IDEEËN BOOTCAMP 21 september 2017 ONTWERP EN VERBETER WOENSELSE HEIDE WEST

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "IDEEËN BOOTCAMP 21 september 2017 ONTWERP EN VERBETER WOENSELSE HEIDE WEST"

Transcriptie

1 IDEEËN BOOTCAMP 21 september 2017 ONTWERP EN VERBETER WOENSELSE HEIDE WEST

2 copyright. All rights reserved. Oktober 2017

3

4 BEHOEFTEN AUTOWIJK 2.0 BEHOEFTE AAN BUITENACTIVITEITEN BEHOEFTE AAN VEILIG VOELEN BEHOEFTE AAN VEILIG LOPEN EN FIETSEN BEHOEFTE AAN CONTACT EN VERBONDENHEID

5 VEILIGE AUTOWIJK Veiligheid vergroten voor ondernemers door toepassing adaptieve verlichting (inclusief signalering) en sensoren. Door deze informatie te ontsluiten voor politie en bewakingsdiensten kunnen zij gerichter te werk gaan.

6 AUTOWIJK MULTIFUNCTIONEEL De Autowijk wordt voornamelijk tijdens kantooruren gebruikt en is s avonds uitgestorven. Via gamification, adaptieve (beweging) en aantrekkelijke verlichting kan de identiteit van de Autowijk versterkt worden en het gebruik ervan worden verbreed (stimuleren van sporten, wandelen, hond uitlaten). Zodoende kan worden gepoogd om s avonds meer gebruikers naar de Autowijk te krijgen om de veiligheid te vergroten en het leefklimaat te verbeteren (inclusief terugdringen van het dumpen van afval).

7 SMART PARKING Als werknemers naar de Autowijk rijden kunnen ze punten verdienen door te parkeren op de aangegeven plaatsen en door zich aan de snelheid te houden. De parkeerplaatsen worden aangegeven met een kleur. Speelt in op het nieuwe rijden en parkeerproblemen.

8 OPLAADINFRA Integratie van oplaadinfra in slimme lantaarnpalen ten einde het aantal objecten in de openbare ruimte te beperken (decluttering).

9 DE WIJK AANTREKKELIJKER MAKEN VOOR BUITENACTIVITEITEN SPORT Door middel van adaptieve verlichting willen we mensen stimuleren om te sporten in de wijk. Dit kan door verlichting die met je mee beweegt, je adviseert over een schema of je uitdaagt door de prestaties van andere wijkbewoners weer te geven. Dit kan verder worden ondersteund via een buurt app die mensen uitnodigt om hiervan gezamenlijk gebruik te maken.

10 DE WIJK AANTREKKELIJKER MAKEN VOOR BUITENACTIVITEITEN SPEL Door spelelementen gekoppeld aan adaptieve verlichting te installeren willen we de wijk leuker en aantrekkelijker maken. Het creëren van een collectieve ervaring door samenkomst te stimuleren in de wijk om lichtobjecten in de wijk te plaatsen met spel elementen erin. Hierbij kan gedacht worden aan active outdoor gaming, projecties, verspringende lichtpatronen (licht tikkertje, schommellantaarn).

11 DE WIJK AANTREKKELIJKER MAKEN VOOR BUITENACTIVITEITEN OVERIG Door controle en beïnvloeding van verlichting mogelijk te maken voor gebruikers in de wijk kan de wijk aantrekkelijker worden gemaakt.

12 DETECTIE EN SIGNALERING Door verlichting uit te rusten met intelligente sensoren kunnen calamiteiten worden gedetecteerd en gedeeld met hulpdiensten, buurtpreventieteams en bewoners (bijvoorbeeld via buurt app). Geautoriseerde gebruikers kunnen de verlichtingsniveaus aanpassen.

13 EEN OPGERUIMDE EN AANTREKKELIJKE WIJK Door met verlichting een ambience en vriendelijke uitstraling te realiseren kan de veiligheidsbeleving in de wijk vergroot worden. Deze uitstraling kan verder worden versterkt door de wijk schoon te houden en opruimen te stimuleren. Vooral op en rond het Nederlandplein liggen kansen.

14 BEÏNVLOEDING VERKEERSGEDRAG MET VERLICHTING Met verlichting stimuleren we de optische beleving van de weg met als doel het verkeersgedrag positief te beinvloeden. Hierbij kan worden gedacht aan het optisch versmallen van rijstroken of het creëren van een kalmerende atmosfeer in de straat.

15 DETECTIE EN SIGNALERING VAN WEGGEBRUIKERS Door verlichting in de weg uit te rusten met intelligente sensoren worden automobilitisten tijdig gewaarschuwd voor aankomende fietsers en/of voetgangers bij oversteekplaatsen.

16 DE IDENTITEIT VAN DE WIJK ACCENTUEREN Het verlichtingsnetwerk kan een bijdrage leveren aan de identiteit van de wijk. De lantaarnpalen en verlichting kunnen een gevoel van trots en betrokkenheid brengen. Er kunnnen deel-identiteiten in de wijk herkenbaar mee gemaakt worden, door bijvoorbeeld verschillende kleuren bij evenementen en gebeurtenissen. Door herkenbaar te zijn kunnen ze betrokkenheid brengen. Het lichtnetwerk zou ook een gevoel of stemming van delen van de wijk kunnen weergeven en zo verhalen van de wijk overbrengen (educatief). Een acceptatie van wijkgevoel en wie we zijn. Onder andere op en rond het Nederlandplein liggen kansen.

17 HET FACILITEREN VAN EEN SOCIAAL NETWERK IN DE WIJK Het verlichtingsnetwerk kan een bijdrage leveren aan de sociale verbondenheid in de wijk. Een boodschap achterlaten voor andere mensen die langs lopen. Via een app kunnen chatten wat ook op de palen te zien zal zijn. Bijvoorbeeld om spullen te verhandelen of eten of een parkeerplaats te delen met buurtgenoten. Een interactieve kunstroute of een inspirerende lichtshow zijn denkbaar. Zelfs een gesprek met de hallo lantaarnpaal, je hart kunnen luchten bij de klaagpaal en het adopteren van een paal behoren tot de mogelijkheden.

