Bijlage 4. Advies RCE

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bijlage 4. Advies RCE"

Transcriptie

1 Bijlage 4 Advies RCE Bestemmingsplan Uitbreiding Château St. Gerlach vastgesteld 11 mei 2015

2 Reactie van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed inzake de voorgenomen bouw van een conferentiepaviljoen achter de hoeve St.Gerlach 17. Aan de gemeente Valkenburg aan de Geul. T.a.v. Dhr Wiel Felder. Geachte heer Felder Op uw verzoek ontvangt u hierbij de reactie van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) op het voornemen om achter de Hoeve St Gerlach 17 een conferentiepaviljoen te bouwen en de voorgenomen bestemmingsplansherziening daarvoor. De locatie van de voorgenomen bouw van het paviljoen bevindt zich binnen de begrenzing van het van rijkswege beschermde gezicht Houthem, nabij een van rijkswege beschermde hoeve en grenzend aan het historisch landgoed Sint Gerlach. Voorafgaand wil ik opmerken dat, buiten de herbestemming van de hoeve, het Rijk formeel geen adviesrol heeft inzake de voorgenomen herontwikkeling. Er is weliswaar sprake van een van rijkswege beschermd dorpsgezicht met daaraan wettelijk verbonden de verplichting om de ruimtelijke waarden ervan te beschermen, maar gegeven dat het Rijk formeel niet meer reageert op bestemmingsplannen, ook niet voor beschermde gezichten, is er geen sprake van een wettelijk vereist advies. Gelet op de aard en omvang van de herontwikkeling en de bijzondere monumentale waarden van bebouwing en omgeving voldoet de RCE echter gaarne aan het verzoek om op de plannen en daarmee samenhangende herziening van het bestemmingsplan te reageren en u daarover te adviseren: Samengevat komt de RCE tot de volgende conclusie en aanbevelingen die daarna verder worden onderbouwd. -Het initiatief beoogt het gebruik van het monumentale landgoed, de hoeve en de historische omgeving te versterken en biedt daarmee een positief behoudperspectief voor de monumentale en ruimtelijke historische waarden ervan. -De beoogde bouw van conferentiepaviljoen tast fysiek geen monumentale waarden aan. -Belangrijke zichtlijnen van het landgoed en het beschermde gezicht worden niet of nauwelijks aangetast.

3 -Qua maat, schaal en situering conflicteert het bouwvoornemen echter met de historische structuur van het beschermde dorpsgezicht en de bebouwingskarakteristiek van de omgeving. -Op een andere locatie, bv naast de hoeve en paralel aan de Allee of de locatie van de huidige parkeerplaats, kan de bouw van het paviljoen wellicht beter in de historische structuur worden ingepast en komt het hoogwaardige ontwerp mogelijk ook meer tot zijn recht. -Het is wenselijk om met een nieuwe terreininrichting ook rekening te houden met het agrarisch en landschappelijk karakter van de omgeving en deze met name een "groene" inrichting te geven. De RCE stelt het op prijs als u deze conclusie en aanbevelingen in uw overwegingen voor een besluit over de voorgenomen herontwikkeling van de monumentale hoeve Sint Gerlach 17, de daarbij behorende bouw van een nieuw conferentiepaviljoen en de daarmee samenhangende herziening van het bestemmingsplan wilt meenemen Nadere onderbouwing van het advies. Het plan is voor het eerst gepresenteerd in het reguliere planoverleg in het Huis der Kunsten te Roermond. Ondanks dat de voorgenomen bouwlocatie is gelegen in een beschermd dorpsgezicht, nabij een rijksmonument en grenzend aan een historische landgoed, is aan de planontwikkeling geen ruimtelijk historische analyse vooraf gegaan noch zijn ruimtelijke historische randvoorwaarden van te voren benoemd en vastgesteld. Op advies van de Rijksdienst voor het cultureel Erfgoed heeft de opdrachtgever van het bouwvoornemen alsnog een ruimtelijke historische analyse en waardestelling op laten stellen Door stichting 'In Arcadië' is een onderzoek gedaan naar de ruimtelijk historische waarden van de bouwlocatie en omgeving. Deze kunnen in hoofdlijn alsvolgt worden benoemd: -De parkweide heeft een hoge monumentwaarde -De Allee heeft eveneens een hoge monumentwaarde; -Het 'bergje' en randbeplanting heeft een positieve monumentwaarde; -Waardevol is ook het zichtveld vanuit de grote weide met vrij zicht op de hoeve en het landgoed; -Het erf achter de hoeve en de parkeerplaats zijn als van indifferente waarden aangemerkt. De Rijksdienst kan zich in de analyse en waardestelling van In Arcadië

4 vinden. Vanuit de ruimtelijke-historische waarden van de hoeve kan aan het voorgaande het volgende worden toegevoegd: De hoeve Sint Gerlach 17 zelf is rijksmonument en waardevol als historische bebouwingselement in het beschermde gezicht St.Gerlach waarvan de historische ruimtelijke waarden als volgt kunnen worden gespecificeerd: -De bouwmassa van de hoeve heeft een autonome en alzijdige vrije ligging in het gezicht. De verschijningsvorm van de hoeve in zijn geheel en de voorgevel in het bijzonder is architectuur- en ruimtelijk-historische van waarde en maakt de hoeve tot een waardevol beeldelement in het beschermde gezicht. -De huidige ruimtelijke situatie van de hoeve en omgeving is historische gezien nog vrijwel gaaf en onverstoord. Door bureau LBP Sight is de keuze voor de locatie en het ontwerp voor de voorgenomen bouw van het conferentiepaviljoen op basis van de waardestelling van In Arcadië e.a. nader onderbouwd De onderbouwing is door LBP Sight alsvolgt kort samengevat: "Op basis van het onderzoek van stichting In Arcadië is het paviljoen gesitueerd op de enige plaats op het terrein waar dit mogelijk was. De groene waarden worden intact gelaten, de bestaande zichtlijnen blijven behouden en de waarden van de hoeve zelf en het dorpsgezicht ter plaatse blijven eveneens intact". Vanuit het opzicht dat er geen ruimtelijke waarden fysiek worden aangetast lijkt daarmee de keuze voor de voorgenomen bouwlocatie logisch. De visuele effecten van de voorgenomen bouw van het conferentiepaviljoen reiken echter verder dan de als van indifferente waarde aangemerkte locatie zelf. Afgezien dat er aan de gestelde vraag is voldaan om een ruimtelijkhistorische analyse en daarop gebaseerde waardering op te stellen en vervolgens op basis daarvan een onderbouwing voor het voorgenomen bouwplan te geven, is er t.a.v. de voornoemde kort samengevatte conclusie, met name mbt de visuele uitstraling van het voorgenomen conferentiepaviljoen, toch nog het volgende op het bouwvoornemen aan te merken. -Het paviljoen is qua omvang en vorm sterk afwijkend in schaal en korrel van de (historische) bebouwing in de omgeving.

