De maand Sha baan -- Laylatul Baraat.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De maand Sha baan -- Laylatul Baraat."

Transcriptie

1 De maand Sha baan -- Laylatul Baraat. De dagen van Allah. Het islamitische jaar kent enkele maanden, dagen en nachten die bijzondere eerbied en respect genieten boven de andere. In de Heilige Quran worden deze tijden "Ayyaamullaah" genoemd, hetgeen betekent de Dagen van Allah. (Quran 14:5) Het zijn perioden die bijzondere zegeningen van Allah hebben gekregen. In de Ayyaamullaah wordt de beloning van goede daden vermeerderd en worden zonden vergeven. Een van deze bijzondere tijden vinden wij in de maand Sha baan. Het woord Sha'baan [in Arabische schrift] wordt gespeld met vijf letters: De shiin staat voor Sharaf (Adel). De 'ain staat voor Uluww (Verhevenheid). De baa staat voor Birr (Vroomheid). De alif staat voor Ulfa (Harmonieuze intimiteit). De nuun staat voor Nuur (Stralend licht). Dit zijn de geschenken van Allah de Almachtige aan Zijn dienaar in deze maand. Het is een maand waarin schatten worden verspreid, waarin de zegeningen zijn nedergezonden, waarin fouten zijn afgezworen, in welke zonden zijn geboet, en in welke zegeningen zich vermenigvuldigen op Zijn geliefde Profeet Mohammed Salla Allahu ta'ala 'alayhi wa' aalihi wa Sallam, de beste van de menselijke wezens. Dit is de maand van zegeningen op de uitverkoren profeet. De maand Sha baan. De achtste maand van het islamitische jaar heet Sha baan. De maand Sha baan bevindt zich tussen twee andere zeer gezegende maanden ( Rajab en Ramadan ) en wordt de Maand van de Profeet De Heilige Profeet heeft gezegd: genoemd. Zoals ik verheven ben boven de overige profeten van Allah, zo is de maand Sha baan verheven boven de andere maanden van het jaar."

2 Het vasten in Sha baan De Boodschapper van Allah vastte veel tijdens de maand Sha baan. Hazrat Aisha heeft gezegd: Ik heb de Profeet nooit zoveel zien vasten als tijdens de maand Sha baan. Hij bracht een groot deel van Sha baan in vasten door. Soms vastte hij gedurende deze hele maand. Hazrat Umme Salma heeft gezegd: Ik heb de Profeet behalve tijdens Sha baan en Ramadan, nooit twee maanden achtereenvolgend zien vasten. Hazrat Anas vermeldt: Het vasten gedurende iedere willekeurige dag van Sha baan wordt beloond met verlossing van het hellevuur en een verblijf in het Paradijs, tezamen met Hazrat Jusuf. Degene die ook maar één dag tijdens de maand Sha baan vast, verdient daarvoor een beloning gelijk aan die van Hazrat Ayyub en Hazrat Dawud. De eerste nacht van Sha baan De Heilige Profeet heeft gezegd: Voor degene die in de eerste nacht van Sha baan, twaalf rakaat namaaz leest en in elke rakah daarvan, na Surah Fatihah, telkens vijf keer Surah Ichlaas reciteert, is er een beloning, van twaalfduizend martelaars, die hun levens hebben opgeofferd omwille van Allah. Hij/Zij krijgt ook de beloning van twaalf jaar onafgebroken aanbidding van Allah. Zijn/Haar zonden worden vergeven en hij/zij wordt zondeloos en onschuldig als een pasgeboren kind.

3 Het vasten op de 15 de Sha baan In het bijzonder is het door de Profeet aanbevolen om op de vijftiende dag van Sha baan te vasten. Dat is de dag die volgt na de Laylatul Baraat. De Laylatul Baraat In de maand Sha baan is er een heel zegenrijke nacht. Deze nacht heet de Laylatul Baraat, hetgeen letterlijk de Nacht van Verlossing, Vergeving en Bevrijding betekent. In het Urdu wordt hij de Shab é Baraat genoemd. Dat is de vijftiende nacht van Sha baan. Allah zegt in de Heilige Quran over deze nacht het volgende: Waarlijk, Wij openbaarden het in een gezegende nacht; waarlijk, Wij zijn de Waarschuwer. (Quran: 44:4) Nacht van genade en vergeving De Heilige Profeet heeft gezegd, dat Allah in de Laylatul Baraat Zijn speciale genade uitstort aan de wereld en de mensen vergiffenis van zonden schenkt, gelijk aan het aantal haren op de vacht van de geiten van Banu Kalb. Dit was een grote familie van geitenhoeders in Arabië, die bekend stond om het enorm grote aantal van dit dier, dat zij bezat. (Ibn Maadja) Zegen en verdoemenis in deze nacht De Profeet van Allah zei, dat Hazrat Djibriel hen eens in de vijftiende nacht van Sha baan bezocht en zei: O Muhammad, kijk eens naar boven. De Profeet vroeg toen aan Hazrat Djibriel welke nacht het was. Hij antwoordde: Het is de gezegende nacht waarin driehonderd poorten van de genade van Allah opengaan, terwijl Hij de zonden van alle gelovigen vergeeft.

4 Behalve van degenen die afgoden dienen, tovenarij en waarzeggerij bedrijven, volharden in overspel en in het drinken van alcohol, ouders verdriet bezorgen, familiebanden verbreken, hoogmoedig zijn, en die gevoelens van wraak koesteren tegenover de gelovigen, alsook van moordenaars. Van deze mensen worden de gebeden niet eens in de Laylatul Baraat verhoord en zij krijgen ook geen vergiffenis van zonden, zolang zij zich niet zuiveren en berouw tonen. (Ibn Maadja, Musnad Imaam Ahmad, Baihaqie) Bezoek van de zielen Hazrat Ibn Abbaas heeft gezegd, dat op Eid-dag, de Dag van Aashoera, in de Laylatul Baraat en donderdagavond, de zielen van overledenen thuiskomen, voor de deuren gaan staan en met een stem vol medelijden zeggen: Is er iemand die erbarmen heeft met ons en denkt aan de ellende waarin wij verkeren? Wordt er voor hen gebeden, dan keren zij blij terug naar hun verblijfplaats. Worden zij echter vergeten dan keren zij teleurgesteld terug, terwijl zij Allah klagend en jammerend vragen om hun huisgenoten niet te belonen omdat zij hen vergeten zijn. Gebeden van de Shab é Baraat. De Profeet Muhammad heeft gezegd: Allah stuurt honderd engelen naar degene die in de nacht van Baraat honderd rakaat namaaz leest. Dertig van de engelen verblijden hem met zijn plaats in het paradijs. Dertig zullen hem beschermen tegen het hellevuur. Dertig zullen hem verlossen van wereldse problemen. Tien zullen hem behoeden voor de misleiding van Shaitan. (Tafsier Sawie, Tafsier Kabier)

