Gearchiveerd op 15/12/2010

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gearchiveerd op 15/12/2010"

Transcriptie

1 Page 1 of Erkende producten De checklist is niet van toepassing voor producten die onbetwistbaar voor privégebruik bestemd zijn Product 1. De aanwezige producten - voor gebruik in België - zijn of waren erkend/toegelaten in België. Het erkennings/toelatingsnummer eindigt op "/B" of "/P". De operator mag erkende producten in bezit hebben waar hij geen toepasselijke teelten voor (gehad) heeft. Bij vermoeden of aanwijzingen van gebruik: zie TF PPV 164. Koninklijk besluit : 28/02/1994 A7&A31 (1*) 2. Het gebruik van de producten bedoeld in rubriek is nog toegelaten of was nog toegelaten op 1 januari jaar -2. U vindt de erkende producten en de producten waarvan de erkenning ingetrokken of vervallen is na 1 januari jaar -2 evenals de opgebruiktermijnen op de website van Fytoweb. Koninklijk besluit : 28/02/1994 A7&A31 (1*) 3. De producten bedoeld in rubriek waarvan het gebruik niet meer toegelaten is na 1 januari jaar -2 zijn op initiatief van de operator apart geplaatst zijn met een bordje "vervallen", "Phytofar-Recover",... Indien geen producten aanwezig zijn waarvan het gebruik niet meer toegelaten is na 1 januari jaar -2: duid NA aan. "gebruik niet meer toegelaten na 1 januari jaar -2": dwz de producten waarvan het gebruik nog toegelaten was op 1 januari jaar -2 maar waarvan de erkenning vervallen is of de opgebruiktermijn verstreken is tussen 1 januari jaar -2 en de controledatum 4. Alle producten bestemd om te worden gebruikt op gronden van de operator gelegen in buitenland zijn apart geplaatst met een bordje "EXPORT". Koninklijk besluit : 28/02/1994 A4 3 (1*) 5. Alle producten bestemd om te worden gebruikt op gronden van de operator gelegen in buitenland dragen een erkenningsnummer toegekend door het betrokken land. Indien NC: stuur de handelsbenaming, het land van oorsprong en de hoeveelheid van de producten, en de gegevens van het (Belgische) verkooppunt

2 Page 2 of 10 door naar het HB (martine.dewolf@favv.be). 6. Voor de producten bedoeld in rubriek beschikt de operator over een toelating voor invoer en uitvoer van bestrijdingsmiddelen voor landbouwkundig gebruik voor gebruik op zijn gronden in buitenland. Operatoren die hun buitenlandse pesticiden aankopen bij een Belgische handelaar, die een toelating heeft voor invoer van dergelijke producten met buitenlands erkenningsnummer, zouden strikt genomen alleen over een toelating voor uitvoer moeten beschikken. De toelating wordt echter wel altijd ook voor invoer toegekend, omdat de landbouwer dan niet verplicht is de producten in België aan te kopen maar ook terecht kan bij handelaren over de grens. Koninklijk besluit : 16/01/2006 A3 2 (2*) 7. Aantal aanwezige producten: 8. Aantal producten waarvan het gebruik niet meer toegelaten is vóór 1 januari jaar -2: Vermeld in het vak commentaar de handelsbenaming, het erkenningsnummer en de hoeveelheid van de producten of voeg in foodnet het PV van inbeslagname toe als bijlage aan deze CL. Enkel deze producten worden in beslaggenomen. 9. Aantal producten waarvan het gebruik niet meer toegelaten is na 1 januari jaar - 2: "gebruik niet meer toegelaten na 1 januari jaar -2": dwz de producten waarvan het gebruik nog toegelaten was op 1 januari jaar -2 maar waarvan de erkenning vervallen is of de opgebruiktermijn verstreken is tussen 1 januari jaar -2 en de controledatum. 10. Aantal producten op initiatief van de operator apart geplaatst met het oog op hun vernietiging door een erkend organisme: Voor de producten waarvan het gebruik niet meer toegelaten is vóór 1 januari jaar - 2 die NIET APART geplaatst zijn met een bordje "vervallen" of "Phytofar- Recover" of..., vermeld in het vak commentaar controleur: 'niet apart geplaatste producten: ' gevolgd door hun handelsnaam en erkenningsnummer. 11. Aantal producten van buitenlandse oorsprong terwijl de operator geen gronden in buitenland uitbaat: Vermeld in het vak commentaar de gegevens van het (Belgische) verkooppunt. Vermeld in het vak commentaar de handelsbenaming, het land van oorsprong en de hoeveelheid van de producten of voeg in foodnet het PV van inbeslagname toe als bijlage aan deze CL. Deze producten worden in beslaggenomen Verpakking en etikettering 1. Alle producten bevinden zich in de oorspronkelijke verpakking zoals ze op de markt zijn gebracht door de erkenning-/toelatingshouder. Koninklijk besluit : 28/02/1994 A53 (1*) 2. Alle producten dragen het oorspronkelijk etiket zoals ze op de markt zijn gebracht door de erkenning-/toelatingshouder. Koninklijk besluit : 28/02/1994 A53 (1*)

3 Page 3 of Register, gebruik en vóór-oogstcontrole 2.1. Register - levensmiddelen (food) 1. Een register over het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen is van alle teelten bijgehouden. Teeltfiches worden eveneens aanvaard. Indien NC: duidt NA aan in de volgende items (2 t.e.m. 11) en in item In het register zijn de kas- of perceelsnummers en de teelten vermeld. tevens partijnummers indien verschillende partijen op één perceel of kas. Identificatie van percelen door een benaming ipv door perceelsnummers kan getolereerd worden indien dit alle mogelijke verwarring uitsluit. 3. In het register zijn de zaai- of plantdata vermeld. 4. In het register zijn de data van behandelingen vermeld. 5. In het register zijn de aangewende bestrijdingsmiddelen vermeld. de volledige handelsnaam 6. In het register zijn de aangewende dosissen per hectare en de behandelde oppervlakte vermeld. 7. In het register is de oogstdatum vermeld. 8. In het register zijn de data van monsternames en de analyseresultaten vermeld. Ingeval een bemonsteringsplan voorzien is, zijn de analyseresultaten enkel verplicht indien de MRL werd overschreden Koninklijk besluit : 22/12/2005 A7 1& 4 (3*) 9. Het register is gestructureerd. Bovenstaande gegevens zijn duidelijk per teelt te onderscheiden 10. In het register voor kasgroenten onderworpen aan VOOR-OOGSTCONTROLES is een liggingsplan van de betrokken percelen en/of kassen opgenomen waarop de respectievelijke identificatienummers vermeld zijn. betreft de percelen of serres waar sla, ijsbergsla, romeinse sla, eikebladsla, Lollo rossa, Lollo bionda, andijvie, krulandijvie, veldsla, Radicchio of selder worden geteeld onder bescherming (glas OF PLASTIEK (bv. tunnels)) Koninklijk besluit : 22/12/2005 A9 2 (3*) 11. In het register voor kasgroenten onderworpen aan VOOR-OOGSTCONTROLES zijn de gegevens uiterlijk de zondag volgend op de behandeling ingeschreven. Ministerieel besluit : 22/12/2005 A3 (4*) 2.2. Register - diervoeders (feed)