5 -Het bouwkavel is dwars gesitueerd op de historisch kavelrichting. -Ook qua gebouwtypologie wijkt het paviljoen sterk af van zijn omgeving welk voornamelijk een agrarisch en landschappelijk karakter heeft. -Vanwege het beoogde programma is het paviljoen een omvangrijk gebouw voor de beschikbare locatie. Zonder de schaal en orientatie specifiek als beoordelingscriteria te benoemen wordt in de onderbouwing aangegeven dat het om een rank, slank gebouw gaat. Qua bebouwd oppervlak is het beoogde paviljoen echter bijna 3x zo groot als de hoeve. De bouwhoogte wordt aangemerkt als één bouwlaag, maar gegeven de beoogde bouwhoogte van ruim 5,5 meter wijkt deze bouwlaag sterk af van een gemiddelde bouwlaag van 3 á 3,5 meter. Het paviljoen wijkt daarmee qua maat, schaal en korrel sterk af van de overige bebouwing in het beschermde gezicht. Relatief t.o.v. zijn omgeving kan er dus niet worden gesproken over een rank of slank gebouw dat aansluit bij het vrijwel nog gave historische bebouwingsbeeld van de omgeving. Ook de bebouwingsruimte die in het bestemmingsplan is geboden wordt als argument gebruikt dat een groot gebouw toelaatbaar is. Echter is die ruimte bedoeld voor een gebouw met agrarische functie en heeft dus vooral een bedrijfsmatige reden die ook een logisch verband heeft met de oorspronkelijk functie van de hoeve en zijn omgeving. Daarbij dienen ook dergelijke bouwwerken goed te correleren met de beeldwaarden van het beschermde gezicht. In het algemeen kan die bouwmogelijkheid planologische gezien dan ook niet zonder meer worden ingewisseld voor een utilitaire functie. Het argument dat er een groot gebouw mocht worden gebouwd en dat met een nieuwe functie dat dan ook mag, is planologisch gezien dus niet zonder meer aanvaardbaar. Bovendien is het nieuwe bouwvlak meer haaks op de historische kavelrichting gesitueerd. Verder wordt aangeven dat de beeldwaarden van de hoeve vooral in het straatbeeld zijn gelegen en dat het paviljoen achter de hoeve daar geen invloed op heeft. Beschermde gezichten beschermen vooral ruimtelijke waarden, juist bij open dorpsgezichten als Houthem/Sint Gerlach gaat het niet alleen om de gevelwand, maar vooral ook om de ruimtelijke structuur waarin, zoals in dit geval, het beeld van de hoeve alzijdig bepalend is. Bovendien verdient een een hoogwaardige nieuwbouw mits die goed is ingepast in zijn omgeving om gezien te worden. Samenvattend is de RCE het volgende van mening:

6 Allereerst staat de RCE positief tegenover het initiatief om het toekomstperspectief van het landgoed Sint Gerlach en de monumentale hoeve verder te versterken. De ontwikkeling van een conferentiepaviljoen met daarmee verband houdende functies in de hoeve kan daarin bijdragen. Daarbij moet wel het behoud van monumentale waarden waar deze initiatieven op drijven en wellicht ook mede als doel zijn, ook daadwerkelijk worden gerespecteerd. Wat de omvang en verschijningsvorm van de bouw van het voorgenomen conferentiepaviljoen op de beoogde lokatie achter de hoeve betreft, ontstaat enige frictie met betrekking tot de ruimtelijk historische waarden van het beschermde dorpsgezicht. Die frictie lijkt mede te ontstaan omdat de locatiekeuze vanwege zijn indifferente waarde mogelijk als enig mogelijkheid wordt beschouwd. Daarbij rijst de vraag of daarmee ook aan de ontwerpambitie, die voorkomt uit het beoogde programma en doel van het paviljoen, recht wordt gedaan. Een paviljoen van die omvang en architectonische allure vraagt wellicht niet om te worden weggestopt achter de hoeve. Wellicht komt het paviljoen in een meer open locatie beter tot zijn recht en zal daardoor qua omvang en verschijningsvorming minder met zijn omgeving conflicteren. Een optie die mogelijk meer recht doet aan zowel het hoogwaardige ontwerp, waarover de welstandsmonumentencommiisie zich al positief heeft uitgesproken, is het paviljoen b.v te situeren naast de hoeve, parallel aan de Allee. Het paviljoen past daardoor beter in de historische structuur en komt daardoor mogelijk beter tot recht in zijn omgeving. Eventueel is ook een meer vrij gelegen bouwlocatie op de parkeerplaats een optie. De RCE zou verder willen aanbevelen aandacht te besteden aan de inrichting van de omgeving rond nieuwbouw en de her te bestemmen monumentale hoeve en daarbij het behoud van het agrarisch en landschappelijk karakter als uitgangspunt te nemen. De thans in het ontwerp voorgestelde inrichting als dorpsplein' lijkt mij in dat opzicht een verkeerde benadering. RCE/sector kennis en advies/regio zuid/

Nota van Inspraak en Overleg bestemmingsplan Westergeest-Bumawei 21

Nota van Inspraak en Overleg bestemmingsplan Westergeest-Bumawei 21 Nota van Inspraak en Overleg bestemmingsplan Westergeest-Bumawei 21 Het voorontwerp bestemmingsplan Westergeest-Bumawei 21 heeft met de bijbehorende stukken met ingang van donderdag 3 oktober 2013 gedurende

Nadere informatie

Zienswijzennota Bestemmingsplan Raalte Kern, omgeving de Meerleweg 1

Zienswijzennota Bestemmingsplan Raalte Kern, omgeving de Meerleweg 1 Zienswijzennota Bestemmingsplan Raalte Kern, omgeving de Meerleweg 1 Het ontwerp-bestemmingsplan Raalte Kern, omgeving de Meerleweg heeft gedurende de termijn van 2 september tot en met 14 oktober voor

Nadere informatie

Inventarisatie WOB verzoek. Documenten

Inventarisatie WOB verzoek. Documenten Inventarisatie WOB verzoek Documenten 1. Inhoudelijke beoordeling van het plan door de provincie; 2. Diverse mails van gemeente gericht aan provincie. bedrijfskavel Beste Op 7 februari hebben wij jouw

Nadere informatie

RUIMTELIJKE ONDERBOUWING T.B.V. HET BOUWEN VAN EEN LOODS AAN DE WESTHOFSEZANDWEG 9 TE S- HEER ARENDSKERKE

RUIMTELIJKE ONDERBOUWING T.B.V. HET BOUWEN VAN EEN LOODS AAN DE WESTHOFSEZANDWEG 9 TE S- HEER ARENDSKERKE RUIMTELIJKE ONDERBOUWING T.B.V. HET BOUWEN VAN EEN LOODS AAN DE WESTHOFSEZANDWEG 9 TE S- HEER ARENDSKERKE Versie 2, d.d. 6 oktober 2011 Afdeling Stadsontwikkeling M. Jonker 1 Inhoud Hoofdstuk 1. Inleiding

Nadere informatie

Nieuwbouw woning in buitengebied/beschermd dorpsgezicht Eursinge te Havelte.

Nieuwbouw woning in buitengebied/beschermd dorpsgezicht Eursinge te Havelte. Nieuwbouw woning in buitengebied/beschermd dorpsgezicht Eursinge te Havelte. De kernkwaliteiten cultuurhistorie en landschap. Het in oktober 2015 vastgestelde bestemmingsplan Eursingerlaan 5A is qua inhoud

Nadere informatie

Stedenbouwkundige onderbouwing bouwplan locatie Graaf van Egmondstraat Oud-Beijerland

Stedenbouwkundige onderbouwing bouwplan locatie Graaf van Egmondstraat Oud-Beijerland Stedenbouwkundige onderbouwing bouwplan locatie Graaf van Egmondstraat Oud-Beijerland Aan: Burgemeester en wethouders van de gemeente Oud-Beijerland Postbus 2003 3262 EA Oud-Beijerland Onderwerp en aanleiding

Nadere informatie

47003-bkp-v BESTEMMINGSPLAN "WONINGBOUW OSSENDRECHTSEWEG 38, HOOGERHEIDE" 1 INLEIDING Aanleiding en doel...