5 lemand die op de veertiende Sha baan bij zonsondergang veertig keer leest: Laa hawla wa laa kuw-wata illaa billaahil aliyyil aziem gevolgd door honderd keer de zegenbede over de Profeet : Darood Shareef zal door Allah met vergiffenis van zonden van veertig jaren beloond worden. (Miftaahul Djinaan) Het bezoeken van begraafplaatsen Hazrat Aisha heeft gezegd, dat zij de Profeet in de nacht van Baraat naar de begraafplaats zag gaan en voor alle mannen, vrouwen en martelaars vergiffenis hoorde afsmeken van Allah. Daarna hield de Profeet zich lange tijd bezig met namaaz. Tijdens de sadjdah's bad Hij als volgt tot Allah : O Allah, ik vraag Uw genade tegenover Uw toorn. Ik vraag Uw vergiffenis tegenover Uw straf. Ik vraag Uw bescherming. Ik heb niet de kracht om Uw lofprijzing te doen zoals U het verdient. Ik lofprijs U zoals U verlangt lofprezen te worden en zoals U door Dawud werd lofprezen. Ik verneder mijn aangezicht voor mijn Heer en Hij alleen verdient aanbidding. Daarna stond de Profeet op en herhaalde het volgende gebed gedurende lange tijd: O Allah, schenk mij een godvrezend hart, dat schoon is van shirk (veelgodenverering); een hart zonder kwade neigingen en verdoemenis. Opmerking: Het is voor vrouwen niet alleen maar in de Nacht van Baraat, doch ook bij andere gelegenheden verboden om begraafplaatsen te bezoeken. Hazrat Abu Huraira heeft gezegd, dat de Profeet de vloek heeft uitgesproken over grafbezoeksters (vrouwen die graven bezoeken). (Mishkaat shareef, Musnad Imaam Ahmad, Djami' Tirmizie, Sunan Ibn Maadja)

6 De gebruiken van heiligen. Vele heiligen hebben aanbevolen om in de Laylatul Baraat, direkt na de maghrib namaaz drie keren twee rakaat nafil (vrijwillig) namaaz te lezen. Telkens moet men na het geven van salaam (dus na het einde van de twee rakaat nafil) één keer Surah Yaseen of 21 keer Surah Ichlaas lezen. Na de eerste twee rakaat gedaan te hebben, smeekt men in een gebed in de eigen moedertaal een lang en gezond leven af. Na einde van de tweede twee rakaat smeekt men in een gebed overvloedig leeftocht af. Na de derde twee rakaat vraagt men in een gebed om verlossing van wereldse problemen en bescherming tegen gevaren. Het opzenden van zegeningen Het opzenden van zegeningen aan de zielen van doden noemt men isaale sawaab. Het is een sunnat (gewoonte) van de Profeet dit te doen in de Laylatul Baraat. Ook het vragen van vergiffenis voor hen is een sunnat. In de hadith is vermeld dat overleden familieleden, vrienden en kennissen het opzenden van zegeningen en istighfaar (smeekbeden om vergiffenis) door hun nabestaanden afwachten. Het spijzigen van hongerigen, het kleden van naakten, het voorzien in de levensbehoeften van armen, het reciteren van de Heilige Quran zijn daden waarvan de beloning aan de zielen van de doden geschonken wordt, indien ze met die intentie gedaan worden. Ook de beloning van nafil namaaz en zikr kan worden opgedragen aan de zielen van doden.

7 Speciale namaaz(gebeden) in deze nacht: 1. 4 keren kan men achter elkaar twee rakaat nafil namaaz lezen met in iedere rakah na Surah Fatihah telkens drie keer Surah Ichlaas. De eerste keer moet de twee rakaat gelezen worden met de intentie om vergiffenis van zonden te vragen aan Allah De tweede keer met de intentie om aanvaarding van gebeden door Allah De derde keer met de intentie om levensonderhoud te vragen. De vierde keer met de intentie om een lang en gezond leven te vragen rakaat nafil namaaz met in iedere rakah na Surah Fatihah telkens 27 keer Surah Ichlaas rakaat nafil met in iedere rakah na Surah Fatihah telkens 50 keer Surah Ichlaas. Na de salaam van deze namaaz moet men terstond overgaan tot de sadjdah en de volgende tasbieh opzeggen: Sub'haanallaahi walhamdu lillaahi wa laa ilaaha illallaahu wallaahu akbar. Vertaling: "Rein is Allah van alle gebreken en zwakte; alle lof komt toe aan Allah; er is geen god dan Allah en Allah is de Allergrootste." Hierna kan men iedere doe'a doen en alles wat men behoeft aan Allah vragen rakaat met tien salaams, d.w.z. dat men tien keren twee rakaat nafil moet lezen. In iedere rakah hiervan moet men na Surah Fatihah, telkens 21 keer Surah Ichlaas lezen. Deze namaaz wordt beloond met vergiffenis van alle reeds begane zonden, zodat men smetteloos wordt, gelijk aan een pasgeboren kind. 5. Salaatul-Tasbieh is in deze nacht ook zeer aanbevolen.

8 Andere bezigheden in deze gezegende nacht: Verder kan men zich gedurende deze nacht bezighouden met Darood Shareef, Tasbieh, Kalima Tayyibah, Tilaawat -ul- Qur'aan en het lezen van Naat Shareef. Het bidden voor alle Muslims en ook voor de doden gedurende deze nacht is een sunnat van de Profeet Speciale dua voor deze nacht: Allahhumma innaka 'affuwwun tuhibbul 'afwa fa'fu 'anni' Vertaling: O Allah, U bent vergevensgezind U houdt van vergeven. Vergeef mij dan, o Vergever, o Weldoener.

van wereldse problemen.

van wereldse problemen. De maand Sha baan -- Laylatul Baraat. De dagen van Allah. Het islamitische jaar kent enkele maanden, dagen en nachten die bijzondere eerbied en respect genieten boven de andere. In de Heilige Quran worden

Nadere informatie

De maand Sha baan -- Laylatul Baraat.