4 Page 4 of Register diervoeders (feed) 1. Een register over het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen is bijgehouden. Geldt niet voor grasland of weiden gebruikt voor beweiding. Voor grasland of weiden die worden gemaaid moet het register wel worden bijgehouden. Teeltfiches worden eveneens aanvaard. Indien NC: duidt NA aan in de volgende items (2 t.e.m. 7) en in item Europese verordening : 183/2005 BIDAIIP2.a) (5*) 2. In het register zijn de perceelsnummers en de teelten vermeld. tevens partijnummers indien verschillende partijen op één perceel. Identificatie van percelen door een benaming ipv door perceelsnummers kan getolereerd worden indien dit alle mogelijke verwarring uitsluit. Europese verordening : 183/2005 BIDAPII.1. (6*) 3. In het register zijn de data van behandelingen vermeld. Europese verordening : 183/2005 BIDAPII.1. (6*) 4. In het register zijn de aangewende bestrijdingsmiddelen vermeld. de volledige handelsnaam Europese verordening : 183/2005 BIDAPII.1. (6*) 5. In het register zijn de aangewende dosissen vermeld. Europese verordening : 183/2005 BIDAPII.1. (6*) 6. In het register is de oogstdatum vermeld. Europese verordening : 183/2005 BIDAPII.1. (6*) 7. In het register zijn de data van monsternames en de analyseresultaten vermeld. Europese verordening : 183/2005 BIDAII.P2.d) (7*) 2.3. Vóór-oogstcontrole 1. De teelten werden onderworpen aan een vóór-oogstcontrole. betreft de groenten geteeld onder bescherming (glas OF PLASTIEK (bv. tunnels)): sla, ijsbergsla, romeinse sla, eikebladsla, Lollo rossa, Lollo bionda, andijvie, krulandijvie, veldsla, Radicchio en selder Koninklijk besluit : 22/12/2005 A8 (3*) 2. Het identificatienummer van de kassen is op onuitwisbare wijze op één van de toegangsdeuren aangebracht. Koninklijk besluit : 22/12/2005 A9 1 (3*) 2.4. Erkend gebruik 1. Alle uitgevoerde behandelingen zijn opgenomen in het register. Dit item is enkel van toepassing ingeval van niet conforme analyses (controleplan, meldingen, klachten, monsterneming als actie bij NC voor item 2.4.2,...); in de andere gevallen: duid aan: NA. Ingeval kan besloten worden dat het niet conforme analyseresultaat bovendien het gevolg is van niet erkend gebruik: eveneens inbreuk op KB 28/02/ art 7 of 59 opnemen in PV van overtreding. 2. De volgens het register aangewende gewasbeschermingsmiddelen waren toegelaten voor gebruik in de teelt op het moment van toepassing. Indien het om een gebruik van een niet (meer) erkend product gaat, is art 7 van het KB van 28/02/1994 van toepassing. Bij vaststelling van niet erkend gebruik: zie technische fiche PPV 164. Koninklijk besluit : 28/02/1994 A59 (1*)

5 Page 5 of Spuittoestellen en andere gebruikte materialen 1. Alle gebruikte keuringsplichtige spuittoestellen dragen een geldige sticker. Indien niet heeft de operator een geldige reden. Om over de geldigheid van de reden te oordelen: vul het formulier 'enquête spuittoestellen' (bijlage 1 van de technische fiche PPV 148) in en noteer de geldige reden in de commentaar. Voor toestellen voor bodemontsmetting en in (glas) tuinbouw en sierteelt: duidt 'NA' aan en noteer in de commentaar: 'Gelieve ILVO te contacteren: tel 09/ ' Voor deze toestellen dient de 'enquête spuittoestellen' niet te worden ingevuld. VOEG STEEDS DE 'enquête spuittoestellen' TOE IN FOODNET INDIEN NC. Ministerieel besluit : 25/08/2004 A9&A10 (8*) 2. De operator heeft een geldige reden voor het ontbreken van de geldige sticker en heeft de wettelijk verplichte stappen ondernomen. De wettelijk verplichte stappen zijn vermeld in de 'enquête spuittoestellen' (bijlage 1 van de technische fiche PPV 148). Indien NC: noteer de te ondernemen stappen in het vak commentaar. Voor toestellen voor bodemontsmetting en in (glas)tuinbouw en sierteelt: duidt 'NA' aan. Ministerieel besluit : 25/08/2004 A9 (8*) 3. Alle spuittoestellen gebruikt voor de toepassing van bestrijdingsmiddelen zijn zorgvuldig gereinigd. Het betreft eveneens de spuittoestellen die niet keuringsplichtig zijn. Koninklijk besluit : 28/02/1994 A59 (1*) 4. Elk werktuig, voorwerp of voertuig dat gediend heeft bij het gebruik van bestrijdingsmiddelen, is zorgvuldig gereinigd. Koninklijk besluit : 28/02/1994 A59 (1*)

6 Page 6 of Bewaring van de producten 1. Er is een lokaal of een kast aanwezig waarin de bestrijdingsmiddelen van klasse A bewaard worden Voor de beroepsgebruiker mag het lokaal of de kast eveneens de andere bestrijdingsmiddelen dan deze van klasse A bevatten alsook biociden en andere chemische producten in gesloten verpakking. Indien NC, duid NA aan in item 4.2 en 4.3 Koninklijk besluit : 28/02/1994 A77 5 (9*) 2. Het lokaal of de kast is op slot Koninklijk besluit : 28/02/1994 A77 5 (9*) 3. Het lokaal of de kast is geschikt Het lokaal is droog, doelmatig verlucht en in goede staat van onderhoud en netheid. Koninklijk besluit : 28/02/1994 A77 5 (9*) Biociden 1. De aanwezige biociden zijn toegelaten de lijst van toegelaten biociden vindt u op de website www/health.fgov.be > milieu > chemische stoffen > biociden > lijst van toegelaten producten > lijst van toegelaten biociden. Producten zonder toelatingsnummer die de vermelding 'biocidale werking' dragen, dienen als niet conform te worden beschouwd. Vermeld de handelsbenaming en hoeveelheid van de niet conforme producten in het vak 'commentaar controleur'

