DERBIGUM ARTE, DERBIBRITE NT & DERBIPURE

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DERBIGUM ARTE, DERBIBRITE NT & DERBIPURE"

Transcriptie

1 DERBIGUM ARTE, DERBIBRITE NT & DERBIPURE 1. INLEIDING 1. INLEIDING AR 13 APPLICATION RULES De DERBIBRITE NT en DERBIPURE membranen zijn exclusieve producten en worden gekenmerkt door een innovatieve, gladde en gekleurde oppervlaktebekleding welke via een gecertificeerd proces onmiddellijk op de versterkte laag aangebracht wordt. Typisch voor DERBIBRITE NT en DERBIPURE is het weerspiegelende witte oppervlak. Deze twee revolutionaire membranen introduceren een nieuwe esthetische dimensie voor vlakke Figuur 1 DERBIBRITE NT en hellende daken. Daarom is het van primordiaal belang voor een onderneming die gewend is met een zwart membraan te werken om zich aan te passen aan de intrinsieke bijzonderheden van deze esthetische producten. Met andere woorden : respect voor de oppervlakken en reinheid van de werf. Hierna zullen we refereren aan de algemene voorschriften van de Technische Richtlijnen DERBIGUM voor de voorschriften betreffende de ondergronden, de isolatie, de waterdichtingssystemen, de opstanden, enz Figuur 2 DERBIBRITE NT Rotterdam

2 2. VOOR HET STARTEN DERBIBRITE NT en DERBIPURE biedt een toegevoegde esthetische dimensie aan het platte dak. Het is belangrijk dat de plaatsingsploegen die het product plaatsen zijn specifieke natuur, d.w.z. zijn esthetisch karakter, appreciëren. Dit is zeker belangrijk voor de DERBIBRITE NT en DERBIPURE versies waar het ten zeerste aangeraden is het witte oppervlak zo zuiver mogelijk te houden. Wij raden ook aan dat de dakdekkers die voor de eerste keer het product plaatsen voorafgaandelijk testen uitvoeren of een gespecialiseerde training volgen in ons training centrum. Het is mogelijk dat werkmethodes of gewoontes dienen aangepast te worden. De technische dienst van DERBIGUM kan de plaatser hierbij natuurlijk bijstaan. Teneinde een perfecte afwerking te garanderen is het primordiaal zeer veel aandacht te besteden aan de plaatsingshandelingen van het membraan : 1. Alle oppervlakken moeten rein en droog zijn. 2. Plaatsingsmateriaal (troffels, drukrollen, enz ) moet proper zijn en enkel en alleen voorbehouden worden voor de plaatsing van DERBIBRITE NT en DERBIPURE. 3. Propere schoenen, handschoenen en kleding. Gebruik grote slippers om over de schoenen aan te trekken om sporen te vermijden wanneer er over de afgewerkte delen gestapt wordt. Men kan ook veiligheidsschoenen type P3 aanschaffen met een witte zool (vaak gebruikt in de gezondheidssector) 4. Op grote oppervlakken zullen ervaren teams over het algemeen in twee groepen werken : één groep die op de afgewerkte delen werkt en één groep op de nog niet afgewerkte delen. 5. Hou het plaatsingsgereedschap bij de hand, dit om circulatie op de afgewerkte delen te vermijden. 6. Vermijd om de slangen van de Spraygun over de afgewerkte delen te slepen. 7. Er mag geen afval van materiaal (isolatie, afgesneden stukken waterdichting) op de werf achtergelaten worden, zeker niet op de reeds gelegde waterdichting. 8. Afgesneden stukken waterdichting mogen nooit achtergelaten worden met de bitumen onderkant in contact met de reeds geplaatste waterdichting. 9. Opslag is niet toegestaan op de afgewerkte delen. 10. Om max van de witte coating te genieten is het van belang dat waterstagnatie vermeden wordt, een lichte helling >2% laat toe dat er geen vuilstagnatie blijft op het dak. 11. Om een naad te branden zijn monstukken >60mm niet toegestaan. 12. Om een proper resultaat te bekomen is het aan te raden; indien mogelijk; richting uitgang van het dak te werken, zo vermijd men nodeloos passage over het membraan Al deze opmerkingen blijven eveneens van kracht eens de werf afgewerkt is. Mogelijke onderaannemers die toegang tot het dak nodig hebben dienen op de hoogte gebracht te worden van zijn esthetisch karakter.

3 2.2 Inhoud van uw gereedschapskist Hieronder vindt u het gereedschap dat u nodig heeft voor een goede plaatsing van de DERBIBRITE NT of de DERBIPURE. Deze lijst is niet beperkend en kan aangevuld worden met gereedschap dat u regelmatig gebruikt. Figuur 3 Benodigdheden

4 3. UITVOERINGSMANIEREN 3.1 Werken bij lage temperaturen De DERBIBRITE NT en de DERBIPURE moeten met respect behandeld worden, zeker wanneer de temperatuur minder bedraagt dan + 5 C. Het werk zal onderbroken worden bij regenachtig weer, sneeuw of mist. Wanneer de temperatuur lager is dan + 0 C kan het werk enkel worden voortgezet indien bepaalde specifieke voorzorgsmaatregelen getroffen worden, in elk geval zal met het Technisch Departement van de fabrikant en de bouwheer moeten overlegd worden. Men dient er ook op toe te zien dat het product geen schokken ondergaat tijdens de manipulatie van de rollen. De rollen moeten gestockeerd worden in een verwarmde zone (verwarmde container, enz. Vanaf 10 C moet men de rollen te laten relaxeren alvorens applicatie. 3.2 Ondergrond De ondergrond moet zuiver, droog en compatibel zijn met de gekozen plaatsingstechniek voor het waterdichtingssysteem. In éénlaagse plaatsing : de ondergrond moet overeenstemmen met de officiële aanbevelingen beschreven in het Lastenboek DERBIGUM. Bovendien moeten alle onzuiverheden en scherpe onregelmatigheden van meer dan 3 mm (met koudverlijming met DERBIBOND NT) verwijderd worden. De DERBIGUM moet aangebracht worden op een effen, harde en gladde ondergrond. In tweelaagse plaatsing zal de ondergrond moeten overeenstemmen met de officiële aanbevelingen beschreven in het Lastenboek DERBIGUM. 3.3 Voorbewerking te plaatsen stukken dakbedekking Uitsnijdingen Het is steeds beter de stukken DERBIBRITE NT/DERBIPURE vóór de uitvoering van een detail uit te snijden om tot plaatsing van deze stukken over te gaan. Snij deze stroken of stukken niet op de aangebrachte toplaag, beter is dit te doen op een harde ondergrond.

5 3.4 Het plaatsen van de banen Algemeen De DERBIBRITE NT/DERBIPURE wordt uitgerold zonder spanning op een droge, schone ondergrond zonder onregelmatigheden. De strook moet steeds geplaatst worden met de acrylcoating naar boven. Gezien de gootbanen vaak vuil zijn en de witte coating weinig effect heeft moet DERBIGUM SP FR/NT gebruikt worden. Dit zal het esthetisch effect en de duurzaamheid van het dak ten goede komen. De minimale afvoerhelling zal minimaal 2% bedragen en stagnerend water moet vermeden worden, dit om vuilstagnatie op het dak te vermijden Uitvoering richtlijnen algemeen Voor de algemene uitvoeringrichtlijnen verwijs ik door naar de technische opbouw tekening op het einde van deze applicatie regel Systeem van plaatsing De dakbanen worden eenvoudig geplaatst volgens het block systeem waarbij de banen met de kopkanten op een lijn kops worden geplaatst. Onder de kopse (bijna) gestuikte overlappen baan word altijd een Derbigum SP, NT geplaatst met een min. Breedte van minimaal 33 cm.

6 3.5 Het maken van overlapverbindingen Gevlamlaste overlappen De overlappen tussen de waterdichtings stroken worden nauwkeurig gelast met een brander of een hete luchtapparaat over hun volledige breedte van 100 mm. Dwarse overlappen dienen 150 mm te bedragen. (zie detail op einde applicatie regel) De oppervlaktecoating verdraagt slechts een beperkte blootstelling aan de vlam. Het is belangrijk de vlam correct op de onderkant van de rol te richten, daar waar de bitumen zich bevindt die in fusie moet gebracht worden. Gedurende deze lasdichting dienen de overlappen aangedrukt te worden met een schone drukrol. Een kleine hoeveelheid bitumen (2 à 5 mm) moet zichtbaar zijn aan de rand van de overlap. Drukrollen Gebruik drukrollen met een gering gewicht en een teflon bescherming op de aandrukwals. Derbigum Nederland verkoopt een grote aandrukrol voor overlappen in dakvlak en kleine aandrukrol voor details, gewicht grote roller circa 7 kilo. Men moet de langs baan aanleggen tot circa 5 mm voor de witte acryl coating dus 5 mm bitumen zichtbaar van de eerder gelegde baan, bij het branden van de overlap zal deze dan bedekt worden door de uitvloeiende bitumen. De uitgelopen bitumen zo weinig mogelijk op de witte acryl coating laten hechten Verlijmde overlappen De uitvoering van de overlappen met DERBISEAL is verboden. De koudlijm DERBIBOND NT kan niet gebruikt worden voor het lassen van de overlappen en de opstanden. Ook andere bijkomende materialen zoals warme bitumen, lijmen, mastieken, enz... zijn niet toegelaten voor het lassen van de stroken.

