Beleidsplan V.V.Berkhout

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beleidsplan V.V.Berkhout 2010-2016"

Transcriptie

1 Beleidsplan V.V.Berkhout Inhoudsopgave 1. Algemeen 2. Organisatie 3. Senior voetbalzaken 4. Jeugd voetbalzaken 5. Sponsoring 6. Accommodatie 7. Vrijwilligers 8. Slotwoord

2 1. Algemeen Voetbalvereniging Berkhout werd opgericht op 17 juni 1932 en bestaat dus 78 jaar als deze regels aan het papier worden toevertrouwd. Boven de respectabele leeftijd van 75 jaar lijkt het een goede gedachte om elk volgend lustrum niet ongemerkt voorbij te laten gaan. Voorgaande aanleidingen hebben duidelijk gemaakt dat in Berkhout een feestelijke gebeurtenis op juiste wijze wordt beleefd. Het is zaak om hiervoor tijdig plannen te gaan maken. Niet geheel onverwacht beoogt onze voetbalvereniging het beoefenen van de voetbalsport. Op de eerste plaats door deelname aan de competitie-en bekerwedstrijden, zoals door de KNVB worden vastgesteld. Daarnaast gebeurt dit door het zelf organiseren van toernooien en deelname aan toernooien, elders georganiseerd. V.V.Berkhout onderscheidt de afdelingen Jeugd, Dames en Heren. De twee laatstgenoemde afdelingen vormen de afdeling senioren. Ter ondersteuning van de sociale functie van de vereniging binnen onze woonkern wordt tevens ruimte geboden aan andere activiteiten. We kennen de klaverjascompetitie gedurende het voetbalseizoen, maar in de toekomst zullen andere vormen van ontmoeten binnen onze club niet worden uitgesloten. Voorts is de jaarlijkse Snertloop, gevolgd door de Nieuwjaarsreceptie, op de eerste zondag van het jaar het moment om samen het nieuwe jaar te starten. V.V.Berkhout staat open voor leden van alle religies en politieke overtuigingen. Wel hechten we aan normen en waarden, waarbij van groot belang is dat we vol respect met elkaar en met de tegenstanders omgaan, hoe moeilijk dit soms ook moge zijn, en open staan voor opbouwende kritiek. Voor de Jeugd staan de spelregels om dit te bewaken vermeld in de Gedragscode, vastgesteld in april Alle leden van 16 jaar en ouder, alsmede ouders van jeugdleden, zijn verplicht om vrijwilligersdiensten te vervullen. Men heeft daarbij de keus uit schoonmaken op maandagavond, kantinedienst op zaterdag of zondag of oud papier ophalen op zaterdag. Uit recent onderzoek is gebleken dat zowel jeugdleden als senioren de laagste contributie van de provincie Noord Holland betalen. Gelet op teruglopende kantine inkomsten als gevolg van minder thuiswedstrijden, gespeeld door het eerste elftal, zal binnen de komende jaren een voorzichtige verhoging doorgevoerd worden. Laten we hierbij uit gaan van 10% over de periode tot 2016.

3 2.Organisatie Om de leiding van de vereniging te waarborgen kiezen de leden het bestuur. Tijdens de Algemene Ledenvergadering legt het bestuur verantwoording af over het gevoerde beleid. Deze vergadering is toegankelijk voor alle leden van 16 jaar en ouder plus de ouders van de jeugdleden. Het bestuur kent 9 functies: voorzitter secretaris penningmeester wedstrijdsecretaris heren senioren dames senioren sponsoring kantine accommodatie. Tijdens de Algemene Ledenvergadering vraagt het bestuur goedkeuring voor de uitbreiding van 7 naar 9 leden. Vooral de opname van de wedstrijdsecretaris in het bestuur betekent directe communicatie over de praktijk van de competitie. Mede door de aangekondigde digitale invulling van wedstrijd formulieren zal dit een juiste uitbreiding kunnen betekenen. Een bestuurslid wordt benoemd voor een termijn van 3 jaar, waarna herbenoeming volgt indien men herkiesbaar is en geen tegenkandidaten worden voorgedragen door de vergadering. De jeugd kent een eigen bestuur in de vorm van de JeugdCommissie, die uit 5 personen bestaat. Een afgevaardigde van de JC informeert het bestuur tijdens de maandelijkse bestuursvergadering over de gang van zaken. Het bestuurslid sponsoring geeft leiding aan de Sponsorcommissie, die uit 4 personen bestaat. Het bestuurslid accommodatie staat in nauw contact met de Terreinmeesters, die de dagelijkse werkzaamheden op sportpark De Wenken uitvoeren. Omdat de terreinmeesters verantwoordelijk zijn voor de toestand van de velden, is aan hen de veldindeling tijdens speeldagen voorbehouden. Bestuursleden en JC leden hebben hierover geen zeggenschap en respecteren deze indeling. Ter bevordering van de communicatie binnen de vereniging verschijnt eens per twee weken het clubblad Over De Wenken. Informatie, achtergronden, verslagen en het wedstrijdprogramma komen in gedrukte vorm tot de leden. Een aantal vaste bezorgers draagt hiervoor de zorg. Mocht U genoegen nemen met toezending van de digitale versie van het blad, laat het even weten op: clubkrant@vvberkhout.nl. In het digitale tijdperk van de 21 e eeuw biedt onze website de meest actuele informatie op het gebied van het wedstrijdprogramma. Op de subpagina van de wedstrijdsecretaris staat alles te lezen, ook de uitslagen. Als de weersomstandigheden daartoe aanleiding geven, staat op zaterdag-en zondagmorgen ook de informatie omtrent afgelastingen hier te lezen.

4 3.Senior voetbalzaken. In het seizoen 2010/2011 spelen 4 heren elftallen en 2 veteranen elftallen, alsmede 1 damesteam. Als we uit gaan van doorstroming vanuit de jeugd van 50% naar de senioren, hopen we bij de heren hetzelfde aantal teams te kunnen behouden. Bij de dames is binnen enkele jaren de verwachting van 2, misschien zelfs 3 teams gerechtvaardigd. Onzekere factoren blijven hierbij de vestiging elders als gevolg van studie en andere redenen om met voetballen te stoppen. Op deze factoren is ook bovengenoemd percentage doorstroming gebaseerd. Voor dames 1 zal een goede klassering in de 4 e klasse haalbaar zijn, terwijl dames 2 in de 5 e klasse bovenin mee zal kunnen draaien. Voor de selectie is het van groot belang dat er over 2 jaar weer een elftal aanwezig is bij de A junioren. Ervaring uit het recente verleden leert echter dat gehoopte versterking van de selectie op drijfzand gebaseerd bleek, aangezien om diverse redenen gestopt werd. De weekend besteding van de groep leden tussen 16 en 20 jaar maakt lang niet altijd een plaats voor voetbal op niveau mogelijk. Het karakter van onze vereniging brengt met zich mee dat nooit sprake kan zijn van vergoeding, in welke vorm dan ook, om spelers binnen te halen. Wat betreft het gewenste niveau voor het eerste elftal zal de omvang en de kwaliteit van de beschikbare selectie de 5 e klasse het plafond worden. Mocht de huidige 6 e klasse binnen enkele jaren opgeheven worden, zal dit doel automatisch gehaald worden. Interessante vraag wordt dan of de KNVB voor het laagste amateurniveau de verplichting laat vallen om een trainer met licentie aan te stellen. Sinds een drietal jaren heeft een succesvolle lobby van de VVON bij de KNVB tot deze verplichting geleid. Voor kleine dorpsclubs als de onze betekent dit wel een onevenredig grote hap uit het budget als een gediplomeerde trainer met marktconforme beloning moet worden aangesteld. Voor een woongemeenschap als de onze is er niets minderwaardigs aan om op het laagste amateurniveau te spelen, eventueel aanwezige opvallende spelers zullen door omringende clubs die hoger spelen, toch niet voor ons behouden blijven. Mogelijke versterking op termijn vanuit de jeugd of van buiten kan het naar boven bij stellen van deze prognose rechtvaardigen, al zal het van korte duur blijken. Voor de lagere elftallen zijn de huidige competities in de reserve 5 e klasse en de reserve 8 e klasse gerechtvaardigd. Binnen de huidige richtlijnen die voor deze zgn. B categorie gelden, kan op verzoek van de club hogere of lagere indeling aangevraagd worden.