7 Page 7 of Erkend gebruiker Dit hoofdstuk is van toepassing indien de operator over een erkenning als erkend gebruiker (moet) beschik(t)(ken) van de FOD VG DG Erkenning als erkend gebruiker 1. De operator verklaart bespuitingen uit te voeren of voert bespuitingen uit voor een derde Vermeld, naargelang het geval, ja of neen in het tekstveld hiernaast. Zo neen, is item niet van toepassing 2. De operator verklaart te gebruiken of gebruikt producten van klasse A bij de bespuitingen uitgevoerd voor een derde Vermeld, naargelang het geval, ja of neen in het tekstveld hiernaast. 3. De operator heeft op zijn naam een erkenning als erkend gebruiker Vermeld, naargelang het geval, ja of neen in het tekstveld hiernaast. Zo neen, duid NA aan in de volgende items van dit hoofdstuk. Koninklijk besluit : 28/02/1994 A67 1 (9*) 4. De operator op wiens naam de erkenning staat, verklaart dat hem bijstand wordt verleend door derden Vermeld, naargelang het geval, ja of neen in het tekstveld hiernaast. Noteer de namen van de personen in het vak 'commentaar controleur'. Indien hij verklaart geen bijstand te krijgen: noteer 'geen'. 5. De namen van de personen die bijstand verlenen zijn in overeenstemming met de namen van de personen opgenomen in de erkenning Koninklijk besluit : 28/02/1994 A71, 2 (10*) 6. Het lokaal waarin de bestrijdingsmiddelen bewaard worden, bevindt zich op het adres opgenomen in de erkenning Koninklijk besluit : 28/02/1994 A71, 3 (10*) 6.2. Bewaring van de producten door de erkend gebruiker 1. De bestrijdingsmiddelen van klasse A en B worden bewaard in een lokaal dat uitsluitend daarvoor bestemd is 2. De andere bestrijdingsmiddelen worden bewaard in een afzonderlijk lokaal of in een kast De kast mag zich niet in het lokaal bevinden waar de producten van klasse A en B bewaard worden. Het betreft de niet geklasseerde bestrijdingsmiddelen, biociden en andere chemische producten (meststoffen, ).

8 Page 8 of Het lokaal kan afgesloten worden 4. Het lokaal is op slot op het moment van de inspectie 5. Het lokaal is droog 6. Het lokaal is doelmatig verlucht 7. Het lokaal is in goede staat van onderhoud en netheid 8. Op de buitenzijde van de deur van dit lokaal is de vermelding "vergif" duidelijk zichtbaar 9. Op de buitenzijde van de deur van dit lokaal is een doodshoofd duidelijk zichtbaar 6.3. Beschermingsuitrusting 1. Volgende uitrusting is aanwezig: een 'overall' die de hals en de polsen bedekt, rubberhandschoenen en -laarzen, een masker en filter A2B2P3 ter bescherming van de ademhaling, en een beschermingsbril Mededelingen voor de operator (RANDVOORWAARDEN, erkend gebruiker) 1. Een kopie van deze checklist wordt overgemaakt aan de Gewesten conform het protocol tussen het FAVV en de betaalorganen van het Waalse en Vlaamse Gewest betreffende de randvoorwaarden. De door de Gewesten mogelijk opgelegde sancties met betrekking tot de premies naar aanleiding van vaststellingen tijdens de controles vallen niet onder de verantwoordelijkheid van het FAVV. Checklisten die niet ondertekend worden door de operator of zijn vertegenwoordiger dienen in de commentaar, naargelang het geval, volgende vermelding te dragen: - Operator of vertegenwoordiger afwezig op het ogenblik van ondertekening. - Operator of vertegenwoordiger weigert te tekenen.

9 Page 9 of Een kopie van hoofdstuk 5 (biociden) en hoofdstuk 6 (erkend gebruiker) wordt overgemaakt aan de FOD Volksgezondheid conform het protocol tussen het FAVV en deze overheid

10 Page 10 of 10

Gearchiveerd op 09/06/2011

Gearchiveerd op 09/06/2011 Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr:... Operator :... N uniek... Adres :...... PRI 228 Plantaardige productie bestemd voor consumptie - Pesticiden [228] v4 C : conform

Nadere informatie

Gearchiveerd op 01/03/2012

Gearchiveerd op 01/03/2012 Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr:... Operator :... N uniek... Adres :...... PRI 228 Plantaardige productie bestemd voor consumptie - Pesticiden [228] v5 C : conform

Nadere informatie

PRI 3017 Loonwerk met gebruik van gewasbeschermingsmiddelen - Pesticiden [3017] v1

PRI 3017 Loonwerk met gebruik van gewasbeschermingsmiddelen - Pesticiden [3017] v1 Provinciale dienst van : Datum : Veranwoordelijke controleur : Nr : Operator : N uniek : Adres : PRI 7 Loonwerk met gebruik van gewasbeschermingsmiddelen - Pesticiden [7] v C: conform NC: Niet-conform

Nadere informatie

PRI 3017 Loonwerk met gebruik van gewasbeschermingsmiddelen - Pesticiden [3017] v4

PRI 3017 Loonwerk met gebruik van gewasbeschermingsmiddelen - Pesticiden [3017] v4 Provinciale dienst van : Datum : Veranwoordelijke controleur : Nr : Operator : N uniek : Adres : PRI 7 Loonwerk met gebruik van gewasbeschermingsmiddelen - Pesticiden [7] v4 C : conform NC : niet-conform

Nadere informatie

TRA 3179 Gewasbeschermingsmiddelen en toevoegingsstoffen : bezit en verhandeling - INFRASTRUCTUUR, INRICHTING EN HYGIENE [3179] v2

TRA 3179 Gewasbeschermingsmiddelen en toevoegingsstoffen : bezit en verhandeling - INFRASTRUCTUUR, INRICHTING EN HYGIENE [3179] v2 Provinciale dienst van : Datum : Veranwoordelijke controleur : Nr : Operator : N uniek : Adres : TRA 179 Gewasbeschermingsmiddelen en toevoegingsstoffen : bezit en verhandeling - INFRASTRUCTUUR, INRICHTING

