Nederland / Juni 2013 / Nr. 20

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nederland / Juni 2013 / Nr. 20"

Transcriptie

1 Nederland / Juni 2013 / Nr. 20 Milieubewust? Geef uw adres op om Derbi-Info voortaan digitaal te ontvangen: infonl@derbigum.com Bewust Bouwen op de Bouwbeurs De Internationale Bouwbeurs werd van 4 tot en met 9 februari gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht. In totaal bezochten mensen de beurs, met als thema Bewust Bouwen. Veel aandacht ging er naar duurzaamheid en energiezuinig en bio-based bouwen. Zo kreeg de stand van Derbigum een plaatsje tussen de Greenbuild units op de Greenbuild Boulevard in hal 8. Tijdens de beurs vond ook het tweedaagse congres Duurzaam Gebouwd plaats, met Derbigum als hoofdsponsor. Onder de bijna 500 deelnemers waren zowel bedrijven als overheid aanwezig. Directeur Ben Sengers vertelde in een interview wat Bewust Bouwen voor Derbigum inhoudt: Dat is bouwen met overtuiging en verantwoordelijkheid nemen. Dat geldt niet alleen voor het bouwen en de producten, maar ook voor het advies eromheen en het luisterend oor naar de klant toe. Voor de toekomst blijft hij optimistisch. We zien dat er steeds meer bedrijven op die manier gaan werken. Daarmee komt Bewust Bouwen uit de hobbysfeer en laat dit zien dat er een business op gedraaid kan worden.

2 Plantaardige primeur voor Wereldhave Derbipure toplaag en onderlaag! Eind 2010 lanceerde Derbigum als eerste op de markt een plantaardige dakbaan, Derbipure. Minder dan twee jaar later is ook de allereerste plantaardige onderlaag ontwikkeld. Met de onderlaag Derbipure Coat en de toplaag Derbipure kunnen we een volledig plantaardig systeem aanbieden. Uniek in de markt! Met zijn ecologische samenstelling op basis van plantaardige oliën en harsen bieden Derbipure en Derbipure Coat een toekomstgerichte oplossing voor de grondstofproblematiek rond bitumen, een aardolieproduct. Aardolie is geen herbruikbare en onuitputtelijke grondstof, vandaar dat Derbigum gewerkt heeft om een product te ontwikkelen met dezelfde kwaliteiten en eigenschappen als de huidige bitumineuze dakbanen van Derbigum, maar niet afkomstig van ruwe olie. In juli 2012 werd het allereerste dak (ongeveer m²) met een volledig Derbipure-systeem geplaatst op de winkel Coolcat in het winkelcentrum Roselaar te Roosendaal. Het oude dakbedekkingssysteem werd gesloopt tot op de onderconstructie, waarna door Van Gent Protection BV uit Ridderkerk, een Erkend Verwerker van Derbigum, eerst Derbigum NT (gemaakt van gerecyclede dakbanen) als dampremmende laag werd aangebracht. Daarna werd C-EPS mortel op het afschot gesmeerd als isolatielaag, waarop het Derbipure -systeem als dakbedekking werd geplaatst. Dit systeem bestaat uit de plantaardige onderlaag Derbipure Coat, de koudlijm Derbibond NT en de plantaardige toplaag Derbipure. Wereldhave is een projectontwikkelaar die zich o.a. in Nederland richt op winkelcentra. Volgens Wereldhave is duurzaamheid een proces van voortdurende beweging. Om die reden zijn ze er ook van overtuigd dat duurzaamheid een integraal onderdeel dient uit te maken van haar bedrijfsvoering. De keuze voor de plantaardige dakbaan Derbipure was dan ook een logisch gevolg van deze ecologische gedachte. SILVER In tegenstelling tot het Basic-certificaat van de vorige jaren heeft Derbigum nu een Silver Cradle-to-Cradle certificaat weten te bemachtigen. Het certificeringsproces is gebaseerd op de strenge evaluatie van 5 punten: 1. Een diepgaande kennis van de componenten welke gebruikt worden in de grondstoffen. 2. Het hergebruik van het materiaal en het milieubewust design. 3. Het energieverbruik bij de productie. 4. Het waterverbruik bij de productie. 5. Het sociaal engagement van de onderneming.

3 NIEUWS Van Venrooy sleept titel Duurzaamste Drentse Bedrijf van 2013 in de wacht Op 14 februari 2013, Valentijnsdag, organiseerden IVN Drenthe en de provincie Drenthe Duurzame Dates Drenthe Op deze dag ontmoetten duurzame initiatieven uit de Drentse samenleving, overheden en experts elkaar in het provinciehuis in Assen. Tijdens de bijeenkomst presenteerden 13 bedrijven hun duurzame idee op de Date Plaza. Aan het einde van de middag vond de bekendmaking plaats van het Duurzaamste Drentse Bedrijf van 2013: Derbigum Erkenninghouder Van Venroy Dakbedekking! Zij werden verkozen n.a.v. hun project op het Roelof van Echtencollege waar ze een ecologisch systeem plaatsten met Derbipure en Derbigum NT. De jury vond vooral aansprekend de combinatie van innovatieve oplossingen en de toepassing van het Cradle tot Cradle principe. Verder beoordeelde de jury de samenwerking met het Roelof van Echtencollege als zeer positief, omdat deze onder meer leidde tot een educatieproject. Duurzame Dates Drenthe is een initiatief dat voortvloeit uit Duurzame Dinsdag, waarbij landelijk ingediende initiatieven worden aangeboden aan de minister ( Het voornemen is om van de Duurzame Dates Drenthe een jaarlijks terugkerend evenement te maken. Nieuwe Regio Manager Marc Ultee Per 01 juni 2013 is Marc Ultee (38) bij Derbigum Nederland in dienst getreden in de functie van Regio Manager. Dhr. Ultee zal verantwoordelijk zijn voor de regio Brabant/Zeeland en vervangt Dhr. Melis die bij Derbigum Nederland nationaal verantwoordelijk is geworden voor het handelskanaal. De afgelopen 4 jaar heeft Dhr. Ultee gewerkt als commercieel technische adviseur bij Van Doorn in Rilland; erkend verwerker van duurzame Derbigum materialen en daksystemen. Hieronder ziet u de nieuwe rayon-indeling en de bijhorende contactpersonen. Atze Walsweer Tel: Jelle Schotanus Tel: Elbert de Graaf Tel: Marc Ultee Tel: Hans van der Ham Tel:

4 Oppervlakte: ca 1000 m² Locatie: Industrieterrein Hoogstraten (België) Project: Van Meerbeeck Metalen (groothandel metalen) EEN AANTAL PROJECTEN IN DE KIJKER Vaeplan project Hoogstraten (België) Bewezen levensduur van meer dan 40 jaar dankzij de VAESTOMERE technologie In Hoogstraten in het noorden van België werd voor de groothandelaar Van Meerbeeck Metalen het 18-jaar oude dak vernieuwd. Aanleiding voor deze renovatie waren diverse lekkages ten gevolge van veroudering van de PVC dakbedekking. Op de bestaande steeldeck werd nieuwe rotswolisolatie geplaatst. Hierop werd Vaeplan V mechanisch bevestigd. In Nederland worden de Vaeplan producten onder de naam VAETECH op de markt gebracht, maar in België wordt de naam VAEPLAN gebruikt. Voor de stormbanen werd gekozen voor banen van 1,54 m met veldbevestigingen i.p.v. smallere stroken. De dakranden werden met zelfklevende Vaeplan VS uitgevoerd, met voorgesneden banen van 0,74 m breedte, die bovenaan werden bevestigd en afgedekt met een muurkap in foliestaalplaat. Ook de verticale opstanden van de lichtstraat werden met Vaeplan VS uitgevoerd, waarbij eveneens bovenaan een extra mechanische bevestiging werd voorzien. Diverse Vaetech projecten zijn momenteel in uitvoering. Villa Mondriaan Het nieuwe museum Villa Mondriaan in Winterswijk werd op 21 mei geopend door Prinses Beatrix. Het was een van haar eerste officiële activiteiten na de troonsafstand. Het museum is gevestigd in drie panden in het centrum van Winterswijk. Eén daarvan is de woning waar schilder Piet Mondriaan is opgegroeid. Kwerreveld Dakbedekkingen zorgde voor de renovatie van het platte dak met Derbisedum Pack. (logo Tectum) Wenst u een opleiding Vaetech te volgen in Nieuwegein? Vul dan bijgevoegd formulier in, en stuur het naar Tectum (zie contactgegevens onderaan het formulier). DERBISEDUM PACK: een groendak met onmiddellijk resultaat Er zijn meerdere redenen waarom de architect Piet Kerckhof voor Derbisedum Pack koos als groendak op zijn Architectenkantoor. De constructie van het passief kantoor is in houtmassiefbouw, waardoor vanuit ecologisch standpunt Derbisedum Pack perfect in het plaatje past. Ik koos Derbisedum Pack omwille van deze voordelen: Het esthetische aspect van de vijfde gevel Het ecologische aspect: de buffering van het regenwater Het thermisch comfort: door de evaporatieve koeling tijdens de zomer Het duurzame aspect: door de betere bescherming van de waterdichtingslaag, zodat die langer meegaat ALL-INN VERZEKERDE GARANTIE Derbigum biedt de eindklant een 10 jaar all-in verzekerde garantie op de waterdichtheid en op de plaatsing van de wortelwerende dakbedekking (Derbigum SP WW) alsmede op het afhalen en terugplaatsen van het Derbisedum Pack wanneer het initiële dakpakket geplaatst wordt door een Derbigum erkenninghouder.

5 Productnieuws NIEUW! DERBICOLOR FR White De bitumen dakbaan met ultra reflecterende witte leislag Voordelen Hoge kwaliteit APP-TPO bitumineus membraan Bewezen levensduur van meer dan 35 jaar Kleurvaste witte leislag met optimale hechting Goede reflectie van het zonlicht Vuurbestendig Ecologisch Koelend effect De temperatuur van het dak wordt aanzienlijk verlaagd door de reflectie van de witte leislag. Zo bespaart u fors op energiekosten voor de afkoeling van het gebouw. Uitbreiding van de Derbicolor Patch range DERBICOAT XTRABOND De dampremmende onderlaag DERBICOAT Xtrabond is een dampscherm met smeltstroken. Deze stroken zijn zo ontworpen dat zij snel smelten bij vlamlassen en een sterke hechting geven met isolatiepanelen. Voordelen Met Derbicoat Xtrabond, is er geen tijdsverlies meer met droogtijden van koudlijmen. Met Derbicoat Xtrabond heb je geen andere materialen meer nodig want lijm en dampscherm zijn verenigd in een enkel product. DERBICOAT XTRAVENT De geventileerde onderlaag DERBICOAT Xtravent is een diffusielaag met smeltstroken. Deze stroken zijn zo ontworpen dat zij snel smelten bij vlamlassen en een sterke hechting geven met substraten. Voordelen De snelste voorbereidende laag in een tweelaags afdichtingssysteem. Geen behoefte aan andere materialen, op de Derbicoat Xtravent is reeds een kleefstof verwerkt. De afdichtingslaag kan gevlamlast of koudgekleefd worden op de Derbicoat Xtravent. 1 doorlopende smeltstrook op 1 langse zijde vermijdt verbranden van de isolatie. Temperatuur van het dakoppervlak in de zomer: Zwarte dakbaan 85 C Derbicolor FR White 63 C Derbibrite NT of Derbipure C Subsidie voor witte dakbedekking Sinds 1 januari 2013 is er de mogelijkheid voor een aanvraag van subsidie volgens de Energie Investerings Aftrek (EIA) 2013 bij dakisolatie in combinatie met witte dakbedekking. De EIA is een extra aftrek van 41,5% van de investeringskosten in energiebesparende bedrijfsmiddelen boven op de gewone investeringsaftrek. Bovendien kan in voorkomende gevallen gebruik worden gemaakt van de MIA- en/of VAMIL-regelingen.

6 OVERZICHT DIENSTEN Derbigum biedt ondersteuning aan haar klanten om projecten tot een goed einde te brengen. Hier vindt u een overzicht: Energie-audit Een energie-audit is een theoretische voorafgaande analyse die uitgevoerd wordt voor gebouwen die in aanmerking komen voor een wit reflecterend Derbibrite NT- of Derbipure -dak. Als het gebouw reeds gekoeld wordt door middel van airconditioning, dan wordt er nagegaan hoeveel energie u kunt besparen door het toepassen van Derbibrite NT of Derbipure, doordat de aangezogen lucht de helft koeler is dan bij een zwart dak. Als het gebouw niet voorzien is van airconditioning, dan zal Derbibrite NT/Derbipure optreden als passieve koeler, en zal er gekeken worden naar hoeveel graden de binnentemperatuur verlaagd kan worden. PV-rendementsanalyse Dit is een analyse die nagaat hoeveel energie u kunt opwekken bij het toepassen van de amorfe fotovoltaïsche zonnepanelen Derbisolar, inclusief een visualisatie afgestemd op uw dak. Milieucalculator Voor uw projecten met Derbigum s ecologische dakbanen en onderlagen, kunt u een certificaat aanvragen waarop staat hoeveel CO 2 er bespaard wordt door het gebruik van deze producten gedurende de hele levensduur van het dak. De berekening van deze CO 2 -reductie werd gevalideerd door Ecobilan, een afdeling van PricewaterhouseCoopers. Dakadvies Verkrijg professioneel dakadvies, inclusief verwerkingsrichtlijnen, voor uw actuele projecten. Recycling Derbigum wil het gebruik van nieuwe bitumen op korte termijn met de helft reduceren, om zo duurzaam bij te dragen tot een beter milieu. Het recyclen van snij-afval: Het unieke, gepatenteerde Derbigum-systeem behandelt en bewerkt snijafval tot nieuwe grondstof. Het snijafval wordt verzameld bij de Derbigum-Verwerker, die het op zijn beurt weer aan Derbigum levert. Ook bitumen dakbanen die vrijkomen bij sloop kunnen moeiteloos in het Derbigum-recyclingproces worden meegenomen. Via Bitumen Recycling Nederland ( een initiatief van Probasys Nederland en Vebidak is grootschalige inzameling en hergebruik in rollen mogelijk. Derbigum speelt bij de tot stand koming van BRN een voortrekkersrol. Terugname garantiecertificaat In het certificaat worden projectgegevens opgenomen en Derbigum verplicht zich om de materialen na het einde van de levensduur conform de geldende recyclingeisen weer terug te nemen. Een mooie aanvulling op het ecologische verhaal en perfect passend in milieubewust verantwoord ondernemen. Wilt u gebruik maken van één van deze diensten of heeft u vragen, aarzel niet uw regio-manager te contacteren of bel ons op DERBIGUM NEDERLAND B.V. Olof Palmestr. 18 Postbus AE Delft Tel.: 015/ Fax: 015/ infonl@derbigum.com