47003-bkp-v BESTEMMINGSPLAN WONINGBOUW OSSENDRECHTSEWEG 38, HOOGERHEIDE 1 INLEIDING Aanleiding en doel... GEMEENTE WOENSDRECHT BESTEMMINGSPLAN "WONINGBOUW OSSENDRECHTSEWEG 38, HOOGERHEIDE" BIJLAGE 5 bij de TOELICHTING BEELDKWALITEITSPLAN Inhoudsopgave 1 INLEIDING... 2 1.1 Aanleiding en doel... 2 1.2 Ligging

Nadere informatie

Omgevingsvergunningsvrije gebouwen: beïnvloedingsmogelijkheden

Omgevingsvergunningsvrije gebouwen: beïnvloedingsmogelijkheden Omgevingsvergunningsvrije gebouwen: beïnvloedingsmogelijkheden In bijlage II van het Besluit omgevingsrecht is een tweetal categorieën opgenomen voor vergunningsvrije bouwwerken: I het regime voor kleine

Nadere informatie

Beleidsregels binnenplans afwijken van het bestemmingsplan (artikel 2.12, eerste lid, onder a, onder 1 Wabo)

Beleidsregels binnenplans afwijken van het bestemmingsplan (artikel 2.12, eerste lid, onder a, onder 1 Wabo) Beleidsregels binnenplans afwijken van het bestemmingsplan (artikel 2.12, eerste lid, onder a, onder 1 Wabo) Versie: vastgesteld Gemeente Landsmeer, januari 2011 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding...

Nadere informatie

NOTA ZIENSWIJZE(N) BESTEMMINGSPLAN HAREN DORP WEST

NOTA ZIENSWIJZE(N) BESTEMMINGSPLAN HAREN DORP WEST NOTA ZIENSWIJZE(N) BESTEMMINGSPLAN HAREN DORP WEST REACTIENOTA ZIENSWIJZE(N) ONTWERPBESTEMMINGSPLAN HAREN DORP WEST 1. INLEIDING 2. SAMENVATTING ZIENSWIJZEN + REACTIE 3. VOORSTEL 4. AMBTSHALVE WIJZIGINGEN

Nadere informatie

Bijlage 1 bij regels: Inventarisatie Stads- en dorpsgezichten Gebied VII Hushoven

Bijlage 1 bij regels: Inventarisatie Stads- en dorpsgezichten Gebied VII Hushoven Bijlage 1 bij regels: Inventarisatie Stads- en dorpsgezichten Gebied VII Hushoven Omvang gebied Hushoverweg, Daemenstraat, Sint Donatuskapelstraat, Maasenweg (zoals op kaart aangegeven) Plaats Weert Datum

Nadere informatie

Aan de Gemeenteraad. Raad. Onderwerp : Vervangende nieuwbouw van een vrijstaande woning op het perceel Boelenswei 76 te Boelenslaan.

Aan de Gemeenteraad. Raad. Onderwerp : Vervangende nieuwbouw van een vrijstaande woning op het perceel Boelenswei 76 te Boelenslaan. Aan de Gemeenteraad Raad Status 14 mei 2009 Besluitvormend Onderwerp Vervangende nieuwbouw van een vrijstaande woning op het perceel Boelenswei 76 te Boelenslaan Punt no. 10 Te besluiten om 1. de voorbereiding/procedure

Nadere informatie

Inventarisatieformulier Stads- en dorpsgezichten gemeente Weert Gebied XI Kroonstraat e.o.

Inventarisatieformulier Stads- en dorpsgezichten gemeente Weert Gebied XI Kroonstraat e.o. Bijlage 3 bij regels Inventarisatie Stads- en dorpsgezicht Inventarisatieformulier Stads- en dorpsgezichten gemeente Weert Gebied XI Kroonstraat e.o. Omvang gebied Wilhelminastraat, Kroonstraat, Julianastraat

Nadere informatie

3. Stuwwallandschap van het land van Vollenhove

3. Stuwwallandschap van het land van Vollenhove 3. Stuwwallandschap van het land van Vollenhove 3.4. Sint Jansklooster Gebiedsbeschrijving Structuur Aan de oostelijke rand van de stuwwal is de lintbebouwing van Sint Jansklooster uitgegroeid tot een

Nadere informatie

KLEINE WINDTURBINES NOVEMBER 2013. Vereniging tot bevordering, ondersteuning en instandhouding van landschappelijk en stedelijk schoon

KLEINE WINDTURBINES NOVEMBER 2013. Vereniging tot bevordering, ondersteuning en instandhouding van landschappelijk en stedelijk schoon KLEINE WINDTURBINES NOVEMBER 2013 Vereniging tot bevordering, ondersteuning en instandhouding van landschappelijk en stedelijk schoon 2 KLEINE WINDTURBINES DORP STAD & LAND DORP STAD & LAND KLEINE WINDTURBINES

Nadere informatie

Wijziging bouwvlak aan de Groenstraat 16 te Herpt ten behoeve van de bouw van een ligboxenstal

Wijziging bouwvlak aan de Groenstraat 16 te Herpt ten behoeve van de bouw van een ligboxenstal College Onderwerp: V200900525 Wijziging bouwvlak aan de Groenstraat 16 te Herpt ten behoeve van de bouw van een ligboxenstal Samenvatting: Inleiding: Op 17 november 2008 heeft de heer Staak een bouwaanvraag

Nadere informatie

Gelselaar beschermd dorpsgezicht Wat betekent dat?

Gelselaar beschermd dorpsgezicht Wat betekent dat? Gelselaar beschermd dorpsgezicht Wat betekent dat? Het duurt niet lang meer of Gelselaar krijgt de status van beschermd dorpsgezicht. Het zal het tweede beschermde gezicht zijn in de gemeente Berkelland.

Nadere informatie

2. Advies commissie bezwaarschriften. 3. Uitspraak rechtbank Noord-Nederland. 4. Uittreksel bestemmingsplan Komplan Haren

2. Advies commissie bezwaarschriften. 3. Uitspraak rechtbank Noord-Nederland. 4. Uittreksel bestemmingsplan Komplan Haren Voorstel aan : Gemeenteraad van 29 juni 2015 Door tussenkomst van : Raadscommissie van 15 juni 2015 Nummer : 31 Onderwerp : Verklaring van geen bedenkingen voor het bouwplan Horecagelegenheid Vondellaan

Nadere informatie

AAN BURGEMEESTER & WETHOUDERS. Onderwerp: voorbereiding verkoop gemeentelijk onroerend goed

AAN BURGEMEESTER & WETHOUDERS. Onderwerp: voorbereiding verkoop gemeentelijk onroerend goed AAN BURGEMEESTER & WETHOUDERS Kenmerk: 99396 Sector: Grondgebied Team : Gebiedsontwikkeling Ontworpen door: Onderwerp: voorbereiding verkoop gemeentelijk onroerend goed Besluit: 1. te starten met de voorbereidingen

Nadere informatie

Nota zienswijzen en ambtshalve wijzigingen BESTEMMINGSPLAN WONINGBOUWPLANNING FASE 1 EN 2. Geanonimiseerde versie

Nota zienswijzen en ambtshalve wijzigingen BESTEMMINGSPLAN WONINGBOUWPLANNING FASE 1 EN 2. Geanonimiseerde versie Nota zienswijzen en ambtshalve wijzigingen BESTEMMINGSPLAN WONINGBOUWPLANNING FASE 1 EN 2 Geanonimiseerde versie Gendringen, 27 augustus 2019 1. Inleiding Het ontwerpbestemmingsplan Woningbouwplanning

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing Fort Imperial te Breskens

Ruimtelijke onderbouwing Fort Imperial te Breskens Ruimtelijke onderbouwing Fort Imperial te Breskens 1 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 4 1.1 Aanleiding 4 1.2 Ligging en begrenzing plangebied 4 1.3 Vigerende bestemmingsplan 5 2. Bestaande situatie 6 2.1 ruimtelijke

Nadere informatie

memo Verlegging rode contour ter plaatse van de Driebergsestraatweg 63 en 65 te Doorn

memo Verlegging rode contour ter plaatse van de Driebergsestraatweg 63 en 65 te Doorn memo aan: van: c.c.: Inge Eising Gemeente Utrechtse Heuvelrug Mariël Gerritsen Pieter Birkhoff Van Wijnen Groep N.V. datum: 14 december 2015 betreft: Verlegging rode contour ter plaatse van de Driebergsestraatweg

Nadere informatie

Pagina 2. gemeente Nijkerk

Pagina 2. gemeente Nijkerk Pagina 2 In het bestemmingsplan is aanvullend een stimuleringsregeling opgenomen om deze kleine (bedrijfs)woningen te slopen. In ruil voor sloop en inlevering van de bestemming kan de bestaande (bedrijfs)woning

Nadere informatie

Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein. Commissie Sociaal en Economisch Domein. Informerende Commissie. Bespreken.

Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein. Commissie Sociaal en Economisch Domein. Informerende Commissie. Bespreken. Raad VOORBLAD Onderwerp Beschermd Dorpsgezicht Gelselaar Agendering Commissie Bestuurlijk Domein x Gemeenteraad x Commissie Ruimtelijk Domein Lijst ingekomen stukken Commissie Sociaal en Economisch Domein

Nadere informatie

Wijziging bestemmingsplan t.b.v. verandering bouwvlak Oosterseweg 1, Elshout

Wijziging bestemmingsplan t.b.v. verandering bouwvlak Oosterseweg 1, Elshout College Onderwerp: V200901133 Wijziging bestemmingsplan t.b.v. verandering bouwvlak Oosterseweg 1, Elshout Collegevoorstel Inleiding: De heer Knippels heeft een veehouderijbedrijf aan de Oosterseweg 1

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2017/16

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2017/16 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 07-02-2017 Nummer voorstel: 2017/16 Voor raadsvergadering d.d.: 21-03-2017 Agendapunt: 4 Onderwerp:

Nadere informatie

ERFAFSCHEIDINGEN EN PERCEELAFSCHEIDINGEN. april 2004 een notitie over de aanpak van erfafscheidingen in de gemeente Castricum

ERFAFSCHEIDINGEN EN PERCEELAFSCHEIDINGEN. april 2004 een notitie over de aanpak van erfafscheidingen in de gemeente Castricum ERFAFSCHEIDINGEN EN PERCEELAFSCHEIDINGEN april 2004 een notitie over de aanpak van erfafscheidingen in de gemeente Castricum Inleiding De gemeente Castricum heeft besloten een beleidsnotitie vast te stellen,

Nadere informatie

College van gedeputeerde Staten. Provincie Overijssel. Postbus 10078, 8000 GB Zwolle. Geachte gedeputeerde,

College van gedeputeerde Staten. Provincie Overijssel. Postbus 10078, 8000 GB Zwolle. Geachte gedeputeerde, College van gedeputeerde Staten Provincie Overijssel Postbus 10078, 8000 GB Zwolle Geachte gedeputeerde, Graag willen wij als inwoners en belangenorganisaties van Giethoorn middels deze brief reageren

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR UITGEEST

GEMEENTEBESTUUR UITGEEST GEMEENTEBESTUUR UITGEEST Nota / advies van: Patrick Monincx Behandelende afdeling: Publiekszaken/ Vergunningen Datum: 07-05-2015 NR. TITEL: Maatwerk voor erkers/woninguitbreiding aan de voorzijde, die

Nadere informatie

Herontwikkelingsmogelijkheden. Veldheim Stenia

Herontwikkelingsmogelijkheden. Veldheim Stenia Herontwikkelingsmogelijkheden Veldheim Stenia Behorend bij collegebesluit van 20 maart 2018 1 1. Inleiding Aan de Utrechtseweg liggen drie percelen die eigendom waren van Veldheim Stenia. Het gaat om de

Nadere informatie

Gemeente Achtkarspelen Projectbesluit Veranderen erf bij de woning Skieppedrifte 5 te Drogeham Ruimtelijke onderbouwing

Gemeente Achtkarspelen Projectbesluit Veranderen erf bij de woning Skieppedrifte 5 te Drogeham Ruimtelijke onderbouwing Gemeente Achtkarspelen Projectbesluit Veranderen erf bij de woning Skieppedrifte 5 te Drogeham Ruimtelijke onderbouwing 1. INLEIDING 1.1 Aanleiding voor het projectbesluit Op 15 januari 2010 is er een

Nadere informatie

Toelichting op het bestemmingsplan. 1e herziening bestemmingsplan Leerpark, locatie Brandweerkazerne. Stadsontwikkeling Dordrecht

Toelichting op het bestemmingsplan. 1e herziening bestemmingsplan Leerpark, locatie Brandweerkazerne. Stadsontwikkeling Dordrecht Toelichting op het bestemmingsplan 1e herziening bestemmingsplan Leerpark, locatie Brandweerkazerne Stadsontwikkeling Dordrecht Augustus 2009 1. Inleiding Het bestemmingsplan Leerpark is op 1 maart 2005

Nadere informatie

Gelselaar Beschermd Dorpsgezicht Wat betekent dat?

Gelselaar Beschermd Dorpsgezicht Wat betekent dat? Gelselaar Beschermd Dorpsgezicht Wat betekent dat? Gelselaar is aangewezen als beschermd dorpsgezicht. Het is het tweede beschermde gezicht in de gemeente Berkelland. In 1972 is de Mallumse molen en de

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2013/65

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2013/65 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 3-9-2013 Nummer voorstel: 2013/65 Voor raadsvergadering d.d.: 17-09-2013 Agendapunt: 09 Onderwerp:

Nadere informatie

Nota van beantwoording zienswijze Wijzigingsbesluit Teckop 11 in Kamerik, bestemmingsplan Landelijk gebied Woerden, Kamerik, Zegveld

Nota van beantwoording zienswijze Wijzigingsbesluit Teckop 11 in Kamerik, bestemmingsplan Landelijk gebied Woerden, Kamerik, Zegveld Nota van beantwoording zienswijze Wijzigingsbesluit Teckop 11 in Kamerik, bestemmingsplan Landelijk gebied Woerden, Kamerik, Zegveld en Zienswijzerapportage behorend bij bouwplan Teckop 11 (dossiernummer:

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Beverwijk,

Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Beverwijk, Collegebesluit Registratienummer Afdeling Onderwerp 2010/57677 Stadszaken Projectbesluit en reguliere bouwvergunning Wijkerbaan Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Beverwijk, gezien de aanvraag

Nadere informatie

: Beantwoorden raadsvragen over bestemmingsplan Buitengebied OMMA

: Beantwoorden raadsvragen over bestemmingsplan Buitengebied OMMA Memo Aan Van : Gemeenteraad : Gerrit Boonzaaijer, namens college Datum : 14-6-2016 Afschriften : Betreft : Beantwoorden raadsvragen over bestemmingsplan Buitengebied OMMA Inleiding: Bijgaand ontvangt u

Nadere informatie

beeldkwaliteitsplan Gemeente Wierden Projectnummer: 11-009-v opdrachtgever: fam. Ten Brinke Datum: aug 2013

beeldkwaliteitsplan Gemeente Wierden Projectnummer: 11-009-v opdrachtgever: fam. Ten Brinke Datum: aug 2013 beeldkwaliteitsplan Gemeente Wierden Projectnummer: 11-009-v opdrachtgever: fam. Ten Brinke Datum: aug 2013 Landgoed Middelesch te Zuna beeldkwaliteitsparagraaf Landgoed Middelesch 4D architecten 1 beeldkwaliteitsparagraaf