Nadere informatie

Omzendbrief betreffende de vooroogstcontrole

Omzendbrief betreffende de vooroogstcontrole Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Omzendbrief betreffende de vooroogstcontrole Kenmerk PCCB/S1/JFS/925956 Datum 15/01/2015 Huidige versie 1.0 Van toepassing vanaf 15/01/2015 Trefwoorden

Nadere informatie

PRI 3133 Houden van runderen en kalveren (vetmesten) - Traceerbaarheid [3133] v1

PRI 3133 Houden van runderen en kalveren (vetmesten) - Traceerbaarheid [3133] v1 Provinciale dienst van : Datum : Veranwoordelijke controleur : Nr : Operator : N uniek : Adres : PRI Houden van runderen en kalveren (vetmesten) - Traceerbaarheid [] v C: conform NC: Niet-conform NA: niet

Nadere informatie

PRI 3050 Konijnenbedrijven - geneesmiddelen en bedrijfsbegeleiding [3050] v1

PRI 3050 Konijnenbedrijven - geneesmiddelen en bedrijfsbegeleiding [3050] v1 Provinciale dienst van : Datum : Veranwoordelijke controleur : Nr : Operator : N uniek : Adres : PRI 050 Konijnenbedrijven - geneesmiddelen en bedrijfsbegeleiding [050] v C: conform NC: Niet-conform NA:

Nadere informatie

PRI 3045 Dierlijke producten (rauwe melk) - geneesmiddelen en bedrijfsbegeleiding [3045] v1

PRI 3045 Dierlijke producten (rauwe melk) - geneesmiddelen en bedrijfsbegeleiding [3045] v1 Provinciale dienst van : Datum : Veranwoordelijke controleur : Nr : Operator : N uniek : Adres : PRI 045 Dierlijke producten (rauwe melk) - geneesmiddelen en bedrijfsbegeleiding [045] v C: conform NC:

Nadere informatie

Gearchiveerd op 01/04/2014

Gearchiveerd op 01/04/2014 Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr:... Operator :... N uniek... Adres :...... DPA 2052 VARKENS - IDENTIFICATIE EN REGISTRATIE [2052] v C : conform NC : niet-conform

Nadere informatie

PRI 3135 Houden van schapen en geiten - Traceerbaarheid [3135] v3

PRI 3135 Houden van schapen en geiten - Traceerbaarheid [3135] v3 Provinciale dienst van : Datum : Veranwoordelijke controleur : Nr : Operator : N uniek : Adres : PRI 15 Houden van schapen en geiten - Traceerbaarheid [15] v C : conform NC : niet-conform NA : niet van

Nadere informatie

PRI 2159 Houden van schapen, geiten of gekweekt tweehoevig wild - Traceerbaarheid (identificatie en registratie inbegrepen) [2159] v5

PRI 2159 Houden van schapen, geiten of gekweekt tweehoevig wild - Traceerbaarheid (identificatie en registratie inbegrepen) [2159] v5 Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr:... Operator :... N uniek... Adres :...... PRI 2159 Houden van schapen, geiten of gekweekt tweehoevig wild - Traceerbaarheid (identificatie

Nadere informatie

Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr:... Operator :... N uniek... Adres :... C NC Punten NA. 1.

Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr:... Operator :... N uniek... Adres :... C NC Punten NA. 1. Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr:... Operator :... N uniek... Adres :...... PRI 2026 Het samenbrengen van landbouwhuisdieren en vleeskalveren met het oog op verhandelen:

Nadere informatie

PRI 3142 Samenbrengen met het oog op verhandelen : Verzamelcentra en handelaarstal - Traceerbaarheid [3142] v1

PRI 3142 Samenbrengen met het oog op verhandelen : Verzamelcentra en handelaarstal - Traceerbaarheid [3142] v1 Provinciale dienst van : Datum : Veranwoordelijke controleur : Nr : Operator : N uniek : Adres : PRI 142 Samenbrengen met het oog op verhandelen : Verzamelcentra en handelaarstal - Traceerbaarheid [142]

Nadere informatie

DPA 2099 RUNDEREN - IDENTIFICATIE EN REGISTRATIE [2099] v2

DPA 2099 RUNDEREN - IDENTIFICATIE EN REGISTRATIE [2099] v2 Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr:... Operator : Adres :............ DPA 2099 RUNDEREN - IDENTIFICATIE EN REGISTRATIE [2099] v2 C : conform NC : niet-conform NA :

Nadere informatie

Het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen door professionele gebruikers en het op de markt brengen van gewasbeschermingsmiddelen door distributeurs.

Het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen door professionele gebruikers en het op de markt brengen van gewasbeschermingsmiddelen door distributeurs. Federaal agentschap voor de veiligheid van de voedselketen Omzendbrief betreffende het bijhouden van registers over het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen door de professionele gebruikers en de distributeurs

Nadere informatie

Verordening (EG) nr. 852/2004 van het Europees Parlement en de Raad van 29 april 2004 inzake levensmiddelenhygiëne

Verordening (EG) nr. 852/2004 van het Europees Parlement en de Raad van 29 april 2004 inzake levensmiddelenhygiëne PB 07 FAQ (G-033) REV 0 2009-2/8 I. DOELSTELLINGEN EN TOEPASSINGGEBIED De bedoeling van dit document is de vragen, afkomstig van operatoren, auditoren,... aangaande de sectorgids autocontrole van de aannemers

Nadere informatie

FAQ - Sectorgids autocontrole van de aannemers van land- en tuinbouwwerken voor de primaire plantaardige productie

FAQ - Sectorgids autocontrole van de aannemers van land- en tuinbouwwerken voor de primaire plantaardige productie PB 07 FAQ (G-033) REV 1 2009-1/8 Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen FAQ - Sectorgids autocontrole van de aannemers van land- en tuinbouwwerken voor de primaire plantaardige productie

Nadere informatie

gearchiveerd op 01/03/2011

gearchiveerd op 01/03/2011 Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr:... Operator : Adres :............ N uniek DPA 259 SCHAPEN, GEITEN en HERTACHTIGEN - IDENTIFICATIE EN REGISTRATIE [259] v2 C : conform