7 3.6 Opstanden en details standaard opstanden en dakranden De opstanden en details moeten worden uitgevoerd volgens detailvoorschrift voor de genoemde producten. (zie laatste pagina). De kim van de opstand moet altijd uit twee lagen bestaan.. De stroken worden aangebracht met een max. breedte welke overeenstemt met de breedte van de rollen, met een overlap van 10 cm No Flame Opstanden Opstanden kunnen ook zonder vlamlassen uitgevoerd worden. Ofwel worden de membranen met hete lucht gelast ofwel kan gebruik gemaakt worden van zelfklevende waterdichtingsmembranen DERBIBRITE SELFIX of DERBIGUM SELFIX. Bij het plaatsen van deze zelfklevende membranen wordt een hechtmiddel DERBIPRIMER SELFIX op de ondergrond aangebracht Gootbanen Het is verplicht om in de gootzone banen DERBIGUM SP FR of NT te plaatsen. Dit omdat de gootbananen vaak binnen korte tijd al vervuild zijn, waardoor het effect van de coating te verwaarlozen is. Tevens zijn deze goten op deze manier uitgevoerd gemakkelijker te reinigen Details : algemeenheden Voor de details, evenals voor de overlappen, is het sterk aangeraden een nylon drukrol met afgeschuinde of afgeronde randen te gebruiken. Dit laat toe het risico op beschadeging van de coating te vermijden, bijvoorbeeld tijdens het aandrukken van uitstekende delen en uitspringende hoeken.

8 3.6.4 Hoeken In een éénlaagse plaatsing dient men steeds de hoek van te voren te maken met een DERBICOAT onderlaag of een DERBIGUM SP, dit zowel voor de in als uitgaande hoeken. Foto 4 : een perfect uitgevoerde kilgoot in DERBIBRITE NT Nok De plaatsing van de afwerkstrook waterdichting op de nok is niet moeilijk op zich. Zeker omdat er meestal verschillende mogelijkheden bestaan, afhankelijk van de gebruikte bevestigingstechniek. Het beste esthetisch resultaat wordt bekomen met een overbruggingsband van circa 33 cm breed, volledig gevlamlast over de nok en correct aangedrukt met een drukrol. Foto 6 : DERIBBRITE NT op dak met helling Duitsland

9 3.6.6 Technische uitrustingen op het dak Indien er technische uitrustingen aanwezig zijn op het dak, moeten deze op eigen voetstukken geplaatst worden om alle spanning op de waterdichting te vermijden. Het is aangeraden om aangepaste tegeldragers te gebruiken en een stuk DERBIGUM SP 4 mm tussen de ondergrond en de waterdichting te plaatsen. Indien er tegels nodig zijn op de daken, dient men drainagetegels te gebruiken van 30 x 30 x 5 cm, gelegd op soepele vullingen (zoals DERBIGUM SP 4 mm) Werkzaamheden op het nieuwe dakvlak Let op! met werkzaamheden op het nieuwe witte dakvlak, al dan niet door derden bijvoorbeeld slijpwerkzaamheden geven roest en of inbrand punten, dit is alleen te herstellen door het complete dakvlak te voorzien van een nieuwe verflaag. Dit brengt dus onnodige kosten met zich mee. Breng de verantwoordelijke ervan op de hoogte!!

10 4. EENLAAGSE PLAATSINGSYSTEEM 4.1 Volledige aanhechting met koudlijm Deze techniek is geldig voor hellingen < 15% en op renovatieprojecten op bestaande waterdichtingsmembranen die in goede staat zijn. Altijd word een minimale helling van 2% aangehouden dit om vuilstagnatie te vermijden. De rollen worden geplaatst op het substraat met een overlap van 100 mm vóóraleer ze terug opgeplooid worden. De DERBIBOND NT lijm wordt dan aangebracht op een zuivere, droge en compatibele ondergrond, à rato van ±1 kg/m2 met een speciaal getande aftrekker (of gespoten met Spraygun). Het membraan wordt op de ondergrond uitgerold in de aangebrachte lijm met de zwarte overlapstroken steeds op mekaar. De aanhechting wordt verkregen door aandrukken. De koudlijm mag niet gebruikt worden voor het lassen van overlappen, details of opstanden. Dicht de overlappen apart door gebruik van de vlamlas methode en druk ze correct aan met een schone aandrukrol van ± 7 kg. In functie van het substraat kan een aanhechtingsvernis DERBIPRIMER nodig zijn Commentaar In alle gevallen, en zeker op ondergronden met een meer onregelmatig oppervlak (renovatie op een oude bitumineuze waterdichting) is het aangeraden het membraan in volledige hechting te plaatsen, koudverlijmd. 4.2 Volledige aanhechting door vlamlassen Deze techniek is mogelijk in overleg met de technische dienst. Als renovatie op een compatibele bitumineuze waterdichting, na vaststelling dat deze voldoet als ondergrond voor de nieuwe waterdichting. Deze techniek is geldig voor alle hellingen groter dan 2%. De rollen worden op de ondergrond geplaatst met een overlap van 100 mm vóóraleer ze terug opgerold worden. Ontrol het waterdichtingsmembraan terwijl de binnenkant met een brander verwarmd wordt om hem vloeibaar te maken. De onderkant moet over de volledige breedte uniform verwarmd worden zodat een complete hechting met het substraat of de onderlaag bekomen wordt. Dicht de overlappen apart met de vlamlasmethode en druk ze correct aan met een drukrol van ± 7 kg. In functie van het substraat kan een aanhechtingsvernis DERBIPRIMER nodig zijn.

11 4.2.1 Commentaar In éénlaagse toepassing is de plaatsing in volledige aanhechting met de brander moeilijk. Het brengt veel onregelmatigheden in de toplaag met zich mee. Tevens zijn voetstappen veroorzaakt tijdens het branden voor altijd zichtbaar, en plaatsen die vervuilen. De oppervlaktecoating van het acryllaat membraam verdraagt enkel een beperkte blootstelling aan een vlam. Het is belangrijk dat de vlam correct gericht wordt op de onderkant van de rol, daar waar het bitumen verwarmd moet worden. De overlap wordt gedicht in een tweede handeling. Dit laat toe de overlap correct aan te drukken, zonder bitumen vlekken, welke altijd nadelig zijn voor het esthetisch aspect. Men zal bijgevolg de plaatsing met koudlijm verkiezen. 4.3 Mechanische bevestigingen in de overlappen De mechanische bevestiging van de DERBIBRITE NT/DERBIPURE in de overlappen is niet toegestaan. Men zal bijgevolg de plaatsing met koudlijm verkiezen. 4.4 Losliggende plaatsing Deze techniek is niet aangeraden.

12 4.5 Opmerking betreffende de mechanisch bevestigde isolatieplaten De mechanische bevestiging van de isolatie is toegestaan, maar is niettemin onderworpen aan sommige opmerkingen wanneer een DERBIBRITE NT/DERBIPURE waterdichting éénlaags gebruikt wordt. De mechanische bevestigingen creëren vaste punten in het complex, en sommige niet aangepaste plaatjes of schroefkoppen kunnen de waterdichtheid beschadigen wanneer er over gecirculeerd wordt of bij zeer hevige wind. Het is daarom aangeraden om bij samendrukbare isolaties (MW, ) aangepaste bevestigingen te gebruiken zoals deze van K Plast ISOTAK of gelijkaardige. De schroeven met een enkele schroefgang zijn in alle gevallen verboden. Beeld 5 : Correct : bevestiging met telescopisch effect. Beeld 6 : Niet correct : schroef met enkele schroefgang. Door de dikte van 3 mm van de DERBIBRITE NT/DERBIPURE, kan het zijn dat de "indruk" van de mechanische bevestigingen in sommige omstandigheden aan de oppervlakte te voorschijn komt. Het plaatje is dan zichtbaar. Dit komt meer voor bij gebruik van licht gekleurde membranen en wanneer er (zelfs een kleine) waterstagnatie op het dak aanwezig is. Dit esthetisch effect wijzigt echter in geen geval de prestatie van het dak.