De maand Sha baan -- Laylatul Baraat. De maand Sha baan -- Laylatul Baraat. De dagen van Allah. Het islamitische jaar kent enkele maanden, dagen en nachten die bijzondere eerbied en respect genieten boven de andere. In de Heilige Quran worden

Nadere informatie

Waarom moet ik als moslim blij en verheugd zijn? Imam Charif Slimani, Marokkaans Islamitisch Centrum Roosendaal

Waarom moet ik als moslim blij en verheugd zijn? Imam Charif Slimani, Marokkaans Islamitisch Centrum Roosendaal Waarom moet ik als moslim blij en verheugd zijn? Preek offerfeest 12/09/2016 Imam Charif Slimani, Marokkaans Islamitisch Centrum Roosendaal ب س م هللا الر ح من الر ح يم الحمد هلل رب العالمين والصالة والسالم

Nadere informatie

In de naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle TAWHEED. Door: Dr. Abu Ameenah Bilal Philips

In de naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle TAWHEED. Door: Dr. Abu Ameenah Bilal Philips In de naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle TAWHEED Door: Dr. Abu Ameenah Bilal Philips Tawheed betekent letterlijk iets één maken of iets één noemen. In het Nederlands wordt het één maken van

Nadere informatie

Geen vrouw zou naar een andere vrouw moeten kijken of haar lichaam moeten aanraken om haar te beschrijven aan haar

Geen vrouw zou naar een andere vrouw moeten kijken of haar lichaam moeten aanraken om haar te beschrijven aan haar Hadith moslima Hieronder een aantal hadith die betrekking hebben op moslima. Andere vrouwen niet beschrijven aan echtgenoot Geen vrouw zou naar een andere vrouw moeten kijken of haar lichaam moeten aanraken

Nadere informatie

De maand Dhoel Hidjah

De maand Dhoel Hidjah 1 De maand Dhoel Hidjah In de Islaam kennen wij twaalf maanden. De laatste maand van het Islamitische jaar heet Dhoel Hidjah. De maanden in de Islaam beginnen als de nieuwe maan gezien wordt. Elke maand

Nadere informatie

Ik leer bidden 1.TAKBIER 2. QIYAM

Ik leer bidden  1.TAKBIER 2. QIYAM Ik leer bidden Het gebed is zeer belangrijk en is 1 van de 5 pilaren van de Islam. Hieronder leggen we stapsgewijs uit hoe jij het gebed moet verrichten. 1.TAKBIER Je heft beide handen op en zegt; Allahoe

Nadere informatie

Hoe kun je je bekeren tot de Islaam?

Hoe kun je je bekeren tot de Islaam? De Profeet Mohammed (vzmh) heeft de laatste en universele boodschap van God gekregen. Voor de boodschap aan de Profeet Mohammed (vzmh) heeft God zich aan veel Profeten (vzmh) geopenbaard. Volgens een overlevering

Nadere informatie

De maand Ramadan. revisie: Abo Abdillah. Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyadh) Islam voor iedereen

De maand Ramadan. revisie: Abo Abdillah. Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyadh) Islam voor iedereen De maand Ramadan ] لونلدية - Dutch [ nederlands - revisie: Abo Abdillah Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyadh) 2012-1433 Islam voor iedereen شهر رمضان» بالة اهلونلدية «مراجعة: أبو عبد اابللجييك 2012-1433 Alle

Nadere informatie

DOCUMENTEN ISLAM LAGER ONDERWIJS

DOCUMENTEN ISLAM LAGER ONDERWIJS DOCUMENTEN ISLAM LAGER ONDERWIJS TOILET Voor het naar binnen gaan (met linkervoet) zegt men: Bismillâh. Allâhoemma innie a oêdzoe bika min al-choebŝi wa al-chabâ is (In de naam van Allah. Bij U zoek ik

Nadere informatie

De maand Sha'baan شهر شعبان. revisie: Aboe Abdillah Al-belgikie. Kantoor voor da'wa Rabwah (riyadh) 1430-2009. Islam voor iedereen

De maand Sha'baan شهر شعبان. revisie: Aboe Abdillah Al-belgikie. Kantoor voor da'wa Rabwah (riyadh) 1430-2009. Islam voor iedereen De maand Sha'baan شهر شعبان revisie: Aboe Abdillah Al-belgikie البلجيكي االله عبد مراجعة:ابو Kantoor voor da'wa Rabwah (riyadh) 1430-2009 Islam voor iedereen In naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

Hoe verwelkomen wij Ramadan. revisie: Yassien Abo Abdillah. Islam voor iedereen. Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad)

Hoe verwelkomen wij Ramadan. revisie: Yassien Abo Abdillah. Islam voor iedereen. Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) Hoe verwelkomen wij Ramadan ] لونلدية - dutch [ nederlands - revisie: Yassien Abo Abdillah Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2013-1434 Islam voor iedereen كيف ستقبل شهر رمضان» بة ال اهلونلدية «مراجعة:

Nadere informatie

EEN PAAR BELANGRIJKE VRAGEN

EEN PAAR BELANGRIJKE VRAGEN EEN PAAR BELANGRIJKE VRAGEN Vaak wordt u zelf niets wijzer van vragen die aan u gesteld worden. Hier willen we u een paar heel belangrijke vragen voorleggen, die juist wel vooral voor uzelf van belang

Nadere informatie

Grondbeginselen van de geloofsleer Aqidah

Grondbeginselen van de geloofsleer Aqidah Grondbeginselen van de geloofsleer Aqidah العقيدة و أصوهلا Door: Mohamed Akhenakh, Noureddine Mansouri. Revisie: Aboe Abdillah Al-belgikie مراجعة : أبوعبد االله اكلجييك Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyadh)

Nadere informatie

V&A Ramadan - Shawwaal

V&A Ramadan - Shawwaal - Kan je de tekenen van Lailatoel-Qadr (de Nacht van de Voorbeschikking) opnoemen? Moet ik zakaat al-fitr betalen voor mijn kinderen die in een ander land wonen? - Is het verplicht voor een persoon die

Nadere informatie

De maand van shawal. revisie: Abo Abdillah Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyadh)

De maand van shawal. revisie: Abo Abdillah Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyadh) De maand van shawal ] لونلدية - Dutch [ nederlands - revisie: Abo Abdillah Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyadh) 2012-1433 شهر شوال» بالة اهلونلدية «مراجعة: أبو عبد االله 2012-1433 Alle lof behoort aan Allah.

