Van harte welkom op onze nieuwjaarsreceptie. namens het voltallige sp.a ROB bestuur een fantastisch 2014 toewensen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Van harte welkom op onze nieuwjaarsreceptie. namens het voltallige sp.a ROB bestuur een fantastisch 2014 toewensen."

Transcriptie

1 Beste vrienden, Van harte welkom op onze nieuwjaarsreceptie. Om te beginnen wil ik u namens het voltallige sp.a ROB bestuur een fantastisch 2014 toewensen. Dat het voor ieder van u een jaar mag worden met veel persoonlijk geluk, veel warmte, passie, liefde en vriendschap in uw leven. Maar bovenal een jaar met een goede gezondheid voor u en iedereen die u dierbaar is. Het begin van het nieuwe jaar is het ideale moment om kort even terug te blikken op het afgelopen jaar maar vooral ook om vooruit te kijken naar de toekomst was voor ons een boeiend en leerrijk jaar. Na 18 jaar oppositie hebben wij, sp.a ROB, eindelijk de kans gekregen om onze beleidsverantwoordelijkheid te nemen. Zo n eerste jaar van een nieuwe gemeentelijke legislatuur is meestal een planningsjaar waarin we, net als alle anderen gemeenten, moesten overschakelen naar een nieuw financieel systeem (BBC). Andere gemeentebesturen hebben daar meer dan 2 jaar aan gewerkt wij hebben daar amper 7 maanden de tijd voor gekregen. Maar dankzij de goede verstandhouding en samenwerking met onze coalitiepartner, cd&v, en met onze administratie zijn wij erin geslaagd om eind december een heel ambitieus meerjarenplan aan de gemeenteraad kunnen voorleggen. Een meerjarenplan waarin voor de komende 6 jaar voor 22 miljoen investeringen, waarvan 17 miljoen in verkeersveiligheid, voorzien zijn. Dit zonder belastingverhoging en zonder afvloeiingen van personeel. Meer nog de schuldenlast wordt met , bijna 10%, afgebouwd en de looptijd van de leningen wordt aanzienlijk ingekort. Bovendien blijft de gemeentelijke spaarpot behouden, op het einde van de rit zal er nog bijna 2,5 miljoen in de gemeentelijke kas zitten. Wij zijn dus zeker niet onbezonnen met uw belastinggeld omgesprongen, integendeel we zorgen voor een gezond financieel beleid dat de toekomstige generatie zeker niet belast. Maar tegelijkertijd gaan we eindelijk de noodzakelijke investeringen in verkeersveiligheid, in kwalitatieve dienstverlening en in sociaal beleid uitvoeren.

2 We gaan investeren in mensen. We gaan daar niet over zeveren maar doen! We hebben er lang op moeten wachten maar na 18 jaar hebben we (van de kiezer) eindelijk de kans gekregen om onze gemeente mee te mogen besturen en ik durf hier na 1 jaar al zeggen dat wij nu al bewezen hebben dat wij kunnen besturen en durven besturen! Want afgelopen jaar hebben we niet alleen gewerkt aan onze meerjarenplanning we hebben ook al een aantal kleine maar belangrijke stappen vooruit gezet hebben. Ik ga er enkele opsommen: - De burgerlijke huwelijken gaan sinds januari door in de Neogotische kapel, waardoor deze prachtige locatie voor het eerst ook zinvol benut wordt. - Sinds juni hebben we in Wellen op woensdag ook een wekelijkse markt waar menig Wellenaar al dankbaar gebruik van gemaakt heeft. - de vernieuwde gemeentelijke communicatie (nieuw infoblad, nieuwe huisstijl, nieuwe banners, nieuwe borden langs de invalswegen en volgende week ook een nieuwe website); - nieuwe gemeentelijke activiteiten (babyborrel, kerstconcert kinderkoor Bloemfontein, afgelopen donderdag onze eerste Wellense nieuwjaarborrel,..); - bestaande activiteiten hebben we in een nieuw kleedje gestoken (smaakfestival, sinterklaasshow, ontvangst nieuwe inwoners,..); - de wijziging van de voorrangsregeling op de Bosstraat en de juiste signalisatie van het fietspad; - het afronden van de onteigeningen langs de Zonneveldweg; - een subsidie voor het nemen van anti-diefstalmaatregelen sinds 1 januari ingevoerd. - We hebben de milieuovertreding op ons containerpark beëindigd; We hebben in 2013 zeker dus niet stil gezeten. De lijnen zijn gezet, ze zijn duidelijk en voor iedereen gelijk. Ze lopen voor iedereen even recht. De komende jaren gaan we binnen dat kader keihard verder werken.