5 4. Jeugdvoetbal De aanwezigheid van tamelijk veel jonge gezinnen brengt een prognose tot stand dat voor de komende 5 jaar binnen elke jeugd categorie 2 of meer teams aanwezig kunnen zijn. Van groot belang zal worden dat binnen enkele jaren weer een A junioren categorie aanwezig is. Voor deze groep zullen faciliteiten moeten komen, waarbij gedacht wordt aan passende trainingsmogelijkheden. Zolang er ouders naar hun voetballende kinderen komen kijken, moet het haalbaar zijn om begeleiders te kunnen vinden. Voor de jeugd geldt echter hetzelfde als voor volwassenen: de automatische keuze voor de voetbalsport staat door het grote aanbod van andere sporten al vele jaren onder druk. Als klasgenoten op de basisschool echter een bindende factor kunnen vormen, kan dit tijdelijk tot aanwas van jeugdleden zorgen. Het blijft echter onzeker of dit voor korte of lange termijn uitbreiding van bovengenoemde aantallen mogelijk zal maken. Voor een dorpsclub zal altijd het dilemma zijn of de training gegeven dient te worden door professionele krachten. De keus voor gediplomeerde eigen krachten is op dit niveau te verkiezen, waarbij de opleiding voor rekening van de vereniging komt. Recente ervaring leert dat talentvolle jeugdspelers voor onze vereniging toch niet te behouden zijn, wanneer eenmaal buiten het dorp de middelbare school bezocht gaat worden en grote clubs op de stoep staan. Hoopvolle verwachtingen dienen dan drastisch bijgesteld te worden. Voor betrokken jeugdspelers is dit een goede ontwikkeling, of het elders ook zo gezellig is kan worden betwijfeld. Voetballen bij een dorpsclub blijft nou eenmaal van een andere orde, aan de jeugdspeler en de ouders de keuze wat belangrijker gevonden wordt.

6 5. Sponsoring Tijdens het seizoen 2009/2010 heeft de sponsorcommissie het gewenste aantal reclameborden rond het A veld kunnen realiseren. Als gevolg van de financiele crisis haakten enkele bordsponsors af, maar door actief wervingsbeleid konden de lege plekken snel worden opgevuld. Uitgaande van de gedachte dat wie iets levert bij V.V.Berkhout een potentiele kandidaat is voor een reclamebord, kon de professionele uitstraling van het A veld behouden blijven. Aangezien onze beide hoofdsponsors zeer trouw zijn is de hoop op blijvende steun gerechtvaardigd. Het is echter van belang dat de sponsorcommissie op toekomstige ontwikkelingen is voorbereid en hierover vooruit denkt. Naast de inkomsten uit de kantine zijn de sponsorbijdragen in diverse vormen zeer belangrijk voor de financiele huishouding van onze vereniging. Denken we hierbij ook aan advertenties in het clubblad, balsponsors en vooral ook de Vrienden van Berkhout. Sponsors binnen halen is een goede zaak, maar sponsors vast houden is zeker zo belangrijk. Middelen als de sponsortoto, het sponsorbulletin en regelmatig georganiseerde sponsormiddagen zijn hierbij zeer belangrijk. Sponsors blijven nu eenmaal graag op de hoogte van wat er met hun steun gedaan wordt, en in die behoefte zullen we moeten voorzien. Onze sponsors vertegenwoordigen immers een onmisbare bijdrage aan de middelen om onze vereniging financieel gezond te houden.

7 6. Accommodatie Sportpark De Wenken omvat twee speelvelden en een trainingsveld. Sinds de opknapbeurt van beide speelvelden in de laatste drie jaren verkeren deze in goede staat. Het noodlot van een trainingsveld is een snelle transformatie van groene mat naar grijze vlakte, vooral door intensief gebruik door de week. Gelet op de komst van kunstgrasvelden bij 4 van de 8 voetbalclubs binnen de gemeente Koggenland, zal op termijn ook onze beurt komen voor deze voorziening. Gemeten naar de huidige maatstaven die de gemeente hanteert volgens de KNVB formule van zoveel teams op zoveel velden, voldoen we nog niet aan deze eisen. Wellicht gaat snelle groei van het aantal teams hier binnen enkele jaren verandering in brengen. Vooral in de wintermaanden zou een permanente trainingsmogelijkheid een rijk bezit zijn. Wat betreft de wedstrijden op zaterdag en zondag is het bij slecht weer lang niet altijd prettig als er toch gespeeld kan worden. De ontwikkeling van nieuwe kunstgrasvezels is nog volop gaande, als wij nou een van de laatst ontwikkelde soorten krijgen zijn we misschien nog het beste af. De gebouwen zoals die sinds 2003 gebruikt worden voldoen aan de moderne eisen des tijds. Sinds mei 2010 beschikken we over een goede geluidsinstallatie, die bij thuiswedstrijden van het eerste en tijdens toernooien van onmisbare waarde blijkt. Ook de klok op het dak is niet meer weg te denken. Het kunstgras boardingveld voor de jeugd en senior gebruikers, waarvan sinds 2005 wekelijks intensief gebruik gemaakt wordt is een rijk bezit. Dankzij uitstekende ballenvangers op beide velden alsmede het trainingsveld zijn we op bijna alle soorten afzwaaiende ballen voorbereid. In gevallen waarin deze voorziening tekort schiet ligt altijd nog onze ballenboot paraat. Het aantal beschikbare kleedkamers voldoet bij het huidige aantal teams. Subsidie van gemeentewege bij uitbreiding zal eerst bespreekbaar zijn als aantoonbaar gemaakt wordt adhv de KNVBformule dat we tekort ruimte hebben. De kantine heeft bewezen van onschatbare waarde te zijn. Uitgerust met schotelantenne en groot scherm om op verzoek de televisiebeelden van wedstrijden te kunnen bekijken, kunnen we ons meten met alle kantines in de wijde omtrek. Lichtkrant plus sponsorscherm maken de informatie voorziening bij thuiswedstrijden van Berkhout 1 compleet. Na de buiten schilderwerkzaamheden van oktober 2010 heeft een flinke portie onderhoud plaatsgevonden, waardoor we er weer 6 jaar tegen kunnen. De aangekondigde digitalisering van de wedstrijdformulieren maakt binnenkort een aanvulling in de vorm van een moderne computer met moderne verbinding noodzakelijk. Er ligt nou eenmaal geen kabel naar onze gebouwen.

