Zwitserland PDF created with pdffactory Pro trial version

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zwitserland 2004. PDF created with pdffactory Pro trial version www.pdffactory.com"

Transcriptie

1 Zwitserland 2004 Dit jaar gaan Benito en Jos we voor het zevende achtereen volgende jaar met de motor op vakantie, Benito reizend op een Yamaha XJR 1300 en Jos met een Honda VFR 800IVTEC. We vertrekken op zaterdag 14 Augustus en zullen terugkeren op 21 Augustus, het reisdoel is het rijden van bergpassen in Zwitserland en Italië, gedurende deze week zullen we overnachten in een tent welke we dit jaar hebben vervangen door een nieuw exemplaar omdat de vorige tijdens de laatste vakantie enkele sporen van ouderdom liet zien. Aldus lees verder naar 8 dagen vol rij plezier. 14 Augustus: Het is zaterdag morgen 05:00 als we vertrekken met als eerste bestemming het plaatsje Imst in Oostenrijk (Tirol). Het is nog donker als we vertrekken de straat is nog vochtig van de regen die vannacht gevallen is, de combinatie donker en opspattend water maken het zicht zeer beperkt. Als het even later licht wordt neemt de regen het beperkte zicht over en tot overmaat krijgen we te maken met rukwinden die ons in luttele seconden verplaatsen van de linker naar de rechter rijstrook, het is één van de meest bizarre tochten tot nu toe. De eerste bergpass die we tegenkomen is de Fernpass in Oostenrijk, helaas staat er over de gehele pass een file zodat we er met beperkte snelheid langs kunnen. Om 14:30 komen we aan op de camping in Imst, er blijkt hier de eerste regen te zijn gevallen in 3 weken. Eerst een plaats zoeken en de tent opbouwen en dan een lekkere douche, de douche op de camping is zo heet dat je er bijna leven onder verbrand, maar ja na een natte rit van 650 km moet er toch even gedoucht worden. Camping: Am swimbad in Imst 18,- gemiddelde temperatuur 16 graden. 15 Augustus: Om 06:00 in de morgen wordt onze rust vreet verstoord door enkele luide knallen gevolgd door het luiden van klokken, tot overmaat van ramp herhaald dit ritueel zich ieder half uur (vandaag vindt er een processie plaats in het dorp) om zeven uur staan we op en beginnen met inpakken. Tijdens het inpakken komt de zon al snel boven de bergtoppen uit waardoor de temperatuur snel stijgt, de motoren worden gepakt en gestart, tijdens het starten van de VFR wordt de klok gereset (hierover later meer). Bij het eerst volgende tankstation buiten het dorp is een bakkerij gevestigd we tanken en nemen een ontbijtje. We rijden naar de Italiaanse grens waar we de Reschenpass (1510m) over gaan en maken even tijd voor het nemen van foto s voor het plakboek..

2 Even later staan we aan de voet van de Stelvio pass (2757m) enkele jaren geleden hebben we deze ook al eens gereden maar dan komend van de Italiaanse zijde, tijdens de beklimming moeten er 48 haarspeld bochten genomen worden waarvan de meeste in de eerste versnelling, de bochten zijn smal en het wegdek van redelijke kwaliteit. De Stelvio pass is en blijft één van de meest ruwe en indrukwekkende passen die we tot nu toe gereden hebben, de afdaling zijde blijkt een beter wegdek te hebben. Het uitzicht naar beneden met de vele nog te nemen bochten is zeer betoverend en lokt uit tot een snel vertrek na het nemen van enkele foto s. Middels de plaatsen Bormio en Tirano komen we aan bij Lago di Como, de eerste camping die we aandoen is er geen echte plek meer maar we kunnen plaatsnemen tussen de andere tenten, gezien we er twee dagen willen blijven besluiten we verder te kijken. Op de eerst volgende camping die we tegen komen in Mandello del Lario hebben we een tweetal jaar geleden ook gestaan het sanitair was toen van zeer slechte kwaliteit, gezien de investering drang van onze Italiaanse camping beheerder dachten we dat alles naar vieren sterren was opgewaardeerd echter alles is nog in dezelfde staat gebleven. We weten nog een goed pizza restaurant waar we dan ook heerlijk eten. De volgende dag blijven we op de camping staan en gaan in de stad kijken, bijna alle winkels blijken gesloten te zijn wegens de vakantie periode, gelukkig vinden we nog een winkel waar we wat presentjes kunnen kopen voor het thuisfront. Een stuk pizza bij de bakker ziet er zo lekker uit dat we het nemen als ontbijt. s Middags naar het strand van de camping, buiten Italianen zijn er verder geen toeristen te bekennen, het is er heerlijk rustig zodat we in alle rust ons kleurtje kunnen opwaarderen. Na het nuttigen van een flesje wijn en een dutje op het strand blijkt dat de zon zijn invloed heeft gehad op het tere huidje van Benito. (Auw) Camping : international Mandello Del Lario 18,- temperatuur 30 graden

3 17 augustus 04 Na de rustdag van gisteren zijn we weer helemaal klaar voor de reis van vandaag, het is dan ook half negen als we op de bike stappen en vertrekken richting Zwitserland. De eerste grote pas die we tegenkomen is de Splugenpass hoogte 2113 meter, helaas regen het en moet er zeer voorzichtig gereden worden zodat we niet per ongeluk in de afgrond zullen verdwijnen. Na de pass moeten we een nationale weg richting Reichenau zien te vinden (natuurlijk willen we geen vignet kopen) hierbij stuiten we soms op een klein probleempje dat de weg naar het volgende dorp over gaat in een kiezelpad en er gezocht moet worden naar een alternatief. De volgende pass is de Oberalpass 2044 meter gevolgd door de Furkapass 2431 meter en de Grimselpass 2165 meter Na een kleine tussen stop weigert de VFR te starten, de elektronica en klok wordt gereset, de accu weigert dienst. Gelukkig had de accu na een poosje nog genoeg energie om de elektronica en injectie te voeden waardoor het mogelijk is de motor aan te duwen. Een check of de spanningsregelaar het euvel is maar deze werkt correct. Nu maar een tijdje zonder licht rijden zodat de accu zich kan laden, dit is gelukkig het geval. Om zoveel mogelijk energie te sparen tijdens het rijden is er één van de twee voorlampen verwijderd. Waarschijnlijk is er één cel van de accu defect waardoor deze een beperkt vermogen kan leveren. We willen overnachten bij de Thunersee, het is vandaag droog maar bewolkt weer, maar als we op de camping in het plaatsje Kwatt aankomen blijkt dat we snel het tentje moeten opzetten want in de verte kun je de regen en het onweer zien aankomen. Het dorp is verlaten en uitgestorven, het enige restaurant wat we vinden is een Italiaan en dat resulteerde erin dat we voor de derde achter één volgende dag pizza eten. Camping in Kwatt (Thunersee) kosten 21,00 temperatuur 25 graden.