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan. Goorstraat 35 en Goorstraat. Te Soerendonk

Beeldkwaliteitsplan. Goorstraat 35 en Goorstraat. Te Soerendonk Beeldkwaliteitsplan Goorstraat 35 en Goorstraat ongenummerd (tussen 21 en 23) Te Soerendonk Oktober 2010 1 Inhoudsopgave 1) Inleiding.3 2) Provinciaal en gemeentelijk beleid m.b.t. buitengebied 4 3) Uitwerking

Nadere informatie

Inspraakverslag en verslag vooroverleg voorontwerpbestemmingsplan Stadsrandgebied Almelo Noord-Oost

Inspraakverslag en verslag vooroverleg voorontwerpbestemmingsplan Stadsrandgebied Almelo Noord-Oost Inspraakverslag en verslag vooroverleg voorontwerpbestemmingsplan Stadsrandgebied Almelo Noord-Oost Inleiding Het voorontwerpbestemmingsplan Stadsrandgebied Almelo Noord-0ost en de bijbehorende stukken

Nadere informatie

KAVELPASPOORT WESTREENEN LOO KAVEL #2

KAVELPASPOORT WESTREENEN LOO KAVEL #2 KAVELPASPOORT KAVEL ALGEMEEN BESTEMMINGSPLAN Het bouwplan van uw woning wordt getoetst aan de hand van het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitplan. Daarnaast zijn er ook vergunningvrije bouwmogelijkheden.

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing

Ruimtelijke onderbouwing Ruimtelijke onderbouwing Project: Vergroten woning Oudelandseweg 6 te Sint-Maartensdijk September 2010 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2 2. Projectbeschrijving 2 3. Vigerend bestemmingsplan 3 4. Omgevingsplan

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing Kavel 12 Arnhem-Centraal Noord van de gemeente Arnhem

Ruimtelijke onderbouwing Kavel 12 Arnhem-Centraal Noord van de gemeente Arnhem Ruimtelijke onderbouwing Kavel 12 Arnhem-Centraal Noord van de gemeente Arnhem oktober 2009 1. Omschrijving van het project 3 2. Beschrijving van het projectgebied 4 3. Geldende planologische situatie

Nadere informatie

Moerdijk. Woonwijken Zevenbergen. nota zienswijzen 170900.13925.00 08-02-2012. drs. W. Kraaijeveld. auteur(s):

Moerdijk. Woonwijken Zevenbergen. nota zienswijzen 170900.13925.00 08-02-2012. drs. W. Kraaijeveld. auteur(s): Moerdijk Woonwijken Zevenbergen nota zienswijzen identificatie planstatus projectnummer: datum: 170900.13925.00 08-02-2012 projectleider: opdrachtgever: mw. mr. C.T. Ploeger gemeente Moerdijk auteur(s):

Nadere informatie

Az. 0(4 zoto. immilm. immumr mow. Gerneente Zeist. T.a.v de gemeenteraad. Herontwikkeling percelen Veldheim Stenia. Geachte eden van de raad,

Az. 0(4 zoto. immilm. immumr mow. Gerneente Zeist. T.a.v de gemeenteraad. Herontwikkeling percelen Veldheim Stenia. Geachte eden van de raad, Publiekshal. Het Rond 1, Zeist www.zeist.n1 wvvw.twitttercom/gemeentezeist immimmir immilm. immumr mow _ago Postbus 513, 3700 AM, Zeist Telefoon 14 030. zeist@zeist.n1 www.facebook.com/gemeentezeist Gerneente

Nadere informatie

BESTEMMINGSPLAN BUITENGEBIED PLANTLOON BEANTWOORDING ZIENSWIJZEN

BESTEMMINGSPLAN BUITENGEBIED PLANTLOON BEANTWOORDING ZIENSWIJZEN BESTEMMINGSPLAN BUITENGEBIED PLANTLOON BEANTWOORDING ZIENSWIJZEN Vastgesteld in de vergadering van de raad van de gemeente Loon op Zand van 5 juni 2014 1. INLEIDING Het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied:

Nadere informatie

BLATENPLAN EWIJK BEELDKWALITEIT 10 oktober 2011 projectnummer 100468

BLATENPLAN EWIJK BEELDKWALITEIT 10 oktober 2011 projectnummer 100468 BLATENPLAN EWIJK BEELDKWALITEIT 10 oktober 2011 projectnummer 100468 colofon SAB Arnhem B.V. Contactpersoon: Arjan van der Laan bezoekadres: Frombergdwarsstraat 54 6814 DZ Arnhem correspondentieadres:

Nadere informatie

Toelichting bij de beleidsnotitie voor bijbehorende bouwwerken Gemeente Pekela

Toelichting bij de beleidsnotitie voor bijbehorende bouwwerken Gemeente Pekela Toelichting bij de beleidsnotitie voor bijbehorende bouwwerken Gemeente Pekela 2012 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Begrippen... 3 Het beleid uit 2005... 4 Vraagstelling... 4 Planologisch kader... 4 Juridisch

Nadere informatie

Bijlage 9: Motivering niet vaststellen beeldkwaliteitscriteria Landgoed de Klauwenhof en nieuw woonkavel aan de Lange Klauwenhof Didam.

Bijlage 9: Motivering niet vaststellen beeldkwaliteitscriteria Landgoed de Klauwenhof en nieuw woonkavel aan de Lange Klauwenhof Didam. Bijlage 9: Motivering niet vaststellen beeldkwaliteitscriteria Landgoed de Klauwenhof en nieuw woonkavel aan de Lange Klauwenhof Didam. Inleiding Vanaf 14 mei 2015 hebben gedurende 6 weken ter inzage gelegen

Nadere informatie

Omgevingsvergunning locatie Harterinkdijk 19 Sinderen

Omgevingsvergunning locatie Harterinkdijk 19 Sinderen Omgevingsvergunning locatie Harterinkdijk 19 Sinderen Ruimtelijke onderbouwing Hoofdstuk 1 Inleiding 1.1 Aanleiding voor het plan Op 8 december 2009 is het bestemmingsplan Landgoederen Meursstede vastgesteld,

Nadere informatie

Nr. e Casenr. 17e Nota zienswijzen en ambtshalve wijzigingen bestemmingsplan Struikakkers 23 en Oude Nijkerkerweg 165 eo

Nr. e Casenr. 17e Nota zienswijzen en ambtshalve wijzigingen bestemmingsplan Struikakkers 23 en Oude Nijkerkerweg 165 eo Nr. e1700017790 Casenr. 17e0002967 Nota zienswijzen en ambtshalve wijzigingen bestemmingsplan Struikakkers 23 en Oude Nijkerkerweg 165 eo Naam : S. Veltmaat-Harwijne Afdeling : Ontwikkeling Datum : 12

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VISIE

STEDENBOUWKUNDIGE VISIE STEDENBOUWKUNDIGE VISIE Nieuwbouw Hoenderkamp Heteren 01-06 -2016 www.burostedenbouw.nl Inleiding De initiatiefnemer is voornemens drie vrijstaande woningen te realiseren op een inbreidingslocatie in Heteren,

Nadere informatie

Centrumplan Hart voor Valkenburg

Centrumplan Hart voor Valkenburg Samenstelling: Ben van Eijsden Centrumplan Hart voor Valkenburg Document: 20110114-plan van aanpak Geulpoort.doc Status: definitief Blad 1 Inhoudsopgave 01 INLEIDING 2 02 TE ZETTEN STAPPEN 3 03 DE POORTCOMMISSIE