18 VOORWAARDEN Bij deelname aan de workshop stem je met onderstaande bepalingen in. 1. Ideeën en concepten die gedurende de workshop bedacht worden mogen vervolgens vrijelijk door alle deelnemers gebruikt worden. Dit om de ontwikkeling van diensten voor het slim lichtgrid door derden buiten het consortium Philips/Heijmans te stimuleren. 2. De verwachting is dat nog geen, of nauwelijks, nieuwe uitvindingen (een technische oplossing voor een technisch probleem) zullen worden gedaan. Mocht dit wel zo zijn, dat sprake is van een uitvinding die met Intellectueel Eigendom (IE) rechtelijk beschermd kan worden, is het uitgangpunt dat de uitvinder eigenaar is. Gezamenlijk eigendom van meerdere uitvinders is daarbij denkbaar. 3. Bescherming van uitvindingen middels IE is aan de uitvinder(s). Indien het hier om derden gaat buiten het consortium Philips/Heijmans zal Philips/Heijmans zich niet mengen in het proces van de aanvraag. Dit om belangenverstrengeling te voorkomen. 4. Afspraak is dat als een uitvinding voortkomend uit de workshop middels IE wordt beschermd de andere deelnemers aan de workshop een gebruiksrecht (licentie) krijgen. Zij hoeven voor dit gebruiksrecht niet te betalen en het gebruiksrecht is niet begrensd in tijd en geografie. 5. De resultaten van de workshop, ideeën en concepten, kunnen ook voor andere projecten worden gebruikt. Bovendien worden de resultaten van de workshop gepubliceerd enkele weken na de workshop. 6. Niet alle ideeën kunnen in de volgende fase van het werkelijk worden uitgevoerd en getest. Daarom hanteren wij een beoordelings- en toetsingskader met criteria t.a.v. de aansluiting bij de projectdoelstellingen, maatschappelijke waarde van de oplossing en zakelijk potentieel van de oplossing. Tijdens de workshop wordt het beoordelings- en toetsingskader nader toegelicht. 7. Interview-, foto- en filmmateriaal gemaakt tijdens de workshop mag vrijelijk in alle vormen en zonder beperking worden gebruikt door Philips Lighting, Heijmans, TU Eindhoven en Gemeente Eindhoven voor het project Jouw licht op 040 en voor commerciële doeleinden.

19

20

JOUW LICHT OP 040 IMPLEMENTATIE VISIE EN ROADMAP STEDELIJKE VERLICHTING EINDHOVEN 2030 STIJN VERKUILEN 28 MAART 2018

JOUW LICHT OP 040 IMPLEMENTATIE VISIE EN ROADMAP STEDELIJKE VERLICHTING EINDHOVEN 2030 STIJN VERKUILEN 28 MAART 2018 JOUW LICHT OP 040 IMPLEMENTATIE VISIE EN ROADMAP STEDELIJKE VERLICHTING EINDHOVEN 2030 STIJN VERKUILEN 28 MAART 2018 AMBITIE SAMENWERKEN IN EEN QUADRUPLE HELIX ORGANISATIE OM DE KWALITEIT VAN LEVEN IN

Nadere informatie

ONTWERP EN VERBETER Woenselse Heide West

ONTWERP EN VERBETER Woenselse Heide West ONTWERP EN VERBETER Woenselse Heide West IDEEËN BOOTCAMP 21 SEPTEMBER 2017 INLEIDING Op donderdag 21 september 2017 vond de bootcamp vanuit Jouw Licht Op 040 plaats. Tijdens deze inspirerende en innovatieve

Nadere informatie

* DRAFT * Slimme mobiliteit en parkeren DeHoef-West. 4 juli 2017

* DRAFT * Slimme mobiliteit en parkeren DeHoef-West. 4 juli 2017 * DRAFT * Slimme mobiliteit en parkeren DeHoef-West 4 juli 2017 Ons vertrekpunt Ontwikkel een plan om tot concrete voorstellen te komen die samen een totaal mobiliteitsconcept vormen met als doel de ruimtelijke

Nadere informatie

Beleving openbare ruimte Tanthof Delft Onderzoek uitgevoerd door PPBnootdorp in opdracht van de gemeente Delft

Beleving openbare ruimte Tanthof Delft Onderzoek uitgevoerd door PPBnootdorp in opdracht van de gemeente Delft Beleving openbare ruimte Tanthof Delft Onderzoek uitgevoerd door PPBnootdorp in opdracht van de gemeente Delft december 2018 1. Respons 1. Respons Bent u man of vrouw? Wat is de samenstelling van uw huishouden?

Nadere informatie

Belfius award Slimme stad Maneblussers gaan met visie voor Lunavision

Belfius award Slimme stad Maneblussers gaan met visie voor Lunavision Belfius award Slimme stad Maneblussers gaan met visie voor Lunavision Maneblussers gaan met visie voor Lunavision 1. Inleiding en algemeen kader 2. Investeren in innovatieve infrastructuur 3. Investeren

Nadere informatie

Leefbare steden. met connected lighting

Leefbare steden. met connected lighting Leefbare steden met connected lighting 3 Steden veranderen Uitdagingen voor leefbaarheid en veiligheid Steden kunnen druk en chaotisch zijn Maar de diversiteit maakt ze voor velen aantrekkelijk Feit:

Nadere informatie

Samen de kwaliteit van leven verbeteren met licht

Samen de kwaliteit van leven verbeteren met licht Samen de kwaliteit van leven verbeteren met licht Hedzer de Boer Projectdirecteur consortium Philips Heijmans A-avond gemeente Eindhoven, 7 februari 2017 2 Doelstelling Roadmap Licht Eindhoven De gemeente

Nadere informatie

Binnenstad ruimte voor voetgangers, fiets en consument. Ringstraten

Binnenstad ruimte voor voetgangers, fiets en consument. Ringstraten Binnenstad ruimte voor voetgangers, fiets en consument Ringstraten Agenda 1. Welkom 2. Inleiding wethouder Ben van Hees 3. Aanleiding 4. Raadsbesluit 8 maart 2017 5. Ringstraten worden fietsstraat 6. Hoe

Nadere informatie

Binnenstadsvisie Eindhoven

Binnenstadsvisie Eindhoven Binnenstadsvisie Eindhoven Raadscie. EM 20.09.16 Vera Gielen Gebiedsmanager Centrum @GielenVera Waarom visie Geeft richting voor ontwikkeling binnenstad om ervoor te zorgen dat we in 2025 de binnenstad

Nadere informatie

Sport & SpeelTuin van Noord. Voorlopig ontwerp

Sport & SpeelTuin van Noord. Voorlopig ontwerp Sport & SpeelTuin van Noord Voorlopig ontwerp Situatie voor de herinrichting Tuin van Noord een speelaanleiding. oo ad N ie uw e M ar Joo ni xs tra at pv erv oor n pad op Jo rv Ve p rn In de situatie voor