8 7. Vrijwilligers Een voetbalvereniging kan niet zonder vrijwilligers bestaan. Natuurlijk, we kennen sinds 2003 het systeem van de verplichte vrijwilligersdiensten voor leden van 16 jaar en ouder. Maar op de drukste dag van het sportweekend hebben de meeste leden verplichtingen op het veld en omdat de ouders op zaterdag hun diensten draaien zijn wij zo ontzettend rijk met onze zondagse kantineploegen. Een bonte mix van geroutineerde barmedewerkers maken het wekelijks iedere bezoeker naar de zin en vertegenwoordigen zo een brok pr van onschatbare waarde voor onze vereniging. Het zal van eminent belang zijn in de komende jaren om deze ploegen op sterkte te houden. Deze mensen doen dit werk vaak sinds heel veel jaren en blijven dit doen, ook als hun kinderen al lang niet meer lid van onze vereniging zijn. Berkhout kent ongeveer 50 echte vrijwilligers, zoals we dat noemen, en daarbij zitten dus ook de scheidsrechters, grensrechters, trainers, begeleiders, clubbladteam plus bezorgers, onze kledingverzorgster en beide terreinmeesters. Sinds enige tijd is het in onze tijd van individuele belangen niet meer zo vanzelfsprekend dat je iets voor een ander doet. Toch is het verenigingsleven op dit grondbeginsel gebaseerd en onze generatie leerde nog thuis en op school dat je pas iets betekende in de maatschappij als je vrijwilligerswerk deed. Het is goed voor je algemene ontwikkeling en je doet veel mensenkennis op. Kortom, het maakt je een completer persoon en vergroot je kansen in de grote buitenwereld en in het bedrijfsleven. Ervaringen bij het opvullen van vacatures binnen deze club hebben duidelijk aangetoond dat hiervan geen sprake meer is. Dit zal onze grootste zorg voor de nabije toekomst blijken te zijn en het zal de druk op de senior medewerkers alleen maar groter maken. De X en Y generatie heeft het druk met werken op twee fronten en verplicht zich om het weekend met gezin door te brengen. Daar hoeft de vereniging dus bijna niet meer op te rekenen. Uitzonderingen blijven gelukkig bestaan, kijk maar naar de nieuwe redakteur, die het stokje overnam van onze twee dames die het al ruim 20 jaar volhielden. Om positief te eindigen: we gaan bijhouden wie er binnenkort met functioneel leeftijdsontslag de BV Nederland gaan verlaten en zullen onze hengel uitwerpen in deze vijver. Wat zegt U? Oppassen op de kleinkinderen? Daar zijn we in de kantine al helemaal op voorbereid, van alle gemakken voorzien, tot verschoningskussen aan toe. Een slimme club is op de toekomst voorbereid.

9 8.Tenslotte Dit plan kwam tot stand op verzoek van een erelid tijdens de algemene ledenvergadering van Waar willen we heen als voetbalvereniging Berkhout? Nou, we willen blijven voetballen op ons mooie sportpark De Wenken. Op welk niveau willen we voetballen? Dat zal sterk afhangen van de ontwikkeling van alle talenten die binnen de club aanwezig zijn en zullen blijven in de toekomst. Wat hebben jonge voetballers er in de komende jaren voor over om er iets van te maken, binnen en buiten het veld? Als bestuur hebben wij opgeschreven wat we er aan willen doen. Zoals eerder vermeld: het bestuur geeft leiding, maar de leden vormen de vereniging. Nog even dit: ik heb de indruk dat het overzichtelijk is als de voorzitter alle leden kent en dat de leden dit als prettig ervaren. Laat Berkhout de gezellige familievereniging blijven, waar we over prestaties gaan praten als de mogelijkheden aanwezig zijn en de inzet er naar is. Berkhout, oktober 2010

Technische coördinator Senioren. Commercieel. Klankbord. Sponsor Commissie. Spelersraad Commissie. Leider & grensrechter.

Technische coördinator Senioren. Commercieel. Klankbord. Sponsor Commissie. Spelersraad Commissie. Leider & grensrechter. Bestuur VV SWEEL Voorzitter Wedstrijd Secretariaat Secretaris Financiën Faciliteiten Beheerder Commercieel Technische coördinator Senioren Voetbalzaken Jeugd Technisch coördinator Jeugd Missie Visie Wedstrijd

Nadere informatie

Het Sponsorplan van RKSV Cluzona

Het Sponsorplan van RKSV Cluzona Het Sponsorplan van RKSV Cluzona 01. Algemeen 02. Historie 03. Sponsoring en naamsbekendheid 04. Sponsoring en het beleid van de vereniging 05. Soorten sponsoring 06. Plichten t.o.v. sponsors 07. Rechten

Nadere informatie

(Jeugd-) Beleidsplan Voetbalvereniging Neerlandia 31

(Jeugd-) Beleidsplan Voetbalvereniging Neerlandia 31 (Jeugd-) Beleidsplan Voetbalvereniging Neerlandia 31 Auteur : Jolanda Brokx, Oscar Schouten Versie : 1.1 Datum : april 2015 Contents 2. Inleiding... 3 3. Visie... 3 4. Verenigingsstructuur... 3 5. Aantal

Nadere informatie

Hoofdsponsor pakketten

Hoofdsponsor pakketten Hoofdsponsor pakketten Sponsorcommissie v.v. Blauw Wit 81 Email: sponsorcommissie@blauwwit81.nl Website: Inhoudsopgave 1 Voorwoord: Verleden, Heden en Toekomst van Blauw Wit '81... 3 2 Algemene informatie...

Nadere informatie

En weer door!!!! Lopende projecten.. Beste Fce'ers, Vrijwilligers

En weer door!!!! Lopende projecten.. Beste Fce'ers, Vrijwilligers En weer door!!!! Beste Fce'ers, Met de winterstop achter de rug konden we vol goede moed weer beginnen aan de tweede helft van het seizoen! Helaas...het weer heeft tot nu toe niet echt meegezeten. Maar...We

Nadere informatie

Beleidsplan vv Schoonebeek sv Weiteveense Boys. (Samenwerkingsverband voor A, B en C junioren)

Beleidsplan vv Schoonebeek sv Weiteveense Boys. (Samenwerkingsverband voor A, B en C junioren) Beleidsplan vv Schoonebeek sv Weiteveense Boys (Samenwerkingsverband voor A, B en C junioren) Nieuw Schoonebeek, 14 mei 2014 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 3 2. Doelstelling 3 3. Ledenaantallen/elftalindeling

Nadere informatie

De vacaturebank van SV Zwolle.

De vacaturebank van SV Zwolle. De vacaturebank van SV Zwolle. Geef de code op van de werkzaamheden die u wilt verrichten als vrijwilliger! Code Omschrijving. 14.10 Administratiecommissie. Kennis van Exel en cijfermatig een pre. 14.20

Nadere informatie

Informatie / ouderavond R.K.S.V. Groesbeekse Boys 22-06-2015

Informatie / ouderavond R.K.S.V. Groesbeekse Boys 22-06-2015 Informatie / ouderavond R.K.S.V. Groesbeekse Boys 22-06-2015 Agenda: Voetbal in Groesbeek Gelderse sportfederatie Vrijwilligersbeleid Aanpassingen K.N.V.B. Gedrag langs de lijn Technisch jeugdplan Voetbal

Nadere informatie

www.vvoberg.nl Schepersheuvel 2A 6077HH Sint Odiliënberg april 2014

www.vvoberg.nl Schepersheuvel 2A 6077HH Sint Odiliënberg april 2014 Communicatieplan R.K.V.V. St. Odiliënberg www.vvoberg.nl Schepersheuvel 2A 6077HH Sint Odiliënberg april 2014 Inhoud: 1. Inleiding... 3 2. Doelgroepen... 4 3. Communicatiemiddelen... 5 4. Interne en externe

Nadere informatie

Sponsorbrochure SVL voetbal

Sponsorbrochure SVL voetbal Sponsorbrochure SVL voetbal Brochure Voorwoord SVL is een omni-sportvereniging die onderdak biedt aan een afdeling voetbal, tennis, gymnastiek en badminton. Een gezellige en sportieve vereniging voor jong

Nadere informatie

Sponsor pakketten. Sponsorcommissie v.v. Blauw Wit Website:

Sponsor pakketten. Sponsorcommissie v.v. Blauw Wit Website: Sponsor pakketten Sponsorcommissie v.v. Blauw Wit 81 Email: sponsorcommissie@blauwwit81.nl Website: Inhoudsopgave 1 Voorwoord: Verleden, Heden en Toekomst van Blauw Wit '81... 3 2 Algemene informatie...