Nadere informatie

WIJZIGINGSPLAN. Opdrachtgever D. Riemens Seydlitzweg RS Hoek. ZLTO Advies Bram Verhage 10 oktober 2013

WIJZIGINGSPLAN. Opdrachtgever D. Riemens Seydlitzweg RS Hoek. ZLTO Advies Bram Verhage 10 oktober 2013 WIJZIGINGSPLAN Nieuwe Economische Drager als vervolgfunctie op het bouwvlak Seydlitzweg 5 te Hoek Opdrachtgever D. Riemens Seydlitzweg 5 4542 RS Hoek ZLTO Advies Bram Verhage 10 oktober 2013 Kantoor Goes

Nadere informatie

Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap > Retouradres Postbus 1600 3800 BP Amersfoort Aan het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Bloemendaal

Nadere informatie

Kavelpaspoort Zwanebloemweg Broekland

Kavelpaspoort Zwanebloemweg Broekland Kavelpaspoort Zwanebloemweg Broekland Bouwkavels Broekland Spreken groen, ruimte en zelf een huis bouwen je aan? Wil je graag wonen en werken met weids uitzicht op de Sport- en Recreatiezone? Dan is dit

Nadere informatie

Schetsontwerp Starterswoningen Achterweg 90 Voormalig Cultureel Centrum, Nieuwe Wetering.

Schetsontwerp Starterswoningen Achterweg 90 Voormalig Cultureel Centrum, Nieuwe Wetering. Schetsontwerp Starterswoningen Achterweg 90 Voormalig Cultureel Centrum, Nieuwe Wetering. 1 September 2014 Schetsontwerp Starterswoningen Achterweg 90 Voormalig Cultureel Centrum, Nieuwe Wetering. Project:

Nadere informatie

Appelschuur. Wonen in de historische moestuin van Middachten. Brochure Appelschuur Wonen in de historische moestuin van Middachten 9 mei van 12

Appelschuur. Wonen in de historische moestuin van Middachten. Brochure Appelschuur Wonen in de historische moestuin van Middachten 9 mei van 12 Appelschuur Wonen in de historische moestuin van Middachten Brochure Appelschuur Wonen in de historische moestuin van Middachten 9 mei 2016 1 van 12 Uitgi%e op basis van erfpacht met a4ankelijk recht van

Nadere informatie

Bestemmingsplan Wooldrik-Hogeland Zuid - herziening 2 Nota samenvatting en beantwoording zienswijzen

Bestemmingsplan Wooldrik-Hogeland Zuid - herziening 2 Nota samenvatting en beantwoording zienswijzen Bestemmingsplan Wooldrik-Hogeland Zuid - herziening 2 Nota samenvatting en beantwoording zienswijzen [geanonimiseerde versie op grond van de Wet bescherming persoonsgegevens] Gemeente Enschede Dienst Stedelijke

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1 Inleiding

HOOFDSTUK 1 Inleiding HOOFDSTUK 1 Inleiding 1.1 Aanleiding en doel In 2010 is het voormalige perceel Strijbeekseweg 23 te Ulvenhout gesplitst in twee percelen, te weten Strijbeekseweg 23 met daarop een boerderij (rijksmonument),

Nadere informatie

Bouw uw eigen droomhuis

Bouw uw eigen droomhuis Bouw uw eigen droomhuis Bouwkavel Platteweg 40 in Reeuwijk Verkoopinformatie: Kavelstudie: Kavel wonen aan de Platteweg Altijd al op zoek geweest naar de ideale locatie om uw droomhuis te bouwen? Aan de

Nadere informatie

Kromhout Exploitatie t.a.v. de heren N. Mooij en J. Vink Aan de Bijl DC BERGAMBACHT. Geachte heren,

Kromhout Exploitatie t.a.v. de heren N. Mooij en J. Vink Aan de Bijl DC BERGAMBACHT. Geachte heren, Postadres: Postbus 8 3300 AA Dordrecht Kromhout Exploitatie t.a.v. de heren N. Mooij en J. Vink Aan de Bijl 12 2861 DC BERGAMBACHT Ruimtelijke Realisatie Spuiboulevard 300 DORDRECHT T14078 www.dordrecht.nl

Nadere informatie

afdeling ruimtelijke en economische ontwikkeling, I. Feenstra, telefoonnummer (0521) ;

afdeling ruimtelijke en economische ontwikkeling, I. Feenstra, telefoonnummer (0521) ; Raadsvoorstel nr. : 2002/180 Aan de gemeenteraad. Raadsvergadering : 17 december 2002 Agendapunt : 19 Steenwijk, 3 december 2002. Onderwerp: Rijstelling bestemmingsplan Giethoorn 1994 Voorstel besluit

Nadere informatie

RUIMTELIJKE ONDERBOUWING

RUIMTELIJKE ONDERBOUWING RUIMTELIJKE ONDERBOUWING project Oprichten bijgebouw, zwembad en hellingbaan aan de Egyptischedijk 16 te Bladel opdrachtgever Fam. Box-Schepens Egyptischedijk 22 5531 NE Bladel werknummer datum 01414 7

Nadere informatie

1 6 DEC Streekplanafwijkingsprocedure School Eerde, Kasteellaanl te Ommen (gemeente Ommen).

1 6 DEC Streekplanafwijkingsprocedure School Eerde, Kasteellaanl te Ommen (gemeente Ommen). VAN Reg.nr. pr v * Dat. ontv.: 1 6 DEC 2008 i a.d. Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Fax 038 425 48 88 provincie.overijssel.nl postbus@overijssel.nl Routing Bijh: RABO

Nadere informatie

Inspraaknota herontwikkeling Bovenkerkweg 35A-37

Inspraaknota herontwikkeling Bovenkerkweg 35A-37 Inspraaknota herontwikkeling Bovenkerkweg 35A-37 Van 10 december 2015 tot en met 20 januari 2015 zijn omwonenden van de locatie Bovenkerkweg 35A-37 geïnformeerd over de plannen voor herontwikkeling van

Nadere informatie

Uw raad informeren over de voorgenomen verkoop van de grond, gelegen aan de Gosewijnstraat, ten behoeve van de realisering van een luxe hotel.

Uw raad informeren over de voorgenomen verkoop van de grond, gelegen aan de Gosewijnstraat, ten behoeve van de realisering van een luxe hotel. Raadsnota Raadsvergadering d.d. 9 februari 2009 Agenda nr: Onderwerp: verkoop grond aan de Gosewijnstraat Aan de gemeenteraad, 1. Doel, Samenvatting en Advies van het raadsvoorstel Doel Uw raad informeren

Nadere informatie

Huisvesting arbeidsmigranten Omschreven voorzieningen uit de "Handreiking voor het huisvesten van arbeidsmigranten op de Bevelanden"

Huisvesting arbeidsmigranten Omschreven voorzieningen uit de Handreiking voor het huisvesten van arbeidsmigranten op de Bevelanden Huisvesting arbeidsmigranten Omschreven voorzieningen uit de "Handreiking voor het huisvesten van arbeidsmigranten op de Bevelanden" Deel 1 Huisvesting voor seizoensgebonden arbeidsmigranten Voorziening

Nadere informatie

Collegebesluit Aanpassing beleidsregels kleine buitenplanse afwijkingen o.g.v. de Wabo (planologische kruimelgevallen)

Collegebesluit Aanpassing beleidsregels kleine buitenplanse afwijkingen o.g.v. de Wabo (planologische kruimelgevallen) GEMEENTEBLAD Nr. 53720 29 september Officiële uitgave van gemeente Tilburg. 2014 Collegebesluit Aanpassing beleidsregels kleine buitenplanse afwijkingen o.g.v. de Wabo (planologische kruimelgevallen) Dit