Voorwoord. Wij wensen u veel leesplezier. groet, ben sengers Directeur Derbigum Nederland

Voorwoord. Wij wensen u veel leesplezier. groet, ben sengers Directeur Derbigum Nederland Juli 2008 n 8 Dat DerbiguM op een positieve manier bijdraagt aan het MILIEU zult u in deze DERBI-Info lezen. Om milieutechnische redenen zullen wij de volgende DERBI-Info digitaal verspreiden. graag ontvangen

Nadere informatie

Nederland / Oktober 2010 / Nr. 14

Nederland / Oktober 2010 / Nr. 14 Nederland / Oktober 2010 / Nr. 14 Derbigumenergy.com Ontdek onze nieuwste website derbigumenergy.com die nu online staat. Milieubewust? Geef uw emailadres op om Derbi-Info digitaal te ontvangen: infonl@derbigum.com

Nadere informatie

Duurzaam door innovatieve materialen en processen

Duurzaam door innovatieve materialen en processen Adres Bergensesteenweg 32 B-1651 Lot Contactpersoon Website Dhr. Stefan Theunis Product Manager Europe www.derbigum.be DERBIPURE : plantaardige grondstoffen voor een wit dak Activiteiten De Belgische onderneming

Nadere informatie

Een duurzaam en veilig gebouw... begint bij een Icopal dak

Een duurzaam en veilig gebouw... begint bij een Icopal dak Een duurzaam en veilig gebouw... begint bij een Icopal dak Ontzorgt Deskundig advies Dakinspectie Duurzaam bouwen Betrouwbare dakbedekking Ontzorgt Deskundig advies Dakinspectie Duurzaam bouwen Betrouwbare

Nadere informatie

Nederland / December 2012 / Nr. 19

Nederland / December 2012 / Nr. 19 Nederland / December 2012 / Nr. 19 Milieubewust? Geef uw e-mailadres op om Derbi-Info voortaan digitaal te ontvangen: infonl@derbigum.com Kickoff 20/9/2012 Op 20 september jl. presenteerde Derbigum Nederland

Nadere informatie

Icopal cool roof oplossingen

Icopal cool roof oplossingen Icopal cool roof oplossingen 3 Icopal cool roof Icopal en duurzaamheid Icopal is gedreven om producten en systemen te ontwikkelen die tegemoet komen aan de wensen op het vlak van duurzaamheid, die tegenwoordig

Nadere informatie

Monarplan FPO De nieuwe, milieubewuste kunststof daksystemen van Icopal

Monarplan FPO De nieuwe, milieubewuste kunststof daksystemen van Icopal Monarplan FPO De nieuwe, milieubewuste kunststof daksystemen van Icopal Milieuvriendelijk Warmte reflecterend Snelle montage Eenvoudig te reinigen Flexibele installatiemethoden Veelzijdige, duurzame en

Nadere informatie

All-in-one ECO dakbaan

All-in-one ECO dakbaan All-in-one ECO dakbaan Nebiprofa: De zekerheid van kwaliteit voor mens en milieu Er worden steeds hogere eisen gesteld met betrekking tot energie-efficiëntie van gebouwen. Reden hiervoor is de toenemende

Nadere informatie

DerbiBRITE NT : wit, reflecterend membraan

DerbiBRITE NT : wit, reflecterend membraan DerbiBRITE NT : wit, reflecterend membraan Cool roofs are one of the quickest and lowest cost ways we can reduce our global carbon emissions and begin the hard work of slowing climate change, Steven Chu,

Nadere informatie

Derbipure TeCHNOLOGY

Derbipure TeCHNOLOGY Derbipure TECHNOLOGY Niets is krachtiger dan een idee waarvoor de tijd rijp is. (Victor Hugo) Innovatie zit in ons DNA Duurzame producten Greennovation Een duurzaamheid van 70 jaar Derbigum heeft niet

Nadere informatie

Voordelig investeren in duurzame daken Wegwijzer in subsidies voor dakbedekking

Voordelig investeren in duurzame daken Wegwijzer in subsidies voor dakbedekking Voordelig investeren in duurzame daken Wegwijzer in subsidies voor dakbedekking Jaarbeurs Utrecht - Diverse proefdaken 2 2 Duurzame dakbedekkingkeuze wordt beloond met diverse subsidies Icopal is specialist

Nadere informatie

DERBIINFO. DeRBIGUM OP DE DERBIGUM -NIEUWSBRIEF. Nederland / Mei 2014 / Nr. 22

DERBIINFO. DeRBIGUM OP DE DERBIGUM -NIEUWSBRIEF. Nederland / Mei 2014 / Nr. 22 Nederland / Mei 2014 / Nr. 22 DERBIINFO DE DERBIGUM -NIEUWSBRIEF DeRBIGUM OP Building Holland Deelname aan Building Holland Toen Duurzaam Gebouwd ons vroeg of we mogelijk event parter wilden zijn, hebben

Nadere informatie

Innovatieve oplossingen in het teken van ecologie

Innovatieve oplossingen in het teken van ecologie ECO bitumen dakmembraan Luchtzuiverend en CO2 reducerend Vermindert de ecologische voetafdruk Uitermate duurzaam Innovatieve oplossingen in het teken van ecologie ATAB, marktleider in Benelux en internationaal

Nadere informatie

Icopal Het nieuwe branden. Icopal introduceert Het nieuwe branden

Icopal Het nieuwe branden. Icopal introduceert Het nieuwe branden Icopal Het nieuwe branden Icopal introduceert Het nieuwe branden Gepatenteerde technologie 25% besparing op gas CO 2 reductie Geen hittedoorslag 30% tijdsbesparing Duurzaam en voordelig branden We worden

Nadere informatie

DERBIINFO. NIEUW! Dampscherm DG SKT Volledig zelfklevend voor een snelle, efficiënte plaatsing DE DERBIGUM -NIEUWSBRIEF

DERBIINFO. NIEUW! Dampscherm DG SKT Volledig zelfklevend voor een snelle, efficiënte plaatsing DE DERBIGUM -NIEUWSBRIEF Nederland / Oktober 2014 / Nr. 23 DERBIINFO DE DERBIGUM -NIEUWSBRIEF NIEUW! Dampscherm DG SKT Volledig zelfklevend voor een snelle, efficiënte plaatsing Product in de kijker Dampscherm DG SKT Volledig

Nadere informatie

Professionele daksystemen voor plat dak

Professionele daksystemen voor plat dak Riolering & Afvoer Dak, Gevel & Isolatie Professionele daksystemen voor plat dak Folies Supra liquids Topkwaliteit liquide producten voor diverse toepassingen Een zo compleet en complementair mogelijk

Nadere informatie

APPLICATION RULES Mechanische bevestiging van de waterdichting

APPLICATION RULES Mechanische bevestiging van de waterdichting APPLICATION RULES Mechanische bevestiging van de waterdichting AR-09 APPLICATION RULES 1 ALGEMEEN Bij een mechanisch bevestigd waterdichtingscomplex kan men drie technische families onderscheiden : A.