13 5. TWEELAAGSE PLAATSINGSYSTEEM Bij een tweelaagse waterdichting wordt de eerste waterdichtingslaag DERBICOAT NT als volgt aangebracht: volledig verlijmd in koudlijm DERBIBOND NT gevlamlast in volledige aanhechting mechanisch bevestigd In functie van het substraat kan een impregnatie en aanhechtingsvernis DERBIPRIMER nodig zijn vóór het plaatsen van de onderlaag. De bovenste laag waterdichting in DERBIBRITE NT/DERBIPURE wordt dan als volgt geplaatst : in volledige hechting met koudlijm DERBIBOND NT; in volledige hechting door vlamlassen. Deze techniek is alleen toegestaan overleg met de technische dienst ; In een tweelaags systeem wordt de tweede laag altijd in dezelfde richting als de eerste geplaatst, met een verspringing van een halve breedte. Deze opstelling vermijdt dat er water blijft staan op daken met een kleine helling en dat de overlappingen van de twee opeenvolgende lagen op dezelfde plek komen. Een tweede laag gekruist over de eerste laag moet zoveel mogelijk vermeden worden. Beeld 7 : een gekruiste plaatsing moet vermeden worden 5.1 Volledige hechting met koudlijm Deze techniek is geldig voor hellingen 15%. De rollen worden gelegd op de DERBICOAT onderlaag met een overlap van 100 mm voor ze terug opgeplooid worden. De bitumineuze lijm wordt dan aangebracht op een zuiver, droge en compatibele ondergrond, à rato van ±1 kg/m2 (afhangelijk van onderliggend substraat )met behulp van een speciaal getande aftrekker (of DERBIBOND NT gespoten met het Spraygun systeem). Het membraan wordt uitgerold in de vers aangebrachte lijm op de ondergrond. Figuur 9 Volledige hechting met koudlijm De aanhechting wordt bekomen door aandrukken. De koudlijm mag niet gebruikt worden voor het lassen van overlappingen, voor details of opstanden. Dicht de overlappen apart, gebruik makend van de vlamlasmethode en druk ze correct aan met behulp van een drukrol van ± 10 kg.

14 5.2 Volledige hechting door vlamlassen Deze techniek wordt alleen toegepast in samenspraak met de technische dienst. De rollen worden geplaatst op de ondergrond met een overlap van 100 mm vóóraleer ze terug opgerold worden. Ontrol het waterdichtingsmembraan terwijl de onderkant met een brander verwarmd wordt om hem vloeibaar te maken. De onderkant moet over de volledige breedte uniform verwarmd worden zodat een complete hechting met het substraat of de onderlaag bekomen wordt. De oppervlaktebekleding van de DERBIBRITE NT/DERBIPURE verdraagt enkel een beperkte blootstelling aan een brander en het is daarom belangrijk de vlam correct op de binnenzijde van de rol te richten, daar waar het bitumen zich bevindt dat in fusie moet gebracht worden. Dicht de overlappen apart, gebruik makende van de vlamlasmethode en druk ze correct aan met behulp van een drukrol van ± 7 kg Commentaar De bitumenmassa die verwarmd wordt op de breedte van de rol moet perfect gecontroleerd worden door de dakdekker. De overlapping zal gebeuren in tweede instantie, zodat men een correct aangedrukte overlap bekomt die uitgevoerd is zonder overdreven bitumen uitvloei, welke altijd nadelig zijn voor het esthetisch aspect. Voet afdrukken in het membraam zijn uitgevoerd volgens deze methode niet uit te sluiten. Bijgevolg zal men de koudverlijmde plaatsing verkiezen voor de afwerkingslaag in DERBIBRITE NT/DERBIPURE.

15 6. ALGEMENE OPMERKINGEN 6.1 beschadigingen en reparaties Verwijderen van bitumen vlekken Belangrijke opmerking inzake het reinigen met solventen. Verschillende soorten solventen kunnen aangewend worden om de bitumenvlekken op het oppervlak te verwijderen, zoals White Spirit en petroleum oplosmiddelen. Test steeds op voorhand op een klein,onzichtbaar oppervlak om uit te maken of het solvent de acrylcoating van de DERBIBRITE NT/DERBIPURE niet aantast. Kleine vlekken ( 25 mm diameter) - Verwijder de bitumen of lijm met een klein gereedschap. Gebruik geen mes of scherpe voorwerpen. Let erop de vlek niet te vergroten door overdadig te wrijven. - Impregneer een doek met solvent en druk ermee op de vlek om de hoeveelheid bitumen op te lossen. Wrijf zachtjes met een proper doek, gedrenkt in solvent, over de vlek totdat ze vervaagd is. Gezien het witte aspect van de DERBIBRITE NT/DERBIPURE, zal een verwijderde vlek steeds zijn spoor achterlaten. Het is daarom aangeraden niet te morsen met bitumen tijdens de uitvoering. Grotere vlekken - Verwijder de bitumen of lijm met een klein gereedschap. Gebruik geen mes of scherpe voorwerpen. Let erop de vlek niet te vergroten door overdadig te wrijven. - Impregneer een doek met solvent en druk ermee op de vlek om de hoeveelheid bitumen op te lossen Reparaties De reparaties welke uitgevoerd moeten worden op de waterdichtheid, zoals beschadiging door derden, zullen uitgevoerd worden volgens dezelfde plaatsingsmethodes en technieken als deze gebruikt voor een waterdichting in DERBIGUM. Indien een stuk waterdichting moet aangebracht worden, dan kan men natuurlijk een DERBIBRITE NT/DERBIPURE van dezelfde tint gebruiken.

16 6.2.1 Algemeen onderhoud Zoals de DERBIGUM, vereisen de DERBIBRITE NT/DERBIPURE geen specifiek onderhoud. Het is wel aan te raden, indien men optimaal wilt profiteren van de witte dakbedekking om 2 maal per jaar het dak te reinigen en een inspectiebezoek te doen op het dak over te gaan tot de verwijdering van dode bladeren die zich op het dak zouden kunnen verzameld hebben nabij de regenwaterafvoeren. toezicht van de details en toebehoren de witte coating te vegen en eventueel te reinigen met weinig water Reiniging Een periodieke reiniging (elke 6 of 12 maanden) kan gebeuren met een borstel, water en eventueel met gebruik van een zachte, niet schurende detergent. Voor een schoonmaak van het dak, mag men in alle gevallen GEEN gebruik maken van een hogedrukreiniger. De rollen worden geleverd op paletten en zijn verpakt in een kunststof beschermingsfilm. De paletten mogen niet gestapeld worden zonder bijzondere maatregelen. De rollen moeten getransporteerd en gestockeerd worden in een rechtstaande positie in een droge plaats. De vloer van de opslagruimte moet waterpas zijn. Indien er tijdens de opslag zich vocht vormt op de buitenkant van de rollen, dan moet dit zorgvuldig verwijderd worden, dit kan gebeuren door opwarming met een brander. De oppervlaktecoating weerstaat slechts een korte blootstelling aan de vlam.

17 Detail DERBIGUM ARTE, DERBIBRITE NT & DERBIPURE Onderstaande 10 punten dienen te worden opgevolgd 1. Zie op de volgende pagina detail 1 t/m Gootzone uitvoeren in Derbigum SP / NT. 3. De dakbanen verkleven aan de ondergrond met Derbibond NT. 4. Overlappen langs circa 5 mm voor de witte acryllaag houden, zodat de uitgestroomde bitumen hecht op de overlap en niet op de witte acryllaag. 5. Overlappen aandrukken met een aandrukwals met teflon beschermd. details met kleine roller. (beide zijn bij Derbigum Nederland bv te bestellen) 6. Afgesneden stukken waterdichting mogen nooit achtergelaten worden met de bitumen onderkant in contact met de reeds geplaatste waterdichting. 7. Opslag als gasflessen etc., is niet toegestaan op de afgewerkte delen. 8. Om maximaal van de witte coating te genieten is het van belang dat waterstagnatie vermeden wordt, een lichte helling >2% laat toe dat er geen vuilstagnatie blijft op het dak. 9. Overlappen kunnen gedicht worden met hete lucht of met de brander, dit laatste heeft de voorkeur. 10. Geen bitumen hechten op de acryllaag in water zone / stagnatie.

18 Overlappen BRITE Min 33 cm SP/NT opkant BRITE OF BRITE SP/NT SP/SP BRITE 10 cm 15 cm Dakvenster BRITE SP/NT SP/NT BRITE OF 25 cm BRITE 10 cm 15 cm Overlappen BRITE BRITE DERBIGUM BRITE / DERBIPURE DERBIGUM NT / DERBIGUM SP STRUCTURE 10 cm 15 cm

VERWERKINGSRICHTLIJNEN DERBIBRITE NT DERBIGUM ARTE

VERWERKINGSRICHTLIJNEN DERBIBRITE NT DERBIGUM ARTE VERWERKINGSRICHTLIJNEN DERBIBRITE NT & DERBIGUM ARTE APPLICATION RULES DERBIBRITE NT & DERBIGUM ARTE INLEIDING AR-13 APPLICATION RULES DERBIGUM ARTE en DERBIBRITE NT dakbanen zijn exclusieve producten

Nadere informatie

APPLICATION RULES Mechanische bevestiging van de waterdichting

APPLICATION RULES Mechanische bevestiging van de waterdichting APPLICATION RULES Mechanische bevestiging van de waterdichting AR-09 APPLICATION RULES 1 ALGEMEEN Bij een mechanisch bevestigd waterdichtingscomplex kan men drie technische families onderscheiden : A.