Nadere informatie

1 sponsoring informatiegids Leerdam Sport 55

1 sponsoring informatiegids Leerdam Sport 55 1 sponsoring informatiegids Leerdam Sport 55 Voetbalvereniging Leerdam Sport 55 Historie In 1912 is het huidige Leerdam Sport 55 opgericht onder de naam Sparta. Een groep arbeiders van de toenmalige Glasfabriek

Nadere informatie

Kernwaarden Wij vinden het belangrijk dat leden, sponsoren en supporters ons ervaren en herkennen als

Kernwaarden Wij vinden het belangrijk dat leden, sponsoren en supporters ons ervaren en herkennen als STRATEGIE 2012-2015 Missie (Wie zijn wij) Voor de vereniging en haar leden de positie van S.V.M.E. in de Eijsdense gemeenschap verankeren, waardoor de toekomst wordt gegarandeerd. S.V.M.E. is een vereniging

Nadere informatie

SPONSORMOGELIJKHEDEN

SPONSORMOGELIJKHEDEN r.k.v.v. zwaluw v.f.c. Vught sportpark Bergenshuizen opgericht 10 mei 1931 koninklijke goedkeuring 20 maart 1971 SPONSORMOGELIJKHEDEN Versie 1.1 1 Sponsoring Zwaluw VFC Inleiding: In 1931 kende Vught een

Nadere informatie

Sponsor gids voetbalclub Zeeland Sport

Sponsor gids voetbalclub Zeeland Sport Sponsor gids voetbalclub Zeeland Sport Geachte lezer, Zeeland Sport is op zoek naar nieuwe sponsors die samen met de club een mooi, nieuw seizoen tegemoet willen gaan. Uw sponsoring zal niet onopgemerkt

Nadere informatie

Vrijwilligersprotocol

Vrijwilligersprotocol Vrijwilligersprotocol 1. Inleiding : Op de Algemene Ledenvergadering van 04 november 2009 is het voorgenomen besluit aanvaard om, ingaande seizoen 2010-2011, een vrijwilligersbijdrage in te voeren voor

Nadere informatie

Sponsormagazine v.v. De Alblas

Sponsormagazine v.v. De Alblas Sponsormagazine v.v. De Alblas Waarom dit sponsorboek? Sponsoring is een belangrijk onderdeel in het verenigingsleven. Financiële bijdragen in de vorm van sponsoring zijn voor verenigingen belangrijk om

Nadere informatie

VOETBALPLAN RKSV DE TUKKERS

VOETBALPLAN RKSV DE TUKKERS VOETBALPLAN RKSV DE TUKKERS OKTOBER 2011 Voetbalplan RKSV De Tukkers Page 1 Inhoud Inleiding 3 Missie en doelstellingen 4 Opbouw van het plan 5 Organisatie 6 Werkgroepen 8 Technische Commissies 8 Functieomschrijvingen

Nadere informatie

Inhoudsopgave: De voorzitter aan het woord [p. 2] The Perfect Match [p. 3] De vereniging [p. 4] Overzicht sponsormogelijkheden. Sponsor worden [p.

Inhoudsopgave: De voorzitter aan het woord [p. 2] The Perfect Match [p. 3] De vereniging [p. 4] Overzicht sponsormogelijkheden. Sponsor worden [p. v.v. Kruiningen Inhoudsopgave: De voorzitter aan het woord [p. 2] The Perfect Match [p. 3] De vereniging [p. 4] Overzicht sponsormogelijkheden [p.5-7] Sponsor worden [p. 8] Notities [p. 9] v.v. Kruiningen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement sportclub EDS. Inleiding

Huishoudelijk reglement sportclub EDS. Inleiding Huishoudelijk reglement sportclub EDS Inleiding Sportclub EDS wil er aan bijdragen dat onze leden met plezier kunnen voetballen en zich verder kunnen ontwikkelen. Normen en waarden bij de beoefening van

Nadere informatie

Missie en Visie VV Moordrecht Met elkaar & Voor elkaar

Missie en Visie VV Moordrecht Met elkaar & Voor elkaar Missie en Visie VV Moordrecht 2017 2021 Met elkaar & Voor elkaar Onze missie Waar we voor gaan een dorpse vereniging laagdrempelig aanbieden van de voetbalsport een ontmoetingsplaats waar prestatie en

Nadere informatie

Inhoudsopgave: De voorzitter aan het woord p.3. The Perfect Match p.4. De vereniging p.5. Overzicht sponsormogelijkheden. Sponsor worden p.

Inhoudsopgave: De voorzitter aan het woord p.3. The Perfect Match p.4. De vereniging p.5. Overzicht sponsormogelijkheden. Sponsor worden p. Inhoudsopgave: De voorzitter aan het woord p.3 The Perfect Match p.4 De vereniging p.5 Overzicht sponsormogelijkheden p.6-7 Sponsor worden p.8 De voorzitter aan het woord Iedere mens is een sociaal wezen.

Nadere informatie

Sponsormogelijkheden Juliana Mill

Sponsormogelijkheden Juliana Mill Sinds 1919 speelt Juliana Mill een belangrijke maatschappelijke rol in de Millse gemeenschap. Juliana kan gezien worden als een ontmoetingsplek voor sporters, supporters en sponsors, die allen op hun eigen

Nadere informatie

WELKOM BIJ RKVV WILHELMINA

WELKOM BIJ RKVV WILHELMINA WELKOM BIJ RKVV WILHELMINA In dit boekje vind je alle informatie over RKVV wilhelmina WELKOM BIJ de kanaries Fijn dat je gekozen hebt voor RKVV Wilhelmina. Onze voetbalvereniging bestaat al sinds 1897

Nadere informatie

Namens de sponsorcommissie bieden wij u hierbij een overzicht aan van de sponsormogelijkheden bij onze voetbalvereniging STEENBERGEN.

Namens de sponsorcommissie bieden wij u hierbij een overzicht aan van de sponsormogelijkheden bij onze voetbalvereniging STEENBERGEN. Geachte relatie, Namens de sponsorcommissie bieden wij u hierbij een overzicht aan van de sponsormogelijkheden bij onze voetbalvereniging STEENBERGEN. Wij hebben getracht de sponsorpakketten zo evenwichtig

Nadere informatie

Sponsorbrochure V.V. Sparta 59

Sponsorbrochure V.V. Sparta 59 Seizoen 2014-2015 Sponsorbrochure V.V. Sparta 59 V.V. Sparta 59 Deinum Seizoen 2014-2015 Introductie Onze vereniging die inmiddels meer dan 50 jaar bestaat, heeft als doelstelling: Prestatief, sportief

Nadere informatie

Driejarig Uitvoeringsplan afdeling Jeugd sv Enter Periode 1 januari 2012 tm 31 december 2014

Driejarig Uitvoeringsplan afdeling Jeugd sv Enter Periode 1 januari 2012 tm 31 december 2014 CONCEPT Driejarig Uitvoeringsplan afdeling Jeugd sv Enter Periode 1 januari 2012 tm 31 december 2014 JEUGDBESTUUR sv ENTER November 2012 Binden en Groeien Jeugdbestuur sv Enter 1 Inleiding Recent heeft

Nadere informatie

Sponsorbrochure vv Kethel Spaland

Sponsorbrochure vv Kethel Spaland Sponsorbrochure vv Kethel Spaland Introductie vv Kethel-Spaland vv Kethel Spaland is in de zomer van 2013 ontstaan uit een fusie tussen VVK 68 en SC Spaland. De nieuwe vereniging heeft 900 leden waarvan

Nadere informatie

CHARTER KFC EENDRACHT ZOERSEL

CHARTER KFC EENDRACHT ZOERSEL CHARTER KFC EENDRACHT ZOERSEL 1. De missie van onze club Het bestuur wenst kinderen, jongeren en volwassenen de gelegenheid te bieden om te voetballen, ongeacht hun huidkleur, geslacht, cultuur of geloof.