3 Wat gaat er dit jaar en de komende jaren zoal gebeuren: - In Ulbeek zal gestart worden met de herinrichting van de schoolomgeving en het plein gecombineerd met de aanleg van gescheiden riolering. Ook de andere schoolomgevingen zullen in de loop van de legislatuur aangepakt worden. - Hier in het centrum gaan we dit voorjaar de kasseien op het kerkplein vernieuwen, dit zal de veiligheid van de zwakke weggebruiker aanzienlijk ten goede komen. - Na het bouwverlof gaan we eindelijk beginnen met de aanleg van de langverwachte fietspaden langs de Vloeiherkstraat. ( ). Nadien ( ) zal de Bosstraat volgen en daarna ( ) de Zonneveldweg. Dit zal telkens gepaard gaan met de aanleg van gescheiden riolering. - Daarnaast gaan we verschillende wegen in Vrolingen (Zangstraat, Kukkelberg & Vogeleinde) volledig vernieuwen en gaan we stoepen aanleggen langs de Eivalstraat en een gedeelte van de Zangstraat. Zodanig dat je van Vrolingen te voet het centrum op een veilige manier kunt bereiken. - Tot slot gaan we werk maken van een veilige trage verbinding van het centrum naar Maupertuus, zodanig dat onze jongeren zich op een veilige manier met de fiets naar ons zwembad kunnen verplaatsen. - Zoals beloofd gaan we er ook voor zorgen dat ons containerpark in Wellen blijft. De milieuovertreding is al opgelost, er is al meer controle en er wordt over gewaakt dat de middelen optimaal benut worden. En ja we hebben het grof vuil betalend gemaakt. Omdat het moest en omdat het afvaltoerisme de spuigaten uitliep. En ja 7,5 voor een minimale hoeveelheid is veel geld. Maar ons containerpark is nog altijd stukken goedkoper dan dat van de omliggende gemeenten en de dienstverlening is er stukken beter! Wat mij vooral stoort in dit dossier is de onzin en het bochtenwerk van de VLD, dat tart werkelijk elke verbeelding. Vandaag schreeuwen ze moord en brand over die 7,5 maar iets meer dan een jaar geleden wilden ze u nog met uw afval naar Borgloon en Alken sturen.

4 Door hun keuzes in het verleden, die we jammer genoeg niet volledig kunnen omkeren, hebben wij geen containerpark met weegbrug van Limburg.net. Zij verkondigen nu dat we dit kunnen oplossen met een eenvoudige weegschaal, dat is simplistisch, belachelijk en hypocriet. U moet weten dat zo n weegbrug ongeveer Kost, zonder de jaarlijkse onderhoudskosten investeren voor 7,5 grof vuil lijkt mij niet realistisch en serieus met de haren getrokken. Beste vrienden, ik garandeer u dat wij ons uiterste best doen om de afvalkosten onder controle te houden. Voor de huisvuilbelasting van 2012, die binnenkort in uw bus valt, hebben we éénmalig een korting van 23 per Wellenaar toe gekend, dit betekent dat de gemeente niet aan u doorrekent maar betaalt met de algemene middelen. Dit kunnen we zeker niet ieder jaar, maar we garanderen u wel dat het containerpark in Wellen blijft ook al zal dat iets kosten. Bovendien gaan we nog een extra investering in een nieuw groenpark voorzien om de dienstverlening, nl. het ter beschikking stellen van hakselhout, te behouden. - Het laatste waar ik het nog kort even over wil hebben zijn de sociale woningen, want ook daar is veel over te doen. Wellen telt vandaag amper 2% sociale woningen, terwijl de Vlaamse overheid tegen 2020 iedere gemeente oplegt om de norm van 9% te halen. Wegens te weinig inspanning in het verleden heeft de minister ons een slecht rapport gegeven en onder curatele geplaatst. Als we geen ernstig werk maken van sociale woningen dan komen er boetes. Boetes, beste vrienden, zijn een zuivere verspilling van belastinggeld en moeten we kost wat kost vermijden. Daarom hebben wij de weinige eigendom die de gemeente bezit (pastorij in Ulbeek, kerk van Vrolingen, bouwgrond op de wijk in vrolingen en voormalig ocmw-gebouw) aangeboden aan de Hasseltse huisvestingsmaatschappij. Op die manier kunnen we ons aanbod uitbreiden maar waken we ook over een gezonde mix en spreiding. We zijn immers geen voorstander van grote sociale wijken.