Nadere informatie

Checklist controle uitvoering

Checklist controle uitvoering Checklist voor de controle op de uitvoering van bitumen daksystemen Opmerkingen vooraf: - Deze checklist is slechts een voorbeeld, is zeker niet altijd volledig en dient afhankelijk van de omstandigheden

Nadere informatie

MAXON EPDM BESTEKTEKSTEN

MAXON EPDM BESTEKTEKSTEN MAXON EPDM BESTEKTEKSTEN Algemeen 1. Voor verkleving met koudlijm eenlaags 2. Voor verkleving met koudlijm met onderlaag 3. Voor renovatie op oude bitumineuze dakdichting 4. Voor plaatsing met ballast

Nadere informatie

Blz 1/13. BIIG No Flame Verwerkingsrichtlijnen

Blz 1/13. BIIG No Flame Verwerkingsrichtlijnen Inhoudsopgave Systeem omschrijving Componenten 2 Verbruik 2 Kwaliteiten IIGO Tack Koude Kleefstof 2 Droogtijden 2 Minimale verwerkingtemperaturen 2 Gereedschap 2 Toepasbare dakbedekkingconstructies Verwerkingrichtlijnen

Nadere informatie

3.3 Kimfixatie. 3.3.1 Kimfixatie Algemeen

3.3 Kimfixatie. 3.3.1 Kimfixatie Algemeen 3.3 Kimfixatie 3.3.1 Kimfixatie Algemeen De EPDM folie moet mechanisch bevestigd worden op iedere plaats waar de folie onderbroken wordt of een hoekverandering ondergaat die groter is dan 15% zoals bij

Nadere informatie

TRIDEX: lastenboeken

TRIDEX: lastenboeken TRIDEX: lastenboeken Algemeen 1. voor verkleving met koudlijm 1-laags 2. voor verkleving met koudlijm met onderlaag 3. voor renovatie op oude bitumineuze dakdichting 4. voor plaatsing met ballast 5. voor

Nadere informatie

Dit systeem is toepasbaar op doorlopende ondergronden zoals houten platen, geprofileerde staalplaten

Dit systeem is toepasbaar op doorlopende ondergronden zoals houten platen, geprofileerde staalplaten VERWERKINGSRICHTLIJNEN IKO SECURA IKO IKO pro Activator canister IKO enertherm MG IKO pro Fix gun IKO shield PLUS ALU/SA IKO pro Activator canister 1. Type dakvloer en voorbereiding ondergrond: Dit systeem

Nadere informatie

3.4 Waterdichting Opkanten

3.4 Waterdichting Opkanten 3.4 Waterdichting Opkanten 3.4.1 Waterdichting Opkanten Algemeen De waterdichting van de opkanten is afgeleid van de eerder beschreven methodes van kimfixatie. Ofwel wordt de EPDM folie verlijmd op de

Nadere informatie

Plaatsingsvoorschriften DELTA -THENE: Afdichting in de spouwmuur Conform EN 14967:2006

Plaatsingsvoorschriften DELTA -THENE: Afdichting in de spouwmuur Conform EN 14967:2006 Plaatsingsvoorschriften DELTA -THENE: Afdichting in de spouwmuur Conform EN 14967:2006 Algemene informatie: Het product is CE-gecertificeerd: prestatieverklaring op www.doerken.be. De folie beantwoordt

Nadere informatie

Product Dikte (mm) Breedte (mm) Lengte (m) Verpakking Artikel nummer

Product Dikte (mm) Breedte (mm) Lengte (m) Verpakking Artikel nummer RubberShell SA RubberShell is een innovatief zelfklevend EPDM membraan. Opgebouwd uit een (compleet vernieuwende) EPDM toplaag, interne glasvezelwapening en een polymeer onderlaag voorzien van een gesiliconiseerde

Nadere informatie

Klik op www.debedijking.nl of www.badhoevese.nl om onze site te bezoeken.

Klik op www.debedijking.nl of www.badhoevese.nl om onze site te bezoeken. Rubbercover EPDM Rubbercover: bewezen prestaties Het Firestone rubbercover membraan is gemaakt van synthetisch rubber, EPDM genoemd. Het Rubbercover Systeem is afgeleid van de hoogwaardige Firestone EPDM

Nadere informatie

Plaatsingsvoorschriften voor DELTA -ALPINA bij pannendaken in beton of gebakken aarde in BENELUX

Plaatsingsvoorschriften voor DELTA -ALPINA bij pannendaken in beton of gebakken aarde in BENELUX Plaatsingsvoorschriften voor DELTA -ALPINA bij pannendaken in beton of gebakken aarde in BENELUX Plaatsingsvoorschriften voor DELTA -ALPINA (afbeelding 1) DELTA -ALPINA is een dubbelzijdig gecoate universele

Nadere informatie

NEN 6050 Brandveilig werken op het dak

NEN 6050 Brandveilig werken op het dak NEN 6050 Brandveilig werken op het dak www.duweldakmarkt.nl Voorwoord Sinds september 2006 bestaat er een NVN 6050. In deze norm is vastgelegd hoe er brandveilig kan worden gewerkt op het dak. De norm

Nadere informatie

Platdak systemen BauderTHERM - Partieel klevende dakbanen

Platdak systemen BauderTHERM - Partieel klevende dakbanen Platdak systemen - Partieel klevende dakbanen Dakbanen met recordtijden Op het dak telt vandaag de dag snelheid en rendement naast kwaliteit. Precies daarom heeft Bauder een eigentijds productengamma ontwikkeld,,

Nadere informatie

nora 1-componenten voegpasta

nora 1-componenten voegpasta nora 1-componenten voegpasta Lees aandachtig de instructies op de verpakking! In de meeste gevallen hoeven de naden bij nora rubber vloerbedekking niet over het gehele oppervlakte gevoegd te worden. Uitzonderingen:

Nadere informatie

WILLCO Isolatiesystemen

WILLCO Isolatiesystemen WILLCO Isolatiesystemen De WILLCO Isolatiesystemen kunnen afgewerkt worden met WILLCO Kunstharssierpleisters, WILLCO Silicoonharssierpleisters, WILLCO Silicaatsierpleisters of WILLCO Minerale Sierpleisters.

Nadere informatie

REV:02-18/07/13. RapidRoof Waterproof Anti-Skid Specificaties op metaal

REV:02-18/07/13. RapidRoof Waterproof Anti-Skid Specificaties op metaal REV:02-18/07/13 RapidRoof Inhoud 1. Voorbereiding 2. Aanbrenging: 3. Aanbrenging: enkel Waterproof 4. Aanbrenging: enkel Anti-Skid 5. Menghandleiding 6. Bijkomende informatie Let op: alle RapidRoof-producten

Nadere informatie

REV:02-18/07/13. RapidRoof Waterproof Anti-Skid Specificaties op asfalt

REV:02-18/07/13. RapidRoof Waterproof Anti-Skid Specificaties op asfalt REV:02-18/07/13 RapidRoof Inhoud 1. Voorbereiding 2. Aanbrenging: 3. Aanbrenging: enkel Waterproof 4. Aanbrenging: enkel Anti-Skid 5. Menghandleiding 6. Bijkomende informatie Let op: alle RapidRoof-producten

Nadere informatie

Handleiding PVC-trapleuningprofielen. Installatie instructies Afwerking

Handleiding PVC-trapleuningprofielen. Installatie instructies Afwerking Handleiding PVC-trapleuningprofielen Installatie instructies Afwerking Installatie instructies De hoogwaardige PVC-trapleuningprofielen van Rubbermagazijn zijn gemaakt van thermoplastisch materiaal. Hierdoor

Nadere informatie

REV:02-18/07/13. RapidRoof Waterproof Anti-Skid Specificaties op hout

REV:02-18/07/13. RapidRoof Waterproof Anti-Skid Specificaties op hout REV:02-18/07/13 RapidRoof Inhoud 1. Voorbereiding 2. Aanbrenging: 3. Aanbrenging: enkel Waterproof 4. Aanbrenging: enkel Anti-Skid 5. Menghandleiding 6. Bijkomende informatie 7. Waar u op moet letten bij

Nadere informatie

randstroken Royalstick ZK

randstroken Royalstick ZK randstroken Royalstick ZK Verwerkingsvoorschriften en -richtlijnen van detailleren met Royalstick ZK Inhoudsopgave 1. Inleiding 2 2. Assortiment 3 3. Gereedschappen en benodigdheden 4 4. Dakrandafwerkingen