Nadere informatie

Spelregels & algemene voorwaarden

Spelregels & algemene voorwaarden Spelregels & algemene voorwaarden Grootste & groenste fort van Nederland Fort bij Rijnauwen Informatie, vragen en reserveringen: fortbijrijnauwen@staatsbosbeheer.nl 1 Fort bij Rijnauwen: een magische locatie

Nadere informatie

Waterparken. Tijdelijke oplossingen voor braakliggende terreinen. Voorbeeldenboek

Waterparken. Tijdelijke oplossingen voor braakliggende terreinen. Voorbeeldenboek Waterparken Tijdelijke oplossingen voor braakliggende terreinen 1 Voorbeeldenboek Voorbeeldenboek 2 Overal in Nederland kom je ze tegen, op het platteland, in bedrijventerreinen of midden in het stedelijk

Nadere informatie

ONTWERP EN VERBETER De Ring

ONTWERP EN VERBETER De Ring IDEEËN BOOTCAMP FONTYS MINOR Embrace TEC MAART / APRIL 2018 ONTWERP EN VERBETER De Ring INLEIDING Jouw Licht Op 040 Jouw Licht Op 040 is een initiatief van Philips Lighting, Heijmans, de gemeente Eindhoven

Nadere informatie

Implementatieplan 6.1 PROJECT GEBRUIKERSONDERZOEK GEBOUWDE OMGEVING EN CONCEPTING FASE 4/5: PROTOTYPE & TEST

Implementatieplan 6.1 PROJECT GEBRUIKERSONDERZOEK GEBOUWDE OMGEVING EN CONCEPTING FASE 4/5: PROTOTYPE & TEST 2016 Implementatieplan 6.1 PROJECT GEBRUIKERSONDERZOEK GEBOUWDE OMGEVING EN CONCEPTING FASE 4/5: PROTOTYPE & TEST KIM DE BOER (334229), RAYMON DE JONG (291957), OLGA KOROSTELEVA (316867), MOORLAG TA, TWAN

Nadere informatie

Sound Lighting in publieke ruimte

Sound Lighting in publieke ruimte Sound Lighting in de publieke ruimte CIE info dag NL Antal Haans A.Haans@tue.nl Sound Lighting in publieke ruimte Onderzoek ILI: Technologie perspectief Onderzoek naar toepassingen slimme verlichting,

Nadere informatie

Werkplan Centrum XL 2015/2016

Werkplan Centrum XL 2015/2016 Werkplan Centrum XL 2015/2016 Maart 2015, Amsterdam Inleiding: toekomstperspectief Centrum XL Er zijn veel ontwikkelingen gaande in Amsterdam op het gebied van economie, logistiek en duurzaamheid die van

Nadere informatie

Verkeersplan Open Vld Wervik- Geluwe

Verkeersplan Open Vld Wervik- Geluwe Verkeersplan Open Vld Wervik- Geluwe Voor een veilige en bereikbare stad. Uit de bevraging van de laatste maanden in de straten en wijken van Wervik, Geluwe en Kruiseke blijkt dat inwoners veel belang

Nadere informatie

St. Janstraat: 2 e atelierbijeenkomst Hoeven, 8 mei 2018

St. Janstraat: 2 e atelierbijeenkomst Hoeven, 8 mei 2018 St. Janstraat: 2 e atelierbijeenkomst Hoeven, 8 mei 2018 Opzet van deze bijeenkomst Opening, Jac Borghouts Heemkundekring, P. Lauwerijssen Riolering, Albert Verkooijen Groen, Gert Kroes Stand van zaken

Nadere informatie

Intelligente verlichting Beter beheersen door beter beheren. Hedzer de Boer Smart Energy Regions, 18 november 2011

Intelligente verlichting Beter beheersen door beter beheren. Hedzer de Boer Smart Energy Regions, 18 november 2011 Intelligente verlichting Beter beheersen door beter beheren Hedzer de Boer Smart Energy Regions, 18 november 2011 1 2 Sociale veiligheid Gemiddeld 2.5 % van de Nederlanders voelt zich onveilig in zijn

Nadere informatie

Workshop Octrooien, uitvindingen, merken en modellen 23 november 2011 HAVO/VWO-4

Workshop Octrooien, uitvindingen, merken en modellen 23 november 2011 HAVO/VWO-4 Workshop Octrooien, uitvindingen, merken en modellen 23 november 2011 HAVO/VWO-4 Evenement Op 23 november brachten 18 leerlingen van 1 school uit de regio een bezoek aan De High Tech Campus en kregen de

Nadere informatie

VERKIEZINGS PROGRAMMA KAMPEN

VERKIEZINGS PROGRAMMA KAMPEN VERKIEZINGS PROGRAMMA 2018-2022 KAMPEN Mijn naam is Nieke Jansen. Ik zit in de gemeenteraad voor GroenLinks. Dat is een politieke partij. In deze folder leg ik uit wat de gemeenteraad is. Ik vertel ook

Nadere informatie

VERKEER OP DE RINGDIJK ENQUÊTE ONDER BEWONERS, BEDRIJVEN EN DORPSRADEN

VERKEER OP DE RINGDIJK ENQUÊTE ONDER BEWONERS, BEDRIJVEN EN DORPSRADEN VERKEER OP DE RINGDIJK ENQUÊTE ONDER BEWONERS, BEDRIJVEN EN DORPSRADEN Beste Lezer, Met deze enquête willen we uw mening over de verkeersveiligheid op de Ringdijk in beeld brengen. Het verkeersadviesbureau

Nadere informatie

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Ontwerpsessie Eerste Emmastraat en Tempeliersstraat Indrukken van de buurt - Fijne leefomgeving - Karakteristieke/monumentale panden

Nadere informatie

Herinrichting J.J. Allanstraat Zuideinde Vogelbuurt. Presentatie bewonersbijeenkomst Noord (J.J. Allanstraat)

Herinrichting J.J. Allanstraat Zuideinde Vogelbuurt. Presentatie bewonersbijeenkomst Noord (J.J. Allanstraat) Herinrichting J.J. Allanstraat Zuideinde Vogelbuurt Presentatie bewonersbijeenkomst Noord (J.J. Allanstraat) Inhoud 1. Terugblik 2. Resultaten 3. Algemene thema s 4. Gebiedsspecifieke thema s 5. Vervolg