Nadere informatie

Ziya-e-Durood-o-Salaam

Ziya-e-Durood-o-Salaam ض یاي ے د رود و س لام Ziya-e-Durood-o-Salaam Dit boekje is oorspronkelijk in het Urdū geschreven door Shaykh-e-arīqat arat Amīr-e-Aĥl-e-Sunnat, de oprichter van Dawat-e-Islami, Allāmaĥ Maulānā Abū Bill

Nadere informatie

Rasuulullaah. As salaamu alaikum lieve moslims,

Rasuulullaah. As salaamu alaikum lieve moslims, Rasuulullaah zei: "Allaah heeft schepselen die Hij schiep om bij de behoeften van de mensen te helpen en mensen komen naar hen wanneer zij iets nodig hebben; zij zijn degenen die tegen Allaah's straf zullen

Nadere informatie

Tawhied. Voor kinderen. Dr. Saleh As -Saleh. Niveau 2. 8-12 jaar

Tawhied. Voor kinderen. Dr. Saleh As -Saleh. Niveau 2. 8-12 jaar Tawhied Voor kinderen Dr. Saleh As -Saleh Niveau 2 8-12 jaar In naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle Ik getuig dat er geen God het recht heeft om aanbeden te worden behalve Allaah. En ik getuig

Nadere informatie

Gebedsboek. voor dagelijks gebruik. Dinsdag

Gebedsboek. voor dagelijks gebruik. Dinsdag Gebedsboek voor dagelijks gebruik Gemaakt door club 12-14 Marije Hoekstra Indra de Vries Delia Postma Ekyoci Amisi Shabani Jentje Hansma Johan Gjaltema Mendé Bosma Femke Veenhuizen Elzerd Elzinga Gert

Nadere informatie

Oh jullie die geloven! Vrees Allah vol ware godsvrees voor Hem, en sterf niet anders dan als moslims.(soera Al Imraan 102)

Oh jullie die geloven! Vrees Allah vol ware godsvrees voor Hem, en sterf niet anders dan als moslims.(soera Al Imraan 102) In de naam van Allah, de meest Barmhartige en de meest Genadevolle. Alle eer is voor Hem, de Opsteller van de Rekening, de Opwekker van de doden. Wij prijzen Allah en vragen Hem ons te helpen en ons te

Nadere informatie

De ziekte van het hart en de genezing daarvan

De ziekte van het hart en de genezing daarvan De ziekte van het hart en de genezing daarvan ] لونلدية - dutch [ nederlands - Shaykh Sa ied ibn Alie ibn Wahf al-qahtaanie revisie: Yassien Abo Abdillah 2013-1434 مرض القلب و علاجه» بالة اهلونلدية «خ

Nadere informatie

De stap tussen u en de genezing

De stap tussen u en de genezing De stap tussen u en de genezing profeet T.B. Joshua Introductie Er is een stap tussen u en het herstel, de genezing, de zegen en redding. Die stap is geloof in Christus. Jezus staat aan de ene kant en

Nadere informatie

Gedurende de laatste 10 dagen van de Ramadan sloot de Profeet

Gedurende de laatste 10 dagen van de Ramadan sloot de Profeet 1 Inleiding: Gedurende de laatste 10 dagen van de Ramadan sloot de Profeet zich af van de mensen en richtte zich volledig op Allah. En hoe kon het ook anders, hij was dit namelijk al gewend voordat hij

Nadere informatie

Hoe behandelde de profeet zijn vrouwen. revisie: Yassien Abo Abdillah. Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2013-1434. Islam voor iedereen

Hoe behandelde de profeet zijn vrouwen. revisie: Yassien Abo Abdillah. Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2013-1434. Islam voor iedereen Hoe behandelde de profeet zijn vrouwen ] لونلدية - dutch [ nederlands - revisie: Yassien Abo Abdillah Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2013-1434 Islam voor iedereen املة انليب مع أزواجه بلا«ة اهلونلدية

Nadere informatie

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt.

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt. Huwelijk Eucharistische gebeden 2. Eucharistisch Gebed XII-b Jezus, onze Weg. Brengen wij dank aan de Heer, onze God. Heilige Vader, machtige eeuwige God, om recht te doen aan uw heerlijkheid, om heil

Nadere informatie

Boek1. Les 1. Dit is het verhaal van Maria. Dit is het verhaal van de engel. Dit is het verhaal van Jezus.

Boek1. Les 1. Dit is het verhaal van Maria. Dit is het verhaal van de engel. Dit is het verhaal van Jezus. Boek1. Les 1. Dit is het verhaal van Maria. Dit is het verhaal van de engel. Dit is het verhaal van Jezus. De engel zei: God zal jou een kind geven. God zal jou Zijn Kind geven. God zal jou Jezus geven.

Nadere informatie

Wees goed tegenover je ouders

Wees goed tegenover je ouders Wees goed tegenover je ouders ] لونلدية - Deutsch [ nederlands - Vertaling: Mohammed aboe `Oebaydillaah revisie: Abo Abdillah Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyadh) 2012-1433 Islam voor iedereen الوادلين ب»

Nadere informatie

Ziekte en dood vanuit de Islam

Ziekte en dood vanuit de Islam Ziekte en dood vanuit de Islam Drs. Mehmet Resit Uygun Moslim Geestelijk Verzorger (imam) Utrecht, 24 April 2012 Ziekte (1) Is geen straf (vergelding) van God / Allah Is een verschijnsel (signaal, feedback)

Nadere informatie

Het kennen van Allah

Het kennen van Allah Tawheed Voor kinderen (niveau 1) Het kennen van Allah Dr. Saleh As-saleh Sha baan 1426 September 2005 In naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle Hoofdstuk 1 Wie is Allah? Allah is Ar-Rabb (De Enige

Nadere informatie

De 15e van de maand Sha'ban

De 15e van de maand Sha'ban De 15e van de maand Sha'ban ] اهلونلدية - dutch [ nederlands - auteur: Saoed Khadje revisie: Yassien Abo Abdillah bron: Dar-al-'Ilm Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2013-1434 Islam voor iedereen يللة

Nadere informatie

,!7IJ0I6-abbcbg! Zo ben jij! jij! Willem de Vink. tiener BIJBEL

,!7IJ0I6-abbcbg! Zo ben jij! jij! Willem de Vink. tiener BIJBEL Willem de Vink Wie ben jij? Mag de belangrijkste persoon die er bestaat dat zeggen? God de Vader ziet in jou zijn kind. Hij zegt dat jij net zo mooi, waardevol en geliefd bent als Jezus. Wow, zo ben jij!

Nadere informatie

Hopen op de barmhartigheid van Allah en het goede van Hem verwachten.