Nadere informatie

Voetbalvereniging Zuidland

Voetbalvereniging Zuidland Missie en Visie 2017-2020 Voetbalvereniging Zuidland Door Eendracht Sterk TABLE OF CONTENTS 1. INLEIDING 3 2. Missie voetbalvereniging Zuidland 4 3. Visie voetbalvereniging Zuidland 4 P. 2 1. INLEIDING

Nadere informatie

Een Fantastische Teamsport voor de Jeugd

Een Fantastische Teamsport voor de Jeugd Een Fantastische Teamsport voor de Jeugd Als jij voetbal ook geweldig vindt, dan kun je al vanaf 4 jaar bij onze mini-f spelen en dat is gratis. De contributie voor de hele jeugd is door sponsoring zo

Nadere informatie

beleidsplan vv Musketiers (juli 2015)

beleidsplan vv Musketiers (juli 2015) Elst, juli 2015 Voorwoord De voetbal vereniging Musketiers is opgericht in januari 1952. Wij mogen ons gelukkig prijzen met een goede ledenaanwas en zijn een financieel gezonde vereniging. Zoals bij veel

Nadere informatie

Sponsormogelijkheden VOETBAL VERENIGING KWADIJK

Sponsormogelijkheden VOETBAL VERENIGING KWADIJK Sponsormogelijkheden VOETBAL VERENIGING KWADIJK 1 Inhoudsopgave Voorwoord... 2 Sponsormogelijkheden... 3 Subhoofdsponsorschap... 3 Bordsponsor... 4 Club van honderd... 5 Logo op de website... 6 Een team

Nadere informatie

Nog een paar competitiewedstrijden en een aantal toernooien voor de jeugd en dan zit ook seizoen 2010/2011 er op.

Nog een paar competitiewedstrijden en een aantal toernooien voor de jeugd en dan zit ook seizoen 2010/2011 er op. 37e jaargang Nr 35 25 April 2011 Nog een paar competitiewedstrijden en een aantal toernooien voor de jeugd en dan zit ook seizoen 2010/2011 er op. Rest ons nog de voetbalweek. Van dinsdag 24 mei tot en

Nadere informatie

Trekvogels. Op naar 100 jaar. concept 3.0 (29 maart 2014) Beleidsplan 2014/2022. Samen zijn we de vereniging!

Trekvogels. Op naar 100 jaar. concept 3.0 (29 maart 2014) Beleidsplan 2014/2022. Samen zijn we de vereniging! Trekvogels Op naar 100 jaar Samen zijn we de vereniging! Beste leden van voetbalvereniging Trekvogels, Tijdens de algemene ledenvergadering in november 2013 hebben we een goede discussie gevoerd aan de

Nadere informatie

Agenda Ouderavond Woensdag 26 oktober 19.30 uur

Agenda Ouderavond Woensdag 26 oktober 19.30 uur Agenda Ouderavond Woensdag 26 oktober 19.30 uur 1. Opening 2. Mededelingen 3. Wie doet wat in het Jeugdbestuur? 4. Jeugdbeleidsplan 5. Competitie-indeling 6. Verantwoordelijkheden ouders 7. Rondvraag 8.

Nadere informatie

Zakelijk en sportief scoren? Sponsor Hockeyclub Berlicum! Hockeyclub Berlicum, Sponsoring Seizoen 2013-2014

Zakelijk en sportief scoren? Sponsor Hockeyclub Berlicum! Hockeyclub Berlicum, Sponsoring Seizoen 2013-2014 Zakelijk en sportief scoren? Sponsor Hockeyclub Berlicum! Hockeyclub Berlicum, Sponsoring Seizoen 2013-2014 Bezoekadres Hockeyclub Berlicum Sportpark De Brand Groenstraat Berlicum 073 503 3664 www.hcberlicum.nl

Nadere informatie

Beleidsvisie BCNieuwerkerk

Beleidsvisie BCNieuwerkerk Beleidsvisie BCNieuwerkerk 2017-2022 Missie Visie Beleid BCN 2017.Docx 17-04-2017 1/8 Doel... 3 Leeswijzer... 3 Missie... 3 Visie... 4 Beleid... 5 1. Bestendig:... 5 a. Financieel gezond en betaalbaar...

Nadere informatie

Welkom bij AFC 34! Clubgegevens

Welkom bij AFC 34! Clubgegevens Welkom bij AFC 34! Voetbal is een mooie sport en we hopen dat uw kind de komende jaren met veel plezier bij onze club zal spelen. Bij AFC 34 kan zowel voor ontspanning en recreatie worden gevoetbald als

Nadere informatie

Sponsorbrochure vv Kethel Spaland

Sponsorbrochure vv Kethel Spaland Sponsorbrochure vv Kethel Spaland Introductie vv Kethel-Spaland vv Kethel Spaland is in de zomer van 2013 ontstaan uit een fusie tussen VVK 68 en SC Spaland. De nieuwe vereniging heeft 700 leden waarvan

Nadere informatie

Aarle-Rixtelse Sport Vereniging. Onderzoekscommissie vrijwilligers Informatieavonden 10 en 11 mei 2016

Aarle-Rixtelse Sport Vereniging. Onderzoekscommissie vrijwilligers Informatieavonden 10 en 11 mei 2016 Aarle-Rixtelse Sport Vereniging Onderzoekscommissie vrijwilligers Informatieavonden 10 en 11 mei 2016 Aanleiding analyse Een vereniging als ASV 33 kan alleen goed functioneren door de vrijwilligers die

Nadere informatie

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering Datum : maandag 12 oktober 2015 Tijd : 20:00u - 22:00u Aanwezig : geschat aantal aanwezige leden 50, waarvan 24 ingetekend; 7 bestuursleden 1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet alle aanwezigen

Nadere informatie

Informatieboekje HVV Hengelo

Informatieboekje HVV Hengelo Informatieboekje HVV Hengelo HVV Hengelo Twekkelerweg 311 7553 LZ Hengelo info@hvvhengelo.nl www.hvvhengelo.nl versie 05-2017 Lid worden bij HVV Hengelo! Allereerst willen we je van harte welkom heten

Nadere informatie

Pagina 1 Pagina 2 Pagina 3 Pagina 4. Kick off Wist je dat? Club van 100 Nieuwe spelregels jeugd

Pagina 1 Pagina 2 Pagina 3 Pagina 4. Kick off Wist je dat? Club van 100 Nieuwe spelregels jeugd Easterlittens, oktober 2017 Beste vrienden van VV Oosterlittens, Het voetbalseizoen 2017-2018 is voor de meesten van jullie al weer begonnen. Enkele teams hebben de eerste bekerwedstrijden alweer gespeeld.

Nadere informatie

Schoonebeekse Voetbal Vereniging '04

Schoonebeekse Voetbal Vereniging '04 Schoonebeekse Voetbal Vereniging '04 AANMELDING / WIJZIGING FORMULIER Ondergetekende geeft zich hierbij op als lid of wijzigt zijn lidmaatschap bij SVV'04 te Schoonebeek. Datum:... Nieuw wijziging Naam:...

Nadere informatie

Website. Ruimte voor 12 buttons. 150,= Per seizoen (2009 2010)

Website. Ruimte voor 12 buttons. 150,= Per seizoen (2009 2010) Website Er zijn meerdere mogelijkheden om te adverteren op de website van VV Zwanenburg. Hieronder wordt uitgelegd welke opties u heeft als sponsor en welk kostenplaatje hieraan verbonden zit: Buttons

Nadere informatie

KORFBALVERENIGING D. E. S. INSCHRIJFFORMULIER BIJ INLEVERING VAN DIT FORMULIER, ÉÉN PASFOTO BIJVOEGEN!!! Datum: Handtekening: Doorlopende machtiging

KORFBALVERENIGING D. E. S. INSCHRIJFFORMULIER BIJ INLEVERING VAN DIT FORMULIER, ÉÉN PASFOTO BIJVOEGEN!!! Datum: Handtekening: Doorlopende machtiging KORFBALVERENIGING D. E. S. INSCHRIJFFORMULIER Voor jeugdleden tot 18 jaar dient één van de ouders/verzorgers mede te ondertekenen. Lidnummer: Naam: Voorna(a)m(en): Tussenvoegsel: Straat: Huisnummer: Postcode:

Nadere informatie

Informatieboekje nieuwe jeugdleden SDV BARNEVELD

Informatieboekje nieuwe jeugdleden SDV BARNEVELD Informatieboekje nieuwe jeugdleden SDV BARNEVELD AUGUSTUS 2014 1 INHOUDSOPGAVE 1. Voetballen bij SDV Barneveld... 3 1.1. Voorwoord... 3 1.2. Vrijwilligers... 3 2. De structuur van de vereniging... 4 2.1.