Nadere informatie

Concept gebiedsvisie Stadionpark. Resultaten participatie

Concept gebiedsvisie Stadionpark. Resultaten participatie Concept gebiedsvisie Stadionpark Resultaten participatie 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Verloop participatie 4 Samenvatting algemene reacties 5 Samenvatting Waterfront 6 Samenvatting Stadionontwikkeling 8

Nadere informatie

Ideeën ter verfraaiing dorpskom Chaam Gemeente Alphen-Chaam

Ideeën ter verfraaiing dorpskom Chaam Gemeente Alphen-Chaam Ideeën ter verfraaiing dorpskom Chaam Gemeente Alphen-Chaam Inleiding Hup Chaam, schoonste van de dorpen in het Brabantse land Gij leert ons het feesten naar ouderwetse trant. Hup Chaam, schoonste van

Nadere informatie

VRIJETIJDSONDERZOEK ZUIDOOST BRABANT

VRIJETIJDSONDERZOEK ZUIDOOST BRABANT VRIJETIJDSONDERZOEK ZUIDOOST BRABANT Rapport BUR^.AUBUITEN econo nie Si omgeving SAMENVATTING Opzet onderzoek en respons SRE en ANWB zijn gezamenlijk opdrachtgever voor dit onderzoek naar het gebruik

Nadere informatie

Presentatie bewonersbijeenkomst Midden (Vogelbuurt)

Presentatie bewonersbijeenkomst Midden (Vogelbuurt) Herinrichting J.J. Allanstraat Zuideinde Vogelbuurt Presentatie bewonersbijeenkomst Midden (Vogelbuurt) Inhoud 1. Korte terugblik 2. Resultaten participatiewebsite 3. Algemene thema s 4. Gebiedsspecifieke

Nadere informatie

Hoe kan de veiligheidsbeleving op de Sluisjesdijk worden verbeterd?

Hoe kan de veiligheidsbeleving op de Sluisjesdijk worden verbeterd? Hoe kan de veiligheidsbeleving op de Sluisjesdijk worden verbeterd? Klik om de ondertitelstijl van het model te bewerken Team A Joy van Huijssteeden Tommy van Remunt Milou Giesen Lotte van den Akker Priscilla

Nadere informatie

1. Algemene omschrijving

1. Algemene omschrijving 1.1 Inleiding 1. Algemene omschrijving georganiseerd. Kort algemene informatie invullen over het evenement. In elk geval door wie het wordt 1.2 Ervaringen uit het verleden risico s Kort aangeven er op

Nadere informatie

Sensor City Presentatie meeting Digitale Steden Agenda. TT Circuit Assen, 16 juni 2016

Sensor City Presentatie meeting Digitale Steden Agenda. TT Circuit Assen, 16 juni 2016 Sensor City Presentatie meeting Digitale Steden Agenda TT Circuit Assen, 16 juni 2016 1 Focus op sensor technologie Elementen van Living Lab Assen Living Lab: open innovatiesysteem gericht op de gebruiker

Nadere informatie

Opbrengst Netwerkbijeenkomst en Werkateliers

Opbrengst Netwerkbijeenkomst en Werkateliers Opbrengst Netwerkbijeenkomst en Werkateliers Beleef het Apeldoorns Kanaal September - November 2016 Inhoud 1. Inleiding 2. Opbrengst 3. Vervolg Let op: dit is een voorlopige opbrengst. We doorlopen samen

Nadere informatie

Wat is er nieuw in QuarkXPress 10.2?

Wat is er nieuw in QuarkXPress 10.2? Wat is er nieuw in QuarkXPress 10.2? INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave Wat is er nieuw in QuarkXPress 10.2?...3 Nieuwe functies...4 Geneste verankerde kaders...4 Afbreekuitzonderingen...4 Notities en Redline...4

Nadere informatie

Klankbordgroep Zandeweg/Kuivezand

Klankbordgroep Zandeweg/Kuivezand Klankbordgroep Zandeweg/Kuivezand Advies aan de gemeente 12 januari 2015 12 januari 2015 1 Doelen in volgorde van prioriteit 1 Veiligheid 2 Toegankelijkheid 3 Leefbaarheid 12 januari 2015 2 Doel 1: Veiligheid

Nadere informatie

Wensplan Verkeer & Veiligheid Stoutenburg-Achterveld, juni 2015

Wensplan Verkeer & Veiligheid Stoutenburg-Achterveld, juni 2015 Wensplan Verkeer & Veiligheid Stoutenburg-Achterveld, juni 2015 Door veel te praten, te luisteren en te leren is de werkgroep Buitengebied en Verkeer & Veiligheid Verkeersplan Achterveld/Stoutenburg van

Nadere informatie

voorstel stadsinitiatief de DooRlopert 2

voorstel stadsinitiatief de DooRlopert 2 introductie De DooRlopert is een initiatief van architectenbureau Personal Architecture dat sporten in de buitenlucht spannend en laagdrempelig maakt. Op eenvoudige en creatieve wijze maken we nieuwe verbindingen

Nadere informatie

CityTouch. Openbare verlichting. 4 redenen om te kiezen voor slimme verlichting

CityTouch. Openbare verlichting. 4 redenen om te kiezen voor slimme verlichting CityTouch Openbare verlichting 4 redenen om te kiezen voor slimme verlichting Ik doe meer met minder geld Wist je dat je na een overstap op LED voor je straatverlichting nog veel meer op energie kunt besparen?

Nadere informatie

Subjectieve verkeersveiligheid objectief in beeld Rotterdam Centrum

Subjectieve verkeersveiligheid objectief in beeld Rotterdam Centrum Subjectieve verkeersveiligheid objectief in beeld Rotterdam Centrum Mark van Schuylenburg (Auteur is werkzaam bij DTV Consultants) Ger Lulofs (Auteur is werkzaam bij gemeente Rotterdam) 1. INLEIDING Bij

Nadere informatie

Stakeholdersbijeenkomst 18 april te Lindenberg STAKEHOLDERSBIJEENKOMST TE LINDENBERG. Binnenstad Ruimte voor iedereen Hein, Kelly RO10

Stakeholdersbijeenkomst 18 april te Lindenberg STAKEHOLDERSBIJEENKOMST TE LINDENBERG. Binnenstad Ruimte voor iedereen Hein, Kelly RO10 18-4-2016 GEMEENTE NIJMEGEN STAKEHOLDERSBIJEENKOMST TE LINDENBERG Binnenstad Ruimte voor iedereen Hein, Kelly RO10 Meest gewaardeerd Veel evenementen die zeer divers zijn (SP Stijn Vat) Grootste wens Meer