Nadere informatie

code dikte afmetingen /m² m²/rol rol/pal m²/pal kg/rol DERBICOATS x DERBICOATS x

code dikte afmetingen /m² m²/rol rol/pal m²/pal kg/rol DERBICOATS x DERBICOATS x ONDERLAGEN DERBICOAT S Onderlaag samengesteld uit een polymeer bitumen bindmiddel. Bovenzijde voorzien van een glasvlies wapening versterkt door glasdraden overlangs verdeeld over de volledige breedte

Nadere informatie

Installatierichtlijnen

Installatierichtlijnen Installatierichtlijnen Meerlaagse reflectiefolie toegepast op of onder hellende daken/platte daken Voor renovatie en nieuwbouw Voorzien van BDA Agrément Voorzien van ISSO R=4,81 m²k/w mogelijk bij 2-lagen

Nadere informatie

HULPSTUKKEN - ETERFLEX LOODVERVANGER TECHNISCHE FICHE

HULPSTUKKEN - ETERFLEX LOODVERVANGER TECHNISCHE FICHE 1 OMSCHRIJVING EN GEBRUIK HULPSTUKKEN - ETERFLEX LOODVERVANGER Dakvensters, schoorstenen, slabben, zijn allemaal onderdelen van het dak die met de nodige aandacht moeten afgewerkt worden. De Eterflex band

Nadere informatie

Handleiding EPDM dakbedekking. Kenmerken: * Synthetische EPDM rubber (ethyleenpropyleendieen-monomeer)

Handleiding EPDM dakbedekking. Kenmerken: * Synthetische EPDM rubber (ethyleenpropyleendieen-monomeer) Handleiding EPDM dakbedekking. Kenmerken: * Synthetische EPDM rubber (ethyleenpropyleendieen-monomeer) *100% UV-bestendig *Blijvend soepel en elastisch * Hoge elasticiteit. Tot 400% rek * Scheur-, breuk-,

Nadere informatie

MONARPLAN. De norm voor kunststof daken. afdichten en beschermen. Onderscheidend. Betrouwbaar. Nederlands product. Flexibel.

MONARPLAN. De norm voor kunststof daken. afdichten en beschermen. Onderscheidend. Betrouwbaar. Nederlands product. Flexibel. MONARPLAN afdichten en beschermen Onderscheidend Betrouwbaar Nederlands product Flexibel Duurzaam De norm voor kunststof daken * Safety overlap: snelvloeiende VARIO-bitumen aangebracht op bovenzijde van

Nadere informatie

Royal EPDM. Praktisch en duurzaam

Royal EPDM. Praktisch en duurzaam Royal EPDM Royal EPDM is een hoogwaardig rubber membraan. Deze dakbedekking heeft een zeer gunstige milieubelastingfactor, een levensduurverwachting van ruim 50 jaar en is rechtstreeks toe te passen op

Nadere informatie

Applicatiemethoden voor Avery zelfklevende films uitgebracht: 20/09/2001

Applicatiemethoden voor Avery zelfklevende films uitgebracht: 20/09/2001 Applicatiemethoden voor Avery zelfklevende films uitgebracht: 20/09/2001 Avery zelfklevende films zijn verkrijgbaar in een groot aantal verschillende kwaliteiten voor even zovele verschillende toepassingen.

Nadere informatie

Frank Treuren BV. Burg. Sloblaan 36 4231 AC Meerkerk tel: 0183 35 18 89 fax: 0183 35 11 91 info@franktreuren.nl www.franktreuren.

Frank Treuren BV. Burg. Sloblaan 36 4231 AC Meerkerk tel: 0183 35 18 89 fax: 0183 35 11 91 info@franktreuren.nl www.franktreuren. Op lengte geproduceerd Frank Treuren BV Burg. Sloblaan 36 4231 AC Meerkerk tel: 0183 35 18 89 fax: 0183 35 11 91 info@franktreuren.nl www.franktreuren.nl Dakpanplaat geïsoleerd Deze panelen zijn toepasbaar

Nadere informatie

verwerkingshandleiding ALUTRIX 600 ALUTRIX FR

verwerkingshandleiding ALUTRIX 600 ALUTRIX FR DE EFFECTIEVE DAMPREMMENDE BAAN verwerkingshandleiding ALUTRIX 600 ALUTRIX FR WWW.ALUTRIX.COM 3 VOORWOORD Deze verwerkingshandleiding bevat producttechnische informatie en is bedoeld als hulpmiddel bij

Nadere informatie

3.5 Hoeken. 3.5.1 Binnenhoek. Geplooide binnenhoek

3.5 Hoeken. 3.5.1 Binnenhoek. Geplooide binnenhoek 3.5 Hoeken 3.5.1 Binnenhoek Geplooide binnenhoek Toepassing Ter hoogte van binnenhoeken kan de EPDM folie in een driehoekige flap worden geplooid die vervolgens tegen de opkant wordt verlijmd zoals geïllustreerd.

Nadere informatie

DERBIGUM SP FR de universele dakbaan voor levenslange waterdichting.

DERBIGUM SP FR de universele dakbaan voor levenslange waterdichting. PRIJSCATALOGUS BELGIË 01/03/2016 DAKBANEN Klassieke dakbanen $/m 2 DERBIGUM SP FR DERBIGUM SP FR de universele dakbaan voor levenslange waterdichting. 7,27 m x 1,10 m (8 m²) - Dikte : 4 mm - Dikte : 5

Nadere informatie

Panelen van bekleed staal (plastisol, polyester, polyurethaan, PVDF, ). Gemakkelijk te plaatsen en bestand tegen de tand des tijds.

Panelen van bekleed staal (plastisol, polyester, polyurethaan, PVDF, ). Gemakkelijk te plaatsen en bestand tegen de tand des tijds. Panelen van bekleed staal (plastisol, polyester, polyurethaan, PVDF, ). Gemakkelijk te plaatsen en bestand tegen de tand des tijds. S Het Dakpan-Paneel is een product van de nv ROBS PRODUCTKENMERKEN Gebruik

Nadere informatie

Nebiprofa B.V. TECHNISCHE BEPALINGEN EN WERKBESCHRIJVING

Nebiprofa B.V. TECHNISCHE BEPALINGEN EN WERKBESCHRIJVING TECHNISCHE BEPALINGEN EN WERKBESCHRIJVING 33 DAKBEDEKKINGEN 33.00 ALGEMEEN 33.00.40 RISICOVERDELING EN GARANTIES: ALGEMEEN 01. TE GARANDEREN ONDERDELEN Voor de volgende onderdelen wordt een garantie verlangd

Nadere informatie

Bitumineuze waterdichtingsoplossingen. duurzaamheid flexibel en elastisch. levensduur. SBS-bitumen systemen

Bitumineuze waterdichtingsoplossingen. duurzaamheid flexibel en elastisch. levensduur. SBS-bitumen systemen Bitumineuze waterdichtingsoplossingen duurzaamheid membraan waterdichting flexibel en elastisch levensduur SBS-bitumen systemen SBS-bitumen systemen introductie waterdichting duurzaam MEER DAN 100 JAAR

Nadere informatie

voor het plaatsen van Lincrusta

voor het plaatsen van Lincrusta Verwerkingsvoorschriften voor het plaatsen van Lincrusta Verwerkingsvoorschriften voor het plaatsen van Lincrusta Om een perfect resultaat te garanderen, bevelen wij u aan volgende plaatsingsaanwijzing

Nadere informatie

RENOLIT ALKORTEC SK Plaatsingsrichtlijnen

RENOLIT ALKORTEC SK Plaatsingsrichtlijnen RENOLIT WATERPROOFING 1 RENOLIT ALKORTEC SK Plaatsingsrichtlijnen EXCELLENCE IN ROOFING 2 RENOLIT WATERPROOFING RENOLIT ALKORTEC SK: de zelfklevende dakbaan RENOLIT ALKORTEC SK 35696 Zelfklevende thermoplastische

Nadere informatie

Voorwoord. Handleiding

Voorwoord. Handleiding Voorwoord Deze handleiding is een richtlijn ten einde een degelijke en efficiënte afdichting te verzekeren en is opgesteld op basis van jarenlange praktijkervaring van SealEco. Lokale voorschriften of

Nadere informatie

Dakpanplaten. montagehandleiding. Bouwmaterialen webshop

Dakpanplaten. montagehandleiding. Bouwmaterialen webshop Dakpanplaten montagehandleiding JanJP Bouwmaterialen webshop Dakpanplaten montagehandleiding 1 Bouwmaterialen webshop 1 Dakhelling 3 Verwerkingsvoorschriften 3 Opslag 3 Verwerking 3 Nalakken 3 Reiniging

Nadere informatie

Bij montage dient men rekening te houden met 3 belangrijke randvoorwaarden:

Bij montage dient men rekening te houden met 3 belangrijke randvoorwaarden: Opslag en transport Om beschadiging, vervorming en vervuiling van de gevelbekleding te voorkomen dient men bij transport en de opslag zorgvuldig te werk te gaan. De delen dienen schoon, droog en vlak getransporteerd

Nadere informatie

Icopal Universal Verwerkingsrichtlijnen

Icopal Universal Verwerkingsrichtlijnen Icopal Universal Verwerkingsrichtlijnen Inhoud Icopal Universal 04 Alle voordelen op een rij! 06 Toepassingen op diverse ondergronden 08 Opslag en verwerking 10 Baanverdeling 12 Hoekjes wegsnijden 14 Daksystemen

Nadere informatie

OC-Plan. Bewezen kwaliteit!