Nadere informatie

DPA 2098 BESCHERMING EN WELZIJN VAN KALVEREN IN KALVERHOUDERIJEN [2098] v5

DPA 2098 BESCHERMING EN WELZIJN VAN KALVEREN IN KALVERHOUDERIJEN [2098] v5 Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr:... Operator : Adres :... N uniek......... DPA 2098 BESCHERMING EN WELZIJN VAN KALVEREN IN KALVERHOUDERIJEN [2098] v5 C : conform

Nadere informatie

DPA 2231 BESCHERMING EN WELZIJN VAN LEGKIPPEN IN HOKKEN [2231] v6

DPA 2231 BESCHERMING EN WELZIJN VAN LEGKIPPEN IN HOKKEN [2231] v6 Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr:... Operator :... N uniek... Adres :...... DPA 221 BESCHERMING EN WELZIJN VAN LEGKIPPEN IN HOKKEN [221] v6 C : conform NC : niet-conform

Nadere informatie

FAQ - Sectorgids autocontrole van de aannemers van land- en tuinbouwwerken voor de primaire plantaardige productie

FAQ - Sectorgids autocontrole van de aannemers van land- en tuinbouwwerken voor de primaire plantaardige productie PB 07 FAQ (G-033) REV 2 2009-1/9 Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen FAQ - Sectorgids autocontrole van de aannemers van land- en tuinbouwwerken voor de primaire plantaardige productie

Nadere informatie

Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr: Adres : C NC Punten NA 1. BETROKKEN DIEREN.

Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr: Adres : C NC Punten NA 1. BETROKKEN DIEREN. Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr:... Operator : Adres :............ 2. BIJHOUDEN VAN REGISTERS N uniek DPA 2049 Bescherming en welzijn van voor landbouwdoeleinden

Nadere informatie

Omzendbrief betreffende het bezit van gewasbeschermingsmiddelen en toevoegingsstoffen waarvan de verkoop of het gebruik verboden is

Omzendbrief betreffende het bezit van gewasbeschermingsmiddelen en toevoegingsstoffen waarvan de verkoop of het gebruik verboden is Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Omzendbrief betreffende het bezit van gewasbeschermingsmiddelen en toevoegingsstoffen waarvan de verkoop of het gebruik verboden is Huidige versie

Nadere informatie

22 DECEMBER 2005 Koninklijk besluit betreffende levensmiddelenhygiëne

22 DECEMBER 2005 Koninklijk besluit betreffende levensmiddelenhygiëne 22 DECEMBER 2005 Koninklijk besluit betreffende levensmiddelenhygiëne TITEL I. - Werkingssfeer en definities. HOOFDSTUK I. - Werkingssfeer. Art. 1. 1. In titel II worden de algemene hygiënevoorschriften

Nadere informatie

GIDS FYTOLICENTIE - DEEL 6 BEWARING

GIDS FYTOLICENTIE - DEEL 6 BEWARING FYTOLICENTIE GIDS FYTOLICENTIE - DEEL 6 BEWARING Informatie over de gebruiks-, verkoops- en opslagvoorwaarden van gewasbeschermingsmiddelen en overige administratieve regels FOD Volksgezondheid, Veiligheid

Nadere informatie

FAQ - Sectorgids autocontrole van de aannemers van land- en tuinbouwwerken voor de primaire plantaardige productie

FAQ - Sectorgids autocontrole van de aannemers van land- en tuinbouwwerken voor de primaire plantaardige productie PB 07 FAQ (G-033) REV 4 2009-1/11 Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen FAQ - Sectorgids autocontrole van de aannemers van land- en tuinbouwwerken voor de primaire plantaardige productie

Nadere informatie

gearchiveerd op 04/07/2008

gearchiveerd op 04/07/2008 Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr:... Operator :... N uniek... Adres :...... DPA 221 Dierenwelzijn: legkippen in batterij [221] v4 C : conform NC : niet-conform NA

Nadere informatie

Gearchiveerd op 02/07/2014

Gearchiveerd op 02/07/2014 Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr:... Operator :... N uniek... Adres :...... PRI 249 - Houden van pluimvee - Infrastructuur, inrichting en hygiëne [249] v5 C : conform

Nadere informatie

FAQ - Sectorgids autocontrole van de aannemers van land- en tuinbouwwerken voor de primaire plantaardige productie

FAQ - Sectorgids autocontrole van de aannemers van land- en tuinbouwwerken voor de primaire plantaardige productie PB 07 FAQ (G-033) REV 5-1/11 Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen FAQ - Sectorgids autocontrole van de aannemers van land- en tuinbouwwerken voor de primaire plantaardige productie

Nadere informatie

Gearchiveerd op 01/01/2017

Gearchiveerd op 01/01/2017 Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr:... Operator :... N uniek... Adres :...... PRI 201 Groothandel groenten en fruit - Verpakking en etikettering (inclusief handelsnormen)

Nadere informatie

Omzendbrief betreffende de controles uitgevoerd door het FAVV op de verpakking en etikettering van gewasbeschermingsmiddelen

Omzendbrief betreffende de controles uitgevoerd door het FAVV op de verpakking en etikettering van gewasbeschermingsmiddelen Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Omzendbrief betreffende de controles uitgevoerd door het FAVV op de verpakking en etikettering van gewasbeschermingsmiddelen Kenmerk PCCB/S1/JFS/1102444

Nadere informatie

FAQ - Sectorgids autocontrole van de aannemers van land- en tuinbouwwerken voor de primaire plantaardige productie

FAQ - Sectorgids autocontrole van de aannemers van land- en tuinbouwwerken voor de primaire plantaardige productie PB 07 FAQ (G-033) REV 7-1/13 Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen FAQ - Sectorgids autocontrole van de aannemers van land- en tuinbouwwerken voor de primaire plantaardige productie

Nadere informatie

PRI 3078 Houden van kalveren (vetmesten) - Dierenwelzijn [3078] v2

PRI 3078 Houden van kalveren (vetmesten) - Dierenwelzijn [3078] v2 Provinciale dienst van : Datum : Veranwoordelijke controleur : Nr : Operator : N uniek : Adres : PRI 378 Houden van kalveren (vetmesten) - Dierenwelzijn [378] v2 C : conform NC : niet-conform NA : niet

Nadere informatie

Omzendbrief betreffende de controles uitgevoerd door het FAVV op de verpakking en etikettering van gewasbeschermingsmiddelen

Omzendbrief betreffende de controles uitgevoerd door het FAVV op de verpakking en etikettering van gewasbeschermingsmiddelen Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Omzendbrief betreffende de controles uitgevoerd door het FAVV op de verpakking en etikettering van gewasbeschermingsmiddelen Kenmerk PCCB/S1/JFS/1102444