Nadere informatie

INBREIDING WOONHUIS LEIWEG GEFFEN

INBREIDING WOONHUIS LEIWEG GEFFEN INBREIDING WOONHUIS LEIWEG GEFFEN 486 1092 493 494 situatie 600 schaal 1:1000 519 9 867 1149 798 11 495 11a 868 830 497 1093 800 801 1150 802 6 SO01 hoogtekaart schaal 1:1000 SO02 voorgestelde situatie

Nadere informatie

Ruimte voor Ruimte woning Helvoirtsestraat Helvoirt

Ruimte voor Ruimte woning Helvoirtsestraat Helvoirt 8-7-14 Beeldkwaliteitplan Ruimte voor Ruimte woning Helvoirtsestraat Helvoirt 2 juli 2014 1 Compositie 5 stedenbouw bv Boschstraat 35-37 4811 GB BREDA telefoon: 076-5225262 fax: 076-5213812 internet: email:

Nadere informatie

Bouw van een woning + bijgebouw Achterwei 31 Oudega

Bouw van een woning + bijgebouw Achterwei 31 Oudega Ruimtelijke onderbouwing Bouw van een woning + bijgebouw Achterwei 31 Oudega Ruimtelijke onderbouwing voor de bouw van een woning + bijgebouw Achterwei 31 te Oudega 1 Ruimtelijke onderbouwing voor de bouw

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing vrijstaande woning Lübeck 1

Ruimtelijke onderbouwing vrijstaande woning Lübeck 1 Ruimtelijke onderbouwing vrijstaande woning Lübeck 1 2 Ruimtelijke onderbouwing vrijstaande woning Lübeck 1 Definitief Datum: 9 januari 2015 3 Inhoudsopgave pag. Inleiding 5 Planbeschrijving Huidige situatie

Nadere informatie

KAVELKOMPAS. KAVEL GROENEDAAL Perceel KTG00A3022

KAVELKOMPAS. KAVEL GROENEDAAL Perceel KTG00A3022 KAVELKOMPAS KAVEL GROENEDAAL Perceel KTG00A3022 Adres: Groenedaal 1 te Kloetinge Oppervlakte: 2275 m2 (vastgesteld door het Kadaster) Huidige eigenaar: Gemeente Goes Huidig gebruik: O.B.S. de Kloetingse

Nadere informatie

Beantwoording zienswijzen ontwerpbestemmingsplan '1 e herziening Smitsweg, locaties Noord en Midden'

Beantwoording zienswijzen ontwerpbestemmingsplan '1 e herziening Smitsweg, locaties Noord en Midden' Bijlage Behorende bij het raadsvoorstel tot vaststelling van het bestemmingsplan '1 e herziening Smitsweg, locaties Noord en Midden' Beantwoording zienswijzen ontwerpbestemmingsplan '1 e herziening Smitsweg,

Nadere informatie

Gemeente Woerden. Toetsing aan de wijzigingsregels Teckop 11 in Kamerik

Gemeente Woerden. Toetsing aan de wijzigingsregels Teckop 11 in Kamerik Gemeente Woerden Toetsing aan de wijzigingsregels Teckop 11 in Kamerik Verantwoording Titel Toetsing aan de wijzigingsregels ten behoeve van het wijzigen van de agrarische bestemming van het perceel Teckop

Nadere informatie

Aanleg paardenbak Het Zuid 34 Drachten

Aanleg paardenbak Het Zuid 34 Drachten Ruimtelijke onderbouwing Aanleg paardenbak Het Zuid 34 Drachten Ruimtelijke onderbouwing voor de aanleg van een paardenbak Het Zuid 34 te Drachten 1 Ruimtelijke onderbouwing voor de aanleg van een paardenbak

Nadere informatie

Raadscommissievoorstel

Raadscommissievoorstel Raadscommissievoorstel Zaakkenmerk: 1651975 Raadscommissie 26 mei 2016 Documentkenmerk: 1651983 B. en W. 10 mei 2016 Behandeld door: dhr. W.G.J. Sauer E-mail: Werner.Sauer@ommen-hardenberg.nl Onderwerp:

Nadere informatie

Onderwerp : cultuurhistorische waardestelling pand Rijksstraatweg 11

Onderwerp : cultuurhistorische waardestelling pand Rijksstraatweg 11 libau adviesorganisatie voor ruimtelijke kwaliteit hoge der a 5 9712 ac groningen t 050 3126545 f 050 3123362 Onderwerp : cultuurhistorische waardestelling pand Rijksstraatweg 11 Aanleiding In het kader

Nadere informatie

Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan Kevelhammerhoek (Goor) Gemeente Hof van Twente.

Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan Kevelhammerhoek (Goor) Gemeente Hof van Twente. Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan Kevelhammerhoek (Goor) Gemeente Hof van Twente. 7 juni 2011 1 Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan Kevelhammerhoek (Goor). Deze notitie kent de volgende

Nadere informatie

13 juni Monumenten: Aanwijzingscriteria

13 juni Monumenten: Aanwijzingscriteria 13 juni 2017 Monumenten: Aanwijzingscriteria Monumenten: Aanwijzingscriteria Inhoudsopgave 1. Aanwijzingsbeleid voor gemeentelijke monumenten in Oldenzaal... 3 1.1 Algemeen... 3 2. Aanwijzingscriteria...

Nadere informatie

15 augustus 2017 SO/ Ruimtelijke ordening en Wonen Vaststellen bestemmingsplan '7e herziening Dubbeldam, gebied Haaswijkweg - Oudendijk'

15 augustus 2017 SO/ Ruimtelijke ordening en Wonen Vaststellen bestemmingsplan '7e herziening Dubbeldam, gebied Haaswijkweg - Oudendijk' Dordrecht Aan de gemeenteraad Gemeentebestuur Spuiboulevard 300 3311 GR DORDRECHT Datum Ons kenmerk Begrotingsprogramma Betreft 15 augustus 2017 SO/1902554 Ruimtelijke ordening en Wonen Vaststellen bestemmingsplan

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing. Realisatie groepsaccommodatie voormalig ligboxstal Manjepetswei 19 Oudega

Ruimtelijke onderbouwing. Realisatie groepsaccommodatie voormalig ligboxstal Manjepetswei 19 Oudega Ruimtelijke onderbouwing Realisatie groepsaccommodatie voormalig ligboxstal Manjepetswei 19 Oudega Realisatie groepsaccommodatie voormalig ligboxstal Manjepetswei 19 Oudega Inhoudsopgave 1. Inleiding...

Nadere informatie

Kavelpaspoort vrije bouwkavels Vroonermeer Noord, fase 1 en fase 2

Kavelpaspoort vrije bouwkavels Vroonermeer Noord, fase 1 en fase 2 Kavelpaspoort vrije bouwkavels Vroonermeer Noord, fase 1 en fase 2 d.d. maart 2018 1 Inleiding: In fase 1 en fase 2 van het project Vroonermeer Noord in de gemeente Alkmaar worden door Vos Bouw- en Exploitatiemaatschappij

Nadere informatie

4f 0431/13 TER INZAGE BIJLAGE(N) 19 december 2013 Commissie RZ OZ David Moolenburgh N.N.C. Plug 0297-29 18 31

4f 0431/13 TER INZAGE BIJLAGE(N) 19 december 2013 Commissie RZ OZ David Moolenburgh N.N.C. Plug 0297-29 18 31 Raadsvoorstel [ bijlage] AAN AGENDAPUNT NUMMER RAADSVERGADERING COMMISSIE ORGANISATIEONDERDEEL PORTEFEUILLEHOUDER BEHANDELEND AMBTENAAR TOESTELNUMMER de gemeenteraad 4f 0431/13 TER INZAGE BIJLAGE(N) ja