4 18 Augustus We worden vroeg wakker gemaakt door het zonnetje die op het tentje brand, na het nuttigen van een lekker ontbijtje (8 broodjes, smeerkaas + melk = 10,-) en het inpakken van het tentje stappen we op de bike richting Thun.(de VFR start zonder problemen) Het gezicht van de kleinen huisjes in de bergen bij de Thuner see geeft een prachtig beeld, de bergen beginnen hier langzaam hoogte te verliezen, middels Fribourg en Payerne komen we bij het mooie Lac de Neuchatel alwaar we een lunch pauze nemen. We hebben moeite om deze plek te verlaten, maarja als we hier blijven zitten komen we nooit op onze eind bestemming. Via de ST Croix pass komen we aan de Franse grens terecht, nog even snel tanken want je gelooft het niet want de peut is in Zwitserland goedkoper. Via Pontarlier komen we op een mooie slingerweg richting Mortau, het is lekker warm en slaan onze tent op bij een kleine camping in het centrum van het dorp. Er is plek te over op de camping dus we zoeken een mooie plaats op, na het opzetten van de tent en het drogen van de spullen gaan we kijken of we ergens een lekkere pint kunnen drinken, bij een supermarkt doen we alvast wat inkopen voor de volgende morgen. In het dorp vinden we een shoarma zaak waar we ons te niet doen aan een bord overheerlijke kabab, gedurende de avond drinken we nog een paar pinten in het plaatselijk jeugdhonk waar we met plezier zitten te kijken naar de aankomende en vertrekkende jeugd die de meest waanzinnige capriolen uithalen op hun scooters. Camping in Mortau (F) 12,30 onbewolkt 22 graden.

5 19 Augustus. Bijna de gehele nacht heeft het geregend, en zelfs als we opstaan regent het nog steeds. We besluiten om eerst het ontbijt te nutigen welke we gisteren hebben gekocht in de supermarkt. Het inpakken van de tent in de regen is toch niet het géne waar we over gedroomd hebben, maar ja eenmaal half tien en het regent nog steeds dus blijft er niets ander over dan met het regenpak aan en de helm op de boel inpakken. Als we goed en wel klaar zijn en op de kamelen zitten stopt het met regenen. We rijden richting Belfort, Lure en Le Thilot, de wegen tussen en over de bergen zijn mooi om te rijden met veel slinger bochten alleen jammer dat het wegdek op sommige plaatsen nog vochtig is, we blijven noordelijk rijden en komen in de Vogezen terecht bij het plaatsje St- Maurice Sur Mosselle de enige camping in het dorp heet Les deux Balloon, we hebben goede herinneringen aan deze camping want acht jaar geleden hebben we hier als eens met de ega s gestaan tijdens een Pinksterweekend het was er toen koud waarbij het s Nachts nog tot diep onder nul ging. Op de camping worden we vriendelijk verwelkomt door de vriendin van Villeneuf welke ons een mooie plek aanbeveelt in de zon, we zijn vroeg op de camping zodat we na het opzetten van de tent nog tijd hebben om een paar pinten te drinken in de bar en als het dan ook nog begint te regenen moeten we nog maar even blijven zitten. Op de camping is een klein restaurant waar je voor een paar euro lekker kunnen eten. Camping: Les Du Balloon in ST Maurice Sur Mossele (F) 18,- 20 Augustus. De volgende morgen gaan we voor het ontbijt naar de supermarkt naast de camping, het is een klein winkeltje welke moet leven van de klandisie van de camping, de dame achter de kassa begint al een hele conversatie af te steken over het weer van de afgelopen dagen en het gene wat er verwacht wordt, aangezien mijn Frans niet van dient aard is dat ik het kan spreken blijft het bij een paar maal knikken, vriendelijk lachen en maken dat ik weg kom. Omstreeks 10:00 uur hebben we alles ingepakt en vertrekken we richting Remirmont, Gerardmer,ST Die, Schirmecke, Saverne, Saarbrucken naar Remich (L), Remich is een grensplaats tussen Luxemburg en Duitsland. We vinden een camping aan de overzijde van de brug, dit is Duits gedeelte, de camping beheerder is een zeventig jarige welke de touwtjes strak in handen heeft, iedere bezoeker krijgt tegen betaling van borg een sleutel van het toilet en doche ruimte, het ziet er allemaal niet uit maal het is wel nog functioneel en daar gaat het tenslotten om. Als we klaar zijn met alles opzetten en douchen is het zeven uur en wordt het hoog tijd dat we iets gaan eten, bij de tocht naar het dorp komen we langs een Kabab tent, en als we even later de prijslijst in het plaatsje Remich vergelijken met die van de kabab joep is de beslissing snel

6 gevallen. Als we later op de avond terug komen uit de kroeg regent het pijpenstelen, we zijn dan ook doorweekt als we op de camping aan komen. Camping:?? kosten 10,- 21 Augustus. De laatste dag: de laatste maal de tent afbreken, vanavond in ons eigen bedje. Als we opstaan is het droog het heeft veel geregend vannacht, tussen de buien door pakken we de tent in. Bij een Esso tankstation is een shop waar ze brood verkopen, hier nuttigen we dan ook ons ontbijt in de vorm van een stokbrood met zoals ieder morgen een verrassing voor Benito (hij is dol op gebakjes). We rijden lange tijd binnendoor maar als het weer verslechterd gaan we de autosnelweg op en zorgen dat we zo snel mogelijk huiswaarts komen. Om 13:00 uur komen we thuis aan, het is een heerlijk gevoel om na een week sturen door de bergen en het rijden van passen weer ongeschonden thuis aan te komen en je gezinnetje weer te zien. Conclusie. We hebben dit jaar ongeveer 2200 km gereden, het weer kon iets beter zijn geweest maar wat hebben we weer veel mooie dingen gezien, de Stelvio pass bijvoorbeeld deze pas hebben we voorde tweede maal gereden maar blijft de meest begeerlijke en ruige pass die ik ooit gereden heb, 80 % van de 48 haarspeld bochten die je omhoog brachten naar de top dienen genomen te worden in de eerste versnelling. De alpen landen blijven een aantrekkingskracht op me uitoefenen, het uitzicht vanaf de bergtoppen is betoverend mooi, het rijden van de passen, het landschap en natuurlijk het lekker primitief kamperen met een tentje. Wat wil een biker nog meer!