Nadere informatie

Platdak systemen BauderTHERM - Partieel klevende dakbanen

Platdak systemen BauderTHERM - Partieel klevende dakbanen Platdak systemen - Partieel klevende dakbanen Dakbanen met recordtijden Op het dak telt vandaag de dag snelheid en rendement naast kwaliteit. Precies daarom heeft Bauder een eigentijds productengamma ontwikkeld,,

Nadere informatie

De ijzersterke combinatie voor elk dak

De ijzersterke combinatie voor elk dak Icopal Universal De ijzersterke combinatie voor elk dak Flexibel en licht Eenlaags systeem Veilig verwerkbaar (NEN 6050) Duurzaam Universeel toepasbaar Toepassing van Icopal Universal WS als onderlaag

Nadere informatie

NEN 6050 Brandveilig werken op het dak

NEN 6050 Brandveilig werken op het dak NEN 6050 Brandveilig werken op het dak www.duweldakmarkt.nl Voorwoord Sinds september 2006 bestaat er een NVN 6050. In deze norm is vastgelegd hoe er brandveilig kan worden gewerkt op het dak. De norm

Nadere informatie

gelijkwaardig aan wie?

gelijkwaardig aan wie? Verantwoording In de wereld van de dakenbranche circuleren diverse verhalen, soms versterkt met een rapport, over gelijkwaardigheid van dakbedekking in vergelijk met Derbigum. Derbigum moet zich eigenlijk

Nadere informatie

Monarfin De milieubewuste kunststof daksystemen van eigen bodem

Monarfin De milieubewuste kunststof daksystemen van eigen bodem Monarfin De milieubewuste kunststof daksystemen van eigen bodem Milieuvriendelijk Warmte reflecterend Snelle montage Eenvoudig te reinigen Flexibele installatiemethoden Veelzijdige, duurzame en stabiele

Nadere informatie

Monarplan Het waterdichte systeem voor vlakke en hellende daken

Monarplan Het waterdichte systeem voor vlakke en hellende daken Monarplan Het waterdichte systeem voor vlakke en hellende daken Breed lasvenster Licht van gewicht Betrouwbaar Onderscheidend Veelzijdig Een speler van wereldklasse, lokaal toegepast Icopal Synthetic Membranes

Nadere informatie

Alstublieft Uw plat dak zal 50 jaar later nog even waterdicht zijn als de eerste dag

Alstublieft Uw plat dak zal 50 jaar later nog even waterdicht zijn als de eerste dag Daken Zonne-energie Goten Terrassen Daktuinen Alstublieft Uw plat dak zal 50 jaar later nog even waterdicht zijn als de eerste dag MASTERSYSTEMS Rubber met dampdrukverdelende onderlaag 08/2527 Wie ruim

Nadere informatie

GARANTGUM BITUMINEUZE WATERDICHTING

GARANTGUM BITUMINEUZE WATERDICHTING BITUMINEUZE WATERDICHTING GARANTGUM INTRODUCTIE GARANTGUM is een begrip in de Nederlandse markt. Elke vakman kent deze extreem sterke en duurzame APP dakbaan. Oerhollands, al sinds jaar en dag geproduceerd

Nadere informatie

EshaGum, EshaFlex & EshaFlex Premium

EshaGum, EshaFlex & EshaFlex Premium EshaGum, EshaFlex & EshaFlex Premium Kwaliteitsproducten met een veelzijdige toepassing * Safety overlap: snelvloeiende VARIO-bitumen aangebracht op bovenzijde van onderliggende baan en onderzijde van

Nadere informatie

OC-Plan. Bewezen kwaliteit!

OC-Plan. Bewezen kwaliteit! OC-Plan OC-Plan is een hoogwaardige dakbaan met een bewezen levensduur van meer dan 30 jaar. Bovendien is OC-Plan eenvoudig, brandveilig en rechtstreeks toe te passen op bestaande bitumineuze dakbedekking.

Nadere informatie

DERBIGUM SP FR de universele dakbaan voor levenslange waterdichting.

DERBIGUM SP FR de universele dakbaan voor levenslange waterdichting. PRIJSCATALOGUS BELGIË 01/03/2016 DAKBANEN Klassieke dakbanen $/m 2 DERBIGUM SP FR DERBIGUM SP FR de universele dakbaan voor levenslange waterdichting. 7,27 m x 1,10 m (8 m²) - Dikte : 4 mm - Dikte : 5

Nadere informatie

Nederland / Maart 2012 / Nr. 17

Nederland / Maart 2012 / Nr. 17 Nederland / Maart 2012 / Nr. 17 Milieubewust? Geef uw e-mailadres op om Derbi-Info voortaan digitaal te ontvangen: infonl@derbigum.com Nieuw: vloeibare waterdichting en isolatielijm Bij de waterdichting

Nadere informatie

code dikte afmetingen /m² m²/rol rol/pal m²/pal kg/rol DERBICOATS x DERBICOATS x

code dikte afmetingen /m² m²/rol rol/pal m²/pal kg/rol DERBICOATS x DERBICOATS x ONDERLAGEN DERBICOAT S Onderlaag samengesteld uit een polymeer bitumen bindmiddel. Bovenzijde voorzien van een glasvlies wapening versterkt door glasdraden overlangs verdeeld over de volledige breedte

Nadere informatie

Royal EPDM. Praktisch en duurzaam

Royal EPDM. Praktisch en duurzaam Royal EPDM Royal EPDM is een hoogwaardig rubber membraan. Deze dakbedekking heeft een zeer gunstige milieubelastingfactor, een levensduurverwachting van ruim 50 jaar en is rechtstreeks toe te passen op

Nadere informatie

Checklist controle uitvoering

Checklist controle uitvoering Checklist voor de controle op de uitvoering van bitumen daksystemen Opmerkingen vooraf: - Deze checklist is slechts een voorbeeld, is zeker niet altijd volledig en dient afhankelijk van de omstandigheden

Nadere informatie

DERBIGUM ARTE, DERBIBRITE NT & DERBIPURE

DERBIGUM ARTE, DERBIBRITE NT & DERBIPURE DERBIGUM ARTE, DERBIBRITE NT & DERBIPURE 1. INLEIDING 1. INLEIDING AR 13 APPLICATION RULES De DERBIBRITE NT en DERBIPURE membranen zijn exclusieve producten en worden gekenmerkt door een innovatieve, gladde

Nadere informatie

Wédéflex Established. Meesters in bewezen duurzaamheid

Wédéflex Established. Meesters in bewezen duurzaamheid Wédéflex Established Meesters in bewezen duurzaamheid Nog eens 10 jaar extra zekerheidsstelling Onze opdrachtgevers zijn het eens: kiezen voor Wédéflex Established is kiezen voor zekerheid. En dat bewijzen

Nadere informatie

Monarplan PVC Het waterdichte systeem voor vlakke en hellende daken

Monarplan PVC Het waterdichte systeem voor vlakke en hellende daken Monarplan PVC Het waterdichte systeem voor vlakke en hellende daken Nederlands product Licht van gewicht Betrouwbaar Onderscheidend Veelzijdig Een speler van wereldklasse, lokaal toegepast Icopal Synthetic

Nadere informatie

Royalgum. De kroon op uw vakwerk. www.royalroofingmaterials.com

Royalgum. De kroon op uw vakwerk. www.royalroofingmaterials.com Royalgum De kroon op uw vakwerk www.royalroofingmaterials.com Royalgum is de combinatie van kwaliteit en duurzaamheid Een kwaliteitsproduct Het assortiment Royalgum dakbanen bestaat uit een uitgebreid

Nadere informatie

Quality is never an accident; it is always the result of high intention, sincere effort, intelligent direction and skillful execution; it represents

Quality is never an accident; it is always the result of high intention, sincere effort, intelligent direction and skillful execution; it represents Derbigum ROOFING SOLUTIONS Quality is never an accident; it is always the result of high intention, sincere effort, intelligent direction and skillful execution; it represents the wise choice of many alternatives.