Nadere informatie

DPA 2102 Bescherming en welzijn van varkens in veehouderijen [2102] v3

DPA 2102 Bescherming en welzijn van varkens in veehouderijen [2102] v3 Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr:... Operator :... N uniek... Adres :...... DPA 22 Bescherming en welzijn van varkens in veehouderijen [22] v C : conform NC : niet-conform

Nadere informatie

Provinciale dienst van : Datum : Veranwoordelijke controleur : Nr : Operator : N uniek : Adres :

Provinciale dienst van : Datum : Veranwoordelijke controleur : Nr : Operator : N uniek : Adres : Provinciale dienst van : Datum : Veranwoordelijke controleur : Nr : Operator : N uniek : Adres : PRI 381 Houden van runderen (behalve vetmesten kalveren), schapen en geiten, gekweekt tweehoevig wild en

Nadere informatie

Gearchiveerd op 06/01/2014

Gearchiveerd op 06/01/2014 Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr:... Operator :... N uniek... Adres :...... DPA 224 Hygiëne en infrastructuur in de verzamelcentra [224] v2 C : conform NC : niet-conform

Nadere informatie

Bestrijdingsmiddelen voor landbouwkundig gebruik. Vademecum voor de landbouwer. Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen

Bestrijdingsmiddelen voor landbouwkundig gebruik. Vademecum voor de landbouwer. Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Bestrijdingsmiddelen voor landbouwkundig gebruik Vademecum voor de landbouwer Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Bestrijdingsmiddelen voor landbouwkundig gebruik Vademecum voor

Nadere informatie

Omzendbrief ten attentie van de. Handelaars in levende dieren. 1. Context

Omzendbrief ten attentie van de. Handelaars in levende dieren. 1. Context Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Controlebeleid Directie Dierengezondheid en Veiligheid van de Dierlijke producten WTC III Simon Bolivarlaan, 30 B-1000 Brussel Tel. 02 208 34

Nadere informatie

Gewasbeschermingsmiddelen. Vademecum voor de landbouwer

Gewasbeschermingsmiddelen. Vademecum voor de landbouwer Vademecum voor de landbouwer Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Versie 2012 Verantwoordelijke uitgever : Herman Diricks, Gedelegeerd bestuurder Federaal Agentschap voor de Veiligheid

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU DG Dier, Plant en Voeding (DG4) DIENST GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN MESTSTOFFEN EVERGREEN GARDEN CARE BELGIUM B.V.B.A.

Nadere informatie

FAQ - Autocontrolegids voor de handel in granen en agro-toelevering

FAQ - Autocontrolegids voor de handel in granen en agro-toelevering PB 07 FAQ (G-038) REV 1 2 2013-1/8 Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen FAQ - Autocontrolegids voor de handel in granen en agro-toelevering Van toepassing vanaf: 13/09/2013 Opgesteld

Nadere informatie

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) Model aanvraagformulier voor een registratie, een toelating en/of een erkenning

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) Model aanvraagformulier voor een registratie, een toelating en/of een erkenning Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) Model aanvraagformulier voor een registratie, een toelating en/of een erkenning I. AARD VAN DE AANVRAAG Deze aanvraag betreft: een registratie,

Nadere informatie

Gearchiveerd op 23/11/2010

Gearchiveerd op 23/11/2010 Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr:... Operator : Adres :............ TRA 258 Niet EG meststoffen: Verpakking en etiket [258] v2 C : conform NC : niet-conform NA :

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU DG Dier, Plant en Voeding (DG4) DIENST PESTICIDEN EN MESTSTOFFEN EDIALUX-FORMULEX N.V. RIJKSWEG 28 INDUSTRIEZONE 2880

Nadere informatie

Gearchiveerd op 01/01/2017

Gearchiveerd op 01/01/2017 Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr:... Operator :... N uniek... Adres :...... TRA 2495 Productie van voeder voor gezelschapsdieren dat categorie materiaal bevat -

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU DG Dier, Plant en Voeding (DG4) FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU DIENST PESTICIDEN EN MESTSTOFFEN EUROFYTO N.V. DEHEMLAAN 6A 8900 IEPER Correspondent

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU DG Dier, Plant en Voeding (DG4) DIENST GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN MESTSTOFFEN BAYER CROPSCIENCE SA-NV J. E. MOMMAERTSLAAN

Nadere informatie

MINISTERIE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP

MINISTERIE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP MINISTERIE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP 4 JUNI 1999. - Ministerieel besluit betreffende het toepassen van milieuvriendelijke landbouwproductiemethoden ter uitvoering van de Verordening (EEG) nr. 2078/92

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU DG Dier, Plant en Voeding (DG4) DIENST GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN MESTSTOFFEN GLOBACHEM N.V. BRUSTEM INDUSTRIEPARK

Nadere informatie

Omzendbrief betreffende de technische keuring van spuittoestellen

Omzendbrief betreffende de technische keuring van spuittoestellen Federaal agentschap voor de veiligheid van de voedselketen Omzendbrief betreffende de technische keuring van spuittoestellen Referentie PCCB/ S1/JFS/662485 Datum 05/03/2014 Huidige versie 1.3 Van toepassing

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU DG Dier, Plant en Voeding (DG4) DIENST GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN MESTSTOFFEN ACTION SERVICE & DISTRIBUTIE B.V.

Nadere informatie

Gearchiveerd op 01/01/2014

Gearchiveerd op 01/01/2014 Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr:... Operator :... N uniek... Adres :...... TRA 258 Meststoffen, Bodemverbeteraars, Teeltsubstraten en Zuiveringsslib - Verpakking

Nadere informatie

TRA 3047 Uitsnijden, uitbenen en (opnieuw) onmiddellijk verpakken van vers vlees - TRACEERBAARHEID [3047] v1

TRA 3047 Uitsnijden, uitbenen en (opnieuw) onmiddellijk verpakken van vers vlees - TRACEERBAARHEID [3047] v1 Provinciale dienst van : Datum : Veranwoordelijke controleur : Nr : Operator : N uniek : Adres : TRA 047 Uitsnijden, uitbenen en (opnieuw) onmiddellijk verpakken van vers vlees - TRACEERBAARHEID [047]

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU DG Dier, Plant en Voeding (DG4) DIENST GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN MESTSTOFFEN SYNGENTA CROP PROTECTION N.V. POSTBUS

Nadere informatie

Onderstaande overgangsmaatregelen gelden voor personen werkzaam in de landbouwsector (incl. loonwerk/loonsproeien).