REISVERSLAG HONDA4FEST CEREGLIO MEI 2007

REISVERSLAG HONDA4FEST CEREGLIO MEI 2007 1 van 9 18-11-2012 20:38 REISVERSLAG HONDA4FEST CEREGLIO 16-22 MEI 2007 Door René van Maanen en Ronald van de Bijl Eigenlijk is het allemaal begonnen met een grap. Doordat ik René had gevraagd om mee te

Nadere informatie

Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm

Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm In 2011 gingen mijn man en ik 10 dagen op vakantie naar Cyprus. Toen we geland waren, stond er een taxi klaar, om ons naar ons vakantieverblijf, te brengen.

Nadere informatie

Eifel - Prüm. 21 mei - 24 mei 2009

Eifel - Prüm. 21 mei - 24 mei 2009 Eifel - Prüm 21 mei - 24 mei 2009 Donderdag 21 mei Heel - Prüm 170 km Prüm - Gillenfeld Laagste punt: 360 m Totale stijging: 870 m Hoogste punt: 624 m Totale daling: 840 m Weer: half bewolkt 63 km We gaan

Nadere informatie

Wintersport Pontresina. 24 februari t/m 3 maart

Wintersport Pontresina. 24 februari t/m 3 maart Wintersport 2001 Pontresina 24 februari t/m 3 maart zaterdag 24 februari 2001 985 km Om kwart over zes weggereden. De weg is besneeuwd en plaatselijk glad. Even over de grens begint het al gauw weer te

Nadere informatie

Als het even ophoudt met regenen proberen we onze kledij wat te drogen aan een schuilhut. Maar we zitten nog niet neer of het begint terug te

Als het even ophoudt met regenen proberen we onze kledij wat te drogen aan een schuilhut. Maar we zitten nog niet neer of het begint terug te Als het even ophoudt met regenen proberen we onze kledij wat te drogen aan een schuilhut. Maar we zitten nog niet neer of het begint terug te regenen. Tegen de avond zijn we door en door nat en dit ondanks

Nadere informatie

Voorjaar Midden- en Zuid-Frankrijk. 5 t/m 17 mei

Voorjaar Midden- en Zuid-Frankrijk. 5 t/m 17 mei Voorjaar 2010 Midden- en Zuid-Frankrijk 5 t/m 17 mei Woensdag 5 mei 2010 811 km Om half negen op weg. Via Maastricht naar Metz waar we inkopen deden. Vlot door en bij Châlon de snelweg af en binnendoor

Nadere informatie

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017 Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen 13 t/m 15 februari 2017 Maandag 13 feb Heel - Reil 220 km De weerberichten hadden al geruime tijd aangegeven dat er een paar mooie zonnige dagen zouden komen

Nadere informatie

De 3 musketiers. PDF created with pdffactory Pro trial version www.pdffactory.com

De 3 musketiers. PDF created with pdffactory Pro trial version www.pdffactory.com De 3 musketiers Op maandag 4 Juni 2007 vertrekken John, Marco en Jos voor een 6 daagse motorvakantie, John (Ernie) reizend op een BMW R1100RT, Marco (Bert) reizend op een Suzuki Marauder 800 en Jos reizend

Nadere informatie

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009 Schwäbische Alb 24 oktober t/m 1 november 2009 Zaterdag 24 oktober Heel - Tuttlingen 560 km Na het ontbijt vertrekken we richting de Schwäbische Alb, een gebied waar we nog nooit zijn geweest. Het is rustig

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

Winter 2013. Zuid-Frankrijk. 5 t/m 16 februari

Winter 2013. Zuid-Frankrijk. 5 t/m 16 februari Winter 2013 Zuid-Frankrijk 5 t/m 16 februari Dinsdag 5 februari 2013 563 km Om negen uur vertrokken. Eerst naar Geldern omdat onze camperdealer een verkeerd aangesloten kabel van de koelkast nog goed moest

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

WEEKEND SPA/ARDENNEN/EIFFEL 21, 22 EN 23 SEPTEMBER 2007

WEEKEND SPA/ARDENNEN/EIFFEL 21, 22 EN 23 SEPTEMBER 2007 1 van 15 18-11-2012 20:40 WEEKEND SPA/ARDENNEN/EIFFEL 21, 22 EN 23 SEPTEMBER 2007 Door René van Maanen en Nol van Asseldonk Maandag begon de week met wat slechtere weersvoorspellingen voor het weekeinde.

Nadere informatie

Une Belle Histoire Nou, daar sta je dan. Met je goede gedrag, langs de snelweg in Belgie met een lekke achterband. Maar wacht, ik ga veel te snel. Vrijdagochtend zouden we met 14 Goodfellas vertrekken

Nadere informatie

Verslag Campertrip Zuid Frankrijk 2012.

Verslag Campertrip Zuid Frankrijk 2012. Verslag Campertrip Zuid Frankrijk 2012. Zondag 10 juni 2012. Vanmorgen vertrokken en via Antwerpen, Brussel en Luxemburg zijn we, zonder tolwegen, lekker opgeschoten en doorgereden tot Arc et Senans. Hier

Nadere informatie

Vogezen 18 21 juni 2015

Vogezen 18 21 juni 2015 Vogezen 18 21 juni 2015 Deze dagen werden gekenmerkt door niet al te best weer; af en toe een bui en ongeveer 18 graden, maar de temperatuur steeg aanzienlijk door het prettige gezelschap, discussies,

Nadere informatie

Mandela del Laro. PDF created with pdffactory Pro trial version

Mandela del Laro. PDF created with pdffactory Pro trial version Mandela del Laro Ja hoor het is alweer een jaar geleden de motorvakantie staat weer voor de deur, op Zaterdag 7 Juli 2001 vertrekken we met als eerste bestemming " Schwartzwald (D)". De weersvoorspellingen

Nadere informatie

Het Groene Hart. 5 t/m 9 april 2012

Het Groene Hart. 5 t/m 9 april 2012 Het Groene Hart 5 t/m 9 april 2012 Donderdag 5 april Heel - Hekendorp 163 km Hekendorp - Gouda 23 km Pasen staat weer voor de deur en dat betekent voor ons 5 vrije dagen. Daar Janneke en Arnold, dochter