Nadere informatie

Stadsproject Ragheno

Stadsproject Ragheno Stadsproject Ragheno Historisch overzicht Verlaten industrie Algemene ambitie Een kwalitatieve mix van wonen en werken Werken met een grensverleggende stadsplanning De unieke ligging achter het station

Nadere informatie

Living Lab Utrecht TRENDDAG SLIMME EN GEZONDE STAD. schone & duurzame mobiliteit. Jan Willem Tap & Robert Arends

Living Lab Utrecht TRENDDAG SLIMME EN GEZONDE STAD. schone & duurzame mobiliteit. Jan Willem Tap & Robert Arends Living Lab Utrecht TRENDDAG SLIMME EN GEZONDE STAD Jan Willem Tap & Robert Arends schone & duurzame mobiliteit TRENDDAG SLIMME EN GEZONDE STAD > Introductie Living Lab Utrecht: werklijn schone en duurzame

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt

Enquête leefbaarheid in uw buurt Enquête leefbaarheid in uw buurt Buurtnummer: Met deze enquête stellen wij u een aantal vragen over de leefbaarheid in uw buurt. U kunt steeds een rapportcijfer geven van 1 (zeer negatief) tot 10 (zeer

Nadere informatie

Laat uw innovatie optimaal renderen. Strategisch omgaan met Intellectueel Eigendom

Laat uw innovatie optimaal renderen. Strategisch omgaan met Intellectueel Eigendom Laat uw innovatie optimaal renderen Strategisch omgaan met Intellectueel Eigendom Werken aan hoogwaardige technologie betekent continu innoveren om te voldoen aan de vraag van de markt en om de concurrentie

Nadere informatie

Utrecht groeit van in 2018 naar bijna inwoners in 2040

Utrecht groeit van in 2018 naar bijna inwoners in 2040 Utrecht groeit van 350.000 in 2018 naar bijna 455.000 inwoners in 2040 De aantrekkingskracht van onze stad zorgt onvermijdelijk voor een flinke groei van het aantal inwoners. Tot het jaar 2040 neemt het

Nadere informatie

"EN PLEIN AIR" WEDSTRIJD REGLEMENT

EN PLEIN AIR WEDSTRIJD REGLEMENT "EN PLEIN AIR" WEDSTRIJD REGLEMENT 1_ Betreft EN PLEIN AIR is een wedstrijd voor Franse en Belgische tuin en landschapsarchitecten die het Evo 2/e tegelsysteem hebben toegepast voor aanleg van outdoor

Nadere informatie

Tweede bewonersavond Traverse Heeswijk-Dinther Samen van provinciale weg naar dorpsstraat

Tweede bewonersavond Traverse Heeswijk-Dinther Samen van provinciale weg naar dorpsstraat Tweede bewonersavond Traverse Heeswijk-Dinther Samen van provinciale weg naar dorpsstraat Agenda 19.45 uur opening Wethouder Informatie halen Onderzoeken Visie - Ontwerpen Voorkeursontwerp 20.45 uur pauze

Nadere informatie

Benoemde Thema s Smart City Breda

Benoemde Thema s Smart City Breda Benoemde Thema s Smart City Breda Smart beheer Waarom? Continue op zoek naar verbetering dienstverlening en efficienter beheer Grote impact op tevredenheid van inwoner en bezoeker en staat van de stad

Nadere informatie

Ook Coevorden. Een overkoepelend platform voor alle @Coevordenaren. Project Datum Versie Status. Opzet platform Ook Coevorden 2 april 2015 0.

Ook Coevorden. Een overkoepelend platform voor alle @Coevordenaren. Project Datum Versie Status. Opzet platform Ook Coevorden 2 april 2015 0. Ook Coevorden Een overkoepelend platform voor alle @Coevordenaren Project Datum Versie Status Opzet platform Ook Coevorden 2 april 2015 0.4 Concept 1. Visie Achtergrond: van twitter via verbinding naar

Nadere informatie

Studiedag De slimme woning: Van toekomstbeeld naar realiteit

Studiedag De slimme woning: Van toekomstbeeld naar realiteit EnergyVille Studiedag De slimme woning: Van toekomstbeeld naar realiteit Hoe energiezuinig is een slimme woning? Wat is de rol van de consument? Ighor.vandevyver@vito.be Studiedag De Slimme Woning workshop

Nadere informatie

Kortenhoef, gemeente Wijdemeren - De Paddenpoel: huidige situatie

Kortenhoef, gemeente Wijdemeren - De Paddenpoel: huidige situatie Kortenhoef, gemeente Wijdemeren - De Paddenpoel: huidige situatie Aan de Zuidsingel in Kortenhoef vindt vernieuwing plaats. Voor de Paddenpoel, het groene gebied tussen de St. Antoniusschool en is een

Nadere informatie

1. Management samenvatting

1. Management samenvatting Voorwoord Het plan van aanpak dat hier zal worden weergegeven is een voorbereiding op de ontwikkelingen van het project voor ICT en Media Design van Semester 6. Hierin gaan wij in een groep van 5 studenten

Nadere informatie

Republiq Dag van de Stad. 29 oktober 2018

Republiq Dag van de Stad. 29 oktober 2018 Republiq Dag van de Stad 29 oktober 2018 Agenda Over Republiq Smart Cities: voorbeelden Smart City Rotterdam Over Republiq Stevige ambitie Publiek vastgoed Vastgoed, strategie en financiën Data scientist

Nadere informatie

Goede straten en fijne plekken in Engboogerd

Goede straten en fijne plekken in Engboogerd Goede straten en fijne plekken in Engboogerd 28 en 30 augustus 2018 10 september 2018 Aanscherping en aanvulling ontwerpprincipes Basisprofiel wijk Engboogerd Wijkprogramma 7 ONTWERPPRINCIPES Verbeterpunten

Nadere informatie

Wijkschouw Stadsveld Zuid

Wijkschouw Stadsveld Zuid Wijkschouw Stadsveld Zuid Aanleiding De gemeente Enschede wil bewoners meer zeggenschap geven over het onderhoud en de veiligheid in de eigen buurt. Daarom is besloten om voor alle buurten in Enschede

Nadere informatie

CONCEPT FOLDER. Herinrichting Brugstraat & Munnekeholm definitief inrichtingsplan

CONCEPT FOLDER. Herinrichting Brugstraat & Munnekeholm definitief inrichtingsplan CONCEPT FOLDER Herinrichting Brugstraat & Munnekeholm definitief inrichtingsplan Westerhavenstr. Munnekeholm Aanpak Brugstraat en Munnekeholm Dit plan gaat over de herinrichting van de Brugstraat en Munnekeholm.