5 Ik wil er ook nog even op wijzen dat er ettelijke Wellenaren op de wachtlijst van de sociale huisvestingsmaatschappij staan. Wellenaren die nu 3,4,5 jaar en langer moeten wachten op een betaalbaar dak boven hun hoofd. Het zal uw zoon, dochter, moeder, vader of echtgenoot maar zijn. Wij kunnen en willen deze mensen niet in de kou laten staan en gaan de komende jaren resoluut werk maken van die noodzakelijke sociale woningen. Beste vrienden, De VLD wilde meer dan investeren in de pastorij van Ulbeek om er een museum te vestigen! Wij verkopen de pastorij voor , laten de Hasseltse huisvestingsmaatschappij investeren in 4 sociale appartementen waar 4 Wellenaren onderdak zullen krijgen. In return gaan we die vertienvoudigen en gaan we bijna 2 miljoen investeren in de verbetering van de leefkwaliteit in Ulbeek. Dat noem ik verstandig investeren. Beste vrienden, Samen met onze coalitiepartner CD&V gaan wij de komende jaren niet zeveren maar doen en gaan wij investeren in mensen in plaats van gebouwen. Dat hebben wij onze kiezer, dat hebben wij u, beloofd en dat gaan wij doen. Maak er nog een fijne zondag en een fantastisch 2014 van! Gezondheid!

Samen gaan we vooruit. november 2013. Met eerbied voor onze overledenen. Minder betalen, meer overhouden. Goede wijn van bij ons PAGINA PAGINA PAGINA

Samen gaan we vooruit. november 2013. Met eerbied voor onze overledenen. Minder betalen, meer overhouden. Goede wijn van bij ons PAGINA PAGINA PAGINA november 2013 Samen gaan we vooruit. 04 Minder betalen, meer overhouden We betalen dit jaar 4 procent minder voor elektriciteit en 9 procent minder voor gas. Maar u kan nog minder betalen. Met eerbied

Nadere informatie

sp.a Meise biedt Meise kans op vernieuwing Roel Anciaux ZOMER www.spameise.be Voorzitter sp.a Meise/Wolvertem/Oppem Dossier sociaal beleid

sp.a Meise biedt Meise kans op vernieuwing Roel Anciaux ZOMER www.spameise.be Voorzitter sp.a Meise/Wolvertem/Oppem Dossier sociaal beleid www.spameise.be ZOMER 2012 sp.a Meise biedt Meise kans op vernieuwing Roel Anciaux Voorzitter sp.a Meise/Wolvertem/Oppem 03 Dossier sociaal beleid Een eigen sociale huisvestingsmaatschappij maakt wonen

Nadere informatie

gezamenlijke individuen die de samenleving vormen om een aantal zaken uit hun naam te regelen. Om voorwaarden te scheppen.

gezamenlijke individuen die de samenleving vormen om een aantal zaken uit hun naam te regelen. Om voorwaarden te scheppen. Krimpen is een dorp om trots op te zijn. Dat komt eerst en vooral door een aantal factoren waar de overheid niets mee te maken heeft. De Krimpense bevolking bestaat voor het overgrote deel uit fatsoenlijke