OC-Plan. Bewezen kwaliteit! OC-Plan OC-Plan is een hoogwaardige dakbaan met een bewezen levensduur van meer dan 30 jaar. Bovendien is OC-Plan eenvoudig, brandveilig en rechtstreeks toe te passen op bestaande bitumineuze dakbedekking.

Nadere informatie

Handleiding PVC-kliktegels. Leginstructies Reiniging en onderhoud

Handleiding PVC-kliktegels. Leginstructies Reiniging en onderhoud Handleiding PVC-kliktegels Leginstructies Reiniging en onderhoud Leginstructies Voorbereiding De PVC-kliktegels van Rubbermagazijn bieden eindeloze mogelijkheden om uw persoonlijke voorkeur te geven aan

Nadere informatie

Professionele daksystemen voor plat dak

Professionele daksystemen voor plat dak Riolering & Afvoer Dak, Gevel & Isolatie Professionele daksystemen voor plat dak Folies Supra liquids Topkwaliteit liquide producten voor diverse toepassingen Een zo compleet en complementair mogelijk

Nadere informatie

Dit deel bevat informatie met betrekking tot ronde dakdoorvoeren en doorvoeren met onregelmatige vormen.

Dit deel bevat informatie met betrekking tot ronde dakdoorvoeren en doorvoeren met onregelmatige vormen. 3.6 Doorvoeren 3.6.1 Doorvoeren Algemeen Dit deel bevat informatie met betrekking tot ronde dakdoorvoeren en doorvoeren met onregelmatige vormen. Iedere dakdoorvoer kan worden ingewerkt met één van de

Nadere informatie

P L A AT S I N G S T E C H N I E K

P L A AT S I N G S T E C H N I E K P L A AT S I N G S T E C H N I E K H E T H I TTESC H I L D INHOUD 1. TOEPASSINGEN 03 2. PLAATSINGSTECHNIEK 04 2.1. ALGEMEEN 2.1.1. LUCHT- EN WATERDICHTHEID 04 2.1.2. EEN LUCHTLAAG LATEN 04 2.1.3. SAMENDRUKKING

Nadere informatie

TIGERTURF KUNSTGRAS Leginstructie kunstgras zelf installeren

TIGERTURF KUNSTGRAS Leginstructie kunstgras zelf installeren TIGERTURF KUNSTGRAS Leginstructie kunstgras zelf installeren 1. Ondergrond Kunstgras moet geïnstalleerd worden op een stabiele en goed drainerende ondergrond zonder onkruid. De opbouw van de ondergrond

Nadere informatie

Installatieinstructies

Installatieinstructies Installatieinstructies Algemeen Zorg ervoor dat u de instructies aandachtig leest en begrijpt alvorens met de installatie te beginnen. Simfofit moet steeds gebruikt worden met een gipskartonplaat van minstens

Nadere informatie

. Verwerkingsvoorschriften DAAS Isomo.

. Verwerkingsvoorschriften DAAS Isomo. . Verwerkingsvoorschriften DAAS Isomo. 1. Ondergrond 2. Steiger. 3. Plaatsen isolatie platen. 4. Verlijming isolatie platen. 5. Plaatsen schroefankers. 6. Bijzonder detail 7. Naden dichten 8. Aanmaken

Nadere informatie

TECHNISCHE BEPALINGEN EN WERKBESCHRIJVING

TECHNISCHE BEPALINGEN EN WERKBESCHRIJVING TECHNISCHE BEPALINGEN EN WERKBESCHRIJVING 33 DAKBEDEKKINGEN 33.00 ALGEMEEN 33.00.30 INFORMATIE-OVERDRACHT: ALGEMEEN 09. BESTEKOMSCHRIJVINGEN Het daksysteem leveren met tenminste de volgende onderdelen:

Nadere informatie

REV:02-18/07/13. RapidRoof Waterproof Anti-Skid Specificaties op beton

REV:02-18/07/13. RapidRoof Waterproof Anti-Skid Specificaties op beton REV:02-18/07/13 RapidRoof Inhoud 1. Voorbereiding 2. Aanbrenging: 3. Aanbrenging: enkel Waterproof 4. Aanbrenging: enkel Anti-Skid 5. Menghandleiding 6. Bijkomende informatie 7. Waar u op moet letten bij

Nadere informatie

Montage Handleiding van SignWorld

Montage Handleiding van SignWorld Montage Handleiding van SignWorld 1. De ondergrond reinigen Ook al lijkt de ondergrond schoon, u moet de ondergrond altijd reinigen op de hierna beschreven wijze: Maak de ondergrond schoon met zeepwater

Nadere informatie

éénvoudig te verleggen!

éénvoudig te verleggen! éénvoudig te verleggen! 23/01-NL-08/05 INHOUD 02 Algemene regels 02 Benodigde materialen 03 Begrippen 06 Benaderende berekening van de nodige shingle-hoeveelheden 07 Voorbereiding van het dak 09 Verleggen

Nadere informatie

Dak isolatie. Het isolatiemateriaal voor nieuwbouw en renovatie

Dak isolatie. Het isolatiemateriaal voor nieuwbouw en renovatie Dak isolatie PIF isolatiefolie op of onder een dakbeschot ALGEMEEN Het isoleren van een woning zorgt voor een beter comfort, lagere energielasten, een waardestijging van de woning en het is ook nog eens

Nadere informatie

Verwijder de beschermfolie net voor de oplevering en u biedt uw eindklant steeds opnieuw vloeren met dezelfde glans en kwaliteit als in uw showroom.

Verwijder de beschermfolie net voor de oplevering en u biedt uw eindklant steeds opnieuw vloeren met dezelfde glans en kwaliteit als in uw showroom. HS PROTECT FLOOR is een luchtdrogende coating ter bescherming van vloeren tijdens constructiewerken, transport en opslag. De coating kan eenvoudig worden aangebracht met een spuitpistool, verfrol of borstel.

Nadere informatie

Handleiding PVC-kliktegels

Handleiding PVC-kliktegels Handleiding PVC-kliktegels Leginstructies Reiniging en onderhoud Vragen of advies Wij streven altijd naar de best mogelijke service voor onze klanten en willen daarom ook benadrukken dat u ons altijd kunt

Nadere informatie

RICHTLIJNEN VOOR DE VERWERKING VAN ARMA-CHEK D EN ARMA-CHEK S

RICHTLIJNEN VOOR DE VERWERKING VAN ARMA-CHEK D EN ARMA-CHEK S RICHTLIJNEN VOOR DE VERWERKING VAN ARMA-CHEK D EN ARMA-CHEK S Richtlijnen voor de verwerking van Arma-Chek D und Arma-Chek S Algemeen 2 Arma-Chek D en Arma-Chek S - het verwerken van slangen 3 Vormstukken

Nadere informatie

Twee laags afwerking met korreldikte 0.3 mm (BASWAphon Classic): totale afgewerkte dikte 30 / 40

Twee laags afwerking met korreldikte 0.3 mm (BASWAphon Classic): totale afgewerkte dikte 30 / 40 BESTEKOMSCHRIJVING Tekst vermeld in oranje verwijst naar merknamen en dient verwijderd te worden indien u een neutrale bestektekst wenst. Tekst vermeld in groen laat zien dat u één keuze dient te maken

Nadere informatie

BINNENBOUWPLATEN VIDI. board -PRO NIEUW. Versie

BINNENBOUWPLATEN VIDI. board -PRO NIEUW. Versie BINNENBOUWPLATEN PRODUCTINFORMATIE / verwerkingsadvies VIDI board NIEUW De beste plaat voor EEN CONCURRERENDE PRIjs! Versie 2017-12 INHOUDSOPGAVE PRODUCTINFORMATIE PRODUCTINFORMATIE... 3 Unieke eigenschappen...3

Nadere informatie

Verwerkingsvoorschriften Tarkett. Natte Cellen Concept

Verwerkingsvoorschriften Tarkett. Natte Cellen Concept Verwerkingsvoorschriften Tarkett Natte Cellen Concept Beschrijving Het Natte Cellen Systeem is een concept dat is ontwikkeld om natte ruimtes met vloerbedekking, wandbekleding, een sifon en accessoires

Nadere informatie

Montagehandleiding. Voordat u start met het plaatsen van het Twist-Fix lijnsysteem, controleer of de volgende artikelen aanwezig zijn:

Montagehandleiding. Voordat u start met het plaatsen van het Twist-Fix lijnsysteem, controleer of de volgende artikelen aanwezig zijn: Montagehandleiding Het Twist-Fix lijnsysteem is conform de EN-795C voor platte daken en geschikt voor vier gebruikers tegelijkertijd. Het lijnsysteem wordt middels ankerpunten mechanisch bevestigd aan

Nadere informatie

Vloeibare producten Productoverzicht. Icopal vloeibare producten voor optimaal dakwerk

Vloeibare producten Productoverzicht. Icopal vloeibare producten voor optimaal dakwerk Vloeibare producten Productoverzicht Icopal vloeibare producten voor optimaal dakwerk Meer informatie over Icopal s vloeibare producten? Scan de QR code met uw mobiele telefoon of ga naar: www.icopal.nl

Nadere informatie

Liquid Rubber: de keuze van de professional!