Nadere informatie

Verslag bijeenkomst 15 juli vergroenen Ver Huellweg

Verslag bijeenkomst 15 juli vergroenen Ver Huellweg Verslag bijeenkomst 15 juli vergroenen Ver Huellweg Algemeen Bewoners constateren dat het niet zozeer gaat om het aantal vierkante meters groen dat kan worden gerealiseerd. Die liggen namelijk dicht bij

Nadere informatie

Stadspanel-onderzoek naar mobiliteit en City Line

Stadspanel-onderzoek naar mobiliteit en City Line Stadspanel-onderzoek naar mobiliteit en City Line Wat is het Stadspanel? De gemeente Assen heeft een digitaal stadspanel. Iedere inwoner kan meedoen. Momenteel telt het stadspanel ruim 1 leden. Elk lid

Nadere informatie

Buurtenquête Horstlanden-Veldkamp

Buurtenquête Horstlanden-Veldkamp Buurtenquête Horstlanden-Veldkamp Aanleiding De gemeente Enschede wil bewoners meer zeggenschap geven over het onderhoud en de veiligheid in de eigen buurt. Daarom is besloten om voor alle buurten in Enschede

Nadere informatie

Project: Aanpak openbare ruimte Taagdreef en omgeving. Hier komt tekst Taagdreef Hier komt ook tekst. Utrecht.nl

Project: Aanpak openbare ruimte Taagdreef en omgeving. Hier komt tekst Taagdreef Hier komt ook tekst. Utrecht.nl Project: Aanpak openbare ruimte Taagdreef en omgeving Hier komt tekst Taagdreef Hier komt ook tekst Huidige Nu situatie Onderverdeling structuur van de wijk Taagdreef e.o Molenwiek: De straten Rhônedreef,

Nadere informatie

Visie stationsomgeving

Visie stationsomgeving Visie stationsomgeving 2015-2025 7 mei 2014 Ideeën 10 maart 3 thema s Perronoversteek / wijkverbinding Functies bebouwing Stationsplein Huidige perronoversteek Ideeën 10 maart Gelijkvloerse oversteek Oversteek

Nadere informatie

Sustainder Het begint met licht. Ontdek hoe we met slimme verlichting werken aan een duurzame samenleving.

Sustainder Het begint met licht. Ontdek hoe we met slimme verlichting werken aan een duurzame samenleving. Sustainder Het begint met licht Ontdek hoe we met slimme verlichting werken aan een duurzame samenleving. Sustainder Een nieuw bedrijf met veel ervaring Sustainder is een nieuw, innovatief Nederlands bedrijf

Nadere informatie

Hoe van fietspad spoorbrug naar N344

Hoe van fietspad spoorbrug naar N344 Hoe van fietspad spoorbrug naar N344 (en vice versa) Huidige situatie: Fietsers moeten afstappen en met de trap (½ minuut tijdverlies, risico van vallen, zwaar met de trap met e-bike). Of fietsers moeten

Nadere informatie

Rol van de Politie bij wegenwerken en evenementen

Rol van de Politie bij wegenwerken en evenementen Rol van de Politie bij wegenwerken en evenementen Adviesfunctie Draagwijdte van het advies Faciliteren versus minder hinder Voorzien in plan B / incidenten en calamiteiten Afstemmen met andere (hulp)diensten

Nadere informatie

HOMBEEK ONTWERP DORPSPLEIN EN CLUSTER DIEPESTRAAT - STATIONSPLEIN OPDRACHTGEVER AANBESTEDINGSBEDRAG LOOPTIJD STUDIE PROJECTTEAM.

HOMBEEK ONTWERP DORPSPLEIN EN CLUSTER DIEPESTRAAT - STATIONSPLEIN OPDRACHTGEVER AANBESTEDINGSBEDRAG LOOPTIJD STUDIE PROJECTTEAM. OPDRACHTGEVER Gemeente Mechelen AANBESTEDINGSBEDRAG 1.837.280 euro (excl. BTW) LOOPTIJD STUDIE 2015 2016 PROJECTTEAM Koen Stuyven Geert Vercruysse Maarten Vrebos Ciska Geysens ONTMOETEN IN In de zone rond

Nadere informatie

Beleidsregels oplaadpunten elektrische voertuigen gemeente Binnenmaas

Beleidsregels oplaadpunten elektrische voertuigen gemeente Binnenmaas Beleidsregels oplaadpunten elektrische voertuigen gemeente Binnenmaas Beschrijving onderwerp De hier aan de orde zijnde beleidsregel is bedoeld als afwegingskader ter beoordeling van verzoeken om (privaatrechtelijke)

Nadere informatie

Doesburg, een stad om van te houden! Partij Programma Stadspartij Doesburg

Doesburg, een stad om van te houden! Partij Programma Stadspartij Doesburg Doesburg, een stad om van te houden! Partij Programma Stadspartij Doesburg 2018-2022 Inleiding Doesburg is een prachtige stad, die we als Stadspartij Doesburg onafhankelijk willen houden. Samenwerken doen

Nadere informatie

de leden van de Bestuurscommissie van Stadsdeel Centrum Jeanine van Pinxteren Robby van Beveren, Jeroen Dijk

de leden van de Bestuurscommissie van Stadsdeel Centrum Jeanine van Pinxteren Robby van Beveren, Jeroen Dijk Memo Aan Van Kopie aan Datum de leden van de Bestuurscommissie van Stadsdeel Centrum Jeanine van Pinxteren Robby van Beveren, Jeroen Dijk 30 november BESLUITVORMING EILANDENBOULEVARD NA VOORBEREIDENDE

Nadere informatie

Gemeente Uden - Bijeenkomst bewoners Moleneind - Datum Locatie

Gemeente Uden - Bijeenkomst bewoners Moleneind - Datum Locatie Gemeente Uden - Bijeenkomst bewoners Moleneind - Datum Locatie 27 juni 2016 St. Jozefschool, Uden 1 Behouden en veranderen Herinrichting park Moleneind 1 Behouden en veranderen 1.1 Stap 1: behouden en

Nadere informatie

Bewonersavond Koggepark

Bewonersavond Koggepark Bewonersavond Koggepark Woensdag 22 April Aanwezig: 17 bewoners, directeur Digitalis, De Stek, Mooizogoedzo, De Schoor Historie Koggepark Monique van Zandwijk, directeur basisschool de Digitalis startte