Hopen op de barmhartigheid van Allah en het goede van Hem verwachten. Hopen op de barmhartigheid van Allah en het goede van Hem verwachten. Marokkaans Islamitisch Centrum Roosendaal (MICR) Vrijdagpreek Imam Charif Slimani 23/06/2017 Beste gelovigen, in de tweede preek van

Nadere informatie

Ala Hazrat Imam Ahmed Raza Khan Bareilwi Qadri

Ala Hazrat Imam Ahmed Raza Khan Bareilwi Qadri "Azaan-oel-Khabar fie Azaan-oel-Qabar" Ala Hazrat Imam Ahmed Raza Khan Bareilwi Qadri Een vertaling van alhaaj Mohamed Juzoef Tangali Qadri Inleiding van de vertaler De bad-aqieda (ongelovigen) hebben

Nadere informatie

De bruiloft van het Lam

De bruiloft van het Lam Openbaring 1: 1-4 De bruiloft van het Lam 1.Openbaring van Jezus Christus, die God Hem gegeven heeft om Zijn dienstknechten te laten zien wat spoedig moet geschieden, en die Hij door Zijn engel gezonden

Nadere informatie

Gebed is 1 van de 5 verplichtingen

Gebed is 1 van de 5 verplichtingen DE AL FATIHA HET HOOFDGEBED VAN DE ISLAM VERGELEKEN MET HET ONZE VADER 1. In naam van Allah, de Ontfermer, de Barmhartige. 2. Lof zij Allah, de Heer van de wereldbewoners, 3. de Ontfermer, de Barmhartige,

Nadere informatie

Burenrecht. revisie: Abo Abdillah

Burenrecht. revisie: Abo Abdillah Burenrecht ] لونلدية - dutch [ nederlands - revisie: Abo Abdillah 2013-1434 قوق اجلار» بالل اهلونلدية «مراجعة: أبو عبد االله 2013-1434 سم االله الرمحن الرحيم Burenrecht in de Islam een les voor de mensheid!

Nadere informatie

Depressie van jongeren

Depressie van jongeren Depressie van jongeren ] لونلدية - Dutch [ nederlands - revisie: Abo Abdillah Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyadh) 2012-1433 Islam voor iedereen قلق الشباب» بالة اهلونلدية «مراجعة: أبو ع االله ابللجييك 2012-1433

Nadere informatie

Heilig Jaar van Barmhartigheid

Heilig Jaar van Barmhartigheid Heilig Jaar van Barmhartigheid van 8 december 2015 tot 20 november 2016 Paus Franciscus heeft alle mensen van de hele wereld uitgenodigd voor een heilig Jaar van Barmhartigheid. Dit hele jaar is er extra

Nadere informatie

Bismillaahi-r Rahmaani-r Raheem. De verdiensten van de eerste 10 dagen van de maand Dhoel-Hidja

Bismillaahi-r Rahmaani-r Raheem. De verdiensten van de eerste 10 dagen van de maand Dhoel-Hidja Downloaded from: justpaste.it/dhulhidjah Bismillaahi-r Rahmaani-r Raheem De verdiensten van de eerste 10 dagen van de maand Dhoel-Hidja (12de maand van de moslimkalender, de maand van de bedevaart) Alle

Nadere informatie

DANIËL EN DE LEEUWENKUIL

DANIËL EN DE LEEUWENKUIL Bijbel voor Kinderen presenteert DANIËL EN DE LEEUWENKUIL Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Jonathan Hay Aangepast door: Mary-Anne S. Vertaald door: Erna van Barneveld Geproduceerd door:

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

TAWHEED. voor kinderen

TAWHEED. voor kinderen TAWHEED voor kinderen ب س م هللا الر ح من الر ح يم In de naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle. Assalamu alaikoum (islamitische vredesgroet, vrede zij met jullie allen) mijn broeder of zuster.

Nadere informatie

1.De stilte zingt U toe, o Here, in uw verheven oord. Wij zullen ons naar Sion keren waar Gij ons bidden hoort. Daar zal men, Heer, tot U zich wenden,

1.De stilte zingt U toe, o Here, in uw verheven oord. Wij zullen ons naar Sion keren waar Gij ons bidden hoort. Daar zal men, Heer, tot U zich wenden, Liturgie voor de ochtenddienst van zondag 22 maart (Heilige Doop en afscheid ambtsdrager) Gezang 481: 1 en 3 1.O grote God die liefde zijt, o Vader van ons leven, vervul ons hart, dat wij altijd ons aan

Nadere informatie

De diepe geheimen van het Vasten

De diepe geheimen van het Vasten De diepe geheimen van het Vasten رحمه ا Imaam Moewaffaqoed-Dien Ibn Qoedamaah Al-Maqdisi (g. 529 H) bron: Moekhtasar Minhaadjoel-Qaasidien (p. 38-41). Dit artikel werd vertaald naar het engels. Er werden

Nadere informatie

GEBEDEN AMEN. beland. zodat ik niet in moeilijkheid. Leid mij veilig aan Uw hand, vandaan. gaan, haal me daar dan vlug. Mocht ik verkeerde wegen

GEBEDEN AMEN. beland. zodat ik niet in moeilijkheid. Leid mij veilig aan Uw hand, vandaan. gaan, haal me daar dan vlug. Mocht ik verkeerde wegen ijn lieve engel, bewaar en help mij altijd goed. God heeft U aan mij gegeven, als een helper in dit leven. Mocht ik verkeerde wegen gaan, haal me daar dan vlug vandaan. Leid mij veilig aan Uw hand, zodat

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 23 februari 2014, zevende zondag na Epifanie Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Organist: Ton Timmerman Voorganger: ds. C.Th. Benard = = = = = =

Nadere informatie

1 Het ketenen van de Shayateen in de maand Ramadan Elk jaar zien we dezelfde soort vragen terugkomen in de maand Ramadan, mag ik tandenpoetsen, mag ik bloedprikken enz. En één van deze vragen gaat over

Nadere informatie

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED. 7 e Zondag van Pasen. 8 mei 2016 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED. 7 e Zondag van Pasen. 8 mei 2016 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED 7 e Zondag van Pasen 8 mei 2016 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Welkom door een kerkmeester Openingslied:, hoe Hij zijn belofte houdt, die de mens

Nadere informatie

Alle lof zij Allah, de Heer der Werelden. Wij prijzen hem, vragen hem om hulp, vergeving en leiding en geloven in hem en vertrouwen op hem.

Alle lof zij Allah, de Heer der Werelden. Wij prijzen hem, vragen hem om hulp, vergeving en leiding en geloven in hem en vertrouwen op hem. Alle lof zij Allah, de Heer der Werelden. Wij prijzen hem, vragen hem om hulp, vergeving en leiding en geloven in hem en vertrouwen op hem. Wij zoeken toevlucht bij Allah tegen het kwaad van onszelf en

Nadere informatie

GOD TEST ABRAHAM S LIEFDE

GOD TEST ABRAHAM S LIEFDE Bijbel voor Kinderen presenteert GOD TEST ABRAHAM S LIEFDE Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Byron Unger en Lazarus Aangepast door: M. Maillot en Tammy S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd

Nadere informatie

Waarom Zijn Wij Hier?

Waarom Zijn Wij Hier? Waarom Zijn Wij Hier? In de naam van de Almachtige God, de Genadevolle, Degene Die de hemelen en de aarde en alles wat zich daarin bevindt heeft geschapen, de Enige die de aanbidding van de mens verdient.