Onderstaande overgangsmaatregelen gelden voor personen werkzaam in de landbouwsector (incl. loonwerk/loonsproeien). Onderstaande overgangsmaatregelen gelden voor personen werkzaam in de landbouwsector (incl. loonwerk/loonsproeien). De aanvrager moet de overgangsmaatregel van toepassing selecteren in stap 2 van het online/schriftelijk

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU DG Dier, Plant en Voeding (DG4) DIENST GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN MESTSTOFFEN Correspondent : LENNERT VISSERS Attaché

Nadere informatie

Het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen door professionele gebruikers en het op de markt brengen van gewasbeschermingsmiddelen door distributeurs.

Het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen door professionele gebruikers en het op de markt brengen van gewasbeschermingsmiddelen door distributeurs. Federaal agentschap voor de veiligheid van de voedselketen Omzendbrief betreffende het bijhouden van registers over het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen door de professionele gebruikers en de distributeurs

Nadere informatie

Het Bestuur van de Stichting Opruiming Restanten Landbouwbestrijdingsmiddelen (hierna te noemen: "STORL"), te s-gravenhage,

Het Bestuur van de Stichting Opruiming Restanten Landbouwbestrijdingsmiddelen (hierna te noemen: STORL), te s-gravenhage, REGLEMENT OP HET GEBRUIK VAN DE COLLECTIEVE MERKEN: STORL VERPAKKING STORL VERPAKKING BEDRIJFSAFVAL STORL VERPAKKING KLEIN GEVAARLIJK AFVAL Het Bestuur van de Stichting Opruiming Restanten Landbouwbestrijdingsmiddelen

Nadere informatie

Aanvraag van een vergoeding voor belangrijke wildschade of schade door beschermde soorten

Aanvraag van een vergoeding voor belangrijke wildschade of schade door beschermde soorten Aanvraag van een vergoeding voor belangrijke wildscde of scde door beschermde soorten ANB-19-091126 ANB Antwerpen Anna Bijnsgebouw Lange Kievitstraat 111/113 bus 63 2018 ANTWERPEN Tel. 03 224 62 62 - Fax

Nadere informatie

PRI 2563 Productie van voedermiddelen andere dan voor eigen gebruik op het landbouwbedrijf en andere dan akkerbouwgewassen - Traceerbaarheid [2563] v2

PRI 2563 Productie van voedermiddelen andere dan voor eigen gebruik op het landbouwbedrijf en andere dan akkerbouwgewassen - Traceerbaarheid [2563] v2 Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr:... Operator :... N uniek... Adres :...... PRI 2563 Productie van voedermiddelen andere dan voor eigen gebruik op het landbouwbedrijf

Nadere informatie

Provinciale dienst van : Datum : Veranwoordelijke controleur : Nr : Operator : N uniek : Adres :

Provinciale dienst van : Datum : Veranwoordelijke controleur : Nr : Operator : N uniek : Adres : Provinciale dienst van : Datum : Veranwoordelijke controleur : Nr : Operator : N uniek : Adres : TRA 61 Fabrikant van voedingssupplementen, verrijkte levensmiddelen, voedingsmiddelen voor zuigelingen of

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU DG Dier, Plant en Voeding (DG4) DIENST GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN MESTSTOFFEN SYNGENTA CROP PROTECTION N.V. POSTBUS

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU DG Dier, Plant en Voeding (DG4) DIENST PESTICIDEN EN MESTSTOFFEN BIOSERVICES INTERNATIONAL BVBA JAGERSHOEK 13 8570

Nadere informatie

van mest en mestproducten: TOELICHTING TRACES

van mest en mestproducten: TOELICHTING TRACES Export van mest en mestproducten: TOELICHTING TRACES datum presentatie: 21 april 2010 Johan Standaert Sibylle Verplaetse INHOUD SITUERING WETGEVING: Verordening (EG) 1774/2002: Algemene voorwaarden Bijzondere

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU DG Dier, Plant en Voeding (DG4) DIENST GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN MESTSTOFFEN SYNGENTA CROP PROTECTION N.V. POSTBUS

Nadere informatie

Gearchiveerd op 01/01/2017

Gearchiveerd op 01/01/2017 Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr:... Operator :... N uniek... Adres :...... PRI 249 Bescherming en welzijn van voor landbouwdoeleinden gehouden dieren - gekweekt

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU DG Dier, Plant en Voeding (DG4) DIENST GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN MESTSTOFFEN EDIALUX-FORMULEX N.V. RIJKSWEG 28

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU DG Dier, Plant en Voeding (DG4) DIENST GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN MESTSTOFFEN DE CEUSTER MESTSTOFFEN N.V. FORTSESTEENWEG

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU DG Dier, Plant en Voeding (DG4) DIENST GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN MESTSTOFFEN CERTIPLANT NV LICHTENBERGLAAN 2045

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU DG Dier, Plant en Voeding (DG4) DIENST GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN MESTSTOFFEN SCOTTS BENELUX B.V.B.A. VOSHOL 8 9160

Nadere informatie

Lastenboek geïntegreerde pitfruitproductie in België

Lastenboek geïntegreerde pitfruitproductie in België Lastenboek geïntegreerde pitfruitproductie in België Annie Demeyere Departement Landbouw en Visserij Afdeling Duurzame Landbouwontwikkeling Voorlichting Landbouw en Visserij 1 Inhoud lezing Evolutie IFP

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU DG Dier, Plant en Voeding (DG4) DIENST GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN MESTSTOFFEN CHEMINOVA DEUTSCHLAND GMBH & CO KG

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU N. 2010 606 [C 2010/24013] 10 JANUARI 2010. Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 28 februari

Nadere informatie

FIC INFOSESSIE DE EUROPESE WETGEVING M.B.T. ETIKETTERING UPDATE LA LÉGISLATION EUROPÉENNE RELATIVE À L ÉTIQUETAGE SESSION D INFO FIC

FIC INFOSESSIE DE EUROPESE WETGEVING M.B.T. ETIKETTERING UPDATE LA LÉGISLATION EUROPÉENNE RELATIVE À L ÉTIQUETAGE SESSION D INFO FIC FIC INFO SESSION UPDATE 13-05-2014 15/05/2014 FIC INFOSESSIE DE EUROPESE WETGEVING M.B.T. ETIKETTERING UPDATE 13.05.2014 LA LÉGISLATION EUROPÉENNE RELATIVE À L ÉTIQUETAGE SESSION D INFO FIC PROGRAMMA Bepalingen