Nadere informatie

A-Verschoor Dakbedekkingen Fax. 010-4161233. 3195 GS Pernis-Rotterdam K.v.K. R dam 24148191

A-Verschoor Dakbedekkingen Fax. 010-4161233. 3195 GS Pernis-Rotterdam K.v.K. R dam 24148191 Opdrachtgever : Bewonersvereniging De Hoek Datum : 25 februari 2013 T.a.v. : de heer A.L. Brabander Tel. : 0651271876 Mail. : bewonersverenigingdehoek@hotmail.com Offerte kenmerk : J.A.3018/DKV Uw kenmerk

Nadere informatie

De missie van Roof2Roof

De missie van Roof2Roof De missie van Roof2Roof Hoogwaardig recyclen van bitumen daken Roof2Roof wil het milieu verbeteren door het sluiten van de kringloop van bitumen daken. Dit doen we door oude bitumineuze dakbedekking hoogwaardig

Nadere informatie

VERWERKINGSRICHTLIJNEN DERBIBRITE NT DERBIGUM ARTE

VERWERKINGSRICHTLIJNEN DERBIBRITE NT DERBIGUM ARTE VERWERKINGSRICHTLIJNEN DERBIBRITE NT & DERBIGUM ARTE APPLICATION RULES DERBIBRITE NT & DERBIGUM ARTE INLEIDING AR-13 APPLICATION RULES DERBIGUM ARTE en DERBIBRITE NT dakbanen zijn exclusieve producten

Nadere informatie

De missie van Roof2Roof

De missie van Roof2Roof De missie van Roof2Roof Hoogwaardig recyclen van bitumen daken Roof2Roof wil het milieu verbeteren door het sluiten van de kringloop van bitumen daken. Dit doen we door oude bitumineuze dakbedekking hoogwaardig

Nadere informatie

Bitumineuze waterdichtingsoplossingen. duurzaamheid flexibel en elastisch. levensduur. SBS-bitumen systemen

Bitumineuze waterdichtingsoplossingen. duurzaamheid flexibel en elastisch. levensduur. SBS-bitumen systemen Bitumineuze waterdichtingsoplossingen duurzaamheid membraan waterdichting flexibel en elastisch levensduur SBS-bitumen systemen SBS-bitumen systemen introductie waterdichting duurzaam MEER DAN 100 JAAR

Nadere informatie

IcoMOSS. Groen dak van een nieuwe generatie. afdichten en beschermen. Energiebesparend. Licht in gewicht. Duurzaam. Onderhoudsarm.

IcoMOSS. Groen dak van een nieuwe generatie. afdichten en beschermen. Energiebesparend. Licht in gewicht. Duurzaam. Onderhoudsarm. IcoMOSS afdichten en beschermen Energiebesparend Licht in gewicht Duurzaam Onderhoudsarm Kostenbesparend Groen dak van een nieuwe generatie * safety overlap: snelvloeiende VARIO-bitumen aangebracht op

Nadere informatie

De nieuwe generatie SBS & APP bitumen dakbanen

De nieuwe generatie SBS & APP bitumen dakbanen Unieke service en garantieconcept De nieuwe generatie SBS & APP bitumen dakbanen Nebiprofa: De zekerheid van kwaliteit Meer dan 65 jaar ervaring in: - bitumen dakbedekkingen - vloeibare bitumen producten

Nadere informatie

Royal PVC Reflection

Royal PVC Reflection Royal PVC Reflection De unieke reflectiewaarde van Royal PVC Reflection verlaagt de oppervlaktetemperatuur van het dak en stabiliseert de binnentemperatuur. Hiermee komt deze dakbedekking tegemoet aan

Nadere informatie

luchtzuiverende dakbedekking voor nu en later

luchtzuiverende dakbedekking voor nu en later Noxite Noxite luchtzuiverende dakbedekking voor nu en later 1 m 2 Noxite dakbedekking geeft 12 mensen schone lucht per jaar. Luchtzuiverend Gehele levensduur effectief Aangetoonde werking Zon, wind en

Nadere informatie

Duitse kwaliteit en technologie

Duitse kwaliteit en technologie Duitse kwaliteit en technologie Eurovent producten zijn vervaardigd met het gebruik van de nieuwste technologie en de betrokkenheid van de beste isolatie specialisten. Zij hebben samen meer dan 20 jaar

Nadere informatie

Icopal Universal Verwerkingsrichtlijnen

Icopal Universal Verwerkingsrichtlijnen Icopal Universal Verwerkingsrichtlijnen Inhoud Icopal Universal 04 Alle voordelen op een rij! 06 Toepassingen op diverse ondergronden 08 Opslag en verwerking 10 Baanverdeling 12 Hoekjes wegsnijden 14 Daksystemen

Nadere informatie

RaamIsolatie. Tot 30% Energiewinst door uw ramen te voorzien van isolerende raamfolie. Heel simpel.

RaamIsolatie. Tot 30% Energiewinst door uw ramen te voorzien van isolerende raamfolie. Heel simpel. . Tot 30% Energiewinst door uw ramen te voorzien van isolerende raamfolie. Heel simpel. In de moderne architectuur wordt veel glas gebruikt. Zo komt er veel natuurlijk licht binnen. Maar veel glas kan

Nadere informatie

Cosmofin. Cosmofin. Het waterdichte systeem voor vlakke en hellende daken

Cosmofin. Cosmofin. Het waterdichte systeem voor vlakke en hellende daken Cosmofin Cosmofin Het waterdichte systeem voor vlakke en hellende daken Breed lasvenster Licht van gewicht Betrouwbaar Onderscheidend Veelzijdig Een speler van wereldklasse, lokaal toegepast Icopal maakt

Nadere informatie

RaamIsolatie. Tot 30% Energiewinst door uw ramen te voorzien van isolerende raamfolie. Heel simpel.

RaamIsolatie. Tot 30% Energiewinst door uw ramen te voorzien van isolerende raamfolie. Heel simpel. . Tot 30% Energiewinst door uw ramen te voorzien van isolerende raamfolie. Heel simpel. In de moderne architectuur wordt veel glas gebruikt. Zo komt er veel natuurlijk licht binnen. Maar veel glas kan

Nadere informatie

Icopal Universal Icopal Universal

Icopal Universal Icopal Universal Icopal Universal De ijzersterke combinatie voor elk dak Flexibel en licht Eenlaags systeem Veilig verwerkbaar (NEN 6050) Duurzaam Universeel toepasbaar Met Icopal Universal weet je dat je de juiste combinatie

Nadere informatie

NEN 6050, eindelijk definitief. Waarom is de NEN 6050 ontwikkeld? Wat is de NEN 6050 en wat houdt het precies in? Door wie is de NEN 6050 ontwikkeld?