Nadere informatie

Bron: http://understand-islam.net/site/index.php?option=com_content&view=article&id=28&itemid=43

Bron: http://understand-islam.net/site/index.php?option=com_content&view=article&id=28&itemid=43 Dit is het verhaal van Profeet Saalih عليه سلام en zijn volk dat bekend stond als Thamoed. Ze woonden in het noordwestelijke deel van Arabie en ze stonden bekend om het hebben van veel vee en landbouw.

Nadere informatie

Wat zegt de Bijbel over vrouwen?

Wat zegt de Bijbel over vrouwen? Wat zegt de Bijbel over vrouwen? [اهلونلدية - dutch [nederlands - revisie: Yassien Abo Abdillah bron: uwkeuze.nl Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2014-1435 Islam voor iedereen ماذا يقول اإلجنيل عن النساء

Nadere informatie

Over Islam. De 6 aspecten (artikelen) van Belief. 1. Geloof in Allah. 2. Geloof in de Engelen.

Over Islam. De 6 aspecten (artikelen) van Belief. 1. Geloof in Allah. 2. Geloof in de Engelen. Over Islam De islam is een natuurlijke en complete manier van leven. Het moedigt men aan de nodige aandacht te geven aan hun relatie met hun Schepper (God). Het leert dat men blijvende en ware geluk en

Nadere informatie

De gelijkenis van de verloren zoon.

De gelijkenis van de verloren zoon. De gelijkenis van de verloren zoon. Eerst lezen. Daarna volgen er vragen en opdrachten. Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld om de mensen veel dingen te leren.

Nadere informatie

Orde voor de viering van het heilig Avondmaal

Orde voor de viering van het heilig Avondmaal Orde voor de viering van het heilig Avondmaal Prediking Geloofsbelijdenis Onderwijzing bij het Avondmaal De apostel Paulus beschrijft hoe onze Heer Jezus Christus het heilig Avondmaal heeft ingesteld:

Nadere informatie

ADVIES AAN DE JONGEREN DIE NAAR SYRIË VERTREKKEN.

ADVIES AAN DE JONGEREN DIE NAAR SYRIË VERTREKKEN. ADVIES AAN DE JONGEREN DIE NAAR SYRIË VERTREKKEN. DOOR DE NOBELE SHAYKH MOHAMMED BIN OMAR BAAZMOEL ( H A F I D A H O E L L A A H ) Vraagsteller uit Nederland: De laatste tijd vindt er een oproep plaats

Nadere informatie

Syllabus N A S I R A T - U L - A H M A D I Y Y A N E D E R L A N D

Syllabus N A S I R A T - U L - A H M A D I Y Y A N E D E R L A N D Syllabus N A S I R A T - U L - A H M A D I Y Y A N E D E R L A N D Groep 3B 7 J A A R Basis Als de nasirah het nog niet kent: Kalima Tayyaba met vertaling leren. Leren: Nasirat eed met vertaling. Als de

Nadere informatie

Bismi-llåhir-Raƒmånir-Raƒßm In naam van Allåh, de Weldadige, de Genadige

Bismi-llåhir-Raƒmånir-Raƒßm In naam van Allåh, de Weldadige, de Genadige 1 TOELICHTING OP HET OPENINGSVERS VAN DE HEILIGE KORÅN Bismi-llåhir-Raƒmånir-Raƒßm In naam van Allåh, de Weldadige, de Genadige De Heilige Korån begint met bovenstaand vers en ieder hoofdstuk, met uitzondering

Nadere informatie

0 gij gelovigen, het vasten is u voorgeschreven zoals het degenen die voor u waren was voorgeschreven, opdat gij vroom zult zijn.

0 gij gelovigen, het vasten is u voorgeschreven zoals het degenen die voor u waren was voorgeschreven, opdat gij vroom zult zijn. 0 gij gelovigen, het vasten is u voorgeschreven zoals het degenen die voor u waren was voorgeschreven, opdat gij vroom zult zijn. (Koran 2:183) Ramadan De Ramadan is een bijzondere maand voor moslims,

Nadere informatie

De Adzaan en Iqaamah

De Adzaan en Iqaamah Het verhaal van de adzaan Lang geleden toen de moslims van Mekka naar Medinah emigreerden, waren ze gewend om steeds afspraken te maken over de juiste tijd van de gezamenlijke gebeden. Soms vonden ze het

Nadere informatie

Kingdom Faith Cursus ------------------------------------------------------------------------------------------------ HEILIG, HEILIG, HEILIG

Kingdom Faith Cursus ------------------------------------------------------------------------------------------------ HEILIG, HEILIG, HEILIG Kingdom Faith Cursus KF09 ------------------------------------------------------------------------------------------------ HEILIG, HEILIG, HEILIG Colin Urquhart ------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Advies voor de nieuwe moslim

Advies voor de nieuwe moslim Advies voor de nieuwe moslim ] لونلدية - Dutch [ Nederlands - revisie: Abo Abdillah bron: al-yaqeen Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2013-1434 حة إىل املسلم اجلدد» بالل اهلونلدية «مراجعة: أبو عبد االله

Nadere informatie

Moslims houden van Jezus

Moslims houden van Jezus Moslims houden van Jezus Jezus is een figuur die geliefd en vereerd wordt door miljarden mensen over de hele wereld, maar er is veel verwarring over de status van deze kolossale persoon. Jezus staat bij

Nadere informatie

LEVITICUS 23:40. etrog en lulav

LEVITICUS 23:40. etrog en lulav DE LOOFHUT HET LOOFHUTTENFEEST Wijst op het Koninkrijk van God Belangrijk feest in het leven en onderwijs van Jezus Centraal in het feest: de (loof)hut (sukkot); een tijdelijke verblijfsplaats Kern: Het

Nadere informatie

De waarde van de kennis

De waarde van de kennis De waarde van de kennis ] لونلدية - dutch [ nederlands - revisie: Yassien Abo Abdillah 2013-1434 فضل العلم» بالة اهلونلدية «مراجعة: ياس أبو عبد االله 2013-1434 Alle lof behoort aan Allah. Kennis 1. Jij

Nadere informatie

Alle lof zij Allah, de Heer der Werelden. Wij prijzen hem, vragen hem om hulp, vergeving en leiding en geloven in hem en vertrouwen op hem.