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU DG Dier, Plant en Voeding (DG4) DIENST GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN MESTSTOFFEN SCOTTS BENELUX B.V.B.A. OOSTJACHTPARK

Nadere informatie

Gearchiveerd op 02/02/2016

Gearchiveerd op 02/02/2016 Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr:... Operator :... N uniek... Adres :...... PRI 2013 Groothandel in groenten en fruit - Kwaliteitscontrole - Verpakking en etikettering

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU DG Dier, Plant en Voeding (DG4) DIENST GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN MESTSTOFFEN SYNGENTA CROP PROTECTION N.V. POSTBUS

Nadere informatie

Veel gestelde vragen (FAQ) Identificatie van paarden

Veel gestelde vragen (FAQ) Identificatie van paarden Veel gestelde vragen (FAQ) Identificatie van paarden 1/ In welke mate gelden de identificatievoorschriften uit het koninklijk besluit van 16 juni 2005 voor uit het buitenland afkomstige paarden? Wat wordt

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU DG Dier, Plant en Voeding (DG4) DIENST GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN MESTSTOFFEN KREGLINGER EUROPE N.V. GROTE MARKT

Nadere informatie

Aanvraag tot hernieuwing van toelating voor het product: Bolfo Fleegard Spray

Aanvraag tot hernieuwing van toelating voor het product: Bolfo Fleegard Spray Dienst Risicobeheersing Uw brief van: Uw kenmerk: Ons kenmerk: Datum: FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu EUROSTATION Bloc II Victor Hortaplein, 40 bus 15 B 1060 BRUSSEL MRB/KDN/2009/1111/

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU DG Dier, Plant en Voeding (DG4) DIENST GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN MESTSTOFFEN FINE AGROCHEMICALS Ltd. HILL END HOUSE

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU DG Dier, Plant en Voeding (DG4) DIENST GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN MESTSTOFFEN KREGLINGER EUROPE N.V. GROTE MARKT

Nadere informatie

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen AANGIFTE PRODUCTIE HOEVEPOOTGOED (Indienen bij de Provinciale controle-eenheid vóór 31 mei, latere wijzigingen vóór 15 februari) I.A. Naam: (van de vestigingseenheid): Adres: VAK I. Identificatie vermeerderaar

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU DG Dier, Plant en Voeding (DG4) DIENST GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN MESTSTOFFEN BAYER CROPSCIENCE SA-NV J. E. MOMMAERTSLAAN

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU DG Dier, Plant en Voeding (DG4) DIENST GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN MESTSTOFFEN BELCHIM CROP PROTECTION N.V. TECHNOLOGIELAAN

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU DG Dier, Plant en Voeding (DG4) DIENST GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN MESTSTOFFEN ADAMA REGISTRATIONS B.V POSTBUS 355

Nadere informatie

Informatiesessie. Wouter Willems 25/3/2015

Informatiesessie. Wouter Willems 25/3/2015 Informatiesessie Wouter Willems 25/3/2015 Overzicht Bevoegdheden Dienst Gewasbeschermingsmiddelen en Meststoffen Splitsing van de toelatingen (sinds 18/08/2012) Fytolicentie (vanaf 25/11/2015) Bevoegdheden

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU Dienst Gewasbeschermingsmiddelen en Meststoffen Directoraat-generaal Dier, Plant en Voeding DOW AGROSCIENCES B.V.

Nadere informatie

PRI 2509 Bescherming en welzijn van legkippen - Dierenwelzijn [2509] v3

PRI 2509 Bescherming en welzijn van legkippen - Dierenwelzijn [2509] v3 Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr:... Operator :... N uniek... Adres :...... PRI 2509 Bescherming en welzijn van legkippen - Dierenwelzijn [2509] v C : conform NC

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU DG Dier, Plant en Voeding (DG4) DIENST GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN MESTSTOFFEN SCOTTS BENELUX B.V.B.A. OOSTJACHTPARK

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU DG Dier, Plant en Voeding (DG4) DIENST GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN MESTSTOFFEN EVERGREEN GARDEN CARE BELGIUM B.V.B.A.

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU Du Pont De Nemours (Belgium) B.V.B.A. P.A. Agricultural Products Station 18M Postbus 145 NL 3300 AC Dordrecht NEDERLAND

Nadere informatie

Omzendbrief met betrekking tot de erkenning in het kader van de handelsnormen groenten en fruit

Omzendbrief met betrekking tot de erkenning in het kader van de handelsnormen groenten en fruit Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Omzendbrief met betrekking tot de erkenning in het kader van de handelsnormen groenten en fruit Referentie PCCB/S1/LSW/1352788 Datum 03/03/2016

Nadere informatie

Provinciale dienst van : Datum : Veranwoordelijke controleur : Nr : Operator : N uniek : Adres :

Provinciale dienst van : Datum : Veranwoordelijke controleur : Nr : Operator : N uniek : Adres : Provinciale dienst van : Datum : Veranwoordelijke controleur : Nr : Operator : N uniek : Adres : TRA 78 fabrikant van meststoffen/bodemverbeterende middelen bevattende van dierlijke bijproducten afgeleide

Nadere informatie

TRA 3028 Vlees en afgeleide producten - TRACEERBAARHEID [3028] v1

TRA 3028 Vlees en afgeleide producten - TRACEERBAARHEID [3028] v1 Provinciale dienst van : Datum : Veranwoordelijke controleur : Nr : Operator : N uniek : Adres : TRA 028 Vlees en afgeleide producten - TRACEERBAARHEID [028] v C: conform NC: Niet-conform NA: niet van

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU DG Dier, Plant en Voeding (DG4) DIENST GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN MESTSTOFFEN COMPO EXPERT BENELUX N.V. FILLIERSDREEF

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU DG Dier, Plant en Voeding (DG4) DIENST GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN MESTSTOFFEN ADAMA REGISTRATIONS B.V POSTBUS 355

Nadere informatie

Provinciale dienst van : Datum : Veranwoordelijke controleur : Nr : Operator : N uniek : Adres :

Provinciale dienst van : Datum : Veranwoordelijke controleur : Nr : Operator : N uniek : Adres : Provinciale dienst van : Datum : Veranwoordelijke controleur : Nr : Operator : N uniek : Adres : 59 TRA-DIS Voedingssupplementen, verrijkte levensmiddelen, voedingsmiddelen voor zuigelingen of kleuters

Nadere informatie