Nadere informatie

Verslag infomiddag Tapovan 31 januari 2015

Verslag infomiddag Tapovan 31 januari 2015 Verslag infomiddag Tapovan 31 januari 2015 Deel 1: In stand houden / groeien van Tapovan Vasistha heet iedereen (32 personen) welkom en start met deel 1: Stand van zaken, hoe het nu gaat. We starten met

Nadere informatie

deze mensen minder pensioenrechten. Daarom sluiten gemeenten een extra pensioenverzekering af voor hun contractuelen.

deze mensen minder pensioenrechten. Daarom sluiten gemeenten een extra pensioenverzekering af voor hun contractuelen. de blauwe Zemstenaar Nr 2-2012 - Uitgave van Open Vld Zemst Zorgen voor EIGEN pensioen De kas is leeg. Juist zegt de burgemeester in de krant. Maar CD&V/N-VA en sp.a vangen de vergrijzing nu al op. Het

Nadere informatie

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was.

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was. Datum: 9 januari 2015 Jaargang: 25 Nummer: 6 @pcbdebranding Let op: deze versie is voor de site. Dit betekent dat we alleen voornamen gebruiken en ervoor kiezen om sommige nieuwszaken niet te vermelden.

Nadere informatie

w w w. v l d h u l s h o u t. b e Sportinfrastructuur groeperen!

w w w. v l d h u l s h o u t. b e Sportinfrastructuur groeperen! de Burgerkrant w w w. v l d h u l s h o u t. b e een open en brede kijk op uw streek van Hulshout Lokaal nieuws Eerste liberaal in gemeenteraad: Liberalisme is meerwaarde voor Hulshout p.3 Open Vld ook

Nadere informatie

Waarderen. Mensen. Verbondenheid. Inspireren. Delen. Goede Dingen. Leider. Missie. Empathie. Erkennen. Peter van Dam

Waarderen. Mensen. Verbondenheid. Inspireren. Delen. Goede Dingen. Leider. Missie. Empathie. Erkennen. Peter van Dam Waarderen ESSENTIES Zingeving LEIDERSCHAP Delen Goede Dingen Missie Verbondenheid Resultaatgericht Bewustzijn VAN Inspireren Visie Leider Samen Empathie Erkennen Mensen Peter van Dam Versie 2, Februari

Nadere informatie

Vragen over BoekelNet en lokale diensten. Vragen over het glasvezelnetwerk. Vragen over de aanleg. Infoavond KBO

Vragen over BoekelNet en lokale diensten. Vragen over het glasvezelnetwerk. Vragen over de aanleg. Infoavond KBO Infoavond KBO Vragen over BoekelNet en lokale diensten Kunnen particulieren ook diensten gaan aanbieden op het netwerk? Ja dat kan. Het is een open netwerk dus behalve bedrijven kunnen ook verenigingen

Nadere informatie

Zo zijn we aan de slag

Zo zijn we aan de slag Zo zijn we aan de slag Na 19 maart is er een procesakkoord opgesteld en een werkakkoord gesloten. In beide akkoorden wordt één ding helder: college en raad gaan anders werken. De samenleving wordt nauw

Nadere informatie

Analyse glasvezel in de buurtschappen

Analyse glasvezel in de buurtschappen Analyse glasvezel in de buurtschappen De enquête is verstuurd naar + 2.500 adressen. Hiervan zijn 1.125 enquêtes teruggekomen. Deze enquêtes zijn door bedrijven en particulieren. Bij het verwerken kwam

Nadere informatie

De energie van Zeewolde. Help mee Zeewolde de groenste gemeente van Nederland te maken!