NEN 6050, eindelijk definitief. Waarom is de NEN 6050 ontwikkeld? Wat is de NEN 6050 en wat houdt het precies in? Door wie is de NEN 6050 ontwikkeld? NEN 6050, eindelijk definitief Waarom is de NEN 6050 ontwikkeld? Wat is de NEN 6050 en wat houdt het precies in? Door wie is de NEN 6050 ontwikkeld? NEN 6050, eindelijk definitief Ø Uit onderzoek is gebleken

Nadere informatie

7 STAPPEN VOOR ENERGIEBESPARING IN EEN TANGRAMHUIS:

7 STAPPEN VOOR ENERGIEBESPARING IN EEN TANGRAMHUIS: TANGRAMHUIS 7 STAPPEN VOOR ENERGIEBESPARING IN EEN TANGRAMHUIS: 1 - ZON - Maak gebruik van de zon, de enige kostenloze energieleverancier! Onze woningen worden naar de zon georiënteerd, dat wil zeggen

Nadere informatie

EEN DRIEVOUDIGE GARANTIE VOOR EEN ABSOLUTE ZEKERHEID

EEN DRIEVOUDIGE GARANTIE VOOR EEN ABSOLUTE ZEKERHEID UW DERBIGUM-DAKBEDEKKING EEN DRIEVOUDIGE GARANTIE VOOR EEN ABSOLUTE ZEKERHEID WELKE ZIJN DE DERBIGUM- GARANTIES? Ubent opdrachtgever of beheerder van een vastgoedportefeuille. U zoekt voor uw dakbedekking

Nadere informatie

SBS DAKBEDEKKING IJZERSTERK ONDER ALLE OMSTANDIGHEDEN ROYALFLEX SOPRALENE MONO BICOM FUSION MONOFLEX TECHNO OPTIMA

SBS DAKBEDEKKING IJZERSTERK ONDER ALLE OMSTANDIGHEDEN ROYALFLEX SOPRALENE MONO BICOM FUSION MONOFLEX TECHNO OPTIMA ROYALFLEX MONO BICOM FUSION SBS DAKBEDEKKING IJZERSTERK ONDER ALLE OMSTANDIGHEDEN SOPRALENE MONOFLEX TECHNO OPTIMA VERNIEUWDE ROYALFLEX IJZERSTERK ONDER ALLE OMSTANDIGHEDEN De vernieuwde Royalflex dakbanen

Nadere informatie

Royalgum. De kroon op uw vakwerk.

Royalgum. De kroon op uw vakwerk. Royalgum De kroon op uw vakwerk www.royalroofingmaterials.com Royalgum is de combinatie van kwaliteit en duurzaamheid Het assortiment Royalgum dakbanen bestaat uit een uitgebreid aanbod van gemodificeerde

Nadere informatie

Scholingsprogramma 2012

Scholingsprogramma 2012 Scholingsprogramma 2012 Ecologie en esthetiek op het platte dak: - wit, luchtzuiverend, reflecterend - bitumineuze, kunststof en vloeibare waterdichting - PIR-isolatie Fabrikant van PIR-isolatie, bitumen-en

Nadere informatie

MAXON EPDM BESTEKTEKSTEN

MAXON EPDM BESTEKTEKSTEN MAXON EPDM BESTEKTEKSTEN Algemeen 1. Voor verkleving met koudlijm eenlaags 2. Voor verkleving met koudlijm met onderlaag 3. Voor renovatie op oude bitumineuze dakdichting 4. Voor plaatsing met ballast

Nadere informatie

Royalgum. De kroon op uw vakwerk.

Royalgum. De kroon op uw vakwerk. Royalgum De kroon op uw vakwerk www.royalroofingmaterials.com Royalgum is de combinatie van kwaliteit en duurzaamheid Een kwaliteitsproduct Een dak met Royalgum staat voor een kwalitatief goed dak dat

Nadere informatie

You can t deal with climate change. without dealing with existing buildings. Richard Moe - President of The National Trust

You can t deal with climate change. without dealing with existing buildings. Richard Moe - President of The National Trust Derbigum ECO SOLUTIONS You can t deal with climate change without dealing with existing buildings. Richard Moe - President of The National Trust Innovatie zit in ons DNA Duurzame producten Derbigum heeft

Nadere informatie

Hier maken wij meer werk van

Hier maken wij meer werk van Dakinnovator Ben Roos Dakbedekking BV heeft een unieke samenwerking met Dakinnovator. Dakinnovator is gespecialiseerd in innovatieve en duurzame mogelijkheden als groen-, energie- en waterdaken. Vestiging

Nadere informatie

TRIDEX: lastenboeken

TRIDEX: lastenboeken TRIDEX: lastenboeken Algemeen 1. voor verkleving met koudlijm 1-laags 2. voor verkleving met koudlijm met onderlaag 3. voor renovatie op oude bitumineuze dakdichting 4. voor plaatsing met ballast 5. voor

Nadere informatie

Bouwfysica: NATUURKUNDIGE ELEMENTEN DIE MET HET BOUWEN VERBAND HOUDEN

Bouwfysica: NATUURKUNDIGE ELEMENTEN DIE MET HET BOUWEN VERBAND HOUDEN Bouwfysica: NATUURKUNDIGE ELEMENTEN DIE MET HET BOUWEN VERBAND HOUDEN NATUURKUNDIGE ELEMENTEN Warmte Vocht Warmtetransport Bij warmteverschillen zal er altijd een beweging komen om evenwicht te creëren

Nadere informatie

Icopal Universal. IJzersterke, duurzame dakbedekking. Flexibel en licht. Betrouwbaar. Veilig verwerkbaar. Duurzaam. Universeel toepasbaar

Icopal Universal. IJzersterke, duurzame dakbedekking. Flexibel en licht. Betrouwbaar. Veilig verwerkbaar. Duurzaam. Universeel toepasbaar Icopal Universal Flexibel en licht Betrouwbaar Veilig verwerkbaar Duurzaam Universeel toepasbaar IJzersterke, duurzame dakbedekking Een universeel toepasbaar product voor platte en hellende daken Als architect

Nadere informatie

Geen grenzen aan vorm en oppervlakte

Geen grenzen aan vorm en oppervlakte Geen grenzen aan vorm en oppervlakte Van Beek EPDM Van Beek EPDM levert maatwerk in EPDM-rubber. Met onze jarenlange ervaring in zowel de dak- als vijverindustrie weten wij als geen ander welke strenge

Nadere informatie

CO 2 prestatieladder Icopal. energiemanagement actieplan (EMAP) Version: 0.5. Date: 19 juni 2013. W.J. van den Berg

CO 2 prestatieladder Icopal. energiemanagement actieplan (EMAP) Version: 0.5. Date: 19 juni 2013. W.J. van den Berg CO 2 prestatieladder Icopal energiemanagement actieplan (EMAP) Code(s): 3.B.1, 3.B.2 Version: 0.5 Date: 19 juni 2013 Author: W.J. van den Berg Inhoud Inleiding... 3 Energie efficiency plan als basis voor

Nadere informatie

GEEF EEN PLATDAK WAAR HET RECHT OP HEEFT!