Nadere informatie

Voorjaar 2011. Midden-Frankrijk. 21 april t/m 7 mei

Voorjaar 2011. Midden-Frankrijk. 21 april t/m 7 mei Voorjaar 2011 Midden-Frankrijk 21 april t/m 7 mei Donderdag 21 april 2011 191 km Na het avondeten op weg. Even voorbij Vianen ontdekten we dat we de autopapieren vergeten waren. Teruggereden en weer opnieuw

Nadere informatie

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011 Ahrdal 24 t/m 27 maart 2011 Donderdag 24 maart Heel - Ahrweiler 140 km Het weerbericht voor de komende dagen geeft prachtig weer op dus pakken wij de camper in en gaan richting Duitsland. Het is alweer

Nadere informatie

Le tour du Mont Ventoux 2014

Le tour du Mont Ventoux 2014 Le tour du Mont Ventoux 2014 Geen berg zo hoog of... deel 2 waar gaan we heen? 16 december 2013 Fietstocht Mont Ventoux, Pagina 1 Waar ben ik aan begonnen...? Nou, om eerlijk te zijn weet ik dat wel. Maar

Nadere informatie

Ahrtal. Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig. 11 t/m 14 mei 2015

Ahrtal. Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig. 11 t/m 14 mei 2015 Ahrtal Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig 11 t/m 14 mei 2015 Maandag 11 maart Heel - Heppingen (Ahr) 137 km Heppingen - Dernau Laagste punt: 90 m Hoogste punt: 228 m Totale stijging: 650 m Totale

Nadere informatie

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek 1. Algemene informatie Eliza was here - Mr Dim - /turkije/_zuid-egeische_kust/gocek_/mr_dim.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Mr Dim - (Turkije Zuid-Egeïsche

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

Plezier in Kroatië 21 T/M 30 AUGUSTUS

Plezier in Kroatië 21 T/M 30 AUGUSTUS Plezier in Kroatië 21 T/M 30 AUGUSTUS Nono Ban, Braç Kroatië Even voorstellen: Jos Deborah Evelyn Mark Danny Helianthe PAGINA 1 Paulina Paul Tamara PAGINA 2 Vrijdag 21 september Het was zo ver! Alle koffers

Nadere informatie

4753 Kilometer + maximaal 20 dagen.

4753 Kilometer + maximaal 20 dagen. Info: rondje polen 4753 Kilometer + maximaal 20 dagen. R o n d j e P o l e n --> J u l i 2 0 1 3 Pagina 1 Papieren niet vergeten om mee te nemen (Waterdicht verpakken): Paspoort Rijbewijs Kenteken papieren

Nadere informatie

De muziekreis naar Valkenburg.

De muziekreis naar Valkenburg. De muziekreis naar Valkenburg. 24 maart 2014 Vandaag gaan we met het Buitenhof naar Valkenburg voor de muziekreis. De begeleiders Marij en Henk gaan al vroeg op pad om iedereen op te halen. Marij haalt

Nadere informatie

IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK

IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK De laatste week van augustus zijn wij (Loes en Diana) samen met onze honden naar de Oostenrijkse bergen geweest om lekker te gaan wandelen. We hadden

Nadere informatie

Giro di KiKa e etappe IL Classico / Bolzano Bormio = 153 km en hoogtemeters

Giro di KiKa e etappe IL Classico / Bolzano Bormio = 153 km en hoogtemeters Giro di KiKa 2016 In januari heb ik de beslissing genomen om dit jaar mee te doen aan Giro di Kika 2016. Dit is een 6 daagse fietstocht ten bate van de strijd tegen kinderkanker, door de Dolomieten met

Nadere informatie

Lezing door Doofblinde Tineke Bakker tijdens de workshop.

Lezing door Doofblinde Tineke Bakker tijdens de workshop. Lezing door Doofblinde Tineke Bakker tijdens de workshop. Bij start voor de reis door Cyprus begint het eerste bezoek aan de havenplaats Larnaca met overnachting. In de buurt van Larnaca is het zoutmeer

Nadere informatie

Bad Marienberg. 21 t/m 25 april 2011

Bad Marienberg. 21 t/m 25 april 2011 Bad Marienberg 21 t/m 25 april 2011 Donderdag 21 april Heel - Bad Marienberg 195 km Aankomend weekend is het Pasen en dat betekent dat Wim 4 dagen vrij is. We hebben besloten om richting het Westerwald

Nadere informatie

Vakantie Onur Frankrijk september 2010

Vakantie Onur Frankrijk september 2010 Vakantie Onur Frankrijk september 2010 Inleiding Midden juni begon ons als team op te vallen dat Onur zich erg begon terug te trekken. Hij wilde vaak alleen op zijn kamer blijven terwijl heel Nederland

Nadere informatie

Tsjechië. 28 april t/m 7 mei 2011

Tsjechië. 28 april t/m 7 mei 2011 Tsjechië 28 april t/m 7 mei 2011 Donderdag 28 april Heel - Soest (Duitsland) 200 km We gaan deze meivakantie naar Tsjechië. Voor ons de eerste keer dat we daar naar toe gaan, dus we zijn erg benieuwd.

Nadere informatie

CARRABELLA NAAR MANATEE SPRINGS S.P., 2 FEBRUARI

CARRABELLA NAAR MANATEE SPRINGS S.P., 2 FEBRUARI CARRABELLA NAAR MANATEE SPRINGS S.P., 2 FEBRUARI CARRABELLA NAAR MANATEE SPRINGS S.P., 2 FEBRUARI De rit van Carrabella naar Manatee Springs State Park is erg mooi. Veel naaldbossen, grotendeels nieuw

Nadere informatie

Valdelagrana - Alcalá de los Gazules.