Nadere informatie

p Sponsor. Uwbelang. Groei.

p Sponsor. Uwbelang. Groei. SPONSORBROCHURE 2016-2017 Inhoud@vvBavel Mogelijk @vvbavel p10-14 Sponsor @vvbavel p4 Uwbelang @vvbavel p9 Groei @vvbavel p5 Resultaat @vvbavel p8 Maatschappij @vvbavel p6-7 Sponsor@vvBavel Waarom sponsoring?

Nadere informatie

Website. Ruimte voor 16 buttons. 150,= Per seizoen

Website. Ruimte voor 16 buttons. 150,= Per seizoen Website Er zijn meerdere mogelijkheden om te adverteren op de website van VV Zwanenburg. Hieronder wordt uitgelegd welke opties u heeft als sponsor en welk kostenplaatje hieraan verbonden zit: Buttons

Nadere informatie

Beleidsplan Twins Sporting Club Oosterhout

Beleidsplan Twins Sporting Club Oosterhout 2013-2017 Beleidsplan Twins Sporting Club Oosterhout BELEIDSPLAN 1. Inleiding Twins is de roepnaam voor de in Oosterhout gevestigde vereniging Twins Sporting Club. Het beleid van Twins is gericht op het

Nadere informatie

Bestuursplan v.v. O.F.B.

Bestuursplan v.v. O.F.B. AANLEIDING Om een vereniging te kunnen leiden is er een plan nodig. In dit bestuursplan leggen we vast welke taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden er horen bij de bestuursleden, commissies en overige

Nadere informatie

FC Weesp, dat zijn wij allemaal Thuis bij vrienden

FC Weesp, dat zijn wij allemaal Thuis bij vrienden FC Weesp, dat zijn wij allemaal Thuis bij vrienden Introductie FC Weesp dat zijn wij allemaal! Dat is een mooie kreet, hoe vullen we dat nu in en wat betekent het concreet? Hieronder vind je de verdere

Nadere informatie

We gedragen ons altijd sportief, ook als anderen minder sportief zijn. We hebben altijd respect voor de scheidsrechter, ook als deze een fout maakt.

We gedragen ons altijd sportief, ook als anderen minder sportief zijn. We hebben altijd respect voor de scheidsrechter, ook als deze een fout maakt. 1. Algemene gedragsregels s.v. NOAD 32 Voetbalvereniging s.v. NOAD 32 vraagt nadrukkelijk aandacht voor Normen en waarden tijdens en na de beoefening van de voetbalsport. Hieronder volgt een aantal algemene

Nadere informatie

SAMEN SCOREN. Beleidsplan Fc. Grootegast 2015-2020. Fc. Grootegast Provincialeweg 139 9863 PE Doezum 0594 612608 (sportcomplex)

SAMEN SCOREN. Beleidsplan Fc. Grootegast 2015-2020. Fc. Grootegast Provincialeweg 139 9863 PE Doezum 0594 612608 (sportcomplex) SAMEN SCOREN Beleidsplan 2015-2020 is een grote, ambitieuze dorpsvereniging uit Grootegast/Doezum en telt in 2015 ongeveer 520 leden, 33 teams en ruim 100 vrijwilligers. De vereniging heeft een regionale

Nadere informatie

Voetballen bij Sportlust? Basisinformatie Handig om te weten

Voetballen bij Sportlust? Basisinformatie Handig om te weten Senioren aanmeldingsformulier compleet 1 1 2008-09.doc 1 Sportlust '46 is een ambitieuze en gezinsvriendelijke voetbalvereniging in Woerden. Elke week worden er ongeveer 30 thuiswedstrijden gespeeld. Inmiddels

Nadere informatie

Voetbal Vereniging Centraal 68. Opgericht 29 november 1968. Sponsoring VVC 68

Voetbal Vereniging Centraal 68. Opgericht 29 november 1968. Sponsoring VVC 68 Sponsoring VVC 68 Het seizoen 2015-2016 staat voor de deur en VVC 68 ziet dit seizoen positief tegemoet. Dit wordt de eerste keer dat VVC 68 het seizoen in gaat met een vernieuwde sponsorcommissie. Samenwerken

Nadere informatie

Sponsor mogelijkheden. Voor iedereen! Sponsor worden van SV Broekland

Sponsor mogelijkheden. Voor iedereen! Sponsor worden van SV Broekland Voor iedereen! Sponsor worden van SV Broekland Uw onderneming en SV Broekland als een één-tweetje. Zo ziet SV Broekland haar sponsorbeleid. Een sponsor van SV Broekland brengt zijn / haar onderneming wekelijks

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering. TiVoC

Algemene ledenvergadering. TiVoC Algemene ledenvergadering TiVoC Agenda Extra algemene ledenvergadering Het bestuur stelt zich voor Stemming nieuwe bestuursleden Presentatie Beleidsplan 2015-2020 Borrel Even voorstellen Voorzitter Harald

Nadere informatie

v.v. TREKVOGELS Beleidsplan 2014-2018 Een prachtige historie en een glansrijke toekomst

v.v. TREKVOGELS Beleidsplan 2014-2018 Een prachtige historie en een glansrijke toekomst v.v. TREKVOGELS Beleidsplan 2014-2018 Een prachtige historie en een glansrijke toekomst Voorwoord Tijdens de algemene ledenvergadering in november 2013 hebben we een goede discussie gevoerd aan de hand

Nadere informatie

VOETBALBELEIDSPLAN V.V. WIELDRECHT INHOUDSOPGAVE:

VOETBALBELEIDSPLAN V.V. WIELDRECHT INHOUDSOPGAVE: VOETBALBELEIDSPLAN V.V. WIELDRECHT 2013 2018 INHOUDSOPGAVE: 1. Inleiding 2. Visie en doelstellingen 3. Organisatie, taken en verantwoordelijkheden 4. Speelwijze 5. Respect. Normen en waarden. 1 1. INLEIDING

Nadere informatie

Bestuur Dagelijks bestuur : Voorzitter + Secretaris + Penningmeester Bestuurslid algemene-, accommodatie-, jeugdzaken Commissievoorzitters (6)

Bestuur Dagelijks bestuur : Voorzitter + Secretaris + Penningmeester Bestuurslid algemene-, accommodatie-, jeugdzaken Commissievoorzitters (6) INFORMATIE VOETBALVERENIGING HSC 28 Organisatie van de vereniging Onze vereniging heeft een bestuur welke is opgebouwd uit een dagelijks bestuur, en commissieleden, n.l. bij voorkeur de voorzitters van

Nadere informatie

v.v. Kagia jeugdtoernooi Zaterdag 6 juni 2015 Kagia D pupillen Kagia C junioren

v.v. Kagia jeugdtoernooi Zaterdag 6 juni 2015 Kagia D pupillen Kagia C junioren v.v. Kagia jeugdtoernooi Zaterdag 6 juni 2015 Kagia D pupillen Kagia C junioren Historie: In de dertiger jaren werden in de Haarlemmermeer diverse voetbalverenigingen opgericht. Ook in Buitenkaag kwamen

Nadere informatie

Enquête Jeugdbeleid vv SDS

Enquête Jeugdbeleid vv SDS Enquête Jeugdbeleid vv SDS Aug, 2010 Beste SDS ers, Als reeds vermeld in ons verenigingsblad De Treffer doe ik namens de jeugdcommissie van vv SDS onderzoek naar het beleid van onze jeugdafdeling. Het

Nadere informatie

Sponsorbrochure BSV Boeimeer

Sponsorbrochure BSV Boeimeer Sponsorbrochure BSV Boeimeer 2014-2015 In dit document staat een korte introductie over de vereniging BSV Boeimeer en de bijbehorende sponsordoelen en mogelijkheden vermeld. INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave...