GEEF EEN PLATDAK WAAR HET RECHT OP HEEFT! ISOLEREND HELLINGSYSTEEM VOOR PLATTE DAKEN GEEF EEN PLATDAK WAAR HET RECHT OP HEEFT! Er zijn platte daken met problemen... En er zijn platte daken met Pirotherm! Pirotherm is een lichte isolerende mortel,

Nadere informatie

Icopal Universal De ijzersterke combinatie voor elk dak

Icopal Universal De ijzersterke combinatie voor elk dak De ijzersterke combinatie voor elk dak Flexibel en licht Eenlaags systeem Veilig verwerkbaar (NEN 6050) Duurzaam Universeel toepasbaar Snel en veilig aan te brengen is snel aan te brengen op isolatie,

Nadere informatie

welkom in de wereld van EPDM vochtkerende systemen

welkom in de wereld van EPDM vochtkerende systemen welkom in de wereld van EPDM vochtkerende systemen aangenaam vochtkerende systemen Hertalan Rubber Products vindt zijn oorsprong in 1895 onder de vleugels van Hertel. Vanaf de zestiger jaren produceren

Nadere informatie

TECHNISCHE BEPALINGEN EN WERKBESCHRIJVING

TECHNISCHE BEPALINGEN EN WERKBESCHRIJVING TECHNISCHE BEPALINGEN EN WERKBESCHRIJVING 33 DAKBEDEKKINGEN 33.00 ALGEMEEN 33.00.30 INFORMATIE-OVERDRACHT: ALGEMEEN 09. BESTEKOMSCHRIJVINGEN Het daksysteem leveren met tenminste de volgende onderdelen:

Nadere informatie

Compleet assortiment hoogwaardige dakbanen

Compleet assortiment hoogwaardige dakbanen Compleet assortiment hoogwaardige dakbanen Nebiprofa: De zekerheid van kwaliteit Meer dan 65 jaar ervaring in: - bitumen dakbedekkingen - vloeibare bitumen producten - productietechnologie - verwerkingstechnieken

Nadere informatie

Blz 1/13. BIIG No Flame Verwerkingsrichtlijnen

Blz 1/13. BIIG No Flame Verwerkingsrichtlijnen Inhoudsopgave Systeem omschrijving Componenten 2 Verbruik 2 Kwaliteiten IIGO Tack Koude Kleefstof 2 Droogtijden 2 Minimale verwerkingtemperaturen 2 Gereedschap 2 Toepasbare dakbedekkingconstructies Verwerkingrichtlijnen

Nadere informatie

Quality is never an accident; it is always the result of high intention, sincere effort, intelligent direction and skillful execution; it represents

Quality is never an accident; it is always the result of high intention, sincere effort, intelligent direction and skillful execution; it represents Derbigum ROOFING SOLUTIONS Quality is never an accident; it is always the result of high intention, sincere effort, intelligent direction and skillful execution; it represents the wise choice of many alternatives.

Nadere informatie

Samen met. Raamisolatie. Tot 30% Energiewinst door uw ramen te voorzien van isolerende raamfolie. Heel simpel.

Samen met. Raamisolatie. Tot 30% Energiewinst door uw ramen te voorzien van isolerende raamfolie. Heel simpel. Samen met Raamisolatie. Tot 30% Energiewinst door uw ramen te voorzien van isolerende raamfolie. Heel simpel. In de moderne architectuur wordt veel glas gebruikt. Zo komt er veel natuurlijk licht binnen.

Nadere informatie

Uw innovatiepartner met drive NIEUWBOUW RENOVATIE TRANSFORMATIE

Uw innovatiepartner met drive NIEUWBOUW RENOVATIE TRANSFORMATIE Uw innovatiepartner met drive NIEUWBOUW RENOVATIE TRANSFORMATIE EMERGO Bouwnovatie EMERGO werkt graag samen aan vernieuwende en realistische totaaloplossingen. Ons doel is dat u én wij ingenomen zijn met

Nadere informatie

Brandveilige EPDM met plaatsingsgemak van roofing

Brandveilige EPDM met plaatsingsgemak van roofing Brandveilige EPDM met plaatsingsgemak van roofing Eénlaags systeem, handige en snelle plaatsing Brandveilige oplossing: naden worden gelast met hete lucht Gebruiksgemak van roofing, voordelen van EPDM

Nadere informatie

MONARPLAN. De norm voor kunststof daken. afdichten en beschermen. Onderscheidend. Betrouwbaar. Nederlands product. Flexibel.

MONARPLAN. De norm voor kunststof daken. afdichten en beschermen. Onderscheidend. Betrouwbaar. Nederlands product. Flexibel. MONARPLAN afdichten en beschermen Onderscheidend Betrouwbaar Nederlands product Flexibel Duurzaam De norm voor kunststof daken * Safety overlap: snelvloeiende VARIO-bitumen aangebracht op bovenzijde van

Nadere informatie

randstroken Royalstick ZK

randstroken Royalstick ZK randstroken Royalstick ZK Verwerkingsvoorschriften en -richtlijnen van detailleren met Royalstick ZK Inhoudsopgave 1. Inleiding 2 2. Assortiment 3 3. Gereedschappen en benodigdheden 4 4. Dakrandafwerkingen

Nadere informatie

Concept Ecovision. Il sole come partner. Concept Ecovision. schermature solari Colt

Concept Ecovision. Il sole come partner. Concept Ecovision. schermature solari Colt Il sole come partner Concept Ecovision schermature solari Colt Concept Ecovision Verantwoord ondernemen, zorgvuldig omgaan met natuurlijke hulpbronnen en gebruik maken Energie besparen: een visie Energie

Nadere informatie

Brandveilig detailleren

Brandveilig detailleren Brandveilig detailleren MS detail Brandveilig ontwerpen en uitvoeren van bitumen dakbedekkingssystemen Nebiprofa: De zekerheid van kwaliteit Meer dan 65 jaar ervaring in: - bitumen dakbedekkingen - vloeibare

Nadere informatie

Royal EPDM. Praktisch en duurzaam!

Royal EPDM. Praktisch en duurzaam! Royal EPDM Royal EPDM is een hoogwaardig rubber membraan. Deze dakbedekking heeft een zeer gunstige milieubelastingfactor, een levensduurverwachting van ruim 40 jaar en is rechtstreeks toe te passen op

Nadere informatie

Testimonial. Montessorischool - Amsterdam

Testimonial. Montessorischool - Amsterdam Testimonial Montessorischool - Amsterdam IR. HANS KUIPER. ARCHITECT: Beste schoolgebouw van Amsterdam dankzij Rockwool Aan het uiterlijk van de 5e Montessorischool aan de Herschelstraat in Amsterdam is

Nadere informatie

LOW PITCH SYSTEM. Rood PRODUCT GARANTIE PRODUCT GARANTIE DAKSYSTEEM GARANTIE JAAR DAKSYSTEEM GARANTIE JAAR JAAR JAAR

LOW PITCH SYSTEM. Rood PRODUCT GARANTIE PRODUCT GARANTIE DAKSYSTEEM GARANTIE JAAR DAKSYSTEEM GARANTIE JAAR JAAR JAAR Rood LOW PITCH SYSTEM PRODUCT PRODUCT Low Pitch System Huizen met een bijna plat dak zijn populair. Maar tot voor kort gold er voor zo n huis slechts een beperkte keus in dakbedekking. De afwatering bij

Nadere informatie

Slim Wonen met Koerts Dakwerken

Slim Wonen met Koerts Dakwerken Slim Wonen met Koerts Dakwerken Koerts Dakwerken neemt deel aan het project Slim Wonen in de gemeente Pekela. De gemeente Pekela stimuleert met dit project haar inwoners na te denken over het terugdringen