Valdelagrana - Alcalá de los Gazules. Valdelagrana - Alcalá de los Gazules. 06-12-2012. Valdelagrana - Alcalá de los Gazules. In bewolkt weer, maar nog met een redelijke temperatuur rijden we om 11.15 na 4050 km van Valdelagrana weg. Een kwartier

Nadere informatie

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012 NOORWEGEN 09-05-2012 13-05-2012 Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden door onze ouders naar Schiphol gebracht. Ik zat bij Ilonka in de auto. Op Schiphol gaf meester Hendrie

Nadere informatie

Lloret de Mar 2013 Vrijdag 16 augustus t/m zondag 25 augustus 2013

Lloret de Mar 2013 Vrijdag 16 augustus t/m zondag 25 augustus 2013 Lloret de Mar 2013 Vrijdag 16 augustus t/m zondag 25 augustus 2013 1 De vakantiegasten: Jorn, Jonathan en Frank O. Rosella en Anne Frank K en Eva Patty, Arend en Anne 2 In het noorden van Spanje, in de

Nadere informatie

Charles den Tex VERDWIJNING

Charles den Tex VERDWIJNING Charles den Tex VERDWIJNING 3 Klikketik-tik-tik Het is halftwaalf s ochtends. Marja vouwt een hemd. En kijkt om zich heen. Even staat ze op haar tenen. Zo kan ze over de kledingrekken kijken. Die rekken

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

Het restaurant in Otterlo.

Het restaurant in Otterlo. Het verslag van mijn spontane actie/uitdaging handbikend van Enschede naar Scherpenzeel en terug. Een totale afstand van 259,92 km en heb hier zowel de zaterdag als de zondag 12 uur over gedaan (inclusief

Nadere informatie

Ons vakantieverblijf in De Lutte.

Ons vakantieverblijf in De Lutte. Ons vakantieverblijf in De Lutte. Louwra Herman Arwin Els Barry Will Frans Marjolein Willie VRIJDAG 21-06-2013 Vandaag begint onze vakantie. Arwin en Herman stappen in de bus in Veenendaal en de andere

Nadere informatie

We steken nu de Italiaanse grens over en krijgen de Mont Blanc voorlopig niet meer te zien. Hier komt wel plots de woeste kant in beeld.

We steken nu de Italiaanse grens over en krijgen de Mont Blanc voorlopig niet meer te zien. Hier komt wel plots de woeste kant in beeld. We steken nu de Italiaanse grens over en krijgen de Mont Blanc voorlopig niet meer te zien. Hier komt wel plots de woeste kant in beeld. We horen ook regelmatig marmotten en af en toe krijgen we er ook

Nadere informatie

Italiaanse Alpenrit op de fiets!

Italiaanse Alpenrit op de fiets! Italiaanse Alpenrit op de fiets! Ben jij een liefhebber van mooie beklimmingen en afdalingen in het hooggebergte van de Italiaanse en Zwitserse alpen? Dan hebben wij voor u de perfecte fietsweek (6 dagen

Nadere informatie

7 e bericht van zeevarenden Vrijdag 2-6-2011. We spreken inmiddels al effe Zweeds.

7 e bericht van zeevarenden Vrijdag 2-6-2011. We spreken inmiddels al effe Zweeds. 7 e bericht van zeevarenden Vrijdag 2-6-2011 We spreken inmiddels al effe Zweeds. We zitten inmiddels boven de 55 e breedte graad. Donker wordt het niet meer en de langste dag moet nog komen. Het is een

Nadere informatie

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel Veertien leesteksten Leesvaardigheid A1 Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek Ad Appel Uitgave: Appel, Aerdenhout 2011-2016 Verkoopprijs: 1,95 Ad Appel Te bestellen via www.adappelshop.nl

Nadere informatie

Toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen

Toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen 1. Print deze tekst 2. Download het geluidsbestand en luister Je gaat een toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen maken. Dit is een leestoets. De toets heeft vijf delen. Deel A, B, C, D en E. Deze toets

Nadere informatie

DEELNEMERS Vrijdag 1 juli 2011

DEELNEMERS Vrijdag 1 juli 2011 BESCHRIJVING TOCHT Dit gedeelte van de GR 5 speelt zich voornamelijk af in het Nationaal Park La Vanoise maar doorkruist ook een gedeelte van het Nationaal Park Savoi. Het zijn de Alpen op zijn mooist.

Nadere informatie

Dag 1 Katjapia naar Gecko Camp op de spreets mans hoogte pas 307 km ca 4,5 uur rijtijd

Dag 1 Katjapia naar Gecko Camp op de spreets mans hoogte pas 307 km ca 4,5 uur rijtijd Beschrijving trip highlights Namibië ca 9 dagen. Dag 1 Katjapia naar Gecko Camp op de spreets mans hoogte pas 307 km ca 4,5 uur rijtijd Vanaf Katjapia via Okahandja en Windhoek richting de zandduinen.

Nadere informatie

Vakantie Camping La Pinède Consdorf Van donderdag 21 mei t/m maandag 1 juni 2009 Deel IV

Vakantie Camping La Pinède Consdorf Van donderdag 21 mei t/m maandag 1 juni 2009 Deel IV Zaterdag was het afbreekdag voor een groot deel van de Reuselse kolonie. Janneke keek aandachtig toe hoe papa de tent inpakte Zaterdag, 30 mei In de vroege morgen werden we verwelkomd door een orkest van

Nadere informatie

Klášterní Pivovar Strahov

Klášterní Pivovar Strahov Reisverslag Maandag 14 oktober Maandagochtend, 14 oktober om ongeveer 6:30 stonden we met heel 5VWO, bepakt en bezakt, op het parkeerterrein bij het Griftland. Kort daarna vertrokken we, op weg naar onze

Nadere informatie

De beklimming van de Kilimanjaro

De beklimming van de Kilimanjaro De beklimming van de Kilimanjaro Jullie hebben mij gemist begin november tijdens de karatetraining om de reden dat ik helemaal in Tanzania was om de Kilimanjaro te beklimmen met 3 vrienden. Deze berg is

Nadere informatie

Spekkoek. Op de terugweg praat zijn oma de hele tijd. Ze is blij omdat Igor maandag mag komen werken.

Spekkoek. Op de terugweg praat zijn oma de hele tijd. Ze is blij omdat Igor maandag mag komen werken. Spekkoek Oma heeft de post gehaald. Er is een brief van de Sociale Werkplaats. Snel scheurt ze hem open. Haar ogen gaan over de regels. Ze kan het niet geloven, maar het staat er echt. Igor mag naar de

Nadere informatie

IN JUNI KREGEN WIJ CITOTOETS. REKNEN EN BEGRIJPEND LEZEN EN MEER. LEUKE REKNEN SOMMEN MAKEN EN UITREKNEN.