Alle lof zij Allah, de Heer der Werelden. Wij prijzen hem, vragen hem om hulp, vergeving en leiding en geloven in hem en vertrouwen op hem. Alle lof zij Allah, de Heer der Werelden. Wij prijzen hem, vragen hem om hulp, vergeving en leiding en geloven in hem en vertrouwen op hem. Wij zoeken toevlucht bij Allah tegen het kwaad van onszelf en

Nadere informatie

Berouw. Sheikh Ali Al-Huthaifi. revisie: Abo Abdillah Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyadh)

Berouw. Sheikh Ali Al-Huthaifi. revisie: Abo Abdillah Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyadh) Berouw ] لونلدية - Dutch [ nederlands - Sheikh Ali Al-Huthaifi revisie: Abo Abdillah Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyadh) 2012-1433 تلو ة» بالة اهلونلدية «الشيخ ن عبد الرمحن احلذييف مراجعة: أبو ع االله ابللجييك

Nadere informatie

De moslim bemoeit zich niet met andermans zaken

De moslim bemoeit zich niet met andermans zaken De moslim bemoeit zich niet met andermans zaken [اهلونلدية- dutch [nederlands - revisie: Yassien Abo Abdillah bron: discoverislam.nl Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2015-1436 Islam voor iedereen املسلم

Nadere informatie

BIJBELSTUDIE Hoe versterk ik mijn relatie met God. Door het jongerenbestuur van de Moeder Godskerk

BIJBELSTUDIE Hoe versterk ik mijn relatie met God. Door het jongerenbestuur van de Moeder Godskerk BIJBELSTUDIE Hoe versterk ik mijn relatie met God Door het jongerenbestuur van de Moeder Godskerk 1 GEBED 2 Welkom Hoe versterk ik mijn relatie met God Methodes en technieken delen hoe dit te bereiken

Nadere informatie

Het vasten van de maand Ramadan

Het vasten van de maand Ramadan Het vasten van de maand Ramadan De voorwaarden voor degenen die verplicht zijn om te vasten: Het vasten is verplicht voor iedere Moslim die, veranwoordelijk*, gezond van geest is en het vasten wel kan

Nadere informatie

Uitleg hadieth Mou ad bn Jabal

Uitleg hadieth Mou ad bn Jabal Uitleg hadieth Mou ad bn Jabal ] لونلدية - Dutch [ nederlands - Sheikh Al utheimine Revisie: Abo Abdillah Bron: Sharh Riyadh us-saliheen Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2013-1434 شح حديث معاذ بن جبل»

Nadere informatie

Er zal geen verzengende hitte, geen dorst en geen honger meer zijn want Hij zal ze weiden aan water dat vloeit uit het hart der woestijn.

Er zal geen verzengende hitte, geen dorst en geen honger meer zijn want Hij zal ze weiden aan water dat vloeit uit het hart der woestijn. VESPER op woensdag maart 016 in de Dorpskerk te Bloemendaal aanvang: 19.15 uur Liturgen: Agneta Markusse en Ali Bos Pianist: Janny van der Meer Thema: 'De vreemdeling in ons midden' STILTE VOOR DE VESPER

Nadere informatie

Zaken die de beloning van goede daden waardeloos maken

Zaken die de beloning van goede daden waardeloos maken Zaken die de beloning van goede daden waardeloos maken Marokkaans Islamitisch Centrum Roosendaal (MICR) Vrijdagpreek Imam Charif Slimani 30/06/2017 Beste gelovigen, naast het geloven (Al-imaan), is het

Nadere informatie

Theorieboek. 3Q De vijf zuilen van de Islam 1. De Sahada,de Salaat, de Zakaat, de Sawm en de Hadj

Theorieboek. 3Q De vijf zuilen van de Islam 1. De Sahada,de Salaat, de Zakaat, de Sawm en de Hadj 3Q De vijf zuilen van de Islam 1 Wat zijn en houden de vijf zuilen van de Islam in? De Sahada,de Salaat, de Zakaat, de Sawm en de Hadj Het geloof van de Islam steunt op vijf zuilen. Deze zuilen zijn de

Nadere informatie

SAMUËL, DIENAAR VAN GOD

SAMUËL, DIENAAR VAN GOD Bijbel voor Kinderen presenteert SAMUËL, DIENAAR VAN GOD Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Janie Forest Aangepast door: Lyn Doerksen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd door:

Nadere informatie

18. Evangelist in eigen land 19. Onder Jezus zegen Een bereide plaats 20. Water 21. Een gebed om de Heilige Geest Doorwaai mijn hof 22.

18. Evangelist in eigen land 19. Onder Jezus zegen Een bereide plaats 20. Water 21. Een gebed om de Heilige Geest Doorwaai mijn hof 22. Inhoudsopgave Voorwoord 1. Een gebed bij het begin van het nieuwe jaar Ik ben met u 2. Gods hand 3. Zegen Vrede met God 4. In de kerk 5. Is Deze niet de Christus? Deze ontvangt zondaars 6. Echte vrienden

Nadere informatie

Jeugddienst Ichthuskerk. Eerst zien, dan geloven

Jeugddienst Ichthuskerk. Eerst zien, dan geloven Jeugddienst Ichthuskerk Zondagmiddag om 17.00u 5 juni 2016 Eerst zien, dan geloven Liturgie voor de jeugddienst op 3 april 2016 om 10.00 uur in de Ichthuskerk in Tholen Voorganger: Ds. Peter Broere Organiste:

Nadere informatie

Ga niet naar de hel. Een jonge Koreaanse artiest meegenomen naar de hel. PIT www.divinerevelations.info/dutch

Ga niet naar de hel. Een jonge Koreaanse artiest meegenomen naar de hel. PIT www.divinerevelations.info/dutch Ga niet naar de hel Een jonge Koreaanse artiest meegenomen naar de hel PIT www.divinerevelations.info/dutch In 2009 werd een jonge artieste, die een nachtbidstond bijwoonden, bezocht door Jezus Christus.

Nadere informatie

Kruistocht van gebed (22) Katholieke priesters handhaaf de Leer van de Kerk

Kruistocht van gebed (22) Katholieke priesters handhaaf de Leer van de Kerk Kruistocht van gebed (22) Katholieke priesters handhaaf de Leer van de Kerk Vrijdag 28 januari 2012 23.50u Mijn dochter, Ik geef de wereld dit kruistochtgebed (22) om gebeden te worden door de katholieke

Nadere informatie

PETRUS EN DE KRACHT VAN HET GEBED

PETRUS EN DE KRACHT VAN HET GEBED Bijbel voor Kinderen presenteert PETRUS EN DE KRACHT VAN HET GEBED Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Janie Forest Aangepast door: Ruth Klassen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd

Nadere informatie

Uit Moelakhas al-fiqhie van Shaykh Saalih al Fawzaan

Uit Moelakhas al-fiqhie van Shaykh Saalih al Fawzaan Het inhalen van de gemiste dagen van de Ramadhaan Uit Moelakhas al-fiqhie van Shaykh Saalih al Fawzaan Vertaald vanuit het Engels door Redouan Abu Isma iel al-hollandie Nagekeken vanuit het Arabische door

Nadere informatie

Vasten Vragen en antwoorden van het stencil

Vasten Vragen en antwoorden van het stencil Vasten Vragen en antwoorden van het stencil Doel van de les 1. Je leert meer over - vasten tijdens de maand Ramadan, - vasten in het algemeen. - de achtergronden van Saum. 2. Je krijgt onder meer begrip

Nadere informatie

In de naam van Allāh, de Barmhartige, de Genadevolle.