Nadere informatie

DAK-ISOLATIEPLAAT PIR

DAK-ISOLATIEPLAAT PIR Productinformatieblad VOCHTPROBLEMEN? Volg ons op : DAK-ISOLATIEPLAAT PIR Verwerkingsfilm bekijken? assortiment PDF/Film De dunste isolatieplaat met het hoogste rendement voor platte & hellende daken www.enertherm.eu

Nadere informatie

EcoSeal EP. Een gerenommeerd ecologisch verantwoord dakmembraan

EcoSeal EP. Een gerenommeerd ecologisch verantwoord dakmembraan EcoSeal EP Een gerenommeerd ecologisch verantwoord dakmembraan EcoSeal EP: ecologisch verantwoord s Werelds oudst gewapend EP dakmembraan Dé duurzame oplossing EcoSeal EP is vanaf 1992 s werelds meest

Nadere informatie

Vakrichtlijn gesloten dakbedekkingssystemen Deel D

Vakrichtlijn gesloten dakbedekkingssystemen Deel D Vakrichtlijn gesloten dakbedekkingssystemen Juli 2010 Inhoud Blad Kunststof (PVC) en rubber (EPDM) dakbedekkingsconstructies en systemen, ontwerprichtlijnen 1. Algemeen 1 1 2. Materialen 2 1 3. Overzicht

Nadere informatie

Universal & Console ICOSUN ICOSUN. Zonne-energie systemen. Garantie op hoog rendement. Licht in gewicht. Duurzaam. Zekere installatie

Universal & Console ICOSUN ICOSUN. Zonne-energie systemen. Garantie op hoog rendement. Licht in gewicht. Duurzaam. Zekere installatie ICOSUN ICOSUN Universal & Console Garantie op hoog rendement Licht in gewicht Duurzaam Zekere installatie Voor vrijwel alle daken Zonne-energie systemen ICOSUN Universal De hoeveelheid energie die de aarde

Nadere informatie

DerbiCOLOR FR Olivijn

DerbiCOLOR FR Olivijn DerbiCOLOR FR Olivijn You can t deal with climate change without dealing with existing buildings. Richard Moe - President of The National Trust Innovatie zit in ons DNA Duurzame producten Derbigum heeft

Nadere informatie

Verwerkingsvoorschriften. Professionals in folie. MorgoFassade Economic MorgoFassade Slim MorgoFassade Standaard MorgoFassade UV-FR MorgoFassade Ultra

Verwerkingsvoorschriften. Professionals in folie. MorgoFassade Economic MorgoFassade Slim MorgoFassade Standaard MorgoFassade UV-FR MorgoFassade Ultra Professionals in folie Verwerkingsvoorschriften MorgoFassade Economic MorgoFassade Slim MorgoFassade Standaard MorgoFassade UV-FR MorgoFassade Ultra Verwerkingsdetails Detailtekeningen PRODUCTINFORMATIE

Nadere informatie

DAKISOLATIE. Voor het isoleren van de kap van de woning, gelegen aan de Rijnsburgerweg 22 te Leiden is gekozen voor isolatie aan de buitenzijde.

DAKISOLATIE. Voor het isoleren van de kap van de woning, gelegen aan de Rijnsburgerweg 22 te Leiden is gekozen voor isolatie aan de buitenzijde. T 06-50612387 postbus 173 rijndijk 304c E info@n2bouwadvies.nl 2394 zh hazerswoude-rijndijk 2394 ch hazerswoude-rijndijk I www.n2bouwadvies.nl Project 15011 Rijnsburgerweg 22 Leiden Datum 25 november 2015

Nadere informatie

welkom in de wereld van EPDM vochtkerende systemen

welkom in de wereld van EPDM vochtkerende systemen welkom in de wereld van EPDM vochtkerende systemen aangenaam Hertalan Rubber Products vindt zijn oorsprong in 1895 onder de vleugels van Hertel. Vanaf de zestiger jaren produceren wij Hertalan EPDM folie.

Nadere informatie

ISOLATIE. En als u zou kiezen voor Aluthermo isolatie? Efficiënt. Dun. Eenvoudig te plaatsen. R = 4,75 m².k/w met 12 cm glaswol (λ 0,032)

ISOLATIE. En als u zou kiezen voor Aluthermo isolatie? Efficiënt. Dun. Eenvoudig te plaatsen. R = 4,75 m².k/w met 12 cm glaswol (λ 0,032) ISOLATIE En als u zou kiezen voor Aluthermo isolatie? Efficiënt. Dun. Eenvoudig te plaatsen. DE ALTERNATIEVE OPLOSSING!VOOR SARKING R = 4,75 m².k/w met 12 cm glaswol (λ 0,032) Eenvoudig en snel te plaatsen

Nadere informatie

SILVER. Cradle to Cradle Duurzaamheid staat voorop. www.armstrong.nl/plafonds www.armstrong-plafonds.be

SILVER. Cradle to Cradle Duurzaamheid staat voorop. www.armstrong.nl/plafonds www.armstrong-plafonds.be SILVER Cradle to Cradle Duurzaamheid staat voorop www.armstrong.nl/plafonds www.armstrong-plafonds.be Cradle to Cradle - de ingeslagen weg Cradle to Cradle is een innovatief concept waarbij productieprocessen

Nadere informatie

Vloeibare producten Productoverzicht. Icopal vloeibare producten voor optimaal dakwerk

Vloeibare producten Productoverzicht. Icopal vloeibare producten voor optimaal dakwerk Vloeibare producten Productoverzicht Icopal vloeibare producten voor optimaal dakwerk Meer informatie over Icopal s vloeibare producten? Scan de QR code met uw mobiele telefoon of ga naar: www.icopal.nl

Nadere informatie

1 Firestone EPDM Daksystemen

1 Firestone EPDM Daksystemen 1 Firestone EPDM Daksystemen 1. Firestone EPDM Daksystemen De keuze voor een hoogkwalitatieve dakbedekking is geen garantie voor een probleemloos dak. Uit ervaring is gebleken dat een dakbedekkingsfolie

Nadere informatie

Addicool. Leo Suiker directeur

Addicool. Leo Suiker directeur Addicool. Leo Suiker directeur Voorwoord. Addicool heeft zich door haar jarenlange ervaring en expertise ontwikkeld tot marktleider op het gebied van custom made luchtbehandelings kasten. En omdat we veel

Nadere informatie

Nederland / November 2011 / Nr. 16

Nederland / November 2011 / Nr. 16 Nederland / November 2011 / Nr. 16 Plant een Derbigum-boom... en oogst groene producten Februari 2011 Rotterdam Milieubewust? Geef uw emailadres op om Derbi-Info voortaan digitaal te ontvangen: infonl@derbigum.com

Nadere informatie

Voordelen. Kwaliteit. Design. lange levensduur en betrouwbaarheid. zelfreinigend en geen mosvorming. hoge weerbestendigheid.

Voordelen. Kwaliteit. Design. lange levensduur en betrouwbaarheid. zelfreinigend en geen mosvorming. hoge weerbestendigheid. EUROPE METAL SLATE Voordelen Kwaliteit lange levensduur en betrouwbaarheid zelfreinigend en geen mosvorming hoge weerbestendigheid onbreekbaar condensatieafvoerend makkelijk verwerkbaar Design stijlvol

Nadere informatie