IN JUNI KREGEN WIJ CITOTOETS. REKNEN EN BEGRIJPEND LEZEN EN MEER. LEUKE REKNEN SOMMEN MAKEN EN UITREKNEN. CITOTOETS GEMAAKT DOOR ANOUK IN JUNI KREGEN WIJ CITOTOETS. REKNEN EN BEGRIJPEND LEZEN EN MEER. LEUKE REKNEN SOMMEN MAKEN EN UITREKNEN. EN DEGRIJPEND LEZEN. DE ZOMER VAKANTIE KOMT ER AAN EN DAT IS GOED

Nadere informatie

Dag 13(11-07-'09 67km)

Dag 13(11-07-'09 67km) Dag 13(11-07-'09 67km). Een pittoresk hofje in bergen Omdat de laatste camping geen succes was zijn we vertrokken naar Bratland Camping in Hankeland 24km verderop. Hier hebben we de wagen weer opgezet

Nadere informatie

Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016

Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016 !1 Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016 Vrijdag en zaterdag 21 en 22 oktober Het is tegen 11 uur als we op ons gemak vertrekken. We gaan naar Bretagne, daar is het droog en soms zelfs zonnig volgens de berichten.

Nadere informatie

MAKEN WINTERBANDEN KETTINGEN OVERBODIG?

MAKEN WINTERBANDEN KETTINGEN OVERBODIG? INLEIDING Zo daar is ie dan weer, de 3e Skinfo van dit jaar. Dat betekent, dat het jaar aardig ten einde loopt. Het skiseizoen is net begonnen en gelukkig kwam er net op tijd een flinke depressie over

Nadere informatie

Aulnay de Saintonge, woensdag 28 mei 2008

Aulnay de Saintonge, woensdag 28 mei 2008 Aulnay de Saintonge, woensdag 28 mei 2008 35 kilometer, totaal 265 kilometer Omdat er voor vandaag een lang traject op de rol staat, ben ik vroeg opgestaan. Om 5u45 al, en om zeven uur ga ik bepakt op

Nadere informatie

REGELS. Onderstreep de pluralisvorm in de zin.

REGELS. Onderstreep de pluralisvorm in de zin. 61 61 REGELS 1 Onderstreep de pluralisvorm in de zin. 1 Ik woon met mijn gezin in een rijtjeshuis met vier slaapkamers. 2 De vijf appartementen in deze flat zijn heel klein. 3 Hij heeft een groot huis

Nadere informatie

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond? 35 35 HOOFDSTUK 3 Wat eten we vanavond? WOORDEN 1 Kies uit: jam school slager boodschappen vegetariër 1 Dorien eet geen vlees. Ze is. 2 Moniek houdt van zoet. Ze eet graag op brood. 3 Johan, ik ga naar

Nadere informatie

MundoRado reis naar Maleme, Kreta.

MundoRado reis naar Maleme, Kreta. MundoRado reis naar Maleme, Kreta. Op maandag 9 juni was het zover. We gingen op vakantie naar het mooie eiland Kreta en om precies te zijn, naar Maleme. Om 12.00 uur moesten wij ons verzamelen op Schiphol

Nadere informatie

Namibië. 25 augustus 2015

Namibië. 25 augustus 2015 Namibië 25 augustus 2015 Verslag Namibië 27-6 tm 9-7- 2015 27-6 Vertrek vanaf Frankfurt om 20.10 uur. 28-6 Na een vlucht van 10 uur zijn wij aangekomen op Windhoek. Wat was het koud s,morgens vroeg om

Nadere informatie

Outback Australië. Je kunt een auto huren of kopen. Dat kan op veel plaatsen.

Outback Australië. Je kunt een auto huren of kopen. Dat kan op veel plaatsen. Outback Australië Voor mij is Australië een heel bijzondere plek. Waarom? Dat zal ik uitleggen. Het begon al toen ik voor het eerst in Australië kwam. Ik stapte uit het vliegtuig. Meteen merkte ik dat

Nadere informatie

Beaugency, 18 mei 2007

Beaugency, 18 mei 2007 Beaugency, 18 mei 2007 30 kilometer, totaal 303 kilometer Negenentwintig kilometer vanaf de kathedraal, zegt mijn routebeschrijving. Daar zie ik wel tegenop, vooral omdat de route helemaal de GR3 volgt.

Nadere informatie

Hotel Alahuar Spanje Alicante Vall de Laguar

Hotel Alahuar Spanje Alicante Vall de Laguar Hotel Alahuar Spanje Alicante Vall de Laguar 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel Alahuar - (Spanje Alicante Vall de Laguar) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013.

Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013. Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013. In de zomer van 2013 is het plan geboren om met de racefiets een weekje te fietsen op Gran Canaria. 11 oktober is na wat voorbereiding de vertrek datum gevonden.

Nadere informatie

Vanwege de warmte heb ik deze nacht nauwelijks geslapen. En ook vandaag wordt het 37 C en morgen zelfs 40 C. Deze avond bevind ik mij in een stad en

Vanwege de warmte heb ik deze nacht nauwelijks geslapen. En ook vandaag wordt het 37 C en morgen zelfs 40 C. Deze avond bevind ik mij in een stad en Vanwege de warmte heb ik deze nacht nauwelijks geslapen. En ook vandaag wordt het 37 C en morgen zelfs 40 C. Deze avond bevind ik mij in een stad en ben zinnens om daar een hotelkamer te nemen met airco

Nadere informatie

Allgäu. 20 t/m 30 oktober 2011

Allgäu. 20 t/m 30 oktober 2011 Allgäu 20 t/m 30 oktober 2011 Donderdag 20 okt Heel - Stromberg 230 km De herfstvakantie staat weer voor de deur en omdat Wim op vrijdag altijd vrij heeft gaan we vandaag alvast een stuk richting Zuid-Duitsland.

Nadere informatie

Ora langs de 'kurkentrekker' naar de top van de Zugspitze

Ora langs de 'kurkentrekker' naar de top van de Zugspitze Ora langs de 'kurkentrekker' naar de top van de Zugspitze Een Zwitserse Witte Herder op de hoogste top van Duitsland Augustus 2011. In de Hohe Tauern was het al een hele tijd wisselvallig weer, maar in

Nadere informatie

Wat was voor jou de belangrijkste reden om aan dit project mee te werken?