Liquid Rubber: de keuze van de professional! Behandeling afdichten binnenkant kelder HighBuild S-200 Begin met een droge, schone en geëgaliseerde ondergrond waarin de grootste gaten en scheuren van tevoren zijn afgedicht en oneffenheden zijn verwijderd.

Nadere informatie

Brandveilige EPDM met plaatsingsgemak van roofing

Brandveilige EPDM met plaatsingsgemak van roofing Brandveilige EPDM met plaatsingsgemak van roofing Eénlaags systeem, handige en snelle plaatsing Brandveilige oplossing: naden worden gelast met hete lucht Gebruiksgemak van roofing, voordelen van EPDM

Nadere informatie

LOSLIGGEND SYSTEEM MET BALLAST

LOSLIGGEND SYSTEEM MET BALLAST L LOSLIGGEND SYSTEEM MET BALLAST renolit waterproofing EXCELLENCE IN ROOFING 1 LOSLIGGEND SYSTEEM MET BALLAST LOSLIGGEND SYSTEEM MET BALLAST PRODUCTINFORMATIE Thermoplastische soepele kunststof op basis

Nadere informatie

Accorub : De 10 meest gestelde vragen

Accorub : De 10 meest gestelde vragen Accorub : De 10 meest gestelde vragen 1. Accorub tegen binnenmuren 2. Accorub tegen plafond 3. Accorub op houten vloer 4. Accorub onder houten roostering 5. Accorub onder chape 6. Accorub tussen 2 binnenmuren

Nadere informatie

AQUAFLAM I TECHNISCHE NOTA. 1. Correcte voorbereiding van de ondergrond 1.1 Algemeen

AQUAFLAM I TECHNISCHE NOTA. 1. Correcte voorbereiding van de ondergrond 1.1 Algemeen TECHNISCHE NOTA AQUAFLAM I 1. Correcte voorbereiding van de ondergrond 1.1 Algemeen Dit verfsysteem op waterbasis wordt (vooral) aangewend bij staalconstructies en dient uitsluitend binnen gebouwen aangebracht

Nadere informatie

Royal EPDM. Praktisch en duurzaam!

Royal EPDM. Praktisch en duurzaam! Royal EPDM Royal EPDM is een hoogwaardig rubber membraan. Deze dakbedekking heeft een zeer gunstige milieubelastingfactor, een levensduurverwachting van ruim 40 jaar en is rechtstreeks toe te passen op

Nadere informatie

Belangrijker nog HS PROTECT EPOX beschermt uw relatie met uw klant!

Belangrijker nog HS PROTECT EPOX beschermt uw relatie met uw klant! H S PRO TECT EPO X is een luchtdrogende coating ter bescherming van gepolierde beton en epoxy. De coating kan eenvoudig worden aangebracht met een spuitpistool, verfrol of borstel. H S PRO TECT EPO X beschermt

Nadere informatie

A-Verschoor Dakbedekkingen Fax. 010-4161233. 3195 GS Pernis-Rotterdam K.v.K. R dam 24148191

A-Verschoor Dakbedekkingen Fax. 010-4161233. 3195 GS Pernis-Rotterdam K.v.K. R dam 24148191 Opdrachtgever : Bewonersvereniging De Hoek Datum : 25 februari 2013 T.a.v. : de heer A.L. Brabander Tel. : 0651271876 Mail. : bewonersverenigingdehoek@hotmail.com Offerte kenmerk : J.A.3018/DKV Uw kenmerk

Nadere informatie

LOSLIGGEND SYSTEEM MET BALLAST

LOSLIGGEND SYSTEEM MET BALLAST L LOSLIGGEND SYSTEEM MET BALLAST renolit waterproofing EXCELLENCE IN ROOFING 1 LOSLIGGEND SYSTEEM MET BALLAST PRODUCTINFORMATIE Thermoplastische soepele kunststofdakbaan op basis van PVC-P, gewapend met

Nadere informatie

RENOLIT DUALFIX Een universele daklijm

RENOLIT DUALFIX Een universele daklijm RENOLIT DUALFIX Een universele daklijm EXCELLENCE IN ROOFING 2 RENOLIT WATERPROOFING RENOLIT ALKORPLUS 81065 : universele daklijm De RENOLIT ALKORPLUS 81065 universele daklijm is een één component vochtuithardende

Nadere informatie

Plaatsingsvoorschriften DELTA -THENE: kelderafdichting

Plaatsingsvoorschriften DELTA -THENE: kelderafdichting Plaatsingsvoorschriften DELTA -THENE: kelderafdichting Zelfklevend waterdichtingsmembraan op rol, voor een snelle en efficiënte realisatie van de verticale afdichting. Conform EN 13969 en DIN 18195-4.

Nadere informatie

Icopal Universal Spraybond Dé ideale combinatie met Icopal Universal, ook bij lagere temperaturen NIEUW

Icopal Universal Spraybond Dé ideale combinatie met Icopal Universal, ook bij lagere temperaturen NIEUW Dé ideale combinatie met Icopal Universal, ook bij lagere temperaturen NIEUW De voordelen en kenmerken Eenvoudig en snel te verwerken Hittebestendig Zeer krachtige aanvangshechting Zeer krachtige eindsterkte

Nadere informatie

constructiewerken, transport en opslag. De coating kan eenvoudig worden aangebracht met een spuitpistool, verfrol of borstel.

constructiewerken, transport en opslag. De coating kan eenvoudig worden aangebracht met een spuitpistool, verfrol of borstel. HS PROTECT SANI is een luchtdrogende coating ter bescherming van uw sanitair tijdens constructiewerken, transport en opslag. De coating kan eenvoudig worden aangebracht met een spuitpistool, verfrol of

Nadere informatie

Aluthermo PLAATSINGSTECHNIEK

Aluthermo PLAATSINGSTECHNIEK PLAATSINGSTECHNIEK INHOUD 1. TOEPASSINGEN 03 2. PLAATSINGSTECHNIEK 04 2.1. ALGEMEEN 2.1.1. LUCHT- EN WATERDICHTHEID 04 2.1.2. EEN LUCHTLAAG LATEN 04 2.1.3. SAMENDRUKKING 04 2.2. WERKWIJZE VOOR EEN DAK

Nadere informatie

P L A AT S I N G S T E C H N I E K

P L A AT S I N G S T E C H N I E K P L A AT S I N G S T E C H N I E K H E T H I TTESC H I L D INHOUD 1. TOEPASSINGEN 03 2. PLAATSINGSTECHNIEK 04 2.1. ALGEMEEN 2.1.1. LUCHT- EN WATERDICHTHEID 04 2.1.2. EEN LUCHTLAAG LATEN 04 2.1.3. SAMENDRUKKING

Nadere informatie

BESTEKTEKST SYSTEEM N16.0

BESTEKTEKST SYSTEEM N16.0 BESTEKTEKST SYSTEEM N16.0 ONDERGROND : AFWERKING : ISOLATIE : STAAL ZONDER BALLAST PUR/PIR Kleefvernis - Op een zuivere en droge ondergrond wordt een laag kleefvernis (ELASTOCOL 600) op basis van elastomeerbitumen

Nadere informatie

Bouwplaten STEUNPLAAT DAKBEDEKKING TOEPASSINGSRICHTLIJNEN 1

Bouwplaten STEUNPLAAT DAKBEDEKKING TOEPASSINGSRICHTLIJNEN 1 Bouwplaten STEUNPLAAT DAKBEDEKKING TOEPASSINGSRICHTLIJNEN 1 1. ALGEMEEN Deze toepassingsrichtlijnen zijn specifiek bedoeld voor het gebruik van ETERNIT bouwplaten als steunplaat voor dakbedekking in de

Nadere informatie

1 Firestone EPDM Daksystemen

1 Firestone EPDM Daksystemen 1 Firestone EPDM Daksystemen 1. Firestone EPDM Daksystemen De keuze voor een hoogkwalitatieve dakbedekking is geen garantie voor een probleemloos dak. Uit ervaring is gebleken dat een dakbedekkingsfolie

Nadere informatie

Voor het beste resultaat adviseren wij altijd een zandbed van breker- of lavazand aan te brengen.