Nadere informatie

Informatie seizoen 2015 2016 Jeugd v.v. Nooit gedacht

Informatie seizoen 2015 2016 Jeugd v.v. Nooit gedacht Informatie seizoen 2015 2016 Jeugd v.v. Nooit gedacht Opstarten trainingen. De volgende teams starten hun trainingen op vanaf zaterdag 1 augustus: A1, B1, C1, D1 Alle overige teams kunnen hun trainingen

Nadere informatie

Bestuursreglement Gedrag, Normen & Waarden vv Westerwolde

Bestuursreglement Gedrag, Normen & Waarden vv Westerwolde Bestuursreglement Gedrag, Normen & Waarden vv Westerwolde 01 Inleiding: Aangaande het bestuursreglement gedrag, normen en waarden, heeft de vv Westerwolde gedragsregels opgesteld die hierbij kunnen helpen.

Nadere informatie

WKV Reflex Vrijwilligersbeleid v

WKV Reflex Vrijwilligersbeleid v WKV Reflex Vrijwilligersbeleid v2016 0.4 1.1 Aanleiding Binnen onze vereniging worden diverse activiteiten verricht. Uiteraard zijn dit hoofdzakelijk korfbalactiviteiten, maar daarnaast maken we ook graag

Nadere informatie

S.V. DEN HOORN Toernooi E-pupillen 30 mei 2015

S.V. DEN HOORN Toernooi E-pupillen 30 mei 2015 S.V. DEN HOORN Toernooi E-pupillen 30 mei 2015 Beste sportieve voetballers, Het is weer zover. Het PLUS Van Leeuwen E & F toernooi staat op het programma. Mijn naam is Robert van Leeuwen, ik ben de eigenaar

Nadere informatie

Plan van aanpak / toekomst visie TVC/BREDA

Plan van aanpak / toekomst visie TVC/BREDA Voetbal vereniging TVC-BREDA Sportpark "Kwakkelhut " Kwakkelhutstraat 102-104 4814 KR Breda Tel : 076-5148000 www.tvcbreda.nl Plan van aanpak / toekomst visie TVC/BREDA Inleiding: Er is besloten door het

Nadere informatie

v.v. Wardy Ferwert Sponsormap

v.v. Wardy Ferwert Sponsormap v.v. Wardy Ferwert Sponsormap ~ 1 ~ Tijd en geld Toen op 2 november 1945 de v.v. Wardy werd opgericht in Ferwert, speelde de commercie in de sport nog praktisch geen rol. Dat het gehele andere tijden waren

Nadere informatie

Samen Sterker? Spiegelbijeenkomst voetbalvereniging Zelhem. Datum: 1 mei 2017 Versie: 1.0 Status: Definitief

Samen Sterker? Spiegelbijeenkomst voetbalvereniging Zelhem. Datum: 1 mei 2017 Versie: 1.0 Status: Definitief Samen Sterker? Spiegelbijeenkomst voetbalvereniging Zelhem Datum: 1 mei 2017 Versie: 1.0 Status: Definitief Agenda Programma spiegelbijeenkomst VV Zelhem Start Onderwerp 19:30 Welkom & Introductie 19:45

Nadere informatie

Heb je vragen dan kun je altijd één van bovenstaande contactpersonen mailen of aanspreken.

Heb je vragen dan kun je altijd één van bovenstaande contactpersonen mailen of aanspreken. Leuk dat je lid bent geworden van TiVoC. Het bestuur heet je van harte welkom en we wensen je een leuke, sportieve tijd bij deze volleybalvereniging! We hopen dat je je snel thuis zult voelen. Daarom is

Nadere informatie

Inleiding 2 Waarom zou ik SSV willen sponsoren? 2 Mogelijke manieren van sponsoring 3 Hoofdsponsor 4 Subsponsor 4 Kledingsponsor team 4 Bord Sponsor

Inleiding 2 Waarom zou ik SSV willen sponsoren? 2 Mogelijke manieren van sponsoring 3 Hoofdsponsor 4 Subsponsor 4 Kledingsponsor team 4 Bord Sponsor Inleiding 2 Waarom zou ik SSV willen sponsoren? 2 Mogelijke manieren van sponsoring 3 Hoofdsponsor 4 Subsponsor 4 Kledingsponsor team 4 Bord Sponsor 5 Advertentie sponsor 5 Kleedkamer sponsor 6 Ballen

Nadere informatie

www.geel-wit.nl Taken van de Leider

www.geel-wit.nl Taken van de Leider Taken van de Leider De Zaterdag: Zorgt er samen met de ouders van de spelers voor dat er voldoende vervoer naar uitwedstrijden is. Maakt de opstelling en houdt de wisselbeurten bij Plaatsen en/of verwijderen

Nadere informatie

Sponsorplan RKDFC. Versie: 2.0 Datum: juni 2015 Sponsorcommissie RKDFC sponsorcommissie@rkdfc.nl

Sponsorplan RKDFC. Versie: 2.0 Datum: juni 2015 Sponsorcommissie RKDFC sponsorcommissie@rkdfc.nl Sponsorplan RKDFC Versie: 2.0 Datum: juni 2015 Sponsorcommissie RKDFC sponsorcommissie@rkdfc.nl 1.Voorwoord RKDFC is een voetbalclub in en de plaatselijke trots van Merkelbeek. Natuurlijk is voetbal een

Nadere informatie

Sponsorbrochure Amateurvoetbal sinds 10 november 1919

Sponsorbrochure Amateurvoetbal sinds 10 november 1919 Sponsorbrochure Amateurvoetbal sinds 10 november 1919 Introductie: Voetbalvereniging WDS 19 is één van de oudste en daarmee één van de langst bestaande verenigingen binnen de Bredase gemeenschap. Onze

Nadere informatie

OLEN UNITED Visie

OLEN UNITED Visie OLEN UNITED Visie 2020-2030 Geschiedenis AOVV - KAC AOVV KAC Opmerkingen AOVV 2010-11 9 jeugd + 2 senior 9 + 2 2011-12 9 + 2 9 + 2 Lid van Westel Circle 2012-13 10 + 2 8 + 2 2013-14 11 + 2 4 + 2 Uitbreiding

Nadere informatie

Foto: Zaanse Sportkrant SPONSORBROCHURE 2012-2013

Foto: Zaanse Sportkrant SPONSORBROCHURE 2012-2013 Foto: Zaanse Sportkrant SPONSORBROCHURE 2012-2013 Zaandam, Geachte relatie, Allereerst willen wij u namens de voetbalvereniging Hellas Sport bedanken voor uw interesse in onze vereniging. Hellas Sport

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleidsplan

Vrijwilligersbeleidsplan Vrijwilligersbeleidsplan Nieuw-Buinen, juli 2012 Voorwoord Een vereniging staat of valt met de hulp die een vereniging krijgt van vrijwilligers. Heel kort; zonder vrijwilligers geen v.v. Nieuw Buinen.

Nadere informatie

Kortom; VV Actief is een club die het de moeite waard maakt om de naam van uw bedrijf aan te verbinden!