Wat was voor jou de belangrijkste reden om aan dit project mee te werken? Carpe Diem! Afgelopen december vertrokken vijf Nederlandse dames naar het prachtige Zuid-Afrika om hier mee te werken aan een summerschool in een township in Hermanus. Dit is een project van People4Change,

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Scandinavië en Baltische staten

Scandinavië en Baltische staten Scandinavië en Baltische staten 1 / 19 2 / 19 3 / 19 4 / 19 5 / 19 6 / 19 7 / 19 8 / 19 9 / 19 10 / 19 11 / 19 12 / 19 13 / 19 14 / 19 15 / 19 16 / 19 Hele gezellig avond gehad en na nog een lekker ontbijtje

Nadere informatie

MotorRijvaardigheidsVakantie Tsjechië 2010

MotorRijvaardigheidsVakantie Tsjechië 2010 MotorRijvaardigheidsVakantie Tsjechië 2010 In het jaar 2010 zullen er 3 MRV s naar Tsjechië plaatsvinden op de volgende data: reis A, van zaterdag 1 mei t/m zaterdag 8 mei 2010 (7 overnachtingen) reis

Nadere informatie

Verslag Campertrip Tour de France 2012.

Verslag Campertrip Tour de France 2012. Verslag Campertrip Tour de France 2012. Het leek ons wel leuk om eens een etappe van de Tour van nabij mee te maken. We hebben gekozen voor de eerste bergetappe, van Macon naar Bellegarde sur Valserine.

Nadere informatie

Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman

Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman Het is zaterdag 11 mei 2013. De wekker loopt af om 03.00 uur. Oei, wat is het vroeg.

Nadere informatie

Motorrit 4 t/m 9 mei 2016 naar Riva del Garda aan het Gardameer.

Motorrit 4 t/m 9 mei 2016 naar Riva del Garda aan het Gardameer. Motorrit 4 t/m 9 mei 2016 naar Riva del Garda aan het Gardameer. Op woensdagmorgen 4 mei 2016, klokslag 06.00 uur, vertrokken Karel Haanen, Gunter Voermans en ondergetekende, Jos Bos, vanuit een tamelijk

Nadere informatie

ETAPPE 12, VAN DOLE NAAR TOURNUS

ETAPPE 12, VAN DOLE NAAR TOURNUS ETAPPE 12, VAN DOLE NAAR TOURNUS Groep 16, bestaande uit 12 personen, met groepshoofd Bruin Zwarthoed, vertrok op 28 april vanaf Bowling de Zedde om 06:00 uur naar Frankrijk om daar etappe 12 te lopen.

Nadere informatie

Onesse, zaterdag 6 juni 2009

Onesse, zaterdag 6 juni 2009 Onesse, zaterdag 6 juni 2009 24 kilometer, totaal 116 kilometer Om 7u30 stond het ontbijt klaar. Daar had Jacques voor gezorgd. Koffie, thee boter, jam en speciaal, biologisch brood dat eigenlijk meer

Nadere informatie

Boedapest. Passau. Wenen. Vertrek naar Roemenië. Woensdag 7 februari 2013

Boedapest. Passau. Wenen. Vertrek naar Roemenië. Woensdag 7 februari 2013 Vertrek naar Roemenië Woensdag 7 februari 2013 Vanmiddag richting mijn zoon en schoondochter gereden, want zij wil mij wegbrengen naar Voorthuizen. Vanmiddag bracht Alice mij nog veel dozen met medicijnen

Nadere informatie

Schoolkamp 2015, Jacco

Schoolkamp 2015, Jacco Schoolkamp 2015, Jacco We gingen om 10:30 weg met de bus, eigenlijk moesten we met de fiets maar het stormde hard. Met de bus reden we naar Basal, daar werd verteld wat ze deden en we gingen stenen zoeken.

Nadere informatie

Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen. 6 t/m 9 april 2018

Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen. 6 t/m 9 april 2018 Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen 6 t/m 9 april 2018 Vrijdag 6 april Heel - Zeltingen 220 km Zeltingen -Bernkastel Bernkastel - Zeltingen Laagste punt: 104 m Hoogste punt: 414 m Totale stijging:

Nadere informatie

La Colina Spanje Ibiza Santa Eulalia

La Colina Spanje Ibiza Santa Eulalia La Colina Spanje Ibiza Santa Eulalia 1. Algemene informatie Eliza was here - La Colina - /spanje/ibiza/santa_eulalia/la_colina.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren La Colina - (Spanje Ibiza Santa Eulalia)

Nadere informatie

Het zal nog even duren maar ooit zullen de Albizia s zo gaan bloeien:

Het zal nog even duren maar ooit zullen de Albizia s zo gaan bloeien: De tijd vliegt De dagen zijn alweer een stuk korter. De nachten worden alweer koud. Begin september is het maar net 3 graden s nachts. Toch begint september met een aantal prachtige dagen. En de dag dat

Nadere informatie

Luciano en Hans. Christiaan en Richard. Jena en Arianne. Bianca en Gerrit. Danielle en Jan. Jules en Martin

Luciano en Hans. Christiaan en Richard. Jena en Arianne. Bianca en Gerrit. Danielle en Jan. Jules en Martin Luciano en Hans Christiaan en Richard Jena en Arianne Bianca en Gerrit Danielle en Jan Jules en Martin Het was vroeg.6 uur verzamelen op station Utrecht Centraal. Vandaar gingen we via Rotterdam naar Brussel.

Nadere informatie

Zoetermeer. 7 t/m 10 april 2011

Zoetermeer. 7 t/m 10 april 2011 Zoetermeer 7 t/m 10 april 2011 Donderdag 7 april 185 km Heel - Zoetermeer Afgelopen dagen hebben we met belangstelling de weerberichten gevolgd voor aankomend weekend. We hebben zondag een verjaardagsfeest

Nadere informatie

Verslag van de reis naar Griekenland via Roemenië en Bulgarije 2014

Verslag van de reis naar Griekenland via Roemenië en Bulgarije 2014 Verslag van de reis naar Griekenland via Roemenië en Bulgarije 2014 Op 21 juli 2014 vertrekken Peter en ik vanuit Wezep NL naar het oosten, nabij Dresden, in Duitsland. Daar zullen we een vracht kuikens

Nadere informatie

Italiaanse dolomieten reis 2015

Italiaanse dolomieten reis 2015 Italiaanse dolomieten reis 2015 Op zaterdag 23 mei vertrekken we richting de dolomieten om daar 5 dagen te genieten van het geweldige berglandschap met wegen die daar op een indrukwekkende wijze zijn aangelegd.