In de naam van Allāh, de Barmhartige, de Genadevolle. In de naam van Allāh, de Barmhartige, de Genadevolle. Titel: Veelvoorkomende fouten tijdens de Ramaḋān. Auteur: Ṣayg Aḥmad Ibn Mūsā Ibn Jibrīl. Vertaling:. Datum: Muḥarram, 1439H. Millatu-ibrahim.nl Facebook

Nadere informatie

Liturgie avonddienst Westerkerk zondag 30 augustus 2015 Zingen (staande): Psalm 62 : 1,4 (NB) 1.Mijn ziel is stil tot God mijn Heer, van Hem verwacht

Liturgie avonddienst Westerkerk zondag 30 augustus 2015 Zingen (staande): Psalm 62 : 1,4 (NB) 1.Mijn ziel is stil tot God mijn Heer, van Hem verwacht Liturgie avonddienst Westerkerk zondag 30 augustus 2015 Zingen (staande): Psalm 62 : 1,4 (NB) 1.Mijn ziel is stil tot God mijn Heer, van Hem verwacht ik altijd weer mijn heil,-op Hem toch kan ik bouwen.

Nadere informatie

Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal

Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal Na Lied of Klein Gloria verloopt de dienst als volgt: Apostolische geloofsbelijdenis (gezongen, of gelezen en beantwoord met een lied) Nodiging De Heer

Nadere informatie

Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou.

Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou. Voor jou! 9 Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou. Het boek gaat over geloven. Het gaat over jouw geloof! Lees en bekijk alles goed. Je

Nadere informatie

Kelime-i Tevhid (Geloofsgetuigenis) b. Kelime-i Şehadet (Geloofsbelijdenis) c. Het fundament van de Islam kelime-i şehadet kelime-i tevhid

Kelime-i Tevhid (Geloofsgetuigenis) b. Kelime-i Şehadet (Geloofsbelijdenis) c. Het fundament van de Islam kelime-i şehadet kelime-i tevhid a. Kelime-i Tevhid (Geloofsgetuigenis) Kelime-i tevhid is een samenstelling van de woorden kelime en tevhid. Kelime betekent woord. Tevhid heeft de betekenis van het geloof in de eenheid van Allah. Iemand

Nadere informatie

Wat kan je doen in 1 minuut?

Wat kan je doen in 1 minuut? Wat kan je doen in 1 minuut? ] الهولندية - dutch [ nederlands - Sheikh Mohammed Salih Al-Munajjid revisie: Yassien Abo Abdillah 2013-1435 اذا يم ن أن تفعل يف دقيقة واحدة» بالة اهلونلدية «لشيخ مد صالح املنجد

Nadere informatie

In welk Bijbelverhaal lezen wij over de geboorte van Izak? Waar kunnen wij in de Bijbel vinden dat Sara onvruchtbaar was?

In welk Bijbelverhaal lezen wij over de geboorte van Izak? Waar kunnen wij in de Bijbel vinden dat Sara onvruchtbaar was? De geboorte van Izak. In welk Bijbelverhaal lezen wij over de geboorte van Izak? Genesis 21 Waar kunnen wij in de Bijbel vinden dat Sara onvruchtbaar was? Genesis 11:30 Sarai nu was onvruchtbaar; zij had

Nadere informatie

7 STAPPEN NAAR BEVRIJDING ~ RICHTLIJNEN

7 STAPPEN NAAR BEVRIJDING ~ RICHTLIJNEN 7 STAPPEN NAAR BEVRIJDING ~ RICHTLIJNEN Stap 1: PROCLAMEREN VAN WAARHEID Proclameer Jezus volbrachte werk van het Kruis = vergeving & herstel. Proclameer Gods liefde, genade, vergeving, bevestiging en

Nadere informatie

De Fatiha: Het gebed van de Islam (5) Leid ons op het rechte pad

De Fatiha: Het gebed van de Islam (5) Leid ons op het rechte pad De Fatiha: Het gebed van de Islam (5) Leid ons op het rechte pad Door Rev. Dr. Jos M. Strengholt www.strengholt.info Surah Al Fatiha: 1. In de naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle 2. Lof zij

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen. presenteert DE VERLOREN ZOON

Bijbel voor Kinderen. presenteert DE VERLOREN ZOON Bijbel voor Kinderen presenteert DE VERLOREN ZOON Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Lazarus Aangepast door: Ruth Klassen en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd door: Bible

Nadere informatie

Philadelphiadienst Zondag 8 november 2015 Dorpskerk Bodegraven Aanvang: 17.00 uur

Philadelphiadienst Zondag 8 november 2015 Dorpskerk Bodegraven Aanvang: 17.00 uur Philadelphiadienst Zondag 8 november 2015 Dorpskerk Bodegraven Aanvang: 17.00 uur Voorganger: Organiste: Koster: Ds. M.J. van Oordt Bep Veenstra Dirk Bouwman 2 Voorzang: Psalm 116 vers 1 en 11 God heb

Nadere informatie

DE GEBOORTE VAN JEZUS

DE GEBOORTE VAN JEZUS Bijbel voor Kinderen presenteert DE GEBOORTE VAN JEZUS Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: M. Maillot Aangepast door: E. Frischbutter en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd door:

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST voor de viering op Zondag 5 juli 2015 in de Dorpskerk aanvang: 10.00 uur

ORDE VAN DIENST voor de viering op Zondag 5 juli 2015 in de Dorpskerk aanvang: 10.00 uur ORDE VAN DIENST voor de viering op Zondag 5 juli 2015 in de Dorpskerk aanvang: 10.00 uur ~ 3 e Zondag van de Zomer ~ Voorganger Ouderling van dienst Diaken Lector Organist Kinderkring Crèche : Drs. Jan

Nadere informatie

Het gevaar van roken

Het gevaar van roken Het gevaar van roken [اهلونلدية - dutch [nederlands - revisie: Yassien Abo Abdillah bron: Team Al-Yaqeen Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2014-1435 Islam voor iedereen خطر اتلدخني «باللغة اهلونلدية» مراجعة:

Nadere informatie

Romeinen 1:1-5 & 21-31, 6:13-22

Romeinen 1:1-5 & 21-31, 6:13-22 Romeinen 1:1-5 & 21-31, 6:13-22 Rom 1: 1-5 Van Paulus, dienaar van Christus Jezus, geroepen tot apostel en uitgekozen om het evangelie van God te verkondigen, dat al bij monde van zijn profeten in de heilige

Nadere informatie