Nadere informatie

Onderzoek leefbaarheid en ondernemersklimaat Kerkstraat Tegelen

Onderzoek leefbaarheid en ondernemersklimaat Kerkstraat Tegelen Onderzoek leefbaarheid en ondernemersklimaat Kerkstraat Tegelen Contactadres: Trip 7 5944 CS Arcen www.venlo.sp.nl 1 Inhoudsopgave Inleiding pagina 3 Het onderzoek pagina 4 Overige opmerkingen pagina 8

Nadere informatie

Kwaliteitsimpuls openbare ruimte stadscentrum / hoofdstraat Hoogeveen

Kwaliteitsimpuls openbare ruimte stadscentrum / hoofdstraat Hoogeveen Kwaliteitsimpuls openbare ruimte stadscentrum / hoofdstraat Hoogeveen Ruimte voor initiatieven Workshop voor inwoners, organisaties en ondernemers: 11 oktober 2017 Diversiteit aan speelplekken aanbrengen,

Nadere informatie

Wijkschouw Helmerhoek Zuid

Wijkschouw Helmerhoek Zuid Wijkschouw Helmerhoek Zuid Aanleiding De gemeente Enschede wil bewoners meer zeggenschap geven over het onderhoud en de veiligheid in de eigen buurt. Daarom is besloten om voor alle buurten in Enschede

Nadere informatie

16 april 2007. Schetsdag Zwarte Hond Kristal project Loevesteinlaan II

16 april 2007. Schetsdag Zwarte Hond Kristal project Loevesteinlaan II 16 april 2007 Schetsdag Zwarte Hond Kristal project Loevesteinlaan II ? het stedenbouwkundig model dat integraal antwoord is op WONEN AAN HET ZUIDERPARK op basis van uitgangspunten van KRISTAL !? Ontwerp

Nadere informatie

Simpele Algebra. Willy Miermans 6 december 2016

Simpele Algebra. Willy Miermans 6 december 2016 Simpele Algebra Willy Miermans 6 december 2016 0. Back to Basics. Verkeer evolueert naar techneuten-vak. Google, Tesla, Apps Sensoren-explosie Big data INTEGRAAL BELEID. VV = inclusief. 1. Risico = Kans

Nadere informatie

Advies blok Wonen en buitenruimte

Advies blok Wonen en buitenruimte Als Kindergemeenteraad hebben we ons twee jaar lang verdiept in verschillende beleidsterreinen. We werden hierbij ondersteund door drie adviescommissies: Milieu, Economie en Veiligheid. Ook hebben er ruim

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt

Enquête leefbaarheid in uw buurt Enquête leefbaarheid in uw buurt In deze enquête stellen wij u een aantal vragen over de leefbaarheid in uw buurt. U kunt steeds een rapportcijfer geven van 1 (zeer negatief) tot en met 10 (zeer positief).

Nadere informatie

Tweede Klankbordgroep Wagenaarkade, Utrecht 13 oktober 2016

Tweede Klankbordgroep Wagenaarkade, Utrecht 13 oktober 2016 Tweede Klankbordgroep Wagenaarkade, Utrecht 13 oktober 2016 1e Werkgroep: Terugblik en vervolg 2e Werkgroep: Thema s 1. Spelen en sport 2. Verkeer en parkeren 3. Groen 4. Verblijf 5. Honden 6. Bruggetje

Nadere informatie

Oplossen parkeerprobleem sportpark IJburg. maandag 26 augustus

Oplossen parkeerprobleem sportpark IJburg. maandag 26 augustus Oplossen parkeerprobleem sportpark IJburg maandag 26 augustus Programma Opening / terugblik op afgelopen periode De criteria en de manier van toetsen Overzicht ingediende ideeën Conclusies toetsing De

Nadere informatie

VERANDERING. GroenLinks Bergen op Zoom staat voor fundamentele keuzes bij de

VERANDERING. GroenLinks Bergen op Zoom staat voor fundamentele keuzes bij de STEM VOOR TIJD VOOR VERANDERING HET VERKIEZINGSPROGRAMMA IN 5 MINUTEN GroenLinks Bergen op Zoom staat voor fundamentele keuzes bij de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018. Wij kiezen ervoor om de

Nadere informatie

BEDRIJVEN INVESTERINGSZONE (BIZ)

BEDRIJVEN INVESTERINGSZONE (BIZ) BEDRIJVEN INVESTERINGSZONE (BIZ) biz BEDRIJVENINVESTERINGZONE EINDHOVEN VOORWOORD De SOEC (Stichting Ondernemersfonds Eindhoven Centrum) is in 2011 opgericht om het centrum van Eindhoven op een doordachte,

Nadere informatie

Beter worden in wat we samen zijn!

Beter worden in wat we samen zijn! Beter worden in wat we samen zijn! Wie zijn we? Wat doen we? De gemeenten in de regio Stedendriehoek werken samen. Samen staan we sterk en maken we ons sterk voor het nog verder verbeteren van het VESTIGINGSKLIMAAT.

Nadere informatie

CREATIEF MERKDESIGNDOCUMENT VAN MOOF

CREATIEF MERKDESIGNDOCUMENT VAN MOOF CREATIEF MERKDESIGNDOCUMENT VAN MOOF Student: Bart Soeters Student#: 2033839 Docent: Monique Burggraaf School: Avans Hogeschool Opleiding: Advanced Business Creation Plaats: s-hertogenbosch INLEIDING In

Nadere informatie

parkeeroverlast Mondriaanpark Vlijmen

parkeeroverlast Mondriaanpark Vlijmen Samenvatting: Inleiding: Op 30 juni 2009 heeft u besloten de bewoners van het Mondriaanpark een oplossing voor te leggen om het parkeren in deze wijk in betere banen te leiden. Destijds is, na overleg

Nadere informatie

Duurzame mobiliteit zet je regio op voorsprong

Duurzame mobiliteit zet je regio op voorsprong Duurzame mobiliteit zet je regio op voorsprong Arnoud Neidig 1 november 2018 De behoefte aan mobiliteit groeit Mobiliteit blijft groeien Bert van Wee: Uit onderzoek (USA) blijkt dat de aanleg van meer

Nadere informatie

Welkom bij Roads. Roads werkt!