Voor het beste resultaat adviseren wij altijd een zandbed van breker- of lavazand aan te brengen. KUNSTGRAS AANLEGGEN Aanleg instructie kunstgras Benodigdheden - Tommygrass kunstgras - Geotextiel drukverdelend onderdoek - Stanleymes - Lijm en lijmband (2 varianten) 2 componenten lijm lijmband 2 componenten

Nadere informatie

WALL HORIZONTALE PLAATSING. 3.1.1. Montage van het systeem 3.1.2. Onderstructuur 3.1.3. Uitzettingsregels 3.1.4. Afwerking

WALL HORIZONTALE PLAATSING. 3.1.1. Montage van het systeem 3.1.2. Onderstructuur 3.1.3. Uitzettingsregels 3.1.4. Afwerking PLAATSING HORIZONTALE PLAATSING 3.1.1. Montage van het systeem 3.1.2. Onderstructuur 3.1.3. Uitzettingsregels 3.1.4. Afwerking 23/03/2011 3.1. Horizontale plaatsing 3.1.1. Montage van het systeem: Stap

Nadere informatie

Kleurkeuze van de Stuc?

Kleurkeuze van de Stuc? Wat is het verbruik van Stuc? Het verbruik wordt bepaald door de ondergrond en de gebruikte techniek. Voor gladde ondergrond 1 laag en dan nat in nat afwerken: < 1 mm laagdikte : +- 1 kg/m² verbruik Voor

Nadere informatie

Gevelbeglazing REINIGINGS- EN ONDERHOUDSGIDS

Gevelbeglazing REINIGINGS- EN ONDERHOUDSGIDS Gevelbeglazing REINIGINGS- EN ONDERHOUDSGIDS VERSIE 1.0 SEPTEMBER 2013 Deze versie vervangt alle eerdere versies. Op www.yourglass.com kunt u geregeld actualisaties vinden. WAARSCHUWING Gelieve deze handleiding

Nadere informatie

behanginstructies Inhoudsopgave:

behanginstructies Inhoudsopgave: Inhoudsopgave: 1. Plakinstructies vliesbehang. Plakinstructies duplex- en vinylbehang 3. Plakinstructies glasvezelbehang. Meetinstructies. Behang symbolen. Vraag & antwoord 1. Vliesbehang Vliesbehang is

Nadere informatie

Wooncomfort begint bij uw dak.

Wooncomfort begint bij uw dak. Wooncomfort begint bij uw dak. Optimaal gebruik van de ruimte onder het dak... Vandaag de dag is bij elke nieuwbouw of renovatie een maximaal en optimaal gebruik van de ruimte onder het dak een absolute

Nadere informatie

HAJOH ISOLATIE OP OF ONDER EEN DAKBESCHOT

HAJOH ISOLATIE OP OF ONDER EEN DAKBESCHOT HAJOH ISOLATIE OP OF ONDER EEN DAKBESCHOT ALGEMEEN Het isoleren van een woning zorgt voor een beter comfort, lagere energielasten, een waardestijging van de woning en het is ook nog eens goed voor het

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Telescoopladder

Gebruikershandleiding. Telescoopladder Gebruikershandleiding Telescoopladder Instructies Algemeen De telescoopladder kan worden versteld van een compact formaat (fig. 1) tot de volle lengte (fig. 2) of tot elke mogelijke tussenliggende lengte

Nadere informatie

Onderdelen lijst SPEELHUIS TIJGER

Onderdelen lijst SPEELHUIS TIJGER SPEELHUIS TIJGER Onderdelen lijst SPEELHUIS TIJGER Omschrijving Nummer Onderdeel Hoeveelheid hoeveelheid 1 1 Vloerplaat-terras 1 4 2 2 Vloerplaat-speelhuis 1 5 3 3 dakpaneel 1 4 4 4 dakpaneel 2 1 5 5 Verbindingsstrook

Nadere informatie

DELTA -LIQUIXX FX: Plaatsingsvoorschriften «binnentoepassing»

DELTA -LIQUIXX FX: Plaatsingsvoorschriften «binnentoepassing» DELTA -LIQUIXX FX: Plaatsingsvoorschriften «binnentoepassing» Is geschikt voor volgende lucht- en dampschermen: DELTA -DBF FX DELTA -REFLEX PLUS DELTA -DAWI GP DELTA -SPARXX M1 Het systeem DELTA -LIQUIXX

Nadere informatie

De ijzersterke combinatie voor elk dak

De ijzersterke combinatie voor elk dak Icopal Universal De ijzersterke combinatie voor elk dak Flexibel en licht Eenlaags systeem Veilig verwerkbaar (NEN 6050) Duurzaam Universeel toepasbaar Toepassing van Icopal Universal WS als onderlaag

Nadere informatie

MENUISERITE NT - Onderdakplaat

MENUISERITE NT - Onderdakplaat Dak MENUISERITE NT - Onderdakplaat TOEPASSINGSRICHTLIJNEN 1 1 ALGEMEEN Een onderdak is een doorlopend scherm onder de dakbedekking dat voor een totale dichtheid tegen stuifsneeuw en wind zorgt. Het moet

Nadere informatie

NOVEX. Technische gegevens. onderdakplaten

NOVEX. Technische gegevens. onderdakplaten Technische gegevens NOVEX onderdakplaten SVK nv - Aerschotstraat 114 - B-9100 Sint-Niklaas T +32 (0)3 760 49 00 - F +32 (0)3 777 47 84 info@svk.be - www.svk.be NOVEX ONDERDAKPLATEN technische gegevens

Nadere informatie

LEG- EN MANIPULATIE INSTRUCTIES ALGEMEEN

LEG- EN MANIPULATIE INSTRUCTIES ALGEMEEN ALGEMEEN De houtvezel platen moeten vlak gestapeld worden op een pallet of op een voldoende aantal dwarsbalken en moeten beschermd worden tegen elk direct contact met water en permanente vochtigheid. De

Nadere informatie

Ubbink indak bevestigingssysteem voor zonnepanelen

Ubbink indak bevestigingssysteem voor zonnepanelen Ubbink indak bevestigingssysteem voor zonnepanelen Montagevoorschrift Met het universele indak bevestigingssysteem van Ubbink, kan men alle soorten zonnepanelen tussen de dakpannen aanbrengen. Het systeem

Nadere informatie

Sarnavap 1000E is een dampscherm zonder weefselstructuur op basis van lage dichtheid polyethyleen (LDPE).

Sarnavap 1000E is een dampscherm zonder weefselstructuur op basis van lage dichtheid polyethyleen (LDPE). Technische fiche Editie 03.2011 Identificatie nr. 02 09 45 05 100 0 000008 Versie nr. 4 Dampscherm Productomschrijving is een dampscherm zonder weefselstructuur op basis van lage dichtheid polyethyleen

Nadere informatie

DAK-ISOLATIEPLAAT PIR

DAK-ISOLATIEPLAAT PIR Productinformatieblad VOCHTPROBLEMEN? Volg ons op : DAK-ISOLATIEPLAAT PIR Verwerkingsfilm bekijken? assortiment PDF/Film De dunste isolatieplaat met het hoogste rendement voor platte & hellende daken www.enertherm.eu

Nadere informatie

Plaatsingsvoorschriften DELTA -TERRAXX: Bescherming en drainage van kelders Volgens EN 13252, DIN 4095 en TV 190

Plaatsingsvoorschriften DELTA -TERRAXX: Bescherming en drainage van kelders Volgens EN 13252, DIN 4095 en TV 190 Plaatsingsvoorschriften DELTA -TERRAXX: Bescherming en drainage van kelders Volgens EN 13252, DIN 4095 en TV 190 Algemene aanwijzingen: R E M I U M - Q U A L I T Ä E M I U M - Q U A L I T Ä T Het beschermings-

Nadere informatie

- installatiekit (slagijzer, afstandsblokjes (1-8 mm) en een voor Unilink geschikt stootblok) - ondervloersysteem (Quick Step screen) - onderhoudskit

- installatiekit (slagijzer, afstandsblokjes (1-8 mm) en een voor Unilink geschikt stootblok) - ondervloersysteem (Quick Step screen) - onderhoudskit Unilink leginstructies Algemeen Unilink is een revolutionair systeem voor het plaatsen van laminaatvloer zonder het gebruik van lijm. Dankzij de ingenieuze tand- en groefvorm kunnen de panelen eenvoudig

Nadere informatie