Nadere informatie

Herfst Frankrijk. 29 september t/m 12 oktober

Herfst Frankrijk. 29 september t/m 12 oktober Herfst 2012 Frankrijk 29 september t/m 12 oktober Zaterdag 29 september 256 km We rijden om even over 10 uur weg. Via de snelweg, die we bij Beek verlaten, naar Limburg. Binnendoor via Valkenburg en Slenaken

Nadere informatie

PORTUGAL 20 T/M FRITS-MARRY-MIEKE-LEA-LINDA BEGELEIDERS BABS EN ROB.

PORTUGAL 20 T/M FRITS-MARRY-MIEKE-LEA-LINDA BEGELEIDERS BABS EN ROB. PORTUGAL 20 T/M 27-1-2016 FRITS-MARRY-MIEKE-LEA-LINDA BEGELEIDERS BABS EN ROB. De vakantie begon om 5 uur s morgens op Schiphol met verzamelen van deelnemers en begeleiders. Iedereen was goed op tijd,waarna

Nadere informatie

Hoe ziet de reis eruit:

Hoe ziet de reis eruit: Bij voldoende belangstelling organiseren wij voor de echte berggeiten wederom een fietsreis naar de Franse Pyreneeën. vertrek: vrijdag 18 september 2015 terugkomst: zaterdag 26 september 2015 Hoe ziet

Nadere informatie

Noorwegen. Vakantie! we moeten al om 03uur in de morgen vertrekken uit Temse naar Kiel Duitsland.

Noorwegen. Vakantie! we moeten al om 03uur in de morgen vertrekken uit Temse naar Kiel Duitsland. Noorwegen Maandag 22 augustus 2011 Vakantie! we moeten al om 03uur in de morgen vertrekken uit Temse naar Kiel Duitsland. Dinsdag 23 augustus. Om 12.30 moeten we inschepen richting Oslo op de prachtige

Nadere informatie

Etappe 15 van Meyzieu naar Annonay met veel klimmen en klauteren. Totaal 145 kilometer. Vrijdag 13 mei 2016. Van Volendam naar Meyzieu.

Etappe 15 van Meyzieu naar Annonay met veel klimmen en klauteren. Totaal 145 kilometer. Vrijdag 13 mei 2016. Van Volendam naar Meyzieu. Etappe 15 van Meyzieu naar Annonay met veel klimmen en klauteren. Totaal 145 kilometer. Vrijdag 13 mei 2016. Van Volendam naar Meyzieu. Onze groep bestond oorspronkelijk uit zes man. Helaas moesten twee

Nadere informatie

GR 5 MANTERNACH - LIVERDUN. Vrijdag 9 mei 2008 Manternach Grevenmacher 6 km. Gemiddelde snelheid in beweging : 5,6 km.

GR 5 MANTERNACH - LIVERDUN. Vrijdag 9 mei 2008 Manternach Grevenmacher 6 km. Gemiddelde snelheid in beweging : 5,6 km. GR 5 MANTERNACH - LIVERDUN Vrijdag 9 mei 2008 Manternach Grevenmacher 6 km. Gemiddelde snelheid in beweging : 5,6 km. We rijden met de trein naar Manternach in Luxemburg. Normaal gezien hebben we 15 minuten

Nadere informatie

Groep 13 Tournus Nantua

Groep 13 Tournus Nantua Groep 13 Tournus Nantua Jack Bont, Cornel Zwarthoed, Karina Bont, Miranda Zwarthoed, Michelle Bont, Kelvin Zwarthoed, Amy Bont, Tommy Zwarthoed. Na maanden van voorbereiding is het dan eindelijk 3 mei,

Nadere informatie

Ze neemt nog een slok van haar rum-cola. Even lijkt het alsof de slok weer omhoogkomt.

Ze neemt nog een slok van haar rum-cola. Even lijkt het alsof de slok weer omhoogkomt. Manon De muziek dreunt in haar hoofd, haar maag, haar buik. Manon neemt nog een slok uit het glas dat voor haar staat. Wat was het ook alweer? O ja, rum-cola natuurlijk. Een bacootje noemen de jongens

Nadere informatie

WEEK 1: 13 t/m 17 juli 2015

WEEK 1: 13 t/m 17 juli 2015 WEEK 1: 13 t/m 17 juli 2015 Maandag 13-07 Ben je klaar voor een avontuurlijke dag in de Speeldernis? We vertrekken om 11:00 uur richting de Speeldernis en zijn rond 15:00 uur terug. Meenemen: kleding wat

Nadere informatie

Italië week 2 vanaf

Italië week 2 vanaf !1 Italië week 2 vanaf 25-06-2015 Donderdag 25 Juni Het was het laatste nachtje op camping San Procolo. Wij trekken verder met de camper. We zien elkaar nog even in Porto San Giorgio op de markt. We drinken

Nadere informatie

Dag 2: Goed aangekomen & dag 2

Dag 2: Goed aangekomen & dag 2 Dag 2: Goed aangekomen & dag 2 Hallo allemaal, Eerst even een bedankje voor de post, sms'jes die wij gekregen hebben en aan allen die ons uitgeleide hebben gedaan. En natuurlijk aan Maaya voor de koffie,

Nadere informatie

Ik ben Linda (18 jaar), ik zit nu in het derde leerjaar van de MBO opleiding dierverzorging. Afgelopen winter heb

Ik ben Linda (18 jaar), ik zit nu in het derde leerjaar van de MBO opleiding dierverzorging. Afgelopen winter heb 15-12-2010-24-02-2011 Ik ben Linda (18 jaar), ik zit nu in het derde leerjaar van de MBO opleiding dierverzorging. Afgelopen winter heb ik de tijd van mijn leven gehad! Ik heb de kans gekregen om in Finland

Nadere informatie

Vakantie 2013 van Peter Journée. Noord-Overijssel. Voorwoord. 25 juli t/m 12 augustus 2013

Vakantie 2013 van Peter Journée. Noord-Overijssel. Voorwoord. 25 juli t/m 12 augustus 2013 Vakantie 2013 van Peter Journée Noord-Overijssel Voorwoord. Elk jaar ga ik s zomers ruim twee tot soms wel drie weken met mijn ouders op vakantie. Dit jaar blijven we weer in Nederland. Ik wil - net als

Nadere informatie

Week mountainbiken in Gerlos te Oostenrijk.

Week mountainbiken in Gerlos te Oostenrijk. Week mountainbiken in Gerlos te Oostenrijk. Zaterdag morgen 15 juni 2013 om 5 uur gaat het trainings weekje mountainbiken in Oostenrijk beginnen. Onze verblijfplaats in Oostenrijk is het appartement van

Nadere informatie