Welkom bij Roads. Roads werkt! Welkom bij Roads Roads werkt! Welkom bij Roads Roads begeleidt mensen met psychische klachten of verslavingsproblematiek naar werk of dagbesteding! Werken is belangrijk voor een goede gezondheid. Dat hoeft

Nadere informatie

G EMEENTE. Samenleven. in de buitenruimte

G EMEENTE. Samenleven. in de buitenruimte G EMEENTE Samenleven in de buitenruimte Wethouder Jan Overweg De openbare ruimte is van ons allemaal. Dus hoe mooi zou het zijn als iedereen in Leusden zich verantwoordelijk voelt voor zijn of haar woonomgeving.

Nadere informatie

Bij de heraanleg van straten moet er vooral ruimte gemaakt worden voor voetgangers en fietsers.

Bij de heraanleg van straten moet er vooral ruimte gemaakt worden voor voetgangers en fietsers. Bij de heraanleg van straten moet er vooral ruimte gemaakt worden voor voetgangers en fietsers. EENS Bredene heeft nood aan een veilig mobilitietsplan dat aandacht heeft voor de zwakke weggebruiker. Bij

Nadere informatie

IPIN Proeftuin Lochem

IPIN Proeftuin Lochem IPIN Proeftuin Lochem Inleiding, samenwerking, uitdaging Oktober 2013 Ben Tubben Opzet programma IN4Energy Het consortium IN4Energy maakt het mogelijk dat deelnemers aan de proeftuin daadwerkelijk richting

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma. in eenvoudige taal

Verkiezingsprogramma. in eenvoudige taal Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal Inhoudsopgave Voorwoord bladzijde 2 De Noordoostpolder bladzijde 4 Belangrijke punten bladzijde 6 Een eerlijke gemeente bladzijde 7 Goede zorg bladzijde 9 Rust op

Nadere informatie

SchiermonnikOOG OP MOBILITEIT

SchiermonnikOOG OP MOBILITEIT SchiermonnikOOG OP MOBILITEIT 1 Inhoud 1. Ander beleid o.b.v. onderzoek en evaluaties Beleidsnotitie 2002 Onderzoek en evaluaties 2. SchiermonnikOOG OP MOBILITEIT Visie Maatregelen: bereikbaarheid & verkeersveiligheid

Nadere informatie

BEHOEFTEN EN KANSEN Proeftuin De Ring

BEHOEFTEN EN KANSEN Proeftuin De Ring RAPPORT BEHOEFTENONDERZOEK FEBRUARI 2018 BEHOEFTEN EN KANSEN Proeftuin De Ring JOUW LICHT OP 040 Het project Jouw Licht Op 040 Jouw Licht Op 040 is een initiatief van Philips Lighting, Heijmans, de gemeente

Nadere informatie

OVERSTEEKPLAATSEN VOOR VOETGANGERS OP TRAMSPOREN: VAN VERKEERSVEILIGHEIDS- INSPECTIES TOT OPLOSSINGEN

OVERSTEEKPLAATSEN VOOR VOETGANGERS OP TRAMSPOREN: VAN VERKEERSVEILIGHEIDS- INSPECTIES TOT OPLOSSINGEN OVERSTEEKPLAATSEN VOOR VOETGANGERS OP TRAMSPOREN: VAN VERKEERSVEILIGHEIDS- INSPECTIES TOT OPLOSSINGEN Françoise GODART, Benoît DUPRIEZ 11 september 2013 2 Context Voetgangersongevallen tram ernstig en

Nadere informatie

TERUGKOPPELING PUBLIEKSLAB. 23 juni 2015, Zoetermeer

TERUGKOPPELING PUBLIEKSLAB. 23 juni 2015, Zoetermeer TERUGKOPPELING PUBLIEKSLAB 23 juni 2015, Zoetermeer Stadscentrum De gemeente Zoetermeer wil samen met vele andere betrokkenen de Entree van Zoetermeer langs de A12 en rondom Station Zoetermeer verbeteren.

Nadere informatie

Kunst en Licht Amstel III. 2VanKunst

Kunst en Licht Amstel III. 2VanKunst Kunst en Licht Amstel III 2VanKunst Reconstructie Bedrijventerrein Amstel III Een kunst- en lichtplan, 2008-2009 Kunst en Licht Amstel III Dit is een uitgave van 2VanKunst Vormgeving Sarina Stevens Amstelveen

Nadere informatie

Mijn wijk vmbo-kgt34. CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie. https://maken.wikiwijs.nl/82609

Mijn wijk vmbo-kgt34. CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie. https://maken.wikiwijs.nl/82609 Auteur VO-content Laatst gewijzigd 21 oktober 2016 Licentie CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie Webadres https://maken.wikiwijs.nl/82609 Dit lesmateriaal is gemaakt met Wikiwijs Maken van Kennisnet.

Nadere informatie

Breda Duurzaam Bereikbaar

Breda Duurzaam Bereikbaar Masterplan Mobiliteit Breda Duurzaam Bereikbaar D66 krijgt het voor elkaar Inhoud Aanleiding 3 Visie 4 Fietsen en wandelen 5 Openbaar vervoer 6 Autoverkeer 7 Aanleiding 3 Breda slibt dicht. Niet alleen

Nadere informatie

Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk

Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk Woning en straat: veilig, stil en aangenaam Bij woningen geluid beperkt tot af en toe een auto. Stroomwegen (50 km/uur

Nadere informatie

BEHOEFTEN EN KANSEN Proeftuin De Ring

BEHOEFTEN EN KANSEN Proeftuin De Ring RAPPORT BEHOEFTENONDERZOEK FEBRUARI 2018 BEHOEFTEN EN KANSEN Proeftuin De Ring JOUW LICHT OP 040 Het project Jouw Licht op 040 Jouw Licht op 040 is een initiatief van Philips Lighting, Heijmans, de gemeente

Nadere informatie

Activiteitenplan Verantwoording Begroting 2016

Activiteitenplan Verantwoording Begroting 2016 Biz Plan 2016 BIZ Ondernemers Driebergen (BIZ 3B) Activiteitenplan Verantwoording Begroting 2016 BIZ DRIEBERGEN (BIZ 3B) Versie april 2015 Activiteiten 2016 Een Bedrijven Investerings Zone (verder te noemen

Nadere informatie

Stadsagenda Vlaardingen

Stadsagenda Vlaardingen Stadsagenda Vlaardingen In Vlaardingen is het prettig wonen Percentage dat het (zeer) eens is met de volgende stellingen: 51% stad voor jonge gezinnen Wat voor stad is Vlaardingen? groene stad 80% 60%

Nadere informatie