De energie van Zeewolde. Help mee Zeewolde de groenste gemeente van Nederland te maken! De energie van Zeewolde Help mee Zeewolde de groenste gemeente van Nederland te maken! De energie van Zeewolde Als jongste gemeente van Nederland zijn we al goed bezig als het om duurzaamheid gaat! De

Nadere informatie

HET PLAN. tegen armoede. Werken, het beste middel. Samen met de armen. Meten om te weten. Een inkomen om goed te leven. voor een goede gezondheid

HET PLAN. tegen armoede. Werken, het beste middel. Samen met de armen. Meten om te weten. Een inkomen om goed te leven. voor een goede gezondheid Meten om te weten Samen met de armen Een inkomen om goed te leven Werken, het beste middel bladzijde 2 bladzijde 4-5 bladzijde 6-7 bladzijde 9 HET PLAN tegen armoede 'Iedereen heeft het recht op een menswaardig

Nadere informatie

R.P. Grondel, A.J.M. Scholten, L.W.M. Worm

R.P. Grondel, A.J.M. Scholten, L.W.M. Worm NOTULEN van de openbare en besluitvormende vergadering van de raad der gemeente Diemen, gehouden op donderdag 11 februari 2010 in het Gemeentehuis te Diemen, bijeengeroepen om 20.00 uur. Aanwezig: (*fractievoorzitters)

Nadere informatie

Onze visie. Eensgezind besturen: één en ondeelbaar. Visie regeerakkoorden

Onze visie. Eensgezind besturen: één en ondeelbaar. Visie regeerakkoorden Visie regeerakkoorden Onze visie België is een goed land om in te wonen, te werken, te ontspannen, te leven. En weet je wat? We kunnen dat wel degelijk zo houden we kunnen zelfs nog béter. Waarom zouden

Nadere informatie

Het beste onderwijs voor onze kinderen. november 2013. Annick Princen Schepen. http://gingelom.s-p-a.be. Minder betalen, meer overhouden

Het beste onderwijs voor onze kinderen. november 2013. Annick Princen Schepen. http://gingelom.s-p-a.be. Minder betalen, meer overhouden http://gingelom.s-p-a.be november 2013 Het beste onderwijs voor onze kinderen Annick Princen Schepen 03 sp.a kiest voor leefbaarheid in Gingelom In de projectontwikkeling van de ontsluiting van de stad

Nadere informatie

Waarom is de methode van ANWB Groene Energieveiling effectief en eenvoudig?

Waarom is de methode van ANWB Groene Energieveiling effectief en eenvoudig? Veelgestelde vragen De veilingmethode Waarom is de methode van ANWB Groene Energieveiling effectief en eenvoudig? Het is voor u heel erg weinig moeite om tot een besparing op uw kosten te komen. 1. U schrijft

Nadere informatie

Maak die groene energielening snel beschikbaar in Wetteren

Maak die groene energielening snel beschikbaar in Wetteren wetteren.s-p-a.be sp.a-afdeling Wetteren voorjaar 2015 Reporters Maak die groene energielening snel beschikbaar in Wetteren Jan Tondeleir sp.a-gemeenteraadslid Verfijn reglement gratis huisvuilzakken Trein-

Nadere informatie

Een zone 30 is een gebied waarin je nergens sneller mag rijden dan 30 km/ uur. Een vast begin- en eindbord duiden dit gebied aan.

Een zone 30 is een gebied waarin je nergens sneller mag rijden dan 30 km/ uur. Een vast begin- en eindbord duiden dit gebied aan. Wie heeft voorrang? Werd je met de fiets al eens de pas afgesneden door een auto, bus of ander voertuig? Fiets je soms wel eens met meer dan twee naast elkaar waardoor automobilisten lastig worden? Autobestuurders,

Nadere informatie

Bijlage bij lesbrief Pensioenworkshop Mañana

Bijlage bij lesbrief Pensioenworkshop Mañana Stichting Weet Wat Je Besteedt (WWJB) Extra uitleg en Q&A Bijlage bij lesbrief Pensioenworkshop Mañana Wat is pensioen? Tekst uit het filmpje Wist je dat je nu waarschijnlijk al pensioen opbouwt? Een klein

Nadere informatie

worden ervaren dan deze wijze van besteding. Het gaat om een tijdelijke inzet voor bestuurlijke krachtenbundeling

worden ervaren dan deze wijze van besteding. Het gaat om een tijdelijke inzet voor bestuurlijke krachtenbundeling Hermans ment. Ik zeg toe dat ik haar zowel over de IB-groep als over het herontwerp en de verhuizing zal informeren. Ik meen dat wij overeenstemming hebben op het punt van de computers in het onderwerp