Kortom; VV Actief is een club die het de moeite waard maakt om de naam van uw bedrijf aan te verbinden! Wij zijn!! Wij zijn trots op VV Actief! VV Actief bestaat al bijna 100 jaar en heeft een zeer goede naam in het dorp en in de wijde omgeving! Ons eerste team speelt zondag 2e klasse en heeft de ambitie

Nadere informatie

K.V. Good Luck. sponsoren scoren

K.V. Good Luck. sponsoren scoren K.V. Good Luck sponsoren scoren Sport en sponsoring is tegenwoordig niet meer los van elkaar te zien. Van professioneel niveau tot amateurniveau. Sponsormogelijkheden K.V. Good Luck Korfbalvereniging Good

Nadere informatie

vv Noordwijk, onze club

vv Noordwijk, onze club vv, onze club Inleiding Wie zijn we? Wat vinden we belangrijk? Hoe ziet onze ideale vereniging eruit? Dit is onze visie. Hier staan wij voor. Dit is vv, onze club Kernwaarden: Waar staan wij voor? Plezier

Nadere informatie

Voorzitter en Sportkanjers

Voorzitter en Sportkanjers Voorzitter en Sportkanjers Doel: Dit mag nooit meer gebeuren en bij Veensche Boys kan het niet gebeuren omdat.. We praten over Sportief én opvoedkundig klimaat bij Veensche Boys Het is van groot belang

Nadere informatie

Technisch Beleidsplan ST Beilen/Fit Boys 2018

Technisch Beleidsplan ST Beilen/Fit Boys 2018 Technisch Beleidsplan ST Beilen/Fit Boys 2018 1 Inhoud Voorwoord 1. ST Beilen/FitBoys 3 2. Technische Commissie 4 3. Visie 5 4. Het indelingsbeleid 7 4.1 ST. Dames 4.2 ST Meisjes 4.3 Selectiecriteria en

Nadere informatie

S.V. DEN HOORN Toernooi E-pupillen 21 mei 2016

S.V. DEN HOORN Toernooi E-pupillen 21 mei 2016 S.V. DEN HOORN Toernooi E-pupillen 21 mei 2016 Beste sportieve voetballers, Het is weer zover. Het PLUS Van Leeuwen E & F toernooi staat op het programma. Mijn naam is Robert van Leeuwen, ik ben de eigenaar

Nadere informatie

S.V. DEN HOORN Toernooi JO mei 2017

S.V. DEN HOORN Toernooi JO mei 2017 S.V. DEN HOORN Toernooi JO-11 13 mei 2017 Beste sportieve voetballers, Het is weer zover. Het PLUS Van Leeuwen JO9 & JO11 toernooi staat op het programma. Mijn naam is Robert van Leeuwen, ik ben de eigenaar

Nadere informatie

Sponsorplan HSV Wasmeer

Sponsorplan HSV Wasmeer Sponsorplan HSV Wasmeer Introductie Historie De Hilversumse Sportvereniging Wasmeer is opgericht op 1 juli 1995, als gevolg van een fusie van de Sport Vereniging E.M.M.(1915) en de Hilversumse Voetbal

Nadere informatie

Informatie wedstrijdzaken

Informatie wedstrijdzaken Informatie wedstrijdzaken Seizoen 2013-2014 (versie 1.0/14 augustus 2013) Voorwoord Binnen iedere vereniging steken vele leden een handje uit de mouwen om alles te regelen. Voetballen is namelijk niet

Nadere informatie

Jeugdvoetbal beleidsplan Sport Combinatie Badhoevedorp 2014 2017

Jeugdvoetbal beleidsplan Sport Combinatie Badhoevedorp 2014 2017 Augustus 2014 Jeugdvoetbal beleidsplan Sport Combinatie Badhoevedorp 2014 2017 Sport Combinatie Badhoevedorp (SCB) heeft in de afgelopen jaren bij het voetbal bij de jeugd een enorme groei en ontwikkeling

Nadere informatie

Hoofdsponsor: Diamantsponsors: Kroonsponsors:

Hoofdsponsor: Diamantsponsors: Kroonsponsors: Sponsoring binnen voetbalvereniging SBC Voetbalvereniging SBC: Een club met toekomst Algemene informatie Voetbalvereniging SBC is opgericht op 6 oktober 1939. Dit betekent dat SBC al bijna 68 jaar bestaat.

Nadere informatie

Huis- en gedragsregels VV Twenthe.

Huis- en gedragsregels VV Twenthe. Huis- en gedragsregels VV Twenthe. Versie 1.0, Januari 2014. RESPECT Het onderwerp Respect op en rond de voetbalvelden is een steeds prominenter onderwerp geworden binnen voetbalverenigingen. Ter voorbereiding

Nadere informatie

Voorbeelden van Sponsorovereenkomsten welke mogelijk zijn bij de voetbalvereniging ZNC. Hoofdsponsor v.v. ZNC

Voorbeelden van Sponsorovereenkomsten welke mogelijk zijn bij de voetbalvereniging ZNC. Hoofdsponsor v.v. ZNC Voorbeelden van Sponsorovereenkomsten welke mogelijk zijn bij de voetbalvereniging ZNC Hoofdsponsor v.v. ZNC Wie of wat is ZNC. Op 23 juni 1951 zijn de voetbalclubs uit Noord en Zuidbroek een fusie aangegaan

Nadere informatie

Totaal 505 leden Groeiende Jeugdafdeling (250 junioren en pupillen)

Totaal 505 leden Groeiende Jeugdafdeling (250 junioren en pupillen) VV Bergambacht Totaal 505 leden Groeiende Jeugdafdeling (250 junioren en pupillen) => We hebben de jeugd, dus we hebben de toekomst! 150 actieve vrijwilligers; bestuur, (diverse) commissieleden, leid(st)ers,

Nadere informatie

ALGEMEEN BELEIDSPLAN v.v. Gorredijk

ALGEMEEN BELEIDSPLAN v.v. Gorredijk ALGEMEEN BELEIDSPLAN v.v. Gorredijk 2014-2017 v.v. Gorredijk 20-6-2014 Pagina 1 1. Inhoudsopgave Inhoud 1. Inhoudsopgave... 2 2. Inleiding... 3 3. Identiteit / Missie en Visie / Kernwaarden... 4 4. V.v.

Nadere informatie

Beleidsplan senioren. r.k.v.v. H.S.C. 28

Beleidsplan senioren. r.k.v.v. H.S.C. 28 Beleidsplan senioren r.k.v.v. H.S.C. 28 September 2009 Technisch beleidsplan r.k.v.v. H.S.C. 28 Pagina 1 Technisch beleid senioren INLEIDING De afgelopen jaren is verschillende keren een discussie gevoerd

Nadere informatie

Introductie. Reclameborden 2 Adverteren op de website 3 Kleding sponsoring 4 Sponsorpakketten 5 Wat gebeurt er met u inbreng 6 Reactieformulier 7

Introductie. Reclameborden 2 Adverteren op de website 3 Kleding sponsoring 4 Sponsorpakketten 5 Wat gebeurt er met u inbreng 6 Reactieformulier 7 Introductie In 1927 is SV Maurik opgericht door een aantal enthousiaste voetballiefhebbers uit Maurik. Als een van de oudste voetbalverenigingen uit de gemeente Buren onderscheidde SV Maurik zich vooral

Nadere informatie

Regelement Handbal vereniging WPK/Westlandia

Regelement Handbal vereniging WPK/Westlandia Regelement Handbal vereniging WPK/Westlandia Waarom een regelement? Plezier beleven aan de sport is het uitganspunt van handbal vereniging WPK/Westlandia, iedereen moet plezier hebben in zijn/haar activiteit,

Nadere informatie

Voorwoord. Beste kinderen,ouders en begeleiders van de sjo NEC.

Voorwoord. Beste kinderen,ouders en begeleiders van de sjo NEC. Voorwoord. Beste kinderen,ouders en begeleiders van de sjo NEC. In dit boek komen verschillende gedragsregels aan bod. Het gaat over de normen en waarden die bij onze voetbalvereniging gelden. Er komen

Nadere informatie

SPONSORCATALOGUS. www.vvbergen.nl

SPONSORCATALOGUS. www.vvbergen.nl SPONSORCATALOGUS Introductie Informatie over sponsormogelijkheden bij vv Bergen Per 2016 kent Bergen een nieuwe voetbalvereniging. BSV en vvberdos zijn gefuseerd tot vvbergen. Deze nieuwe vereniging speelt

Nadere informatie