement BRIDGE september 2014

Clubwedstrijdreglement BRIDGE september 2014 Clubwedstrijdreglement BRIDGE 82 4 september 2014 Inhoud 1. Algemene bepalingen en begrippen Artikel 1.1. Algemeen 4 Artikel 1.2. Begrippen 4 a) Wedstrijdleiding 4 b) Wedstrijden 4 c) Overige begrippen

Nadere informatie

Gegevens deelnemende spelers en indeling poule

Gegevens deelnemende spelers en indeling poule Speelschema Thijs Dielemans toernooi libre 2018 Hieronder is de opzet van Thijs Dielemans toernooi Libre 2018 uitgewerkt. Aantal deelnemers 15 Gespeeld wordt in drie poules: A, B en C Indeling van de spelers

Nadere informatie

De Vier Eenen Heren. Speler Kolfclub Punten Slagen Gemiddelde

De Vier Eenen Heren. Speler Kolfclub Punten Slagen Gemiddelde Aantal spelers Wedstrijduitslag /0 Seizoen: --0 t/m --0 Super 0 Jan Vaartjes Onder Vrienden 0 0, Jan Blaauw Onder Vrienden 0 0,0 Piet Rentenaar WWB 0 0 0, Jack van Kleef Gezellig Samenzijn 0 0 0, Jan Rood

Nadere informatie

Noordelijke Schaakbond Reglement op de Competitiewedstrijden. A. Inleiding

Noordelijke Schaakbond Reglement op de Competitiewedstrijden. A. Inleiding Noordelijke Schaakbond Reglement op de Competitiewedstrijden A. Inleiding Artikel 1 Dit reglement geldt voor de jaarlijks door de NOSBO te organiseren competities voor verenigingsteams en voor de daaruit

Nadere informatie

BC Hoog Laag. Competitie- en Wedstrijdreglement

BC Hoog Laag. Competitie- en Wedstrijdreglement BC Hoog Laag Competitie- en Wedstrijdreglement Artikel 1 Het bestuur stelt de wedstrijdagenda op legt deze ter bespreking voor aan de algemene ledenvergadering. Het bestuur is bevoegd gedurende het speelseizoen

Nadere informatie

Biljartvereniging t Beertje Weert en Bar Two Jacks Bandstoot Toernooi 2018 Clublokaal Cafe Bar Two Jacks Maasstraat 42 Weert. Tel

Biljartvereniging t Beertje Weert en Bar Two Jacks Bandstoot Toernooi 2018 Clublokaal Cafe Bar Two Jacks Maasstraat 42 Weert. Tel Biljartvereniging t Beertje Weert en Bar Two Jacks Bandstoot Toernooi 2018 Clublokaal Cafe Bar Two Jacks Maasstraat 42 Weert. Tel 06-10017340. Regels Bandstoot Toernooi 2018. Het Toernooi start op maandag

Nadere informatie

De Vier Eenen Heren. Speler Kolfclub Punten Slagen Gemiddelde

De Vier Eenen Heren. Speler Kolfclub Punten Slagen Gemiddelde Aantal spelers Wedstrijduitslag /0 Seizoen: --0 t/m --0 De Vier Eenen Super 0 Jan Vaartjes Onder Vrienden 0 0, Jan Blaauw Onder Vrienden 0 0,0 Piet Rentenaar WWB 0 0 0, Jack van Kleef Gezellig Samenzijn

Nadere informatie

Nieuwsbrief DVSB. Jaargang 2 juni 2018 nr 10. Wedstrijdprogramma bij DVSB. Door de winst in het Eemlandtoernooi speelt DVSB om de supercup op 6 juni.

Nieuwsbrief DVSB. Jaargang 2 juni 2018 nr 10. Wedstrijdprogramma bij DVSB. Door de winst in het Eemlandtoernooi speelt DVSB om de supercup op 6 juni. Nieuwsbrief DVSB Jaargang 2 juni 2018 nr 10 Wedstrijdprogramma bij DVSB Door de winst in het Eemlandtoernooi speelt DVSB om de supercup op 6 juni. De onderlinge competitie duurt nog enkele weken: - Maandag

Nadere informatie