Nadere informatie

Afwezig: (*fractievoorzitters)

Afwezig: (*fractievoorzitters) NOTULEN van de openbare en besluitvormende vergadering van de raad der gemeente Diemen, gehouden op dinsdag 12 oktober 2010 in het Gemeentehuis te Diemen, bijeengeroepen om 20.00 uur. Aanwezig: (*fractievoorzitters)

Nadere informatie

SOS. woonkrediet. Hoe u massaal geld laat liggen bij het afsluiten van uw woonkrediet en wat u daaraan kan doen.

SOS. woonkrediet. Hoe u massaal geld laat liggen bij het afsluiten van uw woonkrediet en wat u daaraan kan doen. SOS woonkrediet Hoe u massaal geld laat liggen bij het afsluiten van uw woonkrediet en wat u daaraan kan doen. SOS woonkrediet Hoe u massaal geld laat liggen bij het afsluiten van uw woonkrediet en wat

Nadere informatie

Pensioenfonds Smurfit Kappa Nederland Nieuwsbrief

Pensioenfonds Smurfit Kappa Nederland Nieuwsbrief Pensioenfonds Smurfit Kappa Nederland Nieuwsbrief Nummer 14 > Jaargang 10 > November 2012 inhoud > Financiële positie: dekkingsgraad blijft laag [p.1] Bestuur / Verantwoordingsorgaan [p.2] Uniform Pensioen

Nadere informatie

- 1 - Registratienummer 2009035092

- 1 - Registratienummer 2009035092 Registratienummer 2009035092 Notulen openbare vergadering van de gemeenteraad van Bloemendaal over de BEGROTING 2010 gehouden op donderdag 12 november 2009 om 17.00 uur in de raadszaal van het gemeentehuis

Nadere informatie

Geen centje pijn in 2012?

Geen centje pijn in 2012? Geen centje pijn in 2012? Medisch Centrum IBIS wil u graag informeren omtrent: Wijzigingen Zorgverzekering 2012. Het eind van het jaar is weer in zicht. Voor 19 november krijgt u een aanbod van uw huidige

Nadere informatie

Kunstbalie over het belang van een goed netwerk door Jacolien de Nooij

Kunstbalie over het belang van een goed netwerk door Jacolien de Nooij Kunstbalie over het belang van een goed netwerk door Jacolien de Nooij Afgelopen jaar hebben we diverse pioniers op het gebied van Foto s Ad en Clara Cultuur in de Spiegel geïnterviewd om een beeld te

Nadere informatie

Beknopt jaarverslag 2010

Beknopt jaarverslag 2010 Beknopt jaarverslag 2010 STICHTING PENSIOENFONDS sappi Netherlands INHOUD Het jaar 2010 in een paar minuten 4 Gokken? Nee, daar doen we niet aan 6 Bestuursvoorzitter Henk van der Pal over de keuzes van

Nadere informatie

CONCEPTVERSLAG VAN EEN ALGEMEEN OVERLEG OVER:

CONCEPTVERSLAG VAN EEN ALGEMEEN OVERLEG OVER: algemeen overleg/armoede- en schuldenbeleid d.d. 27 november 2013/SZW blz. 1 CONCEPTVERSLAG VAN EEN ALGEMEEN OVERLEG OVER: Armoede- en schuldenbeleid Desgewenst kunt u correcties in de weergave van uw

Nadere informatie

04 PAGINA. 11 Meise koploper. Geen parkeerbeleid ten koste van de inwoners! winter. www.spameise.be. Regering zet clubs op droog zaad.

04 PAGINA. 11 Meise koploper. Geen parkeerbeleid ten koste van de inwoners! winter. www.spameise.be. Regering zet clubs op droog zaad. www.spameise.be winter 2014 2015 Geen parkeerbeleid ten koste van de inwoners! Roel Anciaux,voorzitter sp.a-meise2020 Regering zet clubs op droog zaad sp.a-meise 2020 wil parkeerbeleid mét bewonerskaart

Nadere informatie