Nadere informatie

GEMEENTE LEIDERDORP. -,r. V, \ f^_\ J TL\J7-

GEMEENTE LEIDERDORP. -,r. V, \ f^_\ J TL\J7- GEMEENTE LEIDERDORP A]d_J\g5 -,r. V, \ f^_\ J TL\J7- Leiderdorp A \. raad van Leiderdorp : 21 juli 2009 vf Vt : 2009U02041 VERZONDPN 2 2 JUL! 2009 :2. : beroep Hoogh Swieten Geachte heer/mevrouw, Naar

Nadere informatie

Raadsvoorstel. drs A.J. Ditewig 26 januari november De raad wordt voorgesteld te besluiten:

Raadsvoorstel. drs A.J. Ditewig 26 januari november De raad wordt voorgesteld te besluiten: Portefeuillehouder Datum raadsvergadering drs A.J. Ditewig 26 januari 2012 Datum voorstel 08 november 2011 Agendapunt Onderwerp Toekomst Zuiderkapel te Bilthoven De raad wordt voorgesteld te besluiten:

Nadere informatie

Rapport. Kantoorgebouw. voorbeeld quickscan herbestemming

Rapport. Kantoorgebouw. voorbeeld quickscan herbestemming Rapport Kantoorgebouw voorbeeld quickscan herbestemming 1 INHOUDSOPGAVE 3 Basisgegevens 2 4 Bestemmingsplan 6 Aanvullend beleid 8 Verbouwmogelijkheden 11 Overzichtstabel procedures BASISGEGEVENS 3 Verkoopinformatie:

Nadere informatie

Raad van State Postbus 20019 2500 EA DEN HAAG. uw kenmerk 201402320/1 IR2

Raad van State Postbus 20019 2500 EA DEN HAAG. uw kenmerk 201402320/1 IR2 Raad van State Postbus 20019 2500 EA DEN HAAG uw kenmerk 201402320/1 IR2 uw brief van zaaknummer behandeld door 3 oktober 2014 784411 Esther van Baren doorkiesnummer e-mail (0318) 68 03 15 info@ede.nl

Nadere informatie

LEEUWARDEN BEWEGINGSCENTRUM RENGERSLAAN

LEEUWARDEN BEWEGINGSCENTRUM RENGERSLAAN BESTEMMINGSPLAN LEEUWARDEN BEWEGINGSCENTRUM RENGERSLAAN Bijlagen bij toelichting bijlage 1 bijlage 2 raadsbrief & ontwerp-besluit publicatietekst Blad 2 vaststelling bestemmingsplan Leeuwarden - bewegingscentrum

Nadere informatie

Huisvesting arbeidsmigranten

Huisvesting arbeidsmigranten Paraplubestemmingsplan Huisvesting arbeidsmigranten Zienswijzenrapport Gemeente Horst aan de Maas mei 2013 INLEIDING De gemeente Horst aan de Maas heeft het paraplubestemmingsplan huisvesting arbeidsmigranten

Nadere informatie

Zienswijzenrapport. 1 e Herziening Zeelandsedijk 28-30a te Volkel. NL.IMRO.0856.BPZlndsedyk2830a01-ON01

Zienswijzenrapport. 1 e Herziening Zeelandsedijk 28-30a te Volkel. NL.IMRO.0856.BPZlndsedyk2830a01-ON01 Zienswijzenrapport 1 e Herziening Zeelandsedijk 28-30a te Volkel NL.IMRO.0856.BPZlndsedyk2830a01-ON01 Inhoudsopgave Zienswijzen 3 1. Inleiding 3 2. De ontvankelijkheid van zienswijzen 3 3. Overwegingen

Nadere informatie

STARTPAKKET RURAAL ERFGOED

STARTPAKKET RURAAL ERFGOED STARTPAKKET RURAAL ERFGOED CHECKLIST Startpakket Ruraal Erfgoed komt tot stand onder auspiciën van Innovatieplatform Duurzame Meierij met een financiële bijdrage van Belvedere, EU (Leader+) en IDM. Projectontwikkeling:

Nadere informatie

1. Inleiding. 1.1 Aanleiding voor deze memo. 1.2 Huidige situatie projectgebied MEMO. Van : Rho adviseurs

1. Inleiding. 1.1 Aanleiding voor deze memo. 1.2 Huidige situatie projectgebied MEMO. Van : Rho adviseurs MEMO Van : Rho adviseurs Project : Domburg, verplaatsing/nieuwbouw supermarkt Opdrachtgever : Gemeente Veere Datum : 10-10-2016 Betreft : Memo molenbiotoop 1. Inleiding 1.1 Aanleiding voor deze memo Op

Nadere informatie

Aan- en uitbouw Een aan een hoofdgebouw gebouwd gebouw dat in bouwkundig opzicht te onderscheiden is van het hoofdgebouw.

Aan- en uitbouw Een aan een hoofdgebouw gebouwd gebouw dat in bouwkundig opzicht te onderscheiden is van het hoofdgebouw. BEGRIPSBEPALINGEN Aan- en uitbouw Een aan een hoofdgebouw gebouwd gebouw dat in bouwkundig opzicht te onderscheiden is van het hoofdgebouw. Aansluitend terrein / erf Al dan niet bebouwd perceel, of een

Nadere informatie

Oplegnotitie tot het gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan Buitengebied

Oplegnotitie tot het gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan Buitengebied Oplegnotitie tot het gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan Buitengebied 1. Voorstel Het gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan Buitengebied (NL.IMRO.0642.bp15buitengebied 3002), zoals weergegeven

Nadere informatie

Omgevingsvergunning Ruimtelijke onderbouwing Duifhuizerweg perceel Uden, P, 983 te Uden. concept

Omgevingsvergunning Ruimtelijke onderbouwing Duifhuizerweg perceel Uden, P, 983 te Uden. concept Omgevingsvergunning Ruimtelijke onderbouwing Duifhuizerweg perceel Uden, P, 983 te Uden concept Ruimtelijke onderbouwing Duifhuizerweg perceel Uden, P, 983 te Uden DLV Dier Groep B.V. Adviseur / projectleider

Nadere informatie

Toelichting * 4 4 284 7* Inleiding. Bestemmingsplan en ruimtelijk beleid

Toelichting * 4 4 284 7* Inleiding. Bestemmingsplan en ruimtelijk beleid * 4 4 284 7* Inleiding Toelichting De heer Van de Kamp heeft een verzoek ingediend voor het aanpassen van de bestemming van het perceel Knapzaksteeg 15. Het plan is om hier de volgende dieren te gaan houden:

Nadere informatie

Nota van zienswijzen. Ontwerp- partiële herziening Uitwerkingsplan Velmolen Oost, fase 1 locatie Gulden. Gemeente Uden

Nota van zienswijzen. Ontwerp- partiële herziening Uitwerkingsplan Velmolen Oost, fase 1 locatie Gulden. Gemeente Uden Nota van zienswijzen Ontwerp- partiële herziening Uitwerkingsplan Velmolen Oost, fase 1 locatie Gulden Gemeente Uden Datum: Februari 2016 1 Inleiding Het ontwerp van de partiële herziening Uitwerkingsplan

Nadere informatie

Landschappelijk advies. Ontwikkeling Heereweg 460/460a, Lisse

Landschappelijk advies. Ontwikkeling Heereweg 460/460a, Lisse Landschappelijk advies Ontwikkeling Heereweg 460/460a, Lisse Landschapsbeheer Zuid-Holland Landschappelijke Advies ontwikkeling Waddinxveen, 12 september 2011 Opdrachtgever : Familie Bergman Tekst : Pieter

Nadere informatie